De Bestenu Decoupeerzaag Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/12/2020


Je bent op zoek naar een decoupeerzaag, maar weet niet goed waar je op moet letten. In de onderstaande koopgids geef ik je handige informatie over decoupeerzagen.

Wat voor soorten decoupeerzagen zijn er?

show product content

Er zijn verschillende decoupeerzagen te krijgen. Er zijn decoupeerzagen met een accu die je oplaadt en zijn zodoende snoerloos. Er zijn ook decoupeerzagen te krijgen die op netstroom werken. Bij deze decoupeerzagen maak je je geen zorgen over een accu die leeg kan raken, maar het nadeel is wel dat je altijd vast zit aan een snoer.

Er zijn daarnaast decoupeerzagen met een laag vermogen en een hoger vermogen. Hoe meer vermogen de decoupeerzaag heeft, hoe krachtiger deze is. Wil je bijvoorbeeld hardhout doorzagen, dan heb je een decoupeerzaag van 600 watt of meer nodig. Voor de meeste klussen is 400 watt voldoende.

Bovendien zijn er decoupeerzagen die je extra gebruiksgemak bieden. Denk bijvoorbeeld aan een klemsysteem. Deze zorgt ervoor dat je de zaagjes zonder gereedschap wisselt. Bij het zagen komt er verder altijd stof en zaagsel vrij. Als je decoupeerzaag een blaasfunctie heeft, dan wordt al het stof en zaagsel van de zaaglijn geblazen. Hierdoor zie je beter waar je zaagt.

Er zijn zelfs decoupeerzagen waar je een goede stofzuiger op aansluit. Hierdoor wordt je zaagsel meteen opgeruimd. Ingebouwde LED-verlichting helpt je ook bij het beter zien van de zaaglijn. Een softgrip handvat zorgt ervoor dat de zaag fijn in de hand ligt en voorkomt dat je blaren op je handen krijgt.

Kun je hardhout zagen met een decoupeerzaag?

show product content

Het is mogelijk om hardhout te zagen met een decoupeerzaag, maar let er wel op dat deze genoeg vermogen heeft. Om hardhout te zagen moet je decoupeerzaag minimaal een vermogen van 600 watt hebben. Probeer je hardhout te zagen met een minder krachtige decoupeerzaag, dan loop je het risico dat je zaag oververhit raakt met alle gevolgen van dien.

Hoe kun je recht zagen met een decoupeerzaag?

show product content

Als je rechte stukken wilt zagen met een decoupeerzaag, denk bijvoorbeeld aan laminaat, dan gebruik je hiervoor een geleider. Zonder geleider is het erg lastig om recht te zagen. Een geleider kan simpelweg een stuk hout zijn, maar ze zijn ook te koop in de winkel.

Wat is pendelstand met een decoupeerzaag?

show product content

Als een decoupeerzaag een pendelinstelling heeft, dan zorgt de machine ervoor dat je sneller rechte lijnen kunt volgen omdat het blad een cirkelbeweging volgt. Hierdoor zaag je sneller, maar als je de pendelstanden niet gebruikt, dan is de zaagsnede nauwkeuriger.

Met welke snelheid zaagt een decoupeerzaag?

show product content

De snelheid van een decoupeerzaag wordt uitgedrukt in slagen per minuut. De meeste decoupeerzagen gebruiken een variabele snelheid: hierbij hou je zelf de controle over de snelheid. Hoe langzamer je zaagt, hoe meer controle je hebt over de zaag en hoe nauwkeuriger je werkt. Begin altijd langzaam; je voert de snelheid pas op als je op de zaaglijn bent.

Welke zaagbladen heb ik nodig?

show product content

Welke zaagbladen je nodig hebt, hang er vanaf wat je wilt zagen. Hoe meer tanden het zaagblad heeft, hoe fijner de afwerking is. Als je vooral harde materialen zaagt, kies je het beste een zaagblad met veel tanden. In zachtere materialen krijg je het beste resultaat met een zaagblad met minder tanden.

Vaak vind je op de verpakking van het zaagblad voor welke houtsoorten deze geschikt is. Met sommige zaagbladen zaag je ook in verschillende materialen, zoals hout, metaal, plastic en kunststof. Zaagbladen met fijnere tanden gebruik je voor kunstof of plastic.

Hoe komt deze super Decoupeerzaag reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. En dus de zoektocht naar de beste Decoupeerzaag ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Decoupeerzaags, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Decoupeerzaags die op de markt zijn in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Decoupeerzaags het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Decoupeerzaags stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Gerelateerde artikelen aan Decoupeerzaags

De beste Decoupeerzaags op een rij

Product informatiePlus or Show more

Dankzij een gewicht van slechts 1,6 kilogram en de compacte vormen is de PST 650 een decoupeerzaag waarmee je met groot gemak en precisie werkt. Ook als de klus langer duurt dan verwacht. Door de verstelbare blaasfunctie blijft een goed zicht op de zaaglijnen gegarandeerd en met 500 watt vermogen kan de zaag tot 65 millimeter dikke planken zagen. Zo zaag je niet alleen gemakkelijk dun laminaat, maar ook hout om kleine meubels te maken. Middels SDS-systeem wissel je snel van zaagblad. De metalen voetplaat zorgt voor een stabiele en veilige bediening terwijl de mogelijkheid tot verstelling van deze plaat je versteksnedes tot 45 graden geeft.

1. Bosch PST 650


Product informatiePlus or Show more

De Bosch PST 800 PEL decoupeerzaag is een krachtige decoupeerzaag die weinig weegt en makkelijk is in gebruik. Waar is de decoupeerzaag voor geschikt? De decoupeerzaag is geschikt om te zagen in: Hout Kunststof Metaal Keramiekplaten Rubber Laminaat Extra voordeel: Geleverd met een extra 10-delige zaagbladenset. Wat zit er in de verpakking? Bosch pendeldecoupeerzaag PST 800 PEL 1 zaagblad T 144 D (2 608 630 040)** CutControl (2 609 256 981) Zaagbladdepot (ET-nr. 2 608 040 231) Antisplinterplaatje (2 607 010 079)** Transparante beschermkap (ET-nr. 2 609 003 453) Kunststof koffer gratis Promoline zaagbladenset De belangrijkste voordelen van de Bosch PST 800 PEL decoupeerzaag: De machine is geschikt voor de zwaardere zaagklussen en kan worden gebruikt om te zagen in bochten. Het aantal zaagbewegingen kan worden ingesteld bij deze decoupeerzaag. Hierdoor kan je de decoupeerzaag instellen voor zwaardere en mindere zware taken. Ook kan je hierdoor zagen in verschillende materialen. Op de decoupeerzaag kunnen verschillende zaagbladen worden ingezet welke je gemakkelijk kan verwisselen. Voordelen van de Bosch PST 800 PEL decoupeerzaag: Compacte machine die weinig weegt waardoor deze gemakkelijk kan worden gebruikt. Krachtige motor van 530 watt en 80 mm zaagdiepte in hout. Uitgerust met trillingsdemping en een ergonomische softgrip. Inschakelbare blaasfunctie zorgt altijd voor goed zicht op de zaaglijn Aansluiting voor stofafzuiging – om stofvrij te kunnen werken. Nieuwe kabelgeleiding met ophanginrichting voor praktisch opbergen. De belangrijkste specificaties van het gereedschap: Nominaal ingangsvermogen: 530 W Afgiftecapaciteit: 290 W Aantal zaagbewegingen onbelast: 500 – 3.000 min-1 Voetplaat: Staal Machinegewicht: 2,0 kg Zaagdiepte in hout: 80 mm Zaagdiepte in staal: 5 mm Bosch SDS Bosch Low Vibration Bosch Electronic Pendeling Bosch CutControl Blaasluchtinstelling Gereedschapsbox Softgrip Tips & tricks Gebruik bij het bewerken van kleine of dunne werkstukken altijd een stabiele ondergrond of een zaagstation zoals de Bosch PLS 300. Garantie: Er zit 2 jaar garantie op de Bosch PST 800 PEL decoupeerzaag.

2. Bosch PST 800 PEL decoupeerzaag - 530 Watt - incl. kunststof koffer


Product informatiePlus or Show more

Deze VONROC 550W decoupeerzaag bevat 3 zaagbladen geschikt voor het bewerken van hout en 2 zaagbladen geschikt voor het bewerken van metaal. De zaagbladen zijn voorzien van een T-schacht aansluiting. Geen klus is onmogelijk met deze complete set! Wat is het? Snel en precies hout en metaal doorzagen doe je met de JS502AC Decoupeerzaag van VONROC. De bodemplaat is met behulp van de bijgeleverde inbussleutel kantelbaar in een hoek van -45° tot 45°. Daarnaast is de bodemplaat ook verstelbaar naar voren en naar achteren. Hiermee kan je bijvoorbeeld plinten verstek zagen en lastige hoeken beter bereiken, maar ook metaal en roestvrijstaal fijn zagen. Doordat de aan/uit knop vast te zetten is met een vergrendeling is de VONROC decoupeerzaag geschikt voor langdurig gebruik. Belangrijkste voordelen •Verstelbare bodemplaat - Door de verstelbare bodem plaat is het makkelijk lastige hoeken te zagen in zowel houten als metalen werkstukken •Instelbaar – Via het instelwiel is de snelheid te handmatig in te stellen. Handig voor verschillende typen klussen •Werkcomfort – Compact en licht design zorgt voor optimale wendbaarheid •Stofreductie – Sluit de decoupeer zaag gemakkelijk aan op een stofzuiger zodat je in een stofvrije omgeving kan werken Tips & Tricks •Deze decoupeerzaag is volledig aan te passen op je zaagklus. Kies via het instelwiel de snelheid en bepaal of de klus er om vraagt om traag en precies te zagen, of dat het wat sneller en krachtiger mag. •Sluit de decoupeerzaag aan op een stofzuiger om het stof op te vangen. Zo behoud je een vrij zicht op de zaaglijn, werk je in een schone omgeving en adem je zelf geen zaagstof in. Wat zit er in de milieuvriendelijke verpakking? •1x Decoupeerzaag – 550W •3 Zaagbladen geschikt voor houtbewerking •2 Zaagbladen geschikt voor metaalbewerking •1 Inbussleutel voor het verstellen van de basisplaat •1 Universele stofzuigeraansluiting •1 VONROC Toolbag Technische specificaties •Vermogen: 550W •Aansluitspanning: 230-240V~ •Frequentie: 50Hz •Onbelast toerental: 0-3.000/min •Zaagcapaciteit hout: 65mm •Verstelbare basisplaat: -45° to 45° Technische specificaties per zaagblad JS800AA-W1 Dit HCS/CV zaagblad is geschikt voor het fijn zagen van zowel hout als plastic. Dit decoupeerzaagblad heeft een tandgrootte van 2,5mm, 10 tanden per inch en de getande lengte is 75mm. JS800AA-W2 Dit HCS/CV zaagblad is geschikt voor het grof en snel zagen van hout. Dit zaagblad heeft een tandgrootte van 4mm, 6,35 tanden per inch en de getande lengte is 75mm. JS800AA-W3 Dit zaagblad is zeer geschikt voor het zagen van rondingen in hout en gelamineerd hout en heeft een tandgrootte van 2,5mm, 10 tanden per inch en een getande lengte van 75mm. JS800AA-M1 Dit HCS/CV zaagblad is geschikt voor het fijn zagen van metaal en roestvrijstaal en heeft een tandgrootte van 1,2mm, 21 tanden per inch en een getande lengte van 55mm. JS800AA-M2 Dit Bimetalen zaagblad is geschikt voor verschillende metaalsoorten en heeft een tandgrootte van 2mm, 13 tanden per inch en een getande lengte van 55mm.

3. VONROC Decoupeerzaag – 550W – snelwisselsysteem – Incl. 5 zaagbladen (made in Germany)


Product informatiePlus or Show more

Moeiteloos in hout zagen tot 110 millimeter en daarbij ook nog eens stofvrij werken door middel van een stofzuigeraansluiting? Het kan met de JSM1014 van Ferm. Deze 710 watt decoupeerzaag heeft daarnaast een variabele verstekzaaghoek tot 45 graden en is voorzien van een extra lang snoer van drie meter zodat je niet snel op zoek hoeft naar het volgende stopcontact of een verlengsnoer. Bij een onbelast toerental van 600 tot 3.000 per minuut zaag je zo laminaat of een PVC-pijpje op maat. Het ergonomische design en de softgrip zorgen voor een optimaal werkcomfort.

4. Ferm JSM1014


Product informatiePlus or Show more

Ga je voor de Makita 4351FCTJ decoupeerzaag, dan kies je voor een complete set met maar liefst 6 meegeleverde zaagbladen. Met de toerenregeling kies je gemakkelijk de juiste instelling voor het zagen in hout, metaal of kunststof. De 720 watt decoupeerzaag is bovendien comfortabel om mee te werken door de professionele T-handgreep én doordat de trillingen grotendeels geabsorbeerd worden. Je zaaglijn is goed te zien door de ingebouwde verlichting en doordat de koelluchtkanalen het zaagsel wegblazen.

5. Makita 4351FCTJ


Product informatiePlus or Show more

De Bosch PST 18 LI 1 geeft je het gemak van draadloos werken in combinatie met de kracht van 18 volt. Zo zijn er dan ook maar weinig zaagklussen waar deze accudecoupeerzaag niet de ideale tool is. Of je nu laminaat op maat wilt zagen, de bijbehorende plinten wilt inkorten of aan de slag gaat met steigerhout voor in de tuin, deze handige zaag van Bosch staat je bij. Maar in welk materiaal je het zaagblad ook zet, dankzij de variabele snelheid zaag je altijd gecontroleerd en nauwkeurig. Dankzij Low Vibration doet hij dit ook nog eens met zeer weinig trillingen. Een accu is bij deze uitvoering niet standaard meegeleverd.

6. Bosch PST 18 LI (zonder accu)


Product informatiePlus or Show more

De Powerplus POWESET3 is een uitkomst voor de klusser die in één keer een veelzijdige set in huis wil halen. Je gaat namelijk meteen aan de slag met de 710 watt decoupeerzaag en één van de 20 meegeleverde zaagbladen. De zaagbladen zijn geschikt voor zowel rechte als kromme zaagsneden en gebruik je in uiteenlopende materialen, zoals keramiek, metaal, hout, kunststof en plastic. De zijgeleider van de POWESET3 helpt je in al deze materialen recht te zagen en de 4 pendelstanden en 6 snelheden stel je in om de ideale zaagsnede te maken. Dankzij de kantelbare voet, behoort ook het maken van versteksneden tot de mogelijkheden. Ruim alles na gebruik netjes op in de aluminium koffer, en je houdt de set compleet voor elke toekomstige klus.

7. Powerplus POWESET3


Product informatiePlus or Show more

Makita DJV180Z Decoupeerzaag 18V Li-ion Losse Body Leveringsomvang 1 stuks Anti-splinterplaat 1 stuks Glijplaat 1 stuks Afzuigadapter 22x19mm 1 stuks Decoupeerzaag B10 1 stuks Decoupeerzaagblad BR13 1 stuks Inbussleutel 4,0mm Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Bijzondere kenmerken Snelle en eenvoudige zaagwissel zonder gereedschap. Schone zaaglijn door gepatenteerde koelluchtkanalen die zaagsel wegblazen. Precies zaagresultaat door unieke vierkante zaagas waardoor de zaag niet draait. Anti Vibratie Technologie: trillingen worden geabsorbeerd door contragewicht in de aandrijving. 18V Lithium-ion decoupeerzaag, afgeleid van de zeer populaire 230V versie 4350FCT. Technische gegevens Var. toerenregeling (schakelaar): ja Softgrip: ja Vibratie ah zagen van hout: 8,0 m/s² Aluminium zool: ja Type motor: 2-polig K Vibratie ah zagen van hout: 1,5 m/s² Max. zaagcap. metaal 90°: 10 mm Voorbereiding stofafzuiging: ja Pendelstanden: 3 Accutype: Li-ion Zaagbladwissel z. gereedschap: ja Max. zaagcap. aluminium 90°: 20 mm Zaagbladopname universeel: ja Geschikt voor BL1830 accu: ja Max. zaagcap. hout 90°: 135 mm Afm. lxbxh: 257x73x208 mm Ingebouwde verlichting: ja Slaglengte: 26 mm Geluidsdrukniveau: 84 dB(A) Aantal slagen: 0 - 2600 1/min Machine voltage: 18 V K Geluidsdrukniveau: 3 dB(A) Gewicht met BL1830 accu (EPTA): 2,9 kg K Vibratie ah zagen van metaal: 1,5 m/s² Vibratie ah zagen van metaal: 3,5 m/s²

8. Makita DJV180Z Decoupeerzaag 18V Li-ion Losse Body


Product informatiePlus or Show more

Makita 4329 Decoupeerzaag - 450 Wat Een decoupeerzaag is zeer geschikt voor gedetailleerd zaagwerk. Doordat het fijn zaagje een klein oppervlak heeft, is de decoupeerzaag zeer wendbaar en kun je met uiterste precisie bochten en lastige hoeken zagen. Dit kan super handig zijn wanneer je bijvoorbeeld laminaat passend wilt zagen. De Makita 4329 is een gebruiksvriendelijke en betrouwbare decoupeerzaag om deze werkzaamheden mee te verrichten. Kenmerken •Lichtgewicht zaag met drie pendelstanden •Variabele elektrische toerenregeling •Mogelijkheid tot stofafzuiging •Kantelbare (max. 45º) voetzool naar beide zijden Standaard Meegeleverd •Decoupeerzaagblad B10 (2 st) 792538-6 •Inbussleutel 3,0mm 783201-2 Technische gegevens •Slagen 3100 s/min •Zaagslaglengte 18 mm •Maximale dikte hout: 65 mm •Maximale dikte metaal: 6 mm •Afmetingen 19.7 x 7.7 x 22.3 cm (HxBxD) •Vermogen 450 Watt •Snelheid Variabel •Pendelinrichting: 3 standen •Snoerlengte: 2 meter

9. Makita 4329 Decoupeerzaag - 450 Watt


Product informatiePlus or Show more

Deze 450W decoupeerzaag is erg compact en licht, waardoor hij heel makkelijk te hanteren is. Dit laat je toe om zeer nauwkeurig krappe bochten en gebogen lijnen te zagen. Je kan daarbij de voet kantelen en ook schuin zagen. De handige geleiderol zorgt er dan weer voor dat je ook heel precies recht en op maat kan zagen, bijvoorbeeld bij fijn zaagwerk in hout, metaal of kunststof. Je sluit de decoupeerzaag makkelijk aan op een stofzuiger om het stof op te vangen. Zo behoud je een vrij zicht op de zaaglijn, werk je in een schone werkomgeving en adem je zelf ook geen zaagstof in. Je krijgt alvast een zaagblad voor hout meegeleverd, waarbij je tot 55 mm diep kan zagen. Wat zit er in de verpakking? • Decoupeerzaag • Zaagblad voor hout • Zijgeleider • Inbussleutel Wat zijn de technische kenmerken? • Spanning: 230 - 240 V • Vermogen: 450 W • Toerental: 3000 min-1 • Zaagdiepte in hout: 55 mm • Zaagbladmontagevorm: T-vormig • Snoerlengte: 2 m • Geluidsniveau: 86 dB • Gewicht: 1,37 kg Hoeveel jaar garantie is er? 2 jaar garantie Tot welke Powerplus lijn behoort dit artikel? Dit artikel behoort tot de grijze lijn van Powerplus. Om elk type doe-het-zelver van het juiste gereedschap te voorzien is het assortiment van Powerplus verdeeld in grofweg drie lijnen. 1. Grijs: basiskwaliteit - incidenteel gebruik - 2 jaar garantie 2. Geel: solide kwaliteit - regelmatig gebruik – 3 jaar garantie 3. Groen: hoge kwaliteit - intensief gebruik – 5 jaar garantie

10. Powerplus POWE30010 Decoupeerzaag – 450 W


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Decoupeerzaags er zijn immers 238 verschillende te koop..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Decoupeerzaag kopen.