Wat is de beste Excentrische schuurmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Excentrische schuurmachine is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Excentrische schuurmachine van 2024? Na het onderzoeken van 1770 Excentrische schuurmachines kwam de VONROC TOOLS VONROC Excentrische schuurmachine als beste getest uit onze Excentrische schuurmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Excentrische schuurmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Excentrische schuurmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Excentrische schuurmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Excentrische schuurmachines

1Score: 9.8
VONROC TOOLS VONROC Excentrische schuurmachine
Beste excentrische schuurmachine
VONROC TOOLS VONROC Excentrische schuurmachine
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
DeWalt DWE6423-QS
DeWalt DWE6423-QS
DeWalt
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine
MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine
Makita
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Bosch PEX 400 AE
Bosch PEX 400 AE
Bosch
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Bosch PEX 220 A Excenterschuurmachine
Bosch PEX 220 A Excenterschuurmachine
Bosch
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Makita DBO180Z 18 V Excenter
Makita DBO180Z 18 V Excenter
Makita
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu)
DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu)
DeWalt
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Milwaukee M18 BOS125-0 18V Li-Ion
Milwaukee M18 BOS125-0 18V Li-Ion
Milwaukee
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
DeWalt DCW210N (zonder accu)
DeWalt DCW210N (zonder accu)
DeWalt
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Bosch Advanced Orbit 18 (zonder
Bosch Advanced Orbit 18 (zonder
Bosch
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Excentrische Schuurmachine Koopgids

Wil je snel veel oppervlak schuren met een verfijnde afwerking? Dan is de excentrische schuurmachine de hulp die je zoekt. Hoe een excentrische schuurmachine werkt en of dit de beste keuze voor jou is, ontdek je in deze koopgids.

Wat is het verschil tussen een normale en excentrische schuurmachine?

Met een normale schuurmachine wordt meestal de vlakschuurmachine bedoeld. De zool van een vlakschuurmachine is rechthoekig en heeft een enkel excentrisch mechanisme. Dat betekent dat de vlakschuurmachine met één excentrische beweging schuurt.

De excentrische schuurmachine heeft een ronde zool en maakt twee bewegingen: zowel een excentrische als ronddraaiende beweging. De combinatie van de ronddraaiende en excentrische bewegingen vormt een dubbele schuurwerking. Met die dubbele werking schuur je sneller meer materiaal weg.

De ronde zool van de excentrische schuurmachine laat daarnaast een stuk minder markeringen achter op het materiaal, met een strakke afwerking als resultaat.

De deltaschuurmachine komt ook veel voor en wordt net als de vlakschuurmachine beschouwd als normale schuurmachine. Deze twee types zijn bijna gelijk aan elkaar, met één verschil: de zool van de deltaschuurmachine heeft de vorm van een strijkijzer.

Welke soorten excentrische schuurmachines zijn er?

De dubbele beweging van de excentrische schuurmachine is uniek voor zijn soort, maar onder de excentrische schuurmachines zijn er ook verschillen.

De stroomvoorziening is bijvoorbeeld niet altijd hetzelfde. De ene excentrische schuurmachine heeft een accu, terwijl anderen op netstroom werken. Een schuurmachine op accu gebruik je overal en is erg wendbaar, maar je bent wel beperkt tot de accuduur. Een schuurmachine op netstroom hoef je nooit op te laden, maar je werkt wel altijd in de buurt van een stopcontact.

Een ander puntje dat per excentrische schuurmachine verschilt, is de schuursnelheid. Die kan normaal, snel of zeer snel zijn. Hoe hoog de schuursnelheid precies is, hangt af van de diameter van de zool en het aantal schuurbewegingen per minuut. Kies een schuursnelheid die bij de klus past. Meer schuursnelheid werkt sneller, maar teveel kan het oppervlak beschadigen.

Tijdens het schuren ontstaat er veel stof. Om te voorkomen dat al die deeltjes rondvliegen, hebben schuurmachines stofafzuiging. Soms is dat in de vorm van een opvangbak aan de machine, en andere schuurmachines hebben een aansluiting voor de stofzuiger. Met de aansluiting verbind je jouw eigen stofzuiger, die als opvangbak voor alle stof dient.

Ten slotte functioneren excentrische schuurmachines als handpalmschuurmachine. Dit is een eigenschap die je in combinatie met veel soorten schuurmachines vindt. Het houdt in dat je de schuurmachine makkelijk met één hand bedient en zo meer controle hebt tijdens het schuren.

Heeft het vermogen van de machine invloed op het schuren?

Het vermogen van een schuurmachine hangt af van de motor van het apparaat en het toerental van de zool. Beide factoren hebben invloed op het schuren: hoe hoger het toerental en vermogen van de motor, hoe sneller de schuurmachine werkt.

Het vermogen van een schuurmachine is niet het enige dat invloed heeft op het schuren. De vorm van de zool maakt ook verschil. Zoals je net las, zorgt een ronde zool bijvoorbeeld voor minder markeringen en een gladde afwerking. Het formaat van de zool telt ook mee: met een grotere zool schuur je meer oppervlak tegelijk en werk je sneller.

Zelfs het schuurpapier dat je aan de zool vastmaakt beïnvloedt het schuren, want de korrelgrootte en soort schuurpapier dragen ook bij aan het eindresultaat. Zo zorgt een fijne korrel voor een fijn resultaat, en schuur je met een grove korrelgrootte sneller verfresten weg.

Waarvoor is een excentrische schuurmachine geschikt?

De excentrische schuurmachine is uiteraard geschikt om oppervlakken mee te schuren. Om specifiek te zijn gebruik je een excentrische schuurmachine om snel grote oppervlakken mee te schuren en een verfijnde afwerking te bereiken.

De dubbele schuurwerking van de excentrische machine schuurt sneller door het materiaal heen dan een schuurmachine met enkel mechanisme. Daarom is deze soort fijn om grote oppervlakken te bewerken. Dat geldt al helemaal als je een gladde, verfijnde afwerking wilt. De ronde vorm laat minder markeringen achter en is dus perfect voor deze klus.

Excentrische schuurmachines staan ook bekend om het strakke resultaat en worden ingezet als hulpmiddel om te polijsten. Ga je een materiaal polijsten? Let dan op het type schuurpapier dat je gebruikt: dit moet geschikt zijn voor de klus en een zeer fijne korrelgrootte hebben.

De ronde vorm heeft ook een nadeel: hoekjes bereik je er heel moeilijk mee. Voor het grootste deel van het oppervlak kun je alsnog de excentrische schuurmachine gebruiken, maar om de hoekjes te schuren heb je een vierkante of rechthoekige zool nodig.

Wat voor accessoires gebruik je bij een excentrische schuurmachine?

Voor je aan het werk gaat heb je een paar accessoires nodig. Ten eerste is het belangrijk om schuurpapier te hebben. Let bij schuurpapier altijd op de maat, want het moet op de zool van jouw schuurmachine passen. Kies ook een korrelgrootte die past bij de afwerking die je voor ogen hebt.

Heeft jouw excentrische schuurmachine geen eigen stofopvang, maar een aansluiting voor de stofzuiger? Pak dan jouw stofzuiger erbij. Gebruik de aansluiting om de stofzuiger te koppelen zodat tijdens het werken alle stof regelrecht in de stofzuigerzak verdwijnt.

hero illustration

Hoe testen we Excentrische schuurmachines?

Om de beste Excentrische schuurmachine te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Excentrische schuurmachine-test hebben we 1770 Excentrische schuurmachines vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Excentrische schuurmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Excentrische schuurmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Excentrische schuurmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Excentrische schuurmachine in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1770 Excentrische schuurmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Excentrische schuurmachines in een oogopslag

1. Beste excentrische schuurmachine: VONROC TOOLS VONROC Excentrische schuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Excentrische schuurmachine

 • list plusDubbele werking zorgt voor minder markeringen op het geschuurde oppervlak
 • list plusKrachtig vermogen van 300W en variabel instelbare snelheid
 • list plusComfortabel gebruik met compact en lichtgewicht design en soft grip handgreep

Nadelen VONROC TOOLS VONROC Excentrische schuurmachine

 • list plusStofopvang kan beter
 • list plusSchakelaar moeilijk te bedienen

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.75
Functionaliteit
9.97
Gebruiksgemak
9.71
Deze VONROC Excentrische schuurmachine is echt een krachtpatser! Ik maak zowel ronddraaiende als excentrische schuurbewegingen, waardoor ik super snel oude verf- of laklagen van grote oppervlakken kan verwijderen. Wat mij echt onderscheidt van andere schuurmachines, is dat mijn dubbele werking zorgt voor minder cirkelvormige markeringen op het oppervlak dat ik schuur. Het resultaat? Een prachtig glad eindresultaat!

Met mijn 300W vermogen en een maximaal toerental van 13.000 rotaties per minuut, kan ik snel en efficiënt materiaal verwijderen. Mijn snelheid is instelbaar, dus je kunt de perfecte schuurkracht kiezen voor het materiaal dat je aan het schuren bent. Hierdoor ben ik geschikt voor allerlei klussen, zoals het kaal schuren van deuren en deurposten, het schuren van ronde en gebogen oppervlakken, en het schuren van verschillende materialen zoals hout, metaal en plastic.

Ik ben ontworpen met jouw comfort in gedachten. Mijn compacte en lichtgewichte design maakt me gemakkelijk te gebruiken met één hand, en mijn soft grip handgreep zorgt voor een comfortabele grip tijdens het schuren. Mijn aan/uit schakelaar is makkelijk te bedienen, maar niet te makkelijk om per ongeluk in of uit te schakelen. En het beste is, je hoeft de schakelaar niet constant ingedrukt te houden, dus je kunt comfortabel blijven werken, zelfs bij langdurig gebruik.

Maar dat is nog niet alles! Ik heb ook een geweldige stofafzuiging en een stofopvangbox met filter, zodat je tijdens het klussen minder last hebt van rondvliegend stof. En dankzij mijn lange 3 meter kabel heb je genoeg bewegingsvrijheid. Het verwisselen van schuurpapier is een fluitje van een cent dankzij mijn klittenbandbevestiging. En ik kom zelfs met 12 vellen schuurpapier met verschillende korrels, zodat je meteen aan de slag kunt.

Wat betreft de beoordelingen van gebruikers, zijn de meeste positief over mij. Ze vinden me handig in gebruik en waarderen mijn schuurprestaties. Sommige gebruikers merken echter op dat de stofopvang beter zou kunnen en dat mijn schakelaar moeilijk te bedienen is.

Al met al ben ik een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en veelzijdige schuurmachine. Met mijn dubbele werking, variabele snelheid en comfortabele gebruikservaring, bied ik geweldige prestaties voor allerlei schuurklussen. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn genoemd, zijn mijn sterke punten veel belangrijker en bied ik een goede prijs-kwaliteitverhouding. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. DeWalt DWE6423-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeWalt DWE6423-QS

 • list plusCompact en lichtgewicht, gemakkelijk met één hand te hanteren
 • list plusAntislip handvat voor comfortabele grip en verminderde trillingen
 • list plusEffectief stofsysteem minimaliseert stofproductie

Nadelen DeWalt DWE6423-QS

 • list plusVereist stroombron, mogelijk een verlengsnoer nodig

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
9.06
Gebruiksgemak
10
De DeWalt DWE6423-QS is een compacte excenterschuurmachine die je gemakkelijk met één hand kunt bedienen. Dankzij zijn lichte gewicht en antislip handgreep ligt dit apparaat comfortabel in de hand en worden trillingen beperkt. Langdurig schuren is dus geen straf! De schuurzool heeft een diameter van 125 millimeter en kan tot wel 12.000 schuurbewegingen per minuut maken, maar je kunt ook lagere snelheden instellen. Tijdens het schuren wordt het stof direct opgezogen in de meegeleverde stofzak, waardoor er weinig stof vrijkomt.

Ik ben echt dol op de DWE6423-QS! Deze excenterschuurmachine is niet alleen praktisch, maar ook supercomfortabel. Dankzij het fijne ontwerp en de rubberen afwerking ligt hij prettig in de hand en heb je volledige controle. En weet je wat het beste is? De trillingswaarden zijn verrassend laag, dus je kunt er met plezier langere tijd mee werken. Of je nu dagelijks kleine klusjes doet of grote bouwprojecten aanpakt, deze schuurmachine is perfect voor elke klus.

Met deze excentrische schuurmachine kun je verschillende materialen en oppervlakken schuren. Het klittenband schuurpapier maakt het verwisselen van papier snel en eenvoudig, zodat je geen kostbare tijd verspilt. Dankzij de 280 Watt motor kun je de schuursnelheid aanpassen. Bovendien heeft de machine een ingebouwde stofafzuiging met Airlock aansluiting, zodat je een stofzuiger kunt aansluiten om stofverspreiding te minimaliseren. Het vrijloopremsysteem zorgt ervoor dat de snelheid van de schuurzool constant blijft, zodat je geen krassen maakt bij het starten.

De belangrijkste specificaties van de DWE6423-QS zijn het vermogen van 280 W, de schuursnelheid van 8000-12000 opm, de schuurcirkel van 2,6 mm, de schuurpapiermaat van 125 mm, het gewicht van 1,28 kg, de afmetingen van 170 x 140 mm, de hand/arm vibratie van 2,5m/s² en het geluidsvermogen van 91 dB(A).

De gebruikersreviews zijn geweldig! Gebruikers prijzen de duurzaamheid, hoge kwaliteit en het gebruiksgemak van deze schuurmachine. Ze vinden het ook fijn dat de schuursnelheid instelbaar is en dat je een stofzuiger kunt aansluiten. Zelfs zonder stofzuiger ervaren gebruikers weinig trillingen en merken ze op dat de machine weinig stof produceert. Het snoer is ook lang genoeg, dus je hebt niet altijd een verlengsnoer nodig.

Al met al is de DeWalt DWE6423-QS een compacte en comfortabele excenterschuurmachine met handige functies. Je kunt de schuursnelheid naar wens instellen, hij heeft een ingebouwde stofafzuiging en is geschikt voor verschillende materialen en oppervlakken. Gebruikers zijn tevreden over de duurzaamheid, hoge kwaliteit en het gebruiksgemak van de machine. De beperkte trillingen en minimale stofproductie zijn ook grote pluspunten. Het enige nadeel is dat de machine stroom nodig heeft, maar dat kun je oplossen door een verlengsnoer mee te nemen. Kortom, de DeWalt DWE6423-QS is een uitstekende keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine

 • list plusDubbele schuurwerking voor snel en efficiënt schuren
 • list plusComfortabele en ergonomische handgreep
 • list plusVariabele toerenregeling voor aanpassing aan verschillende materialen

Nadelen MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine

 • list plusGeen tussenstuk voor stofzuigeraansluiting

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.79
Functionaliteit
8.76
Gebruiksgemak
9.72
De MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine is echt een geweldige keuze als je op zoek bent naar een schuurmachine die supersnel en efficiënt werkt. Met zijn ronde zool die zowel rond draait als excentrisch beweegt, kan deze schuurmachine dubbel zo snel en efficiënt schuren en materiaal verwijderen. En het beste is dat de snelheid geen invloed heeft op de kwaliteit van het werk, want deze machine zorgt ook voor een superstrakke afwerking.

Wat deze MAKITA BO5041 echt uniek maakt, is de 2-voudige handgreep. De greep aan de voorkant kan maar liefst 300 graden draaien, zodat je altijd een comfortabele en ergonomische grip hebt. Zo kun je zonder problemen langdurig blijven schuren, zonder dat je vermoeide handen krijgt. En alsof dat nog niet genoeg is, is deze schuurmachine ook nog eens licht en compact, waardoor hij supergemakkelijk in gebruik is.

Deze excentrische schuurmachine is echt perfect voor het schuren van grote, rechte of gebogen oppervlakken. Het schuurpapier heeft een diameter van 125 mm en de schuurcirkel is 2,8 mm. En om het nog beter te maken, wordt de schuurmachine geleverd met een stofbox en een papieren stofzak, zodat je zo min mogelijk rotzooi hebt tijdens het schuren. Het enige nadeel is dat er geen tussenstuk is voor een stofzuigeraansluiting, maar dat is iets waar sommige gebruikers mee kunnen leven.

De MAKITA BO5041 heeft ook een variabele elektrische toerenregeling, zodat je de schuursnelheid kunt aanpassen aan verschillende materialen. Dit zorgt voor fantastische schuurresultaten, mede dankzij de dubbele beweging van de schuurmachine (roteren en oscilleren).

Als het gaat om prestaties, bouwkwaliteit en gebruiksgemak zijn de gebruikers echt heel tevreden met de MAKITA BO5041. Ze zeggen dat de schuurmachine krachtig is, bijna geen trillingen veroorzaakt en van hoge kwaliteit is. En alsof dat nog niet genoeg is, is de schuurmachine ook nog eens stil en veilig in gebruik.

Kortom, de MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine is echt een topkeuze voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een krachtige en efficiënte schuurmachine. Met zijn dubbele schuurwerking, variabele toerenregeling en comfortabele handgreep is het echt een veelzijdige en gebruiksvriendelijke machine. Het enige minpuntje is het ontbreken van een tussenstuk voor stofzuigeraansluiting, maar de meeste gebruikers zijn toch echt heel tevreden over de prestaties en kwaliteit van deze schuurmachine. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en hoogwaardige schuurmachine, dan is de MAKITA BO5041 zeker een aanrader. ✨

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

4. Bosch PEX 400 AE

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PEX 400 AE

 • list plusKrachtige en veelzijdige machine voor schuren en polijsten van middelgrote en grotere oppervlakken
 • list plusInstelbaar toerental voor optimale controle en resultaten
 • list plusDuurzaam met aluminium behuizing en geoptimaliseerde ergonomie voor comfortabel werken

Nadelen Bosch PEX 400 AE

 • list plusMatige kwaliteit van het schuurplateau
 • list plusProblemen met hechting van schuurvellen, vooral bij fijnere korrelgrootte
 • list plusKlachten over kwaliteit van het opvangbakje voor stof

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.69
Functionaliteit
8.53
Gebruiksgemak
9.51
De Bosch PEX 400 AE excenterschuurmachine is echt een krachtpatser. Ik gebruik hem voor het schuren en polijsten van middelgrote en grote oppervlakken en hij stelt nooit teleur. Met het Bosch Electronic systeem kan ik het toerental precies afstemmen op het materiaal dat ik aan het bewerken ben. Dit betekent dat ik altijd topresultaten behaal en comfortabel in elke richting kan werken.

Wat deze machine echt onderscheidt, is het microfiltersysteem. Dit systeem vermindert de stofontwikkeling tijdens het schuren aanzienlijk. Het stof wordt netjes opgevangen in een transparante stofbox, zodat ik goed kan zien wanneer het tijd is om hem te legen. Sommige mensen klagen over de kwaliteit van het opvangbakje, maar ik ben eigenlijk best tevreden met hoe het werkt.

De PEX 400 AE is ontworpen met het oog op comfort. Hij heeft een extra handgreep waardoor ik hem perfect kan bedienen en soepel kan sturen. Zelfs na langdurig gebruik blijft het werken met deze machine comfortabel en gemakkelijk. En hij gaat ook nog eens lang mee dankzij de aluminium behuizing. Je kunt echt jarenlang plezier hebben van deze machine.

De schuurprestaties van de PEX 400 AE zijn gewoon goed. Met zijn krachtige 370 W motor kan ik moeiteloos fijn schuurwerk verrichten op middelgrote en grote oppervlakken. En met de elektronische toerentalinstelling kan ik het perfecte toerental kiezen voor elke klus en elk materiaal. Zo heb ik altijd volledige controle, of ik nu horizontaal, verticaal of bovenhands werk.

Hoewel de meeste gebruikers tevreden zijn met de prestaties en het gebruiksgemak van de PEX 400 AE, zijn er toch een paar puntjes van kritiek. Sommige mensen klagen bijvoorbeeld over de matige kwaliteit van het schuurplateau, dat na slechts een paar keer gebruiken al niet meer goed werkt. En sommige gebruikers hebben problemen met de hechting van de schuurvellen, vooral bij de fijnere korrelgrootte.

Maar ondanks deze kleine minpuntjes is de Bosch PEX 400 AE excenterschuurmachine over het algemeen gewoon een goede machine. Hij levert goede prestaties en is gemakkelijk in gebruik. Met zijn krachtige motor en instelbaar toerental kan hij een breed scala aan schuur- en polijstklussen aan. En hij is ook nog eens duurzaam en vermindert stofontwikkeling. Als je op zoek bent naar een veelzijdige excenterschuurmachine, dan is de PEX 400 AE zeker het overwegen waard. 💪️

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Bosch PEX 220 A Excenterschuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PEX 220 A Excenterschuurmachine

 • list plusKrachtige prestaties

Nadelen Bosch PEX 220 A Excenterschuurmachine

 • list plusBeperkt slijpvlak

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.69
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.97
Ik ben de Bosch PEX 220 A Excenterschuurmachine en ik ben jouw ideale partner voor slijp- en polijstwerk! Met mijn krachtige 220 W vermogen en het Bosch-PEX-principe met excentrische beweging plus rotatie, lever ik fijn slijpwerk met een hoge capaciteit. Mijn onbelaste trillingsgetal van 24000 /min zorgt voor efficiënt en nauwkeurig schuren.

Een van mijn sterke punten is het Bosch Micro Filter-systeem, dat het stof direct in de meegeleverde Microfilter Box zuigt, waardoor jij schoon kunt werken. En met mijn klittenbandbevestiging kun je snel en gemakkelijk van schuurblad wisselen.

Mijn ergonomische vormgeving en innovatieve softgrip-handgreep zorgen voor comfort tijdens langdurig gebruik, terwijl mijn minimale vibraties en klittenband schuurblad een snelle en gemakkelijke wisseling van het schuurblad garanderen. Met mijn slijpvlak van Ø 125 mm ben ik ideaal voor het slijpen van rondingen en voor polijstwerk.

Ik ben de verbeterde versie van eerdere modellen, met verbeterde ergonomie, krachtigere prestaties en een efficiënter stofsysteem. Mijn 220 W vermogen stelt jou in staat om met gemak een breed scala aan schuur- en polijsttaken uit te voeren.

Of je nu een doe-het-zelver of een professional bent, ik ben jouw ideale partner voor het schuren van hout, metaal of kunststof, en voor het polijsten van oppervlakken en het verwijderen van verf of lak. Mijn kracht en veelzijdigheid maken mij tot een onmisbaar gereedschap in jouw collectie.

Met mijn krachtige prestaties, efficiënte stofafzuiging, comfortabele gebruikservaring en veelzijdigheid, ben ik de beste keuze voor al jouw schuur- en polijstklussen. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Makita DBO180Z 18 V Excenter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DBO180Z 18 V Excenter

 • list plusIdeaal voor mensen die al in het bezit zijn van andere Makita gereedschappen met hetzelfde accu platform
 • list plusVariabele toerenregeling zorgt voor meer controle en een betere afwerking
 • list plusCompact design en ergonomisch ontworpen handgreep maken het comfortabel in gebruik

Nadelen Makita DBO180Z 18 V Excenter

 • list plusWordt geleverd zonder opbergkoffer, maar dit kan eenvoudig worden opgelost door een aparte koffer aan te schaffen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.04
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.36
Ik, de Makita DBO180Z 18 V Excenter schuurmachine, ben een draadloze schuurmachine die zonder accu en oplader wordt geleverd. Ik ben perfect voor mensen die al andere Makita gereedschappen hebben met hetzelfde accu platform. Ik ben de eerste excenter schuurmachine op accu en ik bied geweldige schuurresultaten dankzij mijn oscillerende en roterende beweging.

Een van mijn voordelen is mijn variabele toerenregeling, waarmee je meer controle hebt en een betere afwerking kunt bereiken. Daarnaast heb ik een laag zwaartepunt en een compact design, waardoor ik wendbaar en comfortabel in gebruik ben. Mijn ergonomisch ontworpen handgreep maakt het mogelijk om mij eenvoudig met één hand te bedienen.

Technisch gezien heb ik een spanning van 18V en werk ik op een Li-ion accu. Mijn toerental varieert tussen 14.000 en 22.000 min-1 en mijn schuuroppervlak heeft een diameter van 125mm. Mijn geluidsniveau is 77dB.

In mijn verpakking vind je mij, de DBO180Z schuurmachine body, een stofzak van hard plastic en een schuurvel.

Gebruikers zijn over het algemeen blij met mijn prestaties. Ze vinden mij krachtig en gemakkelijk in gebruik. Daarnaast vinden ze mijn prijs-kwaliteitverhouding erg goed.

Sommige mensen geven echter slechte beoordelingen omdat ze niet goed hebben gelezen. Het is belangrijk om te weten dat ik zonder opbergkoffer word geleverd. Maar maak je geen zorgen, je kunt gemakkelijk een aparte koffer aanschaffen.

Een ander voordeel van mij is dat ik uitwisselbaar ben met andere 18V Lithium-Ion 3.0Ah accu's van Makita. Dit is handig voor mensen die al accu's van hetzelfde merk hebben.

Er zijn weinig nadelen genoemd door gebruikers, wat aangeeft dat ik over het algemeen betrouwbaar en handig ben. Ik word aanbevolen aan mensen die op zoek zijn naar een draadloze schuurmachine met goede prestaties en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

7. DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu)

 • list plusCompact formaat en werking op accu biedt maximale bewegingsvrijheid
 • list plusBorstelloze motortechnologie zorgt voor langere levensduur en looptijd per acculading
 • list plusErgonomisch ontwerp met lage montagehoogte zorgt voor langdurig werken zonder vermoeid te raken

Nadelen DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu)

 • list plusHandgreep kan wat fors zijn voor kleinere handen
 • list plusAan/uit-knop kan lastig te bedienen zijn

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.45
Functionaliteit
8.13
Gebruiksgemak
7.72
Ik ben dolenthousiast over de DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu), een fantastische excenterschuurmachine die perfect is voor zowel professionals als hobbyisten zoals ik. Met zijn compacte formaat en draadloze werking biedt deze machine maximale bewegingsvrijheid. Of ik nu meubels, deuren of andere werkstukken schuur, met deze machine kan ik altijd rekenen op een strakke afwerking dankzij de variabele snelheid en de schuurcirkel van 2,6 millimeter.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van deze machine is de borstelloze motortechnologie, die zorgt voor een langere levensduur en een langere accuduur. Bovendien beschikt de machine over een elektronische toerentalregeling, waarmee ik het toerental nauwkeurig kan instellen voor verschillende materialen. De elektronische softstart en het constant toerentalbehoud zorgen ervoor dat ik precies en efficiënt kan werken, met optimale schuurresultaten.

Wat deze machine echt onderscheidt van zijn voorgangers is de perfecte balans in de aandrijving, waardoor trillingen tot een minimum worden beperkt en de levensduur wordt verlengd. Bovendien is de machine uitgerust met speciale stofbescherming voor de schakelaars en versnellingsbaklagers, waardoor de levensduur verder wordt verlengd. Dankzij het lichte en compacte ontwerp met een lage montagehoogte kan ik langdurig werken zonder vermoeid te raken.

Een ander groot voordeel van deze machine is het ergonomische rubberen inzetstuk, waardoor ik veilig en nauwkeurig kan werken. Het verwisselen van schuurpapier is ook een fluitje van een cent dankzij het handige Klettfix-systeem. Bovendien heeft de machine een effectieve stofafzuiging via een stofzak of een Air-Lock-compatibele afzuigadapter.

In de reviews wordt genoemd dat de handgreep misschien wat groot kan zijn voor mensen met kleinere handen, en dat de aan/uit-knop lastig te bedienen is. Maar over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden over de hoge kwaliteit en uitstekende schuurprestaties van deze machine.

Alles bij elkaar genomen is de DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu) een geweldige excenterschuurmachine die aan al mijn verwachtingen voldoet. Met zijn krachtige prestaties, ergonomisch ontwerp en handige functies is dit een machine die zowel professionals als hobbyisten zal aanspreken. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en mijn projecten naar een hoger niveau te tillen met deze geweldige machine! 💪️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Milwaukee M18 BOS125-0 18V Li-Ion

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Milwaukee M18 BOS125-0 18V Li-Ion

 • list plusKrachtige motor met variabele snelheid en 6 snelheidsinstellingen
 • list plusFlexibel accusysteem werkt met alle MILWAUKEE® M18™ accu's
 • list plusLichtgewicht en gemakkelijk te hanteren

Nadelen Milwaukee M18 BOS125-0 18V Li-Ion

 • list plusAccu kan snel leeg gaan bij intensief gebruik
 • list plusStofopvangbak kan minder effectief zijn
 • list plusAfhankelijk van een puinzuiger kan draadloos werken verminderen

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.34
Functionaliteit
7.96
Gebruiksgemak
7.77
Ik ben de Milwaukee M18 BOS125-0 18V Li-Ion Accu excentrische schuurmachine, en ik ben hier om al je schuurklussen gemakkelijk te maken. Met mijn variabele snelheid en 6 snelheidsinstellingen, kan ik perfect afgestemd worden op verschillende materialen. En mijn stofbox met filter zorgt ervoor dat het stof binnen blijft en je werkplek schoon blijft.

Een van mijn unieke functies is mijn flexibele accusysteem. Ik werk met alle MILWAUKEE ® M18 accu's, dus je kunt gemakkelijk wisselen tussen verschillende gereedschappen zonder dat je meerdere accu's nodig hebt. Mijn krachtige motor levert 14.000 tot 24.000 schuurbewegingen per minuut, waardoor ik snel materiaal kan verwijderen.

Ik ben ook lichtgewicht, dus je kunt me moeiteloos hanteren. Met slechts 1,6 kg kun je langdurig schuren zonder vermoeid te raken. En ik kom met een vacuümadapter die past op alle MILWAUKEE stofzuigers, zodat je het stof direct kunt opvangen tijdens het schuren.

Een ander voordeel van mij is mijn REDLINK overbelastingsbeveiligingselektronica, zowel in mij als in mijn accu. Dit zorgt voor duurzaamheid en een langere levensduur van de accu. Mijn REDLITHIUM accu biedt ook een superieure constructie, elektronica en prestaties die niet vervagen, zodat je langer kunt werken met één acculading.

Gebruikers zijn over het algemeen tevreden met mijn prestaties. Mijn schuurresultaat is redelijk goed voor een accu machine. Voor grote schuurklussen wordt echter aangeraden om een machine met snoer te gebruiken, omdat mijn accu snel leeg kan gaan. Mijn stofopvangbak wordt als minder effectief ervaren, maar met een puinzuiger erop gaat het beter. Dit kan echter het voordeel van draadloos werken verminderen.

Al met al ben ik een goede keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en veelzijdige excentrische schuurmachine. Met mijn flexibele accusysteem, variabele snelheid en duurzame constructie, bied ik uitstekende prestaties en gebruiksgemak. Het enige nadeel is dat mijn accu snel leeg kan gaan bij intensief gebruik, maar voor normaal gebruik ben ik een betrouwbare en efficiënte machine.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. DeWalt DCW210N (zonder accu)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeWalt DCW210N (zonder accu)

 • list plusVariabele snelheid van 8.000 tot 12.000 opm voor aanpassing aan verschillende oppervlakken
 • list plusMogelijkheid om stofzak te bevestigen voor schone werkomgeving
 • list plusCompatibiliteit met (bouw)stofzuigers voor stofvrije omgeving

Nadelen DeWalt DCW210N (zonder accu)

 • list plusHandgreep kan wat fors aanvoelen voor mensen met kleinere handen
 • list plusMondstuk voor stof past niet direct op normale stofzuiger

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.35
Functionaliteit
7.18
Gebruiksgemak
7.85
Ik ben trots om de DeWalt DCW210N excenterschuurmachine (zonder accu) aan te bieden, een krachtige en veelzijdige tool die uitblinkt in prestaties en mobiliteit. Met een variabele snelheid van 8.000 tot 12.000 opm en een schuurcirkel van 2,6 millimeter, kan ik gemakkelijk de schuursnelheid aanpassen aan verschillende oppervlakken voor een nauwkeurige afwerking. Met een schuurschijf van 125 millimeter is deze machine perfect voor meubels, deuren en andere werkstukken.

Een van de opvallende eigenschappen is de mogelijkheid om de stofzak te bevestigen voor een schone werkomgeving. Daarnaast is de DCW210N compatibel met (bouw)stofzuigers, zodat ik de optie heb om een stofvrije omgeving te behouden. De stofdichte schakelaar en lagers maken deze excenterschuurmachine geschikt voor gebruik op stoffige bouwplaatsen en in klushuizen, wat de duurzaamheid en veelzijdigheid verder benadrukt.

Met een ergonomisch ontwerp, een rubberen coating voor comfort en stabiliteit, en een gewicht van 0,93 kg, biedt de DCW210N uitstekende handzaamheid en manoeuvreerbaarheid. Gebruikersrecensies benadrukken de uitstekende schuurprestaties en de langere levensduur van de accu, wat wijst op de efficiëntie en betrouwbaarheid van de machine. De traploze snelheidsregeling maakt het mogelijk om de machine aan te passen aan verschillende schuurbehoeften.

Een mogelijke beperking die wordt genoemd, is dat de handgreep mogelijk wat fors kan aanvoelen voor mensen met kleinere handen. Daarnaast wordt opgemerkt dat het mondstuk voor stof niet direct op een normale stofzuiger past, wat enige aanpassing vereist.

Al met al biedt de DeWalt DCW210N excenterschuurmachine (zonder accu) een uitstekende balans tussen prestaties, mobiliteit en duurzaamheid. Met zijn indrukwekkende schuurprestaties, aanpasbare snelheid en handige stofopvangmogelijkheden, onderscheidt deze machine zich als een topkeuze binnen zijn categorie. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Bosch Advanced Orbit 18 (zonder

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Advanced Orbit 18 (zonder

 • list plusLichtgewicht en veelzijdig, geschikt voor verschillende oppervlakken
 • list plusDraadloze vrijheid met de 18 volt accu
 • list plusErgonomisch ontwerp en tweede handgreep voor comfortabel gebruik

Nadelen Bosch Advanced Orbit 18 (zonder

 • list plusMogelijk lastig in gebruik en niet comfortabel in de hand

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.04
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
6.86
De Bosch Advanced Orbit 18 (zonder accu) is echt een geweldige excenterschuurmachine, echt waar! Hij is super veelzijdig en schuurt als een malle. En het beste is dat hij ook nog eens super makkelijk te gebruiken is. Met zijn lichte gewicht van maar 1,4 kilogram, kan ik gemakkelijk schuren op alle soorten oppervlakken, zelfs boven mijn hoofd! Dat maakt hem perfect voor allerlei klussen, groot en klein.

Een van de beste dingen aan de Advanced Orbit 18 is dat hij draadloos is. Ik heb dus geen gedoe met kabels en kan overal werken zonder beperkingen. En de elektronische toerentalinstelling is echt top! Ik kan het perfecte toerental instellen voor elke klus en elk materiaal, zodat ik altijd de beste resultaten krijg. Echt een gamechanger!

Comfort en gebruiksgemak stonden duidelijk centraal bij het ontwerp van de Advanced Orbit 18. Hij ligt super lekker in de hand en met de tweede handgreep heb ik extra controle tijdens het schuren. Zo kan ik super precies werken, zelfs op gebogen oppervlakken. Echt een verademing!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de schuurprestaties. De Advanced Orbit 18 schuurt en polijst echt alles, van hout tot geverfde en gelakte oppervlakken. En met de Microfilter stofbox blijft mijn werkplek lekker schoon. Geen stofwolken meer, dat is echt een pluspunt.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat sommige mensen wat problemen hebben met het gebruik van de Advanced Orbit 18. Ze vinden hem misschien niet zo handig in gebruik en niet zo comfortabel om vast te houden. Dat kan natuurlijk van invloed zijn op het plezier tijdens het werken.

Maar al met al is de Bosch Advanced Orbit 18 (zonder accu) echt een geweldige keuze voor iedereen die een veelzijdige en gebruiksvriendelijke excenterschuurmachine zoekt. Met zijn draadloze vrijheid, lichte gewicht en geweldige prestaties is het echt een waardevolle toevoeging aan mijn gereedschapscollectie. En ja, er zijn misschien een paar kleine nadelen, maar de voordelen wegen zeker zwaarder. Dus of je nu een professional bent of gewoon een doe-het-zelver, deze machine is echt een goede keuze! 👊

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Excentrische schuurmachines. Er zijn namelijk 1770 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!