De Bestenu Bovenfrees Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/08/2020


Je bent een doe-het-zelver en je hebt kozijnen gemaakt. Nu wil je een decoratieve rand maken, maar hiervoor heb je een bovenfrees nodig. In de onderstaande koopgids lees je waar je op let bij aankoop van een bovenfrees.

Wat voor bovenfrezen zijn er allemaal?

Er zijn verschillende bovenfrezen verkrijgbaar. Er zijn zowel bovenfrezen op accu als met een netsnoer te krijgen. Een bovenfrees die op accu werkt, geeft je meer ****flexibiliteit en bewegingsvrijheid dan een bovenfrees met een netsnoer.

Het nadeel van een bovenfrees die op een accu werkt, is dat deze machines over het algemeen minder krachtig **zijn dan een bovenfrees die op netstroom werkt. Bij een bovenfrees op netstroom** hoef je bovendien niet over het opladen van de accu na te denken.

Het gewicht is een ander belangrijk kenmerk van een bovenfrees. Een zware bovenfrees ligt niet fijn in de hand en je kunt hier zelfs rugklachten van krijgen. Je kunt natuurlijk af en toe een pauze inlassen, maar dit betekent dat je langer met een klus bezig bent. De ideale bovenfrees is niet te zwaar, ligt goed in de hand en is toch stabiel.

Wat voor soort frezen zijn er nog meer?

Naast bovenfrezen zijn er ook andere goede freesmachines zoals kantenfrezen, multifrezen en lamellenfrezen te koop. Een kantenfrees gebruik je voor het afwerken van randjes.

Een multifrees is een kantenfrees en bovenfrees ineen. Deze gebruik je voor verschillende toepassingen zoals bijvoorbeeld het maken van decoratieve randen en het maken van sleuven. Een goede lamellenfrees is ideaal voor het maken van houtverbindingen. Denk hierbij aan laminaat of plinten.

Wat kun je allemaal met een bovenfrees?

Een bovenfrees is de meest populaire frees. Je maakt er niet alleen strakke sleuven mee, maar ook profielranden, sierranden en andere decoratieve afwerkingen. Een andere mogelijkheid is het maken van houtverbindingen.

Er zijn bovendien verschillende bitjes verkrijgbaar voor een bovenfrees waarmee je allerlei decoratieve randen kunt maken. Van diepe sleuven tot mooie kleine randjes op een kastdeurtje: het is allemaal mogelijk met een bovenfrees.

Wat is een softstart bij een bovenfrees?

Heb je een bovenfrees met een softstartfunctie, dan heb je de mogelijkheid om de machine langzaam te laten beginnen met frezen. Hierdoor kun je nog gemakkelijk kleine aanpassingen maken en het geeft je bovendien de kans om langzaam aan het apparaat te wennen. Een softstartfunctie wordt dan ook zeker aangeraden voor beginners.

Wat is het ideale vermogen van een bovenfrees?

Het antwoord op deze vraag hangt af waarvoor je de bovenfrees vooral voor gaat gebruiken. Ga je voornamelijk grote en zware klussen doen, dan is een bovenfrees met een hoog vermogen een betere keuze voor je. Hoe meer vermogen de machine heeft, hoe krachtiger deze is.

De meeste bovenfrezen zijn geschikt voor allerlei klusjes, maar als je vaak hard hout of andere hardere materialen gebruikt, of zoals hierboven geschreven, veel zware klussen gaat doen, dan is een bovenfrees met een vermogen van 1400 watt aan te raden.

Hoe werkt een kopieerring met een bovenfrees?

Met een kopieerring maak je een perfecte kopie van een mal. Een kopieerring glijdt langs de contouren van de sjabloon, terwijl de frees de vorm overbrengt in een ander paneel. Op deze manier krijg je dus perfecte kopieën van een al bestaand sjabloon.

Hoe komt deze leuke Bovenfrees opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Bovenfrees ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Bovenfreess, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Bovenfreess die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Bovenfreess het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Bovenfreess stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Producten die overeenkomstig zijn aan Bovenfreess

De beste Bovenfreess in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De Bosch POF1400ACE is met 1400 watt een krachtige bovenfrees waarmee je ook harde houtsoorten bewerkt. Naast krachtig is hij ook nog eens veelzijdig in zijn mogelijkheden. Zo kun je het toerental aan het te bewerken materiaal aanpassen en is de freesdiepte op 0,1 millimeter nauwkeurig instelbaar. De POF1400ACE is voorzien van een ergonomisch ontwerp met softgrip en heeft de mogelijkheid tot stofafzuiging. Dankzij de geïntegreerde werkverlichting heb je altijd goed zicht op je werk. Hij wordt compleet met een 6-delig frezenset geleverd zodat je meteen aan de slag kunt.

1. Bosch POF1400ACE + 6-delige frezenset


Product informatiePlus or Show more

Bosch-bovenfrees POF 1200 AE Krachtig en precies voor creatief werken met hout Aan het materiaal aangepaste instelling van het toerental door Bosch-Electronic met instelwiel en gasgeefschakelaar Makkelijk en snel wisselen van de frees door geïntegreerde spilvergrendeling Bosch-SDS-systeem: maakt het eenvoudig en zonder gereedschap plaatsen van de kopieerhuls mogelijk Technische specificaties: Nominaal ingangsvermogen: 1.200 W Afgiftecapaciteit: 650 W Gereedschapsopname (meegeleverd): 6 mm Gereedschapsopname (meegeleverd): 8 mm Gereedschapsopname (meegeleverd): 1/4" Onbelast toerental: 11.000 – 28.000 min-1 Max. freeskorfslag: 55 mm Machinegewicht: 3,4 kg Toerentalinstelling Blokkering van de uitgaande as Bosch SDS voor kopieerhuls Softgrip Bosch Electronic

2. Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees


Product informatiePlus or Show more

Bovenfrees RSS BFRSS-0001 Netspanning: 230 V - 50 Hz Vermogen: 1200 W Toerental (onbelast): 11 000 - 30 000 rpm Freesdiepte: 50 mm Asdiameter frees: 8 mm

3. Bovenfrees RSS BFRSS-0001 1200W


Product informatiePlus or Show more

De Bosch POF1400ACE is met 1400 watt een krachtige bovenfrees waarmee je ook harde houtsoorten bewerkt. Naast krachtig is hij ook nog eens veelzijdig in zijn mogelijkheden. Zo kun je het toerental aan het te bewerken materiaal aanpassen en is de freesdiepte op 0,1 millimeter nauwkeurig instelbaar. De POF1400ACE is voorzien van een ergonomisch ontwerp met softgrip en heeft de mogelijkheid tot stofafzuiging. Dankzij de geïntegreerde werkverlichting heb je altijd goed zicht op je werk.

4. Bosch POF1400ACE


Product informatiePlus or Show more

Een Bovenfrees zoals de Makita RP0900J kan gebruikt worden voor (1) het frezen met alleen de allerbeste merken, (2) uiteenlopende freesklussen als het bewerken van profielranden, sleuven, groeven maken, etc en (3) bewerken van diverse materialen met uiterste precisie en comfort. De voordelen van dit product Lichtste en meest eenvoudige bovenfrees met 900 Watt Eenvoudige diepte-instelling door snelspanhefboom Diepte-instelling in 3 standen Plunjerdiepte tot 35 mm De leveringstoebehoren 1x Afzuigadapter 1x Breedtegeleider 1x Spanmoer 22 mm 1x Spantang 8 mm 1x Spantang 1/4" 1x Spantang 3/8" 1x Mbox De specificaties Opgenomen vermogen : 900 Watt Spantang : 8 mm Voorbereiding stofafzuiging : Ja Toerental onbelast : 27000 min-1 Vibratie ah : 4,0 m/s² K : 1,5 m/s² Kabellengte : 2,5 m Afm. lxbxh : 252x110x218 mm Netto gewicht : 2500 gram Max. cap. freesdiepte : 35 mm

5. MAKITA Bovenfrees RP0900J - 900 W - In Mbox


Product informatiePlus or Show more

Een Bovenfrees zoals de Makita MRT0700CX2J kan gebruikt worden voor (1) het frezen met alleen de allerbeste merken, (2) uiteenlopende freesklussen als het bewerken van profielranden, sleuven, groeven maken, etc. en (3) bewerken van diverse materialen met uiterste precisie en comfort. De voordelen van dit product Te gebruiken als Trimmer, Bovenfrees en Kantenfrees. vier verschillende voeten voor veelzijdige bewerkingen. Wordt standaard geleverd met een spantang voor 6 mm en 8 mm frezen. Breed toepassingsbereik door variabel toerental. Hals en voeten uit gegoten aluminium: uiterst licht en duurzaam. Met soft-grip en body-grip voor meer gebruikersgemak. Diepte-instelling in 3 standen. Plunjerdiepte tot 35 mm. De leveringstoebehoren 1x Mbox nr.4 1x Standaardtrimvoet 1x Kantelvoet 1x Bovenfreesvoet 1x Parallelgeleider 1x Afzuigadapter 1x Kopieerring 10mm 1x Steeksleutel 1x Steeksleutel 13mm 1x Spantang 6mm 1x Spantang 8mm De specificaties Gewicht (EPTA): 1,8 kg Softstart: ja Kabellengte: 4,0 m Var. toerenregeling (draaiknop): ja Opgenomen vermogen: 710 W Afm. lxbxh: 89x89x200 mm Max. cap. freesdiepte: 35 mm Toerental onbelast: 10000 - 30000 1/min Spantang: 8 mm Machine voltage: 230 V Constante elektronica: ja Asblokkering: ja Geluidsdrukniveau (LpA): 82 dB(A) Geluidsdrukniveau (K): 3 dB(A) Vibratie ah frezen in MDF: 3,5 m/s² Vibratie (K) frezen in MDF: 1,5 m/s² Stuks per verpakking: 1 st

6. MAKITA Freesmachine RT0700CX2J


Product informatiePlus or Show more

Standaard meegeleverd: 1x Breedtegeleider 1x Afzuigadapter 1x Diepte-aanslag 1x Spantang 8mm 1x Spanmoer 1x Steeksleutel 13mm 1x Steeksleutel Bijzondere kenmerken: Lichtste en meest eenvoudige bovenfrees met 900 Watt. Eenvoudige diepte-instelling door snelspanhefboom. Diepte-instelling in 3 standen. Plunjerdiepte tot 35 mm. Specificaties: Softgrip: ja Gewicht (EPTA): 2,7 kg Kabellengte: 2,5 m Opgenomen vermogen: 900 W Afm. lxbxh: 160x287x297 mm Max. cap. freesdiepte: 35 mm Toerental onbelast: 27000 1/min Spantang: 8 mm Machine voltage: 230 V Asblokkering: ja Geluidsdrukniveau (LpA): 89 dB(A) Geluidsdrukniveau (K): 3 dB(A) Vibratie ah frezen in MDF: 4,0 m/s² Vibratie (K) frezen in MDF: 1,5 m/s² Stuks per verpakking: 1 st

7. Makita RP0900 Bovenfrees - 900W - 8mm


Product informatiePlus or Show more

Voorzien van instelbaar constant toerental voor een snelle en zuivere afwerking. Te gebruiken als trimmer, bovenfrees en kantenfrees. Vier verschillende voeten voor veelzijdige bewerkingen. Met soft-grip en body-grip voor meer gebruikersgemak. Hals en voeten uit gegoten aluminium: uiterst licht en duurzaam. Breed toepassingsbereik door variabel toerental. Standaard geleverd met spantang voor 6 en 8 mm frezen. Met behulp van afstandsvoet mogelijk om 18 mm (hartmaat van de frees) van de aanslag te frezen. Diepte-instelling in 3 standen. Plunjerdiepte tot 35 mm. Inclusief handige en stapelbare Mbox. Eigenschappen Afmetingen zoolplaat: 89 x 89 mm Maximale invaldiepte: 35 mm Schacht diameter: 6 - 8 mm Platform: 230 V Draaiknop voor variabele toerenregeling Afmeting: 89 x 89 x 200 mm Toerental onbelast: 10000 - 30000 min-1 Volt (spanning): 230 V Opgenomen vermogen: 710 Watt Kabellengte: 4,0 m Geluidsdrukniveau (LpA): 82 dB(A) Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA): 93 dB(A) Onzekerheid (K) (LwA): 3 dB(A) Vibratie ah frezen in MDF: 3,5 m/s² Vibratie (K) frezen in MDF: 1,5 m/s² Gewicht (EPTA): 1,8 kg

8. Makita Boven- en kantenfrees met diverse voeten in Mbox RT0700CX3J


Product informatiePlus or Show more

Let op! Standaard geleverd zonder accu's en lader! Standaard meegeleverd 1x Mbox nr.4 821552-6 1x Bovenfrees module 195563-0 1x Kantenfrees module 195560-6 1x Hoekfrees module 195561-4 Bijzondere kenmerken Borstelloze motor voor meer uithoudingsvermogen, langere levensduur en meer compact ontwerp Krachtige, precieze freesmachine met verschillende accessoires voor verschillende toepassingen Verstelbare snelheid via instelwiel Met constante elektronica en zachte start Robuuste aluminium behuizing Incl. verstelbare parallelle stop, rand frezen module, bovenfrees module en basisplaat met hoek aanpassing Met lichtgevende dubbele LED Vacuüm extractie mogelijk Specificaties Toerental 10.000-30.000 min -1 Stelhoogte 0 - 40 mm Spantanghouder 6 mm & 8 mm (meegeleverd) Accuspanning 18 V Afmetingen (LxWxH) mm 134x89x226 Gewicht 2,1 kg Geluidsdrukniveau (L pA ) 78 dB (A) K-waarde geluid 3 dB (A) Vibratie bij het bewerken van MDF 4,5 m / s² K-waarde vinbratie 1,5 m / s²

9. Makita DRT50ZJX2 18V Li-Ion accu boven-/kantenfrees en trimmer body in Mbox


Product informatiePlus or Show more

De Einhell TE-RO 1255 E is een krachtige bovenfrees, die je in staat stelt om de meest veeleisende freeswerkzaamheden op een nauwkeurige manier uit te voeren. De machine kan onder meer gebruikt worden in combinatie met massief hout, multiplex en vezelplaten in huis, in de garage of op een werkplaats. Een vooraf in te stellen freesdiepte bevordert een nauwkeurige manier van werken met deze bovenfrees. Daarbij kan de afstelling van deze machine met de fijninstelling verder geoptimaliseerd worden. Krachtige bovenfrees voor optimaal resultaat Deze bovenfrees is voorzien van een krachtige 1200 Watt motor, die het mogelijk maakt om de meest uiteenlopende freeswerkzaamheden op een nauwkeurige wijze uit te voeren. Voorafgaand aan de freeswerkzaamheden is het met de geïntegreerde regelelektronica mogelijk om het toerental in te stellen, zodat deze aansluit bij het materiaal waarmee je werkt tijdens een klus. Instelbare freesdiepte Om een nauwkeurige manier van werken te bevorderen kun je de freesdiepte gemakkelijk instellen via de traploze revolveraanslag. De fijninstelling op de machine biedt de mogelijkheid om de freesdiepte nog verder te optimaliseren. Zo kunnen optimale resultaten worden behaald. Snel wisselen van freesplaat De asvergrendeling op de machine maakt een snelle, moeiteloze wissel van de freesplaat mogelijk om snel weer aan de slag te kunnen. Door het evenwichtige ontwerp van de machine blijft deze in een veilige stand staan tijdens het wisselen van de freesplaat. Spantang Ook de spantang zorgt voor flexibiliteit, doordat hij de inzet van freesplaten met een schachtdiameter van 6 tot 8 millimeter mogelijk maakt. Veiligheid voorop Een kunststof tussenlaag aan de standvoet van de machine, ontziet het oppervlak van het werkstuk waarmee gewerkt wordt. Daarbij zorgt een spanenbord op de machine voor een veilige manier van werken tijdens verschillende freeswerkzaamheden. Ergonomische handgreep Met de ergonomisch vormgegeven soft grip handgreep, ligt de bovenfrees zeer comfortabel in de hand tijdens het uitvoeren van freeswerkzaamheden. Daarbij absorbeert de soft grip handgrip een deel van de trillingen van de freesmachine. Handige kabelclip Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, kun je de kabel opwikkelen en aan de kabelclip op de machine bevestigen. Zo is de machine in een handomdraai weer netjes opgeborgen. Inbegrepen accessoires Standaard worden een cirkel, parallelle aanslag en kopieerhuls met de bovenfrees meegeleverd. Zo heb je alle benodigdheden om direct aan de slag te kunnen gaan met deze bovenfrees. De belangrijkste specificaties van de machine: Vermogen: 1200W Aansluiting: 230 V / 50 Hz Freesdiepte: 55mm Elektronisch regelbaar toerental Onbelast toerental: 11.000-30.000 t/min. Voor vormfrees: max. 30mm Geleverd inclusief: Spantang Ø6 en Ø8mm Softgrip Deze machine maakt deel uit van de Einhell Expert-productlijn 2 jaar fabrieksgarantie

10. EINHELL RT-RO 55 Bovenfrees


Producten die overeenkomstig zijn aan Bovenfreess


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Bovenfreess. Er zijn immers 79 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Bovenfrees kopen.