De Bestenu Schuurmachine Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Met een schuurmachine haal je oude verf- of laklagen weg voordat je er een nieuwe laag opzet. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een schuurmachine.

Wat is een excentrische schuurmachine?

hide product content

Een excentrische schuurmachine maakt twee schuurbewegingen tegelijkertijd: hij maakt excentrische bewegingen (trillingen) en draait rond. Een excentrische schuurmachine is daarom ideaal om oude verf- en laklagen te verwijderen van grotere oppervlakken. Je gebruikt hem ook op gebogen oppervlakken.

Bovendien laat hij veel minder markeringen zoals krasjes achter, omdat hij meerdere bewegingen tegelijkertijd maakt. Een excentrische schuurmachine is daarnaast ook ideaal om mee te polijsten.

Wat voor schuurmachines zijn er?

hide product content

Behalve [excentrische schuurmachines](https://bestenu.nl/excentrische-schuurmachine/) zijn er ook deltaschuurmachines, vlakschuurmachines, multischuurmachines, bandschuurmachines, handpalmschuurmachines, en langnekschuurmachines. Ik ga ze hieronder stuk voor stuk aan je uitleggen.

Een deltaschuurmachine heeft een zool met een punt waardoor deze ideaal is om kleine hoekjes te bereiken. Ze zijn compact van formaat en licht van gewicht waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn. Deze schuurmachines zijn ideaal voor het schuren van bijvoorbeeld kozijnen, plinten of de trap.

Een vlakschuurmachine is ideaal om grote oppervlakken mee te schuren. Hij heeft een grote rechthoekige zool en je schuurt er probleemloos snel tafels, kasten of andere oppervlakken mee. De vlakmuurmachine is verreweg de meest gebruikte soort schuurmachine.

Een langnekschuurmachine heeft een telescopische steel waarmee je probleemloos hoge plekken schuurt. Je kunt ook de vloer schuren met een langnekschuurmachine en dit is vaak comfortabeler dan op je knieën werken. Door de telescopische steel duw je deze vooruit wat lichamelijk minder inspanning kost. Deze schuurmachine heeft een ronde zool wat hem ongeschikt maakt voor het schuren in hoeken.

Een [bandschuurmachine](https://bestenu.nl/bandschuurmachine/) gebruik je voor de grotere schuurklussen. Hij werkt erg snel en is bovendien krachtig, waardoor deze schuurmachine uitermate geschikt is voor grof en zwaar schuurwerk. Je moet wel uitkijken dat je niet teveel ineens weg schuurt.

Een multischuurmachine is multifunctioneel: je verwisselt de zolen, zodat je gemakkelijk allerlei schuurklusjes uitvoert. De meeste multischuurmachines zijn beter geschikt voor de kleinere klusjes. De zool is vaak compact waardoor grotere klussen (te) lang duren.

Een handpalmschuurmachine is een schuurmachine die, je raadt het al, in je handpalm past. Het is een compact apparaat. Een handpalmschuurmachine is een verzamelnaam voor alle compacte schuurmachines.

Welke mogelijkheden heeft een schuurmachine?

hide product content

Met een schuurmachine schuur je verschillende oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan hoeken, randen, plafonds, muren, deuren, vloeren, traptreden en gebogen oppervlakken. Elke soort schuurmachine heeft zijn eigen specialiteit.

Met bijvoorbeeld een bandschuurmachine schuur je grotere oppervlakken, terwijl je met een langnekschuurmachine met een telescopische steel, eenvoudig hogere plekken schuurt. Met een excentrische schuurmachine schuur je gemakkelijk gebogen oppervlakken.

Behalve schuren, kun je ook polijsten met een schuurmachine. Je plaatst een polijstspons op de schuurmachine waarmee je bijvoorbeeld je auto weer mooi glanzend krijgt.

Welk schuurpapier heb ik nodig?

hide product content

Zorg ervoor dat je schuurpapier op je machine past. Is je papier te klein, dan kan dit je schuurmachine flink beschadigen. Te groot schuurpapier is erg vervelend. Sommige schuurmachines hebben ook stofafzuiging in de zool: let op dat de gaten in het schuurpapier overeenkomen met de gaten in de zool van je schuurmachine.

Daarnaast let je ook op de korrelgrootte: K40-K80 gebruik je om oude verflagen mee te verwijderen K80-K120 gebruik je om nieuw hout mee op te schuren K120-K180 gebruik je om een bestaande verflaag mee op te schuren K180-K240 gebruik je om tussen verf- en laklagen te schuren

Hoe komt deze geweldige Schuurmachine reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Schuurmachine ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Schuurmachines, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Schuurmachines die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Schuurmachines het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Schuurmachines stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

De beste Schuurmachines op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Deze multifunctionele schuurmachine van VONROC is in te zetten voor bijna elke schuurklus in- en rondom het huis! Zelfs lastig te bereiken plekken zijn geen probleem dankzij de puntvormige schuurzool. Dankzij het hoge toerental en aantal schuurbewegingen per minuut wordt materiaal snel verwijderd. Voor welke klussen is dit gereedschap geschikt? Met deze handpalmschuurmachine schuur jij met gemak zowel moeilijk bereikbare plekken als kleinere oppervlakken van onder andere hout, kunststof en metaal. De schuurmachine is zeer geschikt voor het schuren van bijvoorbeeld kozijnen, traptreden of plinten. Ook het verwijderen van oude verflagen is geen probleem voor deze machine. Belangrijkste voordelen Dankzij de puntvormige schuurzool kun je overal schuren, zelfs op moeilijk bereikbare plekken zoals hoeken Minder last van stof dankzij de stofzuigaansluiting en meegeleverde stofopvangbox Door het compacte, lichtgewicht ontwerp is de machine makkelijk met één hand te gebruiken De soft grip zorgt ervoor dat de schuurmachine comfortabel in de hand ligt tijdens het schuren De aan/uit schakelaar is zo geplaatst dat deze makkelijk te bedienen is, maar niet te makkelijk (per ongeluk in/uitschakelen). Ook hoeft de schakelaar niet constant ingedrukt te worden, zo kun je langdurig comfortabel werken Het voorste, driehoekige deel van het schuurpapier is draaibaar, waardoor het schuurpapier langer gebruikt kan worden en is gemakkelijk en snel te verwisselen dankzij de klittenbandbevestiging Verrassend veel ‘power’, dankzij het hoge toerental en aantal bewegingen per minuut neemt hij snel veel materiaal weg Wat zit er in de milieubewuste verpakking? 1x PS501AC Multischuurmachine 1x Stofopvangbox 6x Schuurpapier (150x150x100mm, 2x P80, 2x P120, 2x P240) VONROC Top kwaliteit gereedschap voor de beste prijs? Jazeker, dat kan! VONROC is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in elektrisch gereedschap dat zijn producten rechtstreeks levert van de fabriek aan de klant. Onnodige kosten van transport, verpakking en tussenhandel worden hierdoor voorkomen. “VONROC: Build your future!’’

1. VONROC PS501AC Multischuurmachine – Palmschuurmachine – 130W – Met stofopvangbox & 6 stuks schuurpapier


Product informatiePlus or Show more

50 stuks schuurpapier voor de VONROC PS501AC multischuurmachine, 100x150 mm met perforatiegaten. Tevens geschikt voor andere types palmschuurmachines en multischuurmachines. Belangrijkste specificaties: 50-delige schuurpapier set Bestaande uit schuurpapier met 5 verschillende korrels; K40, K80, K120, K180, K240 Het schuurpapier is gemakkelijk en snel te verwisselen dankzij de klittenbandbevestiging Dankzij de perforatiegaten is het schuurpapier geschikt voor machines met stofafzuiging Te gebruiken als accessoire voor de VONROC PS501AC palmschuurmachine Waar is dit schuurpapier voor geschikt? Schuren van houten oppervlakken. Ook voor het fijn / grof schuren van geverfde oppervlakken Droogschuren Binnen / buiten Geschikt voor verschillende palmschuurmachines en multischuurmachines met een schuurpad van 100x150 mm, met stofafzuiging Tips & Tricks: Het voorste, driehoekige deel van het schuurpapier is draaibaar, waardoor het schuurpapier langer gebruikt kan worden. Technische specificaties: 50-delige schuurpapier set Bestaande uit driehoekschuurpapier met 5 verschillende korrels Korrel: 10x K40, 10x K80, 10x K120, 10xK180, 10x K240 Geperforeerd t.b.v. stofafzuiging Afmetingen: 150*150*100 mm

2. VONROC Schuurpapier set – 100x150MM – 50 stuks – Voor schuurmachines – voorstuk draaibaar


Product informatiePlus or Show more

Schuurschijven / schuurpapier Rond - 125 mm diameter - 10 stuks 2x korrel 60 4x korrel 120 4x korrel 240

3. Schuurschijven / schuurpapier Rond - 125 mm diameter - 10 stuks


Product informatiePlus or Show more

Driehoekig schuurpapier, 82mm zonder perforatiegaten. Geschikt voor Deltaschuurmachines Belangrijkste specificaties 50-delige deltaschuurpapier set. Bestaande uit schuurpapier met 5 verschillende korrels. Waar is dit schuurpapier voor geschikt? Schuren van houtoppervlaktes. Ook voor het fijn / grof schuren van geverfde oppervlakten. Droogschuren Binnen / buiten Geschikt voor vrijwel alle oscillerende multitools of deltaschuurmachines met een deltaschuurpad van 80/82 mm en klitterband, maar zonder stofafzuiging. Tips & Tricks Te koppelen als accessoire aan VONROC producten; OT501DC, OT502AC. Technische specificaties 50-delige deltaschuurpapier set Bestaande uit driehoekschuurpapier met 5 verschillende korrels Korrel: 10x K60, 10x K80, 10x K100, 10x K120, 10x K240 Niet geperforeerd Afmetingen: 82x82x82 mm

4. VONROC Schuurpapier set – 82MM – 50 stuks


Product informatiePlus or Show more

Met deze 50-delige set rond schuurpapier van VONROC heb je altijd het juiste schuurpapier bij de hand voor bijna elke schuurklus! Het schuurpapier heeft een diameter van 125mm en is voorzien van perforatiegaten, dit zorgt ervoor dat het stof vrijwel direct wordt opgezogen door de aangesloten stofzuiger en het voorkomt dat het stof gaat ronddwalen op je werkplek. Belangrijkste specificaties van de schuurpapier set: 50-delige schuurpapier set Bestaande uit 5 verschillende korrels; K40, K80, K120, K180, K240 Het schuurpapier is snel en gemakkelijk te verwisselen dankzij de klittenbandbevestiging Dankzij de perforatiegaten is het schuurpapier geschikt voor schuurmachines met een stofafzuiging. Het grootste voordeel van de perforatiegaten is het feit dat het stof direct wordt opgezogen en niet in het rond gaat dwarrelen Te gebruiken als accessoire voor de VONROC OS502AC excentrische schuurmachine Waar is dit schuurpapier voor geschikt? Het schuren van allerhande materialen, zoals hout, kunststof, metaal of geschilderde ondergronden Droogschuren Binnen/buiten schuurklussen Tips & Tricks: Dit schuurpapier is geschikt voor de VONROC OS502AC excentrische schuurmachine, maar is ook geschikt voor andere types excentrische schuurmachines, of andere soorten schuurmachines met een ronde schuurpad van 125mm, met stofafzuiging. Wat zit er in de milieuvriendelijke verpakking? 50 stuks schuurpapier 125mm, geperforeerd t.b.v. stofafzuiging 10x K40, 10x K80, 10x K120, 10x K180, 10x K240

5. VONROC Schuurpapier set 125mm – 50 stuks – Voor excentrische schuurmachines - Klittenbandbevestiging


Product informatiePlus or Show more

Met deze BLACK+DECKER KA2000-QS 110W detailschuurmachine verkrijg je bij het schuren van alle soorten materiaal steeds een hoog afwerkingsresultaat. Daarbij blijft de werkplek schoon dankzij het microstoffilter systeem dat het stof opvangt tijdens het schuren. Waarvoor is deze schuurmachine geschikt? Deze veelzijdige schuurmachine is geschikt voor het wegschuren van vernis, reinigen van glas, verwijderen van roest en schuren in moeilijke plekjes. Dankzij het handige en compacte design van de machine. Wat zijn de voordelen? • Hoog afwerkingsniveau dankzij excentrische bewegingen • Inclusief stofzak voor een schone werkomgeving • Klittenband schuurpapierbevestiging voor snel en gemakkelijk verwisselen van schuurpapier Technische specificaties: • Opgenomen vermogen: 110W • Onbelast schuurbewegingen: 14000 • Afmeting zool: 110 mm • Excentrische schuurbeweging: 1mm • Snoerlengte: 3 meter • Geluidsvermogen: 84 dB(A) Wat zit er in de verpakking? • KA2000 110W excentrische schuurmachine • 3x schuurgaas (180, 120 en 80 korrel) • 2x schuurgaas voor vinger hulpstuk • Detail vinger hulpstuk • Softbag • Handleiding Tips & Tricks: Zet de machine tijdens het onderhoud steeds uit door de stekker uit te trekken.

6. BLACK+DECKER Mouse KA2000 Detailschuurmachine - 110W - incl. accessoires en softbag


Product informatiePlus or Show more

De DeWalt DWE6423-QS is een compacte excenterschuurmachine die je gemakkelijk met één hand bedient. Hij is licht van gewicht, heeft een antislip handgreep en beperkt de vibraties. Hierdoor is ook langdurig schuren met de DWE6423-QS geen straf. De schuurzool heeft een diameter van 125 millimeter en maakt per minuut maximaal 12.000 schuurbewegingen. Minder kan ook, als de klus hierom vraagt. De schuursnelheid stel je dus zelf in. Tijdens het klussen komt er behoorlijk wat stof vrij, maar dit wordt meteen opgezogen in de meegeleverde stofzak.

7. DeWalt DWE6423-QS


Product informatiePlus or Show more

Met de Bosch GSS 160 Multi haal je een schuurmachine in huis die je voor uiteenlopende schuurklussen kunt gebruiken. De multischuurmachine wordt geleverd met zowel een driehoekige als een rechthoekige schuurzool. Zo bereik je zowel de krappe hoeken op de trap of het kozijn zonder problemen, maar schuur je ook gemakkelijk de grotere vlakke delen zoals wanden en deuren. Het schuurpapier zit strak gespannen met de klittenbandbevestiging, zodat je niet bang hoeft te zijn voor klapperend en scheurend papier. Daarnaast is de compacte 180 watt schuurmachine voorzien van een stofbak, zodat je werkplek schoon blijft.

8. Bosch GSS 160 Multi


Product informatiePlus or Show more

De controle is aan jou bij de Bosch PBS 75 AE SET. Deze 750 watt bandschuurmachine is namelijk voorzien van een traploze toerentalinstelling voor aangepast werken. Zo kies je zelf de schuursnelheid die kan variëren van 200 tot 350 meter per seconde. Hij heeft een automatisch bandsysteem zodat de schuurband altijd in de juiste positie blijft zitten tijdens het werken. Deze band verwissel je overigens zeer gemakkelijk en snel dankzij het schuurbandspansysteem.

9. Bosch PBS 75 AE SET


Product informatiePlus or Show more

Moet je lastig bereikbare hoekjes of vlakke delen schuren? Met de Makita BO4565K is dat geen probleem. Hij heeft namelijk zowel een rechthoekige als een driehoekige schuurzool. Daarbij maakt de BO456K maar liefst 28.000 schuurbewegingen per minuut. Als een schuurmachine zoveel schuurbewegingen maakt is het logisch dat er veel stof vrijkomt. Gelukkig bezit deze schuurmachine over een stofbox. Al het stof wordt door de stofafzuiging in de stofbox gezogen. Hierdoor ben je minder lang bezig met het opruimen en heb je meer tijd voor andere dingen. Dankzij het gebruik van contragewichten is het aantal trillingen van de Makita BO456K beperkt. De BO456 is dus niet alleen een veelzijdige, maar ook een gebruiksvriendelijke schuurmachine.

10. Makita BO4565K


Producten die soortgelijk zijn aan Schuurmachines


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Schuurmachines. Er zijn namelijk 2535 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Schuurmachine kopen.