Wat is de beste Afkortzaag van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het kopen van een goede Afkortzaag is een lastige opdracht. Wat is de beste Afkortzaag van 2023? Na het testen van 149 Afkortzagen kwam de Hyundai afkortzaag 1100W kapzaag enkel-verstekzaag als beste getest uit onze Afkortzaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Afkortzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Afkortzagen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Afkortzaag-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Afkortzagen

1Score: 9.7
Hyundai afkortzaag 1100W kapzaag enkel-verstekzaag
Beste afkortzaag
Hyundai afkortzaag 1100W kapzaag enkel-verstekzaag
Hyundai
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Hyundai afkortzaag 1500W kapzaag enkel-verstekzaag
Hyundai afkortzaag 1500W kapzaag enkel-verstekzaag
Hyundai
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Metabo KGS 216 M Afkortzaag
Metabo KGS 216 M Afkortzaag
Metabo
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag
Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag
Powerplus
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Powerplus POWX075700 Afkort- en verstekzaag
Powerplus POWX075700 Afkort- en verstekzaag
Powerplus
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
VONROC TOOLS VONROC afkortzaag en
VONROC TOOLS VONROC afkortzaag en
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Einhell Dual, Radiaal Afkort- en
Einhell Dual, Radiaal Afkort- en
Einhell
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Makita LS0815FL
Makita LS0815FL
Makita
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag- kapzaag
VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag- kapzaag
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
VONROC TOOLS VONROC PRO afkortzaag
VONROC TOOLS VONROC PRO afkortzaag
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Afkortzaag Koopgids

Wil je planken en balken inkorten? Dat doe je met een afkortzaag. In een hoek, verstek of dubbel verstek: de beste afkortzaag maakt het allemaal mogelijk! Alles wat je wilt weten over afkortzagen, lees je in deze koopgids.

Kan ik alles zagen met een afkortzaag?

Afkortzagen zijn gemaakt om voornamelijk plaatmateriaal mee in te korten. Je kunt dus niet alle materialen doorzagen, maar houten platen, planken en balken zijn voor de afkortzaag geschikt. Denk dan aan bijvoorbeeld aan spaanplaten, laminaat, plinten, enzovoorts.

Bepaalde kunststof materialen kunnen ook worden ingekort met dit type zaag, mits ze niet te hard en zijn en het om plaatmateriaal gaat. Let er wel op dat je een geschikt zaagblad gebruikt, zodat de afwerking uiteindelijk wordt zoals je in gedachten hebt. Harde materialen zoals steen en metaal kunnen niet worden gesneden met een afkortzaag.

Welk zaagblad heeft een afkortzaag nodig?

Elke afkortzaag heeft een bepaalde maat. Alleen zaagbladen in die maat passen op het apparaat. Wil je een andere maat zaagbladen kunnen gebruiken, dan heb je een andere afkortzaag nodig. Omdat het formaat van het zaagblad bepaalt hoe diep je kunt zagen, is het een goed idee om eerst hiernaar te kijken voordat je een afkortzaag aanschaft.

In tegenstelling tot verschillende formaten is het wél mogelijk om zaagbladen met verschillende vertandingen te gebruiken. De vertandingen variëren van erg fijn tot erg grof en bepalen hoe de afwerking van het zaagwerk uitpakt. Een fijne vertanding zorg voor een egale afwerking; met een grove vertanding eindig je met een ruwere afwerking.

Wat is een radiaal afkortzaag?

Een radiaal afkortzaag is een ander type onder de afkortzagen en wordt bijna alleen maar industrieel gebruikt. Deze soort afkortzaag heeft namelijk veel ruimte nodig en is stukken duurder dan een gewone afkortzaag. Aan de andere kant biedt de radiaal afkortzaag allerlei extra voordelen, wat het apparaat zelfs geschikt maakt voor industrieel gebruik.

Radiaal afkortzagen zijn erg prijzig, maar ook gemaakt om heel lang mee te gaan. Hij is uitermate duurzaam en dat is precies wat je nodig hebt als je op grote schaal materialen afkort. Nog een voordeel van de radiaal afkortzaag is alle opties die het apparaat je biedt: je kunt namelijk vanuit meer en andere hoeken zagen dan met een gewone afkortzaag.

Wat is de trekfunctie bij een afkortzaag?

Met de trekfunctie van een afkortzaag kun je de zaag ook van voren naar achteren trekken. Op die manier heb je meer werkruimte en wordt het bereik van de zaag groter. Dat is handig om dikkere planken of ander materiaal door te zagen.

Hoewel de meesten het wel hebben, zijn niet alle afkortzagen van een trekfunctie voorzien. Vind je dit een belangrijke eigenschap, let dan goed op of de afkortzaag die je op het oog hebt daadwerkelijk een trekfunctie heeft.

Wat voor stroomvoorziening heeft een afkortzaag?

Afkortzagen komen wat de stroomvoorziening betreft in twee soorten voor: de afkortzaag met een snoer op netstroom en de afkortzaag die op een accu werkt. Heb je veel vermogen nodig, dan is het verstandig om de versie op netstroom te kiezen. Hoe meer energie je verbruikt, des te sneller een variant met accu namelijk leegraakt.

Met een accu ben je anderzijds wel een stuk wendbaarder en niet afhankelijk van een stopcontact of verlengsnoer. Wil je daarom toch liever een afkortzaag met een accu, dan kun je altijd een reserve accu aanschaffen om te gebruiken wanneer de eerste accu leegraakt. Kies je toch een afkortzaag op netstroom, let er ten slotte natuurlijk op dat je niet het snoer per ongeluk afkort!

Heb ik voor mijn afkortzaag een onderstel nodig?

Een onderstel is een hulpmiddel voor de afkortzaag om stabieler te staan. Heb je een onderstel, dan werk je ook direct op een prettige werkhoogte. Je kunt het zien als een soort standaard voor de afkortzaag. Een onderstel is niet per sé nodig, maar het maakt het zagen wel makkelijker, vooral als je veel materiaal hebt om af te korten en/of vaak zaagt.

Helaas wordt een onderstel niet bij alle afkortzagen meegeleverd. Sterker nog, dit is maar zelden het geval. Je kunt een onderstel wel altijd apart kopen voor een prettigere en stabielere zaagervaring.

hero illustration

Hoe testen we Afkortzagen?

Om de beste Afkortzaag te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Afkortzaag-test hebben we 149 Afkortzagen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Afkortzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Afkortzaag-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Afkortzaag-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste Afkortzaag in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 149 Afkortzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Afkortzagen in een oogopslag

1. Beste afkortzaag: Hyundai afkortzaag 1100W kapzaag enkel-verstekzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hyundai afkortzaag 1100W kapzaag enkel-verstekzaag

 • list plusKrachtig vermogen van 1100W voor moeiteloos zagen van hout, laminaat en plastic
 • list plusUnieke laserfunctie voor nauwkeurig zagen in verschillende posities
 • list plusTraploos verstelbare draaihoek van 45 / -45 ° voor gemakkelijke afschuiningen

Nadelen Hyundai afkortzaag 1100W kapzaag enkel-verstekzaag

 • list plusGeen trekfunctie zoals beschreven in de productomschrijving
 • list plusHoog geluidsniveau van 91,8 dB(A) op 7 meter afstand
 • list plusGeen informatie over zaagcapaciteit bij verstekzagen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
9.36
Gebruiksgemak
10
Ik ben de Hyundai afkortzaag 1100W, een krachtige zaagmachine die perfect is voor klussen in huis, garage of werkplaats. Met mijn vermogen van 1100W kan ik moeiteloos hout, laminaat en plastic afkorten en in verstek zagen. Wat mij echt uniek maakt, is mijn laserfunctie waarmee ik het zaagblad zonder enige moeite in verschillende posities kan brengen.

Maar dat is nog niet alles! Ik heb ook een traploos verstelbare draaihoek van 45 / -45 °, zodat je gemakkelijk afschuiningen kunt maken. Mijn aluminium werktafel/onderstel zorgt voor een stevige en stabiele ondergrond. En maak je geen zorgen over het transport, want ik heb een handige transportvergrendeling-functie.

Ik kom met een hardmetalen TCT zaagblad voor hout (48 tanden, diameter van 210 mm). Geen zorgen over zaagsel en stof, want die worden keurig opgevangen in de stof-opvangzak, waardoor je werkplek schoon blijft.

Mijn gebruikers zijn dolenthousiast over mij! Ze vinden me krachtig, handig in gebruik en vooral veilig. Sommige mensen merken op dat ik geen trekfunctie heb, zoals in de productomschrijving staat. Maar over het algemeen zijn de meeste gebruikers erg tevreden met mijn prestaties.

Ik ben de ideale zaagmachine voor hobbyklussen! Gebruikers vinden mij zelfs de beste machine. Ik ben makkelijk in gebruik en bied een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Met mijn zaagcapaciteit van 120 x 60 mm bij 90° recht en 80 x 60 mm bij 45° recht kan ik verschillende klussen aan.

Maar ik moet eerlijk zijn, ik maak wel wat lawaai. Met een geluidsniveau van 91,8 dB(A) op 7 meter afstand, kan ik behoorlijk luid zijn. Ook wordt er geen informatie gegeven over mijn zaagcapaciteit bij verstekzagen.

Al met al ben ik een krachtige zaagmachine met handige functies zoals mijn laser en traploos verstelbare draaihoek. Ik ben perfect voor hobbyisten die op zoek zijn naar een betaalbare zaagmachine van goede kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

2. Hyundai afkortzaag 1500W kapzaag enkel-verstekzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hyundai afkortzaag 1500W kapzaag enkel-verstekzaag

 • list plusKrachtig en veelzijdig
 • list plusGeïntegreerde laserfunctie voor nauwkeurig zagen
 • list plusHandige transportvergrendeling voor gemakkelijk vervoer

Nadelen Hyundai afkortzaag 1500W kapzaag enkel-verstekzaag

 • list plusLaserfunctie werkt soms niet goed
 • list plusOpvangzakje voor zaagsel/stof is niet effectief

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.68
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
8.81
Ik ben de Hyundai afkortzaag 1500W, een krachtige zaagmachine die perfect geschikt is voor allerlei zaagklussen. Of je nu hout, gelamineerde panelen of kunststof wilt afkorten of versteksneden wilt maken, ik kan het allemaal. En het beste is dat je met mij zelfs enkel- en dubbelverstekzagen kunt uitvoeren!

Een van mijn beste eigenschappen is de geïntegreerde laserfunctie. Met mijn laser kun je altijd nauwkeurig zagen, omdat ik je een precieze zaaglijn geef. Daarnaast heb ik aan de voorkant een handige liniaal waarmee je de lengte van je werkstuk kunt aflezen.

Ik kom met een hardmetalen TCT zaagblad met 48 tanden en een diameter van 210 millimeter. Het verwisselen van het zaagblad is super eenvoudig dankzij mijn handige asvergrendeling op het zaaghoofd. En het beste van alles? Al het zaagsel en stof wordt direct opgevangen in mijn zaagsel/stof opvangzak, zodat je altijd een schoon werkstuk hebt.

Maak je geen zorgen over het vervoeren van mij, want ik ben ook nog eens lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen dankzij mijn transportvergrendeling. Je kunt me dus zonder problemen meenemen naar verschillende werklocaties.

Ik ben blij dat ik aan de verwachtingen van mijn gebruikers voldoe. Ze vinden me krachtig en handig in gebruik. Ook vinden ze me duurzaam en veilig. Natuurlijk zijn er ook enkele minpunten genoemd, zoals een laserfunctie die soms niet goed werkt en een niet zo effectieve opvangzak. Maar over het algemeen zijn de positieve eigenschappen van mij veel sterker.

Dus als je op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige zaagmachine, dan ben ik de juiste keuze voor jou. Ik heb handige functies, zoals mijn laserfunctie en zaagsel/stof opvangzak. En hoewel ik enkele minpunten heb, wegen mijn positieve eigenschappen zwaarder. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Metabo KGS 216 M Afkortzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metabo KGS 216 M Afkortzaag

 • list plusGemakkelijk met één hand te vervoeren dankzij zijn gewicht van 13,5 kg.
 • list plusNauwkeurige laserindicator voor secuur werken.
 • list plusRobuuste constructie van geperst en gegoten aluminium voor veeleisend werk.

Nadelen Metabo KGS 216 M Afkortzaag

 • list plusDe zaag kan maar naar één kant 45 graden worden gekanteld.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
8.64
De Metabo KGS 216 M Afkortzaag is mijn favoriete zaagmachine! Met zijn gewicht van slechts 13,5 kg kan ik hem gemakkelijk met één hand dragen. En met een vermogen van 1500 W, een zaagsnelheid van 57 m/s en een toerental van 3750 toeren per minuut, maak ik moeiteloos loodrechte sneden of sneden onder een hoek van 45 graden. Of ik nu kort of lang materiaal zaag, deze afkortzaag kan het aan!

Wat deze zaag echt onderscheidt, is de laserindicator die op netvoeding werkt. Hiermee kan ik precies zien waar ik zaag, waardoor ik nauwkeurig kan werken. En dankzij de robuuste constructie van geperst en gegoten aluminium, kan ik deze zaag zelfs voor zwaar werk gebruiken zonder me zorgen te hoeven maken.

En laten we de spaanafzuiging niet vergeten! Met de geïntegreerde spaanopvangtrechter kan ik stofvrij werken. Bovendien kan ik de tafelverbredingen makkelijk in- en uitschuiven, zodat ik ook aan lange en brede materialen snel en efficiënt kan werken. En als ik verdekte zaagsneden wil maken, kan ik de zaagkop naar links kantelen en gebruik maken van het extra hoekbereik.

De afmetingen van de afkortzaag zijn 760 x 475 x 340 mm en bij een hoek van 90° kan ik materialen tot 305 mm breed zagen, bij een hoek van 45° is dit 205 mm. De maximale zaagdiepte is 65 mm bij een hoek van 90° en 36 mm bij een hoek van 45°.

Bij de Metabo KGS 216 M krijg ik een hardmetalen zaagblad (40-tands), 2 geïntegreerde tafelverbredingen, een afkortgeleider, een materiaalklem, gereedschap om het zaagblad te wisselen, een kabelopwikkeling en een spaanopvangzak. Alles wat ik nodig heb, zit erbij!

De gebruikersreviews zijn geweldig! De duurzaamheid, hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze zaag worden geprezen. En de laser en verlichting zijn ook echt pluspunten. Het enige puntje van kritiek dat ik kan vinden, is dat de zaag maar naar één kant 45 graden kan kantelen.

Al met al is de Metabo KGS 216 M Afkortzaag perfect voor professionals en doe-het-zelvers zoals ik. Met zijn krachtige motor, nauwkeurige laserindicator en robuuste constructie kan ik zonder twijfel diverse materialen zagen. Het enige waar ik rekening mee moet houden, is dat de zaag maar naar één kant 45 graden kan kantelen. Maar dat is voor mij geen probleem! 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag

 • list plusMet de draaibare werktafel en kantelbare zaagkop is het gemakkelijk om schuine- en versteksneden uit te voeren.
 • list plusDe ingebouwde precisielaser zorgt voor een nauwkeurige zaaglijn en een beter eindresultaat.
 • list plusDe dubbele veiligheidsschakelaar zorgt voor extra veiligheid.

Nadelen Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag

 • list plusDe zaag heeft een matige kwaliteit.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
8.29
Ik ben de Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag, een krachtige zaag met een vermogen van 1600W en een toerental van 5000min-1. Ik ben jouw ideale partner als het gaat om het maken van schuine sneden, want mijn zaagkop kan tot 45° kantelen. Met mijn telescoopfunctie heb ik een zaagcapaciteit van 70x305mm bij rechte sneden en 35x210mm bij 45° schuine versteksneden.

Wat mij onderscheidt van andere zagen is mijn draaibare werktafel en kantelbare zaagkop, waardoor jij moeiteloos schuine- en versteksneden kunt maken. Ik heb ook een handige precisielaser ingebouwd, zodat jij altijd nauwkeurig kunt zien waar je zaagt en een perfect eindresultaat kunt behalen. En om het rondvliegende stof te beperken, krijg je er ook een stofzak bij. Veiligheid staat bij mij voorop, daarom heb ik een dubbele veiligheidsschakelaar.

Met mijn 1600W vermogen en een toerental van 5000min-1 ben ik perfect voor het op maat zagen van zacht- en hardhout, het afkorten van planken en het maken van schuine en versteksneden. Ik heb genoeg zaagkracht om elke klus aan te kunnen.

Gebruikers zijn over het algemeen positief over mij, de Powerplus POWX075710S. Ze vinden mij handig in gebruik en krachtig. Ook wordt er gezegd dat ik veilig ben om mee te werken. Een gebruiker merkte zelfs op dat ik een goede prijs-kwaliteitverhouding heb. Er wordt wel opgemerkt dat mijn kwaliteit matig is, maar desondanks bied ik nog steeds veel waar voor je geld.

Al met al ben ik de ideale keuze voor thuisgebruik. Ik bied genoeg vermogen en zaagkracht voor allerlei klussen en ik kan schuine- en versteksneden maken. Met mijn precisielaser en veiligheidsfuncties ben ik nauwkeurig en veilig in gebruik. Dus, ondanks dat mijn kwaliteit matig kan zijn, ben ik nog steeds een goede investering voor jouw geld. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Powerplus POWX075700 Afkort- en verstekzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.51
Functionaliteit
8.39
Gebruiksgemak
8.93
Ik ben de Powerplus POWX075700 Afkort- en verstekzaag, een krachtige zaagmachine met een motorvermogen van 1500W en een onbelast toerental van 5000min-1. Met mijn draaibare tafel en 45° kantelbare kop ben ik perfect voor allerlei zaagklussen. Of het nu gaat om hardhout of zachthout, ik kan elke houtsoort aan. Ik ben ideaal voor het op maat zagen van planken en plinten, en het maken van verstekzagen.

Een van mijn beste eigenschappen is mijn veelzijdigheid. Met mijn draaitafel en kantelbare kop kan ik elke zaagklus aan. Mijn 1500W motor en 5000min-1 toerental leveren genoeg zaagkracht, of het nu zacht- of hardhout is. Mijn zaagcapaciteit van 55x120mm bij rechte sneden en 30x120mm bij 45° schuine versteksneden is ruim voldoende voor alledaagse klussen.

Een andere handige feature die ik heb, is mijn ingebouwde precisielaser. Hiermee kun je precies zien waar het zaagblad neerkomt, zodat je altijd nauwkeurig zaagt. En met mijn dubbele veiligheidsschakelaar kun je altijd veilig aan de slag. Mijn beschermkap opent alleen wanneer je de zaagkop naar beneden trekt.

Ik kom ook met een aantal handige accessoires, zoals een houtklem, inbussleutel, uittrekbare zijsteunen, een stofzak en een stofzuigeradapter. Hiermee kun je het rondvliegende stof beperken en een schone werkomgeving behouden.

De gebruikersreviews van mij, de Powerplus POWX075700, zijn over het algemeen positief. Mensen vinden me handig in gebruik, goed gebouwd en nauwkeurig. Ze zijn tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en raden me aan voor thuisgebruik.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd, is het belangrijk om te weten dat ik wellicht niet geschikt ben voor zeer zware professionele klussen. Maar voor de gemiddelde doe-het-zelver of thuisklusser bied ik genoeg kracht en functionaliteit.

Kortom, ik ben de Powerplus POWX075700 Afkort- en verstekzaag, een veelzijdige zaagmachine met een krachtige motor en handige functies zoals een precisielaser en dubbele veiligheidsschakelaar. Ik ben perfect voor diverse zaagklussen en bied een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel ik wellicht niet geschikt ben voor zware professionele toepassingen, ben ik een geweldige keuze voor thuisgebruik en doe-het-zelvers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 9 tot 10 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. VONROC TOOLS VONROC afkortzaag en

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC afkortzaag en

 • list plusKrachtige machine met 2000W vermogen en 4700 toeren per minuut
 • list plusLaser en LED-werkverlichting voor nauwkeurigheid en zichtbaarheid
 • list plusVerstelbare tafelverbreders en lengtestop voor het zagen van lange werkstukken

Nadelen VONROC TOOLS VONROC afkortzaag en

 • list plusMogelijkheid tot fijn afstellen van de zaag
 • list plusLawaaiige werking van de zaag

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.51
Functionaliteit
7.81
Gebruiksgemak
8.13
Deze VONROC afkortzaag en verstekzaag met trekfunctie is echt een krachtige machine! Met een vermogen van 2000W en een toerental van 4700 omwentelingen per minuut kan ik gemakkelijk afkort- en versteksneden maken in verschillende materialen. Of het nu gaat om hardhout, zachthout, spaanplaat, vezelplaat, laminaat of parket, deze zaag kan het allemaal aan. En dankzij de extra lange trekfunctionaliteit heb ik zelfs een grote zaagcapaciteit van 65 x 340mm.

Maar wat deze afkortzaag echt bijzonder maakt, is de laser. Met de laser kan ik precies zien waar mijn zaagsnede komt, waardoor ik super nauwkeurig kan zagen. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de zaag ook nog LED-werkverlichting. Dus zelfs als het wat donkerder is, heb ik nog steeds goed zicht op mijn werkstuk. En ik hoef me geen zorgen te maken over lange werkstukken, want met de verstelbare tafelverbreders kan ik ze veilig en netjes op maat zagen.

Het instellen van zaaghoeken en verstekhoeken is een eitje met deze afkortzaag. Ik heb geen extra gereedschap nodig en kan hoeken van 0°, 15°, 22,5°, 30° en 45° snel en nauwkeurig instellen. Het verwisselen van het zaagblad is ook super makkelijk en snel dankzij de as vergrendeling. En met de lengtestop en diepteregeling kan ik planken op dezelfde lengte en diepte afzagen.

Deze afkortzaag is niet alleen krachtig en nauwkeurig, maar ook duurzaam en veilig. Gemaakt van robuust aluminium kan hij wel tegen een stootje en blijft hij accuraat. En dankzij de elektrische motorrem stopt het zaagblad snel wanneer ik de aan/uit knop loslaat. Ik kan de werkstukklem aan zowel de linker- als de rechterkant plaatsen, dus mijn werkstuk ligt altijd stevig vast.

Bij deze afkortzaag krijg ik een zaagblad, een stofopvangzak, een inbussleutel, tafelextensies en een werkstukklem. En met een maximale zaagbreedte van 65 x 340 mm bij een helling van 0° en 38 x 240 mm bij een helling van 45° is er geen klus die deze zaag niet aankan.

De reviews liegen er niet om, gebruikers zijn echt tevreden over deze afkortzaag. Ze zijn enthousiast over de kracht, gebruiksvriendelijkheid en hoge kwaliteit van de zaag. De laser en het ledlampje worden als super handige features ervaren, net als de verstelbare tafelverbreders en de mogelijkheid om snel en nauwkeurig zaaghoeken in te stellen. Sommige gebruikers hebben de zaag nog wat moeten afstellen en vinden dat hij lawaai maakt, maar over het algemeen wordt de VONROC afkortzaag gezien als een uitstekende machine voor een goede prijs.

Als ik deze afkortzaag vergelijk met andere modellen, valt hij echt op door zijn kracht, precisie en gebruiksgemak. Het laserlicht en de LED-werkverlichting zorgen voor extra nauwkeurigheid en zichtbaarheid, terwijl de verstelbare tafelverbreders en lengtestop het zagen van lange werkstukken vergemakkelijken. En met de robuuste constructie en elektrische motorrem hoef ik me geen zorgen te maken over mijn veiligheid. Sommige gebruikers moesten de zaag misschien nog wat afstellen en vinden dat hij lawaai maakt, maar de meeste gebruikers zijn echt tevreden over de VONROC afkortzaag en raden hem aan als een betrouwbare en betaalbare keuze. 😄

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Einhell Dual, Radiaal Afkort- en

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Dual, Radiaal Afkort- en

 • list plusHandig in gebruik
 • list plusGoede bouwkwaliteit
 • list plusLichtgewicht

Nadelen Einhell Dual, Radiaal Afkort- en

 • list plusLastig om de nulpositie in te stellen

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.87
Functionaliteit
8.42
Gebruiksgemak
7.83
De Einhell Dual, Radiaal Afkort- en Verstekzaag - TC-SM 2131/1 - 1800W - ø210mm - 48 Tands Zaagblad - Met Laser is mijn favoriete zaagmachine voor het bewerken van hout, gecoate panelen en kunststoffen. Met zijn kantelbare zaagkop kan ik moeiteloos dubbelzijdige verstekken maken. Deze zaagmachine onderscheidt zich van andere modellen door zijn unieke functies.

Een van de beste eigenschappen van de TC-SM 2131/1 is de geïntegreerde laser. Deze laser, die op netstroom werkt, markeert de zaaglijn en maakt het gemakkelijk om mijn werkstuk nauwkeurig uit te lijnen. Dit is vooral handig als ik precieze zaagsneden wil maken. Daarnaast heeft de zaag een hoogwaardige draaitafel met een nauwkeurige hoekinstelling voor schuine zaagsneden. Ik kan de tafel eenvoudig vergrendelen in verschillende posities, waardoor het maken van schuine zaagsneden een fluitje van een cent is.

De TC-SM 2131/1 heeft ook een handige trekfunctie, waardoor ik brede werkstukken kan zagen. Aan beide zijden van de zaag zijn werkstuksteunen en een spanvoorziening aanwezig om mijn werkstuk veilig te bevestigen. Daarnaast is er een werkstukaanslag met verstelbare rails, waardoor ik veilig en nauwkeurig kan werken. De tafelinlegger heeft een handige schaalverdeling om de werkstukbreedte af te lezen.

Bij de TC-SM 2131/1 wordt een hoogwaardig precisiezaagblad van hardmetaal geleverd, waardoor ik krachtige en precieze zaagsneden kan maken. Bovendien heeft deze zaagmachine een spaanopvangzak en een stofopvangtrechter achter het zaagblad, waardoor mijn werkplek schoon blijft. Voor gemakkelijk en veilig transport is er ook een transportbeveiliging aanwezig.

Volgens gebruikersreviews wordt de Einhell Dual, Radiaal Afkort- en Verstekzaag - TC-SM 2131/1 - 1800W - ø210mm - 48 Tands Zaagblad - Met Laser zeer gewaardeerd. Gebruikers vinden het gebruiksvriendelijk en zijn tevreden over de kwaliteit. Ook het lichte gewicht en de gemakkelijke instellingen worden geprezen. Een mogelijke beperking die genoemd wordt, is dat het instellen van de nulpositie lastig kan zijn.

Al met al is de Einhell Dual, Radiaal Afkort- en Verstekzaag - TC-SM 2131/1 - 1800W - ø210mm - 48 Tands Zaagblad - Met Laser de perfecte keuze voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een veelzijdige zaagmachine met geavanceerde functies. Het biedt flexibiliteit en precisie bij het maken van zaagsneden en heeft een goede bouwkwaliteit. Hoewel het instellen van de nulpositie als lastig wordt ervaren, wegen de vele voordelen van deze zaagmachine hier ruimschoots tegenop.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Makita LS0815FL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita LS0815FL

 • list plusIk ben dol op de stevigheid en stabiliteit van deze zaag. Het geeft me vertrouwen bij het uitvoeren van mijn zaagklussen.
 • list plusDe zaagsneden zijn mooi glad en precies, wat resulteert in een professioneel uitziend eindproduct.
 • list plusHet grote zaagbereik van deze zaag stelt me in staat om verschillende materialen en maten te zagen, waardoor ik veelzijdigheid heb in mijn projecten.

Nadelen Makita LS0815FL

 • list plusHelaas was de zaagafstelling af fabriek niet goed, wat betekende dat ik wat tijd moest besteden aan het fine-tunen van de instellingen voordat ik ermee kon werken.
 • list plusDe gradenschaal voor de kantelfunctie is niet erg nauwkeurig, wat betekent dat ik extra voorzichtig moet zijn bij het instellen van de hoeken van mijn zaagsneden.

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.86
Functionaliteit
7.48
Gebruiksgemak
7.76
De Makita LS0815FL is echt een geweldige afkortzaag, ik zweer het! Deze zaag maakt het zagen supergemakkelijk en nauwkeurig. Hij heeft allerlei handige functies, zoals een laserlijn en ingebouwde verlichting om de zaaglijn aan te geven. Met de stofzak worden die vervelende stofdeeltjes netjes opgevangen en dankzij de mogelijkheid tot dubbel verstekzagen ben je superflexibel. 🪚

Met een zaagblad van 216 millimeter en een regelbare diepteaanslag kan je met deze zaag ook groeven zagen. En de softstart-functie? Die zorgt ervoor dat je het apparaat gecontroleerd kunt opstarten, zonder dat je meteen alle stoppen laat doorslaan. Lekker handig!

Wat deze versie zo speciaal maakt, is dat de vergrendeling om te voorkomen dat de machine onbedoeld wordt ingedrukt, niet langer verplicht is volgens de nieuwe regels. Dat maakt het gebruik van deze zaag nog makkelijker voor jou. Hij heeft een maximale werkhoogte van 65 mm en kan dubbel verstekzagen, waardoor je alle gangbare afkortwerkzaamheden kunt uitvoeren. De ingebouwde verlichting en laserlijn zorgen voor een perfect zicht op de zaaglijn. En we hebben zelfs gedacht aan een voorbereiding voor stofafzuiging. We hebben echt aan alles gedacht!

Je zult niet geloven hoe geliefd de Makita LS0815FL is bij gebruikers. Ze zijn helemaal weg van de stevigheid en stabiliteit van deze zaag. En hij maakt ook nog eens minder lawaai dan eerdere modellen. De zaagsneden zijn superglad en gebruikers beschrijven het als "een warm mes door boter". Echt waar! Deze zaag is gewoon superstabiel en je zult er geen spijt van krijgen. Hij is elke euro waard, dat beloof ik je.

Een andere gebruiker noemt de LS0815FL een degelijke en nauwkeurige machine. Het grote zaagbereik maakt het mogelijk om zowel grote als kleine balken en planken te zagen. Het zicht op de zaaglijn is uitstekend en we hebben zelfs een handige inbus/moer sleutel achterop de machine geplaatst, waarmee je de zaag en laser kunt bijstellen en demonteren. Hij is wel zwaar, maar niet te zwaar, dus je kunt veilig en stabiel werken. De motor heeft nog nooit problemen gehad en de machine is supergebruiksvriendelijk. Echt een topding!

Een andere gebruiker merkt op dat de zaag na afstelling af fabriek niet helemaal goed was, maar dat is eenvoudig bij te stellen met het meegeleverde driehoekje. De zaagsnede is netjes, maar let op: de gradenschaal van de kantelfunctie kan een beetje onnauwkeurig zijn, dus het is handig om een zwijhaak bij de hand te hebben. Kan je dat wel regelen?

Al met al is de Makita LS0815FL een ontzettend populaire afkortzaag met heel veel positieve eigenschappen. Hij is stevig, stabiel en produceert supergladde zaagsneden. Het grote zaagbereik en de nauwkeurige instellingen maken hem geschikt voor allerlei klussen. En ja, er zijn een paar kleine minpuntjes, maar de voordelen van deze zaag wegen echt veel zwaarder. Ik kan 'm echt van harte aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag- kapzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag- kapzaag

 • list plusKrachtig vermogen van 2200W
 • list plusLaserfunctie zorgt voor nauwkeurigheid
 • list plusVeelzijdig met verstek- en schuine zaagsneden

Nadelen VONROC TOOLS VONROC Afkortzaag- kapzaag

 • list plusLaser moet mogelijk handmatig worden afgesteld

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.75
Functionaliteit
7.48
Gebruiksgemak
6.94
Ik ben echt onder de indruk van de VONROC Afkortzaag. Met een vermogen van 2200W en een snelheid van 4500 omwentelingen per minuut is deze zaagmachine een ware krachtpatser. Hij heeft alles wat je zoekt in een krachtige zaagmachine en maakt indruk met zijn solide constructie en precisie.

De VONROC Afkortzaag is perfect voor het zagen van hard- en zachthout, spaanplaat en vezelplaat. Of je nu laminaat en parket op maat wilt zagen of dikke balken nodig hebt voor een overkapping of schuur, deze zaag kan het allemaal aan. Ik moet wel vermelden dat hij niet geschikt is voor het zagen van brandhout.

Een van de beste eigenschappen van deze afkortzaag is de laserfunctie. Voordat het zaagblad het werkstuk raakt, kan je precies zien waar het zaagblad terechtkomt. Dit zorgt voor nauwkeurigheid en een duidelijk zicht op je zaaglijn. En het beste is dat de laser werkt op stroom, dus je hebt geen gedoe met batterijen. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook LED-werkverlichting aanwezig, zodat je zelfs in mindere lichtomstandigheden goed zicht hebt op je werkstuk.

Dankzij de verstelbare tafelverbreders verloopt het zagen soepel en gemakkelijk. Je kunt lange werkstukken veilig en netjes op maat zagen dankzij deze handige functie. Met een zaagcapaciteit van 90 x 340 mm (verstek 0° - schuin 0°) en de trekfunctionaliteit kan je ook brede planken eenvoudig en nauwkeurig zagen. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je met deze afkortzaag verstekzaagsneden maken van -45° tot +45° en schuine zaagsneden van -0° tot +45°. Dubbelverstekzaagsneden zijn zelfs mogelijk!

Bij de VONROC Afkortzaag krijg je ook een 254 mm, 60-tands zaagblad, zodat je meteen aan de slag kunt met je klus. De robuuste aluminium constructie zorgt voor duurzaamheid en precisie. Het zagen van brede planken gaat soepel dankzij de trekfunctie en de dubbel gelagerde armen. Zonder af te tekenen kan je planken op dezelfde lengte en diepte afzagen met behulp van de lengtestop en diepteregeling. Veiligheid staat voorop met de elektrische motorrem en de aanwezige beschermkap. De werkstukklem kan aan beide kanten worden geplaatst, dus je werkstuk ligt altijd stevig vast.

Bij de VONROC Afkortzaag krijg je een stofzak meegeleverd, maar je kan hem ook aansluiten op een (bouw)stofzuiger voor beter zicht op je zaaglijn, minder rommel en een veiligere werkplek. Het instellen van zaaghoeken is snel en gemakkelijk, zonder extra gereedschap. Je kan gebruik maken van traploos instelbare hoeken of de vooraf ingestelde verstekhoeken op de zaagtafel. Het verwisselen van zaagbladen is ook eenvoudig en snel dankzij de asvergrendeling.

Over het algemeen hebben gebruikers positieve reviews gegeven aan de VONROC Afkortzaag. Ze zijn onder de indruk van de kracht en het gebruiksgemak van de machine. De laserfunctie wordt als zeer nauwkeurig ervaren, hoewel sommige gebruikers aangeven dat de laser handmatig moet worden afgesteld. Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden met de prestaties van deze afkortzaag en vinden ze dat hij waar biedt voor zijn geld.

Kortom, de VONROC Afkortzaag is een krachtige en veelzijdige zaagmachine met indrukwekkende specificaties en functies. Hij biedt nauwkeurigheid, gebruiksgemak en veiligheid. Hoewel de laserfunctie mogelijk handmatig moet worden afgesteld, zijn de meeste gebruikers zeer tevreden met de prestaties van deze afkortzaag. Als je op zoek bent naar een betrouwbare zaagmachine voor een goede prijs, is de VONROC Afkortzaag zeker het overwegen waard. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. VONROC TOOLS VONROC PRO afkortzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC PRO afkortzaag

 • list plusKrachtig en veelzijdig, geschikt voor verschillende materialen
 • list plusInstelbare snelheid en speciaal zaagblad voor snel en nauwkeurig zagen
 • list plusVeilig in gebruik met een volledig metalen beschermkap en laser/LED-werkverlichting

Nadelen VONROC TOOLS VONROC PRO afkortzaag

 • list plusMogelijke kwaliteitsproblemen, zoals defecte laserlampjes en slag in de as
 • list plusKlantenservice van VONROC reageert snel en biedt vervanging bij problemen
 • list plusPrijs-kwaliteitverhouding wordt als redelijk goed beschouwd

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.38
Functionaliteit
7.07
Gebruiksgemak
6.97
Ik ben de VONROC PRO afkortzaag, een krachtige en veelzijdige machine die perfect is voor het zagen van verschillende materialen zoals hout, kunststof en metaal. Met mijn 2200W vermogen en Ø255mm zaagblad kan ik moeiteloos door verschillende materialen zagen, zelfs hout met spijkers erin. Met mijn instelbare snelheid van 3200 of 4500 toeren per minuut en speciale multi-material zaagblad kan ik zowel snel als nauwkeurig zagen.

Een van mijn unieke eigenschappen is mijn volledig metalen beschermkap, waardoor jouw veiligheid altijd gegarandeerd is. Daarnaast heb ik ook een laser en LED-werkverlichting, zodat je altijd goed zicht hebt op je zaaglijn, zelfs in donkere omstandigheden. Met mijn verstelbare tafelverbreders kun je ook veilig en netjes lange werkstukken op maat zagen.

Ik ben ook heel gebruiksvriendelijk. Mijn draaibare plateau kan snel versteld worden met een hendel onder het handvat en heeft extra standen voor een nauwkeurige afstelling. Daarnaast kun je mijn zaag eenvoudig in breedte stellen zonder extra gereedschap.

Er zijn enkele kwaliteitsproblemen gemeld in de reviews, zoals een defect laserlampje en een slag in de as van de zaagbladmontage. Dit kan leiden tot slijtage of ongelijk zaagresultaat. Maar wees gerust, mijn klantenservice reageert snel en biedt een snelle vervanging als er iets mis is.

Over het algemeen zijn gebruikers tevreden met mijn prestaties. Ik ben handig en veelzijdig en kan verschillende materialen zagen. Mensen vinden mijn bouwkwaliteit goed en mijn prijs-kwaliteitverhouding redelijk. Het is wel belangrijk om rekening te houden met mogelijke kwaliteitsproblemen bij de aanschaf van mij, zoals de slag in de as.

Al met al ben ik een betrouwbare en veelzijdige machine met handige functies en eigenschappen. Ik ben een goede keuze voor zowel professioneel gebruik als doe-het-zelvers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Afkortzagen. Er zijn namelijk 149 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!