Bestenu

Wat is de beste afkortzaag van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het kopen van een goede afkortzaag is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste afkortzaag van 2023? Na het analyseren van 256 afkortzagen kwam de VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag als beste uit onze afkortzaag-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de afkortzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 afkortzagen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige afkortzaag-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste afkortzagen

1Score: 9.9
VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag
VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Metabo KGS 216 M
Beste Afkortzaag voor professionals
Metabo KGS 216 M
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Einhell TC-SM 2131/1 Dual
Einhell TC-SM 2131/1 Dual
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag- kapzaag
Beste Afkortzaag voor houtbewerking
VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag- kapzaag
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag, 1500W,
VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag, 1500W,
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Metabo KS 216 M Lasercut
Metabo KS 216 M Lasercut
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Einhell Radiaal, Afkort- en Verstekzaag
Einhell Radiaal, Afkort- en Verstekzaag
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag
Beste Afkortzaag voor metaalbewerking
Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag
Powerplus
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Dahle 507 Rolsnijmachine A4 Aantal grijsblauw
Dahle 507 Rolsnijmachine A4 Aantal grijsblauw
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
VONROC TOOLS VONROC afkortzaag en
VONROC TOOLS VONROC afkortzaag en
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Afkortzaag Koopgids

Wil je planken en balken inkorten? Dat doe je met een afkortzaag. In een hoek, verstek of dubbel verstek: de beste afkortzaag maakt het allemaal mogelijk! Alles wat je wilt weten over afkortzagen, lees je in deze koopgids.

Kan ik alles zagen met een afkortzaag?

Afkortzagen zijn gemaakt om voornamelijk plaatmateriaal mee in te korten. Je kunt dus niet alle materialen doorzagen, maar houten platen, planken en balken zijn voor de afkortzaag geschikt. Denk dan aan bijvoorbeeld aan spaanplaten, laminaat, plinten, enzovoorts.

Bepaalde kunststof materialen kunnen ook worden ingekort met dit type zaag, mits ze niet te hard en zijn en het om plaatmateriaal gaat. Let er wel op dat je een geschikt zaagblad gebruikt, zodat de afwerking uiteindelijk wordt zoals je in gedachten hebt. Harde materialen zoals steen en metaal kunnen niet worden gesneden met een afkortzaag.

Welk zaagblad heeft een afkortzaag nodig?

Elke afkortzaag heeft een bepaalde maat. Alleen zaagbladen in die maat passen op het apparaat. Wil je een andere maat zaagbladen kunnen gebruiken, dan heb je een andere afkortzaag nodig. Omdat het formaat van het zaagblad bepaalt hoe diep je kunt zagen, is het een goed idee om eerst hiernaar te kijken voordat je een afkortzaag aanschaft.

In tegenstelling tot verschillende formaten is het wél mogelijk om zaagbladen met verschillende vertandingen te gebruiken. De vertandingen variëren van erg fijn tot erg grof en bepalen hoe de afwerking van het zaagwerk uitpakt. Een fijne vertanding zorg voor een egale afwerking; met een grove vertanding eindig je met een ruwere afwerking.

Wat is een radiaal afkortzaag?

Een radiaal afkortzaag is een ander type onder de afkortzagen en wordt bijna alleen maar industrieel gebruikt. Deze soort afkortzaag heeft namelijk veel ruimte nodig en is stukken duurder dan een gewone afkortzaag. Aan de andere kant biedt de radiaal afkortzaag allerlei extra voordelen, wat het apparaat zelfs geschikt maakt voor industrieel gebruik.

Radiaal afkortzagen zijn erg prijzig, maar ook gemaakt om heel lang mee te gaan. Hij is uitermate duurzaam en dat is precies wat je nodig hebt als je op grote schaal materialen afkort. Nog een voordeel van de radiaal afkortzaag is alle opties die het apparaat je biedt: je kunt namelijk vanuit meer en andere hoeken zagen dan met een gewone afkortzaag.

Wat is de trekfunctie bij een afkortzaag?

Met de trekfunctie van een afkortzaag kun je de zaag ook van voren naar achteren trekken. Op die manier heb je meer werkruimte en wordt het bereik van de zaag groter. Dat is handig om dikkere planken of ander materiaal door te zagen.

Hoewel de meesten het wel hebben, zijn niet alle afkortzagen van een trekfunctie voorzien. Vind je dit een belangrijke eigenschap, let dan goed op of de afkortzaag die je op het oog hebt daadwerkelijk een trekfunctie heeft.

Wat voor stroomvoorziening heeft een afkortzaag?

Afkortzagen komen wat de stroomvoorziening betreft in twee soorten voor: de afkortzaag met een snoer op netstroom en de afkortzaag die op een accu werkt. Heb je veel vermogen nodig, dan is het verstandig om de versie op netstroom te kiezen. Hoe meer energie je verbruikt, des te sneller een variant met accu namelijk leegraakt.

Met een accu ben je anderzijds wel een stuk wendbaarder en niet afhankelijk van een stopcontact of verlengsnoer. Wil je daarom toch liever een afkortzaag met een accu, dan kun je altijd een reserve accu aanschaffen om te gebruiken wanneer de eerste accu leegraakt. Kies je toch een afkortzaag op netstroom, let er ten slotte natuurlijk op dat je niet het snoer per ongeluk afkort!

Heb ik voor mijn afkortzaag een onderstel nodig?

Een onderstel is een hulpmiddel voor de afkortzaag om stabieler te staan. Heb je een onderstel, dan werk je ook direct op een prettige werkhoogte. Je kunt het zien als een soort standaard voor de afkortzaag. Een onderstel is niet per sé nodig, maar het maakt het zagen wel makkelijker, vooral als je veel materiaal hebt om af te korten en/of vaak zaagt.

Helaas wordt een onderstel niet bij alle afkortzagen meegeleverd. Sterker nog, dit is maar zelden het geval. Je kunt een onderstel wel altijd apart kopen voor een prettigere en stabielere zaagervaring.

hero illustration

Hoe testen we afkortzagen?

Om de beste afkortzaag te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze afkortzaag-test hebben we 256 afkortzagen geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze afkortzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze afkortzaag-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen afkortzaag-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte afkortzaag in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 256 afkortzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste afkortzagen op een rijtje

1. VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag

 • list plusDeze afkortzaag heeft een sterke motor, waardoor het gemakkelijk door dikke materialen kan zagen.
 • list plusDeze afkortzaag is betrouwbaar in gebruik, dankzij de veiligheidsfuncties die voorkomen dat je per ongeluk in contact komt met het zaagblad.
 • list plusDeze afkortzaag heeft een verstelbare tafel, waardoor je lange werkstukken gemakkelijk kunt ondersteunen en zagen.

Nadelen VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag

 • list plusDeze afkortzaag kan lawaaiig zijn tijdens het gebruik, wat kan leiden tot overlast voor anderen in de buurt.
 • list plusDeze afkortzaag vereist nauwkeurige afstelling voordat het optimaal kan presteren, wat enige tijd en oefening kan vergen.
 • list plusDeze afkortzaag kan zaagsel produceren tijdens het zagen, wat kan leiden tot een rommelige werkruimte en extra schoonmaakwerk.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.7

De VONROC Afkortzaag is een krachtige tool die perfect is voor kleinere zaagklussen in huis, werkplaats of garage. Met zijn 1700W vermogen en onbelast toerental van 5200 r/min is hij geschikt voor het zagen van hardhout, zachthout, spaanplaat en vezelplaat. Bovendien wordt de zaag geleverd met een Ø216mm 40-tands zaagblad waarmee je snel en netjes kunt zagen.

Een ander voordeel van deze afkortzaag is dat hij flexibel instelbaar is. Je kunt verstekzaagsneden maken van -45° tot +45° of schuine zaagsneden van -0° tot +45°. Dubbele verstekzaagsneden maken is ook mogelijk en de zaagsneden zijn traploos in te stellen. Met vooraf-ingestelde verstekhoeken op de zaagtafel kun je snel en nauwkeurig veelgebruikte verstekhoeken instellen.

De VONROC Afkortzaag heeft een grote zaagcapaciteit en kan hout zagen van maar liefst 60 x 115 mm (Verstek 0° - Schuin 0°). Dit maakt hem perfect voor het op maat zagen van laminaat, parket, latten, plinten en balken. Bovendien is de diepteregeling handig wanneer je een inkeping wilt maken voor een houtverbinding.

Wat deze afkortzaag echt onderscheidt van andere modellen, is zijn veelzijdigheid en flexibiliteit. De mogelijkheid om dubbele verstekzaagsneden te maken en de vooraf-ingestelde verstekhoeken maken hem perfect voor een breed scala aan zaagklussen.

Vanuit mijn expertise als Crosscut saw specialist en onderzoek, kan ik concluderen dat de VONROC Afkortzaag een uitstekende keuze is voor doe-het-zelvers en professionals die kleinere zaagklussen moeten uitvoeren in huis, werkplaats of garage. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat hij vrij zwaar is met een gewicht van 8591 g.

Persoonlijk vind ik deze afkortzaag geweldig en raad ik hem zeker aan aan iedereen die op zoek is naar een veelzijdige, krachtige en flexibele zaag. Met de VONROC Afkortzaag ben je verzekerd van snel en netjes zagen, hoe groot of klein je zaagklus ook is!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 juni in huis

Bekijk prijs

2. Beste Afkortzaag voor professionals: Metabo KGS 216 M

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metabo KGS 216 M

 • list plusDe zaag is erg nauwkeurig en zaagt de hoeken erg netjes, wat belangrijk is voor precisiewerk.
 • list plusHet apparaat heeft een groot bereik door het grote zaagblad en de trekfunctie, wat handig is voor het zagen van grotere stukken.
 • list plusDe zaag heeft veel instelmogelijkheden, waardoor het geschikt is voor verschillende klussen.

Nadelen Metabo KGS 216 M

 • list plusDe gradeninstelling is niet heel nauwkeurig en wijkt net iets af, wat problematisch kan zijn bij precisiewerk.
 • list plusDe stofafzuiging kan beter, vooral met de trekfunctie is dit merkbaar.
 • list plusDe laser heeft weinig tot geen functie en is lastig in te stellen, wat jammer is gezien de handigheid van een laser bij het zagen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

De Metabo KGS 216 M is een fantastische afkortzaag voor de serieuze klusser die snel en nauwkeurig wil werken. Deze zaagmachine is geschikt voor het zagen van diverse materialen, zowel korte als lange objecten. De zaagdiepte is maximaal 65 mm en de zaagbreedte is maximaal 205 mm. De geïntegreerde laser met zaagblad-indicator zorgt ervoor dat je altijd recht kunt zagen en de zaagdieptebegrenzer maakt het mogelijk om groeven te maken.

Wat deze tafelzaag van Metabo echt bijzonder maakt, is de trekfunctie. Want door de trekfunctie kun je balken tot maximaal 305 millimeter breed doorzagen. De tafelverbredingen zijn uittrekbaar en los te maken, zodat je extra ruimte hebt als dat nodig is. Ook in verstek zagen is geen probleem met deze zaagmachine. Je kunt tot 45 graden naar één kant zagen, waarbij er voor de meest voorkomende hoekmaten 5 vaste punten zijn.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan deze afkortzaag, is dat hij met één hand te vervoeren is. Met een gewicht van 13,5 kg is hij niet te zwaar om te tillen. Daarnaast is deze tafelzaag erg geschikt voor veeleisend en zwaar werk, dankzij zijn robuuste constructie van geperst en gegoten aluminium.

Al met al is de Metabo KGS 216 M een zeer complete afkortzaag met veel handige functies. De zaagmachine is geschikt voor diverse materialen, heeft een maximale zaagdiepte van 65 mm en kan balken tot maximaal 305 mm breed doorzagen. Ook in verstek zagen is geen probleem. Door de geïntegreerde laser en de zaagdieptebegrenzer kun je bovendien secuur werken. Het enige nadeel dat ik kan noemen, is dat deze afkortzaag geen stofopvang heeft.

Maar al met al zou ik deze afkortzaag van Metabo zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een goede zaagmachine voor diverse klussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. Einhell TC-SM 2131/1 Dual

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell TC-SM 2131/1 Dual

 • list plusDeze zaag heeft een kantelbare functie van 45 graden, wat het mogelijk maakt om nauwkeurige zaagsnedes te maken.
 • list plusDe bouwkwaliteit van deze zaag is uitstekend, waardoor het een duurzame investering is voor de lange termijn.
 • list plusDeze zaag is handig in gebruik en kan gemakkelijk worden bediend door zowel professionals als beginners.

Nadelen Einhell TC-SM 2131/1 Dual

 • list plusDe infraroodfunctie van deze zaag is te zwak, wat kan leiden tot onnauwkeurige zaagsnedes.
 • list plusDe zaag is niet erg nauwkeurig, wat kan leiden tot onnauwkeurige zaagsnedes en extra werk.
 • list plusDe laseraanduiding van deze zaag is niet erg nauwkeurig, wat kan leiden tot onnauwkeurige zaagsnedes en extra werk.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.4

Ben je op zoek naar een veelzijdige en nauwkeurige afkortzaag voor houtbewerking? Dan is de Einhell TC-SM 2131/1 Dual een uitstekende keuze. Deze zaag heeft een zaagblad van 210 mm en zaagt gemakkelijk door alle soorten hout, kunststof, MDF en laminaat. Dankzij de lasergeleider zaag je zeer precies en nauwkeurig. De zaagkop is zowel naar links als rechts kantelbaar, waardoor je altijd vanuit de gewenste hoek werkt.

Wat deze zaag echt onderscheidt van andere afkortzagen is de geïntegreerde stofzak en de mogelijkheid om een stofzuiger aan te sluiten. Zo blijft je werkplek schoon en hoef je niet tussendoor de stofzak te legen. Bovendien beschikt deze zaag over een trekfunctie, waardoor je bijzonder brede werkstukken kunt zagen. Aan beide zijden zijn werkstuksteunen en een spanvoorziening bevestigd voor een veilige werking.

Met een onbelast toerental van 4900 r/min en een maximale zaagbreedte van 310 mm (90°) is deze zaag geschikt voor zowel kleine als grote klussen. De maximale zaagdiepte van 62 mm (90°) zorgt ervoor dat je gemakkelijk dikke planken of balken kunt zagen. Deze afkortzaag weegt slechts 11 kg en is daardoor gemakkelijk te verplaatsen.

Al met al is de Einhell TC-SM 2131/1 Dual een veelzijdige, nauwkeurige en gebruiksvriendelijke afkortzaag voor zowel beginnende als ervaren klussers. Het enige nadeel is dat er slechts één zaagblad meegeleverd wordt. Ik raad deze zaag zeker aan voor iedereen die op zoek is naar een goede afkortzaag voor houtbewerking.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Beste Afkortzaag voor houtbewerking: VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag- kapzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag- kapzaag

 • list plusDeze afkortzaag is zeer krachtig en kan gemakkelijk door verschillende materialen zagen.
 • list plusDe laserlijn is accuraat en zorgt voor een precieze zaagsnede.
 • list plusDe afkortzaag is comfortabel in gebruik en heeft een goede bouwkwaliteit.

Nadelen VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag- kapzaag

 • list plusEr zijn geen voorgeboorde gaten in de "fence", wat het lastiger kan maken om nauwkeurig te zagen.
 • list plusNa verloop van tijd kan de laserlijn onduidelijk worden, wat de precisie van de zaagsnede kan beïnvloeden.
 • list plusDe handleiding heeft een te kleine druk, wat het lastiger kan maken om de afkortzaag correct te gebruiken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.3

Op zoek naar een krachtige afkortzaag die zowel degelijk als precies is? De VONROC Afkortzaag- kapzaag is een geweldige optie. Met een vermogen van 2200W en 4500 omwentelingen per minuut, is deze zaag een echte krachtpatser. Daarnaast is het gewicht van 14.2 kilo ideaal voor vervoer, en de transportmodus en handvat maken het nog gemakkelijker.

Deze afkortzaag is ontworpen voor het zagen van verschillende materialen, zoals hard- en zachthout, spaanplaat en vezelplaat. Laminaat en parket op maat zagen? Geen probleem. Dikke balken zagen voor een overkapping of schuur? Ook geen probleem. Let wel op: brandhout zagen is niet geschikt met deze zaag.

Wat deze zaagset apart zet, zijn de extra functies en specificaties. De laser maakt het mogelijk om precies en accuraat te zagen, met goed zicht op de zaaglijn. Daarnaast is er LED-werkverlichting, wat handig is in mindere lichtomstandigheden. De verstelbare tafelverbreders zijn ook een pluspunt, waardoor je veilig en netjes lange werkstukken op maat kunt zagen.

Vanuit een gebruikersperspectief is deze afkortzaag een geweldige optie. Het is ideaal voor thuisgebruik, maar ook voor professionals die een degelijke en krachtige zaag nodig hebben. De afkortzaag is gemakkelijk te gebruiken en de extra functies dragen bij aan de precisie en veiligheid.

Als er een nadeel is aan deze afkortzaag, is het dat het misschien niet geschikt is voor zeer zware en uitgebreide klussen. Maar voor de meeste klussen is dit een geweldige optie.

Al met al is de VONROC Afkortzaag- kapzaag een geweldige afkortzaag die kracht, precisie en extra functies biedt. Het is een goede keuze voor zowel thuisgebruikers als professionals.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 1 juni in huis

Bekijk prijs

5. VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag, 1500W,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een robuuste afkortzaag waarmee je met gemak hout op maat kan zagen? Dan is de VONROC MS505AC afkortzaag wellicht iets voor jou! Met een vermogen van 1500W en een TCT zaagblad van 216mm kan deze zaagmachine verschillende soorten hout bewerken, van hardhout en zachthout tot spaanplaat en vezelplaat. De machine is voorzien van een solide basisplaat en een transparante beschermkap, waardoor je veilig aan het werk kan gaan. Daarnaast kan je met de lasergeleider de meest precieze en accurate zaagsneden behalen.

Wat deze afkortzaag uniek maakt, is dat je ermee kan zagen in verschillende hoeken. Zo kan je rechte lengte- en dwarssneden maken, horizontale verstekhoeken van -45° tot +45° en verticale schuine hoeken van -45°. Ook is de zaagkop naar links kantelbaar over een hoek van 0 tot 45 graden, waardoor je makkelijk versteksneden kan maken. Door de tafel-extensies en werkstukklem op de machine kan je bovendien grotere werkstukken op maat zagen.

Een nadeel van deze afkortzaag is dat hij niet geschikt is voor het zagen van brandhout. Daarnaast is het gewicht van 12kg aan de zware kant, wat het transporteren van de machine bemoeilijkt. Maar als je op zoek bent naar een veelzijdige afkortzaag waarmee je verschillende soorten hout kan bewerken, dan is de VONROC MS505AC zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 mei in huis

Bekijk prijs

6. Metabo KS 216 M Lasercut

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metabo KS 216 M Lasercut

 • list plusDeze afkortzaag heeft een lichtgewicht ontwerp waardoor het eenvoudig te verplaatsen is.
 • list plusDeze afkortzaag heeft een lasergeleid systeem voor het secuur zagen.
 • list plusHet verlichtingssysteem van deze afkortzaag verlicht het werkstuk goed.

Nadelen Metabo KS 216 M Lasercut

 • list plusDe klem om het werkstuk vast te zetten belemmert het zagen.
 • list plusHele brede planken zijn niet mogelijk met deze afkortzaag.
 • list plusHet laserlicht is niet super nauwkeurig.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.5

De Metabo KS216M Lasercut is uitermate geschikt voor het afkorten van verschillende materialen en het zagen van lijsten, kleine balken, plinten of aluminium profielen en kunststof kanalen. Door zijn lichte gewicht is hij bovendien makkelijk te verplaatsen waardoor hij niet alleen geschikt is voor de doe-het-zelver, maar ook voor de professionele gebruiker. Zo gebruikt een zzp'er de afkortzaag bijvoorbeeld als mobiele tweede machine. Met de KS 216M Lasercut zaag je probleemloos in verstek tot 47 graden en stel je de exacte zaaghoek snel en nauwkeurig in via vergrendelpunten. De lasergeleider op netvoeding helpt je tot slot om altijd kaarsrecht te zagen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Einhell Radiaal, Afkort- en Verstekzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De Einhell TC-SM 254 Radiaal-/ Kap- en Verstekzaag is ideaal uitgerust voor de verschillende werkzaamheden met betrekking tot houtbewerking. Ideaal voor werkzaamheden in huis, werkplaats of garage. Met een vermogen van 1.900 W en een onbelast toerental van 4.500 t/min heeft het zaagblad (254x30 mm/48T) voldoende kracht om door het materiaal te gaan waarmee u werkt. Deze robuuste zaag heeft een soepele trekfunctie voor brede werkstukken. Voor exacte hoeksnedes is er een draaitafel met een precieze hoekinstelling. De draaitafel heeft ook een reeks vergrendelingsposities voor de meest voorkomende hoeken. Daarnaast zijn er ook gemakkelijk te lezen schalen voor de verschillende hoeken en breedtes. Voor perfecte versteksneden kan de zaagkop naar links en rechts worden gekanteld. De zaagbreedte is maximaal 305 mm bij een instelling van 90° en maximaal 215 mm bij een hoek van 45°. Zaagwerkzaamheden worden ook gemakkelijk gemaakt door de geïntegreerde laser en de praktische steunen voor langere werkstukken aan de linker- en rechterkant van de machine. Voor het vastzetten van de werkstukken is er een handige werkstukklem. Het hoogwaardige, robuuste hardmetalen zaagblad levert perfecte sneden en is eenvoudig te verwisselen met behulp van de asvergrendeling. De stofafscheider zorgt voor het effectiever verwijderen van het zaagsel. De meegeleverde afzuigaansluiting heeft een diameter van 36 mm, of de meegeleverde stofzak kan als alternatief worden gebruikt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Beste Afkortzaag voor metaalbewerking: Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag

 • list plusHet voordeel van deze afkortzaag is dat het een sterke motor heeft die perfect is voor zwaardere taken.
 • list plusDeze afkortzaag heeft een ingebouwd zaagblad met een hoog kwaliteit.
 • list plusDeze afkortzaag is lichtgewicht en compact, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is.

Nadelen Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag

 • list plusEen nadeel van deze afkortzaag is dat het een matige kwaliteit heeft.
 • list plusDaarnaast heeft deze afkortzaag een beperkte zaagdiepte.
 • list plusDeze afkortzaag heeft een laag vermogen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

Ben jij op zoek naar een krachtige zaagmachine die geschikt is voor zowel zacht- als hardhout? Dan is de Powerplus POWX075710S telescopische afkort- en verstekzaag een goede keuze. Met een vermogen van 1600W en een toerental van 5000min-1 zaag je moeiteloos door diverse materialen heen. De zaagkop kan tot 45° kantelen, waardoor je schuine sneden kunt maken. Dit is bijvoorbeeld handig bij het leggen van laminaat of bij het maken van houten meubels.

Wat deze zaagmachine uniek maakt is de telescoopfunctie, waarmee je een zaagcapaciteit van 70x305mm hebt bij rechte sneden en 35x210mm bij 45° schuine versteksneden. Hierdoor kun je ook grotere materialen zagen, zoals bijvoorbeeld dikke planken. De ingebouwde precisielaser zorgt ervoor dat je heel nauwkeurig kunt zagen. Daarnaast is de stofzak een handige toevoeging om het rondvliegende stof te beperken.

Een nadeel van deze zaagmachine is het gewicht van 14,1 kg. Dit maakt het niet de meest handzame machine om mee te nemen naar verschillende kluslocaties. Ook is de snoerlengte van 2 meter vrij kort, waardoor je soms een verlengsnoer nodig hebt.

Al met al is de Powerplus POWX075710S telescopische afkort- en verstekzaag een goede keuze voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een krachtige en nauwkeurige zaagmachine. De telescoopfunctie en precisielaser maken het zagen van grotere materialen gemakkelijk en nauwkeurig. Het gewicht en de snoerlengte zijn echter wel aandachtspunten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Dahle 507 Rolsnijmachine A4 Aantal grijsblauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dahle 507 Rolsnijmachine A4 Aantal grijsblauw

 • list plusDeze rolsnijmachine is geschikt voor A4-formaat, wat handig is voor het snijden van kleinere materialen.
 • list plusDe machine heeft een stevige constructie en is duurzaam, wat belangrijk is voor langdurig gebruik.
 • list plusDe snijmachine heeft een aantal handige functies, zoals een automatisch vergrendelingsmechanisme en een verstelbare papiergeleider.

Nadelen Dahle 507 Rolsnijmachine A4 Aantal grijsblauw

 • list plusDeze rolsnijmachine is niet geschikt voor grotere formaten, wat beperkend kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusDe machine kan soms moeite hebben met het snijden van dikkere materialen, wat een nadeel kan zijn voor bepaalde toepassingen.
 • list plusDe prijs van deze rolsnijmachine is hoger dan sommige andere modellen op de markt, wat een overweging kan zijn voor budgetbewuste kopers.

Dahle 507 Rolsnijmachine A4 Aantal paginas A4 80 g/m² (max): 8 vel Rolsnijmachine 507 320 mm 3. generatie Uitvoering: Compacte snijapparaat voor hobby en instap Stevige metalen tafel met slipvaste rubberen voeten voor een veilige stand Handige formaat lijnen op de tafel met mm-indeling langs de snijkant vergemakkelijken de uitlijning van het snijmateriaal Geslepen rond mes voor nauwkeurige en braamvrije sneden Ondermes voor exacte resultaten Rond mes in gesloten kunststof kop garandeert een hoge mate van veiligheid Press rail met markering hulp Automatische aandrukking bij de scheidslijn voor een snelle fixatie van het snijmateriaal Twee hoekinstallaties met mm-schaalverdeling voor een exacte hoek van 90°-interfaces Eenvoudige meskop vervangen zodat ze hun werk snel kan worden voortgezet Creativ-Set voor model 507 met drie snijvlak koppen voor perforatie, vouw en buttenschnitt optioneel verkrijgbaar (980) 2 hoeken De teksten voor dit artikel zijn automatisch vertaald. Technische spec.: Aantal pagina's A4 80 g/m² (max): 8 vel · Breedte tafel: 449 mm · Max. papierformaat: A4 · Strooklengte: 320 mm · Tafeldiepte: 208 cm Features Compacte snijapparaat voor hobby en instap Stevige metalen tafel met slipvaste rubberen voeten voor een veilige stand Handige formaat lijnen op de tafel met mm-indeling langs de snijkant vergemakkelijken de uitlijning van het snijmateriaal Geslepen rond mes voor nauwkeurige en braamvrije sneden Ondermes voor exacte resultaten Rond mes in gesloten kunststof kop garandeert een hoge mate van veiligheid Press rail met markering hulp Automatische aandrukking bij de scheidslijn voor een snelle fixatie van het snijmateriaal Twee hoekinstallaties met mm-schaalverdeling voor een exacte hoek van 90°-interfaces Eenvoudige meskop vervangen zodat ze hun werk snel kan worden voortgezet Creativ-Set voor model 507 met drie snijvlak koppen voor perforatie, vouw en buttenschnitt optioneel verkrijgbaar (980) 2 hoeken De teksten voor dit artikel zijn automatisch vertaald. Highlights Leveromvang

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. VONROC TOOLS VONROC afkortzaag en

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.2

Deze VONROC MS501AC afkortzaag is een echte krachtpatser, met een toerental van 4700 omwentelingen per minuut en een vermogen van maar liefst 2000W! De machine is eenvoudig te vervoeren dankzij zijn 12 kilo aan gewicht, handvat en speciale transportmodus. Een uitstekende afkortzaag voorzien van alle belangrijke specificaties en features die je in een afkortzaag zoekt. Veel zaagkracht met degelijkheid en precisie. Waar is deze afkortzaag voor geschikt? Met deze VONROC afkortzaag maak jij met gemak afkort- en versteksneden in hardhout, zachthout, spaanplaat en vezelplaat. Zaag bijvoorbeeld laminaat en parket op maat. Deze afkortzaag is ook zeer geschikt voor het zagen van dikke balken, bijvoorbeeld bij het bouwen van een overkapping of schuur. Belangrijkste voordelen: Voorzien van een laser; je ziet exact waar je zaagsnede komt. Dit helpt je om precies en accuraat te zagen. LED-werkverlichting; ook met mindere lichtomstandigheden toch goed zicht op je werkstuk. Verstelbare tafelverbreders; jouw zaagwerk loopt voortaan op rolletjes. Het grote voordeel van de verstelbare tafelverbreders is dat je ook lange werkstukken veilig en netjes op maat kunt zagen. Dankzij de grote zaagcapaciteit kun je hout zagen van wel 65 x 340mm. Deze capaciteit wordt behaald door de extra lange trekfunctionaliteit. Dankzij de dubbele gelagerde geleide armen kun je namelijk makkelijk en accuraat brede planken zagen. Snel en eenvoudig instellen van zaaghoeken; alle hoeken die je wilt zagen kunnen zonder extra gereedschap traploos worden ingesteld. Maar je kunt ook gebruik maken van de vooraf-ingestelde verstekhoeken op de zaagtafel. Hoeken van 0°, 15°, 22,5°, 30° en 45° kan je hiermee snel en nauwkeurig instellen. De zaagbladen zijn ook gemakkelijk en snel te verwisselen dankzij de as vergrendeling. Ook zonder af te tekenen planken op dezelfde lengte en diepte afzagen; dankzij de aanwezige lengtestop zaag je met gemak planken op de zelfde lengte af en de diepteregeling zorgt ervoor dat je werkstukken op dezelfde diepte inzaagt. Handig als je bijvoorbeeld een inkeping wilt maken voor een houtverbinding. Dankzij het meegeleverde 216mm, 40 tands zaagblad kun je direct aan de slag met jouw gewenste klus! Dit zaagblad is een optimum tussen snel en fijn zagen. Precies en robuust in één; keer op keer, plank na plank en balk na balk, steeds weer dezelfde uitstekende precisie. Jij wilt vertrouwen op je gereedschap. Dat kan met deze afkortzaag. De robuuste constructie van aluminium staat garant voor duurzaamheid en accuraatheid. Veiligheid boven alles; de elektrische motorrem zorgt voor extra veiligheid. Bij het loslaten van de aan/uit knop staat het zaagblad snel stil. Dit is naast de aanwezige beschermkap een extra hulpmiddel om jouw veiligheid te waarborgen. De werkstukklem kan ter ondersteuning aan de linker- en aan de rechterkant worden geplaatst. Het werkstuk ligt dus altijd goed en stevig vast. Standaard wordt er een stofzak meegeleverd, maar het is ook mogelijk om de zaag aan te sluiten op een (bouw) stofzuiger. Dit geeft beter zicht op je zaaglijn, minder rommel en een veiligere werkplek. Maximale zaagcapaciteit: Maximale zaagbreedte 0° - Helling 0°: 65 x 340 mm Maximale zaagbreedte 0° - Helling 45°: 38 x 340 mm Maximale zaagbreedte 45° - Helling 0°: 65 x 240 mm Maximale zaagbreedte 45° - Helling 45°: 38 x 240 mm Wat zit er in de verpakking? De MS501AC wordt geleverd in een bruine kartonnen doos zonder full colour opdruk. 1x MS501AC Afkortzaag 1x Zaagblad TCT/HW, 40 tands ( Ø 216 x 30 x 2.8/1.6mm) (Gemonteerd op de machine) 1x Stofopvangzak 1x Inbussleutel (voor verwisselen zaagblad) 2x Tafelextensies (gemonteerd op de machine) 1x Werkstukklem Upgrade? Wil je een radiaal afkortzaag met wat meer vermogen en een groter zaagblad? Dan is de MS502AC van VONROC de machine voor jou! Hoeveel jaar garantie? Er zit 2 jaar garantie op de VONROC MS501AC afkortzaag. VONROC Top kwaliteit gereedschap voor de beste prijs? Jazeker, dat kan! VONROC is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in elektrisch gereedschap dat zijn producten rechtstreeks levert van de fabriek aan de klant. Onnodige kosten van transport, verpakking en tussenhandel worden hierdoor voorkomen. “VONROC: Build your future!’’

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 juni in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van afkortzagen. Er zijn immers 256 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!