Bestenu

Wat is de beste wandschuurmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede wandschuurmachine is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste wandschuurmachine van 2023? Na het analyseren van 46 wandschuurmachines kwam de Powerplus POWX0478 als beste getest uit onze wandschuurmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de wandschuurmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 wandschuurmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige wandschuurmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste wandschuurmachines

1Score: 9.8
Powerplus POWX0478
Beste Wandschuurmachine voor grote oppervlakken
Powerplus POWX0478
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Powerplus POWX04761
Beste Wandschuurmachine voor hoeken en randen
Powerplus POWX04761
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Powerplus POWX0479
Powerplus POWX0479
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Powerplus POWX0477
Powerplus POWX0477
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Hyundai schuurmachine langnek (plafond en
Hyundai schuurmachine langnek (plafond en
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Stanley Fatmax SFMEE500S-QS
Stanley Fatmax SFMEE500S-QS
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Einhell TC-DW 225
Einhell TC-DW 225
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Kinzo Schuurmachine 230V Palm
Kinzo Schuurmachine 230V Palm
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
PARKSIDE® Wand-/vloerbewerkingssysteem Wandschuurmachine en vloerschuurmachine
PARKSIDE® Wand-/vloerbewerkingssysteem Wandschuurmachine en vloersc...
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
VONROC Telescopische Plafondschuurmachine 1050W Ø225MM
Beste Wandschuurmachine voor precisiewerk
VONROC Telescopische Plafondschuurmachine 1050W Ø225MM
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wandschuurmachine Koopgids

Ben je van plan om muren of plafonds te schilderen of behangen, of wil je gewoon een strakker oppervlak creëren? Dan is de aanschaf van een goede wandschuurmachine een slimme investering. Met een wandschuurmachine maak je snel en efficiënt oneffenheden en ruwe plekken op wanden en plafonds glad, waardoor je een perfect vlak oppervlak krijgt. Of je nu een professionele aannemer bent of een doe-het-zelver, met de beste wandschuurmachine zie je jouw projecten met vertrouwen tegemoet!

Wat is een wandschuurmachine?

Een wandschuurmachine schuurt wanden en plafonds en is ontworpen om ruwe, oneffen of onafgewerkte oppervlakken glad te maken. 

Het apparaat heeft een langwerpig, rechthoekig ontwerp waarmee je eenvoudig hogere of moeilijk bereikbare gebieden bereikt. De ronde schuurkop met schuurpapier of schuurschijven beweegt snel en efficiënt over het oppervlak van de muur. 

Veel wandschuurmachines hebben bovendien een stofafzuigingssysteem dat stof en puin tijdens het schuren opruimt.

Er zijn verschillende soorten wandschuurmachines beschikbaar met elk hun eigen kenmerken en voordelen. Sommige machines zijn draagbaar en eenvoudig te hanteren, terwijl andere robuuster zijn en intensiever gebruik aankunnen. 

Aankoopcriteria

Bij de aankoop van een wandschuurmachine zijn er verschillende factoren waar je op dient te letten om ervoor te zorgen dat je de juiste machine kiest voor je behoeften.

Een belangrijke overweging is de schuursnelheid. Een hogere schuursnelheid zorgt voor een gladder eindresultaat, maar kan ook lastiger te hanteren zijn. Daarnaast is de schuurcapaciteit belangrijk, aangezien dit bepaalt hoe groot het oppervlak is dat je tegelijkertijd kunt schuren.

Het gewicht van de machine is ook belangrijk, aangezien je de machine voor langere tijd vasthoudt tijdens het schuren. Een lichtere machine is gemakkelijker te hanteren, maar is doorgaans minder krachtig. Ook is het belangrijk om te letten op de stofafzuiging, aangezien dit stof en puin opvangt tijdens het schuren.

Verder is het een optie om te kiezen voor een machine met verlengstukken als je van plan bent om hogere gebieden te schuren. 

Tot slot is het typekrachtbron belangrijk, aangezien wandschuurmachines verkrijgbaar zijn met verschillende soorten krachtbronnen, zoals snoerloos, op netspanning en op accu.

Soorten wandschuurmachines

Er zijn verschillende soorten wandschuurmachines beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten wandschuurmachines:

 • Draagbarewandschuurmachine: een draagbare wandschuurmachine is een lichtgewicht machine die je gemakkelijk hanteert en geschikt is voor kleinere klussen.
 • Telescopischewandschuurmachine: een telescopische wandschuurmachine heeft een verstelbare steel die je verlengt om hogere gebieden te schuren. Dit type machine is handig voor grotere oppervlakken en moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Langnekschuurmachine: een langnekschuurmachine, ook wel bekend als een plafondschuurmachine, is ontworpen om plafonds en hogere gebieden te schuren. Dit type machine heeft een langere steel dan andere wandschuurmachines en is geschikt om grote oppervlakken te schuren.
 • Gecombineerde wandschuurmachine: een gecombineerde wandschuurmachine gebruik je zowel als een draagbare wandschuurmachine als een telescopische wandschuurmachine. 

Elk type wandschuurmachine heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om te kiezen voor een machine die het beste bij je past.

Hoeveel decibel produceert een wandschuurmachine?

De hoeveelheid geluid die een wandschuurmachine produceert, varieert per schuurmachine. Over het algemeen produceert een wandschuurmachinetussen de 70 en 85 decibel tijdens gebruik, wat vergelijkbaar is met het geluidsniveau van een stofzuiger. 

Het is belangrijk om te onthouden dat langdurige blootstelling aan geluidsniveaus van meer dan 85 decibelgehoorschade kan veroorzaken. Het is daarom raadzaam om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik van een wandschuurmachine.

Hoeveel vermogen moet een wandschuurmachine hebben?

Het ideale vermogen van een wandschuurmachine, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het oppervlak en het type materiaal dat je van plan bent te schuren. Over het algemeen hebben wandschuurmachines motoren met een vermogen tussen 500 en 1000 watt.

Als je van plan bent omkleine klussen uit te voeren, zoals het schuren van gipsplaat of kleine reparaties, dan is een machine met een vermogen van ongeveer 500 watt geschikt. 

Voor grotere projecten, zoals het schuren van grote oppervlakken of het verwijderen van verf, is een machine met een hoger vermogen van 750 watt of meer geschikter.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat machines met hogere vermogens vaak zwaarder en moeilijker te hanteren zijn dan machines met lager vermogen.

Hoe schuur je muren vlak?

Het schuren van muren is een belangrijke stap bij het voorbereiden van de muur voor schilderen of behangen. Hier zijn enkele stappen om muren vlak te schuren:

 • Reinig de muur: zorg ervoor dat de muur vrij is van stof, vuil en eventuele losse stukken verf of pleisterwerk. Gebruik een borstel of stofzuiger om eventueel vuil of stof te verwijderen.
 • Repareer eventuele gaten of scheuren: repareer eventuele gaten of scheuren in de muur met een geschikte pleister of vulmiddel. Laat het vulmiddel volledig uitharden voordat je verder gaat.
 • Gebruik grof schuurpapier: begin met grof schuurpapier om oneffenheden, zoals hobbels en bobbels, weg te schuren. Schuur de muur gelijkmatig totdat het oppervlak egaal is.
 • Gebruik fijn schuurpapier: vervang het grove schuurpapier door fijn schuurpapier. Ga nogmaals over het oppervlak van de muur met het fijne schuurpapier om de oneffenheden verder weg te werken en het oppervlak gladder te maken.
 • Maak de muur stofvrij: maak de muur opnieuw stofvrij door te borstelen of te stofzuigen. Hierdoor spoor je eventuele kleine oneffenheden of gebieden die nog meer aandacht nodig hebben, gemakkelijker op.
 • Gebruik een schuurblok: gebruik een schuurblok of -spons om het oppervlak van de muur nog verder te egaliseren en eventuele overgebleven oneffenheden glad te strijken.
 • Controleer de muur: controleer de muur opnieuw op oneffenheden en herhaal het schuurproces indien nodig totdat het oppervlak helemaal glad en egaal is.

Het is belangrijk om tijdens het schuren te zorgen voorvoldoende ventilatie en gehoorbescherming te dragen. Met deze stappen schuur je je muren vlak en creëer je een glad oppervlak.

hero illustration

Hoe testen we wandschuurmachines?

Om de beste wandschuurmachine te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze wandschuurmachine-test hebben we 46 wandschuurmachines geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze wandschuurmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze wandschuurmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen wandschuurmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte wandschuurmachine in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 46 wandschuurmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste wandschuurmachines in een oogopslag

1. Beste Wandschuurmachine voor grote oppervlakken: Powerplus POWX0478

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX0478

 • list plusHet voordeel van deze schuurmachine is dat het een sterke motor heeft, waardoor het snel werkt.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een praktisch ontwerp heeft, waardoor het makkelijk te bedienen is.
 • list plusDaarnaast heeft het een hoge kwaliteit, waardoor het langdurig is.

Nadelen Powerplus POWX0478

 • list plusHet kan lastig zijn om de machine op een stofzuiger aan te sluiten.
 • list plusHet kan lastig zijn om de machine te gebruiken als je met grote oppervlakken werkt.
 • list plusVerder wordt er geen adapter meegeleverd voor het aansluiten op een bouwstofzuiger.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.7

Het schuren van muren en plafonds kan een vervelende klus zijn, maar de Powerplus POWX0478 Muur- en plafondschuurder maakt dit een stuk eenvoudiger. Met de 225 millimeter schuurschijf en 1.500 tot 2.300 toeren per minuut kan je snel en krachtig te werk gaan. Bovendien beschadig je het materiaal niet door de softstart-functie van de machine. De 4 meter lange stroomkabel zorgt ervoor dat je gemakkelijk boven je hoofd kan werken en niet constant van stopcontact hoeft te wisselen. De stofafzuiging van de POWX0478 is ook goed geregeld, met een stofzak en een 2 meter lange slang die worden meegeleverd.

Wat deze muur- en plafondschuurmachine echt bijzonder maakt, is dat je er ook metalen oppervlakken mee kan polijsten wanneer je een polijstschijf bevestigt. Zo is de POWX0478 multifunctioneel inzetbaar. Deze excentrische schuurmachine is zeer geschikt voor intensief gebruik bij grote schuurklussen. Je kan er grote oppervlakken zoals hout, kunststof, metaal of geschilderde ondergronden mee schuren en het is de perfecte machine voor het schuren van muren en plafonds.

De Powerplus POWX0478 Muur- en plafondschuurder is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en efficiënte schuurmachine. De machine is licht van gewicht en heeft een vermogen van 1.22 W, waardoor je zonder problemen lange tijd kan schuren. Het enige nadeel is dat de machine vrij groot en log is, waardoor je hem niet gemakkelijk kan opbergen. Maar als je op zoek bent naar een machine die snel en efficiënt grote oppervlakken kan schuren, dan is de POWX0478 de perfecte keuze voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Wandschuurmachine voor hoeken en randen: Powerplus POWX04761

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX04761

 • list plusDe Powerplus POWX04761 heeft een regelbare toerenregeling waardoor je de power kan instellen naar de taak.
 • list plusHet apparaat heeft een goede stofafzuiging in combinatie met een bouwstofzuiger waardoor je netjes kan werken.
 • list plusHet apparaat heeft LED-verlichting waardoor je makkelijker kan schuren.

Nadelen Powerplus POWX04761

 • list plusDe Powerplus POWX04761 heeft onbalans waardoor er veel trillingen ontstaan.
 • list plusBij hogere snelheden van de Powerplus POWX04761 begint de schuurkop iets te stuiteren.
 • list plusHet apparaat is relatief zwaar voor gebruik tegen plafond.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een krachtige en handige langnekschuurmachine voor het schuren van muren en plafonds? Dan is de Powerplus POWX04761 wellicht iets voor jou! Met een maximale uitschuiflengte van 1,7 meter en een flexibele slang van 4 meter hoef je niet meer op een ladder te staan en werk je veilig vanaf de grond.

Met zijn krachtige motor van 710W en variabele snelheid van 600 tot 1500min-1 is deze langnekschuurmachine een ideale oplossing voor het schuren van wanden en plafonds. De schijfdiameter van 215mm en klittenband bevestiging maken de schuurpapierwissel snel en eenvoudig. Bovendien wordt deze machine geleverd met 6 schuurpapieren en kan hij worden aangesloten op een stofzuiger voor minimale stofhinder.

Het steunvoetje beschermt de slang wanneer deze op de grond rust. Het gewicht van 6620g is goed in balans en maakt het werken met deze machine comfortabel. De stofopvangzak is een handige extra, maar je kunt ook een stofzuiger aansluiten.

Wat deze langnekschuurmachine bijzonder maakt is zijn maximale uitschuiflengte van 1,7 meter. Hierdoor kun je zelfs de moeilijk bereikbare hoeken op het plafond of de wanden schuren zonder dat je hiervoor een ladder nodig hebt. Dit maakt het werk niet alleen veiliger maar ook efficiënter.

Al met al is de Powerplus POWX04761 een handige en krachtige langnekschuurmachine die het schuren van muren en plafonds een stuk makkelijker maakt. De variabele snelheid, de klittenband bevestiging en de stofafzuiging zorgen voor een prettige werkomgeving. Het enige nadeel is dat hij niet draadloos is en altijd op netstroom moet worden aangesloten.

Persoonlijk denk ik dat deze langnekschuurmachine een uitstekende keuze is voor iedereen die regelmatig grote vlakke delen of houten vloeren schuurt. Door zijn maximale uitschuiflengte is hij ook ideaal voor het schuren van muren en plafonds. De klittenband bevestiging en stofafzuiging maken het werk een stuk prettiger en efficiënter. Het enige nadeel is dat hij niet draadloos is en altijd op netstroom moet worden aangesloten.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Powerplus POWX0479

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX0479

 • list plusHet krachtige motorvermogen van deze wandschuurmachine zorgt ervoor dat hij efficiënt schuurt.
 • list plusHet is compact van gewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusHet heeft een hoge kwaliteit en is duurzaam.

Nadelen Powerplus POWX0479

 • list plusHet is zwaar van gewicht, waardoor het moeilijk is om het te verplaatsen.
 • list plusHet is lastig in gebruik en vereist enige ervaring.
 • list plusHet heeft matige schuurprestaties.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Met de Powerplus POWX0479 langnekschuurmachine hoef je niet meer op een ladder te gaan staan of je nek in vervelende posities te houden. Met deze schuurmachine schuur je gemakkelijk moeilijk bereikbare plekken, zoals plafonds en hoge muren. De maximale uitschuiflengte van 1,65 meter zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel op de grond kan blijven staan. Ook voor lage oppervlakken, zoals houten vloeren, hoef je niet meer te bukken om deze te schuren.

Met een vermogen van 1050W en een maximaal toerental van 2600 r/min is deze langnekschuurmachine krachtig en snel. De schijfdiameter van 215mm maakt hem geschikt voor schuurpapier van 225mm. Dankzij de klittenband bevestiging en stofafzuiging werk je efficiënt en netjes.

Een ander voordeel van deze schuurmachine is de ledverlichting, waardoor je ook op donkere plekken gemakkelijk kan doorwerken. De langnekschuurmachine wordt geleverd met 6 stuks schuurpapier en een stofopvangzak. Daarnaast is de kabellengte van 4 meter relatief lang, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt tijdens het schuren.

De Powerplus POWX0479 langnekschuurmachine is geschikt voor het schuren van gipsplaat, plafonds, muren en het verwijderen van restjes verf, lijm en pleisterwerk. Kortom, een handige en veelzijdige schuurmachine voor zowel thuisgebruik als professioneel gebruik.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het gewicht van 8376g, wat de machine redelijk zwaar maakt. Dit kan vermoeiend zijn bij langdurig gebruik. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze langnekschuurmachine.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Powerplus POWX0477

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX0477

 • list plusDe motor van de Powerplus POWX0477 is zeer krachtig en heeft een sterke prestatie.
 • list plusHet verwisselen van verschillende schuurbladen maakt de Powerplus POWX0477 veelzijdig in gebruik.
 • list plusDe Powerplus POWX0477 is handzaam en klap volledig op.

Nadelen Powerplus POWX0477

 • list plusDe Powerplus POWX0477 is wat zwaar, wat het moeilijk maakt om boven je hoofd te werken.
 • list plusDe afzuiging is gemiddeld, waardoor stof snel kan verspreiden.
 • list plusDe Powerplus POWX0477 heeft geen verlichting, waardoor het moeilijker is om in donkere ruimtes te werken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9

Op zoek naar een veelzijdige schuurmachine voor het schuren van plafonds en hoge muren? Dan is de Powerplus POWX0477 langnekschuurmachine zeker het overwegen waard! Met zijn kantelbare schuurkop, telescopische steel en schuurvellen in ronde en driehoekige vorm ben je verzekerd van een perfect glad resultaat, zonder groeven. Bovendien schuur je tot wel 4 keer sneller dan met een traditionele schuurmachine, dankzij het flexibel meedraaien van de schuurkop.

Maar dat is nog niet alles! Deze schuurmachine is ook geschikt voor het verwijderen van lijm- of verfresten en beschikt over een stofafzuiging voor een schone werkomgeving. Met zijn klittenband bevestiging en eenvoudig verwisselbare schuurpads is het vervangen van het schuurpapier bovendien een fluitje van een cent.

Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is het gewicht van 8407 g, waardoor langdurig schuren wellicht vermoeiend kan zijn. Maar over het algemeen zijn we zeer tevreden over de Powerplus POWX0477. Het is een duurzame, veelzijdige en efficiënte schuurmachine die aan al je schuurbehoeften voldoet!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5. Hyundai schuurmachine langnek (plafond en

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.8

Een plafond of muur schilderen? Het mooiste resultaat bereikt u door eerst te egaliseren en vlak te maken. Deze krachtige Hyundai langnek schuurmachine is geschikt voor het schuren van muren en plafonds van gipsplaten of pleister. De lichtgewicht machine is voorzien van telescopische steel (110-180 cm) en kantelbare/draaibare kop waardoor het mogelijk is om ook op moeilijk toegankelijke plekken te schuren. Het schuuroppervlak is voorzien van klittenband voor eenvoudige en snelle verwisseling van schuurpapier, de sponsen-schijf voorkomt onregelmatig schuren. De machine is voorzien van een geïntegreerd afzuigsysteem met een 2 meter flexibele afzuigslang en ruime stof-opvangzak. incl. verstelbare led lamp Inhoud: Hyundai langnek muur- en plafondschuurmachine 750W. 6x vel schuurpapier (korrel 80, 100, 120, 150, 180, 240). 2x slangadapters; 38 + 47 mm. Stofzuigerslang 2 meter. Stof-opvangzak. Telescoopbuis. Schouderriem. Extra handgreep. Set koolborstels. S5 interne inbussleutel. Hyundai handleiding. Unieke specificaties: Krachtige Hyundai langnek schuurmachine voor het egaliseren van muren en plafonds. Geschikt voor grote en kleine oppervlakten van gipsplaten en pleisterwerk. Vermogen; 750W. Schuuroppervlakte; diamter van 225 mm. Inclusief stof-opvangzak 20 liter. Behuizing motor; alluminium. Aantal snelheden (standen); 6. Onbelast toerental; 1000-1850 min-1. Netspanning; 230V. Netfrequentie; 50 Hz. Snoerlengte; 4 meter. Lengte flexibele slang; 2 meter. Kantelbare schuurkop; 120° graden. Gewicht; 4500 gram. Geleverd met diverse Hyundai accessoires. 2 jaar Hyundai garantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Stanley Fatmax SFMEE500S-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stanley Fatmax SFMEE500S-QS

 • list plusDe Stanley Fatmax SFMEE500S-QS heeft een variabele toereninstelling, waardoor je de snelheid kunt aanpassen aan de vlakken die je schuurt.
 • list plusHet gewicht van de Stanley Fatmax SFMEE500S-QS is redelijk licht, waardoor het gemakkelijk is om het boven je hoofd te gebruiken.
 • list plusMet de extra ledverlichting op de Stanley Fatmax SFMEE500S-QS kun je ook in donkere ruimtes goed zien waar je schuurt.

Nadelen Stanley Fatmax SFMEE500S-QS

 • list plusVoor occasioneel gebruik is 1 velletje schuurpapier dat bij de Stanley Fatmax SFMEE500S-QS wordt meegeleverd niet voldoende.
 • list plusHet gewicht van de Stanley Fatmax SFMEE500S-QS blijft vrij zwaar wanneer je het in de hoogte gebruikt, waardoor je goede spierballen nodig hebt.
 • list plusHet schuurgaas dat bij de Stanley Fatmax SFMEE500S-QS wordt meegeleverd is niet via Cool Blue te bestellen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.5

Ben jij op zoek naar een krachtige en handige excenterschuurmachine voor het schuren van grote oppervlakken zoals muren, plafonds en gipsplaten? Dan is de Stanley Fatmax SFMEE500S-QS de juiste keuze voor jou! Met zijn krachtige 750W motor en schuursnelheid tot 1700TPM kan hij zelfs de hardste oppervlakken aan. Dankzij de verstelbare handgreep kan je deze schuurmachine gemakkelijk en comfortabel gebruiken, ook op hoogtes tot wel 1,8 meter.

Bovendien is deze schuurmachine uitgerust met een 360 graden LED-verlichting rondom de schuurzool, zodat je altijd goed zicht hebt op je schuurwerk en geen plekje overslaat. Ook niet onbelangrijk is de stofafzuiging, die ervoor zorgt dat je werkplek netjes blijft en je geen last hebt van stofwolken.

Wat deze schuurmachine echt uniek maakt, is de plooibare handgreep. Je kan hem namelijk gemakkelijk in tweeën buigen, waardoor hij compact wordt en je hem handig kan opbergen in de meegeleverde opbergtas.

Enige minpuntje is het gewicht van 6 kg, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de andere voordelen.

Al met al is de Stanley Fatmax SFMEE500S-QS een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en handige excenterschuurmachine voor het schuren van grote oppervlakken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Einhell TC-DW 225

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell TC-DW 225

 • list plusHet voordeel van deze wandschuurmachine is dat hij krachtig genoeg is om zware schuurklussen aan te kunnen.
 • list plusDeze wandschuurmachine is lichtgewicht en eenvoudig te verplaatsen.
 • list plusNog een voordeel is dat deze wandschuurmachine compact is en handig op te bergen.

Nadelen Einhell TC-DW 225

 • list plusEen nadeel van deze wandschuurmachine is dat er beperkt schuurschijven meegeleverd zijn en deze lastig te verkrijgen zijn in de bouwmarkt.
 • list plusDeze wandschuurmachine trilt behoorlijk.
 • list plusNog een nadeel is dat deze wandschuurmachine geen 3hoek-kop heeft waardoor hoeken met de hand geschuurd moeten worden.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.1

Als je op zoek bent naar een excenterschuurmachine voor het schuren van wanden of plafonds, dan is de Einhell TC-DW 225 Wand-/Plafondschuurmachine een uitstekende keuze. Deze machine heeft een instelbare telescopische steel waarmee je zelfs op de meest moeilijk toegankelijke plaatsen kunt schuren. De schuurmachine heeft een variabele schuursnelheid waarmee je vooraf een bepaalde snelheid kan kiezen voor de uit te voeren werkzaamheden, wat handig is voor verschillende schuurklussen. Je kunt met de TC-DW 225 eenvoudig behang van muren verwijderen, verf of pleisterwerk schuren.

Wat deze machine uniek maakt is de reikwijdte van de machine. Met de telescopische steel van tussen de 110 en 165 centimeter en een 4 meter lang netsnoer, kun je overal bij: van plafond tot trapgat en van vloer tot vliering. Daarnaast zorgt de stofafzuiging er voor dat je zo schoon mogelijk werkt. Het stof wordt netjes opgevangen via de zuigslang indien de TC-DW 225 is aangesloten op een alleszuiger.

De Einhell TC-DW 225 heeft een maximaal toerental van 1500 omw/min en een vermogen van 600 W. Het gewicht van de machine is 9749 g, wat aan de zware kant is. Het voordeel is wel dat door het gewicht de machine minder trilt en je daardoor nauwkeuriger kunt werken.

Al met al is de Einhell TC-DW 225 Wand-/Plafondschuurmachine een uitstekende keuze voor het schuren van wanden of plafonds, vooral als je te maken hebt met lastig bereikbare plekken. Het is een krachtige machine met een handige telescopische steel en variabele schuursnelheid. Het enige nadeel is het gewicht van de machine.

Persoonlijk ben ik erg tevreden met de TC-DW 225 en kan ik het aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en praktische excenterschuurmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Kinzo Schuurmachine 230V Palm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kinzo Schuurmachine 230V Palm

 • list plusDe Kinzo Schuurmachine 230V Palm is krachtig genoeg voor zwaarder schuurwerk.
 • list plusHet is compact en lichtgewicht, waardoor het makkelijk te verplaatsen is.
 • list plusMet de Kinzo Schuurmachine 230V Palm is het handig om mee te werken.

Nadelen Kinzo Schuurmachine 230V Palm

 • list plusHet snoer is kort dan bij andere schuurmachines.
 • list plusHet is minder geschikt voor groot projecten.
 • list plusHet schuurpapier van de Kinzo Schuurmachine 230V Palm is relatief snel op.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.5

Voor het meeste schilderwerk is het noodzakelijk om oppervlakken eerst schoon te maken. Oude verflagen moeten verwijderd worden en de ondergrond moet geprepareerd worden voor een nieuwe verflaag. Voor dergelijke klussen kun je perfect gebruik maken van de Kinzo driehoekschuurmachine. Deze schuurmachine met snoer wordt geleverd met een korrel 120 schuurpapier en is daardoor perfect voor het fijnere schuurwerk. Kortom: de perfecte aanvulling op elke gereedschapskist. Kies het juiste schuurpapier Het type schuurpapier is bij gebruik van een schuurmachine erg belangrijk. De korrel op het schuurpapier bepaald namelijk waarvoor je een schuurmachine allemaal kunt gebruiken. De volgende soorten schuurpapier onderscheiden we: Grof schuurpapier (korrel 60) - Grof schuurpapier is perfect voor het grovere schuurwerk. Denk daarbij aan het verwijderen van roest en oudere, vaak al bladderende, verflagen. Middelgrof schuurpapier (korrel 80 - korrel 120) - Middelgrof schuurpapier heeft een korrel van 80 tot 120. Hiermee kun je het schuurpapier perfect gebruiken voor het afronden van hoeken en het fijnere schuurwerk voor het schilderen. Fijn schuurpapier (korrel 120-korrel 180) - Fijn schuurpapier wordt vaak gebruikt op materialen na het aanbrengen van een laagje grondverf. Zeer fijn schuurpapier (korrel 200-korrel 600) - Dit type schuurpapier gebruik je na het aanbrengen van een laklaag op onder andere houte meubels. De Kinzo schuurmachine wordt geleverd met een eerste stuk schuurpapier met een korrel van 120. Hiermee valt hij precies tussen het fijne en middelgrofe schuurpapier. Je kunt de slijpmachine dus gebruiken voor het fijnere schuurwerk voor en na het schilderen, maar ook om bepaalde materialen te polijsten. Je bevestigt dit of andere soorten schuurpapier gemakkelijk aan de zool middels klittenband. Specificaties Kinzo Schuurmachine Driehoekschuurmachine met snoer Netspanning: 230V Frequentie netspanning: 50Hz Onbelast toerental: 12500/min 110W Schuurzoolgrootte: 140 x 140 x 80 mm 1.8 meter kabel - VDE Plug Model nr: S1B-RF-140X140X80 Veiligheidsklasse: Klasse II (dubbelgeïsoleerd) Akoestisch drukniveau LpA: 74 dB (A) Akoestisch vermogensniveau: 85 dB (A)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 januari in huis

Bekijk prijs

9. PARKSIDE® Wand-/vloerbewerkingssysteem Wandschuurmachine en vloerschuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een krachtige en veelzijdige wandschuurmachine en vloerschuurmachine? Dan is het PARKSIDE® Wand-/vloerbewerkingssysteem de perfecte keuze voor jou! Met een vermogen van 1050 W en een instelbaar toerental van 410 tot 1900 tpm, is dit apparaat ideaal voor het bewerken van wand- en vloerbedekkingen, geprefabriceerde wanden en houten oppervlakken.

Wat dit apparaat echt onderscheidt van andere wandschuurmachines is de geïntegreerde afzuigfunctie met stofopvangzak en uittrekbare afzuigslang. Dit zorgt ervoor dat het stof tijdens het schuren wordt opgevangen, waardoor je een schone en veilige werkomgeving hebt. De 2 eenvoudig verwisselbare opzetstukken, de hardmetalen potschijf voor grof schuren en de klittenbandschuurschijf voor bewerking met schuurpapier, maken het mogelijk om nauwkeurig te werken en de gewenste resultaten te bereiken.

Een ander voordeel van dit apparaat is dat je dicht bij de randen kunt werken dankzij de opklapbare beschermkap. Dit maakt het schuren van krappe ruimtes en hoeken veel gemakkelijker en efficiënter. De meegeleverde 6-delige set schuurpapier en spindelvergrendeling maken het nog aantrekkelijker.

Hoewel dit apparaat veel voordelen biedt, moet ook worden opgemerkt dat het niet geschikt is voor zeer grote oppervlakken. Als je echter op zoek bent naar een betrouwbare, krachtige en veelzijdige wandschuurmachine en vloerschuurmachine voor thuisgebruik of kleine projecten, dan is het PARKSIDE® Wand-/vloerbewerkingssysteem zeker een goede keuze!

Persoonlijk vind ik het PARKSIDE® Wand-/vloerbewerkingssysteem een uitstekende keuze voor thuisgebruik en kleine projecten. Het biedt krachtige prestaties, nauwkeurigheid en veelzijdigheid, met als grootste voordeel de geïntegreerde afzuigfunctie. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor zeer grote oppervlakken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Wandschuurmachine voor precisiewerk: VONROC Telescopische Plafondschuurmachine 1050W Ø225MM

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Telescopische Plafondschuurmachine 1050W Ø225MM

 • list plusDe bouwkwaliteit van deze schuurmachine is uitstekend.
 • list plusDe schuurprestaties zijn uitstekend.
 • list plusHet is gemakkelijk te bedienen.

Nadelen VONROC Telescopische Plafondschuurmachine 1050W Ø225MM

 • list plusDe stofzak is onbruikbaar.
 • list plusEen ander nadeel is dat de kwaliteit gemiddeld is.
 • list plusHet weegt wel wat als je plafond moet doen.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een schuurmachine die gemakkelijk hoge plafonds en muren kan schuren? Dan is de VONROC Telescopische Plafondschuurmachine de perfecte keuze! Met zijn telescopische steel en kabel van maar liefst 4 meter lang hoef je nooit meer op een wiebelige trap te staan om ook de hoogste oppervlakken te bereiken.

Deze schuurmachine is niet zomaar een langnek-schuurmachine, het is een echte giraffe schuurmachine! De kantelbare kop draait mee met de vorm van het oppervlak dat je wilt schuren, waardoor bijna ieder hoekje bereikbaar is. Het hoge toerental van 2600 r/min en het aantal schuurbewegingen per minuut zorgen ervoor dat je snel veel materiaal weg kunt schuren. Maar ook voor oppervlakken waar minder materiaal weggenomen moet worden, is deze machine ideaal. De snelheid kun je namelijk zelf instellen.

Een ander groot voordeel van de VONROC Telescopische Plafondschuurmachine is de stofafzuiging set die wordt meegeleverd. Hierdoor beperk je stofhinder tot een minimum. De machine is ook nog eens gemakkelijk te gebruiken dankzij het klittenbandsysteem waarmee je snel en gemakkelijk schuurpapier kunt verwisselen.

Al met al is dit een geweldige schuurmachine die perfect is voor het schuren van (hoge) plafonds en wanden, gipskarton en droogbouwplamuur en het verwijderen van behangresten, verglagen, lijmresten, los pleisterwerk en andere lagen.

Als ik dan toch een klein nadeel zou moeten noemen, is het gewicht van de machine. Met 6980 gram is het geen lichtgewicht, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de andere voordelen van deze machine. Kortom, deze schuurmachine is zeker de investering waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van wandschuurmachines. Er zijn immers 46 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!