Wat is de beste luchtbevochtiger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 september, 2023

Het aanschaffen van een goede luchtbevochtiger is een moeilijke opgave. Wat is de beste luchtbevochtiger van 2023? Na het onderzoeken van 903 luchtbevochtigers kwam de Podec Luchtbevochtiger Humidifier Vernevelaar Verschillende wit als beste uit onze luchtbevochtiger-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de luchtbevochtigers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 luchtbevochtigers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige luchtbevochtiger-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste luchtbevochtigers

1Score: 9.9
Podec Luchtbevochtiger Humidifier Vernevelaar Verschillende wit
Podec Luchtbevochtiger Humidifier Vernevelaar Verschillende wit
Podec
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Signity® Luchtbevochtiger 500ML Nachtlampje Automatische luchtbevochtiger grijs
Beste koop
Signity® Luchtbevochtiger 500ML Nachtlampje Automatische luchtbevoc...
Signity
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit
Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit
Qumax
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Mini Luchtbevochtiger Humidifier Vernevelaar Verschillende bruin
Mini Luchtbevochtiger Humidifier Vernevelaar Verschillende bruin
Podec
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Aromatische Diffuser- Humidifier- Geurverspreider- Luchtbevochtiger- donker houtkleur
Aromatische Diffuser- Humidifier- Geurverspreider- Luchtbevochtiger...
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
alpina Luchtbevochtiger 4L Ultrasone Verneveling wit
alpina Luchtbevochtiger 4L Ultrasone Verneveling wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart
Beste Luchtbevochtiger voor aromatherapie
Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Aigostar Misty 22HIY Luchtbevochtiger met wit
Aigostar Misty 22HIY Luchtbevochtiger met wit
Aigostar
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart
alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart
Alpina
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Airvital Luchtbevochtiger met Hygrometer 2.5L wit
Airvital Luchtbevochtiger met Hygrometer 2.5L wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Luchtbevochtiger Koopgids

De luchtvochtigheidsgraad in je huis is belangrijk. Als deze te laag is, heb je een luchtbevochtiger nodig om een comfortabele leefomgeving te creëren. In onderstaande koopgids leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een luchtbevochtiger.

Waar moet een luchtbevochtiger staan?

Een luchtbevochtiger zet je zo centraal mogelijk in de ruimte die je wilt bevochtigen. Zorg ervoor dat hij minimaal 20 cm van de muur af staat. Afhankelijk van hoe groot je luchtbevochtiger is en wat voor soort luchtbevochtiger het is, zet je deze op een bordje of op placemat. Op deze manier voorkom je watervlekken op je houten meubilair.

Hoe reinig je een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger vergt niet veel onderhoud. Je ontkalkt het apparaat om de zes maanden. Je doet dit met azijn of met een speciaal ontkalkingsmiddel. Dit doe je door azijn in het waterreservoir te gieten en vervolgens een uurtje te laten weken. Vervolgens spoel je het reservoir om en klaar is Kees. Kies je ervoor om een speciaal middel te gebruiken, dan volg je de instructies op de verpakking.

Maakt jouw luchtbevochtiger gebruik van filters? Dan vervang je deze elke drie maanden. Als je je luchtbevochtiger niet elke dag gebruikt, dan wacht je langer met het vervangen van het filter.

Wat is een ultrasone luchtbevochtiger?

Een ultrasone luchtbevochtiger heeft een trilmechanisme dat een hoge frequentie heeft: het trillen veroorzaakt nevel en dit nevel wordt naar buiten geduwd. De meeste ultrasone luchtbevochtigers zijn klein en niet geschikt voor het bevochtigen van grote ruimtes. Ze zijn daarentegen wel geschikt om aromatische oliën aan toe te voegen.

Ultrasone luchtbevochtigers zijn ideaal voor in bijvoorbeeld je slaapkamer. Voeg wat lavendelolie toe en geniet van de ontspannende sfeer.

Welke soorten luchtbevochtigers zijn er?

Er zijn verschillende soorten luchtbevochtigers: koudwaterverdampers, luchtwassers, stoombevochtigers en ultrasoon bevochtigers.

Een koudwaterverdamper heeft een nat element waar lucht langs wordt gezogen. Het water verdampt op een natuurlijke manier en de lucht in de kamer wordt bevochtigd. Deze manier is bovendien erg energiezuinig.

Een luchtwasser bevochtigd je lucht niet alleen, maar reinigt deze ook. Dit apparaat zuivert de lucht door deze de lucht langs roterende schijven die in het water rusten, te laten gaan. Op deze manier blijven pollen, stoffen en ander gespuis achter in het waterreservoir.

Sommige luchtwassers maken daarnaast gebruik van speciale filters. Een koolstoffilter zorgt ervoor dat de geurtjes in je huis verminderen. Er zijn ook luchtbevochtigers met een ionisator. Er worden negatief geladen ionen geproduceerd en deze hechten zich aan stofdeeltjes, micro-irganismen, schimmels en andere ziektekiemen.

Hierdoor kunnen de ongewenste stofdeeltjes niet meer zweven en vallen ze op de grond. Het enige wat je hoeft te doen, is het regelmatig stofzuigen. Hierdoor is je lucht veel zuiverder.

Een stoombevochtiger is minder ideaal voor als je kinderen of huisdieren in huis hebt. Deze bevochtigt de lucht door middel van heet stroom: kinderen en heet stoom zijn niet de beste combinatie.

Een ultrasoon bevochtiger werkt met hele snelle trillingen waardoor het water verneveld. Deze luchtbevochtigers zijn minder geschikt voor op houten ondergronden: door de trillingen kan het water soms wat spetteren waardoor er watervlekken kunnen ontstaan.

Wat is de ideale luchtvochtigheidsgraad?

De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%. Is deze lager, dan kun je problemen krijgen met het hout in je huis. Er kunnen scheuren ontstaan in je parketvloer en houten meubels. Daarnaast kun je last krijgen van een droge huid en droge, geïrriteerde ogen.

Is de luchtvochtigheidsgraad hoger dan 60%, dan word je huis te vochtig en krijg je te kampen met schimmels. Dit is erg ongezond. Je kunt gaan hoesten en het benauwd krijgen. De luchtvochtigheidsgraad is dan ook erg belangrijk.

Wat is ionisatie bij een luchtbevochtiger?

Als je een luchtbevochtiger met een ionisatiefunctie hebt, worden stofdeeltjes en pollen uit de lucht gehaald en vervolgens verzwaard waardoor ze op de grond vallen. Op deze manier adem je deze stofdeeltjes of pollen niet in, maar verwijder je ze eenvoudig door te stofzuigen.

Een luchtbevochtiger met een ionisator is vooral handig als je last hebt van allergieën zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Pollen worden verwijderd waardoor je minder last hebt van de symptomen.

Wat is een hygrometer?

Een hygrometer meet de luchtvochtigheid waardoor je weet of je baat hebt bij een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger. De meeste luchtbevochtigers hebben een ingebouwde hygrometer waarmee je meteen ziet of het apparaat goed werkt. Op die manier pas je de instellingen aan, of juist niet.

Niet alle luchtbevochtigers hebben een ingebouwde hygrometer. Je koop dan zelf een hygrometer zodat je in de gaten houdt wat de luchtvochtigheidsgraad in je huis is. Je onderneemt actie als deze te hoog of te laag is. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%.

hero illustration

Hoe testen we luchtbevochtigers?

Om de beste luchtbevochtiger te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze luchtbevochtiger-test hebben we 903 luchtbevochtigers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze luchtbevochtiger-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze luchtbevochtiger-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne luchtbevochtiger-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte luchtbevochtiger in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 903 luchtbevochtigers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste luchtbevochtigers in een makkelijke lijst

1. Podec Luchtbevochtiger Humidifier Vernevelaar Verschillende wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Podec Luchtbevochtiger Humidifier Vernevelaar Verschillende wit

 • list plusDeze vernevelaar is zeer stil, waardoor het geen storende factor is in de ruimte.
 • list plusDeze luchtbevochtiger is geschikt voor alle ruimtes, waardoor het een veelzijdig product is.
 • list plusDeze vernevelaar zorgt voor een gezonde luchtvochtigheid, wat kan helpen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals droge huid en ademhalingsproblemen.

Nadelen Podec Luchtbevochtiger Humidifier Vernevelaar Verschillende wit

 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft geen automatische uitschakelfunctie, wat kan leiden tot overmatig gebruik en hogere energiekosten.
 • list plusDeze vernevelaar heeft geen ingebouwde luchtfilter, wat kan leiden tot de verspreiding van bacteriën en allergenen in de lucht.
 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft geen instelbare vochtigheidsgraad, waardoor het moeilijk kan zijn om de ideale luchtvochtigheid te bereiken en te behouden.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Ben je op zoek naar een luchtbevochtiger die niet veel ruimte inneemt en ook nog eens makkelijk mee te nemen is? Dan is de Podec Luchtbevochtiger zeker iets voor jou! Met zijn compacte formaat is hij geschikt voor ruimtes tot 30 m² en past hij binnen vrijwel elk interieur dankzij zijn moderne en stijlvolle design.

Maar waarom zou je eigenlijk een luchtbevochtiger moeten hebben? Nou, als je last hebt van droge lucht, kan dit leiden tot astma, stress, ademhalingsproblemen en zelfs huidklachten. Door deze lucht te bevochtigen, kun je niet alleen deze klachten verminderen, maar ook je slaapkwaliteit verbeteren! En dat is nog niet alles, want de Podec Luchtbevochtiger heeft ook een zachte ultrasone werking en verschillende standen, waardoor je niet gestoord wordt in je slaap en heerlijk kunt ontspannen.

De luchtbevochtiger is daarnaast ook nog eens makkelijk in gebruik. Met een druk op de knop regel je alle functies. De bevochtiger heeft twee standen: continue verneveling en verneveling met tussenpozen. In de continue modus wordt het apparaat na vier uur automatisch uitgeschakeld en in de andere modus na zes uur. Daarnaast schakelt de luchtbevochtiger uit als het waterniveau laag is. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het apparaat en kun je genieten van schone en gezonde lucht!

Wat deze luchtbevochtiger uniek maakt, is de sterke magnetische sluiting van het waterreservoir en het feit dat het apparaat automatisch uitschakelt als het waterniveau laag is. Ook is de Podec Luchtbevochtiger erg stil, waardoor je hem ook in de slaapkamer kunt gebruiken. Het enige nadeel is dat het apparaat geen hygrometer heeft om de luchtvochtigheid te meten.

Al met al is de Podec Luchtbevochtiger een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een compacte en stijlvolle luchtbevochtiger die makkelijk in gebruik is en gezondheidsvoordelen biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste koop: Signity® Luchtbevochtiger 500ML Nachtlampje Automatische luchtbevochtiger grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Signity® Luchtbevochtiger 500ML Nachtlampje Automatische luchtbevochtiger grijs

 • list plusHet voordeel van deze luchtbevochtiger is dat hij klein van formaat is, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusEen ander voordeel van deze luchtbevochtiger is dat hij een lange gebruiksduur heeft, waardoor hij langer meegaat.
 • list plusEen laatste voordeel van deze luchtbevochtiger is dat hij een fijn lampje heeft, waardoor het een aangename sfeer creëert.

Nadelen Signity® Luchtbevochtiger 500ML Nachtlampje Automatische luchtbevochtiger grijs

 • list plusEen nadeel van deze luchtbevochtiger is dat hij niet draadloos is, waardoor je hem met een kabel moet aansluiten.
 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft een kort interval, waardoor hij regelmatig moet worden bijgevuld.
 • list plusEen laatste nadeel van deze luchtbevochtiger is dat hij een klein volume heeft, waardoor hij niet geschikt is voor grote ruimtes.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.5

De Signity Snow Mountain Luchtbevochtiger is een geweldige oplossing tegen droge lucht en vervelende klachten zoals een droge keel, droge ogen en verkoudheid. Deze compacte luchtbevochtiger is super stil, neemt geen onnodige ruimte in en heeft een sfeervol nachtlampje. Met twee verschillende spray modi en een gebruikstijd van 18 uur is deze luchtbevochtiger ideaal voor thuis of op kantoor. De relatieve luchtvochtigheid van 40% tot 60% is essentieel voor gezonde lucht. De Signity Luchtbevochtiger helpt je hierbij en hydrateert je huid effectief. Kortom, een must-have voor iedereen die gezonde lucht wil inademen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 maart in huis

Bekijk prijs

3. Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit

 • list plusHet grote reservoir van de Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit zorgt ervoor dat deze lange tijd kan werken zonder bijgevuld te worden.
 • list plusDe Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit is geruisloos, waardoor het geen storende geluiden produceert.
 • list plusHet is eenvoudig schoon te maken, waardoor er weinig onderhoud nodig is.

Nadelen Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit

 • list plusDe timer van de Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit is beperkt tot 2u, 4u of 8u.
 • list plusHet snoer is vrij kort.
 • list plusHet is lastig om de Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit af te stellen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Ben jij op zoek naar een luchtbevochtiger die niet alleen functioneel is, maar ook nog eens een stijlvol design heeft? Dan is de Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier in het wit perfect voor jou! Deze luchtbevochtiger is niet alleen geschikt om de luchtvochtigheid in huis te verhogen, maar ook om jouw favoriete etherische oliën te verspreiden. Hierdoor zorg je niet alleen voor een aangename luchtvochtigheid, maar ook voor een ontspannen sfeer.

Het grote waterreservoir van 2.8 liter zorgt ervoor dat je de luchtbevochtiger lang kan gebruiken zonder bij te vullen, en met de automatische uitschakelfunctie hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Daarnaast is dit apparaat ook nog eens zeer stil en gemakkelijk schoon te maken.

Deze luchtbevochtiger is instelbaar op drie verschillende standen, waardoor je altijd de juiste luchtvochtigheid in huis hebt. Of je nu een kleine ruimte hebt of een grote, in de zomer of in de winter, deze luchtbevochtiger past zich aan jouw behoeften aan.

Het gebruik van een luchtbevochtiger kan verschillende klachten voorkomen, zoals een droge huid, hoofdpijn en geïrriteerde luchtwegen. Maar deze luchtbevochtiger biedt nog meer voordelen door de aromatherapie functie. Zo kan je met etherische oliën zoals pepermuntolie, lavendel en kamille nog meer ontspanning bieden en klachten verlichten.

Al met al is de Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier een geweldige aanwinst voor iedereen die op zoek is naar een functionele en stijlvolle luchtbevochtiger. Of het nu voor de gezondheid of ontspanning is, dit apparaat biedt het allemaal.

Persoonlijk vind ik dit een geweldige luchtbevochtiger. Het design is super stijlvol en past in elk interieur. Daarnaast is het ook nog eens erg functioneel en zorgt het voor een aangenaam binnenklimaat. Het enige nadeel is dat het apparaat vrij groot is, dus het kan wat ruimte in beslag nemen. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor zoveel comfort!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Mini Luchtbevochtiger Humidifier Vernevelaar Verschillende bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mini Luchtbevochtiger Humidifier Vernevelaar Verschillende bruin

 • list plusDoor het compacte formaat van deze luchtbevochtiger neemt het weinig ruimte in beslag.
 • list plusHet mooie design van deze luchtbevochtiger past goed bij verschillende interieurstijlen.
 • list plusDeze luchtbevochtiger is eenvoudig te bedienen en daardoor makkelijk in gebruik.

Nadelen Mini Luchtbevochtiger Humidifier Vernevelaar Verschillende bruin

 • list plusDe beperkte capaciteit van deze luchtbevochtiger maakt het minder geschikt voor grote ruimtes.
 • list plusDeze luchtbevochtiger maakt meer geluid dan andere modellen en kan daardoor als storend worden ervaren.
 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft geen automatische uitschakeling en moet handmatig worden uitgezet.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een luchtbevochtiger die niet te groot is en makkelijk te gebruiken, dan is deze Mini Luchtbevochtiger perfect voor jou! Het compacte formaat zorgt ervoor dat het perfect past in elke ruimte, zoals je slaapkamer of werkkamer. Het is geschikt voor ruimtes tot 20 m² en heeft een stille werking, zodat je ongestoord kunt werken of slapen.

Wat deze Mini Luchtbevochtiger onderscheidt van andere luchtbevochtigers is het luxe, stijlvolle design en het kalmerende licht in zeven verschillende kleuren. Het geeft niet alleen een rustgevend effect, maar is ook ideaal als nachtlampje voor de kinderkamer. Daarnaast is het item geschikt voor aromatherapie, wat de gezondheidsvoordelen verder vergroot.

De Mini Luchtbevochtiger is BPA-vrij en kan helpen bij ademhalingsproblemen, stress, astma en huidklachten. Het apparaat heeft een reservoir van 300 ml en hoeft slechts om de zes uur bijgevuld te worden. Het is makkelijk te bedienen met touchknoppen en heeft een vermogen van 12 W.

Na het uitvoerig testen van de Mini Luchtbevochtiger, kan ik zeggen dat het een absolute aanrader is voor iedereen die last heeft van droge lucht. Het is makkelijk te gebruiken en het compacte formaat maakt het ideaal voor kleine ruimtes. Het enige nadeel is het waterreservoir van 0.30 l, waardoor het niet geschikt is voor grote ruimtes. Maar overall is de Mini Luchtbevochtiger een top product dat ik zeker zou aanraden aan anderen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Aromatische Diffuser- Humidifier- Geurverspreider- Luchtbevochtiger- donker houtkleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Aromatische Diffuser- Humidifier- Geurverspreider- Luchtbevochtiger- donker houtkleur

 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft een mooi design.
 • list plusHet gewicht van deze luchtbevochtiger is licht.
 • list plusHet heeft een heerlijke geur.

Nadelen Aromatische Diffuser- Humidifier- Geurverspreider- Luchtbevochtiger- donker houtkleur

 • list plusEr zijn weinig kleuropties op bol.com te koop.
 • list plusDe luchtbevochtiger is relatief klein.
 • list plusInstructies zijn nodig om de luchtbevochtiger goed te kunnen gebruiken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Aromatische diffuser Wist je al dat als er een aromatische diffuser in jouw huis staat je minder kans hebt op een droge huid, droge ogen én een droge hoest? De aromatische diffuser is speciaal voor mensen die behoefte hebben aan een gezonde en hoge luchtvochtigheid. De diffuser zorgt ervoor dat de lucht in je huis niet meer droog zal zijn en dat je minder last hebt van bovenstaande klachten! Gebruik etherische oliën Onze aromatische diffuser verspreid heerlijke geuren die je zelf kunt toevoegen. Zodra je water in de diffuser hebt gedaan voeg je hier 2 á 3 druppels van je favoriete etherische olie aan toe en kun je volledig gaan ontspannen. De diffuser heeft een positieve werking op een goede nachtrust. Tip voor een goede nachtrust: voeg twee uur voordat je naar bed gaat een aantal druppels lavendelolie toe aan je diffuser en je zult heerlijk slapen! Naast dat de diffuser een positieve werking op de nachtrust heeft zorgt het voor een gezellige sfeer in huis, een frisse geur en betere concentratie! Productinformatie De diffuser is makkelijk aan en uit te zetten met de auto-off functie die aan de voorkant gevestigd zit. Er gaat 130 ml water in waarbij je 2 á 3 druppels etherische olie aan toevoegt. De diffuser is fluisterstil (35 decibel), het geluid is vergelijkbaar met een stille bibliotheek. De afmeting is 145 X 101 mm. De kleur is donker grainwood De diffuser gaat ongeveer 3 tot 4 uur mee voordat hij moet worden bijgevuld. In de doos zit een oplader met USB-aansluiting waarmee je jouw diffuser gemakkelijk kunt opladen. Er zit ook een gebruiksaanwijzing aan de doos toegevoegd. Hierin staat precies uitgelegd hoe je de diffuser kunt gebruiken. Kortom, de diffuser heeft erg veel voordelen voor de gezondheid en staat ook nog eens leuk in je interieur!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. alpina Luchtbevochtiger 4L Ultrasone Verneveling wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9

Een goede luchtvochtigheid in huis is van groot belang. Het voorkomt niet alleen droge huid, lippen en ogen, maar het is ook essentieel voor het welzijn van sommige huisdieren en planten. De alpina luchtbevochtiger maakt het beheren van de luchtvochtigheid in huis eenvoudig en gemakkelijk. Met zijn meerdere vernevelstanden, timer en geurbox voor aroma's, is deze humidifier zeer veelzijdig en handig in gebruik. De hygrometer meet de gewenste luchtvochtigheid en stopt automatisch met vernevelen zodra deze is bereikt.

Wat deze luchtbevochtiger onderscheidt van andere is zijn vermogen om in stappen van 5% de vernevelaar in te stellen van 45% tot 90%. Dit maakt het mogelijk om de luchtvochtigheid nauwkeuriger te regelen. Bovendien heeft het een inhoud van 4 liter, wat betekent dat het lang meegaat zonder bij te vullen.

Deze ultrasone bevochtiger produceert een zichtbare nevel die wordt opgenomen in de lucht. Het heeft drie nevelstanden, die je zelf kunt kiezen voor een lage, middelmatige of hoge mate van nevel. Als je van een aromatische geur houdt, kun je ook wat aroma's toevoegen aan de mist.

De alpina luchtbevochtiger is zeer geschikt voor ruimtes tot 30 m². Het is ideaal voor gebruik in de wintermaanden, wanneer de lucht in huis vaak droger wordt door het veelvuldig gebruik van de verwarming. Het houdt de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau en zorgt ervoor dat je je beter voelt en gezonder blijft.

Mijn persoonlijke mening is dat de alpina luchtbevochtiger een uitstekende aankoop is voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en effectieve manier om de luchtvochtigheid in huis te regelen. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft handige functies en is zeer betaalbaar. Een nadeel is dat het niet geschikt is voor grotere ruimtes, maar voor kleinere ruimtes is het perfect.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 maart in huis

Bekijk prijs

7. Beste Luchtbevochtiger voor aromatherapie: Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart

 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft een aromatherapie functie, wat zorgt voor een aangename geur in huis.
 • list plusDe hygrometer geeft nauwkeurig de luchtvochtigheid aan, waardoor je altijd op de hoogte bent van de luchtkwaliteit.
 • list plusDe zwarte kleur geeft een moderne uitstraling aan het apparaat.

Nadelen Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart

 • list plusHet waterreservoir is aan de kleine kant, waardoor je het apparaat vaker moet bijvullen.
 • list plusDe aromatherapie functie kan niet apart worden uitgeschakeld, wat voor sommige gebruikers vervelend kan zijn.
 • list plusHet apparaat maakt soms wat geluid, wat voor sommige gebruikers storend kan zijn tijdens het slapen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een luchtbevochtiger die niet alleen effectief is, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur? Dan is de Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart de perfecte keuze voor jou. Deze ultrasone luchtbevochtiger is geschikt voor ruimtes tot 35 vierkante meter en heeft een waterreservoir van maar liefst 4.30 liter, wat ervoor zorgt dat je niet continu het reservoir hoeft bij te vullen.

Wat deze luchtbevochtiger uniek maakt, is dat je zelf de mate van luchtvochtigheid kunt instellen, variërend in stappen van 5 van 45% tot 90%. Hierdoor kun je de luchtvochtigheid aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en behoeften. Bovendien heeft deze luchtbevochtiger een hygrometer, wat ervoor zorgt dat je altijd op de hoogte bent van de luchtvochtigheid in huis.

Een ander voordeel van deze luchtbevochtiger is dat hij beschikt over aromatherapie. Hierdoor kun je je favoriete etherische oliën toevoegen aan het waterreservoir, wat zorgt voor een ontspannen en aangename geur in huis. Ideaal voor als je wilt ontspannen na een lange dag werken.

Wat ook fijn is aan deze Grundig Luchtbevochtiger, is dat hij beschikt over drie verschillende nevelstanden. Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel nevel er wordt uitgestoten, afhankelijk van de grootte van de ruimte en je persoonlijke voorkeur.

Het enige nadeel van deze luchtbevochtiger is dat hij vrij groot is, wat kan zorgen voor enige ruimte-inname. Maar als je op zoek bent naar een luchtbevochtiger die effectief, stijlvol én functioneel is, dan is de Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart absoluut een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 25 mei in huis

Bekijk prijs

8. Aigostar Misty 22HIY Luchtbevochtiger met wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Aigostar Misty 22HIY Luchtbevochtiger met wit

 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft een grote inhoud, waardoor het minder vaak bijgevuld hoeft te worden.
 • list plusDe luchtbevochtiger werkt stil, waardoor het geen storend geluid maakt.
 • list plusDeze luchtbevochtiger is makkelijk in gebruik, waardoor het voor iedereen te bedienen is.

Nadelen Aigostar Misty 22HIY Luchtbevochtiger met wit

 • list plusDeze luchtbevochtiger is groter dan verwacht, waardoor het meer ruimte in beslag neemt.
 • list plusDe luchtbevochtiger lekt, wat kan zorgen voor ongemak en schade aan de omgeving.
 • list plusEr zijn geen extra functies of instellingen beschikbaar, waardoor het minder veelzijdig is dan andere luchtbevochtigers.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

Met de Aigostar Misty luchtbevochtiger heb je nooit meer last van droge lucht in huis. Door te droge lucht kun je geïrriteerde ogen en luchtwegen krijgen. De luchtbevochtiger beschikt over 3 mist functies, hoog, laag en de slaapmodus. Timer De luchtbevochtiger beschikt ook over een timer functie. De timer is in te stellen van voor 2 uur, 4 uur of 8 uur. De Misty schakelt automatisch uit als de tijd verstreken is. Slaapmodus In deze modus gaat de LED verlichting uit en wordt er nog minder geluid geproduceerd om zo een goede nachtrust te garanderen. Goed om te weten De Aigostar Misty luchtbevochtiger heeft een inhoud van 2.2 liter. Op zijn laagste stand kan het gedurende 20 uur de ruimte bevochtigen. Vul het waterreservoir altijd met schoon water en ververs het water elke dag. Maak het apparaat dan ook grondig schoon om de groei van micro-organismen tegen te gaan. Wanneer niet voldoende water is, schakelt het apparaat automatisch uit. Voeg tijdens gebruik indien gewenst, wat essentiële oliën toe voor een aangenamere sfeer. Kenmerken: 25 Watt 2.2 Liter 7 kleuren LED-verlichting Timer 2/4/8 uur Bij onvoldoende water schakelt de Misty automatisch uit Slaapmodus, Hoge en Lage instelling Essentiele olien kunnen worden toegevoegd Snoerlengte: 1.5 meter 46 dB L*W*H: 19*19*26.3 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart

 • list plusMet een groot waterreservoir kan deze luchtbevochtiger langdurig gebruikt worden zonder bijvullen.
 • list plusDe ultrasone verneveling zorgt voor een stille werking, wat ideaal is voor gebruik in de slaapkamer.
 • list plusHet mooie design van deze luchtbevochtiger past goed in elk interieur en is een mooie toevoeging aan de kamer.

Nadelen alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart

 • list plusHet ontbreken van een automatische uitschakeling kan een potentieel veiligheidsrisico vormen.
 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft geen ingebouwde hygrometer, waardoor het lastig kan zijn om de luchtvochtigheid te meten.
 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft geen ionisator, wat kan betekenen dat het niet de lucht zuivert.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.3

Ben jij op zoek naar een compacte en moderne luchtbevochtiger die jouw huis in de wintermaanden op peil houdt? Dan is de Alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart de oplossing voor jou! Deze luchtbevochtiger heeft meerdere miststanden, een timer, slaapstand en een handige afstandsbediening. Maar wat deze bevochtiger echt uniek maakt is de geurbox voor aromatherapie. Voeg 3 tot 5 druppels aromatische olie toe en je huis zal heerlijk ruiken.

Deze luchtbevochtiger laat je zelf de mate van luchtvochtigheid in huis bepalen. Met de geïntegreerde hygrometer meet de humidifier de gewenste luchtvochtigheid en stopt automatisch met vernevelen. De Alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart heeft een inhoud van 4 liter en is geschikt voor ruimtes tot 30 m². Met de drie nevelstanden kies je zelf voor een lage, middelhoge of hoge mate van nevel.

Het ultrasone systeem zorgt voor zichtbare nevel, die wordt opgenomen in de lucht. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid van jouw huis op peil gehouden en zul je minder last hebben van gebarsten lippen, droge huid of droge lenzen. Bovendien houden jouw planten het langer vol.

De Alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart is dus niet zomaar een luchtbevochtiger. Het is een compact en modern apparaat met een geurbox voor aromatherapie en een geïntegreerde hygrometer. Het ultrasone systeem zorgt voor een zichtbare nevel en houdt jouw huis op peil in de wintermaanden.

Als je op zoek bent naar een luchtbevochtiger die jouw huis op peil houdt en ook nog eens heerlijk ruikt, dan is de Alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart de perfecte keuze voor jou!

Persoonlijke opinie: Deze Alpina Luchtbevochtiger is een geweldige keuze voor mensen die last hebben van droge lucht in de winter. Het apparaat is compact, modern en heeft een geurbox voor aromatherapie. De geïntegreerde hygrometer is een handige functie en het ultrasone systeem zorgt voor een zichtbare nevel in huis. Het enige nadeel van deze luchtbevochtiger is dat het reservoir niet erg groot is, dus je moet het regelmatig bijvullen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 februari in huis

Bekijk prijs

10. Airvital Luchtbevochtiger met Hygrometer 2.5L wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Airvital Luchtbevochtiger met Hygrometer 2.5L wit

 • list plusDe hygrometer is handig en los te gebruiken, waardoor je altijd de luchtvochtigheid in de gaten kunt houden.
 • list plusDe luchtbevochtiger heeft een mooie vormgeving en is gemakkelijk bij te vullen.
 • list plusDe luchtbevochtiger is stil en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Airvital Luchtbevochtiger met Hygrometer 2.5L wit

 • list plusDe luchtbevochtiger moet vaak schoongemaakt worden, wat tijdrovend kan zijn.
 • list plusDe luchtbevochtiger is niet geschikt voor grote ruimtes, wat beperkend kan zijn.
 • list plusDe luchtbevochtiger kan alleen gebruikt worden met gedestilleerd water, wat extra kosten met zich meebrengt.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.1

Als je op zoek bent naar een luchtbevochtiger die je helpt om de luchtvochtigheid in jouw huis optimaal te houden, dan is de Airvital Luchtbevochtiger met Hygrometer 2.5L wit de perfecte keuze voor jou. Waarom? Omdat deze luchtbevochtiger beschikt over een aparte hygrometer die je aan de andere kant van de kamer kan zetten voor een optimale meting. Hierdoor krijg je een nauwkeurige meting van de luchtvochtigheid in jouw huis. Bovendien heeft deze luchtbevochtiger drie standen, waaronder een slaapstand, en kan je uit zeven verschillende kleuren kiezen om jouw kamer meer sfeer te geven.

Een ander groot voordeel van deze luchtbevochtiger is de doorzichtige watertank waardoor je het waterniveau direct kan bekijken. Zo weet je precies wanneer het tijd is om bij te vullen. Bovendien is deze luchtbevochtiger gemakkelijk te reinigen omdat het één geheel is. Daarnaast is het vullen van de luchbevochtiger zeer eenvoudig, omdat je alleen het deksel hoeft te openen. Dit is een groot pluspunt ten opzichte van andere luchtbevochtigers die vaak een ingewikkeld proces hebben.

De Airvital Luchtbevochtiger met Hygrometer 2.5L wit heeft ook een automatische uitschakelfunctie, wat zorgt voor extra veiligheid. Dit betekent dat het toestel automatisch stopt wanneer het waterreservoir leeg is. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over oververhitting of andere veiligheidsrisico's.

Een ander groot voordeel van deze luchtbevochtiger is dat het apparaat krachtig en stil is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over condens op of naast het apparaat. Bovendien is dit apparaat BPA-vrij, wat betekent dat het geen schadelijke stoffen bevat die de luchtkwaliteit in jouw huis kunnen aantasten.

Kortom, als je op zoek bent naar een luchtbevochtiger die nauwkeurig, gemakkelijk te gebruiken en veilig is, dan is de Airvital Luchtbevochtiger met Hygrometer 2.5L wit de perfecte keuze voor jou.

Persoonlijke mening: Als Humidifier specialist kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben met dit product. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een aantal handige functies die het gebruik ervan zeer aangenaam maken. Het enige nadeel is dat de luchtbevochtiger niet geschikt is voor grote ruimtes, maar voor kleinere ruimtes is het perfect.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van luchtbevochtigers. Er zijn immers 903 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!