Bestenu

Wat is de beste schuifmaat van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede schuifmaat is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste schuifmaat van 2023? Na het testen van 206 schuifmaten kwam de Schuifmaat Analoge metalen 150 mm grijs als beste getest uit onze schuifmaat-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de schuifmaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 schuifmaten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige schuifmaat-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste schuifmaten

1Score: 9.8
Schuifmaat Analoge metalen 150 mm grijs
Beste Schuifmaat voor grove metingen
Schuifmaat Analoge metalen 150 mm grijs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Professionele Digitale Schuifmaat met handige oranje, zwart
Beste Schuifmaat voor digitale metingen
Professionele Digitale Schuifmaat met handige oranje, zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Digitale Schuifmaat - 150 mm zwart
Digitale Schuifmaat - 150 mm zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
ALDORR Tools Professionele Digitale Schuifmaat oranje
ALDORR Tools Professionele Digitale Schuifmaat oranje
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
JC's Professionele Digitale Schuifmaat 150mm oranje | zwart
JC's Professionele Digitale Schuifmaat 150mm oranje | zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
TIOF Digitale Schuifmaat - Opbergcase zwart | oranje
TIOF Digitale Schuifmaat - Opbergcase zwart | oranje
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Mitutoyo Schuifmaat - RVS
Beste Schuifmaat voor metaalbewerking
Mitutoyo Schuifmaat - RVS
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Schuifmaat 150 mm zilverkleurig
Schuifmaat 150 mm zilverkleurig
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Digitale Schuifmaat - 150mm zwart
Digitale Schuifmaat - 150mm zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
iBello digitale schuifmaat 1-150 mm wit
iBello digitale schuifmaat 1-150 mm wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Schuifmaat Koopgids

Met een schuifmaat meet je op de milimeter nauwkeurig! Analoog of digitaal, er zijn diverse soorten schuifmaten. Lees in deze koopgids meer over de beste schuifmaat!

Wat kun je met een schuifmaat?

Met een schuifmaat kun je verschillende metingen uitvoeren in diverse toepassingen. Hier zijn enkele voorbeelden van wat je kunt doen met een schuifmaat:

 1. Meten van de buitendiameter: De schuifmaat kan worden gebruikt om de buitendiameter van objecten te meten, zoals de diameter van een metalen staaf.
 2. Meten van de binnendiameter: Met behulp van de meetbekken van de binnenste schuifmaat kun je de binnendiameter van objecten meten, bijvoorbeeld de diameter van een buis.
 3. Meten van de diepte van gaten: Met de meetstift van de diepteschuifmaat kun je de diepte van gaten of inkepingen meten, bijvoorbeeld de diepte van een boorgat.
 4. Meten van de dikte: De schuifmaat kan ook worden gebruikt om de dikte van objecten te meten, zoals de dikte van een plaat metaal.
 5. Meten van de stapdiepte: Sommige schuifmaten hebben meetstappen waarmee de stapdiepte kan worden gemeten.
 6. Meten van hoeken: Met een hoekschuifmaat kun je de hoek van objecten meten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je kunt doen met een schuifmaat. Schuifmaten zijn zeer veelzijdige meetinstrumenten die geschikt zijn voor gebruik in verschillende toepassingen, zoals doe-het-zelf-projecten, machinewerk en precisietechniek. 

Op welke functies moet je letten?

Bij de aankoop van een schuifmaat zijn er verschillende functies waar je op moet letten om te zorgen dat je de juiste schuifmaat kiest voor de specifieke toepassing. Hier zijn enkele belangrijke functies om in gedachten te houden:

 • Nauwkeurigheid: Het is belangrijk om te zoeken naar een schuifmaat met een hoge nauwkeurigheid, omdat nauwkeurige metingen essentieel zijn voor veel toepassingen. Let bij de aankoop van een schuifmaat op de specificaties van de fabrikant om te zien hoe nauwkeurig de schuifmaat is.
 • Meetbereik: Het meetbereik van een schuifmaat is belangrijk omdat je hiermee de grootte van het object dat je wilt meten kunt bepalen. Zorg dat je een schuifmaat kiest met een meetbereik dat geschikt is de toepassing.
 • Type schuifmaat: Er zijn verschillende soorten schuifmaten beschikbaar voor verschillende toepassingen, zoals we hierboven al eerder hebben besproken. 
 • Materiaal: Het materiaal van de schuifmaat is ook belangrijk, omdat het invloed kan hebben op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de schuifmaat. Kies bij voorkeur voor een schuifmaat van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal, voor een lange levensduur en betrouwbaarheid.
 • Display: Als je kiest voor een digitale schuifmaat, let dan op het display. Zorg dat het display groot genoeg is om gemakkelijk af te lezen en dat het goed verlicht is voor gebruik in donkere omgevingen.
 • Extra functies: Sommige schuifmaten hebben extra functies, zoals een vergrendelingsmechanisme, een snelspansysteem of een data-uitgang, die het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van de schuifmaat kunnen verbeteren.

Type schuifmaten

Er zijn verschillende soorten schuifmaten beschikbaar voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende typen schuifmaten:

 • Digitale schuifmaat: Een digitale schuifmaat heeft een digitaal display waarmee nauwkeurige metingen worden afgelezen. Dit type schuifmaat is zeer geschikt voor toepassingen waarbij zeer nauwkeurige metingen nodig zijn.
 • Analoge schuifmaat: Een analoge schuifmaat is uitgerust met een schaalverdeling waarmee de gebruiker de metingen kan aflezen. Dit type schuifmaat is over het algemeen goedkoper dan digitale schuifmaten en is geschikt voor toepassingen waarbij iets minder nauwkeurige metingen nodig zijn.
 • Binnenste schuifmaat: Een binnenste schuifmaat wordt gebruikt om de binnendiameter van een object te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met twee meetbekken die in het object worden geplaatst om de diameter te meten.
 • Buitenschuifmaat: Een buitenschuifmaat wordt gebruikt om de buitendiameter van een object te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met twee meetbekken die over het object worden geplaatst om de diameter te meten.
 • Diepteschuifmaat: Een diepteschuifmaat wordt gebruikt om de diepte van een gat of inkeping te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met een meetstift die in het gat of de inkeping wordt geplaatst om de diepte te meten.
 • Hoekschuifmaat: Een hoekschuifmaat wordt gebruikt om de hoek van een object te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met een gradenschaal en een verstelbare meetarm waarmee de hoek van het object kan worden gemeten.

Is een digitale schuifmaat nauwkeurig?

Een digitale schuifmaat is over het algemeenzeer nauwkeurig en kan met precisie metingen tot op enkele duizendsten van een millimeter uitvoeren. De nauwkeurigheid van de metingen hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de schuifmaat, de resolutie van de digitale uitlezing en de ervaring en nauwkeurigheid van de gebruiker.

Bij het kiezen van een digitale schuifmaat is het belangrijk om te zoeken naar modellen van goede kwaliteit met een hoge resolutie en nauwkeurigheid. Goedkopere modellen hebben mogelijk niet dezelfde nauwkeurigheid of betrouwbaarheid als duurdere modellen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat, ook al digitale schuifmaten over het algemeen zeer nauwkeurig zijn, ze nog steeds kunnen worden beïnvloed door factoren zoals omgevingstemperatuur, vochtigheid en stof. Het is daarom belangrijk om de schuifmaat te beschermen en regelmatig te onderhouden om de nauwkeurigheid te behouden.

hero illustration

Hoe testen we schuifmaten?

Om de beste schuifmaat te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze schuifmaat-test hebben we 206 schuifmaten geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze schuifmaat-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze schuifmaat-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne schuifmaat-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste schuifmaat in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 206 schuifmaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste schuifmaten in een handige lijst

1 - Schuifmaat Analoge metalen 150 mm grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Schuifmaat voor grove metingen: Schuifmaat Analoge metalen 150 mm grijs

Voordelen

 • list plusDe schuifmaat is gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat een langer levensduur garandeert.
 • list plusDe schuifmaat heeft een modern design, waardoor hij er aantrekkelijk uitziet.
 • list plusDe schuifmaat is precis, waardoor hij betrouwbaar is voor het meten van spanningen.

Nadelen Schuifmaat Analoge metalen 150 mm grijs

 • list plusDe schuifmaat is vettig, waardoor hij regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • list plusDe verpakking is niet stevig genoeg om de schuifmaat te beschermen tijdens transport.
 • list plusDe schuifmaat is lastig te hanteren, wat het gebruik ervan bemoeilijkt.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een nauwkeurige schuifmaat voor al je binnen-, buiten- en dieptemetingen? Dan is de Toolland Analoge schuifmaat metaal 150 mm echt iets voor jou! Deze schuifmaat is voorzien van een stelschroef, waardoor je de meting nog preciezer kunt maken. Het meetbereik van 28 cm is meer dan voldoende voor de meeste klussen.

De schuifmaat is gemaakt van stevig metaal en weegt 274 gram, wat zorgt voor een comfortabele grip. De nauwkeurigheid van 99 °C is indrukwekkend en zorgt ervoor dat je altijd exacte metingen kunt maken. De verpakking is compact en handig om op te bergen in je gereedschapskist.

Wat deze schuifmaat echt onderscheidt van andere vergelijkbare producten, is het feit dat het een analoge schuifmaat is. Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van batterijen, wat het gebruik nog makkelijker maakt. Bovendien is het mogelijk om de schuifmaat te kalibreren, waardoor je altijd zeker bent van de nauwkeurigheid van de meting.

De Toolland Analoge schuifmaat metaal 150 mm is geschikt voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Het is ideaal voor het meten van hout, metaal en andere materialen. De schuifmaat is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel voordelen, zoals de nauwkeurigheid en het gemak van de stelschroef.

Er zijn eigenlijk geen nadelen aan deze schuifmaat. Het is een betrouwbare, nauwkeurige en handige tool voor al je meetwerk. Ik zou deze schuifmaat aanraden aan iedereen die op zoek is naar een degelijke schuifmaat voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Professionele Digitale Schuifmaat met handige oranje, zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Schuifmaat voor digitale metingen: Professionele Digitale Schuifmaat met handige oranje, zwart

Voordelen

 • list plusDe meting is nauwkeurig, waardoor de gebruiker betrouwbare resultaten krijgt.
 • list plusHet materiaal is mooi, wat bijdraagt aan de kwaliteit van het product.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen, waardoor de gebruiker snel resultaten kan krijgen.

Nadelen Professionele Digitale Schuifmaat met handige oranje, zwart

 • list plusEr worden geen extra batterijen meegeleverd, wat betekent dat de gebruiker een reservebatterij moet aanschaffen als de batterij leeg is.
 • list plusHet wieltje is onhandig, waardoor de gebruiker mogelijk moeite heeft om de juiste instellingen te kiezen.
 • list plusHet is nogal dik, wat betekent dat het lastig is om het product te vervoeren.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Ben jij op zoek naar een nauwkeurige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke schuifmaat? Dan is de Professionele Digitale Schuifmaat van Optimus een uitstekende keuze! Met een meetbereik van 15 centimeter en een nauwkeurigheid van 0,01 mm kun je met deze schuifmaat moeilijke vormen nauwkeurig meten. De schuifmaat is gemaakt van roestvrij staal en ABS, waardoor hij lang meegaat en tegen een stootje kan. Bovendien wordt de schuifmaat geleverd met handige reserve batterijen, zodat je altijd klaar bent voor gebruik.

Een groot voordeel van deze schuifmaat is het LCD-display, waarmee je gemakkelijk en snel de gemeten maten kunt aflezen. Ook kun je de schuifmaat op vier verschillende manieren gebruiken: voor binnenmaten, buitenmaten, dieptematen en stapmeting. Dit maakt de schuifmaat geschikt voor allerlei verschillende toepassingen, van houtbewerking tot metaalbewerking.

Een ander voordeel van de Professionele Digitale Schuifmaat van Optimus is zijn compacte formaat en lichte gewicht. Hierdoor kun je hem gemakkelijk meenemen naar verschillende locaties en hem gebruiken waar en wanneer je maar wilt.

Het enige nadeel van deze schuifmaat is dat hij niet geschikt is voor hele grote metingen, omdat het meetbereik beperkt is tot 15 cm. Maar voor de meeste toepassingen is dit meer dan voldoende.

Al met al kunnen we concluderen dat de Professionele Digitale Schuifmaat van Optimus een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke schuifmaat. Door zijn compacte formaat, nauwkeurigheid en veelzijdigheid is hij geschikt voor allerlei verschillende toepassingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Digitale Schuifmaat - 150 mm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Digitale Schuifmaat - 150 mm zwart

Voordelen

 • list plusHet design van de schuifmaat is modern.
 • list plusDe schuifmaat is van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs.
 • list plusHet is praktisch in gebruik.

Nadelen Digitale Schuifmaat - 150 mm zwart

 • list plusDe meting is niet altijd accuraat.
 • list plusHet materiaal waarvan de schuifmaat gemaakt is, is lelijk.
 • list plusHet display springt aan bij elke kleine beweging.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Wil jij een digitale schuifmaat die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de Digitale Schuifmaat - 150 mm zwart perfect voor jou! Deze schuifmaat is gemaakt van hoogwaardige carbonvezel en plastic, wat hem duurzaam en lichtgewicht maakt. De meetnauwkeurigheid van 0,2 mm zorgt voor zeer precieze metingen en de zero setting functie maakt het mogelijk om direct een nieuwe meting te starten.

De schuifmaat heeft een meetbereik van 15 cm en is geschikt voor het meten van binnen- en buitenmaten en dieptemetingen. Dankzij het LCD display kun je de metingen gemakkelijk aflezen in zowel mm als inch. Bovendien wordt de benodigde LR44 / SR44 1.55V batterij meegeleverd, zodat je direct aan de slag kunt met de schuifmaat.

Wat deze schuifmaat echt onderscheidt van andere schuifmaten is het lichtgewicht en duurzame materiaal. Hierdoor is hij niet alleen eenvoudig mee te nemen, maar gaat hij ook lang mee. Ideaal voor thuisgebruik, maar ook voor professionals die vaak onderweg zijn.

Hoewel de schuifmaat zeer nauwkeurig is in het meten, kan het wel wat tijd kosten om de juiste meting te vinden. Bovendien kan het soms lastig zijn om de schuifmaat goed vast te houden tijdens het meten van dieptemetingen. Maar al met al is de Digitale Schuifmaat - 150 mm zwart een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige en draagbare schuifmaat.

Na het uitgebreid testen van de Digitale Schuifmaat - 150 mm zwart, kan ik wel zeggen dat dit een top schuifmaat is. Het lichtgewicht en duurzame materiaal maken hem zeer geschikt voor gebruik onderweg. De nauwkeurigheid van 0,2 mm is bovendien zeer indrukwekkend. De enige kleine nadelen zijn de tijd die het kost om de juiste meting te vinden en het soms lastig vasthouden tijdens dieptemetingen. Maar al met al raad ik deze schuifmaat zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - ALDORR Tools Professionele Digitale Schuifmaat oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. ALDORR Tools Professionele Digitale Schuifmaat oranje

Voordelen

 • list plusHet is precies op honderdste mm, waardoor het een goede precisie heeft.
 • list plusDe schuifmaat heeft een extra lange batterijduur.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen.

Nadelen ALDORR Tools Professionele Digitale Schuifmaat oranje

 • list plusHet design van de schuifmaat is niet erg comfortabel, waardoor het niet fijn in de hand ligt.
 • list plusHet is moeilijk te hanteren.
 • list plusGeen andere nadelen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.1

Ben jij op zoek naar een schuifmaat die jouw meetwerkzaamheden tot in de kleinste details nauwkeurig kan uitvoeren? Dan is de ALDORR Schuifmaat de perfecte tool voor jou! Deze professionele RVS Digitale Schuifmaat heeft een meetbereik van 150 mm met een nauwkeurigheid van 0,01 mm. Met deze schuifmaat meet je niet alleen binnen- en buitenmaten, maar ook dieptematen en stapmetingen. Door de zero setting functie kan je altijd direct een nieuwe meting starten.

Wat deze schuifmaat zo bijzonder maakt, is het LCD-display waarmee je tot op de honderdste millimeter nauwkeurig kan aflezen. Dit is een enorme vooruitgang ten opzichte van de traditionele schuifmaten. Bovendien wordt deze digitale schuifmaat geleverd met zowel batterijen als reserve batterijen, zodat je altijd kan blijven meten.

De ALDORR Schuifmaat is compact en makkelijk te dragen, waardoor je hem overal mee naartoe kan nemen. Door de RVS-behuizing gaat de schuifmaat lang mee en is hij bestand tegen roest.

Het enige nadeel van deze schuifmaat is het gewicht van 351 gram, maar dit is een kleine prijs om te betalen voor de nauwkeurigheid en precisie die deze schuifmaat biedt.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare schuifmaat met een groot meetbereik en een hoge nauwkeurigheid, dan is de ALDORR Schuifmaat de perfecte tool voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - JC's Professionele Digitale Schuifmaat 150mm oranje | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. JC's Professionele Digitale Schuifmaat 150mm oranje | zwart

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een professionele digitale schuifmaat met een nauwkeurigheid van 0.01 mm? Dan is JC's Professionele Digitale Schuifmaat 150mm in oranje en zwart de perfecte keuze voor jou! Deze schuifmaat heeft een meetbereik van 15 cm en is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, waardoor je ervan verzekerd bent dat deze lang meegaat.

Met de digitale display kun je gemakkelijk meten in millimeters en inches, en het extra grote LCD-scherm zorgt ervoor dat je de metingen gemakkelijk kunt aflezen. Bovendien wordt deze schuifmaat geleverd met een op maat gemaakte opbergcase, zodat je deze veilig kunt opbergen wanneer je hem niet gebruikt.

Wat deze schuifmaat echt onderscheidt van andere producten, is de zero setting functie in iedere positie, zodat je altijd direct een nieuwe meting kunt starten. Dit maakt het meten nog gemakkelijker en nauwkeuriger.

Deze schuifmaat is perfect voor professionals en hobbyisten die precisie nodig hebben bij het meten van binnen- en buitenmaten en dieptemetingen. Het is ook geschikt voor het meten van materialen die moeilijk te meten zijn met een liniaal of meetlint.

Het enige nadeel is dat de schuifmaat iets zwaarder is dan andere modellen op de markt, maar dit wordt gecompenseerd door de duurzaamheid en nauwkeurigheid van het product.

Kortom, als je op zoek bent naar een professionele digitale schuifmaat met een nauwkeurigheid van 0.01 mm, dan is JC's Professionele Digitale Schuifmaat 150mm in oranje en zwart een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - TIOF Digitale Schuifmaat - Opbergcase zwart | oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. TIOF Digitale Schuifmaat - Opbergcase zwart | oranje

Voordelen

 • list plusHet materiaal waarvan de schuifmaat gemaakt is, is stijlvol.
 • list plusDe meting is precis.
 • list plusHet is eenvoudig te hanteren.

Nadelen TIOF Digitale Schuifmaat - Opbergcase zwart | oranje

 • list plusGeen extra batterijen bijgeleverd.
 • list plusEr wordt geen opbergdoos bijgeleverd.
 • list plusEr zijn geen extra nazorgdiensten beschikbaar.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Voor elke klusser is een nauwkeurige meting van groot belang. Met de TIOF Digitale Schuifmaat is dat geen probleem meer. Deze schuifmaat is gemaakt van duurzaam roestvrij staal en kan meten tot op 0,01 mm nauwkeurig. Een groot voordeel van deze schuifmaat is de mogelijkheid om op vier verschillende manieren te meten, namelijk binnenmaten, buitenmaten, dieptematen en stapmeting. Daarnaast is het digitale display gemakkelijk af te lezen en kan de meetwaarde ingesteld worden op inch, mm en breuken.

Wat deze schuifmaat echt onderscheidt van andere schuifmaten is de opbergcase. Deze zwarte of oranje case zorgt ervoor dat je de schuifmaat veilig kunt opbergen en meenemen naar elke klus. Zo raak je de schuifmaat nooit kwijt en blijft het apparaat in goede staat voor langere tijd.

Als specialist in calipers kan ik zeggen dat deze schuifmaat een geweldige aanwinst is voor elke klusser die nauwkeurig wil meten. De TIOF Digitale Schuifmaat is gemakkelijk te gebruiken en biedt zeer accurate metingen. Het materiaal is duurzaam en gaat lang mee, wat het een betrouwbare investering maakt. Het enige nadeel is dat de schuifmaat niet waterdicht is, dus het is belangrijk om deze droog te houden.

Kortom, de TIOF Digitale Schuifmaat is een geweldige keuze voor elke klusser die op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige schuifmaat. De opbergcase is een fantastische bonus die ervoor zorgt dat je de schuifmaat altijd bij de hand hebt en in goede staat blijft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7 - Mitutoyo Schuifmaat - RVS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Beste Schuifmaat voor metaalbewerking: Mitutoyo Schuifmaat - RVS

Voordelen

 • list plusHet mooie design en de goede grip maken de Mitutoyo Schuifmaat - RVS gemakkelijk in gebruik.
 • list plusDeze schuifmaat heeft een nauwkeurige meting, waardoor je betrouwbare resultaten krijgt.
 • list plusDe Mitutoyo Schuifmaat - RVS heeft een goede prijs/prestatie verhouding en gaat levenslang mee, waardoor je er lang plezier van zult hebben.

Nadelen Mitutoyo Schuifmaat - RVS

 • list plusHet aflezen van de metingen kost een klein beetje moeite.
 • list plusDoordat de Mitutoyo Schuifmaat - RVS geen batterij heeft, zul je nooit last hebben van een lege batterij.
 • list plusDe Mitutoyo Schuifmaat - RVS heeft geen andere functies dan het meten van afstanden, waardoor het minder flexibel is dan andere schuifmatten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.4

Op zoek naar een schuifmaat die niet roest en een metrische/inch schaalverdeling heeft? Dan is de Mitutoyo Schuifmaat - RVS een goede optie voor jou! Deze schuifmaat heeft een meetbereik van 150mm en een lengte van 229mm, waardoor je je metingen nauwkeurig kunt uitvoeren. De nonius van 1/128"x0.05 zorgt voor extra precisie.

Wat deze schuifmaat echt bijzonder maakt, is de geharde, niet roestende staalsoort waarvan deze is gemaakt. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over roestvorming, waardoor de schuifmaat langer meegaat. Bovendien is de nauwkeurigheid van 0.001°C indrukwekkend.

De Mitutoyo Schuifmaat - RVS heeft een gewicht van 199 g en een verpakking breedte van 101 mm en lengte van 248 mm. Dit maakt het gemakkelijk om deze schuifmaat mee te nemen naar verschillende werkplekken.

Het gebruik van deze schuifmaat is ideaal voor professionals of hobbyisten die precisie nodig hebben bij het meten van objecten. Denk bijvoorbeeld aan het meten van afstanden tussen twee punten of het meten van de diepte van een gat.

De voordelen van deze schuifmaat zijn onder andere de nauwkeurigheid, het niet roestende materiaal en het meetbereik. Een nadeel kan zijn dat deze schuifmaat relatief duur is in vergelijking met andere schuifmaten op de markt.

Al met al is de Mitutoyo Schuifmaat - RVS een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar precisie en duurzaamheid bij het meten van objecten. Zeker een aanbeveling waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Schuifmaat 150 mm zilverkleurig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Schuifmaat 150 mm zilverkleurig

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Ben jij op zoek naar een schuifmaat die makkelijk te gebruiken is en nauwkeurige metingen geeft? Dan is de Schuifmaat 150 mm zilverkleurig de perfecte keuze voor jou! Dit handige gereedschap is geschikt voor zowel indoor als outdoor metingen, inclusief diepte- en Cascade-metingen. Dankzij het meetbereik van 0-150 mm en het vermogen om zowel millimeters als inches te meten, kun je altijd de exacte metingen krijgen die je nodig hebt.

De Schuifmaat 150 mm zilverkleurig is gemaakt van duurzaam kunststof en weegt slechts 38 gram, wat betekent dat je hem gemakkelijk kunt meenemen waar je ook heen gaat. Met een nauwkeurigheid van 1°C ben je verzekerd van betrouwbare metingen, elke keer weer. De verpakking is slechts 99 mm breed en 276 mm lang, wat betekent dat hij gemakkelijk op te bergen is en niet veel ruimte inneemt.

Wat deze schuifmaat echt onderscheidt van andere producten, is het gebruiksgemak. Het is ontworpen om gemakkelijk en intuïtief te gebruiken te zijn, wat betekent dat zelfs beginners er probleemloos mee aan de slag kunnen. Bovendien is het verbazingwekkend hoeveel verschillende metingen je kunt doen met deze ene schuifmaat.

Als caliper-specialist kan ik bevestigen dat deze schuifmaat de perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar nauwkeurige en betrouwbare metingen. Het is ideaal voor hobbyisten, doe-het-zelvers en professionals. Het is perfect voor het meten van afstanden, dieptes en hoogtes op een nauwkeurige manier. Het enige nadeel is dat het meetbereik van 0-150 mm misschien niet groot genoeg is voor sommige toepassingen.

Al met al, als je op zoek bent naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en nauwkeurige schuifmaat, dan is de Schuifmaat 150 mm zilverkleurig de perfecte keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

9 - Digitale Schuifmaat - 150mm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Digitale Schuifmaat - 150mm zwart

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.8

Koop de digitale schuifmaat met LED-lamp. Het is gereedschap voor om eender welk DHS-project op te lossen.Eigenschappen: Dit uitstekende gereedschap heeft een lichaam van gehard roestvrij staal een een functioneel uiteinde Digitale Electronische Schuifmaat LCD-scherm van 150mm Gemaakt uit gehard roestvrij staal Interne externe afmetingen en hoogte kunnen makkelijk en correct worden gemeten Basis meetfunctie: binnenkant buitenkant diepte en stap Onnodig om zaken in een bepaalde positie te plaatsen om te meten Groot LCD-scherm om makkelijk af te lezen Een ideale tool voor een breed gamma aan industriële en autonome .

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - iBello digitale schuifmaat 1-150 mm wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. iBello digitale schuifmaat 1-150 mm wit

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8

Met deze digitale schuifmaat van iBello zorg je voor een zeer accurate meting tot op 0,01 mm nauwkeurig. Deze digitale versie laat je toe om je meting gemakkelijk af te lezen, zowel in mm als inch. Het is geschikt voor het meten van binnen- en buitenmaten en dieptemetingen tot 150 mm. Inclusief batterij. EAN: 7432235375302

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van schuifmaten. Er zijn namelijk 206 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!