De Bestenu Vochtmeter Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/07/2020


Je bent op zoek naar een vochtmeter waarmee je kunt zien of je zelfgekapte hout droog genoeg is om de open haard in te gaan, of om je bouwmaterialen en/of planten te checken. In de onderstaande koopgids lees je daarom welke vochtmeter waarvoor wordt gebruikt en waar je op let bij de aankoop.

Wat voor vochtmeters zijn er allemaal?

Een vochtmeter wordt ook wel een hygrometer genoemd en is een apparaatje dat de vochtigheid van een bepaald materiaal meet, maar er zijn ook varianten die het vocht in de lucht meten. De vochtmeters die gebruikt worden om het vochtgehalte in een materiaal te meten, hebben vaak een soort vorkje die je in het materiaal stopt waardoor het vocht in het materiaal wordt gemeten.

Er zijn ook vochtmeters speciaal voor in de bouw: deze zijn vaak wat robuuster en worden gebruikt om het vochtgehalte in bouwmaterialen te meten. Heb je een open haard? Dan is het handig om een vochtmeter speciaal voor hout te hebben. Hiermee meet je het vochtgehalte in hout en weet je precies wanneer het hout droog genoeg is voor je open haard.

Bovendien zijn er ook vochtmeters die het vocht in de lucht meten. Als je huis te vochtig is, kunnen er allerlei problemen zoals houtrot ontstaan. De ideale luchtvochtigheid in je huis ligt tussen de 40 en 60%. Is deze hoger, dan heb je een goede luchtontvochtiger nodig. Deze brengt het vochtgehalte in de lucht omlaag.

Hoe lees je een vochtmeter?

Een vochtmeter is niet moeilijk om af te lezen. Het display geeft een percentage weer. Dit percentage geeft de vochtigheid in het materiaal of in de lucht aan. Als er bijvoorbeeld 22% wordt weergegeven, dan betekent dit dat de lucht een vochtgehalte van 22% heeft.

Waar gebruik je een vochtmeter allemaal?

Een vochtmeter is een veelzijdig apparaatje. Je gebruikt deze bijvoorbeeld om het vochtgehalte mee te meten in je zelfgekapte haardhout. Met een vochtmeter check je hoe vochtig je hout (nog) is. Zo weet je precies wanneer je hout droog genoeg is om de haard in te gaan.

Daarnaast is het altijd handig om de vochtigheidsgraad in je huis te weten, vooral als je last hebt van bepaalde problemen. Een te hoge luchtvochtigheidsgraad zorgt bijvoorbeeld voor houtrot , terwijl je bij een te lage luchtvochtigheidsgraad last krijgt van geïrriteerde ogen.

Het is altijd goed om achter de oorzaak van deze problemen te komen, maar terwijl je dit doet, maak je gebruik van een goede luchtontvochtiger als het vochtgehalte te hoog is, of je gebruikt een luchtbevochtiger als de lucht niet genoeg vocht bevat.

In de bouw worden vochtmeters vooral gebruikt om het vochtgehalte in bouwmaterialen te meten. Deze worden vooral gebruikt voor constructiematerialen en houtsoorten. Als er teveel vocht in zit, dan is het van belang dat dit vocht verwijderd wordt voordat men verder gaat met de werkzaamheden.

Wat is het verschil tussen een vochtmeter en een vochtindicator?

Een vochtindicator wordt vooral gebruikt om je een idee te geven over wanneer je je planten weer water moet geven. Je steekt deze stokjes in de aarde in de plantenpot en als het gedeelte wat uitsteekt van kleur veranderd, is het tijd om je plant water te geven.

Een vochtmeter geeft precies weer hoeveel vocht er zich in een bepaald materiaal bevindt. Denk bijvoorbeeld aan haardhout: dit moet een vochtgehalte tussen de 12 en 15% hebben om in de open haard te kunnen. Een indicatie volstaat in dit geval niet. Om dit te meten, heb je de zekerheid die een vochtmeter biedt nodig.

Wat is de ideale luchtvochtigheid in een huis?

De ideale luchtvochtigheid in een huis ligt tussen de 40 en 60%. Is de luchtvochtigheid te hoog, dan kunnen er allerlei problemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de groei van schimmels, houtrot en condens op de ramen. Dit kan worden veroorzaakt door een lek in het dak of in de badkamer.

Schakel altijd de hulp van een professional in als je problemen met vocht in je huis hebt. Het is daarnaast een goed idee om een goede luchtontvochtiger te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de lucht minder vochtig wordt.

Is de lucht te droog, ook dan kunnen er problemen ontstaan. Je huid wordt droog, je ogen raken geïrriteerd ****en sommige mensen krijgen zelfs last van een vervelende hoest. Een te droge lucht zie je vaak in de wintermaanden. Koude lucht bevat namelijk minder vocht dan warme lucht. Daarnaast zetten we de verwarming hoger en wordt ons huis nog droger.

Een goede luchtbevochtiger biedt bij een te lage vochtigheidsgraad een prima oplossing. Dit apparaat vernevelt water waardoor de lucht vochtiger wordt. Bovendien kun je bij veel luchtbevochtigers aromatische oliën toevoegen waardoor je huiskamer heerlijk ruikt.

Wat kan een vochtmeter nog meer meten behalve vocht?

Behalve het vochtgehalte, kunnen de meeste vochtmeters ook de temperatuur meten. Zo zie je niet alleen het vochtgehalte in een huis, maar ook de temperatuur in graden Celsius of Fahrenheit. Als het erg warm is, is het vaak vochtiger dan wanneer het koud is. Warme lucht bevat namelijk meer vocht dan koude lucht. Sommige vochtmeters meten ook de hoeveelheid licht.

Hoe komt deze geweldige Vochtmeter ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Vochtmeter ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Vochtmeters, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Vochtmeters die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Vochtmeters het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vochtmeters stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Vochtmeters in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Digitale hygrometer voor binnen en buiten gebruik. De Qitch & Quisine hygrometer binnen meet naast de luchtvochtigheid, ook de temperatuur in graden Celsius. Met deze professionele hygrometer heb je een vochtmeter en thermometer in één apparaat. Ben je op zoek naar een weerstation? Dan is de 2-in-1 hygrometer luchtvochtigheidsmeter van Qitch & Quisine een echte aanrader. Nauwkeurige meting en gemakkelijk af te lezen van het digitale scherm. Voor diverse toepassingen Deze compacte hydrometer is ideaal in te zetten voor het meten van de temperatuur en luchtvochtigheid op diverse plekken. Zoals bijvoorbeeld de garage, kantoor, schuur, kelder. Maar ook in de wijnkelder, planetarium, diepvries, koelkast en humidor voor het behoud van de beste sigaren. ➤ Kan ingebouwd worden voor allerhande toepassingen: terrarium/terraria, sigarendoos, keuken... ook geschikt voor in de koelkast of diepvries ➤ 2-in-1 - meet de temperatuur in graden celsius en de luchtvochtigheid ➤ Inclusief batterijen - werkt op meegeleverde LR44 batterijen (2 per hygrometer) ➤ Handig in gebruik -snel en makkelijk uitleesbaar Klein formaat De Qitch & Quisine hydrometer is klein van formaat, 48 x 28 x 15 mm (LxBxD), heeft een gewicht van slechts 27 gram en werkt op een twee meegeleverde LR44 batterijen. Door het compacte en lichte formaat is de luchtvochtigheidsmeter binnen overal plaatsen. Hoe klein de ruimte ook is. Digitale hygrometer De professionele en betrouwbare hygrometer heeft een digitaal LCD scherm. De thermohygrometer geeft in duidelijk grote getallen de luchtvochtigheid en temperatuur weer. Daardoor zijn de gegevens eenvoudig af te lezen. Voordelen 2-in-1 hygrometer en thermometer Voor binnen en buiten gebruik. Door klein formaat overal te plaatsen (48 x 28 x 15 mm) Diverse toepassingen; wijnkelder, planetarium, sigaren doos, kweekkamer, mini serre. Digitaal LCD scherm. Duidelijk leesbaar digitaal LCD scherm. Detecteert ook vocht. Mooi design. Inclusief LR44 batterijen. Specificaties Kleur: wit Gewicht: 27 gram Merk: Qitch & Quisine Afmetingen hygrometer: 48 x 28 x 15 mm (BxHxD) Afmetingen verpakking: 134 x 82 x 25 mm (LxBxH) Type vochtmeter: hygrometer In de verpakking Je ontvangt een stevige doos waarin de 1x hygrometer/thermometer en 2x LR44 batterijen goed verpakt zijn. Leveringstermijn Directe levering. Onze producten liggen op voorraad bij Bol.com, waardoor wij de allersnelste levering garanderen. Kwaliteitsgarantie Wij streven met onze producten naar kwaliteit en geloven in de duurzaamheid van onze artikelen. Op al onze Qitch & Quisine producten bieden wij de wettelijke garantie aan. Wij hopen uiteraard dat je tevreden bent met jouw aankoop. Mocht dit niet het geval zijn, dan kijken we graag samen naar een oplossing.

1. Hygrometer Met Batterijen - Wit - Inclusief Thermometer - Digitale Luchtvochtigheidsmeter - Voor Binnen & Buiten - 2 in 1


Product informatiePlus or Show more

Digitale hygrometer voor binnen en buiten gebruik. De Qitch & Quisine hygrometer binnen meet naast de luchtvochtigheid, ook de temperatuur in graden Celsius. Met deze professionele hygrometer heb je een vochtmeter en thermometer in één apparaat. Ben je op zoek naar een weerstation? Dan is de 2-in-1 hygrometer luchtvochtigheidsmeter van Qitch & Quisine een echte aanrader. Nauwkeurige meting en gemakkelijk af te lezen van het digitale scherm. Voor diverse toepassingen Deze compacte hydrometer is ideaal in te zetten voor het meten van de temperatuur en luchtvochtigheid op diverse plekken. Zoals bijvoorbeeld de garage, kantoor, schuur, kelder. Maar ook in de wijnkelder, planetarium, diepvries, koelkast en humidor voor het behoud van de beste sigaren. ➤ Kan ingebouwd worden voor allerhande toepassingen: terrarium/terraria, sigarendoos, keuken... ook geschikt voor in de koelkast of diepvries ➤ 2-in-1 - meet de temperatuur in graden celsius en de luchtvochtigheid ➤ Inclusief batterijen - werkt op meegeleverde LR44 batterijen (2 per hygrometer) ➤ Handig in gebruik -snel en makkelijk uitleesbaar Klein formaat De Qitch & Quisine hydrometer is klein van formaat, 48 x 28 x 15 mm (LxBxD), heeft een gewicht van slechts 27 gram en werkt op een twee meegeleverde LR44 batterijen. Door het compacte en lichte formaat is de luchtvochtigheidsmeter binnen overal plaatsen. Hoe klein de ruimte ook is. Digitale hygrometer De professionele en betrouwbare hygrometer heeft een digitaal LCD scherm. De thermohygrometer geeft in duidelijk grote getallen de luchtvochtigheid en temperatuur weer. Daardoor zijn de gegevens eenvoudig af te lezen. Voordelen 2-in-1 hygrometer en thermometer Voor binnen en buiten gebruik. Door klein formaat overal te plaatsen (48 x 28 x 15 mm) Diverse toepassingen; wijnkelder, planetarium, sigaren doos, kweekkamer, mini serre. Digitaal LCD scherm. Duidelijk leesbaar digitaal LCD scherm. Detecteert ook vocht. Mooi design. Inclusief LR44 batterijen. Specificaties Kleur: zwart Gewicht: 27 gram Merk: Qitch & Quisine Afmetingen hygrometer: 48 x 28 x 15 mm (BxHxD) Afmetingen verpakking: 134 x 82 x 25 mm (LxBxH) Type vochtmeter: hygrometer In de verpakking Je ontvangt een stevige doos waarin de 1x hygrometer/thermometer en 2x LR44 batterijen goed verpakt zijn. Leveringstermijn Directe levering. Onze producten liggen op voorraad bij Bol.com, waardoor wij de allersnelste levering garanderen. Kwaliteitsgarantie Wij streven met onze producten naar kwaliteit en geloven in de duurzaamheid van onze artikelen. Op al onze Qitch & Quisine producten bieden wij de wettelijke garantie aan. Wij hopen uiteraard dat je tevreden bent met jouw aankoop. Mocht dit niet het geval zijn, dan kijken we graag samen naar een oplossing.

2. Hygrometer Met Batterijen - Zwart - Inclusief Thermometer - Digitale Luchtvochtigheidsmeter - Voor Binnen & Buiten - 2 in 1


Product informatiePlus or Show more

Op zoek naar het vochtgehalte van hout, vloeren of muren? De LifeGoods vochtmeter is ideaal voor het opsporen van lekkages, het uitzoeken van het perfecte brandhout, en nog veel meer! Van thuisklussers tot ervaren bouwvakkers; deze draadloze vocht- en thermometer is geschikt voor iedereen. Met een meetbereik van 0.0 ~ 60.0% is hij geschikt voor vele materialen! Vele houtsoorten en andere materialen Met deze vochtmeter weet je binnen no-time het vochtpercentage van verschillende soorten hout, stucwerk of steen. Zelfs brand- of haardhout, laminaat, tapijt, bamboe, karton en papier behoren tot de mogelijkheden. Met één van de zeven standen meet je de vochtigheidsgraad in onder andere de volgende materialen: ▶ Beuken, sparren, larikshout, berken, kersenhout, notenhout – 5,0 ~ 60,0% ▶ Eikenhout, ceder, essenhout, esdoorn, spar, meranti – 6,8 ~ 53,4% ▶ Cement, beton, gips – 0,9 ~ 24,5% ▶ Anhydriet – 0,0 ~ 12,2% ▶ Cement mortel – 0,7 ~ 9,2% ▶ Kalkmortel – 0,5 ~ 11,1% ▶ Tegels – 0,0 ~ 17,8% Opsporen van lekkages Verdachte vlekken op de vloer of aan de muur? Misschien heb je wel een lekkage. Met de vochtmeter zoek je dit binnen enkele seconden uit! Gebruik hem in de badkamer, keuken, wc, of zelfs in en rondom de camper! Ook voordat je egaline of behang aanbrengt, is het belangrijk om eerst het vochtpercentage te meten. Temperatuur meten Naast vochtpercentages meet je ook de temperatuur. Zo kun je nagaan of de temperatuur en vochtigheid in evenwicht zijn. Meet alles tussen de -10° en 50° Celsius, of 14° tot 122° Fahrenheit! Digitale Vochtmeter ✔ Inclusief 9V batterij en opbergtas ✔ Schakelt automatisch uit ✔ Celsius en Fahrenheit ✔ Digitaal HD scherm ✔ Kalibratie functie ✔ Datahold functie ✔ Extra set pinnen Metingen makkelijk aflezen Dankzij het verlichte LCD scherm lees je metingen zonder moeite af! Zelfs onder de felle zon of op een schemerige avond is hij goed leesbaar. Ook pauzeer je de meting met de speciale datahold functie. Zo neem je in alle rust de meting over! Ten slotte krijg je op het scherm te zien wanneer de batterij bijna leeg is. Inclusief luxe opberghoes Deze robuuste meter kan zeker wel tegen een stootje. Desondanks stop je deze mooie vochtmeter natuurlijk niet zomaar ergens weg. Dankzij onze opberghoes houd je de meter in goede staat en heb je er nog langer plezier van! Tevens neem je hem zo gemakkelijk mee naar verschillende klussen. Specificaties ▶ Inhoud Verpakking: 1 x Vochtmeter (inclusief 2 pinnen), 1 x 9V batterij 6F22, 1 x Draagtas, 1 x Set extra pinnen, 1 x Gebruiksaanwijzing ▶ Merk: LifeGoods ▶ Materiaal: ABS plastic ▶ Kleur: Zwart ▶ Afmetingen: 16,5 x 5,7 x 3,3 cm ▶ Afmetingen opberghoes: 175 x 60 x 30 cm ▶ Gewicht: 113 gr ▶ Batterij: 9V 6F22, vervangbaar ▶ Certificaten: CE ▶ Meetbereik vocht: 0,0 ~ 60,0% (nauwkeurigheid van ± 2%) ▶ Meetbereik temperatuur: -10° - 50° C / 14° - 122° F (nauwkeurigheid van ± 2°C/4°F) 10% ~ 90% relatieve luchtvochtigheid ▶ Meeteenheid: Celsius en Fahrenheit ▶ Digits: 4 ▶ Automatisch uit na: 10 minuten niet in gebruik ▶ Lage batterijindicatie: <6,2V ▶ Ook geschikt voor: brand- of haardhout, laminaat, tapijt, bamboe, karton en papier ℹ Let op: De meetpinnen zijn zeer scherp, gebruik de plastic cover om jezelf en je omgeving te beschermen ℹ Tip: Geef de meter bij een groot plotseling temperatuurverschil 30 minuten de tijd om volledig aan te passen

3. LifeGoods Digitale Vochtmeter voor Vochtigheid en Temperatuur - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Meet de vochtigheid en PH-waarde van stekjes en planten met deze eenvoudige vochtmeter en PH-meter.

4. Vochtigheidsmeter - PH-meter - Meet PH en vochtigheid - Vochtmeter voor planten en stekjes


Product informatiePlus or Show more

Op zoek naar het vochtgehalte van je hout of muren? Met de 2 in 1 vochtmeter van MAKA (MKL-W01) meet je in tegenstelling tot de meeste vochtmeters zonder je hout of muur te beschadigen het vochtgehalte! Daarmee is de hygrometer ideaal voor het opsporen van lekkages, het uitzoeken van het perfecte brandhout, en nog veel meer! 2 in 1 werking Deze vochtmeter beschikt over 2 verschillende manieren om het vochtpercentage vast te stellen. Als eerste kunt je de 2 elektroden in het te meten materiaal steken; dit geeft een zeer accurate waarde. Het nadeel van deze meting is dat je 2 gaatjes prikt in het materiaal. Dit is te voorkomen door middel van de 2e optie op dit apparaat. Met deze vochtmeter kun je namelijk ook het vochtpercentage vaststellen door de vochtmeter met de achterkant tegen het materiaal aan te houden. Zo voorkom je vervelende schade aan je materiaal! Voorkomen is beter dan genezen Zie je verdachte vlekken op de vloer of aan de muur? Misschien heb je wel een lekkage! Met deze vochtmeter zoek je dit binnen enkele seconden uit! Zo kun je eenvoudig schade voorkomen. Ook voordat je behang aanbrengt, is het belangrijk om eerst het vochtpercentage te meten. Zo weet je zeker dat je behang of egaline goed blijft zitten! Geheugen en display Met de handige data-hold functie kun je gemakklijk het meetresultaat pauzeren. Dit is ideaal wanneer je de meting wilt noteren! Dankzij het verlichte LCD scherm lees je metingen altijd zonder moeite af! Zelfs op een zonnige dag of 's avonds in het donker is hij goed leesbaar. Lange batterijduur Voor al deze functies heeft de vochtmeter niet meer nodig dan 2 AAA batterijen, welke uiteraard meegeleverd zijn. Op deze 2 batterijen gaat de vochtmeter tot wel 6 uur mee! Natuurlijk houd je gemakkelijk bij wanneer de batterij leeg is door de batterij-indicator rechts bovenin het scherm. Specificaties: ✓ Compacte 2 in 1 vochtmeter ✓ Kan tegen een stootje door rubber en kunststof behuizing ✓ Word geleverd met handige opberghoes ✓ Verlicht scherm van 35 bij 29,5 mm ✓ Meet zowel temperatuur als vochtigheid ✓ Geschikt voor zowel hout als allerlei bouw materialen ✓ Wordt geleverd inclusief 2 AAA batterijen ✓ Operationele temperatuur 0-50°C ✓ Verpakking bevat: 2 in 1 vochtmeter, handige opberghoes, engelse handleiding en 2 AAA batterijen ✓ Wanneer de vochtmeter verzonden wordt ontvang je direct de Nederlandse handleiding in je mailbox Meetbereik door middel van elektroden Hout - 5-50% Bouwmaterialen - 1,5-33% Tempratuur - 0-40°C Meetbereik door middel van vochtsensor op de achterkant Zachthout & kurk - 0-53% Hardhout - 0-35% Bouwmaterialen - 0-85%

5. Maka 2 in 1 digitale vochtmeter - Verlicht LCD scherm - Hygrometer


Product informatiePlus or Show more

Geeft u vaak op de gok water aan planten en bloemen? Met deze SKYARD vochtmeter kunt u makkelijk en snel het vochtgehalte meten. Zodat u optijd water bij kan geven en het niet meer op gevoel hoeft te doen. Gemakkelijk in gebruik te nemen : - Steek de sonde 5 tot 12 cm in de gewenste grond. - Wacht +/- 60 seconde en bekijk de stand op de wijzerplaat. - Veeg na gebruik de sonde weer schoon om roest te voorkomen. LET OP : -Vaak verschilt het per plant en grond wat de gewenste vochtigheid is. Dit is makkelijk op te zoeken en dus ook erg handig om te doen. - De meter werkt niet in vloeistof - Laat de meter niet in de grond zitten, maar maak hem schoon na elk gebruik

6. SKYARD Vochtmeter voor Planten - Binnen en Buiten - Vochtmeter Grond - Grondmeter - Groen


Product informatiePlus or Show more

Zorg optimaal voor je planten met deze TIKKENS 3-in-1 vochtigheidsmeter, die naast de vochtigheid ook de zuurtegraad en de hoeveelheid licht meet! De juiste omstandigheden zijn essentieel voor goed groeiende en bloeiende planten en bloemen. Deze meter steekt u in de bodem om meer te weten te komen over de bodemvochtigheid, de zuurgraad (PH) en de lichtintensiteit. Er is geen batterij nodig. ℹ Belangrijk: Lees hieronderaan de optimale gebruiksaanwijzing Accuraat & Duurzaam Verbeterde detectietechnologie met dubbele naald verbetert de snelheid en nauwkeurigheid van het detecteren en analyseren van bodemvocht en pH-zuurgraad aanzienlijk, wat garandeert dat u nooit foutieve metingen zult hebben en uw tuin of gazon in topconditie helpt! Eenvoudig in Gebruik Milieuvriendelijk omdat er geen batterijen nodig zijn en extra voorbereiding. Steek de sonde gewoon ongeveer 10 cm in de grond en u krijgt onmiddellijk een nauwkeurige en precieze aflezing, die u helpt uw grond en dus uw tuin of gazon in topconditie te houden! Verwijder de sonde uit de grond en veeg hem na elk gebruik schoon. Hoge Nauwkeurigheid & Snelle Respons Deze bodemvochtmeter is een combinatie van precisie, nauwkeurigheid en duurzaamheid, u kunt gemakkelijk het bodemvocht, de pH en het lichtniveau onmiddellijk aflezen, wat garandeert dat u nooit meer een meting hoeft te herhalen. Specificaties: ✔ Vochtbereik: 1-10 (1-3 droog, 4-7 noch 8-10 nat). ✔ Relatief licht: 0-2000 lux (0-200 laag, 200-500 laag +, 500-1000 noch, 1000-2000 hoog). ✔ pH-bereik: 3,5-8 pH (3,5-6,5 zuur, 7-8 alkalisch). ✔Productafmetingen: 290 x 50 x 33 mm ✔Sonde lengte: 290 mm ✔ Afstand tussen sondes: 13 mm ✔ Diameter koperen sonde: 5 mm ✔Aluminium sonde diameter: 5 mm ✔Color: Zwart Hoe te gebruiken: → Stap 1: tuimelschakelaar naar vocht / pH / licht positie. → Stap 2: Steek de sonde ongeveer 10-15 cm in de grond. → Stap 3: Pas de positie van de sonde aan totdat de wijzer op de wijzer lichtjes zwaait. → Stap 4: Lees na 10 minuten het vocht- / pH- / lichtniveau af op de wijzerplaat. → Stap 5: Verwijder de sonde uit de aarde en veeg hem na elk gebruik schoon. Houd er rekening mee dat: ★ 1. Steek het niet in zeer harde grond en raak geen harde voorwerpen aan wanneer u het in de grond steekt. ★ 2. Gebruik het niet om zuiver water of een andere vloeistof te testen, de elektrolytische responsindex wordt beïnvloed, het kan alleen worden gebruikt om de grond te meten. ★ 3. Veeg en reinig de sonde na elk gebruik.

7. TIKKENS Vochtmeter Bodem Planten - Vochtigheidsmeter Planten - pH en Lichtmeter - 3 in 1 - Bloemen/Planten - Tuinaarde Testen - Vochtmeters


Product informatiePlus or Show more

Luchtvochtigheidsmeter. Het meten van de vochtigheid kan gedaan worden in een pot of in buitengrond. Voor een accurate meting steekt u de meetstaaf voor 3/4 in de aarde. De naald van de meter laat vervolgens zien wat de vochtigheid van de grond / aarde is op een schaal van 1 tot 10. Rood betekent dat de grond weinig vocht bevat en dat eventuele planten water nodig hebben. Bij groen heeft de aarde een geschikte vochtigheidsgraad. De blauwe zone betekent dat de aarde zeer vochtig is, en geen water meer nodig heeft. Afmeting: 28 x 5 x 3,5 cm. Gewicht: 80 gram. Kleur: groen.

8. Vochtigheidsmeter / vochtmeter groen 28 cm - luchtvochtigheidsmeter - tuinartikelen / accessoires


Product informatiePlus or Show more

Professionele digitale LCD temperatuursmeter. Specificaties: - zwart - ook geschikt om in te bouwen - 2 in 1, meet de temperatuur in graden celsius en de luchtvochtigheid - werkt op 2 knoopcel batterijen AG13, 357 of LR44 (exclusief) - ook geschikt voor in de koelkast of diepvries - snel en makkelijk uitleesbaar

9. Professionele hygrometer - Zwart - Meet ook temperatuur - Voor buiten en binnen - 2 in 1 - Hygrometer


Product informatiePlus or Show more

Grond van uw plant droog? door een led-signaal zal u nooit meer vergeten deze plant water te geven. Met deze bodemvochtmeter die u een led-signaal geeft, als de plant water nodig heeft! Wij weten allemaal dat het in leven houden van planten een lastige opgave kan zijn. Met deze bodemvochtmeter zult u geen plant meer vergeten water te geven. Steek de meter in de grond naast uw plant, en u zal hem niet meer vergeten te bewateren. Als de bodem droog is herinnert de ledlamp u, geheel automatisch er aan om de plant water te geven, door een rood ledsignaal te geven. De vochtmeter beschikt over ledverlichting met 2 verschillende kleuren, die aangeven wat het vochtpercentage van de grond op dat moment is, namelijk: - Rood: de plant heeft direct water nodig (vochtpercentage tussen de 0% en 15%). - Groen: de plant heeft voldoende water (vochtpercentage tussen de 16% en 60%). let op: De vochtmeter geeft niet continue licht, énkel wanneer het vochtpercentage onder de 15% komt, krijgt u iedere 5 seconde automatisch een rood led-signaal. wanneer u op welk moment dan ook de status van de bodem wilt weten, drukt u op de knop, waarna u een direct een rood, of groen led-signaal krijgt. enkel bij droogte van de bodem zal de vochtmeter u automatisch alarmeren. Werking van de bodemvochtmeter: Haal de mvochteter uit de verpakking, en steek de meter naast de plant in de grond. hoe diep? dit is verschillend per plant, u kan de verschillende planttypen en bijbehorende diepte terugvinden in de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Nu is het tijd de vochtmeter aan te zetten, dit doet u door de knop op de meter 5 seconde ingedrukte te houden. De vochtmeter zal u laten weten dat het aan staat, door rood/groen/rood/groen te knipperen, de meter staat nu aan en doet gelijk zijn werk. de installatie is nu klaar. De vochtmeter heeft 2 functies(u kunt/hoeft niet te wisselen tussen deze functies, deze werken tegelijkertijd): 1: Wanneer de vochtmeter in de bodem zit, en u wil op dat moment weten wat de bodemvochtigheid van de grond is? Druk éénmaal op de knop van de meter. De meter zal u direct een rood/groen licht signaal geven. Op deze manier kan u direct de bodemvochtigheid controleren. vanzelfsprekend geeft u bij een roodsignaal water aan de plant. 2: de 2e, en wellicht belangrijkste functie is de signalering bij droogte. Geheel automatisch zal de vochtmeter u door een rood-ledsignaal, alarmeren wanneer het nodig is uw plant of bloem water te geven. Als de bodem van de plant of bloem droog komt te staan, zal de vochtmeter u herinneren water te geven door elke 5 seconde een rood-ledsignaal te geven. Door de plant vervolgens water te geven, verdwijnt het ledsignaal automatisch. kortom: Door op de knop te drukken kan u snel en eenvoudig zien wat de huidige bodemvochtigheid is. Bij droogte word u automatisch herinnerd door een knipperend, roodledlicht. U zal nooit meer vergeten uw plant water te geven. Kenmerken: Gemaakt van materiaal met hoge kwaliteit, solide, duurzaam, corrosiebestendig en goede prestaties voor lange periode. De sensor analyseerd direct de huidige status van de grond wat betreft vochtgehalte, geeft snel reactie en geeft een nauwkeurige meting aan. Al met al een geweldig hulpmiddel voor uw planten en bloemen! de bodemvochtmeter wordt geleverd inclusief 1 batterij (deze is al geinstalleerd in de vochtmeter). Specificaties: Aangedreven Door: AG13 batterij (meegeleverd/inclusief) Materiaal: ABS, Elektronische Componenten Maat: 15cmx2cmx2cm Kleur:Wit Hoeveelheid: 1 stuks Pakket omvat: 1 x bodemvochtmeter

10. vochtmeter planten - vochtigheidsmeter - vochtmeter - plant vochtmeter - vochtigheidsmeter planten - bodem vocht meter - plant sensor


Artikelen gerelateerd aan Vochtmeters


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vochtmeters. Er zijn namelijk 82 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Vochtmeter kopen.