De Bestenu Lijmpistool Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/25/2020


Als je aan de slag gaat met kleine reparaties en knutselwerk, kan een lijmpistool erg van pas komen. Alles wat je moet weten over een lijmpistool en hoe je de beste kiest, lees je in deze koopgids.

Hoe gebruik je een lijmpistool?

Omdat je met hitte werkt, is het verstandig om van tevoren het lijmpistool te controleren. Check of het lijmpistool geen beschadigingen heeft en of het patroon goed in het pistool zit. Is alles in orde, zet het lijmpistool dan aan en wacht tot het is opgewarmd. Let op: leg een warm lijmpistool nooit op oppervlakken die snel beschadigen of smelten, of in de buurt van licht ontvlambare spullen.

Als het lijmpistool opgewarmd is,kun je aan de slag. Richt het apparaat tijdens gebruik altijd van je af. Wanneer je klaar bent, schakel je het apparaat uit en laat je het afkoelen. Is de lijm afgekoeld maar nog niet uitgehard, dan kun je voorzichtig met een doek lijmresten weghalen.

Wat is de opwarmtijd van een lijmpistool?

De opwarmtijd van een lijmpistool verschilt per model, maar is gemiddeld ongeveer 15 seconden. Houd er daarom rekening mee dat lijmpistolen erg snel heet worden, vooral de betere en snellere varianten. Pas met name op bij de spuitmond: dit gedeelte wordt het heetst.

Nadat het lijmpistool is opgewarmd, duurt het nog een paar minuten voordat de lijm daadwerkelijk gesmolten en klaar voor gebruik is. Wacht ongeveer 5 minuten voordat je aan het werk gaat met de lijm.

Welke temperatuur kan een lijmpistool bereiken?

Lijmpistolen kunnen een temperatuur van wel 200 °C bereiken! In uitzonderlijke gevallen ligt de temperatuur zelfs iets hoger. Hoe heet het lijmpistool precies wordt, verschilt per model. De temperaturen beginnen ongeveer bij 100 °C en lopen verder op tot de bovengenoemde ± 200 °C.

Veel lijmpistolen hebben een instelbare temperatuur: je kunt dan zelf bepalen hoe heet het pistool wordt met de regelknop. Met hogere temperaturen werk je sneller omdat de lijm makkelijker smelt. Voor simpeler knutselwerk heb je daarom meestal niet het heetste lijmpistool nodig. Als je reparaties verricht, kunnen hoge temperaturen echter wel veel waardevolle tijd besparen.

Welke lijmpatronen moet ik kopen?

Lijmpistolen hebben verschillende afmetingen die bepalend zijn voor het lijmpatroon dat je nodig hebt. Om een lijmpatroon te vinden dat in jouw lijmpistool past, let je op twee gegevens: de diameter en de lengte van het lijmpatroon. De diameter ligt doorgaans tussen de 7 en 11 millimeter.

Lijmpatronen zijn cilindervormige staafjes; de diameter vertelt dus hoe dik de staafjes zijn. De lengte van het patroon moet ook overeenkomen met de ruimte in de houder van het lijmpistool. Wanneer je een lijmpistool aanschaft, zitten daar vaak lijmpatronen bij. Je kunt dus een lijmpatroon apart houden voor wanneer je nieuwe patronen aan wilt schaffen zodat je deze met je opties kunt vergelijken.

Het is daarnaast ook handig om de verpakking en/of gebruiksaanwijzing te bewaren. Zo kun je altijd de gegevens en de afmetingen van het apparaat en de lijmpatronen terugvinden. Ben je deze informatie kwijt? Zoek dan op naam, model en typenummer van het lijmpistool om online de gebruiksaanwijzing en afmetingen terug te vinden.

Werkt een lijmpistool op netstroom of batterijen?

Lijmpistolen zijn in beide varianten verkrijgbaar: zowel op netstroom als op batterijen. Een lijmpistool op batterijen heeft geen snoer, waardoor het wendbaarder is. Het nadeel is wel dat je in de gaten moet houden wanneer de batterijen leeg raken, en het is dan ook handig om reservebatterijen in huis te hebben.

Een lijmpistool op netstroom heeft geen maximale batterijduur, maar je moet wel rekening houden met de kabel. Je moet dan in de buurt van een stopcontact werken of een verlengsnoer gebruiken. Pas ook op dat je niet per ongeluk hete lijm op het snoer knoeit: dit kan leiden tot beschadigingen.

Hoe maak je een lijmpistool schoon?

Wacht altijd tot het lijmpistool uitgeschakeld en volledig afgekoeld is voordat je het schoonmaakt, zodat je jezelf niet brandt. Is de lijm nog niet uitgehard, dan is een doekje voldoende om de lijmresten te verwijderen. Als de lijm wel uitgehard is, wordt poetsen een lastige taak en schraap je lijmresten voorzichtig weg met een schaar of bot mesje.

Heb je op andere oppervlakken lijm geknoeid en is het helemaal uitgehard? Als je geen mesje wilt gebruiken om beschadiging te voorkomen, kun je met een föhn de lijm opwarmen. De lijm wordt dan wat zachter en daardoor makkelijker om te verwijderen.

Hoe komt deze fantastische Lijmpistool lijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Lijmpistool ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Lijmpistools, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Lijmpistools die te koop zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Lijmpistools het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Lijmpistools stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Lijmpistools

De beste Lijmpistools op een rij

Product informatiePlus or Show more

Een knutsel- of reparatie project is een stuk leuker als je het juiste gereedschap bij de hand hebt. Het LifeGoods Lijmpistool is ideaal voor hobbyisten en knutselaars en wordt geleverd met 50 lijmsticks. Van keramiek tot elektronica, met dit lijmpistool kun je werkelijk alles lijmen. Geen gedoe met accu’s of batterijen. Steek het snoer (1,5m) in het stopcontact en binnen 3 tot 5 minuten kun je aan jouw project beginnen. Het verbruik is slechts 20W dus erg energiezuinig. 50 Lijmsticks Naast het pistool krijg je 50 lijmsticks meegeleverd in de verpakking! Zo kun gelijk beginnen en heb je ook meer dan 36 uur aan knutselplezier tot je beschikking. De lijm is milieuvriendelijk en veel sterker dan een plakstift en veel andere soorten lijm. Steek de lijmstick aan de achterkant in het pistool en binnen 3 tot 5 minuten kun je aan de slag. ℹ Haal de lijmstick niet aan de achterkant uit het pistool en doe pas een nieuwe lijmstick in het pistool als de huidige volledig op is. Geschikt voor elk project Dit lijmpistool is op bijna elk materiaal te gebruiken. Gebruik het lijmpistool onder andere voor: papier, hout, elektronica, schoenen, karton, steen, metaal, glas, baksteen, stof, keramiek of plastic. De lijm komt uit een klein puntje (2mm) waardoor je heel precies te werk kan gaan. Dankzij de handige standaard kun je het pistool op een veilige manier even opzij leggen. Dankzij een zekering heeft het pistool een automatische beveiliging die zorgt dat het pistool niet oververhit raakt. LifeGoods Lijmpistool ▶ Inclusief 50 lijmsticks ▶ Binnen 3 tot 5 min klaar voor gebruik ▶ Beveiligd tegen oververhitten ▶ Milieuvriendelijke lijm ▶ Geschikt voor bijna ieder materiaal ▶ Lang snoer, geen gedoe met batterijen ▶ Energiezuinig (20W) ▶ Verwijderbare standaard ▶ Ergonomische greep Ergonomisch ontwerp Dankzij de rondingen in de ergonomische greep kun je niet alleen rechte lijnen lijm leggen, maar zijn ook bochten geen probleem. De trekker vraagt niet veel kracht waardoor het pistool super makkelijk is om te gebruiken en erg comfortabel in de hand ligt. Specificaties: ✔ Inhoud Verpakking: 1 x lijmpistool, 50 x lijmsticks, 1 x gebruiksaanwijzing ✔ Materiaal: Plastic & aluminium ✔ Kleur: Blauw ✔ Afmetingen: 13 cm x 11 cm ✔ Gewicht: 153 gram ✔ Lengte stekker: 1,5m ✔ Aantal lijmsticks: 50 stuks ✔ Kleur lijmsticks: Transparant ✔ Diameter lijmsticks: 7mm ✔ Lengte lijmsticks: 100mm ✔ Smelttemperatuur: 80 °C ✔ Voltage: 100V-240V ✔ Wattage: 20W ✔ Certificaten: CE & ROHS ✔ Tip: Het pistool is beveiligd tegen oververhitting. Stopt het lijmpistool na 15 minuten, haal dan de stekker uit het stopcontact en ga later weer verder.

1. LifeGoods Lijmpistool - Incl. Lijmsticks - 20W - Incl. Lijmpatroon


Product informatiePlus or Show more

50 stuks U N I V E R S E L E patronen voor lijmpistolen (11 MM diameter) Deze extra lange transparante lijmsticks zijn geschikt voor alle lijmpistolen die gebruik maken van 11 millimeter patronen, warmen snel op en gaan lang mee Afmetingen De afmetingen bedragen 11mm x 185mm Voordelen Extra lang, dus minder vaak wisselen Korte opwarmtijd Eenvoudig in gebruik Kleur: transparant De patronen zijn handig verpakt in een stevige, hersluitbare zak Perfect voor klusjes rond het huis, creatieve bezigheden, reparaties, kunst, kaarten en collages en nog veel mee. Ook geschikt voor o.a.: papier, plastic, hout, keramiek en sommige metalen Grote voorraad: 50 Stuks extra lange lijmsticks Totaal gewicht: 1 kg lijm

2. 50X XL Lijmpatronen voor Lijmpistool 11mm – Universeel Lijm


Product informatiePlus or Show more

Het Bosch PKP 18 E Lijmpistool is een elektrisch lijmpistool waarmee je gemakkelijk en snel nette resultaten realiseert. Het lijmpistool is geschikt voor het snel lijmen van schone, droge en vetvrije materialen met hete smeltlijm. Alle materialen met absorberende of poreuze oppervlakken die hittebestendig kunnen zijn, kunnen met het hetelijmpistool gelijmd worden. Typische materialen zijn hout, houtmaterialen, steenmaterialen en vezelmaterialen, zoals textiel, leer, karton en papier. Elektronische verwarmingselementen voor snel opwarmen en een stabiele temperatuur Mechanische voeding voor een nauwkeurige controle en vlot en gericht aanbrengen Werkt op karton, glas, tegels, hout, steen, textiel, kurk, kunststof en meer Wat zit er in de verpakking? Bosch PKP 18 E Lijmpistool 1 extra lang mondstuk (1 609 202 428) 1 stick smeltlijm Nederlandstalige gebruiksaanwijzing Tips & tricks De lijmplaatsen moeten schoon, droog en vetvrij zijn. Maak gladde oppervlakken voor het lijmen ruw. Trek de stekker uit het stopcontact als je de werkzaamheden voor langere tijd onderbreekt. Onderhoud Trek altijd voor werkzaamheden aan het lijmpistool de netstekker uit het stopcontact. Houd het lijmpistool schoon om goed en veilig te werken.

3. Bosch PKP 18 E Lijmpistool


Product informatiePlus or Show more

Deze hoogwaardige, transparante Ø 11mm lijmpatronen zijn geschikt voor onder andere het verbinden van hout, schuim, leer, stof/textiel, glas, plastic, karton, keramiek en textiel. Deze patronen zijn te gebruiken voor de meest gangbare merken lijmpistolen met een hoge temperatuur.

4. 50 universele transparante lijmpatronen 10 cm voor lijmpistool Ø 11mm


Product informatiePlus or Show more

De Dremel 930 is een lijmpistool met twee temperatuurstanden dat speciaal geschikt is voor gedetailleerd lijmen. In de lage temperatuurstand is het gereedschap ideaal voor een groot aantal creatieve hobbyklussen zoals scrapbooking, versiering, kleur lijmen op glas enz. Samen met de meegeleverde 7 mm kleurensticks kunt u prachtige versieringen maken. Voor lichte doe-het-zelf-klussen rond het huis zoals het lijmen van keramiek, hout, kunststof, glas, gebruikt u de hoge temperatuurstand. Dankzij zijn precisietip met anti-druipvoorziening morst u geen lijm op uw werkstuk. Waar is het artikel voor geschikt? De Dremel 930 lijmpistool is geschikt voor creatieve hobbyklussen (lage temperatuurstand) en voor licht doe-het-zelf klussen (hoge temperatuurstand). In de lage temperatuurstand is het gereedschap ideaal voor een groot aantal creatieve hobbyklussen zoals scrapbooking, versiering, kleur lijmen op glas enz. Voor lichte doe-het-zelf-klussen rond het huis zoals het lijmen van keramiek, hout, kunststof, glas, gebruikt u de hoge temperatuurstand. De voordelen van het Dremel gereedschap: Anti-druipvoorziening: om te voorkomen dat lijm op het werkstuk druipt Twee temperatuurstanden: maakt het mogelijk om hittegevoelige materialen te lijmen plus hoge-temperatuur smeltlijm te gebruiken Precisietip: voor ingewikkeld lijmen Silicone mondstukhulzen: ter voorkoming van brandwonden Uitklapbare kunststof standbeugel: zo kan het lijmpistool stabiel worden neergezet Lijmafgifte 5 g/min Geschikt voor lijmsticks van 7 mm Opwarmtijd van 5 minuten: zo kunt u snel beginnen met het werk Ergonomische T-handgreep: een goede balans van het gereedschap zorgt ervoor dat het eenvoudig en comfortabel te hanteren is Stabiel voetstuk: voorkomt dat het gereedschap omvalt Gemakkelijk in te drukken trekker: er is weinig kracht nodig om op de trekker te bedienen voor een constante lijmstroom De belangrijkste specificaties van het Dremel gereedschap: Spanning: 100 - 240 V Gewicht: 0,20 kg Lengte: 14 cm Twee temperatuurstanden: 105 / 165 °C Lijmstickdiameter: 7 mm Wat zit er in de verpakking? Dremel 930 lijmpistool 3x Dremel 7 mm multifunctionele lijmsticks voor lage temp. 3x Dremel 7 mm multifunctionele lijmsticks voor hoge temp. 12 x Dremel 7 mm kleurensticks Handleiding Tip: De Dremel lijmpistool 930 is een lijmpistool voor lage (105 °C) en hoge temperaturen (165 °C). Gebruik daarom hoge terperatuur (165 °C) lijmsticks als je het lijmpistool in de hoge temperatuurstand hebt staan. Wanneer je een lage temperatuur kleur of glitter lijmstick gebruikt, dan kan de lijm haar kleurpigmenten verliezen. Ook zal de hoge temperatuur de lage temperatuur lijm te vloeibaar maken wat zal resulteren in een druipend lijmpistool.

5. Dremel 930 Lijmpistool - Inclusief lijmsticks


Product informatiePlus or Show more

Met dit lijmpistool kan er van alles geknutseld worden. Bijna alle materialen kunnen verlijmd worden, zoals: hout, metaal, kunststof en plastic. Dit product wordt geleverd met 2 lijmpatronen. Lijmstiftdiameter 11 mm.

6. LijmPistool - Glue Gun - Hobby - Creatief - Lijmsticks - Lijm - Hot - knutselen - Crafts


Product informatiePlus or Show more

Draadloos lijmpistool KENMERKEN EN VOORDELEN -Korte opwarmingstijd: 1 min. 40 sec. -Keramische verwarmer -Elektronische temperatuurcontrole module -90 à 150 W zowel tijdens opwarmen als lijmen -Kopstuk inbegrepen -Lijmopbrengst: 450gr/u -Mondstuk inbegrepen -Uitklapbare steun

7. STANLEY 6-GR50 Snel Lijmpistool STHT6


Product informatiePlus or Show more

Set van 100 lijmpatronen welke passen in vrijwel elk lijmpistool met een diameter van 7 tot en met 7.2 mm. Geschikt voor het lijmen van veel soorten materialen zoals hout, plastic, glas en metaal. Het patroon heeft een diameter van 7 mm en een lengte van 110 mm.

8. Lijmpatronen / Lijmsticks / Lijm Patronen / Lijmpistool 7 mm x 110 mm 100 stuks


Product informatiePlus or Show more

Dit 25W (500W) snoerloos lijmpistool van Powerplus lijmt alles vast met een warme smeltlijm: hout, kunststof, keramiek, metaal, glas, textiel, leer en nog veel meer. Met zijn precisiespuitmond is het bijzonder geschikt voor het puntlijmen en lijmen van kleine oppervlaktes en randen. De spuitmond kan zelfs nog worden vervangen, want het toestel beschikt over 2 andere spuitmonden met een ronde kop. De POWX146 beschikt ook over een praktische steun om het lijmpistool tussentijds op te laten rusten en een druipschaaltje waardoor je een nette werkplek behoudt. Dankzij het controlelampje weet je ook altijd of er stroom is. Bovendien kan je snoerloos lijmen als je het pistool opwarmt in het laadstation. Het geheel wordt verpakt in een handige koffer. Voordelen: Temperatuurbestendige behuizing met isolatie. Het controlelampje geef aan of je stroom hebt. In 5 minuten is de opwarmtunnel reeds opgewarmd. Je kan het lijmpistool laten rusten in de daarvoor voorziene steun. De precisiespuitmond kan je vervangen door de meegeleverde spuitmonden met ronde kop. Het lijmdruppelopvangbakje bespaart je veel opruimwerk. Inclusief laadstation en opbergkoffer. Specificaties: • Netspanning: 220-240V~ • Vermogen: 25W (500W) • Opwarmtijd: 5 minuten • Kleefcapaciteit: 15 gram/minuut • Diameter lijmstick: 11mm • Kabellengte: 1,5m Wat zit er in de verpakking? 1 x laadstation 2 x spuitmonden met een ronde kop 1 x precisiespuitmond 1 x steun 6 x lijmpatronen 1 x handleiding Geleverd in handige koffer Garantie: Er zit 3 jaar garantie op het POWX146 snoerloos lijmpistool. Tot welke Powerplus lijn behoort dit artikel? Dit artikel behoort tot de gele lijn van Powerplus. Om elk type doe-het-zelver van het juiste gereedschap te voorzien is het assortiment van Powerplus verdeeld in grofweg drie lijnen. 1. Grijs: basiskwaliteit - incidenteel gebruik - 2 jaar garantie 2. Geel: solide kwaliteit - regelmatig gebruik – 3 jaar garantie 3. Groen: hoge kwaliteit - intensief gebruik – 5 jaar garantie

9. Powerplus POWX146 Lijmpistool - 25W - Ø 11mm - Incl. 10 accessoires


Product informatiePlus or Show more

Met het STANLEY Dual Melt All Purpose Lijmpatroon heb je het juiste lijmpatroon in huis wanneer er gelijmd moet worden op hoge en lage temperaturen. Gebruik Je brengt het patroon eenvoudig aan in een lijmpistool. Het pistool geeft aan wanneer het warm genoeg is om te kunnen lijmen. De lijm is geschikt voor zowel hoge als lage temperaturen. Voordelen Lijmklussen kunnen op verschillende temperaturen snel worden uitgevoerd Ruime reserveset waardoor je niet snel zonder lijm komt te zitten Specificaties - Geschikt voor hoge en lage temperaturen - Afmetingen: 11,3 mm x 254 mm Verpakkingsinhoud - 24 Stanley Hot Melt Lijmpatronen

10. STANLEY Dual Melt All Purpose Lijmpatroon - 24 stuks - 11.3mm x 254mm


Artikelen gerelateerd aan Lijmpistools


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Lijmpistools. Er zijn namelijk 190 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Lijmpistool kopen.