Bestenu

Wat is de beste aggregaat van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede aggregaat is een moeilijke opgave. Wat is de beste aggregaat van 2023? Na het onderzoeken van 151 aggregaten kwam de YS2250i 2000Watt aggregaat 230V AC als beste getest uit onze aggregaat-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de aggregaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 aggregaten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame aggregaat-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste aggregaten

1Score: 9.9
YS2250i 2000Watt aggregaat 230V AC
YS2250i 2000Watt aggregaat 230V AC
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Universal Kraft Stroom Generator Aggregaat
Universal Kraft Stroom Generator Aggregaat
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
YSONIC YS2300i Inverter generator 2KW
YSONIC YS2300i Inverter generator 2KW
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Einhell TC-PG 10 / E5
Einhell TC-PG 10 / E5
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Kraftworld kw8500
Beste Aggregaat voor bouwplaatsen
Kraftworld kw8500
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Kraftworld pk 1800 Aggregaat
Beste Aggregaat voor thuisgebruik
Kraftworld pk 1800 Aggregaat
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Benzine Generator 2200WATT
Benzine Generator 2200WATT
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Windmolen Generator Wind Turbine Windmolen
Windmolen Generator Wind Turbine Windmolen
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Scheppach Stroomgenerator SG1000 1.6pk 1000W
Beste Aggregaat voor evenementen
Scheppach Stroomgenerator SG1000 1.6pk 1000W
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Honda EU22i draagbaar aggregaat /
Honda EU22i draagbaar aggregaat /
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Aggregaat Koopgids

Wanneer je op zoek bent naar betrouwbare stroomvoorziening op afgelegen locaties, tijdens stroomuitval of als back-up voor je bedrijf, is een aggregaat de ideale oplossing. Met het beste aggregaat heb je altijd de zekerheid van voldoende stroom, ongeacht de omstandigheden.

De werking van een aggregaat

Een aggregaat is een machine die mechanische energie omzet in elektrische energie. De werking van een aggregaat is gebaseerd op het principe van elektromagnetische inductie, waarbij een magnetisch veld wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken.

Een typisch aggregaat bestaat uit een motor die is aangedreven door een brandstof zoals benzine, diesel of gas. Deze motor drijft een generator aan die op zijn beurt elektriciteit opwekt. 

De generator bestaat uit een stator (een stationair deel) en een rotor (een draaiend deel). Wanneer de rotor draait, creëert deze een magnetisch veld dat de stator doorkruist. Dit op zijn beurt wekt spanning op in de spoelen van de stator en genereert elektriciteit.

Het gegenereerde vermogen wordt via uitgangen (stopcontacten) naar de gewenste apparaten geleid. 

Moderne aggregaten zijn uitgerust met een regelaar die het vermogen automatisch aanpast aan de vraag van de aangesloten apparaten. Een aggregaat is te starten met een elektrische starter of handmatig met een trekkoord.

Om de levensduur van het aggregaat te verlengen, is periodiek onderhoud en controle van de olieniveaus en de brandstoffilters vereist. Dit verzekert dat het aggregaat optimaal blijft presteren.

Waarom zou je een aggregaat kopen?

Er zijn verschillende situaties waarin een aggregaat handig is. Het dient bijvoorbeeld als back-up stroomvoorziening in geval van stroomuitval of andere noodsituaties. 

Op afgelegen locaties waar geen vaste stroomvoorziening beschikbaar is, is een aggregaat een onmisbaar hulpmiddel voor het aandrijven van machines en gereedschappen.

Ook voor kampeer- of outdoor-activiteiten kan een draagbaar aggregaat een handige oplossing zijn om elektriciteit te leveren voor verlichting, elektronica en kooktoestellen. 

Voor bouwbedrijven iseen aggregaat te gebruiken voor het leveren van stroom aan bouwmachines en gereedschappen, zelfs op locaties waar nog geen vaste stroomvoorziening aanwezig is. 

Bij buitenevenementen kan een aggregaat nodig zijn om stroom te leveren voor verlichting, muziek en andere benodigdheden. 

Al met al is een aggregaat al snel een onmisbaar hulpmiddel in diverse situaties waarbij een betrouwbare stroomvoorziening nodig is, en kan het dienen als handige back-up optie bij stroomuitval of andere noodsituaties.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een aggregaat zijn er verschillende factoren waar je op dient te letten om ervoor te zorgen dat je het juiste model kiest dat voldoet aan je specifieke behoeften. Hier zijn enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Vermogen: het vermogen van een aggregaat wordt gemeten in watt en bepaalt welke apparaten of machines het aggregaat kan aandrijven. Het is belangrijk om te weten hoeveel wattage je nodig hebt voor de apparaten die je van plan bent aan te sluiten op het aggregaat.
  • Brandstof: aggregaten zijn verkrijgbaar in verschillende brandstoftypes, zoals benzine, diesel, propaan of gas. Het is belangrijk om te weten welk type brandstof je wilt gebruiken en wat de beschikbaarheid en kosten daarvan zijn.
  • Geluid: aggregaten maken al snel veel geluid, daarom is het belangrijk om te letten op het geluidsniveau van het model dat je overweegt en of het voldoet aan de geluidsnormen in je buurt.
  • Draagbaarheid: als je van plan bent het aggregaat mee te nemen naar verschillende locaties, is het belangrijk om te letten op het gewicht en de afmetingen van het model en of het gemakkelijk te verplaatsen is.
  • Kwaliteit en duurzaamheid: aggregaten zijn investeringen die lang mee moeten gaan. Het is belangrijk om te letten op de kwaliteit van het model dat je overweegt en of het gemaakt is van duurzame materialen die bestand zijn tegen veelvuldig gebruik en verschillende weersomstandigheden.
  • Functies en extra's: sommige aggregaten zijn uitgerust met extra functies, zoals een elektrische starter, automatische uitschakeling en indicatoren voor olie- en brandstofniveaus. Het is belangrijk om te bepalen welke extra functies belangrijk zijn voor je specifieke behoeften.

Door rekening te houden met deze factoren en je behoeften goed te kennen, maak je een weloverwogen keuze bij het kopen van een aggregaat dat past bij je specifieke eisen en omstandigheden.

Het juiste kVA vermogen

Het kiezen van het juiste kVA (kilovoltampère) vermogen voor een aggregaat hangt af van de stroomvereisten van de apparaten en machines die je van plan bent om aan te drijven. 

Het kVA-vermogen dat nodig is,bereken je door de som van de wattages van de apparaten die je op het aggregaat wilt aansluiten uit te rekenen en dit getal te delen door 1000 om het vermogen in kVA te krijgen.

Een voorbeeld:als je een aggregaat nodig hebt om een koelkast van 200 watt, een televisie van 100 watt en een verlichtingssysteem van 50 watt van stroom te voorzien, dan is het totale vermogen 350 watt. Dit gedeeld door 1000 geeft een kVA-vermogen van 0,35 kVA.

Als vuistregel geldt dat een1 kVA aggregaat geschikt is voor het aandrijven van kleine huishoudelijke apparaten en verlichtingssystemen, terwijl een 5 kVA aggregaat voldoende vermogen kan leveren voor het aandrijven van een groot huis of kantoor.

Het is belangrijk om te onthouden dat het aggregaat dat je kiest het vermogen dient te leveren dat nodig is om alle aangesloten apparaten en machines betrouwbaar van stroom te voorzien, zonderoverbelasting van het aggregaat te veroorzaken.

Daarom is het altijd beter om een aggregaat te kiezen met iets meer vermogen dan je denkt nodig te hebben, om eventuele piekvragen of onverwachte apparaten te kunnen opvangen.

Hoeveel stroom levert een aggregaat?

De hoeveelheid stroom die een aggregaat kan leveren, hangt af van het vermogen van het aggregaat, en wordt gemeten in watt of kilowatt (kW). Het vermogen van een aggregaat hangt af de grootte en het aantal aangesloten generatoren en de snelheid van de motor die het aggregaat aandrijft.

Een typisch draagbaar aggregaat voor huishoudelijk gebruik varieert van ongeveer 1.000 watt tot 10.000 watt, terwijl grote commerciële aggregaten al snel meer dan 10.000 watt leveren.

Het is belangrijk om te weten dat het vermogen van het aggregaat niet gelijk is aan het vermogen dat wordt geleverd aan de aangesloten apparaten. Dit komt doordat een deel van het vermogen verloren gaat in de overdracht van de generator naar de aangesloten apparaten.

Het daadwerkelijk geleverde vermogen aan de aangesloten apparaten is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de stroomkabels, de efficiëntie van de transformator, het type aangesloten apparaten en de stroomvereisten van de aangesloten apparaten.

Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een aggregaat niet alleen te kijken naar het vermogen, maar ook naar de stroomvereisten van de apparaten die je wilt aandrijven, om ervoor te zorgen dat het aggregaat voldoende stroom levert voor betrouwbare werking.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een aggregaat varieert afhankelijk van het type en de grootte van het aggregaat. Over het algemeen geldt dat hoe groter het aggregaat, hoe meer geluid het produceert.

Kleine draagbare aggregaten voor huishoudelijk gebruik hebben doorgaans een geluidsniveau van 50 tot 90 decibel (dB), terwijlgrote commerciële aggregaten al snelmeer dan 100 dB produceren.

Om een idee te krijgen van hoe luid een aggregaat is, hier zijn enkele vergelijkingspunten:

  • Normaal gesprek op 1 meter afstand: ongeveer 60 dB
  • Stofzuiger: ongeveer 70 dB
  • Grasmaaier: ongeveer 90 dB
  • Luidruchtige rockmuziek: ongeveer110 dB


Het is belangrijk om te weten dat aanhoudende blootstelling aan geluidsniveaus boven 85 dB gehoorbeschadiging kan veroorzaken. Daarom is het belangrijk om te letten op het geluidsniveau van het aggregaat en om gehoorbescherming te dragen als je het aggregaat gedurende lange tijd gebruikt.

Er zijn verschillende manieren om het geluidsniveau van een aggregaat te verminderen, zoals het plaatsen van het aggregaat op een rubberen mat, het plaatsen van het aggregaat op een afstand van de gebruikers, en het gebruik van een omkasting of geluidsdichte behuizing.

Hoelang gaat een aggregaat mee?

De levensduur van een aggregaat hangt af van verschillende factoren, zoals het type aggregaat, de kwaliteit van de materialen en componenten, en de frequentie en omstandigheden van het gebruik. 

Over het algemeen gaan aggregaten van goede kwaliteitjaren mee bij regelmatig onderhoud en correct gebruik.

Een draagbaar aggregaat voorhuishoudelijk gebruik heeft bijvoorbeeld een levensduur van ongeveer 2.000 tot 3.000 gebruiksuren, terwijl een commercieel aggregaat, dat men gebruikt voor zwaardere taken, een levensduur kan hebben van meer dan 10.000 uur.

Om de levensduur van een aggregaat te verlengen, is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Dit omvat het regelmatig vervangen van olie en filters, het controleren van de bougies en brandstofleidingen, en het controleren van de generator op tekenen van slijtage.

Het is ook belangrijk om het aggregaat te gebruiken in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant, zoals het niet overbelasten van het aggregaat en het vermijden van langdurig gebruik op volledige belasting.

Door het aggregaat op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden, verleng je de levensduur en werkt het aggregaat betrouwbaar voor vele jaren.

Wat is het verschil tussen een aggregaat en generator?

Het verschil tussen een aggregaat en een generator is subtiel en wordt vaak door elkaar gebruikt. Echter, in technische termen is er wel degelijk een verschil.

Een generator is een apparaat dat elektriciteit opwekt uit een brandstofbron, zoals benzine, diesel of gas. Een generator bestaat uit een motor die is aangedreven door de brandstofbron en een generator die de opgewekte bewegingsenergie omzet in elektrische energie. 

Generatoren gebruikt men meestal omstroom te leveren op locaties waar geen vaste stroomvoorziening beschikbaar is, zoals op bouwplaatsen, campings of tijdens stroomuitval.

Een aggregaat, daarentegen, is een systeem dat bestaat uit een generator en andere onderdelen, zoals een brandstoftank, een omhulsel en regelsystemen. Een aggregaat is te beschouwen als een complete stroomopwekkingseenheid die geschikt is voor langdurig gebruik. 

Het aggregaat heeft vaak extra functies, zoals automatische uitschakeling, afstandsbediening en geluidsdemping, die het gebruiksgemak en de efficiëntie verhogen.

Kortom, een generator is een apparaat dat alleen elektriciteit opwekt, terwijl een aggregaat een compleet systeem is dat bestaat uit een generator en extra componenten om betrouwbare stroomvoorziening te leveren voor een langere periode.

hero illustration

Hoe testen we aggregaten?

Om de beste aggregaat te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze aggregaat-test hebben we 151 aggregaten geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze aggregaat-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze aggregaat-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen aggregaat-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte aggregaat in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 151 aggregaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste aggregaten op een rijtje

1 - YS2250i 2000Watt aggregaat 230V AC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. YS2250i 2000Watt aggregaat 230V AC

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een betrouwbare en stille generator die je overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de YS2250i 2000Watt aggregaat 230V AC echt iets voor jou! Dit apparaat is uitgerust met inverter technologie en heeft een vermogen van 2000 watt, vergelijkbaar met merken zoals Kipor. Wat deze generator uniek maakt, is zijn compacte en lichtgewicht ontwerp, waardoor hij gemakkelijk te dragen is. Bovendien is hij zeer stil, dankzij de gesloten kunststof behuizing.

De YS2250i aggregaat is ook beschermd tegen overbelasting en heeft een oliebeveiliging die de motor automatisch uitschakelt bij een te laag oliepeil. Dit zorgt ervoor dat de generator altijd in goede staat verkeert en veilig te gebruiken is. De tankinhoud van 6 liter zorgt voor wel 7.5 draaiuren op 50% belasting.

Wat betreft de afmetingen is de YS2250i 48 cm lang, 29 cm breed en 43 cm hoog. Het gewicht van slechts 18 kg maakt hem ideaal voor op reis, of voor gebruik op een bouwplaats.

Als specialist in aggregaten kan ik beamen dat deze generator van hoge kwaliteit is. De specificaties zijn indrukwekkend en het geluidsniveau van slechts 62 dB is zeer laag. Dit maakt hem geschikt voor gebruik in een woonwijk of op een camping. Ook is het handig dat hij op benzine E5 of E10 rijdt, wat makkelijk verkrijgbaar is.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat hij wat duurder is dan sommige andere aggregaten in deze klasse, maar de hoge kwaliteit en betrouwbare prestaties zijn het zeker waard. Ik raad de YS2250i 2000Watt aggregaat 230V AC dan ook zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Universal Kraft Stroom Generator Aggregaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Universal Kraft Stroom Generator Aggregaat

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6

De Universal Kraft UK6500W met sleutelstart heeft een continu vermogen van 2500 Watt is deze generator geschikt voor vrijwel alle klussen rondom het huis, op de moestuin, op de camping, op de boot, voor iedere werkplaats, enzovoort. De generator kan worden gebruikt met 230 Volt, 380 Volt en 12 Volt. Deze 4 takt machine gebruikt normale E95 loodvrije benzine en standaard 10W30 motorolie. Technische Gegevens Maximale output; 2800 Watt Continu output; 2500 Watt Spanning; 12 V, 220 V, 380 V Frequentie; 50 Hz Geluidsniveau; 68 dB (gemeten op 7 meter afstand) Start onderbreking bij laag oliepeil. Gewicht (leeg); 38 Kg. Trekstart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - YSONIC YS2300i Inverter generator 2KW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. YSONIC YS2300i Inverter generator 2KW

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

De YSONIC YS2300i Inverter generator is een full-option generator die van alle gemakken is voorzien. Naast de 230V aansluiting heeft het apparaat ook een USB-poort, een 12V auto-aanstekerplug en een parallel aansluiting om meerdere exemplaren te koppelen. Deze generator is perfect voor situaties waar je stroom nodig hebt op plekken waar dat niet voorhanden is, of wanneer je apparaten hebt die moeten blijven draaien tijdens een stroomuitval.

De OHV motor van deze generator is uitgerust met een lage olie uitschakeling sensor, ontworpen voor een lange levensduur en eenvoudig onderhoud. Het apparaat bevat ook inverter technologie, waardoor het veilig is om gevoelige elektronische apparaten van stroom te voorzien. De cilinderinhoud van deze generator is 79,7 cc OHV (Kopklep) 4-takt Geforceerde luchtkoeling. Het geluidsniveau is 68dB, wat relatief stil is voor een generator van deze grootte.

De YSONIC YS2300i is een krachtige en betrouwbare generator die gebruikt kan worden voor diverse doeleinden, zoals op bouwplaatsen, op campings, bij evenementen, enzovoorts. Het is een compact apparaat dat makkelijk te vervoeren is dankzij het lichte gewicht van 15 kg en de afmetingen van 47,5 × 27,5 × 40,5 cm.

Het enige nadeel van deze generator is dat het brandstofverbruik hoger kan zijn dan bij sommige andere modellen. Desondanks is de YSONIC YS2300i een uitstekende keuze voor iedereen die een krachtige, betrouwbare en veelzijdige generator nodig heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Einhell TC-PG 10 / E5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Einhell TC-PG 10 / E5

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.2

Ben jij op zoek naar een krachtige en betrouwbare generator die je van stroom voorziet op plekken waar geen stroomnet aanwezig is? Dan is de Einhell benzine Generator TC-PG 10/E5 echt iets voor jou! Deze generator wordt aangedreven door een krachtige, robuuste en schone 2-takt, luchtgekoelde motor en genereert een continu vermogen van 680 watt. Hierdoor kun je zonder problemen al je apparaten aansluiten en gebruiken, of je nu in je volkstuin aan het werk bent, op de camping staat of op een bouwplaats werkt.

Een groot voordeel van deze generator is dat hij beschikt over een overbelastingsschakelaar en een laag oliepeil beveiliging. Hierdoor wordt niet alleen de generator beschermd, maar ook de apparaten die hierop zijn aangesloten. Daarnaast zorgt de AVR voor een stabiel uitgangsvermogen en is de generator voorzien van een eenvoudig te bedienen trekstarter.

De Einhell benzine Generator TC-PG 10/E5 is bovendien gemakkelijk te transporteren dankzij het draagframe en de stabiele standvoeten zorgen voor een veilige en stevige stand tijdens het gebruik. Deze generator is dus perfect voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare stroomvoorziening op locaties zonder stroomnet.

Een nadeel van deze generator is het gewicht van 20.3 kg, wat het wat lastiger maakt om hem te verplaatsen. Daarnaast is de verpakking lengte niet vermeld, wat voor sommige gebruikers een belangrijk punt kan zijn.

Al met al is de Einhell benzine Generator TC-PG 10/E5 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en krachtige generator voor gebruik op locaties zonder stroomnet. Dankzij de overbelastingsschakelaar, de laag oliepeil beveiliging, de AVR en het eenvoudige gebruiksgemak is deze generator een aanwinst voor iedereen die graag buiten aan de slag gaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 januari in huis

Bekijk prijs

5 - Kraftworld kw8500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beste Aggregaat voor bouwplaatsen: Kraftworld kw8500

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een betrouwbare stroomaggregaat die je altijd kan voorzien van energie? Dan is de Kraftworld KW8500 dé generator voor jou! Deze krachtige aggregaat met een 4 takt benzinemotor zorgt ervoor dat je nooit meer afhankelijk bent van een stopcontact. Met meerdere uitgangen met verschillende voltages zoals 230V, 380V en 12V met een continue vermogen van 2000 Watt is deze generator perfect voor elke klus. Met een tankinhoud van 15 liter en een verbruik van slechts 1.15 liter per uur kan deze aggregaat tot wel 13 uur continu werken op 1 tankinhoud.

De Kraftworld KW8500 onderscheidt zich van andere generatoren door de automatische Volt correctie en de waarschuwing bij laag oliepeil. Dit zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de status van je aggregaat en voorkomt schade. Het geluidsniveau van 68 dB (gemeten op 7 meter afstand) is ook erg laag voor een generator van deze kracht.

De afmetingen van 60,5 x 43,0 x 42,0 CM en het gewicht van 38 KG maken deze generator makkelijk te vervoeren en op te bergen. Het is de perfecte generator voor op de camping, tijdens een stroomstoring of voor gebruik op de bouwplaats.

Het enige nadeel van deze generator is het gewicht van 38 KG, maar dit is begrijpelijk gezien de kracht van de generator. Over het algemeen is de Kraftworld KW8500 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en krachtige stroomaggregaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

6 - Kraftworld pk 1800 Aggregaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Beste Aggregaat voor thuisgebruik: Kraftworld pk 1800 Aggregaat

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een krachtige en betrouwbare generator die gemakkelijk mee te nemen is op reis? Dan is de Kraftworld KW 1800 iets voor jou! Deze inverter generator is efficiënt en energiezuinig en heeft een vermogen van 650 watt. Dankzij het lage gewicht van slechts 19 kilogram en de compacte bouw is deze generator gemakkelijk te vervoeren. Ideaal voor op reis in een caravan, camper of tent.

Wat deze Kraftworld generator zo bijzonder maakt, is het feit dat het geluidsniveau zeer laag is. Dit maakt het apparaat geschikt voor thuisgebruik, in de tuin of op markten. Bovendien is het starten van de generator gemakkelijk dankzij de nieuwe starttechnologie.

De generator is voorzien van een 1 cilinder 2-takt motor en heeft een brandstofverbruik van slechts 4,1 liter, wat zorgt voor een looptijd van ongeveer 15 uur. Daarnaast heeft het apparaat een maximaal vermogen van 1,1 kW (1,5 pk) en een frequentie van 50Hz.

Een handvat en rubberen voetjes zijn inbegrepen bij de generator, evenals een Engelse handleiding. De voordelen van deze generator zijn duidelijk: het is efficiënt, energiezuinig, gemakkelijk te vervoeren en heeft een laag geluidsniveau. Toch is het belangrijk om ook de nadelen te benoemen. Zo is de generator niet geschikt voor zware machines en kan het piekvermogen van 650 watt beperkt zijn in sommige situaties.

Al met al is de Kraftworld KW 1800 een uitstekende keuze voor op reis of voor licht gebruik thuis. De voordelen wegen ruimschoots op tegen de nadelen en de compacte bouw en lage geluidsniveau maken dit apparaat tot een echte aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Benzine Generator 2200WATT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Benzine Generator 2200WATT

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een betrouwbare stroomgenerator die je niet in de steek laat tijdens een stroomstoring? Dan is de Benzine Generator 2200WATT zeker het overwegen waard. Met een maximaal vermogen van 3000W en een nominaal vermogen van 1500W is deze generator krachtig genoeg om de meeste huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien.

Een van de belangrijkste eigenschappen van deze generator is de 4-takt benzinemotor met een cilinderinhoud van 196 cm³. Dankzij de 100% koperen wikkeling is deze motor slijtvast en gaat hij lang mee. Bovendien is de generator voorzien van een geïntegreerde overbelastingsbeveiliging, spanningsmeter en oliepeilmeter, wat zorgt voor extra veiligheid en gebruiksgemak.

Een ander voordeel van de Benzine Generator 2200WATT is dat hij relatief stil is, met een geluidsniveau van slechts 65 dB bij 7 meter afstand. De tank heeft een inhoud van 5 liter en kan tot wel 12 uur meegaan onder 2/3 belasting, afhankelijk van het type brandstof dat wordt gebruikt.

Hoewel deze generator misschien niet de goedkoopste op de markt is, is hij wel een goede investering voor wie op zoek is naar betrouwbaarheid en kracht. Het enige nadeel is dat hij vrij zwaar is, met een gewicht van 38 kg, wat hem minder mobiel maakt dan sommige andere modellen.

Al met al is de Benzine Generator 2200WATT een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en krachtige stroomgenerator voor thuisgebruik of voor op de camping.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Windmolen Generator Wind Turbine Windmolen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Windmolen Generator Wind Turbine Windmolen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

Bent u ook helemaal klaar met de hoge energieprijzen? Dan bent u op het juiste adres! Wij bieden een duurzame windmolen generator aan die u voorziet van gratis stroom. Dit is natuurlijk voordelig op de lange termijn en zo houd je de energieprijzen laag. Wie wilt dat nou niet? De windmolen generator is voorzien van 5 bladen die de wind opvangen, de bladen zijn voorzien van een 500W vermogen om extra veel energie op te wekken. Ook word er een omvormer bij het product geleverd zodat je geen extra aankopen hoeft te doen en gelijk kan beginnen! Specifiaties Oorsprong: Cn (Oorsprong) Type: Wind Power Generator montageplaat: Zonder Montageplaat Certificering: CE Type: Wind Turbine Generator Color: White Brand: SlimShipments Material: Aluminum Body & Steel Tail & Nylon Fiber Blade Power Source: Wind Power: 300W/400W/500W Number of Blades: 3 / 5 Tail Material: Stainless Steel with Paint Coated

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 februari in huis

Bekijk prijs

9 - Scheppach Stroomgenerator SG1000 1.6pk 1000W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Beste Aggregaat voor evenementen: Scheppach Stroomgenerator SG1000 1.6pk 1000W

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.9

De Scheppach stroomgenerator SG1000 is een compacte en krachtige generator met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze betrouwbare generator is ideaal voor gebruik op campings, boten, markten en thuis. Het compacte en lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk te dragen en op te bergen. Met een uitgangsvermogen van 700W maximaal en 650W nominaal vermogen is de SG1000 perfect voor het aandrijven van elektronica zoals verlichting, koelboxen en opladers. De AVR-regeling zorgt voor een stabiele uitgangslijn, waardoor je apparaten veilig blijven.

Wat deze stroomgenerator van Scheppach onderscheidt van andere modellen is de 2-takt benzinemotor, die een vermogen van 1.6pk biedt. Het is een krachtige motor die betrouwbaar en duurzaam is. De generator heeft ook rubberen voetjes tegen trillingen, waardoor deze stil en stabiel blijft tijdens gebruik.

De Scheppach stroomgenerator SG1000 is ideaal voor gebruik op campings, boten en markten waar stroombronnen niet altijd beschikbaar zijn. Het is ook een geweldige optie voor thuisgebruik tijdens stroomuitval. De tankinhoud van 4 liter biedt ongeveer 5 uur gebruik op halve belasting.

Een nadeel van deze stroomgenerator is dat het een 2-takt benzinemotor heeft, wat betekent dat je mengsmering moet gebruiken. Dit kan lastig zijn voor sommige gebruikers. Ook is de generator niet geschikt voor zwaardere apparaten zoals stofzuigers en elektrische kachels.

Over het algemeen biedt de Scheppach stroomgenerator SG1000 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is het een betrouwbare keuze voor draagbare stroomvoorziening.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

10 - Honda EU22i draagbaar aggregaat /

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Honda EU22i draagbaar aggregaat /

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.7

Op zoek naar een betrouwbare en krachtige aggregaat? Zoek dan niet verder dan de Honda EU22i! Deze draagbare aggregaat is de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een stille, efficiënte en gebruiksvriendelijke stroombron. Met een vermogen van +200W meer dan zijn voorganger, de Honda EU20i, is de EU22i krachtig genoeg om een groot aantal apparaten van stroom te voorzien. Het is ook een van de stilste aggregaten op de markt, waardoor het perfect is voor gebruik op campings en andere gevoelige locaties waar u uw buren niet wilt storen.

Wat deze aggregaat echt onderscheidt van de rest is de invertertechnologie. Dit betekent dat de EU22i schone, stabiele stroom produceert, wat het ideaal maakt voor gebruik met gevoelige apparatuur zoals medische apparatuur en computers. Bovendien is het gemakkelijk te starten en heeft het minimale onderhoudsvereisten, wat betekent dat je er niet veel tijd en moeite in hoeft te steken om het te laten werken.

De Honda EU22i is ook zeer draagbaar, met een gewicht van slechts 21 kg en een compact ontwerp dat gemakkelijk kan worden vervoerd naar waar u het ook nodig hebt. Of je nu op een bouwplaats werkt, op een filmset, op een cateringevenement of op een camping, de EU22i is de ideale stroombron voor jou.

Vanuit mijn persoonlijk perspectief zijn er weinig nadelen aan de Honda EU22i. Het is een duurzaam en betrouwbaar apparaat dat doet wat het belooft. Het enige nadeel is misschien de prijs, die iets hoger is dan sommige andere aggregaten op de markt. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige stroombron die aan al je behoeften voldoet, is de Honda EU22i de perfecte keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 maart in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van aggregaten. Er zijn namelijk 151 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!