Bestenu

Wat is de beste luchtbevochtiger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede luchtbevochtiger is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste luchtbevochtiger van 2023? Na het analyseren van 856 luchtbevochtigers kwam de Signity® Luchtbevochtiger 500ML Nachtlampje Automatische luchtbevochtiger grijs als beste getest uit onze luchtbevochtiger-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de luchtbevochtigers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 luchtbevochtigers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame luchtbevochtiger-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste luchtbevochtigers

1Score: 9.9
Signity® Luchtbevochtiger 500ML Nachtlampje Automatische luchtbevochtiger grijs
Beste koop
Signity® Luchtbevochtiger 500ML Nachtlampje Automatische luchtbevoc...
Signity
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart
Beste Luchtbevochtiger voor aromatherapie
Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Medisana UHW grijs
Beste Luchtbevochtiger voor grote ruimtes
Medisana UHW grijs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Luchtbevochtiger Ultrasone Verdamper LED Sfeerverlichting wit
Luchtbevochtiger Ultrasone Verdamper LED Sfeerverlichting wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Aromatische Diffuser- Humidifier- Geurverspreider- Luchtbevochtiger- donker houtkleur
Aromatische Diffuser- Humidifier- Geurverspreider- Luchtbevochtiger...
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit
Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
alpina Luchtbevochtiger 4L Ultrasone Verneveling wit
alpina Luchtbevochtiger 4L Ultrasone Verneveling wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Klarstein Luchtbevochtiger Model Stavanger Aromafunctie
Klarstein Luchtbevochtiger Model Stavanger Aromafunctie
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
LifeWise Humidifier Ultrasone Luchtbevochtiger Geluidloos wit
LifeWise Humidifier Ultrasone Luchtbevochtiger Geluidloos wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart
alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart
Alpina
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Luchtbevochtiger Koopgids

De luchtvochtigheidsgraad in je huis is belangrijk. Als deze te laag is, heb je een luchtbevochtiger nodig om een comfortabele leefomgeving te creëren. In onderstaande koopgids leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een luchtbevochtiger.

Waar moet een luchtbevochtiger staan?

Een luchtbevochtiger zet je zo centraal mogelijk in de ruimte die je wilt bevochtigen. Zorg ervoor dat hij minimaal 20 cm van de muur af staat. Afhankelijk van hoe groot je luchtbevochtiger is en wat voor soort luchtbevochtiger het is, zet je deze op een bordje of op placemat. Op deze manier voorkom je watervlekken op je houten meubilair.

Hoe reinig je een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger vergt niet veel onderhoud. Je ontkalkt het apparaat om de zes maanden. Je doet dit met azijn of met een speciaal ontkalkingsmiddel. Dit doe je door azijn in het waterreservoir te gieten en vervolgens een uurtje te laten weken. Vervolgens spoel je het reservoir om en klaar is Kees. Kies je ervoor om een speciaal middel te gebruiken, dan volg je de instructies op de verpakking.

Maakt jouw luchtbevochtiger gebruik van filters? Dan vervang je deze elke drie maanden. Als je je luchtbevochtiger niet elke dag gebruikt, dan wacht je langer met het vervangen van het filter.

Wat is een ultrasone luchtbevochtiger?

Een ultrasone luchtbevochtiger heeft een trilmechanisme dat een hoge frequentie heeft: het trillen veroorzaakt nevel en dit nevel wordt naar buiten geduwd. De meeste ultrasone luchtbevochtigers zijn klein en niet geschikt voor het bevochtigen van grote ruimtes. Ze zijn daarentegen wel geschikt om aromatische oliën aan toe te voegen.

Ultrasone luchtbevochtigers zijn ideaal voor in bijvoorbeeld je slaapkamer. Voeg wat lavendelolie toe en geniet van de ontspannende sfeer.

Welke soorten luchtbevochtigers zijn er?

Er zijn verschillende soorten luchtbevochtigers: koudwaterverdampers, luchtwassers, stoombevochtigers en ultrasoon bevochtigers.

Een koudwaterverdamper heeft een nat element waar lucht langs wordt gezogen. Het water verdampt op een natuurlijke manier en de lucht in de kamer wordt bevochtigd. Deze manier is bovendien erg energiezuinig.

Een luchtwasser bevochtigd je lucht niet alleen, maar reinigt deze ook. Dit apparaat zuivert de lucht door deze de lucht langs roterende schijven die in het water rusten, te laten gaan. Op deze manier blijven pollen, stoffen en ander gespuis achter in het waterreservoir.

Sommige luchtwassers maken daarnaast gebruik van speciale filters. Een koolstoffilter zorgt ervoor dat de geurtjes in je huis verminderen. Er zijn ook luchtbevochtigers met een ionisator. Er worden negatief geladen ionen geproduceerd en deze hechten zich aan stofdeeltjes, micro-irganismen, schimmels en andere ziektekiemen.

Hierdoor kunnen de ongewenste stofdeeltjes niet meer zweven en vallen ze op de grond. Het enige wat je hoeft te doen, is het regelmatig stofzuigen. Hierdoor is je lucht veel zuiverder.

Een stoombevochtiger is minder ideaal voor als je kinderen of huisdieren in huis hebt. Deze bevochtigt de lucht door middel van heet stroom: kinderen en heet stoom zijn niet de beste combinatie.

Een ultrasoon bevochtiger werkt met hele snelle trillingen waardoor het water verneveld. Deze luchtbevochtigers zijn minder geschikt voor op houten ondergronden: door de trillingen kan het water soms wat spetteren waardoor er watervlekken kunnen ontstaan.

Wat is de ideale luchtvochtigheidsgraad?

De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%. Is deze lager, dan kun je problemen krijgen met het hout in je huis. Er kunnen scheuren ontstaan in je parketvloer en houten meubels. Daarnaast kun je last krijgen van een droge huid en droge, geïrriteerde ogen.

Is de luchtvochtigheidsgraad hoger dan 60%, dan word je huis te vochtig en krijg je te kampen met schimmels. Dit is erg ongezond. Je kunt gaan hoesten en het benauwd krijgen. De luchtvochtigheidsgraad is dan ook erg belangrijk.

Wat is ionisatie bij een luchtbevochtiger?

Als je een luchtbevochtiger met een ionisatiefunctie hebt, worden stofdeeltjes en pollen uit de lucht gehaald en vervolgens verzwaard waardoor ze op de grond vallen. Op deze manier adem je deze stofdeeltjes of pollen niet in, maar verwijder je ze eenvoudig door te stofzuigen.

Een luchtbevochtiger met een ionisator is vooral handig als je last hebt van allergieën zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Pollen worden verwijderd waardoor je minder last hebt van de symptomen.

Wat is een hygrometer?

Een hygrometer meet de luchtvochtigheid waardoor je weet of je baat hebt bij een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger. De meeste luchtbevochtigers hebben een ingebouwde hygrometer waarmee je meteen ziet of het apparaat goed werkt. Op die manier pas je de instellingen aan, of juist niet.

Niet alle luchtbevochtigers hebben een ingebouwde hygrometer. Je koop dan zelf een hygrometer zodat je in de gaten houdt wat de luchtvochtigheidsgraad in je huis is. Je onderneemt actie als deze te hoog of te laag is. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%.

hero illustration

Hoe testen we luchtbevochtigers?

Om de beste luchtbevochtiger te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze luchtbevochtiger-test hebben we 856 luchtbevochtigers vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze luchtbevochtiger-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze luchtbevochtiger-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen luchtbevochtiger-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste luchtbevochtiger in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 856 luchtbevochtigers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste luchtbevochtigers in een makkelijke lijst

1. Beste koop: Signity® Luchtbevochtiger 500ML Nachtlampje Automatische luchtbevochtiger grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Signity® Luchtbevochtiger 500ML Nachtlampje Automatische luchtbevochtiger grijs

 • list plusHet voordeel van deze luchtbevochtiger is dat hij klein van formaat is, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusEen ander voordeel van deze luchtbevochtiger is dat hij een lange gebruiksduur heeft, waardoor hij langer meegaat.
 • list plusEen laatste voordeel van deze luchtbevochtiger is dat hij een fijn lampje heeft, waardoor het een aangename sfeer creëert.

Nadelen Signity® Luchtbevochtiger 500ML Nachtlampje Automatische luchtbevochtiger grijs

 • list plusEen nadeel van deze luchtbevochtiger is dat hij niet draadloos is, waardoor je hem met een kabel moet aansluiten.
 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft een kort interval, waardoor hij regelmatig moet worden bijgevuld.
 • list plusEen laatste nadeel van deze luchtbevochtiger is dat hij een klein volume heeft, waardoor hij niet geschikt is voor grote ruimtes.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.5

De Signity Snow Mountain Luchtbevochtiger is een geweldige oplossing tegen droge lucht en vervelende klachten zoals een droge keel, droge ogen en verkoudheid. Deze compacte luchtbevochtiger is super stil, neemt geen onnodige ruimte in en heeft een sfeervol nachtlampje. Met twee verschillende spray modi en een gebruikstijd van 18 uur is deze luchtbevochtiger ideaal voor thuis of op kantoor. De relatieve luchtvochtigheid van 40% tot 60% is essentieel voor gezonde lucht. De Signity Luchtbevochtiger helpt je hierbij en hydrateert je huid effectief. Kortom, een must-have voor iedereen die gezonde lucht wil inademen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 maart in huis

Bekijk prijs

2. Beste Luchtbevochtiger voor aromatherapie: Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart

 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft een modern design.
 • list plusDe timerfunctie van deze luchtbevochtiger maakt het mogelijk om de luchtbevochtiger automatisch uit te schakelen.
 • list plusDankzij de grote watertank hoef je minder vaak het water bij te vullen.

Nadelen Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart

 • list plusHet lampje is niet erg krachtig.
 • list plusHet kan condensvorming veroorzaken op koude oppervlaktes.
 • list plusHet is niet mogelijk om snel een paar procent lager te gaan met de luchtvochtigheid.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een luchtbevochtiger die niet alleen effectief is, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur? Dan is de Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart de perfecte keuze voor jou. Deze ultrasone luchtbevochtiger is geschikt voor ruimtes tot 35 vierkante meter en heeft een waterreservoir van maar liefst 4.30 liter, wat ervoor zorgt dat je niet continu het reservoir hoeft bij te vullen.

Wat deze luchtbevochtiger uniek maakt, is dat je zelf de mate van luchtvochtigheid kunt instellen, variërend in stappen van 5 van 45% tot 90%. Hierdoor kun je de luchtvochtigheid aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en behoeften. Bovendien heeft deze luchtbevochtiger een hygrometer, wat ervoor zorgt dat je altijd op de hoogte bent van de luchtvochtigheid in huis.

Een ander voordeel van deze luchtbevochtiger is dat hij beschikt over aromatherapie. Hierdoor kun je je favoriete etherische oliën toevoegen aan het waterreservoir, wat zorgt voor een ontspannen en aangename geur in huis. Ideaal voor als je wilt ontspannen na een lange dag werken.

Wat ook fijn is aan deze Grundig Luchtbevochtiger, is dat hij beschikt over drie verschillende nevelstanden. Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel nevel er wordt uitgestoten, afhankelijk van de grootte van de ruimte en je persoonlijke voorkeur.

Het enige nadeel van deze luchtbevochtiger is dat hij vrij groot is, wat kan zorgen voor enige ruimte-inname. Maar als je op zoek bent naar een luchtbevochtiger die effectief, stijlvol én functioneel is, dan is de Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer zwart absoluut een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Luchtbevochtiger voor grote ruimtes: Medisana UHW grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana UHW grijs

 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft een redelijke prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusEen ander voordeel is dat het regelen van de bevochtiging eenvoudig is.
 • list plusEen ander pluspunt is dat het apparaat geluidsarm is met 32 dB.

Nadelen Medisana UHW grijs

 • list plusHet waterfilter is kostbaar.
 • list plusEen ander minpunt is dat het onderhoud ingewikkeld is.
 • list plusEen laatste nadeel is dat het bijvullen van het water lastig is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.7

Met de Medisana UHW luchtbevochtiger zorg je voor een gezonde lucht in huis. Deze ultrasoonbevochtiger is geschikt voor ruimtes tot 30m² en heeft een waterreservoir van maar liefst 4,5 liter. Wat deze bevochtiger uniek maakt, is dat je zelf de sterkte van de nevel kunt bepalen door aan de knop op het apparaat te draaien. Dit zorgt ervoor dat je de luchtvochtigheid in huis altijd op de gewenste stand kunt houden.

Een gezonde luchtvochtigheid zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor aandoeningen aan de luchtwegen en infecties. Bovendien voorkomt het vermoeidheid en verminderde concentratie. De Medisana UHW luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid optimaal blijft dankzij de fijne nevel die door de ruimte verspreid wordt.

Het apparaat beschikt over een afneembaar waterreservoir en wordt geleverd met een handige reinigingsborstel. Let wel op dat je alleen gefilterd water of vers drinkwater gebruikt en dat je voor het verwijderen van kalkresten een zacht ontkalkingsmiddel gebruikt.

Al met al is de Medisana UHW een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatieve luchtbevochtiger. Het apparaat is makkelijk in gebruik en zorgt voor een gezonde lucht in huis. Het enige nadeel is dat het apparaat niet beschikt over een hygrometer om de luchtvochtigheid te meten.

Persoonlijke mening: Ik ben erg tevreden over de Medisana UHW luchtbevochtiger. Het apparaat is makkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat ik minder last heb van droge lucht in huis. Het design is strak en past goed in mijn interieur. Het enige nadeel is dat ik zelf een hygrometer moet gebruiken om de luchtvochtigheid te meten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Luchtbevochtiger Ultrasone Verdamper LED Sfeerverlichting wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.6

Wil je graag genieten van frisse en bevochtigde lucht in huis, kantoor of slaapkamer? Dan is de Luchtbevochtiger Ultrasone Verdamper LED Sfeerverlichting wit echt iets voor jou! Deze moderne, compacte, stille en zuinige luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid optimaal blijft, wat resulteert in minder last van droge ogen, vermoeidheid en hoofdpijn.

Het design van deze luchtbevochtiger is modern, strak en compact, waardoor het een mooie aanwinst is voor in huis. De ingebouwde LED verlichting geeft een kalmerende sfeer in de ruimte waar de luchtbevochtiger geplaatst is. Wat deze luchtbevochtiger zo bijzonder maakt, is dat het een ultrasoonbevochtiger is. Dit betekent dat de waterdeeltjes fijner zijn dan bij andere luchtbevochtigers, waardoor het de lucht nog beter bevochtigt.

De Luchtbevochtiger Ultrasone Verdamper LED Sfeerverlichting wit heeft een waterreservoir met een inhoud van 125 ml en is geschikt voor ruimtes tot 23 m². Het apparaat heeft een vermogen van 5 W en heeft geen hygrometer. Het is dus belangrijk om zelf te controleren of de luchtvochtigheid optimaal blijft.

Het gebruik van een luchtbevochtiger heeft vele voordelen. Het zorgt bijvoorbeeld voor minder last van droge ogen en verkoudheid en verbetert de concentratie. Een nadeel van deze luchtbevochtiger is dat het waterreservoir vrij klein is, waardoor je het regelmatig moet bijvullen.

Al met al is de Luchtbevochtiger Ultrasone Verdamper LED Sfeerverlichting wit een handige en mooie aanwinst voor in huis. Het ultrasonebevochtigingssysteem zorgt voor optimale luchtvochtigheid en de LED verlichting geeft een kalmerende sfeer in huis. Het enige nadeel is dat het waterreservoir vrij klein is, maar dit weegt niet op tegen de vele voordelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Aromatische Diffuser- Humidifier- Geurverspreider- Luchtbevochtiger- donker houtkleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Aromatische Diffuser- Humidifier- Geurverspreider- Luchtbevochtiger- donker houtkleur

 • list plusDeze luchtbevochtiger heeft een mooi design.
 • list plusHet gewicht van deze luchtbevochtiger is licht.
 • list plusHet heeft een heerlijke geur.

Nadelen Aromatische Diffuser- Humidifier- Geurverspreider- Luchtbevochtiger- donker houtkleur

 • list plusEr zijn weinig kleuropties op bol.com te koop.
 • list plusDe luchtbevochtiger is relatief klein.
 • list plusInstructies zijn nodig om de luchtbevochtiger goed te kunnen gebruiken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Aromatische diffuser Wist je al dat als er een aromatische diffuser in jouw huis staat je minder kans hebt op een droge huid, droge ogen én een droge hoest? De aromatische diffuser is speciaal voor mensen die behoefte hebben aan een gezonde en hoge luchtvochtigheid. De diffuser zorgt ervoor dat de lucht in je huis niet meer droog zal zijn en dat je minder last hebt van bovenstaande klachten! Gebruik etherische oliën Onze aromatische diffuser verspreid heerlijke geuren die je zelf kunt toevoegen. Zodra je water in de diffuser hebt gedaan voeg je hier 2 á 3 druppels van je favoriete etherische olie aan toe en kun je volledig gaan ontspannen. De diffuser heeft een positieve werking op een goede nachtrust. Tip voor een goede nachtrust: voeg twee uur voordat je naar bed gaat een aantal druppels lavendelolie toe aan je diffuser en je zult heerlijk slapen! Naast dat de diffuser een positieve werking op de nachtrust heeft zorgt het voor een gezellige sfeer in huis, een frisse geur en betere concentratie! Productinformatie De diffuser is makkelijk aan en uit te zetten met de auto-off functie die aan de voorkant gevestigd zit. Er gaat 130 ml water in waarbij je 2 á 3 druppels etherische olie aan toevoegt. De diffuser is fluisterstil (35 decibel), het geluid is vergelijkbaar met een stille bibliotheek. De afmeting is 145 X 101 mm. De kleur is donker grainwood De diffuser gaat ongeveer 3 tot 4 uur mee voordat hij moet worden bijgevuld. In de doos zit een oplader met USB-aansluiting waarmee je jouw diffuser gemakkelijk kunt opladen. Er zit ook een gebruiksaanwijzing aan de doos toegevoegd. Hierin staat precies uitgelegd hoe je de diffuser kunt gebruiken. Kortom, de diffuser heeft erg veel voordelen voor de gezondheid en staat ook nog eens leuk in je interieur!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit

 • list plusDe Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit heeft een ruim reservoir, waardoor deze lange tijd kan werken zonder bijgevuld te worden.
 • list plusDe Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit is stil, waardoor het geen storende geluiden produceert.
 • list plusHet is makkelijk schoon te maken, waardoor er weinig onderhoud nodig is.

Nadelen Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit

 • list plusDe timer is beperkt tot 2u, 4u of 8u.
 • list plusHet snoer is vrij kort.
 • list plusHet is lastig om de Qumax Luchtbevochtiger met Aromatherapie Humidifier wit af te stellen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.8

Met de luxe luchtbevochtiger van Qumax verhoog je de luchtvochtigheid in huis, wat veel gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. De luchtbevochtiger heeft een modern en stijlvol design en kan worden ingesteld op verschillende standen. Het ontwerp is voorzien van een groot waterreservoir waar eventueel ook etherische oliën aan toegevoegd kunnen worden, waarna deze gebruikt kan worden voor aromatherapie. Gebruiksvriendelijk De luchtbevochtiger met aromotherapie heeft een groot waterreservoir van 2.8 liter waardoor je deze lang kan gebruiken zonder bij te vullen. Daarnaast schakelt de bevochtiger automatisch uit wanneer het water op is, wat het zeer veilig in gebruik maakt. Bovendien is het een zeer stil ontwerp en kan de luchtbevochtiger gemakkelijk en eenvoudig worden schoongemaakt, het wordt aangeraden om dit elke week te doen. Verschillende standen De luchtbevochtiger kan worden ingesteld op drie verschillende standen: laag, gemiddeld en hoog. In bijvoorbeeld een kleine ruimte of tijdens de zomer kun je de laagste stand gebruiken en voor grote ruimtes of in de winter gebruik je de hoge stand. Hierdoor heb je elke moment van het jaar de juiste luchtvochtigheid in huis. Bovendien kun je kiezen om de luchtbevochtiger 2, 4 of 8 uur aan te zetten, daarna zal deze vanzelf uitschakelen waardoor je er geen omkijken naar hebt. Voordelen luchtbevochtiger Een te droge lucht komt vooral in de winter voor, wanneer de verwarming volle toeren draait. Wanneer de lucht in huis te droog wordt kun je verschillende klachten ervaren, zoals een droge huid, hoofdpijn, verkoudheid en geïrriteerde luchtwegen. Door het gebruik van een luchtbevochtiger verhoog je de luchtvochtigheid, waardoor je deze klachten voorkomt. Aromatherapie Naast het verhogen van de luchtvochtigheid, heeft het gebruik van de luchtbevochtiger in combinatie met etherische oliën nog veel meer voordelen. Zo is pepermuntolie een wondermiddel tegen hoofdpijn, lavendel helpt je te slapen als een roosje en kamille werkt stressreducerend. Probeer verschillende oliën en ontdek welke het beste bij jou passen. Alle pluspunten op een rij Groot waterreservoir van 2.8 liter Stijlvol design Automatische-uitschakelfunctie Verschillende standen Stil ontwerp Geschikt voor aromatherapie Breng de luchtvochtigheid in huis weer op peil met de stijlvolle luchtbevochtiger. Wat krijg ik? 1x Luchtbevochtiger Specificaties Materiaal: ABS + Polypropyleen Vermogen: 25 Watt Decibel: <35 db Afmeting: 20 x 20 x 31 cm Capaciteit: 2,8 Liter Geschikt voor etherische oliën Gebruiksduur hoge stand: 12 uur Gebruiksduur gemiddelde stand: 16 uur Gebruiksduur lage stand: 24 uur - Plaats het apparaat op een schone, stevige, waterbestendige ondergrond (geen metaal). Zet de luchtbevochtiger niet op een handdoek of een tapijt om oververhitting te voorkomen. - Plaats het apparaat op voldoende afstand van de muur, gordijnen en ander materiaal dat gevoelig is voor hitte of stoom. Zorg voor genoeg ruimte boven het apparaat. - Indien je gebruik wil maken van gedestilleerd water, voeg dan een klein beetje zout toe aan het water.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. alpina Luchtbevochtiger 4L Ultrasone Verneveling wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9

Een goede luchtvochtigheid in huis is van groot belang. Het voorkomt niet alleen droge huid, lippen en ogen, maar het is ook essentieel voor het welzijn van sommige huisdieren en planten. De alpina luchtbevochtiger maakt het beheren van de luchtvochtigheid in huis eenvoudig en gemakkelijk. Met zijn meerdere vernevelstanden, timer en geurbox voor aroma's, is deze humidifier zeer veelzijdig en handig in gebruik. De hygrometer meet de gewenste luchtvochtigheid en stopt automatisch met vernevelen zodra deze is bereikt.

Wat deze luchtbevochtiger onderscheidt van andere is zijn vermogen om in stappen van 5% de vernevelaar in te stellen van 45% tot 90%. Dit maakt het mogelijk om de luchtvochtigheid nauwkeuriger te regelen. Bovendien heeft het een inhoud van 4 liter, wat betekent dat het lang meegaat zonder bij te vullen.

Deze ultrasone bevochtiger produceert een zichtbare nevel die wordt opgenomen in de lucht. Het heeft drie nevelstanden, die je zelf kunt kiezen voor een lage, middelmatige of hoge mate van nevel. Als je van een aromatische geur houdt, kun je ook wat aroma's toevoegen aan de mist.

De alpina luchtbevochtiger is zeer geschikt voor ruimtes tot 30 m². Het is ideaal voor gebruik in de wintermaanden, wanneer de lucht in huis vaak droger wordt door het veelvuldig gebruik van de verwarming. Het houdt de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau en zorgt ervoor dat je je beter voelt en gezonder blijft.

Mijn persoonlijke mening is dat de alpina luchtbevochtiger een uitstekende aankoop is voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en effectieve manier om de luchtvochtigheid in huis te regelen. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft handige functies en is zeer betaalbaar. Een nadeel is dat het niet geschikt is voor grotere ruimtes, maar voor kleinere ruimtes is het perfect.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 maart in huis

Bekijk prijs

8. Klarstein Luchtbevochtiger Model Stavanger Aromafunctie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

De Klarstein Stavanger echografische luchtbevochtiger verhoogt het welbehagen en helpt actief mee aan het behoud van uw gezondheid. Droge verwarmingslucht irriteert de luchtwegen en ogen en maakt u vatbaar voor ziektekiemen. Hier helpt de luchtbevochtiger goed.Gedurende uren verhoogt de luchtbevochtiger Stavanger van Klarstein langzaam de luchtvochtigheid of houdt deze op een aangenaam niveau. Met een draaiknop kan het verdampingsvermogen traploos op een waarde van 300 ml/h ingesteld worden en geheel op persoonlijke wensen en welzijn aangepast worden. Helemaal zonder warmte verandert de echografische verstuiver het water in een fijne, verfrissende nevel die zich zachtjes over de ruimte verdeelt. Hierdoor halen niet alleen mens en dier opgelucht adem: planten zien er frisser uit en groeien sneller terwijl houten meubels lelijke scheurtjes verliezen, minder kraken en mooier glanzen.Voor extra behaaglijkheid heeft de Stavanger luchtbevochtiger van Klarstein een uitneembaar aromapad. Doet u hier een paar geurolie op dan heeft de uitgestoten damp een aangename geur en geeft de kamer een ontspannen atmosfeer. Wordt de tank van de basis afgehaald, stop de luchtverfrisser. Is de 3,5 liter tank leeg licht bovendien een LED op en maakt u erop attent dat de tank bijgevuld moet worden.Optisch overtuigt de Klarstein luchtbevochtiger Stavanger met zijn compacte en afgeronde vormen. De turkooise watertank en de luxueuze zwarte behuizing vullen elkaar goed aan en integreren het apparaat zowel in een woon- als kantoorlandschap.Beschikbare kleuren: zwart/turkoois, wit/turkoois (artikel 10029855)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. LifeWise Humidifier Ultrasone Luchtbevochtiger Geluidloos wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Op zoek naar een krachtige luchtbevochtiger die ook nog eens compact is? Dan is de ultrasone Humidifier van LifeWise zeker het overwegen waard! Met behulp van ultrasone bevochtiging zorgt deze luchtbevochtiger ervoor dat de luchtvochtigheid in je kamer weer op het optimale niveau komt. Dit voorkomt problemen zoals een droge huid, branderige ogen en geïrriteerde luchtwegen. Bovendien is deze luchtbevochtiger geluidloos, waardoor je hem overal kunt gebruiken zonder dat het storend is.

Wat deze luchtbevochtiger echt uniek maakt, is zijn stijlvolle ontwerp en de LED-verlichting. Hierdoor is het niet alleen een functioneel apparaat, maar ook een mooie toevoeging aan je interieur. Daarnaast is de luchtbevochtiger ideaal voor het behoud van je houten meubelen en andere houten bezittingen, omdat krimp en scheurvorming wordt voorkomen. De LifeWise Humidifier is geschikt voor ruimtes tot 22 m² en heeft een waterreservoir van 0.18 l. Het vermogen van de luchtbevochtiger is 2.5 W.

Het enige nadeel van deze luchtbevochtiger is dat het waterreservoir vrij klein is, waardoor je hem regelmatig moet bijvullen. Maar gezien de voordelen van de LifeWise Humidifier, is dit zeker een kleine prijs om te betalen voor een gezonde en aangename leefomgeving. Kortom, als je op zoek bent naar een compacte, krachtige en stijlvolle luchtbevochtiger, dan is de LifeWise Humidifier de perfecte keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.4

Ben jij op zoek naar een compacte en moderne luchtbevochtiger die jouw huis in de wintermaanden op peil houdt? Dan is de Alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart de oplossing voor jou! Deze luchtbevochtiger heeft meerdere miststanden, een timer, slaapstand en een handige afstandsbediening. Maar wat deze bevochtiger echt uniek maakt is de geurbox voor aromatherapie. Voeg 3 tot 5 druppels aromatische olie toe en je huis zal heerlijk ruiken.

Deze luchtbevochtiger laat je zelf de mate van luchtvochtigheid in huis bepalen. Met de geïntegreerde hygrometer meet de humidifier de gewenste luchtvochtigheid en stopt automatisch met vernevelen. De Alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart heeft een inhoud van 4 liter en is geschikt voor ruimtes tot 30 m². Met de drie nevelstanden kies je zelf voor een lage, middelhoge of hoge mate van nevel.

Het ultrasone systeem zorgt voor zichtbare nevel, die wordt opgenomen in de lucht. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid van jouw huis op peil gehouden en zul je minder last hebben van gebarsten lippen, droge huid of droge lenzen. Bovendien houden jouw planten het langer vol.

De Alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart is dus niet zomaar een luchtbevochtiger. Het is een compact en modern apparaat met een geurbox voor aromatherapie en een geïntegreerde hygrometer. Het ultrasone systeem zorgt voor een zichtbare nevel en houdt jouw huis op peil in de wintermaanden.

Als je op zoek bent naar een luchtbevochtiger die jouw huis op peil houdt en ook nog eens heerlijk ruikt, dan is de Alpina Luchtbevochtiger 4.3L Ultrasone Verneveling zwart de perfecte keuze voor jou!

Persoonlijke opinie: Deze Alpina Luchtbevochtiger is een geweldige keuze voor mensen die last hebben van droge lucht in de winter. Het apparaat is compact, modern en heeft een geurbox voor aromatherapie. De geïntegreerde hygrometer is een handige functie en het ultrasone systeem zorgt voor een zichtbare nevel in huis. Het enige nadeel van deze luchtbevochtiger is dat het reservoir niet erg groot is, dus je moet het regelmatig bijvullen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 februari in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van luchtbevochtigers. Er zijn namelijk 856 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!