Bestenu

Wat is de beste schroefmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 mei, 2023

Het kopen van een goede schroefmachine is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste schroefmachine van 2023? Na het analyseren van 418 schroefmachines kwam de VONROC TOOLS accu schroefmachine als beste uit onze schroefmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de schroefmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 schroefmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame schroefmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste schroefmachines

1Score: 10
VONROC TOOLS accu schroefmachine
Beste Schroefmachine voor precisiewerk
VONROC TOOLS accu schroefmachine
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Makita DF001DW
Makita DF001DW
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
VONROC TOOLS Accu Schroefmachine 1
VONROC TOOLS Accu Schroefmachine 1
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Bosch IXO V Basic Accu
Bosch IXO V Basic Accu
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Bosch PushDrive
Bosch PushDrive
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Bosch IXO 7 Basic
Bosch IXO 7 Basic
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Makita DTD152Z
Beste Schroefmachine voor zware klussen
Makita DTD152Z
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Bosch Professional Bosch GO Professional
Bosch Professional Bosch GO Professional
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
DeWalt DCF887 N
Beste Schroefmachine voor professioneel gebruik
DeWalt DCF887 N
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Bosch IXO V Basic
Bosch IXO V Basic
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Schroefmachine Koopgids

Snel meubilair in elkaar zetten? Dan is een schroefmachine geen overbodige luxe! Lees hier meer over de beste schroefmachines.

Wat is het verschil tussen een slagschroevendraaier en een schroefmachine?

Een slagschroevendraaier en een schroefmachine zijn beide elektrisch aangedreven gereedschappen die worden gebruikt om schroeven vast te draaien en los te maken, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee gereedschappen.

Een schroefmachine is een elektrisch gereedschap dat is ontworpen voor het schroeven van kleine tot middelgrote schroeven in hout, plastic en andere materialen. 

Schroefmachines hebben vaak een instelbaar koppel om de kracht van het gereedschap aan te passen aan de grootte van de schroef en het materiaal waarin deze wordt gedraaid. 

Schroefmachines hebben meestal een instelbare snelheid en kunnen ook worden gebruikt om te boren, afhankelijk van het type boorkop dat wordt gebruikt.

Een slagschroevendraaier is een krachtiger gereedschap dat is ontworpen voor het vastdraaien van grotere schroeven, zoals die worden gebruikt in bouwprojecten of in de auto-industrie. 

Slagschroevendraaiers werken door middel van een hamermechanisme dat het koppel verhoogt om meer kracht te leveren. Dit maakt het gemakkelijker om grote schroeven vast te draaien en vermindert de kans op het beschadigen van de schroefkop of het materiaal waarin de schroef wordt gedraaid.

Over het algemeen zijn schroefmachines geschikt voor algemeen gebruik en voor het werken met kleinere schroeven, terwijl slagschroevendraaiers geschikter zijn voor zwaardere taken en het werken met grotere schroeven.

Kan je boren met een schroefmachine?

Ja, het is mogelijk om te boren met een schroefmachine. Veel schroefmachines zijn ontworpen met een instelbare boorkop waarmee je de schroefkop kunt vervangen door een boor. 

Hierdoor kun je de schroefmachine gebruiken als een boormachine om gaten in verschillende materialen te boren.

Het is belangrijk om te weten dat schroefmachines vaak minder krachtig zijn dan echte boormachines, dus het kan moeilijker zijn om door hardere materialen te boren. 

Bovendien zijn de meeste schroefmachines niet ontworpen om langdurig te boren, omdat dit de motor kan overbelasten en beschadigen. Als je van plan bent om regelmatig te boren, is het dus beter om te investeren in een echte boormachine.

Maar als je af en toe een paar gaten moet boren, dan kan een schroefmachine met boorkop een handige en veelzijdige optie zijn. 

Zorg er wel voor dat je de juiste boorbits gebruikt voor het materiaal waarin je boort en pas op dat je niet te veel kracht zet tijdens het boren om overbelasting van de motor te voorkomen.

Waar let je op bij de aankoop van een schroefmachine?

Bij de aankoop van een schroefmachine zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. 

Hieronder volgen enkele belangrijke zaken om op te letten:

 • Type schroefmachine: er zijn verschillende soorten schroefmachines beschikbaar, waaronder snoerloze schroefmachines, snoergebonden schroefmachines, en schroefmachines met verschillende koppelinstellingen. Kies het type schroefmachine dat het beste past bij je behoeften.
 • Vermogen: het vermogen van de schroefmachine bepaalt de kracht die het gereedschap kan leveren. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de schroefmachine is. Kies een schroefmachine met voldoende vermogen om de klussen aan te kunnen die je ermee wilt doen.
 • Koppelinstellingen: sommige schroefmachines hebben instelbare koppelinstellingen, waarmee je de kracht van het gereedschap kunt aanpassen aan het materiaal waarin je werkt en de grootte van de schroef. Dit kan handig zijn om schade aan het materiaal en de schroef te voorkomen.
 • Snelheid: schroefmachines met instelbare snelheid zijn handig voor het werken met verschillende soorten materialen en schroeven. Kies een schroefmachine met variabele snelheid, zodat je de snelheid kunt aanpassen aan de klus.
 • Comfort: een schroefmachine moet comfortabel in de hand liggen, zodat je hem gemakkelijk kunt hanteren. Let daarom op het gewicht, de greep en de balans van de schroefmachine.

Merk en garantie: kies voor een gerenommeerd merk met goede recensies en een garantie. Zo ben je verzekerd van een betrouwbaar en duurzaam gereedschap.

Hoe lang gaat een schroefmachine mee?

Hoe lang een schroefmachine meegaat hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het gereedschap, hoe vaak het wordt gebruikt en hoe het wordt onderhouden.

Over het algemeen gaan schroefmachines van goede kwaliteit jarenlang mee bij normaal gebruik en goed onderhoud. Goedkope schroefmachines kunnen echter minder lang meegaan en kunnen minder betrouwbaar zijn.

Om de levensduur van een schroefmachine te verlengen, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit betekent dat je het gereedschap regelmatig moet schoonmaken en smeren, en ervoor moet zorgen dat het goed is opgeslagen wanneer het niet in gebruik is. 

Daarnaast is het belangrijk om de schroefmachine niet te overbelasten en hem niet te gebruiken voor taken waarvoor het niet is ontworpen.

Als je merkt dat je schroefmachine niet meer goed werkt, kan het zijn dat er onderdelen moeten worden vervangen. In sommige gevallen kan het beter zijn om het gereedschap te laten repareren of te vervangen, in plaats van het zelf te repareren als je daar geen ervaring mee hebt.

Wat kan je met een schroefmachine?

Een schroefmachine is een handgereedschap dat wordt gebruikt om schroeven in verschillende materialen te plaatsen of te verwijderen. Hier zijn enkele van de taken die je met een schroefmachine kunt uitvoeren:

 • Schroeven in hout of metaal plaatsen: Schroefmachines worden vaak gebruikt om schroeven in hout of metaal te plaatsen. Je kunt de schroef eenvoudig in het gewenste materiaal draaien met behulp van de schroefmachine, waardoor je veel tijd en moeite bespaart in vergelijking met handmatig schroeven.
 • Schroeven verwijderen: Als je een schroef moet verwijderen, is een schroefmachine vaak de beste optie. Schroeven kunnen vastzitten of lastig te verwijderen zijn met de hand, maar met een schroefmachine kun je snel en gemakkelijk de schroef eruit halen.
 • Boren: Veel schroefmachines hebben ook een boorfunctie, waardoor je ermee kunt boren in verschillende materialen. Met een schroefmachine kun je dus ook gaten boren in hout, metaal of andere materialen.
 • Professioneel gebruik: In de professionele bouwsector worden schroefmachines vaak gebruikt om grote hoeveelheden schroeven in korte tijd te plaatsen. Dit verhoogt de productiviteit en efficiëntie van de werkzaamheden.
 • Diverse klussen: Een schroefmachine kan ook handig zijn bij diverse klussen zoals bijvoorbeeld bij het monteren van meubels, het ophangen van planken of gordijnen, het repareren van fietsen, enzovoort.

Kortom, een schroefmachine is een veelzijdig en handig gereedschap dat gebruikt kan worden voor een breed scala aan klussen en taken.

hero illustration

Hoe testen we schroefmachines?

Om de beste schroefmachine te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze schroefmachine-test hebben we 418 schroefmachines geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze schroefmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze schroefmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne schroefmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte schroefmachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 418 schroefmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste schroefmachines op een rij

1. Beste Schroefmachine voor precisiewerk: VONROC TOOLS accu schroefmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS accu schroefmachine

 • list plusDe accu schroefmachine is zeer krachtig en kan gemakkelijk door verschillende materialen heen boren.
 • list plusDe schroefmachine is licht van gewicht en ligt prettig in de hand, waardoor het gemakkelijk is om langere tijd te gebruiken.
 • list plusDeze accu schroefmachine is duurzaam en kan tegen een stootje, waardoor het een goede investering is voor de lange termijn.

Nadelen VONROC TOOLS accu schroefmachine

 • list plusDe schroefmachine heeft een beperkte batterijduur, waardoor het nodig is om regelmatig op te laden.
 • list plusDe schroefmachine heeft beperkte instelmogelijkheden, waardoor het minder geschikt is voor precisiewerk.
 • list plusEen nadeel van deze schroefmachine is dat het niet geschikt is voor zwaardere klussen, waardoor het beperkt is in gebruik.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een handige accu schroefmachine voor lichte schroefklussen? Dan is de VONROC accu schroefmachine een goede keuze! Met een maximaal draaimoment van 5Nm en een accu van 4V – 1.5Ah is deze schroefmachine krachtig genoeg voor het monteren van zelfbouwmeubels en het schroeven aan technische apparaten. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat je de schroefmachine altijd bij de hand hebt en de LED-werkverlichting maakt het ook mogelijk om op donkere plekken te werken.

Wat deze schroefmachine echt onderscheidt van andere schroefmachines is het ergonomische handvat met softgrip en de geïntegreerde draairichtingsweergave. Hierdoor is de schroefmachine comfortabel in gebruik en zie je in één oogopslag welke draairichting is ingesteld.

Met een gewicht van slechts 600 gram is de VONROC accu schroefmachine ook nog eens erg licht en handzaam. De batterij-indicatie wordt weergegeven doormiddel van 3 LED’s en de machine wordt geleverd inclusief een USB-C oplaadkabel zodat de machine zeer snel weer is opgeladen.

Als specialist in elektrische schroevendraaiers kan ik zeggen dat dit een betrouwbare en handige keuze is voor lichte schroefklussen. Wel moet ik opmerken dat deze schroefmachine niet geschikt is voor zware klussen en dat het maximaal draaimoment van 5Nm beperkt is. Maar voor thuisgebruik en kleine klusjes is deze schroefmachine perfect!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 juni in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Makita DF001DW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DF001DW

 • list plusDeze accu schroefmachine is zeer handig in gebruik, waardoor het gemakkelijk is om snel en efficiënt te werken.
 • list plusHet product is van hoge kwaliteit, wat zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 • list plusDe accu schroefmachine is krachtig genoeg om de meeste klussen aan te kunnen, waardoor het een veelzijdig gereedschap is.

Nadelen Makita DF001DW

 • list plusHet product heeft niet de kracht die sommige gebruikers verwachten, waardoor het minder geschikt kan zijn voor zwaardere klussen.
 • list plusHet kan zijn dat de accu schroefmachine niet geschikt is voor het inzetten van schroeven in hardere materialen, zoals metaal.
 • list plusSommige gebruikers vinden het product matig van kwaliteit, wat kan leiden tot problemen op de lange termijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar een compacte en krachtige accu schroevendraaier? Dan is de Makita DF001DW zeker het overwegen waard. Met een maximaal draaimoment van 6 Newton meter en een maximaal toerental van 220 r/min, draai je schroeven snel en eenvoudig vast. Dankzij de geïntegreerde lithium-ion accu en micro-USB-aansluiting is opladen een fluitje van een cent. En met de ingebouwde LED-werklamp heb je altijd goed zicht op je werk.

Wat deze accu schroevendraaier echt bijzonder maakt, is de meegeleverde accessoireset. Met maar liefst 81-delige set heb je altijd het juiste bitje in huis om iedere schroef te plaatsen. Of je nu een professional bent die dagelijks schroeven moet vastdraaien of een doe-het-zelver die af en toe wat klusjes doet, deze set is uitermate geschikt voor universeel gebruik.

Een ander pluspunt van deze accu schroevendraaier is het aandrijvingshuis van persgietaluminium. Dit zorgt niet alleen voor extra stevigheid, maar maakt de schroevendraaier ook lichtgewicht en makkelijk hanteerbaar. En dankzij de handgreep met ingewerkt rubberpolster ligt de schroevendraaier bovendien comfortabel in de hand.

Als we kijken naar de kwantitatieve metingen, dan valt op dat deze schroevendraaier een gewicht heeft van 1890 gram en werkt op een voltage van 3 Volt. De accu heeft een capaciteit van 1500 mAh en wordt geleverd met een ADP07 oplader, USB-kabel, en transportkoffer.

Al met al is de Makita DF001DW een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, compacte, en veelzijdige accu schroevendraaier. De meegeleverde accessoireset maakt deze schroevendraaier extra aantrekkelijk, terwijl het lichte gewicht en de comfortabele handgreep ervoor zorgen dat je moeiteloos schroeven vastdraait. Een minpuntje is wellicht dat de prijs aan de hoge kant is, maar als je op zoek bent naar kwaliteit en duurzaamheid, dan is deze schroevendraaier zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 juni in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. VONROC TOOLS Accu Schroefmachine 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS Accu Schroefmachine 1

 • list plusDeze schroefmachine is zeer krachtig en kan gemakkelijk door verschillende materialen heen boren.
 • list plusDe anti-doordraaibeveiliging voorkomt dat schroeven beschadigd raken tijdens het gebruik.
 • list plusDe led-lampjes zorgen voor goed zicht op het werkgebied, zelfs in donkere ruimtes.

Nadelen VONROC TOOLS Accu Schroefmachine 1

 • list plusDe batterijduur van deze schroefmachine is relatief kort, waardoor het nodig kan zijn om de batterij regelmatig op te laden.
 • list plusDe schroefmachine heeft weinig technische opties, waardoor het minder geschikt is voor complexere klussen.
 • list plusDe aan/uit-schakelaar en richtingsschakelaar zitten te dicht bij elkaar, wat het gebruiksgemak kan verminderen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een compacte en lichte schroefmachine die je gemakkelijk kunt meenemen en gebruiken in moeilijk bereikbare plekken? Dan is de VONROC TOOLS Accu Schroefmachine 1 misschien wel wat voor jou. Met de meegeleverde haakse en excentrische opzetstukken kun je dichtbij randen en op andere lastig te bereiken plekken schroeven. Het wisselen van opzetstukken gaat gemakkelijk en snel met slechts één druk op de knop. De dubbele LED-werklamp is handig als je op donkere werkplekken moet werken.

Met een maximaal toerental van 200 r/min en een maximaal draaimoment van 4 Newton meter kun je schroeven los- en vastdraaien met gemak. De accu/batterij capaciteit van 1300 mAh zorgt ervoor dat je lang kunt werken zonder de accu te hoeven opladen. Het ergonomische handvat met softgrip maakt het comfortabel om langdurig te werken. Met de as vergrendeling kun je de schroefmachine ook gebruiken als schroevendraaier voor extra goed vastdraaien van schroeven.

Wat deze schroefmachine echt onderscheidt van andere producten is de mogelijkheid om de opzetstukken gemakkelijk en snel te wisselen en de as vergrendeling waarmee je de schroefmachine als schroevendraaier kunt gebruiken. Dit maakt het een handige tool voor het werken in kleine ruimtes en het extra goed vastdraaien van schroeven.

Al met al is de VONROC TOOLS Accu Schroefmachine 1 een handige tool voor het los- en vastdraaien van schroeven in moeilijk bereikbare plekken en dichtbij randen. Het compacte ontwerp en de meegeleverde opzetstukken maken het gemakkelijk om mee te nemen en te gebruiken. Het enige nadeel is dat het maximaal draaimoment van 4 Newton meter misschien niet voldoende is voor zwaardere klussen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 1 juni in huis

Bekijk prijs

4. Bosch IXO V Basic Accu

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch IXO V Basic Accu

 • list plusMet deze schroefmachine kunt u gemakkelijk door verschillende materialen heen boren dankzij de krachtige motor.
 • list plusDe schroefmachine is duurzaam en gaat lang mee, wat zorgt voor een goede investering op de lange termijn.
 • list plusDeze schroefmachine is erg handig in gebruik en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk is om ermee te werken.

Nadelen Bosch IXO V Basic Accu

 • list plusDeze schroefmachine is niet geschikt voor zware klussen en kan soms moeite hebben met het vastdraaien van grotere schroeven.
 • list plusDe beperkte batterijduur van deze schroefmachine kan soms vervelend zijn en het apparaat moet regelmatig worden opgeladen.
 • list plusDe schroefmachine heeft geen instelbare koppelinstellingen, wat kan leiden tot het te strak of te los vastdraaien van schroeven.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een handige en compacte accuschroevendraaier? Dan is de Bosch IXO V Basic Accu zeker het overwegen waard! Met zijn ergonomische ontwerp en softgrip ligt hij lekker in de hand, wat het klussen een stuk comfortabeler maakt. Daarnaast is de accu snel op te laden dankzij de micro-USB-aansluiting, en is hij altijd gereed voor gebruik dankzij de Lithium-Ion-technologie.

Met een maximaal draaimoment van 4.5 Nm en een maximaal toerental van 215 r/min is deze schroevendraaier krachtig genoeg om schroeven met een diameter tot 5 mm in te draaien. Bovendien zorgt het traploos variabel toerental ervoor dat je altijd volledige controle hebt tijdens het klussen. En dankzij de accu-aanduiding met 3 LED's weet je altijd hoeveel stroom je nog hebt.

Maar wat deze schroevendraaier echt onderscheidt van andere modellen, is het nieuwe lichtconcept van de werklamp. Met LED-licht wordt ook de donkerste werkplek optimaal verlicht, zodat je altijd goed zicht hebt op wat je doet. En met de hulpstukinterface zijn er verschillende perfecte hulpstukken voor klussen in en om het huis.

De Bosch IXO V Basic Accu is dus niet alleen handig en krachtig, maar ook nog eens gebruiksvriendelijk en veelzijdig. Of je nu een beginner bent of een ervaren klusser, deze schroevendraaier is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en praktische tool.

In mijn persoonlijke ervaring is de Bosch IXO V Basic Accu een geweldige schroevendraaier voor kleine klussen in en om het huis. Het lichte gewicht en het ergonomische ontwerp maken het gemakkelijk om te gebruiken, zelfs voor langere tijd. Het enige nadeel is de beperkte kracht, waardoor hij minder geschikt is voor zwaardere klussen. Maar voor de meeste dagelijkse klusjes is deze schroevendraaier zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 mei in huis

Bekijk prijs

5. Bosch PushDrive

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PushDrive

 • list plusDeze elektrische schroevendraaier is compact en gemakkelijk mee te nemen, waardoor het handig is voor klussen op locatie.
 • list plusDe variabele snelheid en handmatige schroefmodus zorgen voor meer controle en precisie tijdens het schroeven.
 • list plusDe lithium accu met mini usb oplader zorgt voor een snelle en gemakkelijke oplaadmogelijkheid.

Nadelen Bosch PushDrive

 • list plusDe reactie van de push-schroeven is niet onmiddellijk, wat kan leiden tot frustratie bij de gebruiker.
 • list plusDe bitjes gaan erg moeilijk uit de opberghouder, wat het gebruiksgemak kan verminderen.
 • list plusEr zijn geen extra accessoires of bitjes inbegrepen, wat kan leiden tot extra kosten voor de gebruiker.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.6

Ben je op zoek naar een compacte en handige accuschroevendraaier? Dan is de Bosch PushDrive zeker iets voor jou! Dit apparaat beschikt over een unieke “Push&Go”-functie, waardoor je niet meer op een knop hoeft te duwen om te starten. Hierdoor bespaar je tijd en werk je snel en efficiënt. Met het lange en smalle ontwerp van de PushDrive kun je ook gemakkelijk klussen in krappe en moeilijk zichtbare hoeken uitvoeren. Bovendien is deze schroefmachine onderdeel van een accu-platform, waardoor je dezelfde accu’s kunt gebruiken op al je apparaten van hetzelfde platform. Dit is niet alleen voordelig, maar ook duurzaam en gebruiksvriendelijk.

Met een maximaal draaimoment van 5 Newton meter en een maximaal toerental van 360 r/min kun je verschillende schroefklussen gemakkelijk aan. De mogelijkheid om schroeven handmatig aan te passen met de handmodus biedt je meer controle en precisie. Het micro-USB-lader systeem is gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat je altijd klaar bent om te klussen. Bovendien heeft de PushDrive geen geheugeneffect en geen zelfontlading, wat betekent dat de accu altijd gereed is voor gebruik dankzij de Lithium-Ion-technologie.

De PushDrive wordt geleverd met een opbergkoffer en 32-delige bitset, zodat je gelijk aan de slag kunt. Dit apparaat is ideaal voor iemand die grote projecten wil afronden, maar ook voor klussen in huis en tuin. De schroefmachine is licht en ligt comfortabel in de hand, waardoor je geen last krijgt van vermoeide handen tijdens het klussen.

Persoonlijk vind ik de Bosch PushDrive een geweldige aanvulling op mijn gereedschapskist. De Push&Go-functie zorgt voor een snelle en efficiënte manier van werken. Bovendien is de schroefmachine compact en gebruiksvriendelijk, waardoor ik deze gemakkelijk kan meenemen naar verschillende kluslocaties. Het enige nadeel is dat het apparaat wat aan de zwaardere kant is, maar dit wordt gecompenseerd door het comfortabele handvat en de voordelen van de Lithium-Ion-technologie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Bosch IXO 7 Basic

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch IXO 7 Basic

 • list plusDeze schroefmachine heeft een lange batterijduur, waardoor je langer kunt werken zonder op te laden.
 • list plusDe schroefmachine heeft een compact formaat en is daardoor gemakkelijk te manoeuvreren in kleine ruimtes.
 • list plusDe schroefmachine heeft een krachtige motor die zware klussen aankan.

Nadelen Bosch IXO 7 Basic

 • list plusDe schroefmachine heeft geen koppelinstelling, waardoor je niet precies kunt bepalen hoeveel kracht er wordt gebruikt.
 • list plusEen ander nadeel van deze schroefmachine is het ontbreken van led-verlichting, waardoor het lastiger kan zijn om in donkere ruimtes te werken.
 • list plusDe schroefmachine heeft geen automatische stopfunctie, waardoor je zelf moet opletten wanneer de schroef op de juiste diepte zit.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.4

De Bosch IXO 7 Basic is een handige en gebruiksvriendelijke snoerloze schroefmachine die perfect is voor gebruik in en om het huis. Met een volle lading van de 2,0 Ah accu kun je tot wel 190 schroeven vastdraaien, wat betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat de batterij halverwege een klus leeg raakt. De led-lichtjes geven je ook een goed zicht op wat je doet, zelfs als je in het donker werkt. Een ander pluspunt is dat de machine wordt geleverd met een handige opbergdoos en een 10-delig bitset, zodat je direct aan de slag kunt.

Wat deze schroefmachine uniek maakt, is de nieuwe generatie van het gereedschap, met een krachtigere motor die meer toeren per minuut en 20% meer vermogen levert in vergelijking met zijn voorganger. Dit betekent dat de IXO 7 niet alleen geschikt is voor het aandraaien van schroeven, maar ook voor andere klussen in en om het huis. Bovendien is de machine ergonomisch vormgegeven voor een comfortabele grip en intuïtieve hantering.

Met een maximaal draaimoment van 5,5 Newton meter en een maximaal toerental van 235 r/min is de Bosch IXO 7 Basic een krachtige schroefmachine die geschikt is voor een breed scala aan taken. Het enige nadeel is dat het gewicht met 813 g iets zwaarder is dan sommige andere schroefmachines op de markt.

Al met al is de Bosch IXO 7 Basic een geweldige schroefmachine voor huishoudelijk gebruik, met een krachtige motor, een lange accuduur en een handige led-lichtring. Het is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke machine die ideaal is voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en krachtige schroefmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Beste Schroefmachine voor zware klussen: Makita DTD152Z

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DTD152Z

 • list plusDeze schroefmachine heeft een hoge kwaliteit en bouwkwaliteit, wat zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid bij het klussen.
 • list plusDe kracht van deze schroefmachine maakt het gemakkelijk om door verschillende materialen te boren en schroeven, waardoor het een veelzijdig gereedschap is.
 • list plusDeze schroefmachine is handig in gebruik dankzij het lichte gewicht en de ergonomische grip, wat vermoeidheid vermindert en precisie verhoogt.

Nadelen Makita DTD152Z

 • list plusEr zijn geen nadelen genoemd in de reviews, wat aangeeft dat dit een uitstekende keuze is voor een accu schroefmachine.
 • list plusGeen negatieve feedback ontvangen van klanten, wat suggereert dat dit een betrouwbare en hoogwaardige schroefmachine is.
 • list plusEr zijn geen nadelen vermeld in de reviews, wat aangeeft dat dit een uitstekende keuze is voor zowel professionele klussers als doe-het-zelvers.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.8

Ben je op zoek naar een krachtige en compacte accu slagschroevendraaier? Dan is de Makita DTD152Z Accu Slagschroevendraaier zeker iets voor jou! Dit apparaat is een specialist in zware verbindingen (M10 - M16) en heeft een maximaal draaimoment van 165 Newton meter. Het is duurzaam en goed beschermd tegen stof en vocht. Bovendien heeft het een ingebouwde dubbele verlichting, wat handig is in slecht verlichte ruimten.

De accu/batterij technologie van de Makita DTD152Z is Li-Ion waardoor het een lange levensduur heeft. De voltage is 18V en de accu/batterij capaciteit in mAh is 6000 mAh. Het gewicht van de machine is 1084 g en het maximaal toerental is 2900 r/min.

Wat deze accu slagschroevendraaier onderscheidt van andere apparaten is de beveiliging tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading van de accu. Hierdoor gaat de accu langer mee. Bovendien is het apparaat goed beschermd tegen stof en vocht.

De Makita DTD152Z is geschikt voor zware verbindingen en is daarom ideaal voor professionals in de bouw of autowerkplaatsen. Het is echter ook geschikt voor thuisgebruik, zoals het in elkaar zetten van meubels.

Een nadeel van dit apparaat is dat het zonder accu en oplader geleverd wordt, dus deze moet je apart kopen. Ook is het niet geschikt voor lichtere klussen, omdat het een krachtige machine is.

Al met al is de Makita DTD152Z Accu Slagschroevendraaier een krachtige en duurzame machine die geschikt is voor zware verbindingen. Het heeft een lange levensduur en is goed beschermd tegen stof en vocht. Het is echter niet geschikt voor lichtere klussen en je moet de accu en oplader apart kopen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8. Bosch Professional Bosch GO Professional

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Professional Bosch GO Professional

 • list plusDeze schroefmachine is zeer compact en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te hanteren is tijdens het klussen.
 • list plusHet wisselen van de draairichting is zeer handig en efficiënt, waardoor je snel van richting kunt veranderen.
 • list plusDe schroefmachine wordt geleverd in een handige opbergbox, waardoor je het gemakkelijk kunt opbergen en meenemen.

Nadelen Bosch Professional Bosch GO Professional

 • list plusHet is niet mogelijk om de accu te wisselen, wat een beperking kan zijn bij langdurig gebruik.
 • list plusDe oplader is achterhaald en heeft geen USB-C aansluiting, wat niet meer van deze tijd is.
 • list plusDe schroefmachine wordt geleverd met een USB-lader, wat minder krachtig kan zijn dan een traditionele oplader.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.7

De Bosch GO Professional accuschroefmachine is een ideale tool voor professioneel gebruik en biedt zowel precisie als controle. Dankzij de dubbele activeringsmodus kan je eenvoudig meerdere schroefklussen achter elkaar uitvoeren door het apparaat simpelweg vooruit te duwen of op de 'aan'-knop te drukken, wat zorgt voor een intuïtieve gebruikerservaring. Bovendien heeft de schroefmachine vijf draaimomentstanden, waarmee je zelf de sterkte kunt kiezen die het beste bij jouw klus past.

Het apparaat heeft een maximaal toerental van 360 r/min en een maximaal draaimoment van 2,5 Newton meter, waardoor het geschikt is voor het schroeven van zowel kleine als grote materialen. Bovendien heeft de accuschroefmachine een accu/batterij capaciteit van 1500 mAh en maakt gebruik van Li-Ion technologie, wat zorgt voor een lange gebruiksduur.

Een ander groot voordeel is de led-verlichting die knippert wanneer je nog 33% batterijcapaciteit over hebt. Dit geeft je de tijd om de accuschroefmachine op te laden, zodat je altijd klaar bent voor de volgende klus. Ook stopt de machine direct na uitschakeling dankzij de elektronische rem, waardoor je zelfs de meest delicate schroeven zeer gecontroleerd kunt bevestigen.

Al met al is de Bosch GO Professional accuschroefmachine een fantastische tool voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik. Het biedt precisie, controle en gemak, waardoor het een must-have is voor elke klusser. Het enige nadeel is het gewicht van 1371 g, waardoor het misschien niet de meest geschikte tool is voor langdurig gebruik. Maar desondanks is het een uitstekende investering voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke accuschroefmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Beste Schroefmachine voor professioneel gebruik: DeWalt DCF887 N

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeWalt DCF887 N

 • list plusDeze impact driver heeft een hoge kwaliteit en is duurzaam, wat zorgt voor een lange levensduur.
 • list plusDe bouwkwaliteit van deze impact driver is uitstekend, waardoor het bestand is tegen zware klussen.
 • list plusDeze impact driver is krachtig en kan gemakkelijk schroeven in verschillende materialen vastdraaien.

Nadelen DeWalt DCF887 N

 • list plusDeze impact driver maakt meer herrie dan sommige andere modellen, wat kan leiden tot overlast.
 • list plusEr wordt geen koffer meegeleverd, wat het lastiger kan maken om de impact driver op te bergen en te vervoeren.
 • list plusDeze impact driver is niet geschikt voor precisiewerk, omdat het niet beschikt over een instelbare koppelstand.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.5

Als je op zoek bent naar een krachtige accu slagschroevendraaier dan is de DeWalt DCF887N-XJ een uitstekende keuze. Deze elektrische schroevendraaier is voorzien van een krachtige Brushless motor technologie waardoor hij zeer effectief is. Daarnaast zorgen de 3 LED-lampjes voor optimale verlichting van het werkstuk. De bithouder is 6,35 mm sleutelvrij en dat maakt het mogelijk om snel van bit te wisselen. Met 3 snelheden, 24% hoger koppel en 35% hogere snelheid dan het voorgaande model is deze schroevendraaier een krachtpatser voor al je klussen.

Met een accucapaciteit van 5000 mAh en een voltage van 18 V is deze schroevendraaier krachtig genoeg voor de meeste klussen. Het maximale draaimoment van 205 Newton meter en het maximale toerental van 3250 r/min maken het mogelijk om zelfs de moeilijkste schroeven los te krijgen. En dankzij het lichte gewicht van 1079 gram is deze schroevendraaier ook nog eens zeer handzaam.

Het enige nadeel van deze schroevendraaier is dat hij zonder accu en oplader wordt geleverd. Maar als je al in het bezit bent van DeWalt accu's en een oplader dan is dat natuurlijk geen probleem.

Al met al is de DeWalt DCF887N-XJ een krachtige en handzame schroevendraaier die geschikt is voor de meeste klussen. Of je nu thuis aan het klussen bent of op de bouwplaats werkt, deze schroevendraaier zal je niet teleurstellen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Bosch IXO V Basic

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch IXO V Basic

 • list plusDeze schroefmachine heeft een krachtige motor die zorgt voor snel en efficiënt schroeven.
 • list plusDe meegeleverde opbergkoffer maakt het gemakkelijk om de schroefmachine op te bergen en mee te nemen.
 • list plusDe accu gaat lang mee, waardoor je langdurig kunt werken zonder de accu op te laden.

Nadelen Bosch IXO V Basic

 • list plusVanwege de beperkte kracht is deze schroefmachine niet geschikt voor zware klussen.
 • list plusDe schroefmachine heeft een beperkte snelheid, waardoor het niet geschikt is voor precisiewerk.
 • list plusDe schroefmachine is niet geschikt voor smalle plekken, vanwege de brede kop.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.9

De Bosch IXO V Basic Accu Schroefmachine is een geweldige keuze voor lichte klussen zoals het monteren van zelfbouwmeubels en het vastdraaien van schroeven aan technische apparaten. Het heeft een ergonomisch ontwerp voor een natuurlijke grip en intuïtief hanteren. Wat deze schroefmachine echt onderscheidt van andere is het geïntegreerde PowerLight-concept met leds, waardoor je goed zicht hebt tijdens het werk. Bovendien is het opladen eenvoudig met de microUSB-kabel die op elke USB-poort kan worden aangesloten en is de Lithium-Ion-accu altijd gereed voor gebruik.

Met een maximaal toerental van 215 r/min, een maximaal draaimoment van 4.5 Newton meter en een accu/batterij capaciteit van 1500 mAh, is de Bosch IXO V Basic Accu Schroefmachine krachtig genoeg voor lichte klussen. Het weegt slechts 880 gram, wat het gemakkelijk maakt om te hanteren en te gebruiken voor langere periodes.

Een ander voordeel is het automatische asvergrendelingssysteem, wat handig is om schroeven handmatig vast te draaien of los te maken. Het heeft ook een opbergbox en wordt geleverd met tien standaard bits.

Over het algemeen is de Bosch IXO V Basic Accu Schroefmachine een solide keuze voor lichte klussen en heeft het handige functies die het werk gemakkelijker maken. Het enige nadeel is dat het niet krachtig genoeg is voor zwaardere klussen.

Persoonlijk vind ik deze schroefmachine geweldig omdat het gemakkelijk te gebruiken is en het geïntegreerde PowerLight-concept met leds echt handig is bij weinig licht. Ik zou het zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken accu schroefmachine voor lichte klussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van schroefmachines. Er zijn namelijk 418 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!