Wat is de beste bovenfrees van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het kopen van een goede bovenfrees is een lastige opdracht. Wat is de beste bovenfrees van 2023? Na het analyseren van 123 bovenfrezen kwam de FERM Bovenfrees 1300W stofzuiger adapter, blauw als beste getest uit onze bovenfrees-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de bovenfrezen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 bovenfrezen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame bovenfrees-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste bovenfrezen

1Score: 9.9
FERM Bovenfrees 1300W stofzuiger adapter, blauw
FERM Bovenfrees 1300W stofzuiger adapter, blauw
FERM
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset groen
Beste Bovenfrees voor professionals
Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset groen
Bosch
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Makita Bovenfrees Mt M3601 8mm wit
Makita Bovenfrees Mt M3601 8mm wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
MAKITA Bovenfrees RP0900J - 900 multicolor
MAKITA Bovenfrees RP0900J - 900 multicolor
Makita
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Bosch - POF 1200 AE multicolor
Bosch - POF 1200 AE multicolor
Bosch
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
AREBOS Deluxe bovenfrees met trimmer rood
AREBOS Deluxe bovenfrees met trimmer rood
Arebos
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Hyundai bovenfrees 1200W - Kantenfrees blauw , zwart
Beste Bovenfrees voor houtbewerking
Hyundai bovenfrees 1200W - Kantenfrees blauw , zwart
Hyundai
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Powerplus POWE80020 Bovenfrees - 1200W grijs
Powerplus POWE80020 Bovenfrees - 1200W grijs
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
BLACK+DECKER KW1200EKA-QS Bovenfrees - 1200W oranje
BLACK+DECKER KW1200EKA-QS Bovenfrees - 1200W oranje
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
FERM Bovenfrees 1200W - 6, blauw
Beste Bovenfrees voor beginners
FERM Bovenfrees 1200W - 6, blauw
FERM
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Bovenfrees Koopgids

Je bent een doe-het-zelver en je hebt kozijnen gemaakt. Nu wil je een decoratieve rand maken, maar hiervoor heb je een bovenfrees nodig. In de onderstaande koopgids lees je waar je op let bij aankoop van een bovenfrees.

Wat voor bovenfrezen zijn er allemaal?

Er zijn verschillende bovenfrezen verkrijgbaar. Er zijn zowel bovenfrezen op accu als met een netsnoer te krijgen. Een bovenfrees die op accu werkt, geeft je meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid dan een bovenfrees met een netsnoer.

Het nadeel van een bovenfrees die op een accu werkt, is dat deze machines over het algemeen minder krachtig zijn dan een bovenfrees die op netstroom werkt. Bij een bovenfrees op netstroom hoef je bovendien niet over het opladen van de accu na te denken.

Het gewicht is een ander belangrijk kenmerk van een bovenfrees. Een zware bovenfrees ligt niet fijn in de hand en je kunt hier zelfs rugklachten van krijgen. Je kunt natuurlijk af en toe een pauze inlassen, maar dit betekent dat je langer met een klus bezig bent. De ideale bovenfrees is niet te zwaar, ligt goed in de hand en is toch stabiel.

Wat voor soort frezen zijn er nog meer?

Naast bovenfrezen zijn er ook andere goede freesmachines zoals kantenfrezen, multifrezen en lamellenfrezen te koop. Een kantenfrees gebruik je voor het afwerken van randjes.

Een multifrees is een kantenfrees en bovenfrees ineen. Deze gebruik je voor verschillende toepassingen zoals bijvoorbeeld het maken van decoratieve randen en het maken van sleuven. Een goede lamellenfrees is ideaal voor het maken van houtverbindingen. Denk hierbij aan laminaat of plinten.

Wat kun je allemaal met een bovenfrees?

Een bovenfrees is de meest populaire frees. Je maakt er niet alleen strakke sleuven mee, maar ook profielranden, sierranden en andere decoratieve afwerkingen. Een andere mogelijkheid is het maken van houtverbindingen.

Er zijn bovendien verschillende bitjes verkrijgbaar voor een bovenfrees waarmee je allerlei decoratieve randen kunt maken. Van diepe sleuven tot mooie kleine randjes op een kastdeurtje: het is allemaal mogelijk met een bovenfrees.

Wat is een softstart bij een bovenfrees?

Heb je een bovenfrees met een softstartfunctie, dan heb je de mogelijkheid om de machine langzaam te laten beginnen met frezen. Hierdoor kun je nog gemakkelijk kleine aanpassingen maken en het geeft je bovendien de kans om langzaam aan het apparaat te wennen. Een softstartfunctie wordt dan ook zeker aangeraden voorbeginners.

Wat is het ideale vermogen van een bovenfrees?

Het antwoord op deze vraag hangt af waarvoor je de bovenfrees vooral voor gaat gebruiken. Ga je voornamelijk grote en zware klussen doen, dan is een bovenfrees met een hoog vermogen een betere keuze voor je. Hoe meer vermogen de machine heeft, hoe krachtiger deze is.

De meeste bovenfrezen zijn geschikt voor allerlei klusjes, maar als je vaak hard hout of andere hardere materialen gebruikt, of zoals hierboven geschreven, veel zware klussen gaat doen, dan is een bovenfrees met een vermogen van 1400 watt aan te raden.

Hoe werkt een kopieerring met een bovenfrees?

Met een kopieerring maak je een perfecte kopie van een mal. Een kopieerring glijdt langs de contouren van de sjabloon, terwijl de frees de vorm overbrengt in een ander paneel. Op deze manier krijg je dus perfecte kopieën van een al bestaand sjabloon.

hero illustration

Hoe testen we bovenfrezen?

Om de beste bovenfrees te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze bovenfrees-test hebben we 123 bovenfrezen geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze bovenfrees-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze bovenfrees-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen bovenfrees-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte bovenfrees in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 123 bovenfrezen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste bovenfrezen in een makkelijke lijst

1. FERM Bovenfrees 1300W stofzuiger adapter, blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Bovenfrees 1300W stofzuiger adapter, blauw

 • list plusHet voordeel van de FERM Bovenfrees 1300W stofzuiger adapter, blauw is dat het sterk genoeg is om heftige klussen aan te kunnen.
 • list plusEen ander voordeel van deze bovenfrees is dat het een redelijke prijs-kwaliteitverhouding heeft.
 • list plusDe FERM Bovenfrees 1300W stofzuiger adapter, blauw is handig in gebruik.

Nadelen FERM Bovenfrees 1300W stofzuiger adapter, blauw

 • list plusEen nadeel van de FERM Bovenfrees 1300W stofzuiger adapter, blauw is dat de diepte stand lastig vast te zetten is met één hand.
 • list plusDeze bovenfrees heeft veel goedkoop plastic.
 • list plusDe FERM Bovenfrees 1300W stofzuiger adapter, blauw is onnauwkeurig.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.9

Ben je op zoek naar een veelzijdige bovenfrees? Dan is de FERM PRM1015 Bovenfrees met een vermogen van 1300W en stofzuiger adapter wellicht iets voor jou! Met deze machine kun je onder andere groeven, kanten en profielen frezen en slobgat- en kopieerfrezen. De accurate diepteaanpassing zorgt ervoor dat je nauwkeurig kunt werken en de ingebouwde LED verlichting zorgt voor optimaal zicht op je werkzaamheden, zelfs in donkere ruimtes. Bovendien kun je comfortabel werken dankzij de ergonomisch ontworpen softgrip handgrepen en kun je stofvrij werken met behulp van de stofzuiger adapter.

Wat deze bovenfrees van FERM echt onderscheidt, is de mogelijkheid om diverse freeswerkzaamheden uit te voeren met één apparaat. Of je nu sleuven, groeven, randen, profielen of sponningen wilt maken, deze bovenfrees kan het allemaal aan. Met een maximaal toerental van 30.000 r/min en een maximaal freesdiepte van 60 mm kun je bovendien snel en efficiënt werken.

Een ander voordeel van de FERM PRM1015 Bovenfrees is het ergonomisch ontwerp met soft grip, waardoor je zonder vermoeid te raken langdurig kunt werken. Bovendien is het apparaat niet zwaar, met een gewicht van slechts 5,1 kg. Let wel op dat je de juiste spantangdiameter gebruikt voor de frees die je wilt gebruiken.

Al met al is de FERM PRM1015 Bovenfrees een uitstekende keuze voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een veelzijdige, krachtige en ergonomische bovenfrees. Of je nu een professional bent of gewoon af en toe een klusje doet, deze bovenfrees kan het allemaal aan. Het enige nadeel is dat de machine niet heel stil is, dus het kan verstandig zijn om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

2. Beste Bovenfrees voor professionals: Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset groen

 • list plusHet voordeel van deze bovenfrees is dat hij een krachtige motor heeft met constant toerental.
 • list plusDeze bovenfrees heeft diverse maten klemtang.
 • list plusDeze bovenfrees heeft een goede gebruiksaanwijzing.

Nadelen Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset groen

 • list plusEen nadeel van deze bovenfrees is dat de afzuiging onvoldoende is.
 • list plusEen ander nadeel van deze bovenfrees is dat de aan/uit schakelaar niet vastgezet kan worden.
 • list plusEen ander nadeel van deze bovenfrees is dat de freesdiepte niet klopt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.2

Op zoek naar een krachtige en veelzijdige bovenfrees voor het bewerken van harde houtsoorten? Dan is de Bosch POF1400ACE de perfecte keuze! Met een vermogen van 1400 watt kun je het toerental aanpassen aan het te bewerken materiaal. Bovendien is de freesdiepte op 0,1 millimeter nauwkeurig instelbaar, wat ideaal is voor veeleisende werkzaamheden.

Een ander voordeel van deze bovenfrees is het ergonomische ontwerp met softgrip. Hierdoor ligt hij comfortabel in de hand en is hij gemakkelijk te bedienen. Ook is de POF1400ACE voorzien van stofafzuiging en werkverlichting, zodat je altijd goed zicht hebt op je werk.

Wat deze bovenfrees echt bijzonder maakt, is de meegeleverde 6-delige frezenset. Hiermee kun je direct aan de slag en hoef je geen extra accessoires aan te schaffen. En dankzij de geïntegreerde spilvergrendeling kun je de frezen gemakkelijk en snel wisselen.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan deze bovenfrees. Zo is hij met een gewicht van 7273 g vrij zwaar en minder geschikt voor langdurig gebruik. Ook kan het geluidsniveau als storend worden ervaren.

Al met al is de Bosch POF1400ACE een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en veelzijdige bovenfrees met veel handige functies. De meegeleverde frezenset maakt hem extra aantrekkelijk en de precisie-instellingen zorgen voor een nauwkeurig resultaat.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Makita Bovenfrees Mt M3601 8mm wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

De Makita Bovenfrees MT M3601 8mm wit is een eenvoudige, maar degelijke uitvoering voor freeswerk. Je kunt de diepte-instelling in 3 standen instellen, waardoor je een maximale freesdiepte tot 35 mm krijgt. Het prettige werkcomfort wordt gecreëerd door het ergonomische ontwerp. En de prijs staat in verhouding met het gebruik van versoberde materialen. Met een gewicht van 4180 g, een vermogen van 1 W en een max. toerental van 27000 r/min, is deze router machine een uitstekende keuze voor je klus. De verpakkingsinhoud is 1. Kortom, de Makita Bovenfrees MT M3601 8mm wit is een geweldige keuze voor je freeswerk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. MAKITA Bovenfrees RP0900J - 900 multicolor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

Een Bovenfrees zoals de Makita RP0900J kan gebruikt worden voor (1) het frezen met alleen de allerbeste merken, (2) uiteenlopende freesklussen als het bewerken van profielranden, sleuven, groeven maken, etc en (3) bewerken van diverse materialen met uiterste precisie en comfort. De voordelen van dit product Lichtste en meest eenvoudige bovenfrees met 900 Watt Eenvoudige diepte-instelling door snelspanhefboom Diepte-instelling in 3 standen Plunjerdiepte tot 35 mm De leveringstoebehoren 1x Afzuigadapter 1x Breedtegeleider 1x Spanmoer 22 mm 1x Spantang 8 mm 1x Spantang 1/4" 1x Spantang 3/8" 1x Mbox De specificaties Opgenomen vermogen : 900 Watt Spantang : 8 mm Voorbereiding stofafzuiging : Ja Toerental onbelast : 27000 min-1 Vibratie ah : 4,0 m/s² K : 1,5 m/s² Kabellengte : 2,5 m Afm. lxbxh : 252x110x218 mm Netto gewicht : 2500 gram Max. cap. freesdiepte : 35 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Bosch - POF 1200 AE multicolor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch - POF 1200 AE multicolor

 • list plusDeze freesmachine heeft een fraai design en is handig in gebruik.
 • list plusHet is een redelijk stille machine die gemakkelijk te bedienen is.
 • list plusDe freesvoet is rond en daardoor veel gemakkelijker in gebruik dan een rechthoekige.

Nadelen Bosch - POF 1200 AE multicolor

 • list plusGehoorbescherming is wel aan te raden bij deze machine.
 • list plusEr is geen nauwkeurige hoogteverstelling aanwezig.
 • list plusDe diepte fijnafstelling kan beter.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een krachtige en gebruiksvriendelijke bovenfrees? Dan is de Bosch Groen POF1200AE zeker het overwegen waard! Met een vermogen van 650W en een maximaal toerental van 28000 r/min kan deze bovenfrees vrijwel elk materiaal aan. Dankzij het variabel instelbaar toerental kun je de freesbewerkingen aanpassen aan het materiaal. Bovendien ligt deze bovenfrees door het ergonomische design met softgrip lekker in de hand.

Een groot voordeel van de POF1200AE is dat stofvrij werken mogelijk is dankzij de aansluiting tot stofafzuiging. Ook het plaatsen van de kopieerhuls is gemakkelijk en snel door het Bosch-SDS-systeem, waarbij geen gereedschap nodig is. En wisselen van de frees gaat ook snel en gemakkelijk door de geïntegreerde spilvergrendeling.

Met deze bovenfrees kun je nauwkeurig en professioneel te werk gaan. Het feit dat de frees aan het materiaal aangepast kan worden door de Bosch-Electronic met instelwiel en gasgeefschakelaar maakt het gebruik nog gemakkelijker en efficiënter.

Over het algemeen is dit een uitstekende bovenfrees voor zowel beginners als professionals. Het is geschikt voor vele toepassingen en is erg betrouwbaar. Het enige nadeel is dat het wat zwaar kan zijn voor langdurig gebruik.

Maar al met al, als je op zoek bent naar een krachtige, gebruiksvriendelijke en betrouwbare bovenfrees dan is de Bosch Groen POF1200AE zeker een goede keuze!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. AREBOS Deluxe bovenfrees met trimmer rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.4

Alle voordelen in één oogopslag: Met dompelbasis en trimmer Inclusief gereedschapskist Ingangsvermogen van 710 W Diameter van spantangen: 6 mm en 8 mm Stationair toerental: 10.000-30.000 per min Apparaat wordt geleverd met 2 spantangen (6 mm, 8 mm) AREBOS Deluxe bovenfrees met trimmer De precieze en krachtige bovenfrees van AREBOS biedt ondersteuning voor verschillende opzetstukken voor verschillende toepassingen en maakt indruk met vele afzonderlijke instellingen, een uitgebreid scala aan functies en een stevige aluminium behuizing. Door het compacte formaat kan de bovenfrees probleemloos met één hand worden gebruikt en is deze perfect voor een groot aantal doe-het-zelf-klussen en andere klusjes. All-rounder De bovenfrees kan eenvoudig worden vervoerd en is een grote hulp bij het uitvoeren van verschillende zaag- en vormwerkzaamheden op hout-, kunststof-, metaal- en laminaatoppervlakken – onmisbaar als u wilt dat uw freeswerk van de hoogste precisie en professionaliteit is! Praktisch en goed Dit model is volledig uitgerust met trimmer, dompelbasis en gereedschapskist. De bovenfrees is perfect voor onder andere het maken van groeven, het bewerken van kanten en het frezen van gaten. Zes versnellingen Het instellen van de snelheid met een eenvoudig te bedienen draaiknop is een van de vele mogelijkheden om aanpassingen te maken. Diepteverstelling kan zeer nauwkeurig worden uitgevoerd via een schaalverdeling. De asvergrendeling zorgt ervoor dat de frees zonder gereedschap kan worden vervangen. Verstelbare kantelhoek De kant- en hoekfrees hebben een hefhoogte van 0 tot 40 mm en een rubberen handgreep. De hoek is instelbaar van -30° tot 45° en is perfect voor hoekfrezen of vlakfrezen. Technische gegevens: Ingangsvermogen: 710 W Nominale frequentie: 50/60 Hz Nominale spanning: 220-240 V~ Freesadapter: ø 8 en 6 mm Stationair toerental: 10000-30000 tpm Hoekinstelling: tussen -30° en 45° Hefhoogte: tussen 0 en 40 mm Gewicht: 5 kg Merk: AREBOS

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

7. Beste Bovenfrees voor houtbewerking: Hyundai bovenfrees 1200W - Kantenfrees blauw , zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.2

Dit is geen gewone freesmachine, dit is de Hyundai bovenfrees 1200W kantenfrees! Deze machine is perfect voor het frezen, bewerken en afwerken van hout met precisie en gemak. Of je nu sleufgaten, groeven, freesranden of -profielen moet maken in tafelbladen, keukenkasten of andere houten constructies, deze hoogwaardige freesmachine van Hyundai is het perfecte hulpmiddel.

Met de traploze revolveraanslag kun je gemakkelijk de freesdiepte instellen en de fijninstelling op de machine biedt de mogelijkheid om de freesdiepte nog verder te optimaliseren. De asvergrendeling op de machine maakt het wisselen van de freesplaat snel en moeiteloos. Bovendien kun je door de meegeleverde parallelgeleiding rechte lijnen en cirkels frezen.

De Hyundai bovenfrees heeft ook een variabel instelbare snelheid, een freesdiepte tot wel 55 mm en een stofzuigeraansluiting. Met een maximaal toerental van 30000 r/min en een kabellengte van 2 meter biedt deze machine de perfecte combinatie van kracht en flexibiliteit.

Wat deze bovenfrees uniek maakt, is de kwaliteit van de onderdelen en de afwerking. De machine is zeer duurzaam en kan worden gebruikt voor de bewerking van massief hout, multiplex en vezelplaten. De meegeleverde accessoires maken het mogelijk om op verschillende manieren te frezen en bieden veelzijdigheid aan de gebruiker.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige freesmachine die je helpt om hout nauwkeurig en efficiënt te bewerken, dan is de Hyundai bovenfrees 1200W kantenfrees een uitstekende keuze. Het is de perfecte machine voor zowel professionals als hobbyisten die precisie en kwaliteit eisen.

Mijn persoonlijke mening is dat deze machine een uitstekende investering is voor iedereen die serieus met houtbewerking bezig is. Het is een duurzame en veelzijdige machine die gemakkelijk te gebruiken is. Het enige nadeel is het geluidsniveau, dat kan enigszins luid zijn. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor een machine van deze kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 5 september in huis

Bekijk prijs

8. Powerplus POWE80020 Bovenfrees - 1200W grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

POWE80020 Bovenfrees 8 mm x 55 mm Voor een nette afwerking van al je houten werkstukken, gebruik je deze bovenfrees van Powerplus. Hij meet 26 x 11 x 20 cm en heeft een vermogen van 1200W. Waarvoor is deze bovenfrees geschikt? Deze bovenfrees heeft een maximale freesdiepte van 55 mm en is ideaal om groeven, kanten en profielen te frezen. Daarnaast kan je er ook stevige zwaluwstaartverbindingen mee maken. Dat is ideaal om zelf meubels en andere creatieve werkstukken te maken. Het toestel is geschikt voor houtfrezen met een schachtdiameter van maximaal 8 mm. De voordelen van de POWE80020 bovenfrees: Dieptestop: frees telkens op exact dezelfde diepte Parallelgeleider: frees alles mooi evenwijdig met de rand van je werkstuk Snelheidsregelaar: stel makkelijk de rotatiesnelheid in Stofzuigeraansluiting: hou je werkplaats proper, overzichtelijk, en veilig Vergrendelschakelaar: om niet steeds de knop ingedrukt te houden tijdens het frezen De belangrijkste technische kenmerken: Vermogen: 1200W Variabele snelheid: 11 000 min-1 – 30 000 min-1 freesdiepte: 55 mm diameter: 8 mm Wat zit er in de verpakking? 1x bovenfrees 3x houtfrees Hoeveel jaar garantie? Er zit 2 jaar garantie op deze bovenfrees van Powerplus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. BLACK+DECKER KW1200EKA-QS Bovenfrees - 1200W oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER KW1200EKA-QS Bovenfrees - 1200W oranje

 • list plusDeze bovenfrees heeft een krachtige motor waardoor het gemakkelijk door verschillende materialen heen kan.
 • list plusDeze bovenfrees is voorzien van een stofafzuigingssysteem waardoor het werkgebied schoon blijft.
 • list plusHet ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat deze bovenfrees comfortabel in de hand ligt tijdens het gebruik.

Nadelen BLACK+DECKER KW1200EKA-QS Bovenfrees - 1200W oranje

 • list plusDeze bovenfrees heeft geen variabele snelheidsregeling, waardoor het lastiger kan zijn om de snelheid aan te passen aan het materiaal.
 • list plusHet ontbreken van LED-verlichting kan het lastiger maken om het werkgebied goed te zien tijdens het gebruik van deze bovenfrees.
 • list plusDeze bovenfrees is niet geschikt voor professioneel gebruik, maar meer voor de hobbyist.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een krachtige bovenfrees die geschikt is voor het maken van sierlijke randen en groeven in houten werkstukken? Dan is de BLACK+DECKER KW1200EKA-QS 1200W bovenfrees zeker het overwegen waard. Met de maximale freesdiepte van 55 millimeter en variabele snelheid, kun je gemakkelijk groeven maken zonder dat je werkstuk verbrandt. Bovendien wordt deze bovenfrees geleverd met verschillende accessoires, waaronder frezen, een parallelgeleider, kopieergeleider, kantgeleider, en een handige draagkoffer om alles netjes op te bergen.

Wat deze bovenfrees echt onderscheidt van andere modellen is de krachtige 1200W motor, die zorgt voor uitstekende prestaties en een lange levensduur. Daarnaast is de kabellengte van 3 meter erg handig, omdat je hierdoor meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het klussen. Het maximale toerental van 28000 r/min is ook een groot pluspunt, omdat je hierdoor snel en efficiënt kunt werken.

Het enige nadeel van deze bovenfrees is het gewicht van 6700 gram, wat het soms lastig kan maken om langdurig te gebruiken. Toch is dit een kleine prijs om te betalen voor de krachtige prestaties van deze machine.

Ik ben erg tevreden met de BLACK+DECKER KW1200EKA-QS bovenfrees en zou het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare bovenfrees voor het bewerken van houten werkstukken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10. Beste Bovenfrees voor beginners: FERM Bovenfrees 1200W - 6, blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Bovenfrees 1200W - 6, blauw

 • list plusDeze bovenfrees heeft een krachtige motor van 1200 watt.
 • list plusDe bediening van deze bovenfrees is eenvoudig.
 • list plusDe constructie van deze bovenfrees is degelijk.

Nadelen FERM Bovenfrees 1200W - 6, blauw

 • list plusDeze bovenfrees is niet compatibel met Jasper Tools.
 • list plusDe kwaliteit is matig.
 • list plusHet is lastig om alles weer in de doos te krijgen en op te bergen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een veelzijdige bovenfrees die nauwkeurig werkt en geschikt is voor hardere houtsoorten? Dan is de FERM Bovenfrees 1200W - 6, blauw een goede keuze! Met een vermogen van 1200 W en een maximale freesdiepte van 35 mm is deze bovenfrees geschikt voor het maken van groeven, freesranden en -profielen, sleufgaten en contouren in verschillende soorten hout.

Wat deze machine uniek maakt, is de mogelijkheid om freesbits van 6 en 8 mm te gebruiken. Dit biedt je meer flexibiliteit bij het werken met verschillende materialen en freesbits. Bovendien kan de snelheid van de bovenfrees worden aangepast tussen 9.000 en 30.000 rpm, afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt.

De zachte grip handvatten en de mogelijkheid om de machine op een stofzuiger aan te sluiten zorgen voor extra comfort tijdens het werken. Daarnaast wordt de machine geleverd met een parallelgeleider waarmee je rechte lijnen en cirkels kunt frezen. De inbegrepen freesbeitels maken het mogelijk om direct aan de slag te gaan!

Wat betreft de afmetingen, heeft de FERM Bovenfrees 1200W - 6, blauw een compact formaat van 27 x 17,5 x 31 cm (B x D x H) en een gewicht van 4498 g. Dit maakt het een ideale machine voor zowel de hobbyist als de professional.

Over het algemeen heeft deze bovenfrees veel voordelen, waaronder de mogelijkheid om freesbits van verschillende maten te gebruiken, de aanpasbare snelheid, en de inbegrepen parallelgeleider. Een nadeel kan zijn dat de machine vrij zwaar is, maar dit kan ook als voordeel worden gezien omdat het stabiliteit biedt tijdens het werken.

In mijn opinie is de FERM Bovenfrees 1200W - 6, blauw een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en nauwkeurige bovenfrees.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 9 augustus in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van bovenfrezen. Er zijn namelijk 123 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!