Wat is de beste Reciprozaag van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Reciprozaag is een lastige opgave. Wat is de beste Reciprozaag van 2024? Na het testen van 2048 Reciprozagen kwam de Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag als beste getest uit onze Reciprozaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Reciprozagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Reciprozagen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Reciprozaag-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Reciprozagen

1Score: 9.7
Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag
Beste reciprozaag
Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag
Powerplus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag
Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag
Makita
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
VONROC TOOLS VONROC Reciprozaag 900W
VONROC TOOLS VONROC Reciprozaag 900W
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Makita DJR187ZK (zonder accu)
Makita DJR187ZK (zonder accu)
Makita
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Hyundai reciprozaag 1.050 W 105
Hyundai reciprozaag 1.050 W 105
Hyundai
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu
Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu
Makita
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
BLACKDECKER BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag
BLACKDECKER BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu
Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu
Makita
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
BLACKDECKER BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag 750w
BLACKDECKER BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag 750w
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Makita DJR187Z
Makita DJR187Z
Makita
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Reciprozaag Koopgids

Benieuwd naar een reciprozaag en wat deze voor je kan betekent? Dat lees je terug in deze koopgids.

Wat voor soorten reciprozagen zijn er verkrijgbaar?

Er zijn verschillende reciprozagen te verkrijgen. Zo zijn er reciprozagen met verschillende capaciteiten voor verschillende materialen. Zo is de ene reciprozaag geschikt voor hout met een dikte van 100 mm terwijl een andere reciprozaag een dikte van 150 mm aan kan.

Er zit verschil tevens verschil in vermogen: hoe krachtiger een reciprozaag is, hoe beter en sneller hij door hardere materialen heen zaagt. Zo kan een minder krachtige reciprozaag minder dikke lagen hout of metaal doorzagen dan een hele krachtige zaag.

Daarnaast zijn er reciprozagen verkrijgbaar met veel verschillende zaagbladen, terwijl je bij andere reciprozagen maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Verder zijn ze verkrijgbaar in verschillende combisets waar je meerdere zagen en andere gereedschappen bij krijgt.

Zo zijn er sets verkrijgbaar waarbij je niet alleen reciprozaag krijgt, maar ook een goede cirkelzaag en zelfs een goede accuboormachine. Deze sets zijn vooral handig als je weinig gereedschap in huis hebt en een beginnende doe-het-zelver bent.

Waar gebruik je een reciprozaag voor?

Een reciprozaag heeft een smal uiteinde waardoor deze ideaal is voor ruimtes zonder veel bewegingsvrijheid. Ook zijn ze ideaal om bochten mee te zagen. Denk bijvoorbeeld aan onder de vloer of dicht tegen de muur.

Je zaagt er ook takken, buizen en houten planken mee. Bij sloopwerkzaamheden word hij ook wel gebruikt om stukken muur mee weg te zagen. Het zaagblad is bij een reciprozaag langer dan de machine zelf waardoor deze flexibeler is dan een decoupeerzaag. Daarnaast is deze zaag vaak erg krachtig waardoor ze geschikt zijn voor de zwaardere klussen waarvoor minder precisie nodig is.

Wat is het verschil tussen een reciprozaag en een decoupeerzaag?

Een goede decoupeerzaag gebruik je voor andere doeleinden dan een reciprozaag. Met een decoupeerzaag zaag je recht, maar ook bochten. Daarnaast is hij ideaal om onregelmatige figuren mee te zagen in bijvoorbeeld MDF. Decoupeerzagen hebben vaak niet genoeg vermogen om zwaardere klussen te doen.

Een reciprozaag is een krachtige zaag waarmee je eenvoudig zwaardere en hardere materialen doorzaagt. Denk hierbij vooral aan metalen buizen, stukken muur, maar ook bij grotere sloopwerkzaamheden komt de reciprozaag goed van pas. Een decoupeerzaag is voor het nauwkeurige werk en een reciprozaag gebruik je voor het grovere werk.

Kun je alles zagen met een reciprozaag?

Een reciprozaag wordt ook wel een sabelzaag genoemd. Je gebruikt deze zaag vooral voor grof zaagwerk zoals sloopwerkzaamheden en het snoeien van dikkere takken. Zoals bij elke goede zaagmachine, zijn er voor elk materiaal speciale zaagbladen te krijgen. Een reciprozaag is een krachtige zaag en is daarom geschikt voor het zwaardere werk. Hij is daarentegen niet erg nauwkeurig.

Hoe gebruik je een reciprozaag?

Een reciprozaag gebruiken is niet moeilijk. Recirpozagen worden vooral voor grof werk gebruikt en waardoor je minder nauwkeurig te werk gaat. Er is dan ook niet heel veel precisie vereist bij het gebruik van een reciprozaag. Voordat je begint markeer je de zaaglijn op het werkstuk.

Om splinteren te beperken, is het altijd een goed idee om de zaaglijn met meerdere lagen (transparant) plakband te bedekken. Zet het werkstuk goed vast en laat de zaag het werk doen. Als je teveel druk uitoefent, neemt de snelheid van het zaagblad af waardoor je langer bezig bent. Zet daarom niet teveel kracht terwijl je zaagt.

hero illustration

Hoe testen we Reciprozagen?

Om de beste Reciprozaag te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Reciprozaag-test hebben we 2048 Reciprozagen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Reciprozaag-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Reciprozaag-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Reciprozaag-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Reciprozaag in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2048 Reciprozagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Reciprozagen in een makkelijke lijst

1. Beste reciprozaag: Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag

 • list plusBeweegbare schoen voor precieze zaagsneden
 • list plusComfortabele zachte handgreep
 • list plusWordt geleverd met zaagbladen voor hout en metaal

Nadelen Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag

 • list plusInstapmodel mogelijk niet geschikt voor intensief professioneel gebruik

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.91
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
9.85
De Powerplus POWC2060 Reciprozaag is mijn nieuwe maatje als het gaat om zagen. Met een vermogen van 710W is deze compacte zaag krachtig genoeg om dikke buizen door te zagen en grote takken te snoeien. Hij heeft een zaagcapaciteit tot 115 mm in hout en 5 mm in staal, dus hij kan echt wat aan! Of je nu hout, ijzer, non-ferrometalen of kunststoffen wilt zagen, dit instapmodel is perfect voor incidenteel gebruik.

Wat deze reciprozaag zo handig maakt, is de beweegbare schoen. Hiermee kan ik precieze zaagsneden maken, precies zoals ik ze wil hebben. En het beste is dat de zaag comfortabel in mijn hand ligt, dankzij de zachte handgreep. Ik hoef me ook geen zorgen te maken over het continu indrukken van een knop tijdens langdurig gebruik, want de vergrendelknop zorgt ervoor dat ik gewoon kan blijven zagen. Gemakkelijk, toch?

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de zaag geleverd met een zaagblad voor hout en een zaagblad voor metaal. Dus ik kan meteen aan de slag! Het wisselen van zaagbladen is ook super eenvoudig en snel dankzij het handige snelwisselsysteem. Geen gedoe meer!

Even wat technische details: de reciprozaag werkt op een spanning van 220-240 V en heeft een toerental van 0-2800 min-1. Het geluidsniveau is 93 dB, dus ik kan er niet omheen dat ik aan het werk ben. Het netsnoer heeft een handige lengte van 2 meter. In de verpakking vind ik niet alleen de zaag, maar ook een zaagblad voor hout, een zaagblad voor metaal, een inbussleutel en een handleiding. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg ik ook nog eens 2 jaar garantie op de POWC2060 reciprozaag. Dat geeft me wat gemoedsrust.

De gebruikersreviews zijn over het algemeen erg positief. Mensen zijn enthousiast over de degelijkheid en hoge kwaliteit van de zaag, evenals het gemak in gebruik. Ze vinden het vooral handig dat de zaag wordt geleverd met zaagbladen voor zowel hout als metaal, en dat het wisselen van zaagbladen snel en eenvoudig is. Ook wordt de zaag als duurzaam ervaren. Een gebruiker merkt op dat de zaag als een warm mes door een pakje boter gaat bij het afvoeren van regentonnen. En de prijs-kwaliteitverhouding wordt ook als goed beoordeeld, aangezien het een betaalbaar instapmodel is.

Dus, samenvattend: de Powerplus POWC2060 Reciprozaag is een degelijke en betaalbare zaag met handige functies zoals een beweegbare schoen en een snelwisselsysteem. Hij is perfect voor incidenteel gebruik bij verschillende materialen en heeft een goede zaagcapaciteit. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te onthouden dat dit een instapmodel is en mogelijk niet geschikt is voor intensief professioneel gebruik. Maar voor doe-het-zelvers en klussers zoals ik, is deze reciprozaag een goede keuze. Ik kan niet wachten om hem uit te proberen! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag

 • list plusGeschikt voor het zagen van kunststoffen, handig voor elektriciens
 • list plusMinimaliseert trillingen, zorgt voor zuiver zagen en een prettigere werkomgeving
 • list plusSneller zaagblad verwisselen met het handige kliksysteem, geen gereedschap nodig

Nadelen Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag

 • list plusWordt geleverd zonder accu en oplader, apart aan te schaffen

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.81
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
8.91
Ik kan met trots zeggen dat de Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag een must-have is voor elke werkplaats. Deze zaag heeft zoveel unieke eigenschappen dat je hem gewoon niet kunt negeren!

Een van de geweldige dingen aan deze zaag is dat hij ook perfect is voor het zagen van kunststoffen. Dus als je elektriciteitsleidingen installeert of oude plastic buizen moet verwijderen, dan is deze zaag jouw nieuwe beste vriend. Uiteraard moet je altijd ervoor zorgen dat de stroom is uitgeschakeld voordat je begint, veiligheid gaat boven alles!

Het nieuwe krukasmechanisme van de DJR186z zorgt ervoor dat trillingen tot een minimum worden beperkt, waardoor je rustig en precies kunt zagen. Niet alleen maakt dit het werken veel aangenamer, maar het vermindert ook de trillingen van het zaagblad. En dat betekent dat je sneller en efficiënter kunt werken, wie wil dat nou niet?

Deze reciprozaag heeft een extra stevige aanslag en een verbeterde krukmechanisme, waardoor hij sneller zaagt dan ooit tevoren. En het beste van alles is dat je het zaagblad kunt verwisselen met een handig kliksysteem, zonder dat je gereedschap nodig hebt. Snel en gemakkelijk, dat is waar we van houden!

En laten we het niet vergeten: de DJR186z is beter beschermd tegen stof en vocht dan andere zagen. Dit betekent dat hij langer meegaat en zelfs onder zware omstandigheden uitstekend blijft presteren. Regen of zonneschijn, deze zaag is er klaar voor!

De reviews van gebruikers liegen er niet om. Een gebruiker zegt dat het een krachtige machine is voor een geweldige prijs. Hij gebruikt de zaag zowel voor bouwwerkzaamheden als voor het snoeien van bomen. Een andere gebruiker is dol op het grote bereik van de zaag en de betrouwbaarheid ervan. Hij waardeert ook het feit dat reserveonderdelen gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat de zaag zonder accu en oplader wordt geleverd. Dus als je nog geen accu en oplader hebt die compatibel zijn met het Makita-accuplatform, moet je die apart aanschaffen. Maar geloof me, het is het waard!

Al met al is de Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag een krachtige machine die geschikt is voor allerlei klussen. Met zijn unieke eigenschappen en geweldige prestaties is het een absolute aanrader voor professionals en doe-het-zelvers zoals jij en ik. Dus waar wacht je nog op? Grijp die zaag en ga aan de slag! 💪️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. VONROC TOOLS VONROC Reciprozaag 900W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Reciprozaag 900W

 • list plusKrachtige zaagmachine met 900W vermogen
 • list plusDraaibaar handvat voor ideale werkhouding
 • list plus3 meter lange stroomkabel voor bewegingsvrijheid

Nadelen VONROC TOOLS VONROC Reciprozaag 900W

 • list plusWordt niet geleverd met een L-BOXX

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.85
Functionaliteit
8.86
Gebruiksgemak
9.38
De VONROC Reciprozaag is echt mijn favoriete zaagmachine! Met zijn krachtige 900W vermogen kan ik moeiteloos door allerlei materialen zagen, zoals (nat) hout, kunststof en zelfs aluminium. En het beste is dat ik altijd het perfecte zaagblad bij de hand heb voor elke klus, dankzij de meegeleverde topkwaliteit zaagbladen.

Wat ik vooral geweldig vind aan de VONROC Reciprozaag is het draaibare handvat. Dit innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat ik altijd de ideale werkhouding kan vinden, zelfs in lastige posities. Zo kan ik comfortabel en nauwkeurig werken. En met de softgrip handgreep ligt de zaag machine ook nog eens super fijn in mijn handen.

Wat ook heel handig is, is dat de VONROC Reciprozaag een stroomkabel van maar liefst 3 meter heeft. Zo heb ik echt alle bewegingsvrijheid tijdens het werken. En dankzij het snelwissel-systeem kan ik de zaagbladen snel en gemakkelijk verwisselen, zonder tijd te verspillen. En met de vergrendelknop kan ik zelfs continu doorzagen zonder de knop ingedrukt te hoeven houden.

Met een zaagdiepte van 115mm in hout en 5mm in staal kan ik verschillende materialen met precisie zagen. En met een maximaal toerental van 2600/min en een onbelast toerental van 0-2600/min heb ik altijd genoeg snelheid en controle voor al mijn zaagwerkzaamheden.

De VONROC Reciprozaag wordt geleverd met een handige opbergtas en drie zaagbladen voor (nat) hout, hout en metaal, en metaal. Zo kan ik meteen aan de slag met allerlei zaagklussen. En met de 2 jaar garantie van VONROC weet ik zeker dat ik een kwalitatief en duurzaam product in handen heb.

De reviews van andere gebruikers zijn ook erg positief. Ze prijzen vooral de duurzaamheid, kracht, gebruiksgemak en hoge kwaliteit van de VONROC Reciprozaag. En ze zijn vooral enthousiast over het draaibare handvat, dat echt als innovatief wordt gezien. Sommige gebruikers vinden het jammer dat de zaagmachine niet met een L-BOXX wordt geleverd, maar gezien de aantrekkelijke prijs van het product wordt dit als een klein minpuntje gezien.

Al met al kan ik zeggen dat de VONROC Reciprozaag een geweldige keuze is voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Met zijn kracht, veelzijdigheid en innovatieve functies onderscheidt deze zaagmachine zich echt van de rest. Of ik nu leidingwerk in een muur moet zagen, bomen moet snoeien of gaten moet maken in plaatmateriaal, de VONROC Reciprozaag staat altijd voor me klaar om elke klus te klaren. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Makita DJR187ZK (zonder accu)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DJR187ZK (zonder accu)

 • list plusKrachtig en veelzijdig, geschikt voor zowel hout- als metaalbewerking
 • list plusHandig kliksysteem voor eenvoudig verwisselen van zaagbladen met één hand
 • list plusLigt stevig in de hand door compacte bouw en ergonomische softgrips

Nadelen Makita DJR187ZK (zonder accu)

 • list plusBatterijen van 4Ah kunnen snel ontladen raken, wat de gebruiksduur kan beïnvloeden

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.09
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
8.35
Ik ben de Makita DJR187ZK, een krachtige en veelzijdige reciprozaag die perfect is voor hout- en metaalbewerking. Met mijn 18 volt accu kan ik snel en draadloos door verschillende materialen zagen. Ik heb 2 instellingen, specifiek voor hout en metaal, zodat je nauwkeurig te werk kunt gaan. Of het nu houten balken, takken en latten van ruim 25 centimeter zijn, of metalen buizen, stangen en leidingen tot wel 13 centimeter, ik kan het allemaal aan!

Wat mij onderscheidt van mijn voorgangers is mijn handige kliksysteem waarmee je zaagbladen eenvoudig met slechts één hand kunt wisselen. Zo houd je altijd een hand vrij om je werkstuk vast te houden. En het beste is dat ik deel uitmaak van het Makita LXT 18 volt accuplatform, dus je kunt me gebruiken met accu's die je al hebt van hetzelfde merk en platform.

Mijn gebruikers zijn erg enthousiast over mij. Ik lig stevig in de hand dankzij mijn compacte bouw en ergonomische softgrips, wat het gebruiksgemak ten goede komt. Installateurs en timmermannen zijn vooral blij met mij vanwege mijn veelzijdigheid. Mijn zaagblad is eenvoudig te verwisselen met een vingerbeweging en de diepte-instelling kan zonder gereedschap worden aangepast. Mijn geharde stalen tandwielaandrijving zorgt voor duurzaamheid en mijn vernieuwde krukmechanisme maakt nog snellere en rustigere zaagsnedes mogelijk.

Wat betreft mijn technische specificaties, ik heb een variabele elektrische toerenregeling en een slaglengte van 32 mm. Mijn aantal slagen varieert van 0 tot 2800 per minuut. Bij het zagen van hout bedraagt mijn vibratiea(h) 12,5 m/s² en mijn geluidsdrukniveau is 84 dB. Mijn maximale zaagcapaciteit is 255 mm voor hout en 130 mm voor pijpen of buizen. Met een 3/4/5 Ah accu weeg ik 3600 gram.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de gebruikersreviews, wil ik wel vermelden dat sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de 4Ah batterijen vrij snel kunnen ontladen. Dit kan invloed hebben op de gebruiksduur van mijn zaag.

Al met al ben ik de Makita DJR187ZK, een uitstekende reciprozaag die krachtig, veelzijdig en gebruiksvriendelijk is. Ik blink uit in mijn compacte bouw, ergonomische softgrips en snelle zaagbladwissel. Het feit dat je mijn accu's kunt uitwisselen met andere Makita-apparaten van hetzelfde platform is een groot pluspunt. Hoewel de batterijduur voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn, wegen mijn voordelen en positieve eigenschappen zwaarder. Ik ben een uitstekende keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Hyundai reciprozaag 1.050 W 105

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hyundai reciprozaag 1.050 W 105

 • list plusKrachtig en veelzijdig, geschikt voor diverse zaagwerkzaamheden in hout, metaal en vergelijkbare materialen
 • list plusErgonomisch gevormde handgreep met soft grip zorgt voor comfortabel en nauwkeurig werken
 • list plusWordt geleverd met stevige kunststof koffer en 2 zaagbladen, direct klaar voor gebruik

Nadelen Hyundai reciprozaag 1.050 W 105

 • list plusMinder geschikt voor zeer zware en professionele zaagwerkzaamheden

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.37
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
8.47
Ik ben de Hyundai reciprozaag 1.050 W, een krachtige en veelzijdige zaagmachine die perfect is voor allerlei zaagklussen in hout, metaal en vergelijkbare materialen. Met mij kun je tot wel 150 millimeter diep zagen in hout en 10 millimeter in metaal, dus ik heb genoeg zaagkracht voor allerlei klussen.

Een van mijn beste eigenschappen is mijn ergonomisch gevormde handgreep met soft grip. Hierdoor kun je comfortabel en nauwkeurig werken, zelfs tijdens lange klussen. Mijn gebruikers hebben gemeld dat ze gemakkelijk controle over mij kunnen houden en efficiënt kunnen zagen.

Als je mij koopt, krijg je ook een stevige kunststof koffer, zodat je me veilig kunt opbergen en vervoeren. Daarnaast worden er 2 zaagbladen meegeleverd, zodat je meteen aan de slag kunt.

Ik heb een vermogen van 1.050 W en een onbelast toerental van 0-3.000 t/min. Met een slaghoogte van 28 mm en een snoerlengte van 2 meter bied ik veel mogelijkheden voor allerlei zaagklussen.

Mijn gebruikers hebben positieve ervaringen gedeeld over mijn kracht en kwaliteit. Ze hebben gezegd dat ik moeiteloos dikke takken kan doorzagen en dat mijn geluid goed te verdragen is. Daarnaast ben ik goed handelbaar en solide.

Hoewel er geen specifieke nadelen zijn genoemd in de reviews, is het belangrijk om te vermelden dat ik mogelijk minder geschikt ben voor zeer zware en professionele zaagklussen. Ik ben vooral ontworpen voor gebruik in de tuin en voor doe-het-zelf projecten.

Al met al ben ik een betrouwbare en krachtige zaagmachine voor allerlei zaagklussen. Ik bied een goede prijs-kwaliteitverhouding en word aanbevolen door mijn gebruikers. Dus als je een veelzijdige zaagmachine zoekt voor klussen in en rondom het huis, is het zeker de moeite waard om mij, de Hyundai reciprozaag 1.050 W, te overwegen. 💪️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

6. Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu

 • list plusGemakkelijk met één hand te bedienen
 • list plusGereedschapsloze zaagwissel voor snelle en gemakkelijke verwisseling van zaagbladen
 • list plusGeïntegreerde LED-verlichting voor betere zichtbaarheid op slecht verlichte plaatsen

Nadelen Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu

 • list plusWordt geleverd als losse body zonder accu en oplader

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.58
Gebruiksgemak
8.17
De Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu reciprozaag body in Mbox is mijn handige zaagje voor al die kleine klusjes. Hij is compact en praktisch, perfect voor lichtere klussen. Wat deze zaag echt onderscheidt, is dat je hem met één hand kunt bedienen. Super makkelijk, toch?

Een van de handige features van de DJR183ZJ is de gereedschapsloze zaagwissel. Met een simpel kliksysteem kun je zaagbladen snel en makkelijk verwisselen, zelfs met één vinger. Dat maakt het werken met verschillende materialen en toepassingen een stuk efficiënter.

En weet je wat nog meer handig is? De geïntegreerde LED-verlichting! Hierdoor heb je altijd goed zicht, zelfs op donkere plekken. Dat maakt het werken een stuk comfortabeler. En met zijn compacte behuizing en lichte gewicht kun je deze zaag makkelijk met één hand vasthouden en gebruiken.

Maar dat is nog niet alles! Deze reciprozaag is ook nog eens super veelzijdig. Met een reciprozaagblad voor vers hout kun je hem zelfs gebruiken als snoeizaag. Ideaal voor al je tuinwerkzaamheden dus.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat deze zaag zonder accu en oplader geleverd wordt. Dus als je die nog niet hebt, moet je die apart aanschaffen. Houd daar dus rekening mee als je deze zaag wilt kopen.

Al met al is de Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu reciprozaag body in Mbox een handige tool voor al die kleine klusjes. Hij is makkelijk in gebruik, veelzijdig en combineert compactheid met power. Het gereedschapsloze zaagwisselsysteem en de geïntegreerde LED-verlichting maken het werken met deze zaag nóg makkelijker. Dus als je al een accu en oplader hebt of bereid bent om die apart aan te schaffen, is deze zaag een waardevolle toevoeging aan je gereedschapscollectie. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. BLACKDECKER BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag

 • list plusVeelzijdig gereedschap voor rechte en gebogen zaagsneden in hout, metaal en plastic
 • list plusSnelspansysteem voor eenvoudig en snel wisselen van zaagblad
 • list plusVeiligheidsschakelaar en variabel instelbare snelheid voor veilig en nauwkeurig zaagwerk

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag

 • list plusGeen softgrip, wat het werken iets minder comfortabel kan maken
 • list plusGeen koffer meegeleverd voor veilig opbergen of vervoeren

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.51
Functionaliteit
8.01
Gebruiksgemak
8.18
Ik ben de BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag, een veelzijdig gereedschap dat perfect is voor het maken van rechte of gebogen zaagsneden in hout, metaal en plastic. Met mijn snelspansysteem kun je makkelijk en snel van zaagblad wisselen, wat je tijd bespaart. Ik heb ook een veiligheidsschakelaar om te voorkomen dat je me per ongeluk inschakelt, en een variabel instelbare snelheid voor veilig en nauwkeurig zaagwerk.

Met mijn krachtige 400 watt vermogen ben ik geschikt voor allerlei zaagklussen. Ik ben een duurzaam en betrouwbaar gereedschap, zoals blijkt uit een gebruiker die al tien jaar lang bomen omhakt met mij. Hij noemt me een "onwaarschijnlijk goede zaag" en prijst mijn kwaliteit en gebruiksgemak.

Een ander voordeel van mij is dat ik verschillende materialen kan zagen, zoals hout, metaal en plastic, zolang je maar de juiste zaagbladen gebruikt. Dit maakt mij een veelzijdig gereedschap voor verschillende klussen. Een gebruiker merkt op dat ik ook handig ben voor het snoeien van takken in de tuin, waardoor je blaren op je handen kunt voorkomen.

Ik heb een zaagblad van 239 mm en een zaagbeweging van 0-4600 slagen per minuut. Mijn sleutelvrije snelspanklem maakt het wisselen van zaagbladen nog makkelijker. Mijn geluidsniveau is redelijk hoog, met een geluidsdruk van 84 dB en een geluidsvermogen van 95 dB. Mijn snoer is 3 meter lang, wat je genoeg bewegingsvrijheid geeft tijdens het werken.

Een mogelijke beperking van mij is dat ik geen softgrip heb, wat het werken iets minder comfortabel kan maken. Daarnaast wordt ik zonder koffer geleverd, wat voor sommige gebruikers vervelend kan zijn als ze me veilig willen opbergen of vervoeren.

Al met al ben ik een betrouwbaar gereedschap met veel handige functies. Ik ben krachtig, veelzijdig en veilig in gebruik. Hoewel ik misschien niet de meest comfortabele zaag ben en geen koffer wordt meegeleverd, bied ik goede prestaties en betrouwbaarheid voor verschillende zaagklussen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu

 • list plusUiterst licht en compact, ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen
 • list plusIngenieus systeem met twee handgrepen en dubbele vario-schakelaar voor optimale houding
 • list plusSnelwisselsysteem voor werktuigloze zaagbladwissel, wat zorgt voor een vlotte workflow

Nadelen Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu

 • list plusWordt standaard geleverd zonder accu's en oplader

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.69
Functionaliteit
7.96
Gebruiksgemak
7.72
De Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu reciprozaag body - snelwissel is perfect voor mij. Als ik buizen, stangen, latten of andere materialen op moeilijk bereikbare plekken moet loszagen, is deze lichte en compacte accureciprozaag mijn beste vriend. Met het slimme systeem van twee handgrepen en een dubbele vario-schakelaar kan ik altijd een optimale houding aannemen, of ik nu met één hand werk of met twee. En ik kan de zaagsnelheid aanpassen aan het materiaal waar ik mee werk, zodat ik altijd de controle heb.

Wat ik vooral handig vind aan de Makita DJR183Z is het snelspansysteem voor een werktuigloze zaagbladwissel. Ik kan snel en efficiënt van zaagblad wisselen, wat mijn workflow soepel en ononderbroken houdt. En het mooie is dat ik gewone reciprozaagbladen kan gebruiken, dus als ik er al een paar heb liggen, kan ik ze gewoon blijven gebruiken.

Deze tweede generatie ergonomische zaag heeft een handgreep die naar beneden versmalt en is voorzien van een zachte grip. De handgreep heeft zelfs een gepatenteerd ribbelprofiel dat de kracht gelijkmatig verdeelt over al mijn vingers. Dat betekent dat ik een comfortabele grip heb en dat het werken met de zaag veel minder vermoeiend is.

En laten we de geïntegreerde LED-verlichting niet vergeten. Die zorgt ervoor dat ik zelfs op donkere plekken comfortabel kan werken, omdat het licht direct op het zaagoppervlak schijnt. Geen gedoe meer met extra lampen of zaklampen!

De Makita DJR183Z weegt slechts 1,7 kg, dus hij is superlicht en makkelijk te hanteren. Zelfs met de accu's erbij weegt hij nog steeds maar 2 kg, wat echt heel licht is. Dat betekent dat ik deze zaag zonder problemen langdurig kan gebruiken en dat ik er ook bij moeilijk bereikbare plekken goed mee uit de voeten kan.

Het enige nadeel is dat de Makita DJR183Z standaard zonder accu's en oplader geleverd wordt. Dus die moet ik apart aanschaffen, wat natuurlijk extra kosten met zich meebrengt. Maar gelukkig kan ik de zaag gebruiken met bijna alle andere LXT 18V Li-ion batterijen van Makita, dus ik kan mijn collectie Makita machines op een prijsbewuste manier uitbreiden.

Alles bij elkaar genomen is de Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu reciprozaag body - snelwissel echt een geweldige keuze voor klussen waarbij ik een lichte en compacte zaag nodig heb. Hij is ergonomisch, betrouwbaar en biedt genoeg kracht en snelheid om verschillende materialen mee te zagen. En het feit dat ik de zaagbladen snel en gemakkelijk kan verwisselen en dat hij compatibel is met andere Makita batterijen, maakt dit echt een veelzijdig en waardevol gereedschap. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

9. BLACKDECKER BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag 750w

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag 750w

 • list plusMet de krachtige motor kan de zaag moeiteloos door verschillende materialen snijden.
 • list plusHet gereedschapsloos wisselen van zaagbladen maakt de zaag gebruiksvriendelijk.
 • list plusDe zaag is veelzijdig en kan gebruikt worden voor het zagen van hout, metaal en kunststof.

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag 750w

 • list plusEr wordt geen koffer meegeleverd, waardoor het opbergen en vervoeren van de zaag lastig kan zijn.

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.43
Functionaliteit
7.64
Gebruiksgemak
7.28
De BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag is mijn ultieme zaagmaatje. Met mijn krachtige 750W vermogen zaag ik moeiteloos door hout, metaal en kunststof. Of je nu binnen of buiten aan het klussen bent, ik ben er klaar voor, zelfs voor de zwaardere klussen.

Mijn variabele snelheid geeft jou de volledige controle tijdens het zagen. Met mijn verstelbare zaagzool ben ik super flexibel en kan ik in elke positie werken. En het beste van alles? Het wisselen van zaagbladen is een fluitje van een cent, zonder gereedschap.

Mijn ergonomische design en anti-slip softgrip handgreep zorgen ervoor dat jij comfortabel kunt zagen, zelfs tijdens lange klusdagen.

Gebruikers zijn dolenthousiast over mij! Ze waarderen mijn krachtige motor waarmee ik zonder moeite door verschillende materialen zaag. Ook vinden ze mij super gebruiksvriendelijk, vooral omdat je zonder gereedschap van zaagblad kunt wisselen.

Een gebruiker heeft al 25 pallets met mij gezaagd en is ontzettend tevreden over mijn prestaties. Een andere gebruiker noemt mij zelfs een "super zaag" en is blij dat de klus snel geklaard was.

Er is één klein minpuntje: ik kom zonder koffer. Sommige gebruikers missen dit omdat ze mij niet goed kunnen opbergen of vervoeren.

Al met al krijg ik positieve beoordelingen vanwege mijn kracht, gebruiksgemak en veelzijdigheid. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, ik ben de betrouwbare en efficiënte zaagmachine waar je naar op zoek bent.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Makita DJR187Z

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DJR187Z

 • list plusKrachtige prestatie
 • list plusVerbeterd krukasmechanisme
 • list plusKoolborstelloze motor

Nadelen Makita DJR187Z

 • list plusWordt geleverd zonder accu's en lader

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.31
Functionaliteit
7.49
Gebruiksgemak
6.68
Met de Makita DJR187z 18V Li-Ion reciprozaagmachine heb ik een krachtige en innovatieve accu reciprozaag in handen die indruk maakt met zijn prestaties. Dankzij het nieuwe krukasmechanisme trilt deze zaag minimaal, waardoor ik rustig en zuiver kan zagen. De koolborstelloze motor zorgt voor een constante zaagsnelheid en het ontwerp van het krukmechanisme versnelt de zaagbeweging, waardoor ik sneller kan zagen. Met twee instelbare elektronische toerentallen kan ik zowel hout als metaal zagen. Dit model heeft een verstevigde aanslag, een snelklem voor eenvoudige aanpassingen en een handig kliksysteem voor gereedschapsloze zaagwissel. De machine is ook beter beschermd tegen stof en vocht en heeft een handige draaghaak voor gemakkelijke ophanging.

De DJR187z bouwt voort op het succes van eerdere modellen en onderscheidt zich door zijn verbeterde krukasmechanisme en koolborstelloze motor, waardoor ik efficiënter en nauwkeuriger kan zagen. Deze reciprozaag biedt een uitstekende balans tussen kracht en precisie, waardoor het een ideale keuze is voor professionele vakmensen en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een betrouwbare zaagmachine.

Deze reciprozaag is perfect voor een breed scala aan toepassingen, van het zagen van grote takken tot het uitvoeren van nauwkeurige zaagsneden in verschillende materialen. Ik ben onder de indruk van de kracht van de machine, en de handigheid en zaagnauwkeurigheid maken het eenvoudig om mee te werken. Bovendien wordt de machine geprezen om zijn betrouwbare prestaties en duurzaamheid, waardoor het een waardevolle aanwinst is voor elke gereedschapscollectie.

Hoewel sommige gebruikers hebben opgemerkt dat deze reciprozaag zonder accu's en lader wordt geleverd, overtreffen de voordelen van de Makita DJR187z 18V Li-Ion reciprozaagmachine ruimschoots de mogelijke beperkingen. Met zijn geavanceerde functies en betrouwbare prestaties is deze reciprozaag een uitstekende keuze voor professionals en enthousiaste doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een hoogwaardige zaagmachine. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Reciprozagen. Er zijn namelijk 2048 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!