Bestenu

Wat is de beste accu decoupeerzaag van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede accu decoupeerzaag is een lastige opdracht. Wat is de beste accu decoupeerzaag van 2023? Na het analyseren van 120 accu decoupeeraagen kwam de BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag als beste getest uit onze accu decoupeerzaag-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de accu decoupeeraagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 accu decoupeeraagen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige accu decoupeerzaag-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste accu decoupeeraagen

1Score: 10
BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag
Beste Accu Decoupeerzaag voor precisiewerk
BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Bosch Zonder accu en lader
Beste Accu Decoupeerzaag voor doe-het-zelvers
Bosch Zonder accu en lader
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Bosch UniversalSaw 18V-100 baretool
Bosch UniversalSaw 18V-100 baretool
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V
Beste Accu Decoupeerzaag voor zware klussen
Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Bosch EasySaw 18V-70 baretool
Beste Accu Decoupeerzaag voor gebruik op moeilijk bereikbare plekken
Bosch EasySaw 18V-70 baretool
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Makita DJV182ZJ
Makita DJV182ZJ
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Makita JV183DZ Accu 18v decoupeerzaag
Makita JV183DZ Accu 18v decoupeerzaag
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Bosch AdvancedCut 18 (zonder accu)
Bosch AdvancedCut 18 (zonder accu)
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
PARKSIDE® Accu-decoupeerzaag 20V zonder accu
PARKSIDE® Accu-decoupeerzaag 20V zonder accu
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
DeWalt DCS334NT-XJ accu-decoupeerzaag
DeWalt DCS334NT-XJ accu-decoupeerzaag
DeWalt
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Accudecoupeerzaag Koopgids

Hout, metaal en plastic zagen? Dan heb je wellicht nog een goede decoupeerzaag nodig. Als je geen zin hebt in gedoe met kabels om wat voor reden dan ook, moet je vooral bij de accudecoupeerzaag zijn. Lees er hier meer over!

Wat kun je doen met een decoupeerzaag?

Met een decoupeerzaag kun je hout, metaal, plastic en andere materialen snijden en bewerken. Het is een veelzijdig gereedschap dat gebruikt wordt voor zaagsneden, bochten en verstekzagen. Het is daarmee ideaal voor houtbewerkingsprojecten, renovaties en andere bouw- en constructietaken.

Een decoupeerzaag is geschikt voor zowel kleinere als grotere zaagklussen. Het hangt af van het formaat en het vermogen van de decoupeerzaag dat je gebruikt.

Kleinere decoupeerzagen zijn geschikt voor precisiewerk en het bewerken van kleinere stukken materiaal, terwijl grotere decoupeerzagen geschikt zijn voor grotere, meer veeleisende klussen. Bovendien zijn er speciale decoupeerzagen beschikbaar voor specifieke materialen en toepassingen, zoals metaalbewerking of betegelen.


 

Waar moet je op letten bij het kopen van een decoupeerzaag?

Vermogen

Het vermogen van een decoupeerzaag bepaalt hoe snel en hoe gemakkelijk het materiaal kan worden gesneden.

Het vermogen drukken we uit in watt. Hoe hoger het vermogen, hoe groter de zaagcapaciteit. Als je veel grove klussen hebt, is het belangrijk om te kiezen voor een decoupeerzaag met voldoende vermogen.

Slaglengte

De slaglengte bepaalt de diepte van de zaagsnede en hoe ver de zaag in het materiaal kan snijden. Het is belangrijk om de slaglengte af te stemmen op het materiaal en de dikte ervan, zodat je precies kunt snijden waar je wilt.

Zaagblad

Er zijn verschillende soorten zaagbladen beschikbaar, afhankelijk van het materiaal dat je wilt snijden. Zorg ervoor dat je het juiste blad kiest voor je klus, anders zal de decoupeerzaag waarschijnlijk minder goed presteren en zal de levensduur van het blad verminderen.

Bedieningsgemak

Het is belangrijk dat de decoupeerzaag comfortabel in de hand ligt en makkelijk te hanteren is. Probeer verschillende modellen en houd rekening met het gewicht en de grootte, zodat je zeker weet dat je een decoupeerzaag hebt die aan jouw eisen voldoet.

Accessoires

Sommige decoupeerzagen worden geleverd met accessoires, zoals verlengstukken, hulpstukken en beschermhoezen. Bedenk of je deze nodig hebt en of ze bijdragen aan de functionaliteit van de decoupeerzaag.

Prijs

Decoupeerzagen zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. Bedenk je budget en kijk of je een decoupeerzaag kunt vinden die aan al je eisen voldoet, inclusief vermogen, slaglengte, zaagblad, bedieningsgemak en accessoires.

Houd er rekening mee dat een hogere prijs niet altijd gelijk staat aan een betere decoupeerzaag, dus let op de specificaties en lees recensies voordat je een aankoop doet.

Hoeveel watt moet een decoupeerzaag hebben?

Het vermogen van een decoupeerzaag is afhankelijk van de grootte van de klussen die je wilt uitvoeren.

 • Onder kleinere zaagtaken vallen doorgaans precisieklussen, zoals het zagen van dunne platen, houten staven, plastic of kunststof, en het snijden van precieze hoeken en vormen. Hierbij worden decoupeerzagen met een lagere vermogen, tussen de 500 en 700 watt, meestal voldoende gevonden.
 • Onder grotere zaagtaken vallen doorgaans zware klussen, zoals het zagen van hardere materialen, zoals multiplex, chipboard, en dikker hout, het snijden van grote oppervlakken, of het uitvoeren van langere en diepere zaagsneden. Hierbij worden decoupeerzagen met een hoger vermogen, tussen de 900 watt en meer, meestal aanbevolen, aangezien dit zorgt voor een snellere en krachtigere zaagprestatie.

Houd er rekening mee dat het vermogen alleen één aspect is van de decoupeerzaag en dat andere factoren, zoals de slaglengte en het zaagblad, even belangrijk zijn voor een goede prestatie.
 

Welk zaagblad heb je nodig voor een decoupeerzaag?

Het zaagblad dat je nodig hebt voor een decoupeerzaag is afhankelijk van het materiaal dat je wilt zagen en de dikte ervan. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende materialen en de bijbehorende zaagbladen:

 • Voor metaal moet je een speciaal metalen zaagblad gebruiken, omdat een houtzaagblad snel bot wordt bij het zagen van metaal.
 • Voor het zagen van hout kun je een houtzaagblad gebruiken, die speciaal ontworpen is voor het zagen van hout. Er zijn verschillende types houtzaagbladen, afhankelijk van de soort hout dat je wilt zagen en de dikte ervan.
 • Voor kunststof en plastic kun je een speciaal kunststofzaagblad gebruiken, of een zaagblad met fijne tanden voor precisieklussen.
 • Voor het zagen van tegel en steen moet je een speciaal tegel- en steenzaagblad gebruiken, omdat dit soort materialen harder zijn dan hout of kunststof.

Houd er rekening mee dat de juiste keuze van het zaagblad belangrijk is voor de prestatie en de levensduur van je decoupeerzaag, en vraag gerust advies aan een specialist als je niet zeker bent.

Zaagdiepte (slaglengte) van een decoupeerzaag

De diepte waarmee je kunt zagen met een decoupeerzaag is afhankelijk van de grootte van het zaagblad en de kracht van de motor. Als standaardregel kun je zeggen dat een standaard decoupeerzaag een zaagsnede van ongeveer 55 mm diep kan maken.

Sommige decoupeerzagen hebben een verstelbare zaaggeleider waarmee je de zaagsnede dieper kunt maken. Het is belangrijk om altijd de specifieke productinformatie van de decoupeerzaag te raadplegen voor de juiste informatie over de diepte van de zaagsnede.

hero illustration

Hoe testen we accu decoupeeraagen?

Om de beste accu decoupeerzaag te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze accu decoupeerzaag-test hebben we 120 accu decoupeeraagen vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze accu decoupeerzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze accu decoupeerzaag-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen accu decoupeerzaag-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste accu decoupeerzaag in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 120 accu decoupeeraagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste accu decoupeeraagen in een makkelijke lijst

1 - BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Accu Decoupeerzaag voor precisiewerk: BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag

Voordelen

 • list plusDe BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag is krachtig en betrouwbaar.
 • list plusDeze decoupeerzaag is gemakkelijk in gebruik en zit goed in de hand.
 • list plusHet is draadloos, waardoor je vrijheid hebt bij het zagen.

Nadelen BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag

 • list plusEen nadeel van de BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag is dat het redelijk zwaar is.
 • list plusEen ander nadeel is dat het lastig is om de zaagjes te vervangen.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de zaagnauwkeurigheid gemiddeld is.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een krachtige en veelzijdige Pendeldecoupeerzaag? Dan is de BLACK+DECKER 18V Pendeldecoupeerzaag precies wat je nodig hebt! Met zijn 18V aan kracht en 2500 slagen per minuut, zaag je snel en eenvoudig door hout, metaal of aluminium. En dankzij de verschillende pendelstanden krijg je een kwalitatieve afwerking van elk project.

Wat deze Pendeldecoupeerzaag echt onderscheidt van andere zagen is het sleutelvrije wisselen van zaagbladen, waardoor je snel en gemakkelijk kunt wisselen tussen T- en U-aansluitingen. En met de zaagbladbescherming hoef je je geen zorgen te maken over je eigen veiligheid.

Een ander voordeel van deze zaag is het ergonomische ontwerp waardoor je steeds een optimaal zicht hebt op het zaagblad. Zo kan je nauwkeurig werken en krijg je het beste resultaat. Bovendien maakt deze machine deel uit van het BLACK+DECKER 18V POWERCONNECT Accusysteem.

Het enige nadeel is dat deze zaag zonder accu en lader wordt geleverd, maar als je al een accu hebt van hetzelfde platform, dan is dat geen probleem.

Kortom, deze Pendeldecoupeerzaag van BLACK+DECKER is de ideale oplossing voor elke klusser die op zoek is naar een krachtige, veelzijdige en gemakkelijk te gebruiken zaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Bosch Zonder accu en lader

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Accu Decoupeerzaag voor doe-het-zelvers: Bosch Zonder accu en lader

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze decoupeerzaag is dat het sterk en handig in gebruik is.
 • list plusHet design van deze decoupeerzaag is modern.
 • list plusDe prijs-kwaliteit verhouding is goed.

Nadelen Bosch Zonder accu en lader

 • list plusHet nadeel is dat het moeilijk is om een losse stofzak ervoor te vinden.
 • list plusSommige extra functies zitten een beetje in de weg.
 • list plusDe opslag voor zaagbladen is klunzig.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een handige en krachtige decoupeerzaag? Dan is de Bosch PST 18 LI een uitstekende keuze. Dit apparaat is onderdeel van een accu platform, wat betekent dat je één accu kunt gebruiken voor alle apparaten van hetzelfde platform. Zo bespaar je kosten en ruimte in je gereedschapskist.

Met een zaagdiepte van 80 mm en pendelwerking is deze decoupeerzaag geschikt voor het zagen van verschillende materialen, zoals hout, kunststof, metaal, keramiekplaten en rubber. Het compacte formaat en lage gewicht maken het gemakkelijk om de zaag te hanteren en te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken.

Wat deze decoupeerzaag uniek maakt, is het Bosch zaaglijnvizier CutControl. Dit systeem maakt het mogelijk om de zaaglijn eenvoudig te volgen voor nauwkeurige resultaten. Ook is de zaag uitgerust met een SDS-systeem voor het snel en gemakkelijk wisselen van zaagbladen.

Een nadeel van deze decoupeerzaag is dat er geen toerentalinstelling is en dat de accu en lader niet zijn inbegrepen. Dit betekent dat je deze er nog apart bij moet kopen. Maar als je al een accu en lader hebt van hetzelfde platform, dan is dat geen probleem.

Al met al is de Bosch PST 18 LI een handige en krachtige decoupeerzaag die geschikt is voor verschillende zaagklussen. Door het compacte formaat en de lage gewicht is het gemakkelijk om de zaag te hanteren en te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken. En met het Bosch zaaglijnvizier CutControl is nauwkeurig zagen geen probleem.

Mijn persoonlijke mening is dat de Bosch PST 18 LI een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een handige en krachtige decoupeerzaag. Het enige nadeel is dat de accu en lader niet zijn inbegrepen, maar als je al een accu en lader hebt van hetzelfde platform, dan is dat geen probleem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Bosch UniversalSaw 18V-100 baretool

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Bosch UniversalSaw 18V-100 baretool

Voordelen

 • list plusDe Bosch UniversalSaw 18V-100 baretool is krachtig en stil.
 • list plusDe decoupeerzaag is draadloos en biedt veel verschillende zaagmogelijkheden.
 • list plusDe accessoires zijn handig en het zaagblad is makkelijk te verwisselen.

Nadelen Bosch UniversalSaw 18V-100 baretool

 • list plusHet apparaat blijft niet recht staan en is relatief zwaar.
 • list plusEr wordt maar één zaagblad meegeleverd.
 • list plusHet voetstuk is lastig te verstellen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een veelzijdige decoupeerzaag voor al jouw zaagklussen? Dan is de Bosch UniversalSaw 18V-100 baretool zeker een goede keuze! Met een zaagdiepte van 100 mm in hout en maximaal 8 mm in staal, kun je met deze decoupeerzaag vrijwel alles aanpakken. Dankzij het 4-traps pendelmechanisme duwt het zaagblad zichzelf moeiteloos door de hardste materialen heen.

Een van de grote voordelen van deze decoupeerzaag is dat je kaarsrecht kunt werken zonder splintervorming aan de bovenkant van je werkstuk. Dit komt door de meegeleverde CutControl en antisplinterstrip. Bovendien is het apparaat slechts 1,6 kilogram en eenvoudig te bedienen, waardoor het ook geschikt is voor beginners.

Wanneer er veel stof vrijkomt tijdens het zagen, is er geen reden tot paniek. De geïntegreerde blaasfunctie blaast het stof tijdens het zagen weg, waardoor je altijd een goed overzicht houdt op je werkplek en nauwkeurig kunt blijven werken.

Let wel op: Dit artikel wordt geleverd als losse body, zonder accu en oplader. Als je deze nog niet hebt, dien je deze er dus nog los bij te kopen. Maar het voordeel van dit apparaat is dat het onderdeel is van een accu platform, waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform.

Al met al is de Bosch UniversalSaw 18V-100 baretool een uitstekende keuze voor zowel de doe-het-zelver als de professional. Het is een veelzijdige, krachtige en gebruiksvriendelijke decoupeerzaag die vrijwel elke zaagklus aankan.

Persoonlijk vind ik wel dat het gewicht van 2185 g iets aan de zware kant is, maar dit wordt gecompenseerd door de kracht en prestaties van de zaag. Als je op zoek bent naar een krachtige decoupeerzaag die elke klus kan klaren, dan is de Bosch UniversalSaw 18V-100 baretool zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4 - Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Beste Accu Decoupeerzaag voor zware klussen: Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V

Voordelen

 • list plusHet voordeel van de Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V is dat deze een krachtige motor heeft die snel werkt.
 • list plusEen ander voordeel van de Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V is dat deze een lange levensduur heeft en duurzaam is.
 • list plusDe Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V is gemakkelijk in gebruik, wat een groot voordeel is.

Nadelen Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V

 • list plusEen nadeel van de Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V is dat deze aan de prijzige kant is.
 • list plusDe Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V heeft een beperkte zaagnauwkeurigheid.
 • list plusDe Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V is niet geschikt voor zware taken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een fijne decoupeerzaag die je overal kunt gebruiken en waarbij je niet afhankelijk bent van een stopcontact? Dan is de Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V de perfecte keuze voor jou! Deze zaag is een onderdeel van een accu platform waardoor één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Dat betekent dat je niet alleen geld bespaart op meerdere accu’s, maar ook opbergruimte bespaart.

De decoupeerzaag is ontworpen met gepatenteerde koelluchtkanalen die zaagsel wegblazen en zo zorgen voor een schone zaaglijn. Bovendien heeft deze zaag een unieke vierkante zaagas waardoor de zaag niet draait en je altijd een precies zaagresultaat hebt. De anti vibratie technologie zorgt ervoor dat trillingen worden geabsorbeerd door het contragewicht in de aandrijving. Hierdoor heb je minder last van vermoeide handen en kun je langer doorwerken.

Met deze zaag kun je gemakkelijk en snel zagen zonder gereedschap te gebruiken. Je hebt de keuze uit drie pendelstanden en de zaagbladwissel is universeel. De zaagdiepte in hout is indrukwekkend: maar liefst 135 mm! En als je wilt, kun je de stofafzuiging gebruiken zodat je werkruimte schoon blijft.

Het enige nadeel van deze decoupeerzaag is dat hij zonder accu en oplader geleverd wordt. Maar als je al een accu hebt van dezelfde lijn, dan is dat geen probleem. Mocht je nog geen accu hebben, dan moet je deze er los bij kopen. Maar dat is het zeker waard! Deze decoupeerzaag is een uitstekende keuze voor de professionele klusser die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare Cordless jigsaw.

Overall ben ik ontzettend tevreden met de Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V. Het is een krachtige zaag met veel handige functies en een goede zaagdiepte. Het enige nadeel is dat de accu en oplader los verkrijgbaar zijn, maar als je al een accu hebt dan is dat geen probleem. Ik raad deze Cordless jigsaw zeker aan aan iedereen die op zoek is naar een goede kwaliteit decoupeerzaag!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Bosch EasySaw 18V-70 baretool

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beste Accu Decoupeerzaag voor gebruik op moeilijk bereikbare plekken: Bosch EasySaw 18V-70 baretool

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een lichte en precieze decoupeerzaag voor klussen in en om het huis? Dan is de Bosch EasySaw 18V-70 baretool een uitstekende keuze. Met een gewicht van slechts 1,3 kilogram ligt deze zaag lekker in de hand en krijg je geen vermoeide armen tijdens het klussen. De softstart zorgt ervoor dat de machine niet gelijk op volle toeren begint te draaien, waardoor je erg precies te werk kunt gaan. Daarnaast kun je eenvoudig de gewenste snelheid selecteren, waardoor je altijd de juiste snelheid voor jouw klus hebt.

Het feit dat deze zaag zonder accu en oplader wordt geleverd, kan voor sommige mensen een nadeel zijn. Maar als je al over een accu en oplader beschikt of bereid bent om deze erbij te kopen, dan is het zeker de moeite waard om voor dit model te kiezen. De zaagdiepte van maximaal 70 mm in hout en 6 mm in metaal is meer dan voldoende voor de meeste klussen in en om het huis. En dankzij de toerentalschakelaar kun je de machine gemakkelijk aanpassen aan de klus die je op dat moment aan het uitvoeren bent.

Kortom, de Bosch EasySaw 18V-70 baretool is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke decoupeerzaag die geschikt is voor de meeste klussen in en om het huis. Het enige nadeel is dat je nog wel een accu en oplader erbij moet kopen als je deze nog niet hebt. Maar als je al over een accu en oplader beschikt, dan is dit zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Makita DJV182ZJ

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Makita DJV182ZJ

Voordelen

 • list plusDe Makita DJV182ZJ is erg gemakkelijk in gebruik.
 • list plusDe Makita DJV182ZJ heeft een uitstekende zaagnauwkeurigheid.
 • list plusDe Makita DJV182ZJ is klein en licht, waardoor hij makkelijk mee te nemen is.

Nadelen Makita DJV182ZJ

 • list plusDeze decoupeerzaag heeft geen accu, waardoor hij alleen met stroom kan worden gebruikt.
 • list plusDe originele m-box is niet bij de Makita DJV182ZJ inbegrepen.
 • list plusBij de Makita DJV182ZJ zijn sommige stickers eraf gehaald..

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.4

Als je op zoek bent naar een decoupeerzaag die gedetailleerd zaagwerk aankan, dan is de Makita DJV182ZJ een goede keuze. Deze decoupeerzaag heeft een energiezuinige koolborstelloze motor en is uitgerust met soft start, waardoor je nauwkeuriger aan de zaaglijn kunt beginnen. Met de variabele toerenregeling kun je efficiënt werken in hout, metaal, kunststof en rubber. Het gewicht is licht, waardoor je comfortabel kunt werken. Bovendien zorgt de ergonomische handgreep voor een betere grip. De zaagwissel is heel makkelijk dankzij het kliksysteem en zonder gereedschap.

Wat deze decoupeerzaag uniek maakt, is de vierkante zaagas waardoor de zaag niet draait en je een precies zaagresultaat krijgt. Daarnaast is de stofafzuiging verbeterd en direct aansluitbaar op alle Makita stofzuigers. Als je vaak werkt in stoffige omgevingen is dit een groot voordeel.

Met een zaagdiepte in hout van 135 mm is deze decoupeerzaag geschikt voor diverse klussen. Je kunt er laminaat mee passend zagen, maar ook bochten en lastige hoeken zijn geen probleem. De DJV182ZJ is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Dit bespaart je geld en zorgt voor gemak.

Het enige nadeel van deze decoupeerzaag is dat hij zonder accu en oplader wordt geleverd, dus deze dien je er nog los bij te kopen. Maar als je al beschikt over een accu en bijhorende oplader, dan is dit een zeer goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Makita JV183DZ Accu 18v decoupeerzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Makita JV183DZ Accu 18v decoupeerzaag

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar een krachtige decoupeerzaag zonder last te hebben van kabels en stopcontacten? Dan is de Makita JV183DZ Accu 18v decoupeerzaag iets voor jou! Dit apparaat is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Zo hoef je niet voor elk apparaat een nieuwe accu aan te schaffen. Dit scheelt niet alleen geld, maar ook ruimte in je gereedschapskist!

Met een zaagdiepte van 65 mm in hout, kunststof, metaal en rubber is deze decoupeerzaag geschikt voor veel verschillende toepassingen. Dankzij de variabele toerenregeling kun je efficiënt werken en met de constante elektronica zaag je makkelijker en krijg je een mooiere zaagsnede. Bovendien is de decoupeerzaag door zijn ontwerp zeer manoeuvreerbaar, wat fijn is bij het fijnere afwerkwerk. Ook is hij uiterst geschikt om op zijn kop te werken.

Wat deze decoupeerzaag echt uniek maakt, is de energiezuinige koolborstelloze motor en de unieke vierkante zaagas. Hierdoor krijg je een precies zaagresultaat en draait de zaag niet. De verbeterde, duurzame stofafzuiging is direct aansluitbaar op alle Makita stofzuigers en de koelluchtkanalen blazen zaagsel weg voor een optimaal zicht en schone zaaglijn.

Met een gewicht van 1879 g en de ergonomische handgreep ligt de decoupeerzaag lekker in de hand en is het werkcomfort hoog. Ook is de eenhandszaagwissel makkelijk dankzij het kliksysteem zonder gereedschap. Let wel op dat de decoupeerzaag alleen geschikt is voor BL1811G, BL1813G en BL1815G accu's.

Al met al is de Makita JV183DZ Accu 18v decoupeerzaag een krachtige, manoeuvreerbare en energiezuinige decoupeerzaag die geschikt is voor veel verschillende toepassingen. Het enige nadeel is dat je de accu en oplader er los bij moet kopen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

8 - Bosch AdvancedCut 18 (zonder accu)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Bosch AdvancedCut 18 (zonder accu)

Voordelen

 • list plusEen voordeel van deze decoupeerzaag is dat het licht en eenvoudig te hanteren is.
 • list plusHet heeft een variabele zaagsnelheid, waardoor je precies kunt zagen.
 • list plusMet de drie verschillende zaagbladen kun je veelzijdig zagen.

Nadelen Bosch AdvancedCut 18 (zonder accu)

 • list plusHet nadeel is dat de zaagsnede 'spaat' aan de bovenkant van het hout.
 • list plusHet is minder geschikt voor dikkere takken.
 • list plusDe duimbediening is ietwat onwennig, wat lastig kan zijn.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

De Bosch AdvancedCut 18 combineert de voordelen van een decoupeerzaag, kettingzaag en reciprozaag in één machine. De 18 volt zaagmachine (geleverd zonder accu) gebruik je uit de vrije hand, zowel binnen als buiten, voor allerlei verschillende zaagklussen. Zo zijn takken tot een diameter van 65 millimeter in mum van tijd gekortwiekt. Dit doe je ook nog eens netjes vlak langs de stam, dankzij het compacte ontwerp. Ook met een snoer hoef je geen rekening te houden: de AdvancedCut 18 werkt namelijk op accu. In welk materiaal je ook gaat zagen, met de drukschakelaar bepaal je zelf het toerental. De speciale nanoblade zorgt voor trillingsvrij werken en slijpen, smeren of spannen van de zaagketting is niet nodig. Gebruik de lus om de zaagmachine op te hangen als je even je handen vrij wil hebben voor een welverdiend kopje koffie tussen het klussen door.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9 - PARKSIDE® Accu-decoupeerzaag 20V zonder accu

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. PARKSIDE® Accu-decoupeerzaag 20V zonder accu

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.1

Max. zaagdiepte hout: 80 mm Max. zaagdiepte metaal: 5 mm Pendelbeweging: 3 pendelstanden Met geïntegreerde LED-werklamp Productbeschrijving De decoupeerzaag heeft een snelle voortgang en kan soepel bochten zagen door de in 3 standen instelbare pendelslag De zaag heeft ook een fijnzaaginstelling zonder pendelslag De dubbelzijdige zaaghoek is naar keuze in te stellen van 0°, 15°, 30° of 45° Dankzij de geïntegreerde LED-werklamp werk je extra nauwkeurig Aansluiting op externe stofafzuigvoorziening is mogelijk, voor zaagsel- en splintervrije zaaglijnen Door middel van de snelwisselhouder ‘Saw Lock’ voor gemakkelijke wisseling van zaagbladen Met transparante zaagbescherming, splinterbeveiliging en ergonomische greep Het apparaat is geschikt voor de 20V accu uit de Parkside® 20V familie Technische specificaties Stationair toerental: 0–2700 min-1 Maximale zaagcapaciteit: 25 mm in hout, 10 mm in staal Zaaghoudercapaciteit: Ø maximaal 10 mm Maximale zaagdiepte: 80 mm in hout / 5 mm in metaal / 12 mm in aluminium Aansluiting(en) Parkside® 20V accu (niet meegeleverd) Toebehoren Inclusief 2 zaagjes voor hout en 1 voor metaal, parallelaanslag, inbussleutel, adapter voor externe stofafzuiging en transportkoffer Afmetingen 23,7 x 7,3 x 19,7 cm (l x b x h) (zonder accu) Gewicht 1,7 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10 - DeWalt DCS334NT-XJ accu-decoupeerzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. DeWalt DCS334NT-XJ accu-decoupeerzaag

Voordelen

 • list plusDeze DeWalt accu-decoupeerzaag heeft een sterke bouwkwaliteit.
 • list plusHet maakt precies zagen.
 • list plusDeze DeWalt accu-decoupeerzaag is gemakkelijk in gebruik.

Nadelen DeWalt DCS334NT-XJ accu-decoupeerzaag

 • list plusEr is geen duidelijke contact met de aanbieder.
 • list plusDe prijs van deze DeWalt accu-decoupeerzaag is relatief hoog.
 • list plusHet is niet geperfectioneerd voor langere gebruiksduur.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een accu-decoupeerzaag die je meer snelheid en controle geeft tijdens het zagen? Dan is de DeWalt DCS334NT-XJ accu-decoupeerzaag perfect voor jou! Deze zaag heeft een variabel toerental, een veiligheidsschakelaar en een elektronische motorrem voor snelle en gecontroleerde zaagsneden. De optimale 3-traps pendelzaagslaginstelling regelt de agressiviteit van de zaagbeweging, waardoor je makkelijk door hout en staal kunt zagen.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze zaag is de sleutelvrij verstelbare zool met anti-kras opzetzool. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de zool tot 45 graden te kantelen, waardoor je makkelijker onder een hoek kunt zagen. Bovendien heeft deze zaag een gepatenteerd sleutelvrij zaagbladwisselsysteem dat geschikt is voor decoupeerzaagbladen met T-schacht. Hierdoor kun je snel en makkelijk van zaagblad wisselen.

Deze zaag heeft een zaagslaglengte van 26 mm en een afschuincapaciteit van 0-45 graden. De maximale zaagcapaciteit voor hout is 135 mm en voor staal is dit 10 mm. Het gewicht van de zaag is 2.1 kg, wat deze zaag lichtgewicht maakt en makkelijk te gebruiken.

Een nadeel van deze zaag is dat er geen stofafzuiging aanwezig is, waardoor er meer stof kan vrijkomen tijdens het zagen. Ook kan de prijs voor sommige gebruikers aan de hoge kant zijn.

Al met al is de DeWalt DCS334NT-XJ accu-decoupeerzaag een krachtige en veelzijdige zaag die geschikt is voor zowel professioneel als thuisgebruik. Met de variabele snelheid en verstelbare zool kun je makkelijk en nauwkeurig zagen. Wellicht iets prijzig en zonder stofafzuiging, maar desondanks een topproduct!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van accu decoupeeraagen. Er zijn namelijk 120 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!