Wat is de beste cirkelzaag van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 september, 2023

Het aanschaffen van een goede cirkelzaag is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste cirkelzaag van 2023? Na het analyseren van 548 cirkelzagen kwam de Powerplus POWC2030 Elektrische cirkelzaag 1200W geen kleur als beste uit onze cirkelzaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de cirkelzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 cirkelzagen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame cirkelzaag-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste cirkelzagen

1Score: 9.9
Powerplus POWC2030 Elektrische cirkelzaag 1200W geen kleur
Powerplus POWC2030 Elektrische cirkelzaag 1200W geen kleur
Powerplus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Bosch PKS 55 A Cirkelzaag
Bosch PKS 55 A Cirkelzaag
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Makita 230 V Cirkelzaag 165 geen kleur
Makita 230 V Cirkelzaag 165 geen kleur
Makita
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Makita HS7601J Cirkelzaag 230 V geen kleur
Makita HS7601J Cirkelzaag 230 V geen kleur
Makita
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Powerplus POWESET4
Powerplus POWESET4
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset
Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset
Makita
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Makita HS7611J cirkelzaagmachine in M-box geen kleur
Makita HS7611J cirkelzaagmachine in M-box geen kleur
Makita
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm geen kleur
Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm geen kleur
Powerplus
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Bosch PKS 66 AF
Beste Cirkelzaag voor doe-het-zelvers
Bosch PKS 66 AF
Bosch
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Makita HS7611 cirkelzaagmachine
Makita HS7611 cirkelzaagmachine
Makita
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Cirkelzaag Koopgids

Voor grote hoeveelheden zaagwerk is een cirkelzaag een grote aanwinst. Hoe kies je de beste cirkelzaag? Dat alsook een aantal belangrijke zaken om in gedachten te houden, lees je terug in deze koopgids.

Wanneer gebruik je een cirkelzaag?

Als je dikkere materialen nauwkeurig en recht door wilt zagen, kom je meestal uit op een cirkelzaag. De cirkelzaag wordt veel gebruikt om verschillende soorten hout te snijden. Daarnaast is een cirkelzaag ook geschikt om materialen van kunststof te zagen.

Voor materialen als metaal en steen zijn er speciale cirkelzagen, die voornamelijk voor industrieel gebruik zijn. Cirkelzagen die voor consumenten beschikbaar zijn, kun je dus niet gebruiken om metaalsoorten, steen en hardere materialen te zagen.

Als je de veiligheidsvoorschriften volgt, kun je met een cirkelzaag erg stabiel en efficiënt te werk gaan. Daar zijn ook hulpmiddelen voor die niet alleen de veiligheid bevorderen, maar er ook voor zorgen dat je erg netjes en recht zaagt.

Hoe zaag je recht met een cirkelzaag?

Je kunt met potlood en liniaal een rechte lijn tekenen om tijdens het zagen te volgen, maar uit de losse hand recht zagen blijft ook met een cirkelzaag erg lastig. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om recht te werken met een cirkelzaag. Dit zijn geleiders, die in verschillende vormen voorkomen.

Sommige geleiders laten een rechte lijn op het materiaal zien, zonder het zagen daadwerkelijk fysiek te begeleiden. Dit kun je zien als de vervanging van een lijn die met potlood is gezet. Zo zijn er lasergeleiders die met laserlicht een lijn op het vlak schijnen en schaduwlijnen die licht gebruiken om met de schaduw aan te geven waar de zaagsnede terecht komt.

Het voordeel van dit type geleiders vergeleken met een potloodstreep is dat ze zich aanpassen op beweging. De lijn die je met een potlood zet blijft zo staan, ook al draai je de plank bijvoorbeeld een stukje. Laser- en schaduwlijnen komen vanuit de cirkelzaag en laten zien waar je zaagblad daadwerkelijk terechtkomt, en niet alleen welke lijn je wilt volgen.

Dan zijn er de geleiderails. Ze vormen een kaarsrechte baan en hebben over de hele lengte een inham waar het zaagblad in valt. Zoals treinwielen op de rails blijven, blijft de cirkelzaag binnen de rechte baan van de geleiderails. Met dit hulpmiddel heb je dus geen vaste hand nodig om recht te zagen.

Wat is het verschil tussen een cirkelzaag en een invalzaag?

De cirkelzaag en invalzaag lijken erg veel op elkaar. Ze vallen allebei onder de cirkelzagen, maar er zijn een paar belangrijke verschillen. De invalzaag heeft namelijk een verend geleidingssysteem, die bij de gewone cirkelzaag ontbreekt. Hierdoor kan de invalzaag in het midden van een oppervlak beginnen met zagen, terwijl je met een cirkelzaag altijd vanaf het begin van een oppervlak zaagt.

Ook is de invalzaag standaard uitgerust met een geleidingssysteem. Hierdoor kun je een stuk nauwkeuriger zagen. Een cirkelzaag kun je uitbreiden met een geleider, maar dit is niet standaard inbegrepen of ingebouwd.

Welke materialen kun je bewerken met een cirkelzaag?

Zoals eerder benoemd hangt het materiaal dat je ermee kunt bewerken af van de soort cirkelzaag. Omdat de gemiddelde cirkelzaag die een consument koopt niet geschikt is voor erg harde materialen, houden we het in deze koopgids op materialen die je met de cirkelzagen voor consumenten kunt bewerken.

Hout is wordt het meest bewerkt door cirkelzagen. Denk dan aan simpele planken, stukken laminaat en houten platen, zoals spaanplaat en triplex. Gaat het om hardhout soorten, dan zijn hier wel geschikte cirkelzagen voor, maar dat zijn dan vooral sterkere modellen. Je hebt geen industriële cirkelzaag nodig, maar let wel op of jouw cirkelzaag geschikt is.

Daarnaast kun je met een cirkelzaag middelhard kunststof zagen als deze de vorm van een plaat heeft. Je kunt in dit geval het beste een speciaal cirkelzaagblad voor kunststof gebruiken, die geschikte vertanding voor het materiaal heeft.

Wat betekenen de afmetingen van cirkelzagen?

Wanneer je cirkelzagen bestudeert, kom je veel eigenschappen tegen, waaronder de diameter van het zaagblad en de diameter van het asgat. Deze afmetingen hebben allebei te maken met de maat van een zaagblad.

De diameter van het zaagblad zelf geeft aan hoe groot het blad is. Omdat een zaagblad rond is, wordt dat uitgedrukt in diameter. Hoe groter de diameter van het zaagblad, des te dieper je kunt zagen. Met een groter zaagblad kun je dus door dikkere materialen heen snijden.

In het midden van elk zaagblad zit een rond gat. Dit is het asgat, en de diameter daarvan moet even groot zijn als de diameter van de aanhechting op de cirkelzaag. Elke cirkelzaag heeft namelijk een onderdeel waar je de cirkelzaag aan bevestigd, en die heeft altijd een vaste maat.

Ben je op zoek naar nieuwe zaagbladen? Zorg er dan voor dat je weet welke maat je moet hebben voor de diameter van het asgat.

hero illustration

Hoe testen we cirkelzagen?

Om de beste cirkelzaag te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze cirkelzaag-test hebben we 548 cirkelzagen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze cirkelzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze cirkelzaag-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne cirkelzaag-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste cirkelzaag in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 548 cirkelzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste cirkelzagen in een oogopslag

1. Powerplus POWC2030 Elektrische cirkelzaag 1200W geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.5

Deze cirkelzaag is een perfect instapmodel om lange, rechte stukken in hout te zagen of voor eenvoudig zaagwerk in verstek. Wat zijn de voordelen van deze cirkelzaag? + Het grote zaagblad van Ø185 mm zorgt er samen met het hoge toerental van 5800 min-1 voor dat je erg snel kan zagen. + Je zaagt tot 62 mm diep, waardoor ook dikkere planken geen probleem vormen. Je stelt zelf de zaagdiepte in, zodat je nooit te diep zaagt. + Met de zijgeleider kan je tot 10 cm parallel aan een rand zagen. + Dankzij de extra handgreep stuur je deze cirkelzaag nog beter aan. Bovendien verhoogt het je comfort aanzienlijk, zeker als je lange tijd blijft werken. + Je sluit de cirkelzaag makkelijk aan op een stofzuiger om het meeste stof op te vangen. Zo houd je de werkplaats schoon, adem je geen stof in en behoud je een perfect zicht op de zaaglijn. Waarvoor is hij geschikt? Deze cirkelzaag is een basis instapmodel. Je kan de cirkelzaag gebruiken voor het zagen in hout en plastic. Je kan er hoofdzakelijk lange rechte zaagsneden mee maken. Zowel in grote platen als in dikke planken tot 62 mm. Je zaagt er ook makkelijk hoeken tot 45 graden mee (verstek zagen). Wat zit er in de verpakking? • 1 x cirkelzaag • 1 x zaagblad voor hout (Ø185 x 20 mm - 24T) • 1 x zijgeleider • 1 x zeskantsleutel Wat zijn de technische kenmerken? • Netspanning: 220-240 V • Vermogen: 1200 W • Max. toerental: 5800 min-1 • Instelbare hoek: 0-45° • Max. zaagdiepte: 62 mm (90°) – 42 mm (45°) • Afmetingen zaagblad: Ø185 x 20 x 2,4 mm – 24T • Kabellengte: 2 m • Geluidsniveau: 106 dB • Gewicht: 3,25 kg Hoeveel jaar garantie is er? Er zit 2 jaar garantie op de POWC2030 cirkelzaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Bosch PKS 55 A Cirkelzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PKS 55 A Cirkelzaag

 • list plusDeze cirkelzaag heeft een krachtige motor die gemakkelijk door verschillende materialen heen zaagt.
 • list plusDe zaagdiepte is gemakkelijk aan te passen, waardoor deze cirkelzaag geschikt is voor verschillende klussen.
 • list plusDeze cirkelzaag is lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor het comfortabel is om mee te werken.

Nadelen Bosch PKS 55 A Cirkelzaag

 • list plusHet korte snoer van deze cirkelzaag kan het lastig maken om op sommige plekken te werken.
 • list plusDe stofafzuiging van deze cirkelzaag is niet optimaal, waardoor er veel stof en zaagsel kan vrijkomen tijdens het zagen.
 • list plusDeze cirkelzaag heeft geen laser of andere hulpmiddelen om nauwkeurig te zagen, waardoor het lastig kan zijn om precies langs de lijn te zagen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een cirkelzaag die precisie en controle biedt tijdens het zagen van hout? Dan is de Bosch PKS 55 A cirkelzaag een uitstekende keuze. De geïntegreerde parallelgeleider zorgt voor rechte resultaten langs de zaaglijn en met de geïntegreerde klemhendels stel je gemakkelijk de zaagdiepte en -hoek in. Het zaaglijnvizier CutControl biedt extra nauwkeurigheid bij het volgen van de lijn en de CleanSystem Box vangt de spanen tijdens het zagen op voor een schone werkomgeving.

Wat deze cirkelzaag echt onderscheidt van andere cirkelzagen is de groef in de voetplaat die perfect past in het geleidingsrailsysteem. Dit biedt extra precisie en controle tijdens het zagen. Bovendien wordt er bij deze cirkelzaag een extra Bosch cirkelzaagblad geleverd, wat een mooie toevoeging is.

Met een nominaal ingangsvermogen van 1.200 W en een cirkelzaagblad nom.-Ø van 160 mm kan deze cirkelzaag gemakkelijk door houtmaterialen zagen. De maximale zaagdiepte van 55 mm bij 90° (recht) en 38 mm bij 45° (schuin) is ruim voldoende voor de meeste klussen.

Het enige nadeel van deze cirkelzaag is dat het gewicht aan de zware kant is met 6632 g. Hierdoor kan langdurig zagen vermoeiend zijn.

Al met al, als je op zoek bent naar een cirkelzaag met precisie en controle voor het zagen van hout, dan is de Bosch PKS 55 A cirkelzaag zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Makita 230 V Cirkelzaag 165 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

Met de compacte Makita HS6601 cirkelzaag hou je alle controle over je zaagklus. Het lichte gewicht en de softgrip handgreep maken de 1050 watt zaagmachine namelijk goed te hanteren. Je zaagt met de HS6601 niet alleen in een recht hoek, maar ook in verstek. Dit komt goed van pas als je bijvoorbeeld houtverbindingen gaat maken of zelf een meubel in elkaar gaat zetten. Je zaagt tot maximaal 54,5 millimeter diep in hout, maar wil je minder diep zagen, dan stel je dit gemakkelijk zelf in. En als je een stofzuiger op de cirkelzaag aansluit, blijft je werkplek nog schoon ook. De voordelen van dit product Cirkelzaag voor linkshandig gebruik. Dankzij de verhoogde efficientie van de koolborstelloze motor met elektronische sturing, levert deze 18 V machine bijna dezelfde prestaties als een gesnoerd model. Continue efficient slijpen dankzij automatische snelheidscontrole. De machine past automatisch zijn toerental aan bij zware belasting voor behoud van kracht. Smal en ergonomisch handgreep voor goede grip en optimale controle. Dubbele led verlichting: verlicht het zaagblad en snijlijn voor zagen in het donker. 165 mm cirkelzaag met een verstekinstelling tot 50graden. Zool, tandwielhuis en beschermkap uit gegoten magnesium: daardoor extra licht van gewicht. Externe stofafzuiging mogelijk. Voorzien van extra brede draaghaak: past om een standaard steigerpijp / ladder. De specificaties Max. zaagcap. (hoogte) 0 57 mm Max. zaagcap. (hoogte) 45 41 mm Max. zaagcap. 50 37 mm Machine voltage 18 V Type motor BL-motor Afm. lxbxh 350x170x238 mm Diameter zaagblad 165 mm Toerental onbelast 5000 min-1 Overbelastingsbeveiliging ja Diepontladingsbeveiliging ja Ingebouwde verlichting ja Asblokkering ja Gewicht met BL1830 accu 3,3 kg Acculading indicator ja Asgat zaagblad 20 mm Automatische snelheidsregeling ja Elektrische rem ja Gewicht met BL1815N accu 3,1 kg Gewicht met BL1840 accu 3,3 kg Kantelen L/R 0 - 50 Materiaal beschermkap Magnesium Materiaal zool Magnesium Softgrip ja Softstart ja Zaaghoogte 57 mm De leveringstoebehoren Geleverd zonder accu's en oplader Breedtegeleider 164095-8 Zaagblad

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Makita HS7601J Cirkelzaag 230 V geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.8

Uiterst geschikt voor de regelmatige klusser. Stil in geluid, licht in gewicht en tegelijk sterk voor het werk. Voorzien van universele stofafzuigaansluiting. Zeer aangename machineformaat. Uitgerust met aansluiting op een geleiderail voor nauwkeurig en veilig werken. De voordelen van dit product Uiterst geschikt voor de regelmatige klusser. Stil in geluid, licht in gewicht en tegelijk sterk voor het werk. Voorzien van universele stofafzuigaansluiting. Zeer aangename machineformaat. Uitgerust met aansluiting op een geleiderail voor nauwkeurig en veilig werken. Leveringsomvang Mbox nr.4 821552-6 Zaagb hout 190x30x2,0 12T 20g B-02939 Breedtegeleider 164095-8 Inbussleutel 783217-7 Stofafzuigmondstuk 196520-1 Specificaties Diameter zaagblad: 190 mm Max. zaagcap.: (hoogte) 0° 68 mm Max. zaagcap.: (hoogte) 45° 46 mm Toerental onbelast :4900 min-1 Opgenomen vermogen: 1200 Watt Softgrip: ja Asblokkering: ja Kabellengte: 4,0 m Afm. lxbxh: 309x232x255 mm Gewicht (EPTA): 4,0 kg Machine voltage: 230 V Kantelen L/R: 0 - 45 º Hout: ja Aluminium: ja Koper: ja Messing: ja Brons: ja Kunststof: ja Sandwichpaneel: ja Laminaat: ja Vezelcementplaat: ja Trespa: ja Gasbeton: ja Afkorten: ja Overlangs: ja Materiaal beschermkap: Aluminium Materiaal zool: Aluminium Zaaghoogte: 68 mm Asgat zaagblad: 30 mm

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Powerplus POWESET4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.3

De Powerplus POWESET4 is een cirkelzaag waarmee je eenvoudig lange rechte stukken in hout zaagt. Met 1200 watt en een 185 millimeter zaagblad ga je aan de slag. Je krijgt alvast 4 zaagbladen voor hout en kunststof met een verschillend aantal tanden meegeleverd, zodat je diverse zaagklussen direct aanpakt. Kantel de metalen voet als je schuine zaagsnedes wilt maken. Met een rechte zaagsnede zaag je tot 65 millimeter en in verstek tot 42 millimeter diep. Dankzij de extra handgreep heb je een prettige grip op de cirkelzaag. Je krijgt een aluminium koffer meegeleverd, zodat je de POWESET4 na gebruik netjes opbergt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset

 • list plusDe Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset is sterk en duurzaam.
 • list plusDeze klem is handig in gebruik.
 • list plusDe Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset is geschikt met verschillende cirkelzagen.

Nadelen Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset

 • list plusEen nadeel van de Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset is dat het geen goedkoop product is.
 • list plusEen ander nadeel van de Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset is dat het geen extra functies heeft.
 • list plusEen laatste nadeel van de Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset is dat het moeilijk te installeren is.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.2

Ben jij op zoek naar een handige en betrouwbare klemset voor je geleiderail? Dan is de Makita 199826-6 Geleiderail snelspan klemset zeker een aanrader! Met deze klemset kun je snel en gemakkelijk je geleiderail bevestigen en weer losmaken. Ideaal voor als je bijvoorbeeld verschillende zaagsneden wil maken.

Wat deze klemset zo handig maakt, is dat hij geschikt is voor een groot aantal Makita modellen. Zo kun je hem onder andere gebruiken in combinatie met de DHS660ZJ, de RT0700CX3J en de SP6000J. Bovendien is de klemset lekker licht, met een gewicht van slechts 1103 gram.

Als specialist op het gebied van cirkelzagen kan ik je vertellen dat een goede klemset onmisbaar is als je met een geleiderail werkt. De Makita 199826-6 klemset doet precies wat hij moet doen en is ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat hij niet op alle merken en modellen past.

Al met al ben ik zeer tevreden met deze klemset en zou ik hem zeker aanraden aan iedereen die serieus bezig is met zagen en zijn geleiderail veilig en stevig wil bevestigen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Makita HS7611J cirkelzaagmachine in M-box geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.6

Makita HS7611j Cirkelzaag incl. Mforce zaagblad - 1600W - 190 x 30mm + M-Box Standaard meegeleverd 1 x Inbussleutel 5,0 mm 783217-7 1 x Zaagb Mforce 190x30x2,0 12T 15g B-07967 1 x Breedtegeleider 164095-8 1 x Stofafzuigadapter 196520-1 1 x M-Box nr 4 1 x Inlay 838108-8 Bijzondere kenmerken Uiterst geschikt voor de regelmatige klusser. Stil in geluid, licht in gewicht en tegelijk sterk voor het werk. Voorzien van universele stofafzuigaansluiting. Zeer aangename machineformaat. Te gebruiken in combinatie met een geleiderail met adapter 197005-0 voor nauwkeurig en veilig werken. Specificaties Volt (spanning): 230 V Opgenomen vermogen: 1600 Watt Diameter zaagblad: 185 - 190 mm Asgat zaagblad: 30 mm Asblokkering: ja Toerental onbelast: 5500 min-1 Geluidsdrukniveau (LpA): 95 dB(A) Geluidsdrukniveau (K): 3 dB(A) Vibratie ah hout zagen: 2,5 m/s² Vibratie (K) hout zagen: 1,5 m/s² Softgrip: ja Afm. lxbxh: 311x240x261 mm Kabellengte: 2.5 m Materiaal beschermkap: Aluminium Materiaal zool: Aluminium Gewicht (EPTA): 3,9 kg Kantelen: L/R 0 / 45 º Zaaghoogte: 65 mm Max. zaagcap. (hoogte): 0° 65 mm Max. zaagcap. (hoogte): 45° 45 mm Hout: ja Aluminium: ja Koper: ja Messing: ja Brons: ja Kunststof: ja Sandwichpaneel: ja Laminaat: ja Vezelcementplaat: ja Trespa: ja Gasbeton: ja Zink: ja MDF (Medium Density Fibreboard): ja Gemelamineerde spaanplaat:

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

Met deze 1200W invalzaag van Powerplus snijd je heel nauwkeurig stukken uit grote panelen. Zo maak je bijvoorbeeld een gat in een deurpaneel of gebruik je de invalzaag als cirkelzaag om stukken af te korten. Waarvoor is deze invalzaag van Powerplus geschikt? De invalzaag is bestemd voor het zagen van hout en gelijkaardige materialen, gipsplaat, cementgebonden vezelplaten en plastic. Met speciale, compatibele zaagbladen kan de invalzaag ook gebruikt worden om aluminium te zagen. Wat zijn de voordelen? De geleiderail zorgt keer op keer voor rechte en perfect nauwkeurige zaagsneden. Daarnaast stel je zeer precies zelf de zaaghoek en diepte in met de schaal en diepte-indicatoren. Met het Ø165mm-zaagblad snijd je tot maximum 56mm diep. Je kan de invalzaag ook kantelen om schuine sneden te maken. M.b.v. de vergrendelingshendel vervang je eenvoudig het zaagblad. De adapter sluit je aan op een stofafzuiging. Zo ben je verlost van hinderlijk zaagsel, waardoor je een duidelijk zicht op de zaaglijn behoudt. De POWX0562 wordt geleverd met 4 geleiderails, 2 klemmen en 2 zeskantsleutels. De Powerplus geleiderails POWX0562X zijn compatibel met deze invalzaag. Specificaties: Spanning/frequentie: 230-240V / 50Hz Opgenomen vermogen: 1200W Toerental onbelast: 5.200min-1 Zaagblad: Ø 165 x Ø 20 x 2,6 mm – 24T Max. zaagdiepte: 56 mm (90°) – 42 mm (45°) Verstekhoek: 0 – 45° Geleiderails: 39,5 cm Wat zit er in de verpakking? 1 x invalzaag 1 x zaagblad 2 x inbussleutels 4 x geleiderails 6 x verbindingsstukken om de geleiderails met elkaar te verbinden 2 x klemmen

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 9 tot 10 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste Cirkelzaag voor doe-het-zelvers: Bosch PKS 66 AF

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PKS 66 AF

 • list plusHet voordeel van de Bosch PKS 66 AF is dat het krachtig is en een hoge zaagdiepte heeft.
 • list plusEr zijn geleiderails meegeleverd voor nauwkeurig werken.
 • list plusHet is ook handig dat er een opvangbak voor splinters meegeleverd wordt, waardoor het werken met deze machine veilig is.

Nadelen Bosch PKS 66 AF

 • list plusEen nadeel is dat het meegeleverde zaagblad erg grof is.
 • list plusDe vergrendeling hoek moet je goed vastzetten.
 • list plusHet is ook jammer dat de kantgeleider niet langer is.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.2

De Bosch PKS 66 AF cirkelzaag is een krachtige en veelzijdige machine die perfect is voor het zagen van hout, MDF en kunststof. Met een maximale zaagdiepte van 66 mm en een diameter van het zaagblad van 190 mm kun je zelfs de dikste materialen zagen. Het geweldige aan deze zaag is dat je de zaagdiepte en het toerental kunt aanpassen, waardoor je altijd de juiste instellingen hebt voor het materiaal dat je zaagt. Bovendien wordt de Bosch cirkelzaag geleverd met een geleiderail die je helpt om kaarsrechte zaagsneden te maken.

Een ander voordeel van de PKS 66 AF cirkelzaag is de geïntegreerde stofbak aan de achterkant. Hierdoor blijft je werkplek schoon en netjes, zelfs als je veel zaagsel produceert. Het enige nadeel dat we hebben gevonden is het gewicht van de zaag, 8759 g, waardoor het misschien niet de meest draagbare optie is.

Over het algemeen is de Bosch PKS 66 AF cirkelzaag een geweldige keuze als je op zoek bent naar een krachtige en nauwkeurige zaag. De zaag is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt voor een breed scala aan klussen. Het enige waar je rekening mee moet houden is het gewicht van de zaag. Als je veel onderweg bent, is deze zaag misschien niet de beste keuze voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Makita HS7611 cirkelzaagmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita HS7611 cirkelzaagmachine

 • list plusDe Makita HS7611 cirkelzaagmachine heeft een uitstekende zaagnauwkeurigheid.
 • list plusDe bouwkwaliteit van deze cirkelzaag is uitstekend.
 • list plusHet is gemakkelijk in gebruik.

Nadelen Makita HS7611 cirkelzaagmachine

 • list plusHet had twee zaagbladen meegeleverd moeten worden.
 • list plusDe zaag capaciteit van deze cirkelzaag is klein.
 • list plusDe stabiliteit van deze cirkelzaag is niet zo hoog als bij andere cirkelzagen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.4

De Makita HS7611 cirkelzaagmachine is een krachtige machine met een 1600 watt motor en een zaagblad van 190 mm. Dankzij de hoekinstelling van 0° tot 45° kun je gemakkelijk schuine zaagsnedes maken. De ergonomisch gevormde extra handgreep zorgt voor een comfortabele en stevige grip tijdens het zagen. Bovendien is het platte motorhuis een handige functie bij het vervangen van het zaagblad.

Wat deze cirkelzaagmachine uniek maakt, is de mogelijkheid om externe afzuiging aan te sluiten voor stofvrij werken. Dit is vooral handig als je binnen werkt en geen stof achter wilt laten. Daarnaast beschikt deze cirkelzaagmachine over een scheurhek, waarmee je precieze zaagsneden kunt maken. En als je nog nauwkeuriger wilt werken, kun je de optionele geleiderail aansluiten via een adapter.

Met een maximale zaagdiepte van 45 mm bij schuin zagen en 65 mm bij recht zagen, is deze cirkelzaagmachine geschikt voor het zagen van planken, latten, massief hout of hardboard. Het gewicht van 5525 g maakt het apparaat niet te zwaar om mee te nemen naar verschillende werkplekken.

Al met al is de Makita HS7611 cirkelzaagmachine een krachtige en veelzijdige machine, die geschikt is voor verschillende klussen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het apparaat vrij groot is en daardoor misschien niet handig om mee te nemen op locatie. Maar als je op zoek bent naar een cirkelzaagmachine voor in de werkplaats, dan is dit absoluut een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 september in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van cirkelzagen. Er zijn namelijk 548 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!