De Bestenu Schuurmachine Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Met een schuurmachine haal je oude verf- of laklagen weg voordat je er een nieuwe laag opzet. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een schuurmachine.

Wat is een excentrische schuurmachine?

Een excentrische schuurmachine maakt twee schuurbewegingen tegelijkertijd: hij maakt excentrische bewegingen (trillingen) en draait rond. Een excentrische schuurmachine is daarom ideaal om oude verf- en laklagen te verwijderen van grotere oppervlakken. Je gebruikt hem ook op gebogen oppervlakken.

Bovendien laat hij veel minder markeringen zoals krasjes achter, omdat hij meerdere bewegingen tegelijkertijd maakt. Een excentrische schuurmachine is daarnaast ook ideaal om mee te polijsten.

Wat voor schuurmachines zijn er?

Behalve [excentrische schuurmachines](https://bestenu.nl/excentrische-schuurmachine/) zijn er ook deltaschuurmachines, vlakschuurmachines, multischuurmachines, bandschuurmachines, handpalmschuurmachines, en langnekschuurmachines. Ik ga ze hieronder stuk voor stuk aan je uitleggen.

Een deltaschuurmachine heeft een zool met een punt waardoor deze ideaal is om kleine hoekjes te bereiken. Ze zijn compact van formaat en licht van gewicht waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn. Deze schuurmachines zijn ideaal voor het schuren van bijvoorbeeld kozijnen, plinten of de trap.

Een vlakschuurmachine is ideaal om grote oppervlakken mee te schuren. Hij heeft een grote rechthoekige zool en je schuurt er probleemloos snel tafels, kasten of andere oppervlakken mee. De vlakmuurmachine is verreweg de meest gebruikte soort schuurmachine.

Een langnekschuurmachine heeft een telescopische steel waarmee je probleemloos hoge plekken schuurt. Je kunt ook de vloer schuren met een langnekschuurmachine en dit is vaak comfortabeler dan op je knieën werken. Door de telescopische steel duw je deze vooruit wat lichamelijk minder inspanning kost. Deze schuurmachine heeft een ronde zool wat hem ongeschikt maakt voor het schuren in hoeken.

Een [bandschuurmachine](https://bestenu.nl/bandschuurmachine/) gebruik je voor de grotere schuurklussen. Hij werkt erg snel en is bovendien krachtig, waardoor deze schuurmachine uitermate geschikt is voor grof en zwaar schuurwerk. Je moet wel uitkijken dat je niet teveel ineens weg schuurt.

Een multischuurmachine is multifunctioneel: je verwisselt de zolen, zodat je gemakkelijk allerlei schuurklusjes uitvoert. De meeste multischuurmachines zijn beter geschikt voor de kleinere klusjes. De zool is vaak compact waardoor grotere klussen (te) lang duren.

Een handpalmschuurmachine is een schuurmachine die, je raadt het al, in je handpalm past. Het is een compact apparaat. Een handpalmschuurmachine is een verzamelnaam voor alle compacte schuurmachines.

Welke mogelijkheden heeft een schuurmachine?

Met een schuurmachine schuur je verschillende oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan hoeken, randen, plafonds, muren, deuren, vloeren, traptreden en gebogen oppervlakken. Elke soort schuurmachine heeft zijn eigen specialiteit.

Met bijvoorbeeld een bandschuurmachine schuur je grotere oppervlakken, terwijl je met een langnekschuurmachine met een telescopische steel, eenvoudig hogere plekken schuurt. Met een excentrische schuurmachine schuur je gemakkelijk gebogen oppervlakken.

Behalve schuren, kun je ook polijsten met een schuurmachine. Je plaatst een polijstspons op de schuurmachine waarmee je bijvoorbeeld je auto weer mooi glanzend krijgt.

Welk schuurpapier heb ik nodig?

Zorg ervoor dat je schuurpapier op je machine past. Is je papier te klein, dan kan dit je schuurmachine flink beschadigen. Te groot schuurpapier is erg vervelend. Sommige schuurmachines hebben ook stofafzuiging in de zool: let op dat de gaten in het schuurpapier overeenkomen met de gaten in de zool van je schuurmachine.

Daarnaast let je ook op de korrelgrootte: K40-K80 gebruik je om oude verflagen mee te verwijderen K80-K120 gebruik je om nieuw hout mee op te schuren K120-K180 gebruik je om een bestaande verflaag mee op te schuren K180-K240 gebruik je om tussen verf- en laklagen te schuren

Hoe komt deze fantastische Schuurmachine ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Schuurmachine ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Schuurmachines, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Schuurmachines die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Schuurmachines het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Schuurmachines stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

De beste Schuurmachines op een rij

Product informatiePlus or Show more

Deze 25-delige schuurbladenset voor multischuurmachines is het ideale pakket voor iemand die veel moet gaan schuren. Waar is de accessoire voor geschikt? Voor verschillende merken multischuurmachines zoals Bosch, Skil, Metabo. De belangrijkste specificaties van de accessoire: 11 gaten 102 x 62 mm Wat zit er in de verpakking? 5 stuks korrel 40 5 stuks korrel 120 5 stuks korrel 180 10 stuks korrel 80

1. Bosch 25-delige schuurbladset voor multischuurmachines 102 x 62 mm - korrel 40; 80; 120; 180


Product informatiePlus or Show more

Deze multifunctionele schuurmachine van VONROC is in te zetten voor bijna elke schuurklus in- en rondom het huis! Zelfs lastig te bereiken plekken zijn geen probleem dankzij de puntvormige schuurzool. Dankzij het hoge toerental en aantal schuurbewegingen per minuut wordt materiaal snel verwijderd. Voor welke klussen is dit gereedschap geschikt? Met deze handpalmschuurmachine schuur jij met gemak zowel moeilijk bereikbare plekken als kleinere oppervlakken van onder andere hout, kunststof en metaal. De schuurmachine is zeer geschikt voor het schuren van bijvoorbeeld kozijnen, traptreden of plinten. Ook het verwijderen van oude verflagen is geen probleem voor deze machine. Belangrijkste voordelen Dankzij de puntvormige schuurzool kun je overal schuren, zelfs op moeilijk bereikbare plekken zoals hoeken Minder last van stof dankzij de stofzuigaansluiting en meegeleverde stofopvangbox Door het compacte, lichtgewicht ontwerp is de machine makkelijk met één hand te gebruiken De soft grip zorgt ervoor dat de schuurmachine comfortabel in de hand ligt tijdens het schuren De aan/uit schakelaar is zo geplaatst dat deze makkelijk te bedienen is, maar niet te makkelijk (per ongeluk in/uitschakelen). Ook hoeft de schakelaar niet constant ingedrukt te worden, zo kun je langdurig comfortabel werken Het voorste, driehoekige deel van het schuurpapier is draaibaar, waardoor het schuurpapier langer gebruikt kan worden en is gemakkelijk en snel te verwisselen dankzij de klittenbandbevestiging Verrassend veel ‘power’, dankzij het hoge toerental en aantal bewegingen per minuut neemt hij snel veel materiaal weg Wat zit er in de milieubewuste verpakking? 1x PS501AC Multischuurmachine 1x Stofopvangbox 6x Schuurpapier (150x150x100mm, 2x P80, 2x P120, 2x P240) VONROC Top kwaliteit gereedschap voor de beste prijs? Jazeker, dat kan! VONROC is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in elektrisch gereedschap dat zijn producten rechtstreeks levert van de fabriek aan de klant. Onnodige kosten van transport, verpakking en tussenhandel worden hierdoor voorkomen. “VONROC: Build your future!’’

2. VONROC PS501AC Multischuurmachine – Palmschuurmachine – 130W – Met stofopvangbox & 6 stuks schuurpapier


Product informatiePlus or Show more

De BLACK+DECKER Mouse Detailschuurmachine KA2000-QS heeft een verbeterd compact design voor nog meer controle tijdens het schuren. Dankzij zijn deltavormige zool is deze schuurmachine onmisbaar bij het schuren van moeilijk bereikbare plaatsen en hoeken. Voordelen: Stofdichte schuifschakelaar, minder vermoeiend bij continu gebruik Micro stoffilter systeem voor optimale stofopvang Nieuw compact design voor optimale controle, met drie afzonderlijke rubberen grepen Geschikt voor het verwijderen van verf en vernis Specificaties: Vlakschuurdiameter: 2 millimeter Snoerlengte: 2 meter Max. toerental: 14000omw/min Voltagespanning: 230 Volt Vermogen: 55 Watt Gewicht: 0,998 kilogram Verpakkingsinhoud: BLACK+DECKER Mouse Detailschuurmachine KA2000-QS 3 keer schuurgaas van 80G, 120G en 180G 2 keer schuurpapier voor vinger schuurhulpstuk Detailvinger schuuropzet inbegrepen Softbag

3. BLACK+DECKER Mouse KA2000 Detailschuurmachine - 110W - incl. accessoires en softbag


Product informatiePlus or Show more

50 stuks schuurpapier voor de VONROC PS501AC multischuurmachine, 100x150 mm met perforatiegaten. Tevens geschikt voor andere types palmschuurmachines en multischuurmachines. Belangrijkste specificaties: 50-delige schuurpapier set Bestaande uit schuurpapier met 5 verschillende korrels; K40, K80, K120, K180, K240 Het schuurpapier is gemakkelijk en snel te verwisselen dankzij de klittenbandbevestiging Dankzij de perforatiegaten is het schuurpapier geschikt voor machines met stofafzuiging Te gebruiken als accessoire voor de VONROC PS501AC palmschuurmachine Waar is dit schuurpapier voor geschikt? Schuren van houten oppervlakken. Ook voor het fijn / grof schuren van geverfde oppervlakken Droogschuren Binnen / buiten Geschikt voor verschillende palmschuurmachines en multischuurmachines met een schuurpad van 100x150 mm, met stofafzuiging Tips & Tricks: Het voorste, driehoekige deel van het schuurpapier is draaibaar, waardoor het schuurpapier langer gebruikt kan worden. Technische specificaties: 50-delige schuurpapier set Bestaande uit driehoekschuurpapier met 5 verschillende korrels Korrel: 10x K40, 10x K80, 10x K120, 10xK180, 10x K240 Geperforeerd t.b.v. stofafzuiging Afmetingen: 150*150*100 mm

4. VONROC Schuurpapier set – 100x150MM – 50 stuks – Voor schuurmachines – voorstuk draaibaar


Product informatiePlus or Show more

Draadloos schuren ging zelden met zoveel kracht als bij de Bosch PSM 18 LI. Dat komt doordat deze deltaschuurmachine met klittenbandzool uit te rusten is met een 18 volt accu (let op: deze is in deze uitvoering niet standaard meegeleverd). Zo geniet je dus van complete bewegingsvrijheid zónder concessies te hoeven doen op het gebied van effectiviteit. Dankzij zijn vorm komt de Bosch PSM 18 LI natuurlijk met gemak in ieder hoekje en het microfiltersysteem zuigt het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox zodat je zo stofvrij mogelijk werkt. Het schuurplateau van de PSM 18 LI is in tweeën gedeeld voor een optimale benutting van het schuurpapier; de deltapunt van het schuurpapier en het schuurplateau maak je moeiteloos los.

5. Bosch PSM 18 LI (zonder accu)


Product informatiePlus or Show more

Schuurschijven / schuurpapier Rond - 125 mm diameter - 10 stuks 2x korrel 60 4x korrel 120 4x korrel 240

6. Schuurschijven / schuurpapier Rond - 125 mm diameter - 10 stuks


Product informatiePlus or Show more

Schuurplateau voor de nieuwe Bosch PEX excentrische schuurmachine. Het middelharde schuurplateau is voorzien van een klithecht-systeem. Zoek in de gebruikshandleiding van de schuurmachine het artikelnummer op want dit schuurplateau past niet op elke PEX 300 / 400 AE. Waar is de accessoire voor geschikt? Dit schuurplateau is geschikt voor de volgende schuurmachines: Bosch PEX 300 AE met artikelnummer 06033A3000 Bosch PEX 400 AE met artikelnummer 06033A4000 De belangrijkste specificaties van de accessoire: Schijfdiameter mm: 125 Uitvoering: middelhard Klithechtsysteem Wat zit er in de verpakking? 1 x Bosch schuurplateau - middelhard

7. Bosch Schuurplateau voor PEX 300 / 400 AE - 125 mm - 8 gaten


Product informatiePlus or Show more

Let op! Dit artikel wordt geleverd als losse body (dus zonder accu en oplader). Mocht je nog niet beschikken over de accu en bijhorende oplader, dan dien je deze er dus nog los bij te kopen. Dit artikel is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Voordelen * Eerste excenter schuurmachine op accu * Laat zeer goede schuurresultaten zien dankzij zijn oscillerende én roterende beweging. * Uitgerust met variabele toerenregeling voor meer machinecontrole en betere afwerking. * Heeft een laag zwaartepunt en compact design wat zorgt voor meer wendbaarheid en comfort * Ergonomisch ontworpen handgreep zorgt voor eenvoudig éénhandsbediening * Uitwisselbaar met andere (in gebruik zijnde) 18V Lithium-Ion 3.0Ah accu’sMakita DBO180Z 18 V Excenter schuurmachine Deze schuurmachine wordt zonder accu en oplader meegeleverd. Wat zijn de technische kenmerken? Spanning: 18V Accutype: Li-ion Toerental: 14.000/19.000/22.000 min-1 Schuuroppervlak: Ø125mm Geluidsniveau: 77dB Wat zit er in de verpakking? 1x DBO180Z schuurmachine body 1x stofzak (hard plastic) 1x schuurvel 1x Makita doos

8. Makita DBO180Z 18 V Excenter schuurmachine - Losse Body (geleverd zonder accu en lader)


Product informatiePlus or Show more

Bijzondere kenmerken Bosch PSM 100 A schuurmachine geleverd met een 30-delige schuurbladset Deze PSM 100 A multischuurmachine is zeer licht en compact en daarom makkelijk in gebruik. Je werkt schoon, omdat stof automatisch wordt opgezogen door het stofzuigerelement. Bij het artikel wordt een uitgebreide set geleverd met 30- verschillende schuurpapieren. Waar is het artikel voor geschikt? Een multischuurmachine is geschikt om hoeken, randen en oppervlakken te bewerken. Een multischuurmachine kan gebruikt worden voor de volgende werkzaamheden: - deur- en raamkozijnen schuren - meubeloppervlakken schuren - verf en lak afschuren - lamellen van raamluiken schuren De schuurmachine is zeer geschikt voor het schuren van moeilijk toegankelijke plaatsen, omdat deze zo licht en compact is. Specificaties - Nominaal ingangsvermogen: 100 W - Schuuroppervlak: 104 cm² - Aantal schuurbewegingen: 26.000 min-1 - Draaicirkel-Ø: 1,4 mm - Machinegewicht: 0,9 kg - Micro-klithechting - Microfiltersysteem - Softgrip

9. Bosch PSM 100 A Multischuurmachine + 30 schuurvellen - 100W


Product informatiePlus or Show more

Bosch schuurplateau middel Het Bosch Schuurplateau voor de PEX 12, PEX 12 A en de PEX 125 - 125 mm uit de accessoires PRO lijn van Bosch beschikt over een klittenband systeem. Hierdoor is het eenvoudig je schuurplateau te verwisselen wanneer je schuurplateau daaraan toe is. Het relatief grote plateau en de ronde vorm zijn zeer geschikt om efficiënt grote oppervlakten te schuren. Belangrijkste voordelen • Eenvoudig verwisselbaar door klittenband functie • Efficiënt grote oppervlakten schuren door ronde vorm en maat (125 mm) • Vergroot gebruikers mogelijkheden van je Bosch-multitool Technische specificaties • Uitvoering: middelhard • Diameter mm: 125

10. Bosch Schuurplateau - PEX 12; PEX 12 A; PEX 125 - 125 mm


Artikelen die overeenkomstig zijn aan Schuurmachines


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Schuurmachines. Er zijn namelijk 2535 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Schuurmachine kopen.