Wat is de beste Schuurmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 mei, 2024

Het kopen van een goede Schuurmachine is een lastige opgave. Wat is de beste Schuurmachine van 2024? Na het analyseren van 668 Schuurmachines kwam de Bosch PSM 100 A + als beste getest uit onze Schuurmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Schuurmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Schuurmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Schuurmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Schuurmachine selectie

De top 10 beste Schuurmachines

1Score: 9.9
Bosch PSM 100 A +
Beste schuurmachine
Bosch PSM 100 A +
Bosch
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W
BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine
VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
VONROC TOOLS VONROC Excentrische schuurmachine
VONROC TOOLS VONROC Excentrische schuurmachine
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Tritart HAWERK Professionele Schuurpapier Set
Tritart HAWERK Professionele Schuurpapier Set
Tritart
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.5
DeWalt DWE6423-QS
DeWalt DWE6423-QS
DeWalt
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Powerplus POWX04761 Telescopische langnekschuurmachine 710W
Powerplus POWX04761 Telescopische langnekschuurmachine 710W
Powerplus
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Makita BO4565K
Makita BO4565K
Makita
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Makita DBO180Z 18 V Excenter
Makita DBO180Z 18 V Excenter
Makita
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Bosch Schuurpapier - multischuurmachine
Bosch Schuurpapier - multischuurmachine
Bosch
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Schuurmachine Koopgids

Met een schuurmachine haal je oude verf- of laklagen weg voordat je er een nieuwe laag opzet. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een schuurmachine.

Wat is een excentrische schuurmachine?

Een excentrische schuurmachine maakt twee schuurbewegingen tegelijkertijd: hij maakt excentrische bewegingen (trillingen) en draait rond. Een excentrische schuurmachine is daarom ideaal om oude verf- en laklagen te verwijderen van grotere oppervlakken. Je gebruikt hem ook op gebogen oppervlakken.

Bovendien laat hij veel minder markeringen zoals krasjes achter, omdat hij meerdere bewegingen tegelijkertijd maakt. Een excentrische schuurmachine is daarnaast ook ideaal om mee te polijsten.

Wat voor schuurmachines zijn er?

Behalve excentrische schuurmachines zijn er ook deltaschuurmachines, vlakschuurmachines, multischuurmachines, bandschuurmachines, handpalmschuurmachines, en langnekschuurmachines. Ik ga ze hieronder stuk voor stuk aan je uitleggen.

Een deltaschuurmachine heeft een zool met een punt waardoor deze ideaal is om kleine hoekjes te bereiken. Ze zijn compact van formaat en licht van gewicht waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn. Deze schuurmachines zijn ideaal voor het schuren van bijvoorbeeld kozijnen, plinten of de trap.

Een vlakschuurmachine is ideaal om grote oppervlakken mee te schuren. Hij heeft een grote rechthoekige zool en je schuurt er probleemloos snel tafels, kasten of andere oppervlakken mee. De vlakmuurmachine is verreweg de meest gebruikte soort schuurmachine.

Een langnekschuurmachine heeft een telescopische steel waarmee je probleemloos hoge plekken schuurt. Je kunt ook de vloer schuren met een langnekschuurmachine en dit is vaak comfortabeler dan op je knieën werken. Door de telescopische steel duw je deze vooruit wat lichamelijk minder inspanning kost. Deze schuurmachine heeft een ronde zool wat hem ongeschikt maakt voor het schuren in hoeken.

Een bandschuurmachine gebruik je voor de grotere schuurklussen. Hij werkt erg snel en is bovendien krachtig, waardoor deze schuurmachine uitermate geschikt is voor grof en zwaar schuurwerk. Je moet wel uitkijken dat je niet teveel ineens weg schuurt.

Een multischuurmachine is multifunctioneel: je verwisselt de zolen, zodat je gemakkelijk allerlei schuurklusjes uitvoert. De meeste multischuurmachines zijn beter geschikt voor de kleinere klusjes. De zool is vaak compact waardoor grotere klussen (te) lang duren.

Een handpalmschuurmachine is een schuurmachine die, je raadt het al, in je handpalm past. Het is een compact apparaat. Een handpalmschuurmachine is een verzamelnaam voor alle compacte schuurmachines.

Welke mogelijkheden heeft een schuurmachine?

Met een schuurmachine schuur je verschillende oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan hoeken, randen, plafonds, muren, deuren, vloeren, traptreden en gebogen oppervlakken. Elke soort schuurmachine heeft zijn eigen specialiteit.

Met bijvoorbeeld een bandschuurmachine schuur je grotere oppervlakken, terwijl je met een langnekschuurmachine met een telescopische steel, eenvoudig hogere plekken schuurt. Met een excentrische schuurmachine schuur je gemakkelijk gebogen oppervlakken.

Behalve schuren, kun je ook polijsten met een schuurmachine. Je plaatst een polijstspons op de schuurmachine waarmee je bijvoorbeeld je auto weer mooi glanzend krijgt.

Welk schuurpapier heb ik nodig?

Zorg ervoor dat je schuurpapier op je machine past. Is je papier te klein, dan kan dit je schuurmachine flink beschadigen. Te groot schuurpapier is erg vervelend. Sommige schuurmachines hebben ook stofafzuiging in de zool: let op dat de gaten in het schuurpapier overeenkomen met de gaten in de zool van je schuurmachine.

Daarnaast let je ook op de korrelgrootte: K40-K80 gebruik je om oude verflagen mee te verwijderen K80-K120 gebruik je om nieuw hout mee op te schuren K120-K180 gebruik je om een bestaande verflaag mee op te schuren K180-K240 gebruik je om tussen verf- en laklagen te schuren

hero illustration

Hoe testen we Schuurmachines?

Om de beste Schuurmachine te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Schuurmachine-test hebben we 668 Schuurmachines geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Schuurmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Schuurmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Schuurmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste Schuurmachine in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 668 Schuurmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Schuurmachines in een oogopslag

1. Beste schuurmachine: Bosch PSM 100 A +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PSM 100 A +

 • list plusCompact en comfortabel in gebruik
 • list plusKan gemakkelijk hoeken en krappe ruimtes bereiken
 • list plusWordt geleverd met 30 schuurbladen voor een complete set

Nadelen Bosch PSM 100 A +

 • list plusMoeilijk om de stofopvangbak leeg te maken

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.71
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
10
Ik ben dolenthousiast over de Bosch PSM 100 A multischuurmachine, vooral omdat hij wordt geleverd met maar liefst 30 schuurvellen. Dat betekent dat ik direct een complete set heb om mee aan de slag te gaan. Met het schuurpapier kan ik zowel grof als fijn schuurwerk uitvoeren. Deze compacte multischuurmachine ligt perfect in mijn hand, waardoor ik precies de juiste druk kan uitoefenen tijdens het schuren.

Wat deze multischuurmachine echt onderscheidt, is de vorm. Dankzij het driehoekige schuurplateau kan de Bosch PSM 100 A moeiteloos in elk hoekje komen van meubels, kozijnen of traptreden die ik wil schuren. En het schuurplateau is ook nog eens in tweeën gedeeld, waardoor ik optimaal gebruik kan maken van het schuurpapier. Het verwisselen van schuurpapier is een fluitje van een cent dankzij het klithechtsysteem.

De Bosch PSM 100 A is perfect voor het werken in hoeken, langs randen en op kleine vlakke oppervlakken. Hij is geschikt voor het schuren van allerlei soorten hout (hardhout en zacht hout), gelakte en geverfde oppervlakken. Met deze multischuurmachine kan ik moeiteloos klusjes aanpakken zoals het bewerken van meubels, deuren, kozijnen, planken en houten speelgoed.

Gebruikers zijn enthousiast over deze multischuurmachine vanwege de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak. Het apparaat is stevig en van duurzame kwaliteit. Het formaat is perfect en hij ligt comfortabel in de hand, waardoor ik zonder problemen kan werken. Gebruikers zijn ook tevreden met het resultaat van het schuren, zowel op gladde oppervlakken als in hoekjes. En het beste van alles is dat het apparaat zelf het stof opzuigt, waardoor er maar weinig stof vrijkomt tijdens het schuren.

Een klein minpuntje dat wordt genoemd, is het opvangbakje voor het stof. Sommige gebruikers vinden het moeilijk om het bakje te legen, omdat het lastig open te maken is. Dit kan frustrerend zijn tijdens het gebruik, omdat het stof langzaam uit het bakje valt en je huis alsnog stoffig wordt.

Ondanks dit kleine minpuntje is de Bosch PSM 100 A een geweldige multischuurmachine met veel mogelijkheden. Hij is eenvoudig in gebruik, levert een uitstekend schuurresultaat en is geschikt voor allerlei klussen. En de 30 meegeleverde schuurvellen zijn een mooie bonus. Als je op zoek bent naar een multischuurmachine die zowel grof als fijn schuurwerk aankan en gemakkelijk in hoekjes kan komen, dan is de Bosch PSM 100 A de perfecte keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 weken

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W

 • list plusAutoselect draaiknop voor eenvoudige snelheidsinstelling
 • list plusKrachtige 220W motor voor snel en efficiënt schuren
 • list plusGeïntegreerd cyclonisch stofopvangsysteem voor een schonere werkomgeving

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W

 • list plusProblemen met oververhitting en beschikbaarheid van vervangende onderdelen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.65
Functionaliteit
9.58
Gebruiksgemak
9.6
Ik ben de BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine, een veelzijdig apparaat voor al jouw schuurklussen in en rondom het huis. Met mijn Autoselect draaiknop kun je eenvoudig de juiste snelheid instellen voor optimale prestaties. En met maar liefst 19 meegeleverde accessoires, heb ik een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. Of het nu polijsten, vlakschuren, excentrisch schuren of detailschuren van middelgrote oppervlakken is, ik ben er klaar voor!

Mijn compacte en ergonomische design zorgt ervoor dat je me comfortabel langdurig kunt gebruiken. Met mijn krachtige 220W motor bied ik snel en efficiënt schuren, ondersteund door handige functies zoals klittenband schuurpapierbevestiging, een achterhandgreep voor extra controle bij tweehandig schuren, en een geïntegreerd cyclonisch stofopvangsysteem voor een schonere werkomgeving.

Dankzij mijn profielschuurzool met 6 uitwisselbare detailpunten, en het snel en zonder gereedschap wisselen tussen schuurzolen, maak ik het schuren van ingewikkelde vormen een fluitje van een cent. En met mijn uitgebreide set accessoires, handig op te bergen in mijn meegeleverde koffer, ben ik klaar voor elke klus!

Sommige gebruikers hebben problemen ervaren met oververhitting en de beschikbaarheid van vervangende onderdelen, maar andere gebruikers prijzen mijn gebruiksgemak, fraaie design, duurzaamheid en goede prijs-kwaliteitverhouding, evenals mijn effectieve stofopvang.

In vergelijking met andere schuurmachines in de markt onderscheid ik me door mijn Autoselect draaiknop, geïntegreerde stofopvangsysteem, krachtige motor en uitgebreide accessoirepakket, dat mijn veelzijdigheid en efficiëntie benadrukt.

Al met al ben ik een handige en veelzijdige tool voor diverse schuurklussen, met enkele beperkingen die in overweging moeten worden genomen. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine

 • list plusPuntvormige schuurzool voor het schuren van moeilijk bereikbare plekken
 • list plusStofzuigaansluiting en stofopvangbox voor minder stof
 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp met soft grip voor comfort tijdens het schuren

Nadelen VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine

 • list plusMaakt veel lawaai

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
9.13
De VONROC PS501AC Multischuurmachine is echt een topper voor elke schuurklus in en rondom het huis. Met zijn puntvormige schuurzool kan ik zelfs de lastigste plekjes moeiteloos schuren. Deze machine heeft een hoog toerental en aantal schuurbewegingen per minuut, waardoor ik razendsnel materiaal kan verwijderen. Hij is geschikt voor het schuren van hout, kunststof en metaal, en ideaal voor het schuren van kozijnen, traptreden en plinten. Zelfs oude verflagen verwijderen is geen probleem voor deze machine.

Een van de grootste pluspunten van deze schuurmachine is de puntvormige schuurzool, waardoor ik overal kan schuren, zelfs in hoekjes. En dankzij de stofzuigaansluiting en de meegeleverde stofopvangbox heb ik minder last van stof. Het compacte en lichte ontwerp maakt het supergemakkelijk om de machine met één hand te gebruiken, en de soft grip zorgt ervoor dat ik comfortabel kan schuren. De aan/uit schakelaar is slim geplaatst, zodat ik hem makkelijk kan bedienen zonder per ongeluk in- of uit te schakelen. En het beste van alles is dat ik de schakelaar niet constant ingedrukt hoef te houden, waardoor ik langdurig comfortabel kan werken.

Nog een handige feature van deze schuurmachine is het draaibare driehoekige deel van het schuurpapier. Hierdoor gaat het schuurpapier langer mee en is het supermakkelijk en snel te vervangen dankzij de klittenbandbevestiging. De machine heeft ook verrassend veel power, dankzij het hoge toerental en aantal bewegingen per minuut, waardoor ik snel veel materiaal kan verwijderen.

Wat betreft de verpakking, die is milieuvriendelijk en bevat de schuurmachine, een stofopvangbox en 6 stuks schuurpapier. En het is belangrijk om te weten dat er 2 jaar garantie op de VONROC PS501AC Multischuurmachine zit.

De reviews van gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze zijn lovend over de kwaliteit van de machine en hoe gemakkelijk het schuren gaat. Ook het lange snoer en de meegeleverde stofopvangbox worden gewaardeerd. Een gebruiker merkt op dat de machine ook geschikt is voor universeel schuurpapier, zoals dat van de Action. Er wordt wel genoemd dat de machine behoorlijk wat lawaai maakt, maar dat wordt niet als een groot nadeel gezien.

Al met al is de VONROC PS501AC Multischuurmachine een geweldige keuze voor zowel de doe-het-zelver als de professional. Met zijn puntvormige schuurzool, stofopvangbox en krachtige prestaties biedt deze machine alles wat je nodig hebt voor efficiënt en comfortabel schuren. Het is een betrouwbare en duurzame machine die zeker zijn prijs waard is. ✨

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. VONROC TOOLS VONROC Excentrische schuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Excentrische schuurmachine

 • list plusIndrukwekkende schuurkracht en variabel toerental tot 13.000 rotaties per minuut.
 • list plusGeschikt voor een breed scala aan klussen, waaronder grof schuurwerk, het schuren van ronde en gebogen oppervlakken, en het bewerken van verschillende materialen.
 • list plusComfortabel en gebruiksvriendelijk ontwerp met soft grip handgreep, licht gewicht, en stofzuigaansluiting met stofopvangbox.

Nadelen VONROC TOOLS VONROC Excentrische schuurmachine

 • list plusSommige gebruikers vinden de stofopvang nog verbeterd kan worden.
 • list plusEnkele gebruikers vinden de schakelaar moeilijk te bedienen.
 • list plusMogelijk beperkte duurzaamheid, niet vermeld in de review.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.12
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
8.91
Ik ben dol op de VONROC Excentrische schuurmachine! Met zijn unieke combinatie van ronddraaiende en excentrische schuurbeweging, maakt hij het snel en efficiënt verwijderen van oude verf- of laklagen mogelijk, met een glad en gelijkmatig geschuurd oppervlak als resultaat. Met zijn 300W vermogen en variabel toerental tot 13.000 rotaties per minuut, biedt deze schuurmachine indrukwekkende schuurkracht en verwijdert hij snel veel materiaal. Hij is geschikt voor een breed scala aan klussen, inclusief grof schuurwerk, het schuren van ronde en gebogen oppervlakken, en het bewerken van verschillende materialen zoals hout, metaal en plastic. En je kunt meteen aan de slag, want hij wordt geleverd met 12 vellen schuurpapier in verschillende korrelgroottes.

Deze schuurmachine is niet alleen krachtig, maar ook comfortabel en gebruiksvriendelijk. Met zijn soft grip handgreep en lichte gewicht van 1.4 kg is hij gemakkelijk met één hand te gebruiken. En met de stofzuigaansluiting en meegeleverde stofopvangbox blijft het stof tijdens het schuren beperkt, al kan de stofopvang volgens sommige gebruikers nog wat verbeterd worden. Ook fijn is de lange kabel van 3 meter en de klittenbandbevestiging waarmee het schuurpapier eenvoudig te verwisselen is.

Sommige gebruikers vinden de schakelaar wat lastig te bedienen, maar over het algemeen biedt de VONROC Excentrische schuurmachine een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, met 2 jaar garantie voor gemoedsrust. Kortom, deze schuurmachine is een betrouwbare en krachtige tool die voldoet aan de verwachtingen en een waardevolle aanvulling is voor elke werkplaats of gereedschapskist. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Tritart HAWERK Professionele Schuurpapier Set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tritart HAWERK Professionele Schuurpapier Set

 • list plusHoogwaardige en robuuste set
 • list plusPerfecte afwerking
 • list plusGeschikt voor verschillende toepassingen

Nadelen Tritart HAWERK Professionele Schuurpapier Set

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer specifieke schuurwerkzaamheden

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.31
Functionaliteit
9.06
Gebruiksgemak
8.61
De HAWERK Professionele Schuurpapier Set is echt iets voor mij. Het is een geweldige set die aan al mijn verwachtingen voldoet. Het schuurpapier is fijn en gelijkmatig, waardoor ik een perfecte afwerking kan bereiken. En het beste is dat het schuurpapier lang meegaat en niet scheurt, zelfs niet als ik het nat gebruik.

Deze set bevat schuurpapier met verschillende korrelgroottes, van 80 tot 3000. Dat betekent dat ik het kan gebruiken voor allerlei klusjes, van grof tot fijn schuurwerk. Of ik nu auto-onderdelen, hout, metaal, lak, steen, muren of tegels wil bewerken, deze set kan het allemaal aan. En het schuurpapier is zelfs waterdicht, dus ik kan het ook gebruiken om autolak te schuren.

Wat deze schuurpapierset echt bijzonder maakt, is de prijs-kwaliteitsverhouding. In veel bouwmarkten vind je schuurpapier met korrelgroottes tot 1200, maar deze set biedt schuurpapier met een korrelgrootte van maar liefst 3000. Dat betekent dat ik een nog fijnere afwerking kan bereiken.

Deze set heeft zoveel voordelen. Ik kan het gebruiken voor zowel fijn slijpwerk als grover werk. Ik kan het droog of nat gebruiken, afhankelijk van wat ik nodig heb. En omdat het schuurpapier van professionele kwaliteit is, kan ik erop vertrouwen dat het goed presteert.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit van deze set. Klanten zijn blij met de snelle levering en vinden het product van topkwaliteit. Ze waarderen ook de verschillende korrelgroottes en de stevigheid van het schuurpapier. En de prijs wordt als zeer redelijk beschouwd.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, moet ik er wel op letten dat deze set mogelijk niet geschikt is voor heel specifiek schuurwerk. Het is altijd belangrijk om de juiste korrelgrootte te kiezen voor de gewenste afwerking en het materiaal dat ik wil schuren.

Al met al is de HAWERK Professionele Schuurpapier Set een geweldige keuze voor mij als professional of hobbyist. Het levert uitstekende prestaties en heeft een breed scala aan korrelgroottes. De set biedt een goede prijs-kwaliteitsverhouding en ik kan het zowel droog als nat gebruiken. Het is een betrouwbaar product om verschillende materialen te schuren en een mooie afwerking te bereiken. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. DeWalt DWE6423-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeWalt DWE6423-QS

 • list plusCompact en gemakkelijk met één hand te bedienen.
 • list plusLichtgewicht en comfortabel om vast te houden, met beperkte trillingen.
 • list plusEffectief stofsysteem.

Nadelen DeWalt DWE6423-QS

 • list plusVereist stroombron.
 • list plusHeeft mogelijk een verlengsnoer nodig voor grotere werkgebieden.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.38
Functionaliteit
8.78
Gebruiksgemak
8.22
De DeWalt DWE6423-QS is de ideale excenterschuurmachine voor mij. Met zijn compacte formaat kan ik hem gemakkelijk met één hand bedienen. Het apparaat is lichtgewicht en heeft een antislip handgreep, waardoor ik comfortabel kan werken zonder dat ik last heb van trillingen. Langdurig schuren wordt een makkie met deze schuurmachine. De schuurzool heeft een diameter van 125 millimeter en maakt tot wel 12.000 schuurbewegingen per minuut, maar ik kan ook lagere snelheden instellen als ik dat wil. En het beste van alles is dat het stof direct wordt opgezogen in de handige stofzak, waardoor er bijna geen stof vrijkomt.

Ik ben echt dol op de praktische en comfortabele DeWalt DWE6423-QS excenterschuurmachine. Met zijn gestroomlijnde ontwerp en rubberen afwerking ligt hij prettig in mijn hand en geeft hij me volledige controle. En het is zo fijn dat de trillingswaarden verrassend laag zijn, dus ik kan er met plezier langere tijd mee werken. Of ik nu dagelijks klusjes doe of grote bouwprojecten aanpak, deze schuurmachine is perfect voor elke klus.

Deze excentrische schuurmachine is gewoon geweldig als het gaat om het schuren van verschillende materialen en oppervlakken. En het klittenband schuurpapier zorgt ervoor dat ik het papier eenvoudig en snel kan verwisselen, dus ik verspil geen kostbare tijd. Met de 280 Watt motor kan ik de schuursnelheid aanpassen en de ingebouwde stofafzuiging met Airlock aansluiting maakt het mogelijk om een stofzuiger aan te sluiten om stofverspreiding tot een minimum te beperken. En het vrijloopremsysteem zorgt ervoor dat de snelheid van de schuurzool constant blijft, zodat ik geen krassen maak bij het starten.

De belangrijkste specificaties van de DWE6423-QS zijn het opgenomen vermogen van 280 W, de schuursnelheid van 8000-12000 schuurbewegingen per minuut, de schuurcirkel van 2,6 mm, de schuurpapiermaat van 125 mm, het gewicht van 1,28 kg, de afmetingen van 170 x 140 mm, de hand/arm vibratie van 2,5m/s² en het geluidsvermogen van 91 dB(A).

De reviews van andere gebruikers zijn echt positief. Ze zijn enthousiast over de duurzaamheid, hoge kwaliteit en het gebruiksgemak van de schuurmachine. En ze vinden het geweldig dat je de schuursnelheid kunt aanpassen en dat je een stofzuiger kunt aansluiten. Ze ervaren ook weinig trillingen tijdens het gebruik en merken op dat er zelfs zonder stofzuiger weinig stof vrijkomt. En de lengte van het snoer is ook prima, dus ik hoef niet altijd een verlengsnoer te gebruiken.

Kortom, de DeWalt DWE6423-QS is de perfecte compacte en comfortabele excenterschuurmachine met handige functies. Ik kan de schuursnelheid naar wens instellen, hij heeft een ingebouwde stofafzuiging en ik kan hem gebruiken voor verschillende materialen en oppervlakken. Ik ben echt tevreden over de duurzaamheid, hoge kwaliteit en het gebruiksgemak van deze machine. En de beperkte trillingen en minimale stofproductie zijn echt pluspunten. Het enige nadeel is dat hij stroom nodig heeft, maar dat is gemakkelijk op te lossen door een verlengsnoer mee te nemen. Al met al is de DeWalt DWE6423-QS een uitstekende keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers zoals ik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Powerplus POWX04761 Telescopische langnekschuurmachine 710W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX04761 Telescopische langnekschuurmachine 710W

 • list plusKrachtige motor van 710W
 • list plusAanpasbare snelheid van 600 tot 1500min-1
 • list plusKan worden aangesloten op een stofzuiger voor minimale stofhinder

Nadelen Powerplus POWX04761 Telescopische langnekschuurmachine 710W

 • list plusGeen specifieke nadelen genoemd in de reviews

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.58
Functionaliteit
8.45
Gebruiksgemak
8.15
Recensie: Powerplus POWX04761 Telescopische langnekschuurmachine

Ik ben echt onder de indruk van de krachtige Powerplus POWX04761 Telescopische langnekschuurmachine met zijn 710W motor. Met een aanpasbare snelheid van 600 tot 1500min-1 is deze schuurmachine perfect voor het schuren van wanden en plafonds. Maar weet je wat echt geweldig is? Je kunt hem aansluiten op een stofzuiger, zodat je tijdens het schuren geen last hebt van vervelend stof. 🌬️

De POWX04761 wordt geleverd met 6 schuurpapieren die je super makkelijk kunt vervangen dankzij het klittenbandsysteem. Met een schijfdiameter van 215mm is deze machine geschikt voor schuurpapier van 225mm. En het beste van alles? De telescopische buis kan worden uitgetrokken van 110cm tot 165cm, zodat je veilig en stabiel op de grond kunt staan zonder een ladder te hoeven gebruiken. En met de flexibele slang van 4m heb je een groot bereik om aan de slag te gaan.

Maar dat is nog niet alles! Deze schuurmachine heeft ook een LED-werklicht dat je schuuroppervlak perfect verlicht. En de kantelfunctie van de schuurkop maakt het schuren van oppervlakken een eitje, zonder dat je van positie hoeft te veranderen. Zo handig!

Gebruikers zijn echt enthousiast over de Powerplus POWX04761 Telescopische langnekschuurmachine. Ze vinden hem super handig in gebruik en van topkwaliteit. Ze waarderen ook de veiligheid die deze machine biedt, met zijn telescopische buis en steunvoetje om de slang te beschermen wanneer deze op de grond rust. Gebruikers raden aan om een goede bouwstofzuiger te gebruiken met deze schuurmachine, zodat je stofvrij kunt werken.

Hoewel sommige beoordelingen geen specifieke voordelen of nadelen noemen, is de algemene indruk van gebruikers zeer positief. Ze vinden dat deze machine geweldig zijn werk doet en super handig is in gebruik.

Kortom, de Powerplus POWX04761 Telescopische langnekschuurmachine is een krachtige en handige machine voor het schuren van wanden en plafonds. Met zijn aanpasbare snelheid, telescopische buis en flexibele slang biedt deze machine veel gebruiksgemak. Het LED-werklicht en de kantelbare schuurkop vergroten je werkgebied nog meer. En door hem aan te sluiten op een stofzuiger, blijft je werkplek netjes en stofvrij. Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het altijd belangrijk om de juiste beschermingsmiddelen en stofafzuiging te gebruiken tijdens het werken met schuurmachines. Veiligheid voorop!‍️️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Makita BO4565K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita BO4565K

 • list plusHandig en veelzijdig voor lastig bereikbare hoekjes en precies werk.
 • list plusMaakt 28.000 schuurbewegingen per minuut voor snel resultaat.
 • list plusHeeft stofbox met stofafzuiging voor minder opruimwerk.

Nadelen Makita BO4565K

 • list plusStofafzuiging niet volledig stofvrij bij driehoekige schuurzool.
 • list plusSchuurzool kwetsbaar voor schade.
 • list plusGeen mogelijkheid om met twee handen te bedienen voor precisiewerk.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.64
Functionaliteit
7.86
Gebruiksgemak
7.99
Ik ben de Makita BO4565K, een handige en veelzijdige schuurmachine die perfect is voor lastig bereikbare hoekjes en precies werk. Met mijn driehoekige schuurzool maak ik het schuren van trappen en kozijnen een fluitje van een cent. Ik maak maar liefst 28.000 schuurbewegingen per minuut, dus je zult snel resultaat zien. En het beste van alles? Ik heb een stofbox met stofafzuiging, dus je hoeft minder tijd te besteden aan het opruimen van stof. 🌪️

Wat mij onderscheidt van mijn voorgangers is de toevoeging van contragewichten, waardoor ik minder trillingen veroorzaak. Dit maakt mij niet alleen veelzijdig, maar ook gebruiksvriendelijk. En ik heb een verbeterde ergonomische vormgeving, zodat je meer controle hebt tijdens het werken.

De reviews van gebruikers bevestigen mijn kwaliteit. Ze merken op dat ze geen vermoeide handen of armen hebben, zelfs niet na langdurig gebruik. Ze vinden dat ik soepel werk en goed in de hand ligt. Een gebruiker vertelt dat hij met mij in een paar uur klaar was met schuren, terwijl het voorheen een hele dag kostte. Dankzij mijn dubbelzijdige voorkant kun je moeiteloos in kleine hoekjes en moeilijk bereikbare plaatsen schuren.

Er is echter ook een punt van kritiek dat naar voren komt in de reviews. Mijn stofafzuiging is niet volledig stofvrij bij de driehoekige schuurzool, omdat deze dubbelzijdig werkt. Maar gebruikers vinden dit acceptabel, omdat 100% stofvrij schuren bijna onmogelijk is. Een ander aandachtspunt is dat mijn schuurzool kwetsbaar is voor schade als je even niet oplet.

Een gebruiker merkte op dat ik geweldig goed in de hand lig, maar dat hij graag de mogelijkheid had gehad om mij met twee handen te bedienen voor meer precisiewerk. Ook wordt aangeraden om direct een gehoorbescherming mee te bestellen, want ik kan na een paar uur schuren behoorlijk luid zijn.

Al met al ben ik een degelijke en robuuste schuurmachine met goede stofafzuiging. Ik ben een aanrader voor klussers die regelmatig schuurwerkzaamheden uitvoeren. Met mijn handige driehoekige schuurzool en contragewichten ben ik geschikt voor zowel grote oppervlakken als detailwerk. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, wegen mijn voordelen zwaarder en maak ik het schuren een stuk gemakkelijker en efficiënter. Dus waar wacht je nog op? Laten we aan de slag gaan!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Makita DBO180Z 18 V Excenter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DBO180Z 18 V Excenter

 • list plusGeleverd als losse body, ideaal voor gebruikers met andere Makita tools met hetzelfde accu platform
 • list plusOscillerende en roterende beweging voor goede schuurresultaten
 • list plusVariabele toerenregeling voor meer controle en betere afwerking

Nadelen Makita DBO180Z 18 V Excenter

 • list plusWordt geleverd zonder accu, oplader en opbergkoffer

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.61
Functionaliteit
7.95
Gebruiksgemak
6.98
Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de Makita DBO180Z 18 V Excenter schuurmachine! Deze draadloze schuurmachine is perfect voor jou als je al andere Makita gereedschappen hebt die dezelfde accu gebruiken. Het beste van alles is dat je geen gedoe meer hebt met snoeren en stopcontacten, omdat deze schuurmachine op accu werkt. Geen geklungel meer!

Met zijn oscillerende en roterende beweging zorgt deze schuurmachine voor uitstekende schuurresultaten. En dankzij de variabele toerenregeling heb je volledige controle over de machine en kun je een perfecte afwerking bereiken. Het compacte ontwerp en lage zwaartepunt zorgen ervoor dat je comfortabel en wendbaar kunt schuren. En met de ergonomisch ontworpen handgreep kun je gemakkelijk met één hand werken.

Een ander voordeel van de Makita DBO180Z is dat het compatibel is met andere 18V Lithium-Ion 3.0Ah accu's die je al hebt. Dit bespaart je geld als je al over deze accu's beschikt. Geweldig, toch?

Technisch gezien heeft deze schuurmachine een spanning van 18V en maakt het gebruik van een Li-ion accu. Het toerental varieert tussen 14.000 en 22.000 min-1, afhankelijk van de instelling die je kiest. Het schuuroppervlak heeft een diameter van 125mm en het geluidsniveau is 77dB.

In de verpakking van de Makita DBO180Z vind je de schuurmachine body, een hard plastic stofzak en een schuurvel. Let op, er wordt geen opbergkoffer meegeleverd, dus houd daar rekening mee.

Gebruikers zijn erg tevreden over de prestaties, het gebruiksgemak en de goede prijs-kwaliteitverhouding van de Makita DBO180Z. Sommige gebruikers merken op dat het handig is als je al andere Makita gereedschappen hebt met dezelfde accu. Er zijn geen negatieve opmerkingen in de reviews, wat aangeeft dat gebruikers over het algemeen erg blij zijn met hun aankoop.

Al met al is de Makita DBO180Z 18 V Excenter schuurmachine een betrouwbare draadloze schuurmachine met geweldige prestaties. Ik raad het zeker aan voor gebruikers die al andere Makita gereedschappen hebben met dezelfde accu. Met zijn oscillerende en roterende beweging, variabele toerenregeling en ergonomisch ontwerp biedt deze schuurmachine veel comfort en controle tijdens het schuren. Onthoud wel dat de schuurmachine zonder accu, oplader en opbergkoffer wordt geleverd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

10. Bosch Schuurpapier - multischuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Schuurpapier - multischuurmachine

 • list plusDuurzaam en gaat langer mee dan gewoon schuurpapier
 • list plusGemakkelijk te gebruiken
 • list plusWordt snel en goed bezorgd

Nadelen Bosch Schuurpapier - multischuurmachine

 • list plusVerpakking kan niet altijd overeenkomen met de specificaties

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.72
Functionaliteit
7.21
Gebruiksgemak
7.72
De Bosch Schuurpapier - multischuurmachine - 25-delige set is echt wat voor mij! Als ik regelmatig moet schuren, is dit de perfecte keuze. Het mooie is dat deze set geschikt is voor verschillende merken multischuurmachines, zoals Bosch, Skil en Metabo.

Het belangrijkste kenmerk van deze accessoire is dat het 11 gaten heeft en een afmeting heeft van 102 x 62 mm. Bij aankoop krijg ik maar liefst 25 vellen schuurpapier, verdeeld over verschillende korrelgroottes. Daar zit voor iedere schuurklus wat tussen: 5 stuks korrel 40, 5 stuks korrel 120, 5 stuks korrel 180 en 10 stuks korrel 80.

Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van dit schuurpapier. Het is duurzaam en gaat langer mee dan gewoon schuurpapier. Dat is echt een groot voordeel, want zo hoef ik minder vaak het schuurpapier te vervangen en bespaar ik kosten.

Laatst merkte ik wel op dat de verpakking 25 vellen van dezelfde korrelgrootte bevatte in plaats van het assortiment van verschillende korrelgroottes dat was aangegeven. Dat kan een nadeel zijn, want soms heb ik juist die variatie nodig voor verschillende schuurklussen.

Over het algemeen is de Bosch Schuurpapier - multischuurmachine - 25-delige set echt een top product dat aan mijn verwachtingen voldoet. Het is super makkelijk te gebruiken en gaat ontzettend lang mee. Een goede investering voor iedereen die regelmatig moet schuren.

Wat ook fijn is, is dat de bezorging van dit schuurpapier snel en goed verloopt. Dat is belangrijk, want meestal heb ik het schuurpapier nodig op het moment dat ik aan een klus begin en wil ik niet wachten op de levering.

Een mogelijke beperking van dit schuurpapier is dat de verpakking niet altijd overeenkomt met de specificaties. Het is dus belangrijk om dit goed te controleren bij ontvangst om teleurstellingen te voorkomen.

In vergelijking met andere schuurpapiermerken en -sets springt de Bosch Schuurpapier - multischuurmachine - 25-delige set er echt uit door zijn duurzaamheid en goede kwaliteit. Het gaat langer mee dan gewoon schuurpapier en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Al met al is de Bosch Schuurpapier - multischuurmachine - 25-delige set een betrouwbare keuze voor iedereen die een multischuurmachine heeft en regelmatig moet schuren. Het biedt goede prestaties, duurzaamheid en gemak. Dit is echt een must-have voor klussers zoals ik! 🔧

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Schuurmachines. Er zijn immers 668 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!