Bestenu

Beste luchtbevochtigers - dec. 2022

Met meer dan 468 luchtbevochtigers op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste luchtbevochtigers op een rij
01Score: 9.9
Medisana UHW
Medisana UHW
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.5
Aigostar Misty 22HIY
Aigostar Misty 22HIY
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.3
Luchtbevochtiger
Luchtbevochtiger
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.1
Stano Luchtbevochtiger 500ML
Stano Luchtbevochtiger 500ML
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.8
Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie – Humidifier – Vernevelaar – Verschillende Standen – Stil Ontwerp – 2,8L
Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie – Humidifier – Vernevelaar – Verschillende Standen – Stil Ontwerp – 2,8L
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.4
Medisana AH665
Medisana AH665
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.2
Clean Air Optima® CA-605
Clean Air Optima® CA-605
Ga naar laagste prjis
08Score: 8.1
Vastu
Vastu
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.7
Philips HU4803/01
Philips HU4803/01
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.3
Luchtreiniger Mini Air Purifier met Ionisator
Luchtreiniger Mini Air Purifier met Ionisator
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Luchtbevochtiger Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


De luchtvochtigheidsgraad in je huis is belangrijk. Als deze te laag is, heb je een luchtbevochtiger nodig om een comfortabele leefomgeving te creëren. In onderstaande koopgids leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een luchtbevochtiger.

Waar moet een luchtbevochtiger staan?

Een luchtbevochtiger zet je zo centraal mogelijk in de ruimte die je wilt bevochtigen. Zorg ervoor dat hij minimaal 20 cm van de muur af staat. Afhankelijk van hoe groot je luchtbevochtiger is en wat voor soort luchtbevochtiger het is, zet je deze op een bordje of op placemat. Op deze manier voorkom je watervlekken op je houten meubilair.

Hoe reinig je een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger vergt niet veel onderhoud. Je ontkalkt het apparaat om de zes maanden. Je doet dit met azijn of met een speciaal ontkalkingsmiddel. Dit doe je door azijn in het waterreservoir te gieten en vervolgens een uurtje te laten weken. Vervolgens spoel je het reservoir om en klaar is Kees. Kies je ervoor om een speciaal middel te gebruiken, dan volg je de instructies op de verpakking.

Maakt jouw luchtbevochtiger gebruik van filters? Dan vervang je deze elke drie maanden. Als je je luchtbevochtiger niet elke dag gebruikt, dan wacht je langer met het vervangen van het filter.

Wat is een ultrasone luchtbevochtiger?

Een ultrasone luchtbevochtiger heeft een trilmechanisme dat een hoge frequentie heeft: het trillen veroorzaakt nevel en dit nevel wordt naar buiten geduwd. De meeste ultrasone luchtbevochtigers zijn klein en niet geschikt voor het bevochtigen van grote ruimtes. Ze zijn daarentegen wel geschikt om aromatische oliën aan toe te voegen.

Ultrasone luchtbevochtigers zijn ideaal voor in bijvoorbeeld je slaapkamer. Voeg wat lavendelolie toe en geniet van de ontspannende sfeer.

Welke soorten luchtbevochtigers zijn er?

Er zijn verschillende soorten luchtbevochtigers: koudwaterverdampers, luchtwassers, stoombevochtigers en ultrasoon bevochtigers.

Een koudwaterverdamper heeft een nat element waar lucht langs wordt gezogen. Het water verdampt op een natuurlijke manier en de lucht in de kamer wordt bevochtigd. Deze manier is bovendien erg energiezuinig.

Een luchtwasser bevochtigd je lucht niet alleen, maar reinigt deze ook. Dit apparaat zuivert de lucht door deze de lucht langs roterende schijven die in het water rusten, te laten gaan. Op deze manier blijven pollen, stoffen en ander gespuis achter in het waterreservoir.

Sommige luchtwassers maken daarnaast gebruik van speciale filters. Een koolstoffilter zorgt ervoor dat de geurtjes in je huis verminderen. Er zijn ook luchtbevochtigers met een ionisator. Er worden negatief geladen ionen geproduceerd en deze hechten zich aan stofdeeltjes, micro-irganismen, schimmels en andere ziektekiemen.

Hierdoor kunnen de ongewenste stofdeeltjes niet meer zweven en vallen ze op de grond. Het enige wat je hoeft te doen, is het regelmatig stofzuigen. Hierdoor is je lucht veel zuiverder.

Een stoombevochtiger is minder ideaal voor als je kinderen of huisdieren in huis hebt. Deze bevochtigt de lucht door middel van heet stroom: kinderen en heet stoom zijn niet de beste combinatie.

Een ultrasoon bevochtiger werkt met hele snelle trillingen waardoor het water verneveld. Deze luchtbevochtigers zijn minder geschikt voor op houten ondergronden: door de trillingen kan het water soms wat spetteren waardoor er watervlekken kunnen ontstaan.

Wat is de ideale luchtvochtigheidsgraad?

De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%. Is deze lager, dan kun je problemen krijgen met het hout in je huis. Er kunnen scheuren ontstaan in je parketvloer en houten meubels. Daarnaast kun je last krijgen van een droge huid en droge, geïrriteerde ogen.

Is de luchtvochtigheidsgraad hoger dan 60%, dan word je huis te vochtig en krijg je te kampen met schimmels. Dit is erg ongezond. Je kunt gaan hoesten en het benauwd krijgen. De luchtvochtigheidsgraad is dan ook erg belangrijk.

Wat is ionisatie bij een luchtbevochtiger?

Als je een luchtbevochtiger met een ionisatiefunctie hebt, worden stofdeeltjes en pollen uit de lucht gehaald en vervolgens verzwaard waardoor ze op de grond vallen. Op deze manier adem je deze stofdeeltjes of pollen niet in, maar verwijder je ze eenvoudig door te stofzuigen.

Een luchtbevochtiger met een ionisator is vooral handig als je last hebt van allergieën zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Pollen worden verwijderd waardoor je minder last hebt van de symptomen.

Wat is een hygrometer?

Een hygrometer meet de luchtvochtigheid waardoor je weet of je baat hebt bij een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger. De meeste luchtbevochtigers hebben een ingebouwde hygrometer waarmee je meteen ziet of het apparaat goed werkt. Op die manier pas je de instellingen aan, of juist niet.

Niet alle luchtbevochtigers hebben een ingebouwde hygrometer. Je koop dan zelf een hygrometer zodat je in de gaten houdt wat de luchtvochtigheidsgraad in je huis is. Je onderneemt actie als deze te hoog of te laag is. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%.

hero illustration

Hoe komt deze leuke luchtbevochtiger lijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de speurtocht naar de beste luchtbevochtiger ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over luchtbevochtigers, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle luchtbevochtigers die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke luchtbevochtigers het best worden verkocht
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van luchtbevochtigers stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste luchtbevochtigers in een makkelijke lijst

1 - Medisana UHW

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de medisana UHW bevochtig je een ruimte tot 30 vierkante meter. Deze luchtbevochtiger produceert een zichtbare nevel om de lucht in huis te bevochtigen. Hoe sterk deze nevel is bepaal je zelf door aan de knop op het apparaat te draaien. Is de luchtvochtigheid in huis erg laag? Zet de bevochtiger dan op de hoogste stand, zodat de luchtvochtigheid sneller stijgt. Om de lucht te bevochtigen beschikt deze bevochtiger over een afneembaar waterreservoir van 4,2 liter. Handig, want zo vul je het reservoir gemakkelijk bij onder de kraan. Het waterreservoir reinig je met de meegeleverde reinigingsborstel. Je moet alleen wel even zoeken, want de reinigingsborstel zit verstopt onder het waterreservoir. Let op: gebruik alleen vers drinkwater of gefilterd water. Voor het verwijderen van kalkresten gebruik je een zacht ontkalkingsmiddel, zoals citroenzuur.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Aigostar Misty 22HIY

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Aigostar Misty luchtbevochtiger heb je nooit meer last van droge lucht in huis. Door te droge lucht kun je geïrriteerde ogen en luchtwegen krijgen. De luchtbevochtiger beschikt over 3 mist functies, hoog, laag en de slaapmodus. Timer De luchtbevochtiger beschikt ook over een timer functie. De timer is in te stellen van voor 2 uur, 4 uur of 8 uur. De Misty schakelt automatisch uit als de tijd verstreken is. Slaapmodus In deze modus gaat de LED verlichting uit en wordt er nog minder geluid geproduceerd om zo een goede nachtrust te garanderen. Goed om te weten De Aigostar Misty luchtbevochtiger heeft een inhoud van 2.2 liter. Op zijn laagste stand kan het gedurende 20 uur de ruimte bevochtigen. Vul het waterreservoir altijd met schoon water en ververs het water elke dag. Maak het apparaat dan ook grondig schoon om de groei van micro-organismen tegen te gaan. Wanneer niet voldoende water is, schakelt het apparaat automatisch uit. Voeg tijdens gebruik indien gewenst, wat essentiële oliën toe voor een aangenamere sfeer. Kenmerken: 25 Watt 2.2 Liter 7 kleuren LED-verlichting Timer 2/4/8 uur Bij onvoldoende water schakelt de Misty automatisch uit Slaapmodus, Hoge en Lage instelling Essentiele olien kunnen worden toegevoegd Snoerlengte: 1.5 meter 46 dB

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Luchtbevochtiger

Loading..
Ga naar laagste prjis

Binnen enkele minuten genieten van frisse en bevochtigde lucht in huis, kantoor of in de slaapkamer? Heb jij door droge lucht in huis ook wel eens last van prikkende ogen, vermoeidheid en/of hoofdpijn? Dit komt vaak door een tekort aan bevochtigde lucht. Ontdek het comfort van optimale luchtvochtigheid in huis, de slaapkamer of op kantoor en ervaar het verschil dankzij deze moderne, stille, zuinige en vooral compacte luchtbevochtiger. Modern, compact en strak design Deze kleine luchtbevochtiger is een mooie en handige aanwinst voor in huis. Door zijn strakke, compacte en moderne design is het een accessoire dat je overal in huis kan plaatsen, zonder dat het storend is. De ingebouwde LED verlichting zorgt voor een mooie toevoeging aan het apparaat en geeft een kalmerende sfeer in de ruimte waar deze luchtbevochtiger geplaatst is. Waarom een luchtbevochtiger? Een luchtbevochtiger is een apparaat die ervoor zorgt dat de lucht in huis vochtig blijft. Vooral tijdens de winterdagen kan de luchtvochtigheid in huis lager worden omdat de ramen dicht blijven en de verwarming aan gaat. Hierdoor word de lucht in huis droog en dit adem je in. Droge lucht kan ervoor zorgen dat je sneller vatbaar bent voor aandoeningen aan de luchtwegen. Ook kan je sneller vermoeid raken en wordt de concentratie minder. Deze luchtbevochtiger zorgt ervoor dat water veranderd in fijne nevel (de damp die uit het apparaat komt) die zich door de ruimte verplaatst, waardoor de luchtvochtigheid optimaal blijft. Mensen met hooikoorts zullen merken dat de klachten verminderd worden bij regelmatig gebruik van het apparaat. Ook wordt de luchtvochtigheid verbeterd waardoor je minder snel last zal hebben van een droge huid of uitgedroogde slijmvliezen. Ook te gebruiken als Aromadifusser Aromatherapie via een diffuser is een behandelingswijze waarbij etherische oliën of andere aroma’s in je woon- en/of werkomgeving worden verdampt waardoor er een heerlijke geur in de omgeving wordt verspreid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan; Lavendel (wat werkt ter ontspanning en het vinden van de ideale nachtrust), Eucalyptus (effectief wanneer je last hebt van ontstekingen, verkoudheid of ademhalingsproblemen) of Rozemarijn (wat het lichaam en geest zuivert). Je kan elke gewenste etherische olie toevoegen aan deze luchtbevochtiger. De keuze is aan jou! Geluidloos, zuinig en veilig Genieten van luchtbevochtiging in stilte? Dat is mogelijk omdat deze luchtbevochtiger geheel geluidloos is (<20dB. Komt overeen met zacht gefluister). Ook heeft het apparaat maar 5watt nodig om te werken. Hierdoor kunt u de luchtbevochtiger aan elk apparaat aansluiten met een USB-poort. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank, een laptop of computer. Nog een handige feature is, dat het apparaat zichzelf automatisch uitschakelt wanneer het reservoir bijna leeg is. Heeft u spelende kinderen of huisdieren in uw huis? Geen probleem! De nevel die het apparaat uitstoot is koud en dus volledig veilig Overal in huis te gebruiken Door het compacte design en de zuinige maar zeer goede werking van het apparaat, kan deze luchtbevochtiger in elke mogelijke ruimte geplaatst worden. De slaapkamer: Geniet van een betere nachtrust. Het (thuis) kantoor: Krijg meer focus tijdens het werk. Woon- en/of huiskamer: Geniet van meer rust door een gezondere lucht. Zo kan je overal genieten van optimaal bevochtigde lucht! Eenvoudige bediening De bediening van dit apparaat is simpel: Verwijder de kap van het apparaat en vul het reservoir met water tot onder de rode streep. Wilt u een geur verspreiden in huis of het apparaat gebruiken voor aromatherapie? Voeg dan een paar druppeltjes etherische oliën toe in het reservoir (optioneel). Plaats de kap van het apparaat terug en sluit de USB-kabel aan op een USB-aansluiting naar keuze. Druk op de aan/uit knop om de luchtbevochtiger aan te zetten. Druk nogmaals op de aan/uit knop om de het apparaat handmatig uit te schakelen of wacht tot het water verdampt is. De bevochtiger schakelt zichzelf automatisch uit wanneer het reservoir bijna leeg is. Voordelen Zorgt voor optimale bevochtiging van de lucht Geschikt voor ruimtes tussen de 20-25m2 Mogelijkheid om etherische oliën naar keuze toe te voegen (Aromatherapie) Goed voor het welzijn, focus en gezondheid Lange gebruiksduur tot maximaal 4 uur met 1 keer vullen Geluidloos dankzij ultrasone verneveling Energiezuinig (verbruikt maar 5W) Compact & modern design (85 x 85 x 125 mm) Ingebouwde LED sfeerverlichting Makkelijk schoon te maken en bij te vullen Veilig in gebruik dankzij koude nevel Wat zit er in de verpakking 1x Luchtbevochtiger 1x USB kabel 1x Handleiding (meertalig)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Stano Luchtbevochtiger 500ML

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Stano Mini Snow Mountain ultrasone luchtbevochtiger is een kleine maar krachtige luchtbevochtiger met zachte nevel waardoor u zich comfortabeler voelt. Hij is stil, eenvoudig te bedienen, veilig en handig, kan eenvoudig op USB worden aangesloten en wordt automatisch binnen 12/18 uur uitgeschakeld. Hij helpt bovendien koel vocht in de lucht te brengen. DRAAGBARE MINI-BEVOCHTIGER: Door het kleine en draagbare ontwerp is hij heel gemakkelijk overal mee naartoe te nemen en perfect voor reizen, voor op de slaapkamer of op kantoor. Het is bovendien goed voor de huis omdat hij de droge huid effectief hydrateert en je helpt huidschilfers te verminderen. TWEE MISTMODI: Deze mini-luchtbevochtiger heeft twee standen. Wanneer u de eerste keer op de knop drukt, zal deze 12 uur lang continu vernevelen. Wanneer u nogmaals op de knop drukt, zal het met tussenpozen sproeien (stop 2 seconden) gedurende 18 uur. Door de 500 ml grote capaciteit produceert hij langere mist. TWEE LICHTMODI: Deze mini-luchtbevochtiger heeft twee lichtstanden. Houdt de sproeiknop voor de eerste keer ingedrukt om de modus voor constant licht van het nachtlicht in te schakelen; tweede keer om de flitsmodus in te schakelen; derde keer om de lichtmodi uit te schakelen. VEILIG & AUTOMATISCH UITSCHAKELEN: Er is een ingebouwde waterniveausensor aan de binnenkant die de stroom automatisch uitschakelt wanneer het water lager is dan het veilige waterniveau. En de afdichting is sterk, dus wees niet langer bang om per ongeluk vloeistof te gieten wat naar binnen kan lekken. ÉÉN KNOPBEDIENING: De draagbare USB-luchtbevochtiger is zeer eenvoudig te bedienen. Bediening met één knop voor alle functies, je hoeft alleen maar op één knop te drukken om de mist en het nachtlicht in te stellen. Maak je leven gemakkelijker! ✔️ VERMINDERT VERSCHILLEN VAN DE HUID - Onze luchtbevochtiger verbetert de luchtvochtigheid in uw kamer en maakt uw huid gehydrateerd. Het vermindert uw risico op roodheid, schilfering en zelfs puistjes. ✔️ VERLICHT ASTMA & ALLERGIESYMPTOMEN - Onze luchtbevochtiger helpt bij het kalmeren van weefsels in de neus en keel. Het verlicht symptomen als een droge en jeukende keel, loopneus, hoesten, neusbloedingen en sinuscongestie. ✔️ CREERT COMFORTABELE HUISOMSTANDIGHEDEN - Een beetje vocht in de lucht zorgt ervoor dat de inrichting langer meegaat en ze op de lange termijn fris houdt. Onze luchtbevochtiger houdt ook de luchtvochtigheid op peil zodat uw kamerplanten langer kunnen leven. De belangrijkste voordelen; ▶Droge ogen, een droge huid, geïrriteerde luchtwegen verdwijnt. ▶Uw planten en dieren kunnen van een optimaal klimaat genieten. ▶Helpt bij concentratieproblemen en ontspanning. ▶Houten meubels en vloeren drogen niet uit, Dit voorkomt scheuren en het krimpen van het hout en wanden. ▶Snow Mountain mist en een nachtlamp functie wat voor een romantische en vredige sfeer zorgt. ▶Ruime waterreservoir van 500 ml. Gaat tot wel 18 uur mee! ▶ Via de USB te gebruiken. Verbind de usb kabel met een powerbank of pc/laptop of adapter ▶Geluidloos. ▶Stijlvol en compact design. ▶Het is combineerbaar bij elk interieur. ▶Het is veilig. Hij schakelt automatisch uit bij lage waterstand. Hoe de Stano Snow Mountain-luchtbevochtiger te gebruiken? Geniet van de hydratatie in vier eenvoudige stappen Stap 1: Draai linksom om de bovenklep los te draaien. Stap 2: Draai de bovenklep los en voeg water toe aan de watertank. Stap 3: Draai de bovenklep met de klok mee om hem weer aan te sluiten. Stap 4: klik op de knop om het product aan te zetten. Nachtlichtfunctie Houd de sproeiknop voor de eerste keer ingedrukt om het LED-nachtlampje in te schakelen. (warm licht) Houd de sproeiknop voor de tweede keer ingedrukt en het LED-nachtlampje schakelt over op het ademlicht. (warm licht) Wat zit er in de verpakking? 1x Stano Luchtbevochtiger 1x Usb kabel 1x Handleiding SPECIFICATIES: Materiaal: ABS + siliconen + pc + metaal + elektrische componenten Watertank: 500 ml Grootte: 9.5 * 9.5 * 12.8 CM Kleur: wit / grijs Vermogen: 1,5-2 W Spanning: DC 5V Hoeveelheid mist: 30-50 ml / uur Werktijd: 12-18 uur

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie – Humidifier – Vernevelaar – Verschillende Standen – Stil Ontwerp – 2,8L

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de luxe luchtbevochtiger van Qumax verhoog je de luchtvochtigheid in huis, wat veel gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. De luchtbevochtiger heeft een modern en stijlvol design en kan worden ingesteld op verschillende standen. Het ontwerp is voorzien van een groot waterreservoir waar eventueel ook etherische oliën aan toegevoegd kunnen worden, waarna deze gebruikt kan worden voor aromatherapie. Gebruiksvriendelijk De luchtbevochtiger met aromotherapie heeft een groot waterreservoir van 2.8 liter waardoor je deze lang kan gebruiken zonder bij te vullen. Daarnaast schakelt de bevochtiger automatisch uit wanneer het water op is, wat het zeer veilig in gebruik maakt. Bovendien is het een zeer stil ontwerp en kan de luchtbevochtiger gemakkelijk en eenvoudig worden schoongemaakt, het wordt aangeraden om dit elke week te doen. Verschillende standen De luchtbevochtiger kan worden ingesteld op drie verschillende standen: laag, gemiddeld en hoog. In bijvoorbeeld een kleine ruimte of tijdens de zomer kun je de laagste stand gebruiken en voor grote ruimtes of in de winter gebruik je de hoge stand. Hierdoor heb je elke moment van het jaar de juiste luchtvochtigheid in huis. Bovendien kun je kiezen om de luchtbevochtiger 2, 4 of 8 uur aan te zetten, daarna zal deze vanzelf uitschakelen waardoor je er geen omkijken naar hebt. Voordelen luchtbevochtiger Een te droge lucht komt vooral in de winter voor, wanneer de verwarming volle toeren draait. Wanneer de lucht in huis te droog wordt kun je verschillende klachten ervaren, zoals een droge huid, hoofdpijn, verkoudheid en geïrriteerde luchtwegen. Door het gebruik van een luchtbevochtiger verhoog je de luchtvochtigheid, waardoor je deze klachten voorkomt. Aromatherapie Naast het verhogen van de luchtvochtigheid, heeft het gebruik van de luchtbevochtiger in combinatie met etherische oliën nog veel meer voordelen. Zo is pepermuntolie een wondermiddel tegen hoofdpijn, lavendel helpt je te slapen als een roosje en kamille werkt stressreducerend. Probeer verschillende oliën en ontdek welke het beste bij jou passen. Alle pluspunten op een rij ✔ Groot waterreservoir van 2.8 liter ✔ Stijlvol design ✔ Automatische-uitschakelfunctie ✔ Verschillende standen ✔ Stil ontwerp ✔ Geschikt voor aromatherapie Breng de luchtvochtigheid in huis weer op peil met de stijlvolle luchtbevochtiger. Wat krijg ik? ✔ 1x Luchtbevochtiger Specificaties ✔ Materiaal: ABS + Polypropyleen ✔ Vermogen: 25 Watt ✔ Decibel: <35 db ✔ Afmeting: 20 x 20 x 31 cm ✔ Capaciteit: 2,8 Liter ✔ Geschikt voor etherische oliën ✔ Gebruiksduur hoge stand: 12 uur ✔ Gebruiksduur gemiddelde stand: 16 uur ✔ Gebruiksduur lage stand: 24 uur ℹPlaats het apparaat op een schone, stevige, waterbestendige ondergrond (geen metaal). Zet de luchtbevochtiger niet op een handdoek of een tapijt om oververhitting te voorkomen. ℹPlaats het apparaat op voldoende afstand van de muur, gordijnen en ander materiaal dat gevoelig is voor hitte of stoom. Zorg voor genoeg ruimte boven het apparaat. ℹIndien je gebruik wil maken van gedestilleerd water, voeg dan een klein beetje zout toe aan het water.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Medisana AH665

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Medisana AH665 bevochtig je niet alleen de lucht in een ruimte tot 30 vierkante meter, je verbetert direct de luchtkwaliteit. Deze luchtbevochtiger beschikt namelijk over een ionisator die ervoor zorgt dat stofdeeltjes verzwaren en op de grond terecht komen. Fijn, want zo adem je ze niet meer in. Om de luchtvochtigheid in huis te meten, beschikt deze luchtbevochtiger over een ingebouwde hygrometer. Wat de huidige luchtvochtigheid is, lees je vervolgens van het display af. Wil je de luchtbevochtiger in de slaapkamer gebruiken, maar wil je niet dat hij de hele nacht werkt? Stel dan de timer in en de luchtbevochtiger schakelt na de door jou ingestelde tijd uit. Let op: bij dagelijks gebruik dien je het waterfilter minstens 1 keer per maand te vervangen. Bij het gebruik van hard water dien je `m regelmatig te ontkalken, in de handleiding lees je hoe je dit doet.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Clean Air Optima® CA-605

Loading..
Ga naar laagste prjis

• 2in1: lucht bevochtigen en reinigen! • Geen vervangfilters nodig! • Energiezuinig! • Ionisator 3.000.000/cm³! • Koud en warm verneveling! Ultrasoon luchtbevochtiger CA-605 met ionisator voor optimaal binnenklimaat! Deze effectieve luchtbevochtiger met ionisator, koude en warme verneveling regelt automatisch de ingestelde luchtvochtigheid en verbeterd de luchtkwaliteit in binnenruimtes tot ca. 65m²/160m³ waar mensen het meest verblijven zoals de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, kantoor, spreekkamer, ontvangst- en wachtruimtes, kinderdagverblijven, peuterspeelzaal, schoollokalen etc. Luchtbevochtiger voor optimaal binnenklimaat in baby- en kinderkamer De juiste luchtvochtigheid en gezonde ademlucht in de woonkamer, babykamer en kinderkamer biedt in het bijzonder de kleine mens bescherming tegen droge en jeukende huid, gebarsten lippen, keelpijn en vermindert voor hen de risico’s van allergeen huisstof. Geschikt voor kleine en grotere ruimtes tot ca. 65m² / 160m³ Technische gegevens: • Ultrasoon koude en warme verneveling • Capaciteit min.120 ml/h - max. 480 ml/h • Digitale hygrostaat meet de aanwezige en regelt automatisch de ingestelde vochtigheidsgraad • Relatieve luchtvochtigheid instelbaar tussen 45 en 90% • Afneembare watertank inhoud 5 liter • 360° draaibare vernevelingverdeler met dubbele sproeiuitlaat • Ionisator capaciteit > 3.000.000 negatieve ionen / cm³ • Actief zuurstof < 0,05 ppm • Bijzonder geluidsarm < 25 dB (A) • Afmetingen 35 x 27,3 x 20,2 cm • Gewicht: 2,9 kg (leeg) • Kleur: zwart en wit • Energieverbruik slechts 30 Watt voor koude en 138 Watt voor warme verneveling • Stroomaansluiting 220 – 240V, 50 / 60Hz Vier programma’s: 1. Gecombineerd ultrasoon koud bevochtigen met luchtreiniging door ionisator 2. Gecombineerd ultrasoon warm bevochtigen met luchtreiniging door ionisator 3. Alleen ultrasoon koud bevochtigen 4. Alleen ultrasoon warm bevochtigen Comfort en veiligheid: • Hygrostaat regeling • Afstandbediening en handmatige bediening door tiptoetsen op het apparaat • Duidelijk afleesbaar lcd display • 12h uurs timer • Bevochtigingcapaciteit regelbaar met 3-standen • Hygienisch en veilig • Ionisator voor luchtreiniging bij te schakelen • Watervoorverwarming bij te schakelen • Permanent Keramisch / nano-zilver filter voor waterontharding • Geen vervangfilters nodig! • Nano-zilver tegen bacterievorming en slechte watergeur • Automatische uitschakeling en signaal bij leeg waterreservoir • TÜV, GS en CE getest Filter De Clean Air Optima luchtbevochtigers zijn uitgerust met een permanent keramisch / nano / zilver filter. Dit permanente filter kan eenvoudig gereinigd worden en hoeft daardoor niet vervangen te worden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Vastu

Loading..
Ga naar laagste prjis

Een te droge luchtvochtigheid veroorzaakt droge ogen, een gebrek aan concentratie, hoofdpijn en meer klachten. Klachten voorkomen én direct verhelpen doe je met de Luchtbevochtiger van Vastu. Nano-Cloud Verneveling brengt de luchtvochtigheid direct op peil in ruimtes tot 45 vierkante meter, en is fluisterstil voor gebruik in iedere setting. En dat tot wel 18 uur! Nano-Cloud Verneveling Nano-Cloud Verneveling laat enkel pure H2O moleculen vrij, voor een schone lucht met 99% minder bacteriën dan humidifiers die gebruik maken van ultrasone verneveling. Deze verneveling is dus geheel vrij van overige minerale moleculen, waardoor er geen kalksporen achterblijven op het interieur. Combineer Nano-Cloud Verneveling met extra Vastu gebruiksvriendelijkheids functies, en je hebt binnen enkele minuten een optimaal klimaat met tal van gezondheidsvoordelen. Extra groot Basin - Met een totale inhoud van 900 mL vernevel je ruimtes tot 30 vierkante meter tot wel 18 uur per vulling. En is het water bijna op? Dan schakelt de vernevelaar zich vanzelf uit. Fluisterstil - Een maximale output van slecht 20 dB maakt de vernevelaar geschikt voor in de woonkamer, slaapkamer, babykamer maar ook in de werkkamer of op kantoor. 3 Sproeistanden - Continu verneveling, om-en-om spray of met interval. Dankzij keuze uit drie verschillende sproeistanden kies je altijd uit verneveling die het beste bij je past. LED - De Vastu Luchtbevochtiger laat zich ook direct gebruiken als nachtlampje. Zo kies je uit 7 vrolijke kleuren LED verlichting voor een sfeervolle toevoeging aan iedere ruimte. Liever geen licht? Dan zet je de LED lamp gewoon uit! Makkelijke reiniging - Door je luchtbevochtiger regelmatig te reinigen voorkom je verspreiding van vuile lucht. En dankzij een extra praktische ontwerp dat zich makkelijk uit elkaar laat halen is grondige reiniging een kwestie van enkele minuten. Gezond én veilig Een optimale luchtvochtigheid komt met vele gezondheidsvoordelen waaronder een gehydrateerde huid, een vrijere ademhaling, minder snurken én een verlaagde gevoeligheid voor seizoensgebonden allergieën. Een optimaal klimaat creëren doe je veilig met de volgende voorschriften: Zorg dat het katoenen staafje goed vastgedrukt is. Draai de katoenen staafjes om als er geen sproei volgt na aanzetten. Gebruik géén gedestilleerd water of ander soort water. Gebruik géén oliën in je Vastu luchtbevochtiger. Gebruik een universele stekker (geen Iphone stekker) Een optimale luchtvochtigheid creëer je binnen enkele minuten met de Vastu Luchtbevochtiger. Fluisterstil en met een extra groot basin voor 18 uur lange verneveling in iedere ruimte tot 30 vierkante meter!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Philips HU4803/01

Loading..
Ga naar laagste prjis

Voorkom droge lucht met deze Philips HU4803/01 luchtbevochtiger. Dankzij de automatische vochtingsmodus en de NanoCloud-technologie, ben je verzekerd van een gezond leefklimaat. Hij verdeelt de bevochtigde lucht gelijkmatig over de kamer en verspreidt 99% minder bacteriën dan ultrasonische bevochtigers. Plus- en minpunten van de luchtbevochtiger NanoCloud-technologie, waardoor er 99% minder bacteriën wordt verspreid Met automatische vochtingsmodus, zodat de luchtbevochtiger zelf de ideale situatie bepaalt Met slaapmodus, zodat je de luchtbevochtiger gemakkelijk op de slaapkamer kan zetten zonder overlast Met ingebouwde hygrometer, zodat je snel kan zien wat de luchtvochtigheids graad is Met vervangbare filter die om de 3 maanden moet worden vervangen Geen luchtreinigingsfunctie Belangrijkste kenmerken van de Philips HU4803/01 luchtbevochtiger: NanoCloud-technologie vs Ultra-sonic technologie De Philips luchtbevochtiger is voorzien van de NanoCloud-technologie. Deze technologie laat alleen pure H2O moleculen vrij bij het bevochtigen van de lucht. Ultra-sonic technologie kan waterdruppels vrijlaten met bacteriën erin. Daarnaast gebruikt de NanoCloud-technologie minder water en energie in vergelijking met Ultra-sonic luchtbevochtigers. Hoe werkt het verdampingssysteem? Fase 1: het absorberende filter op de bevochtiger vangt grote deeltjes op, zoals haar van mensen/huisdieren, en stof wanneer droge lucht wordt opgezogen. Fase 2: de geavanceerde verdampingstechnologie met NanoCloud-technologie bevochtigt de lucht door watermoleculen aan de lucht toe te voegen, zonder bacteriën of kalk. Fase 3: gezonde lucht wordt met een constant snelheid uit de bevochtiger geblazen, voor een gezonde vochtige lucht zonder vorming van waternevel in het huis. Automatische vochtingsmodus Door de ingebouwde hygrometer (meet luchtvochtigheid in huis), kan deze luchtbevochtiger zelf bepalen op welke stand hij moet staan voor een gezond klimaat. De luchtbevochtiger heeft drie bevochtingsinstellingen: 40%, 50% of 60%. Gemakkelijk in gebruik De Philips luchtbevochtiger is gemakkelijk te vullen door het lichte, compacte model. Til de bovenkant van het apparaat en vul de onderkant met regulier kraanwater. Door dit design is het apparaat ook heel gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast beschikt de luchtbevochtiger over een slaapmodus en een in te stellen timer met 1 / 4 / 8 uur. En het apparaat geeft zelf aan wanneer de tank moet worden gevuld. Ideaal! Specificaties: Ontwerpspecificaties Afmetingen van het product (b x d x h): 249 x 249 x 339 millimeter Kleur(en): wit en oester metallic Technische specificaties Aanbevolen ruimte: 25 m² Bevochtigingscapaciteit: 220 ml/u Capaciteit waterreservoir: 2 l Gebruikstijd: 8,0 uur Luchtkwaliteitssensor(en): Luchtvochtigheidssensor Geluidsniveau: slechts 26 dB in de stille modus dB Voltage: 220 - 240 volt Vervanging Bevochtigingsfilter: Vervang FY2401 elke 6 maanden

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Luchtreiniger Mini Air Purifier met Ionisator

Loading..
Ga naar laagste prjis

Heb je last van een slechte luchtkwaliteit in jouw persoonlijke omgeving? Zorg dan voor gezuiverde lucht van uitstekende kwaliteit met de luchtreiniger van Raveg! Als je hooikoorts of een katten allergie hebt, weet je hoe vervelend het is als je de dag door moet komen als er pollen of katten allergenen in de lucht zitten. Ook als je in een omgeving zit waar er gerookt wordt of waar vieze geurtjes hangen, kun je veel last hebben van de slechte of vieze luchtkwaliteit. Dit merk je vaak aan een verzwaarde ademhaling, concentratieverlies of vermoeidheid, en dat wil jij voorkomen! Op zulke momenten wil je de lucht in je persoonlijke nabije omgeving reinigen zodat je weer goed en zuiver kunt ademhalen en functioneren. Dat kan, met de Mini Air Purifier van Raveg! Voordelen van de Raveg luchtreiniger 24 uur per dag filtering voor de perfecte luchtkwaliteit in de ruimte Gedimd sfeerlicht voor extra beleving en zodat je de Air Purifier ook als nachtlampje kunt gebruiken 360 graden reiniging zodat onzuivere lucht vanuit je gehele nabije omgeving wordt opgenomen, gefilterd en gezuiverd Combinatie van Ionisatie en HEPA filter reiniging zodat meer dan 99,8% van de onzuivere lucht wordt gereinigd Clean Air Delivery Rate van 144m3 zodat een ruimte van 144 kubieke meter in één uur kan worden gereinigd en de luchtreiniger daarmee ideaal is om in je nabije omgeving te plaatsen om de lucht te reinigen Vervangbaar H12 HEPA / Geactiveerd koolstoffilter zodat je de Air Purifier langdurig en effectief kunt blijven gebruiken. Nu inclusief een set filters! USB Kabel zodat je niet gebonden bent aan batterijen om de Air Purifier te gebruiken maar gemakkelijk het stopcontact kunt kiezen Compact en handzaam zodat de Air Purifier makkelijk overal is mee te nemen en te plaatsen Zeer stille werking zodat je nooit last hebt van vervelend gezoem van de luchtreiniger. Geluidsniveau is lager dan 32dB Wat is het verschil tussen de Raveg luchtreiniger en andere luchtreinigers? De Raveg luchtreiniger is een luchtreiniger die 5 technologieën (Hepa-filter, actief koolfilter, voorfilter, Ultra Violet Straling en een ionisator) gebruikt om de lucht gezond te maken. De Raveg luchtreiniger verwijdert geuren, schimmels, virussen en bacteriën, 24/7 vanaf de bron en op een milieuvriendelijke manier. De Raveg luchtreiniger is revolutionair in zijn aanpak door als eerst gebruik te maken van een UV licht. 5 geavanceerde filtertechnologieën De Hepa-filter, actief koolfilter, voorfilter, Ultra Violet straling en een ionisator werken naadloos samen om allergenen, bacteriën, virussen, mijten, schimmelsporen, huidschilfers en rook van 0,2 micron te verwijderen en luchtvervuiling tegen te gaan. Deze filtertechnologie zorgt voor de zuiverste lucht die jij nodig hebt om optimaal te presteren. Een geavanceerd luchtfiltratieproces met een Hepa-filter zorgt voor zuivere lucht dat de gezondheidoptimaliseert. De filter, in de vorm van een cilinder en daardoor een 360° luchtinlaat en luchtuitlaat heeft, zorgt ervoor dat in korte tijd meer lucht uit alle richtingen wordt gezuiverd. De Raveg luchtfilter zuivert tot 140 m³/u. De ionisator maakt het filtersysteem compleet. Hoe werkt een ionisator? Een ionisator (ozon vrij) verspreidt negatieve ionen in de ruimte. In het apparaat wordt een negatieve hoogspanning op een naald gezet. De ionisator brengt maar liefst 30.000 tot 60.000 ionen per seconde in de ruimte. De negatieve ionen hechten zich aan de positief geladen ionen (virussen, fijnstof, bacteriën en schimmels). Met kunstmatige ionisatie creëer je een herstel van de natuurlijke concentratie van negatieve ionen. Door het lage vermogen, is het proces volledig veilig. Geluid en Licht Het geluidsniveau bij een normaal werkende stand ligt op een niveau van 30 dB en op maximaal vermogen ligt het geluidsniveau op 32 dB, dit biedt een rustgevende en comfortabele slaapomgeving. Het warme paarse nachtlampje geeft een sfeervol en rustgevend licht. De paarse kleur stimuleert namelijk rust en slaap. De Raveg Air Purifier verbetert dus niet alleen de luchtkwaliteit, maar ook de rust en slaap! USB-stroomvoorziening De Raveg luchtreiniger wordt voorzien van stroom door middel van een usb aansluiting. Eenvoudig aan te sluiten op je stekkerblok, laptop of andere usb adapters. USB-kabel wordt meegeleverd. 24 uur per dag filteren De Raveg luchtreiniger is eenvoudig in gebruik. Door onnodige knoppen in het vernieuwde design te hebben verwijderd, staat de luchtzuivering 24 uur per dag aan. Gedurende de dag komen er nieuwe verontreinigingen in de lucht. Zo komen er bijvoorbeeld pollen binnen als de voordeur opengaat en komt er stof vrij als je op de bank neerploft. Om de lucht optimaal te zuiveren is het belangrijk dat de zuiveraar continu aanstaat. Zeer geschikt voor o.a. mensen met: Benauwdheid & kortademigheid Vermoeidheid Honden- en kattenallergie Huisstofmijt & allergie Pollenallergie Overmatig gevoelig voor griep Geschikt voor ruimtes zoals: Huiskamer Gang, hal Kantoor Werkkamer Tandartspraktijken Kapsalons Pedicures Studeerkamer Babykamer/kinderkamer

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van luchtbevochtigers. Er zijn namelijk 468 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste