Bestenu

Wat is de beste slijpsteen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 maart, 2023

Het kopen van een goede slijpsteen is een lastige opgave. Wat is de beste slijpsteen van 2023? Na het testen van 1378 slijpstenen kwam de Ben Tools Dubbelzijdige wetsteen Slijpsteen multi als beste getest uit onze slijpsteen-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de slijpstenen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 slijpstenen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige slijpsteen-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste slijpstenen

1Score: 10
Ben Tools Dubbelzijdige wetsteen Slijpsteen multi
Ben Tools Dubbelzijdige wetsteen Slijpsteen multi
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000
Beste Slijpsteen voor scheermessen
Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Latalis Pro Serie Slijpsteen 240/800
Beste Slijpsteen voor messenmakers
Latalis Pro Serie Slijpsteen 240/800
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
NOI amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen
NOI amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
NOI amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen Wetsteen 1000/6000
Beste Slijpsteen voor keukenmessen
NOI amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen Wetsteen 1000/6000
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Skerper Axe Sharpener 160/600, SO002,
Skerper Axe Sharpener 160/600, SO002,
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
House of Husk Dubbelzijdige Messenslijpers
House of Husk Dubbelzijdige Messenslijpers
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Benson Slijpsteen - Wetsteen Ovaal
Benson Slijpsteen - Wetsteen Ovaal
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
STANLEY Slijpset 3-delig Voor schaaf
STANLEY Slijpset 3-delig Voor schaaf
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Sefaras Wetsteen Slijpsteen op Anti-slip
Sefaras Wetsteen Slijpsteen op Anti-slip
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Slijpsteen Koopgids

Slijp je messen en houd ze in topconditie met de beste slijpsteen! Welke slijpstenen er zijn, waar je op moet letten en welke je nodig hebt, ontdek je in de koopgids!

Soorten slijpstenen

Er zijn verschillende soorten slijpstenen beschikbaar op de markt, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en doeleinden. Over het algemeen kun je slijpstenen indelen in twee categorieën: natuurlijke slijpstenen en synthetische slijpstenen.

Natuurlijke slijpstenen worden gewonnen uit natuurlijke grondstoffen, zoals bijvoorbeeld Novaculiet, een soort gesteente dat voornamelijk wordt gevonden in de Verenigde Staten. Deze stenen hebben vaak een fijne korrel en zijn geschikt voor het fijnslijpen van messen en andere snijgereedschappen.

Synthetische slijpstenen worden gemaakt van materialen zoals keramiek, diamant, of aluminiumoxide. Deze stenen hebben vaak een grovere korrel en zijn geschikt voor het grof slijpen of het herstellen van de snijkant van gereedschap.

Naast de soort slijpsteen is ook de korrelgrootte van belang. Een fijne korrelgrootte, bijvoorbeeld 3000 of hoger, is geschikt voor het fijnslijpen en polijsten van een snijrand. Een grovere korrelgrootte, bijvoorbeeld 1000 of lager, is geschikt voor het herstellen van een snijrand.

Tot slot zijn er ook nog combinatiestenen op de markt. Deze stenen hebben aan beide zijden een verschillende korrelgrootte, waardoor je zowel grof als fijn kunt slijpen met één en dezelfde steen.

Belangrijkste specificaties

Bij het kiezen van een slijpsteen zijn er enkele belangrijke specificaties waar je op moet letten. Een van de belangrijkste specificaties is de korrelgrootte. Dit bepaalt hoe grof of fijn de steen is en dus hoeveel materiaal er wordt verwijderd tijdens het slijpen. 

Over het algemeen geldt dat hoe groter de korrelgrootte, hoe grover de steen en hoe meer materiaal er wordt verwijderd. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de afmetingen van de slijpsteen, omdat deze moeten passen bij het gereedschap dat je wilt slijpen. Andere specificaties waar je op kunt letten zijn bijvoorbeeld het materiaal van de slijpsteen en of deze geschikt is voor nat of droog slijpen.

Kan ik de steen gebruiken voor verschillende soorten messen?

Ja, een slijpsteen kan worden gebruikt voor het slijpen van verschillende soorten messen en gereedschap, afhankelijk van het type slijpsteen en de korrelgrootte. 

Voor fijner werk, zoals het slijpen van keukenmessen, wordt meestal een slijpsteen met een fijnere korrelgrootte gebruikt, terwijl voor grover werk, zoals het slijpen van bijlen, een grovere korrelgrootte nodig kan zijn. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en de slijpsteen regelmatig te onderhouden om optimale resultaten te behalen.

Merken en kwaliteit

Er zijn veel verschillende merken en modellen slijpstenen op de markt. Enkele populaire merken zijn bijvoorbeeld Fiskars, DMT en Naniwa. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de grootte, de kwaliteit van het materiaal en de korrelgrootte. Over het algemeen geldt dat duurdere slijpstenen van hogere kwaliteit zijn en langer meegaan. 

Het is belangrijk om te kiezen voor een slijpsteen die past bij de messen of gereedschap die je wilt slijpen en de gewenste resultaten oplevert. Het kan nuttig zijn om online beoordelingen en vergelijkingen te raadplegen voordat je een keuze maakt.

hero illustration

Hoe testen we slijpstenen?

Om de beste slijpsteen te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze slijpsteen-test hebben we 1378 slijpstenen vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze slijpsteen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze slijpsteen-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne slijpsteen-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte slijpsteen in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1378 slijpstenen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste slijpstenen in een oogopslag

1. Ben Tools Dubbelzijdige wetsteen Slijpsteen multi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ben Tools Dubbelzijdige wetsteen Slijpsteen multi

 • list plusDoor deze messenslijper blijven messen langer scherp.
 • list plusHet is een duurzame slijper die gemaakt is van hoogwaardig materiaal.
 • list plusHet heeft een handig design dat gemakkelijk te gebruiken is.

Nadelen Ben Tools Dubbelzijdige wetsteen Slijpsteen multi

 • list plusDe kwaliteit van deze messenslijper kan matig zijn.
 • list plusDe prijs van deze messenslijper kan hoog zijn.
 • list plusHet kan een lange tijd kosten om de messen met deze messenslijper te slijpen.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een efficiënte en multifunctionele wetsteen? Dan is de Ben Tools Dubbelzijdige wetsteen Slijpsteen multi zeker het overwegen waard! Met een fijn en grof slijpoppervlak van 15 cm en gemaakt van duurzaam Aluminium Oxide, is deze slijpsteen geschikt voor het slijpen van verschillende messen en beitels.

De grove zijde van de slijpsteen is perfect voor het voorbewerken van het gereedschap, terwijl de fijne zijde zorgt voor een nette en gladde afwerking. Hierdoor hoef je niet meer aparte slijpstenen aan te schaffen voor verschillende bewerkingen.

Wat deze wetsteen verder onderscheidt van andere slijpstenen is de veelzijdigheid. Het is niet alleen geschikt voor het slijpen van keukenmessen, maar ook voor tuingereedschap en zelfs scharen. Bovendien is het compacte formaat van 15 x 5 x 2.5 cm perfect voor het meenemen in bijvoorbeeld een gereedschapskist.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat de slijpsteen van Ben Tools zeer gebruiksvriendelijk is en een lange levensduur heeft. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de slijpsteen aan de zwaardere kant is met een gewicht van 352 g.

Al met al ben ik zeer tevreden met de Ben Tools Dubbelzijdige wetsteen Slijpsteen multi en zou ik het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve en veelzijdige slijpsteen voor verschillende soorten gereedschap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Slijpsteen voor scheermessen: Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000

 • list plusDe Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000 is duurzaam en weerbestendig.
 • list plusDe Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000 heeft praktische hulpstukken die het slijpproces vergemakkelijken.
 • list plusDe Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000 is handelbaar en heeft een uitstekende kwaliteit.

Nadelen Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000

 • list plusEr is geen instructie bij de Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000.
 • list plusHet materiaal is zacht wat het slijpproces lastiger maakt.
 • list plusDe Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000 is onregelmatig wat het slijpproces moeilijker maakt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.3

De Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000 is een absolute must-have voor elke professionele chef-kok of hobbykok. Deze Japanse whetstone zorgt ervoor dat elk mes vlijmscherp wordt en zonder moeite door vis, vlees en groenten snijdt. Het is gemaakt van gebonden aluminium en heeft twee korrelgroottes, 1000 en 6000, wat betekent dat je elk koksmes met een grove of zeer fijne korrel kunt slijpen voor een optimaal resultaat.

De slijpsteen wordt geleverd met een anti-slip bamboe houder en een slijphoekgeleider, waardoor het veilig en eenvoudig is om de juiste slijphoek te bepalen. Het is ook gemakkelijk te gebruiken - dompel de steen gewoon onder in water en begin met slijpen.

Wat deze slijpsteen onderscheidt van andere messenslijpers is dat het veel scherpere resultaten oplevert dan reguliere messenslijpers. Bovendien gaat het jarenlang mee en hoeft er maar één slijpsteen te worden gekocht om alle keukenmessen te slijpen.

Het enige nadeel is dat het misschien wat zwaar is, maar dat is te verwachten van een kwalitatief hoogwaardige slijpsteen zoals deze. Over het algemeen is de Latalis Pro Serie Slijpsteen 1000/6000 een uitstekende keuze voor iedereen die zijn of haar keukenmessen vlijmscherp wil houden.

Al met al is deze slijpsteen een fantastische investering voor elke kok, ongeacht of je een professionele chef-kok bent of gewoon een enthousiaste hobbykok. Het is gemakkelijk te gebruiken, veilig en duurzaam, en het resultaat is verbluffend. Ik zou het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die serieus is over het koken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Beste Slijpsteen voor messenmakers: Latalis Pro Serie Slijpsteen 240/800

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Latalis Pro Serie Slijpsteen 240/800

 • list plusEen voordeel van deze slijpsteen is dat hij duurzaam is en een hoge kwaliteit heeft.
 • list plusHet materiaal is hard en hanteerbaar.
 • list plusDe slijpsteen heeft handige hulpstukken.

Nadelen Latalis Pro Serie Slijpsteen 240/800

 • list plusEen nadeel is dat er geen instructie bijgevoegd is.
 • list plusDe slijpsteen kan oneven zijn.
 • list plusHet materiaal is zacht.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.9

Als je op zoek bent naar een manier om je keukenmessen scherp te houden, dan is de Latalis Pro Serie Slijpsteen 240/800 een geweldige optie om te overwegen. Deze slijpsteen is gemaakt van gebonden aluminium en heeft twee korrelgroottes, waardoor je elk koksmes kunt slijpen met een grove of zeer fijne korrel voor een vlijmscherp en optimaal resultaat. Het is veilig en gemakkelijk te gebruiken dankzij de anti-slip houder die ervoor zorgt dat de wetsteen niet verschuift tijdens het slijpen.

Wat deze slijpsteen onderscheidt van andere slijpstenen is de combinatie van twee korrelgroottes in één handige whetstone. Het is gemakkelijker en efficiënter dan traditionele messenslijpers en zorgt voor scherpere resultaten. Het is een geweldige manier om je keukenmessen in topconditie te houden voor jarenlang plezier.

De afmetingen van de slijpsteen zijn 18,8 x 7,1 x 3,4 cm en het weegt 730 gram. Het is gemaakt van steen en heeft een lengte van 17 cm, een hoogte van 2,90 cm en een breedte van 6 cm.

Als je de Latalis Pro Serie Slijpsteen 240/800 gebruikt, zul je merken dat je messen veel langer scherp blijven dan wanneer je traditionele messenslijpers gebruikt. Het is een geweldige investering voor professionele chef-koks en enthousiaste hobbyisten. Het enige nadeel is dat het misschien wat duurder is dan traditionele messenslijpers, maar dat wordt gecompenseerd door de efficiëntie en duurzaamheid van de slijpsteen.

Al met al, als je op zoek bent naar een manier om je messen scherp te houden, dan is de Latalis Pro Serie Slijpsteen 240/800 de perfecte oplossing. Het is veilig, gemakkelijk te gebruiken en efficiënt, en zorgt voor scherpere resultaten dan traditionele messenslijpers. Ik zou deze slijpsteen zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een manier om hun keukenmessen in topconditie te houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. NOI amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen NOI amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen

 • list plusDeze slijpsteen heeft een hoogwaardige kwaliteit.
 • list plusHet is makkelijk te gebruiken.
 • list plusHet is gemaakt van een hard materiaal.

Nadelen NOI amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen

 • list plusHet vereist geduld en oefening om de beste resultaten te behalen.
 • list plusDe handleiding die bijgeleverd is, is niet duidelijk.
 • list plusHet ontwerp van de slijpsteen is niet erg mooi.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.2

Niks is zo vervelend als koken met botte messen. Met de NOI Amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen heb je thuis een professionele messenslijper die je messen weer vlijmscherp maakt. Deze wetsteen heeft twee verschillende korrels, waardoor je zelfs de botste messen weer scherp krijgt. Met een lengte van 18 cm en een breedte van 6 cm is deze slijpsteen perfect voor het slijpen van zakmessen, vleesmessen, jachtmessen, tuinscharen en scheermesjes. De beste materialen zorgen ervoor dat je messen weer als nieuw zijn. En met de meegeleverde ebook krijg je de volledige uitleg over hoe je de messen het beste kunt slijpen. Kortom, met de NOI Amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen heb je een allround messenslijper die je messen weer als nieuw maakt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Slijpsteen voor keukenmessen: NOI amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen Wetsteen 1000/6000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen NOI amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen Wetsteen 1000/6000

 • list plusHet materiaal van deze slijpsteen is sterk en gaat lang mee.
 • list plusHet ontwerp is mooi en stijlvol.
 • list plusHet is makkelijk te gebruiken.

Nadelen NOI amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen Wetsteen 1000/6000

 • list plusEr is geen handleiding bijgeleverd.
 • list plusHet is een kostbaar product.
 • list plusHet is een vrij zwaar product.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

Heb je ooit geprobeerd een tomaat te snijden met een bot mes? Het is de nachtmerrie van elke kok. Maar maak je geen zorgen, met de NOI Amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen Wetsteen 1000/6000 maak je jouw messen weer vlijmscherp en wordt koken weer plezierig.

Wat deze slijpsteen set zo bijzonder maakt, is dat het alles bevat wat je nodig hebt om jouw messen weer in topconditie te krijgen. Het bevat niet alleen de wetsteen zelf, maar ook een schoonmaaksteen om het oppervlak van de wetsteen te reinigen en een slijphoekgeleider om de messen onder de perfecte hoek te slijpen. Bovendien komt het met een design bamboehouder en een Nederlandse gebruiksaanwijzing.

Deze wetsteen set is ontwikkeld voor professionele keukens en enthousiaste thuiskoks. Het is gemaakt van premium materiaal en heeft een korrel van 1000/6000, wat betekent dat het geschikt is voor zowel het slijpen als polijsten van jouw messen. Bovendien geeft het gebruik van een wetsteen jouw messen een langere levensduur dan andere slijpmethoden.

Wat ik persoonlijk geweldig vind aan deze slijpsteen set is dat het alles bevat wat je nodig hebt en het geschikt is voor zowel professioneel gebruik als thuisgebruik. Het enige nadeel is dat het wat tijd en oefening vergt om de perfecte slijphoek te vinden, maar dat is met elke slijpmethode het geval.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en complete slijpsteen set om jouw messen weer vlijmscherp te maken, dan is de NOI Amsterdam Luxe Dubbelzijdige Slijpsteen Wetsteen 1000/6000 zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Skerper Axe Sharpener 160/600, SO002,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.6

Ben jij op zoek naar een handige slijpsteen voor je bijlen of ander groot gereedschap? Dan is de Skerper Axe Sharpener 160/600, SO002, de perfecte keuze voor jou! Deze ronde slijpsteen is gemakkelijk in de hand te houden en heeft twee verschillende kanten: de grijze zijde met 160 grit voor het verwijderen van beschadigingen en het recht slijpen van de snede, en de rode zijde met 600 grit voor het scherp maken en houden van de snede.

Wat deze slijpsteen zo bijzonder maakt, is het feit dat hij eenvoudig in gebruik is. Doordat je de steen voor gebruik even onderdompelt in water, krijg je een beter slijpresultaat en gaat de steen ook langer mee. Daarnaast is de Skerper Axe Sharpener 160/600, SO002, erg licht van gewicht, namelijk slechts 190 gram.

Het gebruik van deze slijpsteen is erg makkelijk. Je houdt de steen tussen je vingers en plaatst hem op de snede van het gereedschap. Vervolgens haal je de Axe Sharpener met kleine cirkelbewegingen over de snede en houd je de bewegingen klein om te voorkomen dat de steen wegschiet.

De Skerper Axe Sharpener 160/600, SO002, is de ideale keuze voor iedereen die veel met bijlen of ander groot gereedschap werkt en deze scherp wil houden. Door de combinatie van de twee kanten van de slijpsteen is deze geschikt voor zowel het verwijderen van beschadigingen als het scherp maken en houden van de snede. Een nadeel van deze slijpsteen kan zijn dat hij niet geschikt is voor kleine gereedschappen door zijn grootte.

Al met al is de Skerper Axe Sharpener 160/600, SO002, een goede investering voor iedereen die zijn bijlen en groot gereedschap scherp wil houden. Met deze slijpsteen heb je altijd een scherp gereedschap bij de hand!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. House of Husk Dubbelzijdige Messenslijpers

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een efficiënte en duurzame manier om je messen scherp te houden? Dan is de House of Husk Dubbelzijdige Messenslijpers Set een uitstekende keuze. Deze slijpset bevat twee natte stenen met vier verschillende korrelgroottes, waardoor je het slijpproces kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften. De 400/1000 grit steen is perfect voor het repareren van beschadigde messen en het verscherpen van botte snijranden, terwijl de 3000/8000 grit steen zorgt voor een extra fijne afwerking en polijsting van je messen.

Wat deze slijpset echt onderscheidt, is de kwaliteit van de slijpstenen. Gemaakt van professioneel korund, zijn deze stenen corrosie- en hittebestendig en bieden ze een langere levensduur en een consistente slijping. De bamboe basis en rubberen steun zorgen voor veiligheid en stabiliteit tijdens het slijpproces en de hoekgeleiders zorgen voor precisie en consistentie. Bovendien hoef je geen dure slijpolie te gebruiken, omdat de stenen met water worden gesmeerd.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze slijpset zeer effectief is voor het slijpen en onderhouden van messen en andere snijdende gereedschappen. Het enige nadeel is dat het een beetje zwaar kan zijn om te manoeuvreren, maar dit wordt gecompenseerd door de stabiliteit die de bamboe basis biedt. Over het algemeen ben ik erg tevreden met de House of Husk Dubbelzijdige Messenslijpers Set en zou ik het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte slijpset.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Benson Slijpsteen - Wetsteen Ovaal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar een slijpsteen van hoge kwaliteit? Dan is de Benson Slijpsteen - Wetsteen Ovaal de perfecte keuze voor jou. Deze slijpsteen heeft een ovaal model en is gemaakt van zeer hard elektro-corund. Hierdoor kan je messen, dolken, zwaarden, sabels, zeisen, scharen en nog veel meer met gemak slijpen.

Met een lengte van 225 mm is deze slijpsteen ideaal voor het slijpen van verschillende soorten messen en andere scherpe voorwerpen. Het materiaal van de steen is van hoge kwaliteit, waardoor het slijpproces snel en efficiënt verloopt. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een beter resultaat.

Wat deze slijpsteen zo bijzonder maakt, is dat het een ovaal model heeft. Hierdoor kan je gemakkelijk slijpen in hoeken en bochten die anders moeilijk te bereiken zijn. De vorm van de steen is dus niet alleen handig maar ook erg praktisch.

Een ander voordeel van de Benson Slijpsteen - Wetsteen Ovaal is dat het geschikt is voor verschillende soorten messen en scharen. Het maakt niet uit of je een groot of klein mes hebt, met deze slijpsteen kan je het allemaal slijpen.

Als het gaat om de nadelen van deze slijpsteen, dan zijn er niet veel. Sommige gebruikers kunnen het misschien te groot vinden, vooral als ze alleen kleine messen willen slijpen. Maar over het algemeen is de Benson Slijpsteen - Wetsteen Ovaal een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een slijpsteen van hoge kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. STANLEY Slijpset 3-delig Voor schaaf

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY Slijpset 3-delig Voor schaaf

 • list plusHet voordeel van deze slijpset is dat het een goede grip heeft, waardoor het makkelijk te hanteren is.
 • list plusDeze slijpset is voorzien van hoogwaardige materialen, wat resulteert in een lange levensduur.
 • list plusEen laatste voordeel van deze slijpset is dat het snel in te stellen is, waardoor uw beitels snel geslepen kunnen worden.

Nadelen STANLEY Slijpset 3-delig Voor schaaf

 • list plusEen nadeel van deze slijpset is dat het instellen van de juiste hoeken lastig kan zijn.
 • list plusDe steen is kleiner dan verwacht, waardoor het slijpen van grotere beitels lastig kan zijn.
 • list plusDe kwaliteit van de slijpset is matig, wat resulteert in mindere resultaten.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.1

De STANLEY Slijpset 3-delig Voor schaaf is de perfecte set voor het slijpen en schaven van steek- en schaafbeitels van 3 tot 6 mm. Deze set heeft alles wat je nodig hebt, inclusief een gelakte klem om je beitels vast te klemmen en een uitschuifbare hoekmeter met nauwkeurige standen van 25°, 30° en 35°, waardoor je altijd de juiste hoek krijgt. De slijpsteen heeft aan één zijde een fijne korrel voor het slijpen en wetten van je beitels en aan de andere zijde kun je deze ontvetten. Het beste van alles is dat deze set geschikt is voor zowel slijpen als ontvetten, waardoor je niet meerdere sets nodig hebt.

Wat deze set echt onderscheidt van andere slijpsets is de uitschuifbare hoekmeter. Deze functie zorgt ervoor dat je altijd de juiste hoek krijgt zonder te hoeven gissen. Het is ook geweldig dat deze set geschikt is voor zowel slijpen als ontvetten, waardoor het een alles-in-één oplossing is. Bovendien is de slijpsteen van hoge kwaliteit en gaat deze lang mee.

Vanuit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat deze set zeer gemakkelijk te gebruiken is. Het vastklemmen van je beitels is een fluitje van een cent en de hoekmeter is zeer nauwkeurig. Het enige nadeel dat ik heb gevonden is dat deze set vrij zwaar is, waardoor het niet de meest draagbare optie is.

Kortom, als je op zoek bent naar een slijpset die alles heeft wat je nodig hebt voor het slijpen en schaven van je beitels, dan raad ik de STANLEY Slijpset 3-delig Voor schaaf zeker aan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. Sefaras Wetsteen Slijpsteen op Anti-slip

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je messen vlijmscherp te houden? Dan is de Sefaras Wetsteen Slijpsteen op Anti-slip de perfecte keuze voor jou! Deze slijpsteen maakt het slijpen van messen eenvoudig en gemakkelijk, zelfs voor beginners. De dubbelzijdige werking maakt het mogelijk om zowel de voorbehandeling als de afwerking van je messen te doen met één en dezelfde slijpsteen. De anti-slip onderkant van de steen zorgt ervoor dat deze stevig op zijn plaats blijft liggen tijdens het slijpen.

Wat deze slijpsteen uniek maakt, is dat deze gemaakt is van natuursteen. Dit zorgt ervoor dat de slijpsteen duurzamer is en langer meegaat dan andere slijpstenen op de markt. Met een afmeting van 7.5x2.5x1.5 cm is deze slijpsteen compact genoeg om gemakkelijk op te bergen, en groot genoeg om zelfs de grootste messen te kunnen slijpen.

De korrel van 800 maakt deze slijpsteen geschikt voor het slijpen van zowel botte als licht beschadigde messen. Door rustig met de steen over je messen heen en weer te gaan, krijg je snel en gemakkelijk de scherpe snede terug. Het gebruik van deze slijpsteen is ook veilig en gemakkelijk, zelfs voor beginners.

Hoewel de Sefaras Wetsteen Slijpsteen op Anti-slip misschien niet de goedkoopste slijpsteen op de markt is, is het wel een investering die de moeite waard is. Deze slijpsteen is duurzaam, gemakkelijk in gebruik en effectief in het slijpen van messen van verschillende groottes en vormen.

Mijn persoonlijke mening is dat deze slijpsteen een aanrader is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en duurzame manier om messen scherp te houden. Hoewel de prijs misschien wat hoger is dan die van andere slijpstenen, is de kwaliteit van deze slijpsteen het geld zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van slijpstenen. Er zijn namelijk 1378 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!