Bestenu

Wat is de beste tafelslijpmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het kopen van een goede tafelslijpmachine is een lastige opdracht. Wat is de beste tafelslijpmachine van 2023? Na het analyseren van 106 tafelslijpmachines kwam de FERM Tafelslijpmachine 250W stofdichte schakelaar, als beste uit onze tafelslijpmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de tafelslijpmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 tafelslijpmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige tafelslijpmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste tafelslijpmachines

1Score: 10
FERM Tafelslijpmachine 250W stofdichte schakelaar,
FERM Tafelslijpmachine 250W stofdichte schakelaar,
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
FERM Tafelslijpmachine 150W stofdichte schakelaar,
FERM Tafelslijpmachine 150W stofdichte schakelaar,
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Scheppach GS650 - Gereedschapslijper
Scheppach GS650 - Gereedschapslijper
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Powerplus POWE80080 Tafelslijpmachine 150W Ø150mm
Powerplus POWE80080 Tafelslijpmachine 150W Ø150mm
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Bosch Professional GBG 35-15 Tafelslijpmachine
Beste Tafelslijpmachine voor professioneel gebruik
Bosch Professional GBG 35-15 Tafelslijpmachine
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Silverline 120 Watt Tafelslijpmachine, 75
Silverline 120 Watt Tafelslijpmachine, 75
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
VONROC Tafelslijpmachine / Multitool 150W
Beste Tafelslijpmachine voor precisiewerk
VONROC Tafelslijpmachine / Multitool 150W
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
FERM BGM1021 Tafelslijpmachine Nat &
FERM BGM1021 Tafelslijpmachine Nat &
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Güde GUS 650 Universele Slijpmachine,
Güde GUS 650 Universele Slijpmachine,
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Powerplus POWX1280 Bankslijpmolen - flexibele
Powerplus POWX1280 Bankslijpmolen - flexibele
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tafelslijpmachine Koopgids

Weet je wat het meest vervelende is tijdens een klus? Bot gereedschap. Of het nu gaat om beitels, messen of scharen, een botte rand verpest je hele project. Gelukkig is daar de tafelslijpmachine! Dit apparaat is een onmisbaar hulpmiddel voor elke doe-het-zelver en professional. Laat deze koopgids je helpen de beste tafelslijpmachine te kiezen.

Wat is een goede tafelslijpmachine?

Er zijn veel verschillende tafelslijpmachines op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele overwegingen bij het kiezen van een goede tafelslijpmachine:

 • Vermogen: Een tafelslijpmachine met een hoog vermogen is over het algemeen beter geschikt voor zwaardere taken en slijpwerkzaamheden. Een motor met minstens 0,5 pk is bijvoorbeeld geschikt voor algemeen slijpwerk, terwijl een motor met meer dan 1 pk geschikt is voor zwaardere taken.
 • Slijpschijven: De grootte en het materiaal van de slijpschijven zijn belangrijk om te overwegen. Een slijpschijf van 15 cm is bijvoorbeeld geschikt voor algemeen slijpwerk, terwijl een slijpschijf van 20 cm geschikt is voor grotere stukken metaal. Het materiaal van de slijpschijven kan variëren van aluminiumoxide tot siliciumcarbide, elk geschikt voor verschillende materialen.
 • Snelheid: De snelheid van de slijpschijf is belangrijk om te overwegen, omdat een te hoge snelheid de slijpschijf kan beschadigen en een te lage snelheid leidt tot inefficiënt slijpwerk. Een snelheid van ongeveer 3.000 RPM (rotaties per minuut) is geschikt voor algemeen slijpwerk.
 • Extra functies: Sommige tafelslijpmachines worden geleverd met extra functies, zoals variabele snelheid, slijpmallen en verstelbare werksteunen. Overweeg welke functies voor jou belangrijk zijn en zorg ervoor dat de tafelslijpmachine deze functies heeft.

Het is altijd een goed idee om online beoordelingen te lezen en prijzen te vergelijken voordat je een aankoop doet om ervoor te zorgen dat je een tafelslijpmachine vindt die aan jouw behoeften voldoet.

Hoe oud mag een slijpschijf zijn?

Er is geen specifieke leeftijdslimiet voor een slijpschijf, maar het is belangrijk om de schijf regelmatig te controleren op slijtage en beschadigingen. Een versleten of beschadigde slijpschijf kan gevaarlijk zijn en onjuiste resultaten opleveren tijdens het slijpen.

Als vuistregel wordt aanbevolen om de slijpschijf te vervangen als deze minder dan 6 mm dik is óf als er scheuren, stukjes of andere beschadigingen aanwezig zijn. 

Het is ook belangrijk om de slijpschijf regelmatig te controleren op onbalans en deze zo nodig te balanceren om trillingen en beschadiging van de slijpmachine te voorkomen.

Bovendien moet de slijpschijf worden vervangen als deze oververhit raakt tijdens het slijpen of als de snijsnelheid aanzienlijk afneemt, wat kan wijzen op veroudering of verslechtering van de slijpkorrels. Het is daarom verstandig om de slijpschijf regelmatig te controleren en te vervangen indien nodig om de veiligheid en prestaties van de slijpmachine te waarborgen.

Kun je tafelmessen slijpen?

Ja, tafelmessen kunnen geslepen worden om hun scherpte te herstellen en de levensduur te verlengen. Er zijn verschillende manieren om tafelmessen te slijpen, afhankelijk van het type mes en de beschikbare hulpmiddelen.

Een van de eenvoudigste manieren om tafelmessen te slijpen, is door gebruik te maken van een messenslijper. Een messenslijper heeft meestal twee of drie slijpstaven met verschillende korrelgroottes, die kunnen worden gebruikt om de snijkant van het mes te slijpen. 

Je haalt het mes door de sleuf van de messenslijper, terwijl je lichte druk uitoefent en het mes in een hoek van ongeveer 20 graden houdt.

Als je geen messenslijper hebt, kun je tafelmessen ook slijpen met behulp van een wetsteen of een diamantslijpsteen. Een wetsteen of diamantslijpsteen is echter iets lastiger te gebruiken dan een messenslijper en vereist wat meer vaardigheid en oefening om de juiste slijphoek te vinden en de snede gelijkmatig te slijpen.

Als je niet zeker weet hoe je je tafelmessen moet slijpen, is het altijd een goed idee om professionele hulp te zoeken bij een professionele messenslijperij. Zij hebben de juiste apparatuur en vaardigheden om je tafelmessen perfect te slijpen en te onderhouden.

Kan je met een diamantschijf hout zagen?

Hoewel diamantschijven geweldig zijn voor het zagen van harde materialen zoals beton, steen en metaal, zijn ze over het algemeenniet geschikt voor het zagen van hout

Diamantschijven zijn meestal niet geschikt voor het zagen van hout, omdat ze te krachtig zijn en het hout splijten of verbranden. Daarnaast zijn diamantschijven in staat de tanden van de schijf te beschadigen als je ze op hout gebruikt. 

Gebruik daarom liever een cirkelzaag of decoupeerzaag voor het zagen van hout, want deze zijn speciaal ontworpen voor het zagen van hout en zachte materialen. Zo voorkom je beschadiging van je gereedschap en krijg je een veel beter resultaat.

Wat is het grootste risico bij gebruik van een slijpsteen?

Het grootste risico bij het gebruik van een slijpsteen is letsel door onjuist gebruik of onvoorzichtigheid. Slijpstenen werken door kleine deeltjes van het oppervlak van het gereedschap af te schuren, wat betekent dat de steen zelf ook kan worden beschadigd of versleten.

Als de slijpsteen beschadigd is, kan deze onvoorspelbaar reageren en kunnen er stukken afspringen, wat ernstig letsel kan veroorzaken. Daarom is het belangrijk om beschadigde slijpstenen te vervangen en altijd veiligheidsbril en beschermende kleding te dragen tijdens het slijpen.

hero illustration

Hoe testen we tafelslijpmachines?

Om de beste tafelslijpmachine te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze tafelslijpmachine-test hebben we 106 tafelslijpmachines vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze tafelslijpmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze tafelslijpmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen tafelslijpmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte tafelslijpmachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 106 tafelslijpmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste tafelslijpmachines in een makkelijke lijst

1. FERM Tafelslijpmachine 250W stofdichte schakelaar,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Tafelslijpmachine 250W stofdichte schakelaar,

 • list plusMet een krachtige motor zorgt deze slijpmachine voor snelle en efficiënte slijpprestaties.
 • list plusDe stofdichte schakelaar zorgt voor extra veiligheid tijdens het gebruik van de slijpmachine.
 • list plusDe duurzaamheid van deze slijpmachine zorgt voor een lange levensduur en bespaart op de kosten van vervanging.

Nadelen FERM Tafelslijpmachine 250W stofdichte schakelaar,

 • list plusHet gebruik van deze slijpmachine kan lastig zijn voor beginners zonder ervaring met slijpmachines.
 • list plusDe slijpmachine kan luidruchtig zijn tijdens het gebruik, wat kan leiden tot overlast.
 • list plusDe slijpmachine kan zwaar zijn en daardoor minder draagbaar.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een betrouwbare tafelslijpmachine die geschikt is voor zowel fijn als grof slijpen? Dan is de FERM Tafelslijpmachine 250W stofdichte schakelaar perfect voor jou! Met deze machine voer je snel en gemakkelijk verschillende schuurwerkzaamheden uit en blijven je gereedschappen, zoals beitels, schroevendraaiers en plamuurmessen, in topconditie.

Wat deze slijpmachine uniek maakt, is de mogelijkheid om zowel fijn als grof te slijpen met de twee slijpschijven. De grove slijpsteen is ideaal voor het slijpen van staal en het bewerken van beitels, verfafschrapers en metaalstrippen. De fijne slijpsteen is daarentegen perfect voor het slijpen van fijnere materialen, zoals messen en scharen. Daarnaast is deze steen fijner en breder dan de linker steen, waardoor je nog preciezer kunt slijpen.

De FERM Tafelslijpmachine is eenvoudig te monteren op je werktafel en heeft een stofdichte schakelaar voor een lange levensduur. Bovendien is het met een gewicht van 7,7 kg een stevige machine die je gemakkelijk kunt verplaatsen en stationair kunt gebruiken.

Deze tafelslijpmachine heeft een vermogen van 250W en een onbelast toerental van 2950 r/min. Dit maakt het mogelijk om snel te slijpen en efficiënt te werken.

Al met al is de FERM Tafelslijpmachine 250W stofdichte schakelaar een geweldig apparaat voor zowel de doe-het-zelver als de professional. Het is een krachtige machine die geschikt is voor verschillende schuurwerkzaamheden en gereedschappen. Het enige nadeel is dat het apparaat soms wat lawaai maakt, maar dat is te verwachten van een krachtige tafelslijpmachine.

Persoonlijk ben ik zeer tevreden met deze tafelslijpmachine en kan ik het aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare machine voor het slijpen van verschillende gereedschappen en materialen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

2. FERM Tafelslijpmachine 150W stofdichte schakelaar,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Tafelslijpmachine 150W stofdichte schakelaar,

 • list plus Met een krachtige motor zorgt deze slijpmachine voor snelle slijpprestaties.
 • list plusDe stofdichte schakelaar zorgt voor extra veiligheid tijdens het gebruik van de slijpmachine.
 • list plus Dankzij de compacte grootte is deze slijpmachine gemakkelijk op te bergen en te vervoeren.

Nadelen FERM Tafelslijpmachine 150W stofdichte schakelaar,

 • list plus Tijdens het gebruik kan deze slijpmachine soms wat lawaai maken.
 • list plusDe slijpmachine heeft geen variabele snelheidsregeling, wat de precisie van het slijpen kan beïnvloeden.
 • list plus Het ontbreken van ingebouwde verlichting kan het moeilijker maken om nauwkeurig te slijpen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een tafelslijpmachine die geschikt is voor de meest voorkomende slijpwerkzaamheden? Dan is de FERM Tafelslijpmachine 150W stofdichte schakelaar een uitstekende keuze! Deze machine is voorzien van twee slijpschijven (P36 & P60) en kan eenvoudig op de werkbank worden gemonteerd. Zo kun je hem stationair gebruiken en veilig aan de slag gaan. De vonkvangers en meegeleverde veiligheidsbril maken het gebruik extra veilig.

Wat deze tafelslijpmachine van FERM zo bijzonder maakt, is dat hij is uitgerust met een grove en fijne slijpschijf. Hierdoor is hij ideaal voor het slijpen van onder andere beitels, verfafschrapers en het afbramen van metalen strippen en buismaterialen. Het opgenomen vermogen van 150W en onbelast toerental van 2950/min maken het mogelijk om snel en efficiënt te werken.

Naast de eenvoudige montage op je werktafel heeft deze tafelslijpmachine nog meer voordelen. Zo zorgt de stofdichte schakelaar voor een lange levensduur en worden er twee vonkenvangers en leunspanen meegeleverd. Het machinegewicht van 5,5 kg maakt hem bovendien gemakkelijk verplaatsbaar.

Als specialist in tafelslijpmachines kan ik zeggen dat deze FERM Tafelslijpmachine 150W stofdichte schakelaar een uitstekende keuze is voor de meest voorkomende slijpwerkzaamheden. De machine is robuust, veilig en efficiënt in gebruik. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor professioneel gebruik. Maar voor de doe-het-zelver is dit een fantastische machine!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

3. Scheppach GS650 - Gereedschapslijper

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.4

Slijpmachine voor gereedschap GS650 van Scheppach. Deze gereedschapsslijper scherpt en slijpt boorstukken, messen, scharen, beitels en nog veel meer. De 65 Watt motor geeft genoeg power voor alle slijptoepassingen. Bijzondere kenmerken • 3 mogelijkheden voor het slijpen en scherpen van boorstukken, messen, scharen en beitels • Wekt het gereedschap tot nieuw leven, voor snel en precies werken • 65 Watt motor levert perfecte kracht voor alle toepassingen • Slijpschijf van hoge kwaliteit voor het beste resultaat • Bijzonder goede slijpresultaten bij HSS-boren

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Powerplus POWE80080 Tafelslijpmachine 150W Ø150mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
9.3

Deze bankslijpmolen is geschikt voor het slijpen van messen, scharen, beitels, bijlen, enzovoort. De POWE80080 heeft twee snellopende droogslijpstenen met een diameter van Ø150 mm voor grof en fijn slijpen. De 150W motor, die tot 2950 toeren per minuut haalt, geeft je de nodige kracht voor het slijpen, ontroesten van allerhande tuin-, keuken- en handgereedschap of het afbramen van staal en metaal. De voordelen van de POWE80080 bankslijpmolen: Het vonkenscherm en de afschermkap beschermen je ogen optimaal. Op de werkstuksteun kun je je werkstuk handig op laten rusten tijdens het slijpen. Tegelijk heb je zo een nog betere controle. De slijpmachine maakt weinig lawaai en de rubberen voetjes verminderen drastisch het aantal trillingen. De bankslijpmolen heeft een onderhoudsvrije inductiemotor en een kogelgelagerde rotoras, waardoor hij erg lang meegaat. Wat zit er in de verpakking? • Bankslijpmolen • Slijpschijven (2x) (Ø150 x 16 x 12.7 mm) • Werkstuksteunen (2x) • Vonkenschermen (2x) • Handleiding Wat zijn de technische kenmerken? • Netspanning: 230 V~ • Vermogen: 150 W • Toerental: 2950 min-1 • Afmetingen slijpstenen: Ø150 x 16 x 12,7 mm • Kabellengte: 2 m • Geluidsniveau: 63 dB • Gewicht: 5,60 kg Hoeveel jaar garantie is er? Er zit 2 jaar garantie op de POWE80080 bankslijpmolen. Tot welke Powerplus lijn behoort dit artikel? Dit artikel behoort tot de grijze lijn van Powerplus. Om elk type doe-het-zelver van het juiste gereedschap te voorzien is het assortiment van Powerplus verdeeld in grofweg drie lijnen. 1. Grijs: basiskwaliteit - incidenteel gebruik - 2 jaar garantie 2. Geel: solide kwaliteit - regelmatig gebruik – 3 jaar garantie 3. Groen: hoge kwaliteit - intensief gebruik – 5 jaar garantie

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 9 tot 10 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Tafelslijpmachine voor professioneel gebruik: Bosch Professional GBG 35-15 Tafelslijpmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een krachtige en robuuste tafelslijpmachine voor de zwaarste toepassingen? Dan is de Bosch Professional GBG 35-15 de perfecte keuze! Deze machine is voorzien van een krachtige inductiemotor die geschikt is voor diverse arbeidsomstandigheden en -toepassingen. De compacte gegoten behuizing met ingekapselde kogellagers houdt de motor stofvrij, wat de duurzaamheid ten goede komt. De robuuste en stevige voetplaat zorgt bovendien voor stabiliteit tijdens het werken.

De slijpschijf heeft een diameter van Ø150 mm en een onbelast toerental van 3.000 tr/min. Met een slijpschijfbreedte van 20 mm en een slijpschijfboorgat van 20 mm is deze machine geschikt voor diverse slijpklussen. De korrel is verkrijgbaar in 24 en 60 en het nominale opgenomen vermogen bedraagt 350 W. De afmetingen van de machine zijn 325 x 175 x 200 mm en het gewicht is 10 kg.

Wat deze tafelslijpmachine onderscheidt van andere modellen is de combinatie van kracht en duurzaamheid. Deze machine is geschikt voor de meest veeleisende klussen en gaat dankzij de robuuste behuizing en voetplaat lang mee. Bovendien is de machine relatief compact, waardoor hij niet veel ruimte inneemt in je werkplaats.

Een nadeel van deze machine is het geluidsniveau. Het geluidsdrukniveau bedraagt 70 dB(A) en het geluidsvermogenniveau 80 dB(A). Dit kan als storend ervaren worden tijdens het werken.

Al met al is de Bosch Professional GBG 35-15 Tafelslijpmachine een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en duurzame machine voor de meest veeleisende slijpklussen. Het geluidsniveau is weliswaar aan de hoge kant, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de kracht en duurzaamheid van de machine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Silverline 120 Watt Tafelslijpmachine, 75

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een veelzijdige en krachtige tafelslijpmachine? Dan is de Silverline 120 Watt Tafelslijpmachine een goede optie voor jou. Met een onbelast toerental van 9900 r/min en een gewicht van 2,6 kg is deze tafelslijpmachine perfect voor het slijpen van verschillende materialen, zoals metaal of hout.

De tafelslijpmachine wordt geleverd met een flexibele as, waardoor je gemakkelijk moeilijk bereikbare plekken kunt slijpen. Daarnaast bevat de verpakking twee oogbeschermglazen en vergrendelhandgrepen voor extra veiligheid tijdens het gebruik.

Wat deze tafelslijpmachine echt onderscheidt van andere modellen is de maximale werktijd van 30 minuten. Hierdoor kun je langere tijd achter elkaar blijven slijpen zonder dat de machine oververhit raakt.

Als Table grinder specialist kan ik zeggen dat deze machine perfect is voor zowel de hobbyist als de professional. Het is gemakkelijk te gebruiken en de flexibele as maakt het mogelijk om elke hoek te bereiken.

Een klein nadeel van deze machine is het geluidsniveau, maar dat is bijna onvermijdelijk bij een krachtige tafelslijpmachine.

Al met al is de Silverline 120 Watt Tafelslijpmachine een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en krachtige tafelslijpmachine voor een betaalbare prijs.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Tafelslijpmachine voor precisiewerk: VONROC Tafelslijpmachine / Multitool 150W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Tafelslijpmachine / Multitool 150W

 • list plusEen voordeel van deze tafelslijpmachine is de hoge kwaliteit.
 • list plusDeze tafelslijpmachine is duurzaam.
 • list plusEen voordeel van deze tafelslijpmachine is dat het makkelijk te gebruiken is.

Nadelen VONROC Tafelslijpmachine / Multitool 150W

 • list plusDe gebruiksaanwijzing van deze tafelslijpmachine kan beter.
 • list plusEen nadeel van deze tafelslijpmachine is dat het niet te veel weerstand aan kan.
 • list plusEr is geen handleiding voor de vele opzetstukken van deze tafelslijpmachine.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een compacte werkbankslijper die je overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de VONROC Tafelslijpmachine / Multitool 150W misschien wel de investering waard. Met maar liefst 192 accessoires kun je direct aan de slag met slijpen, graveren, polijsten, boren, schuren en meer. Dankzij de toerentalregelaar aan de voorkant van de machine kun je de snelheid gemakkelijk aanpassen aan de werkzaamheden die je uitvoert. De flexibele as maakt het mogelijk om zeer precieze werkzaamheden uit te voeren.

Waar is deze werkbankslijper voor geschikt? Je kunt er messen en beitels mee slijpen, houtbewerken en glas graveren. Het is dus een allround machine die je kunt gebruiken in huis, in de werkplaats of in de schuur. De slijpmachine beschikt over een slijpsteen in combinatie met een polijstschijf voor de fijnere klussen.

De VONROC Tafelslijpmachine / Multitool 150W heeft een maximaal toerental van 9900 r/min en een vermogen van 150 W. Het gewicht van de machine is 3189 g. Het is dus een krachtige machine die zeer geschikt is voor kleine tot middelgrote klussen.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan deze werkbankslijper is dat het een compacte machine is die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Daarnaast is het prettig dat je direct aan de slag kunt dankzij de meegeleverde accessoires. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de machine niet geschikt is voor grotere klussen. Al met al is de VONROC Tafelslijpmachine / Multitool 150W een goede investering voor iedereen die op zoek is naar een allround werkbankslijper.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. FERM BGM1021 Tafelslijpmachine Nat &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.9

Deze FERM BGM1021 tafelslijpmachine is geschikt voor zowel nat en droog slijpen van o.a. staal en metalen, tuin-, keuken- en handgereedschap. De slijpmachine kan zowel grof als fijn slijpen en doordat er geslepen kan worden met water kan er een extra fijn resultaat behaald worden. De machine is eenvoudig te monteren op je werktafel en beschikt over een sfofdichte schakelaar voor een lange levensduur. Waar is het artikel voor geschikt? Deze BGM1021 slijpmachine van FERM is uitgerust met een grove en fijne slijpschijf. Hierdoor is de machine ideaal voor de meest voorkomende slijpwerkzaamheden van o.a. staal. Denk hierbij aan: • Beitels • Verfafschrapers • Afbramen van metalen strippen en buismaterialen De voordelen van het FERM gereedschap: • Eenvoudig te monteren op uw werktafel en daardoor ook stationair te gebruiken. • Geschikt voor zowel nat- als droog slijpen. De belangrijkste specificaties van het FERM gereedschap: • Opgenomen vermogen: 250W • Aansluitspanning: 230 V • Frequentie: 50 Hz • Onbelast toerental: 2950/min • Afmeting slijpsteen: 150 x 20 mm • Afmeting witte slijpsteen: 150 x 40 mm • Asgat slijpsteen: 12.7 mm • Asgat (nat): 20 mm • Machinegewicht: 9,0 kg Wat zit er in de verpakking? • FERM BGM1021 Tafelslijpmachine • 2 slijpstenen (P36 & P60) • 2 vonkenvangers • 2 leunspanen • Veiligheidsbril Over het merk FERM: FERM is een gerenommeerd gereedschapsmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1965 ontwerpt en ontwikkelt FERM hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Door jarenlange ervaring weten zij exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn. Dit resulteert in een veelzijdig aanbod met eigen ontwerp waarbij kwaliteit, performance, en ergonomisch design voorop staan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Güde GUS 650 Universele Slijpmachine,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.4

Ben jij op zoek naar een slijpmachine die geschikt is voor alle soorten slijpwerkzaamheden? Dan is de Güde GUS 650 Universele Slijpmachine iets voor jou! Deze machine heeft een boor-slijper die boren tussen de 3-10 mm kan slijpen, waardoor de levensduur van je boren wordt verlengd. Daarnaast is de speciale gediamanteerde slijpsteen perfect voor het slijpen van verschillende materialen zoals messen, scharen, snoeischaren, bijlen en schroevendraaiers.

De Güde GUS 650 heeft ook een rotatiesnelheid van 6700 min-1, wat zorgt voor een goede afname van het materiaal zonder dat het werkstuk gaat gloeien. De motor is robuust en heeft een lange levensduur, waardoor je jarenlang plezier zult hebben van deze slijpmachine.

Wat deze slijpmachine zo bijzonder maakt, is dat het een precisie-boor slijpapparaat heeft geïntegreerd. Hierdoor hoef je geen aparte machine te kopen voor het slijpen van je boren. Daarnaast is het gewicht van de machine slechts 1,84 kg, waardoor het makkelijk te verplaatsen is.

Het enige nadeel van deze slijpmachine is dat het lawaai maakt met een indicatie van LWA 90 dB. Het is daarom belangrijk om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruiken van de machine.

Al met al is de Güde GUS 650 Universele Slijpmachine een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een slijpmachine die geschikt is voor verschillende soorten slijpwerkzaamheden, met een geïntegreerde precisie-boor slijpapparaat, en een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Powerplus POWX1280 Bankslijpmolen - flexibele

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

Deze veelzijdige tafelslijpmachine van Powerplus wordt geleverd met zowel een slijp- en polijstschijf als 103 accessoires voor de flexibele as. Zo heb je alles in huis om meteen aan de slag te gaan. Waarvoor is deze bankslijpmolen geschikt? Voor grotere slijp- of polijstklussen gebruik je de 2 meegeleverde schijven voor droog gebruik van deze tafelslijper. Daarnaast is er de flexibele as met tal van opzetstukken waarmee je het detailwerk uitvoert. Je kan er verschillende materialen zoals metaal, hout, en plastic mee schuren, polijsten, doorslijpen en schoonmaken. De voordelen van de bankslijpmolen: Veelzijdig: Je beschikt over 2 reeds gemonteerde schijven, eentje om te slijpen en eentje om te polijsten. De machine is bovendien uitgerust met een flexibele as voor detailwerk en bij die flexibele as horen maar liefst 103 accessoires. Met de draaiknop vooraan de tafelslijper kan je makkelijk het toerental aanpassen aan je werkstuk. Veilig: De werkbankslijper is voorzien van 2 in hoogte verstelbare beschermkappen om je te beschermen tegen vonken of rondvliegende stukjes. Omdat ze transparant zijn, behoud je toch een goed zicht op je werkstuk. Comfortabel: De soft start motor zorgt ervoor dat de machine langzaam opbouwt tot de volle snelheid zodat je de machine makkelijk onder controle kan houden. Dankzij de verstelbare werkstuksteunen kan je je werkstuk steeds stevig en stabiel vasthouden. Compact: De slijper meet slechts 250 x 130 x 190 mm en zal dus niet te veel plek innemen op je werkbank. Tips & tricks: Ga je van een grove korrel naar een fijnere korrel? Maak je werkstuk dan eerst grondig schoon om te voorkomen dat overgebleven grove korrels je fijnere slijp- of polijstschijf beschadigen. Gebruik nooit een beschadigde slijpsteen. Een barst kan bijvoorbeeld verder barsten tijdens het werken, waardoor er stukken slijpsteen kunnen afvliegen. Al is de machine uitgerust met beschermingskappen, is het aangeraden ook steeds met een veiligheidsbril te werken. De belangrijkste technische kenmerken: Vermogen: 120 W Max. rotatiesnelheid: 11 500 min-1 Grootte asgat: 22,2 mm Afmetingen slijpsteen: Ø75 x Ø10 x 20 mm Afmetingen polijststeen: Ø75 x Ø10 x 18 mm Korrel schuurschijf: 120 Korrel polijstschijf: 400 Grootte: 250 x 130 x 190 mm Lengte flexibele as: 1 m Kabellengte: 2 m Wat zit er in de verpakking? 1 x POWX1280 bankslijpmolen 2 x aanpasbare werkstuksteun 2 x beschermkap 1 x flexibele as (1 m) 1 x plastic doosje met 103 accessoires : 1 x steek-/ringsleutel 2 x spantang (2 – 3,2 mm) 1 x polijstpasta 1 x hoonsteen (20 x 10 x 10 mm) 12 x snijschijf (32 x 1 mm) 40 x snijschijf (Ø24 mm) 5 x schuurband (13 mm, Ø15 mm) 5 x schuurband (13 mm, Ø9 mm) 5 x polijstschijf vilt (Ø25 x 7 mm) 5 x polijstschijf vilt (Ø13 x 7 mm) 10 x slijpsteen 5 x frees 4 x draadborstel 3 x messingborstel 2 x opspandoorn voor schuurband 2 x opspandoorn voor polijstschijf/snijschijf 1x handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van tafelslijpmachines. Er zijn namelijk 106 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!