De Bestenu Boorhamer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/12/2020


Je bent op zoek naar een nieuwe boorhamer. Waar je op let bij aankoop van een nieuwe boorhamer lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten boorhamers zijn er?

show product content

Er zijn verschillende boorhamers verkrijgbaar. Zo zijn er boorhamers verkrijgbaar die op netstroom werken, maar ook boorhamers die een accu hebben die je op moet laden. Vaak worden deze met twee accu's geleverd waardoor je een eventueel lege accu snel verwisselt.

Sommige boorhamers worden geleverd met verschillende boortjes en een scala aan accessoires. Andere, de vaak iets prijsvriendelijkere boorhamers, hebben alleen de noodzakelijke hulpstukken. Met sommige boorhamers breek je ook materiaal. Deze worden ook wel combihamers genoemd. Daarnaast hebben sommige boorhamers verschillende boorkoppen.

Wat is het verschil tussen een klopboormachine en een boorhamer?

show product content

Een boorhamer is iets veelzijdiger dan een klopboormachine. Een boorhamer is geschikt om mee in beton te boren, een klopboormachine is hier niet krachtig genoeg voor. Een boorhamer heeft meer slagkracht dan een klopboormachine. Bij een boorhamer wordt deze slagkracht uitgedrukt in joules, terwijl dit bij een klopboormachine uitgedrukt wordt in RPM (rotations per minute).

Voor beide boormachines geldt dat hoe hoger de slagkracht is, hoe sneller en dieper er geboord kan worden. Een boorhamer heeft daarnaast een andere boorkop dan een klopboormachine. Een boorhamer herken je aan een SDS-plus of SDS-max boorkop: deze is beter verankerd dan de kop van een klopboormachine.

Waar gebruik je een boorhamer voor?

show product content

Een boorhamer is geschikt voor het allerzwaarste werk. Denk aan het boren in beton en andere harde materialen. Sommige boorhamers zijn uitgerust met een beitel waarmee je harde materialen breekt. Wederom: hoe meer vermogen de boorhamer heeft, hoe beter hij met hard materiaal overweg kan.

Wil je simpelweg een haak ophangen maar is je buitenmuur van beton, dan heb je niet genoeg aan een eenvoudige accuboormachine. Met een boorhamer boor je echter probleemloos een gat in je betonnen buitenmuur.

Wat voor soorten boorkoppen zijn er voor boorhamers?

show product content

Een boorhamer kan verschillende koppen hebben. Zo is er de SDS-plus boorkop. Deze heeft een kliksysteem. Hiermee klik je de boor in de schacht en de boor beweegt vervolgens heen en weer zonder weg te slippen. Deze boorkop gebruik je als je boort in hele harde materialen zoals bijvoorbeeld beton. Bij een SDS-boorkop gebruik je idealiter goede SDS-boren.

Een SDS-max boorkop is bijna hetzelfde als een SDS-plus boorkop, maar deze is bestand tegen de allerzwaarste breekwerkzaamheden en maakt grotere gaten in beton. Een SDS-max boorkop heeft een grotere sleuf en een bredere schacht dan een SDS-plus boorkop.

SDS-quick is een systeem wat alleen door Bosch boormachines wordt gebruikt. Deze boorkop heeft dezelfde eigenschappen als een SDS-plus boorkop.

Een tandkransboorkop zie je ten slotte steeds minder. Deze draai je vast met een speciale sleutel vast in de boorkop. De zeskant boorkop gebruik je alleen voor hex-boren.

Wat wordt er bedoeld met boorcapaciteit?

show product content

Deze duidt de maximale grootte van het gat dat je kunt boren met de boormachine aan. Zo is de boorcapaciteit in steen vaak kleiner dan bijvoorbeeld de boorcapaciteit in hout. Hiermee wordt de diameter van het gat bedoeld.

Wat is een pneumatische boorhamer?

show product content

Een boorhamer is uitgerust met een elektropneunamisch hamerwerk. Dit zit aan de binnenkant van de boorhamer en zorgt voor luchtverplaatsing tussen een zuiger en een slagpin. Hierdoor worden er schokgolven in de beitel of de boor veroorzaakt. Dit zorgt vervolgens voor veel kracht zonder dat er schade wordt aangericht.

Hoeveel slagkracht heeft mijn boorhamer nodig?

show product content

Hoeveel slagkracht je boorhamer nodig heeft is afhankelijk van de klus die je wilt doen. Voor het gemiddelde boorwerk in beton van 5 tot 22 millimeter volstaat een klopboormachine met een slagkracht tot drie joule. Wil je grotere gaten tot ongeveer 30 millimeter boren, dan wordt er een slagkracht van meer dan drie joule aangeraden.

Hoe komt deze fantastische Boorhamer ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Boorhamer ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Boorhamers, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Boorhamers die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Boorhamers het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Boorhamers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Boorhamers op een rij

Product informatiePlus or Show more

Ben je van plan in harde materialen zoals baksteen of beton te boren maar wil je ook de mogelijkheid hebben om een tegelwandje weg te breken, dan is de Powerplus POWX1195 een heel geschikte combihamer. Met een vermogen van 1500 watt en een slagkracht van 6 joule boor je gaten van 32 millimeter groot in beton. Bevestig een beitel op de SDS-plus boorkop, zet de breekfunctie aan en je voert er licht beitelwerk mee uit. De softgrip en stofkap zorgen ervoor dat de POWX1195 ondanks de trillingen prettig te hanteren is, terwijl vrijkomend stof niet in je gezicht terechtkomt. Met de 3 meegeleverde boren en 2 soorten beitels, ga je meteen aan de slag met je nieuwe combihamer.

1. Powerplus POWX1195


Product informatiePlus or Show more

De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer is een krachtige en handige boorhamer waarmee je moeiteloos in beton en metselwerk kan boren. De machine is behoorlijk krachtig dankzij het pneumatisch Bosch-hamermechanisme met een 1.9 joule slagsterkte en een vermogen van 600 Watt. Het pneumatisch slagmechanisme zorgt voor een extreem hoge slagkracht en is speciaal ontworpen voor boren in beton. De Bosch boorhamer weegt slechts 2.2 kilo waardoor je met weinig inspanning gemakkelijk kan gaan klussen. Dankzij het SDS-plus wisselsysteem kan je snel boren en beitels verwisselen zonder gebruik te maken van gereedschap. Met deze multifunctionele Bosch boorhamer kan je zowel schroeven, boren, hameren als beitelen. De boorhamer wordt geleverd met een Bosch SDS-adapterboorhouder en het voordeel van deze accessoire is dat je kan schroeven en boren met normale schroefbits en boortjes met een ronde schacht. Waar is het artikel voor geschikt? De boorhamer is geschikt voor middelzware tot zware klussen. Met middelzware tot zware klussen worden de volgende werkzaamheden bedoeld: Boren en hameren in beton en metselwerk Oude tegels in keuken en badkamer verwijderen Kabelsleuven kappen Lichte hakwerkzaamheden De voordelen van de Bosch boorhamer: Motor van 550 W en pneumatisch hamermechanisme met 1,7 J voor algemene klussen SDS plus boorhouder voor wisselen van de boor zonder gereedschap en SDS boorhouderadapter voor boren met ronde schacht Hameren en beitelen in beton en metselwerk; boren in tegels, hout en metaal Beitelfunctie met Vario Lock zorgt ervoor dat verschillende beitelposities kunnen worden gekozen Licht (2,2 kg); boort tot maximaal 20/30/13 mm in beton/hout/metaal De belangrijkste specificaties van de Bosch boorhamer: Nominaal ingangsvermogen: 600 W Afgiftecapaciteit: 300 W Onbelast toerental: 0 – 2.000 min-1 Aantal slagen: 0 – 5.000 min-1 Kracht enkele slag (EPTA): 1,9 J Bosch hamermechanisme: pneumatisch Machinegewicht: 2,2 kg Max. boor-Ø in beton: 22 mm Max. boor-Ø in staal: 13 mm Max. boor-Ø in hout: 30 mm Pneumatisch slagmechanisme Draaistop Bosch Electronic Beitelfunctie Rechts-/linksdraaien Bosch SDS-plus Softgrip Toepassing: schroeven / boren / hamerboren Tips & tricks Gebruik een geschikte leidingzoeker om verborgen stroom-, gas- of waterleidingen op te sporen. Draag persoonlijke beschermende uitrusting. Draag altijd een veiligheidsbril. Het dragen van persoonlijke beschermende uitrusting zoals een stofmasker, slipvaste werkschoenen, een veiligheidshelm of gehoorbescherming, afhankelijk van de aard en het gebruik van het elektrische gereedschap, vermindert het risico van verwondingen. Wat zit er in de verpakking? Bosch PBH 2500 SRE Boorhamer Bosch SDS adapterboorhouder (1 618 571 014) Kunststof koffer Diepteaanslag (2 603 001 019) Extra handgreep (2 602 025 102) 6-delige SDS-plus-S2 borenset (2 607 019 447) Onderhoud Houd het elektrisch gereedschap en de ventilatieopeningen altijd schoon om goed en veilig te werken.

2. Bosch PBH 2500 SRE Boorhamer - 600W - Inclusief 6-delige SDS-Plus-S2 Borenset & opbergkoffer


Product informatiePlus or Show more

Een combihamer zoals de Makita HR2470 kan gebruikt worden voor (1) het boren in beton of hard gesteente, (2) licht breekwerk en (3) het werken met een punt- of platte beitel. De voordelen van dit product Ideale combihamer voor gaten tot 24 mm in beton. Duurzaam door verbeterde slagstuk en slagbout. Duurzaam door robuuste behuizing met bumpers. Het anker is door de zig-zag coating en het veld is door de poeder-coating vernislaag beter beschermd tegen stof en daardoor duurzamer. Links/rechts schakelaar verandert ook de positie van de koolborstels en daardoor is de motor krachtiger en slijten de koolbortsels minder snel. De leveringstoebehoren 1x Handgreep 1x Diepte aanslag 1x Koffer De specificaties Opgenomen vermogen 780 Watt Aansluiting/opname SDS-Plus Variabele elektr. toerenregeling ja (Veiligheids)slipkoppeling ja Hamermechanisme uitschakelbaar ja Beveiligd tegen onbelast slaan ja Slagstop ja Draaimechanisme uitschakelbaar ja Aantal instelbare beitelstanden 40 Slagkracht 2,4 joule Aantal slagen 0-1100 min-1 Kabellengte 4,0 m Vibratie ah hamerboren 15,5 m/s Vibratie ah beitelen 12,5 m/s K 1,5 m/s Geluidsdrukniveau 90 dB(A) Afm. lxbxh 370x84x214 mm Netto gewicht 2,6 kg Ideaal boorbereik (beton) 4-14 mm Cap. boren in beton 24 max. mm Cap. boren in hout 32 max. mm Cap. boren in metaal 13 max. mm Cap. kroonboor 65 max. mm

3. Makita BITFIX HR2470 Boorhamer - 780 W - 2.7 J


Product informatiePlus or Show more

De FERM HDM1028 is een boorhamer met een vermogen van maar liefst 850 Watt voor de veeleisende klusser. Deze boorhamer boort moeiteloos in hout tot 40 mm, bij boorwerkzaamheden in metselwerk en beton tot 26 mm en 13 mm in metaal. De boorhamer is multifunctioneel te gebruiken voor 3 functies in combinatie met de bijgeleverde beitels (boren, hamerboren, beitelen). Wil je oude tegels verwijderen, kabelsleuven uitbeitelen of muurdoorbraken en sloopwerkzaamheden uitvoeren? Beitel erin, draaistop aan en krachtig aan de slag! Deze boorhamer heeft een pneumatische slagkracht van 4,5 Joule en is daardoor zeer geschikt voor het boren van grotere gaten in harde ondergronden zoals bijvoorbeeld beton en metselwerk. De machine kan ook gebruikt worden als sloophamer in combinatie met de meegeleverde en bijpassende beitels. De machine heeft een rubberen kabel van maar liefst 3 meter die zorgt voor optimale werkvrijheid. De FERM HDM1028 wordt geleverd met 3 SDS-Plus boren, 1 SDS-Plus platte beitel en 1 SDS-Plus spitse beitel. De belangrijkste specificaties van het FERM gereedschap: - Max boordiameter beton: 26 mm - Max boordiameter staal: 13 mm - Max. boordiameter hout: 40 mm - Vermogen: 850Watt - Onbelast toerental: 0-900/min - Onbelaste slagfrequentie: 0-4000/min - Slagkracht: 4,5 Joule - Gewicht: 4,68 kg - 3m rubberen kabel Wat zit er in de verpakking? - FERM HDM1028 Boorhamer 850 Watt - Zijhandgreep - 1 SDS Boor 8x150 mm - 1 SDS Boor 10x150 mm - 1 SDS Boor 12x150 mm - 1 SDS Beitel vlak 14x250 mm - 1 SDS Beitel punt 14x250 mm - 1 Tube met vet - Stofkap - Diepte aanslag - Opbergkoffer Over het merk FERM: FERM is een gerenommeerd gereedschapsmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1965 ontwerpt en ontwikkelt FERM hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Door jarenlange ervaring weten zij exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn. Dit resulteert in een veelzijdig aanbod met eigen ontwerp waarbij kwaliteit, performance, en ergonomisch design voorop staan.

4. FERM Boorhamer – 850W – Softgrip – Incl. 3 SDS boren, 2 SDS beitels & een stevige koffer


Product informatiePlus or Show more

Deze robuuste 1600W-boorhamer heeft maar liefst vier functies. Je kan hameren (slagkracht), boren (rotatie), hamerboren (krachtige combinatie slagkracht rotatie) en beitelen (platte beitel in gewenste stand draaien). Het omschakelen van de ene functie naar de andere gaat gemakkelijk met de schakelaar. Deze boorhamer heeft tevens een dieptestop. Waar is deze boorhamer voor geschikt? De boorhamer is ideaal voor het zwaardere werk en boort moeiteloos in beton, metselwerk of hout. De voordelen van de POWX1175 boorhamer: + Deze sterke boorhamer haalt 3900 slagen per minuut. Dankzij het verbeterde anti-trilsysteem voel je daar zelf erg weinig van, want de trillingen worden actief gedempt. + De boorhamer is uitgerust met een diepteaanslag waarmee je de boordiepte precies kan instellen. Dit kan erg handig zijn als je herhaaldelijk even diepe gaten wil maken. + De boorhamer beschikt over een stofkap om rondvliegend stof te beperken. + Een extra afneembare en instelbare hulphandgreep met soft-grip zocht voor nog meer grip. + De boorhamer beschikt over een functiekneuzeknop met veiligheidsvergrendeling. + De boorhamer beschikt over een dieptestop (de dunne stang aan de zijkant van de boorhamer), die voorkomt dat het gat te diep wordt. + In de opbergkoffer zitten een boorkop met SDS adapter, drie SDS boren, 1 SDS puntbeitel en 1 SDS platte beitel. Specificaties: Netspanning: 220-240V~ Vermogen: 1600 W Max. toerental: 800 min-1 Slagen per minuut: 3900 Kabellengte: 3 meter (+ veilige VDE-stekker) Boorcapaciteit in beton: 32 mm Boorcapaciteit in staal: 13 mm Boorcapaciteit in hout: 40 mm Inhoud van de opbergkoffer: 1 x Boorhamer 1 x Diepteaanslag 1 x Hulphandgreep 1 x Boorkop (Ø13 mm) met SDS-adapter 1 x Stofkap 3 x SDS boren (Ø8, 10 & 12 x 150 mm) 1 x SDS puntbeitel: 250 mm 1 x SDS platte beitel: 14 x 250 mm 1 x Steeksleutel 1 x Potje vet 1 x Handleiding

5. Powerplus POWX1175 Boorhamer - 1600 W - 6 joule - SDS plus - Incl. BMC-koffer, 3 SDS-boren en 2 SDS-beitels


Product informatiePlus or Show more

Makita DHR171Z 18 V Boorhamer, losse body. Kenmerken: Snelle en sterke SDS-PLUS boorhamer met bijzonder lage trillingen. Onderdeel van Sub-Compactlijn: slechts 27,3 cm in lengte. Ideaal voor bovenhandse en horizontale bewerkingen. Ideaal boorbereik voor gaten tot 12 mm, maar kan tot 17 mm in beton. Zeer constant toerental tijdens bewerkingen dankzij de koolborstelloze motor. Specifiek ontwerp aan de behuizing resulteert in uiterst lage trillingen. Uitermate comfortabel gewicht. Slechts 2,1 kg.

6. Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS+ boorhamer (body) zonder accu en lader


Product informatiePlus or Show more

Zowel boren in beton als tegels weg beitelen of een muurtje afbreken, doe je met de Bosch GBH 2-26 F combihamer. In deze uitvoering wordt een SDS-plus borenset én een snelspanboorhouder meegeleverd. Hiermee ga je meteen aan de slag met je boorklussen en is het gebruiken van hout- of metaalboren met een snelspanaansluiting ook mogelijk. In beton boor je gaten van 26 millimeter groot, in staal 13 millimeter en in hout is de maximale boorcapaciteit van de GBH 2-26 F 30 millimeter. Je kunt de aan- en uitknop vastzetten , zodat je langdurig doorwerkt zonder constant de knop in te drukken. De combihamer, borenset en snelspanboorhouder worden in een handige koffer geleverd.

7. Bosch GBH 2-26 F + SDS-plus borenset


Product informatiePlus or Show more

De Bosch Professional GBH 2-26 boorhamer is een snelle allrounder voor dagelijks professioneel gebruik. Je kunt er de meest voorkomende werkzaamheden mee uitvoeren op het gebied van boren, boorhameren en hakken. Waar is het artikel voor geschikt? Deze boorhamer is geschikt om te hameren in beton, baksteen en steen en voor lichte hakwerkzaamheden. De machine is ook geschikt voor boorwerkzaamheden zonder slag in hout, metaal, keramiek en kunststof. Ten slotte is de machine geschikt voor het in- en uitdraaien van schroeven. Liever een boorhamer met meer kracht? Met deze boorhamers kan je elke boor - of sloopklus aan. Bosch Professional GBH 2-28 Boorhamer Deze boorhamer heeft een slagkracht van 3,2 J en hiermee kan je gaten maken in beton tot 28 mm. Bosch Professional GBH 4-32 Boorhamer Deze boorhamer heeft een slagkracht van 4,2 J en hiermee kan je gaten maken in beton tot 32 mm. Liever klussen zonder stroomkabel? Ga dan voor een Bosch Professional Accuboorhamer De belangrijkste voordelen van de Bosch Professional GBH 2-26 Boorhamer • Verbeterde prestaties voor een hoge boorsnelheid en hoog afnamevermogen bij het hakken • Betrouwbaar en robuust met lange levensduur door hoogwaardige componenten • Diverse toepassingsmogelijkheden voor boor-, hamerboor- en hakwerkzaamheden • Kogelmof voor het voorkomen van draadbreuken • Draaibare borstelplaat voor gelijke kracht bij het rechts- en linksdraaien • Overbelastingskoppeling ter bescherming van gebruiker en machine • Rechts- en linksdraaien voor het lossen bij vastgeklemde boren • Traploze toerentalregeling voor het zuiver aanboren • Vastzetknop om permanent en zonder moe te worden te werken De belangrijkste specificaties • Nominaal opgenomen vermogen: 830 W • Slagenergie, max.: 2,7 J • Aantal slagen bij nominaal toerental: 0 – 4.000 min-1 • Nominaal toerental: 0 – 900 min-1 • Gewicht: 2,7 kg • Lengte: 377 mm • Breedte: 83 mm • Hoogte: 210 mm • Gereedschapsopname: SDS-plus • Boor-Ø beton, hamerboren: 4 – 26 mm • Opt. assortiment beton, hamerboren: 8 – 16 mm • Boor-Ø in beton met holle boorkronen: 68 mm • Max. boor-Ø metselwerk, doosboren: 68 mm • Max. boor-Ø staal: 13 mm • Max. boor-Ø hout: 30 mm • Traploze toerentalregeling • Rechts- en linksdraaien • Electronic • Overbelastingskoppeling • Bosch-SDS-systeem Wat zit er in de verpakking? • Bosch Professional GBH 2-26 Boorhamer - 830 Watt - 2,7 J • Diepteaanslag 210 mm • Extra handgreep • Machinedoek • Opbergkoffer Waarom de Bosch Professional GBH 2-26 Boorhamer De boor- & breekhamers van Bosch zijn al decennialang favoriet onder professionals. Bosch heeft een uitgebreid assortiment aan boorhamers met SDS-plus, waarmee je het inzetgereedschap snel en veilig verwisselt. Een draaibare borstelplaat voor gelijke kracht bij links- en rechtsdraaien is een van de vele nieuwigheden die Bosch heeft geïntroduceerd. Onderhoud Houd de machine en de ventilatieopeningen altijd schoon om goed en veilig te werken. Maak na elk gebruik de gereedschapsopname schoon. Tips & Tricks De GBH 2-26 is een boorhamer met SDS-plus voor het snel verwisselen van inzetgereedschappen. Doordat het SDS-plus inzetgereedschap vrij beweegbaar is, ontstaat bij onbelast lopen een rondloopafwijking. Dit heeft geen effect op de nauwkeurigheid van het boorgat. Garantie Voor al het professionele blauwe elektrisch gereedschap geldt een garantie van 3 jaar, mits de aankoop binnen 4 weken geregistreerd is op www.bosch-professional.com/nl/nl/service/garantie. Uitgesloten daarvan zijn industriële accuschroevendraaiers, hoogfrequentie- en persluchtgereedschap, accupacks, oplaadapparaten en bijgeleverde accessoires. Voor professionele Bosch Lithium-Ion-accu's is een 2 jaar accu premium service, mits het artikel binnen 4 weken na aankoop is geregistreerd.

8. Bosch Professional GBH 2-26 Boorhamer - 830 Watt - 2,7 J - Met opbergkoffer


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Boorhamers. Er zijn namelijk 323 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Boorhamer kopen.