Wat is de beste Robotstofzuiger van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 februari, 2024

Het kopen van een goede Robotstofzuiger is een lastige opdracht. Wat is de beste Robotstofzuiger van 2024? Na het testen van 1087 Robotstofzuigers kwam de iRobot Roomba Combo J7 Plus als beste uit onze Robotstofzuiger-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Robotstofzuigers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Robotstofzuigers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Robotstofzuiger-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Robotstofzuigers

1Score: 9.8
iRobot Roomba Combo J7 Plus
Beste robotstofzuiger
iRobot Roomba Combo J7 Plus
iRobot
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Roborock S7 MaxV Ultra
Dweilprestaties van topklasse met zelfreinigend vermogen
Roborock S7 MaxV Ultra
Roborock
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Roborock Q Revo
Roborock Q Revo
Roborock
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
iRobot Roomba S9 Plus
iRobot Roomba S9 Plus
iRobot
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Wyze Robot Vacuum
Kosteneffectief met geavanceerde lasermapping
Wyze Robot Vacuum
Wyze
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Roborock S8 Pro Ultra
Roborock S8 Pro Ultra
Roborock
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Eufy RoboVac 11S Max
Eufy RoboVac 11S Max
Eufy
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Yeedi Mop Station Pro
Yeedi Mop Station Pro
Yeedi
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Eufy Clean G40 Hybrid
Efficiënt in het wassen van harde vloeren en het navigeren door krappe ruimtes
Eufy Clean G40 Hybrid
Eufy
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
iRobot Roomba i3 Evo
iRobot Roomba i3 Evo
iRobot
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Robotstofzuiger Koopgids

Stofzuigen is niet de meest populaire klus en daarom zijn er robotstofzuigers. Ze nemen niet al het werk uit handen, maar besparen je wel tijd. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij de aanschaf van een robotstofzuiger.

Vervangt een robotstofzuiger mijn normale stofzuiger?

Een robotstofzuiger is geen vervanging van je normale stofzuiger, maar zorgt er wel voor dat je minder vaak zelf stofzuigt. Een robotstofzuiger stofzuigt alleen de vloer en slaat hierbij de hoekjes over: hij bereikt de hoekjes niet. Je hebt nog steeds je stofzuiger nodig hebben om de plinten, de bank en de trap te stofzuigen.

Een robotstofzuiger bespaart je een hoop tijd en hoe geavanceerder je robotstofzuiger is, hoe beter deze je vloer schoon maakt en hoe meer tijd je bespaart.

Ik raad je aan om naast een robotstofzuiger een goede steelstofzuiger te kopen. Deze zijn draadloos en kan je erg gemakkelijk gebruiken als kruimeldief.

Kan een robotstofzuiger ook dweilen?

Er zijn modellen die een dweilfunctie hebben. Er zijn wel een paar verschillen in deze functies: sommige robotstofzuigers hebben een klein waterreservoir en een doek die je vloer dweilt, anderen gebruiken alleen een microvezeldoek zonder water.

Beide maken goed schoon, maar doordat ze geen kracht zetten, poetsen ze geen hardnekkige vlekken weg. Het hebben van een dweilfunctie is fijn om je vloer mee op te frissen, maar om echt goed schoon te maken heb je toch echt een stoomreiniger of een ouderwetse mop en emmer nodig.

Welke vloeren zijn geschikt voor een robotstofzuiger?

Elk type harde vloer is geschikt voor een robotstofzuiger. Daarnaast zijn er ook robotstofzuigers die probleemloos je vloerkleed of laagpolig tapijt stofzuigen. Er zijn ook robotstofzuigers verkrijgbaar die moeiteloos over je hoogpolige tapijt heen gaan.

Let ook op de kleur van je vloer: sommige robotstofzuigers functioneren minder goed op hele donkere vloeren. Dit komt door de weerkaatsing van het licht tijdens het gebruik van de sensoren. Er zijn ook robotstofzuigers die speciale borstels hebben om dierenharen mee op te zuigen. Dit is erg belangrijk als je een kat of hond hebt rondlopen.

De verschillende navigatie-systemen van een robotstofzuiger

De goedkopere modellen hebben vaak geen navigatiesysteem en gaan willekeurig door je huis heen. Hierdoor kan het voorkomen dat er plaatsen worden overgeslagen en dat hij hierdoor langer bezig is.

Andere robots maken systematisch schoon: deze gebruiken software om door je huis heen te komen en "onthouden" waren ze zijn geweest. Het duurt even voordat de ideale route is gevonden, dus het kan zijn dat je vloer niet goed schoon is in de eerste paar dagen.

Sommige robotstofzuigers hebben een GPS-chip die wordt gebruikt bij het navigeren. Deze route wordt vervolgens ook onthouden en uiteindelijk verbeterd waardoor de beste resultaten worden bereikt. Deze robot heeft wel een stabiele WiFi-verbinding nodig.

De wereld van de slimme robotstofzuigers

Een slimme robotstofzuiger is een robot die, zoals de naam al doet vermoeden, heel veel kan. De robotstofzuiger is uitgerust met WiFi en je bedient hem via de app op je smartphone. Het navigatie systeem werkt vaak via GPS en hierdoor maken ze grondig schoon. Het grootste gebruiksgemak daarentegen, bevind zich in de bediening via de app.

Sommige apps zijn uitgebreider dan andere, maar de mogelijkheden zijn bijna grenzeloos. Zo zijn er robotstofzuigers die uitgerust zijn met camera's waardoor je live mee kijkt via de app. Daarnaast vind je in de app een plattegrond van je huis en je stelt precies in welke plaatsen je extra schoon wilt hebben.

Daarnaast zie je ook waar het meeste vuil zich ophoopt. Hierdoor kun je deze plaatsen ook weer extra schoon laten maken door de robot. Je stelt ook virtuele muren in via de app: er zijn misschien plaatsen in huis waar je wilt dat de robot niet komt. Dit stel je eenvoudig in.

Sommige robotstofzuigers zijn te koppelen aan home smart platforms zoals Amazon Alexa en Google Assistant. Hierdoor bedien je je robot met je stem. Vanuit je luie stoel vraag je je robotstofzuiger om voor je te stofzuigen: dat is pas gebruiksgemak!

Zijn robotstofzuigers geschikt voor mensen met allergieën?

Niet alle robotstofzuigers zijn geschikt voor mensen met allergieën. Dit hangt af van het filter wat er in de robotstofzuiger wordt gebruikt. Als de robot een HEPA-filter gebruikt, dan is deze in de meeste gevallen geschikt voor mensen met allergieën.

HEPA-filters filteren de kleinste stofdeeltjes en micro-organismen uit de lucht en zorgen dat deze niet meer in de lucht terecht komen. Symptomen van allergieën worden veroorzaakt door deze fijne stofdeeltjes: hoe minder deze aanwezig zijn, hoe minder beter je je voelt.

Let hierbij wel op het nummer van het HEPA-filter. Een HEPA-9 filter filtert minder goed dan bijvoorbeeld een HEPA-13 filter.

Stofzuigt een robotstofzuiger goed?

Ja. Al hangt het schoonmaakresultaat wel af van het merk en het model van de robotstofzuiger. Een robotstofzuiger vervangt je normale stofzuiger niet. Het stofzuigen van je plinten, bekleding en je trap moet je vooralsnog zelf doen, maar een robotstofzuiger bespaart je veel tijd.

Voordat je robotstofzuiger aan het werk gaat zorg je ervoor dat de vloer zo min mogelijk obstakels op de vloer liggen. Ruim rondslingerend speelgoed op, zet schoenen waar ze horen te staan en haal eventuele breekbare vazen ook van de vloer af. Het beste haal je snoeren ook weg, zodat de robotstofzuiger hier niet in "vast" kan lopen.

Op die manier hoeft je robot nergens omheen en maakt hij je vloer grondig schoon.

hero illustration

Hoe testen we Robotstofzuigers?

Om de beste Robotstofzuiger te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Robotstofzuiger-test hebben we 1087 Robotstofzuigers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Robotstofzuiger-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Robotstofzuiger-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Robotstofzuiger-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Robotstofzuiger in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1087 Robotstofzuigers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Robotstofzuigers op een rij

1. Beste robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo J7 Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen iRobot Roomba Combo J7 Plus

 • list plusIntelligentie en mapping mogelijkheden

Nadelen iRobot Roomba Combo J7 Plus

 • list plusHoge prijskaartje

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
10
Ik ben de trotse eigenaar van de iRobot Roomba Combo J7 Plus, en ik kan met zekerheid zeggen dat dit de nieuwe standaard zet voor robotstofzuigers, vooral voor huizen met houten vloeren en tapijten. Met de toegevoegde dweilfunctie is dit apparaat echt een gamechanger, met zijn intelligentie, zuigkracht en mogelijkheden voor het in kaart brengen van ruimtes. De ingebouwde kunstmatige intelligentie maakt object- en vuilherkenning mogelijk, waardoor het perfect is voor huisdierbezitters. Volgens The Verge is "de dweilfunctie degelijk, terwijl de stofzuiger zelf geweldig is." De uittrekbare dweilpad voorkomt dat tapijten nat worden, wat het onderscheidt van zijn voorganger en andere concurrenten. Het grotere basisstation maakt automatische vuilafvoer mogelijk, waardoor handmatig schoonmaken overbodig wordt. Maar met een prijskaartje van $1.099,99 / £999 / AU$2.199 is het misschien aan de dure kant. Desondanks maken het lage onderhoud en intelligentie het de investering waard voor mensen met drukke levens of een hekel aan schoonmaken. De dweilfunctie voegt extra kosten toe, maar verbetert de veelzijdigheid, zoals opgemerkt door TechRadar.

In een CNET-review vergeleken met de Roborock S7 MaxV Ultra, blinkt de Roomba Combo J7 Plus uit in het herkennen van tapijten en het aanpassen van de reiniging om natheid op tapijten te voorkomen. De Roomba Combo J7 Plus heeft een gemotoriseerde dweilpad die omhoog komt wanneer hij tapijtvloeren tegenkomt, wat het onderscheidt van de Roborock S7 MaxV Ultra, waarvan de dweilpad onder de robot blijft en mogelijk lichte vochtigheid op tapijten kan veroorzaken. Beide reinigers zijn efficiënt in het in kaart brengen en identificeren van verschillende kamers en zones, en laten gebruikers ook no-go zones voor reiniging aangeven. Echter, de Roomba Combo J7 Plus vereist dat gebruikers een kleiner aan boord waterreservoir vullen voor het dweilen, terwijl de Roborock S7 MaxV Ultra twee reservoirs heeft voor schoon en vuil reinigingsvloeistof, waardoor meerdere dweilbeurten mogelijk zijn voordat ze geleegd of bijgevuld moeten worden.

Al met al is de iRobot Roomba Combo J7 Plus een eersteklas robotstofzuiger met toegevoegde dweilmogelijkheden, waardoor het de beste keuze is voor mensen met houten vloeren en tapijten. Zijn intelligentie, lage onderhoud en het voorkomen van vocht op tapijten onderscheiden het van de concurrentie, waardoor het een waardevolle investering is voor mensen met drukke levens of een hekel aan schoonmaken. Hoewel het misschien een hoog prijskaartje heeft, maken de veelzijdigheid en prestaties het een opvallende keuze op de markt voor robotstofzuigers.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

2. Dweilprestaties van topklasse met zelfreinigend vermogen: Roborock S7 MaxV Ultra

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roborock S7 MaxV Ultra

 • list plusTop-tier mopping performance

Nadelen Roborock S7 MaxV Ultra

 • list plusHoge prijskaartje
 • list plusNiet geschikt voor wie geen geavanceerde dweilautomatisering nodig heeft

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
10
De Roborock S7 MaxV Ultra zet een nieuwe standaard in de categorie robotstofzuigers, met een specialisatie in hoogwaardige dweilprestaties en zelfreinigende capaciteit. Met geavanceerde functionaliteiten, waaronder zelfonderhoudsfuncties, biedt deze hybride robotstofzuiger en dweil een uitgebreide reinigingsoplossing. De automatische leeg- en vuldock, met zelfreinigende stofbak en twee waterreservoirs voor schoon en vuil water, maakt het een compleet uitgerust model. Dankzij de AI-objectherkenning kan het obstakels identificeren, en het heeft uitstekende resultaten behaald in laboratoriumtests, met een algehele gemiddelde score van 91.26 voor zijn reinigingsprestaties. De robot volgt een voorspelbaar reinigingspatroon en kan tegelijkertijd stofzuigen en dweilen, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie een allesomvattende reinigingsoplossing zoekt.

Volgens PCMAG "zet de Roborock S7 MaxV Ultra een nieuwe standaard voor robotstofzuigers met een zelfreinigende functie die indrukwekkend goed werkt." Dit benadrukt de baanbrekende zelfonderhoudsmogelijkheden van het product, die aanzienlijk bijdragen aan de waardepropositie ervan. Echter, zoals opgemerkt door The Verge, is de hoge prijs een belangrijke factor om rekening mee te houden. De grote dock met aparte containers voor water en de stofzak, evenals fysieke knoppen voor pleksgewijze reiniging, aan/uit en docking, benadrukken het doordachte ontwerp van het product en de gebruiksvriendelijke interface.

In vergelijking met andere modellen onderscheidt de Roborock S7 MaxV Ultra zich door zijn zelfreinigende capaciteit en hoogwaardige dweilprestaties, waardoor het een premium keuze is voor wie uitgebreide reinigingsfuncties belangrijk vindt. Zoals vermeld door Tom's Guide, "Als de automatisering van het dweilen niet vereist is, zijn er andere modellen beschikbaar in verschillende prijsklassen." Dit geeft aan dat hoewel de S7 MaxV Ultra uitblinkt in dweilfunctionaliteit, gebruikers die andere functies prioriteit geven mogelijk geschiktere opties vinden in verschillende prijsklassen.

Hoewel de Roborock S7 MaxV Ultra uitblinkt in zijn hoogwaardige dweilprestaties en zelfreinigende capaciteit, kan de hoge prijs een belangrijke overweging zijn voor potentiële kopers. Bovendien zijn er voor gebruikers die geen geavanceerde automatisering van het dweilen nodig hebben, alternatieve modellen beschikbaar in verschillende prijsklassen, zoals benadrukt door Tom's Guide. Ondanks deze overwegingen springt de Roborock S7 MaxV Ultra eruit als een eersteklas keuze voor gebruikers die een allesomvattende reinigingsoplossing zoeken met geavanceerde zelfonderhoudsfuncties en uitzonderlijke dweilprestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Roborock Q Revo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roborock Q Revo

 • list plusEffectieve reinigings- en dweilmogelijkheden
 • list plusSlimme mapping- en navigatietechnologie
 • list plusMassief laadstation met automatische tanklediging en dweilreiniging en -droging

Nadelen Roborock Q Revo

 • list plusKan moeite hebben met prestaties op hoogpolig tapijt
 • list plusKan beperkingen hebben in het vermijden van obstakels

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.33
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
10
Ik ben enthousiast om de Roborock Q Revo aan te bevelen, een betaalbare robotstofzuiger die indruk maakt met zijn effectieve reinigings- en dweilmogelijkheden. Uitgerust met slimme mapping- en navigatietechnologie, biedt het een grote oplaadstation dat automatisch stof- en watertanks leegt, evenals dweilreiniging en drogen. De installatie is eenvoudig en het op laser gebaseerde navigatiesysteem biedt nauwkeurige mapping. Volgens Tech Advisor "maakt de Q Revo indruk met zijn zuigkracht en efficiënte reinigingsresultaten." Met een prijs van $899, beschikt het over een batterij van 5.200 mAh en een watertank van 5 liter, waardoor het een overtuigende optie is voor wie een kosteneffectieve reinigingsoplossing zoekt.

De opvallende kenmerken van de Q Revo, zoals benadrukt in de recensie van Modern Castle, omvatten oplichtende dweilpads, een zelfreinigend dockingstation en een mobiele app met uitgebreide aanpassingsopties. Het excelleert in het verwijderen van lang haar en huisdierhaar, met een verwijderingspercentage van 96,2% in datagestuurde tests, waardoor het goed geschikt is voor huizen met harde vloeren of laagpolig tapijt. Het kan echter moeite hebben met prestaties op hoogpolig tapijt en het vermijden van obstakels. Ondanks deze beperkingen blijft het een respectabele en betaalbare optie, vooral voor gebruikers die efficiënte reiniging op harde oppervlakken prioriteren.

De Q Revo van Roborock, zoals beschreven op de officiële website, biedt een breed scala aan functies voor slim reinigen, waaronder PreciSense® LiDAR-navigatie, obstakelvermijding, spraakbesturing en snellere oplaadopties. Het hoge snelheid roterende dweilsysteem, instelbare waterstroom die via de app wordt gecontroleerd, en een dockingstation met een automatische droogfunctie tonen de geavanceerde technologie en op gemak gerichte ontwerp van de Q Revo, met als doel het vereenvoudigen van huishoudelijke schoonmaaktaken.

In vergelijking met duurdere modellen kan de Q Revo mogelijk niet op tegen hun prestaties, maar het valt op als een kosteneffectieve optie met indrukwekkende reinigingsmogelijkheden. Zijn efficiënte reinigingsresultaten en slimme functies maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die een robotstofzuiger zoeken die een balans biedt tussen betaalbaarheid en prestaties. In situaties waar efficiënte reiniging op harde vloeren of laagpolig tapijt de belangrijkste zorg is, schittert de Q Revo als een betaalbare oplossing. Voor wie echter hoogpolig tapijt heeft of geavanceerde obstakelvermijding zoekt, kan het raadzaam zijn om andere modellen in de lineup van Roborock te verkennen.

Samengevat, de Roborock Q Revo biedt een aantrekkelijk pakket met lovenswaardige sterke punten op het gebied van reinigingsprestaties, slimme functies en betaalbaarheid. Hoewel het mogelijk beperkingen kan ondervinden in bepaalde omgevingen, positioneren zijn efficiënte reinigingsresultaten en geavanceerde technologie het als een overtuigende keuze in zijn prijsklasse.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. iRobot Roomba S9 Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen iRobot Roomba S9 Plus

 • list plusUitzonderlijke reinigingsprestaties en geavanceerde functies
 • list plusZelfreinigende mogelijkheid en geavanceerde mapping technologie
 • list plusExpertise in het verwijderen van huisdierhaar en krachtige zuigkracht

Nadelen iRobot Roomba S9 Plus

 • list plusHoge prijs en doorlopende investering voor vervangende zakken

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.85
Functionaliteit
9.94
Gebruiksgemak
9.1
Ik ben dol op de iRobot Roomba S9 Plus! Met een prijs van $1,099 inclusief het Clean Base of $899 zonder, is deze robotstofzuiger een topper met zijn uitzonderlijke schoonmaakprestaties en geavanceerde functies. Zijn strakke design met aanraakgevoelige knoppen en een zelfreinigende basis maken hem ideaal voor wie het stofzuigen volledig wil uitbesteden. De geavanceerde mapping technologie en vSLAM navigatie zorgen voor efficiënte reiniging, terwijl de 14.9oz/440ml capaciteit van de stofzak de leegfrequentie vermindert, waardoor het een uitstekende keuze is voor huisdiereigenaren en pluche tapijtreiniging. TechRadar zegt dat het "de investering waard is, vooral voor wie het stofzuigen volledig wil uitbesteden."

De Roomba S9 Plus heeft een platte voorkant en een D-vormig ontwerp, waardoor hij beter kan reinigen in hoeken en langs randen. Zijn grotere, krachtigere reinigingskop en verbeterde zuigkracht, samen met een nieuwe 3D-sensor, dragen bij aan zijn indrukwekkende reinigingsmogelijkheden, zoals benadrukt door Digital Trends. Daarnaast zorgt de meegeleverde CleanBase vuilafvoer oplaadstation met wegwerpzakken voor een naadloze reinigingservaring. Maar zoals Digital Trends opmerkt, is de hoge prijs van $1400 en de doorlopende investering voor vervangende zakken belangrijke overwegingen.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Roomba S9 Plus zich door zijn zelfreinigende vermogen, geavanceerde mapping technologie en compatibiliteit met de Braava jet m6 robot dweil. Ondanks de premium prijs is zijn reinigingsvermogen en geavanceerde functies maken het een uitstekende keuze voor wie superieure reinigingsprestaties belangrijk vindt. Voor huisdiereigenaren en mensen met pluche tapijten is de deskundigheid van de Roomba S9 Plus in het verwijderen van dierenharen en krachtige zuigkracht een overtuigende optie. Maar voor prijsbewuste consumenten kunnen andere robotstofzuigers tegen lagere prijzen een meer kosteneffectief alternatief bieden, zoals benadrukt door Tom's Guide.

Samengevat is de iRobot Roomba S9 Plus een hoogwaardige robotstofzuiger die uitblinkt in het verwijderen van dierenharen en het reinigen van pluche tapijten. Zijn geavanceerde functies, waaronder zelfreinigende capaciteit, geavanceerde mapping technologie en superieure reinigingsprestaties, maken het een waardevolle investering voor huiseigenaren die een eersteklas reinigingservaring zoeken. Maar de premium prijs en doorlopende investering voor vervangende zakken zijn belangrijke overwegingen voor potentiële kopers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Kosteneffectief met geavanceerde lasermapping: Wyze Robot Vacuum

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wyze Robot Vacuum

 • list plusUitstekende reinigingsprestaties

Nadelen Wyze Robot Vacuum

 • list plusOntbreken van een dweilbevestiging
 • list plusWellicht niet zo multifunctioneel als sommige concurrenten

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.75
Ik ben de Wyze Robotstofzuiger, een krachtpatser die hoogwaardige reinigingsprestaties biedt tegen een aantrekkelijke prijs. Dankzij geavanceerde LIDAR-mappingtechnologie navigeer en reinig ik efficiënt kamers met precisie. Met een krachtige middenborstel en 2100Pa zuigkracht kan ik moeiteloos verschillende oppervlakken, van hardhout tot tapijten, aan. Uit laboratoriumtests blijkt dat ik een opmerkelijke gemiddelde opname van 92,73% behaal, waarmee ik concurrenten zoals de Proscenic M6 Pro en de Eufy G30 Edge overtreff, en bijna gelijk presteer aan de Neato D4 en de Roborock S4 Max.

Mijn opvallende kenmerken zijn mijn zeven sets sensoren en LIDAR-technologie, waardoor ik uitgebreide kamermapping en obstakeldetectie mogelijk maak. Gebruikers kunnen profiteren van app-bediening om "No go zones" te creëren en eenvoudig schoonmaakbeurten in te plannen. Mijn vermogen om oneffen oppervlakken te navigeren wordt versterkt door mijn vierwielaandrijving, terwijl mijn compatibiliteit met Alexa moeiteloze spraakbediening mogelijk maakt. Bovendien integreer ik naadloos met de WYZE Cam Pan v3, waardoor ik een holistische oplossing bied voor thuisbewaking en schoonmaak.

Volgens Tom's Guide heeft mijn ontwerp een strakke en premium uitstraling, met een heldere stofbak voorzien van een HEPA-filter. Ik deel ook hetzelfde dock als de Proscenic M6 Pro, wat bijdraagt aan mijn gemak en bruikbaarheid. Bovendien heeft Vacuum Wars, een gerespecteerde autoriteit op dit gebied, de Wyze Robotstofzuiger geprezen en gesuggereerd dat het een bestverkochte robotstofzuiger kan worden.

Hoewel ik indrukwekkende reinigingsprestaties en geavanceerde functies bied, mis ik een dweilbevestiging, een functie die bij sommige concurrenten wel aanwezig is. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een multifunctioneel reinigingsapparaat. Desondanks maken mijn aantrekkelijke prijs en robuuste prestaties mij tot een overtuigende keuze voor degenen die efficiënt stofzuigen willen prioriteren.

In de wereld van betaalbare robotstofzuigers onderscheid ik me als een geduchte concurrent, met geavanceerde functies, opmerkelijke reinigingsprestaties en naadloze integratie met slimme thuisnetwerken. Mijn precisieschoonmaak, mappingtechnologie en krachtige zuigkracht maken mij uniek in mijn categorie, waardoor ik een verleidelijke optie ben voor degenen die een hoogwaardige en betaalbare robotstofzuiger zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. Roborock S8 Pro Ultra

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roborock S8 Pro Ultra

 • list plusVolledige reinigingservaring met stofzuigen, dweilen, automatisch legen en zelfreinigende mogelijkheden
 • list plusGeavanceerde mapping en kamer-specifieke aanpassingsopties
 • list plusZelfreinigende en hete-lucht droogfunctie in het RockDock Ultra dockingstation

Nadelen Roborock S8 Pro Ultra

 • list plusKan moeite hebben met grotere rommel en morsen
 • list plusHogere prijs kan minder toegankelijk zijn voor prijsbewuste consumenten
 • list plusAf en toe prestatiebeperkingen

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
8.97
Gebruiksgemak
9.84
De Roborock S8 Pro Ultra is een hoogwaardige robotstofzuiger die een uitgebreide reinigingservaring biedt met zijn stofzuig-, dweil-, automatisch leegmakend en zelfreinigend vermogen. Met 3D obstakelvermijding en nauwkeurige mapping biedt het efficiënte en handsfree reiniging. Het RockDock Ultra-dockingstation biedt zelfreiniging en warme luchtdroging, waardoor onderhoudsbehoeften worden verminderd. De stofzuiger vermijdt effectief obstakels en handelt puin af, hoewel hij moeite kan hebben met grotere rommel en grotere morsingen. De dweilfunctie is efficiënt voor kleinere vlekken. Met een prijs van $1.599 / AU$2.699 is het een dure maar effectieve optie om vloeren sprankelend schoon achter te laten.

Volgens TechRadar blinkt de Roborock S8 Pro Ultra uit in het bieden van nauwkeurige mapping en eenvoudige bediening via de bijbehorende app. De stofzuiger vermijdt effectief obstakels en handelt puin af, maar heeft moeite met grotere rommel. De dweilfunctie is efficiënt voor kleinere vlekken, maar niet voor grotere morsingen. Het RockDock Ultra-dockingstation biedt zelfreiniging en warme luchtdroging, waardoor onderhoudsbehoeften worden verminderd. Ondanks de hogere prijs valt hij op door zijn handsfree reinigingsmogelijkheden.

HowToGeek benadrukt de eenvoud van het ontwerp en het uitpakproces van de Roborock S8 Pro Ultra. De app maakt het mogelijk om te plannen, op afstand te bedienen en te mappen, hoewel de mappingfunctie wat kieskeurig kan zijn. Het biedt ook verschillende aanpassingsopties voor reinigingssessies, waaronder de mogelijkheid om modi voor individuele kamers aan te passen en de zuigkracht en schrobbelintensiteit aan te passen. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals het onvermogen om de WashVac-routine in de app te selecteren, is de prestatie van de stofzuiger af en toe effectief en is het onderhoud grotendeels handsfree.

De Roborock S8 Pro Ultra positioneert zich als een premium optie op de markt en biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden. Zijn geavanceerde mapping en kamerspecifieke aanpassingsopties onderscheiden hem van vele andere robotstofzuigers. De hogere prijs kan het echter minder toegankelijk maken voor prijsbewuste consumenten. In vergelijking met andere robotstofzuigers in dezelfde prijsklasse presteert de Roborock S8 Pro Ultra goed op het gebied van uitgebreide reinigingsfuncties en geavanceerde technologie.

Kortom, de Roborock S8 Pro Ultra is een dure maar effectieve optie voor wie op zoek is naar een handsfree reinigingservaring. Zijn geavanceerde mapping, kamerspecifieke aanpassing en zelfreinigende mogelijkheden maken het een opvallende keuze voor gebruikers die gemak en efficiëntie prioriteren. De hogere prijs en af en toe prestatiebeperkingen maken het echter meer geschikt voor mensen die premium functies boven budgetoverwegingen stellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

7. Eufy RoboVac 11S Max

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Eufy RoboVac 11S Max

 • list plusHet slanke ontwerp maakt schoonmaken onder meubels mogelijk
 • list plusKrachtige zuigkracht voor het verzamelen van fijnstof en groot vuil
 • list plusConcurrerend geprijsd op $249

Nadelen Eufy RoboVac 11S Max

 • list plusKan moeite hebben met tapijten met een middelhoge tot hoge pool
 • list plusNiet geschikt voor het reinigen van trappen, auto's of werkplaatsen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.15
Gebruiksgemak
9.24
Ik ben de Eufy RoboVac 11S Max, een slanke en efficiënte robotstofzuiger die indruk maakt met zijn slanke ontwerp en krachtige zuigkracht. Mijn opvallende kenmerk is mijn vermogen om onder meubels te reinigen, waardoor ik perfect ben voor gebruikers die waarde hechten aan grondige reiniging op moeilijk bereikbare plekken. Volgens Wired is "het stil, nooit veel luider dan het piepje van een magnetron, en laag genoeg om onder de meeste meubels te passen." Ik bied drie vermogensniveaus en vier reinigingsmodi, waardoor gebruikers flexibiliteit hebben bij het aanpassen van hun reinigingsvoorkeuren.

De 11S Max is een upgrade van de 11S, met een krachtigere zuigmotor voor verbeterde dieptereinigingsprestaties. Met een zuigkracht van 1300Pa verzamel ik effectief fijnstof en grotere vuildeeltjes van harde vloeren. Het kan echter moeite hebben met middelgrote en dikke tapijten, zoals opgemerkt door TechRadar. Deze beperking wordt gecompenseerd door mijn effectiviteit in het reinigen van kale vloeren en laagpolige tapijten. Ik ben geschikt voor lichte dagelijkse reiniging van grote oppervlakken en bied een programmeerbare timer voor handig plannen.

Ik ben scherp geprijsd op $249 en een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare, mid-range robotstofzuiger. Mijn compacte en lichtgewicht ontwerp maakt manoeuvreren probleemloos, terwijl mijn 0,6-liter stofbak een goede capaciteit biedt voor het verzamelen van vuil. De Consumer Reports noemt mijn "verbeterde dieptereinigingsprestaties" als een belangrijk hoogtepunt.

In vergelijking met mijn voorganger, adresseert de 11S Max de behoefte aan krachtigere zuigkracht en bedient gebruikers met diverse reinigingseisen. Hoewel ik misschien niet geavanceerde functies heb die aanwezig zijn in duurdere modellen, maakt mijn efficiëntie in het verzamelen van fijnstof en grotere vuildeeltjes samen met mijn betaalbare prijs mij een sterke concurrent in de mid-range robotstofzuigermarkt. Zoals Rtings zegt, "De Eufy RoboVac 11S Max is een redelijk goed gebouwde robotstofzuiger geschikt voor kale vloeren, laagpolig tapijt en hoogpolig tapijt."

Wat betreft beperkingen, de 11S Max is misschien niet de ideale keuze voor mensen met dikke tapijten of specifieke reinigingsbehoeften zoals trappen, auto's of werkplaatsen, omdat dit niet waarvoor ik ben ontworpen. Maar voor lichte dagelijkse reiniging en onderhoud op verschillende vloertypen, schittert de Eufy RoboVac 11S Max als een betrouwbare en kosteneffectieve optie. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Yeedi Mop Station Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Yeedi Mop Station Pro

 • list plusGeavanceerde dweilmogelijkheden
 • list plusZelfreinigend station en grote tanks
 • list plusKrachtige zuigkracht

Nadelen Yeedi Mop Station Pro

 • list plusMoeite met hardnekkig vuil
 • list plusEenvoudige app-interface
 • list plusBeperking om slechts \'n kaart op te slaan

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.7
Ik ben zeer enthousiast over de Yeedi Mop Station Pro, een opvallende robotstofzuiger en -dweilmachine die geavanceerde functies biedt voor een verhoogde prestatie. Met een prijs onder de $600 is het een topapparaat dat zeer zelfvoorzienend is, dankzij zijn zelfreinigende station en grote tanks. Volgens TechRadar "verzamelt de stofzuiger effectief vuil en is de dweil goed voor schoonmaken." Echter, kan het moeite hebben met hardnekkige resten en dweilt niet helemaal tot aan de plinten. De installatie is eenvoudig, met de meeste functies toegankelijk via de app, maar het vereist regelmatig onderhoud, inclusief het legen van de bakken en het reinigen van de filters.

Een opvallende eigenschap van de Yeedi Mop Station Pro is de focus op automatisch dweilen met uitstekende prestaties. Het heeft een krachtige zuigkracht en reinigt automatisch zijn dweilpads, wat het onderscheidt van zijn voorgangers. Trusted Reviews merkt op: "De aparte bakken voor droog en nat reinigen, samen met de mogelijkheid om slechts één plattegrond op te slaan, worden als nadelen genoemd." De robot maakt gebruik van visuele SLAM via een camera voor navigatie en maakt verbinding met Wi-Fi via de Yeedi app. Echter, de interface van de app wordt als meer basic beschouwd in vergelijking met vergelijkbare modellen. Hoewel de dweilfunctie effectief is, kan de beperking om slechts één plattegrond op te slaan het minder geschikt maken voor huizen met meerdere verdiepingen.

In vergelijking met de Yeedi Cube biedt de Mop Station Pro een meer high-end ervaring, terwijl de Cube een budgetvriendelijke optie is. De Cube, geprijsd op $699, heeft zijn eigen sterke punten, zoals een handsfree stofzuig- en dweilervaring, een zuigkracht van 4300Pa, en visuele en laserfusienavigatie. Echter, heeft het wat eigenaardigheden, zoals problemen met virtuele mapping en een complexe installatie. Beide modellen bieden basisstations voor zelfreiniging, maar de Mop Station Pro valt op met geavanceerde dweilfuncties en een iets lagere prijs.

Hoewel de Yeedi Mop Station Pro tal van sterke punten heeft, waaronder zijn zelfvoorzienendheid en geavanceerde dweilmogelijkheden, heeft het ook wat beperkingen, zoals moeite met hardnekkige resten en een basisinterface van de app. Uiteindelijk, voor degenen die op zoek zijn naar een high-end robotstofzuiger met geavanceerde dweilmogelijkheden tegen een aantrekkelijke prijs, is de Yeedi Mop Station Pro een overtuigende keuze. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Efficiënt in het wassen van harde vloeren en het navigeren door krappe ruimtes: Eufy Clean G40 Hybrid

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Eufy Clean G40 Hybrid

 • list plusKrachtige zuigkracht en zelfreinigende functie, ideaal voor huishoudens met huisdieren.
 • list plusCombineert stofzuigen en dweilen, waardoor het een uitgebreide reinigingsoplossing biedt.
 • list plusBetaalbare prijs en dubbele functionaliteit geven het een concurrentievoordeel.

Nadelen Eufy Clean G40 Hybrid

 • list plusMist enkele high-end functies die aanwezig zijn in premium modellen.
 • list plusGebrek aan geavanceerde navigatie.
 • list plusDe grootte van de stofcontainer kan een beperking zijn.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
9.15
De Eufy Clean G40 Hybrid robotstofzuiger is een veelzijdige en betaalbare optie die ideaal is voor huisdierenbezitters en mensen die gemak zoeken in het schoonmaken. Met zijn krachtige zuigkracht en zelfreinigende functie is het een aanrader voor huishoudens met huisdieren. De toevoeging van mapping, robotnavigatie en een zelfreinigende basis tegen een redelijke prijs maakt het een aantrekkelijke keuze voor prijsbewuste consumenten. De G40 Hybrid valt op door zijn combinatie van stofzuigen en dweilen, wat het onderscheidt van zijn voorgangers en concurrenten. Deze multifunctionaliteit maakt het geschikt voor mensen met opgeruimde leefruimtes en drukke schema's, en biedt zowel gemak als efficiëntie.

In vergelijking met zijn tegenhangers biedt de G40 Hybrid een competitief voordeel door zijn betaalbaarheid en dubbele functionaliteit. Terwijl het misschien niet de meest geavanceerde functies heeft, onderscheidt het zich op de markt door naadloos te kunnen schakelen tussen stofzuigen en dweilen. De G40 Hybrid excelleert als een betaalbare optie met dubbele stofzuig- en dweilmogelijkheden, waardoor het een overtuigende keuze is voor huisdierenbezitters en mensen die een veelzijdige schoonmaakoplossing zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

10. iRobot Roomba i3 Evo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen iRobot Roomba i3 Evo

 • list plusBudgetvriendelijke self-emptying dock
 • list plusSterke zuigkracht op verschillende vloertypes
 • list plusSystematische schoonmaakbenadering

Nadelen iRobot Roomba i3 Evo

 • list plusKan wat vuil achterlaten op diepe tapijten
 • list plusMoeite om hetzelfde niveau van reinheid op diepe tapijten te bereiken
 • list plusNiet zo effectief op diepe tapijten als op andere oppervlakken

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.63
Functionaliteit
8.99
Gebruiksgemak
8.89
Ik ben enthousiast over de iRobot Roomba i3 EVO vanwege zijn betaalbare zelfreinigende dock, dat een sterke prijs-kwaliteitverhouding biedt. Met een prijs van $599,99 of $399,99 zonder dock, is het een aantrekkelijke optie voor wie een betaalbare maar efficiënte robotstofzuiger zoekt. De Clean Base, met wegwerpstofzakken die ongeveer 60 dagen meegaan, is vooral gunstig voor mensen met allergieën, omdat het 99% van pollen en schimmels opvangt. De systematische reinigingsroute en krachtige zuigkracht zijn opmerkelijk en pakken effectief vuil en dierenharen aan op verschillende soorten vloeren, terwijl de rubberen vloerborstels zorgen voor een effectieve reiniging. Het is echter vermeldenswaard dat op diepe tapijten mogelijk wat vuil achterblijft. "De iRobot Roomba i3 EVO is verkrijgbaar in twee versies, waarbij de i3+ EVO inclusief de Clean Base voor automatische afvalverwijdering aan verschillende gebruikersbehoeften voldoet."

Het ontwerp van de iRobot Roomba i3 EVO, met een lichtgrijze buitenste cirkel met textuurdetails en matzwarte zijkanten, plaatst het qua formaat tussen de Roomba 675 en de i7. Het deelt vervangingsonderdelen met de Roomba i7, wat de compatibiliteit en het onderhoudsgemak benadrukt. De evolutie van dit model maakt het uitstekend in autonome afvalverwijdering, een functie die doorgaans wordt geassocieerd met duurdere modellen, waardoor het een overtuigende keuze is voor wie gemak zoekt van een zelfreinigende dock zonder het premium prijskaartje. "De iRobot Roomba i3+ biedt het gemak van een zelfreinigende dock tegen een meer toegankelijke prijs, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor prijsbewuste consumenten."

In vergelijking met zijn voorgangers vertoont de Roomba i3 EVO bewonderenswaardige obstakeldetectie, waarbij het efficiënt om meubels en muren navigeert. Niettemin presteert het iets minder op diepe tapijten, waar het moeite heeft om hetzelfde niveau van reinheid te bereiken als op andere vloertypen. Hoewel dit voor sommige gebruikers een beperking kan zijn, maken de algehele prestaties en systematische reinigingsaanpak het tot een sterke concurrent in het middensegment van robotstofzuigers. "De iRobot Roomba i3 EVO maakt indruk met zijn obstakeldetectie en systematische reiniging, hoewel het mogelijk niet hetzelfde niveau van effectiviteit levert op diepe tapijten als op andere oppervlakken."

In vergelijking met zijn concurrenten valt de iRobot Roomba i3 EVO op vanwege zijn betaalbare zelfreinigende dock en sterke zuigkracht op verschillende vloertypen. Voor wie echter de prestaties op diepe tapijten prioriteert, bieden andere modellen mogelijk een meer passende oplossing. Kortom, de i3 EVO biedt een aantrekkelijke balans tussen betaalbaarheid en prestaties, waardoor het een solide keuze is voor gebruikers die een veelzijdige en betaalbare robotstofzuiger zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Robotstofzuigers. Er zijn namelijk 1087 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!