De Bestenu Luchtbevochtiger Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


De luchtvochtigheidsgraad in je huis is belangrijk. Als deze te laag is, heb je een luchtbevochtiger nodig om een comfortabele leefomgeving te creëren. In onderstaande koopgids leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een luchtbevochtiger.

Waar moet een luchtbevochtiger staan?

Een luchtbevochtiger zet je zo centraal mogelijk in de ruimte die je wilt bevochtigen. Zorg ervoor dat hij minimaal 20 cm van de muur af staat. Afhankelijk van hoe groot je luchtbevochtiger is en wat voor soort luchtbevochtiger het is, zet je deze op een bordje of op placemat. Op deze manier voorkom je watervlekken op je houten meubilair.

Hoe reinig je een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger vergt niet veel onderhoud. Je ontkalkt het apparaat om de zes maanden. Je doet dit met azijn of met een speciaal ontkalkingsmiddel. Dit doe je door azijn in het waterreservoir te gieten en vervolgens een uurtje te laten weken. Vervolgens spoel je het reservoir om en klaar is Kees. Kies je ervoor om een speciaal middel te gebruiken, dan volg je de instructies op de verpakking.

Maakt jouw luchtbevochtiger gebruik van filters? Dan vervang je deze elke drie maanden. Als je je luchtbevochtiger niet elke dag gebruikt, dan wacht je langer met het vervangen van het filter.

Wat is een ultrasone luchtbevochtiger?

Een ultrasone luchtbevochtiger heeft een trilmechanisme dat een hoge frequentie heeft: het trillen veroorzaakt nevel en dit nevel wordt naar buiten geduwd. De meeste ultrasone luchtbevochtigers zijn klein en niet geschikt voor het bevochtigen van grote ruimtes. Ze zijn daarentegen wel geschikt om aromatische oliën aan toe te voegen.

Ultrasone luchtbevochtigers zijn ideaal voor in bijvoorbeeld je slaapkamer. Voeg wat lavendelolie toe en geniet van de ontspannende sfeer.

Welke soorten luchtbevochtigers zijn er?

Er zijn verschillende soorten luchtbevochtigers: koudwaterverdampers, luchtwassers, stoombevochtigers en ultrasoon bevochtigers.

Een koudwaterverdamper heeft een nat element waar lucht langs wordt gezogen. Het water verdampt op een natuurlijke manier en de lucht in de kamer wordt bevochtigd. Deze manier is bovendien erg energiezuinig.

Een luchtwasser bevochtigd je lucht niet alleen, maar reinigt deze ook. Dit apparaat zuivert de lucht door deze de lucht langs roterende schijven die in het water rusten, te laten gaan. Op deze manier blijven pollen, stoffen en ander gespuis achter in het waterreservoir.

Sommige luchtwassers maken daarnaast gebruik van speciale filters. Een koolstoffilter zorgt ervoor dat de geurtjes in je huis verminderen. Er zijn ook luchtbevochtigers met een ionisator. Er worden negatief geladen ionen geproduceerd en deze hechten zich aan stofdeeltjes, micro-irganismen, schimmels en andere ziektekiemen.

Hierdoor kunnen de ongewenste stofdeeltjes niet meer zweven en vallen ze op de grond. Het enige wat je hoeft te doen, is het regelmatig stofzuigen. Hierdoor is je lucht veel zuiverder.

Een stoombevochtiger is minder ideaal voor als je kinderen of huisdieren in huis hebt. Deze bevochtigt de lucht door middel van heet stroom: kinderen en heet stoom zijn niet de beste combinatie.

Een ultrasoon bevochtiger werkt met hele snelle trillingen waardoor het water verneveld. Deze luchtbevochtigers zijn minder geschikt voor op houten ondergronden: door de trillingen kan het water soms wat spetteren waardoor er watervlekken kunnen ontstaan.

Wat is de ideale luchtvochtigheidsgraad?

De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%. Is deze lager, dan kun je problemen krijgen met het hout in je huis. Er kunnen scheuren ontstaan in je parketvloer en houten meubels. Daarnaast kun je last krijgen van een droge huid en droge, geïrriteerde ogen.

Is de luchtvochtigheidsgraad hoger dan 60%, dan word je huis te vochtig en krijg je te kampen met schimmels. Dit is erg ongezond. Je kunt gaan hoesten en het benauwd krijgen. De luchtvochtigheidsgraad is dan ook erg belangrijk.

Wat is ionisatie bij een luchtbevochtiger?

Als je een luchtbevochtiger met een ionisatiefunctie hebt, worden stofdeeltjes en pollen uit de lucht gehaald en vervolgens verzwaard waardoor ze op de grond vallen. Op deze manier adem je deze stofdeeltjes of pollen niet in, maar verwijder je ze eenvoudig door te stofzuigen.

Een luchtbevochtiger met een ionisator is vooral handig als je last hebt van allergieën zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Pollen worden verwijderd waardoor je minder last hebt van de symptomen.

Wat is een hygrometer?

Een hygrometer meet de luchtvochtigheid waardoor je weet of je baat hebt bij een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger. De meeste luchtbevochtigers hebben een ingebouwde hygrometer waarmee je meteen ziet of het apparaat goed werkt. Op die manier pas je de instellingen aan, of juist niet.

Niet alle luchtbevochtigers hebben een ingebouwde hygrometer. Je koop dan zelf een hygrometer zodat je in de gaten houdt wat de luchtvochtigheidsgraad in je huis is. Je onderneemt actie als deze te hoog of te laag is. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%.

Hoe komt deze handige Luchtbevochtiger reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Luchtbevochtiger ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Luchtbevochtigers, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Luchtbevochtigers die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Luchtbevochtigers het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Luchtbevochtigers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Producten overeenkomstig aan Luchtbevochtigers

De beste Luchtbevochtigers in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Met de medisana UHW bevochtig je een ruimte tot 30 vierkante meter. Deze luchtbevochtiger produceert een zichtbare nevel om de lucht in huis te bevochtigen. Hoe sterk deze nevel is bepaal je zelf door aan de knop op het apparaat te draaien. Is de luchtvochtigheid in huis erg laag? Zet de bevochtiger dan op de hoogste stand, zodat de luchtvochtigheid sneller stijgt. Om de lucht te bevochtigen beschikt deze bevochtiger over een afneembaar waterreservoir van 4,2 liter. Handig, want zo vul je het reservoir gemakkelijk bij onder de kraan. Het waterreservoir reinig je met de meegeleverde reinigingsborstel. Je moet alleen wel even zoeken, want de reinigingsborstel zit verstopt onder het waterreservoir. Let op: gebruik alleen vers drinkwater of gefilterd water. Voor het verwijderen van kalkresten gebruik je een zacht ontkalkingsmiddel, zoals citroenzuur.

1. Medisana UHW


Product informatiePlus or Show more

✔ ZONDER CHEMICALIËN - Met de ingenieuze Hydro-Chill-technologie zorgt de Air Cooler voor natuurlijk gekoelde en bevochtigde lucht, zonder schadelijke chemicaliën. ✔ DRAAGBARE AIRCONDITIONER - Dankzij zijn compacte afmetingen past de mini-luchtkoeler in elke kamer. Het is bijzonder energiebesparend en verbruikt minder elektriciteit dan een spaarlamp. ✔ KLEIN & KRACHTIG - Ondanks zijn kleine formaat heeft de Aircooler flink vermogen: hij heeft 3 koelniveaus en werkt tot 12 uur op slechts één tank water. ✔ VEELZIJDIG GEBRUIK - De mobiele airconditioner is stil en kan gemakkelijk overal worden verplaatst en gebruikt. Er is een geïntegreerd nachtlampje voor gebruik in de slaapkamer. ✔ LEVERINGSOMVANG & DETAILS - 1x Livington SmartChill draagbare airconditioner met waterkoeling en wasbaar hydrofilter, 3 snelheidsniveaus en Swing-functie. Livington SmartChill - compacte airconditioner met waterkoeling Met Hydro-Chill-technologie zorgt de mini-luchtkoeler voor natuurlijke koeling: de lucht wordt bevochtigd met een fijne sproeinevel en bovendien gekoeld in het Smart-Chill-filter, zonder enige chemicaliën. Met zijn compacte afmetingen kan hij gemakkelijk worden vervoerd. Met 3 snelheden en koelstanden en de praktische swing-functie is optimale koeling gegarandeerd. De mini Air Cooler is bijzonder stil, ideaal voor kantoren, slaapkamers of kinderkamers. Een nachtlampje met twee helderheidsniveaus is zelfs geïntegreerd voor gebruik in de slaapkamer. Bovendien verbruikt de SmartChill minder elektriciteit dan een spaarlamp! De bediening is eenvoudig: koud water bijvullen, de startknop indrukken en het koelvermogen loopt tot wel 12 uur met slechts één tankvulling! Onderhoudsinstructies: Het SmartChill-filter is verwisselbaar en ook wasbaar, met de hand of in de bovenste lade van de vaatwasser. Tip: Koud water versterkt het koeleffect; ook kleine ijsblokjes kunnen door het water worden gemengd. Merk ook op dat u het beste effect zult voelen wanneer u zich in de directe omgeving van het apparaat bevindt. De productvoordelen op een rij: Koelt effectief met verdampingstechnologie Zonder chemische middelen Compact en gemakkelijk te vervoeren Bijzonder energiebesparend Vervangbaar, wasbaar filter (vaatwasmachinebestendig) Tot 12 uur koeling op één tank Drie snelheden en koelingsniveaus Leveringsomvang: 1x Livington SmartChill verdampingskoeler

2. Livington SmartChill | Krachtige Air Cooler


Product informatiePlus or Show more

Binnen enkele minuten genieten van frisse en bevochtigde lucht in huis, kantoor of in de slaapkamer? Heb jij door droge lucht in huis ook wel eens last van prikkende ogen, vermoeidheid en/of hoofdpijn? Dit komt vaak door een tekort aan bevochtigde lucht. Ontdek het comfort van optimale luchtvochtigheid in huis, de slaapkamer of op kantoor en ervaar het verschil dankzij deze moderne, stille, zuinige en vooral compacte luchtbevochtiger. Modern, compact en strak design Deze kleine luchtbevochtiger is een mooie en handige aanwinst voor in huis. Door zijn strakke, compacte en moderne design is het een accessoire dat je overal in huis kan plaatsen, zonder dat het storend is. De ingebouwde LED verlichting zorgt voor een mooie toevoeging aan het apparaat en geeft een kalmerende sfeer in de ruimte waar deze luchtbevochtiger geplaatst is. Waarom een luchtbevochtiger? Een luchtbevochtiger is een apparaat die ervoor zorgt dat de lucht in huis vochtig blijft. Vooral tijdens de winterdagen kan de luchtvochtigheid in huis lager worden omdat de ramen dicht blijven en de verwarming aan gaat. Hierdoor word de lucht in huis droog en dit adem je in. Droge lucht kan ervoor zorgen dat je sneller vatbaar bent voor aandoeningen aan de luchtwegen. Ook kan je sneller vermoeid raken en wordt de concentratie minder. Deze luchtbevochtiger zorgt ervoor dat water veranderd in fijne nevel (de damp die uit het apparaat komt) die zich door de ruimte verplaatst, waardoor de luchtvochtigheid optimaal blijft. Mensen met hooikoorts zullen merken dat de klachten verminderd worden bij regelmatig gebruik van het apparaat. Ook wordt de luchtvochtigheid verbeterd waardoor je minder snel last zal hebben van een droge huid of uitgedroogde slijmvliezen. Ook te gebruiken als Aromadifusser Aromatherapie via een diffuser is een behandelingswijze waarbij etherische oliën of andere aroma’s in je woon- en/of werkomgeving worden verdampt waardoor er een heerlijke geur in de omgeving wordt verspreid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan; Lavendel (wat werkt ter ontspanning en het vinden van de ideale nachtrust), Eucalyptus (effectief wanneer je last hebt van ontstekingen, verkoudheid of ademhalingsproblemen) of Rozemarijn (wat het lichaam en geest zuivert). Je kan elke gewenste etherische olie toevoegen aan deze luchtbevochtiger. De keuze is aan jou! Geluidloos, zuinig en veilig Genieten van luchtbevochtiging in stilte? Dat is mogelijk omdat deze luchtbevochtiger geheel geluidloos is (<20dB. Komt overeen met zacht gefluister). Ook heeft het apparaat maar 5watt nodig om te werken. Hierdoor kunt u de luchtbevochtiger aan elk apparaat aansluiten met een USB-poort. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank, een laptop of computer. Nog een handige feature is, dat het apparaat zichzelf automatisch uitschakelt wanneer het reservoir bijna leeg is. Heeft u spelende kinderen of huisdieren in uw huis? Geen probleem! De nevel die het apparaat uitstoot is koud en dus volledig veilig Overal in huis te gebruiken Door het compacte design en de zuinige maar zeer goede werking van het apparaat, kan deze luchtbevochtiger in elke mogelijke ruimte geplaatst worden. De slaapkamer: Geniet van een betere nachtrust. Het (thuis) kantoor: Krijg meer focus tijdens het werk. Woon- en/of huiskamer: Geniet van meer rust door een gezondere lucht. Zo kan je overal genieten van optimaal bevochtigde lucht! Eenvoudige bediening De bediening van dit apparaat is simpel: Verwijder de kap van het apparaat en vul het reservoir met water tot onder de rode streep. Wilt u een geur verspreiden in huis of het apparaat gebruiken voor aromatherapie? Voeg dan een paar druppeltjes etherische oliën toe in het reservoir (optioneel). Plaats de kap van het apparaat terug en sluit de USB-kabel aan op een USB-aansluiting naar keuze. Druk op de aan/uit knop om de luchtbevochtiger aan te zetten. Druk nogmaals op de aan/uit knop om de het apparaat handmatig uit te schakelen of wacht tot het water verdampt is. De bevochtiger schakelt zichzelf automatisch uit wanneer het reservoir bijna leeg is. Voordelen Zorgt voor optimale bevochtiging van de lucht Geschikt voor ruimtes tussen de 20-25m2 Mogelijkheid om etherische oliën naar keuze toe te voegen (Aromatherapie) Goed voor het welzijn, focus en gezondheid Lange gebruiksduur tot maximaal 4 uur met 1 keer vullen Geluidloos dankzij ultrasone verneveling Energiezuinig (verbruikt maar 5W) Compact & modern design (85 x 85 x 125 mm) Ingebouwde LED sfeerverlichting Makkelijk schoon te maken en bij te vullen Veilig in gebruik dankzij koude nevel Wat zit er in de verpakking 1x Luchtbevochtiger 1x USB kabel 1x Handleiding (meertalig)

3. Luchtbevochtiger - Ultrasone Verdamper - LED Sfeerverlichting - Wit


Product informatiePlus or Show more

Voeg puur vocht toe aan droge kamers met een luchtbevochtiger. De 2000-serie luchtbevochtiger van Philips is stil en hygiënisch voor een comfortabele, gezonde lucht in jouw hele huis. NanoCloud-verdampingstechnologie verspreidt 99% minder bacteriën dan ultrasone luchtbevochtigers. Belagnrijkste kenmerken van de Philips HU2716/10: NanoCloud-verdampingstechnologie verspreidt 99% minder bacteriën Omdat de waterdampmoleculen zo klein zijn, kunnen ze minder bacteriën in de lucht meevoeren. Onze laboratoriumtests bevestigen dat de NanoCloud-technologie 99% minder bacteriën verspreidt dan ultrasone bevochtigers. Helpt de vochtbalans van de huid te behouden en jeuk te verminderen NanoCloud-technologie maakt gebruik van een natuurlijk, hygiënisch verdampingsproces om optimale prestaties te garanderen. Er wordt droge lucht in het apparaat gezogen. Vervolgens worden zuivere, nanowatermoleculen aan de lucht toegevoegd, en komt er vocht in de ruimte. Helpt de vochtbalans van de huid te behouden en jeuk te verminderen (vooral in de wintermaanden). Pure nanomoleculen laten geen witte sporen of natte plekken achter Dankzij de 360°-ontwerp verdeelt de luchtbevochtiger de bevochtigde lucht gelijkmatig over de hele kamer, waardoor er geen natte plekken op de vloer of ondergrond komen. De NanoCloud-technologie verkleint daarnaast het risico op verspreiding van mineralen in de lucht, waardoor er geen wit stof op meubels en andere plekken terechtkomt. Detecteert elke 3 seconden automatisch de vochtigheidsgraad De digitale sensor controleert de luchtvochtigheid elke 3 seconden en schakelt de luchtbevochtiger in en uit wanneer dat nodig is. Dit zorgt ervoor dat de vochtigheid constant op het juiste niveau is. Slaapmodus: bevochtigt de lucht stil en efficiënt De speciale slaapmodus is ontworpen om lucht te bevochtigen met het minimale geluidsniveau zodat het apparaat 's nachts stil is, maar nog steeds net zo efficiënt werkt. 3 vochtigheidsinstellingen garanderen een optimaal vochtigheidsniveau van 40-60% De vochtigheidsinstellingen zorgen voor een nauwkeurige vochtigheidsregeling. Kies voor maximaal comfort een luchtvochtigheid van 40, 50 of 60 procent. Stijlvol design dat geschikt is voor grotere ruimten tot 32 m² De Philips bevochtiger heeft 3 ventilatorsnelheden en een bevochtigingsgraad van 200 ml/u op de hoogste stand. Het apparaat is ideaal voor kleinere kamers in jouw huis tot maximaal 32 m². Realtime feedback over vochtigheidsniveau Het digitale display geeft numerieke informatie over de vochtigheid in realtime en laat het waterniveau, de timer en de modi zien.

4. Philips HU2716/10 - Luchtbevochtiger


Product informatiePlus or Show more

Met de Medisana AH665 bevochtig je niet alleen de lucht in een ruimte tot 30 vierkante meter, je verbetert direct de luchtkwaliteit. Deze luchtbevochtiger beschikt namelijk over een ionisator die ervoor zorgt dat stofdeeltjes verzwaren en op de grond terecht komen. Fijn, want zo adem je ze niet meer in. Om de luchtvochtigheid in huis te meten, beschikt deze luchtbevochtiger over een ingebouwde hygrometer. Wat de huidige luchtvochtigheid is, lees je vervolgens van het display af. Wil je de luchtbevochtiger in de slaapkamer gebruiken, maar wil je niet dat hij de hele nacht werkt? Stel dan de timer in en de luchtbevochtiger schakelt na de door jou ingestelde tijd uit. Let op: bij dagelijks gebruik dien je het waterfilter minstens 1 keer per maand te vervangen. Bij het gebruik van hard water dien je `m regelmatig te ontkalken, in de handleiding lees je hoe je dit doet.

5. Medisana AH665


Product informatiePlus or Show more

Voorkom droge lucht met deze Philips HU4803/01 luchtbevochtiger. Dankzij de automatische vochtingsmodus en de NanoCloud-technologie, ben je verzekerd van een gezond leefklimaat. Hij verdeelt de bevochtigde lucht gelijkmatig over de kamer en verspreidt 99% minder bacteriën dan ultrasonische bevochtigers. Plus- en minpunten van de luchtbevochtiger NanoCloud-technologie, waardoor er 99% minder bacteriën wordt verspreid Met automatische vochtingsmodus, zodat de luchtbevochtiger zelf de ideale situatie bepaalt Met slaapmodus, zodat je de luchtbevochtiger gemakkelijk op de slaapkamer kan zetten zonder overlast Met ingebouwde hygrometer, zodat je snel kan zien wat de luchtvochtigheids graad is Met vervangbare filter die om de 3 maanden moet worden vervangen Geen luchtreinigingsfunctie Belangrijkste kenmerken van de Philips HU4803/01 luchtbevochtiger: NanoCloud-technologie vs Ultra-sonic technologie De Philips luchtbevochtiger is voorzien van de NanoCloud-technologie. Deze technologie laat alleen pure H2O moleculen vrij bij het bevochtigen van de lucht. Ultra-sonic technologie kan waterdruppels vrijlaten met bacteriën erin. Daarnaast gebruikt de NanoCloud-technologie minder water en energie in vergelijking met Ultra-sonic luchtbevochtigers. Hoe werkt het verdampingssysteem? Fase 1: het absorberende filter op de bevochtiger vangt grote deeltjes op, zoals haar van mensen/huisdieren, en stof wanneer droge lucht wordt opgezogen. Fase 2: de geavanceerde verdampingstechnologie met NanoCloud-technologie bevochtigt de lucht door watermoleculen aan de lucht toe te voegen, zonder bacteriën of kalk. Fase 3: gezonde lucht wordt met een constant snelheid uit de bevochtiger geblazen, voor een gezonde vochtige lucht zonder vorming van waternevel in het huis. Automatische vochtingsmodus Door de ingebouwde hygrometer (meet luchtvochtigheid in huis), kan deze luchtbevochtiger zelf bepalen op welke stand hij moet staan voor een gezond klimaat. De luchtbevochtiger heeft drie bevochtingsinstellingen: 40%, 50% of 60%. Gemakkelijk in gebruik De Philips luchtbevochtiger is gemakkelijk te vullen door het lichte, compacte model. Til de bovenkant van het apparaat en vul de onderkant met regulier kraanwater. Door dit design is het apparaat ook heel gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast beschikt de luchtbevochtiger over een slaapmodus en een in te stellen timer met 1 / 4 / 8 uur. En het apparaat geeft zelf aan wanneer de tank moet worden gevuld. Ideaal! Specificaties: Ontwerpspecificaties Afmetingen van het product (b x d x h): 249 x 249 x 339 millimeter Kleur(en): wit en oester metallic Technische specificaties Aanbevolen ruimte: 25 m² Bevochtigingscapaciteit: 220 ml/u Capaciteit waterreservoir: 2 l Gebruikstijd: 8,0 uur Luchtkwaliteitssensor(en): Luchtvochtigheidssensor Geluidsniveau: slechts 26 dB in de stille modus dB Voltage: 220 - 240 volt Vervanging Bevochtigingsfilter: Vervang FY2401 elke 6 maanden

6. Philips HU4803/01 - Luchtbevochtiger


Product informatiePlus or Show more

• 3in1: lucht bevochtigen, luchtreinigen en aromatiseren! • Koud en warm verneveling! • Ionisator 3.000.000/cm³! • UVC-lamp steriliseert de waternevel! • Energiezuinig - Topdesign! • Geschikt voor ruimtes tot ca. 65m² / 160m³ Vooral in de periode waarin de verwarming gebruikt wordt daalt de relatieve luchtvochtigheid (Rv) vaak onder het voor woon- en werkvertrekken geadviseerde minimum van 40% Rv. Met name in de winter ontstaat vaak te droge lucht in de ruimtes die we verwarmen. Want hoe kouder de binnenlucht is, des te minder vochtigheid de lucht op kan nemen. In de zomer kan te droge binnenlucht veroorzaakt worden tijdens hete zomerse dagen of door airco installaties die vaak voor langere perioden ingeschakeld moeten worden. Te lage luchtvochtigheid werkt negatief op het welbevinden van mensen en dieren en kan bij aanhoudende zeer droge binnenlucht ziekteverschijnselen van de ademhalingswegen veroorzaken. Ook voor meubels, parketvloeren, antiquiteiten en planten kan uitdroging zeer schadelijk zijn. De door medische specialisten aanbevolen optimale luchtvochtigheid ligt in het bereik van 40 tot 60% relatieve luchtvochtigheid. De mens ervaart de lucht in binnenruimtes met een luchtvochtigheid in dit bereik als aangenaam en optimaal bevochtigd. De luchtvochtigheidsgraad is hiermee ideaal voor de gezondheid van mens en dier en gelijktijdig worden meubels, houten vloeren, muziekinstrumenten, antiquiteiten, planten en veel meer waardevolle zaken in het interieur tegen uitdroging beschermd. Ultrasoon luchtbevochtiging met UVC sterilisatie De ultrasoon techniek van de moderne Clean Air Optima® luchtbevochtiger CA-607B behoort tot de meest effectieve methoden voor automatische luchtbevochtiging in binnenruimtes. Ultrasoon water verneveling wordt uitgevoerd door een klein hoogfrequent trilplaatje (membraan) in het waterbassin. De hoogfrequentietechnologie van het membraan zorgt ervoor dat het water microfijn wordt omgezet in koude of warme nevel welke door een zachte ventilator luchtstroom voor sterilisatie van de nevel langs de UVC-lamp wordt geleid en vervolgens via de sproeiopening wordt afgegeven aan de omgevingslucht van de ruimte waar de bevochtiger staat opgesteld en daar direct verdampt. Bevochtiging met ultrasoon technologie is zeer geschikt voor toepassing in de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, hobbyruimte, kantoor, vergader- en conferentieruimtes, etc. etc. Ionisatie luchtreiniging De Clean Air Optima® ultrasoon luchtbevochtiger CA-607B beschikt over een ingebouwde ionisator die negatieve ionen produceert voor het reinigen van de binnenlucht en het verrijken van schrale binnenlucht met negatieve ionen waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Negatieve ionen hangen zich aan stofdeeltjes, micro-organismen en andere ongewenste stoffen in de lucht en verbinden deze met elkaar. De deeltjes worden op deze wijze zwaarder dan de lucht, vallen neer en worden zo door de ionisator uit de lucht gefilterd. Negatieve ionen ondersteunen ook de opbouw van energiereserves en de stofwisseling, de verbetering van de bloedsomloop en het immuunsysteem, de vermindering van symptomen bij allergieën astma en hoofdpijn, de versnelling van helingsprocessen en de afbouw van stress en slaapstoornissen. Aromatherapie met essentiële oliën van Clean Air Optima Het gebruik van essentiële oliën wordt aromatherapie genoemd. Essentiële olie wordt ook wel etherische olie genoemd. Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen. Aromatherapie zorgt voor luchtzuiverende werking en neemt onaangename geuren weg. Ervaar door aromatherapie aangename ambiance in uw woonruimtes, waarin u zich prettig voelt en daardoor beter kunt ontspannen. De hoogwaardige essentiële oliën worden door de ultrasoon luchtbevochtiger CA-607B microfijn verneveld en zorgen voor een geurcompositie afgestemd op uw wensen. Waterfilter W-01B De Clean Air Optima® luchtbevochtiger CA-607B is uitgerust met een waterfilter dat zorgt voor het ontkalken, reinigen en verzachten van het leidingwater en daardoor kalkvorming en slecht geurend water voorkomt. Het waterfilter kan 2x per week gereinigd worden onder stromend leidingwater. Bepalen van de waterhardheid met de in de verpakking meegeleverde teststrip 1. Dompel de bijgevoegde teststrip gedurende 1 seconde in een glas koud leidingwater. 2. Lees de waterhardheidsteststrip na één minuut af. 3. Raadpleeg de tabel om de verwachte gebruiksduur van het waterfilter W-01B te bepalen. Het waterfilter W-01B vermindert de kalkaanslag in het water en de ongewenste uitstoot van kalkdeeltjes in de ruimte. Effectief gedurende één tot drie maanden, afhankelijk van de waterhardheid. Hard leidingwater versnelt de verzadiging van het granulaat sneller zodat het waterfilter W-01B eerder vervangen moet worden. Zilver Ion SI-01 Het Zilver Ion filter doodt bacteriën en virussen in het waterbassin van de luchtbevochtiger en kan 2x per week gereinigd worden onder stromend leidingwater en dient minimaal 1x per jaar vervangen te worden. Technische gegevens • Ultrasoon waterverneveling voor warme of koude nevel • PTC verwarmingselement verwarmt het water tot ca. 65 graden, elimineert bacteriën, vermindert legionella risico • Bevochtigingscapaciteit min. 120 ml/h - max.480 ml/h • Digitale hygrostaat meet de actuele en regelt de gewenste vochtigheidsgraad • Relatieve luchtvochtigheid instelbaar tussen 40 en 80% • Watertank inhoud 5,5 liter • Sterilisatie van de neveluitstoot door UVC-lamp (UVC golflengte 254 nm) • Ionisator capaciteit > 3.000.000 negatieve ionen / cm³ • Actief zuurstof < 0,05 ppm • Bijzonder geluidsarm < 25dB(A) • Afmetingen 23 x 15 x 37 cm hoog • Gewicht: 3,4 kg (leeg) • Energieverbruik slechts 25 Watt voor koude nevel - 105 Watt voor warme nevel • Stroomaansluiting 220 – 240V, 50 / 60Hz • Afstandbediening en handmatige bediening door tiptoetsen • Groot en duidelijk afleesbaar LCD display (Dimmen – automatisch na enkele seconden) • 12h uurs timer • Waterfilter voor waterontharding • Filtervervang indicator: actief met signaal in de display • Zilver Ion filter tegen bacterievorming en slechte watergeur • Automatische uitschakeling en signaal bij leeg waterreservoir • TÜV, GS en CE getest

7. Clean Air Optima® CA-607B - Luchtbevochtiger met Ionisator, UVC-lamp en Aromatherapie


Product informatiePlus or Show more

Deze nieuwste witte hert luchtbevochtiger, oftewel ultrasone humidifier, maakt een wereld van verschil in uw leefruimte door de lucht vochtig te houden en werkt daarmee tegen verkoudheid, griep en droge kriebel hoest. Zorg voor een gezonde lucht voor u en uw gezin met deze unieke diffuser. De luchtbevochtiger tilt je geest op en verlicht de stress. Het elegante design en de led verlichting geven een aantrekkelijk zicht van uw interieur en het kan ook nog is gebruikt worden als een nachtlampje. De diffuser is geschikt voor in de slaapkamer, woonkamer, kantoor, studiekamer en kinderdagverblijf. Perfect cadeau voor u en uw gezin, kind (tiener en volwassen), ouders, dierbaren of vrienden! De luchtbevochtiger van Zenful ▪ Grote capaciteit van 220 ml water die ruimtes verfrist tot 35m².Steriliserende Fluisterstille Ultrasone modus ▪ Schakelt automatisch uit wanneer het waterreservoir leeg is ▪ Makkelijk draagbaar en ideaal voor thuis, yoga, in de slaapkamer, spa, baby kamer etc. ▪ Compact & Leuk design ▪ 7 verschillende kleuren ▪ Draagbaar met usb Deze humidifier, oftewel ultrasone diffuser, zorgt ervoor dat bacteriën effectief worden vermeden, het verhoogt de luchtvochtigheid en het voorkomt een droge- en schrale huid in droge seizoenen. Voordelen van de luchtbevochtiger ✔ Luchtzuivering: bevochtigt de leefruimte, vermijdt droge lucht en voorkomt lucht bacteriën ✔ Biedt bescherming tegen een droge hoest, sinus irritatie of droge huid ✔ Minder vaak ziek: tegen hooikoorts, pollen, verkoudheid, griep en droge kriebel hoest Beter voor uw gezondheid Deze luchtbevochtiger verwijdert schadelijke stoffen en onaangename geuren uit de lucht. De ultrasone luchtbevochtiger met koude mist kan ultrasoon verneveld worden, wat zorgt voor een optimaal binnenklimaat in kamers tot 35 m². Het waterreservoir is groot genoeg voor middelgrote ruimtes. De ionisatie zorgt voor een gezuiverde en frisse lucht met zuurstofionen. Het filter van het apparaat kan eenvoudig worden gereinigd en hoeft niet te worden vervangen (het wattenstaafje wel) en zorgt er ook voor dat er geen bacteriën in het water ontstaan. Steriliserende ultrasone mode & kleuren De stille ultrasone modus zorgt ervoor dat droge lucht vermeden wordt. Ook dood het schadelijke bacteriën en zorgt het ervoor dat bacteriën zich niet meer verspreiden waardoor je minder kans hebt om ziek te worden. Deze vernevelaar kan op 7 verschillende kleuren (wit, donkerblauw, groen, roze, geel, lichtblauw en rood) ingesteld worden. Het kan ook nog is automatisch van kleur veranderen. Draagbaar met usb aansluiting Door zijn compacte design is deze luxe humidifier makkelijk mee te nemen en aan te sluiten met een usb aansluiting. Je hoeft er dus geen acculader voor mee te nemen. Je kunt het makkelijk aansluiten aan je laptop, op je bureau, computer, auto, kortgezegd overal waar een usb aansluiting is. Kortom Ultrasone werking en een Ultra-stil ontwerp, voorkom een ongezonde lucht met stof en straling voor u en uw gezin. Kies deze luchtbevochtiger en geniet van een gezonder leven! Hoe werkt het ① U hoeft slechts het reservoir met water te vullen en de lucht wordt bevochtigd. ② Dip het wattenstaafje (beide kanten) 2 minuten in water voordat je de diffuser aanzet. ③ Druk op de knop op de achterkant van de luchtbevochtiger om hem aan te zetten. De luchtbevochtiger blijft als standaard instelling aan voor 4 uur. U kunt ook de luchtbevochtiger uit zetten door de knop gedurende 3 seconden ingedrukt te houden. LET OP NIET GESCHIKT VOOR OLIEN Specificaties ✔ Afmetingen(L x B x H): 13.9 x 8 x 8 cm ✔ Wattage: 1.5W ✔ Lamp Materiaal: ABS ✔ Besturingsmodus: Knoppen ✔ Krachtbron: Micro-USB ✔ Lichtbron: LED ✔ Inhoud: 220ml ✔ Gewicht: 218 g

8. Luchtbevochtiger - Humidifier - Diffuser - 220ML - Wit / Hert


Product informatiePlus or Show more

Wist je dat een goede luchtvochtigheid je gezondheid kan bevorderen? Met deze moderne luchtbevochtiger van The Care Store zul je al gauw verschil merken en kan je weer optimaal genieten van een frisse omgeving. Vaak hebben we niet door dat de lucht in ons huis erg droog is. Droge lucht kan zorgen voor gezondheidsklachten, denk hierbij aan: droge hoest, droge ogen, concentratieproblemen, vermoeidheid en hoofdpijn. Met deze luchtbevochtiger zul je merken dat deze symptomen aanzienlijk zullen verminderen. Een luchtbevochtiger zorgt er ook voor dat stofdeeltjes en pollen uit de lucht gefilterd worden, de mist wordt door het water geleid waardoor stofdeeltjes, pollen en andere allergenen in het water achterblijven. Automatische uit-functie Wegens energiebesparende redenen schakelt de luchtbevochtiger automatisch uit na een aantal uur, ook als er nog water in het waterreservoir zit. Bij de continue stand is dit ongeveer tussen de vier tot vijf uur en bij de interval stand na acht tot negen uur, uiteraard kunt u daarna weer de aan-uitknop indrukken en de luchtbevochtiger zal aanblijven totdat het waterreservoir leeg is. De automatische uitschakeling is onder andere erg prettig wanneer u abrupt het huis moet verlaten en vergeten bent de luchtbevochtiger uit te schakelen, dit maakt de luchtbevochtiger dus niet alleen energiebesparend maar ook veilig. Wilt u de luchtbevochtiger gebruiken tijdens het slapen? Dan raden wij u aan de interval stand te gebruiken, de luchtbevochtiger zal dan acht uur lang aanblijven terwijl u geniet van een goede luchtvochtigheid en nachtrust. Mooi en strak design Deze moderne luchtbevochtiger is erg compact, hierdoor is hij makkelijk te (ver)plaatsen. Je hoeft dus zeker geen zeeën van ruimte te maken! Het design is erg mooi en strak, verder is de luchtbevochtiger fluisterstil en daardoor echt een aanwinst voor de ruimte waarin je hem plaatst. Door de zevenkleurige ledverlichting en de koude nevel bevind je je in een relaxte sfeer en kom je helemaal tot rust, vind je één bepaalde kleur mooi? Dan heb je geluk! Je kunt jouw favoriete kleur instellen. De mogelijkheden zijn eindeloos, deze luchtbevochtiger biedt namelijk wel twee soorten miststanden! Continue mist (het woord zegt het al: de luchtbevochtiger zal continu mist creëren) en periodieke mist (mist die elke drie seconden verschijnt). Wat is een luchtbevochtiger? Een luchtbevochtiger is een apparaat dat zorgt voor een goede luchtvochtigheid door middel van water dat verdampt in fijne nevel. Nevel is de damp die uit de luchtbevochtiger komt, deze nevel verspreidt zich door de ruimte en zorgt binnen een mum van tijd voor een goede luchtvochtigheid. Een goede luchtvochtigheid draagt bij aan een goede gezondheid. Vooral in de wintermaanden ligt de luchtvochtigheid vaak onder de norm, dit komt omdat de verwarming vaak hoger aan staat dan normaal en omdat de deuren en ramen vaker dicht blijven. Deze luchtbevochtiger gaat daar verandering in brengen, bij het gebruik hiervan wordt de luchtvochtigheid in de gekozen ruimte optimaal! Tip: voeg liever geen etherische oliën toe aan het water van de luchtbevochtiger, dit zal de mist verminderen en zorgen voor interne schade waardoor de luchtbevochtiger niet meer optimaal werkt. Zorg er ook voor dat u de katoenenfilter die in de filterhouder zit nat maakt, als u dat niet doet dan is de kans groot dat de luchtbevochtiger niet werkt. Duurzaam, fluisterstil en makkelijk in gebruik Door het zeer lage energieverbruik van maar liefst 3 watt is deze luchtbevochtiger niet alleen fluisterstil maar ook nog eens duurzaam, tevens is hij makkelijk in gebruik vanwege de USB-aansluiting en de meegeleverde USB-adapter. Niet in de buurt van een stopcontact? Maak je geen zorgen, deze luchtbevochtiger kan door de handige USB-aansluiting gekoppeld worden aan alle apparaten met een USB-ingang! Denk hierbij aan een laptop, powerbank, computer, televisie of USB-hub. Let op: plaats de USB-kabel goed in de luchtbevochtiger. Voordelen Compact en strak design Draagt bij aan een goede gezondheid Fluisterstil Geschikt voor ruimtes tot 25m2 Kan aangesloten worden aan alle apparaten met een USB-aansluiting Automatische uit-functie Twee soorten miststanden Meegeleverde USB-adapter Verpakkingsinhoud 1x luchtbevochtiger 1x Nederlandse handleiding 1x USB-kabel 1x USB-adapter 3x katoenen filters

9. The Care Store Luchtbevochtiger – Incl. 3 filters en USB-adapter – 255ml – 7 kleurig led-/sfeerlicht – Wit


Product informatiePlus or Show more

Draag een steentje bij aan een nieuwe, schone aarde met de Ultrasoon Luchtbevochtiger van Biowust. Deze duurzame Vernevelaar maakt van jouw woning weer een frisse omgeving. Droge ogen? Hoofdpijn? Vaak verkouden? Verwelkom de frisheid die jij verdient weer terug in je leven: deze Stille Luchtbevochtiger is jouw optimale maatje voor een betere nachtrust, gezondheid, en je huid & haar! Jouw Voordelen Biowust: Bij Biowust geven wij om de aarde. Jij toch ook? Daarom kiezen wij voor een verpakking die gemaakt is van gerecycled papier. Daarnaast kiezen wij altijd voor de meest duurzame productietechnieken. Zo geef je jezelf én de aarde een cadeautje! Fraai Design: Weet je wat zo mooi is? Naast het feit dat je gezondheid verwelkomt in je leven, ga je ook nog eens next-level met je interieur. Want zeg nou zelf, vind je het geen plaatje? En het wordt nóg mooier, want met de Luchtbevochtiger van Biowust haal je maar liefst 7 verschillende kleuren LED in huis. Tijd voor een discoparty! Lange Levensduur: Naast het feit dat je met een vol waterreservoir van 300ML 6 uur gebruikstijd hebt, is deze BPA-vrije Vernevelaar hét item van 2021. Dit sterke kunststof garandeert namelijk een extra lange levensduur! Geen gedoe met nieuwe Vernevelaars aanschaffen en minder milieuvervuiling. Wat wil je nog meer? Ontspannend & Gezond: Wist je dat de Biowust Humidifier een positief effect heeft op je lichaam en geest? Last van droge ogen, hoofdpijn, astmatische symptomen of verkoudheid? Dan is deze Vernevelaar een 100% aanwinst in jouw leven. Zeg de geïrriteerde luchtwegen en droge neus maar vaarwel. Zeg hallo tegen een heerlijke nachtrust en laat je huid & haar stralen als nooit tevoren. Fluisterstil: Psst... Hoor je dat? Wat je in ieder geval niet hoort is de Ultrasoon Luchtbevochtiger van Biowust! Deze Luchtbevochtiger maakt zelfs de meest alerte kat niet wakker. Word jij vaak verkouden wakker? Last van een ochtendhoestje? Dan is deze Fluisterstille Luchtbevochtiger ideaal voor in de slaapkamer. Geen lawaai. Geen probleem. Kinderlijk Eenvoudig: Pff... al die voordelen, het zal wel heel lastig zijn allemaal...? Nee hoor! Bij Biowust begrijpen wij jou: daarom hebben wij het product zo prettig en gemakkelijk mogelijk voor jou gemaakt. Installeren is simpel én snel. Daarbij krijg je ook nog eens een Nederlandstalige handleiding en zijn wij altijd bereikbaar om jou te helpen. Let op! Volg te allen tijde de handleiding en de volgende regels voor optimaal gebruik van de Biowust Vernevelaar: Doe nooit meer dan 300ML water in de Luchtbevochtiger. Dan kan het moederbord nat worden en het apparaat beschadigen. Gebruik nooit oliën of een andere vloeistof dan water in of bij de luchtbevochtiger. Zorg er altijd voor altijd voor dat de katoenen wattenstaaf de zilveren chip in het bovenstuk van de luchtbevochtiger raakt. Dit zorgt ervoor dat er voldoende vocht bij de verstuivingsmodule komt. Kun je de heerlijke zuurstofsensatie al voelen? Kijk je uit naar een leven zonder vermoeidheid, kortademigheid en verkoudheid? Dan is dit het moment om de juiste beslissing te nemen. Voor jou en voor de aarde.

10. Biowust Luchtbevochtiger & Humidifier 300ML – Vernevelaar – Waterverdamper – Met 7 kleuren LED


Producten overeenkomstig aan Luchtbevochtigers


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Luchtbevochtigers. Er zijn immers 498 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Luchtbevochtiger kopen.