Wat is de beste Multischuurmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Multischuurmachine is een lastige opdracht. Wat is de beste Multischuurmachine van 2023? Na het testen van 996 Multischuurmachines kwam de VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine als beste uit onze Multischuurmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Multischuurmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Multischuurmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Multischuurmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Multischuurmachines

1Score: 9.8
VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine
Beste Multi-schuurmachine
VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W
BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Bosch Universal Sander 18V-10 (zonder
Bosch Universal Sander 18V-10 (zonder
Bosch
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Bosch PSM 100 A +
Bosch PSM 100 A +
Bosch
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Makita BO4565K
Makita BO4565K
Makita
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine
Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine
Bosch Professional
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu)
BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu)
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Stanley Fatmax SFMEE500S-QS
Stanley Fatmax SFMEE500S-QS
Stanley Fatmax
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Festool DTSC 400-Basic-ERGO - Promo
Festool DTSC 400-Basic-ERGO - Promo
Festool
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine Handpalmschuurmachine
Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine Handpalmschuurmachine
Powerplus
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Multischuurmachine Koopgids

Schuren is misschien niet de leukste klus, maar met de beste multischuurmachine gaat het wel sneller. Lees er hier meer over!

Welke schuurmachine gebruik je voor balken?

Als je balken wilt schuren, dan kun je het beste een bandschuurmachine gebruiken. Dit type schuurmachine heeft een langwerpig schuurvlak dat bedekt is met schuurpapier. Hiermee kun je snel en efficiënt grote oppervlakken schuren, zoals de brede vlakken van balken.

Als de balken klein zijn of als je alleen de hoeken en randen wilt schuren, dan kun je ook overwegen om een excentrische schuurmachine of een delta schuurmachine te gebruiken. Deze zijn beter geschikt voor het schuren van moeilijk bereikbare plekken en randen.

Welk type schuurmachine je uiteindelijk kiest, hangt af van de grootte en vorm van de balken en van de gewenste afwerking. Zorg ervoor dat je de juiste korrelgrootte van het schuurpapier kiest om het gewenste resultaat te krijgen.

Welke schuurmachine gebruik je voor deuren?

Als je deuren wilt schuren, dan kun je het beste een vlakschuurmachine, excentrische schuurmachine of een delta schuurmachine gebruiken.

Een vlakschuurmachine is een goede optie als je een groot oppervlak wilt schuren, zoals de brede delen van een deur. Het heeft een rechthoekige schuurzool en is daarom geschikt voor het schuren van vlakke oppervlakken.

Een excentrische schuurmachine is een veelzijdige machine die geschikt is voor het schuren van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en kunststof. Het heeft een ronde schuurzool die in een excentrische beweging draait en tegelijkertijd ronddraait, waardoor het snel en efficiënt kan schuren.

Een delta schuurmachine heeft een driehoekige schuurzool, wat het ideaal maakt voor het schuren van de hoeken en randen van deuren. Het kan ook worden gebruikt om moeilijk bereikbare plekken te schuren, zoals de ruimte tussen het deurkozijn en de deur.

Welke schuurmachine het meest geschikt is, hangt af van het type deur en het gewenste resultaat. Zorg er altijd voor dat je begint met een grove korrel schuurpapier en vervolgens overgaat op fijnere korrelgroottes voor het beste resultaat.

Kun je met een schuurmachine ook polijsten?

Sommige schuurmachines kunnen ook worden gebruikt voor polijsten, hoewel het niet de hoofdfunctie van de machine is. Voor het polijsten van materialen, zoals metalen, kunststoffen en sommige houtsoorten, wordt vaak een polijstschijf of polijstpasta gebruikt in combinatie met een schuurmachine.

Een excentrische schuurmachine met een polijstschijf is bijvoorbeeld geschikt voor het polijsten van autolakken of het verwijderen van krasjes en oneffenheden op metalen oppervlakken. 

Voor het polijsten van hout, kunststof en andere materialen, kan een polijstschijf worden gebruikt in combinatie met een vlakschuurmachine.

Het is wel belangrijk om op te merken dat niet alle schuurmachines geschikt zijn voor het polijsten. Schuurmachines met te hoge snelheden of te veel kracht kunnen het oppervlak van het materiaal beschadigen en kunnen daardoor juist ongewenste resultaten geven. 

Het is daarom altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant te raadplegen en ervoor te zorgen dat je de juiste machine en hulpmiddelen gebruikt voor het beoogde doel.

Wat is licht opschuren?

Licht opschuren is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat je een oppervlaklichtjes schuurt om het glad te maken en een betere hechting van verf, lak of vernis te bevorderen. Het is een veelgebruikte techniek in het voorbereidende werk voor het schilderen van meubels, muren en andere oppervlakken.

Licht opschuren wordt meestal uitgevoerd met fijn schuurpapier, bijvoorbeeld met een korrelgrootte van 220 of hoger. Het doel is om de bovenste laag van het oppervlak te verwijderen, eventuele onregelmatigheden of vuil te verwijderen en het oppervlak glad te maken, zonder te veel materiaal te verwijderen.

Het is belangrijk om niet te hard te schuren bij licht opschuren, anders kan het oppervlak te veel beschadigd raken en kan er te veel materiaal worden verwijderd. 

Licht opschuren wordt meestal uitgevoerd voordat er verf, lak of vernis wordt aangebracht, maar het kan ook worden gebruikt om de glansgraad van een bestaande laklaag te verminderen voordat er een nieuwe laag wordt aangebracht.

Welke schuurmachine gebruik je om een trap te schuren?

Als je een trap wilt schuren, zijn er verschillende soorten schuurmachines die je kunt gebruiken, afhankelijk van het type trap en het gewenste resultaat.

Een bandschuurmachine is bijvoorbeeld een goede optie voor het schuren van grote vlakken, zoals de treden van de trap. Het kan snel en efficiënt grote oppervlakken schuren en helpt om het werk sneller te doen dan bijvoorbeeld met een vlakschuurmachine. 

Zorg er wel voor dat je voorzichtig te werk gaat bij het gebruik van een bandschuurmachine om te voorkomen dat je te veel materiaal verwijdert en de trap beschadigt.

Een vlakschuurmachine kan ook worden gebruikt voor het schuren van een trap. Het is vooral handig voor het schuren van randen en hoeken van de trap. 

Hiermee kun je voorzichtiger en preciezer te werk gaan, omdat het schuurvlak van een vlakschuurmachine relatief klein is. Hiermee kun je ook eventuele details of decoraties op de trap gemakkelijker schuren.

Een excentrische schuurmachine of delta schuurmachine kan ook worden gebruikt voor het schuren van de trap, vooral als je alleen een paar hoeken en randen wilt schuren. 

Deze machines zijn geschikt voor het schuren van moeilijk bereikbare plekken en kunnen helpen om de trap een gladde en egale afwerking te geven.

Welke schuurmachine je uiteindelijk kiest, hangt af van het type trap en het gewenste resultaat. Ongeacht welke machine je gebruikt, zorg er altijd voor dat je begint met grof schuurpapier en overgaat op fijner schuurpapier om het gewenste resultaat te bereiken.

hero illustration

Hoe testen we Multischuurmachines?

Om de beste Multischuurmachine te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Multischuurmachine-test hebben we 996 Multischuurmachines geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Multischuurmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Multischuurmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Multischuurmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Multischuurmachine in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 996 Multischuurmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Multischuurmachines in een makkelijke lijst

1. Beste Multi-schuurmachine: VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine

 • list plusMet de puntvormige schuurzool is het gemakkelijk om zelfs de moeilijk bereikbare plekken te schuren.
 • list plusJe hebt minder last van stof dankzij de stofzuigaansluiting en de meegeleverde stofopvangbox.
 • list plusHet compacte, lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk om met één hand te gebruiken.

Nadelen VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine

 • list plusHet maakt veel lawaai.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
10
De VONROC PS501AC Multischuurmachine is perfect voor elke schuurklus in en om het huis. Met zijn puntvormige schuurzool kan ik zelfs de lastig bereikbare plekken moeiteloos schuren. Deze machine heeft een hoog toerental en aantal schuurbewegingen per minuut, waardoor ik snel materiaal kan verwijderen. Hij is geschikt voor het schuren van hout, kunststof en metaal, en ideaal voor kozijnen, traptreden en plinten. Zelfs oude verflagen verwijderen is geen probleem voor deze machine.

Een van de grootste voordelen van deze schuurmachine is de puntvormige schuurzool, waarmee ik overal kan schuren, zelfs in hoeken. Dankzij de stofzuigaansluiting en de meegeleverde stofopvangbox heb ik ook minder last van stof. Het compacte, lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk om de machine met één hand te gebruiken, en de soft grip zorgt voor comfort tijdens het schuren. De aan/uit schakelaar is goed geplaatst, zodat ik hem makkelijk kan bedienen zonder per ongeluk in of uit te schakelen. En het beste is dat ik de schakelaar niet constant hoef in te drukken, dus ik kan langdurig comfortabel werken.

Een andere handige eigenschap van deze schuurmachine is het draaibare driehoekige deel van het schuurpapier. Hierdoor kan ik het schuurpapier langer gebruiken en is het snel en eenvoudig te verwisselen dankzij de klittenbandbevestiging. De machine heeft ook verrassend veel kracht, dankzij het hoge toerental en aantal bewegingen per minuut, waardoor ik snel veel materiaal kan verwijderen.

Wat betreft de verpakking, deze is milieuvriendelijk en bevat de schuurmachine, een stofopvangbox en 6 stuks schuurpapier. Het is belangrijk om te weten dat er 2 jaar garantie op de VONROC PS501AC Multischuurmachine zit.

De reviews van gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze prijzen de kwaliteit van de machine en het gemak waarmee het schuren gaat. Ook wordt het lange snoer en de meegeleverde stofopvangbox gewaardeerd. Een gebruiker merkt op dat de machine ook geschikt is voor universeel schuurpapier, zoals dat van de Action. Wel wordt er genoemd dat de machine veel lawaai maakt, maar dat wordt niet als een groot nadeel gezien.

Al met al is de VONROC PS501AC Multischuurmachine een uitstekende keuze voor zowel de doe-het-zelver als de professional. Met zijn puntvormige schuurzool, stofopvangbox en krachtige prestaties, biedt deze machine alles wat je nodig hebt voor efficiënt en comfortabel schuren. Het is een betrouwbare en duurzame machine die zeker zijn prijs waard is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W

 • list plusKrachtige 220W motor voor snel en efficiënt schuren
 • list plusAutoselect draaiknop voor het kiezen van de juiste snelheid
 • list plusGeïntegreerd cyclonisch stofopvangsysteem voor een schonere werkomgeving

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W

 • list plusMogelijke kwaliteitsproblemen en slechte aftersales
 • list plusVerwarming van de machine en gebrek aan beschikbare vervangende onderdelen
 • list plusTeleurstellende prestaties bij het schuren van een side table

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.56
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
10
Ik heb de perfecte tool gevonden voor al mijn schuurklussen in en rondom het huis: de BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine! Met deze veelzijdige en krachtige schuurmachine kan ik elke klus aan. En met de Autoselect draaiknop kan ik altijd de juiste snelheid kiezen voor optimale prestaties. Hoe handig is dat?

Wat deze schuurmachine echt geweldig maakt, is dat hij wordt geleverd met maar liefst 19 accessoires. Zo heb ik altijd het juiste materiaal bij de hand voor elke specifieke schuurklus. Geen gedoe meer met het zoeken naar het juiste gereedschap, ik ben helemaal klaar om te schuren!

Een van de voordelen van de KA280K-QS is de krachtige 220W motor. Hiermee kan ik snel en efficiënt schuren, zonder gedoe. En met de achterhandgreep heb ik extra controle, zodat ik met twee handen kan schuren. Geen zorgen meer over het verliezen van grip, ik heb alles onder controle.

En laten we het klittenband schuurpapierbevestigingssysteem niet vergeten. Hierdoor kan ik sneller en efficiënter schuren. Geen gedoe meer met het vastmaken van het schuurpapier, het gaat allemaal zo soepel als een veertje. En met de softgrip en slimme ergonomie is het ook nog eens comfortabel om langdurig te gebruiken. Geen vermoeide handen meer, ik kan urenlang schuren zonder problemen.

Maar wat echt geweldig is, is het geïntegreerde cyclonische stofopvangsysteem. Dit zorgt ervoor dat ik een schonere werkomgeving heb. Geen stof dat door mijn hele huis dwarrelt, maar netjes opgevangen wordt. Vooral handig als ik binnen wil schuren. Ik hoef me geen zorgen te maken over het schoonmaken achteraf, alles blijft netjes op zijn plaats.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de KA280K-QS ook een profielschuurzool met 6 uitwisselbare detailpunten. Hiermee kan ik zelfs ingewikkelde vormen schuren. Geen klus is te moeilijk voor deze schuurmachine!

De specificaties van de KA280K-QS zijn ook indrukwekkend. Met een opgenomen vermogen van 220W en maar liefst 13000 onbelaste schuurbewegingen per minuut, kan ik elke klus aan. De diameter van de ronde zool is 125 mm en de afmetingen van de puntvormige zool zijn 100 x 165 mm. En met een snoerlengte van 3 meter heb ik genoeg bewegingsruimte.

Natuurlijk zijn er altijd gebruikers die negatieve ervaringen hebben. Zo is er een gebruiker die klaagt dat de machine te heet wordt en dat er geen vervangend onderdeel beschikbaar is. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook een teken van matige kwaliteit en slechte aftersales. En een andere gebruiker is teleurgesteld omdat de schuurmachine niet goed werkte bij het schuren van een side table. Het is belangrijk om deze punten in overweging te nemen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Maar gelukkig zijn er ook gebruikers die wel tevreden zijn met de KA280K-QS. Ze vinden het gemakkelijk in gebruik en zijn blij dat het schuurpapier eenvoudig te verwisselen is. Ook het stofopvangsysteem wordt gewaardeerd, omdat het zorgt voor minder stof in huis. Dit zijn allemaal positieve punten om rekening mee te houden.

Al met al lijkt de BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine een handige en veelzijdige tool te zijn voor schuurklussen in en rondom het huis. Met verschillende handige functies en accessoires, een krachtige motor en een geïntegreerd stofopvangsysteem. Maar let wel op de negatieve beoordelingen en zorg ervoor dat je een weloverwogen beslissing neemt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Bosch Universal Sander 18V-10 (zonder

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Universal Sander 18V-10 (zonder

 • list plusMogelijkheid om zonder gereedschap tussen verschillende schuurzolen te wisselen.
 • list plusMicrofilter stofbak houdt de werkplek netjes door rondslingerend stof op te vangen.
 • list plusWerkt op een Bosch POWER FOR ALL 18V accu die ook gebruikt kan worden op andere Bosch gereedschappen.

Nadelen Bosch Universal Sander 18V-10 (zonder

 • list plusSommige gebruikers ervaren de ergonomie als onhandig.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.54
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
8.83
Ik ben dol op de Bosch Universal Sander 18V-10! Deze accu multischuurmachine is perfect voor het schuren van hoekjes van kozijnen en grote oppervlakken zoals een tafelblad. Het beste is dat je zonder gereedschap kunt wisselen tussen een strijkijzervormige en rechthoekige schuurzool, dankzij het SDS systeem. Zo heb je altijd de juiste schuurzool voor elke klus bij de hand.

Wat ik echt geweldig vind aan de Bosch Universal Sander 18V-10 is de Microfilter stofbak. Deze vangt al het rondslingerende stof op, zodat je werkplek altijd netjes blijft. En het schuurpapier kan supersnel en gemakkelijk worden vervangen met het klittenbandsysteem. Geen gedoe meer met gedoe met schroeven en klemmen!

Deze schuurmachine werkt op een Bosch POWER FOR ALL 18V accu, die ook kan worden gebruikt op andere Bosch gereedschappen met een accu van dit systeem. Als je al elektrisch gereedschap van Bosch hebt met een accu van dit systeem, is dit echt superhandig.

De Bosch Universal Sander 18V-10 is een verbetering ten opzichte van eerdere modellen. Het heeft het Bosch microfiltersysteem geïntegreerd, waardoor al het stof direct wordt afgezogen in de meegeleverde microfilterbox. Dat betekent minder stof tijdens het schuren. En het schuurplateau is opgedeeld in twee delen, zodat je het schuurpapier en het schuurplateau moeiteloos kunt losmaken en draaien voor optimaal gebruik van het schuurpapier. Het schuurpapier blijft ook na intensief gebruik nog steeds goed vastzitten dankzij de microklithechting.

Over het algemeen zijn gebruikers van de Bosch Universal Sander 18V-10 erg tevreden. Ze vinden het geweldig dat er geen kabel aan zit en het verwisselen van de schuurbladen is supergemakkelijk met het klittenbandsysteem. De accu gaat lang mee en het wordt aanbevolen om een grote accu aan te schaffen en er twee te hebben, zodat je lekker door kunt werken.

Een andere gebruiker vindt het een zeer gebruiksvriendelijke schuurmachine en is vooral enthousiast over hoe makkelijk je de machine kunt ombouwen van een delta naar een vlakke rechthoekige schuurmachine. Ook gaat de accu langer mee dan verwacht.

Een gebruiker die eerder een Bosch schuurmachine had die na drie weken stuk ging, is overgestapt naar de Bosch Universal Sander 18V-10 vanwege het aanpasbare toerental. Hij vindt de ergonomie van de machine iets onhandig, maar is tevreden met de verminderde kracht en het lagere geluidsniveau. Het schuurpapier gaat langer mee en de machine zuigt veel beter, waardoor er bijna geen stofwolk meer te zien is in huis. Het dopje van de stofopvanger kan ook eenvoudig worden losgedraaid, zodat schoonmaken een fluitje van een cent is.

Al met al is de Bosch Universal Sander 18V-10 een veelzijdige en handige schuurmachine. Met handige functies zoals het verwisselen van schuurzolen zonder gereedschap en het Bosch microfiltersysteem dat het stof direct afzuigt. En als je al elektrisch gereedschap van Bosch hebt met een accu van dit systeem, is het gebruik van deze schuurmachine nog handiger. Sommige gebruikers vinden de ergonomie iets onhandig, maar de meeste gebruikers zijn zeer tevreden over de prestaties en functionaliteit van de Bosch Universal Sander 18V-10.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Bosch PSM 100 A +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PSM 100 A +

 • list plusCompact en comfortabel in gebruik
 • list plusKan in nauwe hoeken komen
 • list plusWordt geleverd met 30 schuurvellen

Nadelen Bosch PSM 100 A +

 • list plusMoeilijk om de stofopvangcontainer leeg te maken

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.01
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
9.23
Ik ben echt blij met de Bosch PSM 100 A! Deze multischuurmachine wordt geleverd met maar liefst 30 schuurvellen, dus ik heb gelijk een complete set om mee te werken. Met de verschillende korrelgroottes kan ik zowel grof als fijn schuurwerk doen.

Wat ik echt geweldig vind aan deze multischuurmachine is zijn vorm. Dankzij het driehoekige schuurplateau kan ik gemakkelijk in alle hoekjes van mijn meubilair, kozijnen of traptreden komen. En het schuurplateau is ook nog eens in tweeën gedeeld, waardoor ik het schuurpapier optimaal kan gebruiken. Het verwisselen van schuurpapier is super eenvoudig dankzij het klithechtsysteem.

De Bosch PSM 100 A is perfect voor het werken in hoeken, langs randen en op kleinere platte oppervlakken. Hij is geschikt voor houten (hardhout en zacht hout), gelakte en geverfde oppervlakken. Dus ik kan zonder problemen aan mijn meubels, deuren, kozijnen, planken en houten speelgoed werken.

Deze multischuurmachine wordt echt geprezen door gebruikers vanwege de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak. Hij is stevig en van duurzame kwaliteit. Het formaat is perfect en hij ligt lekker in de hand, dus ik kan comfortabel werken. En het resultaat van het schuren is ook top, zowel op gladde oppervlakken als in hoekjes. Ik ben ook erg blij met de hoeveelheid stof die vrijkomt tijdens het schuren, want deze kleine machine zuigt het stof zelf op.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is het opvangbakje voor het stof. Het is soms lastig om het bakje te legen, omdat het moeilijk open te krijgen is. Dit kan wel eens frustrerend zijn, want het stof valt langzaam uit het bakje en zo komt mijn huis alsnog onder het stof te zitten.

Maar ondanks dat kleine minpuntje, is de Bosch PSM 100 A echt een geweldige multischuurmachine met veel talent. Hij is makkelijk in gebruik, levert een goed geschuurd resultaat en kan verschillende schuurklussen aan. En die 30 schuurvellen die erbij zitten, zijn echt een mooie bonus. Dus als je een multischuurmachine zoekt die zowel grof als fijn schuurwerk aankan en gemakkelijk in hoekjes kan komen, dan is de Bosch PSM 100 A echt een goede keuze. 💪

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 weken

Bekijk prijs

5. Makita BO4565K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita BO4565K

 • list plusPerfect voor het schuren van moeilijk bereikbare hoeken, trappen en frames.
 • list plusDriehoekige schuurpad maakt nauwkeurig schuren in kleine hoeken mogelijk.
 • list plusHoge schuursnelheid van 28.000 bewegingen per minuut voor efficiënt werk.

Nadelen Makita BO4565K

 • list plusDriehoekige schuurpad kan mogelijk niet zoveel stof opvangen als een rechthoekige pad.
 • list plusDe schuurpad wordt als fragiel beschouwd en vereist voorzichtig hanteren om beschadiging te voorkomen.
 • list plusHoge geluidsniveau na langdurig gebruik, het wordt aanbevolen om gehoorbescherming te gebruiken.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.43
Gebruiksgemak
8.94
Ik ben de Makita BO4565K en ik ben de perfecte schuurmachine voor het schuren van lastig bereikbare hoekjes, trappen en kozijnen. Met mijn driehoekige schuurzool bied ik de mogelijkheid om nauwkeurig te schuren in precieze hoeken. Ik maak maar liefst 28.000 schuurbewegingen per minuut, waardoor je snel en efficiënt kunt werken.

Een belangrijk voordeel van mij is mijn stofafzuiging. Dankzij mijn stofbox wordt al het stof tijdens het schuren opgevangen, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het opruimen en meer tijd overhoudt voor andere klussen. Bovendien beperk ik het aantal trillingen door het gebruik van contragewichten, waardoor ik niet alleen veelzijdig ben, maar ook gebruiksvriendelijk.

Ik ben ook erkend door Inspectie SZW en maak deel uit van het door TNO-gecertificeerde stofvrij werken aanbod. Dit is een belangrijk aspect voor professionals die veel met schuurmachines werken.

Ik ben de opvolger van eerdere modellen en ik ben op verschillende punten verbeterd. Zo heb ik een verbeterde stofafzuiging en duurzamere steunen van de schuurzool. Daarnaast is mijn ergonomische vormgeving verbeterd, waardoor je meer controle hebt tijdens het werken. Ook heb ik meer motorvermogen, wat resulteert in betere prestaties.

Gebruikers zijn zeer tevreden over mij. Ze prijzen mijn ergonomische design en het feit dat ze zonder last van vermoeide handen of armen kunnen schuren. Daarnaast waarderen ze mijn snelle en efficiënte werking, vooral bij het schuren van lastige hoekjes en details. De stofafzuiging wordt over het algemeen als afdoende ervaren, maar sommige gebruikers merken op dat mijn driehoekige schuurzool minder stof opneemt dan de rechthoekige zool. Ook wordt mijn schuurzool als kwetsbaar beschouwd en is het raadzaam om voorzichtig te zijn om schade te voorkomen.

Een ander punt van aandacht is mijn geluidsniveau. Na enkele uren schuren kan dit belastend zijn voor de oren, dus het is aan te raden om een gehoorbescherming te gebruiken.

Al met al ben ik een degelijke en robuuste schuurmachine die uitblinkt in precisiewerk. Met mijn driehoekige schuurzool en goede stofafzuiging ben ik de ideale keuze voor het schuren van lastige hoekjes en moeilijk bereikbare plaatsen. Hoewel er enkele punten van verbetering zijn, zoals de stofopname van mijn driehoekige zool en het geluidsniveau, zijn de overwegend positieve gebruikerservaringen een indicatie van mijn kwaliteit en prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine

 • list plusCompact en ergonomisch ontwerp
 • list plusRobuust klemsysteem voor eenvoudige en snelle vervanging van schuurpapier
 • list plusEffectieve stofafzuiging voor een schone werkomgeving

Nadelen Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine

 • list plusMoeilijkheid bij het vinden van schuurpapier voor de delta voet
 • list plusMogelijke betrouwbaarheidsproblemen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
8.03
Gebruiksgemak
8.62
Ik heb de perfecte schuurmachine gevonden: de Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine! Deze compacte en ergonomische vlakschuurmachine is precies wat je nodig hebt voor het schuren van kleine oppervlakken. Met zijn handige snoer en robuuste klemsysteem maakt hij het schuren een fluitje van een cent.

Wat ik zo geweldig vind aan de Bosch Professional GSS 160 is het klemsysteem en de klithechting. Het verwisselen en aanbrengen van schuurpapier is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Geen gedoe meer, gewoon snel en efficiënt werken. En als klap op de vuurpijl wordt de machine geleverd met een stofbox inclusief microfilter, zodat je altijd in een schone omgeving kunt werken.

Deze multischuurmachine is geschikt voor verschillende materialen, zoals hout, fineer, lak, vulmiddel, steen en kunststofoppervlakken. Hij is echt een alleskunner als het gaat om schuren en oppervlakafwerking. En het beste is dat hij compatibel is met het Bosch Click & Clean System, waardoor je nog meer flexibiliteit en gebruiksgemak hebt.

Als het gaat om gebruikerservaringen, zijn de meeste reviews positief. Mensen zijn enthousiast over de duurzaamheid en hoge kwaliteit van de machine, evenals de uitstekende stofafzuiging. Ze vinden het apparaat handig in gebruik en merken op dat het minder trilling veroorzaakt dan eerdere modellen. Natuurlijk zijn er ook enkele negatieve opmerkingen, zoals de moeilijke verkrijgbaarheid van schuurpapier voor de deltavoet en mogelijke betrouwbaarheidsproblemen. Maar over het algemeen lijken de positieve eigenschappen van de machine te overheersen.

Dus als je op zoek bent naar een handige en veelzijdige schuurmachine voor kleine oppervlakken, dan is de Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine echt iets voor jou. Hij biedt comfort en gemak tijdens het werken, en met de goede stofafzuiging houd je altijd een schone werkomgeving. Het is belangrijk om te weten dat deze machine zich onderscheidt door zijn duurzaamheid en hoge kwaliteit, maar het is altijd verstandig om rekening te houden met eventuele beperkingen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en laat die oppervlakken glanzen! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu)

 • list plusCompact en draadloos, waardoor het gemakkelijk wendbaar en flexibel is.
 • list plusUitwisselbare batterij met andere BLACK+DECKER gereedschappen in het 18V-platform.
 • list plusHoge schuursnelheid en efficiënte prestaties.

Nadelen BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu)

 • list plusWordt geleverd zonder batterij en oplader, die apart moeten worden aangeschaft.
 • list plusHet geluidsniveau van 79.2 dB(A) kan als luid worden ervaren.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.71
Functionaliteit
8.52
Gebruiksgemak
7.92
De BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu) is mijn favoriete schuurmachine. Hij is compact, draadloos en super handig in gebruik. Met de 18 volt accu heb ik geen gedoe meer met verlengsnoeren en kan ik overal gemakkelijk schuren. Of het nu traptreden zijn of lastige hoeken, met deze schuurmachine kan ik met één hand moeiteloos manoeuvreren. En met 12.000 schuurbewegingen per minuut kan ik snel en efficiënt stoelen, trapleuningen en andere oppervlakken egaliseren.

Wat deze schuurmachine echt bijzonder maakt is dat hij deel uitmaakt van het BLACK+DECKER 18V accu platform. Dat betekent dat de accu uitwisselbaar is met al mijn andere BLACK+DECKER gereedschappen. Super handig als je al andere apparaten hebt! Met 12.000 schuurbewegingen per minuut is deze detailschuurmachine de snelste in zijn klasse. En dankzij de twee grip posities kan ik hem comfortabel gebruiken, zowel horizontaal als verticaal. Het Mouse-design van de schuurmachine zorgt ervoor dat ik zelfs de moeilijk bereikbare plekken kan schuren. En de stofzak heeft een nieuw design gekregen voor betere stofopvang en luchtdoorvoer. De machine is ook compatibel met een inschuifbare 18V 1.5 Ah Lithium-Ion accu.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over de BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ. Gebruikers zijn dol op dit apparaat omdat het zo handig is in gebruik en draadloos werkt. De accu gaat lang genoeg mee en kan tijdens een koffiepauze weer opgeladen worden. En wat ik echt geweldig vind, is dat de schuurmachine krachtig genoeg is om zelfs in hoeken te werken. Het wisselen van de schuurbladen gaat ook super makkelijk. Daarnaast ervaren gebruikers de schuurmachine als duurzaam en van hoge kwaliteit. Hij ligt lekker in de hand en is gewoon heel gebruiksvriendelijk.

Maar er zijn ook een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De schuurmachine wordt zonder accu en oplader geleverd, dus die moet je apart aanschaffen als je die nog niet hebt. En het geluidsniveau van 79.2 dB(A) kan als luid ervaren worden, dus zorg voor goede gehoorbescherming.

Al met al kan ik zeggen dat de BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ echt een top schuurmachine is. Hij is draadloos, krachtig en super gebruiksvriendelijk. Ideaal voor het schuren van allerlei oppervlakken, zelfs op lastige plekken. En hoewel je een aparte accu en oplader moet kopen, is het BLACK+DECKER 18V accu platform echt een pluspunt. Ik kan deze schuurmachine dan ook van harte aanbevelen aan zowel doe-het-zelvers als professionals. Het is een betrouwbare keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Stanley Fatmax SFMEE500S-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stanley Fatmax SFMEE500S-QS

 • list plusUitstekende keuze voor het schuren van grote oppervlakken
 • list plus360 graden led-verlichting voor goed zicht tijdens het schuren
 • list plusVerstelbare handgreep tot 1,8 meter voor het bereiken van hogere plafonds

Nadelen Stanley Fatmax SFMEE500S-QS

 • list plusGewicht kan een uitdaging zijn bij langdurig boven-het-hoofd gebruik
 • list plusSlechts één velletje schuurpapier meegeleverd

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.08
Functionaliteit
7.85
Gebruiksgemak
7.89
Ik ben dolenthousiast om de Stanley Fatmax SFMEE500S-QS aan je voor te stellen, dé excenterschuurmachine voor het schuren van grote oppervlakken zoals muren, gipsplaten en plafonds. Wat deze machine echt bijzonder maakt, is de 360 graden led-verlichting rondom de schuurzool. Zo heb ik altijd perfect zicht op mijn schuurwerk en laat ik geen centimeter onaangeroerd. En wist je dat de handgreep verstelbaar is tot wel 1,8 meter? Hierdoor kan ik zonder problemen ook die hogere plafonds bereiken.

Met een krachtige motor van 750 watt kan ik zelfs de zwaarste klussen met gemak aan. En ondanks mijn hoge vermogen voel je me nauwelijks in je handen. Met een gewicht van slechts 3,8 kilogram is het super comfortabel om langdurig achter elkaar te schuren. Niets staat me in de weg om jouw project tot in de puntjes af te werken.

En weet je wat ook zo handig is? Ik kan mijn steel in tweeën buigen, zodat ik makkelijk op te bergen ben in de meegeleverde softbag. Ideaal voor als je me op verschillende locaties wil gebruiken. Zo ben ik altijd klaar voor actie, waar je me ook nodig hebt.

De gebruikersreviews zijn duidelijk: ik ben een topproduct. Gebruikers zijn razend enthousiast over mijn snelheid en precisie bij het schuren van grote oppervlakken. Ze vinden mijn led-verlichting superhandig en merken op dat ik vrijwel geen stof produceer wanneer ze me aansluiten op een stofzuiger. En dankzij mijn flexibele stofzuigerslang met adapter, die tot wel 5 meter kan worden verlengd, blijft de werkomgeving schoon en netjes.

Nu moet ik eerlijk zijn: ik ben geen lichtgewicht. Bij langdurig gebruik boven je hoofd kan het nodig zijn om sterke armspieren te hebben. En ja, ik kom maar met één velletje schuurpapier. Dat is een klein minpuntje, maar ik weet zeker dat je snel en makkelijk extra schuurpapier kunt vinden.

Al met al ben ik de perfecte keuze voor mensen die regelmatig grote oppervlakken moeten schuren. Met mijn 360 graden led-verlichting zorg ik voor een nauwkeurige afwerking en met mijn krachtige motor kan ik zelfs de zwaarste klussen aan. En dankzij mijn lichte gewicht en handige opbergmogelijkheden ben ik ook nog eens super praktisch. Natuurlijk zijn er een paar kleine nadelen, maar de voordelen van mij als schuurmachine zijn duidelijk veel groter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Festool DTSC 400-Basic-ERGO - Promo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Festool DTSC 400-Basic-ERGO - Promo

 • list plusKrachtige 18V Ergo-accu in combinatie met koolborstelloze EC-TEC motor
 • list plusCompact formaat en lichtgewicht voor comfortabel werken
 • list plusFlexibel gebruik met zowel accu als plug it kabel

Nadelen Festool DTSC 400-Basic-ERGO - Promo

 • list plusSet bevat geen uitgebreide accessoires

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.76
Gebruiksgemak
7.77
Ik ben enthousiast om de Festool DTSC 400-Basic-ERGO - Promo 2022 - 18V Li-Ion accu deltaschuurmachine set aan je voor te stellen! Met deze schuurmachine op accu kun je moeiteloos schuren zonder gedoe met snoeren of slangen. Het compacte formaat en het lichte gewicht van slechts 1,4 kg zorgen ervoor dat je comfortabel kunt werken.

Een van de sterke punten van de Festool DTSC 400-Basic-ERGO is de krachtige 18V Ergo-accu in combinatie met de koolborstelloze EC-TEC motor. Hierdoor heb je net zoveel kracht als bij een schuurmachine die op het stopcontact is aangesloten. En met een capaciteit van 3,1 Ah heeft de accu een lange looptijd. Wat deze machine echt uniek maakt, is dat je er ook een plug it kabel op kunt aansluiten. Zo kun je de machine ook zonder accu gebruiken, bijvoorbeeld in combinatie met een Festool mobiele stofzuiger.

De Festool DTSC 400-Basic-ERGO wordt geleverd met een StickFix schuurzool van 100 x 150 mm, een Festool PROTECTOR om voorzichtig langs raamvlakken, kozijnen en panelen te schuren, en een Longlife-stofopvangzak van extra duurzaam polyester-vlies. Deze stofopvangzak in combinatie met een Festool mobiele stofzuiger zorgt ervoor dat je stofvrij en gezond kunt werken.

Deze schuurmachine is ideaal voor situaties waar geen stroomaansluiting beschikbaar is, zoals buitenshuis of op een steiger. Ook bij verticale vlakken of bovenhands werken is deze machine een uitkomst. Je kunt met één hand kleine en smalle vlakken schuren, maar ook verf en lak afschuren van kozijnen, deur- en daklijsten. En met de plug it-netadapter kun je de machine zelfs continu gebruiken in combinatie met een Festool mobiele stofzuiger binnenshuis.

Hoewel we geen specifieke gebruikersbeoordelingen hebben, kunnen we op basis van de technische specificaties concluderen dat de Festool DTSC 400-Basic-ERGO een krachtige en veelzijdige schuurmachine is. De accu zorgt voor een lange werktijd en het ergonomische ontwerp maakt het werken met deze machine comfortabel. En de mogelijkheid om de machine zowel met accu als met een plug it kabel te gebruiken, maakt het een flexibele keuze voor verschillende werksituaties.

De Festool DTSC 400-Basic-ERGO - Promo 2022 - 18V Li-Ion accu deltaschuurmachine set biedt dus veel voordelen en functionaliteiten. Het enige mogelijke nadeel is dat de set geen uitgebreide accessoires bevat, maar je kunt altijd losse accessoires aanschaffen. Kortom, deze schuurmachine is perfect voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige schuurmachine op accu. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine Handpalmschuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine Handpalmschuurmachine

 • list plusComfortabele en handige tool voor het schuren van moeilijk bereikbare plekjes
 • list plusCompact en licht van gewicht, gemakkelijk met één hand te bedienen
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine Handpalmschuurmachine

 • list plusMoeilijk om aan bijpassend schuurpapier te komen

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.52
Functionaliteit
7.26
Gebruiksgemak
6.88
De Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine is mijn veelzijdige en handige maatje als het gaat om het schuren van lastige plekjes. Of het nu gaat om kozijnen, traptreden, plinten of andere kleine oppervlakken, deze multischuurmachine klaart de klus zonder moeite. Met zijn puntige schuurzool bereik ik zelfs de meest vervelende hoekjes.

Het comfortabele gebruik van deze schuurmachine is echt top. Dankzij de soft grip ligt hij heerlijk in mijn hand tijdens het schuren. En weet je wat nog beter is? Hij is compact en licht van gewicht, dus ik bedien hem met gemak met één hand en kan zelfs verticaal schuren. Het schuurpapier verwisselen is een fluitje van een cent dankzij de klittenbandbevestiging.

Met een vermogen van 140 W en een toerental van 13000 min-1 is deze schuurmachine ook nog eens super efficiënt. Hij heeft een schuuroppervlak van 140 x 140 x 80 mm en een oscillatiesnelheid van 26000 min-1, waardoor ik snel en nauwkeurig te werk kan gaan. En met een snoer van 2 meter heb ik genoeg bewegingsvrijheid. Het geluidsniveau van 75 dB zorgt ervoor dat ik in alle rust kan werken.

Bij de Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine krijg ik maar liefst 5 schuurpapieren (2 x K80, 2 x K120, 1 x K240) en een stofzak meegeleverd. Dus ik kan meteen aan de slag met mijn schuurwerkzaamheden. De stofzak vangt keurig al het schuurstof op, zodat het niet door de hele ruimte dwarrelt.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met deze schuurmachine. Hij ligt lekker in de hand en is makkelijk te gebruiken. Het wordt ook gewaardeerd dat er een stofzak wordt meegeleverd om het schuurstof op te vangen. Sommige gebruikers merken op dat het vinden van bijpassend schuurpapier een uitdaging kan zijn, maar dat nemen we voor lief.

De Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine biedt echt waar voor je geld. Hij is betaalbaar en van goede kwaliteit. En het beste is dat de benodigde schuurpads makkelijk verkrijgbaar zijn en slechts een paar euro kosten.

Al met al is de Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine een handige en betrouwbare tool voor het schuren van lastige plekjes. Hij is makkelijk in gebruik, levert goede prestaties en wordt geleverd met handige accessoires. Dus ook al kan het vinden van bijpassend schuurpapier soms een uitdaging zijn, de voordelen van deze machine maken het zeker de moeite waard. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Multischuurmachines. Er zijn immers 996 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!