De Bestenu Lijmpistool Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/25/2020


Als je aan de slag gaat met kleine reparaties en knutselwerk, kan een lijmpistool erg van pas komen. Alles wat je moet weten over een lijmpistool en hoe je de beste kiest, lees je in deze koopgids.

Hoe gebruik je een lijmpistool?

hide product content

Omdat je met hitte werkt, is het verstandig om van tevoren het lijmpistool te controleren. Check of het lijmpistool geen beschadigingen heeft en of het patroon goed in het pistool zit. Is alles in orde, zet het lijmpistool dan aan en wacht tot het is opgewarmd. Let op: leg een warm lijmpistool nooit op oppervlakken die snel beschadigen of smelten, of in de buurt van licht ontvlambare spullen.

Als het lijmpistool opgewarmd is,kun je aan de slag. Richt het apparaat tijdens gebruik altijd van je af. Wanneer je klaar bent, schakel je het apparaat uit en laat je het afkoelen. Is de lijm afgekoeld maar nog niet uitgehard, dan kun je voorzichtig met een doek lijmresten weghalen.

Wat is de opwarmtijd van een lijmpistool?

hide product content

De opwarmtijd van een lijmpistool verschilt per model, maar is gemiddeld ongeveer 15 seconden. Houd er daarom rekening mee dat lijmpistolen erg snel heet worden, vooral de betere en snellere varianten. Pas met name op bij de spuitmond: dit gedeelte wordt het heetst.

Nadat het lijmpistool is opgewarmd, duurt het nog een paar minuten voordat de lijm daadwerkelijk gesmolten en klaar voor gebruik is. Wacht ongeveer 5 minuten voordat je aan het werk gaat met de lijm.

Welke temperatuur kan een lijmpistool bereiken?

hide product content

Lijmpistolen kunnen een temperatuur van wel 200 °C bereiken! In uitzonderlijke gevallen ligt de temperatuur zelfs iets hoger. Hoe heet het lijmpistool precies wordt, verschilt per model. De temperaturen beginnen ongeveer bij 100 °C en lopen verder op tot de bovengenoemde ± 200 °C.

Veel lijmpistolen hebben een instelbare temperatuur: je kunt dan zelf bepalen hoe heet het pistool wordt met de regelknop. Met hogere temperaturen werk je sneller omdat de lijm makkelijker smelt. Voor simpeler knutselwerk heb je daarom meestal niet het heetste lijmpistool nodig. Als je reparaties verricht, kunnen hoge temperaturen echter wel veel waardevolle tijd besparen.

Welke lijmpatronen moet ik kopen?

hide product content

Lijmpistolen hebben verschillende afmetingen die bepalend zijn voor het lijmpatroon dat je nodig hebt. Om een lijmpatroon te vinden dat in jouw lijmpistool past, let je op twee gegevens: de diameter en de lengte van het lijmpatroon. De diameter ligt doorgaans tussen de 7 en 11 millimeter.

Lijmpatronen zijn cilindervormige staafjes; de diameter vertelt dus hoe dik de staafjes zijn. De lengte van het patroon moet ook overeenkomen met de ruimte in de houder van het lijmpistool. Wanneer je een lijmpistool aanschaft, zitten daar vaak lijmpatronen bij. Je kunt dus een lijmpatroon apart houden voor wanneer je nieuwe patronen aan wilt schaffen zodat je deze met je opties kunt vergelijken.

Het is daarnaast ook handig om de verpakking en/of gebruiksaanwijzing te bewaren. Zo kun je altijd de gegevens en de afmetingen van het apparaat en de lijmpatronen terugvinden. Ben je deze informatie kwijt? Zoek dan op naam, model en typenummer van het lijmpistool om online de gebruiksaanwijzing en afmetingen terug te vinden.

Werkt een lijmpistool op netstroom of batterijen?

hide product content

Lijmpistolen zijn in beide varianten verkrijgbaar: zowel op netstroom als op batterijen. Een lijmpistool op batterijen heeft geen snoer, waardoor het wendbaarder is. Het nadeel is wel dat je in de gaten moet houden wanneer de batterijen leeg raken, en het is dan ook handig om reservebatterijen in huis te hebben.

Een lijmpistool op netstroom heeft geen maximale batterijduur, maar je moet wel rekening houden met de kabel. Je moet dan in de buurt van een stopcontact werken of een verlengsnoer gebruiken. Pas ook op dat je niet per ongeluk hete lijm op het snoer knoeit: dit kan leiden tot beschadigingen.

Hoe maak je een lijmpistool schoon?

hide product content

Wacht altijd tot het lijmpistool uitgeschakeld en volledig afgekoeld is voordat je het schoonmaakt, zodat je jezelf niet brandt. Is de lijm nog niet uitgehard, dan is een doekje voldoende om de lijmresten te verwijderen. Als de lijm wel uitgehard is, wordt poetsen een lastige taak en schraap je lijmresten voorzichtig weg met een schaar of bot mesje.

Heb je op andere oppervlakken lijm geknoeid en is het helemaal uitgehard? Als je geen mesje wilt gebruiken om beschadiging te voorkomen, kun je met een föhn de lijm opwarmen. De lijm wordt dan wat zachter en daardoor makkelijker om te verwijderen.

Hoe komt deze super Lijmpistool lijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Lijmpistool ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Lijmpistools, maar nu helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Lijmpistools die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Lijmpistools het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Lijmpistools stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen die overeenkomstig zijn aan Lijmpistools

De beste Lijmpistools in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Een knutsel- of reparatie project is een stuk leuker als je het juiste gereedschap bij de hand hebt. Het LifeGoods Lijmpistool is ideaal voor hobbyisten en knutselaars en wordt geleverd met 50 lijmsticks. Van keramiek tot elektronica, met dit lijmpistool kun je werkelijk alles lijmen. Geen gedoe met accu’s of batterijen. Steek het snoer (1,5m) in het stopcontact en binnen 3 tot 5 minuten kun je aan jouw project beginnen. Het verbruik is slechts 20W dus erg energiezuinig. 50 Lijmsticks Naast het pistool krijg je 50 lijmsticks meegeleverd in de verpakking! Zo kun gelijk beginnen en heb je ook meer dan 36 uur aan knutselplezier tot je beschikking. De lijm is milieuvriendelijk en veel sterker dan een plakstift en veel andere soorten lijm. Steek de lijmstick aan de achterkant in het pistool en binnen 3 tot 5 minuten kun je aan de slag. ℹ Haal de lijmstick niet aan de achterkant uit het pistool en doe pas een nieuwe lijmstick in het pistool als de huidige volledig op is. Geschikt voor elk project Dit lijmpistool is op bijna elk materiaal te gebruiken. Gebruik het lijmpistool onder andere voor: papier, hout, elektronica, schoenen, karton, steen, metaal, glas, baksteen, stof, keramiek of plastic. De lijm komt uit een klein puntje (2mm) waardoor je heel precies te werk kan gaan. Dankzij de handige standaard kun je het pistool op een veilige manier even opzij leggen. Dankzij een zekering heeft het pistool een automatische beveiliging die zorgt dat het pistool niet oververhit raakt. LifeGoods Lijmpistool ▶ Inclusief 50 lijmsticks ▶ Binnen 3 tot 5 min klaar voor gebruik ▶ Beveiligd tegen oververhitten ▶ Milieuvriendelijke lijm ▶ Geschikt voor bijna ieder materiaal ▶ Lang snoer, geen gedoe met batterijen ▶ Energiezuinig (20W) ▶ Verwijderbare standaard ▶ Ergonomische greep Ergonomisch ontwerp Dankzij de rondingen in de ergonomische greep kun je niet alleen rechte lijnen lijm leggen, maar zijn ook bochten geen probleem. De trekker vraagt niet veel kracht waardoor het pistool super makkelijk is om te gebruiken en erg comfortabel in de hand ligt. Specificaties: ✔ Inhoud Verpakking: 1 x lijmpistool, 50 x lijmsticks, 1 x gebruiksaanwijzing ✔ Materiaal: Plastic & aluminium ✔ Kleur: Blauw ✔ Afmetingen: 13 cm x 11 cm ✔ Gewicht: 153 gram ✔ Lengte stekker: 1,5m ✔ Aantal lijmsticks: 50 stuks ✔ Kleur lijmsticks: Transparant ✔ Diameter lijmsticks: 7mm ✔ Lengte lijmsticks: 100mm ✔ Smelttemperatuur: 80 °C ✔ Voltage: 100V-240V ✔ Wattage: 20W ✔ Certificaten: CE & ROHS ✔ Tip: Het pistool is beveiligd tegen oververhitting. Stopt het lijmpistool na 15 minuten, haal dan de stekker uit het stopcontact en ga later weer verder.

1. LifeGoods Lijmpistool - Incl. Lijmsticks - 20W - Incl. Lijmpatroon


Product informatiePlus or Show more

Deze hoogwaardige, transparante Ø 11mm lijmpatronen zijn geschikt voor onder andere het verbinden van hout, schuim, leer, stof/textiel, glas, plastic, karton, keramiek en textiel. Deze patronen zijn te gebruiken voor de meest gangbare merken lijmpistolen met een hoge temperatuur.

2. 50 universele transparante lijmpatronen 10 cm voor lijmpistool Ø 11mm


Product informatiePlus or Show more

Met dit lijmpistool kan er van alles geknutseld worden. Bijna alle materialen kunnen verlijmd worden, zoals: hout, metaal, kunststof en plastic. Dit product wordt geleverd met 2 lijmpatronen. Lijmstiftdiameter 11 mm.

3. LijmPistool - Glue Gun - Hobby - Creatief - Lijmsticks - Lijm - Hot - knutselen - Crafts


Product informatiePlus or Show more

De Dremel 930 is een lijmpistool met twee temperatuurstanden dat speciaal geschikt is voor gedetailleerd lijmen. In de lage temperatuurstand is het gereedschap ideaal voor een groot aantal creatieve hobbyklussen zoals scrapbooking, versiering, kleur lijmen op glas enz. Samen met de meegeleverde 7 mm kleurensticks kunt u prachtige versieringen maken. Voor lichte doe-het-zelf-klussen rond het huis zoals het lijmen van keramiek, hout, kunststof, glas, gebruikt u de hoge temperatuurstand. Dankzij zijn precisietip met anti-druipvoorziening morst u geen lijm op uw werkstuk. Waar is het artikel voor geschikt? De Dremel 930 lijmpistool is geschikt voor creatieve hobbyklussen (lage temperatuurstand) en voor licht doe-het-zelf klussen (hoge temperatuurstand). In de lage temperatuurstand is het gereedschap ideaal voor een groot aantal creatieve hobbyklussen zoals scrapbooking, versiering, kleur lijmen op glas enz. Voor lichte doe-het-zelf-klussen rond het huis zoals het lijmen van keramiek, hout, kunststof, glas, gebruikt u de hoge temperatuurstand. De voordelen van het Dremel gereedschap: Anti-druipvoorziening: om te voorkomen dat lijm op het werkstuk druipt Twee temperatuurstanden: maakt het mogelijk om hittegevoelige materialen te lijmen plus hoge-temperatuur smeltlijm te gebruiken Precisietip: voor ingewikkeld lijmen Silicone mondstukhulzen: ter voorkoming van brandwonden Uitklapbare kunststof standbeugel: zo kan het lijmpistool stabiel worden neergezet Lijmafgifte 5 g/min Geschikt voor lijmsticks van 7 mm Opwarmtijd van 5 minuten: zo kunt u snel beginnen met het werk Ergonomische T-handgreep: een goede balans van het gereedschap zorgt ervoor dat het eenvoudig en comfortabel te hanteren is Stabiel voetstuk: voorkomt dat het gereedschap omvalt Gemakkelijk in te drukken trekker: er is weinig kracht nodig om op de trekker te bedienen voor een constante lijmstroom De belangrijkste specificaties van het Dremel gereedschap: Spanning: 100 - 240 V Gewicht: 0,20 kg Lengte: 14 cm Twee temperatuurstanden: 105 / 165 °C Lijmstickdiameter: 7 mm Wat zit er in de verpakking? Dremel 930 lijmpistool 3x Dremel 7 mm multifunctionele lijmsticks voor lage temp. 3x Dremel 7 mm multifunctionele lijmsticks voor hoge temp. 12 x Dremel 7 mm kleurensticks Handleiding Tip: De Dremel lijmpistool 930 is een lijmpistool voor lage (105 °C) en hoge temperaturen (165 °C). Gebruik daarom hoge terperatuur (165 °C) lijmsticks als je het lijmpistool in de hoge temperatuurstand hebt staan. Wanneer je een lage temperatuur kleur of glitter lijmstick gebruikt, dan kan de lijm haar kleurpigmenten verliezen. Ook zal de hoge temperatuur de lage temperatuur lijm te vloeibaar maken wat zal resulteren in een druipend lijmpistool.

4. Dremel 930 Lijmpistool - Inclusief lijmsticks


Product informatiePlus or Show more

50 stuks U N I V E R S E L E patronen voor lijmpistolen (11 MM diameter) Deze extra lange transparante lijmsticks zijn geschikt voor alle lijmpistolen die gebruik maken van 11 millimeter patronen, warmen snel op en gaan lang mee Afmetingen De afmetingen bedragen 11mm x 185mm Voordelen Extra lang, dus minder vaak wisselen Korte opwarmtijd Eenvoudig in gebruik Kleur: transparant De patronen zijn handig verpakt in een stevige, hersluitbare zak Perfect voor klusjes rond het huis, creatieve bezigheden, reparaties, kunst, kaarten en collages en nog veel mee. Ook geschikt voor o.a.: papier, plastic, hout, keramiek en sommige metalen Grote voorraad: 50 Stuks extra lange lijmsticks Totaal gewicht: 1 kg lijm

5. 50X XL Lijmpatronen voor Lijmpistool 11mm – Universeel Lijm


Product informatiePlus or Show more

Skandia lijmpistool met een vermogen van 40 Watt. Aan de achterzijde van het pistool een lijmpatroon invoeren dat middels het maken van een knijpbeweging naar voren wordt geschoven. Het lijmpatroon wordt vooraan in het lijmpistool gesmolten en komt er aan de voorkant als hete lijm uit. Als de lijm afkoelt wordt de lijm hard, de lijm kan altijd weer losgemaakt worden door middel van een föhn. De belangrijkste specificaties • Temperatuur 190 graden • Geschikt voorlijmpatronen 11 mm diameter • CE GS goedgekeurd De voordelen van Skandia lijmpistool 11 mm 40 W De lijmpatronen met een diameter van 11 mm en een lengte van 150 mm zijn in veel winkels verkrijgbaar. De hete lijm droogt snel en er komen geen oplosmiddelen vrij. Met een lijmpistool kun je snel heel veel lijm aanbrengen en snel werken, een lijmpistool is daardoor niet geschikt voor kleine reparatieklusjes. Met messing mondstuk. Wat zit er in de verpakking? • Skandia lijmpistool 11 mm 40 W. Compleet met houder en 2 lijmpatronen van 11 mm x • 150 mm. Tips & Tricks Let op, een lijmpistool werkt met hete lijm. Probeer dus niet om materialen, die niet tegen hoge temperaturen kunnen, daar mee te lijmen. Over het merk Skandia Kiezen voor het merk Skandia is kiezen voor een goed stuk gereedschap. Skandia staat garant voor een degelijke kwaliteit tegen een scherpe prijs. Van hamers en schilderspullen tot handzagen, en van waterpassen tot beitels en scharen; alles is zo ergonomisch en handzaam mogelijk gemaakt om jarenlang plezier van te hebben.

6. Skandia Lijmpistool 40W ⌀11 mm


Product informatiePlus or Show more

✅Lijmpatronen voordeelset van 20 stuks. Geschikt voor alle gangbare 7mm lijmpistolen. ✅Diameter 7mm ✅Lengte 100mm ✅Merk: Handy ✅Smelttemperatuur 82 Graden ✅Droogtijd 35 Seconden

7. HANDY - Lijmpistool Vullingen - Lijmpatronen 7MM Rond - 100MM Lang - Lijm Patronen voor Lijmpistool O.A. Handy Lijmpistool


Product informatiePlus or Show more

Geschikt voor Skandia lijmpistolen. Uitstekende Kwaliteit, transparant. Prijs per blister. Geschikt voor Skandia lijmpistolen. Uitstekende Kwaliteit, transparant. Prijs per blister. ,PRIJS EN VERPAKKING PER 6 STUKS. PRIJS EN VERPAKKING PER 6 STUKS.

8. Skandia Lijmstaafje 150 x ⌀11 mm 6st


Product informatiePlus or Show more

De FERM GGM1004 is een elektrisch lijmpistool van 75 Watt waarmee je gemakkelijk en snel nette lijmresultaten kunt behalen. Na 3 tot 5 minuten opwarmtijd is het lijmpistool klaar voor het stabiel en permanent verlijmen van bijvoorbeeld: hout, keramiek, kunststof, textiel, karton, leer, metaal, vloerbedekking en nog veel meer! Dit lijmpistool is geschikt voor lijmsticks met een diameter van 11.2 mm. Omdat de dosering van de FERM GGM1004 glue gun mechanisch regelbaar is, kan je altijd vlot en gericht met dit lijmpistool werken. Door het slimme ontwerp van de behuizing wordt voorkomen dat de warme behuizingsdelen bijvoorbeeld de tafel raken. De handige neerzetbeugel zorgt ervoor dat je het lijmpistool stabiel neer kunt zetten en dankzij de druppelblokkering houdt de lijm op met vloeien, waardoor knoeien wordt voorkomen. Dit lijmpistool wordt geleverd inclusief 4 bijpassende lijmsticks van maar liefst 150mm zodat je direct aan de slag kunt! Deze extra lange lijmsticks zorgen daarnaast voor langer werkplezier! Mochten de lijmsticks op raken, dan is het altijd mogelijk om de bijpassende FERM GGA1005 na te bestellen. Waar is het artikel voor geschikt? Gebruik dit lijmpistool voor de volgende werkzaamheden: Het verlijmen van houten meubels Het lijmen van losgeraakte tapijtprofielen Voor het bevestigen van kleine spiegels in bijvoorbeeld de badkamer Het repareren van sierpotten en afgebroken porseleindelen Rubberafdichtingen bij deuren kun je met het lijmpistool snel en eenvoudig monteren De voordelen van het FERM gereedschap: Directe hechting na enkele seconden Neerzetbeugel voor stabiele positie Druppelt niet na dankzij druppelblokkering Geïsoleerd mondstuk Stroomkabel van 1.5 meter De belangrijkste specificaties van het FERM gereedschap: Vermogen: 75Watt Aansluitspanning: 220-240V Opwarmtijd: 3-5 min Diameter lijmstick: 11.2 mm Lengte lijmstick: 150mm Wat zit er in de verpakking? 1x FERM GGM1004 4x Lijmsticks 11.2mm x 150mm Over het merk FERM: FERM is een gerenommeerd gereedschapsmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1965 ontwerpt en ontwikkelt FERM hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Door jarenlange ervaring weten zij exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn. Dit resulteert in een veelzijdig aanbod met eigen ontwerp waarbij kwaliteit, performance, en ergonomisch design voorop staan.

9. FERM Lijmpistool/Glue gun 75W – Druppelblokkering - Incl. 4 ⌀11.2mm x 150mm lijmsticks


Product informatiePlus or Show more

TROTEC Lijmsticks-set transparant, 50 stuks (Ø 7 mm) De 50-delige lijmsticks-set van Trotec is ideaal voor elke lijmklus. De hoogwaardige universele lijm hecht goed, droogt snel en is ideaal voor het verlijmen van diverse soorten materiaal waaronder hout, kunststof, textiel, vilt, karton, papier, aardewerk, porselein, steen, leer, kurk, glas en metaal. Voor elke toepassing de juiste lijmstick Pasen, Carnaval, Halloween en natuurlijk Kerstmis – het hele jaar door is wel een aanleiding om aan te slag te gaan met creatieve klusjes. Maar ook in het gewone dagelijkse leven of op het werk zijn lijmsticks een handige hulp. Voor de vakman en vakvrouw, voor knutselkampioenen maar ook voor personeel in het onderwijs en in de kinderopvang heeft Trotec de praktische voorraadverpakking met 50 stuks in het assortiment. Zo hebt u altijd een ruime sortering lijm op voorraad: gekleurd, met glitters of transparant. Uiteraard is deze set lijmsticks voortreffelijk te gebruiken met het Trotec-Lijmpistool PGGS 10‑3,7V. Transparant voor lijmen zonder sporen na te laten Wanneer na het herstellen of repareren achterblijvende lijmresten ongewenst zijn, knutsel- en modelbouwwerkzaamheden liefst zonder lijmranden moeten worden afgewerkt of wanneer er gewoon een losliggende tapijttegel, tochtstrip of spiegeltegeltje moet worden vastgelijmd, doen de transparante lijmsticks onopvallend maar betrouwbaar dienst. Voordelen in de praktijk: * Voorraad-set lijmsticks 50 stuks * Ø 7 mm x lengte 140 mm * Ideaal voor onopvallende lijmranden en -vlakken * Geschikt voor de Trotec-lijmpistolen en overige gebruikelijk in de handel verkrijgbare lijmpistolen * Oplosmiddelvrije universele smeltlijm * Droogtijd slechts 10 seconden * Extra sterke hechting * Perfect voor het lijmen en decoreren van hout, kunststof, textiel, karton, papier, aardewerk, leer, kurk, glas en metaal

10. TROTEC Lijmsticks-set transparant, 50 stuks (Ø 7 mm)


Artikelen die overeenkomstig zijn aan Lijmpistools


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Lijmpistools. Er zijn namelijk 190 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Lijmpistool kopen.