Wat is de beste stofzuiger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede stofzuiger is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste stofzuiger van 2023? Na het analyseren van 3454 stofzuigers kwam de AEG VX4-1-OR rood als beste getest uit onze stofzuiger-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de stofzuigers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 stofzuigers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige stofzuiger-koopgids? Lees dan verder!

Onze stofzuiger selectie

 • Beste koop: AEG VX4-1-OR rood

 • De top 10 beste stofzuigers

  1Score: 9.9
  AEG VX4-1-OR rood
  AEG VX4-1-OR rood
  AEG
  Ga naar laagste prijs
  2Score: 9.9
  Tomado Traditionele stofzuiger zwart
  Tomado Traditionele stofzuiger zwart
  Tomado
  Ga naar laagste prijs
  3Score: 9.9
  EKEO VC16KP paars | grijs
  EKEO VC16KP paars | grijs
  EKEO
  Ga naar laagste prijs
  4Score: 9.9
  Philips XB2125/09 donkerblauw , geel
  Philips XB2125/09 donkerblauw , geel
  Philips
  Ga naar laagste prijs
  5Score: 9.9
  Nilfisk One LBB10P05A Stofzuiger met
  Nilfisk One LBB10P05A Stofzuiger met
  Nilfisk
  Ga naar laagste prijs
  6Score: 9.8
  Philips Perfomer Compact XD3140/09 rood
  Philips Perfomer Compact XD3140/09 rood
  Philips
  Ga naar laagste prijs
  7Score: 9.8
  Bosch Serie 4 ProHygienic BGLS4HYG2 wit - geschikt voor parket en voorzien van een ulpa 15 filter voor mensen met allergieën
  Bosch Serie 4 ProHygienic BGLS4HYG2 wit - geschikt voor parket en v...
  Bosch
  Ga naar laagste prijs
  8Score: 9.8
  AEG VX6-2-EB-C ebony black
  AEG VX6-2-EB-C ebony black
  AEG
  Ga naar laagste prijs
  9Score: 9.8
  Rowenta Dual Force 2-in-1 RH6735 zwart
  Rowenta Dual Force 2-in-1 RH6735 zwart
  Rowenta
  Ga naar laagste prijs
  10Score: 9.8
  Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF2MX16 grijs
  Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF2MX16 grijs
  Bosch
  Ga naar laagste prijs
  hero illustration

  De Bestenu Stofzuiger Koopgids

  Een goede stofzuiger doet zijn werk en maakt het huishouden daardoor een stukje makkelijker. Maar hoe vind je de beste? In deze stofzuiger koopgids lees je waar je allemaal op moet letten.

  Hoe lang gaat een stofzuiger mee?

  De levensduur van een stofzuiger verschilt sterk per merk en model. Hoewel de meeste huishoudelijke apparaten 2 jaar garantie hebben, houden sommige stofzuigers er na een jaar al mee op. Stofzuigers van hoge kwaliteit kunnen wel 8 jaar of langer meegaan! Als je het over gemiddeldes hebt gaat een stofzuiger ongeveer 5 jaar mee.

  Hoe lang een stofzuiger mee gaat hangt van verschillende factoren af. De prijs en het merk kunnen een goede indicatie van de kwaliteit geven, maar het gebruik speelt ook een rol. Ook als je erg zuinig met je stofzuiger omgaat, zal het apparaat bij veel en intens gebruik sneller slijten. Ten slotte is het onderhoud ook van invloed. Er zijn tegenwoordig allerlei verschillende soorten stofzuigers, maar de zak op tijd vervangen en uitkijken met grotere objecten helpt al om je stofzuiger zo lang mogelijk mee te laten gaan.

  Maar is de stofzuiger wel echt kapot? Wanneer je stofzuiger niet meer naar toebehoren werkt kan dat een breed scala aan verschillende oorzaken hebben. Een verstopte slang is bijvoorbeeld niet moeilijk om te verhelpen en zorgt ervoor dat je weer een tijd vooruit kan met het apparaat. Vaak is het vervangen van een onderdeel voldoende om de stofzuiger weer werkend te krijgen. Dit verlengt de levensduur en scheelt je ook nog eens de aankoop van een nieuwe.

  Stofzuiger met of zonder zak?

  Bij de klassieke stofzuiger zoals we die kennen heb je tegenwoordig de keuze uit een model met of zonder zak. Met uitzondering van het merk Dyson bieden eigenlijk alle stofzuigerfabrikanten wel opties met en zonder zak.

  Stofzuigers met een zak ben je waarschijnlijk wel redelijk bekend mee. De stofzuiger vangt het stof en vuil op in de zak en wanneer deze vol begint te raken is het tijd om de zak te verwisselen. Dit merk je vaak aan afnemende zuigkracht. De stofzuiger zonder zak werkt heel anders en wordt ook wel een cycloonstofzuiger genoemd. Ze zijn vernoemd naar de cycloontechnologie in dit type stofzuiger: de lucht draait tijdens het stofzuigen in een soort spiraalvorm door de binnenkant. Door de vorm van deze beweging komen grotere deeltjes tegen de wanden aan en vallen naar beneden in de bak. Wanneer deze opvangbak vol begint te raken hoef je die alleen te legen. Daar komt verder geen extra product of accessoire aan te pas.

  Dan zijn er natuurlijk ook de verschillen die je als gebruiker ervaart. Die zijn misschien wel het belangrijkst! Om stofzuigers met een zak te gebruiken en onderhouden moet je stofzuigerzakken aangeschaft hebben. Deze verwissel je regelmatig. Dat levert wat gedoe op, maar stofzuigerzakken hebben over het algemeen meer inhoud dan de opvangbak van een cycloonstofzuiger.

  De zuigkracht van stofzuigers met zak is vaak ook sterker. Hoewel het per model verschilt en er hele krachtige te vinden zijn, is de stofzuiger zonder zak gemiddeld wat zwakker. Wel blijft de zoektocht naar de juiste stofzuigerzak en het verwisselen je bespaard. Je hoeft alleen maar de bak op tijd te legen.

  Wat zijn populaire stofzuiger merken?

  Op het gebied van stofzuigers bestaan er aardig wat fabrikanten, maar zijn het eigenlijk een beperkte groep merken die je het meest voorbij ziet komen en het beste verkopen. Dit zijn ook de merken die de meeste best beoordeelde stofzuigermodellen hebben geproduceerd.

  Voor de doorsnee huishoudelijke stofzuiger kom je voornamelijk bij Philips, Bosch en Miele uit. Hun stofzuigers vallen ook meestal binnen of rond de gemiddelde prijsklasse. Dyson daarentegen is een bekend en populair merk voor stofzuigers die een hoog prijskaartje hebben. Ze staan bekend om hun kwaliteit, innovatie en oog voor detail. Bij Dyson zal je geen stofzuigers met zak vinden: zij produceren uitsluitend cycloonstofzuigers.

  Ten slotte heeft de 'Henry' lijn stofzuigers van het merk Numatic ook een reputatie opgebouwd. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen en zijn erg herkenbaar door het gezicht dat op de stofzuiger is afgebeeld. Twee ogen boven de slang en een glimlachend mondje eronder.

  Welke soorten stofzuigers zijn er?

  Je hebt hier eerder over de verschillen tussen een stofzuiger met of zonder zak kunnen lezen, maar daar ging het in beide gevallen om de traditionele stofzuiger met een 'karretje'. Technologische ontwikkelingen hebben ons meer soorten stofzuigers gebracht: de steelstofzuiger, de kruimeldief en zelfs de robotstofzuiger.

  De steelstofzuiger is een steelvormig model waarvan alle werkzame onderdelen rond de steel en het handvat verwerkt zitten. De stofopvang zit vaak in rond het handvat verwerkt en een slang met een slede zijn overbodig geworden. De opvangbak hoef je alleen maar te legen. Deze stofzuigers zijn vaak draadloos, want je laadt ze op aan het laadpunt dat met de steelstofzuiger mee wordt geleverd.

  Zoals je al kunt raden zijn er dan ook grote verschillen in gebruik tussen een klassieke stofzuiger en een steelstofzuiger. Het eerste grote verschil is de wendbaarheid. Met een steelstofzuiger zitten er geen slang en snoer in de weg en kan je tijdens het stofzuigen je vrij bewegen. Als je de trap op gaat hoef je het apparaat ook niet achter je aan te slepen. Het apparaat weegt gemiddeld minder en je hebt maar 1 hand nodig om de stofzuiger te gebruiken en te verplaatsen.

  Doordat de steelstofzuiger op een accu werkt, ben je wél gebonden aan de accuduur. Die ligt meestal tussen de 20 tot 60 minuten met een gemiddelde van een half uur. Naarmate de accu slijt kan dit zelfs korter worden. De beperking van de accu heeft ook zijn werking op de zuigkracht. De meeste steelstofzuigers hebben een krachtige turbostand, maar deze zuigt de accu ook weer sneller leeg. Het geluid dat de twee stofzuigersoort produceren kent geen opmerkelijk grote verschillen.

  Wat steelstofzuigers betreft is het merk Dyson op het moment de marktleider en is er nog maar een beperkt aantal alternatieven. Philips produceert bijvoorbeeld steelstofzuigers van vergelijkbare kwaliteit met een prijskaartje dat niet ver van Dyson vandaan ligt. Bosch, AEG en Dirt Devil zijn merken die steelstofzuigers in een lagere prijsklasse aanbieden, maar het blijft een markt die nog volop in ontwikkeling is.

  De kruimeldief is eigenlijk een handstofzuiger. Het is apparaat dat een stuk kleiner is dan een stofzuiger en op een accu werkt. Na het stofzuigen zet je de kruimeldief weer in de standaard om op te laden.

  Een kruimeldief is handig als je bijvoorbeeld per ongeluk kruimelt op de bank, maar voor grote oppervlakten is het niet geschikt. De zuigmond is een stuk kleiner, de zuigkracht is minder en de accu gaat ongeveer 20 minuten mee. Wel is hij erg wendbaar en komt goed in kleine hoekjes.

  Ten slotte is er de robotstofzuiger. Bij deze automatische stofzuigers komt er geen menselijke hand meer te pas aan het klusje. Nou ja, je gebruikt je hand om de app te gebruiken die de robotstofzuiger bestuurt, maar meer is niet nodig. De robotstofzuiger is namelijk ingesteld om zelf de vloer de analyseren en zich daar al stofzuigend over te verplaatsen.

  Dat een robotstofzuiger een luxeproduct is, zie je ook aan het prijskaartje: de allergoedkoopste modellen zijn minstens €200 en voor een middenmoot model betaal je al snel €400. Daar krijg je een hoop luxe voor terug, maar die is beperkt. De robotstofzuiger kan geen deuren openen, drempels over of trappen op.

  Alles wat uit een ongelijk oppervlak bestaat is eigenlijk onhandig tot onmogelijk voor de robotstofzuiger. Een trap stofzuigen zal bijvoorbeeld al erg lastig worden. Er wordt je dus veel uit handen genomen, maar bent beperkt tot de bewegingen die de robotstofzuiger kan maken.

  Hoeveel geluid maakt een stofzuiger?

  Het verschilt nogal per stofzuiger hoeveel geluid die produceert. Geluid wordt uitgedrukt in de decibel. Hoe hoger het getal, des te harder het geluid. De gemiddelde stofzuiger produceert zo'n 65-80 decibel aan geluid. Ter vergelijking: een vol restaurant en een flinke wekker produceren zo'n 75-80 decibel.

  Wanneer een stofzuiger minder dan 60 decibel geluid maakt, wordt dat beschouwd als een stille stofzuiger. Een stille stofzuiger betekent dus niet dat er geen geluid uit komt, maar dat het apparaat relatief stil is. Stiller dan de meeste stofzuigers. Stille stofzuigers produceren vaak 57-59 decibel, wat ongeveer net zo hard als het stemgeluid in een normaal gesprek is.

  hero illustration

  Hoe testen we stofzuigers?

  Om de beste stofzuiger te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze stofzuiger-test hebben we 3454 stofzuigers geanalyseerd.

  illustration

  De eerste parameter in onze stofzuiger-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze stofzuiger-experts en testers in onze database.

  illustration

  Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen stofzuiger-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte stofzuiger in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 3454 stofzuigers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

  illustration
  hero illustration

  De beste stofzuigers in een makkelijke lijst

  1. AEG VX4-1-OR rood

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.9
  Functionaliteit
  9.9
  Gebruiksgemak
  9.9

  Met de AEG VX4-1-OR stofzuig je zowel harde vloeren als laagpolig tapijt. Daarnaast berg je de kleine accessoires op onder de kap van de stofzuiger. Handig, zo heb je ze altijd bij de hand en raak je ze niet snel kwijt. Dankzij het gewicht van 3,68 kilo til je 'm gemakkelijk de trap op en af. Wil je de stofzuiger als tweede stofzuiger gebruiken, bijvoorbeeld voor de bovenverdieping? Dan berg je hem door het compacte formaat gemakkelijk op onderin een kledingkast. Dankzij het smalle formaat beweeg je de stofzuiger ook gemakkelijker in kleine ruimtes, zoals in de kinderkamer of bij de wasmachine.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

  Bekijk prijs

  2. Tomado Traditionele stofzuiger zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.7
  Functionaliteit
  9.3
  Gebruiksgemak
  9.9

  Je vloeren zijn snel stofvrij met deze krachtige stofzuiger TVC3003B van Tomado. Met een actieradius van 12 meter en een snoer van 9 meter heeft de stofzuiger een groot bereik. De stofzuiger heeft een ruime stofopvang capaciteit van 3 liter en is geschikt voor mensen met een allergie. Het HEPA 13 filter zorgt voor een minimale stofheruitstoot en filtert 99,95% van de stofdeeltjes, pollen en allergenen uit de lucht. De ergonomische rubberen handgreep zorgt voor extra comfort bij het stofzuigen. De stofzuiger heeft een regelbare zuigkracht en krachtige 700 watt motor voor een maximale stofopname. Hij wordt geleverd inclusief kieren-, meubel en borstelzuigmond en dankzij de handige accessoirehouder heb je de juiste hulpstukken altijd bij de hand! Productvoordelen van de Tomado TVC3003B: ✔ Actieradius: 12 meter ✔ 700 Watt motor ✔ HEPA 13 filter ✔ 2 stofzuigerzakken meegeleverd ✔ Geluidsniveau: 69 dB ✔ Regelbaar zuigvermogen ✔ 2 jaar garantie bij Tomado Handzame stofzuiger Deze stofzuiger is enorm wendbaar. Deze stofzuiger heeft een zwenkwiel en een draaibare slang, waardoor hij moeiteloos 360⁰ kan draaien. Zo kun je gemakkelijk om meubels en accessoires stofzuigen. Het materiaal van deze stofzuiger is licht en daardoor zul je tijdens het stofzuigen geen last krijgen van je rug of je armen. Zuigkrachtregeling met schuifknop Gebruik de schuifknop om de stofzuiger harder of zachter te laten stofzuigen. Ideaal wanneer je wisselt van vloersoort, zoals het stofzuigen van een vloerkleed, harde vloer of vloerbedekking. Anti allergiefilter: houdt 99,95% van de stofdeeltjes tegen In deze stofzuiger zit een HEPA 13 filter. Deze houdt 99,95% van de stofdeeltjes, pollen en allergenen uit de lucht, ideaal voor mensen met een (stof)allergie. Het fijne is dat de HEPA 13 filter schoongemaakt kan worden. Zorg ervoor dat je het filter goed met water schoonmaakt. Gebruik geen harde borstels of sponzen, dit kan het filter beschadigen. Als je klaar bent, kun je deze voorzichtig uitwringen en op laten drogen. Zodra het filter volledig droog is, mag je hem voorzichtig terug stoppen in de stofzuiger. Doe dit ongeveer 4 keer per jaar, afhankelijk van hoe vaak je stofzuigt. Groot bereik van 12 meter Deze stofzuiger is voorzien van een extra lang snoer van 9 meter. Daarmee heb je een actieradius van 12 meter en hoef je amper van stopcontact te wisselen. Dit zorgt voor nog efficiënter stofzuigen. Laag geluidsniveau Normaal gesproken produceert een stofzuiger zo'n 75 dB aan geluid. Deze stofzuiger is extra stil en produceert tijdens het stofzuigen slechts 69 dB. Dit is voor een stofzuiger relatief laag. Door de zuigkracht te verlagen, produceert de stofzuiger nog minder geluid. Zo kun je tijdens het stofzuigen ook gezellig naar de radio luisteren. Inbegrepen accessoires: Deze stofzuiger wordt standaard geleverd met onderstaande hoogwaardige toebehoren. Deze accessoires heb je altijd bij de hand tijdens het stofzuigen dankzij de accessoirehouder die je op de stang kunt klikken. ✔ 2 stuks Tomado TDB300 stofzakken ✔ Accessoirehouder ✔ Vloerzuigmond ✔ Kierenzuigmond ✔ Meubelzuigmond ✔ Borstelzuigmond Gemakkelijk stofzuigerzak verwisselen Bij het handvat van de stofzuiger bevindt zich een hendel waarmee je de deksel van de stofzuiger kunt openen. Zo kun je de stofzuigerzak binnen enkele seconden, moeiteloos en snel vervangen. Onderstaande stofzakken zijn uitgebreid getest en geschikt voor deze Tomado stofzuiger: - Scanpart Stofzuigerzakken PH88+ 4 stuks - CLEANBAG Stofzakken M107AFK12 - Cleanbag M 101 DAE 3 - KOENIC KVB-02-AE Y05 - Handy stofzuigerzakken NE 01 - Uni-bag AU-01 - Tomado TDB300

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

  Bekijk prijs

  3. EKEO VC16KP paars | grijs

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen EKEO VC16KP paars | grijs

  • list plusEen voordeel van de EKEO VC16KP paars grijs is dat het sterk is en een langer batterij-levensduur heeft.
  • list plusHet is lichtgewicht en makkelijk te verhuizen.
  • list plusHet heeft een led-lampje in de knop voor extra visuele.

  Nadelen EKEO VC16KP paars | grijs

  • list plusHet reservoir is onhandig te leegmaken.
  • list plusEen ander nadeel is dat het zo licht is dat het omhoog met bewegen.
  • list plusTenslotte is de batterij zwak en heeft weinig tot geen zuigkracht.

  Beoordeling

  9.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.8
  Functionaliteit
  9.2
  Gebruiksgemak
  9.6

  Maak het jezelf gemakkelijk Ontdek het gevoel van vrijheid met de volledig draadloze steelstofzuiger van EKEO. De krachtige 150Watt motor en gemakkelijk te besturen dankzij zijn lichte gewicht van1,8 kg zorgen niet alleen voor een schoon huis. Het model is ergonomisch ontwikkeld. Dankzij de wendbaarheid en verschillende opzetstukken kun je elk hoekje gemakkelijk bereiken. Extra krachtig Dankzij zijn extra sterke 150Watt motor en zijn verschillende standen genereerd hij een snelle luchtstroom en zuigkracht tot maar liefst 22Kpa. Hiermee zuig zelfs het hardnekkige vuil weg zoals zand of modder. Naast krachtig is de stofzuiger erg stil met slechts tot met 73 dB aan geluid. Alles gemakkelijk bereikbaar EKEO heeft de stofzuiger ontworpen voor optimaal genot. Alle hoeken zijn makkelijk te bereiken dankzij het flexibele ontwerp. 270 graden zijwaarts draaibaar en 90 graden omhoog en omlaag. Zo kan je gemakkelijk alle moeilijk bereikbare hoeken schoonmaken. Dit in combinatie met het ingebouwde LED licht maak je zelfs de donkerste hoekjes moeiteloos schoon. Groot stofreservoir met wasbaar HEPA-filter De stofzuiger is ontworpen zonder zak. Geen gedoe meer met het vervangen van stofzuigerzakken maar eenvoudig te legen met één druk op de knop. Met maar liefst een stofreservoir van 1 liter is de steelstofzuiger van EKEO uniek in zijn klasse. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een hoogwaardig Mirco- H10 HEPA+Multi-cyclonic dat pollen, allergenen en fijne stofdeeltjes filtert. Hierdoor kun je zeker zijn van het behoud van schone lucht in je huis. Het wasbare HEPA-filter is gemakkelijk te verwijderen en kun je gewoon reinigen onder de kraan. Opladen en opbergen Dankzij zijn handige muurbevestiging kan de steelstofzuiger inclusief hulpstukken eenvoudig opgeborgen worden en laadt de stofzuiger na gebruik op. Dankzij het strakke ontwerp is het een echte eyecatcher in jouw interieur. De krachtige accu werkt op 2000Mah 6-cel batterij. Kruimeldief en opzetstukken De EKEO steelstofzuiger werkt ook als kruimeldief. Hierdoor kan je snel even kleine vuiltjes zoals hondenhaar of kruimels weg zuigen. Daarnaast krijg je er twee handige opzetstukken en een vloerzuigmond bij. de vloerzuigmond past de zuigkracht op intelligente wijze aan om tapijten grondig te reinigen. Met de kierenzuiger reinig je eenvoudig lastige randen en moeilijk bereikbare smalle ruimtes. De borstel is ontworpen voor het reinigen van ruw of solide tapijten, vloermatten en veel gebruikte ruimten in uw woning en auto. Specification: EKEO-VC16KP Vacuum Cleaner with LED Power:150W Voltage:DC22.2V Noise(dB):≤75 Battery Specifications:Li-ion 22.2V, 2000mAh Accessories: aluminum telescopic tube, 2 in 1 dusting brush, main brush,crevice nozzle en wall mount 2pcs/CTN, 48X31X27.5cm LET OP! Dust cup capacity: 0.7L is apart te bestellen op bol.com EKEO DUST CUP - MOPSET STEELSTOFZUIGER - VC16KP

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

  Bekijk prijs

  4. Philips XB2125/09 donkerblauw , geel

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.6
  Functionaliteit
  9
  Gebruiksgemak
  9.2

  Krachtig schoonmaken en eenvoudig onderhoud dankzij de Philips-stofzuiger zonder zak uit de 2000-serie. Keer op keer geweldige schoonmaakresultaten dankzij PowerCyclone 4-technologie en multifunctioneel mondstuk voor elk type vloer. Belangrijkste kenmerken van de Philips XB2125/09: Motor van 850 W met hoog rendement De motor van 850 W met hoog rendement levert een hoge zuigkracht voor geweldige schoonmaakresultaten. 99,9% stofopname Het multifunctionele mondstuk en de hoge zuigkracht zorgen ervoor dat je 99,9% van het fijne stof kunt opzuigen. PowerCyclone 4-technologie De PowerCyclone 4-technologie versnelt de luchtstroom in de cilindrische kamer om stof van lucht te scheiden. Hierdoor blijven de hoogwaardige prestaties langer behouden. Multifunctioneel mondstuk Het multifunctionele mondstuk kan eenvoudig worden versteld met het voetpedaal voor optimaal gebruik op harde vloeren of tapijten. Eenvoudig te legen stofbak De stofbak is zo ontworpen dat deze eenvoudig en hygiënisch kan worden verwijderd en geleegd met één hand, om stofwolken te minimaliseren. Compact en lichtgewicht Het compacte en lichte design zorgt ervoor dat de stofzuiger eenvoudig kan worden opgeborgen en gedragen. Groot bereik van 9 meter Bereik van 9 meter van stekker naar mondstuk voor langer gebruik zonder loskoppelen. Handige geïntegreerde accessoires Het spleetmondstuk is geïntegreerd in de stofzuiger en is dus gemakkelijk bereikbaar wanneer je dat nodig hebt. Super Clean Air-filter Super Clean Air-filtersysteem vangt > 99% van alle kleine stofdeeltjes op, waardoor schonere lucht in jouw huis vrijkomt. Kwaliteit waarop je kunt vertrouwen Ontworpen en ontwikkeld in Nederland met 2 jaar gratis garantie. Registreer jouw stofzuiger online! Overige kenmerken: Superieure prestaties Motor van 850 W voor hoge zuigkracht 99,9% stofopname voor grondige resultaten PowerCyclone 4 levert langer krachtige prestaties Multifunctioneel mondstuk voor grondige reiniging Super Clean Air-filtersysteem vangt >99% van alle deeltjes Ontwikkeld en ontworpen in Nederland Moeiteloos reinigen Stofbak ontworpen voor hygiënisch legen met één hand Compact en licht voor draaggemak Groot bereik van 9 meter, gaat verder zonder loskoppelen Geïntegreerd accessoire: praktisch opgeborgen, altijd bij de hand Specificaties: Performance Ingangsvermogen (IEC): 750 W Ingangsvermogen (max.): 850 W Geluidsniveau: 77 dB Bruikbaarheid Actieradius: 9 m Handgreep: Voorzijde Snoerlengte: 6 m Type buis: 2-delige metalen telescoopbuis Type wielen: Plastic Buiskoppeling: Conisch Ontwerp Kleur: Donkerblauw en geel Filtering Stofinhoud: 1,3 l Uitblaasfilter: Super Clean Air-filter Motorfilter: Wasbaar filter Mondstukken en accessoires Accessoires meegeleverd: Spleetmondstuk Standaardmondstuk: Multifunctioneel mondstuk Duurzaamheid Omhulsel: > 90% gerecycled materiaal Gebruiksaanwijzing: 100% gerecycled papier Gewicht en afmetingen Afmetingen van product (l x b x h): 408 x 265 x 239 millimeter Productgewicht: 4 kg Accessoires Filtervervangingsset: XV1220

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  5. Nilfisk One LBB10P05A Stofzuiger met

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.9
  Functionaliteit
  9.9
  Gebruiksgemak
  9.6

  Met de Nilfisk One LBB10P08A haal je een betrouwbare, zuinige stofzuiger in huis. De combiborstel beschikt over een schakelstuk die je omzet zodra de ondergrond verandert. Zo trekt de stofzuiger vacuum op tapijt waardoor je het meest kleine vuil oppakt. Als je een harde vloer stofzuigt zet je de vloerzuigmond om zodat er kleine borstelhaartjes uitschuiven. Hiermee voorkom krasjes en glijd je gemakkelijker over de ondergrond. Naast de combiborstel ontvang je ook een meubelzuigmond en zachte afstofborstel. Met deze accessoires breid je de mogelijkheden van de Nilfisk One uit: zo stofzuig je jouw sofa met de meubelzuigmond, en gebruik je de zachte afstofborstel voor het schoonmaken van je vitrine.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad.

  Bekijk prijs

  6. Philips Perfomer Compact XD3140/09 rood

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Philips Perfomer Compact XD3140/09 rood

  • list plusDeze stofzuiger heeft een sterke zuigkracht, wat ideaal is voor het opzuigen van dierenharen.
  • list plusDe stofzuiger is licht van gewicht en wendbaar, waardoor het gemakkelijk is om het apparaat door het huis te manoeuvreren en op moeilijk bereikbare plekken te komen.
  • list plusDe stofzuiger heeft een lang snoer, wat handig is voor het stofzuigen van grote ruimtes zonder van stopcontact te hoeven wisselen.

  Nadelen Philips Perfomer Compact XD3140/09 rood

  • list plusDe stofzuiger heeft geen speciale dierenhaarborstel, wat het opzuigen van dierenharen minder efficiënt kan maken.
  • list plusDe stofzuiger maakt relatief veel lawaai, wat voor angstige huisdieren stressvol kan zijn.
  • list plusDe stofzuiger heeft geen HEPA-filter, wat minder geschikt kan zijn voor mensen met allergieën voor huisdieren.

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.3
  Functionaliteit
  7.3
  Gebruiksgemak
  7.5

  De Philips Perfomer Compact XD3140/09 neemt zijn schoonmaakklus erg serieus en vangt 99,9% van al het stof en allergenen in jouw huis. Het Clean Air-filtersysteem vangt onder andere pollen, haar van je huisdier en huisstofmijt. De 900 watt motor genereert een grote zuigkracht en zorgt voor een grondige reiniging. De AirflowMax-technologie voorziet de stofzuiger van een lang behoud van een optimale zuigkracht zodat je de zak maximaal benut. In de stofzuiger zijn verschillende accessoires geïntegreerd. Zo voert het TriActive-mondstuk 3 schoonmaakhandelingen tegelijkertijd uit voor een extra schone vloer. Dankzij het compacte formaat en het lichte gewicht berg je de stofzuiger gemakkelijk op. Een trap stofzuiger is hierdoor een stuk minder zwaar dan je eventueel gewend bent.

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Uiterlijk 1 februari in huis

  Bekijk prijs

  7. Bosch Serie 4 ProHygienic BGLS4HYG2 wit - geschikt voor parket en voorzien van een ulpa 15 filter voor mensen met allergieën

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.5
  Functionaliteit
  8.6
  Gebruiksgemak
  9

  De Bosch Serie 4 ProHygienic BGLS4HYG2 heeft een HEPA 15 filter. Deze filtert 99,995% van alle stofdeeltjes, wat de stofzuiger geschikt maakt voor mensen met allergieën. Je bedient deze stofzuiger via het handvat. Zo stel je de zuigkracht in of zet je de stofzuiger aan. Je ontvangt een combiborstel voor het stofzuigen van zowel harde en zachte vloeren. Daarnaast ontvang je ook een parketborstel. Gebruik deze voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren zoals laminaat. De borstel is afgewerkt met zacht materiaal, waardoor je geen krassen achterlaat. Je hoeft tijdens het stofzuigen niet vaak van stopcontact te wisselen, dit is te danken aan de lange snoer van 8 meter. De stofzuiger beschikt over een parkeerfunctie waardoor je hem netjes opbergt.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

  Bekijk prijs

  8. AEG VX6-2-EB-C ebony black

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.4
  Functionaliteit
  8.7
  Gebruiksgemak
  9.1

  De AEG VX6-2-EB-C is door het compacte formaat gemakkelijk op te bergen. Daarnaast is de stofzuiger met een gewicht van 4,3 kilo lichter dan de meeste andere stofzuigers. Handig, til je `m gemakkelijker op wanneer je de bovenverdieping wilt stofzuigen. Heb je juist geen zin om de stofzuiger steeds de trap op en af te tillen? De prijs en het compacte formaat maken deze stofzuiger ook geschikt als 2e stofzuiger. Je ontvangt bij deze stofzuiger een combiborstel. Hiermee stofzuig je zowel harde vloeren als laagpolig tapijt schoon. Enige wat jij moet doen is de combiborstel omschakelen wanneer je van de tegels naar het vloerkleed rijdt.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  9. Rowenta Dual Force 2-in-1 RH6735 zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.3
  Functionaliteit
  9.3
  Gebruiksgemak
  8.8

  De Rowenta Dual Force 2-in-1 RH6735 is met een gewicht van ongeveer 2,5 kilogram lichter dan vergelijkbare steelstofzuigers. Dit, in combinatie met de accuduur van ruim 40 minuten, maakt de stofzuiger geschikt voor de grotere schoonmaakklus. Zo til je de stofzuiger gemakkelijk de trap op en af en heb je genoeg tijd om meerdere ruimtes te stofzuigen. De motorunit is afneembaar, waardoor je de stofzuiger ook omtovert tot een kruimeldief. Vervolgens bevestig je de kierenzuigmond om moeilijk bereikbare spleetjes schoon te zuigen: die tussen je portiek en autostoel bijvoorbeeld. Ben je klaar met stofzuigen? Dan klap je de steel om en berg je de stofzuiger netjes op. Dit scheelt een hele hoop ruimte.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF2MX16 grijs

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.7
  Functionaliteit
  8.4
  Gebruiksgemak
  8.9

  De Bosch Readyy'y Serie 2 BCHF2MX16 Grijs is een krachtige steelstofzuiger die je gebruikt op harde vloeren en laagpolig tapijt. De draaiende borstel trilt diepliggend vuil los, waarna het in de stofbak met een inhoud van 0,4 liter verdwijnt. Voor de kleinere schoonmaakklusjes klik je de afneembare kruimelzuiger los. Handig, want zo bereik je ook de plekken waar je met de brede zuigmond niet goed bij komt. Met deze smalle zuigmond reinig je de ruimtes tussen de kussens van de bank en maak je ook de plinten netjes stofvrij. De krachtige 16 volt li-ion accu zorgt voor een lange gebruiksduur van 40 minuten. Dus ben je beneden klaar, dan pak de bovenverdieping ook direct nog even mee.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, dinsdag in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van stofzuigers. Er zijn namelijk 3454 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!