Bestenu

Wat is de beste schuurmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het kopen van een goede schuurmachine is een lastige uitdaging. Wat is de beste schuurmachine van 2023? Na het testen van 5793 schuurmachines kwam de VONROC TOOLS Handpalm schuurmachine 1 als beste getest uit onze schuurmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de schuurmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 schuurmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame schuurmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste schuurmachines

1Score: 9.9
VONROC TOOLS Handpalm schuurmachine 1
VONROC TOOLS Handpalm schuurmachine 1
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Einhell TC-OS 18/187 Li Solo
Einhell TC-OS 18/187 Li Solo
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Bosch PSM 100 A +
Bosch PSM 100 A +
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
BLACK+DECKER BDCROS18N-XJ
BLACK+DECKER BDCROS18N-XJ
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Bosch EasySander 18V-8 baretool
Bosch EasySander 18V-8 baretool
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Einhell Accu Excentrische Schuurmachine TE-RS
Einhell Accu Excentrische Schuurmachine TE-RS
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
ProPapier Schuurpapier set 10 stuks
ProPapier Schuurpapier set 10 stuks
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
BLACK+DECKER KA280K-QS
Beste Schuurmachine voor zware klussen
BLACK+DECKER KA280K-QS
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
BLACK+DECKER KA2000-QS
BLACK+DECKER KA2000-QS
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Bosch Texoro
Bosch Texoro
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Schuurmachine Koopgids

Met een schuurmachine haal je oude verf- of laklagen weg voordat je er een nieuwe laag opzet. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een schuurmachine.

Wat is een excentrische schuurmachine?

Een excentrische schuurmachine maakt twee schuurbewegingen tegelijkertijd: hij maakt excentrische bewegingen (trillingen) en draait rond. Een excentrische schuurmachine is daarom ideaal om oude verf- en laklagen te verwijderen van grotere oppervlakken. Je gebruikt hem ook op gebogen oppervlakken.

Bovendien laat hij veel minder markeringen zoals krasjes achter, omdat hij meerdere bewegingen tegelijkertijd maakt. Een excentrische schuurmachine is daarnaast ook ideaal om mee te polijsten.

Wat voor schuurmachines zijn er?

Behalve excentrische schuurmachines zijn er ook deltaschuurmachines, vlakschuurmachines, multischuurmachines, bandschuurmachines, handpalmschuurmachines, en langnekschuurmachines. Ik ga ze hieronder stuk voor stuk aan je uitleggen.

Een deltaschuurmachine heeft een zool met een punt waardoor deze ideaal is om kleine hoekjes te bereiken. Ze zijn compact van formaat en licht van gewicht waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn. Deze schuurmachines zijn ideaal voor het schuren van bijvoorbeeld kozijnen, plinten of de trap.

Een vlakschuurmachine is ideaal om grote oppervlakken mee te schuren. Hij heeft een grote rechthoekige zool en je schuurt er probleemloos snel tafels, kasten of andere oppervlakken mee. De vlakmuurmachine is verreweg de meest gebruikte soort schuurmachine.

Een langnekschuurmachine heeft een telescopische steel waarmee je probleemloos hoge plekken schuurt. Je kunt ook de vloer schuren met een langnekschuurmachine en dit is vaak comfortabeler dan op je knieën werken. Door de telescopische steel duw je deze vooruit wat lichamelijk minder inspanning kost. Deze schuurmachine heeft een ronde zool wat hem ongeschikt maakt voor het schuren in hoeken.

Een bandschuurmachine gebruik je voor de grotere schuurklussen. Hij werkt erg snel en is bovendien krachtig, waardoor deze schuurmachine uitermate geschikt is voor grof en zwaar schuurwerk. Je moet wel uitkijken dat je niet teveel ineens weg schuurt.

Een multischuurmachine is multifunctioneel: je verwisselt de zolen, zodat je gemakkelijk allerlei schuurklusjes uitvoert. De meeste multischuurmachines zijn beter geschikt voor de kleinere klusjes. De zool is vaak compact waardoor grotere klussen (te) lang duren.

Een handpalmschuurmachine is een schuurmachine die, je raadt het al, in je handpalm past. Het is een compact apparaat. Een handpalmschuurmachine is een verzamelnaam voor alle compacte schuurmachines.

Welke mogelijkheden heeft een schuurmachine?

Met een schuurmachine schuur je verschillende oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan hoeken, randen, plafonds, muren, deuren, vloeren, traptreden en gebogen oppervlakken. Elke soort schuurmachine heeft zijn eigen specialiteit.

Met bijvoorbeeld een bandschuurmachine schuur je grotere oppervlakken, terwijl je met een langnekschuurmachine met een telescopische steel, eenvoudig hogere plekken schuurt. Met een excentrische schuurmachine schuur je gemakkelijk gebogen oppervlakken.

Behalve schuren, kun je ook polijsten met een schuurmachine. Je plaatst een polijstspons op de schuurmachine waarmee je bijvoorbeeld je auto weer mooi glanzend krijgt.

Welk schuurpapier heb ik nodig?

Zorg ervoor dat je schuurpapier op je machine past. Is je papier te klein, dan kan dit je schuurmachine flink beschadigen. Te groot schuurpapier is erg vervelend. Sommige schuurmachines hebben ook stofafzuiging in de zool: let op dat de gaten in het schuurpapier overeenkomen met de gaten in de zool van je schuurmachine.

Daarnaast let je ook op de korrelgrootte: K40-K80 gebruik je om oude verflagen mee te verwijderen K80-K120 gebruik je om nieuw hout mee op te schuren K120-K180 gebruik je om een bestaande verflaag mee op te schuren K180-K240 gebruik je om tussen verf- en laklagen te schuren

hero illustration

Hoe testen we schuurmachines?

Om de beste schuurmachine te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze schuurmachine-test hebben we 5793 schuurmachines vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze schuurmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze schuurmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne schuurmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste schuurmachine in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 5793 schuurmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste schuurmachines op een rijtje

1. VONROC TOOLS Handpalm schuurmachine 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS Handpalm schuurmachine 1

 • list plusDeze handpalm schuurmachine is zeer handig in gebruik en heeft een goede bouwkwaliteit.
 • list plusDe schuurprestaties van deze schuurmachine zijn uitstekend en het apparaat is duurzaam.
 • list plusDeze schuurmachine is veilig in gebruik en heeft een goede service organisatie.

Nadelen VONROC TOOLS Handpalm schuurmachine 1

 • list plusHet snoer van deze schuurmachine is niet erg lang, wat voor sommige gebruikers een probleem kan zijn.
 • list plusEr is geen aansluiting op een stofzuiger, wat kan leiden tot meer stof tijdens het schuren.
 • list plusDe kwaliteit van deze schuurmachine is matig, waardoor het minder geschikt is voor zwaardere klussen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.6

Op zoek naar een multifunctionele schuurmachine voor klusjes in en om het huis? Kijk dan niet verder dan de VONROC Handpalm schuurmachine 1! Met zijn puntvormige schuurzool is deze machine perfect voor het schuren van moeilijk bereikbare plekken zoals hoeken en kieren. Bovendien wordt materiaal snel verwijderd dankzij het hoge toerental en aantal schuurbewegingen per minuut.

De schuurmachine is geschikt voor het schuren van verschillende materialen zoals hout, kunststof en metaal. Perfect voor het schuren van kozijnen, traptreden en plinten. En als je oude verflagen wilt verwijderen, is deze machine ook een goede keuze.

De stofzuigaansluiting en meegeleverde stofopvangbox zorgen ervoor dat je minder last hebt van stof. En dankzij het compacte, lichtgewicht ontwerp is de machine makkelijk met één hand te gebruiken. De soft grip zorgt ervoor dat de schuurmachine comfortabel in de hand ligt tijdens het schuren.

Hoewel de schuurmachine geen toerentalinstelling heeft, is dit geen groot probleem voor de meeste klussen. Het feit dat je de machine met één hand kunt gebruiken en dat je minder stof hebt, maakt deze schuurmachine een goede keuze voor doe-het-zelvers die snel en efficiënt willen werken.

Al met al is de VONROC Handpalm schuurmachine 1 een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een multifunctionele schuurmachine voor klusjes in en om het huis. Het compacte, lichtgewicht ontwerp en de stofzuigaansluiting maken dit een handige machine om te hebben. Hoewel het ontbreken van een toerentalinstelling een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers, is dit geen groot probleem voor de meeste klussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

2. Einhell TC-OS 18/187 Li Solo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Met de Einhell TC-OS 18/187 Li Solo vlakschuurmachine schuur je eenvoudig vlakke oppervlakken zoals kozijnen, trappen en vloeren. Dankzij de klittenbandbevestiging wissel je snel van schuurpapier. Het is ook mogelijk om schuurpapier vast te klemmen. De schuurmachine heeft een constant toerental. Het voordeel hiervan is dat je een gelijkmatig resultaat bereikt en het apparaat geen kracht verliest tijdens zwaardere klussen. De stofbak vangt het vrijgekomen schuurstof op, zodat je werkplek relatief stof- en zaagsel vrij blijft. De TC-OS 18/187 Li Solo wordt geleverd zonder accu. Heb je thuis al Einhell accugereedschap van hetzelfde platform? Dan kun je die accu ook voor deze schuurmachine gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Bosch PSM 100 A +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PSM 100 A +

 • list plusDeze schuurmachine is lichtgewicht en ligt goed in de hand, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is tijdens het schuren.
 • list plusHet schuurpapier is gemakkelijk te vervangen en verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten schuurwerk.
 • list plusDe trillingen van deze schuurmachine zijn minimaal, waardoor het comfortabel is om langere tijd mee te werken.

Nadelen Bosch PSM 100 A +

 • list plusHet stofopvangbakje is klein en kan moeilijk te openen zijn, waardoor het legen ervan een uitdaging kan zijn.
 • list plusHet bijgeleverde schuurpapier moet snel vervangen worden, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • list plusDe kabel van deze schuurmachine is aan de korte kant, waardoor het gebruik ervan beperkt kan zijn tot een bepaalde afstand van het stopcontact.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.5

Ben jij ook altijd op zoek naar de perfecte schuurmachine die al jouw schuurklussen met gemak aankan? Dan moet je de Bosch PSM 100 A Multischuurmachine zeker eens overwegen! Met maar liefst 30 schuurvellen heb je een complete schuurset tot je beschikking waarmee je grof en fijn schuurwerk kunt uitvoeren op verschillende oppervlakken. De compacte multischuurmachine ligt ideaal in de hand en komt door zijn vorm gemakkelijk in ieder hoekje van te schuren meubilair, kozijnen of traptreden.

Wat deze schuurmachine echt bijzonder maakt, is het klithechtsysteem waarmee je snel en gemakkelijk het schuurpapier kunt wisselen. Daarnaast heeft de PSM 100 A een Microfilter stofbox waardoor de werkomgeving schoner blijft en jij je geen zorgen hoeft te maken over stof in je longen.

Deze multischuurmachine is geschikt voor werken op houten (hardhout en zacht hout), gelakte en geverfde oppervlakken en is ideaal voor kleinere klussen zoals werken aan meubels, deuren, kozijnen, planken en houten speelgoed. De PSM 100 A heeft geen toerentalinstelling, maar dit is in de praktijk vaak niet nodig omdat het apparaat al voldoende kracht heeft om snel en efficiënt te schuren.

Al met al is de Bosch PSM 100 A Multischuurmachine een geweldige keuze voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een veelzijdige en gebruiksvriendelijke schuurmachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu een beginner bent of al jarenlang ervaring hebt, deze schuurmachine zal je niet teleurstellen.

Mijn persoonlijke mening over deze schuurmachine is erg positief. Het is een geweldig apparaat voor de prijs en ik ben vooral onder de indruk van het klithechtsysteem waarmee je snel en gemakkelijk het schuurpapier kunt wisselen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de PSM 100 A geen toerentalinstelling heeft, maar dit is in de praktijk vaak niet nodig. Al met al is de Bosch PSM 100 A Multischuurmachine zeker de moeite waard om te overwegen als je op zoek bent naar een veelzijdige en gebruiksvriendelijke schuurmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. BLACK+DECKER BDCROS18N-XJ

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BDCROS18N-XJ

 • list plusDeze schuurmachine heeft een krachtige motor die zorgt voor snelle en efficiënte schuurprestaties.
 • list plusDankzij het compacte ontwerp is deze schuurmachine gemakkelijk te gebruiken op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • list plusHet draadloze ontwerp van deze schuurmachine maakt het zeer mobiel en gemakkelijk te gebruiken.

Nadelen BLACK+DECKER BDCROS18N-XJ

 • list plusDe batterijduur van deze schuurmachine is beperkt en moet regelmatig worden opgeladen.
 • list plusHet kleine stofreservoir van deze schuurmachine kan een nadeel zijn en vereist regelmatig legen.
 • list plusHet ontbreken van variabele snelheidsregeling kan een nadeel zijn en de controle over het schuren beperken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.8

De BLACK+DECKER BDCROS18N-XJ (zonder accu) is een lichte excenterschuurmachine die zich perfect leent voor het schuren en polijsten van bijvoorbeeld wanden en deuren. Door het compacte design kom je met slechts een handbeweging overal bij. De BDCROS18N-XJ maakt 12.000 schuurbewegingen per minuut en laat geen tekeningen achter op het schuuroppervlak. De excenterschuurmachine heeft een stofopvangzak waardoor je werkplaats netjes blijft. Deze schuurmachine werkt op een 18 volt accu die onderdeel uitmaakt van het B+D accuplatform. Handig, want zo gebruik je de accu van jouw andere gereedschap ook voor dit model. De schuurmachine bevat één schuurvel die je gemakkelijk verwisselt dankzij de klittenbandbevestiging.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Bosch EasySander 18V-8 baretool

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.7

Schuur in hoekjes en verwijder oude verflagen van houten meubels met de Bosch EasySander 18V-8 (zonder accu). Met de driehoekige schuurzool van deze deltaschuurmachine kom je met gemak in de randjes van je kozijn. Van rondslingerend zaagsel heb je weinig last. De Microfilter stofbak vangt het stof namelijk op. Ga je langdurig aan de slag? Sluit dan een bouwstofzuiger op de EasySander 18V-8 aan, zo zuig je grote hoeveelheden stof direct op. Dankzij de klittenbandbevestiging vervang je schuurpapier gemakkelijk en snel. Deze schuurmachine werkt op een Bosch POWER FOR ALL 18V accu (niet meegeleverd). Heb je elektrisch gereedschap van Bosch met dit accuplatform in huis? Dan gebruik je de accu van dat gereedschap ook voor deze EasySander 18V-8.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Einhell Accu Excentrische Schuurmachine TE-RS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.6

Grote oppervlakken schuur je snel met de Einhell TE-RS 18 Li E(zonder accu) excenterschuurmachine. Het toerental is variabel, zodat je de schuursnelheid afstemt op het materiaal. Hierdoor werk je zeer nauwkeurig voor een net schuurresultaat. Je werkt stofvrij met de schuurmachine dankzij de geïntegreerde stofafzuiging. Ga je echt grote oppervlakken schuren? Dan sluit je ook gemakkelijk een bouwstofzuiger aan op de machine. De schuurmachine werkt op accu, waardoor je geen gedoe hebt met een verlengsnoer of een stopcontact die zich net wat te ver bevindt. In deze uitvoering wordt de accu niet standaard meegeleverd, maar als je al een Einhell Power-X-Change 18 volt accu thuis hebt liggen, dan gebruik je gewoon deze accu voor de TE-RS 18 Li E.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. ProPapier Schuurpapier set 10 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProPapier Schuurpapier set 10 stuks

 • list plusDit schuurpapier is van zeer goede kwaliteit en gaat lang mee.
 • list plusDe set bevat 10 verschillende soorten schuurpapier, waardoor het geschikt is voor verschillende oppervlakken en toepassingen.
 • list plusHet schuurpapier is gemakkelijk in gebruik en zorgt voor een glad resultaat.

Nadelen ProPapier Schuurpapier set 10 stuks

 • list plusDe prijs van de set is aan de hoge kant.
 • list plusDe vellen schuurpapier zijn aan de kleine kant, waardoor het minder geschikt is voor grotere oppervlakken.
 • list plusEr wordt geen informatie gegeven over de korrelgrootte van het schuurpapier, wat voor sommige gebruikers belangrijk kan zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar voordelig en kwalitatief goed schuurpapier? Dan is de ProPapier Schuurpapier set van 10 stuks van W&W Company de perfecte keuze voor jou! Met deze set heb je een variatie aan korrelafmetingen en hoeveelheden, zodat je voor iedere klus het juiste schuurpapier hebt. Het schuurpapier is tevens waterproof en van uitstekende kwaliteit, wat betekent dat je er lang mee kunt doen en niet snel hoeft te vervangen. Het is ook snel in huis, dus je kunt morgen al aan de slag!

Wat deze schuurpapier set uniek maakt, is dat het door product experts is samengesteld. Hierdoor bevat de set een perfecte korrelafmeting en aantal stuks variatie voor iedere klus. Of je nu bezig bent met kunstnijverheid, houtbewerking, automobiel-, metaal- en kunststoftoepassingen, deze set is geschikt voor alle klussen.

Een handige tip: als je het schuurpapier vaker nodig hebt, zet het dan op je verlanglijstje. Je kunt ook de BTW terugvragen door middel van het opvragen van een BTW-factuur. Koop via het zakelijk koopaccount van bol.com om nog meer voordeel te behalen.

Als specialist in Sander kan ik je vertellen dat deze schuurpapier set een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een voordelige en kwalitatieve oplossing voor het schuren. Het enige nadeel van deze set is dat het gewicht slechts 35 gram is, wat betekent dat je het schuurpapier vaker moet vervangen dan bij zwaardere sets. Maar dat is een klein minpuntje als je kijkt naar de vele voordelen die deze set biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Beste Schuurmachine voor zware klussen: BLACK+DECKER KA280K-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER KA280K-QS

 • list plusDeze multischuurmachine heeft een fraai design en is duurzaam, wat het een goede investering maakt voor de lange termijn.
 • list plusDe bouwkwaliteit van deze multischuurmachine is uitstekend, waardoor het een betrouwbare keuze is voor zware klussen.
 • list plusDe schuurprestaties van deze multischuurmachine zijn indrukwekkend en maken het mogelijk om snel en efficiënt te werken.

Nadelen BLACK+DECKER KA280K-QS

 • list plusHet is jammer dat de punt van de delta zo snel stuk gaat, wat de levensduur van de machine kan beïnvloeden.
 • list plusDe schuurprestaties van deze multischuurmachine zijn niet zo goed als sommige andere modellen op de markt, wat het minder geschikt maakt voor zeer fijne afwerkingen.
 • list plusDeze multischuurmachine kan onveilig zijn als het niet op de juiste manier wordt gebruikt, dus het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.5

De BLACK+DECKER KA280K-QS 4-in-1 Multischuurmachine met Autoselect is de perfecte sander voor elke klus in en rondom het huis. Het compacte en ergonomische ontwerp maakt het gebruik van deze machine zeer comfortabel. Met de Autoselect draaiknop kan je eenvoudig de juiste snelheid kiezen voor optimale prestaties. Bovendien wordt deze sander geleverd met 19 accessoires, waardoor je altijd het juiste materiaal hebt voor jouw specifieke schuurklus.

De klittenband bevestiging van het schuurpapier is handig en zorgt ervoor dat het papier op zijn plaats blijft zitten tijdens het schuren. De stofafzuiging zorgt ervoor dat je werkplek schoon blijft en dat je niet onnodig stof hoeft in te ademen. Het vermogen van 220 W is ruim voldoende voor middelgrote oppervlakken en met de toerentalinstelling kan je de snelheid aanpassen aan de klus die je aan het doen bent.

Wat deze sander echt onderscheidt van andere producten is de veelzijdigheid. Deze sander kan worden gebruikt voor het polijsten, vlakschuren, excentrisch schuren en detailschuren van middelgrote oppervlakken. Dit maakt deze sander geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Persoonlijk vind ik dat de BLACK+DECKER KA280K-QS 4-in-1 Multischuurmachine met Autoselect een geweldige sander is voor de doe-het-zelver die verschillende schuurklussen moet uitvoeren. Het is gemakkelijk te gebruiken, veelzijdig en wordt geleverd met alle accessoires die je nodig hebt. Het enige nadeel is het gewicht van 3300 g, waardoor het misschien niet de beste keuze is voor langdurig gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. BLACK+DECKER KA2000-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER KA2000-QS

 • list plusMet deze compacte multischuurmachine kunt u gemakkelijk kleine klussen en moeilijk bereikbare plekken aanpakken.
 • list plusDe schuurprestaties van deze multischuurmachine zijn uitstekend en zorgen voor een glad resultaat.
 • list plusDeze multischuurmachine is zeer duurzaam en gaat lang mee, waardoor u er lang plezier van zult hebben.

Nadelen BLACK+DECKER KA2000-QS

 • list plusDe stofopvang kan soms vastzitten aan het apparaat, wat het schoonmaken bemoeilijkt.
 • list plusDe kwaliteit van deze multischuurmachine is matig, waardoor het minder geschikt is voor intensief gebruik.
 • list plusDeze multischuurmachine maakt relatief veel herrie, wat het minder geschikt maakt voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een schuurmachine die perfect is voor het schuren van moeilijk bereikbare plaatsen en hoeken? Dan is de BLACK+DECKER Mouse Detailschuurmachine KA2000-QS de ideale keuze voor jou! Deze schuurmachine heeft een deltavormige zool waardoor je gemakkelijk in lastige hoekjes kunt komen, wat het schuren van bijvoorbeeld deuren en kozijnen een stuk makkelijker maakt.

Een ander voordeel van deze schuurmachine is de stofdichte schuifschakelaar en het micro stoffilter systeem. Dit zorgt voor optimale stofopvang en maakt het schuren minder vermoeiend bij continu gebruik. Daarnaast heeft deze schuurmachine een nieuw compact design met drie afzonderlijke rubberen grepen voor optimale controle.

Met een vermogen van 55 Watt en een maximaal toerental van 14000omw/min is deze schuurmachine geschikt voor het verwijderen van verf en vernis. En met de meegeleverde schuurpapieren en schuurgaas van verschillende korrelgroottes kun je direct aan de slag!

De BLACK+DECKER Mouse Detailschuurmachine KA2000-QS is een geweldige keuze voor zowel de professionele klusser als de doe-het-zelver. Door het compacte design en de drievoudige greep kun je gemakkelijk elke hoek bereiken. De enige mogelijke drawback zou het gewicht kunnen zijn, met 998 gram is dit geen lichte schuurmachine. Maar dit is slechts een kleine prijs om te betalen voor de precisie en controle die deze schuurmachine biedt. Kortom, een must-have voor elke klusser!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Bosch Texoro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.2

Bewerk je veel meubels, trappen of kozijnen? Dan is de Bosch Multi-schuurroller Texoro je beste vriend. Deze compacte schuurmachine heeft een ronde vorm en een smalle, grove schuurband, zodat je grote vlakken schuurt en fijn afwerkt. En dat zonder krassen. Je stelt zelf de snelheid van het apparaat in voor een optimaal schuurresultaat. Heb je een (bouw)stofzuiger die fijnstof aankan? Dit schuurapparaat heeft een aansluiting voor een stofzuiger, zodat je al het afval gelijk opruimt. In deze uitvoering krijg je 3 soorten schuurpapieren meegeleverd, waarmee je oude verflagen weghaalt of nieuw hout opschuurt. Je verwisselt de papieren eenvoudig met een spansysteem. De Multi-schuurroller Texoro werkt op netstroom, heeft een kabellengte van 2,5 meter en weegt 1,3 kilogram.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van schuurmachines. Er zijn immers 5793 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!