Bestenu

Wat is de beste klopboormachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede klopboormachine is een lastige uitdaging. Wat is de beste klopboormachine van 2023? Na het analyseren van 379 klopboormachines kwam de Powerplus POWC10200 als beste getest uit onze klopboormachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de klopboormachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 klopboormachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige klopboormachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste klopboormachines

1Score: 9.8
Powerplus POWC10200
Beste Klopboormachine voor beginners
Powerplus POWC10200
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Bosch GSB 16 RE
Beste Klopboormachine voor beton
Bosch GSB 16 RE
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
FERM PDM1052
FERM PDM1052
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Bosch EasyImpact 600
Beste Klopboormachine voor doe-het-zelvers
Bosch EasyImpact 600
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Bosch Easy Impact 550
Bosch Easy Impact 550
Bosch
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
BLACK+DECKER BEH850K-QS
BLACK+DECKER BEH850K-QS
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine - 18V
Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine - 18V
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Makita HP457DWE10 Klopboor-/Schroefmachine -18 V
Makita HP457DWE10 Klopboor-/Schroefmachine -18 V
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
BLACK+DECKER BDC718AS2F-QW
BLACK+DECKER BDC718AS2F-QW
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox
Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Klopboormachine Koopgids

Je bent op zoek naar een klopboormachine voor je volgende klus. In de onderstaande koopgids lees je waar je op let bij de aankoop van een klopboormachine.

Wat voor soorten klopboormachines zijn er?

Voor elke doe-het-zelver is er wel een klopboormachine te krijgen. Zo zijn er klopboormachines die op accu werken en daarmee snoerloos zijn, maar er zijn ook klopboormachines te koop die op netstroom werken. Het voordeel van een klopboormachine op netstroom is dat je je nooit zorgen maakt over de batterij die je op moet laden.

Daarnaast zijn er klopboormachines te koop met een uitgebreid assortiment aan accessoires zoals een goede borenset, maar er zijn ook klopboormachines die niet zoveel accessoires hebben. Er is ook nog verschil in de prijs. De klopboormachines van de bekendere merken zijn vaak duurder, maar daarmee ook duurzamer dan de goedkopere versies.

Wat kan een klopboormachine?

Een klopboormachine is een veelzijdige boormachine. Je gebruikt een klopboormachine om in meerdere materialen te boren. Denk aan verschillende houtsoorten, metalen, en zachte en harde soorten steen.

Je kunt echter niet schroeven met een klopboormachine, wat wel weer kan met een goede accuboormachine. Een klopboormachine is krachtiger dan een accuboormachine.

Wat is het verschil tussen een boorhamer en een klopboormachine?

Een boorhamer is bedoeld voor het echte zware werk. Wil je inbeton boren, dan gebruik je hiervoor een boorhamer. Een goede boorhameris krachtiger dan een klopboormachine, maar net als een boorhamer kun je er niet mee schroeven. Een boorhamer wordt ook wel een combihamer genoemd en is nóg veelzijdiger dan een klopboormachine.

Wat is de hamerfunctie?

Sommige klopboormachines zijn voorzien van een hamerfunctie. Deze zorgt ervoor dat de boor efficiënter in hardere materialen kan boren. Deze functie zorgt ervoor dat de boor krachtig heen en weer bewogen wordt. Dit gebeurt in de lengterichting van de boor. Dit zorgt ervoor dat het materiaal verpulverd wordt, terwijl bij het roteren het vuil wordt afgevoerd.

Hoe gebruik je een klophoormachine?

Het is niet moeilijk om een klopboormachine te gebruiken. Voordat je begint met boren, moet je weten in welk materiaal je gaat boren en de bijbehorende boor in de boormachine doen. Als je in hard materiaal gaat boren zoals harde steensoorten of metselwerk, dan gebruik je de klopfunctie.

Om te vermijden dat je boorgaten te groot of te onnauwkeurig worden, gebruik je de klopfunctie in zachtere materialen niet. Als je gaat boren in een betegelde muur, zet je de klopfunctie pas aan als je door de tegel heen bent, anders loop je het risico dat de tegel barst. Gebruik daarnaast altijd de tweede versnelling om te boren.

Het koppel bij een boormachine bepaalt de draaikracht waarmee de boormachine boort. Hoe hoger het koppel, hoe krachtiger, sneller en dieper je boort. Bij hardere materialen heb je meer draaikracht nodig dan bij zachtere materialen.

Waar staat RPM voor?

RPM staat voor het aantal omwentelingen per minuut (rotations per minute). Boor je door hardere materialen heen, dan heb je een hoger RPM nodig dan wanneer je door een zachter materiaal heen boort. Bij de meeste klopboormachines stel je dit zelf in. Hoe hoger het RPM, hoe meer kracht er gezet wordt.

hero illustration

Hoe testen we klopboormachines?

Om de beste klopboormachine te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze klopboormachine-test hebben we 379 klopboormachines vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze klopboormachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze klopboormachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne klopboormachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste klopboormachine in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 379 klopboormachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste klopboormachines op een rij

1. Beste Klopboormachine voor beginners: Powerplus POWC10200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.5

Op zoek naar een compacte en lichte boormachine die je gemakkelijk kan gebruiken voor kleinere klusjes in staal, beton en hout? Dan is de Powerplus POWC10200 een goede keuze. Met een klik van de schakelaar verander je van boren naar klopboren en kan je met nog meer kracht door harde materialen boren. Het toerental kan je zelf instellen van 0 tot 3.000min-1, en in combinatie met de klopboorfunctie krijg je er nog eens 41.000 extra slagen per minuut bij.

Wat deze boormachine nog beter maakt dan andere, is de sleutelloze boorkop die je toelaat om snel bits en boortjes te wisselen. Ook de hulphandgreep biedt extra houvast en de dieptestop zorgt ervoor dat je gemakkelijk een constante boordiepte kan aanhouden.

Met een gewicht van slechts 1827 g is deze boormachine gemakkelijk te hanteren. Bovendien heeft het een snelspanboorkop en een vermogen van 600 W.

Deze boormachine is perfect voor kleinere klussen, zoals het ophangen van schilderijen of het in elkaar zetten van meubels. Het is ook handig om bij de hand te hebben voor reparaties of renovaties.

Een voordeel van deze boormachine is dat het licht en compact is. Hierdoor kan je het gemakkelijk gebruiken en opbergen. Een nadeel is dat het misschien niet krachtig genoeg is voor grotere klussen.

Al met al is de Powerplus POWC10200 een goede keuze voor wie op zoek is naar een compacte en lichte boormachine voor kleinere klussen. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt net genoeg kracht om door harde materialen te boren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Klopboormachine voor beton: Bosch GSB 16 RE

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch GSB 16 RE

 • list plusDe Bosch GSB 16 RE heeft een sterke motor die perfect is voor zware klussen.
 • list plusHet boorset is snel te bedienen en gemakkelijk in gebruik.
 • list plusHet boorset is stevig gebouwd, waardoor het lange jaren meegaat.

Nadelen Bosch GSB 16 RE

 • list plusHet boorset heeft geen aanvullende functies zoals verlichting om in donkere ruimtes te werken.
 • list plusHet boorset heeft geen snelheidsregeling.
 • list plusHet boorset heeft geen snelwissel.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een veelzijdige klopboormachine die voor verschillende klussen geschikt is? Dan is de Bosch Professional GSB 16 RE Klopboormachine zeker iets voor jou! Met een vermogen van 750 W en een compacte constructie is deze machine perfect voor optimale bediening en het snelste resultaat. Dankzij de eenhulzige snelspanboorhouder met Auto-Lock kun je het inzetgereedschap eenvoudig met één hand wisselen.

Wat deze klopboormachine echt onderscheidt van andere producten is de draaibare borstelplaat die zorgt voor gelijke kracht bij het links- en rechtsdraaien. Met de kogelmof heb je daarnaast ook nog eens een grote bewegingsradius en vermijd je kabelbreuken. De nieuwe veiligheidshandgreep met innovatieve bevestiging zorgt voor goede grip van de machine, terwijl de softgrip zorgt voor vlotte bediening.

De Bosch Professional GSB 16 RE Klopboormachine is geschikt voor het bewerken van beton, ferrometalen, kunststof, hout, steen, coatingmateriaal en non-ferrometalen. Dit maakt het een veelzijdige machine die voor veel verschillende klussen gebruikt kan worden. De ashals zorgt daarnaast voor gebruik in combinatie met een boorstandaard voor precisiewerk.

Het enige nadeel kan zijn dat de toerentalinstelling niet aanwezig is, maar dit hoeft geen probleem te zijn als je verschillende materialen bewerkt. Al met al is de Bosch Professional GSB 16 RE Klopboormachine een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige klopboormachine met een lange levensduur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

3. FERM PDM1052

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM PDM1052

 • list plusDe FERM PDM1052 is handig in gebruik, waardoor het eenvoudig is om klussen uit te voeren.
 • list plusDeze boormachine heeft een hoge kwaliteit en is daardoor duurzaam.
 • list plusHet is een prima boormachine voor weinig geld.

Nadelen FERM PDM1052

 • list plusHet duurt lang om in beton te komen met de FERM PDM1052.
 • list plusDe FERM PDM1052 heeft geen precisie-instellingen, waardoor het lastig is om precies te boren.
 • list plusDe FERM PDM1052 heeft geen sleutelsluiting, waardoor het moeilijker is om de boor te verwisselen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een boormachine die niet alleen geschikt is voor normaal boren, maar ook voor klopboren in onder andere (zacht) beton? Dan is de FERM PDM1052 klopboormachine echt iets voor jou! Met zijn 800W vermogen en variabele snelheid ben jij altijd verzekerd van de juiste kracht en snelheid voor de klus. Het ergonomische design met soft grip handgreep zorgt ervoor dat je ook bij langdurig gebruik prettig kunt werken. Daarnaast beschikt deze klopboor over een handige diepteaanslag, zodat je altijd tot de gewenste diepte boort.

Wat deze klopboormachine ook nog eens uniek maakt, is de dubbele functie. Lukt het niet om in de reguliere boorstand door het materiaal te komen? Dan is de klopstand de perfecte oplossing! Zo heb jij altijd de juiste kracht bij de hand. Ook is de boormachine voorzien van een 3 meter rubberen kabel voor optimale bewegingsvrijheid.

De FERM PDM1052 klopboormachine is perfect voor de doe-het-zelver die verschillende klussen wil uitvoeren, van normaal boren tot klopboren in beton. Het gewicht van 2479 g is wel iets om rekening mee te houden, maar door het ergonomische design is hij toch prettig in gebruik.

Al met al is de FERM PDM1052 klopboormachine een zeer goede keuze voor de klusser die op zoek is naar een veelzijdige boormachine met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Pro's: Dubbele functie, variabele snelheid, ergonomisch design, diepteaanslag, 3 meter kabel

Drawbacks: Gewicht van 2479 g

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

4. Beste Klopboormachine voor doe-het-zelvers: Bosch EasyImpact 600

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch EasyImpact 600

 • list plusDe Bosch EasyImpact 600 is sterk genoeg om zwaardere klussen te doen.
 • list plusHet is gemakkelijk te bedienen en licht in gewicht.
 • list plusHet heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Bosch EasyImpact 600

 • list plusHet is lastig om de knop voor het instellen van de diepteaanslag in te drukken.
 • list plusHet heeft moeite met het boren van gaten in betonnen draagmuren.
 • list plusHet heeft geen batterij.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.6

De Bosch EasyImpact 600 is een klopboormachine die je zonder moeite door steen, hout, zacht beton en metaal heen boort. Met een vermogen van 600 W en een maximaal koppel van 15 Nm, kan je gaten boren van 10 millimeter groot in steen en 25 millimeter groot in hout. Een tweehulzige snelspanboorhouder zorgt voor snel en eenvoudig wisselen van de boor met een eenvoudige draai van de booras. De toerentalregeling zorgt ervoor dat je gedoseerd de boorsnelheid kunt verhogen of verlagen, en dankzij de meegeleverde dieptestop boor je nooit te diep.

Wat deze klopboormachine echt onderscheidt van andere modellen is het geringe gewicht en het ergonomische ontwerp. Met slechts 1,7 kg is de EasyImpact 600 een van de lichtste klopboormachines op de markt. Hierdoor kan je moeiteloos bovenhands boren en heb je altijd volledige controle over de machine. Dankzij de elektronische toerentalregeling krijg je altijd het juiste toerental voor het materiaal dat je bewerkt.

Als je op zoek bent naar een klopboormachine die comfortabel in gebruik is en nauwkeurig kan boren in verschillende materialen, dan is de Bosch EasyImpact 600 een goede keuze. Het compacte ontwerp en het lichte gewicht maken deze machine zeer geschikt voor klussen in en om het huis. Wel moet gezegd worden dat deze klopboormachine niet beschikt over een toerentalinstelling.

Al met al kan ik concluderen dat de Bosch EasyImpact 600 een goede keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, lichte en compacte klopboormachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5. Bosch Easy Impact 550

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Easy Impact 550

 • list plusDe Bosch Easy Impact 550 heeft een sterke boorkop en is ideaal voor het maken van gaten in metaal.
 • list plusDe boor is licht van gewicht, waardoor het eenvoudig is om te verplaatsen.
 • list plusEen laatste voordeel van de boor is dat hij een sterke kwaliteit heeft en duurzaam is.

Nadelen Bosch Easy Impact 550

 • list plusDe boor heeft een beperkte boorkracht, waardoor hij niet geschikt is voor zware klussen.
 • list plusEen ander nadeel van de boor is dat hij een relatief hoge prijs heeft, waardoor hij niet geschikt is voor beperkte budgetten.
 • list plusDe boor is moeilijk te bedienen voor nieuwkomers in de wereld van klopboren.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.9

De Bosch EasyImpact 550 is een geweldige boor voor je klusjes. Met een vermogen van 550 W en een maximaal koppel van 1,2 Nm is deze boor krachtig genoeg om door metselwerk, hout, zacht beton en metaal te boren. De tweehulzige snelspanboorhouder maakt het wisselen van het bit eenvoudig en snel. De elektronische toerentalregeling zorgt ervoor dat je altijd het juiste toerental hebt voor het materiaal. De machine is licht met een gewicht van slechts 1,5 kg en ergonomisch ontworpen voor comfortabel bovenhands boren. Je kunt met deze boor moeiteloos boren in metselwerk tot maximaal 10 mm en hout tot maximaal 25 mm. De kunststof koffer maakt het transporteren van de boor gemakkelijk. Kortom, de Bosch EasyImpact 550 is een geweldige boor voor je klusjes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. BLACK+DECKER BEH850K-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.4

Deze 850W klopboormachine biedt de perfecte balans tussen krachtige prestaties en een compact, gebruiksvriendelijk ontwerp, waardoor ideeën werkelijkheid worden. De krachtige klopfunctie met 0-54.400 BPM maakt licht werk van metselwerk en beton. Dankzij de variabele snelheid van 0-3.100 RPM, start de klopboormachine gecontroleerd en nauwkeurig. Deze klopboormachine wordt geleverd met 1 x 4 mm, 1x6 mm en 1x8 mm HSS en 1x4 mm, 1x6 mm en 1x8 mm steenboor, in een handige kitbox. Breng je project tot leven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine - 18V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine - 18V

 • list plusDeze boor-/schroefmachine is krachtig genoeg om zware klussen te verrichten.
 • list plusHet is eenvoudig te gebruiken en heeft een goede kwaliteit.
 • list plusEen ander voordeel is dat het veilig in gebruik is.

Nadelen Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine - 18V

 • list plusDe koffer is groot en kan lastig te vervoeren zijn.
 • list plusEen ander nadeel is dat het geen klopboor is.
 • list plusGeen andere nadelen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.3

De Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine is een fantastische allround machine voor middelzware werkzaamheden. De klopboor/schroef machine werkt op een accu platform, wat betekent dat de meegeleverde accu(s) uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Dit is niet alleen voordelig en duurzaam, maar ook zeer gebruiksvriendelijk omdat je de machine gemakkelijk overal kunt gebruiken zonder dat er snoeren in de weg zitten. De machine is geschikt voor schroeven, boren en klopboren en heeft een variabele elektrische toerenregeling voor optimaal schroefwerk.

Met een capaciteit van 13 mm boren in steen, 36 mm boren in hout en 13 mm boren in metaal is deze machine zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende klussen. De Makita HP457DWE wordt geleverd met 2x 1500 mAh accu's, waardoor je altijd genoeg stroom hebt om de klus af te maken. De duurzame geharde stalen tandwielaandrijving zorgt ervoor dat deze machine lang meegaat en betrouwbaar is voor zowel de professional als de hobby klusser.

Het enige nadeel van deze machine is het gewicht van 4513 g, maar dit wordt gecompenseerd door de lange gebruiksduur en het feit dat je geen last hebt van snoeren. De Makita HP457DWE klopboor-/schroefmachine is ideaal voor klussen op verschillende locaties en voor middelzware werkzaamheden.

Als specialist in Impact drills kan ik zeggen dat de Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare allround machine die gemakkelijk te gebruiken is. De machine is duurzaam en veelzijdig en het accu platform maakt het zeer gebruiksvriendelijk. Het gewicht kan een nadeel zijn, maar dit wordt gecompenseerd door de lange gebruiksduur en het feit dat je geen last hebt van snoeren. Al met al, een geweldige aankoop voor zowel de professional als de hobby klusser!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Makita HP457DWE10 Klopboor-/Schroefmachine -18 V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita HP457DWE10 Klopboor-/Schroefmachine -18 V

 • list plusDe Makita HP457DWE10 Klopboor-/Schroefmachine -18 V heeft een sterke bouwkwaliteit, wat hem duurzaam maakt.
 • list plusDe Makita HP457DWE10 Klopboor-/Schroefmachine -18 V is sterk genoeg om zelfs zware klussen aan te gaan.
 • list plusHet is handig in gebruik, waardoor het efficiënt werken mogelijk maakt.

Nadelen Makita HP457DWE10 Klopboor-/Schroefmachine -18 V

 • list plusHet is lastig in gebruik, waardoor het langer kan duren voordat je de juiste instellingen vindt.
 • list plusEr zijn hulpstukken die te strak in de koffer zitten, waardoor ze moeilijk te verwisselen zijn.
 • list plusDe Makita HP457DWE10 Klopboor-/Schroefmachine -18 V heeft geen led richtlampje, waardoor het moeilijker is om precies te werken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een betrouwbare allround klopboor-/schroefmachine voor middelzware werkzaamheden? Dan is de Makita HP457DWE10 de perfecte machine voor jou! Deze machine is onderdeel van een accu platform, wat betekent dat de meegeleverde accu's uitwisselbaar zijn op alle apparaten van het desbetreffende platform. Dit maakt het niet alleen voordelig en duurzaam, maar ook erg gebruiksvriendelijk. De machine is gemakkelijk overal te gebruiken, zonder dat er snoeren in de weg zitten.

Met deze Makita klopboor-/schroefmachine ben je verzekerd van een lange gebruiksduur, dankzij de twee meegeleverde accu's. Daarnaast is deze machine multifunctioneel, je kunt hem gebruiken voor schroeven, boren en klopboren. Ook beschikt de machine over een variabele elektrische toerenregeling voor optimaal schroefwerk en is hij duurzaam dankzij de geharde stalen tandwielaandrijving.

Wat deze klopboor-/schroefmachine van Makita echt bijzonder maakt, zijn de extra's die worden meegeleverd. Zo krijg je bij deze machine niet alleen een koffer, maar ook nog eens een borenset en bits. Hierdoor heb je alles bij de hand om direct aan de slag te gaan met je klus.

Met een capaciteit van 13 mm boren in steen, 36 mm boren in hout en 13 mm boren in metaal, is deze klopboor-/schroefmachine geschikt voor diverse klussen. Het gewicht van 5364 gram is wel iets om rekening mee te houden, maar door het ontbreken van snoeren is hij toch gemakkelijk te verplaatsen.

Al met al is de Makita HP457DWE10 klopboor-/schroefmachine een zeer betrouwbare allround machine, geschikt voor zowel de professional als de hobby klusser. Vanwege de veelzijdigheid, lange gebruiksduur en het gemak van het accu platform, raad ik deze machine zeker aan. Het enige nadeel is het gewicht, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door alle extra's die worden meegeleverd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. BLACK+DECKER BDC718AS2F-QW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.9

Ben jij op zoek naar een krachtige accuklopboormachine voor diverse boor- en schroefklussen? Dan is de BLACK+DECKER BDC718AS2F-QW iets voor jou! Met deze machine heb je de beschikking over 2 18 volt accu's van 1,5 Ah, waardoor je altijd door kunt klussen. Bovendien is de boormachine uitgerust met een klopfunctie, waardoor je gemakkelijk in hout, metaal en steen kunt boren. De boorcapaciteit is 25 millimeter in hout en 10 millimeter in metaal en steen. De werklamp zorgt ervoor dat je goed zicht hebt op donkere werkplekken en met de 80 accessoires in de flightcase heb je altijd voldoende materiaal bij de hand.

Wat deze boormachine uniek maakt, is het accu platform. Dit platform zorgt ervoor dat de meegeleverde accu's uitwisselbaar zijn op alle apparaten van het platform. Dit is niet alleen voordelig, maar ook duurzaam en gebruiksvriendelijk. Zo kun je gemakkelijk en snel wisselen tussen apparaten zonder dat je steeds nieuwe accu's hoeft aan te schaffen.

Als specialist in Impact drills kan ik zeggen dat deze machine zeer geschikt is voor veel schroefklussen in verschillende materialen. Het is een krachtige machine met een maximaal koppel van 40 Nm. Het gewicht van 7303 g maakt het wel wat zwaar in vergelijking met andere boormachines, maar dit wordt goedgemaakt door de bewegingsvrijheid die de batterij biedt.

Mijn persoonlijke mening over deze boormachine is zeer positief. Het is een krachtige machine die geschikt is voor veel verschillende klussen. De klopfunctie is een groot pluspunt en ook het accu platform is zeer handig. Het enige nadeel is het gewicht van de machine, maar dit wordt goedgemaakt door de bewegingsvrijheid die de batterij biedt. Kortom, een echte aanrader voor de klusser die op zoek is naar een veelzijdige en krachtige boormachine!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10. Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox

 • list plusDe Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox is krachtig en betrouwbaar, waardoor hij geschikt is voor zware klussen.
 • list plusHet is een compact machine met een kleine trillingswaarde, wat het gemakkelijk maakt om lange tijd te werken.
 • list plusDeze machine heeft een hoge oplaadtijd en een lange levensduur van de accu, waardoor hij doeltreffend en voordelig kan worden gebruikt.

Nadelen Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox

 • list plusDe Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox heeft geen snelheidsregeling, wat betekent dat je meer precisie nodig hebt bij het uitvoeren van klussen.
 • list plusDe Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox is relatief zwaar, wat het lastig kan maken om de machine langere tijd vast te houden.
 • list plusDe machine heeft geen verlichting, wat lastig kan maken om

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.3

Accu platform: Dit artikel is onderdeel van een accu platform. Dit is voordelig, duurzaam en gebruiksvriendelijk omdat de meegeleverde accu(s) uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. De Bosch PSB 1800 LI-2 Accuboormachine met Systembox is een krachtige accuklopboorschroevendraaier, waarmee je al je schroef- en boorklussen kunt doen. De accuboormachine wordt geleverd met maar liefst 241 accessoires. Waar is de accuboormachine voor geschikt? Schroeven in hout Boorwerk in hout en staal Het vastschroeven van vlonderplanken De wandinstallatie van lampen en rekken De installatie van keukenkasten Boren in tegels en baksteen Voordelen van de Bosch PSB 1800 LI-2: Draaimomentinstelling met 20 draaimomentstanden plus boorstand – optimale kracht voor elke toepassing Planeetwieldrijfwerk met hoog vermogen en 2 standen: superieure levensduur, uitstekende krachtoverdracht, rustige gang Netheid en overzicht door het georganiseerd opbergen in de SystemBox Syneon-chip – intelligent geregelde energie voor elke klus Eén accu voor alle – passend voor alle doe-het-zelf- en tuingereedschappen van de POWER FOR ALL Lithium-Ion-accusystemen Wat zit er in de verpakking? Bosch PSB 1800 LI-2 Accuboormachine Twee 18 Volt 1.5 Ah Li-Ion Accu's 241 bit & boor accessoires Stevige stapelbare opbergkoffer met flexibele vakjes 1 uurs Oplaadapparaat Nederlandstalige handleiding Inhoud van de 241-delige opbergkoffer: 7 houtboren 4 titanium metaalboren 6 steenboren 2 speedboren 1 verzinkboor 1 magnetische houder 40 bitjes 90 schroeven 80 pluggen 10 haken

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van klopboormachines. Er zijn namelijk 379 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!