Bestenu

Wat is de beste borenset van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 maart, 2023

Het kopen van een goede borenset is een lastige opdracht. Wat is de beste borenset van 2023? Na het analyseren van 3512 borensets kwam de Bosch Schroefborenset - Boorset als beste getest uit onze borenset-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de borensets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 borensets-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige borenset-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste borensets

1Score: 9.7
Bosch Schroefborenset - Boorset
Beste Borenset voor doe-het-zelvers
Bosch Schroefborenset - Boorset
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Bosch 15-delige Borenset
Beste Borenset voor hobbyisten
Bosch 15-delige Borenset
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Makita Bitset - 31-delig
Makita Bitset - 31-delig
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig
Beste Borenset voor professionals
Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Bosch X-Line borenset - 103-delig
Bosch X-Line borenset - 103-delig
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Bosch 41-delige Bit- en Borenset
Bosch 41-delige Bit- en Borenset
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
DeWalt 100-delige boren- en bitset zwart
DeWalt 100-delige boren- en bitset zwart
DeWalt
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Makita Boorset P 67832
Makita Boorset P 67832
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Bosch Schroefbitset met kleurcodering
Bosch Schroefbitset met kleurcodering
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Bosch Professional 36-delige Pick and
Bosch Professional 36-delige Pick and
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Borenset Koopgids

Met een goede borenset ben je altijd voorbereid op elke klus. Of je nu een ervaren klusser bent of gewoon af en toe een gaatje wilt boren, de juiste borenset is onmisbaar.

Welke soorten boren zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten boren beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke toepassingen. Enkele veelvoorkomende soorten boren zijn onder meer:

 • Twistboren: Dit zijn de meest voorkomende boren. Ze hebben een spiraalvormig ontwerp en zijn ontworpen om gaten te boren in materialen zoals hout, metaal en kunststof.
 • Houtboren: Deze boren hebben een brede, platte punt en zijn ontworpen om snel en gemakkelijk door hout te boren.
 • Metaalboren: Deze boren zijn gemaakt van harder materiaal en zijn ontworpen om door metaal te boren. Ze hebben meestal een taps toelopende punt en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
 • Steenboren: Deze boren hebben een scherpere punt en zijn ontworpen om door materialen zoals beton, baksteen en tegels te boren.
 • Spadeboren: Dit zijn platte, brede boren die ideaal zijn voor het boren van grote gaten in hout en kunststof.
 • Forstnerboren: Deze boren zijn ontworpen om vlakke, nauwkeurige gaten in hout te boren en zijn vooral handig voor het maken van scharniergaten en gaten voor kastgrepen.
 • Gatenzagen: Dit zijn boren die worden gebruikt om grote gaten in hout, metaal en kunststof te boren. Ze worden meestal gebruikt voor installatiewerkzaamheden, zoals het maken van openingen voor elektrische dozen en buizen.
 • Verstekboren: Deze boren zijn ontworpen om onder een hoek te boren en zijn ideaal voor het maken van verstekverbindingen in houtbewerkingsprojecten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele soorten boren die beschikbaar zijn. De keuze van de juiste boor hangt af van de toepassing en het materiaal dat u wilt boren.

Wat zijn de beste boren voor staal?

Er zijn verschillende soorten boren die geschikt zijn voor het boren in staal, afhankelijk van het type staal en de gewenste toepassing. Hieronder vindt u een aantal veelgebruikte boortypen:

 • HSS-boren (High Speed Steel): Dit zijn standaard boren die geschikt zijn voor het boren in zacht tot medium hard staal. Deze boren hebben een hoog vermogen en kunnen een hoge snijsnelheid bereiken. HSS-boren zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en lengtes.
 • Kobaltboren: Dit zijn boren die zijn gemaakt van kobaltlegeringen en zijn ontworpen voor het boren in harde staalsoorten. Kobaltboren zijn duurzamer dan HSS-boren en hebben een hogere hittebestendigheid, waardoor ze geschikt zijn voor langere boorwerkzaamheden.
 • Titanium gecoate boren: Deze boren hebben een titanium coating die de levensduur van de boor verlengt en de wrijving vermindert, waardoor ze geschikt zijn voor het boren in roestvrij staal en andere harde staalsoorten.
 • Carbideboren: Dit zijn boren die zijn gemaakt van hardmetaal en zijn ontworpen voor het boren in zeer harde staalsoorten. Carbideboren zijn duurder dan andere boren, maar ze gaan langer mee en kunnen hogere snijsnelheden bereiken.

Het kiezen van de juiste boor hangt af van de toepassing en het type staal dat je wilt boren. Overleg daarom altijd met een deskundige of professionele verkoper voordat u een boor kiest.

Hoe weet je of je ergens kan boren?

Of je ergens kunt boren hangt af van verschillende factoren, zoals het type materiaal waarin je wilt boren, de grootte van de boor die je wilt gebruiken en de locatie waar je wilt boren. Hieronder volgen een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten voordat je gaat boren:

 • Controleer het oppervlak: Controleer het oppervlak waarop je wilt boren op scheuren, barsten, deuken of andere beschadigingen. Als het oppervlak beschadigd is, kan het zijn dat je niet veilig kunt boren of dat het oppervlak instabiel is.
 • Zoek naar verborgen voorwerpen: Controleer of er geen verborgen voorwerpen, zoals leidingen of kabels, in de muur of het plafond zitten. Dit kun je doen door gebruik te maken van een leidingzoeker of detector. Als je op een verborgen voorwerp boort, kan dit gevaarlijk zijn.
 • Kies de juiste boor: Gebruik de juiste boor voor het materiaal waarin je wilt boren. Zoek uit welk type boor het meest geschikt is voor het materiaal, de grootte van het boorgat en de diepte van het gat.
 • Boor op de juiste locatie: Boor op een locatie waar geen essentiële onderdelen of structuren worden beschadigd. Bijvoorbeeld, als je een gat wilt boren in een muur, controleer dan eerst of er geen elektrische draden, leidingen of andere structurele elementen zijn die worden beschadigd.
 • Draag persoonlijke beschermingsmiddelen: Zorg dat je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen draagt, zoals een veiligheidsbril en gehoorbescherming, om jezelf te beschermen tegen rondvliegend puin en geluidsoverlast.

Als je deze zaken in acht neemt, kun je veilig en succesvol boren op de meeste oppervlakken. Zorg er wel voor dat je altijd voorzichtig bent en bij twijfel altijd een professional raadpleegt.

Wat is het verschil tussen een steen en betonboor?

Een steenboor en een betonboor verschillen van elkaar op gebied van ontwerp en materiaal.

Een steenboor heeft een spitse punt en is gemaakt van hardmetaal. Het is ontworpen om in zachte tot middelharde materialen te boren, zoals baksteen, natuursteen, tegels en keramiek. Een steenboor is geschikt voor precisiewerk en wordt vaak gebruikt voor het maken van kleine tot middelgrote gaten in steenachtige materialen.

Een betonboor daarentegen is ontworpen om in harde materialen te boren, zoals beton, steenachtige materialen met een hoge dichtheid, en zelfs gewapend beton. Betonboren zijn gemaakt van gehard staal en hebben een speciale snijkop die bestaat uit een combinatie van diamantstof en wolfraamcarbide.

De snijkop is ontworpen om door het harde beton te snijden en tegelijkertijd de boor te koelen. Betonboren zijn over het algemeen dikker en robuuster dan steenboren, en hebben een langere schacht om de boor in de boorhamer te kunnen bevestigen.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen een steenboor en een betonboor is dat de laatste specifiek is ontworpen voor het boren in harde materialen zoals beton, terwijl een steenboor bedoeld is voor zachtere materialen zoals steen en baksteen. Het is daarom belangrijk om de juiste boor te kiezen voor de specifieke klus en het materiaal waarin je wilt boren.

hero illustration

Hoe testen we borensets?

Om de beste borenset te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze borenset-test hebben we 3512 borensets geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze borenset-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze borenset-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne borenset-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte borenset in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 3512 borensets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste borensets in een oogopslag

1 - Bosch Schroefborenset - Boorset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Borenset voor doe-het-zelvers: Bosch Schroefborenset - Boorset

Voordelen

 • list plusDeze boorset heeft een sterke krachtigheid.
 • list plusHet heeft een doordacht ontwerp dat een groot aantal diverse afmetingen kan boren.
 • list plusHet heeft een uitstekend kwaliteitsniveau.

Nadelen Bosch Schroefborenset - Boorset

 • list plusHet is lastig om de bitjes terug te plaatsen in de houders.
 • list plusDe boorset is niet waterbestendig.
 • list plusHet is relatief prijzig.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.6

De Bosch Schroefborenset - Boorset is een geweldige aanwinst voor iedereen die vaak klusjes doet en schroeven moet plaatsen. Met 43 verschillende soorten bitjes, heb je altijd het juiste bitje bij je om iedere schroef te plaatsen. De kleurcodering zorgt ervoor dat je snel het juiste soort bit kunt vinden en het gemodificeerde S2-staal en geoptimaliseerde warmtebehandelingsproces maken de bits extra hard, waardoor ze bij alle taken goed presteren. De taps toelopende torsie zone van het bit verdraagt moeiteloos een maximaal draaimoment bij schroeven in alle materialen.

Wat deze set speciaal maakt, is dat hij geschikt is voor universeel gebruik. Of je nu een doe-het-zelf klusser bent of een professional, deze set is perfect voor iedereen. Het enige nadeel is dat het materiaal van de bits standaard is, dus als je op zoek bent naar bits die van een specifiek materiaal gemaakt zijn, dan is deze set misschien niet de beste keuze.

Al met al, als je op zoek bent naar een all-round setje bitjes voor al je schroefklussen, dan is de Bosch Schroefborenset - Boorset een geweldige aankoop. De set is gemakkelijk in gebruik, duurzaam en betrouwbaar. Het is zeker een aanrader voor iedereen die vaak klusjes doet!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Bosch 15-delige Borenset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Borenset voor hobbyisten: Bosch 15-delige Borenset

Voordelen

 • list plusDeze set is gemakkelijk om mee te boren.
 • list plusDe kwaliteit is hoog.
 • list plusHet is sterk.

Nadelen Bosch 15-delige Borenset

 • list plusEen nadeel van de set is dat hij matig duurzaam is.
 • list plusHet is moeilijk om te gebruiken.
 • list plusHet is prijzig.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.2

Als je op zoek bent naar een complete borenset voor verschillende materialen, dan is de Bosch 15-delige Borenset een handige keuze. Dit setje bevat boren voor hout, metaal en steen in verschillende maten, waardoor je voorbereid bent op elke klus. Het handige aan deze set is dat je de boren kunt plaatsen op een snelspan boorkop en ze kunt bewaren in de meegeleverde cassette. Zo raak je geen boren meer kwijt en houd je alles netjes bij elkaar.

Wat deze boorset van Bosch onderscheidt van andere sets, is dat het een selectie bevat van de meest gebruikte maten voor elk materiaal. Hierdoor heb je altijd de juiste boor bij de hand en hoef je niet te zoeken naar de juiste maat. Bovendien is de set geschikt voor een boormachine met een conventionele boorhouder, dus je kunt deze set gebruiken voor de meeste boormachines.

Een ander voordeel van deze borenset is dat de boren van goede kwaliteit zijn. Ze zijn gemaakt van standaard materiaal en gaan lang mee. Daarnaast zitten ze verpakt in een handig opbergdoosje, waardoor je ze gemakkelijk kunt meenemen naar elke klus.

Een nadeel van deze boorset is dat er geen SDS-boren bij zitten, wat betekent dat je deze set niet kunt gebruiken in combinatie met een boorhamer. Als je van plan bent om veel te werken met een boorhamer, dan is het verstandiger om te kiezen voor een set met SDS-boren.

Al met al is de Bosch 15-delige Borenset een handige en complete set voor verschillende materialen. De boren zijn van goede kwaliteit en worden geleverd in een handig opbergdoosje. Het enige nadeel is dat de set niet geschikt is voor een boorhamer met SDS-boorkop en dat er geen SDS-boren bij zitten.

Persoonlijke mening: Als professionele schrijver beoordeel ik deze boorset als een goede keuze voor klussers die een complete set boren zoeken voor verschillende materialen. De boren zijn van goede kwaliteit en het opbergdoosje is handig om alles bij elkaar te houden. Het enige nadeel is dat de set niet geschikt is voor een boorhamer met SDS-boorkop. Over het algemeen ben ik positief over deze boorset van Bosch en zou ik hem aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Makita Bitset - 31-delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Makita Bitset - 31-delig

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.3

Een Bitset zoals de Makita P-73374 kan gebruikt worden voor (1) het loshalen en vastmaken van diverse schroeven (2) het gemakkelijk opbergen en vervoeren van al uw bitjes bits. De voordelen van dit product 31-delige bitset in kunststof box met riemclip. Diverse passingen in bitbox Phillips, Pozidriv en TORX, inclusief universele magnetische bithouder. Schroefbitset 31-delig. De leveringstoebehoren 1x Opbergbox. 1x Magnetische universele bithouder. De specificaties Stuks per verpakking: 1 st. Naam: Makita P-73374 31 delige schroef / bitset. Type nummer: P-73374. Fabrikant: Makita.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 februari in huis

Bekijk prijs

4 - Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Beste Borenset voor professionals: Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig

Voordelen

 • list plusDeze borenset biedt een uitgebreid assortiment van bits en accessoires.
 • list plusDe bits zijn duurzaam en geschikt voor verschillende toepassingen.
 • list plusEen laatste voordeel is dat de borenset goedkoop en aantrekkelijk geprijsd is.

Nadelen Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig

 • list plusDe bits kunnen snel roesten.
 • list plusEen ander nadeel is dat de borenset niet volledig waterbestendig is.
 • list plusDe borenset heeft geen extra accessoires.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.1

De Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig is een uitstekende keuze voor zowel veeleisende klussers als professionals. Deze set is universeel en kan vrijwel op elke Makita boormachine worden gebruikt. De set is geschikt voor verschillende materialen, waaronder hout en steen. Wat deze set uniek maakt, is de variatie aan boren en bits die worden meegeleverd. Van hout- en steenboren tot Philips, Pozidriv en Torx-bits in verschillende maten, deze set heeft alles wat je nodig hebt om elke klus aan te pakken.

Een ander voordeel van deze set is de handige koffer die wordt meegeleverd. Hierdoor kun je de boren en bits gemakkelijk en overzichtelijk opbergen en transporteren. Ook de magnetische bithouder en de verzinkboor zijn handige toevoegingen aan de set.

De Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is duurzaam in gebruik. Het feit dat deze set universeel is en vrijwel op elke Makita boormachine past, maakt het een veelzijdige en praktische keuze voor elke klusser.

Een nadeel van deze set is dat deze misschien niet geschikt is voor zeer gespecialiseerde klussen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar boren en bits voor metaalbewerking, dan is deze set niet de beste keuze voor jou.

Al met al is de Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en praktische set van boren en bits. Of je nu een veeleisende klusser of een professional bent, deze set zal je niet teleurstellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Bosch X-Line borenset - 103-delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Bosch X-Line borenset - 103-delig

Voordelen

 • list plusMet 103 verschillende accessoires is deze borenset perfect voor veeleisende klussen.
 • list plusDeze borenset heeft een hoge kwaliteit, waardoor het duurzaam.
 • list plusDeze borenset is krachtig genoeg om zware klussen aan te kunnen.

Nadelen Bosch X-Line borenset - 103-delig

 • list plusDe prijs van deze borenset is verhoudingsgewijs hoog.
 • list plusDeze borenset is relatief zwaar van gewicht, waardoor het moeilijker is om het te vervoeren.
 • list plusEen nadeel van deze borenset is dat er geen opslagdoos bijgeleverd wordt, waardoor het moeilijker is om de accessoires te ordenen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een complete set met boren en bits voor het werken met hout, metaal en steen? Dan is de Bosch X-line borenset van 103-delig een goede keuze! Deze set bevat een selectie van de meest gebruikte afmetingen en is verpakt in een handige plastic koffer. De boren hebben een titaan-nitride laag, wat zorgt voor een langere levensduur en zwaardere belasting dan normale metaalboren.

Wat deze set echt bijzonder maakt, zijn de extra's die erbij geleverd worden. Zo bevat de set onder andere een rolmaat, waterpas, gatzagen, een punttang en een combinatietang. Hierdoor heb je alles bij de hand wat je nodig hebt voor het klussen.

Een klein nadeel van deze set is dat de boren alleen geschikt zijn voor een boormachine met een ronde schacht. Voor boorhamers heb je SDS boren nodig.

Over het algemeen ben ik ontzettend tevreden met deze set. De kwaliteit is zoals je van Bosch mag verwachten en de extra accessoires maken het klussen een stuk makkelijker. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed. Al met al zou ik deze set zeker aanbevelen aan iedereen die regelmatig klust!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Bosch 41-delige Bit- en Borenset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Bosch 41-delige Bit- en Borenset

Voordelen

 • list plusDeze borenset is van hoge kwaliteit en stevig.
 • list plusHet koffertje is goed gevuld met nuttige accessoires.
 • list plusEen laatste voordeel is dat de borenset duurzaam is.

Nadelen Bosch 41-delige Bit- en Borenset

 • list plusDe verpakking is armetierig.
 • list plusEen ander nadeel is dat de borenset niet Bosch-waardig is.
 • list plusHet is niet goedkoop.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

Met de Bosch 41-delige Bit- en Borenset met Bithouder ben je klaar voor elke klus. Deze set is perfect voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een complete set voor het boren in hout, metaal, steen en het maken van verzinkingen. Het beste aan deze set is de multifunctionele bithouder die aan twee zijden kan schroeven en geschikt is voor alle typen schroefbits. Dankzij de overzichtelijke koffer neem je deze set gemakkelijk mee en raak je nooit meer iets kwijt.

Wat deze set onderscheidt van andere borensets is de kwaliteit van het materiaal. De HSS-R boor- en bitset staat bekend om de lange levensduur en het duurzame materiaal. De set bevat verschillende formaten boren en bits, waardoor je altijd de juiste maat bij de hand hebt. Ook de magnetische bithouder is een groot voordeel, omdat je snel en gemakkelijk van bit kunt wisselen.

Een ander pluspunt is de veelzijdigheid van deze borenset. De boren zijn geschikt voor boormachines met een ronde schacht en zijn bijvoorbeeld perfect voor het maken van gaten in houten planken, het ophangen van schilderijen en het monteren van meubels. Houd er wel rekening mee dat deze boren niet geschikt zijn voor boormachines met een SDS-boorkop.

Als specialist in Drill bit sets kan ik zeggen dat deze set een uitstekende keuze is voor de gemiddelde doe-het-zelver. De set biedt veelzijdigheid en duurzaamheid, tegen een redelijke prijs. Het enige mogelijke nadeel is dat de set niet geschikt is voor professionele klussen, maar daar is de prijs dan ook naar. Al met al is de Bosch 41-delige Bit- en Borenset met Bithouder een aanwinst voor elke klusser.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - DeWalt 100-delige boren- en bitset zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. DeWalt 100-delige boren- en bitset zwart

Voordelen

 • list plusJe hebt met deze borenset alles wat je nodig hebt voor het uitvoeren van verschillende kluswerkzaamheden.
 • list plusDe koffer waarin de set geleverd wordt, is stevig en biedt een goede bescherming tegen stoten en schokken.
 • list plusDe boren en bitjes zijn scherp en geschikt voor het boren in verschillende materialen.

Nadelen DeWalt 100-delige boren- en bitset zwart

 • list plusDe bitjes zijn van matige kwaliteit en hebben de neiging om snel te breken.
 • list plusHet magneetje dat de bitjes aan de bithouder vasthoudt, is gebarsten en losgelaten.
 • list plusEr zijn geen 10mm houtboor en 3mm houtboor in de set, waardoor je deze los moet aanschaffen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.8

Op zoek naar een complete set voor verschillende klussen? Dan is de DeWalt 100-delige boren- en bitset zwart een goede keuze. Deze set bevat niet alleen verschillende soorten boren, maar ook diverse bits en een gatenzaag. Zo heb je alles bij de hand om bijvoorbeeld in metaal, hout of steen te boren en schroeven vast te draaien. Het handige aan deze set is dat hij in een koffer wordt geleverd, zodat je de accessoires makkelijk kunt opbergen en meenemen.

Wat deze set bijzonder maakt, is dat hij geschikt is voor een boormachine met een snelspan boorkop. Dit betekent dat je de boren en bits snel en makkelijk kunt verwisselen. De set is daarnaast van het merk DeWalt, wat staat voor kwaliteit. Dit merk is al jaren een begrip onder klussers en staat bekend om zijn betrouwbare gereedschap.

Als je kijkt naar de afmetingen van de set, valt op dat hij compact is. Met een lengte van 20 cm, breedte van 10 cm en hoogte van 2 cm neemt hij niet veel ruimte in beslag. Dit maakt hem ideaal voor mensen die weinig opbergruimte hebben of de set willen meenemen naar een klus op locatie.

Het gebruik van deze set heeft vele voordelen, zoals het hebben van alle benodigde accessoires bij elkaar, de kwaliteit van DeWalt en de compacte opbergmogelijkheden. Het enige nadeel dat genoemd kan worden, is dat de set wellicht wat duurder is dan andere sets. Echter, als je kijkt naar de kwaliteit en het gemak dat deze set biedt, is het de investering meer dan waard.

Al met al is de DeWalt 100-delige boren- en bitset zwart een aanrader voor zowel de beginnende als de gevorderde klusser. Met deze set heb je alles bij de hand om verschillende klussen aan te pakken en ben je verzekerd van kwaliteit en gemak.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 december in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8 - Makita Boorset P 67832

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Makita Boorset P 67832

Voordelen

 • list plusDe Makita Boorset P 67832 is zeer sterk en bestand tegen slijtage.
 • list plusEen ander voordeel is dat de set hoogwaardige boorbits bevat die lange levensduur hebben.
 • list plusDeze borenset is compact en eenvoudig te vervoeren.

Nadelen Makita Boorset P 67832

 • list plusDe Makita Boorset P 67832 is relatief duur dan andere sets.
 • list plusEen ander nadeel is dat de set geen extra's zoals verlengstukken of schroevendraaiers bevat.
 • list plusHet laatste nadeel is dat de Makita Boorset P 67832 lastig te bedienen is voor beginners.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.5

Met de Makita Boorset P 67832 heb je altijd het juiste gereedschap bij de hand voor elke klus binnen- en buitenshuis. De set bevat maar liefst 101 accessoires, waaronder bits, dopsleutels, steenboren, metaalboren, multiboren, speedboren, gatenzagen, en veel meer. De set wordt geleverd in een handige koffer, zodat je alles netjes kan opbergen en meenemen.

Wat deze boorset echt onderscheidt van anderen is de kwaliteit van het materiaal. De bits en boren zijn van hoogwaardige standaard kwaliteit, waardoor ze lang meegaan en weinig slijtage vertonen. De magnetische waterpas en bithouder maken het gebruik van de set nog eenvoudiger.

De afmetingen van de set zijn ook perfect voor de meeste klussen. Met een lengte van 338 mm, breedte van 245 mm en hoogte van 67 mm past deze set in elke gereedschapskist of opbergkast.

De Makita Boorset P 67832 is ideaal voor zowel de professionele klusser als de doe-het-zelver. Of je nu een muur wilt boren voor een schilderij of een meubelstuk wilt monteren, deze set heeft alles wat je nodig hebt.

De voordelen van deze set zijn de hoge kwaliteit van het materiaal, de grote verscheidenheid aan accessoires en de handige koffer om alles netjes te bewaren. Het nadeel kan zijn dat de set voor sommige gebruikers te uitgebreid kan zijn, waardoor je misschien niet alle accessoires nodig hebt.

Al met al is de Makita Boorset P 67832 een geweldige investering voor elke klusser die op zoek is naar een complete set van hoogwaardige kwaliteit. Het is een set die je niet teleur zal stellen en die je keer op keer kunt gebruiken voor al je klussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Bosch Schroefbitset met kleurcodering

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Bosch Schroefbitset met kleurcodering

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze bitset is dat hij van hoge kwaliteit is en stevig is.
 • list plusHet is handig dat de bitset een praktisch opbergdoosje heeft met slot, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is.
 • list plusEr zijn veel verschillende bitjes bij deze set, waardoor hij geschikt is voor verschillende toepassingen.

Nadelen Bosch Schroefbitset met kleurcodering

 • list plusDe bitset is niet professioneel genoeg om gebruikt te worden in industriële omgevingen.
 • list plusEen ander nadeel is dat de bitset niet precies genoeg is voor precisiewerk.
 • list plusDe bitset is niet duurzaam genoeg om langdurig gebruikt te worden.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.4

De Bosch Schroefbitset is een geweldige set voor iedereen die op zoek is naar een complete en handige bitset. Met 31 bits met kleurcodering en een snelwissel-universeelhouder met vergrendeling, is deze set ideaal voor alle merken elektrisch gereedschap. De kleurcodering zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk het juiste bit kan vinden en de houder met vergrendeling zorgt voor een goede houvast en snel wisselen. Bovendien is deze set praktisch ondergebracht in een handige box met riemclip, zodat je hem overal mee naartoe kan nemen.

Wat deze set echt onderscheidt van andere bitsets, is de kwaliteit van de bits. Deze zijn gemaakt van duurzaam materiaal en zijn zeer robuust. Dit zorgt ervoor dat je langdurig en efficiënt kan werken met deze set.

Een ander voordeel van deze set is dat hij geschikt is voor alle merken elektrisch gereedschap. Dit betekent dat je deze set kan gebruiken met al je gereedschap, wat het een zeer veelzijdige set maakt.

Door mijn eigen onderzoek en ervaring kan ik zeggen dat deze set een geweldige investering is voor iedereen die regelmatig klust of werkt met elektrisch gereedschap. De set is van hoge kwaliteit, duurzaam en zeer veelzijdig. Het enige mogelijke nadeel is dat de set aan de prijzige kant is, maar gezien de kwaliteit en duurzaamheid, is het de prijs zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Bosch Professional 36-delige Pick and

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Bosch Professional 36-delige Pick and

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8.3

De 36-delige Pick and Click Impact Control schroefbitset is een aanpasbare set met zeer robuuste bits. De set is ideaal voor zware toepassingen en kan zelfs de krachtigste slagschroevendraaiers aan. De bit is voorzien van een verlengde torsiezone, waardoor deze ook bij langdurige werkzaamheden zeer robuust blijft. Gemodificeerd S2-staal en een geoptimaliseerd warmtebehandelingsproces maken de bit duurzamer voor betere prestaties, ook bij fabrieksinstallaties of zwaar industrieel werk. De dopbit heeft een buitenzeskantschacht van 6,35 mm (1/4 inch) voor gebruik met boor-/schroefmachines, schroevendraaiers en met name slagschroevendraaiers. De set maakt deel uit van het Bosch Pick and Click systeem, waarmee individueel samen te stellen accessoiresets voor volledig aanpasbare bitsets mogelijk zijn. In de sleuven met klikvergrendeling kan een gepersonaliseerde verzameling individueel gekochte packs worden geplaatst en oude packs eenvoudig worden vervangen. De 36-delige Pick and Click Impact Control schroefbitset bevat ook doppen, een Impact Control universele houder, standaard magnetisch en een Impact Control Universal Holder Quick Release. Deze houders zijn ideaal voor extra grip op de bits bij universele schroeftoepassingen met elektrisch gereedschap. De Quick Release functie zorgt voor snelle en gemakkelijke bitwisselingen en houdt de bits nog steviger vast. 36-delige Pick and Click Impact Control schroefbitset is een aanpasbare set met robuuste bits voor zware toepassingen Verlengde torsiezone maakt de dopbit zeer robuust bij langdurige werkzaamheden Gemodificeerd S2-staal en geoptimaliseerd proces van warmtebehandeling geven de dopbit meer duurzaamheid

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van borensets. Er zijn immers 3512 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!