De Bestenu Plafondventilator Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/14/2020


Verkoeling in huis zonder een extra apparaat in de kamer neer te hoeven zetten: dat is waar de plafondventilator zijn intrede doet. Hoe je de beste plafondventilator kiest om er verkoeld bij te zitten, lees je in deze koopgids!

Wat voor soorten plafondventilatoren zijn er?

Plafondventilatoren hangen allemaal aan het plafond, en toch zijn ze allemaal anders. Als we het over verschillende soorten hebben, is het eerste verschil dat opvalt de verlichting. Zo zijn er losse plafondventilatoren en varianten met verlichting. Tijdens het aansluiten brengt de plafondventilator met verlichting iets meer werk met zich mee.

Het aantal bladen verschilt ook per soort plafondventilator. Een model kan twee tot zes bladen hebben, maar drie of vier komt het meest voor. Merk je verschil tussen het aantal bladen? Ja. Meer bladen produceren meer luchtstroom en verdelen de lucht ook beter. Hoewel het formaat van de bladen ook een rol speelt, levert het aantal dus een merkbaar verschil op.

Je kunt plafondventilatoren in een breed scala aan kleuren en materialen vinden: van gewoon kunststof of houten bladen tot een metalen plafondventilator. Het materiaal heeft weinig tot geen merkbare invloed op de prestaties, en de kleur al helemaal niet. Deze variaties zijn er vooral om verschillende stijlen en smaken aan te spreken.

Hoe hoog moet een plafondventilator hangen?

De meeste woningen zijn volgens een standaardhoogte gebouwd. Afhankelijk van hoe oud het huis is, zijn de plafonds daarom 2,2 tot 2,4 meter hoog. De meeste plafondventilators zijn gemaakt om bij deze plafondhoogtes te passen. Heeft jouw plafond een standaardhoogte, dan kun je de ventilator gewoon installeren zonder het apparaat lager te hangen.

Is het plafond hoger dan de standaard? Dan is het verstandig om de ventilator iets lager te hangen. Je gebruikt hiervoor een verlengstang die bij de plafondventilator past. Zorg ervoor dat er altijd minstens 2 meter afstand tussen de plafondventilator en de vloer zit, om de veiligheid in huis te waarborgen.

Hoe hang je een plafondventilator op?

Wanneer je een plafondventilator koopt, ontvang je bij het product instructies om het apparaat op te hangen. Per ventilator, merk of winkel kan de exacte volgorde van sommige stappen verschillen. Het beste is om die instructies op te volgen. Om de klus beter in te kunnen schatten vind je in deze koopgids een omschrijving om een plafondventilator te installeren.

Om een plafondventilator op te hangen heb je schroevendraaiers, een boormachine, schroeven met pluggen, een spanningzoeker en een speciale plafonddoos voor ventilatoren nodig. Gewone plafonddozen zijn niet sterk genoeg om het gewicht van het apparaat te dragen, wat gevaarlijke situaties oplevert.

Schakel als eerste de stroom uit en controleer met de spanningzoeker of er ook daadwerkelijk geen stroom meer op de kabels staat. Bevestig daarna de speciale plafonddoos. Let goed op dat je dit onderdeel stevig ophangt, zodat er geen ongelukken gebeuren.

Je kunt nu de ventilatoronderdelen in elkaar zetten. Begin bij bladen en verbind daarna de elektriciteitsdraden. Haal ze door het verbindingspijpje tussen de ventilator en het plafond in, en schroef de draden vast, zodat ze op hun plek blijven. Schroef nu de balanskogel vast, zodat de ventilator niet wiebelt.

We vervolgen de klus met de plafondbeugel en de ontvanger. Plaats eerst de plafondbeugel, zodat je de ontvanger in de plafondbeugel kunt plaatsen. Heb je een plafondventilator met verlichting? Doe de lamp dan in de fitting en plaats daarna de lampenkap er overheen.

Controleer altijd of de onderdelen stevig vastzitten, want zwaartekracht houdt helaas geen rekening met foutjes! Het is daarom ook verstandig om deze klus met zijn tweeën te doen.

Hoeveel verbruikt een plafondventilator?

Hoeveel stroom een plafondventilator verbruikt verschilt lichtelijk per model. Een plafondventilator met verlichting verbruikt logischerwijs iets meer dan een ventilator zonder, maar al met al is een plafondventilator relatief zuinig. Ze verbruiken namelijk een stuk minder dan andere alternatieven voor verkoeling, zoals airconditioning.

Het vermogen van plafondventilatoren ligt praktisch altijd onder de 100 watt en is gemiddeld tussen de 30 en 50 watt. Dat is ongeveer even veel als de gemiddelde gloeilamp. Aangezien je een plafondventilator voornamelijk in de zomer gebruikt, kom je met een grove schatting uit op een hoogte in verbruik dat €10 tot €20 per jaar kost.

Hoe komt deze super Plafondventilator reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de zoektocht naar de beste Plafondventilator ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Plafondventilators, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Plafondventilators die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Plafondventilators het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Plafondventilators stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen vergelijkbaar aan Plafondventilators

De beste Plafondventilators in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

De Bestron DC30T is een allemansvriend. In de zomer brengt hij je verkoeling. Door zijn reikwijdte van 75 centimeter (37,5 centimeter per blad) is de kamer lekker snel fris. In de winter gebruik je de winterstand om de opgestegen warme lucht beter te verspreiden. De bladen van de ventilator zijn omkeerbaar. Matchen de witte bladen het best bij je interieur, of ga je toch voor de ahorn-houten look? In de Bestron DC30T zit ook verlichting en bedienen gaat via een trekschakelaar. Een fijne plafondventilator, niets meer en niets minder.

1. Bestron DC30T


Product informatiePlus or Show more

Deze stoere ventilator van Trio Lighting is gemaakt in een andere vorm dan u gewend bent van de ventilatoren van De Lampenbaas. Deze ventilator heeft geen bladen aan de zijkant, maar heeft een propeller aan de binnenkant. De propeller kunt u in 3 snelheidsmogelijkheden zetten door middel van een afstandsbediening. De ventilator is gemaakt van kunststof in de kleur zwart/wit. De buitenrand heeft een LED-module van 40w(3000lumen). De LED is instelbaar in diverse wit kleuren van 3000 tot 6500 kelvin en is ook dimbaar. De ventilator is te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening, hierop vindt u ook een timer-functie. De ventilator & de lamp zijn afzonderlijk bedienbaar. De ventilator produceert in de drie verschillende standen de volgende decibel: 45/ 50/ 54 dB (energielabel: A). Bespaar energie met uw plafondventilator Onze Plafondventilatoren zorgen voor een natuurlijke energiebesparende koeloplossing. De meeste van onze plafondventilatoren gebruiken ongeveer evenveel stroom als een 60 watt gloeilamp die neerkomt op minder dan 2 cent per uur. * Met onze plafondventilatoren bespaart u dus ook nog eens geld op de elektriciteitsrekening, zowel in de winter en de zomer maanden. * De berekeningen van de kosten en besparingen zijn slechts bij benadering en kunnen variëren afhankelijk van de ventilator omvang en het gebruik van de ventilator. Extra ventilator tips De plafondhoogte voor een ventilator Als u plafond boven de 3 meter is dan heeft u een verlengstuk nodig voor het ideale rendement. Al onze plafondventilatoren kunt u laten uitrusten met een optioneel verlengstuk. De standaard maat van deze verleng buis is 900 mm, maar u kunt ze gemakkelijk inkorten naar uw wens. Ventilator & afstandsbediening Veel van onze plafondventilatoren bieden het gemak van een afstandbediening. Hiermee kunt u het licht en de actie van uw ventilator simpel bedienen vanuit uw luie stoel. Elke ventilator kan worden geïnstalleerd met een ontvanger waardoor het monteren van een ventilator op een bestaand lichtpunt er geen noodzaak is voor een extra draad. De werking van de ventilator kunt u dan regelen op afstand en doet alles voor je. Bij veel van onze plafondventilatoren is de afstandbediening standaard, dit wordt altijd in de omschrijving aangegeven wanneer de ventilator is uitgerust met en afstandbediening. Voor de andere ventilatoren zijn de afstandsbedieningen een optionele extra.

2. Reality Light - ventilator plafond LED met afstandsbediening - plafond ventilator lamp - Zwart / Wit


Product informatiePlus or Show more

Deze opvouwbare plafond ventilator van Eurotrail is jouw musthave voor de warme zomer. Hij is te gebruiken in iedere omgeving waar je wat ventilatie kan gebruiken. Met zijn doorsnede van 70 cm creeërt hij een heerlijke bries die de ergste warmte zal verdrijven. De ventilator is makkelijk op te hangen door zijn handige meegeleverde velcro die makkelijk ergens om te bevestigen is, waarna je de ventilator hieraan kan bevestigen met de meegeleverde clip. Het stroomdraad is 3 meter lang en voorzien van een aan/uit schakelaar. Opbergen van de ventilator neemt bijna geen plaats in beslag aangezien de bladen los te halen zijn van de ventilator zodat het een klein pakketje wordt wat eenvoudig op te bergen is. De ventilator is met zijn 50Hz fluisterstil en heeft een rotatiesnelheid van 272 r/m.

3. Eurotrail Plafond Ventilator - Charcoal


Product informatiePlus or Show more

De Stralsund ventilator is een bijzonder elegante ventilator in een andere vorm dan u gewend bent van een ventilator. Deze ventilator heeft geen bladen aan de zijkant, maar heeft een propeller aan de binnenkant. Door de 3 standen snelheidmodus en de draaiende schijven aan de onderkant wordt de koele lucht verplaatst door de gehele ruimte. De ventilator is gemaakt van kunststof in de kleur titaan/wit. In de rand van de ventilator zit een dimbare LED module van 30 watt (2.200 lumen) met daarom heen een witte rand met starlight effect. Dit geeft een sfeervol effect in uw kamer als de lamp brandt. De LED is ook instelbaar in wit kleuren van 3.000 tot 6.000 kelvin. Dit allen kan worden geregeld via de meegeleverde afstandbediening. De ventilator produceert in de drie verschillende standen de volgende decibel: 45/ 50/ 54 dB(A). Merk: Trio

4. Trio Plafondventilator Stralsund LED Ø50CM | Wit


Product informatiePlus or Show more

Climo is een super fijne multifunctionele plafondventilator. Hij blaast niet alleen lucht door de ruimte, maar hij geeft ook licht! Deze witte plafondventilator is gemaakt van kunststof met staal. De motor is gemaakt van koper. De plafondventilator is echt geschikt voor daken met een maximale hoek van 90 graden. Wat deze plafondventilator zo bijzonder maakt, is dat hij een sterren effect heeft op de kunststof plaat waardoor hij net dat beetje extra krijgt. Hij heeft een diameter van 59 cm en een hoogte van 20 cm. De montageplaat heeft een diameter van 21,5 cm en een hoogte van 7 cm. Deze Climo kan ruimtes van 12 m² tot 18m² heerlijk verkoelen! Climo is voorzien van niet-vervangbare LED verlichting (40 Watt). Hij is dimbaar in Kelvin van 6500K- 3000K. Hij gaat gemiddeld 30000 branduren mee. De Climo heeft ook verschillende lichtsterktes: van 1885 lumen tot het max. van 2160 lumen. Het is dus een basislamp geschikt voor functionele verlichting, het is geen sfeerlampje voor in de woonkamer. Het aantal decibel per stand: 50 db - 60 db - 70 db. De plafondventilator is voorzien van een dimmer, deze is met afstandsbediening de bedienen (werkt via infrarood). Super handig! Climo heeft energielabel A++, dat wil zeggen dat het een energiebesparende lamp is. Let op: Climo heeft alleen een zomerstand, en dus echt enkel geschikt om in de zomer koele lucht te blazen doorheen je interieur! Deze design plafondventilator mag niet ontbreken op kantoor of in de werkkamer thuis. Belangrijke specificaties • Fitting: (niet vervangbare) led • Inclusief lichtbron: Ja. Max 1 x 40W, V. • Geschikt voor: . • Aansluitspanning: 220V/230V. • Dimbaar: Ja, dimmer inbegrepen. • Veiligheidsklasse: [IP20] Stofdicht

5. QAZQA climo - Plafondventilator met lamp - 1 lichts - Ø 59 cm - Zilver


Product informatiePlus or Show more

Frisse lucht in de hele ruimte met de Klarstein Spin Doctor plafondventilator.Met zijn rotordiameter van 122 cm en drie snelheden beweegt de Klarstein Spin Doctor plafondventilator max. 9963 m³ lucht per uur. Dat zorgt voor constante, verfrissende luchtbeweging in de hele ruimte en helpt bij het reguleren van de eigen lichaamstemperatuur. Daarbij blinkt hij uit met zijn aangename lage verbruik van slechts 56 watt, ook bij continue gebruik. Eenvoudig en praktisch is ook de bediening, want de ventilator wordt bediend via een wandschakelaar die wordt aangebracht op de plaats van de bestaande lichtschakelaar.Verfrissing voor het oog: optisch is de Spin Doctor plafondventilator van Klarstein een echte aanwinst voor elke ruimte: zijn corpus van wit gelakt edelstaal verspreidt een luxueuze uitstraling die goed past in een modern of klassiek woon- en/of werkensemble. De witte rotorbladen versterken en onderstrepen dit effect.Let er a.u.b. op dat elektrische installaties alleen door geschoold vakpersoneel uitgevoerd mogen worden. Schakel derhalve a.u.b. een elektriciën in voor de aansluiting van de ventilator.

6. Klarstein Spin Doctor plafondventilator , diameter van 48" (122 cm) , 3 snelheden voor luchtverplaatsing tot 9963 m³/h , 55W , 60,2 dB , RVS


Product informatiePlus or Show more

Deze Clima design plafondventilator is super handig! Hij zorgt niet alleen voor een fris windje, maar geeft ook licht wanneer je dat wil. Clima is wit en gemaakt van kunststof met staal. De motor is gemaakt van koper. Hij heeft een diameter van 55,5 cm en een hoogte van 20,5 cm. De plafondplaat heeft een diameter van 22 cm en een hoogte van 7 cm. Deze Clima verkoelt ruimtes van 12m² tot 18m²! De plafondventilator is echt geschikt voor daken met een maximale hoek van 90 graden. Climo is voorzien van niet-vervangbare LED verlichting (40 Watt). Hij is dimbaar in Kelvin van 6500K- 3000K. Hij gaat gemiddeld 30000 branduren mee. De Climo heeft ook verschillende lichtsterktes: van 1885 lumen tot het max. van 2160 lumen. Het is dus een basislamp geschikt voor functionele verlichting, het is geen sfeerlampje voor in de woonkamer. Het aantal decibel per stand: 50 db - 60 db - 70 db. De plafondventilator is voorzien van een dimmer, deze is met bijgeleverde afstandsbediening de bedienen (werkt via infrarood). Climo heeft energielabel A+, dat wil zeggen dat het een energiebesparende lamp is. Let op: Climo heeft alleen een zomerstand, en dus echt enkel geschikt om in de zomer koele lucht te blazen doorheen je interieur! Deze design plafondventilator mag niet ontbreken op kantoor of in de werkkamer thuis. Belangrijke specificaties • Fitting: (niet vervangbare) led • Inclusief lichtbron: Ja. Max 1 x 40W, V. • Geschikt voor: . • Aansluitspanning: 220V/230V. • Dimbaar: Ja, dimmer inbegrepen. • Veiligheidsklasse: [IP20] Stofdicht

7. QAZQA clima - Plafondventilator met lamp - 1 lichts - Ø 55.5 cm - Wit


Product informatiePlus or Show more

Bestron plafondventilator met afstandsbediening Zorg voor verkoeling in je kamer met deze plafondventilator van Bestron. De ventilator heeft vier omkeerbare zwart/zilvergrijze ventilatorbladen met een reikwijdte van 101 cm en een hoogwaardige kopergewikkelde motor, waardoor de ventilator zowel duurzaam als betrouwbaar is. De ventilator werkt geruisloos en is daarom ideaal voor in de slaapkamer. De ventilator is gemakkelijk te bevestigen aan het plafond en heeft een eenvoudige bediening door middel van een afstandsbediening. Specificaties: Kleur: zwart, zilver Geslacht: unisex Materiaal: RVS, koper Lengte bladen: 101 cm Installatiehoogte: min. 2,3 meter GS-gecertificeerd: ja Zomer/winter schakelaar: ja Aantal snelheden: 3 Wattage: 50 Watt

8. Bestron Plafondventilator Met Afstandsbediening 50w 101 Cm Rvs


Product informatiePlus or Show more

De Stralsund ventilator is een bijzonder elegante ventilator in een andere vorm dan u gewend bent van een ventilator. Deze ventilator heeft geen bladen aan de zijkant, maar heeft een propeller aan de binnenkant. Door de 3 standen snelheidmodus en de draaiende schijven aan de onderkant wordt de koele lucht verplaatst door de gehele ruimte. De ventilator is gemaakt van kunststof in de kleur Titaam en Wit. In de rand van de ventilator zit een dimbare LED module van 40 watt (2.200 lumen) met daarom heen een witte rand met starlight effect. Dit geeft een sfeervol effect in uw kamer als de lamp brandt. De LED is ook instelbaar in wit kleuren en Rood, Groen en Blauw. Dit kan alleen worden geregeld via de meegeleverde afstandbediening. De ventilator produceert in de drie verschillende standen de volgende decibel: 45/ 50/ 54 dB(A). Merk: Trio

9. Trio Plafondventilator Stralsund LED Ø50CM | Titaan | RGBW multicolor


Product informatiePlus or Show more

Deze ventilator is een bijzonder elegante ventilator in een andere vorm dan u gewend bent van een ventilator. Deze ventilator heeft geen bladen aan de zijkant, maar heeft een propeller aan de binnenkant. De propeller kunt u in 3 snelheidsmogelijkheden zetten door middel van een afstandsbediening. De ventilator is gemaakt van kunststof in de kleur titaan/wit. De buitenrand waar de LED-module van 40w(3000lumen) zich in bevindt, heeft een mooi sfeervol sterrenhemel-effect. De LED is instelbaar in diverse wit kleuren van 3000 tot 6500 kelvin en is ook dimbaar. De ventilator is te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening, hierop vindt u ook een timer-functie. De ventilator & de lamp zijn afzonderlijk bedienbaar. De ventilator produceert in de drie verschillende standen de volgende decibel: 45/ 50/ 54 dB(energielabel: A). Bespaar energie met uw plafondventilator Onze Plafondventilatoren zorgen voor een natuurlijke energiebesparende koeloplossing. De meeste van onze plafondventilatoren gebruiken ongeveer evenveel stroom als een 60 watt gloeilamp die neerkomt op minder dan 2 cent per uur. * Met onze plafondventilatoren bespaart u dus ook nog eens geld op de elektriciteitsrekening, zowel in de winter en de zomer maanden. * De berekeningen van de kosten en besparingen zijn slechts bij benadering en kunnen variëren afhankelijk van de ventilator omvang en het gebruik van de ventilator. Plafondventilator in de wintermaanden gebruiken In de wintermaanden kunt u de plafondventilator ook gebruiken als u deze in de winterstand zet zal de ventilator in de omgekeerde modus draaien. De plafondventilator zal dan de warme lucht verplaatsen tegen het plafond en vervolgens langs de muren, zachtjes opnieuw circuleert warme lucht door de kamer. Deze techniek is bewezen stookkosten verlagen met wel 10%. Extra ventilator tips: De plafondhoogte voor een ventilator Als u plafond boven de 3 meter is dan heeft u een verlengstuk nodig voor het ideale rendement. Al onze plafondventilatoren kunt u laten uitrusten met een optioneel verlengstuk. De standaard maat van deze verleng buis is 900 mm, maar u kunt ze gemakkelijk inkorten naar uw wens. Ventilator & afstandsbediening Veel van onze plafondventilatoren bieden het gemak van een afstandbediening. Hiermee kunt u het licht en de actie van uw ventilator simpel bedienen vanuit uw luie stoel. Elke ventilator kan worden geïnstalleerd met een ontvanger waardoor het monteren van een ventilator op een bestaand lichtpunt er geen noodzaak is voor een extra draad. De werking van de ventilator kunt u dan regelen op afstand en doet alles voor je. Bij veel van onze plafondventilatoren is de afstandbediening standaard, dit wordt altijd in de omschrijving aangegeven wanneer de ventilator is uitgerust met en afstandbediening. Voor de andere ventilatoren zijn de afstandsbedieningen een optionele extra.

10. Plafondventilator met verlichting - Halmstadt - met afstandsbediening - LED - airco - wit chroom


Artikelen vergelijkbaar aan Plafondventilators


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Plafondventilators. Er zijn namelijk 175 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Plafondventilator kopen.