De Bestenu Schuurmachine Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Met een schuurmachine haal je oude verf- of laklagen weg voordat je er een nieuwe laag opzet. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een schuurmachine.

Wat is een excentrische schuurmachine?

hide product content

Een excentrische schuurmachine maakt twee schuurbewegingen tegelijkertijd: hij maakt excentrische bewegingen (trillingen) en draait rond. Een excentrische schuurmachine is daarom ideaal om oude verf- en laklagen te verwijderen van grotere oppervlakken. Je gebruikt hem ook op gebogen oppervlakken.

Bovendien laat hij veel minder markeringen zoals krasjes achter, omdat hij meerdere bewegingen tegelijkertijd maakt. Een excentrische schuurmachine is daarnaast ook ideaal om mee te polijsten.

Wat voor schuurmachines zijn er?

hide product content

Behalve [excentrische schuurmachines](https://bestenu.nl/excentrische-schuurmachine/) zijn er ook deltaschuurmachines, vlakschuurmachines, multischuurmachines, bandschuurmachines, handpalmschuurmachines, en langnekschuurmachines. Ik ga ze hieronder stuk voor stuk aan je uitleggen.

Een deltaschuurmachine heeft een zool met een punt waardoor deze ideaal is om kleine hoekjes te bereiken. Ze zijn compact van formaat en licht van gewicht waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn. Deze schuurmachines zijn ideaal voor het schuren van bijvoorbeeld kozijnen, plinten of de trap.

Een vlakschuurmachine is ideaal om grote oppervlakken mee te schuren. Hij heeft een grote rechthoekige zool en je schuurt er probleemloos snel tafels, kasten of andere oppervlakken mee. De vlakmuurmachine is verreweg de meest gebruikte soort schuurmachine.

Een langnekschuurmachine heeft een telescopische steel waarmee je probleemloos hoge plekken schuurt. Je kunt ook de vloer schuren met een langnekschuurmachine en dit is vaak comfortabeler dan op je knieën werken. Door de telescopische steel duw je deze vooruit wat lichamelijk minder inspanning kost. Deze schuurmachine heeft een ronde zool wat hem ongeschikt maakt voor het schuren in hoeken.

Een [bandschuurmachine](https://bestenu.nl/bandschuurmachine/) gebruik je voor de grotere schuurklussen. Hij werkt erg snel en is bovendien krachtig, waardoor deze schuurmachine uitermate geschikt is voor grof en zwaar schuurwerk. Je moet wel uitkijken dat je niet teveel ineens weg schuurt.

Een multischuurmachine is multifunctioneel: je verwisselt de zolen, zodat je gemakkelijk allerlei schuurklusjes uitvoert. De meeste multischuurmachines zijn beter geschikt voor de kleinere klusjes. De zool is vaak compact waardoor grotere klussen (te) lang duren.

Een handpalmschuurmachine is een schuurmachine die, je raadt het al, in je handpalm past. Het is een compact apparaat. Een handpalmschuurmachine is een verzamelnaam voor alle compacte schuurmachines.

Welke mogelijkheden heeft een schuurmachine?

hide product content

Met een schuurmachine schuur je verschillende oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan hoeken, randen, plafonds, muren, deuren, vloeren, traptreden en gebogen oppervlakken. Elke soort schuurmachine heeft zijn eigen specialiteit.

Met bijvoorbeeld een bandschuurmachine schuur je grotere oppervlakken, terwijl je met een langnekschuurmachine met een telescopische steel, eenvoudig hogere plekken schuurt. Met een excentrische schuurmachine schuur je gemakkelijk gebogen oppervlakken.

Behalve schuren, kun je ook polijsten met een schuurmachine. Je plaatst een polijstspons op de schuurmachine waarmee je bijvoorbeeld je auto weer mooi glanzend krijgt.

Welk schuurpapier heb ik nodig?

hide product content

Zorg ervoor dat je schuurpapier op je machine past. Is je papier te klein, dan kan dit je schuurmachine flink beschadigen. Te groot schuurpapier is erg vervelend. Sommige schuurmachines hebben ook stofafzuiging in de zool: let op dat de gaten in het schuurpapier overeenkomen met de gaten in de zool van je schuurmachine.

Daarnaast let je ook op de korrelgrootte: K40-K80 gebruik je om oude verflagen mee te verwijderen K80-K120 gebruik je om nieuw hout mee op te schuren K120-K180 gebruik je om een bestaande verflaag mee op te schuren K180-K240 gebruik je om tussen verf- en laklagen te schuren

Hoe komt deze fantastische Schuurmachine lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Schuurmachine ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Schuurmachines, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Schuurmachines die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Schuurmachines het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Schuurmachines stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

De beste Schuurmachines in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Deze 25-delige schuurbladenset voor multischuurmachines is het ideale pakket voor iemand die veel moet gaan schuren. Waar is de accessoire voor geschikt? Voor verschillende merken multischuurmachines zoals Bosch, Skil, Metabo. De belangrijkste specificaties van de accessoire: 11 gaten 102 x 62 mm Wat zit er in de verpakking? 5 stuks korrel 40 5 stuks korrel 120 5 stuks korrel 180 10 stuks korrel 80

1. Bosch 25-delige schuurbladset voor multischuurmachines 102 x 62 mm - korrel 40; 80; 120; 180


Product informatiePlus or Show more

50 stuks schuurpapier voor de VONROC PS501AC multischuurmachine, 100x150 mm met perforatiegaten. Tevens geschikt voor andere types palmschuurmachines en multischuurmachines. Belangrijkste specificaties: 50-delige schuurpapier set Bestaande uit schuurpapier met 5 verschillende korrels; K40, K80, K120, K180, K240 Het schuurpapier is gemakkelijk en snel te verwisselen dankzij de klittenbandbevestiging Dankzij de perforatiegaten is het schuurpapier geschikt voor machines met stofafzuiging Te gebruiken als accessoire voor de VONROC PS501AC palmschuurmachine Waar is dit schuurpapier voor geschikt? Schuren van houten oppervlakken. Ook voor het fijn / grof schuren van geverfde oppervlakken Droogschuren Binnen / buiten Geschikt voor verschillende palmschuurmachines en multischuurmachines met een schuurpad van 100x150 mm, met stofafzuiging Tips & Tricks: Het voorste, driehoekige deel van het schuurpapier is draaibaar, waardoor het schuurpapier langer gebruikt kan worden. Technische specificaties: 50-delige schuurpapier set Bestaande uit driehoekschuurpapier met 5 verschillende korrels Korrel: 10x K40, 10x K80, 10x K120, 10xK180, 10x K240 Geperforeerd t.b.v. stofafzuiging Afmetingen: 150*150*100 mm

2. VONROC Schuurpapier set – 100x150MM – 50 stuks – Voor schuurmachines – voorstuk draaibaar


Product informatiePlus or Show more

Deze multifunctionele schuurmachine van VONROC is in te zetten voor bijna elke schuurklus in- en rondom het huis! Zelfs lastig te bereiken plekken zijn geen probleem dankzij de puntvormige schuurzool. Dankzij het hoge toerental en aantal schuurbewegingen per minuut wordt materiaal snel verwijderd. Voor welke klussen is dit gereedschap geschikt? Met deze handpalmschuurmachine schuur jij met gemak zowel moeilijk bereikbare plekken als kleinere oppervlakken van onder andere hout, kunststof en metaal. De schuurmachine is zeer geschikt voor het schuren van bijvoorbeeld kozijnen, traptreden of plinten. Ook het verwijderen van oude verflagen is geen probleem voor deze machine. Belangrijkste voordelen Dankzij de puntvormige schuurzool kun je overal schuren, zelfs op moeilijk bereikbare plekken zoals hoeken Minder last van stof dankzij de stofzuigaansluiting en meegeleverde stofopvangbox Door het compacte, lichtgewicht ontwerp is de machine makkelijk met één hand te gebruiken De soft grip zorgt ervoor dat de schuurmachine comfortabel in de hand ligt tijdens het schuren De aan/uit schakelaar is zo geplaatst dat deze makkelijk te bedienen is, maar niet te makkelijk (per ongeluk in/uitschakelen). Ook hoeft de schakelaar niet constant ingedrukt te worden, zo kun je langdurig comfortabel werken Het voorste, driehoekige deel van het schuurpapier is draaibaar, waardoor het schuurpapier langer gebruikt kan worden en is gemakkelijk en snel te verwisselen dankzij de klittenbandbevestiging Verrassend veel ‘power’, dankzij het hoge toerental en aantal bewegingen per minuut neemt hij snel veel materiaal weg Wat zit er in de milieubewuste verpakking? 1x PS501AC Multischuurmachine 1x Stofopvangbox 6x Schuurpapier (150x150x100mm, 2x P80, 2x P120, 2x P240) VONROC Top kwaliteit gereedschap voor de beste prijs? Jazeker, dat kan! VONROC is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in elektrisch gereedschap dat zijn producten rechtstreeks levert van de fabriek aan de klant. Onnodige kosten van transport, verpakking en tussenhandel worden hierdoor voorkomen. “VONROC: Build your future!’’

3. VONROC PS501AC Multischuurmachine – Palmschuurmachine – 130W – Met stofopvangbox & 6 stuks schuurpapier


Product informatiePlus or Show more

Schuurschijven / schuurpapier Rond - 125 mm diameter - 10 stuks 2x korrel 60 4x korrel 120 4x korrel 240

4. Schuurschijven / schuurpapier Rond - 125 mm diameter - 10 stuks


Product informatiePlus or Show more

De BLACK+DECKER Mouse Detailschuurmachine KA2000-QS heeft een verbeterd compact design voor nog meer controle tijdens het schuren. Gebruik Dankzij zijn deltavormige zool is deze schuurmachine onmisbaar bij het schuren van moeilijk bereikbare plaatsen en hoeken. Voordelen Het bijgeleverde schuurgaas gaat tot 4 keer langer mee dan normaal schuurpapier en is zeer eenvoudig te bevestigen. Tevens zorgt het micro stoffiltersysteem voor een optimale stofopvang. Specificaties BLACK+DECKER Mouse Detailschuurmachine KA2000-QS 3 rubberen handgrepen zorgen voor optimale controle tijdens het schuren Geschikt voor het verwijderen van verf en vernis Vlakschuurdiameter: 2 millimeter Snoerlengte: 2 meter Max. toerental: 14000omw/min Voltagespanning: 230 Volt Vermogen: 55 Watt Gewicht: 0,998 kilogram Verpakkingsinhoud BLACK+DECKER Mouse Detailschuurmachine KA2000-QS 3 keer schuurgaas van 80G, 120G en 180G 2 keer schuurpapier voor vinger schuurhulpstuk Detailvinger schuuropzet inbegrepen Softbag Tips Zorg er voor dat de schuurmachine staat uitgeschakeld voordat je de stekker in het stopcontact steekt of de accu aansluit. Zo verhinder je dat de machine ongewenst inschakelt. Over het merk BLACK+DECKER Ben jij een klusser in hart en nieren? Of waag je juist je eerste voorzichtige stappen in de wereld van het verbouwen? Hoe dan ook, goed gereedschap is onmisbaar bij elke klus. BLACK+DECKER is een wereldwijd leidend topmerk met een zeer breed assortiment. Van de bekende decoupeerzaag tot klopboor, verfspuitsysteem of schuurmachine. Kies je voor powertools van BLACK+DECKER? Dan ben je verzekerd van een uitgebreide service en garantie. En je gereedschap? Dat gaat jarenlang mee en levert altijd topprestaties! Ga daarom ook eens naar de merkenpagina van BLACK+DECKER om alles te zien.

5. BLACK+DECKER Mouse KA2000 Detailschuurmachine - 110W - incl. accessoires en softbag


Product informatiePlus or Show more

Meubels, deuren en zelfs uw vloer bewerken? Met de krachtige 220W deltaschuurmachine van Hyundai schuurt u alle oppervlakten snel en eenvoudig. Volledig vlak en direct te beschilderen of te bewerken. Ideaal voor het schuren van hout of het ondoen van lijm- of verfresten op hout, staal en aluminium. Een betrouwbaar gereedschap voor alledaags gebruik. Deze handzame Hyundai schuurmachine delta is zeer geschikt om grote en makkelijk te bereiken vlakke oppervlakken te schuren van zowel hout, plastic en metaal. De machine beschikt over een handpalm-handgrepen waardoor je deze gemakkelijk onder controle houdt. Het schuurpapier wordt met klitteband aan de schuurzool bevestigd en zal tijdens het schuren niet verschuiven. Bovendien wordt stof en ander geschuurd materiaal opgevangen in de stofopvangbak op de achterzijde. Deze leegt u eenvoudig en hierdoor werkt u altijd schoon en opgeruimd. Inhoud: Hyundai schuurmachine delta 220W. Stofcontainer. 6x schuurvellen. Hyundai handleiding. Specificaties: Een krachtige, maar eenvoudig te hanteren 220W deltaschuurmachine. Geschikt voor talloze oppervlakten; hout, kunststof én metaal. Duurzame en energiezuinige motor. Lichtgewicht; slechts 1,4 kg. Spanning: 230-240V – 50 Hz. Schuurzool: klittenbandbevestiging. Afmeting: 12,5x15x19 cm. Gewicht: 1400 gram. Snoerlengte:3 meter. Schakelaar: met vergrendeling. Geluidsniveau: 81 dB. Inclusief 6x schuurvellen en stofcontainer. Garantie: 2 jaar.

6. Hyundai Delta-schuurmachine - 220W - Handpalmschuurmachine - Incl. 6 schuurvellen


Product informatiePlus or Show more

Schuurplateau voor de nieuwe Bosch PEX excentrische schuurmachine. Het middelharde schuurplateau is voorzien van een klithecht-systeem. Zoek in de gebruikshandleiding van de schuurmachine het artikelnummer op want dit schuurplateau past niet op elke PEX 300 / 400 AE. Waar is de accessoire voor geschikt? Dit schuurplateau is geschikt voor de volgende schuurmachines: Bosch PEX 300 AE met artikelnummer 06033A3000 Bosch PEX 400 AE met artikelnummer 06033A4000 De belangrijkste specificaties van de accessoire: Schijfdiameter mm: 125 Uitvoering: middelhard Klithechtsysteem Wat zit er in de verpakking? 1 x Bosch schuurplateau - middelhard

7. Bosch Schuurplateau voor PEX 300 / 400 AE - 125 mm - 8 gaten


Product informatiePlus or Show more

De Bosch Schuurpapierset Excenter 125mm (korrel 240, 120, 80) voor bewerking van grote, ook gebogen oppervlakken. Fijn schuren zonder groeven, een hoog afnamevermogen en een lange levensduur. Het schuurpapier kan eenvoudig vervangen worden.

8. Bosch 25-delige schuurbladenset voor excenterschuurmachines 125 mm - korrel 80; 120; 240


Product informatiePlus or Show more

Met de BLACK+DECKER KA280K-QS 4-in-1 Multischuurmachine met Autoselect kun je iedere schuurklus in en rondom het huis aan. De Autoselect draaiknop zorgt ervoor dat je steeds de juiste snelheid hebt voor optimale prestaties. De 19 meegeleverde accessoires maken de toepassingsmogelijkheden van deze machine zeer uitgebried. Zo heb je steeds het juiste materiaal voor jouw specifieke schuurklus. Deze veelzijdige schuurmachine is geschikt voor het polijsten, vlakschuren, excentrisch schuren en detailschuren van middelgrote oppervlakken. Door het compact en ergonomisch design van de schuurmachine kan je de machine langdurig gebruiken. Voordelen: 220W krachtige motor voor snel en efficiënt schuren Achterhandgreep biedt extra controle dankzij het tweehandig schuren De Autoselect® draaiknop zorgt voor de juiste snelheid voor optimale prestaties Klittenband schuurpapierbevestiging voor sneller en efficiënter schuren De softgrip en slimme ergonomie biedt comfort en absorbeert trillingen Geïntegreerde cyclonische stofopvangsysteem voor een schonere werkomgeving Schuur ingewikkelde vormen dankzij profielschuurzool met 6 uitwisselbare detailpunten Snel en zonder gereedschap wisselen tussen schuurzolen Specificaties: Opgenomen vermogen: 220W Onbelast schuurbewegingen: 13000 Diameter ronde zool: 125 mm Afmeting puntvormige zool: 100 x 165 mm Afmeting schijf: 125 mm Vlakschuurdiameter: 2 mm Excentrische schuurbeweging: 1 mm Snoerlengte: 3 meter Geluidsvermogen: 89,5 dB(A) Verpakkingsinhoud: KA280K-QS schuurmachine High gloss afwerkaccessoire (grijs) 3 x contourprofielen Profiel/contourhouder Driehoekige schuurzool 125mm excentrische schuurzool 2 x driehoeksschuurpapier met 6 extra punten(60G, 120G, 240G) 3 x rond schuurpapier (60G, 120G, 240G) 2 x Detailschuurpapier (120G) 4 x contourschuurpapier (120G) Schoonmaakborstel (rood) voor hout/metaa Detailschuurpunt Koffer om alles veilig in op te bergen

9. BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine - 220W- met 19 accessoires en koffer


Product informatiePlus or Show more

De meest lastige plekjes vormen geen enkel probleem voor deze multischuurmachine. Handig als je bijvoorbeeld kozijnen, traptreden of plinten wilt schuren. Waar is deze schuurmachine voor geschikt? Deze schuurmachine is geschikt voor regelmatig gebruik. Hij is geschikt voor zowel middelgrote oppervlakken als kleine hoeken, randen en andere moeilijk bereikbare plekken. Voordelen: + Doordat de schuurzool in een punt loopt kom je gemakkelijk bij lastig te bereiken hoekjes. + De soft grip zorgt ervoor dat de hanpalmschuurmachine comfortabel in de hand ligt tijdens het schuren. + De machine is gemakkelijk te bedienen met één hand door zijn compacte afmetingen en gewicht. + Dankzij het lichte gewicht stuur je de schuurmachine gemakkelijk met 1 hand de gewenste hoek in en kun je hem ook verticaal gebruiken. + Schuurpapier is snel te verwisselen door klittenbandbevestiging. + Met stofzuigaansluiting en meegeleverde stofzak. Wat zijn de technische kenmerken? • Spanning: 230 V • Vermogen: 140 W • Toerental: 13000 min-1 • Schuuroppervlak: 140 x 140 x 80 mm • Oscillatiesnelheid: 26000 min-1 • Snoerlengte: 2 m • Geluidsniveau: 75 dB Wat zit er in de verpakking? 1 x schuurmachine 5 x schuurpapier (2 x K80; 2x K120; 1x K240) 1 x stofzak 1 x handleiding Hoeveel jaar garantie is er? 2 jaar garantie. Onderhoud en tips: • Wanneer buitenshuis met de schuurmachine wordt gewerkt dien je alleen verlengkabels te gebruiken die voor gebruik buitenshuis zijn goedgekeurd. • Trek altijd de stekker uit het stopcontact voordat je de machine reinigt. • Blaas regelmatig alle ventilatiesleuven uit met droge gecomprimeerde lucht om overhitting van de motor te voorkomen. • Verwijder aanhechtend schuurstof met een kwast. • Zorg voor een beschermende uitrusting. Draag altijd een veiligheidsbril.

10. Powerplus POWE40020 Multischuurmachine - incl. 5 schuurvellen - 140 W


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Schuurmachines. Er zijn immers 2535 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Schuurmachine kopen.