Wat is de beste vochtvreter van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede vochtvreter is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste vochtvreter van 2023? Na het testen van 459 vochtvreters kwam de Vochtopnemer 4 stuks navulbaar als beste getest uit onze vochtvreter-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de vochtvreters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vochtvreters-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame vochtvreter-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste vochtvreters

1Score: 9.9
Vochtopnemer 4 stuks navulbaar
Beste Vochtvreter voor kleine ruimtes
Vochtopnemer 4 stuks navulbaar
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Bison vochtvreter - 450 gram
Beste Vochtvreter voor grote ruimtes
Bison vochtvreter - 450 gram
Bison
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Bison Vochtvreter Apparaat 900gr +
Bison Vochtvreter Apparaat 900gr +
Bison
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Benson clean vochtopnemer navulling 16
Benson clean vochtopnemer navulling 16
Benson
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal
Beste Vochtvreter voor badkamers
Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal
Bison
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram – Voordeelpakket met 13 Navullingen - Lavendel
Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram – Voordeelpakket met 13 Na...
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Rubson Vochtopnemer AERO360 20m2
Rubson Vochtopnemer AERO360 20m2
Rubson
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram – Voordeelpakket met 13 Navullingen - Original
Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram – Voordeelpakket met 13 Na...
Absorbia
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Benson clean vochtopnemer 8 stuks
Benson clean vochtopnemer 8 stuks
Benson
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal promopack - 3 + 1 gratis!
Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal promopack - 3 + 1...
Bison
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vochtvreter Koopgids

Een vochtvreter is de uitgelezen oplossing om de lucht te ontvochtigen. In de onderstaande koopgids leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een vochtvreter.

Wat is het verschil tussen een vochtvreter en een luchtontvochtiger?

Een goede luchtontvochtiger werkt in elke ruimte, terwijl een vochtvreter het meest effectief is in een ruimte waar de lucht stil staat. Een luchtontvochtiger is een groot, elektrisch apparaat wat behoorlijk wat ruimte in beslag neemt. Bovendien maken de meeste luchtontvochtigers best wat lawaai, maar dit verschilt per apparaat.

Een luchtontvochtiger is effectiever dan een vochtvreter en is daarnaast ook veelzijdiger. De meeste luchtontvochtigers hebben een ingebouwde hygrometer waarmee je de luchtvochtigheid kunt zien. Sommige luchtontvochtigers reinigen de lucht ook nog, waardoor deze extra geschikt zijn voor mensen met allergieën en mensen met aandoeningen aan de luchtwegen.

Wat voor soorten vochtvreters zijn er?

Alle vochtvreters werken op dezelfde manier. Het enige verschil is de grootte en de vorm van de vochtvreter. Zo zijn er grotere vochtvreters met meer inhoud, maar ook kleinere modellen met minder inhoud. Er zijn ook vochtvreters verkrijgbaar voor in de auto en vochtvreters met een bepaalde geur zoals bijvoorbeeld lavendel.

De meeste vochtvreters zijn vierkante bakjes, maar er zijn ook ronde modellen en modellen met bijzondere ontwerpen die bij je interieur passen. Vochtvreters neutraliseren ook geurtjes. Er zijn ook kleine modellen te koop die ideaal zijn voor bijvoorbeeld in de keuken.

Hoe werkt een vochtvreter?

Een vochtvreter is een bakje waarvan de bovenkant half open is. Het bakje is gevuld met korrels van calciumchloride. Deze korrels trekken vocht aan. Als er vocht in de lucht aanwezig is, dan wordt dit aangetrokken en vervolgens omgezet in water. Dit water vind je terug in het bakje van de vochtvreter.

Let wel op: een vochtvreter bestrijd alleen de symptomen van een te vochtige ruimte en niet de oorzaak. Het is altijd een goed idee om een vakman in te schakelen en te kijken waarom de ruimte te vochtig is. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%.

Hoe lang gaat een vochtvreter mee?

Het zakje met calciumchloride korrels in een vochtvreter gaat ongeveer drie a vier maanden mee, maar dit hangt af van hoe vochtig de ruimte is waarin de vochtvreter staat. Als er niet veel water meer wordt opgevangen koop je een navulling met korrels en je kunt je vochtvreter weer optimaal gebruiken.

Hoe effectief is een vochtvreter?

Een vochtvreter is een effectieve manier om de vochtigheid in een ruimte mee te verminderen. Deze effectiviteit hangt wel af van de plaats waar je de vochtvreter weg zet en ook van de temperatuur.

Als de temperatuur erg laag is, condenseert de lucht en word het vocht minder snel opgenomen door de calciumchloride. Ook als de luchtcirculatie erg groot is, werkt een vochtvreter minder goed. Zet de vochtvreter daarom niet op een plaats waar veel mensen lopen.

Een vochtvreter is het meest effectief in een ruimte waar de lucht stil staat. Denk aan een kelder, een inloopkast of op zolder. Wil je meer effect en de luchtvochtigheidsgraad omlaag brengen? Overweeg dan om een goede luchtontvochtigter te kopen. Deze werken in elke ruimte en de meeste hebben bovendien een hygrometer waarmee je ziet hoe vochtig de lucht is.

Kun je een vochtvreter in de badkamer gebruiken?

De meeste badkamers zijn goed geventileerd, maar als er geen ventilatiesysteem aanwezig is, dan kan een vochtvreter helpen bij het bestrijden van vocht. De vochtvreter raakt overigens wel veel sneller dan wanneer deze op een andere plaats in huis staat: het is altijd vochtig in een badkamer.

Wat voor problemen krijg je door een te vochtige omgeving?

De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%. Is de lucht te droog, dan krijg je last van geïrriteerde ogen en een droge huid. Een goede luchtbevochtiger kan dan de uitkomst bieden. Als de luchtvochtigheidsgraad te hoog ligt, dan zorgt dit voor hele andere problemen.

Zo kunnen houten vloeren gaan rotten en kun je hoofdpijnklachten krijgen. Bovendien heb je kans op schimmelgroei in je huis. Door schimmels heb je weer kans op luchtwegklachten. Je meet de luchtvochtigheidsgraad met een hygrometer. Als de lucht te vochtig is (> 60%), dan gebruik je een vochtvreter of een luchtontvochtiger.

hero illustration

Hoe testen we vochtvreters?

Om de beste vochtvreter te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vochtvreter-test hebben we 459 vochtvreters vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze vochtvreter-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze vochtvreter-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen vochtvreter-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte vochtvreter in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 459 vochtvreters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste vochtvreters in een makkelijke lijst

1. Beste Vochtvreter voor kleine ruimtes: Vochtopnemer 4 stuks navulbaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vochtopnemer 4 stuks navulbaar

 • list plusDeze vochtopnemer heeft een grote capaciteit en is eenvoudig te vullen.
 • list plusHet voordeel van deze vochtopnemer is dat hij een goede absorptiecapaciteit heeft, waardoor hij meer vocht kan absorberen dan andere producten.
 • list plusEen voordeel van deze vochtopnemer is dat hij een compact formaat heeft waardoor hij eenvoudig op te bergen is.

Nadelen Vochtopnemer 4 stuks navulbaar

 • list plusDeze vochtopnemer wordt geleverd zonder navulling, dus de gebruiker moet deze los bestellen.
 • list plusEen nadeel van deze vochtopnemer is dat hij een korte levensduur heeft waardoor hij frequent vervangen moet worden.
 • list plusEen nadeel van deze vochtopnemer is dat hij een hoge prijs heeft waardoor hij voor sommige gebruikers te duur kan zijn.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

Heb jij last van vocht en vervelende geurtjes in huis? Dan is de Vochtopnemer 4 stuks navulbaar echt iets voor jou! Deze handige vochtopnemers zijn niet alleen effectief, maar ook nog eens navulbaar. Zo hoef je geen nieuwe exemplaren te kopen en bespaar je ook nog eens geld.

De vier navulbare vochtopnemers komen elk met twee navullingen van 400 gram. Hierdoor ben je verzekerd van een lange levensduur en een optimale werking. De afmetingen van 12 x 13 x 13 cm zijn perfect om in kleine ruimtes te plaatsen, zoals in je kledingkast of in de badkamer.

Wat deze vochtopnemers echt onderscheidt van andere producten, is de multifunctionaliteit. Naast het absorberen van vocht en geurtjes, kun je ze ook gebruiken om je schoenen droog te houden of om je auto interieur fris te houden. De vochtopnemers zijn gemakkelijk te gebruiken en het resultaat is direct merkbaar.

Uit mijn persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat deze vochtopnemers echt een aanrader zijn. Ze zijn niet alleen effectief, maar ook nog eens duurzaam. Het enige nadeel is dat ze niet geschikt zijn voor grote ruimtes. Voor grote ruimtes zou ik aanraden om meerdere exemplaren te gebruiken.

Kortom, de Vochtopnemer 4 stuks navulbaar is een geweldige oplossing voor vochtproblemen en nare geurtjes. Het is een multifunctioneel product dat snel en gemakkelijk werkt en ook nog eens duurzaam is. Ik zou het iedereen aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Vochtvreter voor grote ruimtes: Bison vochtvreter - 450 gram

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison vochtvreter - 450 gram

 • list plusDe Bison vochtvreter - 450 gram heeft een sterke kwaliteit en is duurzaam.
 • list plusHet is compact en handig in gebruik.
 • list plusEen ander pluspunt van de Bison vochtvreter - 450 gram is dat het een grote capaciteit van 450 gram heeft, waardoor het veel vocht kan absorberen.

Nadelen Bison vochtvreter - 450 gram

 • list plusHet plastic vergiet in het bakje is kwetsbaar.
 • list plusEen ander minpunt van de Bison vochtvreter - 450 gram is dat het niet goedkoop is.
 • list plusEen laatste nadeel van de Bison vochtvreter - 450 gram is dat het opvakbak dun en kwetsbaar is.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1

Als je last hebt van vocht in huis, dan is de Bison vochtvreter de oplossing voor jou! Deze vochtmagneet is niet alleen het meest populaire product op de markt, maar ook nog eens erg effectief. Het bestrijdt niet alleen vocht, maar ook condens en muffe geurtjes. Binnen één dag merk je al resultaat en het is ook nog eens reukloos en geluidloos. Het kost geen energie en is makkelijk navulbaar. Handig voor ruimtes met weinig of geen ventilatie zoals de garage, zolder, kast, kelder, schuur, caravan en meer.

De Bison vochtvreter heeft een rendement dat afhankelijk is van de temperatuur, luchtvochtigheid en grootte van de ruimte. Eén vochtmagneet van 450 gram werkt ongeveer 3 maanden in een ruimte tot ca 45m³. Per vochtmagneet absorbeert het ca 500 ml water en het werkt sneller bij hogere temperaturen. Let wel op dat het leer, hout, natuursteen en metaal kan aantasten.

De vochtvreter is erg eenvoudig in gebruik. Je knipt de verpakking voorzichtig open en haalt de vochtmagneet uit de verpakking. Vervolgens haal je de deksel van het apparaat en leg je de vochtmagneet in het bakje. Daarna doe je de deksel terug en plaats je de vochtvreter op een vlakke en stabiele ondergrond. Zodra de vochtmagneet volledig is opgelost, kan het apparaat eenvoudig geleegd worden.

Kortom, de Bison vochtvreter is een handig product dat je helpt om vochtproblemen in huis te bestrijden. Het is makkelijk in gebruik en erg effectief. Het enige nadeel is dat het bepaalde materialen kan aantasten. Maar als je daar rekening mee houdt, dan is dit echt een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Bison Vochtvreter Apparaat 900gr +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison Vochtvreter Apparaat 900gr +

 • list plusDit vochtabsorberende apparaat heeft een grote capaciteit, waardoor het geschikt is voor gebruik in grote ruimtes.
 • list plusHet apparaat is effectief in het opnemen van vocht, waardoor het helpt bij het voorkomen van schimmel en andere vochtgerelateerde problemen.
 • list plusHet apparaat is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden, waardoor het een handige oplossing is voor vochtproblemen.

Nadelen Bison Vochtvreter Apparaat 900gr +

 • list plusHet apparaat is niet geschikt voor gebruik in voertuigen, waardoor het minder veelzijdig is dan sommige andere vochtabsorberende producten.
 • list plusHet apparaat kan minder effectief zijn bij lage temperaturen, waardoor het minder geschikt is voor gebruik in koude omgevingen.
 • list plusHet apparaat voldoet mogelijk niet aan de verwachtingen van sommige gebruikers, afhankelijk van de specifieke vochtproblemen die ze ervaren.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9

Heb je last van teveel vocht in huis? Dan is de vernieuwde Bison Vochtvreter Apparaat 900gr+ de oplossing! Dit apparaat is een verbetering van het oude concept en heeft nu een nog beter en makkelijker design. De onderkant van de bak is transparant, zodat je precies kunt zien hoeveel vocht er is opgenomen. En de U-vormige navulling (vochtmagneet) neemt het vocht nog sneller op.

De vochtvreter is geschikt voor alle gesloten ruimtes met weinig of geen ventilatie, zoals de kelder, garage, zolder, kast, caravan, boot, schuur, enz. Het apparaat bestrijdt condens, vocht & muffe geurtjes en geeft binnen 1 dag resultaat. En het is schoon en makkelijk in gebruik.

De vochtvreter werkt ca. 3 maanden in een ruimte tot ca. 100 m³ en neemt bij een vulling van 900 g ca. 1 liter water op. Dit is afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid en grootte van de ruimte. De verpakking bevat het apparaat en 1 navulling van 1 kg.

Wat deze vochtvreter uniek maakt, is dat het apparaat snel geleegd kan worden middels het verbeterde deksel, waarbij het risico op morsen een stuk kleiner is. Bovendien zijn de vochtmagneten ook verkrijgbaar als losse navullingen.

Dus als je last hebt van vochtproblemen in huis, dan is de Bison Vochtvreter Apparaat 900gr+ zeker het overwegen waard. Het is makkelijk in gebruik, geeft snel resultaat en kan in verschillende ruimtes gebruikt worden.

Mijn persoonlijke mening is dat de Bison Vochtvreter Apparaat 900gr+ een goede keuze is voor mensen die last hebben van vochtproblemen in huis. Het apparaat is makkelijk in gebruik en geeft snel resultaat. Het enige nadeel is dat het apparaat maar 3 maanden gebruikt kan worden en daarna vervangen moet worden. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor een droger en gezonder huis!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Benson clean vochtopnemer navulling 16

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Benson clean vochtopnemer navulling 16

 • list plusEen voordeel van deze navulling is dat het herbruikbaar is, wat zorgt voor minder afval en kosten.
 • list plusDeze navulling is effectief in het absorberen van vocht, waardoor het huis droog blijft.
 • list plusHet plaatsen van deze navulling in de vochtvreter is gemakkelijk, waardoor het gebruiksgemak hoog is.

Nadelen Benson clean vochtopnemer navulling 16

 • list plusDe navulling kan snel vol raken, waardoor het vaker vervangen moet worden.
 • list plusAls de navulling te vol is, kan het lekken en schade veroorzaken aan meubels of vloeren.
 • list plusDe navulling is niet geschikt voor grote ruimtes, waardoor meerdere navullingen nodig zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

Ben je het zat om schimmel en nare geurtjes in je huis te hebben? Dan is de Benson clean vochtopnemer navulling 16 de oplossing voor jou! Met 16 navullingen van 400 gram kun je je Benson vochtopnemer bijvullen en blijven genieten van een schimmel- en geurvrij huis. Daarnaast zijn deze navullingen ook geschikt voor vochtvreters van andere merken.

Met een gewicht van 6,4 kg en een afmeting van 14 x 14 x 4,5 cm is deze vochtopnemer compact en gemakkelijk te plaatsen op verschillende plekken in je huis. De verpakking bevat 16 navul zakjes, waardoor je voorlopig niet zonder zit.

Wat deze navullingen van Benson onderscheidt van andere producten is de kwaliteit. Benson staat bekend om hun hoogwaardige producten en dat is bij deze vochtopnemer navullingen niet anders. Ze zijn gemaakt van de beste materialen en zorgen ervoor dat vocht en nare geurtjes verdwijnen. Daarnaast zijn ze ook nog eens voordelig geprijsd.

Het beste gebruik voor deze vochtopnemer is in vochtige ruimtes zoals de badkamer, de keuken of de kelder. De navullingen werken tot wel 3 maanden lang, afhankelijk van de vochtigheidsgraad in de ruimte. En het mooie is: ze zijn ook nog eens milieuvriendelijk doordat ze geen stroom nodig hebben.

Het grootste voordeel van deze vochtopnemer navullingen is dat ze ervoor zorgen dat vocht en nare geurtjes verdwijnen. Je huis blijft hierdoor niet alleen schimmelvrij, maar ook fris en gezond. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat je af en toe de navulling moet vervangen, maar dat is een kleine moeite voor een gezond huis.

Al met al zijn de Benson clean vochtopnemer navullingen een uitstekende keuze voor iedereen die last heeft van vochtproblemen en nare geurtjes in huis. Ze zijn kwalitatief hoogwaardig, makkelijk in gebruik en ook nog eens voordelig geprijsd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Vochtvreter voor badkamers: Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal

 • list plusDe Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal is gemakkelijk te bedienen.
 • list plusDe Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal gaat vele jaren mee.
 • list plusHet product is eenvoudig te plaatsen.

Nadelen Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal

 • list plusDe Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal is relatief duur.
 • list plusHet product kan geen viezigheid aan handen verwijderen.
 • list plusTot nu toe zijn er geen nadelen bekend over de Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7

De vernieuwde Bison vochtvreter vochtmagneet navulling is een geweldige aanvulling op je huis. Het is nu nog sneller in staat om condens, vocht en muffe geurtjes te bestrijden. Het is gemakkelijk mee te nemen en schoon in gebruik. Het is reukloos en wordt geleverd in een voordelige verpakking van 2+1 gratis.

De U-vormige navulling is een belangrijk kenmerk van dit product. Het absorbeert vocht sneller dan de conventionele ronde vochtvreter tablet. Dit is handig omdat het binnen 1 dag resultaat geeft. De navulling is gemaakt van calciumchloride en is wit van kleur. Het heeft een verbruik van 450g en werkt ca. 3 maanden in een ruimte tot ca. 45m³ en absorbeert ca. 0,5 liter water, afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid en grootte van de ruimte.

De vochtmagneet navulling is ook gemakkelijk op te slaan en kan worden bewaard in een goed gesloten verpakking op een koele, droge en vorstvrije plaats. Het is geschikt voor gebruik in verschillende ruimtes, zoals de badkamer, slaapkamer, kasten en kelders.

De voordelen van de Bison vochtvreter vochtmagneet navulling zijn dat het gemakkelijk in gebruik is, snel resultaat geeft, en dat het reukloos is. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grote ruimtes en dat het afhankelijk is van de temperatuur en luchtvochtigheid.

Al met al vind ik de Bison vochtvreter vochtmagneet navulling een geweldig product dat je helpt om vocht te bestrijden en je huis fris te houden. Het is gemakkelijk in gebruik en het is een goede waarde voor je geld. Ik zou het aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om vocht in huis te bestrijden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram – Voordeelpakket met 13 Navullingen - Lavendel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram – Voordeelpakket met 13 Navullingen - Lavendel

 • list plusDankzij de hoge absorptiekracht is deze vochtvreter een uitstekende oplossing voor vochtproblemen in huis.
 • list plusDe toegevoegde lavendelgeur zorgt voor een aangename en frisse geur in de ruimte, wat bijdraagt aan een prettige leefomgeving.
 • list plusDankzij het voordeelpakket met 13 navullingen is deze vochtvreter een langdurige oplossing tegen vochtproblemen in huis.

Nadelen Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram – Voordeelpakket met 13 Navullingen - Lavendel

 • list plusBij het openen van de verpakking is voorzichtigheid geboden om te voorkomen dat de inhoud eruit valt.
 • list plusDe lavendelgeur is niet erg sterk, waardoor het minder effectief is als luchtverfrisser dan andere producten op de markt.
 • list plusHoewel de vochtvreter voor de meeste gebruikers effectief is, voldoet het niet aan de verwachtingen van sommige gebruikers, waardoor het niet voor iedereen de ideale oplossing is.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.3

Je kent het wel, die muffe geur in de kast of de badkamer. Met de Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram – Voordeelpakket met 13 Navullingen - Lavendel heb je hier geen last meer van! Deze complete set bevat alles wat je nodig hebt om vocht uit de lucht te halen en de lucht te verfrissen. Wat deze vochtvreter anders maakt dan andere merken is de vernieuwde pearls technology, waardoor deze tot wel 50% meer vocht kan opnemen. Door het compacte design past deze vochtvreter gemakkelijk op elke plek en is hij ideaal voor ruimtes tot 40 kubieke meter. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het bijvullen, want met de 13 navullingen kun je wel even vooruit.

Het vernuftige ontwerp aan de binnenzijde zorgt ervoor dat zowel zakjes als tabletten in de vochtvanger passen. De grote luchtsleuven aan de zijkant zorgen voor optimale luchttoevoer en daarmee voor de best mogelijke ontvochtiging. En als extraatje heeft deze vochtvreter een heerlijke lavendelgeur die zorgt voor een verfrissende touch in de ruimte.

Het gebruik van de Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram – Voordeelpakket met 13 Navullingen - Lavendel is ontzettend eenvoudig. Je bevestigt het steunplaatje, plaatst de zak met parels op het steunplaatje in de bak, sluit de bak met de deksel en plaats de vochtopnemer op de gewenste plek. En als je het proces nog sneller wil laten verlopen, kun je 4-6 kleine gaatjes in de papieren zak prikken voor een snellere vochtopname.

Als je op zoek bent naar een vochtvreter die gemakkelijk in gebruik is, een heerlijke geur heeft en meer vocht opneemt dan andere merken, dan is de Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram – Voordeelpakket met 13 Navullingen - Lavendel de perfecte keuze voor jou.

Mijn persoonlijke mening over deze vochtvreter is dat hij doet wat hij moet doen. De lavendelgeur is een leuke extra, maar persoonlijk vind ik de geur wel iets aan de sterke kant. Verder is het ontwerp mooi en compact, waardoor hij gemakkelijk op te bergen is. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de vochtvreter vrij zwaar is, maar dit zorgt er wel voor dat hij stevig op zijn plek blijft staan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Rubson Vochtopnemer AERO360 20m2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
7.9

De Rubson vochtopnemer optimaliseert de luchtcirculatie met 360 graden en versterkt hierdoor een superieure vochtopname en een zeer efficiënte geurneutralisatie. Het systeem is gebaseerd op een fysisch principe: hoe meer contact met de lucht, des te hoger de vochtopname. Het aërodynamisch toestel heeft een unieke 360° luchttunnel. De extreem absorberende AERO 360 Tab heeft een vernieuwde golfvorm en een centrale opening om de contactoppervlakte te vergroten. De AERO 360 Tab is bijgevoegd in de verpakking. Aangeraden voor vochtige ruimtes:badkamers, keukens, wasplaatsen, bergruimtes, kelders, garages, wijnkelders, ateliers, tuinhuisjes, schuren, leefruimtes, vakantiehuizen, caravans, camping-cars, boten. • Geavanceerd Aërodynamisch toestel • Navulbaar toestel met de AERO360 Tabs • 360° luchtcirculatie • Tot 40% efficiënter • Anti-vocht en anti-geur De Rubson vochtopnemer Aero 360° absorbeert overmatig vocht, neutraliseert onfrisse geurtjes en verspreidt een aangename geur. Het apparaat zet vocht om in een zoutoplossing en dat wordt vervolgens opgevangen in de tank onder het toestel. Er is dus geen electriciteit nodig en het product is daardoor handig en milieuvriendelijk. Kenmerken: • Geschikt voor ruimtes tot 40m² met weinig luchtcirculatie. • Vermijdt condensatie, onfrisse geuren, schimmel, meeldauw • Beperkt ontwikkeling van stofmijt en meeldauw. • Eerste druppel binnen 12 uur • De tab werkt tot wel 3 maanden • Er is geen electriciteit nodig en het product is daardoor handig en milieuvriendelijk. Toepassing: • Druk op het symbool bovenop het apparaat om deze te openen. • Open de folie. Vermijd contact met de huid. • Plaats de tab met de blauwe zijde naar beneden de en sluit het apparaat. • Zodra de tab volledig is opgelost, open de tuit en giet de oplossing in het toilet. • Verwijder resten met warm water. • Plaats 10cm van de muur voor optimale luchtcirculatie. Reiniging van het toestel: Het toestel kan eenvoudig gereinigd worden met warm water en afwasproduct. De actieve kristallen en de opgevangen zoutoplossing niet in contact brengen met o.a. corroderende metalen, leder, textiel, hout, koper.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram – Voordeelpakket met 13 Navullingen - Original

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

Met deze complete geurloze Absorbia® vochtvanger 400 gram starterset incl. 13 navulverpakkingen kunt u goed van start gaan met het ontvochtigen van de ruimtes. Het heeft een compact design, past op elke plek, en uitgevoerd met brede voet voor een stabiele plaatsing. De grote luchtsleuven voor optimale luchttoevoer voor de best mogelijke ontvochtiging. Tevens is deze gemakkelijk te installeren en ideaal geschikt voor ruimtes tot 40 kubieke meter. Door het vernuftig ontwerp aan de binnenzijde passen alle navullingen, zowel zakjes als tabletten in de vochtvanger. De half-transparante behuizing zorgt ervoor dat eenvoudig gezien kan worden of de vochtvanger geleegd dient te worden. Eén vulling is goed voor 1 tot 3 maanden gebruik, afhankelijk van de hoeveelheid op te vangen vocht. Neemt tot 50% meer vocht op dan andere merken vochtvangers. Doorgaans bestaan vochtvangers uit korrels van calciumchloride. Wij hebben onze vochtvangers doorontwikkeld en verbeterd, waardoor deze nu bestaan uit parels van calciumchloride. Hierdoor nemen de vochtvangers tot wel 50% meer vocht op. Gebruik: Bevestig het steunplaatje voor gebruik. Open de plastic navulverpakking en plaats de zak met parels op het steunplaatje in de bak. Sluit de bak met de deksel en plaats de vochtvreter op de gewenste plek. TIP: prik eventueel 4 – 6 kleine gaatjes in de papieren zak voor een snellere vochtopname. Let Op Het kan een enkele keer voorkomen dat het product hard of klonterig aanvoelt. De oorzaak hiervan is temperatuurverschil, denk bijvoorbeeld aan opslag op een koude locatie of door externe (weer) invloeden. Dit heeft verder geen enkele invloed op de kwaliteit van het product! Als het product wordt gebruikt volgens (gebruiks) aanwijzing, zal deze vanzelf weer vocht opvangen, loslaten en oplossen in de opvangbak. Voordelen: Met deze complete set heeft u alle benodigdheden om te beginnen met het ontvochtigen. Neemt gemakkelijk vocht op door de grote luchtsleuven aan de zijkant. Neemt tot wel 50% meer vocht op door de vernieuwde pearls technology. Geschikt voor ruimtes tot 40 m³. Geurloos.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Benson clean vochtopnemer 8 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.2

Acht navulbare vochtopnemers met elk twee navullingen van 400 gram. Beschermt tegen vocht en onaangename geuren. Afmeting: 12 x 13 x 13 cm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal promopack - 3 + 1 gratis!

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal promopack - 3 + 1 gratis!

 • list plusDeze navulling is geschikt voor alle Bison vochtvreters.
 • list plusHet is fijn dat deze navulling een neutrale geur heeft.
 • list plusHet is een voordeel dat deze navulling voordelig geprijsd is.

Nadelen Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal promopack - 3 + 1 gratis!

 • list plusHet is jammer dat deze navulling alleen geschikt is voor Bison vochtvreters.
 • list plusDeze navulling heeft een beperkte levensduur.
 • list plusDeze navulling is niet geschikt voor zeer vochtige ruimtes.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8

De Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal promopack - 3 + 1 gratis! is een geweldige deal voor mensen die vochtproblemen in hun huis willen bestrijden. Deze navulling is geschikt voor de vernieuwde Bison vochtvreter apparaten en de 450 gram ambiance vochtvreter. Het grote voordeel van deze vochtmagneten is dat ze binnen één dag resultaat leveren. Bovendien zijn ze reukloos en makkelijk in gebruik.

De vochtmagneten zijn gemaakt van calciumchloride, wat een bewezen effectieve stof is voor het absorberen van vocht. De navulling is goed voor 3 maanden in een ruimte van ongeveer 45m³ en absorbeert 500 ml water. Dit is een belangrijk voordeel, omdat het betekent dat je minder vaak de vochtmagneten hoeft te vervangen dan andere vochtvreter oplossingen op de markt.

Een ander groot voordeel van deze vochtvreter is dat hij condens, vocht en muffe geurtjes bestrijdt. Dit is vooral handig voor mensen die last hebben van vochtproblemen in hun huis. De U-vorm van de magneet zorgt ervoor dat het vocht nog sneller wordt opgenomen dan bij ronde vochtvreter tabletten. Dit is een uniek kenmerk van dit product en zorgt voor nog betere prestaties.

Het enige nadeel van deze vochtvreter is dat hij niet geschikt is voor grote ruimtes. Voor grote ruimtes moet je meerdere vochtvreter apparaten aanschaffen.

Al met al is de Bison vochtvreter vochtmagneet navulling neutraal promopack - 3 + 1 gratis! een geweldige oplossing voor mensen die last hebben van vochtproblemen in hun huis. Het is een betaalbare, effectieve en gemakkelijk te gebruiken vochtvreter die zijn werk snel en efficiënt doet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vochtvreters. Er zijn immers 459 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!