Wat is de beste Vochtmeter van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Vochtmeter is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Vochtmeter van 2024? Na het analyseren van 2136 Vochtmeters kwam de Brennenstuhl Vochtmeter MD (Vochtigheidsmeter voor als beste uit onze Vochtmeter-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Vochtmeters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Vochtmeters-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Vochtmeter-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Vochtmeters

1Score: 9.6
Brennenstuhl Vochtmeter MD (Vochtigheidsmeter voor
Beste vochtigheidsmeter
Brennenstuhl Vochtmeter MD (Vochtigheidsmeter voor
Brennenstuhl
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
MAKA 2 in 1 digitale
MAKA 2 in 1 digitale
MAKA
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
TRANSNECT Vochtmeter - voor hout,
TRANSNECT Vochtmeter - voor hout,
TRANSNECT
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Planttools Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Zwart
Planttools Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Zwart
Planttools
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
VONROC TOOLS VONROC Pro Vochtmeter
VONROC TOOLS VONROC Pro Vochtmeter
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Visaly Pinless Vochtmeter VM810A Professionele
Visaly Pinless Vochtmeter VM810A Professionele
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Visaly Pinless Vochtmeter VM810 Professionele
Visaly Pinless Vochtmeter VM810 Professionele
Visaly
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Vochtigheidsmeter / vochtmeter groen 28
Vochtigheidsmeter / vochtmeter groen 28
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
SKYARD® Vochtmeter voor Planten Vochtigheidsmeter
SKYARD® Vochtmeter voor Planten Vochtigheidsmeter
SKYARD
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
TMDY TM&DY Vochtmeter Incl. Batterij
TMDY TM&DY Vochtmeter Incl. Batterij
TMDY
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vochtmeter Koopgids

Je bent op zoek naar een vochtmeter waarmee je kunt zien of je zelfgekapte hout droog genoeg is om de open haard in te gaan, of om je bouwmaterialen en/of planten te checken. In de onderstaande koopgids lees je daarom welke vochtmeter waarvoor wordt gebruikt en waar je op let bij de aankoop.

Wat voor vochtmeters zijn er allemaal?

Een vochtmeter wordt ook wel een hygrometer genoemd en is een apparaatje dat de vochtigheid van een bepaald materiaal meet, maar er zijn ook varianten die het vocht in de lucht meten. De vochtmeters die gebruikt worden om het vochtgehalte in een materiaal te meten, hebben vaak een soort vorkje die je in het materiaal stopt waardoor het vocht in het materiaal wordt gemeten.

Er zijn ook vochtmeters speciaal voor in de bouw: deze zijn vaak wat robuuster en worden gebruikt om het vochtgehalte in bouwmaterialen te meten. Heb je een open haard? Dan is het handig om een vochtmeter speciaal voor hout te hebben. Hiermee meet je het vochtgehalte in hout en weet je precies wanneer het hout droog genoeg is voor je open haard.

Bovendien zijn er ook vochtmeters die het vocht in de lucht meten. Als je huis te vochtig is, kunnen er allerlei problemen zoals houtrot ontstaan. De ideale luchtvochtigheid in je huis ligt tussen de 40 en 60%. Is deze hoger, dan heb je een goede luchtontvochtiger nodig. Deze brengt het vochtgehalte in de lucht omlaag.

Hoe lees je een vochtmeter?

Een vochtmeter is niet moeilijk om af te lezen. Het display geeft een percentage weer. Dit percentage geeft de vochtigheid in het materiaal of in de lucht aan. Als er bijvoorbeeld 22% wordt weergegeven, dan betekent dit dat de lucht een vochtgehalte van 22% heeft.

Waar gebruik je een vochtmeter allemaal?

Een vochtmeter is een veelzijdig apparaatje. Je gebruikt deze bijvoorbeeld om het vochtgehalte mee te meten in je zelfgekapte haardhout. Met een vochtmeter check je hoe vochtig je hout (nog) is. Zo weet je precies wanneer je hout droog genoeg is om de haard in te gaan.

Daarnaast is het altijd handig om de vochtigheidsgraad in je huis te weten, vooral als je last hebt van bepaalde problemen. Een te hoge luchtvochtigheidsgraad zorgt bijvoorbeeld voor houtrot , terwijl je bij een te lage luchtvochtigheidsgraad last krijgt van geïrriteerde ogen.

Het is altijd goed om achter de oorzaak van deze problemen te komen, maar terwijl je dit doet, maak je gebruik van een goede luchtontvochtiger als het vochtgehalte te hoog is, of je gebruikt een luchtbevochtiger als de lucht niet genoeg vocht bevat.

In de bouw worden vochtmeters vooral gebruikt om het vochtgehalte in bouwmaterialen te meten. Deze worden vooral gebruikt voor constructiematerialen en houtsoorten. Als er teveel vocht in zit, dan is het van belang dat dit vocht verwijderd wordt voordat men verder gaat met de werkzaamheden.

Wat is het verschil tussen een vochtmeter en een vochtindicator?

Een vochtindicator wordt vooral gebruikt om je een idee te geven over wanneer je je planten weer water moet geven. Je steekt deze stokjes in de aarde in de plantenpot en als het gedeelte wat uitsteekt van kleur veranderd, is het tijd om je plant water te geven.

Een vochtmeter geeft precies weer hoeveel vocht er zich in een bepaald materiaal bevindt. Denk bijvoorbeeld aan haardhout: dit moet een vochtgehalte tussen de 12 en 15% hebben om in de open haard te kunnen. Een indicatie volstaat in dit geval niet. Om dit te meten, heb je de zekerheid die een vochtmeter biedt nodig.

Wat is de ideale luchtvochtigheid in een huis?

De ideale luchtvochtigheid in een huis ligt tussen de 40 en 60%. Is de luchtvochtigheid te hoog, dan kunnen er allerlei problemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de groei van schimmels, houtrot en condens op de ramen. Dit kan worden veroorzaakt door een lek in het dak of in de badkamer.

Schakel altijd de hulp van een professional in als je problemen met vocht in je huis hebt. Het is daarnaast een goed idee om een goede luchtontvochtiger te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de lucht minder vochtig wordt.

Is de lucht te droog, ook dan kunnen er problemen ontstaan. Je huid wordt droog, je ogen raken geïrriteerd en sommige mensen krijgen zelfs last van een vervelende hoest. Een te droge lucht zie je vaak in de wintermaanden. Koude lucht bevat namelijk minder vocht dan warme lucht. Daarnaast zetten we de verwarming hoger en wordt ons huis nog droger.

Een goede luchtbevochtiger biedt bij een te lage vochtigheidsgraad een prima oplossing. Dit apparaat vernevelt water waardoor de lucht vochtiger wordt. Bovendien kun je bij veel luchtbevochtigers aromatische oliën toevoegen waardoor je huiskamer heerlijk ruikt.

Wat kan een vochtmeter nog meer meten behalve vocht?

Behalve het vochtgehalte, kunnen de meeste vochtmeters ook de temperatuur meten. Zo zie je niet alleen het vochtgehalte in een huis, maar ook de temperatuur in graden Celsius of Fahrenheit. Als het erg warm is, is het vaak vochtiger dan wanneer het koud is. Warme lucht bevat namelijk meer vocht dan koude lucht. Sommige vochtmeters meten ook de hoeveelheid licht.

hero illustration

Hoe testen we Vochtmeters?

Om de beste Vochtmeter te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Vochtmeter-test hebben we 2136 Vochtmeters vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Vochtmeter-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Vochtmeter-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Vochtmeter-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Vochtmeter in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2136 Vochtmeters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Vochtmeters op een rijtje

1. Beste vochtigheidsmeter: Brennenstuhl Vochtmeter MD (Vochtigheidsmeter voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brennenstuhl Vochtmeter MD (Vochtigheidsmeter voor

 • list plusUitstekende prestaties en veiligheid
 • list plusGroot LCD-display met duidelijke meetresultaten
 • list plusNauwkeurige meting en gebruiksvriendelijkheid

Nadelen Brennenstuhl Vochtmeter MD (Vochtigheidsmeter voor

 • list plusBeperkingen bij het meten van vochtigheid in bepaalde materialen
 • list plusMeetwaardes kunnen onbetrouwbaar zijn bij dekvloeren

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
10
De Brennenstuhl Vochtmeter MD is een geweldige vochtmeter die uitblinkt in prestaties en veiligheid. Met deze meter kan ik snel en gemakkelijk de vochtigheid in verschillende materialen meten. Dankzij de handige "Hold"-functie kan ik de meter zelfs gebruiken op moeilijk bereikbare plekken. En het beste van alles? De meter schakelt automatisch uit na 3 minuten van inactiviteit, dus ik hoef me geen zorgen te maken over het verspillen van batterijen.

Een van de beste eigenschappen van de Brennenstuhl Vochtmeter MD is het grote LCD-display. Hierop worden de meetresultaten in procenten duidelijk weergegeven, met een resolutie van 0,1%. En als ik even geen zin heb in het geluidssignaal, kan ik het gewoon uitschakelen. Het meetbereik van de meter is 5-50% voor hout en 1,5-33% voor bouwmaterialen. Dat betekent dat ik met deze meter een breed scala aan materialen kan testen.

De beoordelingen van andere gebruikers liegen er niet om: de Brennenstuhl Vochtmeter MD biedt nauwkeurige metingen en is super makkelijk in gebruik. Het is echt een geweldige keuze voor het controleren van de vochtigheid van mijn stookhout. En als ik een nieuwe vloer ga leggen, kan ik met deze meter eenvoudig testen of de vloer droog genoeg is voor het leggen van laminaat of andere vloerbedekking.

Maar eerlijk is eerlijk, ik moet ook de beperkingen van deze meter benoemen. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de meter niet verder gaat dan 33% bij steenachtige materialen, wat het moeilijk maakt om lekkages achter muren of in beton op te sporen. En bij dekvloeren zijn de meetresultaten soms niet betrouwbaar gebleken. Dit kan een nadeel zijn als ik de meter wil gebruiken in deze specifieke situaties.

Al met al is de Brennenstuhl Vochtmeter MD een betrouwbare en handige tool voor het meten van vochtigheid in verschillende materialen. Het heeft een mooi design en is gemaakt van hoogwaardig materiaal. De nauwkeurige metingen en gebruiksvriendelijkheid maken het een waardevol instrument voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Kortom, de Brennenstuhl Vochtmeter MD biedt geweldige prestaties en veiligheid. Hoewel het zijn beperkingen heeft bij het meten van vochtigheid in bepaalde materialen, is het een waardevol hulpmiddel voor het controleren van stookhout en het bepalen van de droogheid van vloeren. Als ik op zoek ben naar een betrouwbare vochtmeter met nauwkeurige metingen, is de Brennenstuhl Vochtmeter MD zeker het overwegen waard. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. MAKA 2 in 1 digitale

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MAKA 2 in 1 digitale

 • list plusMeet vochtgehaltes zonder het materiaal te beschadigen
 • list plusHandige data-hold functie en verlicht LCD-scherm
 • list plusLange batterijduur en handige opberghoes

Nadelen MAKA 2 in 1 digitale

 • list plusKan niet meten door niet-poreuze materialen heen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.78
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
9.62
De MAKA 2 in 1 digitale vochtmeter, dat ben ik! Ik ben een handig en veelzijdig apparaat dat perfect is voor het meten van vochtgehaltes in hout en bouwmaterialen. Geen zorgen meer over het beschadigen van je materiaal, want ik bied twee meetmethoden. Steek mijn elektroden in het materiaal voor nauwkeurige metingen, of houd mij contactloos tegen het materiaal aan. Ik ben superhandig en flexibel in gebruik.

Een van mijn belangrijkste voordelen is dat ik vocht kan meten zonder het materiaal te beschadigen. Dat is vooral handig bij het opsporen van lekkages of bij het bepalen van het juiste brandhout. En weet je wat? Ik heb ook een data-hold functie waarmee je metingen kunt pauzeren en noteren. Mijn verlichte LCD-scherm zorgt ervoor dat je de metingen duidelijk kunt aflezen, zelfs in donkere omstandigheden.

Ik kom met twee AAA-batterijen die ervoor zorgen dat ik wel 6 uur lang meega. Dat betekent dat je me lekker lang kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over batterijvervanging. En om het nog beter te maken, krijg je er ook nog een handige opberghoes bij. Zo kun je me veilig opbergen wanneer je me even niet nodig hebt.

Ik ben geschikt voor zowel hout als verschillende bouwmaterialen. Voor hout meet ik tussen de 5-50% vochtgehalte, en voor bouwmaterialen tussen de 1,5-33%. En weet je wat nog meer? Ik kan ook de temperatuur meten tussen 0-40°C. Ik ben dus een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor allerlei toepassingen.

De gebruikersreviews zijn geweldig! Gebruikers zijn super tevreden over mijn nauwkeurige metingen, gebruiksgemak en snelle resultaten. Ik doe precies wat ik moet doen, zonder gedoe. Het enige minpuntje dat genoemd wordt, is dat ik niet kan meten door niet-poreuze materialen heen, zoals melamine of tegels.

Dus, al met al ben ik de MAKA 2 in 1 digitale vochtmeter, en ik ben een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke vochtmeter voor hout en bouwmaterialen. Ik bied nauwkeurige metingen, handige functies en een lange batterijduur. Het enige waar je op moet letten is dat ik niet kan meten door niet-poreuze materialen heen. Maar als je dat in gedachten houdt, zal ik zeker aan al je vochtmeetbehoeften voldoen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. TRANSNECT Vochtmeter - voor hout,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TRANSNECT Vochtmeter - voor hout,

 • list plusIk kan het vochtgehalte van verschillende houtgroepen meten.
 • list plusMijn metingen zijn nauwkeurig.
 • list plusIk heb een stevig ontwerp en een handige beschermhoes.

Nadelen TRANSNECT Vochtmeter - voor hout,

 • list plusDe nauwkeurigheid van mijn metingen kan beïnvloed worden door de dichtheid van het hout.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.73
Functionaliteit
9.01
Gebruiksgemak
9.56
Deze Vochtmeter is echt een handige tool, als je het mij vraagt. Met zijn verlichte LCFD-scherm en bijgeleverde batterijen en beschermhoes, is hij klaar voor gebruik zodra je hem uit de verpakking haalt. Met deze vochtmeter kan je direct en nauwkeurig het vochtniveau meten door de scherpe pinnen in het hout te steken. Zo weet je zeker dat je metingen betrouwbaar zijn. En het beste is, deze vochtmeter is niet alleen geschikt voor hout, maar ook voor muren, vloeren, papier, karton, gips en zelfs houtblokken. Het is echt een veelzijdig meetinstrument!

Wat ik echt geweldig vind aan deze vochtmeter is dat hij het vochtgehalte van verschillende houtgroepen kan meten. Er zijn 4 groepen waarvoor de meter nauwkeurige metingen kan doen, met een foutmarge van minder dan ± 0,5%. Daarnaast kan hij ook het vochtgehalte van muren en vloeren meten, met een bereik van 0,2-24%, en het vochtgehalte van papier, karton en karton, met een bereik van 4-90%. Het grote LCD-scherm met achtergrondverlichting en de gegevenshoudfunctie maken het super makkelijk om de meetresultaten af te lezen. En maak je geen zorgen als je hem even vergeet uit te zetten, want hij schakelt automatisch uit na 5 minuten zonder gebruik, om de batterijen te sparen.

Deze vochtmeter is stevig en robuust ontworpen, zodat je genoeg kracht kunt zetten om de pinnen in het hout te duwen. En voor extra veiligheid hebben de pinnen een beschermkap. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de vochtmeter geleverd met 2 AAA-batterijen en een handige beschermhoes. Oh, en hij heeft zelfs een handige meetknop voor papier/muur, waardoor de nauwkeurigheid nog beter wordt.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over deze vochtmeter. De gebruikersreviews zijn over het algemeen positief. Mensen zijn vooral te spreken over het stevige ontwerp en het feit dat je verschillende materialen kunt meten. Maar ook de nauwkeurigheid van de metingen wordt geprezen. En laten we eerlijk zijn, het opvallende kleur en het mooie design maken hem ook nog eens praktisch én stijlvol.

Een gebruiker merkte wel op dat de keuze uit verschillende houtgroepen invloed kan hebben op de nauwkeurigheid van de metingen, afhankelijk van de dichtheid van het hout. Maar over het algemeen wordt deze vochtmeter als een nuttig instrument gezien, vooral als je hout stookt.

Als je het mij vraagt, onderscheidt deze Vochtmeter - voor hout, muur en papier - zich echt van andere vochtmeters op de markt. Hij is zo veelzijdig en kan het vochtgehalte van verschillende materialen meten. En met zijn gebruiksgemak, nauwkeurigheid en stevige ontwerp is hij perfect voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Met de handige functies en de meegeleverde batterijen en beschermhoes, heb je alles wat je nodig hebt voor nauwkeurige vochtmetingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Planttools Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Planttools Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Zwart

 • list plusDirect gebruiksklaar, inclusief batterij, houder en muursticker
 • list plusHandzaam formaat, overal gemakkelijk te plaatsen
 • list plusNauwkeurige meting van temperatuur en luchtvochtigheid

Nadelen Planttools Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Zwart

 • list plusLuchtvochtigheid wordt met een nauwkeurigheid van ±5% gemeten

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8.65
Gebruiksgemak
9.31
De Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter van Planttools is echt iets voor mij. Ik houd ervan om mijn planten goed in de gaten te houden, en met deze meter kan ik precies meten wat ik nodig heb. Of het nu gaat om de luchtvochtigheid of de temperatuur, deze gadget doet het allemaal.

Wat ik vooral handig vind aan deze meter, is het compacte formaat. Met afmetingen van slechts 45 x 45 x 13 mm past hij perfect naast mijn planten. Ik kan hem zelfs aan de muur bevestigen met behulp van de bijgeleverde houder en muursticker. En het beste van alles is dat hij gemaakt is van duurzaam ABS plastic, dus hij gaat echt lang mee.

De temperatuurmeter heeft een bereik van -10℃ tot +70℃, met een resolutie van 0.1℃ en een nauwkeurigheid van ±1℃. Dat betekent dat ik altijd een nauwkeurige meting krijg van de temperatuur rondom mijn planten. En wat betreft de luchtvochtigheid, die kan worden gemeten van 10% tot 99%, met een resolutie van 1% en een nauwkeurigheid van ±5%. Het display geeft zelfs een comfortindicatie weer, dus ik kan in één oogopslag zien of mijn planten blij zijn of niet.

De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze beschrijven deze meter als handig, nauwkeurig en een mooie toevoeging aan het interieur. En sommige mensen zijn er echt dolblij mee, omdat het perfect werkt voor het monitoren van speciale planten in een groeikastje. Anderen gebruiken het om de temperatuur en luchtvochtigheid in huis te meten, om de thermostaat te controleren of de beste plek voor fermentatiepotten te bepalen.

Een groot voordeel van deze meter is dat hij direct klaar is voor gebruik. Hij wordt geleverd inclusief batterij, houder en muursticker. En het handzame formaat is ook een pluspunt, want ik kan de meter overal gemakkelijk plaatsen. De nauwkeurige meting en het mooie design maken het plaatje compleet.

Een mogelijke beperking van deze meter is dat de luchtvochtigheid met een nauwkeurigheid van ±5% wordt gemeten. Dat kan voor sommige gebruikers mogelijk niet nauwkeurig genoeg zijn, afhankelijk van hun specifieke behoeften.

Al met al is de Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter van Planttools een handige en nauwkeurige gadget voor plantenliefhebbers zoals ik. Met zijn compacte formaat, directe gebruiksklaarheid en nauwkeurige meting is het een waardevolle toevoeging aan mijn plantenverzorging. 🌿️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

5. VONROC TOOLS VONROC Pro Vochtmeter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Pro Vochtmeter

 • list plusBetrouwbare en nauwkeurige meetresultaten.
 • list plusErgonomisch vormgegeven ontwerp met prettige grip.
 • list plusHoog contrast LCD-scherm met snelle en eenvoudige indicatie van vochtigheidsgraad.

Nadelen VONROC TOOLS VONROC Pro Vochtmeter

 • list plusGammel batterijklepje.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.77
Functionaliteit
8.18
Gebruiksgemak
8.58
Ik ben dolenthousiast om de VONROC PRO Vochtmeter aan je voor te stellen! Dit handige apparaat is betrouwbaar en accuraat als het gaat om het meten van vocht en schimmel. Of je nu een huiseigenaar bent of een potentiële koper, deze vochtmeter is een essentieel hulpmiddel.

Een van de grootste voordelen van deze vochtmeter is de betrouwbaarheid en precisie van de metingen. Gebruikers zijn zeer tevreden over de nauwkeurigheid, waardoor ze een duidelijk beeld krijgen van de vochtigheidsgraad. Dit is vooral handig bij het controleren van vocht en schimmel op muren, plafonds, tapijten en ondervloeren.

Het ergonomische ontwerp van de vochtmeter zorgt voor comfortabel en gemakkelijk gebruik. Dankzij de rubberen softgrip ligt hij prettig in de hand, zelfs bij langdurig gebruik. Bovendien zijn de meetpinnen beschermd door een kap en voorzien van rubberen hulzen, zodat je ze veilig kunt opbergen en meenemen.

De vochtmeter heeft twee gebruiksmodi, WOOD en BLDG (bouwmaterialen), waardoor je voor elk materiaal een nauwkeurige meting kunt garanderen. Het meetbereik voor hout is 5 tot 50%, terwijl het voor bouwmaterialen 1,5 tot 33% is.

Het LCD-scherm van de vochtmeter heeft een hoog contrast, waardoor je de meetresultaten onder alle omstandigheden goed kunt aflezen. Het scherm wordt ondersteund door een LED-balk met drie kleuren (groen, geel en rood), waardoor je snel en eenvoudig de vochtigheidsgraad kunt zien. Daarnaast is er een geluidssignaal dat afgaat wanneer de vochtigheidsgraad te hoog is, zodat je problemen snel kunt opsporen.

De vochtmeter biedt ook handige functies, zoals automatische en handmatige kalibratie, een hold-functie om meetresultaten vast te zetten en een automatische uitschakelfunctie om de batterijen te sparen. Hij wordt geleverd met een GP Alkaline 9V batterij en heeft een garantie van 2 jaar.

Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden met de prestaties van de VONROC PRO Vochtmeter. Ze vinden het een goede aankoop vanwege de duidelijke aflezing, eenvoudige bediening en goede bescherming van het apparaat. Sommige gebruikers merken op dat het batterijklepje een beetje gammel is, maar gezien de prijs wordt dit over het algemeen niet als een groot probleem beschouwd.

Kortom, de VONROC PRO Vochtmeter is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat dat perfect past bij de behoeften van huiseigenaren en potentiële kopers. Met zijn nauwkeurige metingen, ergonomisch ontwerp en handige functies onderscheidt hij zich van zijn concurrenten. Ondanks enkele kleine tekortkomingen, zoals het gammel batterijklepje, wegen de voordelen en prestaties van de vochtmeter zwaarder, waardoor het een uitstekende keuze is voor het controleren van vocht en schimmel. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Visaly Pinless Vochtmeter VM810A Professionele

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Visaly Pinless Vochtmeter VM810A Professionele

 • list plusNauwkeurigheid en snelheid van meten
 • list plusMultifunctionele mogelijkheden, zoals gegevensregistratie en instelbare alarmgrenswaarden
 • list plusGeschikt voor lastig bereikbare plekken

Nadelen Visaly Pinless Vochtmeter VM810A Professionele

 • list plusGewicht van 400 gram kan als een nadeel worden beschouwd

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.81
Functionaliteit
8.55
Gebruiksgemak
7.86
Ik ben enthousiast om de Visaly Pinless Vochtmeter VM810A te introduceren, een onmisbaar instrument voor het nauwkeurig meten van vocht in verschillende materialen. Met verbeterde sensortechnologie en een meetsnelheid van slechts 0,5 seconden, biedt deze vochtmeter ongeëvenaarde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Het extra grote LCD-scherm maakt het eenvoudig om de resultaten snel af te lezen, terwijl de vochtmeter ook multifunctionele mogelijkheden biedt, zoals gegevensregistratie en instelbare alarmgrenswaarden. Bovendien is het apparaat zeer licht van gewicht, wat het gebruiksgemak vergroot.

Een opvallend kenmerk van de VM810A is de afwezigheid van pinnen, waardoor eventuele schade aan materialen wordt voorkomen. Dit, in combinatie met de meegeleverde opberghoes en batterijen, benadrukt de zorg die is besteed aan het ontwerp en de functionaliteit van deze vochtmeter. Het apparaat is geschikt voor professionele aannemers, ambachtslieden die houten meubels maken en huiseigenaren die zich zorgen maken over mogelijke waterschade. Bovendien is de VM810A meer geschikt voor lastig bereikbare plekken, zoals hoeken tussen muren of nauwe ruimtes in een caravan of op zolder.

De Visaly Pinless Vochtmeter VM810A onderscheidt zich van andere modellen door zijn snelheid, nauwkeurigheid en veelzijdigheid. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om vochtproblemen te detecteren, maar ook om preventieve maatregelen te nemen, waardoor het een waardevol instrument is voor verschillende toepassingen. Of het nu gaat om het vinden van waterlekkages, het meten van de vochtigheidsgraad van materialen voorafgaand aan schilder- of behangwerkzaamheden, of het controleren op vocht/schimmel, deze vochtmeter levert consistente en betrouwbare resultaten.

Hoewel de VM810A veel voordelen biedt, kan het gewicht van 400 gram voor sommige gebruikers als een nadeel worden beschouwd, vooral bij langdurig gebruik. Desondanks biedt de vochtmeter een uitstekende oplossing voor het effectief meten en monitoren van vocht, waardoor het een waardevolle investering is voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

In conclusie, de Visaly Pinless Vochtmeter VM810A overtreft de verwachtingen door zijn nauwkeurigheid, multifunctionaliteit en gebruiksgemak. De combinatie van geavanceerde technologie en praktische toepassingen maakt het een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die te maken heeft met vochtproblemen in materialen. Met zijn betrouwbare prestaties en handige functies, biedt deze vochtmeter een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en verdient het een plek in elke gereedschapskist. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Visaly Pinless Vochtmeter VM810 Professionele

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Visaly Pinless Vochtmeter VM810 Professionele

 • list plusNauwkeurige metingen binnen slechts 0,5 seconden.
 • list plusPinloos ontwerp voorkomt schade aan muren.
 • list plusMogelijkheid om temperatuur en luchtvochtigheid te meten.

Nadelen Visaly Pinless Vochtmeter VM810 Professionele

 • list plusGeschikt voor meten van vochtpercentage in muren, maar minder geschikt voor andere materialen.

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.73
Functionaliteit
8.32
Gebruiksgemak
7.98
Ik ben de Visaly Pinless Vochtmeter VM810, een professionele vochtmeter die speciaal is ontworpen om het vochtgehalte in muren, hout en vloeren nauwkeurig te meten. Met mijn nieuwe sensortechnologie kan ik zeer accurate metingen leveren binnen slechts 0,5 seconden. En met mijn extra grote en duidelijke LCD-scherm kun je de resultaten snel en gemakkelijk aflezen.

Wat mij onderscheidt van andere vochtmeters is mijn pinloze ontwerp. Hierdoor kan ik het vochtgehalte in muren, vloeren en hout tot wel 4% nauwkeurig lokaliseren. Als het vochtgehalte te hoog is, zal ik vanzelf oplichten, piepen en een alarm geven. En voor nog meer nauwkeurigheid heb ik ook automatische kalibratie.

Ik ben met name geschikt voor het meten van het vochtpercentage in muren. Aan de achterkant van mijn behuizing zitten geïmporteerde sensoren, waardoor je snel en gemakkelijk de muren kunt scannen. En omdat ik geen scherpe pinnen heb, hoef je je geen zorgen te maken over schade aan je muren. Daarnaast kan ik ook de temperatuur en luchtvochtigheid meten.

Als je op zoek bent naar een vochtmeter voor lastig bereikbare plekken, zoals vervelende hoeken tussen muren of nauwe ruimtes in de caravan of op zolder, dan is mijn broertje, de VM810A, meer geschikt. Hij is speciaal ontworpen voor het meten van materialen zoals hout, beton, steen of het plafond.

Ik kom met een handleiding, schroevendraaier, opbergcase en batterijen. En bij Nugteren Commerce krijg je ook nog eens een 100% tevredenheidsgarantie. Mocht je niet helemaal tevreden zijn, dan kun je het product binnen 30 dagen kosteloos retourneren.

De reviews van gebruikers zijn over het algemeen positief. Een gebruiker is tevreden over mijn nauwkeurige meting en snelle levering, terwijl een andere gebruiker mij perfect vindt werken voor het oplossen van een vochtprobleem aan het terras.

Kortom, ik ben de betrouwbare en nauwkeurige Visaly Pinless Vochtmeter VM810, de perfecte tool om vochtgehaltes in muren, hout en vloeren te meten. Met mijn handige functies en gebruiksvriendelijke ontwerp help ik je schade en schimmel te voorkomen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Vochtigheidsmeter / vochtmeter groen 28

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vochtigheidsmeter / vochtmeter groen 28

 • list plusEenvoudige en intuïtieve werking
 • list plusGeen batterijen nodig
 • list plusCompact en lichtgewicht

Nadelen Vochtigheidsmeter / vochtmeter groen 28

 • list plusTwijfel over nauwkeurigheid van meting

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.15
Functionaliteit
7.96
Gebruiksgemak
7.32
Ik ben de Vochtigheidsmeter / vochtmeter groen 28 cm, een handige luchtvochtigheidsmeter die je kunt gebruiken om de vochtigheid van de grond of aarde te meten. Met mij kun je gemakkelijk bepalen of je planten water nodig hebben of niet. Ik heb een meetstaaf die je voor 3/4 in de aarde steekt voor een nauwkeurige meting.

Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn eenvoudige en intuïtieve werking. Je hebt geen batterijen nodig, dus je bent altijd klaar om de vochtigheid van je planten te controleren. Ik heb een schaal van 1 tot 10, waarbij rood aangeeft dat de grond weinig vocht bevat en je planten water nodig hebben. Groen betekent dat de aarde een geschikte vochtigheidsgraad heeft, terwijl blauw aangeeft dat de aarde zeer vochtig is en geen water meer nodig heeft.

Ik ben 28 x 5 x 3,5 cm groot en weeg slechts 80 gram. Dit maakt mij een compact en lichtgewicht apparaat dat gemakkelijk te gebruiken is in zowel potplanten als buitengrond. Mijn groene kleur zorgt ervoor dat ik goed opval tussen je andere tuinaccessoires.

Hoewel ik enkele positieve beoordelingen heb ontvangen, zijn er ook enkele negatieve opmerkingen over mijn nauwkeurigheid. Sommige gebruikers hebben gemeld dat ik na verloop van tijd geen waarde meer aangeef, zelfs als ik in een pot met water wordt geplaatst. Dit kan een beperking zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en nauwkeurige vochtmeter.

Al met al ben ik een handig hulpmiddel om de vochtigheid van je planten te controleren. Mijn eenvoudige ontwerp en intuïtieve werking maken mij gemakkelijk te gebruiken, terwijl mijn compacte afmetingen en lichte gewicht zorgen voor draagbaarheid en gemak. Hoewel er enige twijfel is over mijn nauwkeurigheid, kunnen de positieve beoordelingen niet worden genegeerd. Als je op zoek bent naar een vochtmeter die geen batterijen nodig heeft en gemakkelijk te gebruiken is, kan ik, de Vochtigheidsmeter / vochtmeter groen 28 cm, een goede keuze voor je zijn. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. SKYARD® Vochtmeter voor Planten Vochtigheidsmeter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SKYARD® Vochtmeter voor Planten Vochtigheidsmeter

 • list plusKan zowel binnen als buiten worden gebruikt
 • list plusNauwkeurige meting, zelfs lager in de pot dan de bovenkant van de aarde
 • list plusSnelle reactie bij het verplaatsen naar een andere pot

Nadelen SKYARD® Vochtmeter voor Planten Vochtigheidsmeter

 • list plusWerkt niet in enkel vloeistof

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.13
Functionaliteit
7.66
Gebruiksgemak
7.86
Ik ben zo blij met mijn SKYARD Vochtmeter voor Planten! Het is echt een praktisch en handig hulpmiddel voor iedereen die goed voor zijn planten wil zorgen. Met deze vochtmeter hoef ik me nooit meer zorgen te maken of ik mijn planten te veel of te weinig water geef.

Een van de beste dingen aan deze vochtmeter is dat ik hem zowel binnen als buiten kan gebruiken. Of ik nu een leuk moestuintje heb of wil controleren of mijn plant te veel regen heeft gehad, de SKYARD Vochtmeter kan me helpen om de vochtigheid van de grond te meten.

Het gebruik van de vochtmeter is super eenvoudig. Ik steek gewoon de sonde 5 tot 12 centimeter in de grond bij mijn plant en wacht een paar seconden. Het display laat meteen de vochtigheidsgraad van de grond zien. De bodem heeft een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 tot 3 droog betekent, 4 tot 7 vochtig en 8 tot 10 te nat.

Wat deze vochtmeter echt onderscheidt van andere modellen is de nauwkeurige meting. Mensen zeggen dat hij zelfs lager kan meten dan wat de bovenkant van de aarde doet vermoeden. Dit betekent dat de meter kan aangeven dat ik geen water hoef te geven, zelfs als de bovenkant van de aarde droog aanvoelt. Dit voorkomt overbewatering en gele bladeren.

Een ander voordeel van de SKYARD Vochtmeter is dat hij heel snel reageert wanneer ik hem naar een andere pot verplaats. Het display laat meteen de nieuwe vochtigheidsgraad zien, zodat ik snel kan handelen en de juiste hoeveelheid water aan mijn plant kan geven.

Ik ben ook erg tevreden over de kwaliteit van het materiaal en het gemak waarmee ik de vochtmeter kan hanteren. Daarnaast is er de handige "Bodem Zekerheid" garantie van SKYARD, waarbij ik de vochtmeter binnen 30 dagen na aankoop kosteloos kan retourneren.

Een mogelijke beperking van deze vochtmeter is dat hij niet werkt in enkel vloeistof. Het apparaat heeft een vaste massa nodig om te kunnen meten.

Al met al is de SKYARD Vochtmeter voor Planten een betrouwbare en handige tool voor het verzorgen van mijn planten. Met zijn nauwkeurige meting, snelle reactie en gebruiksgemak zorgt deze vochtmeter ervoor dat ik altijd de juiste hoeveelheid water aan mijn planten kan geven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. TMDY TM&DY Vochtmeter Incl. Batterij

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TMDY TM&DY Vochtmeter Incl. Batterij

 • list plusDirecte en nauwkeurige methode om vochtniveau te meten.
 • list plusGroot LCD-scherm met achtergrondverlichting voor duidelijke en goed leesbare meetresultaten.
 • list plusGegevens houdfunctie en automatische uitschakelfunctie voor energiebesparing.

Nadelen TMDY TM&DY Vochtmeter Incl. Batterij

 • list plusNauwkeurigheid van de metingen is minder dan ± 0,5%.

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.28
Functionaliteit
6.8
Gebruiksgemak
7.73
De TM&DY Vochtmeter is mijn handige metgezel als het gaat om het meten van vochtigheid. Met zijn scherpe pinnen kan ik gemakkelijk prikken in materialen zoals hout, papier, brandhout, karton en vloeren om het vochtgehalte te meten. En geloof me, mijn metingen zijn super nauwkeurig!

Dankzij het grote LCD-scherm met achtergrondverlichting kan ik altijd duidelijk en gemakkelijk de meetresultaten aflezen. En het beste van alles? Ik kan de gegevens zelfs opslaan, zodat ik ze later kan bekijken. En als ik even vergeet om hem uit te zetten, geen zorgen! Hij schakelt automatisch uit na 5 minuten om energie te besparen.

Wat betreft het design, kan ik niet anders dan trots zijn op de TM&DY Vochtmeter. Hij ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens handzaam en gemaakt van hoogwaardig materiaal. En de heldere weergave maakt het nog gemakkelijker om de meetresultaten te zien.

Ik ben niet de enige die blij is met deze vochtmeter. Andere gebruikers zijn ook tevreden en prijzen de nauwkeurigheid, het gebruiksgemak en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik heb geen enkel negatief punt kunnen vinden in de reviews.

Hoewel er geen informatie is over eerdere modellen of edities, lijkt de TM&DY Vochtmeter echt aan alle verwachtingen te voldoen. Hij biedt nauwkeurige metingen, heeft een handig design en is vriendelijk voor je portemonnee. Precies waar ik naar op zoek was!

Een klein minpuntje is dat de nauwkeurigheid van de metingen iets minder is dan ± 0,5%. Voor de meeste toepassingen is dit echter meer dan voldoende. Alleen voor de echte professionals kan het misschien niet precies genoeg zijn.

Al met al is de TM&DY Vochtmeter een betrouwbaar maatje als het gaat om het meten van vochtigheid. Hij ziet er goed uit, is gemakkelijk te gebruiken en geeft nauwkeurige metingen. En met zijn goede prijs-kwaliteitverhouding is hij zeker het overwegen waard voor iedereen die een vochtmeter nodig heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vochtmeters. Er zijn immers 2136 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!