De Bestenu Excentrische Schuurmachine Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 12/22/2020


Wil je snel veel oppervlak schuren met een verfijnde afwerking? Dan is de excentrische schuurmachine de hulp die je zoekt. Hoe een excentrische schuurmachine werkt en of dit de beste keuze voor jou is, ontdek je in deze koopgids.

Wat is het verschil tussen een normale en excentrische schuurmachine?

hide product content

Met een normale schuurmachine wordt meestal de vlakschuurmachine bedoeld. De zool van een vlakschuurmachine is rechthoekig en heeft een enkel excentrisch mechanisme. Dat betekent dat de vlakschuurmachine met één excentrische beweging schuurt.

De excentrische schuurmachine heeft een ronde zool en maakt twee bewegingen: zowel een excentrische als ronddraaiende beweging. De combinatie van de ronddraaiende en excentrische bewegingen vormt een dubbele schuurwerking. Met die dubbele werking schuur je sneller meer materiaal weg.

De ronde zool van de excentrische schuurmachine laat daarnaast een stuk minder markeringen achter op het materiaal, met een strakke afwerking als resultaat.

De deltaschuurmachine komt ook veel voor en wordt net als de vlakschuurmachine beschouwd als normale schuurmachine. Deze twee types zijn bijna gelijk aan elkaar, met één verschil: de zool van de deltaschuurmachine heeft de vorm van een strijkijzer.

Welke soorten excentrische schuurmachines zijn er?

hide product content

De dubbele beweging van de excentrische schuurmachine is uniek voor zijn soort, maar onder de excentrische schuurmachines zijn er ook verschillen.

De stroomvoorziening is bijvoorbeeld niet altijd hetzelfde. De ene excentrische schuurmachine heeft een accu, terwijl anderen op netstroom werken. Een schuurmachine op accu gebruik je overal en is erg wendbaar, maar je bent wel beperkt tot de accuduur. Een schuurmachine op netstroom hoef je nooit op te laden, maar je werkt wel altijd in de buurt van een stopcontact.

Een ander puntje dat per excentrische schuurmachine verschilt, is de schuursnelheid. Die kan normaal, snel of zeer snel zijn. Hoe hoog de schuursnelheid precies is, hangt af van de diameter van de zool en het aantal schuurbewegingen per minuut. Kies een schuursnelheid die bij de klus past. Meer schuursnelheid werkt sneller, maar teveel kan het oppervlak beschadigen.

Tijdens het schuren ontstaat er veel stof. Om te voorkomen dat al die deeltjes rondvliegen, hebben schuurmachines stofafzuiging. Soms is dat in de vorm van een opvangbak aan de machine, en andere schuurmachines hebben een aansluiting voor de stofzuiger. Met de aansluiting verbind je jouw eigen stofzuiger, die als opvangbak voor alle stof dient.

Ten slotte functioneren excentrische schuurmachines als handpalmschuurmachine. Dit is een eigenschap die je in combinatie met veel soorten schuurmachines vindt. Het houdt in dat je de schuurmachine makkelijk met één hand bedient en zo meer controle hebt tijdens het schuren.

Heeft het vermogen van de machine invloed op het schuren?

hide product content

Het vermogen van een schuurmachine hangt af van de motor van het apparaat en het toerental van de zool. Beide factoren hebben invloed op het schuren: hoe hoger het toerental en vermogen van de motor, hoe sneller de schuurmachine werkt.

Het vermogen van een schuurmachine is niet het enige dat invloed heeft op het schuren. De vorm van de zool maakt ook verschil. Zoals je net las, zorgt een ronde zool bijvoorbeeld voor minder markeringen en een gladde afwerking. Het formaat van de zool telt ook mee: met een grotere zool schuur je meer oppervlak tegelijk en werk je sneller.

Zelfs het schuurpapier dat je aan de zool vastmaakt beïnvloedt het schuren, want de korrelgrootte en soort schuurpapier dragen ook bij aan het eindresultaat. Zo zorgt een fijne korrel voor een fijn resultaat, en schuur je met een grove korrelgrootte sneller verfresten weg.

Waarvoor is een excentrische schuurmachine geschikt?

hide product content

De excentrische schuurmachine is uiteraard geschikt om oppervlakken mee te schuren. Om specifiek te zijn gebruik je een excentrische schuurmachine om snel grote oppervlakken mee te schuren en een verfijnde afwerking te bereiken.

De dubbele schuurwerking van de excentrische machine schuurt sneller door het materiaal heen dan een schuurmachine met enkel mechanisme. Daarom is deze soort fijn om grote oppervlakken te bewerken. Dat geldt al helemaal als je een gladde, verfijnde afwerking wilt. De ronde vorm laat minder markeringen achter en is dus perfect voor deze klus.

Excentrische schuurmachines staan ook bekend om het strakke resultaat en worden ingezet als hulpmiddel om te polijsten. Ga je een materiaal polijsten? Let dan op het type schuurpapier dat je gebruikt: dit moet geschikt zijn voor de klus en een zeer fijne korrelgrootte hebben.

De ronde vorm heeft ook een nadeel: hoekjes bereik je er heel moeilijk mee. Voor het grootste deel van het oppervlak kun je alsnog de excentrische schuurmachine gebruiken, maar om de hoekjes te schuren heb je een vierkante of rechthoekige zool nodig.

Wat voor accessoires gebruik je bij een excentrische schuurmachine?

hide product content

Voor je aan het werk gaat heb je een paar accessoires nodig. Ten eerste is het belangrijk om schuurpapier te hebben. Let bij schuurpapier altijd op de maat, want het moet op de zool van jouw schuurmachine passen. Kies ook een korrelgrootte die past bij de afwerking die je voor ogen hebt.

Heeft jouw excentrische schuurmachine geen eigen stofopvang, maar een aansluiting voor de stofzuiger? Pak dan jouw stofzuiger erbij. Gebruik de aansluiting om de stofzuiger te koppelen zodat tijdens het werken alle stof regelrecht in de stofzuigerzak verdwijnt.

Hoe komt deze handige Excentrische schuurmachine ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Excentrische schuurmachine ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Excentrische schuurmachines, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Excentrische schuurmachines die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Excentrische schuurmachines het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Excentrische schuurmachines stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen overeenkomstig aan Excentrische schuurmachines

De beste Excentrische schuurmachines in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

De DeWalt DWE6423-QS is een compacte excenterschuurmachine die je gemakkelijk met één hand bedient. Hij is licht van gewicht, heeft een antislip handgreep en beperkt de vibraties. Hierdoor is ook langdurig schuren met de DWE6423-QS geen straf. De schuurzool heeft een diameter van 125 millimeter en maakt per minuut maximaal 12.000 schuurbewegingen. Minder kan ook, als de klus hierom vraagt. De schuursnelheid stel je dus zelf in. Tijdens het klussen komt er behoorlijk wat stof vrij, maar dit wordt meteen opgezogen in de meegeleverde stofzak.

1. DeWalt DWE6423-QS


Product informatiePlus or Show more

De Bosch PEX 400 AE excenterschuurmachine is voorzien van Bosch Electronic. Dit zorgt ervoor dat je het toerental traploos kunt instellen, zodat je op het materiaal afgestemd kunt werken. Het milcrofiltersysteem zorgt ervoor dat de stofontwikkeling tijdens het sturen sterk wordt verminderd. Het stof wordt opgevangen in een transparante stofbox met aanduiding van inhoud. De geoptimaliseerde ergonomie met extra handgreep zorgt voor een perfecte bediening en rustige geleiding. Door de aluminium behuizing is de PEX 400 AE zeer duurzaam en heb je er jarenlang plezier van.

2. Bosch PEX 400 AE


Product informatiePlus or Show more

Grote schuurklussen zijn met de FERM ESM1010 zo gedaan! Deze 430 Watt excentrische schuurmachine heeft een variabele snelheid tussen de 5000 en 13000 toeren per minuut. Deze krachtige machine is daarom zeer geschikt voor het schuren van grote oppervlakken zoals tafels, deuren en schuttingen. De ESM1010 is voorzien van actieve stofafzuiging en een stofopvangbox zodat je tijdens het schuren in een zo’n stofvrij mogelijk omgeving aan het werk bent. De schuurmachine wordt geleverd met 6 schuurvellen (2x P60 2x P80 en 2x P120). De schuurvellen zijn gemakkelijk te bevestigen met klittenband zodat je na aankoop direct aan de slag kunt gaan met de FERM ESM1010 Excentrische schuurmachine! Waar is het artikel voor geschikt? Door de draaiende en excentrische bewegingen is de ESM1010 schuurmachine ideaal voor snel en grof werk. Hierdoor is de machine uiterst geschikt voor bijvoorbeeld het schuren van o.a.: Deuren Schuttingen Vloeren De voordelen van het FERM gereedschap: Variabele schuursnelheden zorgt voor optimale schuurresultaten op het type materiaal. Actieve stofafzuiging zorgt ervoor dat je zo schoon mogelijk kunt werken. Door het 3 meter lange snoer heb je een grote mate van bewegingsvrijheid tijdens het klussen. Het ergonomische design met softgrip zorgen voor optimaal werkcomfort. De belangrijkste specificaties van het FERM gereedschap: Opgenomen vermogen: 430W Onbelast toerental: 5000 – 13000 / min Slijpschijf-Ø: 125 mm Machinegewicht: 2,1 kg Variabele schuursnelheden Klittenband bevestigingssysteem Actieve stofafzuiging Wat zit er in de verpakking? FERM ESM1010 Excenterschuurmachine 6 stuks schuurpapier (2xP60, 2xP80, 2xP120) Stofopvangbox Over het merk FERM: FERM is een gerenommeerd gereedschapsmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1965 ontwerpt en ontwikkelt FERM hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Door jarenlange ervaring weten zij exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn. Dit resulteert in een veelzijdig aanbod met eigen ontwerp waarbij kwaliteit, performance, en ergonomisch design voorop staan.

3. FERM Excentrische Schuurmachine – 430W – Ø125MM schuuroppervlak


Product informatiePlus or Show more

Voordelen * Eerste excenter schuurmachine op accu * Laat zeer goede schuurresultaten zien dankzij zijn oscillerende én roterende beweging. * Uitgerust met variabele toerenregeling voor meer machinecontrole en betere afwerking. * Heeft een laag zwaartepunt en compact design wat zorgt voor meer wendbaarheid en comfort * Ergonomisch ontworpen handgreep zorgt voor eenvoudig éénhandsbediening * Uitwisselbaar met andere (in gebruik zijnde) 18V Lithium-Ion 3.0Ah accu’sMakita DBO180Z 18 V Excenter schuurmachine Deze schuurmachine wordt zonder accu en oplader meegeleverd. Wat zijn de technische kenmerken? Spanning: 18V Accutype: Li-ion Toerental: 14.000/19.000/22.000 min-1 Schuuroppervlak: Ø125mm Geluidsniveau: 77dB Wat zit er in de verpakking? 1x DBO180Z schuurmachine body 1x stofzak (hard plastic) 1x schuurvel 1x Makita doos

4. Makita DBO180Z 18 V Excenter schuurmachine


Product informatiePlus or Show more

Een Excentrische schuurmachine zoals de Makita BO5041 kan gebruikt worden voor (1) het snelle en groffe schuurwerk (2) en al je polijstklussen De MAKITA Excentrische Schuurmachine BO5041 is voorzien van een ronde zool die zowel rond draait, als excentrisch beweegt. Hierdoor draait het schuurblad niet alleen om z’n eigen as rond, maar beweegt het middelpunt zich als het ware ook in het rond. Hierdoor wordt er een dubbele schuurwerking gecreëerd zodat het schuren en/of het materiaal weghalen extra snel en efficiënt gebeurt. Ondanks deze tweedelige schuurbeweging bevordert deze schuurmachine ook een zeer strakke finisch. De snelheid gaat dus niet ten koste van de kwaliteit. Een excenter schuurmachine is dan ook erg geschikt voor het schuren van grote rechte of gebogen oppervlakten. Deze excenterschuurmachine is door de ronde vorm van de zool niet geschikt voor schuuropdrachten met hoeken, omdat de machine daar niet bij kan komen. De voordelen van dit product 2-voudige handgreep, waarvan de greep aan de voorzijde 300 graden te draaien is. Lichte handzame 125 mm excenter schuurmachine. Variabele elektrische toerenregeling voor het schuren van diverse materialen. Zeer goede schuurresultaten door dual action (roteren en oscilleren). De leveringstoebehoren 1x Stofbox 1x Papieren stofzak 1x Schuurschijf De specificaties Opgenomen vermogen : 300 Watt Afgegeven vermogen : nb Watt Onbelaste schuursnelheid : 8.000 - 24.000 opm Schuurcirkel : 2,8 mm Schuurpapier : 125 mm diam. Zoolafmeting : 123 mm diam. Klittenband (Velcro) : ja Variabele elektr. toerenregeling : ja Voorbereiding stofafzuiging : ja Kabellengte : 2,0 m Vibratie : 4,0 m/s² Geluidsdrukniveau : 76 dB Gewicht : 1400 gram Lengte : 288 mm Breedte : 123 mm Hoogte : 147 mm

5. MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine - 300 W


Product informatiePlus or Show more

Metabo SXE3150 excentrische schuurmachine - 150mm - 310W Standaard meegeleverd: 1x Multigat-steunschijf met klithechting 1x Inbussleutel 1x Stofzak van textiel Bijzondere kenmerken: Lichte, handzame slijper met perfecte ergonomie Greep met antislip softgrip-oppervlak Vario (V)-elektronica voor het werken met toerentallen aangepast aan het materiaal Robuust lagerhuis van aluminium persgietwerk Trillingsarm werken door zeer rustige loop Schuurzool met multiperforatie voor effectieve afzuiging en langere levensduur van het schuurmiddel Makkelijk te ledigen textielen stofzak om te werken zonder zuiger Afzuigmogelijkheid door aansluiting van een alleszuiger Specificaties: Diameter van de steunschijf 150 mm Nullasttoerental 4.000 - 12.000 /min Nominaal opnamevermogen 310 W Afgegeven vermogen 140 W Schuurcirkel 3 mm Gewicht 1,6 kg Kabellengte 4 m

6. Metabo SXE3150 Excentrische Schuurmachine - 150mm - 310W


Product informatiePlus or Show more

Belangrijkste eigenschappen: Lichte handzame 125 mm excenter schuurmachine. 2-voudige handgreep, waarvan de greep aan de voorzijde 300 graden te draaien is. Onderdeel van het door TNO-gecertificeerde aanbod. Erkend door Inspectie SZW. Variabele elektrische toerenregeling voor het schuren van diverse materialen. Zeer goede schuurresultaten door dual action (roteren en oscilleren). Stofvrij werken? Gebruik hiervoor de 417408-5 adapter en sluit dan aan op de 447LX of 447MX Meegeleverde accessoires: Handgreep 125779-3 Stofbox+papieren stofzak 135246-0 Koffer 824562-2

7. 230 V Excenter schuurmachine


Product informatiePlus or Show more

Na levering direct aan de slag met jouw klus of project? Dat kan met deze complete 20V accu schuurmachine set van VONROC. De set wordt geleverd inclusief een 20V excentrische schuurmachine, een 2.0Ah accu, sneloplader en 12 vellen schuurpapier. Dit excentrieke typetje van VONROC, maakt in tegenstelling tot andere soorten schuurmachines zowel een ronddraaiende als een excentrische schuurbeweging. Door deze bewegingen kun jij extra snel grote oppervlakken ontdoen van oude verf- of laklagen. Maar het grootste voordeel van deze accu schuurmachine is misschien wel dat je dankzij de dubbele werking minder snel cirkelvormige markeringen ziet op het geschuurde oppervlak. Dankzij het hoge toerental en aantal bewegingen per minuut, neemt deze schuurmachine snel veel materiaal weg! Waarvoor gebruik je deze schuurmachine met excentrische beweging? Dankzij het hoge toerental tot een max. van 10.000 rotaties per minuut, neemt deze schuurmachine snel veel materiaal weg! De snelheid is variabel instelbaar, daardoor kies jij zelf heel gemakkelijk de juiste schuurkracht voor het materiaal dat je schuurt. Hierdoor is hij geschikt voor de volgende klussen: Grof schuurwerk: bijvoorbeeld het kaal schuren van grote oppervlakten zoals deuren en deurposten Ronde & gebogen oppervlaktes: door de roterende schijf kun je ook ronde oppervlakken schuren, zoals bijvoorbeeld de onderkant van een boot Verschillende materialen: deze schuurmachine excentrisch is niet alleen geschikt voor het schuren van hout, maar ook voor o.a. metaal en plastic Overige oppervlakken: bijvoorbeeld het schuren van meubels met gebogen oppervlakken of het verwijderen van krassen uit kunststof kozijnen VONROC Power 20V Platform – Welk type accu kies jij voor je schuurmachine? Heb jij al een 2.0Ah en/of 4.0Ah accu en een sneloplader in bezit? Bekijk dan eens de losse OS503DC excentrische schuurmachine, welke wordt geleverd zonder accu en sneloplader. Wanneer je de schuurmachine wilt combineren met andere machines uit het VONROC VPower 20V Platform heb je aan één 20V accu met sneloplader genoeg! Kies alleen wat je nodig hebt en dat voor een scherpe prijs. Belangrijkste voordelen van de 20V accu schuurmachine: Onderdeel van het VONROC VPower 20V accuplatform, accu’s zijn onderling uitwisselbaar tussen de machines van het VONROC VPower 20V Platform. Deze excentrische schuurmachine heeft een zeer compact en lichtgewicht design en is daardoor gemakkelijk met één hand te gebruiken. Dit in combinatie met de soft grip handgreep zorgt ervoor dat de schuurmachine tijdens het schuren comfortabel in de hand ligt. De aan/uit schakelaar is zo geplaatst dat deze gemakkelijk te bedienen is, maar niet té makkelijk (denk aan: per ongeluk in/uitschakelen). Daarnaast hoef je de schakelaar niet constant in te drukken, zodat je ook bij langdurig gebruik comfortabel kunt blijven werken. Tijdens het klussen heb je minder last van ronddwarrelend stof dankzij de stofzuigaansluiting en meegeleverde stofzak. Verwissel gemakkelijk en snel het schuurpapier dankzij de klittenbandbevestiging. Na levering kun jij direct aan de slag, de machine wordt namelijk geleverd inclusief 12 vellen schuurpapier, met verschillende korrels. Wat zit er in de milieubewuste verpakking? 1x Excentrische schuurmachine 20V 1x VPower 20V 2.0Ah accu 1x Sneloplader 1x Stofzak 12x Schuurpapier (3x K60, 3x K80, 3x K120, 3x K240) 1x Toolbag Belangrijkste specificaties: Voltage: 20V Onbelast toerental: 5000-10000/min toerental: 10000/min Diameter draaicirkel: 125mm Variabele snelheid: ja Stofafzuiging: ja Vorm zool: rond Gewicht: 1.2 kg

8. VONROC Excentrische schuurmachine – VPower 20V - Incl. 2.0Ah accu & oplader - Ø125mm - Met stofzak & 12 stuks schuurpapier


Product informatiePlus or Show more

Met deze VONROC excentrische schuurmachine schuur jij met gemak sneller grotere oppervlakten! De machine maakt een ronddraaiende schuurbeweging en is daarom ideaal voor muren en plafonds. De belangrijkste voordelen van de excentrische schuurmachine: Wordt geleverd met complete stofafzuigingset, bestaande uit slang en stofopvangzak (met draagband voor extra werkcomfort) Dankzij de sofstart electronics start de machine rustig op. Hierdoor wordt ‘schokschade’ (je machine vliegt ongecontroleerd over het werkstuk) vermeden Door de constant speed electronics blijft ook tijdens zwaar werk de snelheid constant Dankzij het afneembare kapje kun je ook vlak langs randen (moeilijk bereikbare plekken schuren) De machine heeft een extra lange kabel van 4 meter voor alle bewegingsruimte Werk altijd met de juiste snelheid dankzij de variabel instelbare snelheid (afhankelijk van het te bewerken materiaal) Ergonomisch ontwerp met zijhandvat voor optimale controle en werkcomfort Geschikt voor allerhande grote oppervlakken, maar vooral ideaal voor muren en plafonds Verwissel gemakkelijk en snel schuurpapier dankzij het klittenbandsysteem Regelbare afzuiging: stel de zuigsterkte in van het ingebouwde stofafzuigingsysteem Tips & Tricks Schuurpapier nodig? Bestel dan nu onze DS801AA schuurpapier set. Deze set bevat 25 stuks schuurvellen met 5 verschillende korrels: K60, K120, K180, K240 en K400. Wat zit er in de verpakking? 1x DS501AC Excentrische Schuurmachine 1x Slang voor stofafzuiging 1x Stofopvangzak 1x Handvat voor zijkant 1x Inbussleutel voor verwisselen schuurpad 8x Schuurpapier Ø180mm: 2x60 grit, 2x120 grit, 2x240 grit, 2x 400 grit Hoeveel jaar garantie? Er zit 2 jaar garantie op de VONROC DS501AC VONROC Top kwaliteit gereedschap voor de beste prijs? Jazeker, dat kan! VONROC is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in elektrisch gereedschap dat zijn producten rechtstreeks levert van de fabriek aan de klant. Onnodige kosten van transport, verpakking en tussenhandel worden hierdoor voorkomen. “VONROC: Build your future!’’

9. VONROC Excentrische Schuurmachine – 750W – Ø180MM – Plafond & Muur – Incl. slang & stofopvangzak


Product informatiePlus or Show more

Met de Makita BO5030K is schuren geen zware klus. De excenterschuurmachine heeft een gewicht van 1,3 kilogram is hierdoor de lichtste in zijn soort. Hierdoor beweeg je de schuurmachine gemakkelijk over het glad te schuren oppervlak met meer controle en gevoel. De motor heeft een opgenomen vermogen van 300 watt, waardoor hij maximaal 24000 schuurbewegingen per minuut maakt. Bovendien maakt hij zowel een roterende als een oscillerende beweging (dual action), waardoor je nog sneller resultaat ziet. Het mooie is dat je het resultaat ook daadwerkelijk direct ziet: je werkt namelijk stofvrij dankzij de stofafzuiging.

10. Makita BO5030K


Artikelen overeenkomstig aan Excentrische schuurmachines


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Excentrische schuurmachines. Er zijn immers 79 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Excentrische schuurmachine kopen.