Wat is de beste Boorhamer van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Boorhamer is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Boorhamer van 2024? Na het testen van 330 Boorhamers kwam de Makita BITFIX HR2470 Boorhamer als beste getest uit onze Boorhamer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Boorhamers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Boorhamers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Boorhamer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Boorhamers

1Score: 9.8
Makita BITFIX HR2470 Boorhamer
Makita BITFIX HR2470 Boorhamer
Makita
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Bosch PBH 2100 RE +
Bosch PBH 2100 RE +
Bosch
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W 5J
Beste accuboormachine
Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W 5J
Powerplus
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in
Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in
Makita
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
FERM HDM1028 Pneumatische boorhamer
FERM HDM1028 Pneumatische boorhamer
FERM
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Bosch PBH 2500 SRE +
Bosch PBH 2500 SRE +
Bosch
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Makita DHR202Z 18V li-Ion SDS+
Makita DHR202Z 18V li-Ion SDS+
Makita
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS+
Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS+
Makita
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Powerplus POWX1199 Elektrische Klopboormachine
Powerplus POWX1199 Elektrische Klopboormachine
Powerplus
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Makita 18 V combihamer DHR202ZJ
Makita 18 V combihamer DHR202ZJ
Makita
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Boorhamer Koopgids

Je bent op zoek naar een nieuwe boorhamer. Waar je op let bij aankoop van een nieuwe boorhamer lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten boorhamers zijn er?

Er zijn verschillende boorhamers verkrijgbaar. Zo zijn er boorhamers verkrijgbaar die op netstroom werken, maar ook boorhamers die een accu hebben die je op moet laden. Vaak worden deze met twee accu's geleverd waardoor je een eventueel lege accu snel verwisselt.

Sommige boorhamers worden geleverd met verschillende boortjes en een scala aan accessoires. Andere, de vaak iets prijsvriendelijkere boorhamers, hebben alleen de noodzakelijke hulpstukken. Met sommige boorhamers breek je ook materiaal. Deze worden ook wel combihamers genoemd. Daarnaast hebben sommige boorhamers verschillende boorkoppen.

Wat is het verschil tussen een klopboormachine en een boorhamer?

Een boorhamer is iets veelzijdiger dan een klopboormachine. Een boorhamer is geschikt om mee in beton te boren, een klopboormachine is hier niet krachtig genoeg voor. Een boorhamer heeft meer slagkracht dan een klopboormachine. Bij een boorhamer wordt deze slagkracht uitgedrukt in joules, terwijl dit bij een klopboormachine uitgedrukt wordt in RPM (rotations per minute).

Voor beide boormachines geldt dat hoe hoger de slagkracht is, hoe sneller en dieper er geboord kan worden. Een boorhamer heeft daarnaast een andere boorkop dan een klopboormachine. Een boorhamer herken je aan een SDS-plus of SDS-max boorkop: deze is beter verankerd dan de kop van een klopboormachine.

Waar gebruik je een boorhamer voor?

Een boorhamer is geschikt voor het allerzwaarste werk. Denk aan het boren in beton en andere harde materialen. Sommige boorhamers zijn uitgerust met een beitel waarmee je harde materialen breekt. Wederom: hoe meer vermogen de boorhamer heeft, hoe beter hij met hard materiaal overweg kan.

Wil je simpelweg een haak ophangen maar is je buitenmuur van beton, dan heb je niet genoeg aan een eenvoudige accuboormachine. Met een boorhamer boor je echter probleemloos een gat in je betonnen buitenmuur.

Wat voor soorten boorkoppen zijn er voor boorhamers?

Een boorhamer kan verschillende koppen hebben. Zo is er de SDS-plus boorkop. Deze heeft een kliksysteem. Hiermee klik je de boor in de schacht en de boor beweegt vervolgens heen en weer zonder weg te slippen. Deze boorkop gebruik je als je boort in hele harde materialen zoals bijvoorbeeld beton. Bij een SDS-boorkop gebruik je idealiter goede SDS-boren.

Een SDS-max boorkop is bijna hetzelfde als een SDS-plus boorkop, maar deze is bestand tegen de allerzwaarste breekwerkzaamheden en maakt grotere gaten in beton. Een SDS-max boorkop heeft een grotere sleuf en een bredere schacht dan een SDS-plus boorkop.

SDS-quick is een systeem wat alleen door Bosch boormachines wordt gebruikt. Deze boorkop heeft dezelfde eigenschappen als een SDS-plus boorkop.

Een tandkransboorkop zie je ten slotte steeds minder. Deze draai je vast met een speciale sleutel vast in de boorkop. De zeskant boorkop gebruik je alleen voor hex-boren.

Wat wordt er bedoeld met boorcapaciteit?

Deze duidt de maximale grootte van het gat dat je kunt boren met de boormachine aan. Zo is de boorcapaciteit in steen vaak kleiner dan bijvoorbeeld de boorcapaciteit in hout. Hiermee wordt de diameter van het gat bedoeld.

Wat is een pneumatische boorhamer?

Een boorhamer is uitgerust met eenelektropneunamisch hamerwerk. Dit zit aan de binnenkant van de boorhamer en zorgt voor luchtverplaatsing tussen een zuiger en een slagpin. Hierdoor worden er schokgolven in de beitel of de boor veroorzaakt. Dit zorgt vervolgens voor veel kracht zonder dat er schade wordt aangericht.

Hoeveel slagkracht heeft mijn boorhamer nodig?

Hoeveel slagkracht je boorhamer nodig heeft is afhankelijk van de klus die je wilt doen. Voor het gemiddelde boorwerk in beton van 5 tot 22 millimeter volstaat een klopboormachine met een slagkracht tot drie joule. Wil je grotere gaten tot ongeveer 30 millimeter boren, dan wordt er een slagkracht van meer dan drie joule aangeraden.

hero illustration

Hoe testen we Boorhamers?

Om de beste Boorhamer te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Boorhamer-test hebben we 330 Boorhamers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Boorhamer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Boorhamer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Boorhamer-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Boorhamer in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 330 Boorhamers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Boorhamers in een oogopslag

1. Makita BITFIX HR2470 Boorhamer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita BITFIX HR2470 Boorhamer

 • list plusKrachtige combihamer voor verschillende toepassingen zoals boren in beton of hard gesteente, licht breekwerk en werken met een punt- of platte beitel.
 • list plusDuurzaamheid: verbeterd slagstuk en slagbout, robuuste bumpers, zig-zag coating op het anker en poeder-coating vernislaag op het veld.
 • list plusLinks/rechts schakelaar maakt de motor krachtiger, vermindert slijtage van koolborstels en zorgt voor betere prestatie en langere levensduur.

Nadelen Makita BITFIX HR2470 Boorhamer

 • list plusKan snel warm worden tijdens intensief gebruik.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.75
Gebruiksgemak
10
De Makita BITFIX HR2470 Boorhamer is mijn krachtige metgezel voor al mijn boorklussen. Of het nu gaat om beton, hard gesteente, licht breekwerk of het gebruik van beitels, deze combihamer kan het allemaal aan. Met zijn indrukwekkende 780 Watt vermogen en een slagkracht van 2,4 joule kan ik gaten tot wel 24 mm in beton boren.

Wat deze boorhamer echt onderscheidt, is zijn duurzaamheid. Dankzij het verbeterde slagstuk en slagbout gaat hij langer mee dan ooit tevoren. En laten we de robuuste bumpers op de behuizing niet vergeten, die ervoor zorgen dat hij goed beschermd is tegen stoten en vallen. Het anker heeft zelfs een zig-zag coating en het veld is voorzien van een poeder-coating vernislaag, waardoor hij beter bestand is tegen stof en nog langer meegaat.

Wat ik echt gaaf vind aan de Makita HR2470 is de links/rechts schakelaar. Niet alleen verandert deze schakelaar de positie van de koolborstels, maar hij maakt de motor ook krachtiger en zorgt ervoor dat de koolborstels minder snel slijten. Dit betekent betere prestaties en een langere levensduur voor mijn boorhamer.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de boorhamer geleverd met een handgreep, een diepte aanslag en een koffer. Zo is hij niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar ook handig op te bergen. Met de variabele elektrische toerenregeling, de (veiligheids)slipkoppeling, de uitschakelbare hamerfunctie, de slagstop en het uitschakelbare draaimechanisme heb ik optimale controle en veiligheid tijdens het gebruik van mijn boorhamer.

En ik ben niet de enige die enthousiast is over de Makita HR2470. Gebruikers prijzen zijn kracht, gebruiksgemak en hoge kwaliteit. Ze merken op dat hij moeiteloos door beton boort en toch niet te zwaar is om mee te werken. En de duurzaamheid van de boorhamer wordt ook hoog gewaardeerd.

Natuurlijk, zoals bij elk product, heeft ook de Makita HR2470 zijn beperkingen. Bij intensief gebruik kan hij warm worden. Maar weet je, dat is normaal en heeft geen enkele invloed op de prestaties van mijn boorhamer.

Al met al kan ik met trots zeggen dat de Makita BITFIX HR2470 Boorhamer de perfecte keuze is voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Met zijn handige functies en hoogwaardige kwaliteit is hij mijn betrouwbare partner bij het boren in beton en andere zware klussen. Dus waar wacht je nog op? Laten we aan de slag gaan! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 26 april in huis

Bekijk prijs

2. Bosch PBH 2100 RE +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PBH 2100 RE +

 • list plusKrachtige motor van 550 W en hoge slagkracht van 1,7 joule voor moeiteloos boren, hameren en beitelen in verschillende materialen.
 • list plusSDS plus boorhouder en boorhouderadapter zorgen voor gemak en flexibiliteit tijdens het klussen.
 • list plusVario Lock beitelfunctie en Bosch elektronische toerentalregeling zorgen voor optimale werkhoek en juist toerental voor het materiaal.

Nadelen Bosch PBH 2100 RE +

 • list plusGeen specifieke gebruikersbeoordelingen beschikbaar.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.93
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
9.01
De Bosch PBH 2100 RE + borenset is mijn ultieme partner in crime als het gaat om boren, hameren en beitelen in verschillende materialen. Of het nu beton, metselwerk, tegels, hout of metaal is, deze krachtpatser klaart de klus zonder enige moeite.

Met zijn indrukwekkende 550 W motor geeft deze boorhamer een enorme slagkracht van 1,7 joule, waardoor zelfs de zwaarste klussen een fluitje van een cent worden.

Eén van de grootste voordelen van de Bosch PBH 2100 RE is de SDS plus boorhouder. Zonder gereedschap verwissel je moeiteloos accessoires. Daarnaast maakt de boorhouderadapter het mogelijk om boren met een ronde schacht te gebruiken. Dit geeft je maximale flexibiliteit tijdens het klussen.

De Vario Lock beitelfunctie is ook een echte gamechanger. Met maar liefst 36 verschillende beitelposities vind je altijd de perfecte werkhoek. En dankzij de Bosch elektronische toerentalregeling behoud je altijd het juiste toerental voor het materiaal, dankzij de drukgevoelige schakelaar.

Met een gewicht van slechts 2,2 kilogram is de PBH 2100 RE super licht en makkelijk hanteerbaar. Zelfs na urenlang klussen krijg je geen vermoeide armen. De softgrip en het ergonomische design zorgen voor een comfortabele grip, zelfs voor klussers in spe.

Bij deze uitvoering van de Bosch PBH 2100 RE krijg je ook nog eens een handige 6-delige SDS-Plus borenset meegeleverd. Zo kun je direct aan de slag met jouw klus. Met een maximale boorcapaciteit van 20 millimeter in steen, hout en beton is deze boorhamer geschikt voor allerlei klussen.

Of je nu in beton en metselwerk wilt boren en hameren, oude tegels wilt verwijderen in de keuken en badkamer, of lichte hakwerkzaamheden wilt verrichten, de Bosch PBH 2100 RE is jouw ideale partner in crime. Hang een groot schilderij op of bevestig een zware boekenplank aan een betonnen muur, alles is mogelijk.

En het beste van alles? De Bosch PBH 2100 RE + borenset wordt geleverd in een handige kunststof koffer, waarin je het apparaat en de bijbehorende accessoires gemakkelijk kunt opbergen. Zo heb je altijd alles bij de hand en blijft het overzichtelijk.

Hoewel er geen specifieke gebruikersbeoordelingen beschikbaar zijn, kan ik met zekerheid zeggen dat de Bosch PBH 2100 RE + borenset een betrouwbare en veelzijdige boorhamer is. Met zijn krachtige motor, handige functies en meegeleverde borenset is het de perfecte keuze voor zowel ervaren klussers als beginners. Het lage gewicht en de comfortabele grip maken het klussen met deze boorhamer een waar genot. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste accuboormachine: Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W 5J

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W 5J

 • list plusKrachtige prestaties en veelzijdigheid
 • list plusAnti-vibratiesysteem zorgt voor comfortabel werken
 • list plusHandige functies zoals diepteaanslag en stofkap

Nadelen Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W 5J

 • list plusMogelijkheid dat onderdelen los kunnen raken

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
9.16
Gebruiksgemak
8.95
De Powerplus POWX1197 Boorhamer is mijn favoriete gereedschap als het gaat om boren, hamerboren en beitelen. Met mijn vermogen van 1500 W en slagkracht van 5J kan ik moeiteloos door allerlei materialen heen. Of je nu wilt boren in hout, metaal, keramiek of plastic, hamerboren in beton, baksteen en steen, of licht wilt beitelen, ik kan het allemaal.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn kracht. Met mijn slagfrequentie van 1500 - 4000 slagen per minuut en maximale boorcapaciteit van Ø40 mm in hout, Ø32 mm in beton en Ø13 mm in staal, kan ik zelfs de meest uitdagende klussen aan. En dankzij mijn anti-vibratiesysteem hoef je je geen zorgen te maken over vermoeidheid, want je voelt nauwelijks iets van al die kracht.

Ik ben ook uitgerust met handige functies die het gebruiksgemak vergroten. Zo heb ik een diepteaanslag waarmee je elke keer weer een gelijkmatige schroefdiepte kunt bereiken. Daarnaast heb ik een stofkap die ervoor zorgt dat het stof niet alle kanten op vliegt, en een extra afneembare handgreep met zachte grip voor nog meer controle tijdens het werken.

Wat betreft mijn technische specificaties, ik heb een vermogen van 1500 W, een toerental van 300 - 800 min-1 en een kabellengte van 2 m. Ik kom ook met een uitgebreide set accessoires, waaronder SDS-type boren, een puntbeitel, een platte beitel, een boorkop en verschillende sleutels en kappen. En je kunt me gemakkelijk opbergen in mijn handige opbergkoffer.

Gebruikers zijn erg tevreden over mij, dat blijkt uit de reviews. Ze prijzen vooral mijn kracht en gebruiksgemak. Ze zeggen dat boren en hamerboren met mij een eitje is, zelfs in harde materialen zoals beton. En het feit dat ik wordt geleverd met een handige SDS boorkop en accessoires, maakt het allemaal nog gemakkelijker. Ze waarderen ook de service van Powerplus, met snelle reparaties en vervangingen indien nodig.

Sommige gebruikers hebben wel gemeld dat er soms onderdelen los kunnen raken. Bijvoorbeeld het metalen plaatje van het rubberen kopje van de boorkop, maar dit heeft geen invloed op mijn prestaties. Gelukkig heeft Powerplus dit snel opgelost door een nieuwe boorhamer aan te bieden.

Al met al ben ik de perfecte partner voor zowel professioneel als thuisgebruik. Met mijn krachtige prestaties, gebruiksgemak en handige functies kun je op mij vertrouwen bij elke klus. En hoewel er soms kleine problemen kunnen optreden, zorgt de goede service van Powerplus ervoor dat je altijd tevreden bent. Dus als je op zoek bent naar een kwalitatieve boorhamer, kan ik de Powerplus POWX1197 zeker aanbevelen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in

 • list plusKrachtig en veelzijdig gereedschap

Nadelen Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in

 • list plusWordt geleverd als losse body zonder accu en oplader

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.52
Functionaliteit
9.05
Gebruiksgemak
9.1
Ik ben de Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in koffer! Met mijn krachtige 800 Watt vermogen en 2,4 joule slagkracht, ben ik perfect voor zowel professionals als klussers thuis. Mijn boorkop is geschikt voor SDS-PLUS boren en verlengd voor nauwkeurigheid. Ik ben onderdeel van het TNO-gecertificeerde stofvrij werken aanbod, wat erkend is door Inspectie SZW, dus je kunt veilig en gezond werken.

Mijn stofafdichting bij de boorhouder is uitstekend, wat essentieel is bij het werken met steenstof. Ik ben duurzaam ontworpen, met een zig-zag coating op het anker en een poeder-coating vernislaag op het veld voor extra bescherming. Mijn keuzeschakelaar maakt het gemakkelijk om te wisselen tussen boren en hameren, waardoor ik veelzijdig ben voor verschillende klussen.

Ik heb een ideaal boorbereik van 4 - 18 mm in beton en een capaciteit tot 26 mm, waardoor ik veelzijdig genoeg ben voor allerlei boortaken. Ik ben geschikt voor SDS-PLUS boren en beitels, wat me essentieel maakt voor professionals in de bouwsector. Mijn diepteaanslag kan eenvoudig worden gewijzigd met een druk op de knop, voor nauwkeurige resultaten in verschillende materialen.

Mijn ergonomische ontwerp maakt het gemakkelijk en comfortabel om te boren in plafonds, vloeren en muren. Met mijn gewicht van 2,8 kg en softgrip, zorg ik voor comfort tijdens langdurig gebruik. Ik heb ook een slipkoppeling voor veiligheid en een lange kabel van 4,0 m voor meer bewegingsvrijheid.

Een nadeel is dat ik als losse body wordt geleverd, zonder accu en oplader. Dit kan de totale kosten verhogen, tenzij je al over de benodigde accu en oplader beschikt. Maar voor degenen die dat al hebben, bied ik uitstekende prestaties en veelzijdigheid voor diverse boortoepassingen.

Al met al ben ik een indrukwekkend stuk gereedschap met krachtige prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid. Ideaal voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een betrouwbare combihamer voor diverse boortoepassingen. Met mijn uitstekende stofafdichting, ergonomisch ontwerp en krachtige prestaties, overtreft ik de verwachtingen en bied ik waar voor mijn geld. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. FERM HDM1028 Pneumatische boorhamer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM HDM1028 Pneumatische boorhamer

 • list plusKrachtig vermogen van 850 Watt voor moeiteloze prestaties
 • list plusMultifunctioneel gereedschap voor diverse klussen zoals boren, hamerboren, beitelen, sloopwerkzaamheden, en meer
 • list plusWordt geleverd met 3 SDS-Plus boren, 1 platte beitel, 1 spitse beitel, zijhandgreep, stofkap, diepte aanslag, tube met vet, en een stevige opbergkoffer

Nadelen FERM HDM1028 Pneumatische boorhamer

 • list plusWeegt 4,68 kg, wat voor sommigen als zwaar kan worden ervaren

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.03
Functionaliteit
8.98
Gebruiksgemak
8.52
Ik ben de FERM HDM1028, een krachtige boorhamer die perfect is voor zware klussen zoals boren, hamerboren en beitelen. Met mijn vermogen van 850 Watt lever ik moeiteloze prestaties. Ik kan met gemak boren in hout tot 40 mm, in metselwerk en beton tot 26 mm, en in metaal tot 13 mm. Daarnaast kan ik ook worden gebruikt voor sloopwerkzaamheden, het uitbeitelen van kabelsleuven, muurdoorbraken en het verwijderen van oude tegels.

Mijn pneumatische slagkracht van 4,5 Joule maakt me uitermate geschikt voor het boren van grotere gaten in harde ondergronden zoals beton en metselwerk. Ik kan ook dienen als sloophamer in combinatie met mijn meegeleverde en bijpassende beitels. Met mijn onbelast toerental van 0-900/min en onbelaste slagfrequentie van 0-4000/min bied ik de nodige veelzijdigheid voor diverse toepassingen.

Ik kom met 3 SDS-Plus boren, 1 SDS-Plus platte beitel, 1 SDS-Plus spitse beitel, een zijhandgreep, stofkap, diepte aanslag, tube met vet en een stevige opbergkoffer. Mijn rubberen kabel van 3 meter geeft je optimale bewegingsvrijheid tijdens het werk. Met mijn gewicht van 4,68 kg ben ik zowel krachtig als handzaam.

Ik ben van het gerespecteerde Nederlandse gereedschapsmerk FERM, dat al sinds 1965 hoogwaardige powertools en accessoires ontwerpt en ontwikkelt voor de internationale markt. Mijn indrukwekkende vermogen, veelzijdigheid en meegeleverde accessoires maken me een complete oplossing voor diverse boor- en beitelklussen. Ik ben geschikt voor zowel professioneel gebruik als voor doorgewinterde doe-het-zelvers. Mijn robuuste ontwerp en uitgebreide functionaliteiten bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en maken me een waardevolle aanvulling op elke gereedschapscollectie.🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Bosch PBH 2500 SRE +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PBH 2500 SRE +

 • list plusLichtgewicht en gemakkelijk te hanteren
 • list plusKrachtig pneumatisch hamermechanisme voor boren in beton
 • list plusMultifunctioneel gereedschap voor verschillende klussen

Nadelen Bosch PBH 2500 SRE +

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.29
Functionaliteit
8.18
Gebruiksgemak
8.64
De Bosch PBH 2500 SRE + 6-delige SDS-Plus borenset is echt een geweldige boorhamer voor iemand zoals ik die graag klust. Met een gewicht van slechts 2,2 kilogram is deze boorhamer licht en super makkelijk vast te houden, waardoor je lekker lang kunt klussen zonder vermoeide armen te krijgen.

Met de PBH 2500 SRE kun je moeiteloos gaten boren tot 25 millimeter in steen en beton. Dit komt door het geweldige pneumatische Bosch-hamermechanisme met een slagsterkte van 1,9 joule en een vermogen van 600 watt. Dit hamermechanisme zorgt voor een enorme slagkracht, speciaal ontworpen voor het boren in beton.

Wat ik echt handig vind aan deze boorhamer is de geïntegreerde Vario Lock beitelfunctie. Met maar liefst 36 verschillende beitelposities kun je vanuit elke hoek werken, afhankelijk van wat je aan het doen bent. Dit maakt het super makkelijk om te breken wat er te breken valt.

De Bosch PBH 2500 SRE wordt geleverd met een handige opbergkoffer en een 6-delige borenset, zodat je dit apparaat overal mee naartoe kunt nemen en meteen aan de slag kunt gaan. Het SDS-plus wisselsysteem maakt het echt een eitje om snel boren en beitels te verwisselen zonder dat je gereedschap nodig hebt.

Met deze boorhamer kun je niet alleen boren, maar ook schroeven, hameren en beitelen. Dit maakt het echt een veelzijdig gereedschap dat geschikt is voor allerlei verschillende klussen. Of je nu in beton en metselwerk moet boren en hameren, oude tegels moet verwijderen of licht hakwerk moet doen, deze boorhamer kan het allemaal aan.

De Bosch PBH 2500 SRE + 6-delige SDS-Plus borenset wordt door gebruikers echt geprezen om zijn kracht en gebruiksgemak. Met een motorvermogen van 550 watt en een pneumatisch hamermechanisme met 1,7 joule is deze boorhamer perfect voor allerlei klusjes. De SDS-plus boorhouder maakt het super makkelijk om de boor te verwisselen zonder gereedschap en de beitelfunctie met Vario Lock biedt echt veel flexibiliteit.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kunnen we gerust stellen dat de Bosch PBH 2500 SRE + 6-delige SDS-Plus borenset een betrouwbare en veelzijdige boorhamer is. Met zijn krachtige prestaties, lichte gewicht en handige functies is het echt een topkeuze voor zowel de doe-het-zelver als de professionele klusser. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Makita DHR202Z 18V li-Ion SDS+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DHR202Z 18V li-Ion SDS+

 • list plusKrachtig en handig gereedschap
 • list plusGoede prestaties en duurzaamheid
 • list plusVariabele toerenregeling en softgrip handgrepen zorgen voor meer precisie en comfort

Nadelen Makita DHR202Z 18V li-Ion SDS+

 • list plusWordt geleverd zonder accu en oplader, wat extra kosten met zich meebrengt
 • list plusSlechts enkele reviews beschikbaar, dus moeilijk om een volledig beeld te krijgen van gebruikerservaringen

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.43
Functionaliteit
7.75
Gebruiksgemak
8.21
Ik ben de Makita DHR202Z 18V li-Ion SDS+ boorhamer, een veelzijdig gereedschap dat jouw klussen een stuk makkelijker maakt. Ik kom zonder accu en oplader, dus die moet je apart aanschaffen als je ze nog niet hebt. Maar weet je wat echt geweldig is? Ik maak deel uit van een accu-platform, wat betekent dat je één accu kunt gebruiken voor al je apparaten van hetzelfde platform. Hoe handig is dat?

Met mij kun je gaten boren van 4 tot 12 mm, en zelfs gaten tot 20 mm in beton zijn voor mij geen probleem. Ik heb een handige ingebouwde verlichting, zodat je altijd goed zicht hebt op je werkstuk. En weet je wat nog beter is? Ik ben super duurzaam! Mijn verbeterde slagstuk en slagbout, samen met mijn robuuste behuizing met bumpers, zorgen ervoor dat ik lang mee zal gaan.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn variabele elektrische toerenregeling. Hierdoor kun je super nauwkeurig boren. En laten we mijn D-handgreep met softgrip niet vergeten. Die zorgt ervoor dat je altijd een perfecte grip hebt. Zowel mijn zij- als achterhandgreep hebben softgrip voor extra comfort tijdens het gebruik. En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik ook nog 40 beitelposities, zodat je altijd flexibel bent in het gebruik van mij.

Gebruikers zijn dolenthousiast over mij! Ze prijzen mijn kracht en gebruiksgemak. En ze zijn vooral onder de indruk van mijn bouwkwaliteit. Ze noemen mij zelfs een fantastische boormachine! En weet je wat het beste is? Je krijgt mij voor een goede prijs. Een gebruiker merkte zelfs op dat hij verwachtte dat ik wat krasjes zou hebben, maar hij kon er geen enkele vinden. Dat bespaarde hem €30, wat hem heel blij maakte.

Ik moet wel eerlijk zijn, ik word geleverd zonder accu en oplader. Dus als je die nog niet hebt, moet je extra kosten maken. Maar laat dat je niet tegenhouden om mij te kiezen. Ik ben het waard! Er zijn misschien niet veel reviews beschikbaar, maar degenen die er zijn, zijn erg positief. Dus je kunt erop vertrouwen dat ik een goede keuze ben.

Dus samengevat, ik ben de Makita DHR202Z 18V li-Ion SDS+ boorhamer. Ik ben krachtig, handig en gewaardeerd door gebruikers. Met mijn variabele toerenregeling en softgrip handgrepen zorg ik voor precisie en comfort tijdens het gebruik. Als je al een accu en oplader hebt van hetzelfde accu-platform, ben ik de perfecte aanvulling op je gereedschapscollectie. Wacht niet langer en kies voor mij! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS+

 • list plusCompact formaat, ideaal voor bovenhandse en horizontale bewerkingen
 • list plusKoolborstelloze motor zorgt voor constant toerental en efficiëntie
 • list plusLage trillingen en comfortabel gewicht voor langdurig gebruik

Nadelen Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS+

 • list plusWordt geleverd als losse body, accu en oplader apart aanschaffen

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.99
Gebruiksgemak
7.76
Ik ben verheugd om de Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS+ boorhamer aan te kondigen! Deze boorhamer is een must-have voor professionals en doe-het-zelvers. Met zijn compacte formaat van slechts 27,3 cm is hij perfect voor bovenhandse en horizontale bewerkingen, waardoor hij echt veelzijdig is. Met een boorbereik tot 12 mm en een capaciteit tot 17 mm in beton, biedt deze boorhamer krachtige prestaties in een compact formaat.

Een van de meest opvallende kenmerken is de koolborstelloze motor, die zorgt voor een constant toerental tijdens het gebruik. Dit resulteert in efficiëntie en nauwkeurigheid, waardoor je met vertrouwen kunt werken. Daarnaast is het ontwerp gericht op het verminderen van trillingen, waardoor het comfortabel is om langdurig te gebruiken. Met een gewicht van slechts 2,1 kg is deze boorhamer uiterst comfortabel in gebruik en minimaliseert vermoeidheid, zelfs bij langdurige klussen.

De Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS+ boorhamer is onderdeel van het Makita accu platform, wat betekent dat de accu uitwisselbaar is op alle apparaten van hetzelfde platform. Dit bevordert kostenefficiëntie en gemak voor gebruikers die al andere gereedschappen van Makita bezitten. In vergelijking met andere boorhamers in de markt, biedt de DHR171z een uitstekende balans tussen kracht en draagbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een veelzijdige en betrouwbare boorhamer.

Een mogelijke beperking is dat de boorhamer als losse body wordt geleverd, wat betekent dat de aanschaf van een accu en oplader extra kosten met zich meebrengt. Echter, voor gebruikers die al in het Makita accu platform zitten, is dit eerder een voordeel vanwege de uitwisselbaarheid van de accu's tussen verschillende gereedschappen.

Al met al, de Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS+ boorhamer biedt indrukwekkende prestaties in een compact en handig formaat. Met zijn koolborstelloze motor, lage trillingen en comfortabel gewicht, is het een waardevolle aanwinst voor iedereen die op zoek is naar een boorhamer die kracht, precisie en gebruiksgemak combineert.🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

9. Powerplus POWX1199 Elektrische Klopboormachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX1199 Elektrische Klopboormachine

 • list plusKrachtig hamermechanisme voor boren in steen en beton
 • list plusVeelzijdigheid voor boren, hamerboren en beitelen in diverse materialen
 • list plusKrachtige motor met 1500W vermogen en maximaal 4000 slagen per minuut

Nadelen Powerplus POWX1199 Elektrische Klopboormachine

 • list plusMogelijk aan de duurdere kant

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.73
Functionaliteit
7.19
Gebruiksgemak
7.37
De Powerplus POWX1199 Elektrische Klopboormachine is mijn favoriete boorhamer als het gaat om kracht en veelzijdigheid. Met zijn stevige hamermechanisme boor ik moeiteloos door steen en beton, waardoor ik zelfs oude tegelvloeren zonder problemen kan verwijderen.

Wat deze boorhamer echt onderscheidt, is zijn veelzijdigheid. Naast het boren en hamerboren in beton, baksteen en steen, kan ik hem ook gebruiken voor beitelwerk. En dat is nog niet alles, hij is ook geschikt voor het boren in hout, metaal, keramiek en plastic. Met de 17 meegeleverde accessoires en stevige kunststof opbergkoffer ben ik altijd klaar voor elke klus.

Met een slagkracht van maar liefst 5 Joule is deze boorhamer perfect voor het zwaardere boorwerk in muren, vloeren en plafonds. En het beste van alles is dat ik niet alleen kan boren en hamerboren, maar ook kan beitelen met deze machine. De hamerboorfunctie is ideaal voor het bewerken van harde materialen zoals beton en steen, terwijl de gewone boorfunctie geschikt is voor zachte materialen zoals hout en metaal. En als ik wat lichte afbraakwerken moet doen, kan ik de beitels als opzetstuk gebruiken.

Deze boorhamer is ook nog eens snel en nauwkeurig. Met zijn krachtige 1500W-motor en maximaal 4000 slagen per minuut ga ik als een speer door mijn werkzaamheden heen. En dankzij de sleutelloze boorkop kan ik snel en gemakkelijk van boor wisselen. Ik kan ook heel precies boren dankzij de diepteaanslag en de elektronisch regelbare snelheid.

Veiligheid staat ook hoog in het vaandel bij de Powerplus POWX1199 Elektrische Klopboormachine. Dankzij de slipkoppeling stopt de boor met draaien als deze vast komt te zitten in te hard materiaal. En met de trillingsreductie heb ik weinig last van de kracht van de machine tijdens het werken. Het softgrip handvat zorgt voor extra comfort en het aanpasbare extra handvat zorgt ervoor dat ik altijd in de meest comfortabele werkhouding kan staan.

De belangrijkste technische specificaties van deze boorhamer zijn: 1500W vermogen, 5J slagkracht, 1500-4000 slagen per minuut, 72Nm maximaal koppel, 32mm maximaal diameter bit, 40mm boorcapaciteit in hout, 32mm boorcapaciteit in steen en beton, 13mm boorcapaciteit in staal, en een kabellengte van 3 meter.

Al met al is de Powerplus POWX1199 Elektrische Klopboormachine de perfecte keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Met zijn kracht, veelzijdigheid en handige functies biedt deze boorhamer alles wat je nodig hebt voor al je klussen. Het enige nadeel kan de prijs zijn, aangezien deze boorhamer aan de duurdere kant is. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige boorhamer, is de Powerplus POWX1199 zeker het overwegen waard. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Makita 18 V combihamer DHR202ZJ

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita 18 V combihamer DHR202ZJ

 • list plusOnderdeel van het door TNO-gecertificeerde stofvrij werken aanbod en erkend door Inspectie SZW
 • list plusIdeale boordiameter van 4 tot 12 mm, maar kan zelfs gaten tot 20 mm in beton boren
 • list plusUitstekende bouwkwaliteit met duurzame onderdelen en comfortabele handgreep

Nadelen Makita 18 V combihamer DHR202ZJ

 • list plusNiet de meest krachtige boormachine in zijn segment met een boordiameter van 12 mm in beton

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.06
Functionaliteit
6.98
Gebruiksgemak
7.68
Ik ben de Makita 18 V combihamer - DHR202ZJ - en ik ben een krachtige en duurzame boormachine die perfect is voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Met mijn hamerfunctie ben ik geschikt voor het boren en breken in verschillende materialen zoals beton en steen. Ik word geleverd zonder accu en lader, maar ik maak deel uit van een accu platform waarbij één accu op alle apparaten van het platform past.

Een van mijn belangrijkste voordelen is dat ik onderdeel ben van het TNO-gecertificeerde stofvrij werken aanbod en ik ben erkend door Inspectie SZW. Dit betekent dat je veilig en stofvrij kunt werken met mij. Daarnaast heb ik een ideale boordiameter van 4 tot 12 mm, maar ik kan zelfs gaten tot 20 mm in beton boren. Met mijn variabele elektrische toerenregeling kun je zeer precies boren.

Mijn bouwkwaliteit is uitstekend. Ik ben duurzaam dankzij mijn verbeterde slagstuk, slagbout en robuuste behuizing met bumpers. Ik heb ook een zij- en achterhandgreep met softgrip, zodat je meer comfort hebt tijdens het gebruik. Daarnaast ben ik uitgerust met ingebouwde verlichting, zodat je beter zicht hebt op het werkstuk.

De gebruikersreviews bevestigen mijn kwaliteit. Gebruikers zijn zeer tevreden over mijn kracht en bouwkwaliteit. Ze vinden me duurzaam en van hoge kwaliteit. Daarnaast vinden ze me handig in gebruik.

Hoewel ik veel voordelen heb, zijn er ook enkele beperkingen. Met een boordiameter van 12 mm in beton ben ik niet de krachtigste boormachine in mijn segment. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar meer boorvermogen.

Al met al ben ik de Makita 18 V combihamer - DHR202ZJ - in Mbox - Losse Body, en ik ben een uitstekende keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Met mijn kracht, bouwkwaliteit en handige functies bied ik een geweldige boorervaring. Hoewel ik misschien niet de krachtigste ben in mijn segment, maakt mijn duurzaamheid en kwaliteit dit ruimschoots goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Boorhamers. Er zijn immers 330 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!