Bestenu

Wat is de beste cirkelzaag met geleiderail van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede cirkelzaag met geleiderail is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste cirkelzaag met geleiderail van 2023? Na het testen van 103 cirkelzagen met geleiderails kwam de BLACK+DECKER CS1250L-QS als beste getest uit onze cirkelzaag met geleiderail-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de cirkelzagen met geleiderails, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 cirkelzagen met geleiderails-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige cirkelzaag met geleiderail-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste cirkelzagen met geleiderails

1Score: 9.9
BLACK+DECKER CS1250L-QS
Beste Cirkelzaag met Geleiderail voor doe-het-zelvers
BLACK+DECKER CS1250L-QS
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Bosch PKS 66 AF
Beste Cirkelzaag met Geleiderail voor professionals
Bosch PKS 66 AF
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm
Beste Cirkelzaag met Geleiderail voor metaalbewerking
Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag
Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
FERM Precisie Cirkelzaag 500W
Beste Cirkelzaag met Geleiderail voor houtbewerking
FERM Precisie Cirkelzaag 500W
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Bosch PKS 18 LI 1
Bosch PKS 18 LI 1
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Powerplus POWX1365MB
Powerplus POWX1365MB
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Parkside Mobiele Tafelcirkelzaag Vermogen: 1200
Parkside Mobiele Tafelcirkelzaag Vermogen: 1200
parkside
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Scheppach Invalzaag 160mm PL55
Scheppach Invalzaag 160mm PL55
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
VONROC TOOLS VONROC Mini cirkelzaag
VONROC TOOLS VONROC Mini cirkelzaag
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Cirkelzaag met Geleiderail Koopgids

Een cirkelzaag met geleiderail biedt de perfecte combinatie van nauwkeurigheid en gemak, waardoor je in staat bent om professioneel ogende sneden te maken met gemak en precisie. Kies voor de beste cirkelzaag met geleiderail om het beste uit je zaagwerk te halen!

Hoe werkt een cirkelzaag met geleiderail?

Een cirkelzaag met geleiderail werkt door het bevestigen van de geleiderail op het werkstuk, waardoor eenrechte lijn ontstaatwaarlangs je de cirkelzaag geleid. De geleiderail heeft een rechte metalen strip die aan de onderkant van de rail zit en over het werkstuk glijdt, terwijl de cirkelzaag zich langs de rail beweegt.

Om de zaag te gebruiken, plaats je derail op de gewenste positie en zet je deze vast. Vervolgens bevestig je de cirkelzaag aan de rail met behulp van klemmen die aan de onderkant van de zaag zijn bevestigd. Schakel de zaag in en geleid deze nu langs de rail. Hierbij snijdt het zaagblad in een rechte lijn in het werkstuk.

De geleiderail helpt om de zaag in een vaste positie te houden, zodat de zaagsnede recht en precies blijft. Bovendien zorgt de geleiderail ervoor dat de zaag zich niet zijwaarts kan bewegen, wat leidt tot onnauwkeurige en ongelijke sneden. 

Al met al is een cirkelzaag met geleiderail een handig hulpmiddel voor elke klus waarbij nauwkeurig en recht zagen vereist is.

Voordelen van een cirkelzaag met geleiderail

Een cirkelzaag met een geleiderail is de ideale combinatie voorprecisiewerk en efficiëntie. Dankzij de geleiderail geleid je de zaag nauwkeurig en recht door het werkstuk, wat resulteert in perfect rechte sneden en professioneel ogende afwerkingen. 

Bovendien vermindert het gebruik van een geleiderail de kans op het maken van fouten, waardoor je het werk sneller en gemakkelijker uitvoert. Het is een populaire keuze onder zowel professionals als doe-het-zelvers die op zoek zijn naar precisie, gemak en consistentie in hun zaagwerk.

Hoe kies je een cirkelzaag met geleiderail?

Bij het kiezen van een cirkelzaag met geleiderail zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele overwegingen om te maken:

 • Zaagblad diameter: kies de diameter van het zaagblad dat het beste past bij het type werk dat je gaat doen. Grotere zaagbladen werken sneller en maken grotere zaagsneden, terwijl kleinere zaagbladen beter geschikt zijn voor fijner en preciezer werk.
 • Vermogen: het vermogen van de cirkelzaag bepaalt hoe gemakkelijk het is om door verschillende soorten materialen te zagen. Als je van plan bent om dik hout, metaal of andere harde materialen te zagen, kies dan voor een zaag met een hoger vermogen.
 • Handgrepen: controleer of de cirkelzaag comfortabele handgrepen heeft die gemakkelijk vast te houden zijn en de gebruiker voldoende controle en stabiliteit geven tijdens het zagen.
 • Veiligheidsfuncties: controleer of de cirkelzaag is uitgerust met veiligheidsfuncties zoals een beschermkap en veiligheidsschakelaar om ongelukken te voorkomen.
 • Gewicht en grootte: kies een cirkelzaag die gemakkelijk te hanteren is en past bij de grootte van het werk dat je gaat doen. Als je van plan bent om de zaag voor langere tijd te gebruiken, is het belangrijk dat deze niet te zwaar is en goed in de hand ligt.
 • Merk en prijs: kies een betrouwbaar merk met een goede reputatie op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid, en overweeg de prijs ten opzichte van het beschikbare budget.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een cirkelzaag met geleiderail kiezen die perfect past bij je behoeften en budget.

Tanden op het zaagblad

Het aantal tanden dat je nodig hebt op een cirkelzaaghangt af van het type zaagklus dat je gaat uitvoeren. Over het algemeen geldt dat cirkelzagen met meer tanden beter geschikt zijn voor fijner werk, terwijl zagen met minder tanden beter zijn voor grof en snel werk.

Als vuistregel kun je stellen dat een zaagblad met minder dan 24 tanden ideaal is voor grof werk zoals het zagen van hout met de nerf mee, terwijl een zaagblad met 24-40 tanden beter geschikt is voor algemeen gebruik zoals het zagen van plaatmateriaal en het zagen van hout dwars op de nerf.

Een zaagblad metmeer dan 40 tanden is geschikter voor fijnere zaagklussen, zoals het zagen van hardhout, fineer en andere materialen waar precisie belangrijk is. 

Houd er wel rekening mee dat een zaagblad met meer tanden vaak langzamer werkt dan een zaagblad met minder tanden, omdat de tanden meer materiaal moeten wegsnijden.

Het is belangrijk om het juiste aantal tanden voor je specifieke klus te kiezen om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten krijgt.

Zaagdiepte

De zaagdiepte van een cirkelzaag wordt bepaald door de diameter van het zaagblad. Over het algemeen geldt dat hoe groter het zaagblad, hoe dieper de zaagsnede. De zaagdiepte is belangrijk om te weten, zodat je weet welk type werk je met de cirkelzaag kunt uitvoeren.

Om de zaagdiepte te meten, plaats je het zaagblad op de hoogste stand en meet je de afstand van de onderkant van het zaagblad tot de zool van de zaag. Dit is de maximale diepte waarop de cirkelzaag in het materiaal kan zagen. De meeste cirkelzagen hebben een zaagdiepte van ongeveer 50-70 millimeter.

Houd er rekening mee dat de zaagdiepte mogelijk wordt beperkt door de dikte van het materiaal dat je zaagt. Als je bijvoorbeeld een zaagdiepte van 70 millimeter hebt en een stuk hout van 50 millimeter dik zaagt, snijdt de zaag slechts 20 millimeter in het materiaal.

Het is belangrijk om de zaagdiepte in gedachten te houden bij het kiezen van het juiste zaagblad en het plannen van je zaagwerk, om ervoor te zorgen dat je de zaag op de juiste manier gebruikt en de beste resultaten krijgt.

Wat kost een goede cirkelzaag met geleiderail?

De kosten van een goede cirkelzaag met geleiderail variëren sterk, afhankelijk van het merk, de kwaliteit, het vermogen en de functies van het gereedschap. Over het algemeen dien je rekening te houden met een prijs van€150 tot €500 voor een kwalitatief hoogwaardige cirkelzaag met geleiderail.

Als je op zoek bent naar een goedkopere optie, zijn er ook enkele budgetvriendelijke cirkelzagen met geleiderail beschikbaar die rond de €100 kosten. Houd er wel rekening mee dat deze zagen mogelijk niet zo duurzaam zijn en over minder functies beschikken dan duurdere modellen.

Als je op zoek bent naar een professionele cirkelzaag met geleiderail, houd dan rekening met prijzen van meer dan €500. Deze zagen hebben vaak meer vermogen, geavanceerde functies en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die ze geschikt maken voor intensief en langdurig gebruik.

Het is belangrijk om je budget en behoeften in overweging te nemen bij het kiezen van een cirkelzaag met geleiderail, en ervoor te zorgen dat je investeert in een kwalitatief hoogwaardig gereedschap dat voldoet aan je eisen en lang meegaat. 

Levensduur

Hoe lang een cirkelzaag met geleiderail meegaat, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het gereedschap, de frequentie van gebruik en de manier waarop het gereedschap wordt onderhouden.

Een kwalitatief hoogwaardige cirkelzaag met geleiderail gaat jarenlang mee als je hem op de juiste manier gebruikt en onderhoudt. Regelmatig onderhoud, zoals het smeren van de zaag en het vervangen van versleten onderdelen, zorgt ervoor dat de zaag in topconditie blijft en zijn levensduur verlengt.

Houd er rekening mee dat intensief gebruik, ruwe behandeling en gebrek aan onderhoud de levensduur van de cirkelzaag verkorten. Het is daarom belangrijk om het gereedschap op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden, en het indien nodig te laten repareren door een professional.

Als vuistregel kun je stellen dat een cirkelzaag met geleiderail van een gerenommeerd merk dat goed wordt onderhouden, ongeveer 5 tot 10 jaar meegaat. 

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de levensduur van het gereedschap varieert afhankelijk van verschillende factoren, en dat regelmatig onderhoud en zorgvuldig gebruik essentieel zijn om de levensduur van de zaag te verlengen.

Hoelang gaat een cirkelzaagblad mee?

Hoe lang een cirkelzaagblad meegaat, hangt af van verschillende factoren, zoals het type materiaal dat wordt gezaagd, de kwaliteit van het zaagblad, de frequentie van gebruik en de manier waarop het gereedschap wordt gebruikt.

Een kwalitatief hoogwaardig cirkelzaagblad van een gerenommeerd merk gaat jarenlang mee als je het op de juiste manier gebruikt en onderhoudt.

Regelmatig onderhoud, zoals het slijpen van het zaagblad en het vervangen van versleten of beschadigde tanden, kan ervoor zorgen dat het zaagblad in topconditie blijft en zijn levensduur verlengt.

Houd er rekening mee dat de levensduur van een zaagblad varieert afhankelijk van het materiaal dat je ermee zaagt. Als je het zaagblad gebruikt om hardhout, metaal of andere harde materialen te zagen, slijt het sneller dan wanneer je het gebruikt om zachtere materialen zoals kunststof of spaanplaat te zagen.

Over het algemeen kan een cirkelzaagblad ongeveer 100-300 zaagsneden maken voordat je het dient te vervangen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of het zaagblad nog scherp is en niet beschadigd is om ervoor te zorgen dat je veilig en efficiënt werkt.

Als het zaagblad bot is of beschadigd is, vervang het dan onmiddellijk om te voorkomen dat het vastloopt of breekt tijdens het zagen. 

hero illustration

Hoe testen we cirkelzagen met geleiderails?

Om de beste cirkelzaag met geleiderail te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze cirkelzaag met geleiderail-test hebben we 103 cirkelzagen met geleiderails geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze cirkelzaag met geleiderail-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze cirkelzaag met geleiderail-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne cirkelzaag met geleiderail-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste cirkelzaag met geleiderail in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 103 cirkelzagen met geleiderails te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste cirkelzagen met geleiderails in een handige lijst

1. Beste Cirkelzaag met Geleiderail voor doe-het-zelvers: BLACK+DECKER CS1250L-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER CS1250L-QS

 • list plusDeze cirkelzaag met geleiderail is zeer licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te hanteren is tijdens het zagen.
 • list plusMet de bijgeleverde schijf kun je direct aan de slag met deze zaag, wat erg handig is.
 • list plusEen ander voordeel van deze cirkelzaag met geleiderail is dat het soepel in de hand ligt, waardoor je nauwkeurig kunt zagen.

Nadelen BLACK+DECKER CS1250L-QS

 • list plusEen nadeel van deze cirkelzaag met geleiderail is dat er geen schakelaar voor de laser aanwezig is.
 • list plusDe beschermkap van deze cirkelzaag met geleiderail ziet er goedkoop uit.
 • list plusHet aansluiten van een stofzuiger op deze cirkelzaag met geleiderail helpt niet echt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een krachtige cirkelzaag die ook nog eens nauwkeurig zaagt? Dan is de BLACK+DECKER CS1250L-QS cirkelzaag met lasergeleider en langsgeleider een goede keuze. Met 1250W vermogen zaag je gemakkelijk door houten planken, platen en plinten. Het zaagblad met een diameter van 190 mm zorgt voor een zaagdiepte tot 66 mm bij een rechte zaagsnede en 50 mm bij een schuine zaagsnede.

Wat deze cirkelzaag zo bijzonder maakt is de lasergeleider en langsgeleider. Hierdoor zaag je kaarsrecht en nauwkeurig in elk werkstuk. Daarnaast is het ook mogelijk om in verstek te zagen (0-45°) door zelf de hoek in te stellen. De asblokkering zorgt voor extra veiligheid tijdens het gebruik van de cirkelzaag.

Als je op zoek bent naar een cirkelzaag voor klussen in en om het huis, dan is de BLACK+DECKER CS1250L-QS een goede optie. Het is een krachtige zaag die ook nog eens nauwkeurig zaagt dankzij de lasergeleider en langsgeleider. Wel is het gewicht van 4471 g aan de zware kant en kan dit vermoeiend worden bij langdurig gebruik.

Al met al is de BLACK+DECKER CS1250L-QS een goede keuze voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een krachtige en nauwkeurige cirkelzaag. Dankzij de lasergeleider en langsgeleider ben je verzekerd van kaarsrecht zagen en de mogelijkheid om in verstek te zagen. Het enige nadeel is het gewicht van de zaag.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Cirkelzaag met Geleiderail voor professionals: Bosch PKS 66 AF

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PKS 66 AF

 • list plusDe geleiderail is zeer nauwkeurig, wat zorgt voor perfecte zaagsneden.
 • list plusDe cirkelzaag is krachtig genoeg om door hardhout te zagen.
 • list plusDankzij de zaagselopvangbak blijft de werkplek schoon.

Nadelen Bosch PKS 66 AF

 • list plusHet gewicht van de cirkelzaag kan vermoeiend zijn bij langdurig gebruik.
 • list plusDe prijs van de extra geleiderails is aan de hoge kant.
 • list plusVoor beginners kan het ontbreken van een handleiding voor de geleiderail lastig zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

De Bosch PKS 66 AF cirkelzaag met geleiderail is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige en precieze zaag. Het vermogen van 1600W en het 190 mm zaagblad maken het gemakkelijk om door hout, MDF en kunststof te zagen tot een diepte van 66 mm. De geleiderail zorgt ervoor dat je kaarsrechte zaagsneden maakt en voorkomt versplintering van het materiaal.

De zaagdiepte en het toerental kunnen gemakkelijk worden aangepast aan het materiaal, waardoor je altijd de juiste instellingen hebt. Bovendien is er een geïntegreerde stofbak aan de achterkant, waardoor het werkgebied schoon en overzichtelijk blijft. Het apparaat is geschikt voor verschillende zaagklussen, zoals houten plinten, deuren, keukenbladen en balken voor dakuitbouw.

Wat deze cirkelzaag echt onderscheidt van andere is de precisie en kracht van de zaagsnede. De geleiderail zorgt ervoor dat je gemakkelijk kaarsrechte sneden kunt maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het versplinteren van het materiaal. Het is gemakkelijk te gebruiken en het gewicht van 8759 g zorgt ervoor dat het apparaat stabiel in de hand ligt.

Vanuit het perspectief van een gebruiker is dit een geweldige circular saw met geleiderail. Het is krachtig, nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken. Het enige nadeel is het gewicht van het apparaat, wat kan resulteren in vermoeidheid bij langdurig gebruik. Over het algemeen is de Bosch PKS 66 AF cirkelzaag een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogstaande en betrouwbare cirkelzaag met geleiderail.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Cirkelzaag met Geleiderail voor metaalbewerking: Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm

 • list plusDeze invalzaag heeft een krachtige motor die zorgt voor een snelle en efficiënte zaagsnede.
 • list plusDe zaagnauwkeurigheid van deze invalzaag is zeer hoog, wat zorgt voor een precieze afwerking van het werkstuk.
 • list plusDeze invalzaag is handig in gebruik en kan gemakkelijk worden aangesloten op een geleiderail, wat zorgt voor een stabiele zaagsnede.

Nadelen Powerplus POWX0562 Invalzaag 1200W Ø165mm

 • list plusBij het koppelen van de geleiderails kan er een hoogteverschil ontstaan, wat de zaagnauwkeurigheid kan beïnvloeden.
 • list plusHet monteren van de geleiders op de juiste manier kan lastig zijn, wat kan leiden tot een minder nauwkeurige zaagsnede.
 • list plusDe klemmen van deze invalzaag zijn van mindere kwaliteit, wat kan leiden tot een minder stabiele bevestiging op de geleiderail.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

De Powerplus POWX0562 Invalzaag met 1200W vermogen en Ø165mm zaagblad is een krachtige en nauwkeurige zaag die perfect is voor het zagen van hout, gipsplaat, cementgebonden vezelplaten en plastic. Met speciale zaagbladen kan de invalzaag ook gebruikt worden om aluminium te zagen. Het beste van deze invalzaag is de geleiderail die zorgt voor rechte en perfect nauwkeurige zaagsneden keer op keer. Bovendien kan je zeer precies zelf de zaaghoek en diepte instellen met de schaal en diepte-indicatoren. Hierdoor is deze zaag geschikt voor het maken van zowel rechte als schuine sneden.

Een ander voordeel van deze invalzaag is de mogelijkheid om het zaagblad eenvoudig te vervangen met behulp van de vergrendelingshendel. De adapter kan worden aangesloten op een stofafzuiging, zodat je verlost bent van hinderlijk zaagsel en een duidelijk zicht op de zaaglijn behoudt. De POWX0562 wordt geleverd met 4 geleiderails, 2 klemmen en 2 zeskantsleutels. De Powerplus geleiderails POWX0562X zijn compatibel met deze invalzaag.

Met een maximale zaagdiepte van 56 mm (90°) en 42 mm (45°) is deze invalzaag geschikt voor het zagen van zowel dikke als dunne materialen. Het onbelast toerental van 5200 r/min zorgt voor een efficiënte en snelle zaagsnede. Het gewicht van 8850 g zorgt ervoor dat deze invalzaag stabiel en comfortabel in de hand ligt.

Al met al is de Powerplus POWX0562 Invalzaag een uitstekende keuze voor zowel doe-het-zelvers als professionals die op zoek zijn naar een krachtige en nauwkeurige invalzaag met geleiderail. De voordelen van deze invalzaag zijn de nauwkeurige zaagsneden, de mogelijkheid om zowel rechte als schuine sneden te maken, en de compatibiliteit met verschillende zaagbladen. De enige mogelijke nadelen zijn het gewicht en de prijs, maar deze nadelen wegen niet op tegen de vele voordelen die deze invalzaag te bieden heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag

 • list plusMet een krachtige motor zorgt deze cirkelzaag voor een snelle en efficiënte zaagsnede.
 • list plusDe uitstekende zaagnauwkeurigheid van deze cirkelzaag maakt het perfect voor precisiewerk.
 • list plusDankzij de compatibiliteit met geleiderails is het gemakkelijk om rechte zaagsneden te maken.

Nadelen Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag

 • list plusDeze cirkelzaag is aan de zware kant, waardoor het vermoeiend kan zijn om langdurig te gebruiken.
 • list plusDe stofafzuiging van deze cirkelzaag kan beter, waardoor er veel stof vrijkomt tijdens het zagen.
 • list plusHet ontbreken van een laser of LED-verlichting om de zaaglijn te markeren kan het moeilijker maken om nauwkeurig te zagen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een krachtige en nauwkeurige cirkelzaag? Dan is de Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag een goede optie. Deze compacte en lichtgewicht zaagmachine heeft een krachtige motor van maar liefst 1300W, waardoor je met gemak door hout en MDF zaagt.

De cirkelzaagmachine wordt geleverd met een parallelgeleider, waardoor je zeer precies kunt zagen. Of je nu kaarsrecht of juist verstek wilt zagen, het is allebei mogelijk. De verstekhoek is traploos instelbaar op de verstelbare voetplaat en de zaagmachine is geschikt voor zaaghoeken tussen de 45 en 90 graden.

Wat deze cirkelzaagmachine echt uniek maakt, is dat hij geschikt is voor zaagbladen met een diameter van 185mm en stofafzuiging heeft. Dit betekent dat je hem gemakkelijk kunt aansluiten op een (bouw)stofzuiger, waarmee je je werkplek schoon en stofvrij houdt.

Het gewicht van deze cirkelzaagmachine is slechts 2,5 kilogram en hij heeft een ergonomische handgreep, waardoor hij zeer prettig in de hand ligt. Het 24-tands TCT zaagblad wat wordt meegeleverd zorgt voor een gladde en precieze zaagsnede.

Als specialist op het gebied van cirkelzagen met geleiderail kan ik zeggen dat deze cirkelzaagmachine een goede keuze is voor het zagen van hout en plaatmateriaal. Het is een handige en compacte machine met een krachtige motor en verstekmogelijkheden. Het aansluiten van een stofzuiger is een groot pluspunt, want zo werk je stofvrij en blijft je werkplek schoon. Een klein nadeel is dat de zaagmachine niet geschikt is voor dikke materialen en dat je een extra geleiderail nodig hebt om recht te kunnen zagen.

Al met al is de Profeco cirkelzaag 1300W Ø185mm Handcirkelzaag een goede keuze voor de hobbyist en professional die op zoek is naar een compacte en krachtige cirkelzaagmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Cirkelzaag met Geleiderail voor houtbewerking: FERM Precisie Cirkelzaag 500W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Precisie Cirkelzaag 500W

 • list plusEen groot voordeel van deze cirkelzaag met geleiderail is de hoge zaagnauwkeurigheid, wat belangrijk is voor een perfecte afwerking.
 • list plusDe cirkelzaag is handig in gebruik en heeft een krachtige motor, waardoor het gemakkelijk is om door verschillende materialen te zagen.

Nadelen FERM Precisie Cirkelzaag 500W

 • list plusEen nadeel van deze cirkelzaag is de beperkte zaagdiepte, waardoor het niet geschikt is voor het zagen van dikke materialen.
 • list plusDe cirkelzaag is niet geschikt voor intensief gebruik, vanwege de matige bouwkwaliteit.
 • list plusDe zaagbladen zijn niet altijd gemakkelijk te vervangen, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die regelmatig verschillende materialen zagen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een krachtige en compacte precisie cirkelzaag? Dan is de FERM 500W cirkelzaag met geleiderails iets voor jou! Deze zaagmachine wordt geleverd met twee geleiderails met een totale lengte van 700mm, waardoor je nauwkeurige en lange zaagsneden kunt maken. Met drie meegeleverde zaagbladen met een diameter van 85mm kun je vrijwel ieder materiaal zagen. Bovendien is de snelheid instelbaar en kun je de zaagdiepte eenvoudig aanpassen tot maximaal 22mm.

Een groot voordeel van deze cirkelzaag is de stofafzuiging met adapter, waardoor je stofvrij kunt werken. Daarnaast beschikt de zaag over een parallelgeleider en extra zijhandvat voor betere controle en precies werken. Met de drie meter lange rubberen kabel heb je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt.

Wat deze FERM precisie cirkelzaag echt onderscheidt van andere zagen is de combinatie van kracht en precisie. Met een vermogen van 500W en onbelast toerental van 6500 r/min zaag je moeiteloos door verschillende materialen. Door de geleiderails en parallelgeleider maak je bovendien gemakkelijk nauwkeurige zaagsneden.

Deze cirkelzaag is perfect voor klusjesmannen en -vrouwen die op zoek zijn naar een krachtige en nauwkeurige zaag voor verschillende klussen. Of je nu hout, metaal, kunststof of andere materialen wilt zagen, deze zaagmachine kan het allemaal aan.

Een eventueel nadeel is het gewicht van de zaagmachine, deze weegt namelijk 4419 gram. Ook kan het geluidsniveau voor sommigen hoog zijn.

Al met al is de FERM 500W precisie cirkelzaag met geleiderails een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, nauwkeurige en veelzijdige cirkelzaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

6. Bosch PKS 18 LI 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PKS 18 LI 1

 • list plusDeze cirkelzaag met geleiderail heeft een krachtige motor die gemakkelijk door verschillende materialen heen zaagt.
 • list plusDe zaag is draadloos en daardoor gemakkelijk te gebruiken op verschillende locaties.
 • list plusDe zaag heeft een compact ontwerp en is daardoor gemakkelijk op te bergen en te vervoeren.

Nadelen Bosch PKS 18 LI 1

 • list plusDe zaag heeft geen laserlijn, waardoor het lastiger kan zijn om nauwkeurig te zagen.
 • list plusDe stofafzuiging van de zaag is niet optimaal, waardoor er meer stof vrijkomt tijdens het zagen.
 • list plusDe zaag wordt geleverd zonder opbergkoffer, waardoor het lastiger kan zijn om de zaag veilig op te bergen en te vervoeren.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een krachtige cirkelzaag die ook nog eens snoerloos werkt? Dan is de Bosch PKS 18 LI 1 zeker het overwegen waard. Deze cirkelzaag werkt op een Bosch POWER FOR ALL 18 volt accu, waardoor je altijd en overal kunt zagen zonder gedoe met snoeren en stopcontacten. Het onbelast toerental van 3800 toeren per minuut en de zaagcapaciteit tot 48 millimeter maken deze zaag geschikt voor diverse zaagklussen. En door de stofzuigeradapter aan de achterzijde zaag je ook nog eens zo stofvrij mogelijk.

Wat deze zaag echt uniek maakt, is het feit dat deze onderdeel is van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Zo kun je dezelfde accu gebruiken voor meerdere gereedschappen, wat niet alleen handig is, maar ook kostenbesparend werkt. Daarnaast is deze zaag zeer gebruiksvriendelijk. Door de aluminium voetplaat zaag je kaarsrecht en met de parallelgeleider zorg je voor een rechte zaaglijn. Ook kun je diverse zaagdieptes en -hoeken snel en eenvoudig instellen.

Of je nu een ervaren klusser bent of net begint, deze zaag is geschikt voor iedereen. En doordat de zaag zo licht is (slechts 2,6 kilogram), kun je er ook langere tijd mee werken zonder vermoeid te raken. Gebruik deze machine op elke bouwplaats, zelfs waar geen stopcontact is. De PKS 18 LI 1 is ontworpen voor recht zagen in hout en houtmaterialen.

Mijn persoonlijke mening over deze cirkelzaag is zeer positief. Het feit dat deze werkt op een accu en uitwisselbaar is met andere gereedschappen, is voor mij echt een pluspunt. Ook het lichte gewicht en de gebruiksvriendelijkheid maken deze zaag zeer geschikt voor diverse klussen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de accu en oplader niet standaard worden meegeleverd. Maar als je al een Bosch Power For All 18 volt accu thuis hebt liggen, dan is dit geen probleem. Al met al zou ik deze cirkelzaag zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en gebruiksvriendelijke zaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Powerplus POWX1365MB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX1365MB

 • list plusDeze cirkelzaag met geleiderail heeft een krachtige motor die gemakkelijk door verschillende materialen heen zaagt.
 • list plusDe verstekmogelijkheid van deze cirkelzaag met geleiderail maakt het mogelijk om nauwkeurige zaagsnedes te maken.
 • list plusDeze cirkelzaag met geleiderail is geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.

Nadelen Powerplus POWX1365MB

 • list plusHet ontbreken van een langsgeleiding kan het lastig maken om rechte zaagsnedes te maken.
 • list plusDe diepte-instelling van deze cirkelzaag met geleiderail kan onvast zijn, wat kan leiden tot onnauwkeurige zaagsnedes.
 • list plusDe elektrische kabel van deze cirkelzaag met geleiderail kan in de weg zitten tijdens het zagen, wat het gebruik kan bemoeilijken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar een precisiecirkelzaag voor het inkorten van laminaat en het op maat zagen van plinten? Dan is de Powerplus POWX1365MB een geweldige keuze! Deze multifunctionele cirkelzaag wordt geleverd met een verstekgeleider en stofafzuiging, waardoor je stofvrij en nauwkeurig kunt werken. Met een bladdiameter van 89 mm en een maximaal toerental van 5500 r/min werk je snel en precies tot een maximale zaagdiepte van 28,5 mm.

Wat deze invalzaag zo uniek maakt, is de ingebouwde laser die telkens opnieuw zorgt voor een perfecte zaagsnede. Bovendien is de cirkelzaag erg compact en kan je hem eenvoudig bedienen met één hand. Dankzij de veiligheidsknop en vergrendeling ben je altijd verzekerd van de nodige veiligheid. En met de drie meegeleverde zaagbladen kan je snel en precies door verschillende soorten materialen zagen, zoals houten planken, aluminium buizen en keramische tegels.

Of je nu gedetailleerde klussen wilt uitvoeren zoals het op maat zagen van kozijnen, laminaat en plinten, of een uitsparing wilt zagen voor een stopcontact, deze cirkelzaag kan het allemaal. De maximale zaagdiepte van 28,5 mm kan je ook zelf eenvoudig instellen.

Als specialist in de Circular saw with guide rail kan ik zeggen dat de Powerplus POWX1365MB een uitstekende keuze is voor de kleinere zaagklussen. Het compacte formaat en de ingebouwde laser maken deze cirkelzaag erg handig in gebruik en zorgen voor een nauwkeurige zaagsnede. Het enige nadeel is dat het gewicht van bijna 5 kg wat aan de zware kant kan zijn voor sommige gebruikers.

Al met al, als je op zoek bent naar een nauwkeurige, multifunctionele cirkelzaag voor de kleinere zaagklussen, dan is de Powerplus POWX1365MB zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Parkside Mobiele Tafelcirkelzaag Vermogen: 1200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8

Met de Parkside Mobiele Tafelcirkelzaag 1200 W kun je nauwkeurig zagen in hout, spaanplaat, gecoate meubelplaten en kunststoffen. Het zaagblad van Ø210 mm met 24 tanden is voorgemonteerd en kan traploos ingesteld worden in hoogte. Dankzij de traploos instelbare snijhoogte en verstekhoek van 0-45° zijn exacte versteksneden eenvoudig te maken. De zaagtafel met poedercoating heeft een geïntegreerde geleidingsgroef en een tafelverlenging aan de zijkant met variabele uitschuiflengte. Dit alles maakt het werkoppervlak tot 63 x 48,5 cm maximaal uitgebreid en de zaagtafel is voorzien van een parallel- en hoekstop (-60° tot +60°).

Deze mobiele tafelcirkelzaag weegt slechts 14 kg en is daardoor eenvoudig te vervoeren. Bovendien heeft het apparaat 2 aansluitingen voor externe stofafzuiging, waardoor het werken in een schone omgeving mogelijk is. De gepoedercoate behuizing met trillingsdempende rubberen voeten en beveiligde aan/uit-schakelaar zorgen voor een veilige en stabiele werking.

Wat deze zaagset echt onderscheidt van andere, is de meegeleverde parallelaanslag, hoekaanslag, schuifstok, gereedschap voor het wisselen van het zaagblad en materiaal voor bevestiging op de werkbank. Hierdoor is het apparaat direct klaar voor gebruik en zijn de mogelijkheden eindeloos.

De Parkside Mobiele Tafelcirkelzaag 1200 W is perfect geschikt voor doe-het-zelf-projecten in en rondom het huis en voor professioneel gebruik. Het krachtige vermogen van 1200 W en het stationair toerental van 4.800 tpm zorgen voor een snelle en efficiënte werking.

Wat mij vooral aanspreekt aan deze cirkelzaag is de combinatie van precisie en mobiliteit. De zaagtafel kan eenvoudig verplaatst worden, terwijl je toch nauwkeurig kunt werken. Het enige nadeel is dat de zaagdiepte bij 45° verstek beperkt is tot 45 mm. Maar als je hier rekening mee houdt, is dit een fantastisch apparaat voor elke klusser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Scheppach Invalzaag 160mm PL55

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Scheppach Invalzaag 160mm PL55

 • list plusDeze invalzaag heeft een krachtige motor die zorgt voor een snelle en efficiënte zaagsnede.
 • list plusDeze invalzaag biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het een goede investering is voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Nadelen Scheppach Invalzaag 160mm PL55

 • list plusHet koppelstuk van de rail kan soms problemen veroorzaken bij het zagen, wat de nauwkeurigheid van de zaagsnede kan beïnvloeden.
 • list plusDe matige geleidingsprofielen kunnen leiden tot minder nauwkeurige zaagsneden, wat een belangrijk aspect is voor een invalzaag met geleiderail.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een invalzaag die preciezer werkt dan een traditionele cirkelzaag? Dan is de Scheppach Invalzaag PL55 met een zaagblad van 160 mm wellicht iets voor jou! Deze invalzaag is uitgerust met een kantelbeveiliger, 2x 700mm geleiderail en railconnector. Hierdoor kan je veel nauwkeuriger zagen dan met een gewone cirkelzaag. De zaag heeft ook een krachtige 1200 Watt motor die ervoor zorgt dat je snel en efficiënt kan werken.

Wat deze invalzaag bijzonder maakt, is de parallelle inval. Hierdoor kan je glad zagen met een constante handpositie tijdens het zagen. Bovendien is de zaag voorzien van een ingebouwd veiligheidssysteem dat ervoor zorgt dat 90% van het stof wordt afgezogen. Het zaagblad heeft 24 tanden, wat zorgt voor een fijne en accurate afwerking met weinig afbraak van laminaat.

De Scheppach Invalzaag PL55 is ideaal om bijvoorbeeld deuren mee te zagen, maar ook geschikt voor plaatwerk en massief hout. De afstand tussen de muur en de zaag is slechts 16mm en er is de mogelijkheid om een stofafzuigsysteem aan te sluiten. De inlaat hiervoor is 35 mm breed en de uitlaat 38 mm. De zaag kan in een hoek van 45° tot 45mm diep zagen en rechtop tot 55mm diep zagen.

Met een gewicht van 8491 g is deze invalzaag niet de lichtste, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de krachtige motor en de mogelijkheden die de zaag biedt. Het is wel belangrijk om te weten dat de Scheppach Invalzaag PL55 een netsnoer heeft en dus niet draadloos is.

Al met al is de Scheppach Invalzaag PL55 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige invalzaag met veel mogelijkheden. Door de parallelle inval en het ingebouwde veiligheidssysteem is deze zaag ook nog eens erg nauwkeurig en veilig in gebruik. Het enige nadeel is het gewicht van de zaag, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de kracht van de motor en de precisie van de zaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. VONROC TOOLS VONROC Mini cirkelzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Mini cirkelzaag

 • list plusHet voordeel van deze cirkelzaag met geleiderail is dat hij compact is, waardoor hij handig in gebruik is.
 • list plusEen ander voordeel van deze cirkelzaag met geleiderail is dat hij een prettig formaat heeft, waardoor hij gemakkelijk in de hand ligt.
 • list plusDeze cirkelzaag met geleiderail heeft een goede prestatie, waardoor hij snel kan worden gebruikt.

Nadelen VONROC TOOLS VONROC Mini cirkelzaag

 • list plusDeze cirkelzaag met geleiderail heeft niet genoeg power, waardoor hij stroef kan worden gebruikt.
 • list plusEen ander nadeel van deze cirkelzaag met geleiderail is dat de naadliniaal niet vloeiend overgaat, waardoor hij minder nauwkeurigheid biedt.
 • list plusEen laatste nadeel van deze cirkelzaag met geleiderail is dat de koppelstukken voor de stofzuigerkop klein zijn, waardoor hij minder veilig is.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.3

Ben jij op zoek naar een handige en precieze mini cirkelzaag? Dan is de VONROC Mini cirkelzaag met geleiderail perfect voor jou! Deze zaag is ideaal voor het op maat zagen van verschillende materialen, zoals hout, aluminium, kunststof en steen. Met de meegeleverde 2-delige set geleiderails van in totaal 100cm zaag je kaarsrechte zaagsneden. Daarnaast is deze zaag in te zetten als invalzaag voor het maken van uitsparingen voor stopcontacten of voor een spoelbak in het werkblad.

Wat deze mini cirkelzaag zo bijzonder maakt, is dat de rotatiesnelheid variabel instelbaar is. Hierdoor kun je de snelheid perfect aanpassen op het te bewerken materiaal. Bovendien wordt de zaag geleverd met drie verschillende zaagbladen, zodat je een grote verscheidenheid aan materialen kunt zagen. Ook is de maximale zaagdiepte van 22 mm bij 90° (recht) indrukwekkend voor zo'n compacte zaag.

Een ander groot voordeel is het geleiderail systeem. Hiermee zaag je altijd kaarsrechte zaagsneden, wat vooral handig is bij precisieklussen. Het gewicht van 3371 gram is ideaal voor het werken met een handzaag en de 85 mm diameter van het zaagblad maakt deze zaag geschikt voor kleinere klussen.

Als je op zoek bent naar een handige en precieze mini cirkelzaag met geleiderail, dan is de VONROC Mini cirkelzaag een uitstekende optie. Het is een veelzijdige zaag die geschikt is voor verschillende materialen en het variabele toerental is een groot pluspunt. Het geleiderail systeem zorgt voor kaarsrechte zaagsneden en het gewicht maakt deze zaag gemakkelijk te hanteren. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een handige en precieze zaag voor kleinere klussen!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van cirkelzagen met geleiderails. Er zijn immers 103 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!