Wat is de beste zaagmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 september, 2023

Het aanschaffen van een goede zaagmachine is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste zaagmachine van 2023? Na het testen van 7098 zaagmachines kwam de FERM Reciprozaag 710W verstelbare voorplaat, als beste getest uit onze zaagmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de zaagmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 zaagmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame zaagmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste zaagmachines

1Score: 9.8
FERM Reciprozaag 710W verstelbare voorplaat,
FERM Reciprozaag 710W verstelbare voorplaat,
FERM
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Bosch PST 650
Bosch PST 650
Bosch
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Makita 230 V Cirkelzaag 165
Makita 230 V Cirkelzaag 165
Makita
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Hyundai afkortzaag 1100W kapzaag enkel-verstekzaag
Hyundai afkortzaag 1100W kapzaag enkel-verstekzaag
Hyundai
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Bosch EasySaw 18V-70 baretool
Bosch EasySaw 18V-70 baretool
Bosch
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
BLACK+DECKER KS501-QS
BLACK+DECKER KS501-QS
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Powerplus POWC2030 Elektrische cirkelzaag 1200W
Powerplus POWC2030 Elektrische cirkelzaag 1200W
Powerplus
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag
BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
BLACK+DECKER RS890K-QS
BLACK+DECKER RS890K-QS
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Powerplus POWEBRSS1 Reciprozaag - 18V
Powerplus POWEBRSS1 Reciprozaag - 18V
Powerplus
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Zaagmachine Koopgids

Zaag moeiteloos prachtige snedes uit met de beste zaagmachine. Er zijn diverse aspecten om op te letten, en diverse modellen op de markt. Ontdek waar je op moet letten en maak een goede aankoop!

De belangrijkste specificaties van een zaagmachine

Bij de aanschaf van een zaagmachine zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk type zaagblad het geschiktst is voor jou. Verder is het zaagvermogen van de machine van belang, zowel het maximale als het minimale vermogen.

Daarnaast is het handig om te weten of je het zaagblad kunt vervangen als deze bot wordt en hoe makkelijk de machine te onderhouden is. Ben je een beginner? Dan wil je weten of de zaagmachine gemakkelijk te gebruiken is. Ook het gewicht van de zaagmachine is belangrijk, want wil je de zaagmachine vaak verplaatsen dan wil je niet dat deze te zwaar is.

Veiligheid staat voorop, dus het is goed om te weten welke extra veiligheidsfuncties er op de zaagmachine zitten. Daarnaast is het handig om te weten wat het geluidsniveau van de machine is tijdens gebruik. Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar de levensduur van de zaagmachine en of er een garantie beschikbaar is.

Welk zaagblad heb ik nodig?

Het juiste type zaagblad is erg belangrijk om het gewenste resultaat te krijgen en om veilig te kunnen werken. Het geschiktste type zaagblad hangt af van het materiaal dat je gaat zagen en de gewenste zaagsnede.

Als je bijvoorbeeld hout gaat zagen, dan kun je kiezen voor een zaagblad met veel tanden voor een fijne zaagsnede of juist weinig tanden voor een grovere zaagsnede. Voor metaal heb je een zaagblad nodig dat harder is dan het metaal dat je wilt zagen, zoals een diamantzaagblad.

Kun je het zaagblad vervangen?

Je kunt het zaagblad vervangen als het bot wordt. Het is zelfs aan te raden om dit regelmatig te doen, zodat je altijd veilig en efficiënt kunt blijven werken.

Let wel op dat je het juiste zaagblad kiest voor je zaagmachine en het materiaal dat je gaat zagen. Een verkeerd zaagblad kan leiden tot beschadiging van de machine of onveilige situaties. Daarom is het belangrijk om goed de handleiding te lezen en eventueel advies te vragen bij de aankoop van een nieuw zaagblad.

Veiligheidsfuncties

Veiligheid is ontzettend belangrijk bij het werken met gereedschap en daarom zijn er zeker extra veiligheidsfuncties op de zaagmachine te vinden.

Een van de belangrijkste functies is de beschermkap die het zaagblad bedekt als je niet aan het zagen bent. Hierdoor wordt voorkomen dat je per ongeluk met je hand in het draaiende zaagblad komt. Daarnaast hebben sommige zaagmachines ook een automatische uitschakelfunctie als er iets mis gaat, zoals een vastlopend zaagblad.

Verder is het belangrijk om altijd beschermende kleding en een veiligheidsbril te dragen tijdens het werken met een zaagmachine. Ook is het slim om de machine op een stevige ondergrond te plaatsen en goed vast te zetten voordat je begint met zagen.

Levensduur van de zaagmachine

De levensduur van een zaagmachine hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik, de kwaliteit van de machine en het onderhoud. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat een goede zaagmachine jarenlang meegaat bij normaal gebruik.

Het is altijd slim om te kijken of er een garantie beschikbaar is bij de aankoop van een zaagmachine. Veel fabrikanten bieden een garantieperiode aan, waardoor je gedekt bent tegen eventuele fabrieksfouten of problemen met de machine. Let wel op de voorwaarden van de garantie, bijvoorbeeld of deze geldt voor een bepaalde periode of alleen voor bepaalde onderdelen.

Als je de zaagmachine goed onderhoudt en regelmatig controleert op slijtage, dan kun je de levensduur van de machine nog verder verlengen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de zaagbladen en het regelmatig smeren van bewegende onderdelen.

hero illustration

Hoe testen we zaagmachines?

Om de beste zaagmachine te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze zaagmachine-test hebben we 7098 zaagmachines geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze zaagmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze zaagmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne zaagmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste zaagmachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 7098 zaagmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste zaagmachines op een rij

1. FERM Reciprozaag 710W verstelbare voorplaat,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Reciprozaag 710W verstelbare voorplaat,

 • list plusDe FERM Reciprozaag 710W verstelbare voorplaat heeft een sterke motor van 710 watt.
 • list plusDe reciprozaag is uitgerust met veiligheidsvoorzieningen voor een veilige bediening.
 • list plusHet apparaat is makkelijk te bedienen dankzij het ergonomische ontwerp.

Nadelen FERM Reciprozaag 710W verstelbare voorplaat,

 • list plusHet apparaat heeft geen opbergkoffer waardoor het lastiger is om het apparaat te transporteren.
 • list plusDe FERM Reciprozaag 710W verstelbare voorplaat heeft geen verstelbare voorplaat.
 • list plusHet apparaat heeft geen snelwisselmechanisme.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.2

Ben jij op zoek naar een krachtige en handige reciprozaag voor al jouw zaagwerkzaamheden in en om het huis? Dan is de FERM RSM1019 echt iets voor jou! Met een vermogen van maar liefst 710 Watt en een zaagdiepte van 115mm in hout, kan je vrijwel alles aan. Het unieke aan deze zaag is de verstelbare voorplaat, waardoor je de maximale zaagdiepte kan aanpassen. Zo kan je elk materiaal op maat zagen. De zaag heeft ook een elektronisch variabel instelbare snelheid en een ergonomisch soft grip handvat voor optimaal werkcomfort. Wat deze zaag nog handiger maakt, is het snelwisselsysteem voor het verwisselen van de zagen en de lock-on switch waarmee je de zaag op een continubedrijf kan zetten.

Met deze FERM reciprozaag kan je niet alleen materialen in huis zagen, maar ook tuinier activiteiten zoals het snoeien van takken en struiken. Het geluidsniveau van 93 dB is gemiddeld voor een reciprozaag. De zaag heeft een gewicht van 2.42kg en wordt geleverd met 2 zaagbladen. Helaas heeft de zaag geen veiligheidsslipkoppeling, dus let op bij het gebruik van de zaag.

Al met al is de FERM RSM1019 een krachtige en handige reciprozaag die jou kan helpen bij al jouw zaagwerkzaamheden. De verstelbare voorplaat en het ergonomische ontwerp maken de zaag zeer geschikt voor precisiewerk. Het geluidsniveau is gemiddeld en het ontbreken van een veiligheidsslipkoppeling is een minpunt. Maar voor de prijs-kwaliteitverhouding is deze zaag absoluut een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Bosch PST 650

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PST 650

 • list plusDe Bosch PST 650 is licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDe Bosch PST 650 heeft een verlichting die het zagen vergemakkelijkt.
 • list plusEen ander voordeel van de Bosch PST 650 is het geleidingsstuk, wat het mogelijk maakt om precieze zaagsneden te maken.

Nadelen Bosch PST 650

 • list plusEen nadeel van de Bosch PST 650 is dat het wordt geleverd met slechts één zaagblad, wat beperkingen kan opleggen aan de varieteit van zagen die je kunt uitvoeren.
 • list plusEen ander nadeel van de Bosch PST 650 is dat het aan de zware kant is en daardoor moeilijker te verplaatsen.
 • list plusDe Bosch PST 650 heeft geen variabele snelheid, waardoor het lastiger is om diverse soorten materialen te zagen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een handige decoupeerzaag waarmee je gemakkelijk en nauwkeurig kunt zagen? Dan is de Bosch PST 650 een goede keuze voor jou. Met een vermogen van 500 W en een zaagdiepte van 65 mm in hout, is deze zaagmachine geschikt voor verschillende soorten materialen zoals kunststof, metaal, keramiekplaten en rubber. Het SDS-systeem maakt het wisselen van zaagbladen snel en eenvoudig. Bovendien zorgt de verstelbare blaasfunctie voor een goed zicht op de zaaglijnen en de metalen voetplaat voor een stabiele en veilige bediening.

Wat deze decoupeerzaag uniek maakt, is de mogelijkheid om versteksnedes tot 45 graden te maken. Dit maakt het maken van decor- en profielwerk veel gemakkelijker. Door de minimale trillingen heb je maximale controle bij elke klus en zaag je vol vertrouwen recht en in bochten. De PST 650 is een lichte en compacte zaagmachine, waardoor je hem gemakkelijk kunt hanteren en transporteren.

Hoewel deze zaagmachine geschikt is voor verschillende soorten materialen, is hij het meest geschikt voor kleinere zaagklussen. Dus als je van plan bent om grotere en zwaardere materialen te zagen, dan kun je beter kiezen voor een krachtigere zaagmachine.

Al met al is de Bosch PST 650 een geweldige zaagmachine voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een handige en nauwkeurige decoupeerzaag. Het is een praktische en betaalbare keuze voor het maken van decor- en profielwerk, maar ook voor andere kleine zaagklussen.

Persoonlijk vind ik dat de PST 650 perfect is voor mijn kleine zaagprojecten thuis. Het is handig en gemakkelijk te gebruiken, maar het heeft wel zijn beperkingen als het gaat om zwaardere materialen. Het enige nadeel is dat het soms lastig is om de juiste zaagsnelheid te vinden voor verschillende materialen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Makita 230 V Cirkelzaag 165

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita 230 V Cirkelzaag 165

 • list plusDe Makita 230 V Cirkelzaag 165 heeft een sterke motor met een hoge prestatiecapaciteit.
 • list plusDe Makita 230 V Cirkelzaag 165 is licht en compact, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDe Makita 230 V Cirkelzaag 165 is veiliger in gebruik dan andere zagen, met een veiligheidsmechanisme om onbedoelde start te voorkomen.

Nadelen Makita 230 V Cirkelzaag 165

 • list plusDe Makita 230 V Cirkelzaag 165 heeft geen verstelbare hoeken, wat betekent dat het moeilijker is om precisie te behalen.
 • list plusHet heeft geen verlengstukken, waardoor het moeilijker is om diepe sneden te maken.
 • list plusDe Makita 230 V Cirkelzaag 165 wordt niet geleverd met toebehoren, zoals een beschermbril of beschermende handschoenen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Met de compacte Makita HS6601 cirkelzaag hou je alle controle over je zaagklus. Het lichte gewicht en de softgrip handgreep maken de 1050 watt zaagmachine namelijk goed te hanteren. Je zaagt met de HS6601 niet alleen in een recht hoek, maar ook in verstek. Dit komt goed van pas als je bijvoorbeeld houtverbindingen gaat maken of zelf een meubel in elkaar gaat zetten. Je zaagt tot maximaal 54,5 millimeter diep in hout, maar wil je minder diep zagen, dan stel je dit gemakkelijk zelf in. En als je een stofzuiger op de cirkelzaag aansluit, blijft je werkplek nog schoon ook. De voordelen van dit product Cirkelzaag voor linkshandig gebruik. Dankzij de verhoogde efficientie van de koolborstelloze motor met elektronische sturing, levert deze 18 V machine bijna dezelfde prestaties als een gesnoerd model. Continue efficient slijpen dankzij automatische snelheidscontrole. De machine past automatisch zijn toerental aan bij zware belasting voor behoud van kracht. Smal en ergonomisch handgreep voor goede grip en optimale controle. Dubbele led verlichting: verlicht het zaagblad en snijlijn voor zagen in het donker. 165 mm cirkelzaag met een verstekinstelling tot 50graden. Zool, tandwielhuis en beschermkap uit gegoten magnesium: daardoor extra licht van gewicht. Externe stofafzuiging mogelijk. Voorzien van extra brede draaghaak: past om een standaard steigerpijp / ladder. De specificaties Max. zaagcap. (hoogte) 0 57 mm Max. zaagcap. (hoogte) 45 41 mm Max. zaagcap. 50 37 mm Machine voltage 18 V Type motor BL-motor Afm. lxbxh 350x170x238 mm Diameter zaagblad 165 mm Toerental onbelast 5000 min-1 Overbelastingsbeveiliging ja Diepontladingsbeveiliging ja Ingebouwde verlichting ja Asblokkering ja Gewicht met BL1830 accu 3,3 kg Acculading indicator ja Asgat zaagblad 20 mm Automatische snelheidsregeling ja Elektrische rem ja Gewicht met BL1815N accu 3,1 kg Gewicht met BL1840 accu 3,3 kg Kantelen L/R 0 - 50 Materiaal beschermkap Magnesium Materiaal zool Magnesium Softgrip ja Softstart ja Zaaghoogte 57 mm De leveringstoebehoren Geleverd zonder accu's en oplader Breedtegeleider 164095-8 Zaagblad

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Hyundai afkortzaag 1100W kapzaag enkel-verstekzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.3

Dit is de 1100 W Hyundai afkortzaag voor zaagwerkzaamheden in huis, garage of werkplaats. De zaagmachine is geschikt voor het afkorten en zagen in verstek van hout, laminaat en plastic en is in hoek verstelbaar, zodat het zaagblad zonder moeite in verschillende posities kan worden gebracht (0 tot- 45 graden kantelbaar naar links). Met laserfunctie! Hoewel de machine licht in gewicht is zorgt de aluminium werktafel/onderstel voor een stevige en stabiele ondergrond. Voor het transport is de machine voorzien van een transportvergrendeling-functie. Een hardmetalen TCT zaagblad voor hout (48 tanden, diameter van 210 mm) wordt met de kap en verstek-zaagmachine meegeleverd. Het vrijgekomen zaagsel-stof wordt opgevangen de opvangzak. Unieke productvoordelen; • Incl. zaagblad 48T • Met stof-opvangzak • Traploos verstelbaar Unieke productkenmerken; - Model: 56251 - EAN code: 8718502562514 - Aansluiting: 230 V / 50 Hz: - Vermogen: 1.100 W - Snoerlengte: 2 m - Onbelast toerental: 5.500 t/min - Diameter zaagblad: 210 mm - Asgat: 30 mm - Zaagcapaciteit: 45° recht 80 x 60 mm - Zaagcapaciteit: 90° recht 120 x 60 mm - Draaihoek: 45 / -45 ° - Afschuining: 0-45 ° - Laserfunctie: Ja - Geluid LpA: 91,8 dB(A) @7m - Gewicht: 6 kg In de verpakking: - Hyundai radicaal afkortzaag met laser-geleidingsfunctie - 210 mm TCT 48T zaagblad voor hout - Zijgeleider - Materiaalklem - Inbussleutel - Stofzak - Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

5. Bosch EasySaw 18V-70 baretool

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

Met de Bosch EasySaw 18V-70 (zonder accu) voer je zaagklussen in en om het huis makkelijk uit. Deze decoupeerzaag heeft een gewicht van slechts 1,3 kilogram, zodat je tijdens het klussen geen last krijgt van vermoeide armen. Met slechts één druk op de knop ga je al aan de slag. Dankzij de softstart begint de machine niet gelijk op volle toeren te draaien. Handig, want zo ga je erg precies te werk. Je hebt keuze uit verschillende standen. Hierdoor selecteer je eenvoudig de gewenste snelheid voor jouw klus. Je zaagt tot 70 millimeter door hout. Ga je aan de slag met metaal? Dan heb je een maximale zaagcapaciteit van 6 millimeter.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. BLACK+DECKER KS501-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER KS501-QS

 • list plusEen voordeel van de BLACK+DECKER KS501-QS is dat het sterk en doeltreffend is.
 • list plusHet is lichtgewicht en handig in gebruik, waardoor het ideaal is voor precisiewerk.
 • list plusEen laatste voordeel van de BLACK+DECKER KS501-QS is dat het een goede kwaliteit heeft en betrouwbaar is.

Nadelen BLACK+DECKER KS501-QS

 • list plusHet zaagje raakt soms los tijdens het gebruik, waardoor je het meerdere malen moet bijstellen.
 • list plusHet is moeilijk om het zaagje erin te krijgen.
 • list plusEen laatste nadeel van de BLACK+DECKER KS501-QS is dat het niet geschikt is voor grote projecten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

De BLACK+DECKER 400W compacte decoupeerzaag KS501-QS is een compacte decoupeerzaag van Black+Decker heeft een ergonomisch design en een continu-schakelaar voor extra comfort bij langdurig gebruik. De stofblazer houdt de zaaglijn vrij waardoor er een beter zicht is op het zaagblad voor nauwkeuriger zagen. De decoupeerzaag wordt geleverd inclusief 1 zaagblad voor hout. Waar is dit artikel voor geschikt? Deze decoupeerzaag KS501-QS kan gebruikt worden voor het zagen van lichte doe-het-zelf hobby klussen, het zagen van hout, bochten en 45° afschuinen, het zagen van licht bladmetaal en metalen leidingen etc. Voordelen: Ergonomisch design voor extra comfort. Zicht op het zaagblad voor nauwkeuriger zagen. Stofblazer houdt de zaaglijn vrij. Lage vibratie. Afschuinstand 0° en 45°. Continu-schakelaar voor extra comfort bij langdurig gebruik. Geleverd met 1 zaagblad voor hout Specificaties: Vermogen: 400 W Voltage: 230 V Toerental: Een Zaagbewegingen: 3000 t/min Continuschakelaar: Ja Afschuinen: 0 of 45 ° Zaagdiepte - Hout: 65 mm Zaagdiepte - Metaal: 5 mm Zaagdiepte - Aluminium/PVC: 10 mm Slaglengte: 19 mm Messen 1 Stofblazer: Ja Softgrip: Ja Accessoires: 1 zaagblad hout Tips & Tricks Wanneer buitenshuis met de machine wordt gewerkt, dien je alleen verlengkabels te gebruiken die voor gebruik buitenshuis zijn goedgekeurd. Het gebruik van een juiste verlengkabel beperkt het risico op het krijgen van een elektrische schok. Voorkom per ongeluk inschakelen. Controleer dat de machine is uitgeschakeld voordat je de stekker in het stopcontact steekt of de accu aansluit en voordat je de machine oppakt of draagt. Draag een beschermende uitrusting. Draag altijd een veiligheidsbril. Het dragen van een beschermende uitrusting zoals een stofmasker, slipvaste werkschoenen, een veiligheidshelm of gehoorbescherming, afhankelijk van de aard en het gebruik van het elektrsich gereedschap vermindert het risico van verwondingen. Verwijder instelgereedschappen of schroefsleutels voordat u het gereedschap inschakelt. Een instelgereedschap of sleutel in een draaiend deel van het gereedschap kan tot verwondingen leiden. Draag geschikte kleding. Draag geen loshangende kleding of sieraden. Houd haren, kleding en handschoenen uit de buurt van bewegende delen. Loshangende kleding, sieraden en lange haren kunnen door bewegende delen worden meegenomen. Wanneer stofafzuigings- of stofopvangvoorzieningen kunnen worden gemonteerd, dient u zich ervan te verzekeren dat deze zijn aangesloten en juist worden gebruikt. Het gebruik van stofopvangvoorzieningen beperkt het gevaar door stof.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Powerplus POWC2030 Elektrische cirkelzaag 1200W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWC2030 Elektrische cirkelzaag 1200W

 • list plusMet een krachtige motor kan deze cirkelzaag gemakkelijk door verschillende materialen zagen.
 • list plusDe zaagdiepte is gemakkelijk aan te passen, waardoor het geschikt is voor verschillende klussen.
 • list plusDe cirkelzaag heeft een ergonomisch ontwerp, waardoor het comfortabel in de hand ligt.

Nadelen Powerplus POWC2030 Elektrische cirkelzaag 1200W

 • list plusDe zaagnauwkeurigheid van deze cirkelzaag is niet optimaal, waardoor het niet geschikt is voor precisiewerk.
 • list plusDe kwaliteit van de zaagbladen is matig, waardoor het snel bot kan worden.
 • list plusDe stofafzuiging is niet effectief, waardoor er veel stof vrijkomt tijdens het zagen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.6

Deze cirkelzaag is een perfect instapmodel om lange, rechte stukken in hout te zagen of voor eenvoudig zaagwerk in verstek. Wat zijn de voordelen van deze cirkelzaag? + Het grote zaagblad van Ø185 mm zorgt er samen met het hoge toerental van 5800 min-1 voor dat je erg snel kan zagen. + Je zaagt tot 62 mm diep, waardoor ook dikkere planken geen probleem vormen. Je stelt zelf de zaagdiepte in, zodat je nooit te diep zaagt. + Met de zijgeleider kan je tot 10 cm parallel aan een rand zagen. + Dankzij de extra handgreep stuur je deze cirkelzaag nog beter aan. Bovendien verhoogt het je comfort aanzienlijk, zeker als je lange tijd blijft werken. + Je sluit de cirkelzaag makkelijk aan op een stofzuiger om het meeste stof op te vangen. Zo houd je de werkplaats schoon, adem je geen stof in en behoud je een perfect zicht op de zaaglijn. Waarvoor is hij geschikt? Deze cirkelzaag is een basis instapmodel. Je kan de cirkelzaag gebruiken voor het zagen in hout en plastic. Je kan er hoofdzakelijk lange rechte zaagsneden mee maken. Zowel in grote platen als in dikke planken tot 62 mm. Je zaagt er ook makkelijk hoeken tot 45 graden mee (verstek zagen). Wat zit er in de verpakking? • 1 x cirkelzaag • 1 x zaagblad voor hout (Ø185 x 20 mm - 24T) • 1 x zijgeleider • 1 x zeskantsleutel Wat zijn de technische kenmerken? • Netspanning: 220-240 V • Vermogen: 1200 W • Max. toerental: 5800 min-1 • Instelbare hoek: 0-45° • Max. zaagdiepte: 62 mm (90°) – 42 mm (45°) • Afmetingen zaagblad: Ø185 x 20 x 2,4 mm – 24T • Kabellengte: 2 m • Geluidsniveau: 106 dB • Gewicht: 3,25 kg Hoeveel jaar garantie is er? Er zit 2 jaar garantie op de POWC2030 cirkelzaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag

 • list plusEen voordeel van de BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag is dat het krachtig en betrouwbaar is.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze decoupeerzaag gemakkelijk in gebruik is en ligt goed in de hand.
 • list plusEen laatste voordeel is dat het draadloos is, waardoor je flexibiliteit hebt bij het zagen.

Nadelen BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag

 • list plusDe BLACK+DECKER Pendeldecoupeerzaag is redelijk zwaar van gewicht.
 • list plusHet is lastig om de zaagjes te vervangen.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de zaagnauwkeurigheid gemiddeld is.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een kwalitatieve decoupeerzaag die krachtig en betrouwbaar is? Dan is de BLACK+DECKER 18V Pendeldecoupeerzaag zeker iets voor jou. Met zijn 18V aan kracht en 2500 slagen per minuut zaag je snel en eenvoudig door hout, metaal of aluminium. Het compacte en ergonomische design zorgt voor een uitstekend gebruikerscomfort, waarbij je steeds een optimaal zicht hebt op het zaagblad tijdens het werken, voor het meest nauwkeurige resultaat.

Wat deze zaag ook zo handig maakt, is de sleutelvrije wissel van zaagblad. Je kunt eenvoudig en snel alle zaagbladen met een T- of U-aansluiting verwisselen. Zo hoef je niet steeds te zoeken naar de juiste sleutel of tijd te verspillen aan het verwisselen van het zaagblad.

De BLACK+DECKER 18V Pendeldecoupeerzaag is onderdeel van het BLACK+DECKER 18V POWERCONNECT Accusysteem. Dat betekent dat je één accu kunt gebruiken op alle apparaten van dit platform. Dat is niet alleen handig, maar ook kostenbesparend.

Hoewel deze zaag vele voordelen heeft, heeft hij ook een nadeel: hij wordt geleverd zonder accu of lader. Dat betekent dat je deze er nog los bij moet kopen. Maar als je al over de accu en bijhorende oplader beschikt, is dit geen probleem.

Al met al is de BLACK+DECKER 18V Pendeldecoupeerzaag een krachtige en betrouwbare zaag die je zeker niet teleurstelt. Of je nu een ervaren klusser bent of net begint met zagen, deze zaag is perfect voor allerlei zaagklussen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. BLACK+DECKER RS890K-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER RS890K-QS

 • list plusDe lange levensduur van deze reciprozaag is een groot voordeel.
 • list plusDe zaagnauwkeurigheid van deze reciprozaag is zeer hoog.
 • list plusDe uitstekende bouwkwaliteit van deze reciprozaag is een belangrijk voordeel.

Nadelen BLACK+DECKER RS890K-QS

 • list plusHet gebruik van deze reciprozaag kan lastig zijn.
 • list plusVoor zware klussen is deze reciprozaag niet de beste keuze.
 • list plusDeze reciprozaag is vrij zwaar en kan vermoeiend zijn om langdurig te gebruiken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.4

Ga je voor de BLACK+DECKER RS890K-QS, dan haal je zowel een elektrische handzaag als een decoupeerzaag in huis. Deze 500 watt zaag is namelijk voorzien van een snelspansysteem voor het wisselen van zaagbladen. De variabel instelbare snelheid tussen de 0 en 2700 slagen per minuut garandeert veilig en nauwkeurig zaagwerk. Zo zaag je dus met het grootste gemak in hout, kunststof en metalen. De softgrip en de standaard meegeleverde koffer en zaagbladen maken de RS890K-QS helemaal af.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Powerplus POWEBRSS1 Reciprozaag - 18V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.5

Met deze starterskit heb je alles in huis om meteen aan de slag te gaan. Hij bevat een snoerloze 18V-reciprozaag, ideaal voor al je zaagklussen in en om het huis. Daarnaast bevat deze kit ook nog de bijhorende 18V-batterij en lader zodat je meteen aan de slag kan. De batterij past bovendien op alle powertools en tuingereedschap van het Powerplus “One Fits All” assortiment. Waarvoor is deze reciprozaag starterskit geschikt? Deze reciprozaag op accu komt goed van pas bij elke zaagklus, of het nu gaat om het doorsnijden van dikke buizen in huis of het zagen van takken in de tuin. Je zaagt ermee tot 115 mm in hout en tot 5 mm in staal. Het toestel werkt met de “One Fits All” batterij van 18 V (1,5 Ah), die mee in deze set zit. De batterij past op het hele “One Fits All” assortiment van powertools en tuingereedschap. De set bevat ook ineens de 18V-lader, die compatibel is met zowel de batterijen van 1,5 Ah als die van 3,0 Ah. De 2 LED-lichten van de lader laten je weten wanneer de batterij volledig opgeladen is. De voordelen van de reciprozaag starterskit: Krachtig: Deze reciprozaag haalt een toerental tot 2 600 min-1 en heeft een zaagslaglengte van 22 mm. Je zaagt ermee tot 115 mm in hout en tot 5 mm in staal. Het zaagblad zelf is niet inbegrepen en deze zet. Deze is apart verkrijgbaar in ons Kreator assortiment. Aanpasbare schoen: Je past zelf heel eenvoudig de hoek van de zaagvoet aan. Zo stem je alles goed af op de beste houding voor je zaagwerk. Efficiënt: Het wisselen van het zaagblad gaat vlot en zonder extra gereedschap dankzij het snelwisselsysteem. Comfortabel: Het soft grip handvat zorgt ervoor dat de reciprozaag fijn in de hand ligt. Praktisch: De reciprozaag werkt op een 18V-accu en is dus overal inzetbaar. Je geniet van volledige bewegingsvrijheid bij elke klus. De belangrijkste technische kenmerken: Spanning: 18 V Toerental: 0 – 2 600 min-1 Zaagslaglengte: 22 mm Batterijcapaciteit: 1 500 mAh Spanning lader: 220 - 240 V Wat zit er in de verpakking? 1 x POWEB2510 reciprozaag 1 x zeskantsleutel 1 x batterij 18 V / 1,5 Ah 1 x lader 18 V 1 x handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van zaagmachines. Er zijn namelijk 7098 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!