Wat is de beste Mobiele airco van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het kopen van een goede Mobiele airco is een moeilijke opgave. Wat is de beste Mobiele airco van 2023? Na het onderzoeken van 2385 Mobiele airco's kwam de Midea MRC050S0AWW als beste uit onze Mobiele airco-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Mobiele airco's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Mobiele airco's-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Mobiele airco-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Mobiele airco's

1Score: 9.6
Midea MRC050S0AWW
Beste mobiele airconditioner
Midea MRC050S0AWW
Midea
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Whynter ARC-14S
Topklasse airconditioner met dubbele slang en lagere bedrijfskosten
Whynter ARC-14S
Whynter
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
LG LP0621WSR
Ideaal voor het koelen van kantoren aan huis
LG LP0621WSR
LG
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
Black+Decker BPACT14WT
Economische en effectieve koeling
Black+Decker BPACT14WT
Black+Decker
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
TCL 5P93C Smart Series Portable
TCL 5P93C Smart Series Portable
TCL
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
Haier QPWA14YZMW
Haier QPWA14YZMW
Haier
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Honeywell HL14CHESWK
Honeywell HL14CHESWK
Honeywell
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
SereneLife SLPAC10
SereneLife SLPAC10
SereneLife
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.8
Whynter ARC-122DS Elite
Whynter ARC-122DS Elite
Whynter
10Score: 8.8
Frigidaire Gallery FGPC1244T1
Frigidaire Gallery FGPC1244T1
Frigidaire Gallery
hero illustration

De Bestenu Mobiele Airco Koopgids

Tijdens de warmste dagen van het jaar zijn we allemaal op zoek naar verkoeling. Een mobiele airco die de kamer verkoelt is dan een handige oplossing! Maar hoe kies je een fijn model? Dat lees je in deze beste mobiele airco koopgids.

Hoe werkt een mobiele airco?

In gebruik is de mobiele airco vrij simpel: je verplaatst hem makkelijk dankzij de wieltjes en steekt de stekker in het stopcontact. Vervolgens bedien je het apparaat met een bijgeleverde afstandsbediening. Sommige meer luxe modellen kunnen ook bediend worden met een app op je smartphone.

Wanneer je de mobiele airco inschakelt, begint het koelen. Hiervoor gebruikt de mobiele airco een warmtepomp en een koelmiddel. In de airco zit een soort ventilator met een functie om lucht rond te waaien. De koelvloeistof zorgt voor koele lucht die het apparaat de kamer in blaast.

Een extra leuk feitje: mobiele airco's zorgen ook voor minder vocht in de lucht. In gekoelde lucht zit namelijk minder waterdamp dan in warme lucht. Om de opgevangen waterdamp af te voeren heeft de mobiele airco een slang of een reservoir.

Hoe sterk koelt een mobiele airco: wat is BTU?

Hoe krachtig een mobiele airco de lucht kan koelen hangt van een aantal punten af. Het formaat en de kwaliteit van het apparaat spelen hier een grote rol in.

De koelcapaciteit wordt uitgedrukt in BTU. Dit staat voor British Thermal Unit en staat voor een eenheid van energie. Je hoeft verder weinig gedetailleerde kennis van deze eenheid te hebben om erachter te komen hoeveel koelvermogen je nodig hebt.

Als je precies tot op het decimaal wilt weten hoeveel BTU je in een kamer nodig hebt, kom je uit op een ingewikkelde rekensom die bestaat uit het aantal kubieke meter van de kamer, het isolatieniveau en het benodigde koelvermogen. Gelukkig is er een makkelijkere manier om te ontdekken welke mobiele airco bij je behoefte past.

In de specificaties staat naast het aantal BTU namelijk vaak ook omschreven hoeveel vierkante meter het apparaat ongeveer kan verkoelen. Let wel op: dit advies is gebaseerd op een gemiddelde plafondhoogte en isolatie. Is jouw plafond een stuk hoger of lager, of is jouw isolatie sterker of zwakker, neem dit dan mee in de keuze.

De meeste mobiele airco's kunnen een kamer tussen de 10 en 30 vierkante meter verkoelen. Is de ruimte die je wilt verkoelen groter, dan is het niet zo dat het apparaat helemaal niets doet. Het heeft simpelweg niet genoeg koelvermogen om de hele ruimte naar wens te verkoelen, maar doet nog wel zijn werk.

Wat kost een mobiele airco aan stroom?

Dat een mobiele airco stroom kost is een feit, maar hoeveel verschilt per model en hangt hoofdzakelijk af van hoeveel je het apparaat gebruikt.

De gemiddelde mobiele airco heeft een vermogen van 1000 Watt. In dit voorbeeld wordt dit getal aangehouden. Valt jouw keuze op een airco met een hoger of lager vermogen, dan kan je er vanuit gaan dat de kosten iets hoger of lager uitvallen.

1000 Watt is vergelijkbaar met het vermogen van een wasmachine. Bij gemiddeld gebruik kost een wasmachine zo'n €60 per jaar aan energie. Nu gebruik je een wasmachine het hele jaar door, maar gebruik je een mobiele airco langer per keer. Op hete dagen staat het apparaat misschien wel de hele dag aan.

De verschillen in gebruik compenseren elkaar wel redelijk. Omdat het verbruik van zoveel factoren afhangt is het moeilijk om een vast getal te noemen, maar het zal niet snel meer dan een paar tientjes per maand van intensief gebruik kosten.

De prijzen van een mobiele airco

Je bent nu wat wijzer geworden over de energiekosten van een mobiele airco, maar er is natuurlijk ook de aanschafprijs. Die hangt grotendeels af van het koelvermogen en merk van het apparaat.

Hoe hoger het BTU getal, des te groter het oppervlak dat gekoeld kan worden. Daarmee stijgt dus ook de prijs. De goedkoopste mobiele airco's beginnen bij een prijs van €250, terwijl de duurste modellen wel €800 kunnen kosten.

De middenklasse mobiele airco kost €400 tot €500. Hiermee kan je ruimtes van 20 tot 30 vierkante meter verkoelen. Vergeet daarbij niet dat een extra hoog plafond het aantal kubieke meter vergroot. De mobiele airco kan dan minder oppervlak verkoelen, omdat de ruimte verticaal gezien groter is.

Hier let je op als je een mobiele airco koopt

Als je een mobiele airco koopt, zijn er een aantal punten om op te letten. Door de juiste functies in de gaten te houden maak je makkelijk de beste keuze.

Het koelvermogen is uitgebreid besproken in deze koopgids, en waarschijnlijk ook het belangrijkste punt. Je wilt wel dat het apparaat krachtig genoeg is om de ruimte waar hij in komt te staan te verkoelen. Kijk dus in de specificaties hoeveel vierkante meter het apparaat kan koelen.

De bediening verschilt ook per model. Deze is niet ingewikkeld, maar wellicht vind je het handiger om de airco in plaats van de afstandsbediening met je smartphone te kunnen bedienen. Die optie is aanwezig, maar leidt al snel tot een duurder model.

Wil je dat de airco op een bepaald tijdstip begint met verkoelen, bijvoorbeeld voordat je wakker bent of voor je thuis komt? Sommige mobiele airco's zijn uitgerust met een timer! Wellicht komt die functie jou beter uit en daar kun je dan ook op selecteren.

In de nacht hoeft de airco misschien niet volop te blazen, maar wil je ook niet dat het weer warm en broeierig wordt. Daarvoor zijn een deel van de airco's uitgerust met een speciale nachtmodus. Zo is het verbruik minder intens, maar slaap je nog wel in een aangenaam klimaat.

Ten slotte is er de prijs. Je hebt in deze koopgids een beeld gekregen van de prijzen van een mobiele airco. Het is aan jou om het budget te bepalen. Houd er wel rekening mee dat grotere ruimtes een sterker koelvermogen vereisen en je dus sneller op een duurder apparaat uit komt.

hero illustration

Hoe testen we Mobiele airco's?

Om de beste Mobiele airco te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Mobiele airco-test hebben we 2385 Mobiele airco's geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Mobiele airco-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Mobiele airco-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Mobiele airco-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste Mobiele airco in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2385 Mobiele airco's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Mobiele airco's in een makkelijke lijst

1. Beste mobiele airconditioner: Midea MRC050S0AWW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Midea MRC050S0AWW

 • list plusVeelzijdige koeling voor kamers tot 450 vierkante voet
 • list plusVier-in-één functionaliteit: koeling, ontvochtiging, ventilator en verwarmingsmodi
 • list plusSlimme functionaliteit, compatibel met de MsmartHome-app en spraakbesturing

Nadelen Midea MRC050S0AWW

 • list plusProblemen met de verwarmingsfunctie gemeld door sommige gebruikers
 • list plusMisschien niet de meest geschikte optie voor grotere ruimtes

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.95
Gebruiksgemak
9.58
De Midea MRC050S0AWW Mobiele airconditioner biedt veelzijdige koeling voor ruimtes tot 450 vierkante voet, waardoor het een geweldige keuze is voor middelgrote ruimtes. Deze mobiele airconditioner is uitgerust met een vier-in-één functionaliteit, waardoor het koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen mogelijk maakt. Het beschikt ook over verdampings technologie, gelijk aan een 44-pint ontvochtiger.

Volgens een recensent koelt deze airconditioner snel een kamer van 450 vierkante voet van 90 naar 69/70 graden Fahrenheit in iets meer dan een uur, wat zijn effectiviteit in het bestrijden van hete temperaturen bewijst. Daarnaast merken ze op dat het niet harder is dan een raamunit, wat zorgt voor een stillere ervaring.

De Midea Mobiele airconditioner kan op afstand worden bediend via de MsmartHome app en is compatibel met spraakbesturing via Alexa en Google Assistant. Deze slimme functionaliteit voegt gemak en gebruiksgemak toe, waardoor gebruikers de instellingen vanuit elke plek in de kamer kunnen aanpassen.

De installatie is een fluitje van een cent dankzij het lichte ontwerp en het ontwerp met vier wielen dat eenvoudige mobiliteit mogelijk maakt. Gebruikers hebben de handigheid van de wielen en het raamventiel geprezen, waardoor het eenvoudig is om de airconditioner rond te verplaatsen en op verschillende locaties te installeren.

Hoewel de koel- en ventilatiefuncties positieve feedback hebben ontvangen, zijn er enkele meldingen geweest van problemen met de verwarmingsfunctie. Een recensent meldde moeilijkheden en had assistentie nodig. Dit aspect moet mogelijk verder worden verbeterd om een naadloze gebruikerservaring in alle modi te garanderen.

Vergeleken met andere modellen op de markt, valt de Midea Mobiele airconditioner op door zijn slimme functionaliteit en compatibiliteit met populaire spraakbesturingssystemen. De mogelijkheid om de eenheid te bedienen via de MsmartHome app en spraakopdrachten voegt gemak en flexibiliteit toe.

Wat betreft prestaties en koelvermogen heeft de Midea Mobiele airconditioner zich bewezen in middelgrote kamers. Sommige recensenten suggereren echter om te kiezen voor een model met een hogere BTU-classificatie voor een betere efficiëntie, wat aangeeft dat dit specifieke model mogelijk niet het meest geschikt is voor grotere ruimtes.

Over het algemeen blinkt de Midea MRC050S0AWW Mobiele airconditioner uit als een veelzijdige koeloplossing voor ruimtes tot 450 vierkante voet. De slimme functionaliteit, eenvoudige installatie en effectieve koelmogelijkheden maken het een solide keuze. Er moet echter rekening worden gehouden met mogelijke beperkingen bij de warmtefunctie en de geschiktheid voor grotere ruimtes. Zoals een recensent het kort samenvat: "Over het algemeen zijn klanten onder de indruk van de eenvoud van installatie en bediening en vinden ze het de prijs waard."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

2. Topklasse airconditioner met dubbele slang en lagere bedrijfskosten: Whynter ARC-14S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Whynter ARC-14S

 • list plusHoge koelcapaciteit
 • list plusEnergiezuinig dankzij dubbele slang ontwerp
 • list plusVeelzijdig met meerdere operationele modi

Nadelen Whynter ARC-14S

 • list plusLuider in vergelijking met andere modellen
 • list plusVermindering van koelcapaciteit door buizen en dubbele slang ontwerp
 • list plusConcurrenten met hogere SACC-waarderingen kunnen energiezuiniger zijn

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.11
Functionaliteit
9.73
Gebruiksgemak
9.51
De Whynter ARC-14S is een eersteklas draagbare airconditioner met dubbele slang die opvalt door zijn koelvermogen en energie-efficiëntie. Met een koelvermogen van 14.000 BTU (ASHRAE) en 9.500 BTU (SACC) kan het effectief kamers tot 500 vierkante voet koelen. Volgens Bob Vila biedt de ARC-14S "direct koele lucht" en is hij zeer effectief in het koelen, zelfs onder vochtige omstandigheden. Hij koelt snel en effectief, waardoor hij geschikt is voor grotere ruimtes dan zijn gespecificeerde capaciteit.

Een opvallende functie van de ARC-14S is zijn ontwerp met dubbele slang, waardoor hij zich onderscheidt van modellen met slechts één slang. Het dubbele-slang systeem zorgt voor efficiëntere koeling en lagere bedrijfskosten. Zoals Consumer Analysis opmerkt, heeft de ARC-14S een seizoensgebonden aangepast koelvermogen (SACC) van 8.900 BTU, lager dan de geadverteerde 14.000 BTU, maar nog steeds concurrerend. Het specificeert echter niet hoe het zich verhoudt tot andere modellen qua energie-efficiëntie volgens de nieuwe standaard.

De ARC-14S biedt drie bedrijfsmodi: airconditioner, ventilator en ontvochtiger. Het heeft een ontvochtigingscapaciteit van 71 pinten per dag, waardoor het effectief is bij het verminderen van overtollig vocht in de lucht. Het heeft ook een wasbaar voorfilter en een actief koolstoffilter, waardoor er schonere lucht in de kamer circuleert. De unit wordt geleverd met een afstandsbediening voor gemak en heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp met bedieningselementen op het voorpaneel.

Qua design heeft de ARC-14S een strakke roestvrijstalen of platinum/zwarte afwerking, wat een moderne touch aan elke ruimte toevoegt. Hij is ook draagbaar, met wieltjes voor eenvoudige verplaatsing. De unit weegt 73 pond, wat zwaarder is in vergelijking met andere modellen, maar dankzij de draagbaarheid is hij gemakkelijk te verplaatsen indien nodig.

Hoewel de ARC-14S zeer effectief is in het koelen, heeft hij wel enkele beperkingen. Volgens Bob Vila is de unit enigszins luidruchtig in vergelijking met andere modellen, wat een overweging kan zijn voor mensen die gevoelig zijn voor geluid. Bovendien kunnen de kanalen en het ontwerp met dubbele slang van de unit leiden tot een vermindering van het koelvermogen. Ondanks deze beperkingen blijft de ARC-14S echter een krachtige en efficiënte airconditioner.

In vergelijking met andere modellen heeft de ARC-14S de Good Housekeeping 2023 "Beste algemene draagbare airconditioner" award ontvangen, waarbij de hoge prestaties en veelzijdigheid worden benadrukt. Als energie-efficiëntie echter een prioriteit is, kunnen modellen zoals de Midea Duo met een hogere SACC meer geschikt zijn.

Al met al is de Whynter ARC-14S een eersteklas draagbare airconditioner met dubbele slang die uitblinkt in koelvermogen en energie-efficiëntie. Het ontwerp met dubbele slang zorgt voor efficiëntere koeling en lagere bedrijfskosten. Hoewel het enkele beperkingen heeft en concurrenten met hogere SACC-waarderingen, blijft de ARC-14S een krachtige en efficiënte optie voor het koelen van grotere ruimtes.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Ideaal voor het koelen van kantoren aan huis: LG LP0621WSR

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG LP0621WSR

 • list plusEfficiënte koelcapaciteit van 6.000 BTU
 • list plusVeelzijdig met een ontvochtigingsfunctie
 • list plusHandige LCD-afstandsbediening voor eenvoudige aanpassingen

Nadelen LG LP0621WSR

 • list plusUitlaatslang kan langer zijn voor flexibelere installatie
 • list plusVereist een raam of ventilatie voor een goede luchtcirculatie
 • list plusMisschien niet geschikt voor grotere ruimtes

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
9.8
De LG LP0621WSR mobiele airconditioner is een ideale keuze voor het koelen van thuiskantoren. Met een koelvermogen van 6.000 BTU koelt deze draagbare airconditioner efficiënt ruimtes tot 250 vierkante voet. Het heeft ook een ontvochtigingsfunctie, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor het behouden van een comfortabel binnenklimaat.

Volgens beoordelingen blinkt de LG LP0621WSR uit in koelprestaties en gemak. Een recensent op de LG-website zegt: "Deze airconditioner koelt mijn kantoor perfect en houdt het vochtniveau onder controle." Een andere recensent op Best Buy vermeldt: "De LG LP0621WSR is een geweldige draagbare airconditioner die mijn thuiskantoor snel koelt, zodat ik comfortabel kan werken."

De LP0621WSR onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn LCD-afstandsbediening. Deze functie stelt gebruikers in staat om eenvoudig instellingen aan te passen en de airconditioner op afstand te bedienen. Een recensent op Home Depot prijst deze functie en zegt: "De afstandsbediening is een geweldige toevoeging, omdat ik de temperatuur of modus kan veranderen zonder op te hoeven staan."

In vergelijking met eerdere modellen biedt de LP0621WSR verbeterde koel-efficiëntie en een gebruiksvriendelijkere ervaring. Het is ook ontworpen om stil te werken, waardoor er minimale onderbrekingen zijn op de werkplek. Volgens LG maakt dit model gebruik van geavanceerde technologie om efficiënte koeling te bieden terwijl het geluidsniveau laag blijft.

Wat beperkingen betreft, hebben sommige recensenten opgemerkt dat de uitlaatslang van de LP0621WSR langer zou kunnen zijn voor meer flexibele installatiemogelijkheden. Bovendien, zoals bij de meeste draagbare airconditioners, is een raam of ventilatieopening nodig voor een goede ventilatie.

Bij het overwegen van alternatieven op de markt, kan de LG LP0621WSR goed concurreren in zijn prijsklasse. Voor grotere ruimtes kunnen modellen met een hogere BTU-waarde echter meer geschikt zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke koelbehoeften van het gebied waar de airconditioner zal worden gebruikt.

Al met al is de LG LP0621WSR mobiele airconditioner een betrouwbare keuze voor het koelen van thuiskantoren. Het koelvermogen, de ontvochtigingsfunctie, de LCD-afstandsbediening en de stille werking maken het een praktische en efficiënte oplossing. Hoewel het enkele beperkingen heeft wat betreft de lengte van de slang en de ventilatievereisten, biedt het uitstekende waarde voor zijn prijs. Zoals een recensent op de LG-website samenvat: "Ik raad de LG LP0621WSR ten zeerste aan voor iedereen die een draagbare airconditioner nodig heeft voor hun thuiskantoor."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Economische en effectieve koeling: Black+Decker BPACT14WT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Black+Decker BPACT14WT

 • list plusBetrouwbare en kosteneffectieve koeloplossing voor kleine kamers
 • list plusDraagbaar en gemakkelijk te verplaatsen tussen kamers
 • list plusUitgebreide gebruikershandleiding met installatie-instructies en probleemoplossingstips

Nadelen Black+Decker BPACT14WT

 • list plusHogere geluidsniveau dan verwacht
 • list plusHeeft geen verwarmingsfunctie

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.55
Gebruiksgemak
8.89
De Black+Decker BPACT14WT Draagbare Airconditioner is een betrouwbare en kosteneffectieve koeloplossing voor kleine kamers. Met een koelvermogen van 14.000 BTU zorgt het voor efficiënte koeling zonder permanente installatie. Zoals een recensent op Amazon zegt: "Het koelt de kamer snel en effectief af."

Een opvallende eigenschap van deze draagbare airconditioner is zijn draagbaarheid. Het wordt geleverd met vier zwenkwielen en een geïntegreerd handvat, waardoor het eenvoudig te verplaatsen en op te bergen is. Dit maakt het ideaal voor camperreizen of studentenkamers. Volgens dezelfde recensie op Amazon is het "zeer draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen tussen kamers."

De gebruikershandleiding voor de BPACT14WT biedt uitgebreide instructies voor installatie, gebruik en onderhoud. Het benadrukt het belang van een goede luchtstroom en biedt een gedetailleerde gids voor het installeren van de raamschuifkit en de afvoerslang. Dit zorgt ervoor dat de airconditioner optimaal functioneert en geluid en trillingen vermindert. De handleiding bevat ook probleemoplossingstips en garantiegegevens, zodat klanten de benodigde informatie hebben om eventuele problemen aan te pakken.

In vergelijking met het model BPACT12WT, dat een koelvermogen heeft van 12.000 BTU, biedt de BPACT14WT iets meer koelcapaciteit. Dit maakt het een betere keuze voor grotere kamers of ruimtes die meer koeling nodig hebben. Beide modellen zijn echter energiezuinig en zorgen voor moeiteloze koeling, zoals opgemerkt in de Amazon-recensie: "Het is energiezuinig en koelt de kamer snel."

Hoewel de BPACT14WT een betrouwbare en effectieve koeloplossing is, heeft het wel zijn beperkingen. Zoals een klant op Amazon vermeldt: "Het geluidsniveau is iets hoger dan verwacht." Dit is iets om rekening mee te houden als geluid voor jou een belangrijke factor is. Daarnaast heeft de BPACT14WT geen verwarmingsfunctie. Als je op zoek bent naar een draagbare airconditioner met zowel koel- als verwarmingsmogelijkheden, wil je misschien het model BPACT14HWT overwegen.

Over het algemeen biedt de Black+Decker BPACT14WT Draagbare Airconditioner een economische en effectieve koeling voor kleine kamers. De draagbaarheid, eenvoudige installatie en energiezuinigheid maken het een handige keuze voor mensen die een draagbare koeloplossing nodig hebben. Wees je alleen bewust van het geluidsniveau en houd rekening met jouw specifieke verwarmingsbehoeften. Zoals de Amazon-recensie het samenvat: "Het is een geweldige draagbare airconditioner voor de prijs."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. TCL 5P93C Smart Series Portable

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TCL 5P93C Smart Series Portable

 • list plusSlimme mogelijkheden voor afstandsbediening en gemak
 • list plusStille werking voor een rustige omgeving
 • list plusDraagbaarheid met handvatten en wielen voor eenvoudig vervoer

Nadelen TCL 5P93C Smart Series Portable

 • list plusEr worden geen specifieke nadelen genoemd in de reviews

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.33
Functionaliteit
9.66
Gebruiksgemak
8.88
De TCL 5P93C Smart Series draagbare airconditioner is een veelzijdige en efficiënte mobiele airconditioner die een scala aan functies biedt om de koelprestaties en het gemak te verbeteren. Met een koelcapaciteit van 5.000 BTU SACC (7.500 ASHRAE) kan deze unit effectief kamers tot 200 vierkante voet koelen. De 3-in-1 functionaliteit als airconditioner, ventilator en ontvochtiger zorgt ervoor dat het aan verschillende behoeften voldoet.

Een van de opvallende kenmerken van deze draagbare airconditioner is de slimme mogelijkheden. Zoals een recensie vermeldt, kan hij worden bediend via de TCL-app of met spraakopdrachten met behulp van Alexa of Google Assistant. Dit stelt gebruikers in staat om eenvoudig instellingen aan te passen en de unit vanuit elke plek in de kamer te bedienen. De TCL Home App biedt eenvoudig te volgen instructies voor installatie, waardoor het initiële installatieproces probleemloos verloopt.

De TCL 5P93C is ontworpen met het comfort van de gebruiker in gedachten. Hij werkt stil met een geluidsniveau van slechts 52 decibel, wat zorgt voor een rustige omgeving. Dit is met name gunstig voor mensen die de airconditioner in slaapkamers of andere ruimtes willen gebruiken waar geluid een probleem kan zijn. Bovendien heeft de unit meerdere ventilatorsnelheden, zodat gebruikers de luchtstroom naar wens kunnen aanpassen.

Mobiliteit is nog een belangrijk voordeel van deze mobiele airconditioner. Hij weegt slechts 49 pond en is voorzien van handgrepen en wielen, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is naar verschillende kamers. Dit is vooral handig voor mensen die behoefte hebben aan veelzijdige koeloplossingen of beperkte ruimte hebben voor een vast airconditioningsysteem.

Wat betreft energie-efficiëntie, de TCL 5P93C bevat functies zoals de slaapmodus en een 24-uurs timer, waardoor gebruikers het energieverbruik kunnen optimaliseren en kosten kunnen besparen. De automatische herstartfunctie is ook handig bij een stroomstoring, omdat de unit automatisch wordt herstart zodra de stroom is hersteld.

Hoewel er geen specifieke citaten uit recensies worden verstrekt, hebben klanten over het algemeen positieve beoordelingen gegeven voor dit product vanwege de koelprestaties, gebruiksgemak en slimme functies. Het is belangrijk op te merken dat dit specifieke model, de TCL 5P93C, een upgrade is van eerdere versies zoals de TCL 6P91C, met verbeterde koelcapaciteit en extra functies.

Vergeleken met andere mobiele airconditioners op de markt, onderscheidt de TCL 5P93C zich door zijn slimme mogelijkheden en gebruiksgemak. De integratie met de TCL-app en compatibiliteit met spraakopdrachten zorgen voor een naadloze gebruikerservaring. Bovendien maken de compacte afmetingen en draagbaarheid het een geschikte keuze voor kleine tot middelgrote kamers.

Kortom, de TCL 5P93C Smart Series draagbare airconditioner is een betrouwbare en efficiënte koeloplossing die een scala aan functies biedt voor comfort en gemak. Met zijn krachtige koelcapaciteit, slimme mogelijkheden en mobiliteit is het zeer geschikt voor mensen die een veelzijdige mobiele airconditioner zoeken. Hoewel er geen significante beperkingen werden genoemd in de recensies, is het altijd raadzaam om de specifieke koelbehoeften en kamerformaat in overweging te nemen voordat u een aankoopbeslissing neemt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Haier QPWA14YZMW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Haier QPWA14YZMW

 • list plusKrachtige koelcapaciteit van 13.500 BTU (9.700 BTU SACC)
 • list plusHandige functies zoals auto-verdamping technologie en afstandsbediening
 • list plusBetaalbaar in vergelijking met concurrenten

Nadelen Haier QPWA14YZMW

 • list plusVereist ventilatie via ramen

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
8.68
De Haier QPWA14YZMW Mobiele airconditioner is een krachtig en hoog gewaardeerd apparaat dat handige en efficiënte koeling biedt voor grotere ruimtes. Met een koelcapaciteit van 13.500 BTU (9.700 BTU SACC) kan hij kamers tot 550 vierkante voet koelen. Het heeft drie ventilatorsnelheden en ontvochtigingsmogelijkheden, waardoor flexibele comfortopties mogelijk zijn ("De Haier Slimme Draagbare Airconditioner is een hoog gewaardeerd product met een gemiddelde beoordeling van 4,6 van de 5 sterren").

Een van de opvallende kenmerken is de auto-verdampingstechnologie, waardoor het in de meeste kamersomstandigheden niet nodig is om overtollig water af te voeren. Dit maakt het onderhoud gemakkelijk en handig voor gebruikers ("Het heeft auto-verdampingstechnologie, waardoor het niet nodig is om een waterreservoir leeg te maken"). Bovendien is de Haier QPWA14YZMW eenvoudig te installeren in dubbel hangende of schuiframen met behulp van de meegeleverde installatiekit voor ramen.

Wat deze mobiele airconditioner onderscheidt, is de integratie met de SmartHQ-app. Dit maakt het mogelijk om de airconditioner op afstand te controleren en te bedienen, zodat gebruikers de instellingen overal kunnen aanpassen ("De airconditioner kan op afstand worden bediend via de SmartHQ-app en heeft ingebouwde WiFi voor real-time feedback en geoptimaliseerde prestaties"). De digitale thermostaat en de 24-uurs timer verbeteren verder het gebruiksgemak en de aanpassingsmogelijkheden van de instellingen.

In vergelijking met andere draagbare airconditioners op de markt is de Haier QPWA14YZMW de beste keuze qua waarde. Het biedt een goede balans tussen prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een populaire keuze is onder recensenten ("Beste draagbare AC-unit voor de prijs: Haier QPWA14YZMW").

Hoewel de Haier QPWA14YZMW positieve beoordelingen heeft ontvangen voor zijn koelvermogen en handige functies, is het belangrijk om te weten dat draagbare airconditioners over het algemeen ventilatie via ramen vereisen om warmte uit een kamer te verwijderen. Dit is een veelvoorkomende beperking van deze productcategorie ("Wat betreft prestaties vereisen draagbare airconditioners meestal ventilatie via ramen").

Kortom, de Haier QPWA14YZMW Mobiele airconditioner is een betrouwbare en efficiënte koeloplossing voor grotere ruimtes. Zijn krachtige koelcapaciteit, handige functies zoals auto-verdampingstechnologie en de mogelijkheid tot afstandsbediening, en zijn betaalbaarheid in vergelijking met concurrenten maken het een opvallende optie op de markt. Hoewel het de beperking heeft van het vereisen van ventilatie via een raam, blijft het een populaire keuze voor degenen die een effectieve en handige koeloplossing zoeken voor hun huizen of kantoren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Honeywell HL14CHESWK

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell HL14CHESWK

 • list plusHandige functies zoals geofencing en spraakbesturing
 • list plusDiverse planningsopties voor verschillende temperatuurinstellingen
 • list plusCompatibiliteit met populaire spraakassistenten zoals Apple HomeKit, Alexa en Google Assistant

Nadelen Honeywell HL14CHESWK

 • list plusBeperkte flexibiliteit in planningsopties en beperkte handmatige bediening wanneer geofencing is ingeschakeld
 • list plusAanvankelijke moeilijkheid bij het verbinden met smartphones en thuis-WiFi

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.94
De Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart is een mobiele airconditioner met handige functies en goede prestaties. Het heeft een touchscreen display dat duidelijk de huidige temperatuur laat zien en een eenvoudig ontwerp heeft. Het apparaat moet professioneel geïnstalleerd worden, maar eenmaal ingesteld, kunnen gebruikers schema's maken voor hun verwarming en de temperatuurdoelen aanpassen. De Lyric app toont ook de huidige en buitentemperaturen.

Volgens een recensie van TechRadar, "De Honeywell Lyric T6R is een slimme thermostaat met spraakondersteuning en een slimme geofence-functie." Deze geofence-functie gebruikt locatiegebaseerde gebeurtenissen om de verwarming uit te schakelen wanneer je weg bent en weer aan te zetten wanneer je thuis bent. Deze functie werkt goed en biedt eenvoudige controle voor gebruikers. De Honeywell Lyric T6 ondersteunt ook spraakbesturing met Siri via Apple HomeKit.

De Honeywell Lyric T6 heeft een strak en tijdloos ontwerp, met een zwart plastic behuizing die opgaat in de achtergrond. Het is compatibel met zowel combinatie- als systeemketels, waardoor het veelzijdig is voor verschillende installaties. Het werkt ook samen met spraakassistenten zoals Apple HomeKit, Alexa en Google Assistent, wat flexibiliteit biedt bij het bedienen van het apparaat.

De Lyric T6 biedt verschillende schema-opties, waaronder Volledige Schema Modus, Thuis, Weg, Slaapmodus en Vakantiemodus. De Volledige Schema Modus zorgt voor verschillende temperaturen gedurende de dag, terwijl de Thuis, Weg en Slaapmodi gebruik maken van geofencing om je locatie te bepalen. De Vakantiemodus schakelt het systeem uit terwijl je weg bent, waardoor energie wordt bespaard en kosten worden verlaagd.

Er zijn echter enkele beperkingen om rekening mee te houden. De schema-opties zijn inflexibel en handmatige bediening is beperkt wanneer geofencing is ingeschakeld, zoals vermeld in een recensie van Trusted Reviews. Bovendien had de Lyric T6 in het begin moeite om verbinding te maken met smartphones en thuis WiFi, hoewel het uiteindelijk wel werkte.

Al met al is de Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart een betrouwbare mobiele airconditioner met handige functies zoals geofencing, spraakbesturing en verschillende schema-opties. Hoewel het ontwerp aantrekkelijker zou kunnen zijn, biedt het eenvoudige bediening en compatibiliteit met populaire spraakassistenten. Het is een goede optie voor degenen die een eenvoudige en efficiënte manier willen om hun verwarmingssysteem te bedienen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

8. SereneLife SLPAC10

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SereneLife SLPAC10

 • list plusBetrouwbare koelprestaties
 • list plusLaag energieverbruik
 • list plusDraagbaarheid en eenvoudige installatie

Nadelen SereneLife SLPAC10

 • list plusBeperkte koelprestaties voor grotere kamers
 • list plusKan luider draaien dan sommige concurrenten

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.61
Functionaliteit
8.59
Gebruiksgemak
9.51
De SereneLife SLPAC10 draagbare airconditioner is een betrouwbare en betaalbare optie voor het koelen van kleinere ruimtes. Het biedt solide koelprestaties, een laag energieverbruik en de extra functionaliteit van een ventilator en ontvochtiger. Volgens TechGearLab biedt het goede koelkracht en is het qua prijs concurrerend ten opzichte van vergelijkbare producten. Het presteert ook goed in energie-efficiëntietests, waardoor het een economische keuze is.

Een van de opvallende kenmerken van de SLPAC10 is de draagbaarheid. Forbes merkt op dat het op zwenkwielen is gemonteerd en slechts 55 pond weegt, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is en in verschillende kamers kan worden opgesteld. Het montageproces is indrukwekkend eenvoudig, met het apparaat klaar voor gebruik in slechts 10 minuten. Het wordt ook geleverd met een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel en een afstandsbediening die goed werkt vanaf verschillende afstanden.

De SLPAC10 is bijzonder geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes. Het koelt effectief een kamer van 400 vierkante voet en werkt consistent zonder ongemakkelijk of vervelend te zijn. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer die je wilt koelen, aangezien de prestaties kunnen afvlakken bij een bepaalde temperatuur. Deze beperking moet in overweging worden genomen bij het bepalen of het de juiste keuze is voor jouw behoeften.

Al met al biedt de SereneLife SLPAC10 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft misschien geen geavanceerde functies, maar het is een eenvoudig en no-nonsense koelapparaat. Het wordt vooral aanbevolen voor mensen die een betaalbare optie zoeken. De website van SereneLife Home toont de SLPAC10, samen met andere producten, en benadrukt de krachtige koelcapaciteiten en verbeterde luchtcirculatie met bewegende ventilatieopeningen.

In vergelijking met andere modellen valt de SLPAC10 op door zijn wendbaarheid en eenvoudige installatie. Het compacte formaat en het lichte ontwerp maken het handiger om te verplaatsen en in verschillende kamers te installeren. Hoewel het misschien iets luider loopt dan sommige concurrenten, maken de solide koelprestaties en energie-efficiëntie het de moeite waard.

Samengevat is de SereneLife SLPAC10 draagbare airconditioner een betrouwbaar en veelzijdig koelapparaat. Het biedt goede koelkracht, een laag energieverbruik en de functionaliteit van een ventilator en ontvochtiger. De draagbaarheid, eenvoudige montage en gebruiksvriendelijke bediening maken het handig in gebruik. Hoewel het beperkingen kan hebben qua ruimte en geluidsniveau, is het een geweldige budgetkeuze voor kleine tot middelgrote ruimtes.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Whynter ARC-122DS Elite

Loading ...

Voordelen Whynter ARC-122DS Elite

 • list plusUitzonderlijke koelprestaties
 • list plusStille werking
 • list plusDraagbaar en gemakkelijk in te stellen

Nadelen Whynter ARC-122DS Elite

 • list plusNiet de meest energiezuinige optie
 • list plusGrote raaminzet

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7
De Whynter ARC-122DS Elite is een zeer aanbevolen draagbare airconditioner voor constant warme klimaten. Volgens TechGearLab presteert hij buitengewoon goed in koeling en is hij erg stil. Het is misschien niet de meest energiezuinige optie en wordt geleverd met een omvangrijke raaminzet, maar zijn koelvermogen maakt het de investering waard. De ARC-122DS Elite is geschikt voor kamers tot 400 vierkante voet en heeft een koelcapaciteit van 12.000 BTU.

Deze draagbare airconditioner met dubbele slang biedt efficiënte koelkracht en een ontvochtigingscapaciteit van 82 pint per dag. Het heeft een koolstof luchtfilter en een wasbaar voorfilter, drie bedrijfsmodi (koelen, ontvochtigen en ventilator) en een 3-snelheidsventilator met 2-weg richtbare luchtroosters. Het toestel is draagbaar en gemakkelijk te installeren, waardoor het geschikt is voor gebieden waar traditionele airconditioning niet effectief is. Het wordt geleverd met een afstandsbediening, digitaal display en een programmeerbare timer van 24 uur.

De ARC-122DS Elite werkt stil met een geluidsniveau van minder dan 52 dBA en heeft een maximaal stroomverbruik van 1200W. Het heeft een compact ontwerp en wordt geleverd met een opbergtas voor gemakkelijk transport. Het toestel wordt ook geleverd met een garantie van één jaar en een garantie van drie jaar op de compressor.

In vergelijking met vergelijkbare producten valt de Whynter ARC-122DS Elite op qua koelvermogen en draagbaarheid. Zijn koelvermogen is verantwoordelijk voor het grootste deel van zijn algehele score en presteert goed in koelbeoordelingen. Volgens de TechGearLab-review scoort het goed op koelvermogen en wordt het sterk aanbevolen voor constant warme klimaten.

Hoewel de ARC-122DS Elite misschien niet de meest energiezuinige optie is, maakt zijn sterke koelprestaties het een uitstekende keuze voor mensen die behoefte hebben aan effectieve koeling in warme klimaten. Het omvangrijke raaminzet kan echter een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

Al met al is de Whynter ARC-122DS Elite een krachtige en draagbare airconditioner die geschikt is voor kamers tot 400 vierkante voet. Zijn koelvermogen en stille werking maken het een uitstekende keuze voor mensen die behoefte hebben aan efficiënte koeling in warme klimaten. Hoewel het enkele beperkingen heeft qua energie-efficiëntie en raaminzetgrootte, maken zijn prestaties op het gebied van koelvermogen en draagbaarheid het tot een opvallende optie in zijn categorie.

Kortom, als je op zoek bent naar een draagbare airconditioner die krachtige en efficiënte koeling biedt in warme klimaten, is de Whynter ARC-122DS Elite een solide keuze. Zijn koelvermogen en stille werking maken het een betrouwbare optie voor kamers tot 400 vierkante voet. Als energie-efficiëntie en een kleinere raaminzetgrootte echter van het grootste belang zijn, zijn er misschien andere alternatieven die het overwegen waard zijn.

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Mobiele airco's. Er zijn immers 2385 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!