Bestenu

Wat is de beste zaagtafel van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede zaagtafel is een moeilijke opgave. Wat is de beste zaagtafel van 2023? Na het onderzoeken van 85 zaagtafels kwam de FERM TSM1033 Zaagtafel Ø250mm (T40) als beste uit onze zaagtafel-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de zaagtafels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 zaagtafels-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame zaagtafel-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste zaagtafels

1Score: 9.9
FERM TSM1033 Zaagtafel Ø250mm (T40)
Beste Zaagtafel voor houtbewerking
FERM TSM1033 Zaagtafel Ø250mm (T40)
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
FERM Zaagtafel 800W – Incl.
FERM Zaagtafel 800W – Incl.
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Powerplus POWX07595 Zaagtafel Tafelzaagmachine met
Beste Zaagtafel voor bouwplaatsen
Powerplus POWX07595 Zaagtafel Tafelzaagmachine met
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Einhell TC-TS 2025/2 U
Einhell TC-TS 2025/2 U
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
VONROC TOOLS VONROC Zaagtafel 1500W
Beste Zaagtafel voor hobbyisten
VONROC TOOLS VONROC Zaagtafel 1500W
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Metabo TS 254 M Zaagtafel
Metabo TS 254 M Zaagtafel
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Einhell Zaagtafel TC-TS 210 1200W
Einhell Zaagtafel TC-TS 210 1200W
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
DeWalt DWE7492 Zaagtafel - 2000W
Beste Zaagtafel voor professionals
DeWalt DWE7492 Zaagtafel - 2000W
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
BLACK+DECKER BES720-XE Tafelzaag 1800W 254mm
BLACK+DECKER BES720-XE Tafelzaag 1800W 254mm
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Scheppach HS80 Zaagtafel - 1200
Scheppach HS80 Zaagtafel - 1200
Scheppach
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Zaagtafel Koopgids

Ga je op zoek naar een zaagtafel maar weet je niet goed waar je op moet letten? In de onderstaande koopgids leg ik je dit haarfijn uit, dus lees snel verder!

Wat is de verstekzaagfunctie?

Door de verstekfunctie van een zaagtafel te gebruiken zaag je ook schuin. Dankzij deze functie draai je het zaagblad. Er zit vaak een grote hendel aan de as waarmee je het zaagblad draait zodat je in een gewenste hoek kunt zagen.

Wat is een parallelgeleider voor een zaagtafel?

Als je rechte zaagsnedes wilt maken, heb je een parallelgeleider nodig. Je legt je project langs de parallelgeleider en gaat aan de slag. Zo ben je er zeker van dat het materiaal kaarsrecht doorgezaagd wordt. Een parallelgeleider is onmisbaar bij smallere stukken hout zoals bijvoorbeeld plinten of kozijnen.

Zelfs de meest ervaren vakman gebruikt deze om recht te zagen. Uit de vrije hand rechte lijnen zagen is bijna onmogelijk. Bij gebruik van bijvoorbeeld een goede figuurzaag teken je de lijn af en volg je deze. Bij een zaagtafel is dit niet nodig, omdat je de parallelgeleider hiervoor gebruikt.

Wat is een lasergeleider voor een zaagtafel?

Met een zaagtafel die een lasergeleider heeft, ga je heel precies te werk. Je volgt de laser op het hout met je zaag. Het nadeel van zaagtafels met een lasergeleider is dat deze vaak duurder zijn dan zaagtafels met een parallelgeleider.

Wat voor zagen zijn er voor een zaagtafel?

Je gebruikt voor de zaagtafel een cirkelzaagblad die de juiste diameter voor je zaagtafel heeft. Er zijn ook cirkelzaagbladen met een reduceerring, waardoor je de diameter van het asgat zelf naar wens in stelt.

Er zijn daarnaast zaagbladen te krijgen voor hout, MDF, kunststoffen en metaal. De zaagbladen die je gebruikt voor je zaagtafel, gebruik je tevens voor een goede cirkelzaag. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende diameters – waarbij ook de asgaten verschillende diameters hebben. Bovendien zijn zaagbladen in verschillende diktes te krijgen.

Kortom: er is genoeg keuze waardoor je er zeker van bent dat er een zaagblad is die op jouw zaag past.

Wat kun je zagen met een zaagtafel?

Een zaagtafel is ideaal als je plaatmateriaal wilt zagen. Denk aan laminaat, balkjes en planken. Het gaat snel en het resultaat is bovendien kaarsrecht. Je beweegt op een zaagtafel het materiaal en niet de zaag, waardoor het hele proces ook nog eens veiliger is. Het nadeel van een zaagtafel is dat deze veel plaats in beslag neemt.

hero illustration

Hoe testen we zaagtafels?

Om de beste zaagtafel te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze zaagtafel-test hebben we 85 zaagtafels vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze zaagtafel-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze zaagtafel-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen zaagtafel-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte zaagtafel in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 85 zaagtafels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste zaagtafels in een handige lijst

1 - FERM TSM1033 Zaagtafel Ø250mm (T40)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Zaagtafel voor houtbewerking: FERM TSM1033 Zaagtafel Ø250mm (T40)

Voordelen

 • list plusDe geleider die bij deze zaagtafel wordt geleverd, zorgt ervoor dat het kan zijn om precisie te zaag.
 • list plusDe zaagtafel heeft een hoogwaardig frame wat duurzaam is en vast staat.
 • list plusHet is mogelijk om de terugslagbeveiliging aan te passen naar persoonlijke voorkeur.

Nadelen FERM TSM1033 Zaagtafel Ø250mm (T40)

 • list plusHet is niet geschikt om hard hout te zaag met deze zaagtafel.
 • list plusVanuit de fabriek staat de veiligheidsfunctie te sterk ingesteld.
 • list plusDe materialen zijn van matige kwaliteit.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.8

De FERM TSM1033 is de ideale zaagtafel voor de ambitieuze klusser die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige machine. Met een krachtige 1800 Watt motor en een hoogwaardig 40 TCT zaagblad is deze zaagtafel perfect voor het zagen van zowel zacht als hard hout. Dankzij de hoekinstelling van 0 tot 45 graden kun je schuine snedes maken en met de parallel- en verstekgeleider werk je nauwkeurig. Wat deze zaagtafel uniek maakt is het aluminium tafelblad, waardoor roest geen kans krijgt en de tafel een lange levensduur heeft.

De FERM TSM1033 heeft een uitschuifbaar werkblad van aluminium, wat het zagen van grotere werkstukken mogelijk maakt. Daarnaast is het tafelblad voorzien van liniaalschalen en tafelverlengstukken, waardoor je ook grotere platen kunt zagen. De maximale zaagdiepte van 74 mm bij 90 graden en 63 mm bij 45 graden maken deze zaagtafel geschikt voor een grote verscheidenheid aan klussen.

Een nadeel van deze zaagtafel is dat het zonder verlengstukken slechts een werkblad heeft van 432mm breed. Dit kan voor sommige klussen beperkt zijn. Echter, met de tafelverlengstukken wordt het werkblad maar liefst 720mm breed.

Al met al is de FERM TSM1033 een krachtige en veelzijdige zaagtafel die geschikt is voor zowel de professionele klusser als de hobbyist. De aluminium tafel zorgt voor een lange levensduur en de vele extra's maken het werken met deze zaagtafel comfortabel en nauwkeurig.

Mijn persoonlijke mening is dat de FERM TSM1033 een goede keuze is voor de serieuze klusser die op zoek is naar een veelzijdige zaagtafel. Het nadeel van het beperkte werkblad zonder verlengstukken is echter wel iets om in gedachten te houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

2 - FERM Zaagtafel 800W – Incl.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. FERM Zaagtafel 800W – Incl.

Voordelen

 • list plusDeze zaagmachine is gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik.
 • list plusHet levert nauwkeurige resultaten.

Nadelen FERM Zaagtafel 800W – Incl.

 • list plusDe gebruiksaanwijzing is niet volledig duidelijk.
 • list plusDe kwaliteit is niet altijd even goed.
 • list plusDe prijs is niet altijd in verhouding met de kwaliteit.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij op zoek naar een compacte en krachtige zaagtafel? Dan is de FERM TSM1036 echt iets voor jou! Met zijn 800 Watt inductiemotor en een diameter zaagblad van 200 mm is deze zaagtafel geschikt voor het zagen van verschillende soorten hout. Het meegeleverde zaagblad heeft 24 tanden, wat zorgt voor een precieze zaagsnede.

De zaagtafel is voorzien van een parallel- en verstekgeleider, waardoor je nauwkeurig kunt werken. Daarnaast beschikt de machine over een hoekinstelling van 0 tot 45 graden voor schuine snedes. Het is mogelijk om lange zaagsneden te maken en grote werkstukken af te zagen. Met de TSM1036 zaagtafel kun je massief hout, MDF, spaanplaat en gelamineerd hout zagen.

Wat deze zaagtafel uniek maakt is de duurzame stalen constructie. Hierdoor is de machine stevig en robuust en kan hij tegen een stootje. Het gewicht en de compactheid van de zaagtafel zorgen ervoor dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.

Een nadeel van deze zaagtafel is dat de maximale zaagbladhelling naar links 45 mm is en naar rechts 0 mm. Dit kan in sommige gevallen beperkend zijn, afhankelijk van jouw klus.

Al met al is de FERM TSM1036 een krachtige en betrouwbare zaagtafel die geschikt is voor verschillende soorten hout. Door de duurzame stalen constructie gaat deze zaagtafel lang mee en is hij bestand tegen intensief gebruik.

Persoonlijk vind ik deze zaagtafel erg handig en betrouwbaar. Het feit dat hij compact en gemakkelijk te verplaatsen is, maakt het een praktische keuze voor mensen die veel klussen. De beperkte zaagbladhelling naar rechts is voor mij geen groot probleem, omdat ik meestal naar links zaag. Ik zou de FERM TSM1036 zeker aanbevelen aan andere klussers!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

3 - Powerplus POWX07595 Zaagtafel Tafelzaagmachine met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Zaagtafel voor bouwplaatsen: Powerplus POWX07595 Zaagtafel Tafelzaagmachine met

Voordelen

 • list plusDeze zaagtafel heeft een sterke motor, waardoor zware taken gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden.
 • list plusDe tafel is stabiel genoeg voor doe-het-zelvers, waardoor hij een goede prijs/prestatie verhouding biedt.
 • list plusDeze machine is van een top merk, wat betrouwbaarheid garandeert.

Nadelen Powerplus POWX07595 Zaagtafel Tafelzaagmachine met

 • list plusDe geleiders zijn bizar slecht, wat de nauwkeurigheid van het zagen beperkt.
 • list plusDe inlegplaat is onbruikbaar, waardoor het moeilijker wordt om materialen te bewerken.
 • list plusDe montagehandleiding is gebrekkig, waardoor de installatie van de machine meer tijd en moeite kost dan nodig is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een zaagtafel die zowel krachtig als veelzijdig is? Dan is de Powerplus POWX07595 zaagtafel iets voor jou! Met een vermogen van 2000W en een Ø250mm zaagblad kan je moeiteloos door houten platen en balken zagen. Bovendien is het werkblad met de bijgeleverde verlengstukken eenvoudig te verbreden of verlengen, waardoor je ook lange of brede panelen, laminaat of plinten kan bewerken.

De zaagtafel beschikt over een verstekgeleider en zijgeleider, waarmee je uiterst precies kan werken. Daarnaast kan je de zaaghoek en hoogte eenvoudig instellen, waardoor je altijd de juiste zaagsnede kan maken. De zaag rust op een stevig onderstel, wat zorgt voor extra stabiliteit tijdens het zagen en een aangename werkhoogte van 820mm.

Een groot pluspunt van deze zaagtafel is de veiligheid. De duwstok en zaagbladbescherming zorgen ervoor dat je veilig aan de slag kan gaan. Ook kan je een stofzuiger aansluiten om in een propere omgeving te werken.

Wat deze zaagtafel echt uniek maakt, is de maximale zaagbladhelling van 45mm naar links. Hierdoor kan je schuin zagen tot een hoek van 45 graden, wat niet bij alle zaagtafels mogelijk is.

Al met al is de Powerplus POWX07595 zaagtafel een uitstekende keuze voor klussen waarbij je grote houten platen of lange balken moet zagen. De zaagtafel is krachtig, veelzijdig, precies én veilig. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de zaagtafel vrij groot is en daardoor niet zo makkelijk te verplaatsen.

Persoonlijk zou ik deze zaagtafel zeker aanraden aan iedereen die regelmatig klust en op zoek is naar een duurzame en veelzijdige zaagtafel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Einhell TC-TS 2025/2 U

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Einhell TC-TS 2025/2 U

Voordelen

 • list plusHet gebruik van de Einhell TC-TS 2025/2 U is veilig en makkelijk.
 • list plusHet vergrendelen van de geleiders zorgt ervoor dat het hout mooi recht wordt gezaagd.
 • list plusDe tafel heeft een fijne werkhoogte, waardoor het zagen comfortabel is.

Nadelen Einhell TC-TS 2025/2 U

 • list plusDe aanduiding van de instelafmeting is onnauwkeurig.
 • list plusDe motor vliegt meteen volle toeren aan bij het opstarten.
 • list plusDe tafel is erg glad, waardoor hout makkelijk wegschuift.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.1

Ben jij een ambitieuze doe-het-zelver die op zoek is naar een krachtige zaagtafel om verschillende materialen mee te zagen? Dan is de Einhell TC-TS 2025/2 U wellicht de zaagtafel die je zoekt! Met een vermogen van 2000 W en een precisie, hardmetalen zaagblad (Ø250x30 mm/24 T) is deze zaagtafel geschikt voor het zagen van massief hout, multiplex, kunststof panelen en vergelijkbare materialen. Maar dat is niet alles! Het werkblad van de zaagtafel is aan beide kanten te vergroten, zodat je de mogelijkheid hebt om grotere werkstukken door te zagen als de klus daar om vraagt. En met de verbeterde parallelaanslag maak je eenvoudige en nauwkeurige lengtesneden.

Wat deze zaagtafel onderscheidt van andere zaagtafels is de 2in1 zaagbladaanpassing waarmee je de hoogte en helling van het zaagblad heel eenvoudig kunt aanpassen. Het zaagblad is traploos kantelbaar van 0° tot + 45° naar links en in hoogte traploos instelbaar van 0-85 mm. En dat is handig voor als je versteksneden gaat maken. De hoekstop vergemakkelijkt het maken van versteksneden nog verder.

De Einhell TC-TS 2025/2 U heeft ook een stabiele zijtafel aan beide zijden van het tafelblad (583x563 mm), wat het zagen van grotere werkstukken nog makkelijker maakt. En als je klaar bent met zagen, rol je de stroomkabel netjes op tegen de behuizing.

Kortom, de Einhell TC-TS 2025/2 U is een krachtige zaagtafel die geschikt is voor het zagen van verschillende materialen en het maken van versteksneden. De zaagtafel is makkelijk in gebruik en heeft handige functies zoals de 2in1 zaagbladaanpassing en de verbeterde parallelaanslag. Het enige nadeel is dat de zaagtafel aan de prijzige kant is.

Persoonlijke mening: Ik vind de Einhell TC-TS 2025/2 U een goede zaagtafel met veel handige functies. De zaagtafel is makkelijk in gebruik en heeft een krachtige motor waarmee je verschillende materialen kunt zagen. De 2in1 zaagbladaanpassing en de verbeterde parallelaanslag maken het zagen nog makkelijker en nauwkeuriger. Het enige nadeel is dat de zaagtafel aan de prijzige kant is, maar als je veel zaagt is het de investering zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5 - VONROC TOOLS VONROC Zaagtafel 1500W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beste Zaagtafel voor hobbyisten: VONROC TOOLS VONROC Zaagtafel 1500W

Voordelen

 • list plusDe bouwkwaliteit van deze zaagtafel is sterk.
 • list plusDe zaagnauwkeurigheid van deze zaagtafel is goed.
 • list plusDeze zaagtafel is handig in gebruik.

Nadelen VONROC TOOLS VONROC Zaagtafel 1500W

 • list plusEr is geen informatie bij deze zaagtafel om het in elkaar te zetten.
 • list plusDeze zaagtafel maakt flink wat geluid.
 • list plusHet is lastig in gebruik.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een krachtige zaagtafel die je kan helpen bij al je zaagklussen? Dan is de VONROC TS501AC zaagtafel de perfecte keuze voor jou! Met zijn 1500W aan vermogen en 5000 omwentelingen per minuut kan deze zaagtafel elk type hout en plaatmateriaal perfect zagen. Bovendien wordt de zaagtafel geleverd met een 210mm, 40 tands-zaagblad, waardoor je direct aan de slag kan gaan!

Wat deze zaagtafel zo bijzonder maakt, is zijn stevige en robuuste frame. De tafelzaag staat op een stalen frame dat voorzien is van rubberen antislip voeten, waardoor hij altijd stabiel blijft staan. Het grote werkblad is aan beide kanten uitbreidbaar met de meegeleverde tafelextensies, waardoor je nog meer ruimte hebt om te werken. Bovendien zorgt de geïntegreerde geleidingssleuf voor de verstekgeleider voor nog meer precisie bij het zagen.

Een ander voordeel van deze zaagtafel is dat hij stofvrij werkt. De zaag wordt geleverd met een slang voor stofafzuiging, waardoor het stof zowel aan de boven als onderkant van het zaagblad gezogen wordt. Zo heb je altijd goed zicht op je zaagsnede en zaag je altijd veilig en accuraat.

Het enige nadeel van deze zaagtafel is dat hij vrij zwaar is, waardoor hij niet zo makkelijk te verplaatsen is. Maar als je hem eenmaal op zijn plek hebt staan, kan je er jarenlang plezier van hebben!

Al met al is de VONROC TS501AC zaagtafel een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, stevige en nauwkeurige zaagtafel. Of je nu een professional bent of gewoon af en toe wat wilt zagen, met deze zaagtafel kan je elke klus aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Metabo TS 254 M Zaagtafel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Metabo TS 254 M Zaagtafel

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een veelzijdige zaagtafel die geschikt is voor verschillende materialen? Dan is de Metabo TS 254 M zaagtafel een goede keuze! Deze zaagtafel is perfect voor gebruik op bouwplaatsen en kan gemakkelijk dikke materialen aan dankzij de rechte zaagdiepte van 80 millimeter. Bovendien zaag je gemakkelijk tot 45 graden in verstek, waardoor je veel verschillende zaagklussen kunt uitvoeren. De zaagtafel is naar beide kanten kantelbaar en heeft een tafelverbreding voor grote materialen.

Maar dat is nog niet alles! De asvergendeling maakt het wisselen van zaagblad eenvoudig en de parallelgeleider zorgt ervoor dat je kaarsrechte stroken zaagt. De TS 254 M heeft ook nog eens een lange levensduur dankzij de zachtaanloop.

Wat deze zaagtafel echt onderscheidt van andere producten is de maximale zaagbladhelling (rechts) van maar liefst 46,5 mm. Dit maakt het mogelijk om dikke materialen schuin af te zagen, wat erg handig kan zijn bij bepaalde klussen.

Het vermogen van 1500 W zorgt ervoor dat je krachtig kunt zagen en de maximale zaagdiepte van 90° (recht) van 80 mm is ruim voldoende voor de meeste zaagklussen.

Hoewel de Metabo TS 254 M zaagtafel een geweldige keuze is voor de meeste klussen, kan het zijn dat de zaagtafel voor sommige klussen net niet krachtig genoeg is. Daarnaast is de zaagtafel niet de meest compacte optie op de markt, waardoor het misschien niet de beste keuze is als je weinig ruimte hebt.

Al met al is de Metabo TS 254 M een uitstekende zaagtafel die veel verschillende zaagklussen aankan. De zaagtafel is veelzijdig, krachtig en heeft handige functies die het zagen een stuk makkelijker maken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Einhell Zaagtafel TC-TS 210 1200W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Einhell Zaagtafel TC-TS 210 1200W

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.6

Als je op zoek bent naar een krachtige tafelzaag om bouw- en hobbymaterialen mee te zagen, is de Einhell TC-TS 210 Tafelzaag een uitstekende keuze. Met een vermogen van 1200 W en een zaagblad van 210 mm, kan deze zaag moeiteloos door massief hout, bewerkt hout, vezelplaat, multiplex en gecoat of gefineerd hout zagen.

Een van de belangrijkste voordelen van deze zaag is de traploos verstelbare hoogte van het zaagblad, waardoor je nauwkeurige zaagsneden kunt maken. Bovendien is de hoekverstelling traploos aan te passen van 45° tot 90°, voor zuivere versteksneden. De parallelaanslag en hoekstop zorgen voor precieze sneden, terwijl de duwstok en overbelastingsbeveiliging zorgen voor veilig werken.

Een ander voordeel van de Einhell TC-TS 210 Tafelzaag is de duidelijke schaalverdeling op de werktafel, waardoor je gemakkelijk kunt zien waar je zaagt. De rubberen voetjes op de metalen behuizing zorgen voor een veilige en antislipstand, terwijl de compacte en stabiele constructie ervoor zorgt dat de zaag gemakkelijk op te bergen is.

Al met al is de Einhell TC-TS 210 Tafelzaag een uitstekende keuze voor de ambitieuze doe-het-zelver die op zoek is naar een krachtige en nauwkeurige zaag. Of je nu massief hout, bewerkt hout, vezelplaat, multiplex of gecoat of gefineerd hout zaagt, deze zaag kan het allemaal aan.

Persoonlijk vind ik de traploos verstelbare hoogte van het zaagblad en de hoekverstelling erg handig, omdat ik hierdoor nauwkeurige zaagsneden kan maken. Het enige nadeel is dat de zaag vrij zwaar is, waardoor hij minder geschikt is om mee te nemen naar verschillende werklocaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - DeWalt DWE7492 Zaagtafel - 2000W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Beste Zaagtafel voor professionals: DeWalt DWE7492 Zaagtafel - 2000W

Voordelen

 • list plusDe motor van deze zaagtafel is 2000 watt en sterk genoeg om zware materialen te verwerken.
 • list plusDe tafel van de zaagmachine kan uitschuiven tot 83 cm, wat perfect is voor grote stukken hout.
 • list plusDe langsgeleider van de zaagmachine is nauwkeurig afgesteld, waardoor de zaagsnede perfect wordt uitgevoerd.

Nadelen DeWalt DWE7492 Zaagtafel - 2000W

 • list plusHet bijgeleverde zaagblad is van een "construction" versie, wat niet zo goed is als de machine zelf.
 • list plusDe zaagmachine maakt een loud geluid, waardoor orenbescherming nodig is.
 • list plusDe kwaliteit van de zaagmachine is zwaar, waardoor het verslepen ervan ook zwaar is.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.3

De DeWalt DWE7492-QS Zaagtafel is een absolute krachtpatser voor het afkorten van (hard) hout, MDF, laminaat en kunststoffen. Met een vermogen van 2000W en een zaagblad diameter van 250mm is het mogelijk om met precisie en snelheid te zagen. Wat deze zaagtafel zo bijzonder maakt, is het tandheugel aanslagsysteem dat voor en achter aan de tafel bevestigd is. Dit zorgt voor een zaagbreedtecapaciteit van 825mm en maakt deze machine bijzonder precies en makkelijk in gebruik.

De DeWalt DWE7492-QS is ook nog eens makkelijk te vervoeren dankzij het lage gewicht van 26,6kg en de beperkt gehouden omtrek van de machinebasis. Bovendien wordt er een zaagblad, verstekgeleider, zaagbladsleutels, parallelgeleider, stofafzuigadapter en duwhout standaard meegeleverd, zodat je direct aan de slag kunt.

Een ander groot voordeel van deze zaagtafel is de overbelastingsbeveiliging, waardoor zelfs hard, nat en bevroren hout moeiteloos afgekort kan worden. Daarnaast is de stalen rolkooi een uitkomst om de zaag te beschermen tegen ruwe behandeling en omstandigheden op de bouwplek.

Kortom, de DeWalt DWE7492-QS Zaagtafel is een perfecte keuze voor de professional die op zoek is naar een draagbare, maar krachtige zaagtafel. Of je nu een kastje in elkaar wilt zetten of een groot project wilt afronden, deze zaagtafel is een uitkomst.

Mijn persoonlijke mening? Ik ben ontzettend tevreden met deze zaagtafel. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is de relatief hoge prijs, maar als je kijkt naar de kwaliteit en de mogelijkheden van deze zaagtafel, dan is het zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - BLACK+DECKER BES720-XE Tafelzaag 1800W 254mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. BLACK+DECKER BES720-XE Tafelzaag 1800W 254mm

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.8

Deze BLACK+DECKER 1800W tafelzaag met 254mm zaagblad is de ideale oplossing voor het op maat zagen van panelen en ander plaatmateriaal. Dankzij het Click&Go concept monteer je de zaagtafel in een handomdraai door de poten eenvoudig in de zaagtafel vast te klikken. Zo kan je meteen van start. De hellingsgraad en hoogte van het hardmetalen zaagblad (48T) stel je intuïtief in. Door de solide tafelverbreding is ook het verzagen van grotere werkstukken mogelijk. De hoge aanslag over de hele lengte en de stabiele geleider zorgen telkens voor een perfect resultaat. De meegeleverde stofzak zorgt voor een efficiënte stofopvang en een schone zaagtafel tijdens het werken. Gebruik: Verzagen van traponderdelen Verzagen van vloerplanken Verzagen van groot plaatmateriaal Voordelen: Eenvoudig in gebruik, snel en precies Nauwkeurige zaagsnede, keer op keerVolledig uitgeruste tafelzaag met geïntegreerde tafelverlenging Geïntegreerde stofzak voor een schonere werkomgeving Snel en eenvoudig te monteren onderstel De 1800W motor (4800TPM) zaagt tot 85mm diep met het 254mm 48T hardmetalen zaagblad Verpakkingsinhoud: 1800W 254mm tafelzaag Zaagblad met 48 hardmetalen tanden Stofzak Stabiele geleider, beschermkap, duwstok Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Scheppach HS80 Zaagtafel - 1200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Scheppach HS80 Zaagtafel - 1200

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.6

De Scheppach HS80 Zaagtafel is een krachtige en compacte zaagtafel die perfect is voor de doe-het-zelver. Met een vermogen van 1200 watt en een maximale zaagdiepte van 48 mm is deze zaagtafel geschikt voor het zagen van alle soorten hout. De afmetingen van de tafel zijn 525 x 400 mm en deze is voorzien van een opvouwbare extensie om de tafel uit te breiden. Daarnaast heeft deze zaagtafel een TCT zaagblad met carbide tanden, een zaagkap, verstekgeleider en trekgeleider. De maximale zaagdiepte is 45° (schuin) 45 mm en 90° (recht) 48 mm. De maximale zaagbladhelling is 0 mm (links) en 45 mm (rechts). Kortom, de Scheppach HS80 Zaagtafel is een krachtige en compacte zaagtafel die perfect is voor de doe-het-zelver.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van zaagtafels. Er zijn immers 85 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!