Bestenu

Beste cirkelzagen - dec. 2022

Met meer dan 470 cirkelzagen op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste cirkelzagen op een rij
01Score: 9.8
Makita HS7601J
Makita HS7601J
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.5
Bosch PKS 66 AF
Bosch PKS 66 AF
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.2
Ferm CSM1039
Ferm CSM1039
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.1
Bosch PKS 18 LI 1 (zonder accu)
Bosch PKS 18 LI 1 (zonder accu)
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.9
Makita DSS611z 18V Li-ion Cirkelzaagmachine
Makita DSS611z 18V Li-ion Cirkelzaagmachine
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.7
Powerplus POWX1365MB
Powerplus POWX1365MB
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.1
BLACK+DECKER CS1250L-QS
BLACK+DECKER CS1250L-QS
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.8
Powerplus POWX0562 Invalzaag
Powerplus POWX0562 Invalzaag
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.6
Bosch PKS 55 A Cirkelzaag – 1200 Watt
Bosch PKS 55 A Cirkelzaag – 1200 Watt
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.2
Makita HS301DZ Cirkelzaag
Makita HS301DZ Cirkelzaag
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Cirkelzaag Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 22, 2021


Voor grote hoeveelheden zaagwerk is een cirkelzaag een grote aanwinst. Hoe kies je de beste cirkelzaag? Dat alsook een aantal belangrijke zaken om in gedachten te houden, lees je terug in deze koopgids.

Wanneer gebruik je een cirkelzaag?

Als je dikkere materialen nauwkeurig en recht door wilt zagen, kom je meestal uit op een cirkelzaag. De cirkelzaag wordt veel gebruikt om verschillende soorten hout te snijden. Daarnaast is een cirkelzaag ook geschikt om materialen van kunststof te zagen.

Voor materialen als metaal en steen zijn er speciale cirkelzagen, die voornamelijk voor industrieel gebruik zijn. Cirkelzagen die voor consumenten beschikbaar zijn, kun je dus niet gebruiken om metaalsoorten, steen en hardere materialen te zagen.

Als je de veiligheidsvoorschriften volgt, kun je met een cirkelzaag erg stabiel en efficiënt te werk gaan. Daar zijn ook hulpmiddelen voor die niet alleen de veiligheid bevorderen, maar er ook voor zorgen dat je erg netjes en recht zaagt.

Hoe zaag je recht met een cirkelzaag?

Je kunt met potlood en liniaal een rechte lijn tekenen om tijdens het zagen te volgen, maar uit de losse hand recht zagen blijft ook met een cirkelzaag erg lastig. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om recht te werken met een cirkelzaag. Dit zijn geleiders, die in verschillende vormen voorkomen.

Sommige geleiders laten een rechte lijn op het materiaal zien, zonder het zagen daadwerkelijk fysiek te begeleiden. Dit kun je zien als de vervanging van een lijn die met potlood is gezet. Zo zijn er lasergeleiders die met laserlicht een lijn op het vlak schijnen en schaduwlijnen die licht gebruiken om met de schaduw aan te geven waar de zaagsnede terecht komt.

Het voordeel van dit type geleiders vergeleken met een potloodstreep is dat ze zich aanpassen op beweging. De lijn die je met een potlood zet blijft zo staan, ook al draai je de plank bijvoorbeeld een stukje. Laser- en schaduwlijnen komen vanuit de cirkelzaag en laten zien waar je zaagblad daadwerkelijk terechtkomt, en niet alleen welke lijn je wilt volgen.

Dan zijn er de geleiderails. Ze vormen een kaarsrechte baan en hebben over de hele lengte een inham waar het zaagblad in valt. Zoals treinwielen op de rails blijven, blijft de cirkelzaag binnen de rechte baan van de geleiderails. Met dit hulpmiddel heb je dus geen vaste hand nodig om recht te zagen.

Wat is het verschil tussen een cirkelzaag en een invalzaag?

De cirkelzaag en invalzaag lijken erg veel op elkaar. Ze vallen allebei onder de cirkelzagen, maar er zijn een paar belangrijke verschillen. De invalzaag heeft namelijk een verend geleidingssysteem, die bij de gewone cirkelzaag ontbreekt. Hierdoor kan de invalzaag in het midden van een oppervlak beginnen met zagen, terwijl je met een cirkelzaag altijd vanaf het begin van een oppervlak zaagt.

Ook is de invalzaag standaard uitgerust met een geleidingssysteem. Hierdoor kun je een stuk nauwkeuriger zagen. Een cirkelzaag kun je uitbreiden met een geleider, maar dit is niet standaard inbegrepen of ingebouwd.

Welke materialen kun je bewerken met een cirkelzaag?

Zoals eerder benoemd hangt het materiaal dat je ermee kunt bewerken af van de soort cirkelzaag. Omdat de gemiddelde cirkelzaag die een consument koopt niet geschikt is voor erg harde materialen, houden we het in deze koopgids op materialen die je met de cirkelzagen voor consumenten kunt bewerken.

Hout is wordt het meest bewerkt door cirkelzagen. Denk dan aan simpele planken, stukken laminaat en houten platen, zoals spaanplaat en triplex. Gaat het om hardhout soorten, dan zijn hier wel geschikte cirkelzagen voor, maar dat zijn dan vooral sterkere modellen. Je hebt geen industriële cirkelzaag nodig, maar let wel op of jouw cirkelzaag geschikt is.

Daarnaast kun je met een cirkelzaag middelhard kunststof zagen als deze de vorm van een plaat heeft. Je kunt in dit geval het beste een speciaal cirkelzaagblad voor kunststof gebruiken, die geschikte vertanding voor het materiaal heeft.

Wat betekenen de afmetingen van cirkelzagen?

Wanneer je cirkelzagen bestudeert, kom je veel eigenschappen tegen, waaronder de diameter van het zaagblad en de diameter van het asgat. Deze afmetingen hebben allebei te maken met de maat van een zaagblad.

De diameter van het zaagblad zelf geeft aan hoe groot het blad is. Omdat een zaagblad rond is, wordt dat uitgedrukt in diameter. Hoe groter de diameter van het zaagblad, des te dieper je kunt zagen. Met een groter zaagblad kun je dus door dikkere materialen heen snijden.

In het midden van elk zaagblad zit een rond gat. Dit is het asgat, en de diameter daarvan moet even groot zijn als de diameter van de aanhechting op de cirkelzaag. Elke cirkelzaag heeft namelijk een onderdeel waar je de cirkelzaag aan bevestigd, en die heeft altijd een vaste maat.

Ben je op zoek naar nieuwe zaagbladen? Zorg er dan voor dat je weet welke maat je moet hebben voor de diameter van het asgat.

hero illustration

Hoe komt deze super cirkelzaag lijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de speurtocht naar de beste cirkelzaag ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over cirkelzagen, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle cirkelzagen die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke cirkelzagen het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van cirkelzagen stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste cirkelzagen in een oogopslag

1 - Makita HS7601J

Loading..
Ga naar laagste prjis

Houten balken afkorten doe je graag met de Makita HS7601J 190 mm. Deze cirkelzaag voert zaagwerk relatief stil uit en doet dit met een krachtig vermogen van 1200 watt. Met het zaagblad van 190 millimeter zaag je in een hoek van 45 graden langere stukken door. Daarnaast werk je extra nauwkeurig en veilig met de cirkelzaag wanneer je de breedtegeleider aansluit. De asblokkering werkt mee aan de veiligheid van het apparaat. Ben je regelmatig in de schuur te vinden voor diverse klussen? Dan is de HS7601J een goede toevoeging op je gereedschapsassortiment.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Bosch PKS 66 AF

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Bosch PKS 66 AF cirkelzaag hoef je niet bang te zijn voor ongelijke of versplinterde planken. Bij deze cirkelzaag krijg je een geleiderail, waardoor je gemakkelijk kaarsrechte zaagsneden maakt. Zaag door alle soorten hout, MDF en kunststof tot een diepte van 66 millimeter. Handig, want zo ga je ook aan de slag met dikkere materialen. Je stelt zelf de zaagdiepte en gewenste toerental in. Hierdoor kies je voor elk materiaal de juiste instellingen. Komt er veel stof of zaagsel vrij tijdens het klussen? Geen probleem, de PKS 66 AF vangt dit op in de geïntegreerde stofbak aan de achterkant. Zo blijft jouw werkplek schoon en overzichtelijk.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Ferm CSM1039

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Ferm CSM1039 ga je voor een compacte en lichtgewicht cirkelzaag. Dit gemakkelijk te hanteren model is voorzien van een 185 millimeter zaagblad en staat je bij in het zagen van hout, aluminium of steen. Uiteraard dien je de zaag wel even te voorzien van het juiste zaagblad. Er wordt er alvast één meegeleverd zodat je meteen aan de slag kunt. De spindelblokkering zorgt ervoor dat je zaagbladen snel en gemakkelijk verwisselt. Dankzij de zijgeleider zaag je altijd kaarsrecht en de mogelijkheid tot stofafzuiging laat je zo stofvrij mogelijk te werk gaan.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Bosch PKS 18 LI 1 (zonder accu)

Loading..
Ga naar laagste prjis

Draadloze kracht: dat is de Bosch PKS 18 LI 1. Deze cirkelzaag werkt namelijk op een Bosch POWER FOR ALL 18 volt accu. In deze uitvoering wordt de accu niet standaard meegeleverd, maar als je al een Bosch Power For All 18 volt accu thuis hebt liggen, dan gebruik je gewoon deze accu voor de cirkelzaag. Zo zijn een onbelast toerental van 3800 toeren per minuut en een zaagcapaciteit tot 48 millimeter gegarandeerd. Wil je schuin zagen, dan doe je dat op 45 graden tot een diepte van 36 millimeter. Uiteraard kan dit alles zo stofvrij mogelijk door de stofzuigeradapter aan de achterzijde. Daarbij zaag je kaarsrecht met behulp van de aluminium voetplaat en ervaar je een minimale belasting door zijn geringe gewicht van slechts 2,6 kilogram.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Makita DSS611z 18V Li-ion Cirkelzaagmachine

Loading..
Ga naar laagste prjis

Let op! Dit artikel wordt geleverd als losse body (dus zonder accu en oplader). Mocht je nog niet beschikken over de accu en bijhorende oplader, dan dien je deze er dus nog los bij te kopen. Dit artikel is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Draagbare cirkelzaag Uitgerust met: Geleideregel Zachte handgreep Aluminium basis Heeft een bladafdekkap Onbelast toerental van 3700 tpm Maximale snijdiepte: 57 mm bij 90 � / 40 mm bij 45 �

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Powerplus POWX1365MB

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Powerplus POWX1365MB wordt geleverd met verstekgeleider en dat maakt deze precisiecirkelzaag wel heel erg interessant voor klussen als het inkorten van laminaat en het op maat zagen van plinten. Zeker als je daar de stofafzuiging bij optelt die ervoor zorgt dat je zo stofvrij mogelijk werkt. Met zijn 89 millimeter blad en een maximaal toerental van 5500 werk je snel en precies tot een maximale snijdiepte van 28,5 millimeter.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - BLACK+DECKER CS1250L-QS

Loading..
Ga naar laagste prjis

Ga je zelf een boekenkast in elkaar zetten of planken voor een tuinmeubel op maat zagen, dan is de Black en Decker CS1250L-QS cirkelzaag een goede keuze. Dankzij een vermogen van 1250 watt komt het zaagblad tot maar liefst 66 millimeter diep. En wat voor zaagklussen je ook gaat doen, door de lasergeleider te gebruiken weet je zeker dat je in elk werkstuk kaarsrecht zaagt. In verstek zagen kan ook met de CS1250L-QS. Het zaagblad met een diameter van 190 millimeter komt dan tot 50 millimeter diep. De asblokkering tot slot, maken de cirkelzaag veilig in het gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Powerplus POWX0562 Invalzaag

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze 1200W invalzaag van Powerplus snijd je heel nauwkeurig stukken uit grote panelen. Zo maak je bijvoorbeeld een gat in een deurpaneel of gebruik je de invalzaag als cirkelzaag om stukken af te korten. Waarvoor is deze invalzaag van Powerplus geschikt? De invalzaag is bestemd voor het zagen van hout en gelijkaardige materialen, gipsplaat, cementgebonden vezelplaten en plastic. Met speciale, compatibele zaagbladen kan de invalzaag ook gebruikt worden om aluminium te zagen. Wat zijn de voordelen? De geleiderail zorgt keer op keer voor rechte en perfect nauwkeurige zaagsneden. Daarnaast stel je zeer precies zelf de zaaghoek en diepte in met de schaal en diepte-indicatoren. Met het Ø165mm-zaagblad snijd je tot maximum 56mm diep. Je kan de invalzaag ook kantelen om schuine sneden te maken. M.b.v. de vergrendelingshendel vervang je eenvoudig het zaagblad. De adapter sluit je aan op een stofafzuiging. Zo ben je verlost van hinderlijk zaagsel, waardoor je een duidelijk zicht op de zaaglijn behoudt. De POWX0562 wordt geleverd met 4 geleiderails, 2 klemmen en 2 zeskantsleutels. De Powerplus geleiderails POWX0562X zijn compatibel met deze invalzaag. Specificaties: Spanning/frequentie: 230-240V / 50Hz Opgenomen vermogen: 1200W Toerental onbelast: 5.200min-1 Zaagblad: Ø 165 x Ø 20 x 2,6 mm – 24T Max. zaagdiepte: 56 mm (90°) – 42 mm (45°) Verstekhoek: 0 – 45° Geleiderails: 39,5 cm Wat zit er in de verpakking? 1 x invalzaag 1 x zaagblad 2 x inbussleutels 4 x geleiderails 6 x verbindingsstukken om de geleiderails met elkaar te verbinden 2 x klemmen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Bosch PKS 55 A Cirkelzaag – 1200 Watt

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Bosch PKS 55 A Cirkelzaag is een gemakkelijk te bedienen cirkelzaag die heel precies rechten stukken kan zagen. Waar is deze Bosch PKS 55 A voor geschikt? Grotere klussen zoals: - Balken tot 54 mm diepte voor dakuitbouw op maat zagen - Houten plinten en planken zagen - Deuren afzagen - Keukenbladen inpassen Extra voordeel: Bij deze cirkelzaag wordt een extra Bosch cirkelzaagblad precision 160X2X20/16,T18 (1) geleverd De belangrijkste voordelen van de cirkelzaag: - Krachtige motor van 1.200 watt en 55 millimeter zaagdiepte in hout. - Exacte zaagdiepteverstelling en mogelijkheid om verstekzaagsneden te maken. - Uitgerust met hoogwaardig Speedline Wood-zaagblad – het snelste blad op de markt. Wil je draadloos zagen of nog zwaardere klussen doen en wel tot 65 mm diep zagen? Bosch PKS 66 A Cirkelzaag - Deze cirkelzaag heeft een vermogen van 1600 Watt en kan tot 66 mm zagen in hout. Bosch PKS 18 LI Accu Cirkelzaag Liever draadloos zagen? Deze cirkelzaag heeft een vermogen van 1350 Watt en kan tot 48 mm zagen in hout. Wat zit er in de verpakking? - Bosch PKS 55 A Cirkelzaag - CleanSystem box - Hardmetalen zaagblad Speedline Wood - Cirkelzaagblad Precision (18 tanden) - Parallelgeleider voordelen van de Bosch PKS 55 A Cirkelzaag: - Schoon werken met de CleanSystem box - Gecontroleerde zaagsnelheden met de CutControl - Ergonomisch design met comfortabele softgrip en gering gewicht voor een perfecte geleiding van de zaag - Makkelijk en snel wisselen van het zaagblad door geïntegreerde spilvergrendeling - Veiligheidsschakelaar met dubbelzijdig bedienbare inschakelblokkering – verhindert het per ongeluk inschakelen van de machine De belangrijkste specificaties van de cirkelzaag: - Nominaal ingangsvermogen: 1.200 W - Cirkelzaagblad nom.-Ø: 160 mm - Cirkelzaagblad boorgat-Ø: 20 mm - Onbelast toerental: 5.600 min-1 - Geleidingsplaat: 153 x 288 mm - Beschermkap: Aluminium - Machinegewicht: 3,9 kg - Zaagdieptebereik bij 90°: 0 – 55 mm - Zaagdieptebereik bij 45 °: 0 – 38 mm - Blokkering van de uitgaande as - Speedline zaagblad - Stof-/spanenbox - Bosch CutControl - Softgrip - Groef in voetplaat voor geleidingsrailsysteem Garantie: Er zit 2 jaar garantie op de Bosch PKS 55 A cirkelzaag. Over het merk Het merk Bosch is wereldmarktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en toebehoren voor elektrisch gereedschap. De belangrijke succesfactoren zijn innovatiekracht en innovatietempo. Zo brengt Bosch elk jaar meer dan 100 nieuwigheden op de markt. Het assortiment bestaat uit elektrisch gereedschap, tuingereedschap, meetgereedschap en een breed assortiment accessoires voor deze artikelen. Het complete Bosch doe-het-zelf en tuinassortiment is te verkrijgen bij bol.com en hierdoor heeft bol.com het grootste Bosch assortiment van Europa!""

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Makita HS301DZ Cirkelzaag

Loading..
Ga naar laagste prjis

Standaard meegeleverd: Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! 1x Inbussleutel 1x Adapter voor stofafzuiging 1x Zaagblad - 85mm Bijzondere kenmerken: Praktische topmachine voor fijne, kleine bewerkingen. Geschikt voor het zagen van laminaat, plinten en lambrisering tot 25 mm dik. Compact: met één hand te bedienen. Optimaal zicht en schone zaaglijn door koelluchtkanalen die zaagsel wegblazen. Uiterst licht in gewicht en hoog werkcomfort door ergonimsche handgreep. Specificaties: Max. zaagcap. (hoogte): 0° 25,5 mm Max. zaagcap. (hoogte): 45° 16,5 mm Volt (spanning): 10,8 V Type motor: 2-polig Afm. lxbxh: 313x170x155 mm Diameter zaagblad: 85 mm Toerental onbelast: 1500 min-1 Asblokkering: ja Geluidsdrukniveau (LpA): 86 dB(A) Geluidsdrukniveau (K): 3 dB(A) Vibratie ah hout zagen: 2,5 m/s² Vibratie (K) hout zagen: 1,5 m/s² Accubeveiliging: ja Asgat zaagblad: 15 mm Elektrische rem: ja Gasbeton: ja Gewicht met BL1015 accu: 1,6 kg Gewicht met BL1020B accu: 1,6 kg Gewicht met BL1040B accu: 1,8 kg Kantelen L/R: 0 / 45 º Materiaal beschermkap: Polycarbonaat Materiaal zool: Plaatstaal Softgrip: ja Zaaghoogte: 25,5 mm Zink: ja 0

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van cirkelzagen. Er zijn namelijk 470 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste