De Bestenu Cirkelzaag Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/28/2020


Voor grote hoeveelheden zaagwerk is een cirkelzaag een grote aanwinst. Hoe kies je de beste cirkelzaag? Dat alsook een aantal belangrijke zaken om in gedachten te houden, lees je terug in deze koopgids.

Wanneer gebruik je een cirkelzaag?

Als je dikkere materialen nauwkeurig en recht door wilt zagen, kom je meestal uit op een cirkelzaag. De cirkelzaag wordt veel gebruikt om verschillende soorten hout te snijden. Daarnaast is een cirkelzaag ook geschikt om materialen van kunststof te zagen.

Voor materialen als metaal en steen zijn er speciale cirkelzagen, die voornamelijk voor industrieel gebruik zijn. Cirkelzagen die voor consumenten beschikbaar zijn, kun je dus niet gebruiken om metaalsoorten, steen en hardere materialen te zagen.

Als je de veiligheidsvoorschriften volgt, kun je met een cirkelzaag erg stabiel en efficiënt te werk gaan. Daar zijn ook hulpmiddelen voor die niet alleen de veiligheid bevorderen, maar er ook voor zorgen dat je erg netjes en recht zaagt.

Hoe zaag je recht met een cirkelzaag?

Je kunt met potlood en liniaal een rechte lijn tekenen om tijdens het zagen te volgen, maar uit de losse hand recht zagen blijft ook met een cirkelzaag erg lastig. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om recht te werken met een cirkelzaag. Dit zijn geleiders, die in verschillende vormen voorkomen.

Sommige geleiders laten een rechte lijn op het materiaal zien, zonder het zagen daadwerkelijk fysiek te begeleiden. Dit kun je zien als de vervanging van een lijn die met potlood is gezet. Zo zijn er lasergeleiders die met laserlicht een lijn op het vlak schijnen en schaduwlijnen die licht gebruiken om met de schaduw aan te geven waar de zaagsnede terecht komt.

Het voordeel van dit type geleiders vergeleken met een potloodstreep is dat ze zich aanpassen op beweging. De lijn die je met een potlood zet blijft zo staan, ook al draai je de plank bijvoorbeeld een stukje. Laser- en schaduwlijnen komen vanuit de cirkelzaag en laten zien waar je zaagblad daadwerkelijk terechtkomt, en niet alleen welke lijn je wilt volgen.

Dan zijn er de geleiderails. Ze vormen een kaarsrechte baan en hebben over de hele lengte een inham waar het zaagblad in valt. Zoals treinwielen op de rails blijven, blijft de cirkelzaag binnen de rechte baan van de geleiderails. Met dit hulpmiddel heb je dus geen vaste hand nodig om recht te zagen.

Wat is het verschil tussen een cirkelzaag en een invalzaag?

De cirkelzaag en invalzaag lijken erg veel op elkaar. Ze vallen allebei onder de cirkelzagen, maar er zijn een paar belangrijke verschillen. De invalzaag heeft namelijk een verend geleidingssysteem, die bij de gewone cirkelzaag ontbreekt. Hierdoor kan de invalzaag in het midden van een oppervlak beginnen met zagen, terwijl je met een cirkelzaag altijd vanaf het begin van een oppervlak zaagt.

Ook is de invalzaag standaard uitgerust met een geleidingssysteem. Hierdoor kun je een stuk nauwkeuriger zagen. Een cirkelzaag kun je uitbreiden met een geleider, maar dit is niet standaard inbegrepen of ingebouwd.

Welke materialen kun je bewerken met een cirkelzaag?

Zoals eerder benoemd hangt het materiaal dat je ermee kunt bewerken af van de soort cirkelzaag. Omdat de gemiddelde cirkelzaag die een consument koopt niet geschikt is voor erg harde materialen, houden we het in deze koopgids op materialen die je met de cirkelzagen voor consumenten kunt bewerken.

Hout is wordt het meest bewerkt door cirkelzagen. Denk dan aan simpele planken, stukken laminaat en houten platen, zoals spaanplaat en triplex. Gaat het om hardhout soorten, dan zijn hier wel geschikte cirkelzagen voor, maar dat zijn dan vooral sterkere modellen. Je hebt geen industriële cirkelzaag nodig, maar let wel op of jouw cirkelzaag geschikt is.

Daarnaast kun je met een cirkelzaag middelhard kunststof zagen als deze de vorm van een plaat heeft. Je kunt in dit geval het beste een speciaal cirkelzaagblad voor kunststof gebruiken, die geschikte vertanding voor het materiaal heeft.

Wat betekenen de afmetingen van cirkelzagen?

Wanneer je cirkelzagen bestudeert, kom je veel eigenschappen tegen, waaronder de diameter van het zaagblad en de diameter van het asgat. Deze afmetingen hebben allebei te maken met de maat van een zaagblad.

De diameter van het zaagblad zelf geeft aan hoe groot het blad is. Omdat een zaagblad rond is, wordt dat uitgedrukt in diameter. Hoe groter de diameter van het zaagblad, des te dieper je kunt zagen. Met een groter zaagblad kun je dus door dikkere materialen heen snijden.

In het midden van elk zaagblad zit een rond gat. Dit is het asgat, en de diameter daarvan moet even groot zijn als de diameter van de aanhechting op de cirkelzaag. Elke cirkelzaag heeft namelijk een onderdeel waar je de cirkelzaag aan bevestigd, en die heeft altijd een vaste maat.

Ben je op zoek naar nieuwe zaagbladen? Zorg er dan voor dat je weet welke maat je moet hebben voor de diameter van het asgat.

Hoe komt deze handige Cirkelzaag opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Cirkelzaag ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Cirkelzaags, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Cirkelzaags die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Cirkelzaags het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Cirkelzaags stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Producten overeenkomstig aan Cirkelzaags

De beste Cirkelzaags op een rij

Product informatiePlus or Show more

Ga je zelf een boekenkast in elkaar zetten of planken voor een tuinmeubel op maat zagen, dan is de Black en Decker CS1250L-QS cirkelzaag een goede keuze. Dankzij een vermogen van 1250 watt komt het zaagblad tot maar liefst 66 millimeter diep. En wat voor zaagklussen je ook gaat doen, door de lasergeleider te gebruiken weet je zeker dat je in elk werkstuk kaarsrecht zaagt. In verstek zagen kan ook met de CS1250L-QS. Het zaagblad met een diameter van 190 millimeter komt dan tot 50 millimeter diep. De asblokkering tot slot, maken de cirkelzaag veilig in het gebruik.

1. BLACK+DECKER CS1250L-QS


Product informatiePlus or Show more

Met deze krachtige en compacte FERM 500W precisie cirkelzaag is geen klus te gek! De machine wordt geleverd met een set van twee geleiderails met een totale lengte van 700mm. Zaag door vrijwel ieder materiaal met de drie meegeleverde zaagbladen met een diameter van 85mm en de variabel instelbare snelheid. De zaagdiepte van de machine is eenvoudig instelbaar tot 22mm. Dankzij de meegeleverde stofafzuiging met adapter kun je stofvrij aan het werk. De cirkelzaag beschikt over een parallelgeleider waarmee je langere en nauwkeurige zaagsneden kunt maken. Dankzij de drie meter lange rubberen kabel geniet je van optimaal gebruiksgemak en alle bewegingsvrijheid. Daarnaast beschikt de machine over een extra zijhandvat voor betere controle en precies werken. Wat zit er in de verpakking? 1x Precisie cirkelzaag 1x TCT zaagblad T24 1x HSS zaagblad T44 Diamant zaagblad Stofzuigadapter Inbussleutel Parallelgeleider Zijhandgreep 2x Geleiderail 2x Klemmen 1x Koppeling incl. bevestigingsmoeren 1x Houder voor montage

2. FERM Precisie cirkelzaag – 500W – Variabele Snelheden – Incl. 3 zaagbladen – Geleiderail & koffer


Product informatiePlus or Show more

Een krachtige en handzame mini handcirkelzaag, die geschikt is voor uiteenlopende werkzaamheden. De krachtige motor van de machine maakt het mogelijk om verschillende voorwerpen moeiteloos te zagen. Daarbij wordt een grote mate van flexibiliteit geboden door de aanpasbare zaaghoek van de machine. Met de stabiele soft grip handgreep wordt een veilige manier van werken met deze machine bevorderd. De cirkelzaag wordt geleverd inclusief één zaagblad en vervanggereedschap. Vervangende of extra zaagbladen zijn los te halen bij elke willekeurige bouwmarkt Kenmerken van de mini handcirkelzaag: - Met de aansluiting voor een stofzuiger op de machine is het mogelijk om op een schoon werkoppervlak te kunnen blijven werken. Daarbij behoud je het zicht op je voorwerp, door het stof tijdig weg te zuigen. - Verder is de machine is voorzien van een slim en ergonomisch vormgegeven softgrip handgreep, die het mogelijk maakt om veilig met deze mini cirkelzaag te werken. De softgrip handgreep zorgt voor een fijne ligging in de hand van deze machine, waardoor deze heel eenvoudig op het te zagen materiaal gedrukt kan worden. Specificaties: - Aluminium Zaagschoen - Met aansluiting voor stofzuiger. - Diameter zaagblad: 115 mm - Diameter asgat: 10 mm - Snoerlengte: 2 meter - Aansluitspanning: 220-240 V / 50 Hz - Vermogen: 600 W - Maximale zaagdiepte bij 90° > 43 mm - Maximale zaagdiepte bij 45° > 28 mm - Toerental: 3500 RPM

3. Hofftech Handcirkelzaag 600 watt - Cirkelzaag


Product informatiePlus or Show more

Uiterst geschikt voor de regelmatige klusser. Stil in geluid, licht in gewicht en tegelijk sterk voor het werk. Voorzien van universele stofafzuigaansluiting. Zeer aangename machineformaat. Uitgerust met aansluiting op een geleiderail voor nauwkeurig en veilig werken. De voordelen van dit product Uiterst geschikt voor de regelmatige klusser. Stil in geluid, licht in gewicht en tegelijk sterk voor het werk. Voorzien van universele stofafzuigaansluiting. Zeer aangename machineformaat. Uitgerust met aansluiting op een geleiderail voor nauwkeurig en veilig werken. Leveringsomvang Mbox nr.4 821552-6 Zaagb hout 190x30x2,0 12T 20g B-02939 Breedtegeleider 164095-8 Inbussleutel 783217-7 Stofafzuigmondstuk 196520-1 Specificaties Diameter zaagblad: 190 mm Max. zaagcap.: (hoogte) 0° 68 mm Max. zaagcap.: (hoogte) 45° 46 mm Toerental onbelast :4900 min-1 Opgenomen vermogen: 1200 Watt Softgrip: ja Asblokkering: ja Kabellengte: 4,0 m Afm. lxbxh: 309x232x255 mm Gewicht (EPTA): 4,0 kg Machine voltage: 230 V Kantelen L/R: 0 - 45 º Hout: ja Aluminium: ja Koper: ja Messing: ja Brons: ja Kunststof: ja Sandwichpaneel: ja Laminaat: ja Vezelcementplaat: ja Trespa: ja Gasbeton: ja Afkorten: ja Overlangs: ja Materiaal beschermkap: Aluminium Materiaal zool: Aluminium Zaaghoogte: 68 mm Asgat zaagblad: 30 mm

4. Makita HS7601J Cirkelzaag - 230 V - 190 mm - In Mbox Opbergkoffer


Product informatiePlus or Show more

Met de makkelijk te bedienen Bosch PKS40 zijn snelle zaagklussen een fluitje van een cent. Dankzij het lage gewicht en de uitgedachte ergonomie gaat de bediening van het apparaat moeiteloos. De zaagdiepte en verstekzaag instellingen zijn nauwkeurig in te stellen. De dubbelzijdig bedienbare inschakelblokkering voorkomt ongelukken door het per ongeluk inschakelen van de machine onmogelijk te maken. De PKS40 is uitgerust met een aansluiting voor stofafzuiging, waar gemakkelijk de stofzuiger op aan te sluiten is om stofvrij te werken. Met het meegeleverde hardmetalen Speedline Wood zaagblad kan je direct aan de slag zodra je het apparaat in huis hebt.

5. Bosch PKS 40


Product informatiePlus or Show more

De Powerplus POWX1365MB wordt geleverd met verstekgeleider en dat maakt deze precisiecirkelzaag wel heel erg interessant voor klussen als het inkorten van laminaat en het op maat zagen van plinten. Zeker als je daar de stofafzuiging bij optelt die ervoor zorgt dat je zo stofvrij mogelijk werkt. Met zijn 89 millimeter blad en een maximaal toerental van 5500 werk je snel en precies tot een maximale snijdiepte van 28,5 millimeter.

6. Powerplus POWX1365MB


Product informatiePlus or Show more

Let op! Dit artikel wordt geleverd als losse body (dus zonder accu en oplader). Mocht je nog niet beschikken over de accu en bijhorende oplader, dan dien je deze er dus nog los bij te kopen. Dit artikel is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Draagbare cirkelzaag Uitgerust met: Geleideregel Zachte handgreep Aluminium basis Heeft een bladafdekkap Onbelast toerental van 3700 tpm Maximale snijdiepte: 57 mm bij 90 � / 40 mm bij 45 �

7. Makita DSS611z 18V Li-ion Cirkelzaagmachine - 165mm - Losse Body (geleverd zonder accu en lader)


Product informatiePlus or Show more

De Scheppach PL55 invalzaag wordt geleverd met een kantelbeveiliger, 2x 700mm geleiderail en railconnector. Met deze invalzaag kan veel preciezer gewerkt worden dan met een traditionele cirkelzaag. Daarnaast is deze invalzaag uitgerust met een krachtige 1200 Watt motor. Kenmerken van de Scheppach PL55 invalzaag: Uitgerust met een zaagblad met 24 tanden, wat een fijne en accurate afwerking geeft met erg weinig afbraak van laminaat Parallelle inval zorgt er voor dat er glad gezaagd kan worden met een constante handpositie tijdens het zagen Het ingebouwde veiligheidssysteem geeft de mogelijkheid om 90% van het stof af te zuigen. In een hoek van 45° kan de zaag tot 45mm diep zagen. Rechtop kan de zaag tot 55mm diep zagen. Ideaal om bijvoorbeeld deuren mee te zagen. Geschikt voor plaatwerk en massief hout. De afstand tussen de muur en de zaag is slechts 16mm. Mogelijkheid om een stofafzuigsysteem aan te sluiten. De inlaat hiervoor is 35 mm breed en de uitlaat 38 mm. Specificaties van de invalzaag: Afmetingen (lxbxh): 340 x 260 x 235 mm Netto gewicht (kg): 7,4 Afmeting breedte: 260 mm Afmeting hoogte: 235 mm Afmeting lengte: 340 mm Draaihoek: 0 - 45 ° Afzuigdiameter (mm): 35 / 38 mm As diameter: 20 mm Zaag afmeting: Ø 160 mm Motorvermogen: 230 - 240 Volt Vermogen: 1200 W Toerental: 5500 tr/min Zaagcapaciteit 45°: 45 mm Zaagcapaciteit 90°: 55 mm

8. Scheppach Invalzaag 160mm PL55


Product informatiePlus or Show more

Accu Platform: Dit artikel is onderdeel van een accu platform. Dit is voordelig, duurzaam en gebruiksvriendelijk omdat de meegeleverde accu(s) uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Deze complete set bevat een cirkelzaag, een 20V 2.0Ah VPower accu, een sneloplader, een 150mm zaagblad, een parallelgeleider, inbussleutel en een handige opbergtas. De 20V accu cirkelzaag is onderdeel uit het VONROC VPower 20V accuplatform. Wat is het VPower 20V platform? Het VPower accuplatform van VONROC bestaat uit een veelzijdig assortiment powertools met een uitwisselbare 2.0 of 4.0 accu en universele sneloplader. Heb je de VPower 20V oplader en accu al eens aangeschaft? Dan hoef je alleen nog maar de ontbrekende machine te kopen. Op deze manier heb je een complete set powertools tot je beschikking voor een voordelige prijs! Waar is deze accu cirkelzaag voor geschikt? Deze accu cirkelzaag is geschikt voor het zagen van rechte zaag- en versteksneden in hout. Denk hierbij aan laminaat, tuinhout of spaanplaat. Bij de cirkelzaag wordt 1 zaagblad meegeleverd. De voordelen van de accu cirkelzaag Accu’s zijn onderling uitwisselbaar tussen de machines van het VONROC VPower 20V Platform Bepaal nauwkeurig de zaagrichting met de geïntegreerde laser, de parallelgeleider en de LED-werklamp Handige aansluitmogelijkheid voor een stofzuiger Zaagdiepte en zaaghoek kan zonder gereedschap traploos worden ingesteld. Markeringen in de bodemplaat op 0° en 45° tonen de positie van de zaagsnede in het werkstuk Voorzien van asvergrendeling, een veiligheidsschakelaar en een terugverende beschermkap Een zachte handgreep verhoogt je werkcomfort Hoeveel jaar garantie? Er zit 2 jaar garantie op de VONROC CS501DC Wat zit er in de verpakking? 1x Cirkelzaag CS501DC 1x VPower 20V Accu – 2.0Ah 1x Sneloplader 1x Zaagblad TCT/HW 18T 150*1.6*16mm 1x Parallelgeleider 1x Inbussleutel (voor wisselen zaagblad) 1x Opbergtas VONROC Top kwaliteit gereedschap voor de beste prijs? Jazeker, dat kan! VONROC is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in elektrisch gereedschap dat zijn producten rechtstreeks levert van de fabriek aan de klant. Onnodige kosten van transport,verpakking en tussenhandel worden hierdoor voorkomen. “VONROC: Build your future!’’ Wat zijn de technische kenmerken? Machinespanning: 20V Accucapaciteit: 2Ah of 4Ah (2.0Ah meegeleverd) Onbelast toerental: 4.000/min Zaaghoek: traploos instelbaar 0-45° Max. zaagcapaciteit bij 0°: 48mm Max. zaagcapaciteit bij 45°: 36mm Oplaadtijd: 60 minuten Bodemplaat van gegoten aluminium Gewicht: 2.1 kg

9. VONROC Accu Cirkelzaag – VPower 20V – Incl. 1x 2.0Ah accu, lader, parallelgeleider & Ø150MM zaagblad


Product informatiePlus or Show more

Nauwkeurige zaagsnedes met het grootste gemak. Daar staat deze Hyundai invalzaag met geleiderail voor. De ideale hulp bij het uitzagen van binnenmaten, zoals een gat in een aanrecht voor een wastafel of een (trap)gat in bijvoorbeeld een houten vloer. Zeer precies en uiterst efficïent door de bijgeleverde geleiderails. Geschikt voor het zagen door diverse houtsoorten en gelijkwaardige materialen, maar ook door gips, vezelplaten, kunststof en zelfs aluminium. En met deze krachtige Hyundai invalzaag, ook wel liniaalzaag genoemd, snijdt u niet alleen preciese, rechte sneden. Door de kantelfunctie maakt hij ook de mooiste schuine sneden. Inhoud: 1x Hyundai 1050W invalzaag met geleiderail. 1x inbussleutel 5mm. 1x Stofopvangbak. 4x zaagbladen voor hout, steen en metaal: 110x22.2x1.8-40T Technische specificaties: Vermogen; 1050W. Netfrequentie; 50 Hz. Netspanning; 230/240 V. Snoerlengte; 2 meter met VDE-stekker. Toerental; 12.000 per minuut. Diameter zaagblad; 110mm. Asgat; 22,2mm. Max. zaagdiepte in hout; 28mm. Max. zaagdiepte in tegels; 8mm. Max. zaagdiepte in aluminium; 5mm. Gewicht; 4500 gram. Inclusief zaagblad. Voorzien van Hyundai handleiding. Inclusief diverse accessoires. Garantie; 2 jaar.

10. Hyundai Invalzaag met geleiderails 1050 W - Ø 110 mm - Liniaalzaag / Cirkelzaag met kantelfunctie


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Cirkelzaags. Er zijn namelijk 309 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Cirkelzaag kopen.