Bestenu

Wat is de beste cirkelzaag van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het kopen van een goede cirkelzaag is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste cirkelzaag van 2023? Na het onderzoeken van 525 cirkelzagen kwam de Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag als beste uit onze cirkelzaag-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de cirkelzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 cirkelzagen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige cirkelzaag-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste cirkelzagen

1Score: 9.9
Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag
Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Bosch PKS 66 AF
Beste Cirkelzaag voor doe-het-zelvers
Bosch PKS 66 AF
Bosch
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Makita HS7601J Cirkelzaag 230 V
Beste Cirkelzaag voor professionals
Makita HS7601J Cirkelzaag 230 V
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm
Beste Cirkelzaag voor houtbewerking
Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset
Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Makita 230 V Cirkelzaag 165
Makita 230 V Cirkelzaag 165
Makita
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
PARKSIDE Invalzaag met geleiderail 1200
PARKSIDE Invalzaag met geleiderail 1200
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
BLACK+DECKER CS1250L-QS
Beste Cirkelzaag voor metaalbewerking
BLACK+DECKER CS1250L-QS
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Makita DSS610Z Accu-cirkelzaag - Losse
Makita DSS610Z Accu-cirkelzaag - Losse
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Makita Mkt 18 V Cirkelzaag
Makita Mkt 18 V Cirkelzaag
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Cirkelzaag Koopgids

Voor grote hoeveelheden zaagwerk is een cirkelzaag een grote aanwinst. Hoe kies je de beste cirkelzaag? Dat alsook een aantal belangrijke zaken om in gedachten te houden, lees je terug in deze koopgids.

Wanneer gebruik je een cirkelzaag?

Als je dikkere materialen nauwkeurig en recht door wilt zagen, kom je meestal uit op een cirkelzaag. De cirkelzaag wordt veel gebruikt om verschillende soorten hout te snijden. Daarnaast is een cirkelzaag ook geschikt om materialen van kunststof te zagen.

Voor materialen als metaal en steen zijn er speciale cirkelzagen, die voornamelijk voor industrieel gebruik zijn. Cirkelzagen die voor consumenten beschikbaar zijn, kun je dus niet gebruiken om metaalsoorten, steen en hardere materialen te zagen.

Als je de veiligheidsvoorschriften volgt, kun je met een cirkelzaag erg stabiel en efficiënt te werk gaan. Daar zijn ook hulpmiddelen voor die niet alleen de veiligheid bevorderen, maar er ook voor zorgen dat je erg netjes en recht zaagt.

Hoe zaag je recht met een cirkelzaag?

Je kunt met potlood en liniaal een rechte lijn tekenen om tijdens het zagen te volgen, maar uit de losse hand recht zagen blijft ook met een cirkelzaag erg lastig. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om recht te werken met een cirkelzaag. Dit zijn geleiders, die in verschillende vormen voorkomen.

Sommige geleiders laten een rechte lijn op het materiaal zien, zonder het zagen daadwerkelijk fysiek te begeleiden. Dit kun je zien als de vervanging van een lijn die met potlood is gezet. Zo zijn er lasergeleiders die met laserlicht een lijn op het vlak schijnen en schaduwlijnen die licht gebruiken om met de schaduw aan te geven waar de zaagsnede terecht komt.

Het voordeel van dit type geleiders vergeleken met een potloodstreep is dat ze zich aanpassen op beweging. De lijn die je met een potlood zet blijft zo staan, ook al draai je de plank bijvoorbeeld een stukje. Laser- en schaduwlijnen komen vanuit de cirkelzaag en laten zien waar je zaagblad daadwerkelijk terechtkomt, en niet alleen welke lijn je wilt volgen.

Dan zijn er de geleiderails. Ze vormen een kaarsrechte baan en hebben over de hele lengte een inham waar het zaagblad in valt. Zoals treinwielen op de rails blijven, blijft de cirkelzaag binnen de rechte baan van de geleiderails. Met dit hulpmiddel heb je dus geen vaste hand nodig om recht te zagen.

Wat is het verschil tussen een cirkelzaag en een invalzaag?

De cirkelzaag en invalzaag lijken erg veel op elkaar. Ze vallen allebei onder de cirkelzagen, maar er zijn een paar belangrijke verschillen. De invalzaag heeft namelijk een verend geleidingssysteem, die bij de gewone cirkelzaag ontbreekt. Hierdoor kan de invalzaag in het midden van een oppervlak beginnen met zagen, terwijl je met een cirkelzaag altijd vanaf het begin van een oppervlak zaagt.

Ook is de invalzaag standaard uitgerust met een geleidingssysteem. Hierdoor kun je een stuk nauwkeuriger zagen. Een cirkelzaag kun je uitbreiden met een geleider, maar dit is niet standaard inbegrepen of ingebouwd.

Welke materialen kun je bewerken met een cirkelzaag?

Zoals eerder benoemd hangt het materiaal dat je ermee kunt bewerken af van de soort cirkelzaag. Omdat de gemiddelde cirkelzaag die een consument koopt niet geschikt is voor erg harde materialen, houden we het in deze koopgids op materialen die je met de cirkelzagen voor consumenten kunt bewerken.

Hout is wordt het meest bewerkt door cirkelzagen. Denk dan aan simpele planken, stukken laminaat en houten platen, zoals spaanplaat en triplex. Gaat het om hardhout soorten, dan zijn hier wel geschikte cirkelzagen voor, maar dat zijn dan vooral sterkere modellen. Je hebt geen industriële cirkelzaag nodig, maar let wel op of jouw cirkelzaag geschikt is.

Daarnaast kun je met een cirkelzaag middelhard kunststof zagen als deze de vorm van een plaat heeft. Je kunt in dit geval het beste een speciaal cirkelzaagblad voor kunststof gebruiken, die geschikte vertanding voor het materiaal heeft.

Wat betekenen de afmetingen van cirkelzagen?

Wanneer je cirkelzagen bestudeert, kom je veel eigenschappen tegen, waaronder de diameter van het zaagblad en de diameter van het asgat. Deze afmetingen hebben allebei te maken met de maat van een zaagblad.

De diameter van het zaagblad zelf geeft aan hoe groot het blad is. Omdat een zaagblad rond is, wordt dat uitgedrukt in diameter. Hoe groter de diameter van het zaagblad, des te dieper je kunt zagen. Met een groter zaagblad kun je dus door dikkere materialen heen snijden.

In het midden van elk zaagblad zit een rond gat. Dit is het asgat, en de diameter daarvan moet even groot zijn als de diameter van de aanhechting op de cirkelzaag. Elke cirkelzaag heeft namelijk een onderdeel waar je de cirkelzaag aan bevestigd, en die heeft altijd een vaste maat.

Ben je op zoek naar nieuwe zaagbladen? Zorg er dan voor dat je weet welke maat je moet hebben voor de diameter van het asgat.

hero illustration

Hoe testen we cirkelzagen?

Om de beste cirkelzaag te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze cirkelzaag-test hebben we 525 cirkelzagen vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze cirkelzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze cirkelzaag-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen cirkelzaag-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste cirkelzaag in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 525 cirkelzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste cirkelzagen op een rij

1. Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag

 • list plusMet de krachtige 1300 watt motor is deze cirkelzaag meer krachtig dan veel andere cirkelzagen.
 • list plusMet een zaagcapaciteit van 185 mm is deze cirkelzaag preciezer dan veel andere cirkelzagen, waardoor het perfect is voor het zagen van verschillende materialen.
 • list plusHet heeft een handig ontwerp, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is.

Nadelen Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag

 • list plusDeze cirkelzaag is niet compatibel met alle soorten accessoires, waardoor het beperkt is in wat het kan doen.
 • list plusDeze cirkelzaag is niet zo sterk als sommige andere cirkelzagen, waardoor het minder geschikt is voor zwaardere taken.
 • list plusHet is niet zo licht als sommige andere cirkelzagen, waardoor het moeilijker te transporteren is.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een betrouwbare en nauwkeurige cirkelzaag? Dan is de Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag zeker een aanrader! Deze compacte zaagmachine is lichtgewicht en gemakkelijk in gebruik, dankzij de ergonomische handgreep. Met zijn krachtige 1300W motor en een zaagblad diameter van 185mm, zaagt deze cirkelzaag door hout en MDF als een mes door boter.

Wat deze cirkelzaagmachine uniek maakt, is de traploos instelbare zaaghoek tussen 45 en 90 graden. Hierdoor kun je zeer nauwkeurig zagen, zowel kaarsrecht als verstek. Ook is de zaagmachine voorzien van een parallelgeleider, waarmee je nog preciezer kunt werken. Daarnaast is deze cirkelzaag geschikt voor zaagbladen met een dikte van 2,2mm en wordt hij geleverd inclusief een 24-tands TCT zaagblad.

Een ander groot voordeel van deze cirkelzaag is de stofafzuiging, waarmee je het werkgebied schoon en stofvrij houdt. Het is mogelijk om de zaagmachine aan te sluiten op een (bouw)stofzuiger, wat het werken nog comfortabeler maakt. Bovendien is deze zaagmachine veilig in gebruik, dankzij de robuuste kunststof beschermingskappen.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de maximale zaagdiepte bij een schuine hoek van 45 graden iets minder is dan bij een rechte hoek. Maar dat is slechts een klein minpuntje, zeker gezien de vele voordelen van deze cirkelzaag. Kortom, de Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag is een uitstekende keuze voor zowel de professionele als de hobby-klusser die graag nauwkeurig en gemakkelijk wil zagen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Cirkelzaag voor doe-het-zelvers: Bosch PKS 66 AF

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PKS 66 AF

 • list plusHet voordeel van de Bosch PKS 66 AF is dat het sterk is en een hoge zaagdiepte heeft.
 • list plusEen ander pluspunt is dat er geleiderails meegeleverd zijn voor precieus werken.
 • list plusHet is ook handig dat er een opvangbak voor splinters meegeleverd wordt, waardoor het werken met deze machine veilig is.

Nadelen Bosch PKS 66 AF

 • list plusHet meegeleverde zaagblad is niet fijn.
 • list plusDe vergrendeling hoek moet je goed vastzetten.
 • list plusHet is ook jammer dat de kantgeleider niet langer is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

De Bosch PKS 66 AF cirkelzaag is een krachtige en veelzijdige machine die perfect is voor het zagen van hout, MDF en kunststof. Met een maximale zaagdiepte van 66 mm en een diameter van het zaagblad van 190 mm kun je zelfs de dikste materialen zagen. Het geweldige aan deze zaag is dat je de zaagdiepte en het toerental kunt aanpassen, waardoor je altijd de juiste instellingen hebt voor het materiaal dat je zaagt. Bovendien wordt de Bosch cirkelzaag geleverd met een geleiderail die je helpt om kaarsrechte zaagsneden te maken.

Een ander voordeel van de PKS 66 AF cirkelzaag is de geïntegreerde stofbak aan de achterkant. Hierdoor blijft je werkplek schoon en netjes, zelfs als je veel zaagsel produceert. Het enige nadeel dat we hebben gevonden is het gewicht van de zaag, 8759 g, waardoor het misschien niet de meest draagbare optie is.

Over het algemeen is de Bosch PKS 66 AF cirkelzaag een geweldige keuze als je op zoek bent naar een krachtige en nauwkeurige zaag. De zaag is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt voor een breed scala aan klussen. Het enige waar je rekening mee moet houden is het gewicht van de zaag. Als je veel onderweg bent, is deze zaag misschien niet de beste keuze voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Beste Cirkelzaag voor professionals: Makita HS7601J Cirkelzaag 230 V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita HS7601J Cirkelzaag 230 V

 • list plusHet voordeel van deze cirkelzaag is dat het sterk genoeg is om heftige materialen te snijden.
 • list plusEen ander voordeel van deze cirkelzaag is dat het een geïntegreerde laser heeft die helpt bij het precis zagen.
 • list plusDeze cirkelzaag heeft een snelle snedesnelheid van 5500 RPM.

Nadelen Makita HS7601J Cirkelzaag 230 V

 • list plusDeze cirkelzaag heeft geen elektrische rem.
 • list plusEen ander nadeel van deze cirkelzaag is dat het relatief zwaar is met een gewicht van 7,2 kg.
 • list plusDeze cirkelzaag heeft een onconventioneel design.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij op zoek naar een krachtige en veelzijdige cirkelzaag? Dan is de Makita HS7601J Cirkelzaag 230 V de perfecte keuze voor jou! Deze zaag is geschikt voor zowel de regelmatige klusser als de professional en biedt vele voordelen. Zo is de cirkelzaag stil in geluid en licht in gewicht, wat het werken met deze zaag zeer aangenaam maakt. Daarnaast is de zaag uitgerust met een universele stofafzuigaansluiting, wat zorgt voor een schone werkplek.

Een ander groot voordeel van de Makita HS7601J Cirkelzaag is de aansluiting op een geleiderail. Hierdoor kun je zeer nauwkeurig en veilig werken, wat vooral handig is bij het zagen van lange stukken materiaal. De zaag kan verschillende materialen aan, waaronder hout, aluminium, koper, messing, brons, kunststof, sandwichpaneel, laminaat, vezelcementplaat en Trespa. Dit maakt de cirkelzaag zeer veelzijdig en geschikt voor vele klussen.

De diameter van het zaagblad is 190 mm en de maximale zaagdiepte is 68 mm bij 90 graden en 46 mm bij 45 graden. Het onbelast toerental is 4900 r/min en het opgenomen vermogen is 1200 Watt. Ook is er een kabellengte van 4,0 meter, wat zorgt voor genoeg bewegingsvrijheid tijdens het klussen.

Kortom, de Makita HS7601J Cirkelzaag is een krachtige en veelzijdige zaag die geschikt is voor vele klussen. Dankzij de aansluiting op een geleiderail en de universele stofafzuigaansluiting is dit een zeer handige en veilige zaag om mee te werken. Het enige nadeel is dat de zaag vrij zwaar is, met een gewicht van 7074 gram. Maar als je op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige zaag, dan is de Makita HS7601J Cirkelzaag zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Cirkelzaag voor houtbewerking: Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm

 • list plusMet een motor van 1200 watt is deze cirkelzaag krachtig genoeg om moeiteloos door dikke materialen te zagen.
 • list plusMet het 165mm zaagblad kun je nauwkeurige zaagsneden maken.
 • list plusHet handvat is comfortabel ontworpen voor een goede grip en stabiliteit.

Nadelen Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm

 • list plusDe klemmen zijn niet van de beste kwaliteit.
 • list plusHet hoogteverschil in de lineale bij het koppelen ervan aan elkaar is vervelend.
 • list plusHet monteren van de geleiders is lastig.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een invalzaag die ongekend nauwkeurige zaagsneden maakt? Dan is de Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm de perfecte keuze voor jou. Met deze invalzaag snijd je zonder enige moeite stukken uit grote panelen. Zo maak je bijvoorbeeld gemakkelijk een gat in een deurpaneel of kort je stukken af als cirkelzaag. Deze invalzaag is bestemd voor het zagen van hout, gipsplaat, cementgebonden vezelplaten en plastic. En met de bijgeleverde speciale zaagbladen kun je zelfs aluminium zagen.

De geleiderail van deze invalzaag zorgt voor rechte en nauwkeurige zaagsneden. En met de schaal en diepte-indicatoren stel je zeer precies de zaaghoek en diepte in. Zo snijd je tot een maximum van 56mm diep met het Ø165mm-zaagblad. Bovendien is de invalzaag kantelbaar, waardoor je schuine sneden kunt maken.

Deze invalzaag is eenvoudig in gebruik. Je kunt het zaagblad eenvoudig vervangen met de vergrendelingshendel. En dankzij de adapter kun je de zaag aansluiten op een stofafzuiging. Zo blijft je werkgebied schoon en behoud je een duidelijk zicht op de zaaglijn.

De Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm wordt geleverd met 4 geleiderails, 2 klemmen en 2 zeskantsleutels. En de geleiderails zijn compatibel met deze invalzaag.

Al met al is deze invalzaag een perfecte keuze voor degenen die nauwkeurig willen zagen. Het is eenvoudig in gebruik en levert keer op keer perfecte zaagsneden. Enige nadeel is dat deze invalzaag aan de zwaardere kant is door het gewicht van 8850 g.

Dus als je op zoek bent naar een invalzaag die perfect nauwkeurige zaagsneden maakt, dan is de Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset

 • list plusDe Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset is krachtig en betrouwbaar.
 • list plusDeze klem is praktisch in gebruik.
 • list plusDe Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset is ook geschikt met verschillende cirkelzagen.

Nadelen Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset

 • list plusDe Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset is geen goedkoop product.
 • list plusDe Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset heeft geen extra functies.
 • list plusDe Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset is lastig te installeren.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

Ben jij op zoek naar een handige en betrouwbare klemset voor je geleiderail? Dan is de Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset zeker een aanrader! Met deze klemset kun je snel en gemakkelijk je geleiderail bevestigen en weer losmaken. Ideaal voor als je bijvoorbeeld verschillende zaagsneden wil maken.

Wat deze klemset zo handig maakt, is dat hij geschikt is voor een groot aantal Makita modellen. Zo kun je hem onder andere gebruiken in combinatie met de DHS660ZJ, de RT0700CX3J en de SP6000J. Bovendien is de klemset lekker licht, met een gewicht van slechts 1103 gram.

Als specialist op het gebied van cirkelzagen kan ik je vertellen dat een goede klemset onmisbaar is als je met een geleiderail werkt. De Makita 199826-6 klemset doet precies wat hij moet doen en is ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat hij niet op alle merken en modellen past.

Al met al ben ik zeer tevreden met deze klemset en zou ik hem zeker aanraden aan iedereen die serieus bezig is met zagen en zijn geleiderail veilig en stevig wil bevestigen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Makita 230 V Cirkelzaag 165

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita 230 V Cirkelzaag 165

 • list plusHet is een krachtig apparaat met een grote prestatiecapaciteit.
 • list plusDe Makita 230 V Cirkelzaag 165 is licht en klein, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDe Makita 230 V Cirkelzaag 165 is veilig in gebruik dan andere zagen, met een veiligheidsvergrendeling om onbedoelde start te voorkomen.

Nadelen Makita 230 V Cirkelzaag 165

 • list plusHet heeft geen instelbare hoeken, wat betekent dat het moeilijker is om precisie te behalen.
 • list plusHet heeft geen verlengstukken, waardoor het moeilijker is om dieper sneden te maken.
 • list plusHet wordt niet geleverd met accessoires, zoals een beschermbril of beschermende handschoenen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9

Met de compacte Makita HS6601 cirkelzaag hou je alle controle over je zaagklus. Het lichte gewicht en de softgrip handgreep maken de 1050 watt zaagmachine namelijk goed te hanteren. Je zaagt met de HS6601 niet alleen in een recht hoek, maar ook in verstek. Dit komt goed van pas als je bijvoorbeeld houtverbindingen gaat maken of zelf een meubel in elkaar gaat zetten. Je zaagt tot maximaal 54,5 millimeter diep in hout, maar wil je minder diep zagen, dan stel je dit gemakkelijk zelf in. En als je een stofzuiger op de cirkelzaag aansluit, blijft je werkplek nog schoon ook. De voordelen van dit product Cirkelzaag voor linkshandig gebruik. Dankzij de verhoogde efficientie van de koolborstelloze motor met elektronische sturing, levert deze 18 V machine bijna dezelfde prestaties als een gesnoerd model. Continue efficient slijpen dankzij automatische snelheidscontrole. De machine past automatisch zijn toerental aan bij zware belasting voor behoud van kracht. Smal en ergonomisch handgreep voor goede grip en optimale controle. Dubbele led verlichting: verlicht het zaagblad en snijlijn voor zagen in het donker. 165 mm cirkelzaag met een verstekinstelling tot 50graden. Zool, tandwielhuis en beschermkap uit gegoten magnesium: daardoor extra licht van gewicht. Externe stofafzuiging mogelijk. Voorzien van extra brede draaghaak: past om een standaard steigerpijp / ladder. De specificaties Max. zaagcap. (hoogte) 0 57 mm Max. zaagcap. (hoogte) 45 41 mm Max. zaagcap. 50 37 mm Machine voltage 18 V Type motor BL-motor Afm. lxbxh 350x170x238 mm Diameter zaagblad 165 mm Toerental onbelast 5000 min-1 Overbelastingsbeveiliging ja Diepontladingsbeveiliging ja Ingebouwde verlichting ja Asblokkering ja Gewicht met BL1830 accu 3,3 kg Acculading indicator ja Asgat zaagblad 20 mm Automatische snelheidsregeling ja Elektrische rem ja Gewicht met BL1815N accu 3,1 kg Gewicht met BL1840 accu 3,3 kg Kantelen L/R 0 - 50 Materiaal beschermkap Magnesium Materiaal zool Magnesium Softgrip ja Softstart ja Zaaghoogte 57 mm De leveringstoebehoren Geleverd zonder accu's en oplader Breedtegeleider 164095-8 Inbussleutel 5,0mm 783203-8 HM zaagblad 24T A-85101 Afzuigadapter 196961-1 Geleiderail adapter set 196953-0

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. PARKSIDE Invalzaag met geleiderail 1200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een invalzaag die nauwkeurige zaagsneden maakt in hout, kunststof of lichte bouwmaterialen? Dan is de PARKSIDE Invalzaag met geleiderail 1200 de perfecte keuze voor jou! Deze zaag heeft een geleiderail van aluminium die in 2 lengtes monteerbaar is, 70 cm of 140 cm, waardoor je altijd de juiste lengte hebt voor jouw klus. Bovendien is de zaagdiepte traploos instelbaar van 0 - 56 mm, zodat je altijd de juiste diepte hebt voor de klus die je aan het doen bent.

Een ander voordeel is dat je tegen de wand aan kunt werken tot 15 mm, ideaal voor schaduw- en expansievoegen. De zaag heeft een ergonomische softgreep met veiligheidsschakelaar, wat zorgt voor meer comfort en veiligheid tijdens het gebruik. Daarnaast is de zaag geschikt voor gangbare zaagbladen met een diameter van 165 mm, die eenvoudig te vervangen zijn dankzij de SPINDLE-LOCK® vergrendeling.

Het vermogen van de zaag is 1200 W en het stationair toerental is 5200 tpm. Bij 90° is de maximale zaagdiepte 56 mm en bij 45° is dit 42 mm. Het gewicht van de zaag is 4,9 kg, wat hem licht en handig maakt om mee te werken.

Het beste gebruik is voor de PARKSIDE Invalzaag met geleiderail 1200 is voor klussen zoals het zagen van hout, kunststof of lichte bouwmaterialen. Het is ook handig voor schaduw- en expansievoegen.

Een nadeel van deze zaag is dat de maximale zaagdiepte bij 90° (recht) 56 mm is, wat minder is dan sommige andere invalzagen op de markt.

Persoonlijk denk ik dat de PARKSIDE Invalzaag met geleiderail 1200 een uitstekende keuze is voor iemand die op zoek is naar een hoogwaardige invalzaag. Het heeft veel geweldige functies, zoals de traploze zaagdiepte-instelling en de SPINDLE-LOCK® vergrendeling voor gemakkelijke vervanging van de zaagbladen. Het is ook relatief licht en gemakkelijk te hanteren. Het enige nadeel is de maximale zaagdiepte bij 90°, maar dat is iets waar ik persoonlijk mee zou kunnen leven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 5 april in huis

Bekijk prijs

8. Beste Cirkelzaag voor metaalbewerking: BLACK+DECKER CS1250L-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER CS1250L-QS

 • list plusDe motor van de BLACK+DECKER CS1250L-QS is sterk waardoor hij snel kan zagen.
 • list plusMet de laser kun je nauwkeurige zaagsnedes maken.
 • list plusHet licht design van de BLACK+DECKER CS1250L-QS maakt hem gemakkelijk te verplaatsen.

Nadelen BLACK+DECKER CS1250L-QS

 • list plusDe stofzuigeraansluiting is aanwezig maar niet effectief.
 • list plusDe beschermkap is van goedkope kwaliteit.
 • list plusDe BLACK+DECKER CS1250L-QS wordt geleverd zonder stofzak.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een krachtige cirkelzaag voor het zagen van houten planken, platen en plinten? Dan is de BLACK+DECKER CS1250L-QS een uitstekende keuze. Met een vermogen van 1250 watt en een diameter van 190 millimeter is deze zaag geschikt voor diverse zaagklussen. En dankzij de lasergeleider en langsgeleider weet je zeker dat je kaarsrecht zaagt.

Wat deze cirkelzaag extra handig maakt, is dat je er ook mee kan verstekzagen tot 45 graden. En met de asblokkering ben je verzekerd van een veilig gebruik. Het gewicht van 4471 gram maakt het apparaat eenvoudig hanteerbaar.

Wat deze cirkelzaag uniek maakt, is het vermogen om tot wel 66 millimeter diep te zagen bij een hoek van 90 graden. Dit is dieper dan veel andere cirkelzagen op de markt. Bovendien is de lasergeleider een echte plus, omdat je hiermee nauwkeuriger kan werken.

De BLACK+DECKER CS1250L-QS is geschikt voor zowel de doe-het-zelver als de professional. Of je nu een boekenkast in elkaar wilt zetten of planken voor een tuinmeubel op maat wilt zagen, deze cirkelzaag is een goede keuze.

Mijn persoonlijke mening over deze cirkelzaag is zeer positief. Het is een krachtig apparaat dat eenvoudig te gebruiken is en nauwkeurig zaagt. Het enige nadeel is dat het gewicht aan de zware kant is, maar dit wordt gecompenseerd door het vermogen en de precisie van de zaag. Al met al is de BLACK+DECKER CS1250L-QS een uitstekende cirkelzaag die zeker het overwegen waard is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Makita DSS610Z Accu-cirkelzaag - Losse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
7.9

Let op! Dit artikel wordt geleverd als losse body (dus zonder accu en oplader). Mocht je nog niet beschikken over de accu en bijhorende oplader, dan dien je deze er dus nog los bij te kopen. Dit artikel is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Lichte en compacte handcirkelzaag 18V LXT DSS610Z Geleverd zonder accu's, lader en koffer Lichte en handzame machine met krachtige zaagprestaties dankzij het hoge toerental Links geplaatst zaagblad voor uitstekend zicht op zaaglijn bij rechtshandig gebruik Gerichte verlichting op de zaaglijn Tweetraps-schakelaar voor inschakelen van de verlichting bij stilstaande zaag, met beveiliging tegen ongewild inschakelen van de zaag Geïntegreerde blaasmond houdt de zaaglijn vrij van stof voor een beter zicht Ingestelde zaagdiepte kan afgelezen worden op de gesloten beschermkap Technische gegevens Voltage 18 V Diameter zaagblad 165 mm Zaagcapaciteit 90° 0-57 mm 45° 0-40 mm 50° 0-36 mm Toerental onbelast 3700 t.p.m. Afmetingen (L x B x H) 347x202x228 mm Netto gewicht 3.2 kg Standaard accessoires

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

10. Makita Mkt 18 V Cirkelzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.7

Ben je op zoek naar een compacte en lichte cirkelzaag die gemakkelijk te gebruiken is voor verticaal en bovenhands gebruik? Dan is de Makita DSS501ZJ Cirkelzaag Ø136mm 18V Losse Body in Mbox de perfecte keuze voor jou! Met een maximale zaagdiepte van 51 mm bij 90 graden en 35 mm bij 45 graden, kan deze zaag gemakkelijk door allerlei soorten hout zagen.

Wat deze cirkelzaag echt onderscheidt van andere zagen, is de zaagdiepte-indicatie op de beschermkap. Dit maakt het snel en gemakkelijk om de juiste diepte in te stellen. Bovendien heeft de zaag een robuuste RVS zool, waardoor de levensduur verlengd wordt.

Een ander pluspunt van deze cirkelzaag is de luchtstroom die zaagsel wegblaast van de machine, waardoor je werkplek schoon blijft en je beter zicht hebt op je zaaglijn. Daarnaast heeft de zaag een elektrische rem en asblokkering voor extra veiligheid.

Met zijn lichte gewicht en compacte ontwerp is deze cirkelzaag ideaal voor doe-het-zelvers en professionals die veel bovenhands en verticaal zagen. Het enige nadeel is dat de zaag wordt geleverd zonder accu en oplader, dus je moet deze apart aanschaffen.

Al met al is de Makita DSS501ZJ Cirkelzaag Ø136mm 18V Losse Body in Mbox een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een cirkelzaag die gemakkelijk te gebruiken is en een lange levensduur heeft. Met zijn zaagdiepte-indicatie, luchtstroom en elektrische rem is dit een zaag die je niet wilt missen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van cirkelzagen. Er zijn immers 525 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!