Wat is de beste Slijpmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 juni, 2024

Het kopen van een goede Slijpmachine is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Slijpmachine van 2024? Na het testen van 2451 Slijpmachines kwam de Bosch Professional GWS 7-125 Haakse als beste getest uit onze Slijpmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Slijpmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Slijpmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Slijpmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Slijpmachines

1Score: 9.7
Bosch Professional GWS 7-125 Haakse
Bosch Professional GWS 7-125 Haakse
Bosch Professional
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
FERM Tafelslijpmachine 250W Stofdichte schakelaar
FERM Tafelslijpmachine 250W Stofdichte schakelaar
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Powerplus POWX1280 Bankslijpmolen - flexibele
Powerplus POWX1280 Bankslijpmolen - flexibele
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Gude Güde GUS 650 Universele
Gude Güde GUS 650 Universele
Gude
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.4
Makita DGA504Z Haakse Slijper 18
Makita DGA504Z Haakse Slijper 18
Makita
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Makita DGA504ZJ (zonder accu)
Makita DGA504ZJ (zonder accu)
Makita
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.8
Bosch Professional GWS 880 +
Bosch Professional GWS 880 +
Bosch Professional
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
VONROC Haakse Slijper 650W Ø125MM
VONROC Haakse Slijper 650W Ø125MM
VONROC
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.2
Bigstren Slijpschijf Slijpschijven 50 stuks
Bigstren Slijpschijf Slijpschijven 50 stuks
Bigstren
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Makita DGA452Z Haakse Slijper 18
Makita DGA452Z Haakse Slijper 18
Makita
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Slijpmachine Koopgids

Ben je op zoek naar een krachtige tool die je helpt om materialen snel en gemakkelijk te slijpen en te polijsten? Dan is de beste slijpmachine de perfecte keuze! Je gebruikt een slijpmachine voor het slijpen van metaal, het schuren van hout, het verwijderen van roest en het polijsten van oppervlakken. Kortom, een slijpmachine is een must-have voor elke serieuze klusser en handige Harry!

Waar gebruik je een slijpmachine voor?

Er zijn veel verschillende slijpmachines, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze gebruiken een schuurmiddel, zoals een slijpsteen of een slijpschijf, om materiaal af te nemen en glad te maken. 

Dit kan handig zijn bij het scherpen van gereedschap zoals beitels, messen en zagen, maar ook bij het verwijderen van roest en corrosie van metalen oppervlakken.

Slijpmachines zijn er in veel verschillende soorten en maten, waaronder haakse slijpmachines en rechte slijpmachines. Elk type slijpmachine is geschikt voor verschillende taken en materialen.

Of je nu een professional bent of gewoon af en toe een klusje doet, een slijpmachine is een onmisbaar gereedschap voor het bewerken van materialen en het creëren van gladde en gepolijste oppervlakken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slijpmachine?

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een slijpmachine. Hier zijn enkele belangrijke dingen om op te letten:

 • Vermogen: zorg ervoor dat de slijpmachine voldoende vermogen heeft om de klus te klaren. Kijk naar het wattage en vermogen van de motor om te zien of het geschikt is voor de klus die je in gedachten hebt.
 • Grootte: overweeg de grootte van de slijpmachine en of het geschikt is voor de klus die je gaat doen. Bedenk ook of het gereedschap gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen is.
 • Type slijpschijf: controleer het type slijpschijf op de slijpmachine en of het geschikt is voor de materialen die je wilt slijpen. Er zijn verschillende soorten slijpschijven beschikbaar, zoals diamantslijpschijven en keramische slijpschijven.
 • Veiligheid: veiligheid is een belangrijke overweging bij het kopen van een slijpmachine. Kijk of de slijpmachine beschikt over veiligheidsvoorzieningen, zoals een beschermkap en een veiligheidsschakelaar.
 • Slijpmachine-accessoires: overweeg of de slijpmachine beschikt over accessoires, zoals een slijpsteen of een slijpschijf. Deze accessoires zijn handig bij het uitvoeren van specifieke taken.
 • Merk en kwaliteit: overweeg het merk en de kwaliteit van de slijpmachine voordat je er een koopt. Zoek naar merken met een goede reputatie en recensies van andere gebruikers.
 • Prijs: overweeg de prijs van de slijpmachine en bedenk van tevoren wat je budget is. Onthoud dat de prijs niet altijd de kwaliteit van de slijpmachine weerspiegelt. Zorg er daarom voor dat je ook de andere factoren in overweging neemt.

Welke soorten slijpmachines zijn er?

Er zijn verschillende soorten slijpmachines beschikbaar, elk geschikt voor specifieke taken en materialen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten slijpmachines:

 • Haakse slijpmachines: dit zijn veelzijdige slijpmachines die je gebruikt voor het slijpen, afsnijden en polijsten van verschillende materialen, zoals metaal en steen. Ze hebben een grote slijpschijf en zijn zeer krachtig.
 • Rechte slijpmachines: dit type slijpmachine is ideaal voor precisiewerk en is geschikt voor het slijpen van kleinere oppervlakken. Rechte slijpmachines zijn vaak kleiner en lichter dan haakse slijpmachines, waardoor ze gemakkelijker te manoeuvreren zijn.
 • Bandslijpmachines: dit zijn slijpmachines met een lange schuurband die je gebruikt voor het slijpen van grote oppervlakken, zoals meubels en houtbewerkingsprojecten.
 • Schijfslijpmachines: deze slijpmachines beschikken over een ronde slijpschijf die je gebruikt voor het slijpen van verschillende materialen, zoals metaal en hout. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogensniveaus.
 • Precisieslijpmachines: dit zijn speciale slijpmachines die je gebruikt voor precisiewerk en fijn slijpen. Ze worden vaak gebruikt in de metaalbewerking of voor het slijpen van gereedschap.
 • Thuisslijpmachines: dit zijn meestal kleinere slijpmachines die geschikt zijn voor gebruik thuis of in de werkplaats. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen en je gebruikt ze voor het slijpen van gereedschap, het polijsten van oppervlakken en andere taken.

Er zijn nog veel meer soorten slijpmachines beschikbaar, maar dit zijn enkele van de meest voorkomende. Het is belangrijk om de juiste slijpmachine te kiezen voor de klus.

Vermogen

Het vermogen van een slijpmachine isbelangrijk om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste slijpmachine voor de klus die je gaat uitvoeren. Het vermogen van een slijpmachine wordt meestal gemeten in watt.

De benodigde vermogensvereisten zijn afhankelijk van het materiaal dat je van plant bent om te slijpen en van de grootte van de slijpschijf die je gebruikt. 

Voor algemeen gebruik en licht slijpwerk, kan een slijpmachine van 250 watt geschikt zijn. Als je van plan bent omzware taken uit te voeren, zoals het slijpen van dikke metalen, dan is er snel een slijpmachine met meer vermogen nodig.

Over het algemeen geldt dat hoe groter de slijpschijf, hoe groter het vermogen van de slijpmachine dient te zijn. Als je bijvoorbeeld een slijpschijf van 230 millimeter diameter wilt gebruiken, is een slijpmachine met minimaal 2000 watt vermogen vereist.

Het is belangrijk om de aanbevolen vermogensvereisten van de fabrikant te controleren, en de juiste slijpmachine te kiezen voor de taak die je uitvoert. Het gebruik van een slijpmachine met onvoldoende vermogen resulteert mogelijk in een slecht slijpresultaat en zelfs in gevaarlijke situaties.

Dikte slijpschijf

De dikte van de slijpschijf die je nodig hebt, hangt af van de slijpmachine die je gebruikt en de taak die je uitvoert. 

Over het algemeen geldt dat hoe dikker de slijpschijf, hoe langer deze meegaat en hoe beter het geschikt is voor grof slijpwerk. Dunne slijpschijven worden daarentegen gebruikt voor precisiewerk en het fijn slijpen van materialen.

Voor haakse slijpmachines is meestal een slijpschijf van 4 tot 5 millimeter dik geschikt voor het slijpen van metaal, terwijl een dunnere schijf van 1 tot 2 millimeter geschikt is voor precisiewerk. Voor rechte slijpmachines gebruik jevaak slijpschijven van 6 tot 8 millimeter dik.

Het is belangrijk om de door de fabrikant aanbevolen dikte van de slijpschijf te controleren, en de juiste schijf te kiezen voor de taak die je gaat uitvoeren. 

Prijs slijpmachine

De prijs van een slijpmachinehangt af van verschillende factoren, zoals de grootte, het type, de kracht en de kwaliteit van de machine. Er zijn slijpmachines verkrijgbaar in een breed scala aan prijzen, vanenkele tientjes tot honderden euro's.

Eeneenvoudige thuis-slijpmachine koop je meestal voor minder dan 50 euro, terwijl een krachtige professionele slijpmachine voor zware taken zoals het slijpen van grote oppervlakken of het bewerken van steen en beton, al snel enkele honderden euro's kost.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs niet altijd de kwaliteit van de slijpmachine weerspiegelt. Het is belangrijk om de kwaliteit van de machine te overwegen en te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Hoe oud mag een slijpschijf zijn?

Er is geen specifieke leeftijdslimiet voor een slijpschijf, maar het is belangrijk om regelmatig de slijpschijven te inspecteren op tekenen van slijtage en scheuren. Als je scheuren of andere schade opmerkt, dien je de slijpschijf onmiddellijk te vervangen.

Bij regelmatig gebruik van een slijpschijf, slijt de schijf na verloop van tijd en wordt hij minder effectief in het slijpen van materialen. Dit leidt mogelijk tot minder nauwkeurig slijpwerk en zelfs gevaarlijke situaties

Om deze reden raad ik je aan om slijpschijvenna ongeveer twee jaar te vervangen, zelfs als er geen zichtbare tekenen van schade zijn.

Het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant van de slijpmachine te raadplegen en regelmatig de slijpschijven te inspecteren op tekenen van schade of slijtage om de veiligheid en effectiviteit van de slijpmachine te waarborgen.

hero illustration

Hoe testen we Slijpmachines?

Om de beste Slijpmachine te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Slijpmachine-test hebben we 2451 Slijpmachines vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Slijpmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Slijpmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Slijpmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte Slijpmachine in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2451 Slijpmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Slijpmachines in een handige lijst

1. Bosch Professional GWS 7-125 Haakse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Professional GWS 7-125 Haakse

 • list plusKrachtig en betrouwbaar met een vermogen van 720 watt
 • list plusKlein handgreepformaat en beste ergonomie voor comfortabel werken
 • list plusCompacte motor met beste verhouding tussen vermogen en grip

Nadelen Bosch Professional GWS 7-125 Haakse

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer zware industriële toepassingen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
9.89
De Bosch Professional GWS 7-125 Haakse Slijper is echt iets voor mij. Als professional zoek ik altijd naar een krachtige en betrouwbare slijpmachine. Met een vermogen van 720 watt en een schijfdiameter van 125 mm is deze slijpmachine perfect voor het doorslijpen van metaal, tegels en bakstenen.

Wat deze haakse slijper echt onderscheidt, is het kleine handgreepformaat. Met een handgreep van slechts 176 mm biedt deze machine de beste ergonomie, zodat ik comfortabel kan werken zonder snel vermoeid te raken. Zelfs op krappe plekken kan ik werken dankzij de platte tandwielkop, zonder in te leveren op bewerkingssnelheid.

De compacte motor van 720 watt zorgt voor de beste verhouding tussen vermogen en grip, zodat ik de machine continu kan gebruiken. Dit is vooral handig voor langdurige klussen waarbij een betrouwbare en krachtige slijpmachine essentieel is.

De Bosch Professional GWS 7-125 Haakse Slijper wordt geleverd met alles wat ik nodig heb: een beschermkap, pensleutel, spanmoer, opnameflens, extra handgreep en handleiding. Zo kan ik direct aan de slag zonder gedoe.

De gebruikersreviews bevestigen dat deze slijpmachine van hoge kwaliteit is. Gebruikers zijn lovend over het gebruiksgemak en de bouwkwaliteit van de machine. Ook de slijpprestaties worden als zeer goed ervaren. De machine is lichtgewicht en heeft een slanke body, wat het prettig maakt om vast te houden tijdens het werken.

Een ander voordeel van deze haakse slijper is de Duitse degelijkheid waar Bosch bekend om staat. Gebruikers benadrukken dit als een belangrijke eigenschap van de machine.

Hoewel er geen nadelen genoemd worden in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat deze haakse slijper mogelijk niet geschikt is voor zeer zware industriële toepassingen. Voor dat soort toepassingen kan een zwaardere slijpmachine meer geschikt zijn.

Al met al is de Bosch Professional GWS 7-125 Haakse Slijper een uitstekende keuze voor professionals zoals ik die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige slijpmachine. Met zijn compacte formaat, ergonomische ontwerp en indrukwekkende prestaties is deze slijpmachine een waardevolle investering voor iedereen die regelmatig slijpwerkzaamheden uitvoert. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. FERM Tafelslijpmachine 250W Stofdichte schakelaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Tafelslijpmachine 250W Stofdichte schakelaar

 • list plusKrachtig vermogen van 250W
 • list plusVeelzijdig, geschikt voor fijn en grof slijpen
 • list plusStofdichte schakelaar voor veiligheid en lange levensduur

Nadelen FERM Tafelslijpmachine 250W Stofdichte schakelaar

 • list plusGewicht van 7,7 kg kan de draagbaarheid beperken

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.46
Gebruiksgemak
9.31
Ik ben trots om de veelzijdige FERM Tafelslijpmachine 250W te introduceren, een krachtige tool voor zowel fijn als grof slijpen. Met een vermogen van 250W en een toerental van 2950/min is deze machine perfect voor allerlei schuurklussen. Met twee slijpschijven kun je moeiteloos verschillende materialen slijpen, van messen tot staal.

De stofdichte schakelaar zorgt voor een veilige en duurzame werking, terwijl je de machine eenvoudig op een werktafel kunt monteren voor stationair gebruik. Met slijpstenen van 150 x 20 mm en 150 x 40 mm biedt deze machine voldoende ruimte om verschillende materialen te bewerken. En met twee vonkenvangers, leunspanen en een veiligheidsbril inbegrepen, kun je direct veilig aan de slag.

FERM staat bekend om zijn hoogwaardige gereedschappen en accessoires, en deze tafelslijpmachine is daar geen uitzondering op. Met zijn vermogen, veelzijdigheid en veiligheid is deze machine een essentiële toevoeging aan elke werkplaats. Het enige nadeel kan het gewicht van 7,7 kg zijn, maar voor stationair gebruik is dit juist een voordeel vanwege de stevige constructie.

Kortom, de FERM Tafelslijpmachine 250W biedt indrukwekkende prestaties en functionaliteiten die het een uitstekende keuze maken voor zowel professioneel als thuisgebruik. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Powerplus POWX1280 Bankslijpmolen - flexibele

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX1280 Bankslijpmolen - flexibele

 • list plusVeelzijdigheid voor diverse slijp- en polijstklussen
 • list plusVeiligheid door soft start motor en verstelbare beschermkappen
 • list plusCompact formaat, neemt weinig ruimte in op de werkbank

Nadelen Powerplus POWX1280 Bankslijpmolen - flexibele

 • list plusAanbevolen om altijd met een veiligheidsbril te werken

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.71
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
9.43
Ik ben de Powerplus POWX1280 Bankslijpmolen, een veelzijdige tafelslijpmachine met een slijp- en polijstschijf, samen met een flexibele as en maar liefst 103 accessoires. Mijn flexibele as is perfect voor gedetailleerd werk, terwijl mijn verstelbare werkstuksteunen zorgen voor precisie en gemak. Met een vermogen van 120 W en een maximale rotatiesnelheid van 11.500 min-1, ben ik geschikt voor verschillende materialen zoals metaal, hout en plastic.

Mijn soft start motor zorgt voor een geleidelijke opbouw van snelheid, terwijl mijn 2 in hoogte verstelbare beschermkappen zorgen voor veiligheid en goed zicht op het werkstuk. Met afmetingen van slechts 250 x 130 x 190 mm, neem ik niet te veel ruimte in beslag op jouw werkbank. Mijn uitgebreide accessoirepakket, inclusief snijschijven, schuurbanden, polijstschijven, slijpstenen, frezen en draadborstels, maakt mij een complete oplossing voor verschillende slijp- en polijstklussen.

Of je nu een beginner bent of een ervaren gebruiker, mijn veelzijdigheid, gebruiksgemak en uitgebreide accessoirepakket maken mij een waardevolle aanwinst voor elke werkplaats. Vergeet niet om altijd een veiligheidsbril te dragen tijdens het werken met mij, zelfs met mijn beschermingskappen. Ik ben er om jou te helpen met al jouw slijp- en polijstbehoeften! 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Gude Güde GUS 650 Universele

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gude Güde GUS 650 Universele

 • list plusVeelzijdig: kan verschillende slijpwerkzaamheden aan, inclusief messen, scharen, snoeischaren, schoppen, grasmaaier messen, bijlen, schroevendraaiers, spatels, schaafbeitels en beitels.
 • list plusGeïntegreerd precisie-boor slijpapparaat: kan spiraalboren slijpen tussen 3-10 mm, waardoor de levensduur van de boren wordt verlengd.
 • list plusKrachtige motor: heeft een vermogen van 65 W en een lange levensduur, waardoor het efficiënt en snel kan werken.

Nadelen Gude Güde GUS 650 Universele

 • list plusMoeilijk om beitels stabiel te houden bij het slijpen.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.87
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
9.27
Ik heb de Güde GUS 650 Universele Slijpmachine uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat het een geweldige tool is voor al je slijpwerkzaamheden. Of je nu messen, scharen, snoeischaren, schoppen, grasmaaier messen, bijlen, schroevendraaiers, spatels, schaafbeitels, beitels en meer wilt slijpen, deze machine kan het allemaal aan.

Een van de beste functies van deze slijpmachine is het geïntegreerde precisie-boorslijpapparaat. Hiermee kun je spiraalboren slijpen tussen de 3-10 mm, waardoor de levensduur van je boren wordt verlengd. De speciale gediamanteerde slijpsteen van 48 mm zorgt voor een schoon en schurend patroon, en met een rotatiesnelheid van 6700 min-1 is het de perfecte balans tussen materiaalafname en het voorkomen van gloeien van het werkstuk.

Met zijn krachtige 65 W motor is deze slijpmachine duurzaam en betrouwbaar. Het is een krachtpatser die snel en efficiënt zijn werk kan doen.

De meningen van gebruikers over de Güde GUS 650 Universele Slijpmachine verschillen. Sommige gebruikers zijn zeer tevreden en vinden dat het apparaat perfect werkt. Ze hebben scherpe scharen voor hun knipwerk en zijn blij met de prestaties van de slijpmachine. Anderen merken echter op dat het moeilijk is om beitels stabiel te houden tijdens het slijpen. Ze overwegen een gewone slijpmolen te kopen voor hun beitels en de Güde GUS 650 alleen voor messen te gebruiken.

Al met al is de Güde GUS 650 Universele Slijpmachine een handig gereedschap voor verschillende slijpwerkzaamheden. Met zijn krachtige motor, geïntegreerde precisie-boorslijpapparaat en speciale gediamanteerde slijpsteen is het een goede keuze. Het is echter belangrijk om te weten dat het misschien moeilijk kan zijn om beitels stabiel te houden tijdens het slijpen. Als je op zoek bent naar een veelzijdige slijpmachine voor verschillende toepassingen, dan is de Güde GUS 650 een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Makita DGA504Z Haakse Slijper 18

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DGA504Z Haakse Slijper 18

 • list plusKrachtige en veelzijdige slijpmachine
 • list plusBL-motor zorgt voor bijna gelijke prestatie als een gesnoerd model
 • list plusLichtgewicht en ergonomisch ontwerp voor comfort en controle

Nadelen Makita DGA504Z Haakse Slijper 18

 • list plusWordt geleverd zonder accu en oplader

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.25
Functionaliteit
8.72
Gebruiksgemak
8.32
De Makita DGA504Z Haakse Slijper is mijn ultieme keuze als je op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige slijpmachine. Ik wil je er wel bij vertellen dat dit product wordt geleverd zonder accu en oplader, dus die moet je apart aanschaffen. Maar geen stress, want deze slijper maakt deel uit van een accu-platform waarbij één accu op alle apparaten van hetzelfde platform past. Super handig toch?

Een van de beste eigenschappen van deze haakse slijper is de BL-motor. Dit is een energiezuinige koolborstelloze motor die ervoor zorgt dat je harder en langer kunt werken. Het is bijna net zo krachtig als een slijper met snoer. En weet je wat nog beter is? De machine past automatisch zijn toerental aan bij zware belasting, zodat je altijd genoeg kracht hebt.

De DGA504Z is niet alleen krachtig, maar ook licht van gewicht. Met een diameter van 125 mm is hij perfect voor allerlei slijpklussen. En je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid, want de slijper heeft een soft start en heropstartbeveiliging. Dat betekent dat je hem veilig en gemakkelijk kunt gebruiken. Bovendien is hij goed beschermd tegen stof en vocht dankzij het unieke ontwerp van de behuizing.

Deze haakse slijper is echt ontworpen met jouw comfort en controle in gedachten. Hij heeft een smalle en ergonomische handgreep, zodat je een goede grip hebt en optimaal kunt sturen tijdens het slijpen. En het beste van alles? De machine heeft een automatische snelheidscontrole, waardoor je altijd efficiënt kunt werken.

Als je de DGA504Z koopt, krijg je ook een aantal handige accessoires erbij. Denk aan een handvat, afbraamschijf, nokkensleutel en boven- en onderflens. En laten we niet vergeten dat hij ook een acculading indicator en asblokkering heeft. Handig toch?

Deze haakse slijper heeft echt goede beoordelingen gekregen van andere gebruikers. Ze zijn allemaal erg tevreden over de duurzaamheid en hoge kwaliteit van het product. En ze vinden het vooral handig dat hij draadloos is en gemakkelijk te gebruiken. Sommige mensen zeggen zelfs dat hij een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Dat is altijd mooi meegenomen, toch?

Maar ik moet wel eerlijk zijn en je vertellen dat de DGA504Z geen accu en oplader heeft inbegrepen. Dus als je die nog niet hebt, moet je die apart aanschaffen. Maar geloof me, het is de moeite waard.

Kortom, de Makita DGA504Z Haakse Slijper is echt een betrouwbare en krachtige slijpmachine met veel handige functies. Het is perfect voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Ja, het heeft een paar kleine beperkingen, zoals het ontbreken van een accu en oplader, maar over het algemeen biedt het zoveel voordelen en presteert het geweldig. Ik kan het echt aanbevelen. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Makita DGA504ZJ (zonder accu)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DGA504ZJ (zonder accu)

 • list plusWerkt op accu, waardoor het mogelijk is om op plekken zonder stroomvoorziening te werken
 • list plusCompact formaat, maar werkt net zo efficiënt als bedrade varianten
 • list plusAutomatische snelheidscontrole voor precieze krachttoepassing, zelfs bij zware belasting

Nadelen Makita DGA504ZJ (zonder accu)

 • list plusGeen gratis slijpschijven meegeleverd, ondanks vermelding in productspecificaties en afbeeldingen

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.83
Functionaliteit
7.87
Gebruiksgemak
8.73
Ik ben dol op de Makita DGA504ZJ! Deze haakse slijper is echt geweldig. Het beste van alles is dat je geen stopcontact nodig hebt, omdat hij op een accu werkt. Dat betekent dat ik overal kan werken, zelfs op plekken zonder stroomvoorziening. En ondanks zijn compacte formaat doet deze slijper niet onder voor zijn bedrade broertjes. Hij is net zo efficiënt en krachtig.

Wat ik vooral fijn vind aan deze slijptol is de automatische snelheidscontrole. Daarmee kan ik elke klus met precies genoeg kracht uitvoeren. Zelfs bij het zwaardere werk, zoals het slijpen van steen, blijft de slijper op een constant toerental draaien. Dat is echt top!

Veiligheid staat natuurlijk voorop, en daarom heeft de DGA504ZJ allerlei handige beveiligingsfuncties. Hij heeft een heropstart- en overbelastingsbeveiliging, zodat ik me geen zorgen hoef te maken als er iets misgaat. En als de slijpschijf vastloopt, schakelt hij automatisch uit. Dat is wel zo veilig.

Wat deze slijper echt onderscheidt van andere modellen is de koolborstelloze motor met elektronische sturing. Dat betekent dat hij bijna net zo goed presteert als een slijper met snoer. En als het echt zwaar wordt, past hij automatisch zijn toerental aan om genoeg kracht te behouden. Superhandig!

De DGA504ZJ heeft een diameter van 125 mm en draait op een toerental van 8500 min-1. Hij heeft een M14 aansluiting/opname en een softgrip handgreep voor perfecte controle. Het geluidsniveau is 79 dB(A) en de vibratie tijdens het vlakslijpen is 6,5 m/s². Dat is best oké, toch?

De gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met deze Makita slijper. Hij ligt lekker in de hand en werkt superkrachtig. Het enige minpuntje dat ik heb gehoord, is dat er geen gratis slijpschijven worden meegeleverd, terwijl dat wel werd beloofd. Dat is wel een beetje jammer, hoor.

Maar al met al is de Makita DGA504ZJ echt een topper. Hij presteert goed en is van hoge kwaliteit. Perfect voor intensief gebruik. En het beste is nog dat de accu's uitwisselbaar zijn met ander Makita gereedschap. Hij wordt geleverd in een stevige opberghoes, dus je kunt hem overal mee naartoe nemen. Makita staat bekend om zijn topkwaliteit en goede service. Het enige nadeel is dat je geen gratis slijpschijven krijgt. Maar dat mag de pret niet drukken! 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Bosch Professional GWS 880 +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Professional GWS 880 +

 • list plusDuurzaam en van hoge kwaliteit
 • list plusLigt fijn in de hand en is licht van gewicht
 • list plusGemakkelijk op te bergen in de meegeleverde koffer

Nadelen Bosch Professional GWS 880 +

 • list plusGeen softstart-functie
 • list plusBeschermkap niet zonder gereedschap te verstellen

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.23
Functionaliteit
8.14
Gebruiksgemak
7.31
Ik heb de Bosch Professional GWS 880, een haakse slijper die wordt geleverd met 2 slijpschijven, zodat ik meteen aan de slag kan. Deze slijptol heeft een vermogen van 880 watt, wat echt een verbetering is in zijn klasse. Het beste is dat hij lekker compact is, waardoor ik zelfs in lastige hoeken gemakkelijk kan werken. En weet je wat? De zijhandgreep kan ik zonder gereedschap aanpassen, afhankelijk van waar ik aan het slijpen ben.

Wat ik echt top vind aan de Bosch GWS 880 zijn de speciaal ontwikkelde ventilatiesleuven. Hierdoor komt er geen stof in de motor terecht, waardoor hij langer meegaat, zelfs als ik hem intensief gebruik. En na het klussen kan ik de slijptol en schijven netjes opbergen in de meegeleverde koffer, zodat alles klaar is voor de volgende klus.

Deze haakse slijper is superefficiënt dankzij de krachtige motor en ik heb volledige controle over de machine vanwege de slanke greep en het ergonomische ontwerp. Met een schijfdiameter van 125 mm en een gewicht van 1,9 kg is de GWS 880 handig en makkelijk te hanteren. En weet je wat nog beter is? Er zitten ook 2 diamantslijpschijven bij als extra accessoires.

De reviews van andere gebruikers zijn ook positief. Ze vinden de Bosch GWS 880 duurzaam en van hoge kwaliteit. Hij ligt lekker in de hand en is lichtgewicht, zodat je hem met één hand kunt gebruiken. De bijgeleverde koffer en schijven worden ook gewaardeerd. Maar sommige mensen missen wel een softstart-functie en vinden het vervelend dat de beschermkap niet zonder gereedschap verstelbaar is. Gelukkig vinden de meeste mensen de aan/uit-knop wel fijn in gebruik.

Al met al vind ik de Bosch Professional GWS 880 een geweldige haakse slijper met verbeterd vermogen en goede machinecontrole. Hij is duurzaam en handig in gebruik, en je kunt alles netjes opbergen in de koffer. Ondanks een paar kleine minpuntjes wegen de sterke punten van dit product zwaarder. Dus als je een betrouwbare haakse slijper zoekt, is de Bosch GWS 880 zeker de moeite waard om te overwegen. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. VONROC Haakse Slijper 650W Ø125MM

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Haakse Slijper 650W Ø125MM

 • list plusLage prijs
 • list plusCompact en lichtgewicht
 • list plusGeschikt voor diverse klussen

Nadelen VONROC Haakse Slijper 650W Ø125MM

 • list plusLosmaken vonkenkap met schroef kan vervelend zijn

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.75
Functionaliteit
8.03
Gebruiksgemak
7.07
De VONROC Haakse Slijper, dat ben ik! Ik ben een compacte en lichtgewicht slijpmachine die perfect is voor eenvoudige slijpklussen. Met mijn krachtige 650 Watt motor en een schijfdiameter van 125mm kan ik moeilijk te bereiken plekken gemakkelijk slijpen. En het beste van alles? Zowel links- als rechtshandigen kunnen met mij werken dankzij mijn verstelbare zijhandgreep die op 2 posities te monteren is.

Een van mijn grootste voordelen is mijn lage prijs. Ik ben een mooi instapmodel zonder poespas. Daarnaast ben ik compact en lichtgewicht, waardoor ik gemakkelijk te hanteren ben. Ik ben perfect voor allerlei slijpklussen en hobby metaalbewerking. Ik ben zelfs voorzien van een handige asblokkering, zodat je snel en eenvoudig slijpschijven kunt verwisselen met behulp van mijn bijgeleverde spansleutel.

Met mij kun je allerlei klussen aan, zoals het afbramen van lasnaden, roest verwijderen, leidingen doorslijpen, metaal doorslijpen, steen en beton doorslijpen met een diamant doorslijpschijf, metaal afbramen, metaal schuren met een lamellenschijf en gaas doorslijpen.

Ik word geleverd met een M14 spindel, zodat slijpschijven met een diameter van 125mm vrijwel altijd op mij passen. Het is wel belangrijk om voor de juiste toepassing de juiste schijf te kiezen, zoals een diamantschijf voor het doorslijpen van stenen of tegels, een lamellenschijf voor het afschuren van diverse materialen en het afbramen van lasnaden, en een doorslijpschijf voor het doorslijpen van metaal.

Ik kom met 2 jaar garantie en in mijn verpakking vind je mijzelf, een zijhandgreep voor optimaal gebruikersgemak, een spansleutel om slijpschijven gemakkelijk te kunnen verwisselen, en een handige VONROC Toolbag.

Ik heb over het algemeen positieve reviews gekregen van mijn gebruikers. Ze zijn tevreden met mijn prijs-kwaliteitverhouding en afwerking. Sommige gebruikers vonden het vervelend dat de vonkenkap losgemaakt moet worden met een schroef bij het slijpen onder bepaalde hoeken. Maar over het algemeen waarderen mijn gebruikers mijn handigheid in gebruik en scherpe prijs.

Een van mijn gebruikers merkte op dat ik precies doe wat ik moet doen. Hoewel hij normaal gesproken gereedschap van een A-merk koopt, was hij aangenaam verrast door mijn kwaliteit als een gunstig geprijsde Vonroc slijpmachine. Hij waardeerde ook het feit dat ik geleverd wordt in een milieuvriendelijke verpakking zonder plastic en dat er een donatie wordt gedaan aan TheOceanCleanUp als je je als klant aanmeldt.

Dus al met al ben ik, de VONROC Haakse Slijper, een goede keuze voor eenvoudige slijpklussen en hobby metaalbewerking. Ik ben compact, lichtgewicht, betaalbaar en van goede kwaliteit. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, zoals het losmaken van de vonkenkap met een schroef, bied ik over het algemeen goede prestaties en waar voor je geld.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Bigstren Slijpschijf Slijpschijven 50 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bigstren Slijpschijf Slijpschijven 50 stuks

 • list plusUitstekende prestaties bij het snijden van metaal en staal
 • list plusCompatibel met de meeste gangbare slijpmachines
 • list plusLichtgewicht en comfortabel in gebruik

Nadelen Bigstren Slijpschijf Slijpschijven 50 stuks

 • list plusSlijten snel en moeten regelmatig worden gewisseld

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.88
Functionaliteit
7.44
Gebruiksgemak
7.34
Recensie: Slijpschijf - Slijpschijven - 50 stuks - 125mm x 1mm - Geschikt voor Metaal/staal - Doorslijpschijf - Bigstren

Ik moet zeggen, deze set van 50 doorslijpschijven is echt onmisbaar voor het efficiënt snijden van verschillende soorten metaal en staal. Met een doorsnee van 125 mm en een dikte van 1,0 mm leveren deze schijven echt top prestaties. En met een maximum toerental van 12.200 rpm kun je ze gebruiken in krachtige snijgereedschappen.

Wat ik echt handig vind, is dat deze doorslijpschijven een universele houder hebben met een diameter van 22,23 mm. Dat betekent dat ze op de meeste gangbare slijpmachines passen. Of je nu een professionele metaalbewerker bent of gewoon graag klust in je eigen huis, dat is echt super handig. En door de platte vorm van de schijven kun je heel nauwkeurig en strak snijden.

Wat ook fijn is, is dat deze slijpschijven maar 30 g per stuk wegen. Dat betekent dat je ze comfortabel en moeiteloos kunt gebruiken, zelfs als je langere tijd bezig bent. En met 50 stuks in de set heb je altijd genoeg voorraad voor al je projecten. Zo kom je nooit zonder slijpschijven te zitten.

Ik moet wel zeggen dat sommige gebruikers hebben opgemerkt dat deze slijpschijven snel slijten. Dat kan wel een nadeel zijn, vooral omdat je ze regelmatig moet vervangen. Maar gelukkig zit er in deze set van 50 stuks altijd wel een nieuwe schijf die je kunt gebruiken.

Als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding, dan zijn deze slijpschijven echt een goede keuze. Ze zijn duurzaam, betrouwbaar en leveren superieure snijprestaties, en dat allemaal voor een redelijke prijs. Of je nu een professional bent of gewoon klust in en rondom je huis, deze slijpschijven zullen je zeker niet teleurstellen.

Al met al is de Slijpschijf - Slijpschijven - 50 stuks - 125mm x 1mm - Geschikt voor Metaal/staal - Doorslijpschijf - Bigstren een betrouwbare keuze als je metaal en staal wilt snijden. Hij levert de prestaties, compatibiliteit en duurzaamheid die je nodig hebt voor verschillende klussen. En hoewel ze snel kunnen slijten, is de set van 50 stuks echt handig, zodat je altijd een reserve slijpschijf bij de hand hebt. Kortom, een goede investering voor iedereen die regelmatig met metaal werkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Makita DGA452Z Haakse Slijper 18

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DGA452Z Haakse Slijper 18

 • list plusKrachtige prestaties, zelfs op accu.
 • list plusHandig in gebruik, zelfs voor langere periodes.
 • list plusOnderdeel van het uitwisselbare Makita accu platform.

Nadelen Makita DGA452Z Haakse Slijper 18

 • list plusWordt geleverd zonder accu en oplader.
 • list plusKan zwaar zijn bij langdurig gebruik.
 • list plusBeperkingen door accu-afhankelijkheid.

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.67
Functionaliteit
6.81
Gebruiksgemak
7.6
De Makita DGA452Z Haakse Slijper 18 is echt een geweldige toevoeging aan mijn gereedschapscollectie. Deze haakse slijpmachine is perfect voor het slijpen van stenen, voegen, tegels of stalen buizen. Of ik nu tegels op maat wil maken voor mijn terras of laswerk wil afwerken, deze slijpmachine komt altijd van pas.

Een van de beste eigenschappen van de Makita DGA452Z is de duurzame constructie die bestand is tegen overbelasting. Dit betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken, zelfs niet bij zware en veeleisende klussen. Bovendien heeft deze slijpmachine een soft-grip handvat, wat zorgt voor optimaal gebruiksgemak en comfort tijdens het werken.

Wat deze haakse slijper echt onderscheidt van eerdere modellen is het feit dat het een accu-aangedreven apparaat is. Geen gedoe meer met snoeren en altijd kunnen werken, zelfs op plaatsen waar geen stopcontact in de buurt is. De slijpmachine wordt geleverd zonder accu en oplader, maar maakt deel uit van een accu-platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van dat platform.

De technische specificaties van de Makita DGA452Z zijn indrukwekkend. Met een nominale accuspanning van 18V en een batterijcapaciteit van 4,0 Ah, kan ik rekenen op voldoende vermogen en een lange gebruiksduur. Het toerental van de slijpmachine is maximaal 10.000 t.p.m., wat zorgt voor snelle en efficiënte resultaten.

De gebruikersreviews van de Makita DGA452Z zijn heel positief. Gebruikers zijn onder de indruk van de kracht en prestaties van deze accu haakse slijper. Het apparaat wordt ook geprezen om zijn gebruiksgemak en bouwkwaliteit. Een gebruiker merkte op dat hij geen krachtverlies ervaart, ondanks het feit dat het een accu-aangedreven apparaat is. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van concurrenten op de markt.

Een mogelijke beperking van de Makita DGA452Z is het feit dat deze zonder accu en oplader wordt geleverd. Dit betekent dat je deze apart moet aanschaffen, wat extra kosten met zich meebrengt. Maar als je al een accu en oplader hebt van hetzelfde accu-platform, kun je die gewoon gebruiken.

Al met al is de Makita DGA452Z Haakse Slijper 18 een uitstekende keuze, zowel voor professioneel gebruik als voor klussen in en rondom het huis. Met zijn krachtige prestaties, duurzame constructie en accu-aangedreven gemak, biedt deze slijpmachine alles wat je nodig hebt. Of je nu een professional bent die dagelijks met slijpmachines werkt, of een doe-het-zelver die af en toe een klus uitvoert, de Makita DGA452Z zal je niet teleurstellen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Slijpmachines. Er zijn namelijk 2451 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!