De Bestenu Vochtmeter Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/07/2020


Je bent op zoek naar een vochtmeter waarmee je kunt zien of je zelfgekapte hout droog genoeg is om de open haard in te gaan, of om je bouwmaterialen en/of planten te checken. In de onderstaande koopgids lees je daarom welke vochtmeter waarvoor wordt gebruikt en waar je op let bij de aankoop.

Wat voor vochtmeters zijn er allemaal?

hide product content

Een vochtmeter wordt ook wel een hygrometer genoemd en is een apparaatje dat de vochtigheid van een bepaald materiaal meet, maar er zijn ook varianten die het vocht in de lucht meten. De vochtmeters die gebruikt worden om het vochtgehalte in een materiaal te meten, hebben vaak een soort vorkje die je in het materiaal stopt waardoor het vocht in het materiaal wordt gemeten.

Er zijn ook vochtmeters speciaal voor in de bouw: deze zijn vaak wat robuuster en worden gebruikt om het vochtgehalte in bouwmaterialen te meten. Heb je een open haard? Dan is het handig om een vochtmeter speciaal voor hout te hebben. Hiermee meet je het vochtgehalte in hout en weet je precies wanneer het hout droog genoeg is voor je open haard.

Bovendien zijn er ook vochtmeters die het vocht in de lucht meten. Als je huis te vochtig is, kunnen er allerlei problemen zoals houtrot ontstaan. De ideale luchtvochtigheid in je huis ligt tussen de 40 en 60%. Is deze hoger, dan heb je een goede luchtontvochtiger nodig. Deze brengt het vochtgehalte in de lucht omlaag.

Hoe lees je een vochtmeter?

hide product content

Een vochtmeter is niet moeilijk om af te lezen. Het display geeft een percentage weer. Dit percentage geeft de vochtigheid in het materiaal of in de lucht aan. Als er bijvoorbeeld 22% wordt weergegeven, dan betekent dit dat de lucht een vochtgehalte van 22% heeft.

Waar gebruik je een vochtmeter allemaal?

hide product content

Een vochtmeter is een veelzijdig apparaatje. Je gebruikt deze bijvoorbeeld om het vochtgehalte mee te meten in je zelfgekapte haardhout. Met een vochtmeter check je hoe vochtig je hout (nog) is. Zo weet je precies wanneer je hout droog genoeg is om de haard in te gaan.

Daarnaast is het altijd handig om de vochtigheidsgraad in je huis te weten, vooral als je last hebt van bepaalde problemen. Een te hoge luchtvochtigheidsgraad zorgt bijvoorbeeld voor houtrot , terwijl je bij een te lage luchtvochtigheidsgraad last krijgt van geïrriteerde ogen.

Het is altijd goed om achter de oorzaak van deze problemen te komen, maar terwijl je dit doet, maak je gebruik van een goede luchtontvochtiger als het vochtgehalte te hoog is, of je gebruikt een luchtbevochtiger als de lucht niet genoeg vocht bevat.

In de bouw worden vochtmeters vooral gebruikt om het vochtgehalte in bouwmaterialen te meten. Deze worden vooral gebruikt voor constructiematerialen en houtsoorten. Als er teveel vocht in zit, dan is het van belang dat dit vocht verwijderd wordt voordat men verder gaat met de werkzaamheden.

Wat is het verschil tussen een vochtmeter en een vochtindicator?

hide product content

Een vochtindicator wordt vooral gebruikt om je een idee te geven over wanneer je je planten weer water moet geven. Je steekt deze stokjes in de aarde in de plantenpot en als het gedeelte wat uitsteekt van kleur veranderd, is het tijd om je plant water te geven.

Een vochtmeter geeft precies weer hoeveel vocht er zich in een bepaald materiaal bevindt. Denk bijvoorbeeld aan haardhout: dit moet een vochtgehalte tussen de 12 en 15% hebben om in de open haard te kunnen. Een indicatie volstaat in dit geval niet. Om dit te meten, heb je de zekerheid die een vochtmeter biedt nodig.

Wat is de ideale luchtvochtigheid in een huis?

hide product content

De ideale luchtvochtigheid in een huis ligt tussen de 40 en 60%. Is de luchtvochtigheid te hoog, dan kunnen er allerlei problemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de groei van schimmels, houtrot en condens op de ramen. Dit kan worden veroorzaakt door een lek in het dak of in de badkamer.

Schakel altijd de hulp van een professional in als je problemen met vocht in je huis hebt. Het is daarnaast een goed idee om een goede luchtontvochtiger te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de lucht minder vochtig wordt.

Is de lucht te droog, ook dan kunnen er problemen ontstaan. Je huid wordt droog, je ogen raken geïrriteerd ****en sommige mensen krijgen zelfs last van een vervelende hoest. Een te droge lucht zie je vaak in de wintermaanden. Koude lucht bevat namelijk minder vocht dan warme lucht. Daarnaast zetten we de verwarming hoger en wordt ons huis nog droger.

Een goede luchtbevochtiger biedt bij een te lage vochtigheidsgraad een prima oplossing. Dit apparaat vernevelt water waardoor de lucht vochtiger wordt. Bovendien kun je bij veel luchtbevochtigers aromatische oliën toevoegen waardoor je huiskamer heerlijk ruikt.

Wat kan een vochtmeter nog meer meten behalve vocht?

hide product content

Behalve het vochtgehalte, kunnen de meeste vochtmeters ook de temperatuur meten. Zo zie je niet alleen het vochtgehalte in een huis, maar ook de temperatuur in graden Celsius of Fahrenheit. Als het erg warm is, is het vaak vochtiger dan wanneer het koud is. Warme lucht bevat namelijk meer vocht dan koude lucht. Sommige vochtmeters meten ook de hoeveelheid licht.

Hoe komt deze leuke Vochtmeter reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de zoektocht naar de beste Vochtmeter ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Vochtmeters, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Vochtmeters die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Vochtmeters het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vochtmeters stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten die overeenkomstig zijn aan Vochtmeters

De beste Vochtmeters in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Mini wit digitale LCD temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter om in te bouwen. De rest van de omschrijving is in het engels: Put in the water tank or room that you want to measure. The indoor temperature and humidity is displayed. When the measured temperature is below -50 ° Celsius, the display shows LO °. When the measured temperature is higher than 70 ° Celsius, the display shows HI °. Temperature measurement accuracy: ± 1.0 ° Temperature sampling cycle: 10 Seconds Relative humidity test range: 10% - 99% Humidity resolution: 1% Humidity measurement accuracy: ±5% (at room temperature 25 °) Display resolution: 0.1 ° Power: 0.15 mW under Working Conditions Battery: 2x DC 1.5V LR44 button batteries (not included) Temperature measurement accuracy: ± 1 ° Size: 4.7cm x 2.7cm x 1.3cm/1.85 x 1.06x 0.51 (Approx.)

1. Meter voor temp. en luchtvochtigheid wit


Product informatiePlus or Show more

Professionele digitale LCD hygrometer. Specificaties: - zwart - ook geschikt om in te bouwen - 2 in 1, meet de temperatuur in graden celsius en de luchtvochtigheid - werkt op 2 knoopcel batterijen (AG13, 357 of LR44) - ook geschikt voor in de koelkast of diepvries - snel en makkelijk uitleesbaar

2. Professionele hygrometer- Zwart - Meet ook temperatuur - Voor buiten en binnen - 2 in 1 - Hygrometer


Product informatiePlus or Show more

TROTEC Vochtmeter BM12 Met de eenvoudig te bedienen BM12 meet u in seconden hout- en bouwvocht. Indien nodig is de staalmeetstift eenvoudig te vervangen. De staalmeetstift waarborgt een solide verbinding naar het testmateriaal en zorgt zo voor precieze meetresultaten. Met twee selecteerbare meetmodussen stelt u de BM12 op de houtvocht-stand voor hout en brandhoud of op de bouwvocht-stand voor het meten van bouwstoffen zoals gips, poets of dekvloer. Naast bouw- en houtvocht bepaalt de Vochtmeter BM12 ook de omgevingstemperatuur, die afgelezen kan worden in °C of °F. Daarnaast beschikt het meetapparaat over een automatische uitschakeling, zodat de batterij langer mee gaat. Zo schakelt het meetapparaat bij het niet gebruiken na ongeveer 2 minuten uit. Voor het meten van houtvocht is in het apparaat een kalibreercurve voor in Europa veel voorkomende Houtsoorten. Daarom is er geen verdere instelling nodig voor het bepalen van het houtvochtgehalte. Voordelen in de prijktijk: * Houtvocht- en bouwvochtmetingen met slechts een apparaat * Optimale prijs-kwaliteit verhouding * Beschermingskap * Direct te gebruiken * Temperatuurweergave in °C of °F * Eenvoudig te wisselen metaalstift * Directe meetwaarde weergave in Vol% * Selectie keuzetoets * Batterij statusindicator Technische gegevens: * Meetprincipe: weerstand-methode * Electroden-lengte: ca. 8 mm * Electroden: geintegreerd, uitwisselbaar * Omgevingscondities : 0 tot +50 °C / 0 tot 85% r.F. * Stroomvoorziening: 4x LR44 * Afmetingen (L x B x H): 96 x 40 x 20 mm * Gewicht: 83 g Houtvocht * Meetbereik: 6 tot 44 % * Nauwkeurigheid: ca. ± 2 % * Resolutie: 1% Bouwvocht * Meetbereik: ca. 0,2 bis 2,0 % * Nauwkeurigheid: ca. ± 0,2 % * Resolutie: 0,1 % Temperatuur * Meetbereik: 0 tot 50 °C * Nauwkeurigheid: ca. ± 1 °C * Resolutie: 1 °C

3. TROTEC BM12 Vochtmeter


Product informatiePlus or Show more

De Vochtigheidsmeter MD van Brennenstuhl voor de bepaling van de vochtigheidsgraad bij hout en/of bouwmaterialen. Zoals : beton, tegels, harde vloer, Gipskarton, tapijten enz. Het heeft een meetbereik van 5-50% bij hout, of 1,5-33% bij bouwmaterialen. De praktische "hold" functie maakt ook meting mogelijk op moeilijk bereikbare plaatsen. Daarna kan je alles duidelijk aflezen via een groot LCD-display (in procent tot 1cijfer na de komma). De meter heeft verder een robuuste, ergonomische behuizing met geintegreerd batterijvak voor een 9 V blokbatterij (niet inbegrepen).

4. Brennenstuhl - vochtigheidsmeter - MD


Product informatiePlus or Show more

Vochtmeter BM18 Met een druk op de knop schakelt de BM18 aan en kunt u alle instellingen selectren, zoals de meetmodussen houtvocht of bouwvocht en de temperatuur in °C of °F. Bij temperatuurmetingen geeft het apparaat de actuele omgevingstemperatuur aan.Voor vochtmetingen drukt u de meetpennen een paar milimeter in het te meten materiaal.Zo verkrijgt u nauwkeurige en snelle resultaten. Bij metingen in een donkere omgeving wordt eenvoudig de achtergrondverlichting aangeschakelt. Deze schakelt automatisch na 3 seconden weer uit. Indien u het apparaat niet gebruikt, schakelt het apparaat na 30 seconden uit, om zo een langere levenduur van uw batterij te garanderen. Bij een lage batterijspanning wordt tijdig op het display gewaarschuwd. Voor het meten van houtvocht is in het apparaat een kalibreercurve voor in Europa veel voorkomende Houtsoorten. Daarom is er geen verdere instelling nodig voor het bepalen van het houtvochtgehalte. Voordelen in de praktijk: • Houtvocht- en bouwvochtmetingen met slechts een apparaat • Eenvoudige bediening met maar een toets • Optimale prijs-kwaliteit verhouding • Direct te gebruiken • Inclusief temperatuurmeting • Eenvoudig te wisselen metaalstift • Directe meetwaarde weergave in Vol% • Selectie-keuzetoets • Batterij statusindicator Technische gegevens: • Meetprincipe: weerstand-methode • Electroden-lengte: ca. 8 mm • Electroden: geintegreerd, uitwisselbaar • Omgevingscondities: 0 tot +40 °C / 0 tot 85 % r.F. • Stroomvoorziening: 9 V 6F22 • Afmetingen (L x B x H): 122 x 51 x 45 mm • Gewicht: 115 g Houtvocht • Meetbereik: 6 tot 60 % • Nauwkeurigheid: < 30 % ca. ± 2 % / ≥ 30 % ca. ± 4 % Bouwvocht • Meetbereik: ca. 0,2 tot 2,9 % • Nauwkeurigheid: < 1,4 % ca. ± 0,1 % / ≥ 1,4 % ca. ± 0,2 % Temperatuur • Meetbereik: 0 tot 40 °C / 32 - 99 °F • Nauwkeurigheid: niet gespecificeerd Levering omvat: meetapparaat, batterij, bedieningshandleiding.

5. TROTEC BM18 Vochtmeter


Product informatiePlus or Show more

Professionele digitale LCD temperatuursmeter. Specificaties: - zwart - ook geschikt om in te bouwen - 2 in 1, meet de temperatuur in graden celsius en de luchtvochtigheid - werkt op 2 knoopcel batterijen (AG13, 357 of LR44) - ook geschikt voor in de koelkast of diepvries - snel en makkelijk uitleesbaar

6. Professionele hygrometer - Zwart - Meet ook temperatuur - Voor buiten en binnen - 2 in 1 - Hygrometer


Product informatiePlus or Show more

Deze vochtigheidsmeter is geschikt voor het meten van de vochtigheid in een pot of in de volle grond. Steek de meetstaaf voor ¾ in de aarde. De naald van de vochtigheidsmeter geeft nu de vochtigheid van de aarde aan op een schaal van 1 tot 10. Mocht de meter in de rode zone komen betekend dit dat aarde droog tot weinig vocht heeft, en dat eventuele planten water nodig hebben. Staat de naald in de groene zone, dan heeft de aarde een juiste vochtigheid die geschikt is voor de meeste planten. De blauwe zone geeft aan dat de aarde zeer vochtig is, en geen water meer nodig heeft. De afmeting van deze vochtigheidsmeter is 280x50x35mm.

7. Vochtigheidsmeter voor tuingrond


Product informatiePlus or Show more

Op zoek naar het vochtgehalte van je hout of muren? Met de 2 in 1 vochtmeter van MAKA meet je in tegenstelling tot de meeste vochtmeters zonder je hout of muur te beschadigen het vochtgehalte! Daarmee is het ideaal voor het opsporen van lekkages, het uitzoeken van het perfecte brandhout, en nog veel meer! 2 in 1 werking Deze vochtmeter beschikt over 2 verschillende manieren om het vochtpercentage vast te stellen. Als eerste kunt je de 2 elektroden in het te meten materiaal steken; dit geeft een zeer accurate waarde. Het nadeel van deze meting is dat je 2 gaatjes prikt in het materiaal. Dit is te voorkomen door middel van de 2e optie op dit apparaat. Met deze vochtmeter kun je namelijk ook het vochtpercentage vaststellen door de vochtmeter met de achterkant tegen het materiaal aan te houden. Zo voorkom je vervelende schade aan je materiaal! Voorkomen is beter dan genezen Zie je verdachte vlekken op de vloer of aan de muur? Misschien heb je wel een lekkage! Met deze vochtmeter zoek je dit binnen enkele seconden uit! Zo kun je eenvoudig schade voorkomen. Ook voordat je behang aanbrengt, is het belangrijk om eerst het vochtpercentage te meten. Zo weet je zeker dat je behang of egaline goed blijft zitten! Geheugen en display Met de handige datahold functie kun je gemakklijk het meetresultaat pauzeren. Dit is ideaal wanneer je de meting wilt noteren! Dankzij het verlichte LCD scherm lees je metingen altijd zonder moeite af! Zelfs op een zonnige dag of 's avonds in het donker is hij goed leesbaar. Lange batterijduur Voor al deze functies heeft de vochtmeter niet meer nodig dan 2 AAA batterijen, welke uiteraard meegeleverd zijn. Op deze 2 batterijen gaat de vochtmeter tot wel 6 uur mee! Natuurlijk houd je gemakkelijk bij wanneer de batterij leeg is door de batterij-indicator rechts bovenin het scherm. Specificaties ✓ Compacte 2 in 1 vochtmeter. ✓ Kan tegen een stootje door rubber en kunststof behuizing. ✓ Word geleverd met handige opberghoes. ✓ Verlicht scherm van 35 bij 29,5 mm. ✓ Meet zowel temperatuur als vochtigheid. ✓ Geschikt voor zowel hout als allerlei bouw materialen. ✓ Wordt geleverd inclusief 2 AAA batterijen. ✓ Operationele temperatuur 0-50°C. ✓ Verpakking bevat: 2 in 1 vochtmeter, handige opberghoes, engelse handleiding en 2 AAA batterijen. ✓ Na bestelling ontvang je direct de Nederlandse handleiding in je mailbox. Meetbereik door middel van elektroden Hout - 5-50% Bouwmaterialen - 1,5-33% Tempratuur - 0-40°C Meetbereik door middel van vochtsensor op de achterkant Zachthout & kurk - 0-53% Hardhout - 0-35% Bouwmaterialen - 0-85%

8. Maka 2 in 1 digitale vochtmeter - Voor hout en bouwmaterialen - Batterijen inbegrepen - Verlicht LCD scherm - Data Hold Geheugenfunctie - Hygrometer


Product informatiePlus or Show more

TROTEC Vochtindicator BM31 De BM31 is een elektronische vochtindicator, waarmee je snel en eenvoudig oppervlak vocht in verschillende materialen kunt meten en vochtverdelingen in wand, vloer of plafond kunt lokaliseren. Door de dielektrische meetmethode, geschiedt de vochtindicatie absoluut niet destructief, er zijn geen electroden of sondes nodig in het materiaal. De BM31 is niet alleen direct te gebruiken, maar overtuigt ook tijdens de meting door snelle responstijden en geeft de gebruiker naast de actuele real-time metingen, binnen handbereik ook nuttige aanvullende informatie, zoals de minimale en maximale waarden op het gemakkelijk af te lezen display met achtergrondverlichting. Bovendien kunnen de actuele meetwaarden worden bewaard door de hold-functie. Met deze vochtmeter is niet alleen een snelle indicatie van verschillende oppervlak materiaalvochtwaarde mogelijk, hij is het meetapparaat dat geschikt is voorinspectie van de gebruiksgereedheid van bouwmaterialen bij CM-metingen. Voordelen in de praktijk: * Trotec: 100% ontwikkeling, design, vervaardiging * Snelle en beschadigingsvrije indicatie van vochtverdeling in oppervlak gebieden * Te gebruiken bij vooronderzoek voor CM-metingen * Minimale waarde, maximale waarde en hold-functie * Automatische functie- en batterijtest * Direct inzetbaar * Optimale prijs-kwaliteit verhouding * Displayverlichting * Automatische uitschakeling * Praktijk geoptimaliseerd Duits Industrieel design - beschermd ontwerp Functies: * Minimale waarde en maximale waarde weergave * Hold-functie * Displayverlichting * Automatische uitschakeling Technische Details: * Meetprincipe: dielektrisch, beschadigingsvrij * Meetbereik: 0 tot 100 Digit * Resolutie: 1 Digit * Indringingsdiepte: 5 tot 40 mm * Voedingsbron: 9 V IEC 6LR61 * Afmetingen (L x B x H): 180 x 45 x 35 mm * Gewicht: 180 g

9. TROTEC BM31 Vochtindicator


Product informatiePlus or Show more

✔ Professionele Digitale Houtvochtmeter voor de detectie van het vochtgehalte van een breed scala aan materialen zoals hout, bamboe, katoen, tabak, papier! ✔ Hoge nauwkeurigheid met een foutmarge van slechts 1%! ✔ Meetbereik van 5 tot 40%! ✔ Uitgerust met pinnen voor een grotere sample en dus een nauwkeurigere meting! ✔ Handzaam en compact formaat voor een ultiem gebruiksgemak! ✔ Hogee resolutie en snelle reactietijd voor snelle metingen! ✔ Lees de meting direct af op het digitale LCD display! ✔ Eenheid en symbool weergave voor eenvoudige illustratie van gegevens! ✔ Lage batterij indicatie met automatische- power off-functie! ✔ Inclusief memory functie voor het opslaan van uw metingen! ✔ Geleverd inclusief gebruiksaanwijzing en opbergetui! Specificaties: Uitgerust met stalen pinnen voor nauwkeurige bemonstering Digitale groot formaat lcd display Resolutie: 1 % Nauwkeurigheid: +- 1 % Vochtgehaltemeting: 5 % tot 40 % Vermogen: 1x 6f22 9v batterij( batterij niet inbegrepen) Kleur: grijs Dimensie: 125*63*25mm Hoeveelheid: 1 st Pakket omvat: 1 x digitale vochtmeter 1 x draagtas 1 x engels handleiding

10. Digitale Vochtmeter Voor Hout / Haardhout - 4 Pins Houtvochtmeter / Vochtigheidsmeter


Producten die overeenkomstig zijn aan Vochtmeters


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vochtmeters. Er zijn immers 82 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Vochtmeter kopen.