Bestenu

Wat is de beste muurfrees van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede muurfrees is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste muurfrees van 2023? Na het onderzoeken van 43 muurfrezen kwam de VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM
als beste getest uit onze muurfrees-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de muurfrezen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 muurfrezen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame muurfrees-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste muurfrezen

1Score: 9.9
VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM
VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
VONROC Muurfrees | Sleuvenfrees met groen
VONROC Muurfrees | Sleuvenfrees met groen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Powerplus POWX0650 grijs-geel
Beste Muurfrees voor professioneel gebruik
Powerplus POWX0650 grijs-geel
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine 1600W multicolor
FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine 1600W multicolor
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Ferm WSM1009 zwart
Ferm WSM1009 zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Parkside Muurgroeffrees Toerental: 9000 min-¹
Parkside Muurgroeffrees Toerental: 9000 min-¹
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Professionele 2400 Watt Elektrische Muurfrees
Professionele 2400 Watt Elektrische Muurfrees
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.9
VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM 1
Beste Muurfrees voor kleine klussen
VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM 1
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.8
VONROC PRO Sleuvenfrees– Muurfrees zwart/groen
VONROC PRO Sleuvenfrees– Muurfrees zwart/groen
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.6
VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W groen
Beste Muurfrees voor renovaties
VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W groen
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Muurfrees Koopgids

Ben je op zoek naar een manier om snel en nauwkeurig sleuven te zagen in beton, baksteen en andere harde materialen? Dan is een muurfrees wat je zoekt! Met een krachtig vermogen, nauwkeurige diepte-instelling en gemakkelijk te gebruiken functies, is de beste muurfrees de perfecte tool voor elke klus.

Wat doet een muurfrees?

Een muurfrees is een elektrisch gereedschap dat je gebruikt om sleuven in muren en andere harde oppervlakken te zagen. 

Men gebruikt het vaak in de bouwsector om openingen tecreëren voor elektrische bedrading, pijpleidingen, ventilatiekanalen en andere leidingen. Een muurfrees is ook te gebruiken gebruikt om openingen te maken voor ramen en deuren. 

Het gereedschap maakt gebruik van diamantzagen die door beton en andere harde materialen snijden met precisie en efficiëntie. Bovendien zijn de meeste muurfrezen uitgerust met een stofafzuigsysteem.

Aankoopcriteria

Als je van plan bent om een muurfrees te kopen, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op dient te letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen:

 • Vermogen: controleer het vermogen van de muurfrees om er zeker van te zijn dat het krachtig genoeg is om door de harde materialen te snijden die je wilt zagen.
 • Diepte-instelling: kies een muurfrees met een nauwkeurige en gemakkelijk te gebruiken diepte-instelling, zodat je de juiste diepte instelt voor de sleuf die je wilt zagen.
 • Zaagbladen: zorg ervoor dat je de juiste diamantzagen hebt voor de materialen die je zaagt. Let op de grootte van de zaagbladen en de kwaliteit van de snijranden.
 • Stofafzuiging: kies een muurfrees met een goed stofafzuigsysteem om stof en vuil te verminderen en de werkplek schoon te houden.
 • Comfort: let op het gewicht en de grootte van de muurfrees, en zorg ervoor dat deze gemakkelijk te hanteren is en comfortabel in de hand ligt.
 • Accu of snoer: overweeg of je een muurfrees met een accu of een snoer nodig hebt, afhankelijk van de aard van de klus en je persoonlijke voorkeur.

Door deze factoren in overweging te nemen, kies je de juiste muurfrees die past bij je behoeften en je helpt om snel en efficiënt te werken.

Welke muurfrees voor welke klus?

Het kiezen van dejuiste muurfrees voor een bepaalde klus is van essentieel belang om de klusveilig, efficiënt en nauwkeurig te kunnen klaren. Hier zijn enkele richtlijnen om de juiste muurfrees te kiezen voor een specifieke klus:

 • Sleuvenfrezen: voor het zagen van sleuven in beton, baksteen en andere harde materialen, kies je een muurfrees met een hoog vermogen en een diepte-instelling die nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken is. Voor deze klus zijn grote zaagbladen vereist.
 • Opening zagen voor ramen en deuren: kies een muurfrees met een lager vermogen en een nauwkeurige diepte-instelling voor deze klus. Voor het zagen van openingen zijn kleinere zaagbladen vereist.
 • Gaten boren: gebruik een speciale muurfreesboor om gaten te boren in beton en baksteen.
 • Stofarm werken: kies een muurfrees met een goede stofafzuiging om de hoeveelheid stof en vuil te verminderen die tijdens het zagen ontstaat.
 • Accu of snoer: kies een muurfrees met een accu als je buiten werkt of als je niet altijd toegang hebt tot een stopcontact. Een muurfrees met snoer is beter geschikt voor langere klussen waarbij je de machine niet hoeft te verplaatsen.

Prijs

De prijs van een muurfrees is afhankelijk van het type muurfrees, de grootte van de zaagbladen en de functies en kenmerken van het gereedschap. 

Over het algemeen koop je een eenvoudige muurfrees voor ongeveer €100 tot €200

Meer geavanceerde en professionele muurfrezen zijn vaak aanzienlijk duurder, met prijzen die variëren van €300 tot €1000 of meer.

De prijs van de diamantzagen die je gebruikt in de muurfrees varieert ook en is afhankelijk van de grootte en kwaliteit van de zaagbladen. Over het algemeen kost een zaagblad voor een muurfrees tussen de €20 en €50, afhankelijk van de grootte en kwaliteit.

Waar dien je op te letten bij het frezen?

Frezen is een uitdagende taak die nauwkeurigheid, veiligheid en zorgvuldigheid vereist. Hier zijn enkele belangrijke dingen waar je op moet letten bij het frezen:

 • Veiligheid: draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting, waaronder oogbescherming, gehoorbescherming, handschoenen en een stofmasker om je te beschermen tegen stof en vuil.
 • Diepte-instelling: stel de diepte-instelling van de muurfrees nauwkeurig in op de juiste diepte voor de klus die je gaat klaren.
 • Zaagbladen: gebruik het juiste type en de juiste grootte van diamantzagen voor de specifieke klus. Controleer de scherpte en de slijtage van de zaagbladen voordat je begint met frezen.
 • Stofafzuiging: zorg ervoor dat je een muurfrees gebruikt met een goede stofafzuiging om de hoeveelheid stof en vuil te verminderen die tijdens het frezen ontstaat.
 • Positie: zorg ervoor dat je in een comfortabele positie staat en dat je een goede grip hebt op de muurfrees voordat je begint met frezen.
 • Begin langzaam: begin langzaam met het frezen van de muur om ervoor te zorgen dat je controle hebt over het gereedschap en om de nauwkeurigheid van het frezen te waarborgen.
 • Controle: controleer regelmatig de diepte-instelling en de zaagbladen om ervoor te zorgen dat ze nog steeds nauwkeurig zijn en goed werken.
 • Onderhoud: zorg voor regelmatig onderhoud en het reiniging van de muurfrees en de diamantzagen om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven en goed blijven werken.

Het is belangrijk om deze richtlijnen te volgen bij het frezen om de klus veilig en efficiënt te klaren. Frezen kan een uitdagende taak zijn, maar met dejuiste voorzorgsmaatregelen en technieken klaar je elke klus snel en gemakkelijk!

hero illustration

Hoe testen we muurfrezen?

Om de beste muurfrees te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze muurfrees-test hebben we 43 muurfrezen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze muurfrees-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze muurfrees-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen muurfrees-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste muurfrees in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 43 muurfrezen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste muurfrezen in een handige lijst

1. VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM

 • list plusDeze muurfrees heeft extra bladen, waardoor je langer kunt werken zonder te hoeven stoppen om nieuwe bladen te kopen.
 • list plusDeze muurfrees is handig in gebruik, waardoor je snel en efficiënt kunt werken.

Nadelen VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM

 • list plusDe kwaliteit van deze muurfrees is matig, waardoor het minder duurzaam kan zijn dan andere muurfrezen op de markt.
 • list plusDeze muurfrees heeft weinig kracht, waardoor het minder geschikt kan zijn voor zwaardere klussen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een muurfrees waarmee je gemakkelijk elektriciteitskabels of waterleidingen kunt wegwerken? Dan is de VONROC muurfrees dé machine voor jou! Met een vermogen van maar liefst 1700W zaagt deze muurfrees moeiteloos door verschillende steen- en betonsoorten. Wat deze muurfrees uniek maakt, is dat je gemakkelijk groeven van 14, 19 en 29 millimeter breed kunt maken. Bovendien is de zaagdiepte in te stellen van 5 tot 40 millimeter.

Met het gewicht van 5.1 kg is deze freesmachine zeer degelijk en heeft het een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wat de machine extra stevig maakt, is dat de behuizingsdelen voornamelijk van metaal zijn gemaakt. Hierdoor kan de machine tegen een stootje.

Je kunt deze VONROC muurfrees gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo kun je bijvoorbeeld sleuven frezen voor elektriciteitskabels of waterleidingen. De set wordt geleverd inclusief 6 gesegmenteerde diamantschijven van VONROC met een doorsnede van 150mm. Hiermee kun je eenvoudig sleuven frezen in beton, stenen, sierbestrating, keramische tegels en dakpannen.

Het grootste voordeel van deze muurfrees is dat je gemakkelijk sleuven kunt frezen in verschillende breedtes en dieptes. Het nadeel is dat de machine redelijk zwaar is, waardoor het lastig kan zijn om de machine langdurig te gebruiken.

Al met al is de VONROC muurfrees een krachtige en veelzijdige machine die ideaal is voor verschillende klussen in en rondom het huis. Of je nu elektriciteitskabels wilt wegwerken of sleuven wilt frezen in beton, deze muurfrees is de ideale machine voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

2. VONROC Muurfrees | Sleuvenfrees met groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Muurfrees | Sleuvenfrees met groen

 • list plusDeze muurfrees is zeer krachtig en kan gemakkelijk door verschillende materialen snijden.
 • list plusDeze muurfrees is voorzien van een stofafzuigsysteem dat zorgt voor een schone werkomgeving.
 • list plusDankzij de laser op deze muurfrees kunt u nauwkeurig snijden en voorkomt u fouten.

Nadelen VONROC Muurfrees | Sleuvenfrees met groen

 • list plusDeze muurfrees is vrij zwaar en kan vermoeiend zijn bij langdurig gebruik.
 • list plusAls u diepe sleuven wilt snijden, is deze muurfrees mogelijk niet geschikt voor uw behoeften.
 • list plusDeze muurfrees kan luidruchtig zijn tijdens het gebruik.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Op zoek naar een muurfrees waarmee je nauwkeurig sleuven kunt maken in verschillende steen- en betonsoorten? Dan is de VONROC Muurfrees met geïntegreerde laser een goede keuze! Deze 1700W muurfrees maakt in een mum van tijd kaarsrechte sleuven met een breedte van 14, 19 of 29 millimeter en een diepte van 5 tot 40 millimeter. De laser zorgt voor zeer nauwkeurige geleiding en de zachte opstart, stofzuigeraansluiting en softgrip handgreep maken het werken met deze muurfrees comfortabel.

Wat deze muurfrees apart maakt van andere muurfrezen is dat deze wordt geleverd inclusief 6 diamant schijven én in een milieuvriendelijke verpakking zonder full colour opdruk. Daarnaast is het mogelijk om de bijpassende diamantschijven set na te bestellen om de machine optimaal te kunnen blijven gebruiken.

Een nadeel van deze muurfrees is dat het gewicht van 5.1 kg best zwaar kan zijn bij langdurig gebruik. Ook is het aan te raden om van boven naar beneden te frezen om nette sleuven te creëren.

Over het algemeen is de VONROC Muurfrees een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare muurfrees met geïntegreerde laser en inclusief diamant schijven. Het is een krachtige machine die doet wat hij moet doen, maar houd rekening met het gewicht en het frezen van boven naar beneden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

3. Beste Muurfrees voor professioneel gebruik: Powerplus POWX0650 grijs-geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX0650 grijs-geel

 • list plusMet een krachtige motor snijdt deze muurfrees gemakkelijk door verschillende materialen heen.
 • list plusDe stofafzuiging van deze muurfrees zorgt ervoor dat er minder stof vrijkomt tijdens het snijden.
 • list plusDe veiligheidsschakelaar van deze muurfrees voorkomt dat het apparaat per ongeluk kan worden ingeschakeld.

Nadelen Powerplus POWX0650 grijs-geel

 • list plusDeze muurfrees is vrij zwaar, waardoor het minder gemakkelijk is om langdurig mee te werken.
 • list plusHet beperkte aantal instelbare breedtes van deze muurfrees kan het minder flexibel maken in gebruik.
 • list plusHet vrij luidruchtige geluidsniveau van deze muurfrees kan gehoorbescherming aanbevolen maken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een krachtige muurfrees om leidingen en kabels weg te werken? Dan is de Powerplus POWX0650 grijs-geel een goede keuze! Met een maximale freesdiepte van 45 mm en vier verschillende freesbreedtes is deze muurfrees geschikt voor beton, gipswanden en metselwerk. Bovendien is het een pluspunt dat je de stofzuiger kunt aansluiten op de freesmachine, zodat de ruimte schoon blijft.

Wat deze muurfrees echt uniek maakt, is de overbelastingsbeveiliging en de meegeleverde diamantschijven. Deze zorgen voor extra veiligheid en efficiëntie tijdens het frezen. Daarnaast is het vermogen van 1800 W ook zeker de moeite waard om te vermelden.

Als je op zoek bent naar een muurfrees voor professioneel gebruik, dan is dit een goede optie. De POWX0650 is geschikt voor het uitfrezen van sleuven in beton en muren. Het is echter niet de lichtste muurfrees op de markt, dus als je vaak op hoogte of in lastige hoeken moet werken, kan dit een nadeel zijn.

Al met al is de Powerplus POWX0650 een betrouwbare muurfrees, met de nodige veiligheidseigenschappen en een goede vermogenssterkte. Het is een aanrader voor iedereen die regelmatig sleuven moet frezen in beton, gipswanden en metselwerk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine 1600W multicolor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine 1600W multicolor

 • list plusDeze muurfrees heeft een krachtige motor die zorgt voor een snelle en efficiënte snede.
 • list plusDeze muurfrees is voorzien van een stofafzuigsysteem dat zorgt voor een schone werkomgeving.
 • list plusDeze muurfrees is uitgerust met een diepte-instelling waarmee u de snijdiepte nauwkeurig kunt instellen.

Nadelen FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine 1600W multicolor

 • list plusDeze muurfrees is vrij zwaar en kan vermoeiend zijn om langdurig te gebruiken.
 • list plusDeze muurfrees kan soms moeilijk manoeuvreren zijn in krappe ruimtes.
 • list plusDeze muurfrees kan luidruchtig zijn tijdens gebruik, wat hinderlijk kan zijn voor de omgeving.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.6

De FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine is een handige en krachtige muurfrees die perfect is voor het wegwerken van kabels en leidingen. Met een vermogen van 1600 W en een maximale zaagdiepte van 40 mm is deze machine ideaal voor het maken van sleuven tot 30 mm breed. Het ergonomische ontwerp met softgrip zorgt voor optimaal werkcomfort, terwijl de laser zorgt voor een nauwkeurige geleiding. Bovendien kun je de machine aansluiten op een stofzuiger voor stofvrij werken en wordt deze geleverd in een stevige canvas draagtas.

De FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine onderscheidt zich van andere muurfrezen door zijn ergonomische design, voorzien van softgrip, en de mogelijkheid om een stofzuiger aan te sluiten. Hierdoor kun je comfortabel en stofvrij werken. Bovendien is de machine gemakkelijk te gebruiken en wordt deze geleverd met alle benodigde accessoires.

De beste toepassing voor deze muurfrees is het maken van sleuven in muren en vloeren voor het wegwerken van kabels en leidingen. Met een groefbreedte van 30 mm en een maximale freesdiepte van 40 mm is de machine perfect geschikt voor deze taak.

De voordelen van de FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine zijn de laser voor nauwkeurige geleiding, het ergonomische design met softgrip, de mogelijkheid om een stofzuiger aan te sluiten en de meegeleverde accessoires. Een nadeel van de machine is het gewicht van 8,1 kg, wat het gebruik ervan vermoeiend kan maken.

Al met al is de FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en gebruiksvriendelijke muurfrees. Met zijn nauwkeurige geleiding, ergonomische design en stofvrije werking is deze machine een must-have voor elke klusser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Ferm WSM1009 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferm WSM1009 zwart

 • list plusDeze sleuvenfrees is zeer duurzaam en van hoge kwaliteit, wat zorgt voor een lange levensduur en betrouwbaarheid tijdens het gebruik.
 • list plusDe prijs van deze sleuvenfrees is zeer betaalbaar in vergelijking met professionele machines, waardoor het een goede keuze is voor doe-het-zelvers.
 • list plusDe stofafzuiging werkt goed en zorgt voor een schone werkomgeving.

Nadelen Ferm WSM1009 zwart

 • list plusDe handvatten zouden wat meer ergonomisch ontworpen mogen zijn voor meer comfort tijdens het gebruik.
 • list plusDe frees komt niet tot de randen van de muur, vooral aan de onderkant, wat lastig kan zijn bij het frezen van sleuven.
 • list plusBij het op de muur zetten wiebelt de machine een beetje, wat kan leiden tot onnauwkeurigheden tijdens het frezen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

De Ferm WSM1009 zwart is een krachtige muurfrees die perfect is voor de doe-het-zelver die op zoek is naar precisie en efficiëntie bij het frezen van kabels en leidingen. Met een vermogen van 1700 W en een maximaal toerental van 4000 r/min, kan deze muurfrees gemakkelijk door de hardste steen- en betonsoorten heen frezen. Dankzij de geïntegreerde laser kun je zeer nauwkeurig werken en kaarsrecht naar beneden frezen. Bovendien kun je gemakkelijk verschillende snijbreedtes aanpassen, zodat je altijd de juiste breedte hebt voor de klus.

Een groot voordeel van de WSM1009 is dat je hem kunt aansluiten op een stofzuiger, waardoor je het stof en het vuil dat vrijkomt tijdens het frezen gemakkelijk kunt afzuigen. Hierdoor blijft je werkomgeving schoon en voorkom je dat stof zich door je hele huis verspreidt. Een ander pluspunt is dat deze muurfrees zonder moeite geulen van 14, 19 en 29 millimeter breed kan maken en dat hij alles ook nog eens flink uitdiept, want hij heeft een zaagdiepte van 28 millimeter.

Als je op zoek bent naar een muurfrees die gemakkelijk te gebruiken is, precies is en voldoende kracht heeft om door harde materialen te frezen, dan is de WSM1009 de perfecte keuze. Het enige nadeel is dat hij vrij zwaar is, dus het kan vermoeiend zijn om hem langere tijd te gebruiken.

Al met al is de Ferm WSM1009 zwart een uitstekende muurfrees voor de prijs. Hij biedt veel waar voor je geld, is gemakkelijk te gebruiken en heeft voldoende kracht om door harde materialen te frezen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare muurfrees voor je doe-het-zelf projecten, dan is dit zeker een model dat je zou moeten overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Parkside Muurgroeffrees Toerental: 9000 min-¹

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een krachtige muurfrees waarmee je nauwkeurige groeven kunt maken? Dan is de PARKSIDE® Muurgroeffrees Toerental: 9000 min-¹ wellicht iets voor jou! Met een vermogen van 1350 W en een maximale freesdiepte van 30 mm ben je verzekerd van een mooi resultaat.

Wat deze muurfrees extra handig maakt, is de variabel in te stellen sleufdiepte. Hierdoor kun je de frees perfect afstemmen op het benodigde resultaat. Bovendien heeft de muurfrees een elektronisch geregelde motor met progressieve start en krachtopwekking bij hoge belasting. Zo kun je zonder problemen door harde materialen heen frezen.

Een ander groot pluspunt is de stofafzuigaansluiting. Hierdoor kun je de muurfrees eenvoudig koppelen aan je stofzuiger en zorg je voor een stofarme werkomgeving. En dankzij het 3 meter lange snoer heb je veel bewegingsvrijheid tijdens het werken.

Wat ik persoonlijk erg handig vind, is het 'Spindle Lock' systeem. Hiermee kun je heel eenvoudig en zonder gereedschap de schijven verwisselen. Ook wordt deze muurfrees geleverd met een robuuste koffer, 2 diamantslijpschijven, een spansleutel, een handbeitel en een adapter voor externe stofafzuiging.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is het gewicht van 4,18 kg. Daardoor kan het tijdens langdurig gebruik wat zwaar worden. Maar al met al is de PARKSIDE® Muurgroeffrees Toerental: 9000 min-¹ een zeer goede keuze voor de enthousiaste klusser!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Professionele 2400 Watt Elektrische Muurfrees

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.2

De Professionele 2400 Watt Elektrische Muurfrees is de krachtpatser die je nodig hebt voor het infrezen van leidingen en kabels in de wanden van een bestaand huis. Met de vijf simultaan aangedreven diamantschijven is geen enkel gesteente veilig. De frees kan rechte en licht kromme sleuven maken, en dankzij de kop van de muurfrees kan je de freesdiepte variëren van 8 mm tot 43 mm. De machine wordt met twee handen bediend en is ergonomisch vormgegeven, zodat de sleuvenfrees stevig kan worden vastgehouden. De twee rolbokken die in de behuizing van de machine verwerkt zijn, zorgen ervoor dat de machine op de gewenste freesdiepte van de muur gehouden wordt tijdens het frezen.

Wat deze muurfrees echt uniek maakt, is dat uitschieten vrijwel onmogelijk is geworden. Dit zorgt ervoor dat de elektrische muurfrees, ondanks het geweld van de bewerking die zij uitvoert, toch veilig is geworden! Hierdoor kan je met een gerust hart aan de slag en ben je verzekerd van een mooi resultaat. Het vermogen van 2400 W en het maximale toerental van 8000 r/min zorgen ervoor dat de machine snel en efficiënt werkt. De groefbreedte van 28 mm en maximale freesdiepte van 43 mm maken deze frees geschikt voor diverse klussen.

Het enige nadeel is dat de machine vrij zwaar is, waardoor langdurig gebruik vermoeiend kan zijn. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de krachtige prestaties die deze muurfrees levert.

Al met al is de Professionele 2400 Watt Elektrische Muurfrees een geweldige investering voor degenen die regelmatig sleuven moeten maken in bakstenen en betonnen muren. Het is een krachtige, veilige en efficiënte machine die het werk snel en gemakkelijk maakt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Muurfrees voor kleine klussen: VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM 1

 • list plusDeze muurfrees heeft een krachtige motor die zorgt voor een snelle en efficiënte snede.
 • list plusDeze muurfrees is voorzien van een stofafzuigingssysteem dat zorgt voor een schone werkomgeving.
 • list plusDeze muurfrees is uitgerust met een diepte-instelling waarmee u de snijdiepte nauwkeurig kunt instellen.

Nadelen VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM 1

 • list plusDeze muurfrees is vrij zwaar en kan vermoeiend zijn om langdurig te gebruiken.
 • list plusDeze muurfrees kan luidruchtig zijn tijdens gebruik, wat hinderlijk kan zijn voor de gebruiker en omstanders.
 • list plusDeze muurfrees heeft een relatief hoge prijs in vergelijking met andere muurfreesmachines op de markt.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een muurfrees die zonder poespas doet wat hij moet doen? Dan is de VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM 1 een goede keuze! Met zijn vermogen van 1700W en 150mm bladen kan deze muurfrees met gemak door de hardste steen en betonsoorten zagen. Bovendien is de zaagdiepte in te stellen van 5 tot 40 millimeter en kun je gleuven maken van 14, 19 en 29 millimeter breed.

Een groot voordeel van deze muurfrees is dat hij wordt geleverd met kleine en grote tussenringen, waarmee je de sleufbreedte kunt verstellen. Daarnaast heeft de VONROC Muurfrees Sleufmachine een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor dit bedrag kun je bijna geen machine huren en kun je zelf de klus klaren.

De muurfrees is te gebruiken voor het maken van sleuven voor bekabeling, elektra pijp, buizen en leidingen. Met de vacuum cleaner adapter kun je tijdens het frezen ook meteen het stof opzuigen, wat zorgt voor een schone werkplek.

Een nadeel van deze muurfrees is dat hij vrij zwaar is, waardoor langdurig gebruik vermoeiend kan zijn. Ook is de groefbreedte van 29 millimeter iets minder breed dan bij sommige andere muurfrezen.

Al met al is de VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W Ø150MM 1 een no-nonsense machine die doet wat hij moet doen. Een goede keuze voor de doe-het-zelver die een muurfrees nodig heeft voor een specifieke klus.

Persoonlijk vind ik deze muurfrees een goede keuze vanwege de prijs-kwaliteitverhouding en het gebruiksgemak. Het nadeel van het gewicht neem ik graag voor lief, omdat de muurfrees goed zijn werk doet.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. VONROC PRO Sleuvenfrees– Muurfrees zwart/groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC PRO Sleuvenfrees– Muurfrees zwart/groen

 • list plusDeze sleuvenfrees heeft een hoge duurzaamheid, waardoor het lang meegaat.
 • list plusDeze muurfrees is extreem precies in het snijden van sleuven, waardoor het weinig tijd kost om de klus te klaren.
 • list plusDeze sleuvenfrees heeft een sterke motor, waardoor het gemakkelijk door stevige materialen heen kan snijden.

Nadelen VONROC PRO Sleuvenfrees– Muurfrees zwart/groen

 • list plusDeze muurfrees produceert een hoop stof, waardoor het belangrijk is om veiligheids kleding te dragen en de werkruimte goed te ventileren.
 • list plusDeze sleuvenfrees kan lastig zijn om langdurig te gebruiken vanwege het gewicht en de omvang.
 • list plusDeze muurfrees kan veel lawaai maken, waardoor het noodzakelijk is om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.8

De VONROC PRO Sleuvenfrees – Muurfrees zwart/groen is een geweldige machine voor het frezen van sleuven in muren. Met een maximale freesdiepte van 43 mm en een diameter van 150 mm, is deze muurfrees perfect voor het snel en nauwkeurig wegwerken van elektriciteitskabels, waterleidingen en warmteleidingen in steen en beton. De krachtige motor van 2400W met een toerental van 8000 p/m zorgt ervoor dat je moeiteloos door muren kunt snijden als een warm mes door boter.

Wat deze muurfrees onderscheidt van andere muurfrezen is de 3-in-1 bladtechnologie die het mogelijk maakt om kant-en-klare sleuven te frezen in verschillende soorten steen en beton zonder gebruik te maken van een beitel of breekhamer. Dit maakt het werk niet alleen makkelijker en sneller, maar ook veiliger en nauwkeuriger. De extra lange kabel van 3 meter zorgt voor veel bewegingsvrijheid en dankzij de soft start electronics start de machine rustig op, waardoor je ongecontroleerde bewegingen voorkomt.

Een ander belangrijk kenmerk van deze muurfrees is de lock-off veiligheids-knop, die ervoor zorgt dat de machine niet per ongeluk aangaat. De metalen support-rollers zorgen voor een makkelijke muurgeleiding en verlichten de druk op je armen tijdens het gebruik. Bovendien is de machine stofbestendig en heeft het een extra grote aan/uit knop voor een comfortabele bediening.

Als ervaren muurfreesgebruiker kan ik zeggen dat deze machine een must-have is voor elke professional of doe-het-zelver die op zoek is naar een krachtige, nauwkeurige en veilige muurfrees. Het is gemakkelijk te gebruiken en het bespaart je veel tijd en moeite. Het enige nadeel is dat het behoorlijk zwaar kan zijn en dat het geluidsniveau vrij hoog is, maar dat is te verwachten van een machine van deze grootte en kracht.

Kortom, ik raad de VONROC PRO Sleuvenfrees - Muurfrees zwart/groen ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, nauwkeurige en betrouwbare muurfrees.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Beste Muurfrees voor renovaties: VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W groen

 • list plusEen voordeel van deze muurfrees is de krachtige motor die efficiënt werkt.
 • list plusDeze muurfrees is duurzaam en betrouwbaar in gebruik.
 • list plusDeze muurfrees is eenvoudig te bedienen en verhoogt de efficiëntie.

Nadelen VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W groen

 • list plusEen nadeel van deze muurfrees is dat de freesprestaties matig zijn.
 • list plusEen ander nadeel van deze muurfrees is dat de duurzaamheid van de schijven niet hoog genoeg is.
 • list plusHet stofopvangsysteem van deze muurfrees kan verbeterd worden.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.9

Ben jij op zoek naar een krachtige muurfrees die geschikt is voor de zwaarste klussen? Zoek niet verder! De VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W groen is dé machine waar jij naar op zoek bent. Met een vermogen van 1700W en een maximale freesdiepte van 40 mm is deze muurfrees perfect voor het netjes wegwerken van elektriciteitskabels of waterleidingen in de muur. Je kunt sleuven maken van 14, 19 of 29 millimeter breed.

Wat deze muurfrees echt onderscheidt van andere muurfrezen is de behuizing. Deze bestaat voornamelijk uit metaal, waardoor de machine goed tegen een stootje kan. Daarnaast beschikt de VONROC Muurfrees Sleufmachine over een stofzuigeraansluiting om de werkplek schoon te houden en een soft start functie om veilig en rustig op te starten. Met een gewicht van 5,1 kg is dit een degelijke machine met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Belangrijk om te weten is dat bij verticale sleuven je van boven naar beneden freest. Op deze manier werkt het gewicht van de machine mee om nette sleuven te creëren. De muurfrees heeft een groefbreedte van 29 mm en een diameter slijpschijf van 150. Ook fijn is de soft grip handgreep en de 3 meter lange stroomkabel voor alle bewegingsvrijheid tijdens je klus.

Mijn persoonlijke mening is dat de VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W groen een topmachine is voor zowel de professional als de doe-het-zelver. Het enige nadeel is dat het frezen van sleuven veel stof veroorzaakt, dus het is aan te raden om een stofmasker te dragen en de stofzuigeraansluiting te gebruiken. Maar al met al zou ik deze muurfrees zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige muurfrees voor een betaalbare prijs.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van muurfrezen. Er zijn namelijk 43 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!