De Bestenu Vochtvreter Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Een vochtvreter is de uitgelezen oplossing om de lucht te ontvochtigen. In de onderstaande koopgids leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een vochtvreter.

Wat is het verschil tussen een vochtvreter en een luchtontvochtiger?

Een goede luchtontvochtiger werkt in elke ruimte, terwijl een vochtvreter het meest effectief is in een ruimte waar de lucht stil staat. Een luchtontvochtiger is een groot, elektrisch apparaat wat behoorlijk wat ruimte in beslag neemt. Bovendien maken de meeste luchtontvochtigers best wat lawaai, maar dit verschilt per apparaat.

Een luchtontvochtiger is effectiever dan een vochtvreter en is daarnaast ook veelzijdiger. De meeste luchtontvochtigers hebben een ingebouwde hygrometer waarmee je de luchtvochtigheid kunt zien. Sommige luchtontvochtigers reinigen de lucht ook nog, waardoor deze extra geschikt zijn voor mensen met allergieën en mensen met aandoeningen aan de luchtwegen.

Wat voor soorten vochtvreters zijn er?

Alle vochtvreters werken op dezelfde manier. Het enige verschil is de grootte en de vorm van de vochtvreter. Zo zijn er grotere vochtvreters met meer inhoud, maar ook kleinere modellen met minder inhoud. Er zijn ook vochtvreters verkrijgbaar voor in de auto en vochtvreters met een bepaalde geur zoals bijvoorbeeld lavendel.

De meeste vochtvreters zijn vierkante bakjes, maar er zijn ook ronde modellen en modellen met bijzondere ontwerpen die bij je interieur passen. Vochtvreters neutraliseren ook geurtjes. Er zijn ook kleine modellen te koop die ideaal zijn voor bijvoorbeeld in de keuken.

Hoe werkt een vochtvreter?

Een vochtvreter is een bakje waarvan de bovenkant half open is. Het bakje is gevuld met korrels van calciumchloride. Deze korrels trekken vocht aan. Als er vocht in de lucht aanwezig is, dan wordt dit aangetrokken en vervolgens omgezet in water. Dit water vind je terug in het bakje van de vochtvreter.

Let wel op: een vochtvreter bestrijd alleen de symptomen van een te vochtige ruimte en niet de oorzaak. Het is altijd een goed idee om een vakman in te schakelen en te kijken waarom de ruimte te vochtig is. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%.

Hoe lang gaat een vochtvreter mee?

Het zakje met calciumchloride korrels in een vochtvreter gaat ongeveer drie a vier maanden mee, maar dit hangt af van hoe vochtig de ruimte is waarin de vochtvreter staat. Als er niet veel water meer wordt opgevangen koop je een navulling met korrels en je kunt je vochtvreter weer optimaal gebruiken.

Hoe effectief is een vochtvreter?

Een vochtvreter is een effectieve manier om de vochtigheid in een ruimte mee te verminderen. Deze effectiviteit hangt wel af van de plaats waar je de vochtvreter weg zet en ook van de temperatuur.

Als de temperatuur erg laag is, condenseert de lucht en word het vocht minder snel opgenomen door de calciumchloride. Ook als de luchtcirculatie erg groot is, werkt een vochtvreter minder goed. Zet de vochtvreter daarom niet op een plaats waar veel mensen lopen.

Een vochtvreter is het meest effectief in een ruimte waar de lucht stil staat. Denk aan een kelder, een inloopkast of op zolder. Wil je meer effect en de luchtvochtigheidsgraad omlaag brengen? Overweeg dan om een goede luchtontvochtigter te kopen. Deze werken in elke ruimte en de meeste hebben bovendien een hygrometer waarmee je ziet hoe vochtig de lucht is.

Kun je een vochtvreter in de badkamer gebruiken?

De meeste badkamers zijn goed geventileerd, maar als er geen ventilatiesysteem aanwezig is, dan kan een vochtvreter helpen bij het bestrijden van vocht. De vochtvreter raakt overigens wel veel sneller dan wanneer deze op een andere plaats in huis staat: het is altijd vochtig in een badkamer.

Wat voor problemen krijg je door een te vochtige omgeving?

De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%. Is de lucht te droog, dan krijg je last van geïrriteerde ogen en een droge huid. Een goede luchtbevochtiger kan dan de uitkomst bieden. Als de luchtvochtigheidsgraad te hoog ligt, dan zorgt dit voor hele andere problemen.

Zo kunnen houten vloeren gaan rotten en kun je hoofdpijnklachten krijgen. Bovendien heb je kans op schimmelgroei in je huis. Door schimmels heb je weer kans op luchtwegklachten. Je meet de luchtvochtigheidsgraad met een hygrometer. Als de lucht te vochtig is (> 60%), dan gebruik je een vochtvreter of een luchtontvochtiger.

Hoe komt deze geweldige Vochtvreter ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Vochtvreter ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Vochtvreters, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Vochtvreters die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Vochtvreters het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vochtvreters stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten vergelijkbaar aan Vochtvreters

De beste Vochtvreters op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

De Bison Vochtvreter Original is geschikt om de vochtigheid te bestrijden in ruimtes met weinig of geen ventilatie. Waar is het artikel voor geschikt? De Bison Vochtvreter Orginal gaat condens, vocht en muffe geurtjes tegen in afgesloten ruimtes, waar weinig toch geen ventilatie is zoals in caravan, schuurtjes, kelders, opslagruimtes etc. De voordelen van de Bison Vochtvreter Original: Bestrijdt muffe geurtjes Schoon en makkelijk in gebruik Beschermt je waardevolle spullen tegen vocht Alle Vochtvreter navullingen passen in deze Vochtvreter. Kost geen energie Hoe gebruik ik de Bison Vochtvreter Original? Als je de vochtvreter met losse kristallen wil navullen, kun je de volgende stappen volgen: 1. Haal de witte kap van het Vochtvreter® apparaat en strooi de navulling gelijkmatig in het bakje tot ongeveer 1 cm onder de rand (max. 1 kg). 2. Zet de witte kap weer terug en Bison Vochtvreter® is klaar voor gebruik. 3. Wanneer de navulling volledig is opgelost, kan het Bison Vochtvreter® apparaat eenvoudig geleegd worden in toilet of gootsteen. Voor het vullen van de vochtvreter met de Vochtvreter Navulzak 1 kg zijn de volgende handelingen nodig: 1. Knip de buitenverpakking voorzichtig open en haal de witte navulzak uit de verpakking. 2. Haal de witte kap van het Bison Vochtvreter® apparaat en leg de navulzak in het bakje. Let op: zorg ervoor dat de navulzak niet uitsteekt buiten het witte bakje! 3. Zet de witte kap weer terug en Vochtvreter® is klaar voor gebruik. 4. Wanneer de navulling volledig opgelost is, kan het Bison Vochtvreter® apparaat eenvoudig geleegd worden in toilet of gootsteen. Voor het navullen met een Vochtvreter Tab: 1. Knip het plastic zakje voorzichtig open. 2. Haal de kap van het apparaat en leg de beide Bison Tabs in het bakje 3. Zet de kap weer terug en Bison Vochtvreter® is klaar voor gebruik. 4. Wanneer de Tabs volledig opgelost zijn, kan het Bison Vochtvreter® apparaat eenvoudig geleegd worden in toilet of gootsteen. Hoe lang gaat de Bison Vochtvreter Original mee? 1 kg werkt ca. 3 maanden in een ruimte tot ca. 100 m³ en neemt ca. 1 liter water op, afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid en grootte van de ruimte. Tips & tricks: • Zorg ervoor dat je de Vochtvreter op een vlakke en stabiele ondergrond zet. • Als je de vloeistof morst, kan dit vlekken veroorzaken. Mocht dit gebeuren, maak het dan gelijk schoon met veel water. Dep de vloeistof zoveel mogelijk op en herhaal als dit nodig is. Contact met leer, hout, natuursteen en metaal vermijden; deze materialen kunnen worden aangetast. • Bij lage temperaturen werkt Vochtvreter® langzamer en kan klontvorming ontstaan. Bij verhoging van de temperatuur zal de werking weer versnellen. Wat zit er in de verpakking? • de Bison Vochtvreter Orginal 1 kg • 2 x 1 kg om na te vullen Technische Specificaties: - Basisgrondstof: Calciumchloride - Kleur: wit - Waterabsorptie: ca. 1 gram water per gram zout. - Opslagcondities: minimaal 24 maanden na productie.

1. Bison Vochtvreter Original - 1 kg - 2 x 1 kg navulling


Product informatiePlus or Show more

Gebruiksaanwijzing * Knip de buitenverpakking voorzichtig open en haal de witte navulzak uit de verpakking. * Haal de witte kap van de Vochtvreter® en leg de navulzak in het bakje. Let op: zorg ervoor dat de navulzak niet uitsteekt buiten het bakje! * Zet de witte kap weer terug en Vochtvreter® is klaar voor gebruik. * Wanneer de navulling volledig opgelost is, kan de Vochtvreter® eenvoudig geleegd worden in toilet of gootsteen. De lege navulzak in de afvalcontainer gooien. * Zet het Vochtvreter® apparaat altijd op een vlakke stabiele ondergrond, bij voorkeur in een wasteiltje.

2. Airmax Vochtvreter Navulling neutraal 3x450gr Zak


Product informatiePlus or Show more

Dit mag eigenlijk in geen auto missen! Deze kleine en modern vormgegeven luchtontvochtigers zijn innovatief en zorgen voor wel 15% meer absorbtie van vocht in de cabine! Je ontvangt twee ontvochtigers voor een zeer voordelige setprijs. Kenmerken: * 2x 350 g * Gaan jaren mee * Druipt niet * Veilig * Aantrekkelijk design * Gepatenteerde indicator - geeft precies aan wanneer de ontvochtigers vol zitten * Herbruikbaar - een paar minuten in de magnetron en ze zijn weer klaar voor gebruik

3. Pingi Auto-Ontvochtiger - 2 stuks - 2x 350 gram


Product informatiePlus or Show more

Lafita - Refresh Your Life Heb je last van veel vocht in huis? Bijvoorbeeld in je badkamer, het toilet, de woonkamer of je slaapkamer? Plaats een vochtvanger in iedere ruimte! De vochtvanger onttrekt de vocht in de ruimte en vangt het op in het bakje. Als het vochtvangerzakje leeg is en het bakje vol met water, kun je het bakje legen en een navulzakje in de vochtvangerbak plaatsen. Een navulling gaat ongeveer 1-3 maanden mee. Dit pakket bevat 12 navullingen. Zo kun je een lange tijd vooruit ! Dit pakket bevat NIET het vochtvanger bakje zelf. Mocht je deze nog niet hebben, kijk dan naar onze Starterset inclusief bakje ! **Let Op** Het kan een enkele keer voorkomen dat het product hard of klonterig aanvoelt. De oorzaak hiervan is temperatuurverschil, denk bijvoorbeeld aan opslag op een koude locatie, of door externe (weers) invloeden. Dit heeft verder geen enkele invloed op de kwaliteit van het product ! Als het product wordt gebruikt volgens (gebruiks) aanwijzing, zal deze vanzelf weer vocht opvangen, loslaten en oplossen in de opvangbak.

4. Lafita Vochtvanger Navulling 450 gram - XXL Voordeelpakket 12 stuks ! - Refresh Your Life


Product informatiePlus or Show more

Vochtvanger / vochtvreter 750 ml met 2x navulling 400 gram. Formaat: ca. 13,5 x 13,5 x 11,7 cm. Vochtvreter tegen schimmelvorming bij een hoge luchtvochtigheid. Bestrijdt condens, vocht en geurtjes in ruimtes met weinig of geen ventilatie. De inhoud van de vochtvanger is navulbaar.

5. Vochtvanger / vochtvreter 750 ml met 2x navulling 400 gram - Voorkomt geurtjes en schimmels


Product informatiePlus or Show more

Verlaagt met behulp van actieve hygroscopische kristallen een te hoge relatieve luchtvochtigheid in (gesloten) ruimtes met weinig of geen ventilatie. O.a. geschikt voor caravan, boot, schuur, meterkast, zolder, voorraadkast, kelder, kruipruimte, logeerkamer, kledingkast, tuinhuis, keukenkast, kluis en wasruimte. Speciale promotieverpakking van 3 x 1 kilogram. Klik hier () voor een overzicht van andere soorten vochtvreters van Bison. Instructievideo gebruik vochtvreter:

6. Bison Vochtvreter Airmax Navulzak Neutraal 3X1KG


Product informatiePlus or Show more

De vernieuwde Bison vochtvreter met vochtmagneet, voor de bestrijding van vocht, condens en muffe geurtjes. Inclusief gratis vochtmagneet navulling.

7. Bison vochtvreter 450 gram (inclusief gratis 2e vochtmagneet)


Product informatiePlus or Show more

Vochtvreter navulling turbo tab 2x100gr lavendel

8. Bison Vochtvreter navul turbo tab 2x100g


Product informatiePlus or Show more

Gebruik de Limpro auto ontvochtiger om condens en beslagen ruiten te bestrijden in uw auto, caravan of boot. De Limpro auto-ontvochtiger onttrekt overtollig vocht uit de lucht en houdt deze goed vast, zonder te lekken. Dankzij de Limpro auto-ontvochtiger wordt de auto weer fris! Condens die zorgt voor beslagen ramen en muffe luchtjes maken geen kans meer. Vochtvanger indicator wit? Snel en simpel drogen in de magnetron. 1 stuk Specificaties: Kleur: grijs Afmeting: 18 x 10 x 5 cm (L x B x H) Herlaadtijd: 6 minuten Gewicht: 400 gram

9. Limpro Auto Ontvochtiger 400 gram 1 stuk | Herbruikbaar | Anti Condens | Auto | Caravan | Boot


Product informatiePlus or Show more

Onmisbaar voor in de auto in het herfst/winterseizoen. De perfecte partner om de strijd aan te gaan met beslagen autoruiten en andere vochtproblemen. Deze effectieve vochtkiller trekt vocht als een magneet uit de lucht en laat d.m.v de indicator zien wanneer hij vol is. Even in de magnetron herladen en hij is weer als nieuw. Geen navulling nodig! Jarenlang bruikbaar. Voordeel pak van 2 x LIMPRO auto luchtontvochtiger XL 400 gram per stuk!. Na verzadiging kleurt de indicator op het zakje van bruin naar licht roze / wit. Plaats het product altijd op een magnetron bestendig bordje. Stop het zakje voor 6 minuten in de magnetron op 600 Watt. Herladen in de zon op de radiator kan ook, maar dit duurt langer. Na het herladen zal alle vocht op een hygiënische manier uit het product zijn verdampt en de kleurenindicator weer bruin kleuren. Laat het product even uitdampen en uw auto ontvochtiger is weer klaar voor gebruik.

10. LIMPRO Auto ontvochtiger Voordeelpak 2 stuks | Vochtvreter | Anti Condens auto | Luchtontvochtiger Herbruikbaar | XL 2 pack


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vochtvreters. Er zijn immers 90 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Vochtvreter kopen.