Wat is de beste borenset van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 september, 2023

Het aanschaffen van een goede borenset is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste borenset van 2023? Na het onderzoeken van 3489 borensets kwam de Makita Bitset - 31-delig als beste getest uit onze borenset-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de borensets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 borensets-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame borenset-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste borensets

1Score: 9.7
Makita Bitset - 31-delig
Makita Bitset - 31-delig
Makita
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Bosch Schroefborenset - Boorset
Beste Borenset voor doe-het-zelvers
Bosch Schroefborenset - Boorset
Bosch
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Bosch Schroefbitset met kleurcodering
Bosch Schroefbitset met kleurcodering
Bosch
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Gedore 666-042 3100316 Bitset
Gedore 666-042 3100316 Bitset
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Bosch 41-delige Bit- en Borenset
Bosch 41-delige Bit- en Borenset
Bosch
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Bosch 15-delige Borenset
Beste Borenset voor hobbyisten
Bosch 15-delige Borenset
Bosch
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig
Beste Borenset voor professionals
Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig
Makita
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
WOLFGANG Borenset 150 stuks Boor-
WOLFGANG Borenset 150 stuks Boor-
Wolfgang Tools
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Makita Boorset P 67832
Makita Boorset P 67832
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Makita B-57015 Boor-/bitset 38-delig
Makita B-57015 Boor-/bitset 38-delig
Makita
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Borenset Koopgids

Met een goede borenset ben je altijd voorbereid op elke klus. Of je nu een ervaren klusser bent of gewoon af en toe een gaatje wilt boren, de juiste borenset is onmisbaar.

Welke soorten boren zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten boren beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke toepassingen. Enkele veelvoorkomende soorten boren zijn onder meer:

 • Twistboren: Dit zijn de meest voorkomende boren. Ze hebben een spiraalvormig ontwerp en zijn ontworpen om gaten te boren in materialen zoals hout, metaal en kunststof.
 • Houtboren: Deze boren hebben een brede, platte punt en zijn ontworpen om snel en gemakkelijk door hout te boren.
 • Metaalboren: Deze boren zijn gemaakt van harder materiaal en zijn ontworpen om door metaal te boren. Ze hebben meestal een taps toelopende punt en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
 • Steenboren: Deze boren hebben een scherpere punt en zijn ontworpen om door materialen zoals beton, baksteen en tegels te boren.
 • Spadeboren: Dit zijn platte, brede boren die ideaal zijn voor het boren van grote gaten in hout en kunststof.
 • Forstnerboren: Deze boren zijn ontworpen om vlakke, nauwkeurige gaten in hout te boren en zijn vooral handig voor het maken van scharniergaten en gaten voor kastgrepen.
 • Gatenzagen: Dit zijn boren die worden gebruikt om grote gaten in hout, metaal en kunststof te boren. Ze worden meestal gebruikt voor installatiewerkzaamheden, zoals het maken van openingen voor elektrische dozen en buizen.
 • Verstekboren: Deze boren zijn ontworpen om onder een hoek te boren en zijn ideaal voor het maken van verstekverbindingen in houtbewerkingsprojecten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele soorten boren die beschikbaar zijn. De keuze van de juiste boor hangt af van de toepassing en het materiaal dat u wilt boren.

Wat zijn de beste boren voor staal?

Er zijn verschillende soorten boren die geschikt zijn voor het boren in staal, afhankelijk van het type staal en de gewenste toepassing. Hieronder vindt u een aantal veelgebruikte boortypen:

 • HSS-boren (High Speed Steel): Dit zijn standaard boren die geschikt zijn voor het boren in zacht tot medium hard staal. Deze boren hebben een hoog vermogen en kunnen een hoge snijsnelheid bereiken. HSS-boren zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en lengtes.
 • Kobaltboren: Dit zijn boren die zijn gemaakt van kobaltlegeringen en zijn ontworpen voor het boren in harde staalsoorten. Kobaltboren zijn duurzamer dan HSS-boren en hebben een hogere hittebestendigheid, waardoor ze geschikt zijn voor langere boorwerkzaamheden.
 • Titanium gecoate boren: Deze boren hebben een titanium coating die de levensduur van de boor verlengt en de wrijving vermindert, waardoor ze geschikt zijn voor het boren in roestvrij staal en andere harde staalsoorten.
 • Carbideboren: Dit zijn boren die zijn gemaakt van hardmetaal en zijn ontworpen voor het boren in zeer harde staalsoorten. Carbideboren zijn duurder dan andere boren, maar ze gaan langer mee en kunnen hogere snijsnelheden bereiken.

Het kiezen van de juiste boor hangt af van de toepassing en het type staal dat je wilt boren. Overleg daarom altijd met een deskundige of professionele verkoper voordat u een boor kiest.

Hoe weet je of je ergens kan boren?

Of je ergens kunt boren hangt af van verschillende factoren, zoals het type materiaal waarin je wilt boren, de grootte van de boor die je wilt gebruiken en de locatie waar je wilt boren. Hieronder volgen een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten voordat je gaat boren:

 • Controleer het oppervlak: Controleer het oppervlak waarop je wilt boren op scheuren, barsten, deuken of andere beschadigingen. Als het oppervlak beschadigd is, kan het zijn dat je niet veilig kunt boren of dat het oppervlak instabiel is.
 • Zoek naar verborgen voorwerpen: Controleer of er geen verborgen voorwerpen, zoals leidingen of kabels, in de muur of het plafond zitten. Dit kun je doen door gebruik te maken van een leidingzoeker of detector. Als je op een verborgen voorwerp boort, kan dit gevaarlijk zijn.
 • Kies de juiste boor: Gebruik de juiste boor voor het materiaal waarin je wilt boren. Zoek uit welk type boor het meest geschikt is voor het materiaal, de grootte van het boorgat en de diepte van het gat.
 • Boor op de juiste locatie: Boor op een locatie waar geen essentiële onderdelen of structuren worden beschadigd. Bijvoorbeeld, als je een gat wilt boren in een muur, controleer dan eerst of er geen elektrische draden, leidingen of andere structurele elementen zijn die worden beschadigd.
 • Draag persoonlijke beschermingsmiddelen: Zorg dat je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen draagt, zoals een veiligheidsbril en gehoorbescherming, om jezelf te beschermen tegen rondvliegend puin en geluidsoverlast.

Als je deze zaken in acht neemt, kun je veilig en succesvol boren op de meeste oppervlakken. Zorg er wel voor dat je altijd voorzichtig bent en bij twijfel altijd een professional raadpleegt.

Wat is het verschil tussen een steen en betonboor?

Een steenboor en een betonboor verschillen van elkaar op gebied van ontwerp en materiaal.

Een steenboor heeft een spitse punt en is gemaakt van hardmetaal. Het is ontworpen om in zachte tot middelharde materialen te boren, zoals baksteen, natuursteen, tegels en keramiek. Een steenboor is geschikt voor precisiewerk en wordt vaak gebruikt voor het maken van kleine tot middelgrote gaten in steenachtige materialen.

Een betonboor daarentegen is ontworpen om in harde materialen te boren, zoals beton, steenachtige materialen met een hoge dichtheid, en zelfs gewapend beton. Betonboren zijn gemaakt van gehard staal en hebben een speciale snijkop die bestaat uit een combinatie van diamantstof en wolfraamcarbide.

De snijkop is ontworpen om door het harde beton te snijden en tegelijkertijd de boor te koelen. Betonboren zijn over het algemeen dikker en robuuster dan steenboren, en hebben een langere schacht om de boor in de boorhamer te kunnen bevestigen.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen een steenboor en een betonboor is dat de laatste specifiek is ontworpen voor het boren in harde materialen zoals beton, terwijl een steenboor bedoeld is voor zachtere materialen zoals steen en baksteen. Het is daarom belangrijk om de juiste boor te kiezen voor de specifieke klus en het materiaal waarin je wilt boren.

hero illustration

Hoe testen we borensets?

Om de beste borenset te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze borenset-test hebben we 3489 borensets vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze borenset-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze borenset-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen borenset-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte borenset in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 3489 borensets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste borensets in een handige lijst

1. Makita Bitset - 31-delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita Bitset - 31-delig

 • list plusDeze borenset heeft een fraai design en is duurzaam, wat zorgt voor een professionele uitstraling en langdurig gebruik.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze borenset is goed, waardoor het een betaalbare optie is voor zowel professionals als doe-het-zelvers.
 • list plusDeze borenset is handig in gebruik en bevat 31 verschillende maten, waardoor het geschikt is voor diverse boorwerkzaamheden.

Nadelen Makita Bitset - 31-delig

 • list plusEr zijn geen extra accessoires inbegrepen bij deze borenset, zoals een opbergkoffer of magnetische bithouder.
 • list plusDeze borenset is niet geschikt voor zware industriële toepassingen, vanwege de beperkte maten en het materiaal.
 • list plusDeze borenset is niet geschikt voor gebruik met materialen zoals beton of metaal, vanwege de beperkte hardheid van de boren.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en veelzijdige bitset? Dan is de Makita P-73374 31-delige bitset zeker een goede optie. Met deze set kun je gemakkelijk diverse schroeven loshalen en vastmaken dankzij de verschillende passingen in de bitbox, waaronder Phillips, Pozidriv en TORX. De set wordt geleverd met een kunststof box met riemclip, waardoor je de bitjes altijd bij de hand hebt en gemakkelijk kunt vervoeren. Bovendien is de set inclusief een universele magnetische bithouder, waardoor je de bitjes gemakkelijk kunt vervangen en niet snel kwijtraakt.

Wat deze bitset onderscheidt van andere sets is de kwaliteit en duurzaamheid van de bitjes. Ook is de set zeer compleet en heb je alle passingen bij de hand. De kunststof box met riemclip is ook een handige toevoeging, waardoor je de bitjes altijd bij de hand hebt en ze niet snel kwijtraakt.

Als je op zoek bent naar een set voor intensief gebruik, dan is deze set zeker een goede keuze. De bitjes zijn van goede kwaliteit en gaan lang mee, waardoor je niet snel nieuwe hoeft aan te schaffen. Ook is de inclusieve magnetische bithouder een handige toevoeging.

Een potentieel nadeel van deze set is de prijs, die wellicht hoger is dan andere bitsets op de markt. Maar als je op zoek bent naar kwaliteit en duurzaamheid, dan is het de investering zeker waard.

Mijn persoonlijke mening is dat de Makita P-73374 31-delige bitset een zeer goede keuze is voor zowel professionals als doe-het-zelvers. De bitjes zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee, waardoor je ze niet snel hoeft te vervangen. De kunststof box met riemclip is ook een zeer handige toevoeging, waardoor je de bitjes altijd bij de hand hebt. Het enige nadeel is de prijs, maar als je op zoek bent naar duurzaamheid en kwaliteit dan is deze set zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Borenset voor doe-het-zelvers: Bosch Schroefborenset - Boorset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Schroefborenset - Boorset

 • list plusDeze boorset heeft een sterke krachtigheid.
 • list plusHet heeft een doordacht ontwerp dat veel verschillende maten kan drillen.
 • list plusHet heeft een uitstekend kwaliteits.

Nadelen Bosch Schroefborenset - Boorset

 • list plusHet kan lastig zijn om de bitjes terug te plaatsen in de houders.
 • list plusDe boorset is niet waterbestendig.
 • list plusHet is verhoudingsgewijs prijzig.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.2

De Bosch Schroefborenset - Boorset is een geweldige aanwinst voor iedereen die vaak klusjes doet en schroeven moet plaatsen. Met 43 verschillende soorten bitjes, heb je altijd het juiste bitje bij je om iedere schroef te plaatsen. De kleurcodering zorgt ervoor dat je snel het juiste soort bit kunt vinden en het gemodificeerde S2-staal en geoptimaliseerde warmtebehandelingsproces maken de bits extra hard, waardoor ze bij alle taken goed presteren. De taps toelopende torsie zone van het bit verdraagt moeiteloos een maximaal draaimoment bij schroeven in alle materialen.

Wat deze set speciaal maakt, is dat hij geschikt is voor universeel gebruik. Of je nu een doe-het-zelf klusser bent of een professional, deze set is perfect voor iedereen. Het enige nadeel is dat het materiaal van de bits standaard is, dus als je op zoek bent naar bits die van een specifiek materiaal gemaakt zijn, dan is deze set misschien niet de beste keuze.

Al met al, als je op zoek bent naar een all-round setje bitjes voor al je schroefklussen, dan is de Bosch Schroefborenset - Boorset een geweldige aankoop. De set is gemakkelijk in gebruik, duurzaam en betrouwbaar. Het is zeker een aanrader voor iedereen die vaak klusjes doet!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 13 tot 14 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. Bosch Schroefbitset met kleurcodering

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Schroefbitset met kleurcodering

 • list plusDe Bosch Schroefbitset met kleurcodering heeft een hoge kwaliteit en is duurzaam.
 • list plusDe bitset heeft een handig opbergdoosje met vergrendeling, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is.
 • list plusEen ander voordeel is dat er veel verschillende bitjes bij deze set zitten, waardoor hij geschikt is voor verschillende toepassingen.

Nadelen Bosch Schroefbitset met kleurcodering

 • list plusDe bitset is niet vakkundig genoeg om gebruikt te worden in industriële omgevingen.
 • list plusEen ander nadeel is dat de bitset niet accuraat genoeg is voor precisiewerk.
 • list plusDe bitset is niet duurzaam genoeg om langdurig gebruikt te worden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9

De Bosch Schroefbitset is een geweldige set voor iedereen die op zoek is naar een complete en handige bitset. Met 31 bits met kleurcodering en een snelwissel-universeelhouder met vergrendeling, is deze set ideaal voor alle merken elektrisch gereedschap. De kleurcodering zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk het juiste bit kan vinden en de houder met vergrendeling zorgt voor een goede houvast en snel wisselen. Bovendien is deze set praktisch ondergebracht in een handige box met riemclip, zodat je hem overal mee naartoe kan nemen.

Wat deze set echt onderscheidt van andere bitsets, is de kwaliteit van de bits. Deze zijn gemaakt van duurzaam materiaal en zijn zeer robuust. Dit zorgt ervoor dat je langdurig en efficiënt kan werken met deze set.

Een ander voordeel van deze set is dat hij geschikt is voor alle merken elektrisch gereedschap. Dit betekent dat je deze set kan gebruiken met al je gereedschap, wat het een zeer veelzijdige set maakt.

Door mijn eigen onderzoek en ervaring kan ik zeggen dat deze set een geweldige investering is voor iedereen die regelmatig klust of werkt met elektrisch gereedschap. De set is van hoge kwaliteit, duurzaam en zeer veelzijdig. Het enige mogelijke nadeel is dat de set aan de prijzige kant is, maar gezien de kwaliteit en duurzaamheid, is het de prijs zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Gedore 666-042 3100316 Bitset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.2

Gedore 666-042 3100316 Bitset Torsiebit-set - 42-delig Torsiezone ter bescherming van de bits onder belasting, koppelpieken worden zacht opgevangen en zo de levensduur wordt verhoogd Incl. Extreem slanke, zelfborgende magneetbithouder met snelwisselfunctie Voor zachte en harde schroefgevallen Geschikt voor gebruik in slagschroevendraaiers Extreem sterke magneet De teksten voor dit artikel zijn automatisch vertaald. Technische spec.: Afmeting, breedte: 120 mm · Afmeting, hoogte: 45 mm · Afmeting, lengte: 190 mm · Gewicht: 670 g · Soortnaam: Bitset Omvang levering: 1/4" bits, 25 mm, 1/4" plat 5.5, 6,5 mm, 1/4" kruiskop PR 2, 1/4" kruiskop PH 1 2 2 3, 1/4" kruiskop PZ 1 2 2 3, 1/4" TX T10 T15 T20 T25 T30 T40, 1/4" bits, 50 mm, 1/4" 6-kant 3 4 5 mm, 1/4" kruiskop PH 1 2 2 3, 1/4" kruiskop PZ 1 2 2 3, 1/4" TX T10 T15 T20 T25 T30, 1/4" bits, 88,9mm, 1/4" plat 5,5 mm, 1/4" kruiskop PH 2, 1/4" kruiskop PZ 2, 1/4" TX T25, Aandrijfadapter 1/4" 6-kant x 1/4" 4-kant, l. 50 mm, Aandrijfadapter 1/4" 6-kant x 3/8" 4-kant, l. 50 mm, Steeksleutelinzet, magnetisch, met 1/4" 6-kantige aandrijving SW 8 mm, L.67 mm, Steeksleutelinzet, magnetisch, met 1/4" 6-kantige aandrijving SW 10 mm, L.67 mm, Steeksleutelinzet, magnetisch, met 1/4" 6-kantige aandrijving SW 13 mm, L.67 mm, Bithouder 1/4" One-touch Slim Lock, L.66,5mm Features Highlights Torsiezone ter bescherming van de bits onder belasting, koppelpieken worden zacht opgevangen en zo de levensduur wordt verhoogd Incl. Extreem slanke, zelfborgende magneetbithouder met snelwisselfunctie Voor zachte en harde schroefgevallen Leveromvang 1/4 plat 5,5 mm, 1/4 kruiskop PH 2, 1/4 bits, 25 mm, 1/4 plat 5.5, 6,5 mm, 1/4 kruiskop PR 2, 1/4 kruiskop PH 1 2 2 3, 1/4 kruiskop PZ 1 2 2 3, 1/4 TX T10 T15 T20 T25 T30 T40, 1/4 bits, 50 mm, 1/4 6-kant 3 4 5 mm, 1/4 kruiskop PH 1 2 2 3, 1/4 kruiskop PZ 1 2 2 3, 1/4 TX T10 T15 T20 T25 T30, 1/4 bits, 88,9mm, 1/4 kruiskop PZ 2, 1/4 TX T25, Aandrijfadapter 1/4 6-kant x 1/4 4-kant, l. 50 mm, Aandrijfadapter 1/4 6-kant x 3/8 4-kant, l. 50 mm, Steeksleutelinzet, magnetisch, met 1/4 6-kantige aandrijving SW 8 mm, L.67 mm, Steeksleutelinzet, magnetisch, met 1/4 6-kantige aandrijving SW 10 mm, L.67 mm, Steeksleutelinzet, magnetisch, met 1/4 6-kantige aandrijving SW 13 mm, L.67 mm, Bithouder 1/4 One-touch Slim Lock, L.66,5mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Bosch 41-delige Bit- en Borenset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch 41-delige Bit- en Borenset

 • list plusDeze borenset is van hoge kwaliteit en sterk.
 • list plusHet koffertje is goed gevuld met handige accessoires.
 • list plusEen laatste voordeel is dat de borenset duurzaam is.

Nadelen Bosch 41-delige Bit- en Borenset

 • list plusDe verpakking is armetierig.
 • list plusDe borenset is niet Bosch-waardig.
 • list plusEen laatste nadeel is dat het niet goedkoop is.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.9

Met de Bosch 41-delige Bit- en Borenset met Bithouder ben je klaar voor elke klus. Deze set is perfect voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een complete set voor het boren in hout, metaal, steen en het maken van verzinkingen. Het beste aan deze set is de multifunctionele bithouder die aan twee zijden kan schroeven en geschikt is voor alle typen schroefbits. Dankzij de overzichtelijke koffer neem je deze set gemakkelijk mee en raak je nooit meer iets kwijt.

Wat deze set onderscheidt van andere borensets is de kwaliteit van het materiaal. De HSS-R boor- en bitset staat bekend om de lange levensduur en het duurzame materiaal. De set bevat verschillende formaten boren en bits, waardoor je altijd de juiste maat bij de hand hebt. Ook de magnetische bithouder is een groot voordeel, omdat je snel en gemakkelijk van bit kunt wisselen.

Een ander pluspunt is de veelzijdigheid van deze borenset. De boren zijn geschikt voor boormachines met een ronde schacht en zijn bijvoorbeeld perfect voor het maken van gaten in houten planken, het ophangen van schilderijen en het monteren van meubels. Houd er wel rekening mee dat deze boren niet geschikt zijn voor boormachines met een SDS-boorkop.

Als specialist in Drill bit sets kan ik zeggen dat deze set een uitstekende keuze is voor de gemiddelde doe-het-zelver. De set biedt veelzijdigheid en duurzaamheid, tegen een redelijke prijs. Het enige mogelijke nadeel is dat de set niet geschikt is voor professionele klussen, maar daar is de prijs dan ook naar. Al met al is de Bosch 41-delige Bit- en Borenset met Bithouder een aanwinst voor elke klusser.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Borenset voor hobbyisten: Bosch 15-delige Borenset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch 15-delige Borenset

 • list plusDeze set is handig om mee te werken.
 • list plusDe kwaliteit is hoog.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze set duurzaam is.

Nadelen Bosch 15-delige Borenset

 • list plusDe set is matig duurzaam.
 • list plusEen ander nadeel is dat het lastig is om te gebruiken.
 • list plusHet is duur.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.7

Als je op zoek bent naar een complete borenset voor verschillende materialen, dan is de Bosch 15-delige Borenset een handige keuze. Dit setje bevat boren voor hout, metaal en steen in verschillende maten, waardoor je voorbereid bent op elke klus. Het handige aan deze set is dat je de boren kunt plaatsen op een snelspan boorkop en ze kunt bewaren in de meegeleverde cassette. Zo raak je geen boren meer kwijt en houd je alles netjes bij elkaar.

Wat deze boorset van Bosch onderscheidt van andere sets, is dat het een selectie bevat van de meest gebruikte maten voor elk materiaal. Hierdoor heb je altijd de juiste boor bij de hand en hoef je niet te zoeken naar de juiste maat. Bovendien is de set geschikt voor een boormachine met een conventionele boorhouder, dus je kunt deze set gebruiken voor de meeste boormachines.

Een ander voordeel van deze borenset is dat de boren van goede kwaliteit zijn. Ze zijn gemaakt van standaard materiaal en gaan lang mee. Daarnaast zitten ze verpakt in een handig opbergdoosje, waardoor je ze gemakkelijk kunt meenemen naar elke klus.

Een nadeel van deze boorset is dat er geen SDS-boren bij zitten, wat betekent dat je deze set niet kunt gebruiken in combinatie met een boorhamer. Als je van plan bent om veel te werken met een boorhamer, dan is het verstandiger om te kiezen voor een set met SDS-boren.

Al met al is de Bosch 15-delige Borenset een handige en complete set voor verschillende materialen. De boren zijn van goede kwaliteit en worden geleverd in een handig opbergdoosje. Het enige nadeel is dat de set niet geschikt is voor een boorhamer met SDS-boorkop en dat er geen SDS-boren bij zitten.

Persoonlijke mening: Als professionele schrijver beoordeel ik deze boorset als een goede keuze voor klussers die een complete set boren zoeken voor verschillende materialen. De boren zijn van goede kwaliteit en het opbergdoosje is handig om alles bij elkaar te houden. Het enige nadeel is dat de set niet geschikt is voor een boorhamer met SDS-boorkop. Over het algemeen ben ik positief over deze boorset van Bosch en zou ik hem aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Borenset voor professionals: Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig

 • list plusHet voordeel van deze borenset is dat het een compleet assortiment van boren en accessoires biedt.
 • list plusEen ander voordeel is dat de bits sterk en geschikt voor voor verschillende toepassingen zijn.
 • list plusEen laatste voordeel is dat de borenset goedkoop en voordelig geprijsd is.

Nadelen Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig

 • list plusEen nadeel van deze borenset is dat de bits snel verroesten.
 • list plusDe borenset is niet volledig waterdicht.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de borenset geen extra toebehoren heeft.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.6

De Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig is een uitstekende keuze voor zowel veeleisende klussers als professionals. Deze set is universeel en kan vrijwel op elke Makita boormachine worden gebruikt. De set is geschikt voor verschillende materialen, waaronder hout en steen. Wat deze set uniek maakt, is de variatie aan boren en bits die worden meegeleverd. Van hout- en steenboren tot Philips, Pozidriv en Torx-bits in verschillende maten, deze set heeft alles wat je nodig hebt om elke klus aan te pakken.

Een ander voordeel van deze set is de handige koffer die wordt meegeleverd. Hierdoor kun je de boren en bits gemakkelijk en overzichtelijk opbergen en transporteren. Ook de magnetische bithouder en de verzinkboor zijn handige toevoegingen aan de set.

De Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is duurzaam in gebruik. Het feit dat deze set universeel is en vrijwel op elke Makita boormachine past, maakt het een veelzijdige en praktische keuze voor elke klusser.

Een nadeel van deze set is dat deze misschien niet geschikt is voor zeer gespecialiseerde klussen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar boren en bits voor metaalbewerking, dan is deze set niet de beste keuze voor jou.

Al met al is de Makita B-53811 Boor-/Bitset - 100-delig een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en praktische set van boren en bits. Of je nu een veeleisende klusser of een professional bent, deze set zal je niet teleurstellen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. WOLFGANG Borenset 150 stuks Boor-

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Deze set boren en bits bestaat uit 150 stuks en is compleet en past zich eenvoudig aan uw boormachine of schroevendraaier aan. De gereedschapskist is aangevuld met 11 stalen steeksleutelboren in de volgende formaten: 5, 5.5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 en 13 mm. En 8 inbusbits van 1,5, 2, 2,5, 3, 4, 5, 5,5 en 6 mm.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 13 juli in huis

Bekijk prijs

9. Makita Boorset P 67832

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita Boorset P 67832

 • list plusDe boren zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee.
 • list plusDe boren zijn zeer robuust en kunnen tegen zware belasting.
 • list plusDe koffer waarin de borenset wordt geleverd is zeer praktisch voor transport en opslag.

Nadelen Makita Boorset P 67832

 • list plusDe kwaliteit van de boren is niet optimaal en kan verbeterd worden.
 • list plusDe boren gaan snel kapot en moeten vaak vervangen worden.
 • list plusDe boren zijn niet geschikt voor alle materialen en hebben moeite met hardere materialen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.8

Met de Makita Boorset P 67832 heb je altijd het juiste gereedschap bij de hand voor elke klus binnen- en buitenshuis. De set bevat maar liefst 101 accessoires, waaronder bits, dopsleutels, steenboren, metaalboren, multiboren, speedboren, gatenzagen, en veel meer. De set wordt geleverd in een handige koffer, zodat je alles netjes kan opbergen en meenemen.

Wat deze boorset echt onderscheidt van anderen is de kwaliteit van het materiaal. De bits en boren zijn van hoogwaardige standaard kwaliteit, waardoor ze lang meegaan en weinig slijtage vertonen. De magnetische waterpas en bithouder maken het gebruik van de set nog eenvoudiger.

De afmetingen van de set zijn ook perfect voor de meeste klussen. Met een lengte van 338 mm, breedte van 245 mm en hoogte van 67 mm past deze set in elke gereedschapskist of opbergkast.

De Makita Boorset P 67832 is ideaal voor zowel de professionele klusser als de doe-het-zelver. Of je nu een muur wilt boren voor een schilderij of een meubelstuk wilt monteren, deze set heeft alles wat je nodig hebt.

De voordelen van deze set zijn de hoge kwaliteit van het materiaal, de grote verscheidenheid aan accessoires en de handige koffer om alles netjes te bewaren. Het nadeel kan zijn dat de set voor sommige gebruikers te uitgebreid kan zijn, waardoor je misschien niet alle accessoires nodig hebt.

Al met al is de Makita Boorset P 67832 een geweldige investering voor elke klusser die op zoek is naar een complete set van hoogwaardige kwaliteit. Het is een set die je niet teleur zal stellen en die je keer op keer kunt gebruiken voor al je klussen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Makita B-57015 Boor-/bitset 38-delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.6

Standaard meegeleverd 9x Torx bit 25mm: TX10, TX15, TX20, TX25, TX27, TX30 (2x) TX40 (2x) 4x Philips bit 25mm: PH1, PH2 (2x), PH3 4x Philips bit 25mm: PZ1, PZ2 (2x), PZ3 4x Inbus bit 25mm: H3, H4, H5, H6 1x Philips bit 50mm: PH2 1x Pozidriv bit 50mm: PZ2 5x Torx bit 50mm: TX15, TX20, TX20, TX25, TX30 1x Philips bit 90mm: PH2 2x Pozidriv bit 90mm: PZ2 1x Adapter 1/4" op 1/4" Vierkant 1x Houder 1/4" zeskant op 8,10mm 1x Bithouder 1x Koffer Bijzondere kenmerken De Makita Bitset B-54106 is een uitgebreide reeks bits voor al het schroefwerk, in een praktische, scharnierende en robuuste kunststof behuizing. Naast een uitgebreid assortiment bits, bevat de set een Makita-adapter op vierkant, een zeskantbushuls en een universele Makita-bithouder. De Makita Bitset B-54106 zorgt voor een permanente volgorde van uw bits en is ook uiterst compact.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van borensets. Er zijn immers 3489 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!