De Bestenu Vochtvreter Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Een vochtvreter is de uitgelezen oplossing om de lucht te ontvochtigen. In de onderstaande koopgids leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een vochtvreter.

Wat is het verschil tussen een vochtvreter en een luchtontvochtiger?

hide product content

Een goede luchtontvochtiger werkt in elke ruimte, terwijl een vochtvreter het meest effectief is in een ruimte waar de lucht stil staat. Een luchtontvochtiger is een groot, elektrisch apparaat wat behoorlijk wat ruimte in beslag neemt. Bovendien maken de meeste luchtontvochtigers best wat lawaai, maar dit verschilt per apparaat.

Een luchtontvochtiger is effectiever dan een vochtvreter en is daarnaast ook veelzijdiger. De meeste luchtontvochtigers hebben een ingebouwde hygrometer waarmee je de luchtvochtigheid kunt zien. Sommige luchtontvochtigers reinigen de lucht ook nog, waardoor deze extra geschikt zijn voor mensen met allergieën en mensen met aandoeningen aan de luchtwegen.

Wat voor soorten vochtvreters zijn er?

hide product content

Alle vochtvreters werken op dezelfde manier. Het enige verschil is de grootte en de vorm van de vochtvreter. Zo zijn er grotere vochtvreters met meer inhoud, maar ook kleinere modellen met minder inhoud. Er zijn ook vochtvreters verkrijgbaar voor in de auto en vochtvreters met een bepaalde geur zoals bijvoorbeeld lavendel.

De meeste vochtvreters zijn vierkante bakjes, maar er zijn ook ronde modellen en modellen met bijzondere ontwerpen die bij je interieur passen. Vochtvreters neutraliseren ook geurtjes. Er zijn ook kleine modellen te koop die ideaal zijn voor bijvoorbeeld in de keuken.

Hoe werkt een vochtvreter?

hide product content

Een vochtvreter is een bakje waarvan de bovenkant half open is. Het bakje is gevuld met korrels van calciumchloride. Deze korrels trekken vocht aan. Als er vocht in de lucht aanwezig is, dan wordt dit aangetrokken en vervolgens omgezet in water. Dit water vind je terug in het bakje van de vochtvreter.

Let wel op: een vochtvreter bestrijd alleen de symptomen van een te vochtige ruimte en niet de oorzaak. Het is altijd een goed idee om een vakman in te schakelen en te kijken waarom de ruimte te vochtig is. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%.

Hoe lang gaat een vochtvreter mee?

hide product content

Het zakje met calciumchloride korrels in een vochtvreter gaat ongeveer drie a vier maanden mee, maar dit hangt af van hoe vochtig de ruimte is waarin de vochtvreter staat. Als er niet veel water meer wordt opgevangen koop je een navulling met korrels en je kunt je vochtvreter weer optimaal gebruiken.

Hoe effectief is een vochtvreter?

hide product content

Een vochtvreter is een effectieve manier om de vochtigheid in een ruimte mee te verminderen. Deze effectiviteit hangt wel af van de plaats waar je de vochtvreter weg zet en ook van de temperatuur.

Als de temperatuur erg laag is, condenseert de lucht en word het vocht minder snel opgenomen door de calciumchloride. Ook als de luchtcirculatie erg groot is, werkt een vochtvreter minder goed. Zet de vochtvreter daarom niet op een plaats waar veel mensen lopen.

Een vochtvreter is het meest effectief in een ruimte waar de lucht stil staat. Denk aan een kelder, een inloopkast of op zolder. Wil je meer effect en de luchtvochtigheidsgraad omlaag brengen? Overweeg dan om een goede luchtontvochtigter te kopen. Deze werken in elke ruimte en de meeste hebben bovendien een hygrometer waarmee je ziet hoe vochtig de lucht is.

Kun je een vochtvreter in de badkamer gebruiken?

hide product content

De meeste badkamers zijn goed geventileerd, maar als er geen ventilatiesysteem aanwezig is, dan kan een vochtvreter helpen bij het bestrijden van vocht. De vochtvreter raakt overigens wel veel sneller dan wanneer deze op een andere plaats in huis staat: het is altijd vochtig in een badkamer.

Wat voor problemen krijg je door een te vochtige omgeving?

hide product content

De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%. Is de lucht te droog, dan krijg je last van geïrriteerde ogen en een droge huid. Een goede luchtbevochtiger kan dan de uitkomst bieden. Als de luchtvochtigheidsgraad te hoog ligt, dan zorgt dit voor hele andere problemen.

Zo kunnen houten vloeren gaan rotten en kun je hoofdpijnklachten krijgen. Bovendien heb je kans op schimmelgroei in je huis. Door schimmels heb je weer kans op luchtwegklachten. Je meet de luchtvochtigheidsgraad met een hygrometer. Als de lucht te vochtig is (> 60%), dan gebruik je een vochtvreter of een luchtontvochtiger.

Hoe komt deze fantastische Vochtvreter reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Vochtvreter ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Vochtvreters, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Vochtvreters die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Vochtvreters het best over de toonbank gaan.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vochtvreters stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Producten die soortgelijk zijn aan Vochtvreters

De beste Vochtvreters in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Onmisbaar voor in de auto in het herfst/winterseizoen. De perfecte partner om de strijd aan te gaan met beslagen autoruiten en andere vochtproblemen. Deze effectieve vochtkiller trekt vocht als een magneet uit de lucht en laat d.m.v de gepatenteerde indicator zien wanneer hij vol is. Even in de magnetron herladen en hij is weer als nieuw. Geen navulling nodig! Jarenlang bruikbaar. Voordeel pak van 2 x Pingi auto luchtontvochtiger XL. Na verzadiging kleurt de indicator op het zakje van lila-blauw naar licht roze. Plaats het product altijd op een magnetron bestendig bordje. Stop het zakje voor 6 minuten in de magnetron op 600 Watt. Herladen in de zon op de radiator kan ook, maar dit duurt langer. Na het herladen zal alle vocht op een hygiënische manier uit het product zijn verdampt en de kleurenindicator weer blauw kleuren. Laat het product even uitdampen en uw auto ontvochtiger is weer klaar voor gebruik.

1. PINGI Vochtvreter - XL 2 Pak (2x 300 gram)


Product informatiePlus or Show more

Carpoint auto-ontvochtiger De perfecte oplossing voor beslagen ruiten en andere vochtproblemen in jouw auto, caravan of boot. Deze auto-ontvochtiger van Carpoint trekt het vocht als een magneet uit de lucht en houdt het veilig vast, zonder kans op lekken. Met een handige indicator wordt aangegeven wanneer de auto-ontvochtiger vol zit. Deze is vervolgens herlaadbaar in de magnetron en daarna weer als nieuw te gebruiken. Specificaties: Kleur: zwart Afmeting: 18 x 14 x 4 cm (L x B x H) Materiaal: textiel/kunststof Herlaadtijd: 6 minuten

2. Pingi Luchtontvochtigers Pingi auto-ontvochtiger 300gr NL


Product informatiePlus or Show more

Gebruik de Limpro auto ontvochtiger om condens en beslagen ruiten te bestrijden in uw auto, caravan of boot. De Limpro auto-ontvochtiger onttrekt overtollig vocht uit de lucht en houdt deze goed vast, zonder te lekken. Dankzij de Limpro auto-ontvochtiger wordt de auto weer fris! Condens die zorgt voor beslagen ramen en muffe luchtjes maken geen kans meer. Vochtvanger indicator wit? Snel en simpel drogen in de magnetron. 1 stuk Specificaties: Kleur: grijs Afmeting: 18 x 10 x 5 cm (L x B x H) Herlaadtijd: 6 minuten Gewicht: 400 gram

3. Limpro Auto Ontvochtiger 400 gram 1 stuk | Herbruikbaar | Anti Condens | Auto | Caravan | Boot


Product informatiePlus or Show more

Dit mag eigenlijk in geen auto missen! Deze kleine en modern vormgegeven luchtontvochtigers zijn innovatief en zorgen voor wel 15% meer absorbtie van vocht in de cabine! Je ontvangt twee ontvochtigers voor een zeer voordelige setprijs. Kenmerken: * 2x 350 g * Gaan jaren mee * Druipt niet * Veilig * Aantrekkelijk design * Gepatenteerde indicator - geeft precies aan wanneer de ontvochtigers vol zitten * Herbruikbaar - een paar minuten in de magnetron en ze zijn weer klaar voor gebruik

4. Pingi Auto-ontvochtiger 2 X 350 Gram Nl / Fr


Product informatiePlus or Show more

ThoMar Classic Airdry auto-ontvochtiger De Airdry-ontvochtiger van ThoMar onttrekt het vocht uit de lucht in je auto. Neemt tot wel 800 ml aan vocht op en kan daarna worden hergebruikt nadat je het vocht hebt laten verdampen op de verwarming. De werkingsduur is hierbij circa 4 maanden. Beschermt tegen beslagen ruiten, schimmel elektronicaschade, roest en vervelende geuren. Specificaties: Kleur: grijs Materiaal: natuurgranulaat Lengte: 20 cm Gewicht: 1 kg Werkingsduur: 4 maanden Herbruikbaar: ja

5. Airdry 1kg. De Ideale auto ontvochtiger


Product informatiePlus or Show more

Onmisbaar voor in de auto in het herfst/winterseizoen. De perfecte partner om de strijd aan te gaan met beslagen autoruiten en andere vochtproblemen. Deze effectieve vochtkiller trekt vocht als een magneet uit de lucht en laat d.m.v de indicator zien wanneer hij vol is. Even in de magnetron herladen en hij is weer als nieuw. Geen navulling nodig! Jarenlang bruikbaar. Voordeel pak van 2 x LIMPRO auto luchtontvochtiger XL 400 gram per stuk!. Na verzadiging kleurt de indicator op het zakje van bruin naar licht roze / wit. Plaats het product altijd op een magnetron bestendig bordje. Stop het zakje voor 6 minuten in de magnetron op 600 Watt. Herladen in de zon op de radiator kan ook, maar dit duurt langer. Na het herladen zal alle vocht op een hygiënische manier uit het product zijn verdampt en de kleurenindicator weer bruin kleuren. Laat het product even uitdampen en uw auto ontvochtiger is weer klaar voor gebruik.

6. LIMPRO Auto ontvochtiger Voordeelpak 2 stuks | Vochtvreter | Anti Condens auto | Luchtontvochtiger Herbruikbaar | XL 2 pack


Product informatiePlus or Show more

De perfecte oplossing voor beslagen ruiten en andere vochtproblemen in uw auto, caravan of boot Trekt het vocht als een magneet uit de lucht en houdt het veilig vast, zonder kans op lekken Herlaadbaar in de magnetron

7. 2 X Pingi Luchtontvochtiger - Pingi auto ontvochtiger - 2 Stuks


Product informatiePlus or Show more

WAT IS HET? EIGENSCHAPPEN Beschermt uw waardevolle spullen tegen vocht Kant en klare navulzak Kost geen energie Verfrist de lucht Schoon in gebruik Werkt geluidloos TIJDENS GEBRUIK: Gebruiksaanwijzing Knip de buitenverpakking voorzichtig open en haal de witte navulzak uit de verpakking. Haal de witte kap van de Vochtvreter® en leg de navulzak in het bakje. Let op: zorg ervoor dat de navulzak niet buiten de vergaarbak uitsteekt! Plaats de witte dop weer terug en de Vochtvreter® is klaar voor gebruik. Wanneer de navulling volledig opgelost is, kan de Vochtvreter® eenvoudig geleegd worden in toilet of gootsteen. De lege navulzak kan u in de afvalcontainer gooien. Zet het Vochtvreter® apparaat altijd op een vlakke stabiele ondergrond, bij voorkeur in een wasteiltje. Aandachtspunten Bij lage temperaturen werkt Bison Vochtvreter® langzamer en kan klontvorming ontstaan. Bij verhoging van de temperatuur zal de werking weer versnellen. NA GEBRUIK: Vlekken/resten Gemorste vloeistof veroorzaakt vlekken. Deze vlekken blijven vocht aantrekken. Verwijder vlekken met een overvloed aan water. Verwijder vlekken in textiel (vloerbedekking, bekleding) met natriumsulfaat (op verzoek verkrijgbaar bij Bison International). Maak een 5% oplossing in water (50 g/l) en sprenkel deze op de vlek. Ca. 30 minuten laten inwerken. Hierna het water laten verdampen m.b.v. een föhn of een straalkachel. Het achterblijvende poeder verwijderen m.b.v. een stofzuiger. Zonodig dit alles herhalen. Wastafel of gootsteen goed naspoelen met water. Contact met leer en metaal vermijden. Deze materialen kunnen aangetast worden. Opslagcondities Opslaan in goed gesloten verpakking op een koele, droge en vorstvrije plaats. BISON VOCHTVRETER AIRMAX NAVULZAK NEUTRAAL 3X1KG

8. Bison Vochtvreter Airmax Navulzak Neutraal 3X1KG


Product informatiePlus or Show more

Deze vochtvanger van Lafita is herbruikbaar. Gebruik de Lafita ontvochtiger om condens en beslagen ruiten te bestrijden in uw auto. De Lafita ontvochtiger onttrekt overtollig vocht uit de lucht en houdt deze goed vast, zonder te lekken. Het product is overal in de auto te plaatsen. De Lafita ontvochtiger is herbruikbaar. Plaats de volle Lafita ontvochtiger in de magnetron voor 6 minuten op ca. 600 watt en daarna is die klaar voor hergebruik. Producteigenschappen: Kleur: Zwart EAN: 8718868061935 Verpakkingsinhoud: 1x Vochtvanger auto Formaat auto-ontvochtiger: 18,5 x 4 x 15 cm

9. Lafita | Auto Vochtvanger Herbruikbaar | Anti Condens


Producten die soortgelijk zijn aan Vochtvreters


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vochtvreters. Er zijn immers 90 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Vochtvreter kopen.