Bestenu

Beste schuurpapier - dec. 2022

Met meer dan 737 schuurpapier op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste schuurpapier op een rij
01Score: 10
ProPapier
ProPapier
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.5
Propapier
Propapier
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.2
30x stuks schuurpapiervellen
30x stuks schuurpapiervellen
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.4
Sam Schuurpapier Op Rol
Sam Schuurpapier Op Rol
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.3
Navaris schuurpapier
Navaris schuurpapier
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.6
Navaris schuurpapier
Navaris schuurpapier
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.2
SAM professional schuurpapier waterproof extra fijn
SAM professional schuurpapier waterproof extra fijn
Ga naar laagste prjis
08Score: 7
SAM schuurpapier droog fijn (P150)
SAM schuurpapier droog fijn (P150)
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Schuurpapier Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Voor je met een schilderklus begint, heb je een gladde basis nodig. Met het beste schuurpapier creëer je een perfect glad oppervlak om verder mee te werken. Welk schuurpapier je nodig hebt en hoe je het gebruikt, lees je in deze koopgids.

Welke soorten schuurpapier zijn er?

Voor elk klusje is er een passende soort schuurpapier. Schuurpapier onderscheiden we op basis van verschillende eigenschappen, zoals het materiaal, de korrel en de vorm.

Schuurpapier bestaat uit twee onderdelen: de basis, meestal van papier, en het slijpmateriaal. Bij goedkope soorten schuurpapier bestaat het slijpmateriaal uit kleine glasdeeltjes. Deze soort slijt snel en is daarom alleen geschikt om oude verf weg te schuren. Granaatschuurpapier en en amarilpapier zijn een stuk meer slijtvast, wat ze geschikt maakt om hout, metaal en kunststof mee te schuren.

Bij schuurpapier denk je al snel aan papieren vellen, maar schuurpapier komt ook in andere vormen voor. Zo is er ook schuurwol, schuurvezel, schuurlint, schuurgaas, schuurpads, schuurkussens en meer. Die andere vormen komen goed van pas als het oppervlak een andere vorm heeft, zoals een buis. In dat geval gebruik je schuurlint of schuurvezel.

De kleine deeltjes waar het slijpmateriaal van schuurpapier uit bestaat, noemen we korrels. Hoe grof of fijn die korrels zijn, heeft invloed op het eindresultaat. Daarom is de korrelgrootte van schuurpapier opgedeeld in drie categorieën: de grove korrel, middelgrove korrel en fijne korrel.

Welke korrel schuurpapier heb ik nodig voor kozijnen?

Je las eerder in deze koopgids over de verschillende korrelgroottes van schuurpapier. Dat wordt aangeduid met grof, middelgrof of fijn, maar er staat ook een getal achter de korrel. Dat getal geeft preciezer aan met welke korrelgrootte je te maken hebt.

De korrelgrootte varieert tussen 20 (grof) en 600 (fijn). Er zijn nóg fijnere korrels te vinden, maar die zijn veelal gereserveerd voor vakmannen of specifieke industrieën. De vuistregel hierbij is: hoe groter het getal, des te fijner de korrel.

Welke korrel schuurpapier je voor de kozijnen nodig hebt, hangt af van hoe het momenteel met de kozijnen gesteld is. Verwijder je een oude verflaag, dan is een grove korrel van 40 - 80 geschikt. Wil je een bestaande verflaag niet verwijderen, maar opschuren, dan gebruik je een middelgrove korrel van 120 - 240.

Wanneer gebruik je waterproof schuurpapier?

Waterproof schuurpapier is bestand tegen water en kun je dus wassen en gebruiken om nat te schuren. Als je buiten werkt en er een regenbui valt, blijft het schuurpapier in orde. Daarnaast zijn er meer situaties waarin het handig is om waterproof schuurpapier te gebruiken.

Nat schuren is bijvoorbeeld een techniek waar je waterproof schuurpapier bij nodig hebt. Voor je aan de slag gaat, maak je het schuurpapier nat. Het voordeel van nat schuren is dat het preciezer werkt, waardoor je iets met dit schuurpapier kunt polijsten. Ook komen er tijdens nat schuren geen stofdeeltjes vrij. Zo adem je geen stofdeeltjes in en werk je veiliger.

Soms wordt waterproof schuurpapier ook gebruikt om droog te schuren. Het materiaal van waterproof schuurpapier is steviger dan gewoon schuurpapier en gaat dus langer mee.

Hoe gebruik je schuurpapier met de hand?

Een klein oppervlak schuren kan makkelijk met de hand. Vooral als het oppervlak niet helemaal recht is, pakt een schuurmachine niet het hele oppervlak mee en is het beter om het met de hand te doen.

Maak altijd eerst het oppervlak schoon. Zo verspil je geen tijd aan het schuren van vuil dat op het materiaal ligt. Begin met schuren in een beweging die heen en weer gaat. Schuur je hout, beweeg dan mee met de nerven. Let er ook altijd op dat je de druk zo gelijkmatig mogelijk verdeelt, zodat je egaal schuurt.

Om het jezelf makkelijker te maken kun je een schuurblokje als hulpmiddel gebruiken. Met het schuurblokje krijg je minder last van je handen en vingers en heb je tijdens het schuren meer controle.

Wanneer heb je een schuurmachine nodig?

Met een schuurmachine bewerk je sneller rechte oppervlakken. Bij grotere klussen is het dus verstandig om een schuurmachine te gebruiken. Als je snel last krijgt van je handen of al klachten hebt, bespaart een schuurmachine je die vervelende napijn. Met een schuurmachine hoef je weinig druk te zetten, omdat de kracht en gewicht van het apparaat het meeste werk doen.

Bij een schuurmachine is de vorm en maat van het schuurpapier belangrijk: die moet precies op de voet passen. Schuurmachines hebben voeten in verschillende vormen, dus let er op dat je de juiste maat en vorm schuurpapier gebruikt.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige schuurpapier ranglijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de speurtocht naar de beste schuurpapier ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over schuurpapier, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle schuurpapier die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke schuurpapier het best verkopen
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van schuurpapier stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan schuurpapier

De beste schuurpapier op een rij

1 - ProPapier

Loading..
Ga naar laagste prjis

Schuurpapier set van 10 stuks! Wij willen u voordelig schuurpapier bieden. Dit in verschillende korrelafmetingen en in verschillende hoeveelheden. Je werkt bij schuren van grof naar fijn. Eerst ga je aan de slag met schuurpapier met een grote korrel (uitgedrukt in P), daarna ga je met fijner schuurpapier aan de slag. Probeer te beginnen met grof papier en eindig met een fijn schuurpapier. De schuurpapier sets van W&W Company bevatten een grote variatie aan korrel en hoeveelheden. Bekijk hiervoor tevens ons kopje “Combineren”. Het schuurpapier is tevens waterproof, van uitstekende kwaliteit en is snel in huis. Vóór 12 uur besteld? Morgen aan het schuren! Combineren De schuurpapiersets van W&W Company (Zie verkoper pagina van deze schuurpapier set) zijn door product experts samengesteld waardoor de sets een perfecte korrelafmeting en aantal stuks variatie bevatten voor iedere klus. Onze sets zijn te gebruiken voor kunstnijverheid, houtbewerking, automobiel-, metaal- en kunststoftoepassingen. Wij bieden naast deze set de volgende sets aan: ✓Schuurpapier set 15 stuks (P3000 P4000 P5000 P7000 P10000) ✓Schuurpapier set 45 stuks (P120 P240 P320 P400 P600 P800 P1000 P1200 P1500 P2000 P3000 P4000 P5000 P7000 P10000) ✓Schuurpapier set 100 stuks (P400 P600 P800 P1000 P1500 P2000 P2500 P3000 P5000 P7000) Tips: • Vaker nodig? Zet het op je 'Verlanglijstje'(♥) • Vraag de BTW terug door middel van het opvragen van een BTW-factuur! • Koop via zakelijk koopaccount - bol.com/nl/m/zakelijk-bestellen/ U heeft de mogelijkheid om rechtsboven verschillende bulkverpakkingen te selecteren. Des te meer je afneemt, des te meer korting je krijgt! Korrelvariatie in dit pakket ✓P800 (1x) ✓P1000 (2x) ✓P2000 (2x) ✓P3000 (2x) ✓P5000 (2x) ✓P7000 (1x) Al duizenden tevreden klanten gebruiken Propapier! Technische gegevens ✓10 stuks ✓Gemaakt van hoogwaardig silicium carbide ✓Robuust, toch makkelijk af te scheuren ✓Toepasbaar op droog en vochtige oppervlaktes ✓Afmetingen: 230mm x 93mm ca.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Propapier

Loading..
Ga naar laagste prjis

Schuurpapier set van 100 stuks! Wij willen u voordelig schuurpapier bieden. Dit in verschillende korrelafmetingen en in verschillende hoeveelheden. Je werkt bij schuren van grof naar fijn. Eerst ga je aan de slag met schuurpapier met een grote korrel (uitgedrukt in P), daarna ga je met fijner schuurpapier aan de slag. Probeer te beginnen met grof papier en eindig met een fijn schuurpapier. De schuurpapier sets van W&W Company bevatten een grote variatie aan korrel en hoeveelheden. Bekijk hiervoor tevens ons kopje “Combineren”. Het schuurpapier is tevens waterproof, van uitstekende kwaliteit en is snel in huis. Combineren De schuurpapiersets van W&W Company (Zie verkoper pagina van deze schuurpapier set) zijn door product experts samengesteld waardoor de sets een perfecte korrelafmeting en aantal stuks variatie bevatten voor iedere klus. Onze sets zijn te gebruiken voor kunstnijverheid, houtbewerking, automobiel-, metaal- en kunststoftoepassingen. Wij bieden naast deze set de volgende sets aan: ✓Schuurpapier set 10 stuks (EUR 26,99) ✓Schuurpapier set 32 stuks inclusief handgrinder (EUR 38,99) ✓Schuurpapier set 42 stuks (EUR 36,99) ✓Schuurpapier set 51 stuks (EUR 39,99) Tips: • Vaker nodig? Zet het op je 'Verlanglijstje'(♥) • Vraag de BTW terug door middel van het opvragen van een BTW-factuur! • Koop via zakelijk koopaccount - bol.com/nl/m/zakelijk-bestellen/ U heeft de mogelijkheid om rechtsboven verschillende bulkverpakkingen te selecteren. Des te meer je afneemt, des te meer korting je krijgt! Korrelvariatie in dit pakket ✓P400 ✓P600 ✓P800 ✓P1000 ✓P1500 ✓P2000 ✓2500 ✓P3000 ✓P5000 ✓P7000 Bevat 10 vellen van elke genoemde korrelgrootte. Al duizenden tevreden klanten gebruiken Propapier! Technische gegevens ✓ Onze schuurpapierset is gemaakt van siliciumcarbide ✓ Afmeting van 229 x 96 mm ✓ Valt niet snel uit elkaar ✓ Wel makkelijk scheurbaar voor andere afmetingen ✓ Zowel droog als nat bruikbaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - 30x stuks schuurpapiervellen

Loading..
Ga naar laagste prjis

30 Schuurpapiervellen P180, P150 en P80. Deze rol schuurpapier is te gebruiken bij nat en droog schuren. Het papier kan gebruikt worden voor o.a. staal, aluminium, hout, verf en plamuur. Grofheid: P180 (fijn), P150 (middel) en P80 (grof). Per 30 stuks ontvangt u 10 vellen van elke grofheid. Formaat vel: 20 x 25 cm. Verf/klus materiaal benodigdheden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Sam Schuurpapier Op Rol

Loading..
Ga naar laagste prjis

SAM handschuurpapier P120 is geschikt voor het droog schuren van onder andere verf, plamuur en hout. Korrelgrootte: P120, Breedte: 120 mm, Lengte: 4,5 meter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Navaris schuurpapier

Loading..
Ga naar laagste prjis

DOE-HET-ZELF: Deze schuurpapierset van Navaris is ideaal voor klusjes in en rondom het huis, voor hobbyprojecten en voor de auto. Met de vellen slijp en polijst je harde oppervlakken zoals metaal, steen, keramiek en hout. NAT & DROOG: Het handschuurpapier is geschikt voor zowel nat als droog gebruik. DETAILS: Je ontvangt 42 vellen schuurpapier van 93 x 230 mm groot. De set bestaat uit 14 verschillende korrelgroottes: 800, 1000, 1200, 1500, 2000, 2500 & 3000. Je krijgt zes stuks van elke soort. VOOR HARDE OPPERVLAKKEN: Gebruik het papier voor het met de hand schuren van oppervlakken met een hoge weerstand, zoals steen, staal en ander metaal, maar ook voor het slijpen en polijsten van keramiek en hout. VOORDELIGE SET: Of je nu aan een groot of klein project gaat werken: de set met waterproof schuurpapier is een voordelige keuze. Je ontvang maar liefst 42 stuks met meerdere vellen van elke korrel. Met de schuurpapierset van Navaris kun je oppervlakken vakkundig schuren of polijsten. WATERPROOF De 42 vellen schuurpapier zijn bestand tegen water en zijn geschikt voor zowel nat als droog schuren.VEELZIJDIG De set is te gebruiken op verschillende harde oppervlakken, zoals staal, porselein, hout en steen.MEERDERE KORRELGROOTTES De verschillende korrels van P800 tot P3000 maken verschillende slijpresultaten mogelijk. Hoe hoger de korrel, hoe fijner het resultaat.SPECIFICATIES Afmetingen: 93 x 230 mm Korrelgroottes: 800, 1000, 1200, 1500, 2000, 2500 & 3000 Materiaal: schuurpapier Gewicht verpakking: 0,2 kg Extra informatie: waterproofLEVERINGSOMVANG 42 vellen schuurpapier (7 verschillende korrelgroottes)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Navaris schuurpapier

Loading..
Ga naar laagste prjis

DOE-HET-ZELF: Deze schuurpapierset van Navaris is ideaal voor klusjes in en rondom het huis, voor hobbyprojecten en voor de auto. Met de vellen slijp en polijst je harde oppervlakken zoals metaal, steen, keramiek en hout. NAT & DROOG: Het handschuurpapier is geschikt voor zowel nat als droog gebruik. DETAILS: Je ontvangt 42 vellen schuurpapier van 93 x 230 mm groot. De set bestaat uit 14 verschillende korrelgroottes: 120, 150, 180, 240, 320, 400, 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000, 2500 & 3000. Je krijgt drie stuks van elke soort. VOOR HARDE OPPERVLAKKEN: Gebruik het papier voor het met de hand schuren van oppervlakken met een hoge weerstand, zoals steen, staal en ander metaal, maar ook voor het slijpen en polijsten van keramiek en hout. VOORDELIGE SET: Of je nu aan een groot of klein project gaat werken: de set met waterproof schuurpapier is een voordelige keuze. Je ontvang maar liefst 42 stuks met meerdere vellen van elke korrel. Met de schuurpapierset van Navaris kun je oppervlakken vakkundig schuren of polijsten. WATERPROOF De 42 vellen schuurpapier zijn bestand tegen water en zijn geschikt voor zowel nat als droog schuren.VEELZIJDIG De set is te gebruiken op verschillende harde oppervlakken, zoals staal, porselein, hout en steen.MEERDERE KORRELGROOTTES De verschillende korrels van P120 tot P3000 maken verschillende slijpresultaten mogelijk. Hoe hoger de korrel, hoe fijner het resultaat.SPECIFICATIES Afmetingen: 93 x 230 mm Korrelgroottes: 120, 150, 180, 240, 320, 400, 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000, 2500 & 3000 Materiaal: schuurpapier Gewicht verpakking: 0,2 kg Extra informatie: waterproofLEVERINGSOMVANG 42 vellen schuurpapier (14 verschillende korrelgroottes)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - SAM professional schuurpapier waterproof extra fijn

Loading..
Ga naar laagste prjis

Voor het nat schuren en slijpen van verf, lak en plamuur. Bijzonder geschikt voor autolakken. Korrel: K600.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - SAM schuurpapier droog fijn (P150)

Loading..
Ga naar laagste prjis

Voor het droog schuren van verf, plamuur en harde houtsoorten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van schuurpapier. Er zijn namelijk 737 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste