Wat is de beste Multischuurmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het kopen van een goede Multischuurmachine is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Multischuurmachine van 2024? Na het testen van 996 Multischuurmachines kwam de Bosch PSM 100 A + als beste uit onze Multischuurmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Multischuurmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Multischuurmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Multischuurmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Multischuurmachines

1Score: 9.7
Bosch PSM 100 A +
Bosch PSM 100 A +
Bosch
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine Handpalmschuurmachine
Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine Handpalmschuurmachine
Powerplus
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W
BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine
Beste Multi-schuurmachine
VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Bosch PSM 80 A Multischuurmachine
Bosch PSM 80 A Multischuurmachine
Bosch
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Makita BO4565K
Makita BO4565K
Makita
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine
Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine
Bosch Professional
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu)
BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu)
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
BLACKDECKER BLACK+DECKER Mouse BEW230-QS detailschuurmachine
BLACKDECKER BLACK+DECKER Mouse BEW230-QS detailschuurmachine
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Bosch EasySander 18V-8 Accu multischuurmachine
Bosch EasySander 18V-8 Accu multischuurmachine
Bosch
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Multischuurmachine Koopgids

Schuren is misschien niet de leukste klus, maar met de beste multischuurmachine gaat het wel sneller. Lees er hier meer over!

Welke schuurmachine gebruik je voor balken?

Als je balken wilt schuren, dan kun je het beste een bandschuurmachine gebruiken. Dit type schuurmachine heeft een langwerpig schuurvlak dat bedekt is met schuurpapier. Hiermee kun je snel en efficiënt grote oppervlakken schuren, zoals de brede vlakken van balken.

Als de balken klein zijn of als je alleen de hoeken en randen wilt schuren, dan kun je ook overwegen om een excentrische schuurmachine of een delta schuurmachine te gebruiken. Deze zijn beter geschikt voor het schuren van moeilijk bereikbare plekken en randen.

Welk type schuurmachine je uiteindelijk kiest, hangt af van de grootte en vorm van de balken en van de gewenste afwerking. Zorg ervoor dat je de juiste korrelgrootte van het schuurpapier kiest om het gewenste resultaat te krijgen.

Welke schuurmachine gebruik je voor deuren?

Als je deuren wilt schuren, dan kun je het beste een vlakschuurmachine, excentrische schuurmachine of een delta schuurmachine gebruiken.

Een vlakschuurmachine is een goede optie als je een groot oppervlak wilt schuren, zoals de brede delen van een deur. Het heeft een rechthoekige schuurzool en is daarom geschikt voor het schuren van vlakke oppervlakken.

Een excentrische schuurmachine is een veelzijdige machine die geschikt is voor het schuren van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en kunststof. Het heeft een ronde schuurzool die in een excentrische beweging draait en tegelijkertijd ronddraait, waardoor het snel en efficiënt kan schuren.

Een delta schuurmachine heeft een driehoekige schuurzool, wat het ideaal maakt voor het schuren van de hoeken en randen van deuren. Het kan ook worden gebruikt om moeilijk bereikbare plekken te schuren, zoals de ruimte tussen het deurkozijn en de deur.

Welke schuurmachine het meest geschikt is, hangt af van het type deur en het gewenste resultaat. Zorg er altijd voor dat je begint met een grove korrel schuurpapier en vervolgens overgaat op fijnere korrelgroottes voor het beste resultaat.

Kun je met een schuurmachine ook polijsten?

Sommige schuurmachines kunnen ook worden gebruikt voor polijsten, hoewel het niet de hoofdfunctie van de machine is. Voor het polijsten van materialen, zoals metalen, kunststoffen en sommige houtsoorten, wordt vaak een polijstschijf of polijstpasta gebruikt in combinatie met een schuurmachine.

Een excentrische schuurmachine met een polijstschijf is bijvoorbeeld geschikt voor het polijsten van autolakken of het verwijderen van krasjes en oneffenheden op metalen oppervlakken. 

Voor het polijsten van hout, kunststof en andere materialen, kan een polijstschijf worden gebruikt in combinatie met een vlakschuurmachine.

Het is wel belangrijk om op te merken dat niet alle schuurmachines geschikt zijn voor het polijsten. Schuurmachines met te hoge snelheden of te veel kracht kunnen het oppervlak van het materiaal beschadigen en kunnen daardoor juist ongewenste resultaten geven. 

Het is daarom altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant te raadplegen en ervoor te zorgen dat je de juiste machine en hulpmiddelen gebruikt voor het beoogde doel.

Wat is licht opschuren?

Licht opschuren is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat je een oppervlaklichtjes schuurt om het glad te maken en een betere hechting van verf, lak of vernis te bevorderen. Het is een veelgebruikte techniek in het voorbereidende werk voor het schilderen van meubels, muren en andere oppervlakken.

Licht opschuren wordt meestal uitgevoerd met fijn schuurpapier, bijvoorbeeld met een korrelgrootte van 220 of hoger. Het doel is om de bovenste laag van het oppervlak te verwijderen, eventuele onregelmatigheden of vuil te verwijderen en het oppervlak glad te maken, zonder te veel materiaal te verwijderen.

Het is belangrijk om niet te hard te schuren bij licht opschuren, anders kan het oppervlak te veel beschadigd raken en kan er te veel materiaal worden verwijderd. 

Licht opschuren wordt meestal uitgevoerd voordat er verf, lak of vernis wordt aangebracht, maar het kan ook worden gebruikt om de glansgraad van een bestaande laklaag te verminderen voordat er een nieuwe laag wordt aangebracht.

Welke schuurmachine gebruik je om een trap te schuren?

Als je een trap wilt schuren, zijn er verschillende soorten schuurmachines die je kunt gebruiken, afhankelijk van het type trap en het gewenste resultaat.

Een bandschuurmachine is bijvoorbeeld een goede optie voor het schuren van grote vlakken, zoals de treden van de trap. Het kan snel en efficiënt grote oppervlakken schuren en helpt om het werk sneller te doen dan bijvoorbeeld met een vlakschuurmachine. 

Zorg er wel voor dat je voorzichtig te werk gaat bij het gebruik van een bandschuurmachine om te voorkomen dat je te veel materiaal verwijdert en de trap beschadigt.

Een vlakschuurmachine kan ook worden gebruikt voor het schuren van een trap. Het is vooral handig voor het schuren van randen en hoeken van de trap. 

Hiermee kun je voorzichtiger en preciezer te werk gaan, omdat het schuurvlak van een vlakschuurmachine relatief klein is. Hiermee kun je ook eventuele details of decoraties op de trap gemakkelijker schuren.

Een excentrische schuurmachine of delta schuurmachine kan ook worden gebruikt voor het schuren van de trap, vooral als je alleen een paar hoeken en randen wilt schuren. 

Deze machines zijn geschikt voor het schuren van moeilijk bereikbare plekken en kunnen helpen om de trap een gladde en egale afwerking te geven.

Welke schuurmachine je uiteindelijk kiest, hangt af van het type trap en het gewenste resultaat. Ongeacht welke machine je gebruikt, zorg er altijd voor dat je begint met grof schuurpapier en overgaat op fijner schuurpapier om het gewenste resultaat te bereiken.

hero illustration

Hoe testen we Multischuurmachines?

Om de beste Multischuurmachine te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Multischuurmachine-test hebben we 996 Multischuurmachines vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Multischuurmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Multischuurmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Multischuurmachine-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste Multischuurmachine in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 996 Multischuurmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Multischuurmachines op een rij

1. Bosch PSM 100 A +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PSM 100 A +

 • list plusCompact en comfortabel in gebruik
 • list plusKan in nauwe hoeken komen
 • list plusWordt geleverd met 30 schuurvellen

Nadelen Bosch PSM 100 A +

 • list plusMoeilijk om de stofopvangcontainer leeg te maken

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.97
Functionaliteit
9.19
Gebruiksgemak
9.85
Ik ben echt blij met de Bosch PSM 100 A! Deze multischuurmachine wordt geleverd met maar liefst 30 schuurvellen, dus ik heb gelijk een complete set om mee te werken. Met de verschillende korrelgroottes kan ik zowel grof als fijn schuurwerk doen.

Wat ik echt geweldig vind aan deze multischuurmachine is zijn vorm. Dankzij het driehoekige schuurplateau kan ik gemakkelijk in alle hoekjes van mijn meubilair, kozijnen of traptreden komen. En het schuurplateau is ook nog eens in tweeën gedeeld, waardoor ik het schuurpapier optimaal kan gebruiken. Het verwisselen van schuurpapier is super eenvoudig dankzij het klithechtsysteem.

De Bosch PSM 100 A is perfect voor het werken in hoeken, langs randen en op kleinere platte oppervlakken. Hij is geschikt voor houten (hardhout en zacht hout), gelakte en geverfde oppervlakken. Dus ik kan zonder problemen aan mijn meubels, deuren, kozijnen, planken en houten speelgoed werken.

Deze multischuurmachine wordt echt geprezen door gebruikers vanwege de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak. Hij is stevig en van duurzame kwaliteit. Het formaat is perfect en hij ligt lekker in de hand, dus ik kan comfortabel werken. En het resultaat van het schuren is ook top, zowel op gladde oppervlakken als in hoekjes. Ik ben ook erg blij met de hoeveelheid stof die vrijkomt tijdens het schuren, want deze kleine machine zuigt het stof zelf op.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is het opvangbakje voor het stof. Het is soms lastig om het bakje te legen, omdat het moeilijk open te krijgen is. Dit kan wel eens frustrerend zijn, want het stof valt langzaam uit het bakje en zo komt mijn huis alsnog onder het stof te zitten.

Maar ondanks dat kleine minpuntje, is de Bosch PSM 100 A echt een geweldige multischuurmachine met veel talent. Hij is makkelijk in gebruik, levert een goed geschuurd resultaat en kan verschillende schuurklussen aan. En die 30 schuurvellen die erbij zitten, zijn echt een mooie bonus. Dus als je een multischuurmachine zoekt die zowel grof als fijn schuurwerk aankan en gemakkelijk in hoekjes kan komen, dan is de Bosch PSM 100 A echt een goede keuze. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 weken

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine Handpalmschuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine Handpalmschuurmachine

 • list plusComfortabele en handige tool voor het schuren van moeilijk bereikbare plekjes
 • list plusCompact en licht van gewicht, gemakkelijk met één hand te bedienen
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine Handpalmschuurmachine

 • list plusMoeilijk om aan bijpassend schuurpapier te komen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
9.01
De Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine is mijn veelzijdige en handige maatje als het gaat om het schuren van lastige plekjes. Of het nu gaat om kozijnen, traptreden, plinten of andere kleine oppervlakken, deze multischuurmachine klaart de klus zonder moeite. Met zijn puntige schuurzool bereik ik zelfs de meest vervelende hoekjes.

Het comfortabele gebruik van deze schuurmachine is echt top. Dankzij de soft grip ligt hij heerlijk in mijn hand tijdens het schuren. En weet je wat nog beter is? Hij is compact en licht van gewicht, dus ik bedien hem met gemak met één hand en kan zelfs verticaal schuren. Het schuurpapier verwisselen is een fluitje van een cent dankzij de klittenbandbevestiging.

Met een vermogen van 140 W en een toerental van 13000 min-1 is deze schuurmachine ook nog eens super efficiënt. Hij heeft een schuuroppervlak van 140 x 140 x 80 mm en een oscillatiesnelheid van 26000 min-1, waardoor ik snel en nauwkeurig te werk kan gaan. En met een snoer van 2 meter heb ik genoeg bewegingsvrijheid. Het geluidsniveau van 75 dB zorgt ervoor dat ik in alle rust kan werken.

Bij de Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine krijg ik maar liefst 5 schuurpapieren (2 x K80, 2 x K120, 1 x K240) en een stofzak meegeleverd. Dus ik kan meteen aan de slag met mijn schuurwerkzaamheden. De stofzak vangt keurig al het schuurstof op, zodat het niet door de hele ruimte dwarrelt.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met deze schuurmachine. Hij ligt lekker in de hand en is makkelijk te gebruiken. Het wordt ook gewaardeerd dat er een stofzak wordt meegeleverd om het schuurstof op te vangen. Sommige gebruikers merken op dat het vinden van bijpassend schuurpapier een uitdaging kan zijn, maar dat nemen we voor lief.

De Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine biedt echt waar voor je geld. Hij is betaalbaar en van goede kwaliteit. En het beste is dat de benodigde schuurpads makkelijk verkrijgbaar zijn en slechts een paar euro kosten.

Al met al is de Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine een handige en betrouwbare tool voor het schuren van lastige plekjes. Hij is makkelijk in gebruik, levert goede prestaties en wordt geleverd met handige accessoires. Dus ook al kan het vinden van bijpassend schuurpapier soms een uitdaging zijn, de voordelen van deze machine maken het zeker de moeite waard. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W

 • list plusKrachtige 220W motor voor snel en efficiënt schuren
 • list plusAutoselect draaiknop voor het kiezen van de juiste snelheid
 • list plusGeïntegreerd cyclonisch stofopvangsysteem voor een schonere werkomgeving

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine 220W

 • list plusMogelijke kwaliteitsproblemen en slechte aftersales
 • list plusVerwarming van de machine en gebrek aan beschikbare vervangende onderdelen
 • list plusTeleurstellende prestaties bij het schuren van een side table

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.14
Functionaliteit
9.39
Gebruiksgemak
8.47
Ik heb de perfecte tool gevonden voor al mijn schuurklussen in en rondom het huis: de BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine! Met deze veelzijdige en krachtige schuurmachine kan ik elke klus aan. En met de Autoselect draaiknop kan ik altijd de juiste snelheid kiezen voor optimale prestaties. Hoe handig is dat?

Wat deze schuurmachine echt geweldig maakt, is dat hij wordt geleverd met maar liefst 19 accessoires. Zo heb ik altijd het juiste materiaal bij de hand voor elke specifieke schuurklus. Geen gedoe meer met het zoeken naar het juiste gereedschap, ik ben helemaal klaar om te schuren!

Een van de voordelen van de KA280K-QS is de krachtige 220W motor. Hiermee kan ik snel en efficiënt schuren, zonder gedoe. En met de achterhandgreep heb ik extra controle, zodat ik met twee handen kan schuren. Geen zorgen meer over het verliezen van grip, ik heb alles onder controle.

En laten we het klittenband schuurpapierbevestigingssysteem niet vergeten. Hierdoor kan ik sneller en efficiënter schuren. Geen gedoe meer met het vastmaken van het schuurpapier, het gaat allemaal zo soepel als een veertje. En met de softgrip en slimme ergonomie is het ook nog eens comfortabel om langdurig te gebruiken. Geen vermoeide handen meer, ik kan urenlang schuren zonder problemen.

Maar wat echt geweldig is, is het geïntegreerde cyclonische stofopvangsysteem. Dit zorgt ervoor dat ik een schonere werkomgeving heb. Geen stof dat door mijn hele huis dwarrelt, maar netjes opgevangen wordt. Vooral handig als ik binnen wil schuren. Ik hoef me geen zorgen te maken over het schoonmaken achteraf, alles blijft netjes op zijn plaats.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de KA280K-QS ook een profielschuurzool met 6 uitwisselbare detailpunten. Hiermee kan ik zelfs ingewikkelde vormen schuren. Geen klus is te moeilijk voor deze schuurmachine!

De specificaties van de KA280K-QS zijn ook indrukwekkend. Met een opgenomen vermogen van 220W en maar liefst 13000 onbelaste schuurbewegingen per minuut, kan ik elke klus aan. De diameter van de ronde zool is 125 mm en de afmetingen van de puntvormige zool zijn 100 x 165 mm. En met een snoerlengte van 3 meter heb ik genoeg bewegingsruimte.

Natuurlijk zijn er altijd gebruikers die negatieve ervaringen hebben. Zo is er een gebruiker die klaagt dat de machine te heet wordt en dat er geen vervangend onderdeel beschikbaar is. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook een teken van matige kwaliteit en slechte aftersales. En een andere gebruiker is teleurgesteld omdat de schuurmachine niet goed werkte bij het schuren van een side table. Het is belangrijk om deze punten in overweging te nemen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Maar gelukkig zijn er ook gebruikers die wel tevreden zijn met de KA280K-QS. Ze vinden het gemakkelijk in gebruik en zijn blij dat het schuurpapier eenvoudig te verwisselen is. Ook het stofopvangsysteem wordt gewaardeerd, omdat het zorgt voor minder stof in huis. Dit zijn allemaal positieve punten om rekening mee te houden.

Al met al lijkt de BLACK+DECKER KA280K-QS Multischuurmachine een handige en veelzijdige tool te zijn voor schuurklussen in en rondom het huis. Met verschillende handige functies en accessoires, een krachtige motor en een geïntegreerd stofopvangsysteem. Maar let wel op de negatieve beoordelingen en zorg ervoor dat je een weloverwogen beslissing neemt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Beste Multi-schuurmachine: VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine

 • list plusMet de puntvormige schuurzool is het gemakkelijk om zelfs de moeilijk bereikbare plekken te schuren.
 • list plusJe hebt minder last van stof dankzij de stofzuigaansluiting en de meegeleverde stofopvangbox.
 • list plusHet compacte, lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk om met één hand te gebruiken.

Nadelen VONROC TOOLS VONROC PS501AC Multischuurmachine

 • list plusHet maakt veel lawaai.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.53
Functionaliteit
8.83
Gebruiksgemak
8.98
De VONROC PS501AC Multischuurmachine is perfect voor elke schuurklus in en om het huis. Met zijn puntvormige schuurzool kan ik zelfs de lastig bereikbare plekken moeiteloos schuren. Deze machine heeft een hoog toerental en aantal schuurbewegingen per minuut, waardoor ik snel materiaal kan verwijderen. Hij is geschikt voor het schuren van hout, kunststof en metaal, en ideaal voor kozijnen, traptreden en plinten. Zelfs oude verflagen verwijderen is geen probleem voor deze machine.

Een van de grootste voordelen van deze schuurmachine is de puntvormige schuurzool, waarmee ik overal kan schuren, zelfs in hoeken. Dankzij de stofzuigaansluiting en de meegeleverde stofopvangbox heb ik ook minder last van stof. Het compacte, lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk om de machine met één hand te gebruiken, en de soft grip zorgt voor comfort tijdens het schuren. De aan/uit schakelaar is goed geplaatst, zodat ik hem makkelijk kan bedienen zonder per ongeluk in of uit te schakelen. En het beste is dat ik de schakelaar niet constant hoef in te drukken, dus ik kan langdurig comfortabel werken.

Een andere handige eigenschap van deze schuurmachine is het draaibare driehoekige deel van het schuurpapier. Hierdoor kan ik het schuurpapier langer gebruiken en is het snel en eenvoudig te verwisselen dankzij de klittenbandbevestiging. De machine heeft ook verrassend veel kracht, dankzij het hoge toerental en aantal bewegingen per minuut, waardoor ik snel veel materiaal kan verwijderen.

Wat betreft de verpakking, deze is milieuvriendelijk en bevat de schuurmachine, een stofopvangbox en 6 stuks schuurpapier. Het is belangrijk om te weten dat er 2 jaar garantie op de VONROC PS501AC Multischuurmachine zit.

De reviews van gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze prijzen de kwaliteit van de machine en het gemak waarmee het schuren gaat. Ook wordt het lange snoer en de meegeleverde stofopvangbox gewaardeerd. Een gebruiker merkt op dat de machine ook geschikt is voor universeel schuurpapier, zoals dat van de Action. Wel wordt er genoemd dat de machine veel lawaai maakt, maar dat wordt niet als een groot nadeel gezien.

Al met al is de VONROC PS501AC Multischuurmachine een uitstekende keuze voor zowel de doe-het-zelver als de professional. Met zijn puntvormige schuurzool, stofopvangbox en krachtige prestaties, biedt deze machine alles wat je nodig hebt voor efficiënt en comfortabel schuren. Het is een betrouwbare en duurzame machine die zeker zijn prijs waard is.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Bosch PSM 80 A Multischuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PSM 80 A Multischuurmachine

 • list plusKrachtig en precies voor zowel grotere oppervlakken als moeilijk bereikbare hoeken.
 • list plusBosch-microfiltersysteem voor schoon en zuiver werken.
 • list plusGemakkelijk te hanteren en efficiënt in gebruik.

Nadelen Bosch PSM 80 A Multischuurmachine

 • list plusNiet geschikt voor fijnere schuurwerken.
 • list plusAlleen geschikt voor binnenshuis gebruik.
 • list plusVeiligheidsbril en beschermende uitrusting worden aanbevolen.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
8.85
Gebruiksgemak
8.11
Ik ben de Bosch PSM 80 A Multischuurmachine, en ik ben jouw veelzijdige partner voor al je schuurklussen in en rondom het huis. Met mijn 80 W nominaal vermogen en een schuuroppervlak van 104 cm², kan ik zowel grote oppervlakken als lastige hoekjes efficiënt aanpakken. Mijn Bosch-microfiltersysteem zorgt ervoor dat stof direct wordt opgezogen in de microfilterbox, waardoor je schoon en zuiver kunt werken. En met mijn klittenbandhechting zijn schuurbladen verwisselen een fluitje van een cent, waardoor je kostbare tijd bespaart.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn in tweeën gedeelde schuurplateau, waardoor je schuurpapier moeiteloos kunt draaien en losmaken voor optimaal gebruik. Met 22.000 schuurbewegingen per minuut en een draaicirkel-Ø van 1,4 mm, presteer ik indrukwekkend in mijn klasse. En met mijn lichte gewicht van slechts 0,9 kg, ben ik gemakkelijk te hanteren, zodat je moeiteloos kunt werken.

Hoewel ik uitblink in het schuren en polijsten van middelgrote oppervlakken, is het goed om te weten dat voor fijnere schuurwerken een deltaschuurmachine wordt aanbevolen, en voor erg grote vlakke oppervlakken zijn vlakschuurmachines of bandschuurmachines meer geschikt. En vergeet niet, voor buitenshuis gebruik alleen verlengkabels te gebruiken die voor buiten zijn goedgekeurd, en veiligheidsbril en beschermende uitrusting te dragen.

Kortom, ik, de Bosch PSM 80 A Multischuurmachine, ben de perfecte keuze voor doe-het-zelvers die een handige, krachtige en veelzijdige schuurmachine zoeken. Met mijn handige functies, efficiënte prestaties en compacte ontwerp, bied ik een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor al jouw klussen in huis. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Makita BO4565K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita BO4565K

 • list plusPerfect voor het schuren van moeilijk bereikbare hoeken, trappen en frames.
 • list plusDriehoekige schuurpad maakt nauwkeurig schuren in kleine hoeken mogelijk.
 • list plusHoge schuursnelheid van 28.000 bewegingen per minuut voor efficiënt werk.

Nadelen Makita BO4565K

 • list plusDriehoekige schuurpad kan mogelijk niet zoveel stof opvangen als een rechthoekige pad.
 • list plusDe schuurpad wordt als fragiel beschouwd en vereist voorzichtig hanteren om beschadiging te voorkomen.
 • list plusHoge geluidsniveau na langdurig gebruik, het wordt aanbevolen om gehoorbescherming te gebruiken.

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.46
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.35
Ik ben de Makita BO4565K en ik ben de perfecte schuurmachine voor het schuren van lastig bereikbare hoekjes, trappen en kozijnen. Met mijn driehoekige schuurzool bied ik de mogelijkheid om nauwkeurig te schuren in precieze hoeken. Ik maak maar liefst 28.000 schuurbewegingen per minuut, waardoor je snel en efficiënt kunt werken.

Een belangrijk voordeel van mij is mijn stofafzuiging. Dankzij mijn stofbox wordt al het stof tijdens het schuren opgevangen, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het opruimen en meer tijd overhoudt voor andere klussen. Bovendien beperk ik het aantal trillingen door het gebruik van contragewichten, waardoor ik niet alleen veelzijdig ben, maar ook gebruiksvriendelijk.

Ik ben ook erkend door Inspectie SZW en maak deel uit van het door TNO-gecertificeerde stofvrij werken aanbod. Dit is een belangrijk aspect voor professionals die veel met schuurmachines werken.

Ik ben de opvolger van eerdere modellen en ik ben op verschillende punten verbeterd. Zo heb ik een verbeterde stofafzuiging en duurzamere steunen van de schuurzool. Daarnaast is mijn ergonomische vormgeving verbeterd, waardoor je meer controle hebt tijdens het werken. Ook heb ik meer motorvermogen, wat resulteert in betere prestaties.

Gebruikers zijn zeer tevreden over mij. Ze prijzen mijn ergonomische design en het feit dat ze zonder last van vermoeide handen of armen kunnen schuren. Daarnaast waarderen ze mijn snelle en efficiënte werking, vooral bij het schuren van lastige hoekjes en details. De stofafzuiging wordt over het algemeen als afdoende ervaren, maar sommige gebruikers merken op dat mijn driehoekige schuurzool minder stof opneemt dan de rechthoekige zool. Ook wordt mijn schuurzool als kwetsbaar beschouwd en is het raadzaam om voorzichtig te zijn om schade te voorkomen.

Een ander punt van aandacht is mijn geluidsniveau. Na enkele uren schuren kan dit belastend zijn voor de oren, dus het is aan te raden om een gehoorbescherming te gebruiken.

Al met al ben ik een degelijke en robuuste schuurmachine die uitblinkt in precisiewerk. Met mijn driehoekige schuurzool en goede stofafzuiging ben ik de ideale keuze voor het schuren van lastige hoekjes en moeilijk bereikbare plaatsen. Hoewel er enkele punten van verbetering zijn, zoals de stofopname van mijn driehoekige zool en het geluidsniveau, zijn de overwegend positieve gebruikerservaringen een indicatie van mijn kwaliteit en prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine

 • list plusCompact en ergonomisch ontwerp
 • list plusRobuust klemsysteem voor eenvoudige en snelle vervanging van schuurpapier
 • list plusEffectieve stofafzuiging voor een schone werkomgeving

Nadelen Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine

 • list plusMoeilijkheid bij het vinden van schuurpapier voor de delta voet
 • list plusMogelijke betrouwbaarheidsproblemen

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.11
Functionaliteit
8.36
Gebruiksgemak
7.77
Ik heb de perfecte schuurmachine gevonden: de Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine! Deze compacte en ergonomische vlakschuurmachine is precies wat je nodig hebt voor het schuren van kleine oppervlakken. Met zijn handige snoer en robuuste klemsysteem maakt hij het schuren een fluitje van een cent.

Wat ik zo geweldig vind aan de Bosch Professional GSS 160 is het klemsysteem en de klithechting. Het verwisselen en aanbrengen van schuurpapier is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Geen gedoe meer, gewoon snel en efficiënt werken. En als klap op de vuurpijl wordt de machine geleverd met een stofbox inclusief microfilter, zodat je altijd in een schone omgeving kunt werken.

Deze multischuurmachine is geschikt voor verschillende materialen, zoals hout, fineer, lak, vulmiddel, steen en kunststofoppervlakken. Hij is echt een alleskunner als het gaat om schuren en oppervlakafwerking. En het beste is dat hij compatibel is met het Bosch Click & Clean System, waardoor je nog meer flexibiliteit en gebruiksgemak hebt.

Als het gaat om gebruikerservaringen, zijn de meeste reviews positief. Mensen zijn enthousiast over de duurzaamheid en hoge kwaliteit van de machine, evenals de uitstekende stofafzuiging. Ze vinden het apparaat handig in gebruik en merken op dat het minder trilling veroorzaakt dan eerdere modellen. Natuurlijk zijn er ook enkele negatieve opmerkingen, zoals de moeilijke verkrijgbaarheid van schuurpapier voor de deltavoet en mogelijke betrouwbaarheidsproblemen. Maar over het algemeen lijken de positieve eigenschappen van de machine te overheersen.

Dus als je op zoek bent naar een handige en veelzijdige schuurmachine voor kleine oppervlakken, dan is de Bosch Professional GSS 160 Multischuurmachine echt iets voor jou. Hij biedt comfort en gemak tijdens het werken, en met de goede stofafzuiging houd je altijd een schone werkomgeving. Het is belangrijk om te weten dat deze machine zich onderscheidt door zijn duurzaamheid en hoge kwaliteit, maar het is altijd verstandig om rekening te houden met eventuele beperkingen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en laat die oppervlakken glanzen! 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu)

 • list plusCompact en draadloos, waardoor het gemakkelijk wendbaar en flexibel is.
 • list plusUitwisselbare batterij met andere BLACK+DECKER gereedschappen in het 18V-platform.
 • list plusHoge schuursnelheid en efficiënte prestaties.

Nadelen BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu)

 • list plusWordt geleverd zonder batterij en oplader, die apart moeten worden aangeschaft.
 • list plusHet geluidsniveau van 79.2 dB(A) kan als luid worden ervaren.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
8.28
De BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ (zonder accu) is mijn favoriete schuurmachine. Hij is compact, draadloos en super handig in gebruik. Met de 18 volt accu heb ik geen gedoe meer met verlengsnoeren en kan ik overal gemakkelijk schuren. Of het nu traptreden zijn of lastige hoeken, met deze schuurmachine kan ik met één hand moeiteloos manoeuvreren. En met 12.000 schuurbewegingen per minuut kan ik snel en efficiënt stoelen, trapleuningen en andere oppervlakken egaliseren.

Wat deze schuurmachine echt bijzonder maakt is dat hij deel uitmaakt van het BLACK+DECKER 18V accu platform. Dat betekent dat de accu uitwisselbaar is met al mijn andere BLACK+DECKER gereedschappen. Super handig als je al andere apparaten hebt! Met 12.000 schuurbewegingen per minuut is deze detailschuurmachine de snelste in zijn klasse. En dankzij de twee grip posities kan ik hem comfortabel gebruiken, zowel horizontaal als verticaal. Het Mouse-design van de schuurmachine zorgt ervoor dat ik zelfs de moeilijk bereikbare plekken kan schuren. En de stofzak heeft een nieuw design gekregen voor betere stofopvang en luchtdoorvoer. De machine is ook compatibel met een inschuifbare 18V 1.5 Ah Lithium-Ion accu.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over de BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ. Gebruikers zijn dol op dit apparaat omdat het zo handig is in gebruik en draadloos werkt. De accu gaat lang genoeg mee en kan tijdens een koffiepauze weer opgeladen worden. En wat ik echt geweldig vind, is dat de schuurmachine krachtig genoeg is om zelfs in hoeken te werken. Het wisselen van de schuurbladen gaat ook super makkelijk. Daarnaast ervaren gebruikers de schuurmachine als duurzaam en van hoge kwaliteit. Hij ligt lekker in de hand en is gewoon heel gebruiksvriendelijk.

Maar er zijn ook een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De schuurmachine wordt zonder accu en oplader geleverd, dus die moet je apart aanschaffen als je die nog niet hebt. En het geluidsniveau van 79.2 dB(A) kan als luid ervaren worden, dus zorg voor goede gehoorbescherming.

Al met al kan ik zeggen dat de BLACK+DECKER BDCDS18N-XJ echt een top schuurmachine is. Hij is draadloos, krachtig en super gebruiksvriendelijk. Ideaal voor het schuren van allerlei oppervlakken, zelfs op lastige plekken. En hoewel je een aparte accu en oplader moet kopen, is het BLACK+DECKER 18V accu platform echt een pluspunt. Ik kan deze schuurmachine dan ook van harte aanbevelen aan zowel doe-het-zelvers als professionals. Het is een betrouwbare keuze!

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. BLACKDECKER BLACK+DECKER Mouse BEW230-QS detailschuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER Mouse BEW230-QS detailschuurmachine

 • list plusCompacte en draaibare zool voor schuren in krappe ruimtes en hoeken
 • list plusVeelzijdig inzetbaar voor diverse DIY-projecten
 • list plusKrachtige prestaties met deltavormige schuurvoet en rubberen grepen voor comfortabel gebruik

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER Mouse BEW230-QS detailschuurmachine

 • list plusStofvrij maken na gebruik kan tijdrovend zijn

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.51
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.16
Ik ben enthousiast over de BLACK+DECKER Mouse BEW230-QS detailschuurmachine. Met zijn compacte design en draaibare zool is deze 55W detailschuurmachine perfect voor het schuren van materialen in krappe ruimtes en lastige hoeken. Hij is echt veelzijdig en ideaal voor DIY-projecten, zoals het schuren van vernis, roest en verf, en zelfs voor het reinigen van glas. Het klittenband zorgt voor eenvoudige bevestiging van schuurpapier, en de handige aan-/uit schakelaar maakt langdurig gebruik mogelijk zonder constant ingedrukt te moeten worden.

Met zijn deltavormige schuurvoet kan ik moeilijke hoeken en krappe ruimtes bereiken, en de rubberen grepen zorgen voor comfortabel gebruik en uitstekende controle. Met specificaties zoals 11000 schuurbewegingen, een excentrische schuurbeweging van 0,75 mm en een vlakschuurdiameter van 1,5 mm, levert dit gereedschap krachtige prestaties. En het weegt slechts 0,9 kg, dus het is echt handzaam en gemakkelijk hanteerbaar.

In de verpakking zitten 6 schuurvellen van 130 x 130 x 92 mm, dus ik kan direct aan de slag. Voor veilig gebruik is het belangrijk om altijd een veiligheidsbril en -masker te dragen om stof in de ogen te vermijden. En na gebruik maak ik de machine schoon met een zachte borstel of stofzuiger en verwijder ik alle accessoires om de levensduur te verlengen.

Met zijn uitgebreide specificaties en handige functies onderscheidt de BLACK+DECKER Mouse BEW230-QS zich van concurrenten. De combinatie van kracht, precisie en gemak maken dit een uitstekende keuze voor doe-het-zelvers en professionals die op zoek zijn naar een veelzijdige en gebruiksvriendelijke detailschuurmachine. Het enige mogelijke nadeel is dat het stofvrij maken van de machine na gebruik enigszins tijdrovend kan zijn, maar dit weegt niet op tegen de algehele kwaliteit en prestaties van de BLACK+DECKER Mouse BEW230-QS detailschuurmachine. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. Bosch EasySander 18V-8 Accu multischuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch EasySander 18V-8 Accu multischuurmachine

 • list plusCompacte en praktische vormgeving
 • list plusUitstekende prestaties, zelfs op lastig bereikbare plaatsen en kleine oppervlakken
 • list plusMogelijkheid om accu's te delen tussen verschillende Bosch gereedschappen

Nadelen Bosch EasySander 18V-8 Accu multischuurmachine

 • list plusWordt geleverd als losse body, zonder accu en oplader
 • list plusApart aanschaffen van de accu en oplader brengt extra kosten met zich mee

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.03
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.4
Hallo daar! Ik ben de Bosch EasySander 18V-8 Accu multischuurmachine. Ik ben compact, praktisch en ik zorg voor indrukwekkende prestaties bij het schuren en polijsten. Zelfs op lastige plekken en kleine oppervlakken doe ik mijn werk moeiteloos.

Belangrijk om te weten: ik word geleverd als losse body, zonder accu en oplader. Maar ik ben onderdeel van een accu-platform, wat betekent dat één accu op alle apparaten van hetzelfde platform past. Handig toch? Zo kun je accu's delen tussen verschillende gereedschappen en de investering in meerdere accu's verminderen.

Ik ben ontworpen voor compatibiliteit met de Bosch 18-V-systeemaccu. En ik heb ook het Bosch microfiltersysteem, waardoor schuren met minimale stofvorming mogelijk is. Het stofzuigelement zuigt het stof direct in de meegeleverde microfilterbox, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van stof tijdens schuurwerkzaamheden. Oh, en ik kom met 3 schuurbladen (Red Wood) om je een goede start te geven.

Ik ben een geweldige aanvulling op het gereedschapsarsenaal van professionals en doe-het-zelvers. Mijn krachtige prestaties en mijn vermogen om ook op moeilijk bereikbare plaatsen te schuren, maken me ideaal voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu meubels renoveert, houten oppervlakken gladmaakt of verf voorbereidt voor een nieuwe laag, ik sta voor je klaar.

Het is handig dat je accu's kunt delen tussen verschillende Bosch gereedschappen, en mijn geïntegreerde microfiltersysteem zorgt voor een schonere werkomgeving. Dit maakt mij een sterke concurrent in de wereld van multischuurmachines. Het enige nadeel is dat het apart aanschaffen van de accu en oplader extra kosten met zich meebrengt, maar voor degenen die al in het Bosch 18-V-systeem geïnvesteerd hebben, ben ik een waardevolle toevoeging aan hun collectie.

Kortom, ik ben een krachtige en veelzijdige tool die zijn belofte van efficiëntie en precisie waarmaakt. Met de juiste accu en oplader in bezit, ben ik een betrouwbare metgezel voor diverse schuur- en polijstklussen. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Multischuurmachines. Er zijn namelijk 996 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!