De Bestenu Zaagtafel Koopigds

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/04/2020


Ga je op zoek naar een zaagtafel maar weet je niet goed waar je op moet letten? In de onderstaande koopgids leg ik je dit haarfijn uit, dus lees snel verder!

Wat is de verstekzaagfunctie?

show product content

Door de verstekfunctie van een zaagtafel te gebruiken zaag je ook schuin. Dankzij deze functie draai je het zaagblad. Er zit vaak een grote hendel aan de as waarmee je het zaagblad draait zodat je in een gewenste hoek kunt zagen.

Wat is een parallelgeleider voor een zaagtafel?

show product content

Als je rechte zaagsnedes wilt maken, heb je een parallelgeleider nodig. Je legt je project langs de parallelgeleider en gaat aan de slag. Zo ben je er zeker van dat het materiaal kaarsrecht doorgezaagd wordt. Een parallelgeleider is onmisbaar bij smallere stukken hout zoals bijvoorbeeld plinten of kozijnen.

Zelfs de meest ervaren vakman gebruikt deze om recht te zagen. Uit de vrije hand rechte lijnen zagen is bijna onmogelijk. Bij gebruik van bijvoorbeeld een goede figuurzaag teken je de lijn af en volg je deze. Bij een zaagtafel is dit niet nodig, omdat je de parallelgeleider hiervoor gebruikt.

Wat is een lasergeleider voor een zaagtafel?

show product content

Met een zaagtafel die een lasergeleider heeft, ga je heel precies te werk. Je volgt de laser op het hout met je zaag. Het nadeel van zaagtafels met een lasergeleider is dat deze vaak duurder zijn dan zaagtafels met een parallelgeleider.

Wat voor zagen zijn er voor een zaagtafel?

show product content

Je gebruikt voor de zaagtafel een cirkelzaagblad die de juiste diameter voor je zaagtafel heeft. Er zijn ook cirkelzaagbladen met een reduceerring, waardoor je de diameter van het asgat zelf naar wens in stelt.

Er zijn daarnaast zaagbladen te krijgen voor hout, MDF, kunststoffen en metaal. De zaagbladen die je gebruikt voor je zaagtafel, gebruik je tevens voor een goede cirkelzaag. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende diameters – waarbij ook de asgaten verschillende diameters hebben. Bovendien zijn zaagbladen in verschillende diktes te krijgen.

Kortom: er is genoeg keuze waardoor je er zeker van bent dat er een zaagblad is die op jouw zaag past.

Wat kun je zagen met een zaagtafel?

show product content

Een zaagtafel is ideaal als je plaatmateriaal wilt zagen. Denk aan laminaat, balkjes en planken. Het gaat snel en het resultaat is bovendien kaarsrecht. Je beweegt op een zaagtafel het materiaal en niet de zaag, waardoor het hele proces ook nog eens veiliger is. Het nadeel van een zaagtafel is dat deze veel plaats in beslag neemt.

Hoe komt deze super Zaagtafel reeks tot stand..?

De wereld verandert.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Zaagtafel ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Zaagtafels, maar nu helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Zaagtafels die te koop zijn in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Zaagtafels het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Zaagtafels stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Soortgelijke artikelen aan Zaagtafels

De beste Zaagtafels in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Zoek je een gebruiksvriendelijke zaagtafel met handige snufjes, dan zit je goed met de Powerplus POWX07590. Je zaagt met deze Powerplus zaagtafel 70 millimeter diep. Schuin zijn je zaagsnedes 45 millimeter diep. Ga je dikke platen of lange balken zagen? Gebruik dan de tafeluitbreiding aan beide kanten, zodat je meer ruimte hebt voor je werkstuk. De meegeleverde hulpstukken helpen jou een handje om veilig te klussen of mooie, schuine snedes te zagen. Sluit je stofzuiger aan op de zaagtafel, zodat in alvast een deel van het zaagafval opzuigt. Dankzij het 3 meter lange netsnoer heb je veel bewegingsvrijheid in je tuin of garage. De POWX07590 heeft een vermogen van 1.700 watt en weegt 17,9 kilogram.

1. Powerplus POWX07590


Product informatiePlus or Show more

De VONROC TS501AC zaagtafel is dankzij zijn 1500W aan vermogen en het toerental van 5000 omwentelingen per minuut een echte krachtpatser! Start direct met jouw klus, dankzij het meegeleverde 210mm, 40 tands-zaagblad. . Voor welke klussen is deze zaagtafel geschikt? De zaagtafel kan gebruikt worden voor het zagen van diverse soorten hout en plaatmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan het zagen van: massief hout, MDF, spaanplaat en gelamineerd hout. Zeer geschikt voor zowel rechte als schuine zaagsneden. De voordelen van de zaagtafel: Direct aan de slag met jouw zaagklus; dankzij het meegeleverde 210mm, 40 tands-zaagblad. Dit zaagblad is een optimum tussen snel en fijn zagen Stevig en robuuste zaagtafel; de tafelzaag staat op een stevig stalen frame dat is voorzien van rubber antislip voeten, zo staat de tafel stevig en stabiel. Dankzij het onderstel staat de machine daarnaast op een prettige werkhoogte van 79cm. De zaagtafel is robuust en kan dus tegen een stootje. Het grote werkblad is aan beide kanten uitbreidbaar met de meegeleverde tafelextensies. Stofvrij zagen; de zaag wordt geleverd met een slang voor stofafzuiging. Sluit de slang aan op jouw (bouw-)stofzuiger en het stof wordt zowel aan de boven als onderkant van het zaagblad gezogen. Zo heb jij beter zicht op je zaagsnede, voor veilig en accuraat zagen! Aluminium verstekgeleider; het sterke stalen werkoppervlak heeft een geïntegreerde geleidingssleuf voor de verstekgeleider. De aluminium verstekgeleider is voorzien van een traploos instelbare hoek en een duidelijk afleesbare schaalverdeling! Aluminium parallelgeleider; de aluminium parallelgeleider is in twee hoogtes te gebruiken en is voorzien van een snel vergrendeling zodat je deze snel kunt (ver)plaatsen. Het grote voordeel is dat deze zich aan zowel de voor als aan de achterkant vastklemt, zodat deze extra stevig bevestigd is. Veilig werken; dankzij de meegeleverde duw stok en de transparante beschermkap. Traploos instelbaar zaagblad. Hoeveel jaar garantie? Er zit 2 jaar garantie op de VONROC TS501AC zaagtafel. Wat zit er in de verpakking? 1x TS501AC zaagtafel 1x Onderstel 2x Tafelextensies 1x Zaagblad Ø210 x 30 x 2.8/1.8 mm, 40T 1x Slang voor stofafzuiging 1x Duwstok 1x Parallelgeleider 1x Verstekgeleider. Technische specificaties: Vermogen: 1500W Onbelast toerental: 5.000/min Zaagdiepte (mm): 70 Hoogte onderstel (cm): 79 Max. zaagbladhelling links (in graden): 45 Max. zaagbladhelling rechts (in graden): 0 Max. zaagdiepte 45° (schuin): 70 Max. zaagdiepte 90° (recht): 45 Gewicht: 14.5kg

2. VONROC Zaagtafel – 1500W – Ø210MM – 40T zaagblad – Incl. onderstel


Product informatiePlus or Show more

De Einhell Tafelzaag TC-TS 2025/2 U is een krachtige machine met een vermogen van 2000 W waarmee ambitieuze doe-het-zelvers materiaal zoals massief hout, multiplex, kunststof panelen en vergelijkbare materialen kunnen verwerken. De tafelzaag is uitgerust met een precisie, hardmetalen zaagblad Ø250x30 mm/24 T, waarvan de hoogte en helling eenvoudig kan worden aangepast met behulp van de 2in1 zaagbladaanpassing. Zaagblad traploos kantelbaar van 0° tot + 45° naar links en in hoogte traploos instelbaar van 0-85 mm. De verbeterde parallelaanslag maakt eenvoudige en nauwkeurige lengtesneden mogelijk en de hoekstop vergemakkelijkt versteksneden. Het tafelblad (583x563 mm) wordt verder vergroot door de stabiele zijtafels (583x165 mm) aan beide zijden. De afzuigadapter (Ø36 mm) op de zaagbladafdekking en op de behuizing zorgen voor een schonere werkomgeving. Alle meegeleverde gereedschappen kunnen worden opgeborgen op de daarvoor bestaande beugels die op de motorbehuizing zijn bevestigd. Het onderstel heeft een comfortabele werkhoogte van 85 cm.

3. EINHELL TC-TS 2025/2 U Zaagtafel - 2000 W - Ø250 mm


Product informatiePlus or Show more

Scheppach HS100S zaagtafel 10". Licht van gewicht maar uiterst krachtig. Inclusief vloerstandaard en tafelextensies aan zowel de linker- als de rechterkant. De tafelzaag is uitgerust met een handwiel om deze omhoog en omlaag te verstellen. Afmetingen zaagtafel: 642 x 485 mm. Afmetingen zaagtafel met extensie: 642 x 940 mm. Tafelhoogte: 830 mm. Krachtige 2000 Watt motor. Aan zowel de linker- als rechterkant een tafelextensie om de tafel groter te maken. Inclusief standaard. Maximale zaagdiepte 85 mm. TCT zaagblad 250 mm (10") diameter. Inclusief zaagblad met carbide tanden. Inclusief zaagkap, verstekgeleider en trekgeleider.

4. Scheppach HS100S Zaagtafel - 2000 W - Ø 250 mm - met onderstel


Product informatiePlus or Show more

Deze 2000W tafelzaag heeft een werkblad van 563 x 583mm. Wil je lange of brede panelen, laminaat of plinten bewerken? Dan kan je het werkblad verbreden of verlengen met de bijgeleverde verlengstukken. Je stelt eenvoudig de hoek en hoogte in van het Ø250mm zaagblad. Met de hulp van de verstekgeleider en zijgeleider werk je zeer precies en zaag je tot 85 mm diep bij een overlangse of dwarse zaagsnede of tot 65 mm onder een schuine hoek van 45 graden. De zaag rust op een stevig onderstel dat extra stabiliteit geeft en ervoor zorgt dat je kan zagen op een comfortabele werkhoogte van 820 mm. Waarvoor is deze tafelzaag geschikt? Met deze 2000W tafelzaag maak je rechte en schuine sneden in hout. Ze heeft een groot tafelblad dat je ook nog eens langs beide kanten kan verlengen. Je zaagt er perfect grote houten platen of lange balken mee door. Wat zijn de voordelen? + De duwstok en zaagbladbescherming zorgen ervoor dat je veilig aan de slag kan. + Om steeds een perfect zciht op de zaaglijn te hebben en in een propere omgeving te werken kan je ook een stozuiger aansluiten. + Deze tafelzaag beschikt over een stevig onderstel dat zorgt voor extra stabiliteit. + De zaaghoek en hoogte zijn eenvoudig in te stellen, en met behulp van de verstekgeleider en zijgeleider werk je zeer precies je taken af. Wat zijn de technische kenmerken? - Spanning: 220-240V ~ 50Hz - Vermogen: 2000W - Diameter zaagblad: 250mm - Max. toerental: 5000min-1 - Max. snijcapaciteit 45°: 65mm - Max. snijcapaciteit 90°: 85mm - Werktafelhoogte: 820mm Wat zit er in de verpakking? 1 x Tafelzaag 1 x Zaagblad gemonteerd 1 x Zaagbladbeschermkap 1 x Zaagtafel 3 x Tafeluitbreiding 8 x Steun 1 x Parallelgeleider 1 x Hoekgeleider 1 x Duwstok 2 x Sleutel 1 x Zak met kleine onderdelen 1 x Stofzuigerslang 1 x Mondstuk voor slang 2 x Kantelbeveiliging 4 x Steunpoot 1 x Inbussleutel 1 x Handleiding Garantie? Op deze tafelzaag krijg je 3 jaar garantie.

5. Powerplus POWX07595 Zaagtafel - 2000 W - 250 mm - met onderstel


Product informatiePlus or Show more

Deze door zijn trolley functie makkelijk verplaatsbare TS 254 zaagtafel van Metabo is een uitkomst op elke drukke bouwplaats. Met een stabiel geïntegreerd aluminium onderstel, dat makkelijk uitklapt en in drie seconden torsie vast gemonteerd wordt, werk je veilig en stabiel. Extra zekerheid krijg je door zijn herstartbeveiliging, zijn elektronische overbelasting beveiliging en zijn snelstopfunctie. Je kunt met deze zaagtafel op twee hoogtes werken. Waar is het artikel voor geschikt? Zijn tafelverlenging en tafelverbreding, gekoppeld met zijn dubbel geklemde parallelgeleider maken het mogelijk om zeer precies maatwerk te leveren. Met een zaagsnelheid van 56 m per seconde en de mogelijkheid om een zaagblad door zijn asvergrendeling binnen 3 seconden te verwisselen, werk je er bovendien razendsnel mee. Het hardmetalen zaagblad garandeert topprestaties bij uiteenlopende materialen. Voordelen van de TS 254 tafelcirkelzaag • Het spouwmes is gereedschap loos neerlaatbaar voor verdekte zaagsneden en tijdens transport. • De zaagbladhelling stel je bijzonder nauwkeurig in via de goed functionerende tandkransgeleiding. Door de makkelijk inklapbare poten is de TS 254 zeer compact op te bergen; en door de trolley functie zeer eenvoudig te verplaatsen. Nadelen van de TS 254 tafelcirkelzaag • Het kan voorkomen dat het snoer niet lang genoeg is om een voedingsbron te bereiken. Een voldoende lang verlengsnoer moet je dan ook altijd meenemen. Belangrijkste specificaties • Afmetingen: 740 x 750 x 355 mm • Max. oplegvlak: 970 x 995 mm • Werkhoogte: 850 / 355 mm • Zaaghoogte: 0 - 87 mm • Max. snijhoogte: 90°/45° 87 / 50 mm • Max. zaagbreedte op de parallelgeleider: 630 mm • Max. materiaalbreedte op de haakse geleider: 200 mm • Nullasttoerental: 4200 /min • Zaagsnelheid: 56 m/s • Zaagblad: 254 x 30 mm • Zaagblad-kantelbereik: -1.5 - 46.5 ° • Opgenomen vermogen: 2000 W • Afgegeven vermogen: 1270 W • Gewicht: 33.4 kg • Kabellengte: 3.1 m Wat zit er in de verpakking? • Metabo TS 254 - Tafelcirkelzaag - 2000 Watt • Hardmetalen zaagblad met wisseltand (40-tands) • Duwstok • Onderstel • Banden van hard rubber • Parallelgeleider • Haakse geleider • Tafelverlenging • Tafelverbreding (rechts) • Zaagbladdepot Tips & Tricks Kijk voor specialistische klussen naar alternatieve zaagbladen van Metabo. Onderhoud Berg je snoeren en aanbouwdelen veilig op in de behuizing. Maak je zaagblad en geleiders altijd brandschoon voordat je ze opbergt. Check voordat je begint altijd of de onderdelen van je tafelcirkelzaag nog probleemloos functioneren.

6. Metabo TS 254 - Tafelcirkelzaag - 2000 Watt - Ø254 mm - incl. onderstel


Product informatiePlus or Show more

De Bosch AdvancedTableCut 52 is dankzij zijn tafelverbreding geschikt voor het zagen van grote panelen of plaatmateriaal. De tafelverbreding biedt namelijk ondersteuning tijdens het zagen. Je zaagt met de zaagtafel niet alleen in een verticale lijn, maar ook in verstek. De zaag is namelijk naar één kant kantelbaar. Dit betekent wel dat wanneer je alle mogelijke versteksneden wil uitvoeren, je het materiaal moet draaien. De parallelgeleider zorgt ervoor dat je kaarsrecht naar beneden zaagt. Dankzij de aansluiting voor de stofzuiger wordt het vrijgekomen stof snel wordt afgevoerd. Zo behoud je goed zicht op je werk. Met een licht gewicht van 9 kilogram neem je de zaagtafel gemakkelijk met je mee naar een volgende locatie.

7. Bosch AdvancedTableCut 52


Product informatiePlus or Show more

Voor fijn machinebouw, modelbouw, maquette bouw, speelgoed reparatie, architecten, model meubelmakers en installateurs. Voor het zagen van hout, non-ferrometalen kunststof, plexiglas, glasvezelversterkte platen, polystyreen en vele andere materialen. Stabiele constructie doordat alle dragende delen en werkblad zijn gemaakt van gegoten aluminium. De fijn afstelbare, nauwkeurige en stabiele lengteaanslag heeft verschillende voordelen. Na het ruw instellen kan de maat met afstelschroeven in stappen van 1/10 mm aangepast worden. Het tot 45° draaibare en in hoogte instelbare zaagblad maakt het mogelijk in combinatie met de hoekaanslag om werkstukken te maken met 2 schuine kanten. Geruisloze aandrijving door gelijkstroommoter met Optibelt tandriem. Kogelgelagerde zaagas. Hardmetaal opgelast cirkelzaagblad 80 x 1,5 x 10 mm (24 tanden). Daarbij een schuifmaat en een niet ingezaagde zaagbladafdekking uit kunststof voor de beste afdichting tussen het zaagblad en de werktafel. Technische gegevens: 220 - 240 Volt, 7.000/min. Verstek traploos instelbaar tot 45° Tafelblad 300 x 300 mm zaagdiepte 1 – 22 mm. Te gebruiken zaagbladen van 50 tot 85 mm. (met 10 mm. asgat). Gewicht ca 6,0 kg.

8. Proxxon Precisie Tafelcirkelzaag Fet


Product informatiePlus or Show more

Productbeschrijving De VDT zaagtafel V548 is een krachtige tafelcirkelzaag speciaal ontworpen voor doe-het-zelvers om nauwkeurige lengte- en hoeksneden te zagen in onder meer massief hout, vezelplaten en diverse andere houtmaterialen. Daarnaast kan je dankzij de aanslagrails en tafelverbreding aan beide kanten ook grote werkstukken zonder probleem voorzien van exacte zaagsneden. Bij deze VDT zaagtafel V548 tafelcirkelzaag wordt eveneens een hardmetalen zaagblad van hoogwaardige kwaliteit geleverd. Hiermee kan je nog preciezere zaagsneden aanbrengen. Je zaagblad instellen Deze tafelcirkelzaag werd ontworpen met een 2-in-1 zaagbladinstellingen. Dat betekent dat je met één knop twee verschillende acties kan uitvoeren. Daarnaast kan je de hoogte van je zaagblad traploos aanpassen en ook de hoek van het zaagblad kan dankzij de hoekschaalverdeling aangepast worden om steeds de gewenste en precieze zaagsneden te kunnen realiseren. De aanslag De brede solide tafelverbreding aan weerszijden van de tafelcirkelzaag zorgen er samen met de dwarsaanslag met hoekschaalverdeling (+/- 60°) en parallelaanslag voor dat je je werkstuk steeds in de juiste hoek op de tafel kan aanbrengen. Het onderstel Dankzij het stevige en solide onderstel staat de VDT zaagtafel V548 steeds stabiel en kan je steeds op een aangename hoogte werken. De afzuigadapter De VDT zaagtafel V548 werd ontworpen met een handige stofafzuiging waarop je een gewone stofzuiger of afzuiger kan monteren. Zo hou je je werkplek steeds proper en stofvrij! De belangrijkste specificaties van de VDT zaagtafel V548 220-240 V / 50 Hz Piekspanning: 2200 W / Regulier Vermogen: 1800 W Toerental (onbelast): 4800 t/min Zaagblad: ± 255 x ± 30mm - 40t Max. zaagdiepte 90°/45°: 85/60 mm Stel de hoogte traploos in: 0-85 mm Tafelafmetingen: 640 x 485 mm Tafelverbreding links/rechts: 640 x 225mm tafelverbreding achter: 485 x 160mm Hoogte: 829mm Afzuigadapter ±36 mm 2-in-1 zaagbladinstelling (hoogte en hoek) Inclusief onderstel Schuifstok met houder

9. VDT zaagtafel 1800W


Product informatiePlus or Show more

Met het bijbehorende “Supercut” zaagblad (Ø 58mm) kan zachthout tot 8mm dikte gezaagd worden. Lange levensduur, geruislozer en standvaste AC-motor. Krachtoverbrenging door tandriem en zorgt voor het juiste toerental van het zaagblad bij een ca. 2-voudig draaimoment. Zaagvermogen: in hout tot 8mm, kunststof (ook PERTINAX-platen) tot ca. 3mm, non-ferro metalen tot ca. 1,5mm. Zelfs glasvezelversterkte kunststof platen kunnen met een hardmetaalzaagblad worden doorgezaagd. Verstelbare langsgeleider met aanduiding. Hoekaanslag met gradenverdeling. Vlakgefreesde werktafel uit aluminium persgietwerk (160x160mm)

10. Proxxon Tafelcirkelzaag KS 230


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Zaagtafels er zijn immers 69 verschillende aan te schaffen..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Zaagtafel kopen.