De Bestenu Boorhamer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/12/2020


Je bent op zoek naar een nieuwe boorhamer. Waar je op let bij aankoop van een nieuwe boorhamer lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten boorhamers zijn er?

Er zijn verschillende boorhamers verkrijgbaar. Zo zijn er boorhamers verkrijgbaar die op netstroom werken, maar ook boorhamers die een accu hebben die je op moet laden. Vaak worden deze met twee accu's geleverd waardoor je een eventueel lege accu snel verwisselt.

Sommige boorhamers worden geleverd met verschillende boortjes en een scala aan accessoires. Andere, de vaak iets prijsvriendelijkere boorhamers, hebben alleen de noodzakelijke hulpstukken. Met sommige boorhamers breek je ook materiaal. Deze worden ook wel combihamers genoemd. Daarnaast hebben sommige boorhamers verschillende boorkoppen.

Wat is het verschil tussen een klopboormachine en een boorhamer?

Een boorhamer is iets veelzijdiger dan een klopboormachine. Een boorhamer is geschikt om mee in beton te boren, een klopboormachine is hier niet krachtig genoeg voor. Een boorhamer heeft meer slagkracht dan een klopboormachine. Bij een boorhamer wordt deze slagkracht uitgedrukt in joules, terwijl dit bij een klopboormachine uitgedrukt wordt in RPM (rotations per minute).

Voor beide boormachines geldt dat hoe hoger de slagkracht is, hoe sneller en dieper er geboord kan worden. Een boorhamer heeft daarnaast een andere boorkop dan een klopboormachine. Een boorhamer herken je aan een SDS-plus of SDS-max boorkop: deze is beter verankerd dan de kop van een klopboormachine.

Waar gebruik je een boorhamer voor?

Een boorhamer is geschikt voor het allerzwaarste werk. Denk aan het boren in beton en andere harde materialen. Sommige boorhamers zijn uitgerust met een beitel waarmee je harde materialen breekt. Wederom: hoe meer vermogen de boorhamer heeft, hoe beter hij met hard materiaal overweg kan.

Wil je simpelweg een haak ophangen maar is je buitenmuur van beton, dan heb je niet genoeg aan een eenvoudige accuboormachine. Met een boorhamer boor je echter probleemloos een gat in je betonnen buitenmuur.

Wat voor soorten boorkoppen zijn er voor boorhamers?

Een boorhamer kan verschillende koppen hebben. Zo is er de SDS-plus boorkop. Deze heeft een kliksysteem. Hiermee klik je de boor in de schacht en de boor beweegt vervolgens heen en weer zonder weg te slippen. Deze boorkop gebruik je als je boort in hele harde materialen zoals bijvoorbeeld beton. Bij een SDS-boorkop gebruik je idealiter goede SDS-boren.

Een SDS-max boorkop is bijna hetzelfde als een SDS-plus boorkop, maar deze is bestand tegen de allerzwaarste breekwerkzaamheden en maakt grotere gaten in beton. Een SDS-max boorkop heeft een grotere sleuf en een bredere schacht dan een SDS-plus boorkop.

SDS-quick is een systeem wat alleen door Bosch boormachines wordt gebruikt. Deze boorkop heeft dezelfde eigenschappen als een SDS-plus boorkop.

Een tandkransboorkop zie je ten slotte steeds minder. Deze draai je vast met een speciale sleutel vast in de boorkop. De zeskant boorkop gebruik je alleen voor hex-boren.

Wat wordt er bedoeld met boorcapaciteit?

Deze duidt de maximale grootte van het gat dat je kunt boren met de boormachine aan. Zo is de boorcapaciteit in steen vaak kleiner dan bijvoorbeeld de boorcapaciteit in hout. Hiermee wordt de diameter van het gat bedoeld.

Wat is een pneumatische boorhamer?

Een boorhamer is uitgerust met een elektropneunamisch hamerwerk. Dit zit aan de binnenkant van de boorhamer en zorgt voor luchtverplaatsing tussen een zuiger en een slagpin. Hierdoor worden er schokgolven in de beitel of de boor veroorzaakt. Dit zorgt vervolgens voor veel kracht zonder dat er schade wordt aangericht.

Hoeveel slagkracht heeft mijn boorhamer nodig?

Hoeveel slagkracht je boorhamer nodig heeft is afhankelijk van de klus die je wilt doen. Voor het gemiddelde boorwerk in beton van 5 tot 22 millimeter volstaat een klopboormachine met een slagkracht tot drie joule. Wil je grotere gaten tot ongeveer 30 millimeter boren, dan wordt er een slagkracht van meer dan drie joule aangeraden.

Hoe komt deze fantastische Boorhamer ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Boorhamer ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Boorhamers, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Boorhamers die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Boorhamers het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Boorhamers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

De beste Boorhamers in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Een combihamer zoals de Makita HR2470 kan gebruikt worden voor (1) het boren in beton of hard gesteente, (2) licht breekwerk en (3) het werken met een punt- of platte beitel. De voordelen van dit product Ideale combihamer voor gaten tot 24 mm in beton. Duurzaam door verbeterde slagstuk en slagbout. Duurzaam door robuuste behuizing met bumpers. Het anker is door de zig-zag coating en het veld is door de poeder-coating vernislaag beter beschermd tegen stof en daardoor duurzamer. Links/rechts schakelaar verandert ook de positie van de koolborstels en daardoor is de motor krachtiger en slijten de koolbortsels minder snel. De leveringstoebehoren 1x Handgreep 1x Diepte aanslag 1x Koffer De specificaties Opgenomen vermogen 780 Watt Aansluiting/opname SDS-Plus Variabele elektr. toerenregeling ja (Veiligheids)slipkoppeling ja Hamermechanisme uitschakelbaar ja Beveiligd tegen onbelast slaan ja Slagstop ja Draaimechanisme uitschakelbaar ja Aantal instelbare beitelstanden 40 Slagkracht 2,4 joule Aantal slagen 0-1100 min-1 Kabellengte 4,0 m Vibratie ah hamerboren 15,5 m/s Vibratie ah beitelen 12,5 m/s K 1,5 m/s Geluidsdrukniveau 90 dB(A) Afm. lxbxh 370x84x214 mm Netto gewicht 2,6 kg Ideaal boorbereik (beton) 4-14 mm Cap. boren in beton 24 max. mm Cap. boren in hout 32 max. mm Cap. boren in metaal 13 max. mm Cap. kroonboor 65 max. mm

1. Makita BITFIX HR2470 Boorhamer - 780 W - 2.7 J


Product informatiePlus or Show more

De FERM HDM1028 is een boorhamer met een vermogen van maar liefst 850 Watt voor de veeleisende klusser. Deze boorhamer boort moeiteloos in hout tot 40 mm, bij boorwerkzaamheden in metselwerk en beton tot 26 mm en 13 mm in metaal. De boorhamer is multifunctioneel te gebruiken voor 3 functies in combinatie met de bijgeleverde beitels (boren, hamerboren, beitelen). Wil je oude tegels verwijderen, kabelsleuven uitbeitelen of muurdoorbraken en sloopwerkzaamheden uitvoeren? Beitel erin, draaistop aan en krachtig aan de slag! Deze boorhamer heeft een pneumatische slagkracht van 4,5 Joule en is daardoor zeer geschikt voor het boren van grotere gaten in harde ondergronden zoals bijvoorbeeld beton en metselwerk. De machine kan ook gebruikt worden als sloophamer in combinatie met de meegeleverde en bijpassende beitels. De machine heeft een rubberen kabel van maar liefst 3 meter die zorgt voor optimale werkvrijheid. De FERM HDM1028 wordt geleverd met 3 SDS-Plus boren, 1 SDS-Plus platte beitel en 1 SDS-Plus spitse beitel. De belangrijkste specificaties van het FERM gereedschap: - Max boordiameter beton: 26 mm - Max boordiameter staal: 13 mm - Max. boordiameter hout: 40 mm - Vermogen: 850Watt - Onbelast toerental: 0-900/min - Onbelaste slagfrequentie: 0-4000/min - Slagkracht: 4,5 Joule - Gewicht: 4,68 kg - 3m rubberen kabel Wat zit er in de verpakking? - FERM HDM1028 Boorhamer 850 Watt - Zijhandgreep - 1 SDS Boor 8x150 mm - 1 SDS Boor 10x150 mm - 1 SDS Boor 12x150 mm - 1 SDS Beitel vlak 14x250 mm - 1 SDS Beitel punt 14x250 mm - 1 Tube met vet - Stofkap - Diepte aanslag - Opbergkoffer Over het merk FERM: FERM is een gerenommeerd gereedschapsmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1965 ontwerpt en ontwikkelt FERM hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Door jarenlange ervaring weten zij exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn. Dit resulteert in een veelzijdig aanbod met eigen ontwerp waarbij kwaliteit, performance, en ergonomisch design voorop staan.

2. FERM Boorhamer – 850W – Softgrip – Incl. 3 SDS boren, 2 SDS beitels & een stevige koffer


Product informatiePlus or Show more

De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer is een krachtige en handige boorhamer waarmee je moeiteloos in beton en metselwerk kan boren. De machine is behoorlijk krachtig dankzij het pneumatisch Bosch-hamermechanisme met een 1.9 joule slagsterkte en een vermogen van 600 Watt. Het pneumatisch slagmechanisme zorgt voor een extreem hoge slagkracht en is speciaal ontworpen voor boren in beton. De Bosch boorhamer weegt slechts 2.2 kilo waardoor je met weinig inspanning gemakkelijk kan gaan klussen. Dankzij het SDS-plus wisselsysteem kan je snel boren en beitels verwisselen zonder gebruik te maken van gereedschap. Met deze multifunctionele Bosch boorhamer kan je zowel schroeven, boren, hameren als beitelen. De boorhamer wordt geleverd met een Bosch SDS-adapterboorhouder en het voordeel van deze accessoire is dat je kan schroeven en boren met normale schroefbits en boortjes met een ronde schacht. Waar is het artikel voor geschikt? De boorhamer is geschikt voor middelzware tot zware klussen. Met middelzware tot zware klussen worden de volgende werkzaamheden bedoeld: Boren en hameren in beton en metselwerk Oude tegels in keuken en badkamer verwijderen Kabelsleuven kappen Lichte hakwerkzaamheden De voordelen van de Bosch boorhamer: Motor van 550 W en pneumatisch hamermechanisme met 1,7 J voor algemene klussen SDS plus boorhouder voor wisselen van de boor zonder gereedschap en SDS boorhouderadapter voor boren met ronde schacht Hameren en beitelen in beton en metselwerk; boren in tegels, hout en metaal Beitelfunctie met Vario Lock zorgt ervoor dat verschillende beitelposities kunnen worden gekozen Licht (2,2 kg); boort tot maximaal 20/30/13 mm in beton/hout/metaal Wat zit er in de verpakking? Bosch PBH 2500 SRE Boorhamer Bosch SDS adapterboorhouder (1 618 571 014) Kunststof koffer Diepteaanslag (2 603 001 019) Extra handgreep (2 602 025 102) 6-delige SDS-plus-S2 borenset (2 607 019 447) Tips, tricks en onderhoud Gebruik een geschikte leidingzoeker om verborgen stroom-, gas- of waterleidingen op te sporen. Draag persoonlijke beschermende uitrusting. Draag altijd een veiligheidsbril. Het dragen van persoonlijke beschermende uitrusting zoals een stofmasker, slipvaste werkschoenen, een veiligheidshelm of gehoorbescherming, afhankelijk van de aard en het gebruik van het elektrische gereedschap, vermindert het risico van verwondingen. Houd het elektrisch gereedschap en de ventilatieopeningen altijd schoon om goed en veilig te werken.

3. Bosch PBH 2500 SRE Boorhamer - 600 W - Inclusief 6-delige SDS-Plus-S2 Borenset & opbergkoffer


Product informatiePlus or Show more

Deze krachtige 20V boorhamer van VONROC beschikt over 3 functies en is daardoor inzetbaar als een boorhamer, boormachine en schroefmachine! Voortaan kun jij vrijwel iedere klus aan in huis, in de garage of op een werkplaats. Na levering kun jij ook nog eens direct aan de slag, de boorhamer wordt namelijk geleverd inclusief een 2.0Ah accu en sneloplader, 3 SDS-plus betonboren, 3 HSS boren, 4 schroef bits, een bithouder, een bitverlengstuk, opbergbox en toolbag. Voor welke klussen is deze accu boorhamer te gebruiken? Schroeven en boren in hout en metaal. Klopboren in metselwerk en beton. Klopboren in een betonnen muur of plafond. Bijvoorbeeld voor het ophangen van lampen en schilderijen of het bevestigen van een regelwerk. Boren en schroeven in hout. Bijvoorbeeld bij het maken van een regelwerk voor een wand, het bouwen van een tuinhuis, overkapping of carport. Belangrijkste voordelen van deze accu boorhamer: 3-in-1 accuboorhamer: boorhamer, boormachine en schroefmachine in één. Voorzien van een functiekeuzeschakelaar: schroeven en boren in hout en metaal of klopboren in metselwerk en beton. Inclusief 3 SDS-plus betonboren, 3 HSS boren, 4 schroef bits, bithouder, bitverlengstuk, opberg box en toolbag. Dankzij de SDS-plus opname is het zeer eenvoudig om snel van accessoires te wisselen. Pneumatische slagmechanisme met 1,3 Joule slagkracht. LED-werklicht, overal zicht ook in donkere werkomstandigheden Softgrip, voor prettige handligging ook bij langdurig gebruik van de boorhamer. Onderdeel uit het VONROC VPower 20V Platform. accu’s zijn onderling uitwisselbaar. VONROC VPower 20V accuplatform Deze accu boorhamer wordt geleverd met 2.0Ah accu en oplader welke onderdeel zijn van het VONROC VPower 20V Platform. Je kan de uitwisselbare 2.0Ah of 4.0Ah accu’s optioneel bijbestellen als je niet voldoende hebt aan de bijgeleverde 2.0Ah accu. Wanneer je de boorhamer wilt combineren met andere machines uit het VONROC VPower 20V Platform heb je aan één 20V accu met sneloplader genoeg. Kies alleen wat je nodig hebt en dat voor een scherpe prijs! Handig om te weten Heb jij al een 2.0Ah en/of 4.0Ah accu en een sneloplader in bezit van VONROC? Bekijk dan eens de losse RH501DC boorhamer, welke wordt geleverd zonder accu en sneloplader. De meegeleverde accu en oplader zijn onderling uitwisselbaar tussen de machines van het VONROC VPower 20V platform. Wat zit er in de milieubewuste verpakking? 1x VONROC RH501DC accu boorhamer 1x 2.0Ah accu 1x Sneloplader 1x SDS-plus betonboor Ø 6 x 150mm 1x SDS-plus betonboor Ø 8 x 150mm 1x SDS-plus betonboor Ø 10 x 150mm 1x SDS-plus bit adapter 1x Bit verlengstuk 1x HSS boor Ø 5mm met zeskant aansluiting 1x HSS boor Ø 6mm met zeskant aansluiting 1x HSS boor Ø 8mm met zeskant aansluiting 1x Schroefbit 50mm PZ1, S2 materiaal 1x Schroefbit 50mm PZ2, S2 materiaal 1x Schroefbit 50mm PH2, S2 materiaal 1x Schroefbit 50mm SL4, S2 materiaal 1x Opbergbox voor accessoires 1x VONROC Toolbag De belangrijkste specificaties van de accu boorhamer: Voltage: 20V Accucapaciteit: 2.0Ah of 4.0AH(2.0AH inbegrepen) Onbelast toerental: 0-900/min Aantal slagen: 0-5000/min Slagkracht: 1.3 Joule LED-werkverlichting: ja Soft grip: ja boordiameter: Beton: Ø 10mm Staal : Ø 8mm Hout: Ø 16mm Gewicht: 1.2kg (machine excl. Accu) Hoeveel jaar garantie? Er zit 2 jaar garantie op de VONROC RH501DC accu boorhamer, de meegeleverde accu en oplader hebben een garantie van zes maanden.

4. VONROC Accu boorhamer – VPower 20V – Incl. 2.0Ah accu – 1.3 Joule – SDS-plus – Incl. accessoires


Product informatiePlus or Show more

De HR 2470 boorhamer is een fantastische aanvulling op elke gereedschapskist, die door zijn krachtige 750 W motor in staat is om een breed scala aan taken op zich te nemen. Deze boorhamer met zijn 2,7 joule slagsterkte is ideaal voor beton, baksteen en metselwerk, maar ook prima geschikt voor standaard zachtere materialen. De boor heeft 40 verschillende beitelposities die zonder extra hulpmiddelen kunnen worden veranderd, en de rotatie en trillingen worden tijdens het werken elektronisch aangestuurd terwijl je werkt. Enkele veilligheidsfuncties zijn onder meer een onkoppeling, rotatie- en dieptestop en een comfortabele, veilige rubberen handgreep. Kenmerken: Krachtige 780 W motor Hoge slagkracht van 2,7 joule Veiligheidsontkoppeling om de gebruiker en de machine te beschermen 40 verschillende beitelposities die zonder voorzetstuk kunnen worden ingesteld Rubberen handgreep voor een goede grip en een comfortabele werkhouding Elektronisch geregelde rotatie en trilling Rotatie- en dieptestop Technische specificaties: Links- en rechtsom draaien Vermogen: 780 W Snelheid: 0-1.100 U/min, 0-4.500 rpm Slagkracht: 2,7 J Boorcapaciteit in beton: max. 24 mm Boorcapaciteit in hout: 32 mm Boorcapaciteit in staal: 13 mm Gewicht: 2,7 kg Meegeleverde accessoires: Transportcase zwart/grijs Praktische opslagkoffer Zijhandvat Dieptestop Je ontvangt ook een boor en een beitelset. De boorkoppen zijn uitgerust met een extreem stabiele en slijtvaste hardmetalen snijrand, wat betekend dat ze geschikt zijn voor de meest veeleisende klussen. De asymmetrische spiraalvorm zorgt voor een betere boorstofverwijdering. De beiteltjes zijn gemaakt van speciaal gehard staal voor al het beitelwerk en perforatie. Het oppervlak is behandeld voor een lange levensduur en een hoge sterkte. Boorset: 6 x 160 mm 8 x 160 mm 10 x 160 mm 8 x 210 mm 10 x 210 mm 12 x 210 mm 10 x 260 mm 12 x 260 mm 14 x 260 mm Beitelset: Spitse beitel 250 mm Vlakke beitel 250 mm Spadebeitel 250 mm Holle beitel 250 mm

5. Makita Boorhamer HR 2470 incl. 13-delige SDS & boor- en beitelset


Product informatiePlus or Show more

Deze robuuste 1500W-boorhamer heeft maar liefst vier functies. Je kan hameren (slagkracht), boren (rotatie), hamerboren (krachtige combinatie slagkracht rotatie) en beitelen (platte beitel in gewenste stand draaien). Met de schakelaar wissel je eenvoudig en snel tussen de vele mogelijkheden. Zo kan je allerhande materialen probleemloos aan: je kan boren in hout, metaal, keramiek en plastic, hamerboren in beton, baksteen en steen en ook licht beitelen. Let op: deze boorhamer weegt 8,5 kilo. Waar is deze boorhamer voor geschikt? Deze sterke boorhamer haalt een slagkracht van 6 Joule dat je toelaat om tot 42 mm diep in hout, 32 mm in beton en 13 mm in staal te boren. De voordelen van de POWX1195 boorhamer: Dankzij het verbeterde anti-trilsysteem voel je zelf erg weinig van al dat boren, want de trillingen worden actief gedempt. De boorhamer beschikt over een functiekeuzeknop met veiligheidsvergrendeling. De POWX1195 beschikt over een stofkap om rondvliegend stof te beperken en een extra afneembare handgreep voor nog meer grip. In de opbergkoffer zitten naast de boorhamer met stofbeschermkap ook drie SDS boren, 1 SDS puntbeitel en 1 SDS platte beitel. Specificaties: Netspanning - Frequentie: 230V – 50Hz Vermogen: 1500 W Max. toerental: 860 min-1 Slagen per minuut: 4250 Slagkracht: 6J Kabellengte: 3 m ( + veilige VDE-stekker) Boorcapaciteit in beton: 32 mm Boorcapaciteit in staal: 13 mm Boorcapaciteit in hout: 42 mm Gewicht: 8,5 kilo Inhoud van de opbergkoffer: Boorhamer Hulphandgreep Stofkap 3 SDS boren (Ø8, 10 & 12 x 150 mm) 1 SDS puntbeitel: 250 mm 1 SDS platte beitel: 14 x 250 mm Steeksleutel Potje vet Garantie: Er zit 3 jaar garantie op de POWX1195 boorhamer.

6. Powerplus POWX1195 Boorhamer - 1500 W - 6 joule - SDS plus - Incl. BMC-koffer, 3 SDS-plus boren en 2 SDS-plus beitels


Product informatiePlus or Show more

Let op! Dit artikel wordt geleverd als losse body (dus zonder accu en oplader). Mocht je nog niet beschikken over de accu en bijhorende oplader, dan dien je deze er dus nog los bij te kopen. Dit artikel is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Makita DHR171Z 18 V Boorhamer, losse body. Kenmerken: Snelle en sterke SDS-PLUS boorhamer met bijzonder lage trillingen. Onderdeel van Sub-Compactlijn: slechts 27,3 cm in lengte. Ideaal voor bovenhandse en horizontale bewerkingen. Ideaal boorbereik voor gaten tot 12 mm, maar kan tot 17 mm in beton. Zeer constant toerental tijdens bewerkingen dankzij de koolborstelloze motor. Specifiek ontwerp aan de behuizing resulteert in uiterst lage trillingen. Uitermate comfortabel gewicht. Slechts 2,1 kg.

7. Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS+ boorhamer - Losse Body (geleverd zonder accu en lader)


Product informatiePlus or Show more

Accu Platform: Dit artikel is onderdeel van een accu platform. Dit is voordelig, duurzaam en gebruiksvriendelijk omdat de meegeleverde accu(s) uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. De veelzijdige accuboorhamer Uneo is ontworpen voor hameren, boren en schroeven in beton, metselwerk, metaal, hout en tegels. Het pneumatische Bosch hamermechanisme en de krachtige motor maken eenvoudig en snel boren in beton tot maximaal 10 mm mogelijk. De machine beschikt over een SDS-snelwisselboorhouder voor een intuïtieve bediening en snel wisselen van alle 1/4" zeskant- en SDS-snelwisselbits in 3 seconden. De aandrijving met twee standen maakt het mogelijk om te kiezen tussen een hoger draaimoment of een hogere snelheid voor uitstekende prestaties bij elke toepassing of elk materiaal. Krachtig, compact voor werken op krappe plekken en licht met een gewicht van slechts 1,2 kg is het de ultieme machine voor elke klus. Pneumatisch hamermechanisme voor eenvoudig en snel boren, zelfs in beton SDS quick-snelspanboorhouder voor intuïtief en eenvoudig wisselen van accessoires in slechts 3 seconden Aandrijving met twee standen levert afhankelijk van toepassing een hogere snelheid of een hoger draaimoment Hamer, boor en schroef in beton, metselwerk, tegels, hout en metaal POWER FOR ALL – licht met een gewicht van 1,2 kg en verwisselbare 12V-accu Wat zit er in de verpakking? Bosch Uneo accuboorhamer Betonboor Ø 6 en 8 mm Adapter voor ronde opnameschacht Universele boren Ø 5 en 6 mm 4 lange bits Kunststof koffer* (bij modellen waarbij accu wordt meegeleverd) Geen, 1 of 2 12 V accu'(s) PBA 12 V 2,5 Ah O-B (1 600 A00 H3D)* (afhankelijk van gekozen model) 90-min oplader AL 1115 CV (1 600 Z00 03P) * (afhankelijk van gekozen model) Onderhoud Neem altijd de accu uit het elektrische gereedschap voor werkzaamheden aan het gereedschap (zoals het uitvoeren van onderhoud en het wisselen van inzetgereedschap) en voor het vervoeren en opbergen van het gereedschap. Bij per ongeluk bedienen van de aan/uit schakelaar bestaat verwondingsgevaar.

8. Bosch Uneo 12 LI-2 Accuboorhamer - Met 1x 12 V accu en lader - Met koffer


Product informatiePlus or Show more

Let op! Dit artikel wordt geleverd als losse body (dus zonder accu en oplader). Mocht je nog niet beschikken over de accu en bijhorende oplader, dan dien je deze er dus nog los bij te kopen. Dit artikel is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Standaard meegeleverd: 1x Handgreep compleet 1x Diepteaanslag met 6k vertand 1x koffer LET OP: boor niet meegeleverd! Bijzondere kenmerken: Onderdeel van het door TNO-gecertificeerde stofvrij werken aanbod. Erkend door Inspectie SZW. Ideale combihamer voor gaten van 16 mm, maar kan tot 26 mm in beton. De boorkop geschikt voor SDS-PLUS boren is verlengd voor minder speling. Door de pasvorm van de machine is het gemakkelijk en prettig boren in zowel plafond, vloer als in de muur. Diepteaanslag kan met een druk op de knop gewijzigd worden. Het anker is door de zig-zag coating en het veld is door de poeder-coating vernislaag beter beschermd tegen stof en daardoor duurzamer. De functie keuzeschakelaar zit aan de onderzijde van de machine zodat deze beter beschermd is tegen schade. Links/rechts schakelaar verandert de positie van de koolborstels waardoor de snelheid en kracht zowel links- als rechtsom gelijk is. Uitstekende stofafdichting bij de boorhouder tegen verwoestend steenstof. Slagstop voorkomt stukslaan van boorhouder: slagmechanisme slaat pas onder belasting. Functie keuzeschakelaar kan rechtstreeks van boren naar hameren en vice versa. Specificaties: Ideaal boorbereik (beton) 4 - 18 mm Cap. boren in beton 4 - 26 mm Slagkracht (EPTA) 2,4 joule Opgenomen vermogen 800 Watt Aansluiting/opname SDS-PLUS Afm. lxbxh 361x77x209 mm Geschikt voor SDS-PLUS boren en beitels ja Aantal instelbare beitelstanden 40 Var. toerenregeling (schakelaar) ja (Veiligheids)slipkoppeling ja Kabellengte 4,0 m Gewicht (EPTA) 2,8 kg Geluidsdrukniveau (LpA) 91 dB(A) Geluidsdrukniveau (K) 3 dB(A) Vibratie ah hamerboren in beton 15,5 m/s² Vibratie (K) hamerboren in beton 1,5 m/s² Vibratie ah beitelen met zijhandgreep 9,5 m/s² Vibratie (K) beitelen met zijhandgreep 1,5 m/s² Cap. boren in hout 32 mm Cap. boren in metaal 13 mm Cap. kroonboor 35 - 68 mm Cap. kernboren 32 - 80 mm Aantal mechanische toeren 1 Aantal slagen (stand 1) 0 - 4600 min-1 Links-, rechtsom draaiend ja Machine voltage 230 V Softgrip ja Toerental onbelast (stand 1) 0 - 1200 min-1 Vibratie (K) boren in metaal 1,5 m/s² Vibratie ah boren in metaal 2,5 m/s² 0

9. Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in koffer - 800W - 2,4J


Product informatiePlus or Show more

Drie krachtige functies in één stuk gereedschap Beton, metselwerk, metaal of hout – de 620 watt krachtige SDS Boor- en beitelhamer PRDS 05-230V met SDS-plus-opname zorgt dankzij het perfecte samenspel van hoge slagkracht, traploos instelbare slagfrequentie en toerental voor een snelle voortang van de werkzaamheden bij bouw-, verbouwings- en installatieklusssen. Met tot 6.400 slagen per minuut en een slagkracht van 2,1 joule dringt de pneumatische boorhamer moeiteloos door zelfs het hardste materiaal. Zonder zware lichamelijke inspanning en zonder uitoefening van druk zoals bijvoorbeeld bij een klopboormachine is vereist. De traploos instelbare toerental- en slagregeling, die desgewenst kan worden vergrendeld op continubedrijf, staat garant voor een optimaal op het te bewerken materiaal afgestemd vermogen. De PRDS 05-230V beschikt bovendien over een omschakelbare rechtsom/linksom-draairichting. Met behulp van de draaibare schakelaar met inschakelblokkering kan veilig worden gewisseld tussen de drie functies: * Boren in steen, hout, metaal, keramiek en kunststof * Klopboren in baksteen, beton en steen * Beitelen in beton, steen en gips met een tot 360° draaibare beitelpositie Voor gemakkelijk en comfortabel werken De slechts 5 kg wegende boor- en beitelhamer overtuigt met een ergonomisch design dat goed aanvoelt. Zo kunnen bouw- en verbouwingsklussen worden uitgevoerd zonder vermoeid te raken. Buitengewoon goed uitgerust en direct klaar voor gebruik Niets is vervelender dan een ontbrekende boor of een niet passend stuk gereedschap. Zodat u meteen na het uitpakken van het apparaat aan de slag kunt, wordt de boor- en beitelhamer geleverd met een uitgebreide set accessoirers. Het complete pakket omvat 1 x snelspanboorkop, 1 x SDS vlakke beitel, 3 x SDS-boren, 1 x diepte-aanslag evenals 1 x praktische extra handgreep. Alles meteen bij de hand! Stofvrij en schokbestendig verpakt in een handzame koffer. Voor elke klus het juiste gereedschap en de juiste accessoires Met de reeds bij de levering inbegrepen accessoires hebt u voor diverse verschillende soorten klussen direct het juiste gereedschap bij de hand. Bovendien zorgen de optioneel te bevestigen extra handgreep en diepte-aanslag voor een hoge mate aan precisie, stabiliteit en veiligheid bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Snelspanboorkop met SDS-opname De extra snelspanboorkop heeft een opnamecapaciteit van max. 13 mm waarmee bits, metaal-, hout- en betonboren en overige accessoires met een ronde of zeskantschacht kunnen worden gebruikt. Extra handgreep met rubberlaag (reeds gemonteerd) Voor een stabiele grip in iedere houding kan de extra handgreep tot 360° worden gedraaid waardoor het gereedschap altijd goed in de hand ligt en de druk goed wordt overgebracht. Rvs diepte-aanslag (lengte: 200 mm) Hou tijdens het boren de boordiepte onder controle. Met de diepte-aanslag kan de boordiepte traploos worden ingesteld. De diepte-aanslag wordt eenvoudig in de houder aan de zijkant geschoven en zonder gebruik van extra gereedschap vastgezet met behulp van de bevestigingsschroef. 1 x SDS vlakke beitel (lengte: 250 mm, beitelbreedte: 14 mm) De uit hoogwaardig CV-staal (chroom-vanadium) vervaardigde SDS vlakke beitel is met zijn 14 mm brede beitel geschikt voor kap-, breek-, een verbouwingswerkzaamheden in metselwerk en beton. Ook geschikt voor het kappen van sleuven en voor het vrijmaken van in beton gelegde bekabeling en bewapening. 3 x SDS-boor (Ø 6 x 150 mm, Ø 8 x 150 mm, Ø 10 x 150 mm) De chroom-vanadium boor heeft 4 snijkanten voor een snelle boorvoortgang in hout, metaal, staal, metselwerk/baksteen en gipsplaten. De maximale boordiameter in hout is 30 mm, in metaal 13 mm en in beton 24 mm. 1 x transportkoffer In de uit hoogwaardig kunststof vervaardigde koffer kan het gereedschap stofvrij worden opgeborgen. Optimaal voor gebruik op telkens wisselende werkplekken of voor het veilig opbergen in de garage of in de gereedschapskast. Voordelen in de praktijk: * Krachtig vermogen van 620 W * Boren in steen, hout, metaal, keramiek en kunststof * Klopboren in baksteen, beton en steen * Beitelen in beton, steen en stucwerk met een tot 360° draaibare beitelpositie * Pneumatisch boorwerk met een slagkracht van 2,1 joule – hoge mate van slagkracht in hard metaal zonder aandrukken * Ergonomische L-vorm met perfecte gewichtsverdeling * Traploos instelbare extra handgreep tot 360° draaibaar voor optimale hanteerbaarheid * Snel wisselen van gereedschap dankzij SDS-plus-opname * Functiekeuzeschakeleaar met veiligheidsblokkering * Traploze slag- en toerentalregeling voor op het materiaal afgestemd uitvoeren van de werkzaamheden * Naar wens instelbare vergrendeling voor continubedrijf met constante toerental- en slagfrequentie * Inclusief SDS snelspanboorkop voor gebruik met standaard booraccessoires

10. TROTEC Boor- en beitelhamer PRDS 05-230V


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Boorhamers. Er zijn namelijk 323 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Boorhamer kopen.