De Bestenu Vochtvreter Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/29/2020


Een vochtvreter is de uitgelezen oplossing om de lucht te ontvochtigen. In de onderstaande koopgids leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een vochtvreter.

Wat is het verschil tussen een vochtvreter en een luchtontvochtiger?

show product content

Een goede luchtontvochtiger werkt in elke ruimte, terwijl een vochtvreter het meest effectief is in een ruimte waar de lucht stil staat. Een luchtontvochtiger is een groot, elektrisch apparaat wat behoorlijk wat ruimte in beslag neemt. Bovendien maken de meeste luchtontvochtigers best wat lawaai, maar dit verschilt per apparaat.

Een luchtontvochtiger is effectiever dan een vochtvreter en is daarnaast ook veelzijdiger. De meeste luchtontvochtigers hebben een ingebouwde hygrometer waarmee je de luchtvochtigheid kunt zien. Sommige luchtontvochtigers reinigen de lucht ook nog, waardoor deze extra geschikt zijn voor mensen met allergieën en mensen met aandoeningen aan de luchtwegen.

Wat voor soorten vochtvreters zijn er?

show product content

Alle vochtvreters werken op dezelfde manier. Het enige verschil is de grootte en de vorm van de vochtvreter. Zo zijn er grotere vochtvreters met meer inhoud, maar ook kleinere modellen met minder inhoud. Er zijn ook vochtvreters verkrijgbaar voor in de auto en vochtvreters met een bepaalde geur zoals bijvoorbeeld lavendel.

De meeste vochtvreters zijn vierkante bakjes, maar er zijn ook ronde modellen en modellen met bijzondere ontwerpen die bij je interieur passen. Vochtvreters neutraliseren ook geurtjes. Er zijn ook kleine modellen te koop die ideaal zijn voor bijvoorbeeld in de keuken.

Hoe werkt een vochtvreter?

show product content

Een vochtvreter is een bakje waarvan de bovenkant half open is. Het bakje is gevuld met korrels van calciumchloride. Deze korrels trekken vocht aan. Als er vocht in de lucht aanwezig is, dan wordt dit aangetrokken en vervolgens omgezet in water. Dit water vind je terug in het bakje van de vochtvreter.

Let wel op: een vochtvreter bestrijd alleen de symptomen van een te vochtige ruimte en niet de oorzaak. Het is altijd een goed idee om een vakman in te schakelen en te kijken waarom de ruimte te vochtig is. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%.

Hoe lang gaat een vochtvreter mee?

show product content

Het zakje met calciumchloride korrels in een vochtvreter gaat ongeveer drie a vier maanden mee, maar dit hangt af van hoe vochtig de ruimte is waarin de vochtvreter staat. Als er niet veel water meer wordt opgevangen koop je een navulling met korrels en je kunt je vochtvreter weer optimaal gebruiken.

Hoe effectief is een vochtvreter?

show product content

Een vochtvreter is een effectieve manier om de vochtigheid in een ruimte mee te verminderen. Deze effectiviteit hangt wel af van de plaats waar je de vochtvreter weg zet en ook van de temperatuur.

Als de temperatuur erg laag is, condenseert de lucht en word het vocht minder snel opgenomen door de calciumchloride. Ook als de luchtcirculatie erg groot is, werkt een vochtvreter minder goed. Zet de vochtvreter daarom niet op een plaats waar veel mensen lopen.

Een vochtvreter is het meest effectief in een ruimte waar de lucht stil staat. Denk aan een kelder, een inloopkast of op zolder. Wil je meer effect en de luchtvochtigheidsgraad omlaag brengen? Overweeg dan om een goede luchtontvochtigter te kopen. Deze werken in elke ruimte en de meeste hebben bovendien een hygrometer waarmee je ziet hoe vochtig de lucht is.

Kun je een vochtvreter in de badkamer gebruiken?

show product content

De meeste badkamers zijn goed geventileerd, maar als er geen ventilatiesysteem aanwezig is, dan kan een vochtvreter helpen bij het bestrijden van vocht. De vochtvreter raakt overigens wel veel sneller dan wanneer deze op een andere plaats in huis staat: het is altijd vochtig in een badkamer.

Wat voor problemen krijg je door een te vochtige omgeving?

show product content

De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%. Is de lucht te droog, dan krijg je last van geïrriteerde ogen en een droge huid. Een goede luchtbevochtiger kan dan de uitkomst bieden. Als de luchtvochtigheidsgraad te hoog ligt, dan zorgt dit voor hele andere problemen.

Zo kunnen houten vloeren gaan rotten en kun je hoofdpijnklachten krijgen. Bovendien heb je kans op schimmelgroei in je huis. Door schimmels heb je weer kans op luchtwegklachten. Je meet de luchtvochtigheidsgraad met een hygrometer. Als de lucht te vochtig is (> 60%), dan gebruik je een vochtvreter of een luchtontvochtiger.

Hoe komt deze fantastische Vochtvreter ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Vochtvreter ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Vochtvreters, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Vochtvreters die te koop zijn in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Vochtvreters het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vochtvreters stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Vochtvreters in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Ultra Fresh Vochtvreters. Bestrijdt condens, vocht en muffe geurtjes. Brengt de relatieve luchtvochtigheid terug tot normale waarden. Een navulbare vochtontrekker, wordt geleverd incl. 2 zakjes voor het onvochtigen van de ruimte.

1. Vochtopnemer 2 X 400 Gram


Product informatiePlus or Show more

Onmisbaar voor in de auto in het herfst/winterseizoen. De perfecte partner om de strijd aan te gaan met beslagen autoruiten en andere vochtproblemen. Deze effectieve vochtkiller trekt vocht als een magneet uit de lucht en laat d.m.v de gepatenteerde indicator zien wanneer hij vol is. Even in de magnetron herladen en hij is weer als nieuw. Geen navulling nodig! Jarenlang bruikbaar. Voordeel pak van 2 x Pingi auto luchtontvochtiger XL. Na verzadiging kleurt de indicator op het zakje van lila-blauw naar licht roze. Plaats het product altijd op een magnetron bestendig bordje. Stop het zakje voor 6 minuten in de magnetron op 600 Watt. Herladen in de zon op de radiator kan ook, maar dit duurt langer. Na het herladen zal alle vocht op een hygiënische manier uit het product zijn verdampt en de kleurenindicator weer blauw kleuren. Laat het product even uitdampen en uw auto ontvochtiger is weer klaar voor gebruik.

2. Pingi Vochtvreter auto-ontvochtiger XL 2 Pak


Product informatiePlus or Show more

Bison vochtmagneet ultra absorberend geurloos navulling voor voschtvreter model magneet 3x450 gram u vormig bestrijdt voscht condens en muffe geurtjes resultaat in 1 dag

3. Bison vochtvreter vochtmagneet navulling promopack - 2 + 1 gratis!


Product informatiePlus or Show more

Carpoint auto-ontvochtiger De perfecte oplossing voor beslagen ruiten en andere vochtproblemen in jouw auto, caravan of boot. Deze auto-ontvochtiger van Carpoint trekt het vocht als een magneet uit de lucht en houdt het veilig vast, zonder kans op lekken. Met een handige indicator wordt aangegeven wanneer de auto-ontvochtiger vol zit. Deze is vervolgens herlaadbaar in de magnetron en daarna weer als nieuw te gebruiken. Specificaties: Kleur: zwart Afmeting: 18 x 14 x 4 cm (L x B x H) Materiaal: textiel/kunststof Herlaadtijd: 6 minuten

4. Pingi Luchtontvochtigers Pingi auto-ontvochtiger 300gr NL


Product informatiePlus or Show more

Gebruiksaanwijzing * Knip de buitenverpakking voorzichtig open en haal de witte navulzak uit de verpakking. * Haal de witte kap van de Vochtvreter® en leg de navulzak in het bakje. Let op: zorg ervoor dat de navulzak niet uitsteekt buiten het bakje! * Zet de witte kap weer terug en Vochtvreter® is klaar voor gebruik. * Wanneer de navulling volledig opgelost is, kan de Vochtvreter® eenvoudig geleegd worden in toilet of gootsteen. De lege navulzak in de afvalcontainer gooien. * Zet het Vochtvreter® apparaat altijd op een vlakke stabiele ondergrond, bij voorkeur in een wasteiltje.

5. Airmax Vochtvreter Navulling neutraal 3x450gr Zak


Product informatiePlus or Show more

Lafita - Refresh Your Life Heb je last van veel vocht in huis? Bijvoorbeeld in je badkamer, het toilet, de woonkamer of je slaapkamer? Plaats een vochtvanger in iedere ruimte! De vochtvanger onttrekt de vocht in de ruimte en vangt het op in het bakje. Als het vochtvangerzakje leeg is en het bakje vol met water, kun je het bakje legen en een navulzakje in de vochtvangerbak plaatsen. Een navulling gaat ongeveer 1-3 maanden mee. Dit pakket bevat 12 navullingen. Zo kun je een lange tijd vooruit! **Let op: dit pakket bevat NIET het vochtvanger bakje zelf. Mocht je deze nog niet hebben, kijk dan naar onze Starterset inclusief bakje!**

6. Lafita Vochtvanger Navulling 450 gram - XXL Voordeelpakket 12 stuks ! - Refresh Your Life


Product informatiePlus or Show more

Bestrijdt condens, vocht en muffe geurtjes in o.a. huis, schuur, caravan, garage en boot. Verlaagt een te hoge relatieve luchtvochtigheid in gesloten ruimtes met weinig of geen ventilatie. O.a. geschikt voor caravan, boot, schuur, meterkast, zolder, voorraadkast, kelder, kruipruimte, logeerkamer, kledingkast, tuinhuis, keukenkast, kluis en wasruimte.

7. Airmax Vochtvreter - 1 kg


Product informatiePlus or Show more

Onmisbaar voor in de auto in het herfst/winterseizoen. De perfecte partner om de strijd aan te gaan met beslagen autoruiten en andere vochtproblemen. Deze effectieve vochtkiller trekt vocht als een magneet uit de lucht en laat d.m.v de indicator zien wanneer hij vol is. Even in de magnetron herladen en hij is weer als nieuw. Geen navulling nodig! Jarenlang bruikbaar. Voordeel pak van 2 x LIMPRO auto luchtontvochtiger XL 400 gram per stuk!. Na verzadiging kleurt de indicator op het zakje van bruin naar licht roze / wit. Plaats het product altijd op een magnetron bestendig bordje. Stop het zakje voor 6 minuten in de magnetron op 600 Watt. Herladen in de zon op de radiator kan ook, maar dit duurt langer. Na het herladen zal alle vocht op een hygiënische manier uit het product zijn verdampt en de kleurenindicator weer bruin kleuren. Laat het product even uitdampen en uw auto ontvochtiger is weer klaar voor gebruik.

8. LIMPRO Auto ontvochtiger Voordeelpak 2 stuks | Vochtvreter | Anti Condens auto | Luchtontvochtiger Herbruikbaar | XL 2 pack


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vochtvreters er zijn namelijk 90 verschillende te bestellen..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Vochtvreter kopen.