Bestenu

Beste bandschuurmachines - dec. 2022

Met meer dan 200 bandschuurmachines op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste bandschuurmachines in een handige lijst
01Score: 9.8
BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS
BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.5
FERM EFM1001 Precisie Bandschuurmachine 400W
FERM EFM1001 Precisie Bandschuurmachine 400W
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.1
BLACK+DECKER KA902EK-QS
BLACK+DECKER KA902EK-QS
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.5
Bosch PBS 75 AE SET
Bosch PBS 75 AE SET
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.1
Makita 9403J Bandschuurmachine in Mbox
Makita 9403J Bandschuurmachine in Mbox
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.9
FERM Bandschuurmachine
FERM Bandschuurmachine
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.7
Powerplus POWE40040
Powerplus POWE40040
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.6
Bosch PBS 75 A
Bosch PBS 75 A
Ga naar laagste prjis
09Score: 7
Powerplus POWX139
Powerplus POWX139
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
FERM BGM1022 Tafel Schijf- bandschuurmachine
FERM BGM1022 Tafel Schijf- bandschuurmachine
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Bandschuurmachine Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Een bandschuurmachine is ideaal voor het opschuren van een houten vloer, maar waar let je nu op bij aankoop van een nieuwe bandschuurmachine? Dan leg ik je in de onderstaande koopgids uit.

Wat voor soorten bandschuurmachines zijn er?

Er zijn verschillende bandschuurmachines te krijgen. Zo zijn er bandschuurmachines met een hoge schuurbandsnelheid. Hoe sneller de schuurband rond draait, hoe sneller je klaar bent met je klus. Daarnaast verschillen de trillingswaarden onderling. Deze wordt uitgedrukt in m/s: een hoge trillingswaarde betekent meer belasting op je handen en armen.

De meeste bandschuurmachines hebben een lage trillingswaarde. Daarnaast zijn de meeste schuurmachines voorzien van stofafzuiging. Een schuurmachine kan een stofzak hebben of een aansluiting op de stofzuiger. Sommige bandschuurmachines worden geleverd met meerdere schuurbanden, bij anderen krijg je er geen schuurband bij.

Wat kan ik allemaal schuren met een bandschuurmachine?

Bandschuurmachines zijn ideaal voor grotere oppervlakken zoals bijvoorbeeld grote planken hout, tafels, deuren of zelfs de vloer. Ze schuren niet alleen snel, maar hebben ook een grote zool waardoor je veel schuurt in een kortere tijd.

Een bandschuurmachine schuurt maar één richting op. Hierdoor schuur je eenvoudig met de nerfrichting van het hout mee, waardoor je beschadigingen voorkoment. Dit maakt een bandschuurmachine dan ook ideaal voor zachtere houtsoorten.

Daarnaast is een bandschuurmachine een krachtig apparaat: sommige bandschuurmachines hebben een vermogen van meer dan 500 watt waardoor je gemakkelijk en snel hele verflagen weg schuurt. Deze schuurmachine is daarentegen minder geschikt voor de nauwkeurige karweitjes: daar is hij te krachtig voor.

Hoe gebruik ik een bandschuurmachine?

Een bandschuurmachine gebruiken is niet moeilijk. Je treft eerst wat voorbereidingen: zorg dat de schuurband goed vast zit en dat de pijlen dezelfde kant op wijzen. Gebruik een veiligheidsbril, mondkapje en handschoenen en stop de stekker in het stopcontact.

De meeste bandschuurmachines hebben een aan- en uitschakelaar onder het handvat. Zet je bandschuurmachine aan en beweeg met langzame halen over het te schuren oppervlak. Je zet hierbij niet veel kracht. Afhankelijk van het te schuren oppervlak, blijf je langzaam schuren totdat je het gewenste resultaat bereikt hebt.

Als je bandschuurmachine een stofzak heeft, vergeet deze dan niet te plaatsen. De stofzak mag maximaal voor 1/3 vol zitten. Sommige bandschuurmachines hebben een andere soort afzuiging, zoals een aansluiting voor op de stofzuiger. Ondanks de afzuiging, is het toch een goed idee om een mondkapje te dragen.

Wat is het verschil tussen een vlakschuurmachine en een bandschuurmachine?

Het verschil tussen deze twee schuurmachines zit vooral in de grootte van de machine en de manier waarop er wordt geschuurd. Hoewel beide machines bedoelt zijn om vlakke oppervlakken te schuren, is een bandschuurmachine veel groter dan een vlakschuurmachine waardoor je er veel sneller grotere oppervlakken mee schuurt.

Bij een goede vlakschuurmachine klem je het schuurpapier vast met twee klemmen terwijl een bandschuurmachine een schuurband over een roller heeft lopen. Deze rol draait op hoge snelheid rond. Het schuurpapier op een vlakschuurmachine beweegt heen en weer.

Een bandschuurmachine is geschikt voor grotere oppervlakken terwijl je met een vlakschuurmachine nauwkeuriger werkt op kleinere oppervlakken zoals bijvoorbeeld traptreden. Daarnaast zijn er ook vlakschuurmachines verkrijgbaar die verschillende zolen hebben. Hierdoor krijg je een multifunctionele schuurmachine. Dit is niet mogelijk bij een bandschuurmachine.

Waar staat m/s voor?

M/s staat voor de trillingswaarde van de bandschuurmachine. Hoe hoger de trillingswaarde is, hoe meer belasting op je armen en handen tijdens het gebruik van de bandschuurmachine. De gemiddelde trillingswaarde is 7,1 m/s of hoger. Wil je een bandschuurmachine met een hele lage trillingswaarde, kies dan voor een schuurmachine met een m/s van 5 of lager.

Bandschuurmachines met een trillingswaarde van 5,1 m/s tot 7 m/s hebben trillingen die je nauwelijks voelt, maar ze zijn nog wel aanwezig. Bij de meeste bandschuurmachines ligt de trillingswaarde onder de 5 m/s. Bij het gebruik van een bandschuurmachine krijg je hierdoor niet zo snel klachten aan je handen of armen.

Wat voor vermogen moet mijn bandschuurmachine hebben?

Heeft jouw bandschuurmachine een hoger vermogen, denk aan bijvoorbeeld 500 tot 1000 watt, dan is deze ideaal voor het zwaardere werk zoals het snel verwijderen van oude, afbladderende verflagen.

Een bandschuurmachine met een lager vermogen is prima als je de bandschuurmachine niet te intensief gebruikt. Deze zijn beter geschikt voor de gemiddelde doe-het-zelver die de bandschuurmachine niet dagelijks gebruikt. Het schuren gaat langzamer, maar je bereikt hetzelfde resultaat.

hero illustration

Hoe komt deze handige bandschuurmachine reeks tot stand..?

De wereld verandert... en dus de speurtocht naar de beste bandschuurmachine ook!
In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over bandschuurmachines, maar vandaag ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle bandschuurmachines die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke bandschuurmachines het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van bandschuurmachines stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

De beste bandschuurmachines op een rijtje

1 - BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Black en Decker Powerfile KA900E-QS schuurt alles aan de lopende band glad. Met behulp van zijn 350 watt motor schuur je gemakkelijker en sneller dan ooit. Zo kan je probleemloos hout modelleren, lasnaden afbramen of keramische tegels bewerken. Ook in kleine ruimtes staat de KA900E-QS zijn mannetje, door de smalle arm van 13 millimeter blijft geen hoekje onbehandeld. De KA900E-QS beschikt over een efficiënte stofafzuiging, die werkelijk al het stof opslokt. Zo houd je de werkplek schoon en ben je nooit meer uren kwijt aan het opruimen hiervan. De Powerfile KA900E-QS is al met al ideaal voor het zwaardere schuurwerk en het lichtere opruimwerk.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - FERM EFM1001 Precisie Bandschuurmachine 400W

Loading..
Ga naar laagste prjis

De FERM EFM1001 is dé perfecte machine voor zeer snel en precies schuurwerk. Deze 400 Watt precisie bandschuurmachine is uiterst comfortabel en geschikt voor de veeleisende klusser. Door de variabele snelheidsregeling op de machine krijg je altijd het optimale resultaat. Of het nu gaat om het schuren van hout, metaal, keramiek, gips of kunststof, deze machine kan alles aan! Op zoek naar de meest complete precisie schuurmachine? Zoek niet langer want de FERM EFM1001 wordt geleverd met maar liefst 3 verschillende schuurarmen en een set met 12 schuurbanden in een robuuste koffer. Dankzij de stofopvangzak en stofzuigeradapter werk je altijd in een schone werkomgeving. Tot slot dragen het ergonomische ontwerp en de drie meter lange stroomkabel bij aan optimaal kluscomfort en controle over het schuurwerk. De FERM EFM1001 wordt geleverd met 3 verschillende schuurarmen: Schuurarm gebogen 13mm: De gebogen 13mm schuurarm is door zijn vorm multifunctioneel inzetbaar. De korte neus van de arm is geschikt voor het vlak schuren van kleine oppervlakken. De gebogen arm is zeer geschikt voor het schuren van ronde oppervlakken zoals buizen of trapleuningen. Schuurarm 13mm: De rechte schuurarm van 13mm is zeer geschikt voor het afbramen van hoeken en het schuren van grotere oppervlakken. Schuurarm 8 mm: De smalle schuurarm van 8mm is uitermate geschikt voor het uitschuren van slotgaten en het precisie schuurwerk op smalle plekken. De precisie schuurmachine van FERM is de meest complete schuurmachine in zijn klasse: De complete schuurmachine wordt geleverd met: 3 schuurarmen 12x schuurbanden (P40, P80, P120) Stofopvangzak Stofzuigeradapter Robuuste opbergkoffer Optimale controle over de machine door het slanke en ergonomische design Door het ergonomische design van de machine heb je altijd optimale controle over de machine en het nauwkeurige schuurresultaat. De variabele snelheidsregeling zorgt voor een optimaal schuurresultaat op elke ondergrond De snelheid van de schuurmachine is gemakkelijk in te stellen op het te bewerken materiaal, dit draagt bij aan het precisie schuurwerk en resultaat. Gemakkelijk zonder gereedschap schuurbanden wisselen Om de schuurbanden op de EFM1001 te kunnen verwisselen heb je geen gereedschap nodig. Door een knop op de machine kun je de schuurbanden wisselen. Easy en veilig! De belangrijkste specificaties van het FERM gereedschap: Opgenomen vermogen: 400W Afmetingen schuurband: 455 x 8 / 455 x 13 mm Traploos instelbare bandsnelheid: 1070 – 1650 m/min Machinegewicht: 2,7 kg Variabele schuursnelheden 2 Jaar garantie Wat zit er in de verpakking? FERM EFM1001 Bandschuurmachine 12 schuurbanden (P40, P80, P120) Schuurarm 8mm Schuurarm 13mm Gebogen schuurarm 13mm Stofopvangzak Stofzuigeradapter Opbergkoffer Over het merk FERM: FERM is een gerenommeerd gereedschapsmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1965 ontwerpt en ontwikkelt FERM hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Door jarenlange ervaring weten zij exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn. Dit resulteert in een veelzijdig aanbod met eigen ontwerp waarbij kwaliteit, performance, en ergonomisch design voorop staan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - BLACK+DECKER KA902EK-QS

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Black en Decker KA902EK-QS schuurt alles aan de lopende band glad. Met behulp van zijn sterke motor schuur je met een opgenomen vermogen van 400 watt. Zo modelleer je probleemloos hout, braam je lasnaden af, verwijder je roest of bewerk je keramische tegels. Smalle ruimtes zijn geen probleem voor de KA902EK-QS, dankzij de smalle schuurarm. De stofafzuiging zorgt daarnaast voor een schone werkplek. Hij wordt geleverd met verschillende armen voor het schuren onder een hoek, met 6 schuurbanden zodat je meteen aan de slag kunt en een handige koffer.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Bosch PBS 75 AE SET

Loading..
Ga naar laagste prjis

De controle is aan jou bij de Bosch PBS 75 AE SET. Deze 750 watt bandschuurmachine is namelijk voorzien van een traploze toerentalinstelling voor aangepast werken. Zo kies je zelf de schuursnelheid die kan variëren van 200 tot 350 meter per seconde. Hij heeft een automatisch bandsysteem zodat de schuurband altijd in de juiste positie blijft zitten tijdens het werken. Deze band verwissel je overigens zeer gemakkelijk en snel dankzij het schuurbandspansysteem.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Makita 9403J Bandschuurmachine in Mbox

Loading..
Ga naar laagste prjis

Standaard meegeleverd 1x Koolstofplaat 1x Kurkplaat 1x Schuurband K80 1x Stofafzuigadapter 1x Stofzak 1x Mbox Bijzondere kenmerken Laag zwaartepunt voor een stabielere loop. Alle modellen kunnen tot tegen een opstaande kant schuren, bijv. in sponningen. Geïntegreerde stofafzuiging. Deze machines en de essentiële onderdelen zoals metalen tandwielhuis, tandwielen, afdichtingen en motoren, worden geproduceerd binnen zeer enge toleranties hetgeen een enorme bedrijfszekerheid garandeert. Zwaarste en snelste model. Automatisch bandloopcorrectie. Specificaties Gewicht (EPTA): 5,7 kg Afm. schuurband: 100 x 610 mm Kabellengte: 5,0 m Automatische bandcentrering: ja Bandsnelheid: 500 m/min Opgenomen vermogen: 1200 W Afm. lxbxh: 350x140x200 mm Machine voltage: 230 V Geluidsdrukniveau (LpA): 86 dB(A) Geluidsdrukniveau (K): 3 dB(A) Vibratie ah metaal schuren: 2,5 m/s² Vibratie (K) metaal schuren: 1,5 m/s² Stuks per verpakking: 1 st

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - FERM Bandschuurmachine

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze FERM BSM1024 bandschuurmachine is de ideale machine voor het afschuren van deuren en meubels, maar ook voor o.a. het afschuinen van randen van hout en het op- en afschuren van lak. Met deze 900W krachtige machine wordt het schuren van muren, vloeren en plafonds wel erg gemakkelijk. Haal hem nu in huis en je bent klaar voor het zware werk! Waar is het artikel voor geschikt? De FERM BSM1024 bandschuurmachine gebruik je voor het afschuren van grotere hoeveelheden materiaal en grote oppervlakken. Bij deze schuurmachine zit een schuurband om twee rollen/wielen heen. Zodra de machine wordt ingeschakeld, beweegt deze band als een rupsband. Hierdoor is een bandschuurmachine geschikt voor het zware schuurwerk, zoals het verwijderen van grote hoeveelheden verf, het vlak maken van balken of grof gezaagd hout en het modelleren van grote vlakken. De voordelen van het FERM gereedschap Door het 3 meter lange snoer heb je een grote mate van bewegingsvrijheid tijdens het klussen. Dankzij het snelwisselsysteem wissel je snel en eenvoudig van schuurband. De belangrijkste specificaties van het FERM gereedschap Opgenomen vermogen: 900W Afmetingen schuurband: 75 x 533mm Afmetingen schuuroppervlak: 76 x 135mm Machinegewicht: 3,9 kg Snelwisselsysteem Wat zit er in de verpakking? FERM BSM1024 Bandschuurmachine Schuurband (P80) Stofopvangzak

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Powerplus POWE40040

Loading..
Ga naar laagste prjis

Wil je de eettafel of de deuren in huis een nieuw likje verf geven, dan schuur je met de Powerplus POWE40040 de oude verflaag eraf. Deze 1010 watt bandschuurmachine is heel geschikt voor sporadisch schuurwerk van grote oppervlakten. Met een snelheid van 380 meter per minuut, stuur je de schuurband over de te schuren vlakken. Maar pas de snelheid vooral aan naar het materiaal, voor het mooiste eindresultaat. Dankzij de 2 soft grip handgrepen houd je de POWE40040 stevig vast en de vergrendelknop maakt dat je niet steeds een knopje hoeft in te drukken tijdens het schuren. Nieuwe schuurbanden bevestig je eenvoudig met klittenband. Kortom, de POWE40040 is een ideaal instapmodel bandschuurmachine.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Bosch PBS 75 A

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de PBS 75 A haal je een handige bandschuurmachine in huis. Hij is voorzien van een automatisch bandsysteem zodat de schuurband altijd in de juiste positie blijft zitten tijdens het werken. De band verwissel je zeer gemakkelijk en snel dankzij het schuurbandspansysteem. De 710 watt PBS 75 A is daarnaast uitgerust met het Bosch-microfiltersysteem; een ingebouwd stofzuigerelement zuigt hierbij het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox zodat je zo stofvrij mogelijk kunt werken. Je kunt overigens meteen aan de slag want er wordt standaard een K80 schuurband meegeleverd.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Powerplus POWX139

Loading..
Ga naar laagste prjis

Het schuren van hekwerk of spijlen van meubelen kan een tijdrovend en frustrerend klusje zijn. Wanneer je dit met de hand doet, zijn er bovendien altijd plekjes waar je nét niet bij kunt. Met de Powerplus POWX139 wordt dit echter een ander verhaal. Deze 400 watt stripschuurmachine is voorzien van een in hoek verstelbare kop zodat je werkelijk overal komt. Daarbij is de snelheid traploos in te stellen zodat je deze perfect afstemt op het te schuren materiaal. De stofzak en afzuiging van de POWX139 zorgen er tot slot voor dat je zo stofvrij mogelijk werkt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - FERM BGM1022 Tafel Schijf- bandschuurmachine

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze stationaire band- schijfschuurmachine van FERM heeft een vermogen van 350W. De bandschuurmachine heeft een ronde 150mm schuurschijf voor het schuren van kleine werkstukken en details. De werktafel en de schuurband posities zijn verstelbaar zodat de machine multifunctioneel in gebruik is. Sluit een stofzuiger gemakkelijk aan in één van de twee stofzuigeraansluitingen zodat je stofvrij kunt werken. Waar is deze bandschuurmachine voor geschikt? Deze FERM BGM1022 Schijf-bandschuurmachine is ideaal voor het afschuren van grote hoeveelheden materiaal, maar ook voor precieze schuurwerkzaamheden. Het is geschikt voor werkzaamheden zoals: Schuurwerkzaamheden voor de modelbouw Het verwijderen van grote hoeveelheden verf Het vlak maken van balken of grof gezaagd hout Modelleren van grote vlakken De voordelen van deze FERM Bandschuurmachine: Comfortabel en nauwkeurig werken dankzij de verstelbare en multifunctionele werktafel Goede stabiliteit dankzij de rubberen voeten 2 haakse stofzuigeraansluitingen zodat de stofzuiger zonder problemen is aan te sluiten Flexibel in gebruik dankzij de verstelbare schuurbandpositie Stofvrije schakelaar voor extra lange levensduur Technische specificaties: Opgenomen vermogen: 350W Aansluitspanning: 230-240V Frequentie: 50 Hz Onbelast toerental schuurband: 292/min Onbelast toerental schuurschijf: 1450/min Afmetingen schuurband: 915x100mm Diameter schuurschijf: 150mm Verstelbare schuurband: 0°-90° Geschikt voor klittenband schuurschijven Werktafel grootte: 190x125mm Verstelbare werktafel: 0°-45° 2m kabel Gewicht: 12.2kg Wat zit er in de verpakking? FERM BGM1022 schijf-bandschuurmachine Werktafel met parallelgeleider 2 haakse stofzuigeraansluitingen 2 schuurbanden (P80 & P120) 2 schuurschijven (P80 & P120) 2 inbussleutels Bijpassende accessoires: FERM BGA1058 – Schuurbanden (P60,P100,P150) FERM BGA1060 – Schuurbanden (P100) FERM BGA1062 – Schuurschijven (P60,P100,P150) Over het merk FERM: FERM is een gerenommeerd gereedschapsmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1965 ontwerpt en ontwikkelt FERM hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Door jarenlange ervaring weten zij exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn. Dit resulteert in een veelzijdig aanbod met eigen ontwerp waarbij kwaliteit, performance, en ergonomisch design voorop staan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van bandschuurmachines. Er zijn immers 200 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste