De Bestenu Schuurpapier Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/21/2020


Voor je met een schilderklus begint, heb je een gladde basis nodig. Met het beste schuurpapier creëer je een perfect glad oppervlak om verder mee te werken. Welk schuurpapier je nodig hebt en hoe je het gebruikt, lees je in deze koopgids.

Welke soorten schuurpapier zijn er?

Voor elk klusje is er een passende soort schuurpapier. Schuurpapier onderscheiden we op basis van verschillende eigenschappen, zoals het materiaal, de korrel en de vorm.

Schuurpapier bestaat uit twee onderdelen: de basis, meestal van papier, en het slijpmateriaal. Bij goedkope soorten schuurpapier bestaat het slijpmateriaal uit kleine glasdeeltjes. Deze soort slijt snel en is daarom alleen geschikt om oude verf weg te schuren. Granaatschuurpapier en en amarilpapier zijn een stuk meer slijtvast, wat ze geschikt maakt om hout, metaal en kunststof mee te schuren.

Bij schuurpapier denk je al snel aan papieren vellen, maar schuurpapier komt ook in andere vormen voor. Zo is er ook schuurwol, schuurvezel, schuurlint, schuurgaas, schuurpads, schuurkussens en meer. Die andere vormen komen goed van pas als het oppervlak een andere vorm heeft, zoals een buis. In dat geval gebruik je schuurlint of schuurvezel.

De kleine deeltjes waar het slijpmateriaal van schuurpapier uit bestaat, noemen we korrels. Hoe grof of fijn die korrels zijn, heeft invloed op het eindresultaat. Daarom is de korrelgrootte van schuurpapier opgedeeld in drie categorieën: de grove korrel, middelgrove korrel en fijne korrel.

Welke korrel schuurpapier heb ik nodig voor kozijnen?

Je las eerder in deze koopgids over de verschillende korrelgroottes van schuurpapier. Dat wordt aangeduid met grof, middelgrof of fijn, maar er staat ook een getal achter de korrel. Dat getal geeft preciezer aan met welke korrelgrootte je te maken hebt.

De korrelgrootte varieert tussen 20 (grof) en 600 (fijn). Er zijn nóg fijnere korrels te vinden, maar die zijn veelal gereserveerd voor vakmannen of specifieke industrieën. De vuistregel hierbij is: hoe groter het getal, des te fijner de korrel.

Welke korrel schuurpapier je voor de kozijnen nodig hebt, hangt af van hoe het momenteel met de kozijnen gesteld is. Verwijder je een oude verflaag, dan is een grove korrel van 40 - 80 geschikt. Wil je een bestaande verflaag niet verwijderen, maar opschuren, dan gebruik je een middelgrove korrel van 120 - 240.

Wanneer gebruik je waterproof schuurpapier?

Waterproof schuurpapier is bestand tegen water en kun je dus wassen en gebruiken om nat te schuren. Als je buiten werkt en er een regenbui valt, blijft het schuurpapier in orde. Daarnaast zijn er meer situaties waarin het handig is om waterproof schuurpapier te gebruiken.

Nat schuren is bijvoorbeeld een techniek waar je waterproof schuurpapier bij nodig hebt. Voor je aan de slag gaat, maak je het schuurpapier nat. Het voordeel van nat schuren is dat het preciezer werkt, waardoor je iets met dit schuurpapier kunt polijsten. Ook komen er tijdens nat schuren geen stofdeeltjes vrij. Zo adem je geen stofdeeltjes in en werk je veiliger.

Soms wordt waterproof schuurpapier ook gebruikt om droog te schuren. Het materiaal van waterproof schuurpapier is steviger dan gewoon schuurpapier en gaat dus langer mee.

Hoe gebruik je schuurpapier met de hand?

Een klein oppervlak schuren kan makkelijk met de hand. Vooral als het oppervlak niet helemaal recht is, pakt een schuurmachine niet het hele oppervlak mee en is het beter om het met de hand te doen.

Maak altijd eerst het oppervlak schoon. Zo verspil je geen tijd aan het schuren van vuil dat op het materiaal ligt. Begin met schuren in een beweging die heen en weer gaat. Schuur je hout, beweeg dan mee met de nerven. Let er ook altijd op dat je de druk zo gelijkmatig mogelijk verdeelt, zodat je egaal schuurt.

Om het jezelf makkelijker te maken kun je een schuurblokje als hulpmiddel gebruiken. Met het schuurblokje krijg je minder last van je handen en vingers en heb je tijdens het schuren meer controle.

Wanneer heb je een schuurmachine nodig?

Met een schuurmachine bewerk je sneller rechte oppervlakken. Bij grotere klussen is het dus verstandig om een schuurmachine te gebruiken. Als je snel last krijgt van je handen of al klachten hebt, bespaart een schuurmachine je die vervelende napijn. Met een schuurmachine hoef je weinig druk te zetten, omdat de kracht en gewicht van het apparaat het meeste werk doen.

Bij een schuurmachine is de vorm en maat van het schuurpapier belangrijk: die moet precies op de voet passen. Schuurmachines hebben voeten in verschillende vormen, dus let er op dat je de juiste maat en vorm schuurpapier gebruikt.

Hoe komt deze handige Schuurpapier ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Schuurpapier ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Schuurpapiers, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Schuurpapiers die die je kunt kopen in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Schuurpapiers het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Schuurpapiers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen die overeenkomstig zijn aan Schuurpapiers

De beste Schuurpapiers in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Waterproof polijstpapier om krassen te verwijderen en objecten te laten glimmen als een spiegel. Deze set is hetzelfde als onze andere polijstset met 8 vel maar toegevoegd de korrel 6000 en 12000. Het grit op deze vellen is extreem fijn en met name geschikt om transparante resins of glas te polijsten. Het materiaal is nat en droog te gebruiken en gaat lang mee. De inhoud van deze set bestaat uit 10 vellen van 9,5 x 23 cm (korrel 6000 en 12000 zijn 9 x 20,5 cm) met de volgende grofheden (van grof naar ultra-fijn): korrel 220, korrel 600, korrel 1000, korrel 1500, korrel 2000, korrel 3000, korrel 4000, korrel 5000, korrel 6000 en korrel 12000.

1. waterproof polijstpapier extreem fijn 10 vel


Product informatiePlus or Show more

Waterproof polijstpapier om krassen te verwijderen en objecten te laten glimmen als een spiegel. Het materiaal is nat en droog te gebruiken en gaat lang mee. De inhoud van deze set bestaat uit 8 vellen (9,5 x 23 cm) met de volgende grofheden (van grof naar ultra-fijn): korrel 220, korrel 600, korrel 1000, korrel 1500, korrel 2000, korrel 3000, korrel 4000 en korrel 5000.

2. 8 vel waterproof polijstpapier


Product informatiePlus or Show more

De all in set bevat schuurpapier in 3 verschillende korrelgroottes! Handig voor iedere klus. Korrelgroottes van P180 | P150 | P80. Elke grootte heeft 10 vellen.

3. 30x Schuurpapier vellen met verschillende korrelgrootte. Schuur papier vellen set van 25 x 21 cm | P180 - P150 - P80


Product informatiePlus or Show more

Schuur blok met schuurpapier kleur rood 10 x 80grit 10 x 120 grit 10 x 180 grit koop bewust!!! ken het artikel!!! weet wat je koopt!!!

4. Sanding block - Schuurblok set – Schuurpapier - Schuren – Handig – Veel Grip – Inclusief 30 schuurpapier vellen – Klussen – Klus materiaal – P80 grit – P120 grit – P180 grit – Comfortabel – Werken – Geen ongemakken – Tools – Klemmen van schuurpapier


Product informatiePlus or Show more

Fijn schuurpapier - Waterproof schuurpapier - Hoge korrel schuurpapier - Auto polijsten - Snelste levering - van hoogwaardige kwaliteit Algemene omschrijving Wij willen u voordelig schuurpapier bieden. Dit in verschillende korrelafmetingen en in verschillende hoeveelheden. Je werkt bij schuren van grof naar fijn. Eerst ga je aan de slag met schuurpapier met een grote korrel (uitgedrukt in P), daarna ga je met fijner schuurpapier aan de slag. Probeer te beginnen met grof papier en eindig met een fijn schuurpapier. De schuurpapier sets van W&W Company bevatten een grote variatie aan korrel en hoeveelheden. Bekijk hiervoor tevens ons kopje “Combineren”. Het schuurpapier is tevens waterproof, van uitstekende kwaliteit en is snel in huis. Vóór 12 uur besteld? Morgen aan het schuren! Combineren De schuurpapiersets van W&W Company (Zie verkoper pagina van deze schuurpapier set) zijn door product experts samengesteld waardoor de sets een perfecte korrelafmeting en aantal stuks variatie bevatten voor iedere klus. Onze sets zijn te gebruiken voor kunstnijverheid, houtbewerking, automobiel-, metaal- en kunststoftoepassingen. Wij bieden naast deze set de volgende sets aan: ✓Schuurpapier set 15 stuks (P3000 P4000 P5000 P7000 P10000) ✓Schuurpapier set 45 stuks (P120 P240 P320 P400 P600 P800 P1000 P1200 P1500 P2000 P3000 P4000 P5000 P7000 P10000) U heeft de mogelijkheid om rechtsboven onder “Maak een keuze” te navigeren tussen de benoemde sets van W&W Company. Let op: de navigatiebalk rechtsboven weergeeft niet alle korrelgroten en sets, hiervoor verwijzen wij naar de productomschrijving en onze verkooppagina. Korrelvariatie in dit pakket ✓P800 (1x) ✓P1000 (2x) ✓P2000 (2x) ✓P3000 (2x) ✓P5000 (2x) ✓P7000 (1x) Technische gegevens Onze schuurpapierset is gemaakt van siliciumcarbide schuurpapier. Het kan droog of nat worden gebruikt. Afmetingen: 230mm x 93mm ca. Achterkant is beschreven

5. Trend24 - ProPapier - Schuurpapier set - 10 stuks - Korrel P800 P1000 P2000 P3000 P5000 P7000/Auto polijsten / Meubels / Metaal


Product informatiePlus or Show more

"Verwijdert lak en roest op een agressieve manier van de meeste ondergronden, zonder dat het werkstuk daarbij beschadigd raakt. Goed geschikt voor gebruik op moeilijk bereikbare plaatsen. 3-dimensionaal web dat tegen belasting bestand is. Veiliger dan staalborstels."

6. Scotch-Brite™ Roloc™ Clean & Strip Schijf CG-ZS, 150 mm x 13 mm x 8 mm, S XCRS, PN57017


Product informatiePlus or Show more

Voor het nat schuren en slijpen van verf, lak en plamuur. Bijzonder geschikt voor autolakken. Korrel: K400.

7. SAM professional schuurpapier waterproof fijn - 5 stuks


Product informatiePlus or Show more

Voor het droog schuren van verf, plamuur en harde houtsoorten. Korrel: K400.

8. SAM professional schuurpapier droog vuilafstotend fijn - 5 stuks


Product informatiePlus or Show more

Schuurpapier in vellen van 23 x 28cm, assortiverpakking dus geschikt voor zowel verwijderen van verflagen, voorbereiden als opschuren tussen laklagen op hout, metaal en stuc- en pleisterwerk. Breekt niet en loopt niet snel vol. Voor veel sneller en gladder schuren met schuurpapier dat veel langer meegaat. Korrel 80+120+180. Per 3 vellen verpakt.

9. 3M™ SandBlaster™ Schuurpapier vellen, 69026, Grijs, P80/P120/P180, 3 vellen


Product informatiePlus or Show more

HPX SCHUURPAPIER P2000 X 4 Schuurpapier, verpakt per set van vier stuks Zowel droog als nat te gebruiken

10. HPX Schuurpapier pak 4 stuks - P2000


Artikelen die overeenkomstig zijn aan Schuurpapiers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Schuurpapiers. Er zijn namelijk 232 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Schuurpapier kopen.