De Bestenu Decoupeerzaag Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/12/2020


Je bent op zoek naar een decoupeerzaag, maar weet niet goed waar je op moet letten. In de onderstaande koopgids geef ik je handige informatie over decoupeerzagen.

Wat voor soorten decoupeerzagen zijn er?

show product content

Er zijn verschillende decoupeerzagen te krijgen. Er zijn decoupeerzagen met een accu die je oplaadt en zijn zodoende snoerloos. Er zijn ook decoupeerzagen te krijgen die op netstroom werken. Bij deze decoupeerzagen maak je je geen zorgen over een accu die leeg kan raken, maar het nadeel is wel dat je altijd vast zit aan een snoer.

Er zijn daarnaast decoupeerzagen met een laag vermogen en een hoger vermogen. Hoe meer vermogen de decoupeerzaag heeft, hoe krachtiger deze is. Wil je bijvoorbeeld hardhout doorzagen, dan heb je een decoupeerzaag van 600 watt of meer nodig. Voor de meeste klussen is 400 watt voldoende.

Bovendien zijn er decoupeerzagen die je extra gebruiksgemak bieden. Denk bijvoorbeeld aan een klemsysteem. Deze zorgt ervoor dat je de zaagjes zonder gereedschap wisselt. Bij het zagen komt er verder altijd stof en zaagsel vrij. Als je decoupeerzaag een blaasfunctie heeft, dan wordt al het stof en zaagsel van de zaaglijn geblazen. Hierdoor zie je beter waar je zaagt.

Er zijn zelfs decoupeerzagen waar je een goede stofzuiger op aansluit. Hierdoor wordt je zaagsel meteen opgeruimd. Ingebouwde LED-verlichting helpt je ook bij het beter zien van de zaaglijn. Een softgrip handvat zorgt ervoor dat de zaag fijn in de hand ligt en voorkomt dat je blaren op je handen krijgt.

Kun je hardhout zagen met een decoupeerzaag?

show product content

Het is mogelijk om hardhout te zagen met een decoupeerzaag, maar let er wel op dat deze genoeg vermogen heeft. Om hardhout te zagen moet je decoupeerzaag minimaal een vermogen van 600 watt hebben. Probeer je hardhout te zagen met een minder krachtige decoupeerzaag, dan loop je het risico dat je zaag oververhit raakt met alle gevolgen van dien.

Hoe kun je recht zagen met een decoupeerzaag?

show product content

Als je rechte stukken wilt zagen met een decoupeerzaag, denk bijvoorbeeld aan laminaat, dan gebruik je hiervoor een geleider. Zonder geleider is het erg lastig om recht te zagen. Een geleider kan simpelweg een stuk hout zijn, maar ze zijn ook te koop in de winkel.

Wat is pendelstand met een decoupeerzaag?

show product content

Als een decoupeerzaag een pendelinstelling heeft, dan zorgt de machine ervoor dat je sneller rechte lijnen kunt volgen omdat het blad een cirkelbeweging volgt. Hierdoor zaag je sneller, maar als je de pendelstanden niet gebruikt, dan is de zaagsnede nauwkeuriger.

Met welke snelheid zaagt een decoupeerzaag?

show product content

De snelheid van een decoupeerzaag wordt uitgedrukt in slagen per minuut. De meeste decoupeerzagen gebruiken een variabele snelheid: hierbij hou je zelf de controle over de snelheid. Hoe langzamer je zaagt, hoe meer controle je hebt over de zaag en hoe nauwkeuriger je werkt. Begin altijd langzaam; je voert de snelheid pas op als je op de zaaglijn bent.

Welke zaagbladen heb ik nodig?

show product content

Welke zaagbladen je nodig hebt, hang er vanaf wat je wilt zagen. Hoe meer tanden het zaagblad heeft, hoe fijner de afwerking is. Als je vooral harde materialen zaagt, kies je het beste een zaagblad met veel tanden. In zachtere materialen krijg je het beste resultaat met een zaagblad met minder tanden.

Vaak vind je op de verpakking van het zaagblad voor welke houtsoorten deze geschikt is. Met sommige zaagbladen zaag je ook in verschillende materialen, zoals hout, metaal, plastic en kunststof. Zaagbladen met fijnere tanden gebruik je voor kunstof of plastic.

Hoe komt deze super Decoupeerzaag ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Decoupeerzaag ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Decoupeerzaags, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Decoupeerzaags die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Decoupeerzaags het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Decoupeerzaags stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Producten die vergelijkbaar zijn aan Decoupeerzaags

De beste Decoupeerzaags in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Dankzij een gewicht van slechts 1,6 kilogram en de compacte vormen is de PST 650 een decoupeerzaag waarmee je met groot gemak en precisie werkt. Ook als de klus langer duurt dan verwacht. Door de verstelbare blaasfunctie blijft een goed zicht op de zaaglijnen gegarandeerd en met 500 watt vermogen kan de zaag tot 65 millimeter dikke planken zagen. Zo zaag je niet alleen gemakkelijk dun laminaat, maar ook hout om kleine meubels te maken. Middels SDS-systeem wissel je snel van zaagblad. De metalen voetplaat zorgt voor een stabiele en veilige bediening terwijl de mogelijkheid tot verstelling van deze plaat je versteksnedes tot 45 graden geeft.

1. Bosch PST 650


Product informatiePlus or Show more

Deze decoupeerzaag zorgt voor comfortabel zagen in universele materialen. De pendelwerking zorgt voor een hoge bewerkingssnelheid en zo voor snelle resultaten bij elke klus met minimale trillingen voor extra controle. Het lage gewicht en compacte formaat van de decoupeerzaag maken het hanteren van de machine een koud kunstje. De machine zaagt recht en in bochten in aluminium, laminaat, parket, vloerplanken, spaanplaat, diverse soorten kunststof en pijpen; en zaagt tot een diepte van 80 mm in hout. Het zaaglijnvizier CutControl biedt extra nauwkeurigheid bij het volgen van de zaaglijn en een antisplinterplaatje wordt meegeleverd voor zuiverder zagen met minder splintervorming. Pendelwerking zorgt voor snelle resultaten Minimale trillingen, laag gewicht en compact formaat voor uitstekend hanteren Voor recht zagen en zagen in bochten tot maximaal 80 mm in veel materialen Zaaglijnvizier CutControl en antisplinterplaatje voor nauwkeurig en zuiver zagen Opbergmogelijkheid voor 6 zaagbladen op de machine en SDS-systeem voor gemakkelijk wisselen van het zaagblad De belangrijkste specificaties van het gereedschap: Nominaal ingangsvermogen: 530 W Afgiftecapaciteit: 290 W Aantal zaagbewegingen onbelast: 500 – 3.000 min-1 Voetplaat: Staal Machinegewicht: 2,0 kg Zaagdiepte in hout: 80 mm Zaagdiepte in staal: 5 mm Bosch SDS Bosch Low Vibration Bosch Electronic Pendeling Bosch CutControl Blaasluchtinstelling Gereedschapsbox Softgrip

2. Bosch PST 800 PEL Decoupeerzaag - 530 Watt - Incl. Kunststof Koffer


Product informatiePlus or Show more

Ga je voor de Makita 4351FCTJ decoupeerzaag, dan kies je voor een complete set met maar liefst 6 meegeleverde zaagbladen. Met de toerenregeling kies je gemakkelijk de juiste instelling voor het zagen in hout, metaal of kunststof. De 720 watt decoupeerzaag is bovendien comfortabel om mee te werken door de professionele T-handgreep én doordat de trillingen grotendeels geabsorbeerd worden. Je zaaglijn is goed te zien door de ingebouwde verlichting en doordat de koelluchtkanalen het zaagsel wegblazen. De voordelen van dit product De decoupeerzaag met T-handgreep voor professioneel gebruik. Met ingebouwde verlichting voor optimaal zicht op de zaaglijn. Precies zaagresultaat door unieke vierkante zaagas waardoor de zaag niet draait. Schone zaaglijn door gepatenteerde koelluchtkanalen die zaagsel wegblazen. Anti Vibratie Technologie: trillingen worden geabsorbeerd door contragewicht in de aandrijving. Snelle en eenvoudige zaagwissel zonder gereedschap. De specificaties Opgenomen vermogen 720 Watt Variabele elektr. toerenregeling ja Constante elektronica ja Ingebouwde verlichting ja Zaagbladopname universeel ja Zaagbladwissel z. gereedschap ja Voorbereiding stofafzuiging ja Pendelstanden 3 Slaglengte 26 mm Aantal slagen 800-2800 min-1 Vibratie ah zagen van hout 6,5 m/s Vibratie ah zagen van metaal 4,5 m/s K 1,5 m/s Geluidsdrukniveau 85 dB(A) Kabellengte 2,0 m Afm. lxbxh 271x73x187 mm Gewicht (EPTA) 2.5 kg Max. zaagcap. hout 90 135 mm Max. zaagcap. metaal 90 10 mm Max. zaagcap. aluminium 90 20 mm Type electro motor N55-45 De leveringstoebehoren 192557-6 Anti-splinterplaat 417852-6 Glijplaat 417853-4 Afzuigadapter 22x19mm 783202-0 Inbussleutel 4.0mm 821549-5 M-Box nieuw model A-02294 Decoupeerzaag BR13 (2st) A-85628 Decoupeerzaagblad B10 (2st) A-85737 Decoupeerzaagblad B22 (2st)

3. MAKITA Decoupeerzaag 4351FCTJ


Product informatiePlus or Show more

De Powerplus POWESET3 is een uitkomst voor de klusser die in één keer een veelzijdige set in huis wil halen. Je gaat namelijk meteen aan de slag met de 710 watt decoupeerzaag en één van de 20 meegeleverde zaagbladen. De zaagbladen zijn geschikt voor zowel rechte als kromme zaagsneden en gebruik je in uiteenlopende materialen, zoals keramiek, metaal, hout, kunststof en plastic. De zijgeleider van de POWESET3 helpt je in al deze materialen recht te zagen en de 4 pendelstanden en 6 snelheden stel je in om de ideale zaagsnede te maken. Dankzij de kantelbare voet, behoort ook het maken van versteksneden tot de mogelijkheden. Ruim alles na gebruik netjes op in de aluminium koffer, en je houdt de set compleet voor elke toekomstige klus.

4. Powerplus POWESET3


Product informatiePlus or Show more

Makita DJV180Z Decoupeerzaag 18V Li-ion Losse Body Leveringsomvang 1 stuks Anti-splinterplaat 1 stuks Glijplaat 1 stuks Afzuigadapter 22x19mm 1 stuks Decoupeerzaag B10 1 stuks Decoupeerzaagblad BR13 1 stuks Inbussleutel 4,0mm Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Bijzondere kenmerken Snelle en eenvoudige zaagwissel zonder gereedschap. Schone zaaglijn door gepatenteerde koelluchtkanalen die zaagsel wegblazen. Precies zaagresultaat door unieke vierkante zaagas waardoor de zaag niet draait. Anti Vibratie Technologie: trillingen worden geabsorbeerd door contragewicht in de aandrijving. 18V Lithium-ion decoupeerzaag, afgeleid van de zeer populaire 230V versie 4350FCT. Technische gegevens Var. toerenregeling (schakelaar): ja Softgrip: ja Vibratie ah zagen van hout: 8,0 m/s² Aluminium zool: ja Type motor: 2-polig K Vibratie ah zagen van hout: 1,5 m/s² Max. zaagcap. metaal 90°: 10 mm Voorbereiding stofafzuiging: ja Pendelstanden: 3 Accutype: Li-ion Zaagbladwissel z. gereedschap: ja Max. zaagcap. aluminium 90°: 20 mm Zaagbladopname universeel: ja Geschikt voor BL1830 accu: ja Max. zaagcap. hout 90°: 135 mm Afm. lxbxh: 257x73x208 mm Ingebouwde verlichting: ja Slaglengte: 26 mm Geluidsdrukniveau: 84 dB(A) Aantal slagen: 0 - 2600 1/min Machine voltage: 18 V K Geluidsdrukniveau: 3 dB(A) Gewicht met BL1830 accu (EPTA): 2,9 kg K Vibratie ah zagen van metaal: 1,5 m/s² Vibratie ah zagen van metaal: 3,5 m/s²

5. Makita DJV180Z Decoupeerzaag 18V Li-ion Losse Body


Product informatiePlus or Show more

Met de BLACK+DECKER BDCJS18N-XJ Pendeldecoupeerzaag biedt je elke zaagklus het hoofd. De zaag kan gebruikt worden voor het doorzagen van materiaal zoals hout, kunststof als ook metaal en aluminium. Daarnaast heeft deze pendeldecoupeerzaag een afschuining van 0°, 22.5° en 45° en een pendelfunctie voor sneller zagen. Deze decoupeerzaag is uiterst geschikt voor lichte kluswerken in en rondom het huis. Voordelen: Deze BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag is ontworpen met oog op gebruikscomfort en veiligheid. Zijn licht gewicht en compacte vorm geven je meer comfort en controle tijdens het zagen. Daarbij zal de blokeerschakelaar voor meer comfort zorgen bij het langdurig zagen. Het wisselen van T of U zaagbladen doe je trouwens volledig sleutelvrij! Bij het zagen heb je duidelijk zicht op de zaaglijn zodat je nauwkeuriger kan zagen. Verder geniet je van de vrijheid van snoerloos werken met deze pendeldecoupeerzaag op accu. Zijn 18V Lithium-Ion accu zorgt dat je voldoende vermogen hebt om je zaagklussen in orde te krijgen. Dankzij zijn Lithium-Ion technologie zal de accu niet ontladen waneer je hem voor een lange periode niet meer gebruikt. Bij deze versie echter zijn de accu en lader niet meegeleverd, maar wel bij de BLACK+DECKER BDCJS18-QW. Specificaties: -Accu spanning: 18 V -Accu type: Lithium-Ion -Zaagbewegingen: 2500 /min -Afschuining: 0, 22,5 of 45° -Zaagdiepte hout: 55 mm -Zaagdiepte metaal: 8 mm -Zaagdiepte Aluminium: 20 mm -Stofafzuiging: Nee -Accu meegeleverd: Nee -Lader meegeleverd: Nee -Geluidsvermogen: 95,5 dB(A) Verpakkingsinhoud: -BDCJS18N-XJ Decoupeerzaag -1 zaagblad voor hout -Handleiding Tips & Tricks: Zet de decoupeerzaag steeds uit of verwijder de accu bij het proper maken van het toetsel of vervangen van zaagblad. Zo vermijd je ongevallen.

6. BLACK+DECKER BDCJS18N-XJ Pendeldecoupeerzaag - 18V - zonder accu en lader


Product informatiePlus or Show more

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke decoupeerzaag voor hobby- en doe-het-zelf-klussen, dan is de Black en Decker KS501-QS een slimme keuze. De 400 watt zaagmachine komt tot 65 millimeter in houten planken, diep genoeg om bijvoorbeeld laminaat of plinten op maat te zagen. Ook in bochten zagen of in verstek zagen is geen probleem met de KS501-QS. De blaasfunctie houdt je zaaglijn schoon, zodat je goed zicht hebt op wat je doet. Het compacte formaat en softgrip handvat maken de decoupeerzaag prettig in het gebruik.

7. BLACK+DECKER KS501-QS


Product informatiePlus or Show more

Comfortabel en soepel van begin tot eind, deze decoupeerzaag zaagt met gemak recht en in bochten. De Bosch Electronic toerentalfunctie zorgt bij elke klus voor een soepele start, terwijl de instelbare zaagsnelheid wordt afgestemd op de eisen van elk materiaal, zelfs als het zagen lastig wordt bij knoesten in hout. Minimale trillingen zorgen voor extra controle en het lage gewicht en compacte formaat bieden een uitstekende hantering. De PST 700 E zaagt tot maximaal 70 mm in hoeken van 45°- 90° in een groot aantal materialen, waaronder hout, laminaat, aluminium en kunststof. Uitgerust met een SDS-systeem kunnen zaagbladen snel en gemakkelijk worden gewisseld. De voordelen van het gereedschap: Bosch Electronic voor continue zaagprogressie en variabele toerentallen Minimale trillingen zorgen voor gecontroleerd en comfortabel werken Laag gewicht en compact formaat zorgen voor eenvoudig hanteren Zaagt tot maximaal 70 mm vanuit hoeken van 45°-90° in veel materialen Met SDS kunnen zaagbladen snel en gemakkelijk zonder sleutel worden gewisseld voor efficiënt werken De belangrijkste specificaties van het gereedschap: - Nominaal ingangsvermogen: 500 W - Afgiftecapaciteit: 300 W - Aantal zaagbewegingen onbelast: 500 – 3.100 min-1 - Voetplaat: Staal - Machinegewicht: 1,7 kg - Zaagdiepte in hout: 70 mm - Zaagdiepte in staal: 4 mm - Bosch SDS - Bosch Low Vibration - Bosch Electronic - Blaasluchtinstelling - Softgrip Tips & tricks Gebruik bij het bewerken van kleine of dunne werkstukken altijd een stabiele ondergrond of een zaagstation zoals de Bosch PLS 300. Wat zit er in de verpakking? - Bosch PST 700 E Decoupeerzaag - 1 zaagblad T 144 D (2 608 630 040) - Kunststof koffer Onderhoud Houd het elektrisch gereedschap en de ventilatieopeningen altijd schoon om goed en veilig te werken.

8. Bosch PST 700 E Decoupeerzaag - 500 Watt - Met kunststof koffer en een zaagblad


Product informatiePlus or Show more

Deze VONROC 550W decoupeerzaag bevat 3 zaagbladen geschikt voor het bewerken van hout en 2 zaagbladen geschikt voor het bewerken van metaal. De zaagbladen zijn voorzien van een T-schacht aansluiting. Geen klus is onmogelijk met deze complete set! Wat is het? Snel en precies hout en metaal doorzagen doe je met de JS502AC Decoupeerzaag van VONROC. De bodemplaat is met behulp van de bijgeleverde inbussleutel kantelbaar in een hoek van -45° tot 45°. Daarnaast is de bodemplaat ook verstelbaar naar voren en naar achteren. Hiermee kan je bijvoorbeeld plinten verstek zagen en lastige hoeken beter bereiken, maar ook metaal en roestvrijstaal fijn zagen. Doordat de aan/uit knop vast te zetten is met een vergrendeling is de VONROC decoupeerzaag geschikt voor langdurig gebruik. Belangrijkste voordelen •Verstelbare bodemplaat - Door de verstelbare bodem plaat is het makkelijk lastige hoeken te zagen in zowel houten als metalen werkstukken •Instelbaar – Via het instelwiel is de snelheid te handmatig in te stellen. Handig voor verschillende typen klussen •Werkcomfort – Compact en licht design zorgt voor optimale wendbaarheid •Stofreductie – Sluit de decoupeer zaag gemakkelijk aan op een stofzuiger zodat je in een stofvrije omgeving kan werken Tips & Tricks •Deze decoupeerzaag is volledig aan te passen op je zaagklus. Kies via het instelwiel de snelheid en bepaal of de klus er om vraagt om traag en precies te zagen, of dat het wat sneller en krachtiger mag. •Sluit de decoupeerzaag aan op een stofzuiger om het stof op te vangen. Zo behoud je een vrij zicht op de zaaglijn, werk je in een schone omgeving en adem je zelf geen zaagstof in. Wat zit er in de milieuvriendelijke verpakking? •1x Decoupeerzaag – 550W •3 Zaagbladen geschikt voor houtbewerking •2 Zaagbladen geschikt voor metaalbewerking •1 Inbussleutel voor het verstellen van de basisplaat •1 Universele stofzuigeraansluiting •1 VONROC Toolbag Technische specificaties •Vermogen: 550W •Aansluitspanning: 230-240V~ •Frequentie: 50Hz •Onbelast toerental: 0-3.000/min •Zaagcapaciteit hout: 65mm •Verstelbare basisplaat: -45° to 45° Technische specificaties per zaagblad JS800AA-W1 Dit HCS/CV zaagblad is geschikt voor het fijn zagen van zowel hout als plastic. Dit decoupeerzaagblad heeft een tandgrootte van 2,5mm, 10 tanden per inch en de getande lengte is 75mm. JS800AA-W2 Dit HCS/CV zaagblad is geschikt voor het grof en snel zagen van hout. Dit zaagblad heeft een tandgrootte van 4mm, 6,35 tanden per inch en de getande lengte is 75mm. JS800AA-W3 Dit zaagblad is zeer geschikt voor het zagen van rondingen in hout en gelamineerd hout en heeft een tandgrootte van 2,5mm, 10 tanden per inch en een getande lengte van 75mm. JS800AA-M1 Dit HCS/CV zaagblad is geschikt voor het fijn zagen van metaal en roestvrijstaal en heeft een tandgrootte van 1,2mm, 21 tanden per inch en een getande lengte van 55mm. JS800AA-M2 Dit Bimetalen zaagblad is geschikt voor verschillende metaalsoorten en heeft een tandgrootte van 2mm, 13 tanden per inch en een getande lengte van 55mm.

9. VONROC Decoupeerzaag – 550W – snelwisselsysteem – Incl. 5 zaagbladen (made in Germany)


Product informatiePlus or Show more

Van houten balken tot kunststof, met deze FERM JSM1023 zaag je eenvoudig en nauwkeurig diverse materialen. Ook is deze machine ideaal voor het preciezere bochtenwerk. De variabele verstekzaaghoek kan dat ook nog eens onder een hoek van 45 graden. Daarnaast is de decoupeerzaag voorzien van een parallelgeleider en wordt geleverd met een aluminium voetplaat voor maximale stabiliteit. Waar is het artikel voor geschikt? De machine is ideaal voor het zagen van figuren uit zowel houten- en metalen plaatmaterialen. De maximale zaagcapaciteit van deze FERM decoupeerzaag is 6mm in metal en maar liefst 70mm in hout. Daarnaast vormt ook een stuk PVC geen probleem voor deze decoupeerzaag. De voordelen van het FERM gereedschap: • Voorzien van stofzuigeraansluiting, voor schoon en hygiënisch werken. • De verstekzaaghoek is verstelbaar tot 45 graden. • De 4 pendelposities en elektronisch variabele snelheid zorgen voor verbeterde zaagprestaties. • Uitgerust met een parallelgeleider en aluminium voetplaat voor nauwkeurige resultaten en optimale stabiliteit. De belangrijkste specificaties van het FERM gereedschap: • Opgenomen vermogen: 570 W • Aansluitspanning: 230 V • Frequentie: 50 Hz • Onbelast toerental: 500-3000/min • Max. Zaagcapaciteit in hout: 70mm • Max. Zaagcapaciteit in metaal: 6mm • Pendelinstellingen: 4 • Zaaghoekinstelling: 0-45° • Machinegewicht: 2,4 kg Wat zit er in de verpakking? • FERM JSM1023 Decoupeerzaag • 4 zaagbladen • Parallelgeleider • Stofzuigadapter

10. FERM Decoupeerzaag – 570W – 3+1 pendelposities – Parallelgeleider – Inclusief 4 zaagbladen


Producten die vergelijkbaar zijn aan Decoupeerzaags


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Decoupeerzaags. Er zijn immers 238 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Decoupeerzaag kopen.