Wat is de beste Muurfrees van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Muurfrees is een lastige opgave. Wat is de beste Muurfrees van 2024? Na het testen van 1734 Muurfrezen kwam de Powerplus POWX0650 Muurfrees Sleufmachine Sleuvenfrees als beste uit onze Muurfrees-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Muurfrezen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Muurfrezen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Muurfrees-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Muurfrezen

1Score: 9.7
Powerplus POWX0650 Muurfrees Sleufmachine Sleuvenfrees
Beste muursnijder
Powerplus POWX0650 Muurfrees Sleufmachine Sleuvenfrees
Powerplus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
VONROC TOOLS VONROC Muurfrees
VONROC TOOLS VONROC Muurfrees
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W
VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine 1600W
FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine 1600W
FERM
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
VONROC PRO Sleuvenfrees– Muurfrees
VONROC PRO Sleuvenfrees– Muurfrees
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W
VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W
VONROC
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Einhell Muurfrees TC-MA 1300 (1320
Einhell Muurfrees TC-MA 1300 (1320
Einhell
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
VONROC TOOLS VONROC Muurfrees Sleuvenfrees
VONROC TOOLS VONROC Muurfrees Sleuvenfrees
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
VONROC Muurfrees | Sleuvenfrees met
VONROC Muurfrees | Sleuvenfrees met
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Makita DCO180Z 18V Li-Ion accu
Makita DCO180Z 18V Li-Ion accu
Makita
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Muurfrees Koopgids

Ben je op zoek naar een manier om snel en nauwkeurig sleuven te zagen in beton, baksteen en andere harde materialen? Dan is een muurfrees wat je zoekt! Met een krachtig vermogen, nauwkeurige diepte-instelling en gemakkelijk te gebruiken functies, is de beste muurfrees de perfecte tool voor elke klus.

Wat doet een muurfrees?

Een muurfrees is een elektrisch gereedschap dat je gebruikt om sleuven in muren en andere harde oppervlakken te zagen. 

Men gebruikt het vaak in de bouwsector om openingen tecreëren voor elektrische bedrading, pijpleidingen, ventilatiekanalen en andere leidingen. Een muurfrees is ook te gebruiken gebruikt om openingen te maken voor ramen en deuren. 

Het gereedschap maakt gebruik van diamantzagen die door beton en andere harde materialen snijden met precisie en efficiëntie. Bovendien zijn de meeste muurfrezen uitgerust met een stofafzuigsysteem.

Aankoopcriteria

Als je van plan bent om een muurfrees te kopen, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op dient te letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen:

 • Vermogen: controleer het vermogen van de muurfrees om er zeker van te zijn dat het krachtig genoeg is om door de harde materialen te snijden die je wilt zagen.
 • Diepte-instelling: kies een muurfrees met een nauwkeurige en gemakkelijk te gebruiken diepte-instelling, zodat je de juiste diepte instelt voor de sleuf die je wilt zagen.
 • Zaagbladen: zorg ervoor dat je de juiste diamantzagen hebt voor de materialen die je zaagt. Let op de grootte van de zaagbladen en de kwaliteit van de snijranden.
 • Stofafzuiging: kies een muurfrees met een goed stofafzuigsysteem om stof en vuil te verminderen en de werkplek schoon te houden.
 • Comfort: let op het gewicht en de grootte van de muurfrees, en zorg ervoor dat deze gemakkelijk te hanteren is en comfortabel in de hand ligt.
 • Accu of snoer: overweeg of je een muurfrees met een accu of een snoer nodig hebt, afhankelijk van de aard van de klus en je persoonlijke voorkeur.

Door deze factoren in overweging te nemen, kies je de juiste muurfrees die past bij je behoeften en je helpt om snel en efficiënt te werken.

Welke muurfrees voor welke klus?

Het kiezen van dejuiste muurfrees voor een bepaalde klus is van essentieel belang om de klusveilig, efficiënt en nauwkeurig te kunnen klaren. Hier zijn enkele richtlijnen om de juiste muurfrees te kiezen voor een specifieke klus:

 • Sleuvenfrezen: voor het zagen van sleuven in beton, baksteen en andere harde materialen, kies je een muurfrees met een hoog vermogen en een diepte-instelling die nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken is. Voor deze klus zijn grote zaagbladen vereist.
 • Opening zagen voor ramen en deuren: kies een muurfrees met een lager vermogen en een nauwkeurige diepte-instelling voor deze klus. Voor het zagen van openingen zijn kleinere zaagbladen vereist.
 • Gaten boren: gebruik een speciale muurfreesboor om gaten te boren in beton en baksteen.
 • Stofarm werken: kies een muurfrees met een goede stofafzuiging om de hoeveelheid stof en vuil te verminderen die tijdens het zagen ontstaat.
 • Accu of snoer: kies een muurfrees met een accu als je buiten werkt of als je niet altijd toegang hebt tot een stopcontact. Een muurfrees met snoer is beter geschikt voor langere klussen waarbij je de machine niet hoeft te verplaatsen.

Prijs

De prijs van een muurfrees is afhankelijk van het type muurfrees, de grootte van de zaagbladen en de functies en kenmerken van het gereedschap. 

Over het algemeen koop je een eenvoudige muurfrees voor ongeveer €100 tot €200

Meer geavanceerde en professionele muurfrezen zijn vaak aanzienlijk duurder, met prijzen die variëren van €300 tot €1000 of meer.

De prijs van de diamantzagen die je gebruikt in de muurfrees varieert ook en is afhankelijk van de grootte en kwaliteit van de zaagbladen. Over het algemeen kost een zaagblad voor een muurfrees tussen de €20 en €50, afhankelijk van de grootte en kwaliteit.

Waar dien je op te letten bij het frezen?

Frezen is een uitdagende taak die nauwkeurigheid, veiligheid en zorgvuldigheid vereist. Hier zijn enkele belangrijke dingen waar je op moet letten bij het frezen:

 • Veiligheid: draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting, waaronder oogbescherming, gehoorbescherming, handschoenen en een stofmasker om je te beschermen tegen stof en vuil.
 • Diepte-instelling: stel de diepte-instelling van de muurfrees nauwkeurig in op de juiste diepte voor de klus die je gaat klaren.
 • Zaagbladen: gebruik het juiste type en de juiste grootte van diamantzagen voor de specifieke klus. Controleer de scherpte en de slijtage van de zaagbladen voordat je begint met frezen.
 • Stofafzuiging: zorg ervoor dat je een muurfrees gebruikt met een goede stofafzuiging om de hoeveelheid stof en vuil te verminderen die tijdens het frezen ontstaat.
 • Positie: zorg ervoor dat je in een comfortabele positie staat en dat je een goede grip hebt op de muurfrees voordat je begint met frezen.
 • Begin langzaam: begin langzaam met het frezen van de muur om ervoor te zorgen dat je controle hebt over het gereedschap en om de nauwkeurigheid van het frezen te waarborgen.
 • Controle: controleer regelmatig de diepte-instelling en de zaagbladen om ervoor te zorgen dat ze nog steeds nauwkeurig zijn en goed werken.
 • Onderhoud: zorg voor regelmatig onderhoud en het reiniging van de muurfrees en de diamantzagen om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven en goed blijven werken.

Het is belangrijk om deze richtlijnen te volgen bij het frezen om de klus veilig en efficiënt te klaren. Frezen kan een uitdagende taak zijn, maar met dejuiste voorzorgsmaatregelen en technieken klaar je elke klus snel en gemakkelijk!

hero illustration

Hoe testen we Muurfrezen?

Om de beste Muurfrees te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Muurfrees-test hebben we 1734 Muurfrezen geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Muurfrees-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Muurfrees-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Muurfrees-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Muurfrees in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1734 Muurfrezen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Muurfrezen op een rij

1. Beste muursnijder: Powerplus POWX0650 Muurfrees Sleufmachine Sleuvenfrees

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX0650 Muurfrees Sleufmachine Sleuvenfrees

 • list plusKrachtig gereedschap voor het uitfrezen van sleuven in beton en muren
 • list plusWordt geleverd met handige accessoires zoals een stofzuigadapter en diamantschijven
 • list plusBiedt instelmogelijkheden voor de diepte en breedte van de sleuf

Nadelen Powerplus POWX0650 Muurfrees Sleufmachine Sleuvenfrees

 • list plusOnhandig en te zwaar, moeilijk om van plafond tot vloer te frezen
 • list plusAfzuigkap sluit niet goed aan, waardoor de afzuiging niet voldoende is
 • list plusSleufafstanden van 14-24-34-44 mm zijn niet logisch voor een buismaat van 16 mm

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.54
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
10
Ik ben de Powerplus POWX0650 Muurfrees, een krachtig gereedschap dat perfect is voor het uitsnijden van sleuven in beton en muren. Ik kom met een handige stofzuigadapter, overbelastingsbeveiliging en twee diamantschijven. Met mijn vier verschillende freesbreedteposities van 14 - 24 - 34 - 44 mm geef ik je veel flexibiliteit. Met mijn netspanning van 230-240V~ en een motorvermogen van 1800W ben ik een betrouwbaar en sterk apparaat.

Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat ik een beetje onhandig en zwaar kan zijn. Mijn handvat heeft een hoek die het moeilijk maakt om van plafond tot vloer te frezen. Ook sluit mijn afzuigkap niet goed aan op het te frezen materiaal, waardoor mijn afzuiging niet altijd optimaal is. Dit kan het lastig maken om in kleine ruimtes te frezen. Maar maak je geen zorgen, er is een oplossing! Een andere gebruiker merkte op dat de sleufafstanden van 14-24-34-44 mm niet helemaal logisch zijn, omdat de buismaat 16 mm is. Maar dit probleem kan eenvoudig worden opgelost door een afstandbus te vervangen door ringen van 2 mm.

Desondanks zijn er ook veel positieve ervaringen met mij, de Powerplus POWX0650 Muurfrees. Een gebruiker is dolenthousiast over mijn prestaties bij het vernieuwen van de elektra in zijn jaren 30 woning. Hij is vooral te spreken over mijn kracht, gebruiksgemak en de mogelijkheden om de diepte en breedte van de sleuf in te stellen. En het beste van alles? Mijn meegeleverde diamantslijpschijven zijn na ruim 50 contactdozen en alle sleuven nog steeds in topconditie.

Al met al ben ik een krachtig en handig gereedschap voor het uitsnijden van sleuven in beton en muren. Ik kom met handige accessoires en bied verschillende instelmogelijkheden. Hoewel sommige gebruikers problemen hebben ervaren met mijn gewicht, afzuiging en sleufafstanden, zijn er ook genoeg positieve ervaringen met mij. Het is belangrijk om deze punten in overweging te nemen bij het maken van jouw beslissing. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. VONROC TOOLS VONROC Muurfrees

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Muurfrees

 • list plusHandige tool voor het wegwerken van elektriciteitskabels en waterleidingen in huis
 • list plusGeïntegreerde laser voor nauwkeurige geleiding
 • list plusGoede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen VONROC TOOLS VONROC Muurfrees

 • list plusMatige kwaliteit van de diamantschijven
 • list plusKan onhandig zijn in gebruik, vooral met een stofzuigerslang
 • list plusUitdagingen bij het maken van rechte sleuven ondanks de aanwezigheid van de laser

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
9.2
Ik, de VONROC Muurfrees, ben jouw ideale maatje om elektriciteitskabels en waterleidingen in huis weg te werken. Met mijn krachtige 1700W motor en een handige laser voor precieze begeleiding, maak ik moeiteloos kaarsrechte sleuven in verschillende soorten steen en beton. Met één druk op de knop creëer ik uitsparingen met een breedte van 14, 19 of 29 millimeter en een zaagdiepte van 5 tot 40 millimeter.

Ik ben een no-nonsense machine die gewoon doet wat ik moet doen. Met mijn robuuste gewicht van 5.1 kg bied ik een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Mijn behuizing is voornamelijk gemaakt van metaal, waardoor ik tegen een stootje kan. Het is het beste om van boven naar beneden te frezen, omdat mijn gewicht op die manier helpt bij het creëren van nette sleuven.

Ik ben voorzien van een zachte start, een stofzuigeraansluiting, een 3 meter lange rubberen stroomkabel en een comfortabele softgrip handgreep. Bovendien krijg je bij mij 6 diamantschijven meegeleverd, zodat je meteen aan de slag kunt.

Sommige gebruikers hebben echter opgemerkt dat de kwaliteit van de diamantschijven matig is. Na slechts 50 cm frezen waren de eerste 2 schijven al versleten. Hierdoor moesten ze de rest van de klus met een andere machine afmaken. Houd hier dus rekening mee.

Daarnaast is het even wennen om met mij te werken, vooral als je een stofzuigerslang eraan koppelt. Als je niet gewend bent aan mijn gebruik, kan ik wat onhandig zijn. Het kan ook lastig zijn om een rechte sleuf te maken, ondanks mijn laser. Het lijkt erop dat de laser aan de verkeerde kant is geplaatst, maar na het frezen van een stukje kun je de laser op de sleuf richten. Ondanks deze uitdagingen zijn gebruikers over het algemeen tevreden met de resultaten die ik lever bij doe-het-zelf klussen.

Al met al ben ik, de VONROC Muurfrees, een handige tool met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Let wel op de kwaliteit van de diamantschijven en de uitdagingen bij het maken van rechte sleuven. Desondanks ben ik een handige oplossing om elektriciteitskabels en waterleidingen in huis weg te werken, en een betaalbaar alternatief voor het uitbesteden van deze klus.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W

 • list plusUitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusDuurzaamheid
 • list plusVeelzijdigheid

Nadelen VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W

  Beoordeling

  9.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.18
  Functionaliteit
  9.15
  Gebruiksgemak
  9.15
  Ik ben enthousiast om de VONROC Muurfrees te introduceren, een krachtige machine die perfect is voor het netjes wegwerken van kabels en leidingen in de muur. Met de mogelijkheid om sleuven te maken met een afstand van 14, 19 of 29 millimeter en een diepte van 40 millimeter, biedt deze muurfrees veel flexibiliteit voor verschillende klussen. Met zijn stevige gewicht van 5,1 kg en duurzame metalen behuizing, is het een betrouwbare machine met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

  Een opvallend kenmerk is de stofzuigeraansluiting, waardoor de werkplek schoon blijft tijdens het frezen. De soft start zorgt voor een veilige en rustige start, waardoor het gebruiksgemak wordt verhoogd. De 3 meter lange stroomkabel en de comfortabele softgrip handgreep zorgen voor optimale bewegingsvrijheid en comfort tijdens het werken.

  Met 4 gesegmenteerde diamantschijven inbegrepen, kunt u verschillende materialen zoals beton, stenen, sierbestrating, keramische tegels en dakpannen frezen. De diamantschijven hebben een diameter van 150 mm, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. De handige opbergtas maakt het gemakkelijk om de muurfrees en accessoires op te bergen en te vervoeren.

  Wat deze muurfrees nog aantrekkelijker maakt, is dat VONROC gespecialiseerd is in elektrisch gereedschap en rechtstreeks van de fabriek aan de klant levert, waardoor onnodige kosten worden vermeden. Dit resulteert in hoogwaardig gereedschap voor een betaalbare prijs.

  Als u op zoek bent naar een completere frees set, overweeg dan de S2_WC501AC van VONROC, die wordt geleverd met 6 diamantschijven in plaats van 4.

  Kortom, de VONROC Muurfrees biedt uitstekende kwaliteit, duurzaamheid, veelzijdigheid en gebruiksgemak. Het is een krachtige tool voor het netjes wegwerken van kabels en leidingen in muren, geschikt voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Met zijn robuuste constructie, stofzuigeraansluiting en comfortabele handgreep, is de VONROC Muurfrees een waardevolle aanwinst voor elke klusser. 🛠️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  4. FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine 1600W

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine 1600W

  • list plusMet de laserfunctie van deze machine kun je nauwkeurig werken en zorgen voor een precieze geleiding.
  • list plusDe stofzuigadapter maakt het mogelijk om stofvrij te werken, waardoor je een schone werkomgeving hebt.
  • list plusDeze machine biedt een hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, waardoor het gemakkelijk is om ermee te werken.

  Nadelen FERM WSM1008 Muurfrees Freesmachine 1600W

  • list plusBij het frezen van sleuven dicht bij hoeken kan de motor in de weg zitten, wat het werken lastiger kan maken.
  • list plusDe motor van deze machine is mogelijk niet krachtig genoeg voor snelbouwers die behoefte hebben aan extra vermogen.
  • list plusHet opstarten van de frees kan langzaam zijn, wat tijd kan kosten bij het beginnen van een project.

  Beoordeling

  8.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.95
  Functionaliteit
  9.11
  Gebruiksgemak
  8.64
  De FERM WSM1008 Muurfrees is echt mijn favoriete tool als het gaat om het frezen van sleuven in muren en vloeren. Met zijn krachtige 1.600 Watt vermogen en een laser voor nauwkeurige geleiding, kan ik moeiteloos sleuven maken tot wel 30 millimeter breed en een maximale zaagdiepte van 40 millimeter. En het beste is dat het ergonomische design met softgrip ervoor zorgt dat ik comfortabel kan werken, terwijl de grote voetplaat stabiliteit biedt tijdens het gebruik.

  Maar wat deze muurfrees echt onderscheidt, is de laserfunctie. Die helpt me om super nauwkeurig te frezen en zorgt voor een nette afwerking van de sleuven. En weet je wat echt geweldig is? De muurfrees wordt geleverd met een stofzuigadapter, zodat ik stofvrij kan werken en een schone werkomgeving heb. Dat is vooral handig als ik binnen aan het klussen ben.

  Als kers op de taart wordt de FERM WSM1008 geleverd met twee diamantschijven, een stofzuigadapter, een sleutel, twee koolborstels, een beitel, twee batterijen voor de laser én een stevige canvas draagtas. Met die draagtas kan ik de muurfrees gemakkelijk meenemen en opbergen.

  De reviews van andere gebruikers zijn ook erg positief. Ze vinden de FERM WSM1008 super handig en van hoge kwaliteit. En dankzij de vier wieltjes kan ik de machine gemakkelijk manoeuvreren. Het enige nadeel dat sommige mensen noemen, is dat de motor soms in de weg kan zitten bij het frezen van sleuven dicht bij een hoek. Maar wat echt cool is, is dat de frees langzaam opstart, wat een positieve eigenschap is die niet in de specificaties staat.

  Een andere gebruiker merkt op dat de motor mogelijk niet genoeg kracht heeft om in één keer een sleuf op de juiste diepte te frezen in snelbouwers. Maar ondanks deze kleine beperkingen, wordt de machine over het algemeen als degelijk en krachtig ervaren.

  Dus al met al kan ik zeggen dat de FERM WSM1008 Muurfrees mijn go-to tool is voor het frezen van sleuven. Het ergonomische design, de laserfunctie en de mogelijkheid om stofvrij te werken maken het echt een topkeuze. En hoewel er enkele kleine beperkingen zijn, zoals de mogelijkheid dat de motor in de weg zit bij het frezen van sleuven dicht bij hoeken, levert de muurfrees over het algemeen geweldige prestaties en kwaliteit.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Uiterlijk 13 mei in huis

  Bekijk prijs

  5. VONROC PRO Sleuvenfrees– Muurfrees

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen VONROC PRO Sleuvenfrees– Muurfrees

  • list plusKrachtige 2400W motor met 8000 p/m toerental voor efficiëntie en nauwkeurigheid.
  • list plusEenvoudig instelbare freesdiepte tussen 0-43 mm zonder gereedschap.
  • list plusCompatibiliteit met industriële stofzuigers voor optimale afzuiging van fijnstof.

  Nadelen VONROC PRO Sleuvenfrees– Muurfrees

  • list plusAlleen geschikt voor droog frezen, niet voor watergekoelde toepassingen.

  Beoordeling

  8.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.48
  Functionaliteit
  8.61
  Gebruiksgemak
  8.71
  Als ik op zoek ben naar een krachtige muurfrees die me kan helpen bij het frezen van sleuven in steen en beton, dan is de VONROC PRO Sleuvenfrees de perfecte oplossing voor mij. Met zijn 2400W motor en 3-in-1 blad kan ik moeiteloos sleuven maken voor elektriciteitskabels, waterleidingen en warmteleidingen zonder gedoe met een beitel of breekhamer. En het beste van alles is dat ik de freesdiepte gemakkelijk kan aanpassen zonder gereedschap!

  De krachtige motor met een toerental van 8000 p/m zorgt voor efficiëntie en nauwkeurigheid, terwijl de lange kabel van 3 meter me voldoende bewegingsvrijheid geeft. Ik hoef me ook geen zorgen te maken over ongecontroleerde bewegingen, dankzij de soft start electronics die ervoor zorgt dat de machine rustig opstart. De extra grote, stofbestendige aan/uit knop en de lock-off veiligheidsknop dragen bij aan mijn comfort en veiligheid tijdens het gebruik.

  Wat ik echt waardeer aan de VONROC PRO Sleuvenfrees is het gebruik van hoogwaardige onderdelen, zoals Japanse kogellagers en koolborstels met een lange levensduur, waardoor ik weet dat ik een duurzaam gereedschap in handen heb. En de metalen support-rollers zorgen voor een makkelijke muurgeleiding en verlichten de druk op mijn armen tijdens het gebruik.

  Ik hoef me ook geen zorgen te maken over stof, dankzij de compatibiliteit met industriële types stofzuigers die zorgen voor optimale afzuiging van fijnstof. Ik moet wel opmerken dat de muurfrees alleen geschikt is voor droog frezen en niet voor watergekoelde toepassingen.

  De VONROC PRO Sleuvenfrees wordt geleverd met een milieuvriendelijke verpakking en een uitgebreide set accessoires, waaronder een stofzuigeradapter voor een complete gebruikservaring. En met het label 'VONROC PRO' weet ik dat ik een gereedschap in handen heb dat ontworpen is voor langdurig en regelmatig gebruik.

  Dus, als ik op zoek ben naar een betrouwbare oplossing voor het frezen van sleuven in steen en beton, dan is de VONROC PRO Sleuvenfrees precies wat ik nodig heb. Het enige waar ik rekening mee moet houden, is dat het alleen geschikt is voor droog frezen en niet voor watergekoelde toepassingen.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  6. VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W

  • list plusDoet wat het moet doen zonder poespas
  • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
  • list plusGebruiksvriendelijk en licht van gewicht

  Nadelen VONROC Muurfrees Sleufmachine 1700W

   Beoordeling

   8.3 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   8.55
   Functionaliteit
   8.43
   Gebruiksgemak
   7.98
   De VONROC Muurfrees is mijn ultieme gereedschap voor het maken van sleuven in muren. Met een indrukwekkend vermogen van 1.700 Watt kan deze machine zonder enig probleem door zelfs de hardste steen- en betonsoorten zagen.

   Het mooie aan deze muurfrees is dat hij geen gedoe heeft en gewoon doet waarvoor hij gemaakt is. Met de kleine en grote tussenringen kun je de sleufbreedte gemakkelijk aanpassen, en de zaagdiepte is instelbaar van 5 tot 40 millimeter. Dit geeft je de vrijheid om perfecte sleuven te maken die precies aan jouw wensen voldoen.

   Wat deze muurfrees nog beter maakt, is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor wat je betaalt, kun je bijna geen vergelijkbare machine huren. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er ook nog eens twee diamantschijven meegeleverd, zodat je meteen aan de slag kunt. Met de 150mm bladen kun je dieper frezen dan met de meeste andere muurfrezen, die meestal 125mm bladen hebben.

   Deze muurfrees is niet alleen krachtig en veelzijdig, maar ook ontzettend gebruiksvriendelijk. Hij is relatief licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk te hanteren is. En als je hem aansluit op een bouwstofzuiger, is de stofuitstoot minimaal, zodat je in een schone en veilige omgeving kunt werken.

   Ik ben niet de enige die lovend is over de VONROC Muurfrees. Gebruikers hebben positieve ervaringen gehad met het frezen van sleuven, zelfs in beton. Tot nu toe zijn er geen minpunten genoemd.

   Al met al is de VONROC Muurfrees met zijn krachtige vermogen, instelbare sleufbreedte en zaagdiepte, en gebruiksvriendelijke ontwerp de perfecte keuze voor iedereen die sleuven wil maken voor bekabeling, elektra pijpen, buizen en leidingen. En het beste van alles is dat het een zeer betaalbare optie is in vergelijking met het huren van een vergelijkbare machine. Kortom, de VONROC Muurfrees is topkwaliteit gereedschap voor een geweldige prijs. 👌

   Verkrijgbaar bij:

   Bol.com

   Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

   Bekijk prijs
   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs

   7. Einhell Muurfrees TC-MA 1300 (1320

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Einhell Muurfrees TC-MA 1300 (1320

   • list plusKrachtig
   • list plusHandig in gebruik
   • list plusVeilig

   Nadelen Einhell Muurfrees TC-MA 1300 (1320

   • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer harde materialen zoals beton

   Beoordeling

   7.9 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   7.58
   Functionaliteit
   8.24
   Gebruiksgemak
   7.82
   Ik, de Einhell Muurfrees TC-MA 1300, ben de perfecte partner voor doe-het-zelvers die regelmatig werken aan gas- en waterleidingen of kabelgoten. Met mijn krachtige en robuuste ontwerp maak ik snel en eenvoudig rechte sneden in baksteen, gips en andere materialen.

   Mijn grote handgreep zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel kunt werken. En dankzij mijn instelbare freesdiepte maak je nauwkeurige sneden met een sleufdiepte tussen 8 en 30 millimeter en een sleufbreedte tussen 8 en 26 millimeter.

   Veiligheid staat voorop bij mij. Mijn softstart-functie zorgt voor een geleidelijke start, en mijn overbelastingsschakelaar beschermt mijn motor tegen oververhitting tijdens langdurig gebruik. Zo blijf ik in topconditie en gaat mijn levensduur langer mee.

   Ik maak het leven van doe-het-zelvers ook makkelijker met mijn handige spilvergrendeling, waardoor het verwisselen van slijpschijven een fluitje van een cent is. En met mijn stofafzuiging en stofdichte bajonetsluiting heb je altijd een helder zicht tijdens het frezen.

   Ik kom inclusief 2 diamant doorslijpschijven, zodat je meteen aan de slag kunt. En als je naar de gebruikersreviews kijkt, zul je merken dat ik veel positieve reacties krijg. Ik word beschreven als krachtig, gebruiksvriendelijk, van hoge kwaliteit en veilig. Er zijn geen negatieve punten genoemd in de reviews.

   Het enige aandachtspuntje is dat ik mogelijk niet geschikt ben voor zeer harde materialen zoals beton. Maar over het algemeen ben ik een betrouwbaar gereedschap dat doet wat er van me verwacht wordt. Ik ben handig, krachtig en veilig. En met mijn goede prijs-kwaliteitverhouding ben ik ideaal voor doe-het-zelvers die regelmatig freeswerkzaamheden uitvoeren. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen aan de slag gaan! 💪️

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

   Bekijk prijs

   8. VONROC TOOLS VONROC Muurfrees Sleuvenfrees

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen VONROC TOOLS VONROC Muurfrees Sleuvenfrees

   • list plusKrachtig en betrouwbaar
   • list plusLasergeleiding zorgt voor kaarsrechte sleuven
   • list plusStofzuigeraansluiting houdt de werkplek schoon

   Nadelen VONROC TOOLS VONROC Muurfrees Sleuvenfrees

   • list plusPlaatsing van de laser en markeringen is niet goed zichtbaar tijdens het frezen
   • list plusBeveiliging voor het starten van de machine kan uitvallen tijdens gebruik
   • list plusEnkele kwaliteitsproblemen gemeld

   Beoordeling

   7.7 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   8.07
   Functionaliteit
   7.27
   Gebruiksgemak
   7.7
   De VONROC Muurfrees Sleuvenfrees + laser 1700W is mijn krachtige en betrouwbare maatje als het gaat om het zagen van kaarsrechte sleuven in verschillende soorten steen en beton. Met mijn indrukwekkende vermogen van 1700 Watt kan ik geulen van 14, 19 en 29 millimeter breed maken, met een zaagdiepte die verstelbaar is van 5 tot 40 millimeter.

   Een van mijn beste eigenschappen is mijn lasergeleiding, waarmee ik je altijd verzekerd van kaarsrechte sleuven. Daarnaast ben ik voorzien van stevige metalen behuizingsdelen die me robuust maken en een lange levensduur garanderen. Ik heb zelfs een stofzuigeraansluiting, zodat je je werkplek tijdens het frezen schoon kunt houden.

   Als je me aanzet, kun je profiteren van mijn soft start functie, waardoor ik veilig en rustig op gang kom. En met mijn 3 meter lange stroomkabel heb je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt tijdens het klussen. Mijn soft grip handgreep zorgt er bovendien voor dat je comfortabel kunt werken.

   Ik ben perfect voor het maken van sleuven voor bekabeling, elektrapijpen, buizen en leidingen. In mijn verpakking vind je niet alleen mij, maar ook twee diamant muurfrees schijven, twee tussenringen (klein en groot formaat), een stofzuigadapter, een moersleutel, een inbussleutel, een VONROC Toolbag en een VONROC Membercard.

   Ik kom met 2 jaar garantie en ben van topkwaliteit gereedschap voor een scherpe prijs. Als Nederlands bedrijf gespecialiseerd in elektrisch gereedschap, lever ik direct vanuit de fabriek aan jou, zodat onnodige kosten worden vermeden.

   Uit de gebruikersreviews blijkt dat ik over het algemeen goed presteer. Een gebruiker zegt dat ik snel en efficiënt werk, gemakkelijk in gebruik ben en gewoon doe wat ik moet doen. Een ander positief punt is dat ik van hoge kwaliteit ben.

   Er zijn echter ook enkele kritische opmerkingen. Een gebruiker meldt dat de beveiliging voor het starten van de machine er soms uitvalt tijdens het gebruik, wat vervelend kan zijn. Een andere gebruiker merkt op dat de laser en markeringen om de richting te bepalen aan de achterkant van de machine zitten, waardoor ze tijdens het frezen niet goed zichtbaar zijn.

   Al met al ben ik de VONROC Muurfrees Sleuvenfrees + laser 1700W, een krachtige en betrouwbare machine met handige functies. Ik bied waar voor je geld en ben geschikt voor verschillende klussen. Maar ik heb ook enkele beperkingen, zoals de plaatsing van de laser en markeringen, en er zijn enkele kwaliteitsproblemen gemeld. Desondanks ben ik nog steeds een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een muurfrees van goede kwaliteit voor een scherpe prijs. 😉

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Bekijk bij bol.com

   Bekijk prijs

   9. VONROC Muurfrees | Sleuvenfrees met

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen VONROC Muurfrees | Sleuvenfrees met

   • list plusKrachtig vermogen van 1700W voor indrukwekkende prestaties.
   • list plusNauwkeurige sleuvenfrees met geïntegreerde laser voor kaarsrechte sleuven.
   • list plusMilieuvriendelijke verpakking en aandacht voor duurzaamheid.

   Nadelen VONROC Muurfrees | Sleuvenfrees met

   • list plusGewicht van 5.1 kg kan als zwaar worden ervaren voor langdurig gebruik.
   • list plusBeperkte sleufbreedte-opties van 14/19/29mm kunnen beperkend zijn voor bepaalde toepassingen.
   • list plusDe machine vereist aparte aankoop van bijpassende diamantschijvenset voor optimaal gebruik.

   Beoordeling

   7.3 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   7.62
   Functionaliteit
   7.4
   Gebruiksgemak
   6.85
   Ik ben trots om de VONROC Muurfrees te introduceren, een krachtige en nauwkeurige sleuvenfrees die ontworpen is om elektriciteitskabels en waterleidingen netjes weg te werken in steen- en betonsoorten. Met mijn vermogen van 1700W en geïntegreerde laser, kan ik kaarsrechte sleuven maken met een breedte van 14, 19 of 29 millimeter en een instelbare zaagdiepte van 5 tot 40 millimeter. Ik weeg 5.1 kg en mijn behuizingsdelen zijn van metaal, waardoor ik duurzaam ben en tegen een stootje kan. Mijn zachte opstart, stofzuigeraansluiting, 3 meter rubberen stroomkabel en softgrip handgreep zorgen voor een comfortabel en efficiënt gebruik.

   Als je mij aanschaft, krijg je ook 4 diamantschijven van 150mm, 2 tussenringen, een stofzuigadapter, moersleutel, inbussleutel, herbruikbare toolbag en een VONROC Membercard. Met mijn onbelast toerental van 4000/min, bied ik consistente kracht en prestaties voor diverse toepassingen.

   Wat mij echt bijzonder maakt, is mijn milieuvriendelijke verpakking. Ik kom in een bruine doos zonder full colour opdruk en met een herbruikbare toolbag, wat laat zien dat mijn merk aandacht heeft voor duurzaamheid en milieubewustzijn.

   En als kers op de taart, kun je ook de bijpassende WC801AA diamantschijvenset bijbestellen, zodat ik optimaal kan blijven presteren.

   Mijn indrukwekkende prestaties, handzame formaat en combinatie van kracht, precisie, comfort en milieubewustheid maken mij de perfecte keuze voor zowel professionele aannemers als doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een hoogwaardige muurfrees met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Bekijk bij bol.com

   Bekijk prijs

   10. Makita DCO180Z 18V Li-Ion accu

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Makita DCO180Z 18V Li-Ion accu

   • list plusKrachtige en veelzijdige machine
   • list plusVerhoogde veiligheid door elektronische startbeveiliging
   • list plusComfortabel te gebruiken door softgrip handgreep

   Nadelen Makita DCO180Z 18V Li-Ion accu

   • list plusWordt geleverd zonder batterijen en oplader
   • list plusExtra kostenpost voor gebruikers die deze apart moeten aanschaffen

   Beoordeling

   7.1 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   7.49
   Functionaliteit
   6.68
   Gebruiksgemak
   7.25
   De Makita DCO180Z 18V Li-Ion accu gipfrees is een beest van een machine die speciaal is ontworpen voor het snijden van gipsplaten. Let wel op, batterijen en een oplader zitten er niet bij, maar hij werkt met bijna alle andere LXT 18V Li-ion batterijen.

   Wat deze gipfrees echt onderscheidt, is de elektronische startbeveiliging. Geen onverwachte starts meer na een stroomuitval, wat jouw veiligheid enorm verbetert. Daarnaast heeft deze machine een fijne softgrip handgreep zodat je zelfs tijdens de langste klussen comfortabel kunt werken.

   De elektronica in de gipfrees zorgt ervoor dat hij altijd op constante snelheid blijft draaien, zelfs onder zware belasting. En maak je geen zorgen, hij is ook beschermd tegen overbelasting. Dat is vooral handig bij het werken met gipsplaten, waarbij je precieze sneden nodig hebt. Met een maximale snelheid van 30000 t.p.m. en een spantang met een maximale diameter van 6,35 mm, kan deze machine aan al die eisen voldoen.

   Wat betreft de prestaties, de Makita DCO180Z heeft een batterijspanning van 18V en kan maximaal 590 Watt vermogen leveren. Dat betekent dat hij genoeg kracht heeft om moeiteloos door gipsplaten te snijden. Bovendien produceert hij weinig trillingen (2,5 m/s²) en geluid (77 dB(A)), wat jouw comfort nog verder verbetert.

   De Makita DCO180Z 18V Li-Ion accu gipfrees is perfect voor professionals en doe-het-zelvers die regelmatig met gipsplaten werken. Met zijn hoge snelheid en flexibiliteit is het snijden van gipsplaten een fluitje van een cent. En dankzij de veiligheids- en comfortfuncties kun je met vertrouwen en gemak aan de slag.

   Een klein nadeel is dat je zelf batterijen en een oplader moet hebben, of deze apart moet aanschaffen. Dat kan wat extra kosten met zich meebrengen voor sommige gebruikers.

   Al met al is de Makita DCO180Z 18V Li-Ion accu gipfrees een krachtig en betrouwbaar gereedschap dat uitblinkt in het snijden van gipsplaten. Met zijn veiligheids- en comfortfuncties is het de ideale keuze voor professionals en doe-het-zelvers. Maar let op, je moet wel zelf batterijen en een oplader regelen.

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Uiterlijk 14 mei in huis

   Bekijk prijs
   hero illustration
   Bestenu

   Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

   Bestenu

   Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Muurfrezen. Er zijn namelijk 1734 verschillende te koop ...

   Bedankt voor het lezen!