Bestenu

Wat is de beste vochtmeter van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede vochtmeter is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste vochtmeter van 2023? Na het analyseren van 312 vochtmeters kwam de Professionele hygrometer Met Batterijen Zwart donkergrijs als beste getest uit onze vochtmeter-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de vochtmeters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vochtmeters-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige vochtmeter-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste vochtmeters

1Score: 9.9
Professionele hygrometer Met Batterijen Zwart donkergrijs
Professionele hygrometer Met Batterijen Zwart donkergrijs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Vochtmeter - voor hout, muur oranje
Beste Vochtmeter voor houtbewerking
Vochtmeter - voor hout, muur oranje
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Inclusief batterij, temp-vocht-meter
Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Inclusief batterij, temp-voc...
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Brennenstuhl Vochtmeter MD (Vochtigheidsmeter voor geel
Beste Vochtmeter voor beton
Brennenstuhl Vochtmeter MD (Vochtigheidsmeter voor geel
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
VONROC PRO Vochtmeter Professioneel gebruik oceaan groen
VONROC PRO Vochtmeter Professioneel gebruik oceaan groen
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
ALDORR Tools Vochtmeter Vochtigheidsmeter voor zwart
ALDORR Tools Vochtmeter Vochtigheidsmeter voor zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Professionele hygrometer- Zwart Meet ook
Professionele hygrometer- Zwart Meet ook
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Dekko Tools Digitale Vochtmeter voor zwart
Dekko Tools Digitale Vochtmeter voor zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
TROTEC Vochtmeter BM22 geel / zwart
TROTEC Vochtmeter BM22 geel / zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Talen tools vochtigheidsmeter - 82x375mm groen
Talen tools vochtigheidsmeter - 82x375mm groen
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vochtmeter Koopgids

Je bent op zoek naar een vochtmeter waarmee je kunt zien of je zelfgekapte hout droog genoeg is om de open haard in te gaan, of om je bouwmaterialen en/of planten te checken. In de onderstaande koopgids lees je daarom welke vochtmeter waarvoor wordt gebruikt en waar je op let bij de aankoop.

Wat voor vochtmeters zijn er allemaal?

Een vochtmeter wordt ook wel een hygrometer genoemd en is een apparaatje dat de vochtigheid van een bepaald materiaal meet, maar er zijn ook varianten die het vocht in de lucht meten. De vochtmeters die gebruikt worden om het vochtgehalte in een materiaal te meten, hebben vaak een soort vorkje die je in het materiaal stopt waardoor het vocht in het materiaal wordt gemeten.

Er zijn ook vochtmeters speciaal voor in de bouw: deze zijn vaak wat robuuster en worden gebruikt om het vochtgehalte in bouwmaterialen te meten. Heb je een open haard? Dan is het handig om een vochtmeter speciaal voor hout te hebben. Hiermee meet je het vochtgehalte in hout en weet je precies wanneer het hout droog genoeg is voor je open haard.

Bovendien zijn er ook vochtmeters die het vocht in de lucht meten. Als je huis te vochtig is, kunnen er allerlei problemen zoals houtrot ontstaan. De ideale luchtvochtigheid in je huis ligt tussen de 40 en 60%. Is deze hoger, dan heb je een goede luchtontvochtiger nodig. Deze brengt het vochtgehalte in de lucht omlaag.

Hoe lees je een vochtmeter?

Een vochtmeter is niet moeilijk om af te lezen. Het display geeft een percentage weer. Dit percentage geeft de vochtigheid in het materiaal of in de lucht aan. Als er bijvoorbeeld 22% wordt weergegeven, dan betekent dit dat de lucht een vochtgehalte van 22% heeft.

Waar gebruik je een vochtmeter allemaal?

Een vochtmeter is een veelzijdig apparaatje. Je gebruikt deze bijvoorbeeld om het vochtgehalte mee te meten in je zelfgekapte haardhout. Met een vochtmeter check je hoe vochtig je hout (nog) is. Zo weet je precies wanneer je hout droog genoeg is om de haard in te gaan.

Daarnaast is het altijd handig om de vochtigheidsgraad in je huis te weten, vooral als je last hebt van bepaalde problemen. Een te hoge luchtvochtigheidsgraad zorgt bijvoorbeeld voor houtrot , terwijl je bij een te lage luchtvochtigheidsgraad last krijgt van geïrriteerde ogen.

Het is altijd goed om achter de oorzaak van deze problemen te komen, maar terwijl je dit doet, maak je gebruik van een goede luchtontvochtiger als het vochtgehalte te hoog is, of je gebruikt een luchtbevochtiger als de lucht niet genoeg vocht bevat.

In de bouw worden vochtmeters vooral gebruikt om het vochtgehalte in bouwmaterialen te meten. Deze worden vooral gebruikt voor constructiematerialen en houtsoorten. Als er teveel vocht in zit, dan is het van belang dat dit vocht verwijderd wordt voordat men verder gaat met de werkzaamheden.

Wat is het verschil tussen een vochtmeter en een vochtindicator?

Een vochtindicator wordt vooral gebruikt om je een idee te geven over wanneer je je planten weer water moet geven. Je steekt deze stokjes in de aarde in de plantenpot en als het gedeelte wat uitsteekt van kleur veranderd, is het tijd om je plant water te geven.

Een vochtmeter geeft precies weer hoeveel vocht er zich in een bepaald materiaal bevindt. Denk bijvoorbeeld aan haardhout: dit moet een vochtgehalte tussen de 12 en 15% hebben om in de open haard te kunnen. Een indicatie volstaat in dit geval niet. Om dit te meten, heb je de zekerheid die een vochtmeter biedt nodig.

Wat is de ideale luchtvochtigheid in een huis?

De ideale luchtvochtigheid in een huis ligt tussen de 40 en 60%. Is de luchtvochtigheid te hoog, dan kunnen er allerlei problemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de groei van schimmels, houtrot en condens op de ramen. Dit kan worden veroorzaakt door een lek in het dak of in de badkamer.

Schakel altijd de hulp van een professional in als je problemen met vocht in je huis hebt. Het is daarnaast een goed idee om een goede luchtontvochtiger te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de lucht minder vochtig wordt.

Is de lucht te droog, ook dan kunnen er problemen ontstaan. Je huid wordt droog, je ogen raken geïrriteerd en sommige mensen krijgen zelfs last van een vervelende hoest. Een te droge lucht zie je vaak in de wintermaanden. Koude lucht bevat namelijk minder vocht dan warme lucht. Daarnaast zetten we de verwarming hoger en wordt ons huis nog droger.

Een goede luchtbevochtiger biedt bij een te lage vochtigheidsgraad een prima oplossing. Dit apparaat vernevelt water waardoor de lucht vochtiger wordt. Bovendien kun je bij veel luchtbevochtigers aromatische oliën toevoegen waardoor je huiskamer heerlijk ruikt.

Wat kan een vochtmeter nog meer meten behalve vocht?

Behalve het vochtgehalte, kunnen de meeste vochtmeters ook de temperatuur meten. Zo zie je niet alleen het vochtgehalte in een huis, maar ook de temperatuur in graden Celsius of Fahrenheit. Als het erg warm is, is het vaak vochtiger dan wanneer het koud is. Warme lucht bevat namelijk meer vocht dan koude lucht. Sommige vochtmeters meten ook de hoeveelheid licht.

hero illustration

Hoe testen we vochtmeters?

Om de beste vochtmeter te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vochtmeter-test hebben we 312 vochtmeters vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze vochtmeter-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze vochtmeter-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen vochtmeter-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte vochtmeter in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 312 vochtmeters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste vochtmeters in een oogopslag

1 - Professionele hygrometer Met Batterijen Zwart donkergrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Professionele hygrometer Met Batterijen Zwart donkergrijs

Voordelen

 • list plusHet design van deze hygrometer is klein en stijlvol, waardoor het gemakkelijk meegenomen kan worden.
 • list plusDeze hygrometer is makkelijk te bedienen en biedt nauwkeurige metingen.
 • list plusDeze hygrometer heeft batterijen die al in de verpakking zitten, waardoor hij direct klaar voor gebruik is.

Nadelen Professionele hygrometer Met Batterijen Zwart donkergrijs

 • list plusDeze hygrometer is geleverd met batterijen die al in de verpakking zaten, waardoor het onduidelijk is hoe lang deze al aanstonden.
 • list plusDe nauwkeurigheid van deze hygrometer is matig.
 • list plusDeze hygrometer is kleiner dan verwacht.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Professionele digitale LCD hygrometer. Specificaties: - zwart - ook geschikt om in te bouwen - 2 in 1, meet de temperatuur in graden celsius en de luchtvochtigheid - werkt op 2 knoopcel batterijen die meegeleverd worden (AG13, 357 of LR44) - ook geschikt voor in de koelkast of diepvries - snel en makkelijk uitleesbaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Vochtmeter - voor hout, muur oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Vochtmeter voor houtbewerking: Vochtmeter - voor hout, muur oranje

Voordelen

 • list plusDe vochtmeter heeft een solide ontwerp.
 • list plusHet design is aantrekkelijk.
 • list plusHet apparaat heeft diverse opties voor andere materialen.

Nadelen Vochtmeter - voor hout, muur oranje

 • list plusDe Engelse benamingen voor houtsoorten kunnen voor sommige gebruikers een nadeel zijn.
 • list plusDe vochtmeter heeft geen batterijen, waardoor er geen energieverbruik is.
 • list plusDe vochtmeter heeft geen verlichting, waardoor het moeilijker kan zijn om de metingen te zien in donkere omgevingen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Zoek je een handige vochtmeter om het vochtgehalte van hout, muur of papier te meten? De Vochtmeter - voor hout, muur oranje is dan een perfecte keuze! Deze vochtmeter meet direct het vochtgehalte van het materiaal door 2 scherpe pinnen in het hout of de muur te steken. Hierdoor ben je verzekerd van de hoogste nauwkeurigheid van je gemeten vochtmetingen.

Wat deze vochtmeter uniek maakt, is dat hij niet alleen geschikt is voor hout, maar ook voor muren en papier. Zo kun je het vochtgehalte van je huis meten en eventuele vochtproblemen op tijd aanpakken. De meter heeft vier groepen hout waarvan het vochtgehalte gemeten kan worden, dus je hoeft je geen zorgen te maken of je wel de juiste instelling hebt gekozen.

Het grote LCD-scherm met achtergrondverlichting maakt het aflezen van de meetresultaten gemakkelijk. Bovendien heeft de vochtmeter een gegevenshoudfunctie, zodat je de meetresultaten kunt bekijken wanneer je maar wilt. De automatische uitschakeling na 5 minuten zonder bediening zorgt ervoor dat de batterij langer meegaat.

De vochtmeter wordt geleverd met een beschermhoes en een handleiding, zodat je meteen aan de slag kunt. En met 2 jaar garantie ben je verzekerd van een goede kwaliteit.

Al met al is de Vochtmeter - voor hout, muur oranje een handige en veelzijdige vochtmeter waarmee je het vochtgehalte van verschillende materialen kunt meten. Een nadeel zou kunnen zijn dat de vochtmeter alleen geschikt is voor directe penetratie en niet voor oppervlaktemetingen. Maar als je op zoek bent naar een nauwkeurige vochtmeter voor hout, muur of papier, dan is dit zeker een goede keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Inclusief batterij, temp-vocht-meter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Inclusief batterij, temp-vocht-meter

Voordelen

 • list plusEen voordeel van deze hygrometer is dat het nauwkeurige metingen biedt.
 • list plusHet materiaal is van hoge kwaliteit.
 • list plusHet design is stijlvol.

Nadelen Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Inclusief batterij, temp-vocht-meter

 • list plusEen nadeel is dat de dubbelzijdige tape niet optimaal is.
 • list plusEr is ook een nadeel dat iemand moeite heeft gehad met tellen.
 • list plusOok is er een nadeel dat er geen tweede exemplaar geleverd is.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een luchtvochtigheids- en temperatuurmeter voor je plantjes? Dan is de Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Inclusief batterij, temp-vocht-meter van Planttools absoluut het overwegen waard. Deze hygro-thermometer is een handige tool om de luchtvochtigheid rondom je planten nauwkeurig in de gaten te houden. Met een temperatuurbereik van -10℃ tot +70℃ is deze meter geschikt voor bijna alle soorten planten. Dankzij het compacte formaat van 45 x 45 x 13 mm past deze meter bovendien perfect in elke plantenpot.

De meegeleverde houder, sticker en batterij maken het mogelijk om meteen te beginnen met meten. De muursticker maakt het mogelijk om de meter aan de muur vast te plakken, maar je kan hem ook naast je plant neerleggen of met een koordje bevestigen aan de muur. Zo kan je de meter altijd op de beste plek plaatsen. De nauwkeurigheid van ±1℃ voor de temperatuur en ±5% voor de luchtvochtigheid zorgt ervoor dat je met de meter heel precies kan meten.

Wat deze meter echter echt bijzonder maakt, is de comfort indicatie op het display. Zo kan je in één oogopslag zien of je planten gelukkig zijn. Een blij gezichtje betekent een luchtvochtigheid tussen de 40% en 70%. Niet blij? Dan ligt de luchtvochtigheid waarschijnlijk onder de 40% of boven de 70%. Tijd om je plantjes wat extra aandacht te geven dus!

Al met al is de Temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter Inclusief batterij, temp-vocht-meter van Planttools een handige en gebruiksvriendelijke meter voor elke plantenliefhebber. Het compacte formaat, de nauwkeurigheid en de comfort indicatie maken deze meter een echte aanrader. Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat de meter niet geschikt is voor buiten, maar dat is logisch gezien het compacte formaat.

Persoonlijke mening: Als liefhebber van kamerplanten kan ik deze meter zeker aanbevelen. Het is heel handig om op elk moment te kunnen zien hoe het gesteld is met de luchtvochtigheid en temperatuur van je planten. Het compacte formaat en de meegeleverde accessoires maken het bovendien heel gemakkelijk om de meter te plaatsen waar je wilt. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de meter niet geschikt is voor buiten, maar dat is voor mij persoonlijk geen groot probleem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 maart in huis

Bekijk prijs

4 - Brennenstuhl Vochtmeter MD (Vochtigheidsmeter voor geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Beste Vochtmeter voor beton: Brennenstuhl Vochtmeter MD (Vochtigheidsmeter voor geel

Voordelen

 • list plusHet design van deze hygrometer is mooi.
 • list plusDeze hygrometer heeft een goede nauwkeurigheid.
 • list plusDeze hygrometer is eenvoudig te hanteren.

Nadelen Brennenstuhl Vochtmeter MD (Vochtigheidsmeter voor geel

 • list plusDe meetwaarde van deze hygrometer is beperkt.
 • list plusDeze hygrometer heeft een lage precisie.
 • list plusDe meting van deze hygrometer is onzuiver.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

Als je op zoek bent naar een vochtigheidsmeter van hoge kwaliteit en veiligheid, dan is de Brennenstuhl Vochtmeter MD zeker een goede keuze. Deze vochtmeter maakt het mogelijk om snel en eenvoudig vochtigheid te meten in verschillende materialen zoals hout en bouwmaterialen. Wat deze vochtmeter uniek maakt, is de "Hold"-functie, waardoor je zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen kunt meten.

Wat ik persoonlijk erg handig vind, is dat deze vochtmeter automatisch uitschakelt na 3 minuten inactiviteit. Daarnaast heeft hij een groot LCD-display waarmee je de meetresultaten duidelijk kunt aflezen in procenten, met een resolutie van 0,1%. Ook beschikt deze vochtmeter over een akoestisch signaal dat je kunt uitschakelen als je dat wilt. Het meetbereik voor hout is 5-50% en voor bouwmaterialen 1,5-33%.

Een ander voordeel van deze vochtmeter is dat hij wordt geleverd met een apart batterijvak voor een 9V blok en een batterij onderspannings indicator. Bovendien wordt hij geleverd met een beschermkap, zodat hij veilig opgeborgen kan worden als je hem niet gebruikt.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze vochtmeter. Hij is zeer nauwkeurig en betrouwbaar, en ik heb hem al gebruikt voor verschillende projecten. Een klein nadeel is dat het meetbereik voor bouwmaterialen niet zo groot is, maar voor de meeste toepassingen is het voldoende. Al met al zou ik zeker aanraden om de Brennenstuhl Vochtmeter MD te kopen als je op zoek bent naar een betrouwbare vochtmeter voor hout en bouwmaterialen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - VONROC PRO Vochtmeter Professioneel gebruik oceaan groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. VONROC PRO Vochtmeter Professioneel gebruik oceaan groen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

Heb je last van vochtproblemen in je huis? Dan is de VONROC PRO Vochtmeter in oceaan groen de oplossing voor jou! Met deze vochtmeter kun je tijdig schimmels en/of vocht in kaart brengen om verrotting in je huis te voorkomen. De vochtmeter is geschikt voor het meten in hout en bouwmaterialen en geeft betrouwbare en accurate meetresultaten.

Deze vochtmeter is niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor professioneel gebruik. Dit komt doordat de VONROC PRO Vochtmeter zeer betrouwbare en accurate meetresultaten geeft. Zo kun je erop vertrouwen dat je de vochtigheid van hout, gipswanden of cementplaat kunt meten voordat je gaat schilderen, behangen, afdichten of behandelen.

Een ander voordeel van deze vochtmeter is dat je er waterlekkages boven het plafond, onder de vloer of achter de muren mee kunt opsporen. Zo kun je snel de oorzaak van vochtproblemen achterhalen en deze oplossen voordat ze groter worden.

Wat deze vochtmeter echt uniek maakt, is dat hij geschikt is voor het controleren van vocht en schimmel op of onder tapijten en ondervloeren. Dit is erg handig voor huiseigenaren of potentiële huiseigenaren (tijdens inspectie/bezichtiging) die willen weten of er vochtproblemen zijn onder de vloerbedekking.

De enige potentiële downside van deze vochtmeter is dat hij wat duurder is dan sommige andere vochtmeters op de markt. Maar de betrouwbare meetresultaten en de veelzijdigheid van de VONROC PRO Vochtmeter maken het zeker de investering waard!

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare vochtmeter die geschikt is voor zowel thuisgebruik als professioneel gebruik, dan is de VONROC PRO Vochtmeter in oceaan groen de perfecte keuze voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - ALDORR Tools Vochtmeter Vochtigheidsmeter voor zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. ALDORR Tools Vochtmeter Vochtigheidsmeter voor zwart

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.2

De ALDORR Vochtmeter is een betrouwbare en nauwkeurige oplossing voor het meten van het vochtgehalte in hout, vloeren en muren. Het digitale HD-scherm maakt het aflezen van de metingen gemakkelijk, zelfs in fel licht of schemer. De vochtmeter schakelt automatisch uit en heeft een datahold-functie om metingen te pauzeren en over te nemen. De ALDORR vochtmeter heeft een breed meetbereik en is geschikt voor veel materialen, zoals beuken, eiken, cement, tegels en meer. Je kunt ook de temperatuur meten tussen -10°C en 60°C. ALDORR Vochtmeter Betrouwbare en precieze meting van vochtigheid Meerdere meetmodi voor verschillende soorten materialen, zoals hout, muur en bouwmaterialen Gemakkelijk te gebruiken met eenvoudige bediening Kompakt formaat voor gebruik op verschillende plaatsen Snelle reactietijd voor real-time metingen Duidelijke display voor eenvoudige lezing van de resultaten Opsporen van lekkages De ALDORR vochtmeter maakt gebruik van geavanceerde technologie om lekkages op te sporen door de vochtigheid van een materiaal te meten. Hierdoor is het mogelijk om potentiële lekkages in huis, op kantoor of in andere gebouwen te detecteren. De vochtmeter heeft verschillende meetpunten en sensoren die gevoelig zijn voor vocht, waardoor deze in staat is om de exacte locatie van een lekkage te bepalen. Hierdoor kan de lekkage op tijd worden verholpen voordat er schade ontstaat of de lekkage zich verder verspreidt. Temperatuur meten De ALDORR vochtmeter kan ook temperatuur meten. Het apparaat bevat een thermometer die de omgevingstemperatuur registreert en weergeeft via het display. Hierdoor kun je eenvoudig de temperatuur van de ruimte, waar je het apparaat gebruikt, meten. De ALDORR vochtmeter is een praktisch hulpmiddel voor professionals en doe-het-zelvers. Specificaties Snelle en accurate meting Electrode lengte: 10mm Meetbereik hout: 3,7 tot 82,0% Meetbereik bouwmateriaal: 0,1 tot 82,0% Temperatuur: -10°C tot 60°C Meetnauwkeurigheid: ±2% voor hout en bouwmaterialen Meetnauwkeurigheid temperatuur: ±2°C 2x AAA batterijen meegeleverd ALDORR opbergtas meegeleverd Gewicht: 113 gram Over ALDORR De belangrijkste succesfactoren van ALDORR zijn innovatiekracht en innovatietempo. Zo brengt ALDORR elk jaar nieuwe producten op de markt van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs. Door direct te verkopen aan de consument zonder tussenkomst van retailers en winkels, is ALDORR gemiddeld 35% voordeliger!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Professionele hygrometer- Zwart Meet ook

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Professionele hygrometer- Zwart Meet ook

Voordelen

 • list plusDeze hygrometer biedt precieze meting dankzij de geavanceerde technologie.
 • list plusDoor zijn kleine formaat en geringe gewicht is deze hygrometer gemakkelijk te vervoeren.
 • list plusDeze hygrometer is stevig en robuust gemaakt, waardoor hij lang meegaat.

Nadelen Professionele hygrometer- Zwart Meet ook

 • list plusEr zijn gebruikers die een onpreciese meting hebben ervaren.
 • list plusHet design van deze hygrometer is niet afgewerkt.
 • list plusEr zijn gebruikers die hebben gemeld dat deze hygrometer tijdelijk kapot is gegaan.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een professionele hygrometer die de luchtvochtigheid meet en ook nog eens de temperatuur weergeeft? Dan is de Professionele digitale LCD hygrometer – Zwart Meet ook echt iets voor jou! Deze hygrometer is snel en makkelijk uitleesbaar en werkt op 2 knoopcel batterijen (AG13, 357 of LR44).

Wat deze hygrometer zo bijzonder maakt, is dat hij ook geschikt is voor in de koelkast of diepvries. Zo kun je altijd de luchtvochtigheid en temperatuur van je etenswaren in de gaten houden en voorkom je bederf.

De zwarte kleur van de hygrometer zorgt ervoor dat hij mooi staat in elke ruimte. Daarnaast is hij ook geschikt om in te bouwen, wat hem extra handig maakt voor bijvoorbeeld klimaatbeheersing in ruimtes met temperatuur- en vochtgevoelige apparatuur.

Bovendien is de hygrometer zeer nauwkeurig en meet hij de luchtvochtigheid en temperatuur in graden celsius. De 2 in 1 functie zorgt ervoor dat je niet meerdere apparaten nodig hebt om deze waarden te meten.

Qua verpakking is de hygrometer compact en makkelijk op te bergen. De verpakking bevat de hygrometer zelf, inclusief handleiding en batterijen.

Het enige nadeel van deze hygrometer is dat hij niet draadloos is en dus niet op afstand uit te lezen is. Maar als je op zoek bent naar een nauwkeurige en betrouwbare hygrometer die zowel de luchtvochtigheid als temperatuur meet, dan is de Professionele digitale LCD hygrometer – Zwart Meet ook zeker een goede keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Dekko Tools Digitale Vochtmeter voor zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Dekko Tools Digitale Vochtmeter voor zwart

Voordelen

 • list plusDeze hygrometer is precisie in zijn metingen.
 • list plusEen ander voordeel is dat het materiaal stijlvol is en het design origineel.
 • list plusDaarnaast is het eenvoudig te gebruiken.

Nadelen Dekko Tools Digitale Vochtmeter voor zwart

 • list plusHet is niet waterbestendig.
 • list plusEen ander nadeel is dat het niet handzaam is.
 • list plusHet is niet betaalbaar.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

De Dekko Tools Digitale Vochtmeter voor zwart is een must-have voor elke thuisklusser of vakman. Met deze vochtmeter kun je eenvoudig vocht detecteren en meten in hout, vloeren, muren en brandhout. De vochtmeter heeft een meetbereik van 0,0 tot 60,0% met een nauwkeurigheid van ± 2%. Daarnaast heeft het een meetbereik van -10° - 50° C / 14° - 122° F met een nauwkeurigheid van ± 2°C/4°F. De vochtmeter is gemaakt van ABS plastic en heeft een gewicht van 113 gram. De verpakking bevat een vochtmeter, een 9V batterij 6F22, een set extra pinnen en een gebruiksaanwijzing. De vochtmeter is CE-gecertificeerd en heeft een lage batterijindicatie van <6,2V. Kortom, de Dekko Tools Digitale Vochtmeter voor zwart is een must-have voor elke thuisklusser of vakman.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9 - TROTEC Vochtmeter BM22 geel / zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. TROTEC Vochtmeter BM22 geel / zwart

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een betrouwbare vochtmeter voor het meten van het vochtgehalte van bouwmaterialen en hout? Dan is de TROTEC Vochtmeter BM22 geel / zwart iets voor jou! Deze robuuste vochtmeter is uitgerust met meetpennen die eenvoudig te wisselen zijn en een stevige verbinding maken met het te meten materiaal. Hierdoor ben je verzekerd van betrouwbare meetresultaten, of je nu snoei- en brandhout, gips, stucwerk of dekvloeren meet.

Een handig staafdiagram en de extra directe indicatie van het vochtvolume in absolute percentages maken het aflezen van vochtwaarden erg gemakkelijk. Bovendien is er een apart meetbereik voor hout- of bouwmateriaal, waardoor de nauwkeurigheid verhoogd wordt. Voor het meten van houtvochtigheid is er zelfs een kalibratiecurve vastgelegd in het apparaat, waardoor je geen verdere instellingen hoeft te doen. Een wijziging van houtvochtmodus naar bouwvochtmodus is bij de BM22 niet nodig, omdat de meetwaarde-weergave over twee parallel aangegeven bereiken van het betreffende materiaal geschiedt.

De BM22 vochtmeter heeft ook een referentie-adapter in de beschermkap van het apparaat, waarmee je de status en functiecontrole van de batterij kunt controleren. De verpakking bevat het vochtigheidsmeetapparaat BM22, vier batterijen AAA en een korte handleiding.

Wat deze vochtmeter van andere producten onderscheidt, is de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de meetresultaten. Bovendien is het erg handig dat er een apart meetbereik is voor hout- of bouwmateriaal en dat er geen verdere instellingen nodig zijn voor het meten van houtvochtigheid. Een nadeel kan zijn dat de vochtmeter alleen geschikt is voor het meten van bouwmaterialen en hout, en niet voor andere materialen.

Al met al is de TROTEC Vochtmeter BM22 geel / zwart een betrouwbare en nauwkeurige vochtmeter voor het meten van het vochtgehalte van bouwmaterialen en hout. Of je nu een professional bent of een hobbyist, deze vochtmeter is een betrouwbare en handige tool om in je gereedschapskist te hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

10 - Talen tools vochtigheidsmeter - 82x375mm groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Talen tools vochtigheidsmeter - 82x375mm groen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.1

Met deze Talen Tools vochtigheidsmeter meet jij het vochtgehalte in een bloempot of in de volle grond. Zo weet jij of je planten behoefte hebben aan water, of dat je voorlopig niet hoeft in te grijpen. Met dit handige hulpmiddel voorkom je dat planten uitdrogen. De vochtigheidsmeter is zowel binnen als buiten te gebruiken. Wel raden we je aan om na gebruik de vochtmeter weer uit de aarde te halen. Op die manier is er minder sprake van roestvorming en kruisbesmetting. Hoe moet je deze Talen Tools vochtigheidsmeter gebruiken? Plaats de meetstaaf voor driekwart in de aarde Lees op de vochtigheidsmeter de vochtigheid af op een schaal van 1 tot 10 Geef planten water wanneer de vochtigheidsmeter in de rode zone komt Wanneer de groene zone wordt aangegeven is er geen water nodig voor de gangbare planten Geen water nodig bij de blauwe zone, de aarde is zeer vochtig Verwijder de vochtigheidsmeter na het meten van het vochtgehalte om roest en kruisbesmetting te voorkomen De vochtigheidsmeter weegt slechts 80 gram en is inclusief meetstaaf 28 centimeter lang. In de diepte is de vochtigheidsmeter 3,5 centimeter diep en in de breedte is de vochtigheidsmeter 5 centimeter breed. Doordat de meetstaaf spits toeloopt, plaats je de vochtigheidsmeter eenvoudig in de grond. Voordelen van de Talen Tools vochtigheidsmeter Laat zien of planten behoefte hebben aan water Geen batterij nodig Onbeperkt meten Compact formaat Eenvoudig in en uit de aarde te halen Over Talen Tools Talen Tools is producent en leverancier van hoogwaardige gereedschap voor agrariërs, hoveniers, bouwvakkers en tuinliefhebbers. Ons assortiment is bijzonder uitgebreid en omvat ook houten stelen in alle soorten en maten. Ons assortiment bestaat onder ander uit bijlen, schoppen, spaden, bezems, snoeigereedschap, harken en schoffels. Kortom alles voor het tuinieren. Bij normaal gebruik geven we 3 jaar garantie op ons assortiment.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vochtmeters. Er zijn namelijk 312 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!