Wat is de beste schuifmaat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 september, 2023

Het aanschaffen van een goede schuifmaat is een lastige uitdaging. Wat is de beste schuifmaat van 2023? Na het analyseren van 194 schuifmaten kwam de Rheme Digitale Schuifmaat Nauwkeurig Meter zwart als beste getest uit onze schuifmaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de schuifmaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 schuifmaten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige schuifmaat-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste schuifmaten

1Score: 9.8
Rheme Digitale Schuifmaat Nauwkeurig Meter zwart
Rheme Digitale Schuifmaat Nauwkeurig Meter zwart
Rheme
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
YUWO® Digitale Schuifmaat Opbergcase RVS zwart
YUWO® Digitale Schuifmaat Opbergcase RVS zwart
YUWO
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
MAKA Digitale Schuifmaat 150mm RVS
MAKA Digitale Schuifmaat 150mm RVS
MAKA
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
ALDORR Tools Professionele Digitale Schuifmaat oranje
ALDORR Tools Professionele Digitale Schuifmaat oranje
ALDORR
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
EPIN Mini schuifmaat Meetbereik: 80
EPIN Mini schuifmaat Meetbereik: 80
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
DW4Trading® Digitale schuitmaat - 150 zwart
DW4Trading® Digitale schuitmaat - 150 zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
HBM machines Schuifmaat - Metaal aluminium
HBM machines Schuifmaat - Metaal aluminium
HBM machines
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Mitutoyo Schuifmaat - RVS
Beste Schuifmaat voor metaalbewerking
Mitutoyo Schuifmaat - RVS
Mitutoyo
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Professionele Digitale Schuifmaat met handige oranje, zwart
Beste Schuifmaat voor digitale metingen
Professionele Digitale Schuifmaat met handige oranje, zwart
Optimus
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Schuifmaat 150 mm zilverkleurig
Schuifmaat 150 mm zilverkleurig
Kinzo
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Schuifmaat Koopgids

Met een schuifmaat meet je op de milimeter nauwkeurig! Analoog of digitaal, er zijn diverse soorten schuifmaten. Lees in deze koopgids meer over de beste schuifmaat!

Wat kun je met een schuifmaat?

Met een schuifmaat kun je verschillende metingen uitvoeren in diverse toepassingen. Hier zijn enkele voorbeelden van wat je kunt doen met een schuifmaat:

 1. Meten van de buitendiameter: De schuifmaat kan worden gebruikt om de buitendiameter van objecten te meten, zoals de diameter van een metalen staaf.
 2. Meten van de binnendiameter: Met behulp van de meetbekken van de binnenste schuifmaat kun je de binnendiameter van objecten meten, bijvoorbeeld de diameter van een buis.
 3. Meten van de diepte van gaten: Met de meetstift van de diepteschuifmaat kun je de diepte van gaten of inkepingen meten, bijvoorbeeld de diepte van een boorgat.
 4. Meten van de dikte: De schuifmaat kan ook worden gebruikt om de dikte van objecten te meten, zoals de dikte van een plaat metaal.
 5. Meten van de stapdiepte: Sommige schuifmaten hebben meetstappen waarmee de stapdiepte kan worden gemeten.
 6. Meten van hoeken: Met een hoekschuifmaat kun je de hoek van objecten meten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je kunt doen met een schuifmaat. Schuifmaten zijn zeer veelzijdige meetinstrumenten die geschikt zijn voor gebruik in verschillende toepassingen, zoals doe-het-zelf-projecten, machinewerk en precisietechniek. 

Op welke functies moet je letten?

Bij de aankoop van een schuifmaat zijn er verschillende functies waar je op moet letten om te zorgen dat je de juiste schuifmaat kiest voor de specifieke toepassing. Hier zijn enkele belangrijke functies om in gedachten te houden:

 • Nauwkeurigheid: Het is belangrijk om te zoeken naar een schuifmaat met een hoge nauwkeurigheid, omdat nauwkeurige metingen essentieel zijn voor veel toepassingen. Let bij de aankoop van een schuifmaat op de specificaties van de fabrikant om te zien hoe nauwkeurig de schuifmaat is.
 • Meetbereik: Het meetbereik van een schuifmaat is belangrijk omdat je hiermee de grootte van het object dat je wilt meten kunt bepalen. Zorg dat je een schuifmaat kiest met een meetbereik dat geschikt is de toepassing.
 • Type schuifmaat: Er zijn verschillende soorten schuifmaten beschikbaar voor verschillende toepassingen, zoals we hierboven al eerder hebben besproken. 
 • Materiaal: Het materiaal van de schuifmaat is ook belangrijk, omdat het invloed kan hebben op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de schuifmaat. Kies bij voorkeur voor een schuifmaat van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal, voor een lange levensduur en betrouwbaarheid.
 • Display: Als je kiest voor een digitale schuifmaat, let dan op het display. Zorg dat het display groot genoeg is om gemakkelijk af te lezen en dat het goed verlicht is voor gebruik in donkere omgevingen.
 • Extra functies: Sommige schuifmaten hebben extra functies, zoals een vergrendelingsmechanisme, een snelspansysteem of een data-uitgang, die het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van de schuifmaat kunnen verbeteren.

Type schuifmaten

Er zijn verschillende soorten schuifmaten beschikbaar voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende typen schuifmaten:

 • Digitale schuifmaat: Een digitale schuifmaat heeft een digitaal display waarmee nauwkeurige metingen worden afgelezen. Dit type schuifmaat is zeer geschikt voor toepassingen waarbij zeer nauwkeurige metingen nodig zijn.
 • Analoge schuifmaat: Een analoge schuifmaat is uitgerust met een schaalverdeling waarmee de gebruiker de metingen kan aflezen. Dit type schuifmaat is over het algemeen goedkoper dan digitale schuifmaten en is geschikt voor toepassingen waarbij iets minder nauwkeurige metingen nodig zijn.
 • Binnenste schuifmaat: Een binnenste schuifmaat wordt gebruikt om de binnendiameter van een object te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met twee meetbekken die in het object worden geplaatst om de diameter te meten.
 • Buitenschuifmaat: Een buitenschuifmaat wordt gebruikt om de buitendiameter van een object te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met twee meetbekken die over het object worden geplaatst om de diameter te meten.
 • Diepteschuifmaat: Een diepteschuifmaat wordt gebruikt om de diepte van een gat of inkeping te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met een meetstift die in het gat of de inkeping wordt geplaatst om de diepte te meten.
 • Hoekschuifmaat: Een hoekschuifmaat wordt gebruikt om de hoek van een object te meten. Dit type schuifmaat is uitgerust met een gradenschaal en een verstelbare meetarm waarmee de hoek van het object kan worden gemeten.

Is een digitale schuifmaat nauwkeurig?

Een digitale schuifmaat is over het algemeenzeer nauwkeurig en kan met precisie metingen tot op enkele duizendsten van een millimeter uitvoeren. De nauwkeurigheid van de metingen hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de schuifmaat, de resolutie van de digitale uitlezing en de ervaring en nauwkeurigheid van de gebruiker.

Bij het kiezen van een digitale schuifmaat is het belangrijk om te zoeken naar modellen van goede kwaliteit met een hoge resolutie en nauwkeurigheid. Goedkopere modellen hebben mogelijk niet dezelfde nauwkeurigheid of betrouwbaarheid als duurdere modellen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat, ook al digitale schuifmaten over het algemeen zeer nauwkeurig zijn, ze nog steeds kunnen worden beïnvloed door factoren zoals omgevingstemperatuur, vochtigheid en stof. Het is daarom belangrijk om de schuifmaat te beschermen en regelmatig te onderhouden om de nauwkeurigheid te behouden.

hero illustration

Hoe testen we schuifmaten?

Om de beste schuifmaat te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze schuifmaat-test hebben we 194 schuifmaten geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze schuifmaat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze schuifmaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen schuifmaat-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste schuifmaat in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 194 schuifmaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste schuifmaten in een oogopslag

1. Rheme Digitale Schuifmaat Nauwkeurig Meter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.4

Digitale Schuifmaat van Rheme De schuifmaat doet metingen met een nauwkeurigheid van honderdsten van een millimeter. Een handige optie is de automatische slaapstand wanneer het apparaat niet wordt gebruikt, waardoor de batterij wordt gespaard. Het display is zeer duidelijk. De soorten metingen die dit product kan uitvoeren zijn extern, intern en diepte. De schaal is heel duidelijk. Deze tool zal worden gebruikt in garages, werkplaatsen, thuis, metaal- en houtbewerking. Specificatie: - Remklauwgewicht: 137 g - Gewicht instellen: 281 g - Meetbereik : 150 mm / 6 inch - Maateenheden: millimeters, inches - Materiaal: roestvrij staal en kunststof - Doos: Ja - Soorten metingen: extern, intern, diepte, afstand - Meetnauwkeurigheid: +- 0,02 mm - Weergave: lcd-scherm - Voeding: 1,5 V LR44 lithium alkaline knoopcel - Batterijcapaciteit: 180 mAh Product Voordelen: - Nauwkeurigheid van metingen tot op de honderdste millimeter - Duurzame en solide constructie - Meetbereik 150 mm / 6 inch - Product beschermingsdoos - Duidelijke weergave - Het apparaat gaat automatisch in de slaapstand wanneer het niet in gebruik is - Soorten metingen: extern, intern, diepte, afstand.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2. YUWO® Digitale Schuifmaat Opbergcase RVS zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.2

Maak het meten van complexe vormen een fluitje van een cent met de YUWO® Digitale Schuifmaat in opbergcase! Deze professionele schuifmaat heeft een meetbereik van 150 mm met een nauwkeurigheid van 0,01 mm en is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Het grote LCD-display maakt het aflezen van waardes super eenvoudig en de zero setting functie zorgt ervoor dat je altijd een relatieve meting kunt starten. Met deze digitale schuifmaat kun je binnen- en buitenmaten, dieptematen en stapmetingen meten, en het 'nullen' is mogelijk in iedere positie. De schuifmaat wordt geleverd inclusief batterij en opbergcase, en is gemakkelijk mee te nemen.

Wat deze schuifmaat echt onderscheidt van andere producten, is de meetnauwkeurigheid van 0,01 mm. Hierdoor kun je met een aanzienlijk grotere precisie meten dan met een duimstok of rolmaat. Bovendien is het super eenvoudig om waardes af te lezen dankzij het grote LCD-display. De opbergcase zorgt ervoor dat je de schuifmaat gemakkelijk mee kunt nemen en beschermt hem tegen beschadigingen.

De YUWO® Digitale Schuifmaat is perfect voor degenen die nauwkeurige metingen willen uitvoeren voor bijvoorbeeld houtbewerking, metaalbewerking of 3D-printing. Het is vooral handig voor het meten van complexe vormen die niet gemakkelijk te meten zijn met een duimstok of rolmaat. De digitale schuifmaat maakt het meten van binnen- en buitenmaten, dieptematen en stapmetingen gemakkelijker dan ooit tevoren.

Het enige nadeel van deze schuifmaat is dat hij wat duurder is dan een gewone duimstok of rolmaat, maar als je nauwkeurige metingen nodig hebt, is het de investering zeker waard. Al met al is de YUWO® Digitale Schuifmaat in opbergcase een zeer handige en nauwkeurige schuifmaat die zeker de moeite waard is!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

3. MAKA Digitale Schuifmaat 150mm RVS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MAKA Digitale Schuifmaat 150mm RVS

 • list plusEen voordeel van deze digitale schuifmaat is dat het mooi materiaal heeft.
 • list plusDe meting is nauwkeurig en betrouwbaar.
 • list plusHet duimwieltje zorgt voor gemakkelijk gebruik.

Nadelen MAKA Digitale Schuifmaat 150mm RVS

 • list plusHet uiterlijk van deze digitale schuifmaat is niet mooi.
 • list plusEr zijn geen extra functies of opties beschikbaar.
 • list plusTot slot is deze digitale schuifmaat niet geschikt voor professioneel gebruik vanwege de beperkte functionaliteit.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1

Heb je ooit geprobeerd om complexe vormen te meten met een analoge schuifmaat? Dat kan een hele uitdaging zijn! Gelukkig maakt de Maka digitale schuifmaat het meten van vormen en afstanden gemakkelijk en nauwkeurig. Met een meetbereik van 150mm en een nauwkeurigheid van 0,01mm, kun je de kleinste afstanden meten met deze schuifmaat.

Wat deze schuifmaat uniek maakt, is het volledig RVS materiaal. Dit zorgt niet alleen voor een mooi uiterlijk, maar ook voor een nauwkeurige meting en een langere levensduur van de schuifmaat. Bovendien wordt de schuifmaat geleverd met een opbergcase en reserve batterijen, zodat je altijd klaar bent voor het meten van complexe vormen.

Met de vier verschillende meetfuncties kun je gemakkelijk binnenmaten, buitenmaten, diepte en stapmetingen meten. Hierdoor is deze schuifmaat geschikt voor verschillende toepassingen, zoals het meten van onderdelen voor machines of het controleren van de afmetingen van sieraden.

Het digitale display maakt het aflezen van de meting eenvoudig en nauwkeurig. Daarnaast beschikt de schuifmaat over een zero setting functie, waardoor je de referentie van de meting in elke positie kunt aanpassen.

Kortom, de Maka digitale schuifmaat is een geweldige tool voor iedereen die nauwkeurig en gemakkelijk complexe vormen en afstanden wil meten. Het enige nadeel is de iets hogere prijs dan sommige andere schuifmaten op de markt. Maar als je op zoek bent naar kwaliteit en nauwkeurigheid, dan is deze schuifmaat zeker de investering waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. ALDORR Tools Professionele Digitale Schuifmaat oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ALDORR Tools Professionele Digitale Schuifmaat oranje

 • list plusHet is nauwkeurig op honderdste mm, waardoor het een hoge precisie heeft.
 • list plusDe schuifmaat heeft een extra batterijduur.
 • list plusHet is gemakkelijk te bedienen.

Nadelen ALDORR Tools Professionele Digitale Schuifmaat oranje

 • list plusHet design van de schuifmaat is niet erg comfortabel, waardoor het niet fijn in de hand ligt.
 • list plusHet is moeilijk te hanteren.
 • list plusEr zijn geen andere nadelen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9

Ben jij op zoek naar een schuifmaat die jouw meetwerkzaamheden tot in de kleinste details nauwkeurig kan uitvoeren? Dan is de ALDORR Schuifmaat de perfecte tool voor jou! Deze professionele RVS Digitale Schuifmaat heeft een meetbereik van 150 mm met een nauwkeurigheid van 0,01 mm. Met deze schuifmaat meet je niet alleen binnen- en buitenmaten, maar ook dieptematen en stapmetingen. Door de zero setting functie kan je altijd direct een nieuwe meting starten.

Wat deze schuifmaat zo bijzonder maakt, is het LCD-display waarmee je tot op de honderdste millimeter nauwkeurig kan aflezen. Dit is een enorme vooruitgang ten opzichte van de traditionele schuifmaten. Bovendien wordt deze digitale schuifmaat geleverd met zowel batterijen als reserve batterijen, zodat je altijd kan blijven meten.

De ALDORR Schuifmaat is compact en makkelijk te dragen, waardoor je hem overal mee naartoe kan nemen. Door de RVS-behuizing gaat de schuifmaat lang mee en is hij bestand tegen roest.

Het enige nadeel van deze schuifmaat is het gewicht van 351 gram, maar dit is een kleine prijs om te betalen voor de nauwkeurigheid en precisie die deze schuifmaat biedt.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare schuifmaat met een groot meetbereik en een hoge nauwkeurigheid, dan is de ALDORR Schuifmaat de perfecte tool voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. EPIN Mini schuifmaat Meetbereik: 80

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.3

Dit artikel wordt verzonden als brievenbuspakket. U hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Handige meet tool welke makkelijk in uw zakken past.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 augustus in huis

Bekijk prijs

6. DW4Trading® Digitale schuitmaat - 150 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DW4Trading® Digitale schuitmaat - 150 zwart

 • list plusDeze schuifmaat is nauwkeurig en geeft exacte metingen.
 • list plusHet is gemaakt van sterk materiaal, waardoor het lange tijd meegaat.
 • list plusDe bediening van deze schuifmaat is eenvoudig.

Nadelen DW4Trading® Digitale schuitmaat - 150 zwart

 • list plusHet is niet waterdicht.
 • list plusHet heeft geen afneembaar handvat.
 • list plusHet heeft geen vergrendelingsmechanisme.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een betrouwbare digitale schuifmaat? Dan is de DW4Trading® Digitale schuifmaat - 150 zwart misschien wel iets voor jou! Deze schuifmaat is gemaakt van composiet en weegt slechts 0,15 kg, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is en niet te zwaar aanvoelt in je hand.

Wat deze schuifmaat echt onderscheidt van andere producten, is de nauwkeurigheid. Met een meetbereik van 15 cm en een nauwkeurigheid van 0,1 mm, kun je erop vertrouwen dat je metingen tot op de millimeter nauwkeurig zijn. Bovendien kun je zowel binnen- als buitenmaten meten en dieptemetingen tot 150 mm uitvoeren, waardoor hij veelzijdig inzetbaar is.

Als je deze schuifmaat gebruikt, zul je merken dat hij heel gemakkelijk af te lezen is dankzij het digitale display. Bovendien is de schuifmaat erg gebruiksvriendelijk en kun je hem gemakkelijk bedienen met de knoppen aan de zijkant.

Een ander voordeel van deze schuifmaat is dat hij wordt geleverd met een stevige opbergdoos, waardoor je hem veilig kunt opbergen en gemakkelijk kunt meenemen als je onderweg bent.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en nauwkeurige schuifmaat voor het meten van verschillende maten, dan is de DW4Trading® Digitale schuifmaat - 150 zwart een uitstekende keuze. Het enige nadeel is dat de schuifmaat niet geschikt is voor metingen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Persoonlijk vind ik deze schuifmaat een geweldige aanvulling op mijn gereedschapskist. De nauwkeurigheid van de metingen is indrukwekkend en het feit dat hij zo veelzijdig inzetbaar is, maakt hem een must-have voor elke klusser. Ik zou deze schuifmaat dan ook zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige meetinstrument.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. HBM machines Schuifmaat - Metaal aluminium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.1

Gegevens Lengte 150 mm Aflezing 0,02 mm en 0,001 Inch

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Schuifmaat voor metaalbewerking: Mitutoyo Schuifmaat - RVS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mitutoyo Schuifmaat - RVS

 • list plusHet mooie design en de goede grip maken de Mitutoyo Schuifmaat - RVS gemakkelijk in gebruik.
 • list plusDeze schuifmaat heeft een nauwkeurige meting, waardoor je betrouwbare resultaten krijgt.
 • list plusDe Mitutoyo Schuifmaat - RVS heeft een goede prijs/prestatie verhouding en gaat levenslang mee, waardoor je er lang plezier van zult hebben.

Nadelen Mitutoyo Schuifmaat - RVS

 • list plusDe Mitutoyo Schuifmaat - RVS kan wat moeite kosten bij het aflezen van de metingen.
 • list plusHet product heeft geen batterij, maar dit heeft ook als voordeel dat je nooit last zult hebben van een lege batterij.
 • list plusDe Mitutoyo Schuifmaat - RVS heeft geen andere functies dan het meten van afstanden, waardoor het minder flexibel is dan andere schuifmatten.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.8

Op zoek naar een schuifmaat die niet roest en een metrische/inch schaalverdeling heeft? Dan is de Mitutoyo Schuifmaat - RVS een goede optie voor jou! Deze schuifmaat heeft een meetbereik van 150mm en een lengte van 229mm, waardoor je je metingen nauwkeurig kunt uitvoeren. De nonius van 1/128"x0.05 zorgt voor extra precisie.

Wat deze schuifmaat echt bijzonder maakt, is de geharde, niet roestende staalsoort waarvan deze is gemaakt. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over roestvorming, waardoor de schuifmaat langer meegaat. Bovendien is de nauwkeurigheid van 0.001°C indrukwekkend.

De Mitutoyo Schuifmaat - RVS heeft een gewicht van 199 g en een verpakking breedte van 101 mm en lengte van 248 mm. Dit maakt het gemakkelijk om deze schuifmaat mee te nemen naar verschillende werkplekken.

Het gebruik van deze schuifmaat is ideaal voor professionals of hobbyisten die precisie nodig hebben bij het meten van objecten. Denk bijvoorbeeld aan het meten van afstanden tussen twee punten of het meten van de diepte van een gat.

De voordelen van deze schuifmaat zijn onder andere de nauwkeurigheid, het niet roestende materiaal en het meetbereik. Een nadeel kan zijn dat deze schuifmaat relatief duur is in vergelijking met andere schuifmaten op de markt.

Al met al is de Mitutoyo Schuifmaat - RVS een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar precisie en duurzaamheid bij het meten van objecten. Zeker een aanbeveling waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Beste Schuifmaat voor digitale metingen: Professionele Digitale Schuifmaat met handige oranje, zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Professionele Digitale Schuifmaat met handige oranje, zwart

 • list plusDe meting is nauwkeurig, waardoor de gebruiker betrouwbare resultaten krijgt.
 • list plusHet materiaal heeft een mooie uitstraling, wat bijdraagt aan de kwaliteit van het product.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen, waardoor de gebruiker snel resultaten kan krijgen.

Nadelen Professionele Digitale Schuifmaat met handige oranje, zwart

 • list plusEr worden geen extra batterijen meegeleverd, wat betekent dat de gebruiker een reservebatterij moet aanschaffen als de batterij leeg is.
 • list plusHet wieltje is lastig te bedienen, waardoor de gebruiker mogelijk moeite heeft om de juiste instellingen te kiezen.
 • list plusHet is nogal dik, wat betekent dat het lastig is om het product te vervoeren.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een nauwkeurige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke schuifmaat? Dan is de Professionele Digitale Schuifmaat van Optimus een uitstekende keuze! Met een meetbereik van 15 centimeter en een nauwkeurigheid van 0,01 mm kun je met deze schuifmaat moeilijke vormen nauwkeurig meten. De schuifmaat is gemaakt van roestvrij staal en ABS, waardoor hij lang meegaat en tegen een stootje kan. Bovendien wordt de schuifmaat geleverd met handige reserve batterijen, zodat je altijd klaar bent voor gebruik.

Een groot voordeel van deze schuifmaat is het LCD-display, waarmee je gemakkelijk en snel de gemeten maten kunt aflezen. Ook kun je de schuifmaat op vier verschillende manieren gebruiken: voor binnenmaten, buitenmaten, dieptematen en stapmeting. Dit maakt de schuifmaat geschikt voor allerlei verschillende toepassingen, van houtbewerking tot metaalbewerking.

Een ander voordeel van de Professionele Digitale Schuifmaat van Optimus is zijn compacte formaat en lichte gewicht. Hierdoor kun je hem gemakkelijk meenemen naar verschillende locaties en hem gebruiken waar en wanneer je maar wilt.

Het enige nadeel van deze schuifmaat is dat hij niet geschikt is voor hele grote metingen, omdat het meetbereik beperkt is tot 15 cm. Maar voor de meeste toepassingen is dit meer dan voldoende.

Al met al kunnen we concluderen dat de Professionele Digitale Schuifmaat van Optimus een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke schuifmaat. Door zijn compacte formaat, nauwkeurigheid en veelzijdigheid is hij geschikt voor allerlei verschillende toepassingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Schuifmaat 150 mm zilverkleurig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Schuifmaat 150 mm zilverkleurig

 • list plusDeze schuifmaat heeft een nauwkeurige meting, wat essentieel is voor het meten van kleine objecten.
 • list plusHet zilverkleurige ontwerp geeft een professionele uitstraling en maakt het gemakkelijk om de schuifmaat te vinden in een gereedschapskist.

Nadelen Schuifmaat 150 mm zilverkleurig

 • list plusHet materiaal van de schuifmaat kan gevoelig zijn voor krassen en slijtage, wat de nauwkeurigheid kan beïnvloeden.
 • list plusDe schuifmaat kan moeilijk te hanteren zijn voor beginners, omdat het een bepaalde mate van precisie vereist.
 • list plusDe schuifmaat heeft een beperkte meetbereik van 150 mm, wat niet geschikt is voor grotere objecten.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.2

Ben jij op zoek naar een schuifmaat die makkelijk te gebruiken is en nauwkeurige metingen geeft? Dan is de Schuifmaat 150 mm zilverkleurig de perfecte keuze voor jou! Dit handige gereedschap is geschikt voor zowel indoor als outdoor metingen, inclusief diepte- en Cascade-metingen. Dankzij het meetbereik van 0-150 mm en het vermogen om zowel millimeters als inches te meten, kun je altijd de exacte metingen krijgen die je nodig hebt.

De Schuifmaat 150 mm zilverkleurig is gemaakt van duurzaam kunststof en weegt slechts 38 gram, wat betekent dat je hem gemakkelijk kunt meenemen waar je ook heen gaat. Met een nauwkeurigheid van 1°C ben je verzekerd van betrouwbare metingen, elke keer weer. De verpakking is slechts 99 mm breed en 276 mm lang, wat betekent dat hij gemakkelijk op te bergen is en niet veel ruimte inneemt.

Wat deze schuifmaat echt onderscheidt van andere producten, is het gebruiksgemak. Het is ontworpen om gemakkelijk en intuïtief te gebruiken te zijn, wat betekent dat zelfs beginners er probleemloos mee aan de slag kunnen. Bovendien is het verbazingwekkend hoeveel verschillende metingen je kunt doen met deze ene schuifmaat.

Als caliper-specialist kan ik bevestigen dat deze schuifmaat de perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar nauwkeurige en betrouwbare metingen. Het is ideaal voor hobbyisten, doe-het-zelvers en professionals. Het is perfect voor het meten van afstanden, dieptes en hoogtes op een nauwkeurige manier. Het enige nadeel is dat het meetbereik van 0-150 mm misschien niet groot genoeg is voor sommige toepassingen.

Al met al, als je op zoek bent naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en nauwkeurige schuifmaat, dan is de Schuifmaat 150 mm zilverkleurig de perfecte keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van schuifmaten. Er zijn namelijk 194 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!