Wat is de beste Reciprozaag van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het kopen van een goede Reciprozaag is een moeilijke opgave. Wat is de beste Reciprozaag van 2023? Na het onderzoeken van 2048 Reciprozagen kwam de Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag als beste uit onze Reciprozaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Reciprozagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Reciprozagen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Reciprozaag-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Reciprozagen

1Score: 9.7
Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag
Beste reciprozaag
Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag
Powerplus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag
Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag
Makita
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
BLACKDECKER BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag 750w
BLACKDECKER BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag 750w
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Makita JR3051T reciprozaag - 230
Makita JR3051T reciprozaag - 230
Makita
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Hyundai reciprozaag 1.050 W 105
Hyundai reciprozaag 1.050 W 105
Hyundai
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
VONROC TOOLS VONROC Reciprozaag 900W
VONROC TOOLS VONROC Reciprozaag 900W
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu
Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu
Makita
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
BLACKDECKER BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag
BLACKDECKER BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu
Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu
Makita
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
FERM Reciprozaag 710W Soft grip
FERM Reciprozaag 710W Soft grip
FERM
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Reciprozaag Koopgids

Benieuwd naar een reciprozaag en wat deze voor je kan betekent? Dat lees je terug in deze koopgids.

Wat voor soorten reciprozagen zijn er verkrijgbaar?

Er zijn verschillende reciprozagen te verkrijgen. Zo zijn er reciprozagen met verschillende capaciteiten voor verschillende materialen. Zo is de ene reciprozaag geschikt voor hout met een dikte van 100 mm terwijl een andere reciprozaag een dikte van 150 mm aan kan.

Er zit verschil tevens verschil in vermogen: hoe krachtiger een reciprozaag is, hoe beter en sneller hij door hardere materialen heen zaagt. Zo kan een minder krachtige reciprozaag minder dikke lagen hout of metaal doorzagen dan een hele krachtige zaag.

Daarnaast zijn er reciprozagen verkrijgbaar met veel verschillende zaagbladen, terwijl je bij andere reciprozagen maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Verder zijn ze verkrijgbaar in verschillende combisets waar je meerdere zagen en andere gereedschappen bij krijgt.

Zo zijn er sets verkrijgbaar waarbij je niet alleen reciprozaag krijgt, maar ook een goede cirkelzaag en zelfs een goede accuboormachine. Deze sets zijn vooral handig als je weinig gereedschap in huis hebt en een beginnende doe-het-zelver bent.

Waar gebruik je een reciprozaag voor?

Een reciprozaag heeft een smal uiteinde waardoor deze ideaal is voor ruimtes zonder veel bewegingsvrijheid. Ook zijn ze ideaal om bochten mee te zagen. Denk bijvoorbeeld aan onder de vloer of dicht tegen de muur.

Je zaagt er ook takken, buizen en houten planken mee. Bij sloopwerkzaamheden word hij ook wel gebruikt om stukken muur mee weg te zagen. Het zaagblad is bij een reciprozaag langer dan de machine zelf waardoor deze flexibeler is dan een decoupeerzaag. Daarnaast is deze zaag vaak erg krachtig waardoor ze geschikt zijn voor de zwaardere klussen waarvoor minder precisie nodig is.

Wat is het verschil tussen een reciprozaag en een decoupeerzaag?

Een goede decoupeerzaag gebruik je voor andere doeleinden dan een reciprozaag. Met een decoupeerzaag zaag je recht, maar ook bochten. Daarnaast is hij ideaal om onregelmatige figuren mee te zagen in bijvoorbeeld MDF. Decoupeerzagen hebben vaak niet genoeg vermogen om zwaardere klussen te doen.

Een reciprozaag is een krachtige zaag waarmee je eenvoudig zwaardere en hardere materialen doorzaagt. Denk hierbij vooral aan metalen buizen, stukken muur, maar ook bij grotere sloopwerkzaamheden komt de reciprozaag goed van pas. Een decoupeerzaag is voor het nauwkeurige werk en een reciprozaag gebruik je voor het grovere werk.

Kun je alles zagen met een reciprozaag?

Een reciprozaag wordt ook wel een sabelzaag genoemd. Je gebruikt deze zaag vooral voor grof zaagwerk zoals sloopwerkzaamheden en het snoeien van dikkere takken. Zoals bij elke goede zaagmachine, zijn er voor elk materiaal speciale zaagbladen te krijgen. Een reciprozaag is een krachtige zaag en is daarom geschikt voor het zwaardere werk. Hij is daarentegen niet erg nauwkeurig.

Hoe gebruik je een reciprozaag?

Een reciprozaag gebruiken is niet moeilijk. Recirpozagen worden vooral voor grof werk gebruikt en waardoor je minder nauwkeurig te werk gaat. Er is dan ook niet heel veel precisie vereist bij het gebruik van een reciprozaag. Voordat je begint markeer je de zaaglijn op het werkstuk.

Om splinteren te beperken, is het altijd een goed idee om de zaaglijn met meerdere lagen (transparant) plakband te bedekken. Zet het werkstuk goed vast en laat de zaag het werk doen. Als je teveel druk uitoefent, neemt de snelheid van het zaagblad af waardoor je langer bezig bent. Zet daarom niet teveel kracht terwijl je zaagt.

hero illustration

Hoe testen we Reciprozagen?

Om de beste Reciprozaag te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Reciprozaag-test hebben we 2048 Reciprozagen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Reciprozaag-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Reciprozaag-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Reciprozaag-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste Reciprozaag in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2048 Reciprozagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Reciprozagen in een handige lijst

1. Beste reciprozaag: Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag

 • list plusBeweegbare schoen voor precieze zaagsneden
 • list plusComfortabele zachte handgreep
 • list plusWordt geleverd met zaagbladen voor hout en metaal

Nadelen Powerplus POWC2060 Reciprozaag Elektrische schrobzaag

 • list plusInstapmodel mogelijk niet geschikt voor intensief professioneel gebruik

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.79
Functionaliteit
9.41
Gebruiksgemak
9.87
De Powerplus POWC2060 Reciprozaag is mijn nieuwe maatje als het gaat om zagen. Met een vermogen van 710W is deze compacte zaag krachtig genoeg om dikke buizen door te zagen en grote takken te snoeien. Hij heeft een zaagcapaciteit tot 115 mm in hout en 5 mm in staal, dus hij kan echt wat aan! Of je nu hout, ijzer, non-ferrometalen of kunststoffen wilt zagen, dit instapmodel is perfect voor incidenteel gebruik.

Wat deze reciprozaag zo handig maakt, is de beweegbare schoen. Hiermee kan ik precieze zaagsneden maken, precies zoals ik ze wil hebben. En het beste is dat de zaag comfortabel in mijn hand ligt, dankzij de zachte handgreep. Ik hoef me ook geen zorgen te maken over het continu indrukken van een knop tijdens langdurig gebruik, want de vergrendelknop zorgt ervoor dat ik gewoon kan blijven zagen. Gemakkelijk, toch?

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de zaag geleverd met een zaagblad voor hout en een zaagblad voor metaal. Dus ik kan meteen aan de slag! Het wisselen van zaagbladen is ook super eenvoudig en snel dankzij het handige snelwisselsysteem. Geen gedoe meer!

Even wat technische details: de reciprozaag werkt op een spanning van 220-240 V en heeft een toerental van 0-2800 min-1. Het geluidsniveau is 93 dB, dus ik kan er niet omheen dat ik aan het werk ben. Het netsnoer heeft een handige lengte van 2 meter. In de verpakking vind ik niet alleen de zaag, maar ook een zaagblad voor hout, een zaagblad voor metaal, een inbussleutel en een handleiding. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg ik ook nog eens 2 jaar garantie op de POWC2060 reciprozaag. Dat geeft me wat gemoedsrust.

De gebruikersreviews zijn over het algemeen erg positief. Mensen zijn enthousiast over de degelijkheid en hoge kwaliteit van de zaag, evenals het gemak in gebruik. Ze vinden het vooral handig dat de zaag wordt geleverd met zaagbladen voor zowel hout als metaal, en dat het wisselen van zaagbladen snel en eenvoudig is. Ook wordt de zaag als duurzaam ervaren. Een gebruiker merkt op dat de zaag als een warm mes door een pakje boter gaat bij het afvoeren van regentonnen. En de prijs-kwaliteitverhouding wordt ook als goed beoordeeld, aangezien het een betaalbaar instapmodel is.

Dus, samenvattend: de Powerplus POWC2060 Reciprozaag is een degelijke en betaalbare zaag met handige functies zoals een beweegbare schoen en een snelwisselsysteem. Hij is perfect voor incidenteel gebruik bij verschillende materialen en heeft een goede zaagcapaciteit. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te onthouden dat dit een instapmodel is en mogelijk niet geschikt is voor intensief professioneel gebruik. Maar voor doe-het-zelvers en klussers zoals ik, is deze reciprozaag een goede keuze. Ik kan niet wachten om hem uit te proberen! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

2. Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag

 • list plusGeschikt voor het zagen van kunststoffen, handig voor elektriciens
 • list plusMinimaliseert trillingen, zorgt voor zuiver zagen en een prettigere werkomgeving
 • list plusSneller zaagblad verwisselen met het handige kliksysteem, geen gereedschap nodig

Nadelen Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag

 • list plusWordt geleverd zonder accu en oplader, apart aan te schaffen

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.77
Functionaliteit
9.13
Gebruiksgemak
9.42
Ik kan met trots zeggen dat de Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag een must-have is voor elke werkplaats. Deze zaag heeft zoveel unieke eigenschappen dat je hem gewoon niet kunt negeren!

Een van de geweldige dingen aan deze zaag is dat hij ook perfect is voor het zagen van kunststoffen. Dus als je elektriciteitsleidingen installeert of oude plastic buizen moet verwijderen, dan is deze zaag jouw nieuwe beste vriend. Uiteraard moet je altijd ervoor zorgen dat de stroom is uitgeschakeld voordat je begint, veiligheid gaat boven alles!

Het nieuwe krukasmechanisme van de DJR186z zorgt ervoor dat trillingen tot een minimum worden beperkt, waardoor je rustig en precies kunt zagen. Niet alleen maakt dit het werken veel aangenamer, maar het vermindert ook de trillingen van het zaagblad. En dat betekent dat je sneller en efficiënter kunt werken, wie wil dat nou niet?

Deze reciprozaag heeft een extra stevige aanslag en een verbeterde krukmechanisme, waardoor hij sneller zaagt dan ooit tevoren. En het beste van alles is dat je het zaagblad kunt verwisselen met een handig kliksysteem, zonder dat je gereedschap nodig hebt. Snel en gemakkelijk, dat is waar we van houden!

En laten we het niet vergeten: de DJR186z is beter beschermd tegen stof en vocht dan andere zagen. Dit betekent dat hij langer meegaat en zelfs onder zware omstandigheden uitstekend blijft presteren. Regen of zonneschijn, deze zaag is er klaar voor!

De reviews van gebruikers liegen er niet om. Een gebruiker zegt dat het een krachtige machine is voor een geweldige prijs. Hij gebruikt de zaag zowel voor bouwwerkzaamheden als voor het snoeien van bomen. Een andere gebruiker is dol op het grote bereik van de zaag en de betrouwbaarheid ervan. Hij waardeert ook het feit dat reserveonderdelen gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat de zaag zonder accu en oplader wordt geleverd. Dus als je nog geen accu en oplader hebt die compatibel zijn met het Makita-accuplatform, moet je die apart aanschaffen. Maar geloof me, het is het waard!

Al met al is de Makita DJR186z 18V li-Ion reciprozaag een krachtige machine die geschikt is voor allerlei klussen. Met zijn unieke eigenschappen en geweldige prestaties is het een absolute aanrader voor professionals en doe-het-zelvers zoals jij en ik. Dus waar wacht je nog op? Grijp die zaag en ga aan de slag! 💪️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

3. BLACKDECKER BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag 750w

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag 750w

 • list plusMet de krachtige motor kan de zaag moeiteloos door verschillende materialen snijden.
 • list plusHet gereedschapsloos wisselen van zaagbladen maakt de zaag gebruiksvriendelijk.
 • list plusDe zaag is veelzijdig en kan gebruikt worden voor het zagen van hout, metaal en kunststof.

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag 750w

 • list plusEr wordt geen koffer meegeleverd, waardoor het opbergen en vervoeren van de zaag lastig kan zijn.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.02
Functionaliteit
8.83
Gebruiksgemak
9.51
De BLACK+DECKER BES301-QS Reciprozaag is mijn ultieme zaagmaatje. Met mijn krachtige 750W vermogen zaag ik moeiteloos door hout, metaal en kunststof. Of je nu binnen of buiten aan het klussen bent, ik ben er klaar voor, zelfs voor de zwaardere klussen.

Mijn variabele snelheid geeft jou de volledige controle tijdens het zagen. Met mijn verstelbare zaagzool ben ik super flexibel en kan ik in elke positie werken. En het beste van alles? Het wisselen van zaagbladen is een fluitje van een cent, zonder gereedschap.

Mijn ergonomische design en anti-slip softgrip handgreep zorgen ervoor dat jij comfortabel kunt zagen, zelfs tijdens lange klusdagen.

Gebruikers zijn dolenthousiast over mij! Ze waarderen mijn krachtige motor waarmee ik zonder moeite door verschillende materialen zaag. Ook vinden ze mij super gebruiksvriendelijk, vooral omdat je zonder gereedschap van zaagblad kunt wisselen.

Een gebruiker heeft al 25 pallets met mij gezaagd en is ontzettend tevreden over mijn prestaties. Een andere gebruiker noemt mij zelfs een "super zaag" en is blij dat de klus snel geklaard was.

Er is één klein minpuntje: ik kom zonder koffer. Sommige gebruikers missen dit omdat ze mij niet goed kunnen opbergen of vervoeren.

Al met al krijg ik positieve beoordelingen vanwege mijn kracht, gebruiksgemak en veelzijdigheid. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, ik ben de betrouwbare en efficiënte zaagmachine waar je naar op zoek bent.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Makita JR3051T reciprozaag - 230

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita JR3051T reciprozaag - 230

 • list plusKrachtige motor voor snelle zaagvooruitgang
 • list plusDubbel stofkerend systeem met gerichte uitblaaslucht en rubberen afdichting
 • list plusWerktuigloze zaagbladwissel bespaart tijd en moeite

Nadelen Makita JR3051T reciprozaag - 230

 • list plusGewicht kan een beperking zijn voor langdurig gebruik

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
8.56
Gebruiksgemak
9.31
De Makita JR3051T reciprozaag is mijn favoriete zaagmachine voor middelzware klussen. Met zijn krachtige motor zaagt deze machine razendsnel door alles heen. Wat deze reciprozaag echt onderscheidt, is de dubbele stofafvoer. Dankzij de gerichte uitblaaslucht en de rubberen afdichting blijft alles netjes en schoon.

Een handige feature van de Makita JR3051T is de zaagbladwissel zonder gereedschap. Je kunt snel en gemakkelijk van zaagblad wisselen, en het gebruikte zaagblad wordt automatisch uitgeworpen. Dat scheelt een hoop gedoe en tijd tijdens het klussen.

De handgreep van deze reciprozaag is bekleed met rubber, wat zorgt voor extra comfort tijdens het werken. Vooral bij langdurig gebruik merk je het verschil, want je handen worden minder snel moe.

Met zijn 1200 W aan vermogen en een variabele snelheid van 0-3000 slagen per minuut, kan de Makita JR3051T moeiteloos zagen tot 255 mm diep. Of je nu hout of metaal wilt zagen, deze machine draait er zijn hand niet voor om. Zelfs staal tot 130 mm dik is geen probleem.

Wat prestaties betreft, hebben gebruikers niets dan lof voor de kracht en het vermogen van de Makita JR3051T. Het is een echt beest dat elke klus aankan. Ideaal voor ruig werk.

Een mogelijk minpunt van de Makita JR3051T is het gewicht. Hij is niet bepaald licht, dus misschien minder geschikt voor langdurig gebruik of voor mensen die een lichtere zaagmachine nodig hebben.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden over de Makita JR3051T. Het is een krachtige en betrouwbare zaagmachine die zijn werk goed doet. Vooral het gemak van de zaagbladwissel zonder gereedschap en de rubberen bekleding van de handgreep worden gewaardeerd.

In vergelijking met andere merken springt de Makita JR3051T eruit door zijn kracht en zaagcapaciteit. Met zijn 1200 W vermogen en maximale zaagcapaciteit van 255 mm is hij geschikt voor zelfs de zwaarste klussen. Het dubbele stofafvoersysteem en het gebruiksgemak van de zaagbladwissel maken de Makita JR3051T ook uniek.

Al met al is de Makita JR3051T reciprozaag een aanrader voor wie op zoek is naar een krachtige zaagmachine met veel zaagcapaciteit. Het gewicht kan een nadeel zijn, maar de prestaties en features maken dit ruimschoots goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Hyundai reciprozaag 1.050 W 105

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hyundai reciprozaag 1.050 W 105

 • list plusKrachtig en veelzijdig, geschikt voor diverse zaagwerkzaamheden in hout, metaal en vergelijkbare materialen
 • list plusErgonomisch gevormde handgreep met soft grip zorgt voor comfortabel en nauwkeurig werken
 • list plusWordt geleverd met stevige kunststof koffer en 2 zaagbladen, direct klaar voor gebruik

Nadelen Hyundai reciprozaag 1.050 W 105

 • list plusMinder geschikt voor zeer zware en professionele zaagwerkzaamheden

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.14
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
8.44
Ik ben de Hyundai reciprozaag 1.050 W, een krachtige en veelzijdige zaagmachine die perfect is voor allerlei zaagklussen in hout, metaal en vergelijkbare materialen. Met mij kun je tot wel 150 millimeter diep zagen in hout en 10 millimeter in metaal, dus ik heb genoeg zaagkracht voor allerlei klussen.

Een van mijn beste eigenschappen is mijn ergonomisch gevormde handgreep met soft grip. Hierdoor kun je comfortabel en nauwkeurig werken, zelfs tijdens lange klussen. Mijn gebruikers hebben gemeld dat ze gemakkelijk controle over mij kunnen houden en efficiënt kunnen zagen.

Als je mij koopt, krijg je ook een stevige kunststof koffer, zodat je me veilig kunt opbergen en vervoeren. Daarnaast worden er 2 zaagbladen meegeleverd, zodat je meteen aan de slag kunt.

Ik heb een vermogen van 1.050 W en een onbelast toerental van 0-3.000 t/min. Met een slaghoogte van 28 mm en een snoerlengte van 2 meter bied ik veel mogelijkheden voor allerlei zaagklussen.

Mijn gebruikers hebben positieve ervaringen gedeeld over mijn kracht en kwaliteit. Ze hebben gezegd dat ik moeiteloos dikke takken kan doorzagen en dat mijn geluid goed te verdragen is. Daarnaast ben ik goed handelbaar en solide.

Hoewel er geen specifieke nadelen zijn genoemd in de reviews, is het belangrijk om te vermelden dat ik mogelijk minder geschikt ben voor zeer zware en professionele zaagklussen. Ik ben vooral ontworpen voor gebruik in de tuin en voor doe-het-zelf projecten.

Al met al ben ik een betrouwbare en krachtige zaagmachine voor allerlei zaagklussen. Ik bied een goede prijs-kwaliteitverhouding en word aanbevolen door mijn gebruikers. Dus als je een veelzijdige zaagmachine zoekt voor klussen in en rondom het huis, is het zeker de moeite waard om mij, de Hyundai reciprozaag 1.050 W, te overwegen. 💪️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. VONROC TOOLS VONROC Reciprozaag 900W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Reciprozaag 900W

 • list plusKrachtige zaagmachine met 900W vermogen
 • list plusDraaibaar handvat voor ideale werkhouding
 • list plus3 meter lange stroomkabel voor bewegingsvrijheid

Nadelen VONROC TOOLS VONROC Reciprozaag 900W

 • list plusWordt niet geleverd met een L-BOXX

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.81
Functionaliteit
7.92
Gebruiksgemak
8.29
De VONROC Reciprozaag is echt mijn favoriete zaagmachine! Met zijn krachtige 900W vermogen kan ik moeiteloos door allerlei materialen zagen, zoals (nat) hout, kunststof en zelfs aluminium. En het beste is dat ik altijd het perfecte zaagblad bij de hand heb voor elke klus, dankzij de meegeleverde topkwaliteit zaagbladen.

Wat ik vooral geweldig vind aan de VONROC Reciprozaag is het draaibare handvat. Dit innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat ik altijd de ideale werkhouding kan vinden, zelfs in lastige posities. Zo kan ik comfortabel en nauwkeurig werken. En met de softgrip handgreep ligt de zaag machine ook nog eens super fijn in mijn handen.

Wat ook heel handig is, is dat de VONROC Reciprozaag een stroomkabel van maar liefst 3 meter heeft. Zo heb ik echt alle bewegingsvrijheid tijdens het werken. En dankzij het snelwissel-systeem kan ik de zaagbladen snel en gemakkelijk verwisselen, zonder tijd te verspillen. En met de vergrendelknop kan ik zelfs continu doorzagen zonder de knop ingedrukt te hoeven houden.

Met een zaagdiepte van 115mm in hout en 5mm in staal kan ik verschillende materialen met precisie zagen. En met een maximaal toerental van 2600/min en een onbelast toerental van 0-2600/min heb ik altijd genoeg snelheid en controle voor al mijn zaagwerkzaamheden.

De VONROC Reciprozaag wordt geleverd met een handige opbergtas en drie zaagbladen voor (nat) hout, hout en metaal, en metaal. Zo kan ik meteen aan de slag met allerlei zaagklussen. En met de 2 jaar garantie van VONROC weet ik zeker dat ik een kwalitatief en duurzaam product in handen heb.

De reviews van andere gebruikers zijn ook erg positief. Ze prijzen vooral de duurzaamheid, kracht, gebruiksgemak en hoge kwaliteit van de VONROC Reciprozaag. En ze zijn vooral enthousiast over het draaibare handvat, dat echt als innovatief wordt gezien. Sommige gebruikers vinden het jammer dat de zaagmachine niet met een L-BOXX wordt geleverd, maar gezien de aantrekkelijke prijs van het product wordt dit als een klein minpuntje gezien.

Al met al kan ik zeggen dat de VONROC Reciprozaag een geweldige keuze is voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Met zijn kracht, veelzijdigheid en innovatieve functies onderscheidt deze zaagmachine zich echt van de rest. Of ik nu leidingwerk in een muur moet zagen, bomen moet snoeien of gaten moet maken in plaatmateriaal, de VONROC Reciprozaag staat altijd voor me klaar om elke klus te klaren. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu

 • list plusUiterst licht en compact, ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen
 • list plusIngenieus systeem met twee handgrepen en dubbele vario-schakelaar voor optimale houding
 • list plusSnelwisselsysteem voor werktuigloze zaagbladwissel, wat zorgt voor een vlotte workflow

Nadelen Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu

 • list plusWordt standaard geleverd zonder accu's en oplader

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.43
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
7.51
De Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu reciprozaag body - snelwissel is perfect voor mij. Als ik buizen, stangen, latten of andere materialen op moeilijk bereikbare plekken moet loszagen, is deze lichte en compacte accureciprozaag mijn beste vriend. Met het slimme systeem van twee handgrepen en een dubbele vario-schakelaar kan ik altijd een optimale houding aannemen, of ik nu met één hand werk of met twee. En ik kan de zaagsnelheid aanpassen aan het materiaal waar ik mee werk, zodat ik altijd de controle heb.

Wat ik vooral handig vind aan de Makita DJR183Z is het snelspansysteem voor een werktuigloze zaagbladwissel. Ik kan snel en efficiënt van zaagblad wisselen, wat mijn workflow soepel en ononderbroken houdt. En het mooie is dat ik gewone reciprozaagbladen kan gebruiken, dus als ik er al een paar heb liggen, kan ik ze gewoon blijven gebruiken.

Deze tweede generatie ergonomische zaag heeft een handgreep die naar beneden versmalt en is voorzien van een zachte grip. De handgreep heeft zelfs een gepatenteerd ribbelprofiel dat de kracht gelijkmatig verdeelt over al mijn vingers. Dat betekent dat ik een comfortabele grip heb en dat het werken met de zaag veel minder vermoeiend is.

En laten we de geïntegreerde LED-verlichting niet vergeten. Die zorgt ervoor dat ik zelfs op donkere plekken comfortabel kan werken, omdat het licht direct op het zaagoppervlak schijnt. Geen gedoe meer met extra lampen of zaklampen!

De Makita DJR183Z weegt slechts 1,7 kg, dus hij is superlicht en makkelijk te hanteren. Zelfs met de accu's erbij weegt hij nog steeds maar 2 kg, wat echt heel licht is. Dat betekent dat ik deze zaag zonder problemen langdurig kan gebruiken en dat ik er ook bij moeilijk bereikbare plekken goed mee uit de voeten kan.

Het enige nadeel is dat de Makita DJR183Z standaard zonder accu's en oplader geleverd wordt. Dus die moet ik apart aanschaffen, wat natuurlijk extra kosten met zich meebrengt. Maar gelukkig kan ik de zaag gebruiken met bijna alle andere LXT 18V Li-ion batterijen van Makita, dus ik kan mijn collectie Makita machines op een prijsbewuste manier uitbreiden.

Alles bij elkaar genomen is de Makita DJR183Z 18V Li-Ion accu reciprozaag body - snelwissel echt een geweldige keuze voor klussen waarbij ik een lichte en compacte zaag nodig heb. Hij is ergonomisch, betrouwbaar en biedt genoeg kracht en snelheid om verschillende materialen mee te zagen. En het feit dat ik de zaagbladen snel en gemakkelijk kan verwisselen en dat hij compatibel is met andere Makita batterijen, maakt dit echt een veelzijdig en waardevol gereedschap. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

8. BLACKDECKER BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag

 • list plusVeelzijdig gereedschap voor rechte en gebogen zaagsneden in hout, metaal en plastic
 • list plusSnelspansysteem voor eenvoudig en snel wisselen van zaagblad
 • list plusVeiligheidsschakelaar en variabel instelbare snelheid voor veilig en nauwkeurig zaagwerk

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag

 • list plusGeen softgrip, wat het werken iets minder comfortabel kan maken
 • list plusGeen koffer meegeleverd voor veilig opbergen of vervoeren

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.27
Functionaliteit
8.24
Gebruiksgemak
7.27
Ik ben de BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag, een veelzijdig gereedschap dat perfect is voor het maken van rechte of gebogen zaagsneden in hout, metaal en plastic. Met mijn snelspansysteem kun je makkelijk en snel van zaagblad wisselen, wat je tijd bespaart. Ik heb ook een veiligheidsschakelaar om te voorkomen dat je me per ongeluk inschakelt, en een variabel instelbare snelheid voor veilig en nauwkeurig zaagwerk.

Met mijn krachtige 400 watt vermogen ben ik geschikt voor allerlei zaagklussen. Ik ben een duurzaam en betrouwbaar gereedschap, zoals blijkt uit een gebruiker die al tien jaar lang bomen omhakt met mij. Hij noemt me een "onwaarschijnlijk goede zaag" en prijst mijn kwaliteit en gebruiksgemak.

Een ander voordeel van mij is dat ik verschillende materialen kan zagen, zoals hout, metaal en plastic, zolang je maar de juiste zaagbladen gebruikt. Dit maakt mij een veelzijdig gereedschap voor verschillende klussen. Een gebruiker merkt op dat ik ook handig ben voor het snoeien van takken in de tuin, waardoor je blaren op je handen kunt voorkomen.

Ik heb een zaagblad van 239 mm en een zaagbeweging van 0-4600 slagen per minuut. Mijn sleutelvrije snelspanklem maakt het wisselen van zaagbladen nog makkelijker. Mijn geluidsniveau is redelijk hoog, met een geluidsdruk van 84 dB en een geluidsvermogen van 95 dB. Mijn snoer is 3 meter lang, wat je genoeg bewegingsvrijheid geeft tijdens het werken.

Een mogelijke beperking van mij is dat ik geen softgrip heb, wat het werken iets minder comfortabel kan maken. Daarnaast wordt ik zonder koffer geleverd, wat voor sommige gebruikers vervelend kan zijn als ze me veilig willen opbergen of vervoeren.

Al met al ben ik een betrouwbaar gereedschap met veel handige functies. Ik ben krachtig, veelzijdig en veilig in gebruik. Hoewel ik misschien niet de meest comfortabele zaag ben en geen koffer wordt meegeleverd, bied ik goede prestaties en betrouwbaarheid voor verschillende zaagklussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu

 • list plusGemakkelijk met één hand te bedienen
 • list plusGereedschapsloze zaagwissel voor snelle en gemakkelijke verwisseling van zaagbladen
 • list plusGeïntegreerde LED-verlichting voor betere zichtbaarheid op slecht verlichte plaatsen

Nadelen Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu

 • list plusWordt geleverd als losse body zonder accu en oplader

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.46
Functionaliteit
7.81
Gebruiksgemak
7.2
De Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu reciprozaag body in Mbox is mijn handige zaagje voor al die kleine klusjes. Hij is compact en praktisch, perfect voor lichtere klussen. Wat deze zaag echt onderscheidt, is dat je hem met één hand kunt bedienen. Super makkelijk, toch?

Een van de handige features van de DJR183ZJ is de gereedschapsloze zaagwissel. Met een simpel kliksysteem kun je zaagbladen snel en makkelijk verwisselen, zelfs met één vinger. Dat maakt het werken met verschillende materialen en toepassingen een stuk efficiënter.

En weet je wat nog meer handig is? De geïntegreerde LED-verlichting! Hierdoor heb je altijd goed zicht, zelfs op donkere plekken. Dat maakt het werken een stuk comfortabeler. En met zijn compacte behuizing en lichte gewicht kun je deze zaag makkelijk met één hand vasthouden en gebruiken.

Maar dat is nog niet alles! Deze reciprozaag is ook nog eens super veelzijdig. Met een reciprozaagblad voor vers hout kun je hem zelfs gebruiken als snoeizaag. Ideaal voor al je tuinwerkzaamheden dus.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat deze zaag zonder accu en oplader geleverd wordt. Dus als je die nog niet hebt, moet je die apart aanschaffen. Houd daar dus rekening mee als je deze zaag wilt kopen.

Al met al is de Makita DJR183ZJ 18V Li-Ion accu reciprozaag body in Mbox een handige tool voor al die kleine klusjes. Hij is makkelijk in gebruik, veelzijdig en combineert compactheid met power. Het gereedschapsloze zaagwisselsysteem en de geïntegreerde LED-verlichting maken het werken met deze zaag nóg makkelijker. Dus als je al een accu en oplader hebt of bereid bent om die apart aan te schaffen, is deze zaag een waardevolle toevoeging aan je gereedschapscollectie. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs

10. FERM Reciprozaag 710W Soft grip

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Reciprozaag 710W Soft grip

 • list plusKrachtige en veelzijdige zaagmachine
 • list plusVerstelbare voorplaat voor maximale zaagdiepte
 • list plusWendbaar en kan op moeilijk bereikbare plekken worden gebruikt

Nadelen FERM Reciprozaag 710W Soft grip

 • list plusBijgeleverde zaagjes van mindere kwaliteit en kunnen vastlopen

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.46
Functionaliteit
7.73
Gebruiksgemak
6.84
De FERM Reciprozaag - 710W is echt een beest van een zaag! Hij is perfect voor allerlei klussen in en rondom het huis. Of je nu takken wilt snoeien in de tuin of metalen leidingen wilt doorsnijden, deze zaag kan het allemaal aan. Met 710 Watt vermogen kan hij zelfs op de moeilijkst bereikbare plekken gebruikt worden.

Wat deze zaag zo handig maakt, is de verstelbare voorplaat. Hiermee kun je de zaagdiepte aanpassen aan jouw behoeften. Bovendien kun je met de schakelaar de slagkracht regelen, zodat je altijd de juiste snelheid hebt voor het materiaal dat je zaagt. En als het zaagblad bot wordt, kun je het snel en gemakkelijk vervangen dankzij het handige snelwisselsysteem. Gewoon even draaien en je kunt weer verder, zonder gedoe met extra gereedschap.

Deze zaag heeft ook een handige lock-on schakelaar, waarmee je de zaag in continu kunt laten draaien. Zo kun je zonder onderbrekingen je klus klaren. En dankzij het slanke en ergonomische ontwerp van de zaag, in combinatie met het zachte handvat, kun je comfortabel blijven werken.

De FERM Reciprozaag wordt geleverd met 2 zaagbladen (130mm - 11TPI en 82mm - 30TPI) en heeft een 3 meter lange stroomkabel, zodat je genoeg bewegingsvrijheid hebt tijdens het klussen. Met een maximale zaagdiepte van 115mm in hout en 5mm in metaal, kun je met deze zaag echt alle kanten op.

De meeste gebruikers zijn erg tevreden met deze zaag. Ze vinden hem handig en gemakkelijk in gebruik. Sommige gebruikers hebben echter feedback gegeven over de bijgeleverde zaagbladen. Ze zeggen dat deze van slechte kwaliteit zijn en vast kunnen lopen. Daarom raden we aan om te investeren in zaagbladen met grotere tanden, zoals de Bosch KEO zaagbladen, voor een betere ervaring.

Kortom, de FERM Reciprozaag - 710W is een geweldige zaagmachine met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is perfect voor allerlei klussen. Hoewel er wat kritiek is op de bijgeleverde zaagbladen, zijn er alternatieven beschikbaar die zorgen voor een betere zaagervaring. Dus als je op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige zaagmachine voor thuisgebruik, dan is dit absoluut een goede keuze. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Reciprozagen. Er zijn immers 2048 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!