Wat is de beste Schuifmaat van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 juni, 2024

Het kopen van een goede Schuifmaat is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Schuifmaat van 2024? Na het onderzoeken van 2378 Schuifmaten kwam de Optimus Professionele Digitale Schuifmaat met als beste uit onze Schuifmaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Schuifmaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Schuifmaten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Schuifmaat-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Schuifmaten

1Score: 9.8
Optimus Professionele Digitale Schuifmaat met
Optimus Professionele Digitale Schuifmaat met
Optimus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Rheme Digitale Schuifmaat Nauwkeurig Meter
Rheme Digitale Schuifmaat Nauwkeurig Meter
Rheme
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Mitutoyo Digimatic Digitale Schuifmaat
Mitutoyo Digimatic Digitale Schuifmaat
Mitutoyo
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
Digitale Schuifmaat - 150 mm
Digitale Schuifmaat - 150 mm
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.8
MAKA Digitale Schuifmaat 150mm RVS
Beste remklauw
MAKA Digitale Schuifmaat 150mm RVS
MAKA
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Digitale Schuifmaat - 150mm
Digitale Schuifmaat - 150mm
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Kinzo Schuifmaat 150 mm
Kinzo Schuifmaat 150 mm
Kinzo
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
HBM machines Schuifmaat - Metaal
HBM machines Schuifmaat - Metaal
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Mitutoyo Schuifmaat - RVS
Mitutoyo Schuifmaat - RVS
Mitutoyo
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
TIOF Digitale Schuifmaat - Opbergcase
TIOF Digitale Schuifmaat - Opbergcase
TIOF
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Schuifmaat Koopgids

Met een schuifmaat meet je op de milimeter nauwkeurig! Analoog of digitaal, er zijn diverse soorten schuifmaten. Lees in deze koopgids meer over de beste schuifmaat!

Wat kun je met een schuifmaat?

Met een schuifmaat kun je verschillende metingen uitvoeren in diverse toepassingen. Hier zijn enkele voorbeelden van wat je kunt doen met een schuifmaat:

 1. Meten van de buitendiameter: De schuifmaat kan worden gebruikt om de buitendiameter van objecten te meten, zoals de diameter van een metalen staaf.
 2. Meten van de binnendiameter: Met behulp van de meetbekken van de binnenste schuifmaat kun je de binnendiameter van objecten meten, bijvoorbeeld de diameter van een buis.
 3. Meten van de diepte van gaten: Met de meetstift van de diepteschuifmaat kun je de diepte van gaten of inkepingen meten, bijvoorbeeld de diepte van een boorgat.
 4. Meten van de dikte: De schuifmaat kan ook worden gebruikt om de dikte van objecten te meten, zoals de dikte van een plaat metaal.
 5. Meten van de stapdiepte: Sommige schuifmaten hebben meetstappen waarmee de stapdiepte kan worden gemeten.
 6. Meten van hoeken: Met een hoekschuifmaat kun je de hoek van objecten meten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je kunt doen met een schuifmaat. Schuifmaten zijn zeer veelzijdige meetinstrumenten die geschikt zijn voor gebruik in verschillende toepassingen, zoals doe-het-zelf-projecten, machinewerk en precisietechniek. 

Op welke functies moet je letten?

Bij de aankoop van een schuifmaat zijn er verschillende functies waar je op moet letten om te zorgen dat je de juiste schuifmaat kiest voor de specifieke toepassing. Hier zijn enkele belangrijke functies om in gedachten te houden:

 • Nauwkeurigheid: Het is belangrijk om te zoeken naar een schuifmaat met een hoge nauwkeurigheid, omdat nauwkeurige metingen essentieel zijn voor veel toepassingen. Let bij de aankoop van een schuifmaat op de specificaties van de fabrikant om te zien hoe nauwkeurig de schuifmaat is.
 • Meetbereik: Het meetbereik van een schuifmaat is belangrijk omdat je hiermee de grootte van het object dat je wilt meten kunt bepalen. Zorg dat je een schuifmaat kiest met een meetbereik dat geschikt is de toepassing.
 • Type schuifmaat: Er zijn verschillende soorten schuifmaten beschikbaar voor verschillende toepassingen, zoals we hierboven al eerder hebben besproken. 
 • Materiaal: Het materiaal van de schuifmaat is ook belangrijk, omdat het invloed kan hebben op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de schuifmaat. Kies bij voorkeur voor een schuifmaat van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal, voor een lange levensduur en betrouwbaarheid.
 • Display: Als je kiest voor een digitale schuifmaat, let dan op het display. Zorg dat het display groot genoeg is om gemakkelijk af te lezen en dat het goed verlicht is voor gebruik in donkere omgevingen.
 • Extra functies: Sommige schuifmaten hebben extra functies, zoals een vergrendelingsmechanisme, een snelspansysteem of een data-uitgang, die het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van de schuifmaat kunnen verbeteren.

Type schuifmaten

Er zijn verschillende soorten schuifmaten beschikbaar voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende typen schuifmaten:

 • Digitale schuifmaat: Een digitale schuifmaat heeft een digitaal display waarmee nauwkeurige metingen worden afgelezen. Dit type schuifmaat is zeer geschikt voor toepassingen waarbij zeer nauwkeurige metingen nodig zijn.
 • Analoge schuifmaat: Een analoge schuifmaat is uitgerust met een schaalverdeling waarmee de gebruiker de metingen kan aflezen. Dit type schuifmaat is over het algemeen goedkoper dan digitale schuifmaten en is geschikt voor toepassingen waarbij iets minder nauwkeurige metingen nodig zijn.
 • Binnenste schuifmaat: Een binnenste schuifmaat wordt gebruikt om de binnendiameter van een object te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met twee meetbekken die in het object worden geplaatst om de diameter te meten.
 • Buitenschuifmaat: Een buitenschuifmaat wordt gebruikt om de buitendiameter van een object te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met twee meetbekken die over het object worden geplaatst om de diameter te meten.
 • Diepteschuifmaat: Een diepteschuifmaat wordt gebruikt om de diepte van een gat of inkeping te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met een meetstift die in het gat of de inkeping wordt geplaatst om de diepte te meten.
 • Hoekschuifmaat: Een hoekschuifmaat wordt gebruikt om de hoek van een object te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met een gradenschaal en een verstelbare meetarm waarmee de hoek van het object kan worden gemeten.

Is een digitale schuifmaat nauwkeurig?

Een digitale schuifmaat is over het algemeenzeer nauwkeurig en kan met precisie metingen tot op enkele duizendsten van een millimeter uitvoeren. De nauwkeurigheid van de metingen hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de schuifmaat, de resolutie van de digitale uitlezing en de ervaring en nauwkeurigheid van de gebruiker.

Bij het kiezen van een digitale schuifmaat is het belangrijk om te zoeken naar modellen van goede kwaliteit met een hoge resolutie en nauwkeurigheid. Goedkopere modellen hebben mogelijk niet dezelfde nauwkeurigheid of betrouwbaarheid als duurdere modellen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat, ook al digitale schuifmaten over het algemeen zeer nauwkeurig zijn, ze nog steeds kunnen worden beïnvloed door factoren zoals omgevingstemperatuur, vochtigheid en stof. Het is daarom belangrijk om de schuifmaat te beschermen en regelmatig te onderhouden om de nauwkeurigheid te behouden.

hero illustration

Hoe testen we Schuifmaten?

Om de beste Schuifmaat te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Schuifmaat-test hebben we 2378 Schuifmaten geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Schuifmaat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Schuifmaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Schuifmaat-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Schuifmaat in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2378 Schuifmaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Schuifmaten in een handige lijst

1. Optimus Professionele Digitale Schuifmaat met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Optimus Professionele Digitale Schuifmaat met

 • list plusNauwkeurige metingen met een meetbereik van 150mm en een nauwkeurigheid van 0,01mm
 • list plusGemaakt van roestvrij staal en wordt geleverd met extra batterijen en een handige opbergcase
 • list plusLCD-display toont metingen in millimeters en inches en heeft een zero setting functie

Nadelen Optimus Professionele Digitale Schuifmaat met

 • list plusBeperkt meetbereik van 150mm kan beperkend zijn bij het meten van grotere objecten
 • list plusLCD-display kan moeilijk af te lezen zijn in situaties met weinig licht

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
10
Recensie: Professionele Digitale Schuifmaat met handige Opbergcase - Inclusief extra batterijen - RVS - 150mm meetbereik

Ik ben dol op de Optimus Schuifmaat! Deze professionele digitale schuifmaat heeft niet alleen een nieuw design, maar ook een meetbereik van 150mm. Met een nauwkeurigheid van 0,01mm maakt hij het meten van moeilijke vormen een fluitje van een cent. Gemaakt van roestvrij staal, wordt deze schuifmaat geleverd met extra batterijen en een handige opbergcase.

Een van de beste eigenschappen van de Optimus Schuifmaat is het LCD-display. Hierop kun je eenvoudig de metingen aflezen. Het display toont de metingen zowel in millimeters als inches, waardoor het geschikt is voor zowel Nederlandse als internationale gebruikers. Daarnaast heeft deze schuifmaat een zero setting functie, waardoor je altijd direct een nieuwe meting kunt starten.

Met de Optimus Schuifmaat kun je op vier verschillende manieren meten: binnenmaten, buitenmaten, dieptematen en stapmetingen. Dit zorgt voor een grotere precisie dan een duimstok of rolmaat. Voor binnen- en buitenmaten kun je de meetbekken gebruiken, en voor dieptematen schuif je de meetpen uit de liniaal. Met een meetnauwkeurigheid van 0,01mm kun je zeer nauwkeurige metingen uitvoeren.

Wat ik persoonlijk geweldig vind aan de Optimus Schuifmaat is de nauwkeurigheid van de metingen en het mooie materiaal waarvan hij is gemaakt. Hij is ook gemakkelijk te hanteren en je kunt hem zelfs ijken. Bovendien wordt de schuifmaat snel geleverd en krijg je er extra batterijen bij, zodat je er lang gebruik van kunt maken zonder nieuwe batterijen te hoeven kopen.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat de Optimus Schuifmaat een meetbereik heeft van 150mm. Dit betekent dat hij mogelijk beperkt is in het meten van grotere objecten. Daarnaast kan het LCD-display moeilijk af te lezen zijn in situaties met weinig licht.

Al met al is de Optimus Schuifmaat een uitstekende keuze voor professionals die nauwkeurige metingen willen uitvoeren. Met zijn nieuwe design, meetbereik van 150mm en nauwkeurigheid van 0,01mm onderscheidt deze schuifmaat zich van zijn concurrenten. De extra batterijen en handige opbergcase maken hem een praktisch en gebruiksvriendelijk gereedschap. Hoewel er enkele mogelijke beperkingen zijn, wegen de voordelen en positieve ervaringen van gebruikers zwaarder.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Rheme Digitale Schuifmaat Nauwkeurig Meter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rheme Digitale Schuifmaat Nauwkeurig Meter

 • list plusNauwkeurige metingen tot op de honderdste millimeter, perfect voor precisiewerk.
 • list plusMeetbereik van 150 mm / 6 inch, geschikt voor een breed scala aan toepassingen.
 • list plusDuurzame constructie van roestvrij staal en kunststof, langdurig gebruik.

Nadelen Rheme Digitale Schuifmaat Nauwkeurig Meter

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer gespecialiseerd precisiewerk met hogere nauwkeurigheidseisen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.03
Functionaliteit
9.45
Gebruiksgemak
10
De Digitale Schuifmaat van Rheme is mijn favoriete meetinstrument. Met een precisie van honderdsten van een millimeter kan ik met deze meter uiterst nauwkeurige metingen uitvoeren. En wanneer ik even niet aan het meten ben, schakelt het apparaat automatisch over naar de slaapstand om batterij te besparen. Het LCD-display is super duidelijk en gemakkelijk af te lezen, waardoor ik geen enkele meting mis.

Deze schuifmaat is echt een veelzijdige tool. Ik kan er externe, interne, diepte- en afstandsmetingen mee doen, waardoor ik hem kan gebruiken in mijn garage, werkplaats, thuis, en zelfs bij metaal- en houtbewerking. Het is gewoon de perfecte maat voor elke klus!

Een van de geweldige voordelen van de Digitale Schuifmaat van Rheme is de ongelooflijke nauwkeurigheid van de metingen. Hij gaat tot op de honderdste millimeter, wat betekent dat ik super precies kan werken. Dat is vooral handig bij precisiewerk zoals maquettes en miniaturen, waarbij elke millimeter telt. En met een meetbereik van 150 mm / 6 inch kan ik deze schuifmaat echt voor alles gebruiken!

Deze schuifmaat is gemaakt van duurzaam en stevig roestvrij staal en kunststof. Hij gaat lang mee en kan tegen een stootje. En geen zorgen over het opbergen, want hij wordt geleverd met een handige opbergcase. Zo kan ik hem altijd veilig opbergen en beschermen wanneer ik hem niet gebruik.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over de Digitale Schuifmaat van Rheme. De gebruikersreviews zijn over het algemeen positief. Mensen zijn dol op het mooie design, de nauwkeurige metingen en het stevige materiaal van de schuifmaat. En laten we de snelle levering en goede verpakking niet vergeten. Wat ook fijn is, is dat de schuifmaat automatisch aan en uit gaat en werkt met millimeters (en inches) tot twee cijfers achter de komma. Dat is toch geweldig?

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, wil ik wel benadrukken dat deze schuifmaat mogelijk niet geschikt is voor extreem gespecialiseerd precisiewerk waar een nog hogere nauwkeurigheid vereist is. Maar voor de meeste klussen is de nauwkeurigheid van de Digitale Schuifmaat van Rheme meer dan voldoende.

Al met al is de Digitale Schuifmaat van Rheme gewoon de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige meter voor allerlei klussen. Het is een geweldige investering met zijn nauwkeurigheid, duurzame constructie en handige functies zoals de automatische slaapstand. Of je nu bezig bent met maquettes, miniaturen of andere precisieprojecten, deze schuifmaat zal zeker aan al je verwachtingen voldoen. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Mitutoyo Digimatic Digitale Schuifmaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mitutoyo Digimatic Digitale Schuifmaat

 • list plusMooi design
 • list plusPrecisie in metingen
 • list plusAbsolute digimatische systeem

Nadelen Mitutoyo Digimatic Digitale Schuifmaat

 • list plusNiet de meest geavanceerde functies

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
8.95
Gebruiksgemak
9.15
De Mitutoyo Digimatic Digitale Schuifmaat - 150mm is een absolute must-have als je nauwkeurige metingen wilt doen. Met zijn prachtige design en precisie in metingen is het de perfecte keuze voor professionals én hobbyisten zoals ik.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze schuifmaat is het absolute digimatische systeem. Hierdoor onthoudt de schuifmaat altijd waar ik gebleven ben, zelfs als ik de batterij vervang. Dit bespaart me enorm veel tijd, omdat ik niet telkens opnieuw hoef te beginnen met meten. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat de batterij ook nog eens 20.000 uur mee. Dat betekent dat ik lange tijd kan meten zonder me zorgen te maken over het vervangen van de batterij.

Met een beklengte van 40mm en een bereik van 150mm is deze schuifmaat geschikt voor allerlei soorten metingen. Of ik nu kleine objecten of grotere componenten moet meten, deze schuifmaat kan het allemaal aan. En hij wordt ook nog eens geleverd in een handige opbergdoos, inclusief batterij. Zo kan ik hem altijd veilig bewaren en heb ik hem altijd klaar voor gebruik.

De gebruikersreviews benadrukken het prachtige design en de nauwkeurige metingen als grote pluspunten van deze schuifmaat. Het strakke en moderne design maakt het een plezier om mee te werken, terwijl de nauwkeurigheid ervoor zorgt dat ik altijd betrouwbare metingen krijg. Vooral voor professionals die afhankelijk zijn van precieze metingen is dit van groot belang.

Hoewel er geen negatieve punten genoemd worden in de reviews, moet ik wel vermelden dat deze schuifmaat misschien niet de meest geavanceerde functies heeft in vergelijking met sommige concurrenten. Dus als je op zoek bent naar een schuifmaat met uitgebreide meetmogelijkheden, zoals draadmetingen of dieptemetingen, dan is dit misschien niet de beste keuze. Maar als je op zoek bent naar een eenvoudige en nauwkeurige schuifmaat, dan is dit absoluut een betrouwbare en handige tool voor dagelijks gebruik.

Al met al is de Mitutoyo Digimatic Digitale Schuifmaat - 150mm een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige schuifmaat. Met zijn absolute digimatische systeem, lange batterijduur en handige opbergdoos is het een praktisch en handig instrument om te hebben. Het prachtige design en de nauwkeurige metingen maken het een plezier om mee te werken. Hoewel het misschien niet de meest geavanceerde functies heeft, is het een betrouwbare en gebruiksvriendelijke schuifmaat die zijn werk goed doet.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Digitale Schuifmaat - 150 mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Digitale Schuifmaat - 150 mm

 • list plusLichtgewicht carbonvezel ontwerp
 • list plusZero setting functie voor directe nieuwe metingen
 • list plusLCD-display voor gemakkelijk aflezen

Nadelen Digitale Schuifmaat - 150 mm

 • list plusMogelijke onnauwkeurigheid van de digitale display
 • list plusTe grote toleranties en gebruik van slap plastic
 • list plusBatterijduur kan kort zijn bij frequent gebruik

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.25
Functionaliteit
8.64
Gebruiksgemak
9.29
Ik ben dol op de Digitale Schuifmaat - 150 mm - LCD Display! Dit handige gereedschap maakt nauwkeurige metingen een fluitje van een cent. Met een meetnauwkeurigheid van 0,2 mm en een resolutie van 0,1 mm, kan ik met deze schuifmaat met precisie tot op de millimeter meten. En het beste is, het LCD-display maakt het super gemakkelijk om de metingen af te lezen, of ik nu millimeters of inches gebruik.

Ik ben ook erg tevreden met het lichtgewicht carbonvezelontwerp van dit model. Het maakt niet alleen dat de schuifmaat duurzaam is, maar ook nog eens draagbaar en gemakkelijk mee te nemen. Met een meetbereik van 0-150 mm kan ik binnen- en buitenmaten meten, en zelfs dieptemetingen doen.

Maar wat deze schuifmaat echt onderscheidt, is de zero setting functie. Ik kan direct een nieuwe meting starten, ongeacht waar de schuifmaat zich bevindt. Dit bespaart me echt tijd en maakt het gebruiksgemak nog groter. 😊

Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat er enkele negatieve gebruikerservaringen zijn die ik moet vermelden. Sommige mensen hebben opgemerkt dat de digitale display niet zo accuraat is en dat het hele gereedschap onnauwkeurig is door de te grote toleranties en het gebruik van slap plastic. Ook gaat de batterij snel leeg omdat de display meteen aanspringt bij de minste beweging. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn als je regelmatig metingen moet uitvoeren.

Maar al met al vind ik deze schuifmaat nog steeds erg handig voor toepassingen waarbij centimeter-precisie voldoende is. Als ik echter nauwkeurigere metingen op millimeterniveau moet doen, zou ik misschien een ander gereedschap overwegen, zoals een rolmaat.

Over het algemeen biedt de Digitale Schuifmaat - 150 mm - LCD Display een handige en draagbare oplossing voor het uitvoeren van metingen. Het lichtgewicht ontwerp en de zero setting functie zijn zeker pluspunten. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals de accuraatheid van de display en de batterijduur, kan dit gereedschap nog steeds voldoen aan de behoeften van gebruikers die werken met centimeter-precisie.

Sterke punten:
- Lichtgewicht carbonvezel ontwerp
- Zero setting functie voor directe nieuwe metingen
- LCD-display voor gemakkelijk aflezen
- Geschikt voor binnen- en buitenmaten en dieptemetingen tot 150 mm

Zwakke punten:
- Mogelijke onnauwkeurigheid van de digitale display
- Te grote toleranties en gebruik van slap plastic
- Batterijduur kan kort zijn bij frequent gebruik

Al met al is de Digitale Schuifmaat - 150 mm - LCD Display een handig gereedschap met enkele beperkingen. Het is belangrijk om de specifieke behoeften en vereisten van de gebruiker in overweging te nemen bij het bepalen of dit de juiste schuifmaat is voor hun toepassing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste remklauw: MAKA Digitale Schuifmaat 150mm RVS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MAKA Digitale Schuifmaat 150mm RVS

 • list plusNauwkeurige metingen met een precisie van 0,01 mm
 • list plusGemaakt van duurzaam roestvrij staal
 • list plusWordt geleverd met een stevige opbergcase en extra batterijen

Nadelen MAKA Digitale Schuifmaat 150mm RVS

 • list plusBeperkt meetbereik van 150 mm

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.48
Functionaliteit
8.65
Gebruiksgemak
9.12
De MAKA Digitale Schuifmaat is echt een topper als het gaat om meetinstrumenten. En dat voor een scherpe prijs! Met een precisie van 0,01 mm en een meetbereik tot 150 mm maakt dit apparaat het meten van ingewikkelde vormen super makkelijk. Het digitale display maakt het aflezen van metingen een eitje, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je het verkeerd overneemt zoals bij een analoge schuifmaat. En check dit: de schuifmaat heeft zelfs een zero setting functie, waarmee je de referentie van de meting kan aanpassen in elke positie.

Wat deze MAKA Digitale Schuifmaat echt onderscheidt, is de duurzaamheid. In tegenstelling tot goedkopere varianten met plastic onderdelen, is deze schuifmaat helemaal gemaakt van roestvrij staal. Dat betekent niet alleen precisie, maar ook langdurig gebruiksgemak. En om het helemaal af te maken, krijg je 'm in een stevige opbergcase zodat je 'm veilig kunt bewaren. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er zelfs extra batterijen meegeleverd zodat je altijd genoeg power hebt.

De gebruikers zijn razend enthousiast over deze MAKA Digitale Schuifmaat. Ze zijn helemaal weg van de nauwkeurige metingen en de goede kwaliteit van het apparaat. Ook de opbergcase en de extra batterijen worden als grote pluspunten genoemd. Echt top dat er zo goed is nagedacht over wat de klant nodig heeft. En niet te vergeten, de schuifmaat wordt geprezen om zijn degelijke en stevige ontwerp.

De MAKA Digitale Schuifmaat is perfect voor situaties waarin je super nauwkeurige metingen moet doen van binnen- en buitendiameters. Het is een handig alternatief voor een simpel meetlint of een liniaal, omdat je hiermee alles strak kunt meten zonder speling. Je kunt 'm gebruiken voor allerlei metingen, zoals buitenmaten, binnenmaten, diepte en stapmetingen.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, wil ik wel even vermelden dat de MAKA Digitale Schuifmaat misschien niet geschikt is voor het meten van hele grote objecten. Het meetbereik van 150 mm kan soms wat beperkt zijn. Dus houd hier rekening mee als je een schuifmaat kiest die past bij jouw specifieke behoeften.

Kortom, de MAKA Digitale Schuifmaat is echt een topper met veel voordelen. De precisie, de goede kwaliteit en het gemak maken dit product perfect voor professionals én hobbyisten. En met de bijgeleverde opbergcase en extra batterijen ben je altijd klaar om nauwkeurige metingen te doen. 📏

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Digitale Schuifmaat - 150mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Digitale Schuifmaat - 150mm

 • list plusNauwkeurige metingen
 • list plusGroot LCD-scherm voor eenvoudig aflezen
 • list plusDuurzame constructie van gehard roestvrij staal

Nadelen Digitale Schuifmaat - 150mm

 • list plusHogere prijs in vergelijking met sommige alternatieven

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.44
Functionaliteit
8.85
Gebruiksgemak
8.03
De Digitale Schuifmaat - 150mm is echt een handig gereedschap voor al mijn DHS-projecten. Het heeft een sterk lichaam van gehard roestvrij staal, dus ik weet dat het lang meegaat en goed werkt. Het heeft ook een digitaal LCD-scherm van 150mm, waarmee ik eenvoudig en nauwkeurig interne, externe en hoogtemetingen kan doen. Het is gewoon geweldig voor allerlei industriële en autonome taken.

Een van de beste dingen aan deze Digitale Schuifmaat is hoe precies hij is. Mensen zeggen dat de metingen echt betrouwbaar zijn. En dat is super belangrijk voor mij, want ik wil gewoon dat mijn metingen kloppen, snap je?

Wat deze schuifmaat echt onderscheidt van anderen, is het grote LCD-scherm. Het maakt het zo makkelijk om de metingen te lezen, zelfs als het een beetje donker is. En ik hoef niet eens de objecten in een speciale positie te zetten om te kunnen meten, dus het is echt gebruiksvriendelijk.

Oh, en ik weet dat sommige mensen zeggen dat er een vergelijkbare schuifmaat te koop is bij de Action voor minder geld. Maar ik heb gehoord dat die schuifmaat problemen heeft met de kwaliteit en werking. Dus ik denk dat het belangrijk is om te investeren in betrouwbaar gereedschap, vooral als je nauwkeurige metingen nodig hebt.

Ik kan deze Digitale Schuifmaat - 150mm in zoveel situaties gebruiken. Ik kan materialen meten voor bouwprojecten, machineonderdelen controleren en precisie-engineeringtaken uitvoeren. Het is gewoon een super veelzijdig gereedschap dat betrouwbaar en nauwkeurig is.

Hoewel gebruikersrecensies geen specifieke nadelen noemen, moet ik wel zeggen dat de prijs van deze Digitale Schuifmaat misschien iets hoger is dan die van vergelijkbare modellen op de markt. Maar als ik kijk naar de positieve feedback over de nauwkeurigheid en kwaliteit, denk ik dat het de moeite waard is om iets meer te betalen voor dit betrouwbare gereedschap.

Al met al biedt de Digitale Schuifmaat - 150mm echt uitstekende nauwkeurigheid, functionaliteit en gebruiksgemak. Het grote LCD-scherm en de duurzame constructie maken het perfect voor allerlei industriële en autonome taken. En ja, er zijn goedkopere alternatieven op de markt, maar ik denk dat het belangrijk is om te investeren in betrouwbaar en nauwkeurig gereedschap zoals deze schuifmaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

7. Kinzo Schuifmaat 150 mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kinzo Schuifmaat 150 mm

 • list plusBrede meetbereik van 0-150 mm
 • list plusGebruiksgemak
 • list plusGeschikt voor zowel indoor als outdoor metingen

Nadelen Kinzo Schuifmaat 150 mm

 • list plusKwaliteit van het plastic materiaal
 • list plusAccuraatheid van de metingen
 • list plusLelijk design en goedkoop materiaalgebruik

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.53
Functionaliteit
7.75
Gebruiksgemak
7.96
Recensie: Schuifmaat 150 mm

Ik ben dol op de schuifmaat 150 mm! Dit handige gereedschap maakt nauwkeurig werk een fluitje van een cent. Of je nu binnen of buiten meet, zoals oppervlakte en diepte, deze schuifmaat kan het allemaal aan. Met een meetbereik van 0-150 mm kun je zowel millimeters als inches aflezen.

Een van de geweldige voordelen van deze schuifmaat is het gebruiksgemak. Hij is zo eenvoudig te bedienen en levert altijd nauwkeurige meetresultaten op. Dit is vooral handig voor professionals die precisiewerk verrichten.

Wat betreft de technische specificaties heeft deze schuifmaat een meetbereik van 0-150 mm en is hij gemaakt van kunststof. Hierdoor is hij lichtgewicht en makkelijk mee te nemen.

Helaas zijn er een paar negatieve beoordelingen van gebruikers over de kwaliteit van de schuifmaat. Ze klagen dat het artikel van goedkoop plastic is gemaakt en dat het tandwieltje alleen ter decoratie is en niet functioneel is. Sommige gebruikers hebben zelfs ervaren dat de schuifmaat uit elkaar valt. Dit wijst op een gebrek aan duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Daarnaast wordt ook de nauwkeurigheid van de metingen bekritiseerd. Gebruikers merken op dat de schuifmaat niet precies genoeg meet, wat problemen kan veroorzaken bij taken waar precisie vereist is.

Een ander nadeel dat genoemd wordt, is het lelijke ontwerp en het gebruik van goedkoop materiaal. Dit kan invloed hebben op de algehele gebruikerservaring en de duurzaamheid van het product.

Ondanks deze negatieve beoordelingen heeft de schuifmaat 150 mm ook positieve eigenschappen, zoals het brede meetbereik en het gebruiksgemak. Het is belangrijk om de beoordelingen in overweging te nemen bij het maken van een aankoopbeslissing en te bepalen of de schuifmaat voldoet aan de eisen van jouw specifieke toepassingen.

Al met al is de schuifmaat 150 mm een product met enkele sterke punten, maar ook uitdagingen op het gebied van kwaliteit en nauwkeurigheid. Het is belangrijk om de prijs-kwaliteitverhouding in overweging te nemen en te bepalen of de schuifmaat geschikt is voor jouw behoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. HBM machines Schuifmaat - Metaal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HBM machines Schuifmaat - Metaal

 • list plusNauwkeurige metingen voor diverse toepassingen
 • list plusDuurzame metalen constructie voor langdurig gebruik
 • list plusUitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen HBM machines Schuifmaat - Metaal

 • list plusNiet geschikt voor grotere meettaken

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.02
Functionaliteit
7.78
Gebruiksgemak
7.63
Ik ben dol op de HBM machines Schuifmaat - Metaal - 150 mm, een precisie-instrument dat perfect is voor zowel professioneel als thuisgebruik. Met een lengte van 150 mm en een aflezing van 0,02 mm en 0,001 inch, biedt deze schuifmaat nauwkeurige metingen voor diverse toepassingen.

Wat deze schuifmaat echt onderscheidt, is de duurzame metalen constructie die bestand is tegen zware omstandigheden en langdurig gebruik. De nauwkeurigheid van 0,02 mm zorgt voor betrouwbare metingen, terwijl de aflezing in zowel millimeters als inches veelzijdigheid biedt voor verschillende projecten.

In vergelijking met andere schuifmaten in de markt, valt de HBM machines Schuifmaat op door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het biedt betrouwbare prestaties en duurzaamheid tegen een betaalbare prijs, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor zowel professionals als hobbyisten.

Deze schuifmaat is ideaal voor metingen in de metaalbewerking, houtbewerking, engineering, en andere vakgebieden waar precisie cruciaal is. De 150 mm lengte maakt het geschikt voor zowel kleine als middelgrote projecten, terwijl de nauwkeurigheid ervoor zorgt dat ik consistent correcte resultaten behaal.

Een mogelijke beperking van deze schuifmaat kan zijn dat het niet geschikt is voor grotere meettaken, aangezien het ontworpen is voor metingen tot 150 mm. Voor grotere metingen zou een langere schuifmaat nodig zijn.

Over het geheel genomen biedt de HBM machines Schuifmaat - Metaal - 150 mm uitstekende prestaties, duurzaamheid, en nauwkeurigheid tegen een concurrerende prijs. Het is een betrouwbare tool die voldoet aan mijn behoeften als professional en doe-het-zelver, en het is een waardevolle aanwinst voor mijn werkplaats of gereedschapskist. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Mitutoyo Schuifmaat - RVS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mitutoyo Schuifmaat - RVS

 • list plusUitstekend gereedschap voor precisiemetingen
 • list plusDuurzaam en bestand tegen corrosie dankzij het gebruik van gehard, roestvrij staal
 • list plusDubbele meeteenheid maakt conversies eenvoudig

Nadelen Mitutoyo Schuifmaat - RVS

 • list plusKan gemakkelijk verloren worden

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.47
Functionaliteit
7.93
Gebruiksgemak
7.43
De Mitutoyo Schuifmaat - RVS - 150 mm is mijn absolute favoriet als het gaat om precisiemetingen. Met een meetbereik van 150 mm en een lengte van 229 mm is deze schuifmaat perfect voor allerlei klussen. Wat deze schuifmaat echt bijzonder maakt, is het gebruik van gehard, roestvrij staal. Hierdoor is hij super duurzaam en trotseert hij moeiteloos corrosie.

In tegenstelling tot digitale schuifmaten hoef ik deze schuifmaat nooit te kalibreren, tenzij ik hem per ongeluk laat vallen natuurlijk. Hij glijdt soepel en het simpele maar handige ontwerp maakt hem super gebruiksvriendelijk. Ook heeft hij een dubbele meeteenheid, met zowel metrische als imperiale schaalverdeling. Zo kan ik moeiteloos tussen beide eenheden omrekenen.

De prijs-kwaliteitverhouding van deze schuifmaat is top, dat blijkt wel uit de positieve reviews van andere gebruikers. Er is zelfs iemand die hem al 46 jaar heeft en bijna dagelijks gebruikt. Dat zegt wel wat, toch? De nauwkeurigheid van de metingen wordt ook geprezen, net als het mooie materiaal en de duurzaamheid van het product.

Mitutoyo staat bekend als een betrouwbaar merk als het gaat om schuifmaten, en deze schuifmaat is geen uitzondering. Het feit dat hij 30 jaar geleden net zo goed was als nu bewijst de kwaliteit en duurzaamheid van het product. Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, kan het wel een uitdaging zijn als je de schuifmaat kwijtraakt en een nieuwe moet kopen.

Al met al is de Mitutoyo Schuifmaat - RVS - 150 mm de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en duurzame schuifmaat. Het geharde roestvrijstalen materiaal, het handige ontwerp en de nauwkeurige metingen maken hem onmisbaar voor zowel professionals als hobbyisten. De positieve reviews en het feit dat hij een leven lang meegaat, bevestigen alleen maar de sterke punten van deze schuifmaat. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. TIOF Digitale Schuifmaat - Opbergcase

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TIOF Digitale Schuifmaat - Opbergcase

 • list plusNauwkeurige metingen tot 0,01 mm
 • list plusVier verschillende meetmogelijkheden
 • list plusGemaakt van duurzaam roestvrij staal

Nadelen TIOF Digitale Schuifmaat - Opbergcase

 • list plusGevoelige aan/uit-knop

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7
Functionaliteit
7.23
Gebruiksgemak
7.7
De TIOF digitale schuifmaat is een professioneel en betrouwbaar meetinstrument gemaakt van duurzaam roestvrij staal. Met mijn nauwkeurige metingen tot 0,01 mm ben ik een must-have voor zowel hobbyisten als professionals. Ik bied vier verschillende meetmogelijkheden, inclusief binnenmaten, buitenmaten, dieptematen en stapmeting, waardoor ik geschikt ben voor diverse objecten.

Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn grote LCD-display. Hierop kun je mijn meetresultaten eenvoudig aflezen. Bovendien kan mijn display worden ingesteld op inch, mm en breuken, zodat ik aan jouw individuele voorkeuren kan voldoen. Met mijn zero-knop onder het display kun je een meting gemakkelijk opnieuw uitvoeren.

Wat mij onderscheidt van mijn concurrenten is het gebruik van duurzaam roestvrij staal als materiaal. Dit zorgt niet alleen voor mijn stevigheid en betrouwbaarheid, maar ook voor een langere levensduur in vergelijking met schuifmaten gemaakt van plastic of carbonvezel.

Mijn gebruikers zijn zeer tevreden met mij. Ze prijzen mijn nauwkeurige meetresultaat en mijn mooie design. Daarnaast vinden ze mijn materiaal mooi en makkelijk te hanteren. Mijn levering is snel en mijn prijs-kwaliteitverhouding wordt als uitstekend ervaren.

Een klein minpuntje dat genoemd wordt, is de gevoeligheid van mijn aan/uit-knop. Deze kan tijdens het transport per ongeluk worden ingedrukt, waardoor ik al aansta bij aankomst. Dit kan echter eenvoudig worden opgelost door contact op te nemen met mijn verkoper, die een uitstekende service biedt.

Ik ben uitermate geschikt voor huishoudelijk en professioneel gebruik. Ik ben ook een handig hulpmiddel bij 3D-printen. Al met al ben ik een top product met een mooi design, nauwkeurige metingen en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het enige kleine minpuntje is de gevoeligheid van mijn aan/uit-knop, maar dit doet niet af aan jouw algehele tevredenheid. Kortom, ik ben een absolute aanrader! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Schuifmaten. Er zijn namelijk 2378 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!