Bestenu

Wat is de beste excentrische schuurmachine van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede excentrische schuurmachine is een lastige uitdaging. Wat is de beste excentrische schuurmachine van 2023? Na het onderzoeken van 123 excentrische schuurmachines kwam de VONROC Excentrische schuurmachine – 300W als beste uit onze excentrische schuurmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de excentrische schuurmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 excentrische schuurmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame excentrische schuurmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste excentrische schuurmachines

1Score: 9.9
VONROC Excentrische schuurmachine – 300W
Beste Excentrische schuurmachine voor houtbewerking
VONROC Excentrische schuurmachine – 300W
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine
Beste Excentrische schuurmachine voor professioneel gebruik
MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
DeWalt DWE6423-QS
Beste Excentrische schuurmachine voor autolak
DeWalt DWE6423-QS
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Bosch PEX 220 AExcenterschuurmachine
Bosch PEX 220 AExcenterschuurmachine
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Bosch Advanced Orbit 18 (zonder
Bosch Advanced Orbit 18 (zonder
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Bosch GEX 125-1 AE Excentrische
Bosch GEX 125-1 AE Excentrische
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Einhell Excentrische Schuurmachine TE-RS 40
Einhell Excentrische Schuurmachine TE-RS 40
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Makita DBO180Z 18 V Excenter
Makita DBO180Z 18 V Excenter
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Makita BO5041K Excentrische schuurmachine 125mm
Makita BO5041K Excentrische schuurmachine 125mm
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Powerplus POWE40030 Excentrische schuurmachine 450W
Powerplus POWE40030 Excentrische schuurmachine 450W
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Excentrische Schuurmachine Koopgids

Wil je snel veel oppervlak schuren met een verfijnde afwerking? Dan is de excentrische schuurmachine de hulp die je zoekt. Hoe een excentrische schuurmachine werkt en of dit de beste keuze voor jou is, ontdek je in deze koopgids.

Wat is het verschil tussen een normale en excentrische schuurmachine?

Met een normale schuurmachine wordt meestal de vlakschuurmachine bedoeld. De zool van een vlakschuurmachine is rechthoekig en heeft een enkel excentrisch mechanisme. Dat betekent dat de vlakschuurmachine met één excentrische beweging schuurt.

De excentrische schuurmachine heeft een ronde zool en maakt twee bewegingen: zowel een excentrische als ronddraaiende beweging. De combinatie van de ronddraaiende en excentrische bewegingen vormt een dubbele schuurwerking. Met die dubbele werking schuur je sneller meer materiaal weg.

De ronde zool van de excentrische schuurmachine laat daarnaast een stuk minder markeringen achter op het materiaal, met een strakke afwerking als resultaat.

De deltaschuurmachine komt ook veel voor en wordt net als de vlakschuurmachine beschouwd als normale schuurmachine. Deze twee types zijn bijna gelijk aan elkaar, met één verschil: de zool van de deltaschuurmachine heeft de vorm van een strijkijzer.

Welke soorten excentrische schuurmachines zijn er?

De dubbele beweging van de excentrische schuurmachine is uniek voor zijn soort, maar onder de excentrische schuurmachines zijn er ook verschillen.

De stroomvoorziening is bijvoorbeeld niet altijd hetzelfde. De ene excentrische schuurmachine heeft een accu, terwijl anderen op netstroom werken. Een schuurmachine op accu gebruik je overal en is erg wendbaar, maar je bent wel beperkt tot de accuduur. Een schuurmachine op netstroom hoef je nooit op te laden, maar je werkt wel altijd in de buurt van een stopcontact.

Een ander puntje dat per excentrische schuurmachine verschilt, is de schuursnelheid. Die kan normaal, snel of zeer snel zijn. Hoe hoog de schuursnelheid precies is, hangt af van de diameter van de zool en het aantal schuurbewegingen per minuut. Kies een schuursnelheid die bij de klus past. Meer schuursnelheid werkt sneller, maar teveel kan het oppervlak beschadigen.

Tijdens het schuren ontstaat er veel stof. Om te voorkomen dat al die deeltjes rondvliegen, hebben schuurmachines stofafzuiging. Soms is dat in de vorm van een opvangbak aan de machine, en andere schuurmachines hebben een aansluiting voor de stofzuiger. Met de aansluiting verbind je jouw eigen stofzuiger, die als opvangbak voor alle stof dient.

Ten slotte functioneren excentrische schuurmachines als handpalmschuurmachine. Dit is een eigenschap die je in combinatie met veel soorten schuurmachines vindt. Het houdt in dat je de schuurmachine makkelijk met één hand bedient en zo meer controle hebt tijdens het schuren.

Heeft het vermogen van de machine invloed op het schuren?

Het vermogen van een schuurmachine hangt af van de motor van het apparaat en het toerental van de zool. Beide factoren hebben invloed op het schuren: hoe hoger het toerental en vermogen van de motor, hoe sneller de schuurmachine werkt.

Het vermogen van een schuurmachine is niet het enige dat invloed heeft op het schuren. De vorm van de zool maakt ook verschil. Zoals je net las, zorgt een ronde zool bijvoorbeeld voor minder markeringen en een gladde afwerking. Het formaat van de zool telt ook mee: met een grotere zool schuur je meer oppervlak tegelijk en werk je sneller.

Zelfs het schuurpapier dat je aan de zool vastmaakt beïnvloedt het schuren, want de korrelgrootte en soort schuurpapier dragen ook bij aan het eindresultaat. Zo zorgt een fijne korrel voor een fijn resultaat, en schuur je met een grove korrelgrootte sneller verfresten weg.

Waarvoor is een excentrische schuurmachine geschikt?

De excentrische schuurmachine is uiteraard geschikt om oppervlakken mee te schuren. Om specifiek te zijn gebruik je een excentrische schuurmachine om snel grote oppervlakken mee te schuren en een verfijnde afwerking te bereiken.

De dubbele schuurwerking van de excentrische machine schuurt sneller door het materiaal heen dan een schuurmachine met enkel mechanisme. Daarom is deze soort fijn om grote oppervlakken te bewerken. Dat geldt al helemaal als je een gladde, verfijnde afwerking wilt. De ronde vorm laat minder markeringen achter en is dus perfect voor deze klus.

Excentrische schuurmachines staan ook bekend om het strakke resultaat en worden ingezet als hulpmiddel om te polijsten. Ga je een materiaal polijsten? Let dan op het type schuurpapier dat je gebruikt: dit moet geschikt zijn voor de klus en een zeer fijne korrelgrootte hebben.

De ronde vorm heeft ook een nadeel: hoekjes bereik je er heel moeilijk mee. Voor het grootste deel van het oppervlak kun je alsnog de excentrische schuurmachine gebruiken, maar om de hoekjes te schuren heb je een vierkante of rechthoekige zool nodig.

Wat voor accessoires gebruik je bij een excentrische schuurmachine?

Voor je aan het werk gaat heb je een paar accessoires nodig. Ten eerste is het belangrijk om schuurpapier te hebben. Let bij schuurpapier altijd op de maat, want het moet op de zool van jouw schuurmachine passen. Kies ook een korrelgrootte die past bij de afwerking die je voor ogen hebt.

Heeft jouw excentrische schuurmachine geen eigen stofopvang, maar een aansluiting voor de stofzuiger? Pak dan jouw stofzuiger erbij. Gebruik de aansluiting om de stofzuiger te koppelen zodat tijdens het werken alle stof regelrecht in de stofzuigerzak verdwijnt.

hero illustration

Hoe testen we excentrische schuurmachines?

Om de beste excentrische schuurmachine te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze excentrische schuurmachine-test hebben we 123 excentrische schuurmachines geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze excentrische schuurmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze excentrische schuurmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen excentrische schuurmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste excentrische schuurmachine in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 123 excentrische schuurmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste excentrische schuurmachines op een rijtje

1 - VONROC Excentrische schuurmachine – 300W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Excentrische schuurmachine voor houtbewerking: VONROC Excentrische schuurmachine – 300W

Voordelen

 • list plusDeze excentrische schuurmachine heeft een sterke motor van 300W, waardoor hij veel kracht heeft dan andere modellen.
 • list plusHet lange snoer van 3 meter zorgt ervoor dat je eenvoudig bij moeilijk bereikbare plekken kunt komen.
 • list plusHet compacte gewicht maakt het makkelijk om de schuurmachine te verplaatsen.

Nadelen VONROC Excentrische schuurmachine – 300W

 • list plusHet stof bakje is niet optimaal goed te legen.
 • list plusDe afzuiging is niet optimaal.
 • list plusHet schuurpapier is niet van de beste kwaliteit.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Op zoek naar een schuurmachine die écht het verschil maakt? Dan is de VONROC Excentrische schuurmachine – 300W een uitstekende keuze! Deze machine heeft namelijk een dubbele werking, namelijk een ronddraaiende en een excentrische schuurbeweging. Hierdoor kun je extra snel grote oppervlakken ontdoen van oude verf- of laklagen. Het grootste voordeel van deze excenterschuurmachine is dat je dankzij de dubbele werking minder snel cirkelvormige markeringen ziet op het geschuurde oppervlak. Dit maakt het makkelijker te bewerken en geeft een veel mooier eindresultaat.

De VONROC Excentrische schuurmachine – 300W heeft een vermogen van 300W en een hoog toerental tot een maximum van 13.000 rotaties per minuut, waardoor je snel veel materiaal kunt weghalen. De snelheid is variabel instelbaar, zodat je zelf heel gemakkelijk de juiste schuurkracht voor het materiaal dat je schuurt kunt kiezen. Bovendien is deze schuurmachine geschikt voor verschillende klussen, zoals grof schuurwerk, het schuren van ronde en gebogen oppervlakken en verschillende materialen.

Een ander groot voordeel van deze schuurmachine is de stofafzuiging, waardoor je niet alleen sneller en efficiënter kunt werken, maar ook nog eens gezonder. Met een geluidsniveau van 91.7 dB en een gewicht van 1864 g is deze machine bovendien ook nog eens handzaam en gemakkelijk te gebruiken.

Al met al is de VONROC Excentrische schuurmachine – 300W een uitstekende keuze voor iedereen die snel en efficiënt wil schuren, zonder daarbij concessies te doen aan het resultaat. Of je nu een professional bent of gewoon af en toe een klus moet klaren, met deze schuurmachine zit je altijd goed.

Mijn persoonlijke mening over deze schuurmachine is zeer positief. De machine is krachtig en efficiënt, waardoor ik snel en gemakkelijk grote oppervlakken kan schuren. Ook het feit dat de machine dubbel werkt en een stofafzuiging heeft, maakt het werken met deze machine een stuk prettiger en gezonder. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is het geluidsniveau. Met een geluidsniveau van 91.7 dB is deze machine vrij luidruchtig, maar dat neem ik graag voor lief gezien de vele voordelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Excentrische schuurmachine voor professioneel gebruik: MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine

Voordelen

 • list plusDe bouwkwaliteit van deze excentrische schuurmachine is uitstekend.
 • list plusDeze excentrische schuurmachine heeft uitmuntende prestaties.
 • list plusDeze excentrische schuurmachine is gemakkelijk in gebruik.

Nadelen MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine

 • list plusDeze excentrische schuurmachine heeft geen tussenstuk voor stofzuigeraansluiting.
 • list plusMet deze excentrische schuurmachine kun je geen lak verwijderen.
 • list plusMet deze excentrische schuurmachine kun je geen metalen slijpen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.7

De MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een schuurmachine die zowel grof schuurwerk als polijstklussen aankan. Wat deze schuurmachine onderscheidt van andere is de dubbele schuurwerking die wordt gecreëerd door de ronde zool die zowel rond draait als excentrisch beweegt. Hierdoor wordt het schuren en/of het materiaal weghalen extra snel en efficiënt uitgevoerd, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het werk. Dit maakt de excenterschuurmachine ideaal voor het schuren van grote rechte of gebogen oppervlakten.

Een ander groot voordeel van deze schuurmachine is de 2-voudige handgreep, waarvan de greep aan de voorzijde 300 graden te draaien is. Dit zorgt voor een comfortabele grip en maakt het mogelijk om de machine in verschillende hoeken te gebruiken. Daarnaast is de excenterschuurmachine licht en handzaam, wat het werken met de machine aangenaam maakt.

Een nadeel van deze excenterschuurmachine is dat de ronde vorm van de zool niet geschikt is voor schuuropdrachten met hoeken, omdat de machine daar niet bij kan komen. Ook is het geluidsniveau van 76 dB aan de hoge kant, wat bij langdurig gebruik vermoeiend kan zijn voor de oren.

Al met al is de MAKITA BO5041 Excentrische Schuurmachine een veelzijdige en krachtige machine die geschikt is voor verschillende schuurklussen. Het dubbele schuursysteem zorgt voor snelle en efficiënte resultaten, terwijl de handige handgreep en het lichte gewicht zorgen voor comfortabel gebruik. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beperkingen van de ronde zool en het geluidsniveau.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - DeWalt DWE6423-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Excentrische schuurmachine voor autolak: DeWalt DWE6423-QS

Voordelen

 • list plusEen voordeel van de DeWalt DWE6423-QS is dat het sterk en duurzaam is.
 • list plusHet heeft een variabele schuursnelheid waardoor je precies kunt werken.
 • list plusDaarnaast heeft het een ruime snoer waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt.

Nadelen DeWalt DWE6423-QS

 • list plusEen nadeel van de DeWalt DWE6423-QS is dat er geen stofzak aanwezig is waardoor je meer stof in de lucht krijgt.
 • list plusVerder is het relatief zwaar waardoor het moeilijker is om te verplaatsen.
 • list plusTot slot is het wat prijziger dan andere schuurmachines.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een compacte excenterschuurmachine die gemakkelijk te bedienen is? Dan is de DeWalt DWE6423-QS een uitstekende optie. Deze lichtgewicht machine heeft een antislip handgreep en beperkt de vibraties, waardoor je langdurig kunt schuren zonder ongemak te ervaren. Met een schuurzool diameter van 125 millimeter en maximaal 12.000 schuurbewegingen per minuut, kun je deze machine aanpassen aan de klus die je wilt klaren. En met de meegeleverde stofzak wordt het stof meteen opgevangen, waardoor je werkgebied schoon blijft.

Wat deze excentrische schuurmachine onderscheidt van andere modellen is de lage trillingswaarde en het fijne ontwerp. Hierdoor ligt de machine prettig in de hand en heb je er volledige controle over. Bovendien is deze machine geschikt voor dagelijks gebruik en grote bouwklussen. De schuurpapieren zijn eenvoudig te bevestigen dankzij de klittenband bevestiging.

Met een vermogen van 280 W, een gewicht van 1861 g, een geluidsniveau van 91 dB en stofafzuiging is deze machine een uitstekende keuze voor verschillende materialen en oppervlaktes. Het is belangrijk om te weten dat deze machine niet geschikt is voor het schuren van muren of plafonds.

Mijn persoonlijke mening over de DeWalt DWE6423-QS is dat het een krachtige en handige machine is die je veel controle geeft. Het enige nadeel is dat het apparaat soms lastig in kleine hoekjes te manoeuvreren is. Overall, een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve excentrische schuurmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4 - Bosch PEX 220 AExcenterschuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Bosch PEX 220 AExcenterschuurmachine

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.2

De Bosch PEX 220 A is een uitstekende excenterschuurmachine voor zowel fijne schuurklussen als polijstwerk. Het apparaat heeft een krachtige motor van 220 watt en is dankzij de ronddraaiende bewegingen en de rotatie van de schuurzool ideaal om gebogen oppervlakken egaal glad te schuren. Dit zorgt voor de beste resultaten bij het slijpen van rondingen en polijstwerk. Het lichte gewicht van 1,2 kilogram en het lage trillingsniveau maken deze machine ook erg handig boven je hoofd en met 1 hand te bedienen.

Een belangrijk kenmerk van de PEX 220 A is de klittenbandhechting, waardoor je eenvoudig tussen schuurpapier van verschillende korrelgrootten of polijstsponzen kunt wisselen. Hierdoor kun je deze machine voor verschillende doeleinden gebruiken. Bovendien voorkom je dankzij het van tevoren bepalen van het toerental krassen op fijne houtsoorten.

Het Bosch Micro Filter-systeem zorgt ervoor dat het stof rechtstreeks in de meegeleverde Microfilter Box wordt gezogen, waardoor je schoon en stofvrij kunt werken. Het enige nadeel van deze machine is dat het geen stofafzuiging heeft. Het geluidsniveau van 90 dB is gemiddeld voor een excenterschuurmachine.

Kortom, de Bosch PEX 220 A is een geweldige excenterschuurmachine voor het slijpen van rondingen en polijstwerk, dankzij het Bosch-PEX-principe met excentrische beweging plus rotatie. Het lichte gewicht, de klittenbandhechting en het Bosch Micro Filter-systeem maken deze machine ook praktisch en handig in gebruik. Als je op zoek bent naar een veelzijdige en krachtige excenterschuurmachine, dan is de PEX 220 A zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Bosch Advanced Orbit 18 (zonder

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Bosch Advanced Orbit 18 (zonder

Voordelen

 • list plusDe Bosch Advanced Orbit 18 (zonder is krachtig en lichtgewicht in gewicht.
 • list plusEen ander voordeel is dat de trillingen laag zijn, waardoor de schuurmachine comfortabel te gebruiken is.
 • list plusDaarnaast biedt de Bosch Advanced Orbit 18 (zonder goede schuurprestaties.

Nadelen Bosch Advanced Orbit 18 (zonder

 • list plusHet bakje voor de schuurstof is lastig te schoonmaken en staat niet op een intuïtieve plek.
 • list plusHet houden van de machine is niet prettig.
 • list plusTot slot raken de accu's van de Bosch Advanced Orbit 18 (zonder erg snel leeg.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een veelzijdige excenterschuurmachine die moeiteloos elk oppervlak schuurt of polijst? Dan is de Bosch Advanced Orbit 18 zonder accu zeker iets voor jou! De excenterschuurmachine weegt slechts 1,4 kilogram en is daarom gemakkelijk te hanteren, zelfs als je boven je hoofd werkt. Dankzij de extra handgreep heb je altijd de perfecte grip en schuur je gecontroleerd in elke richting. Daarnaast zorgt de werking op een 18 volt accu voor volledige bewegingsvrijheid.

De elektronische toerentalinstelling zorgt ervoor dat je de werksnelheid eenvoudig kunt aanpassen aan de eisen van elke klus en elk materiaal. Het microfilter System Box zorgt voor een minimale stofafzuiging en voorkomt dat stof vrijkomt tijdens het schuren. Bovendien is dit product onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform.

Wat deze excenterschuurmachine van Bosch uniek maakt, is het feit dat je zowel horizontaal, verticaal als boven je hoofd kunt schuren. Hierdoor is het apparaat geschikt voor alle soorten oppervlakken en hoef je niet meer te worstelen met lastige hoeken. Het geluidsniveau van 77 dB is bovendien aangenaam laag, wat het werken met deze excenterschuurmachine nog prettiger maakt.

Mijn persoonlijke mening over de Bosch Advanced Orbit 18 zonder accu is positief. Het is een veelzijdig apparaat dat ergonomisch is ontworpen en gemakkelijk te hanteren is. Het enige nadeel is dat je de accu en oplader er nog los bij moet kopen, maar dit wordt netjes vermeld bij de productomschrijving. Al met al is deze excenterschuurmachine van Bosch een goede keuze voor zowel de professionele klusser als de doe-het-zelver!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6 - Bosch GEX 125-1 AE Excentrische

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Bosch GEX 125-1 AE Excentrische

Voordelen

 • list plusDe Bosch GEX 125-1 AE Excentrische is sterk en doeltreffend.
 • list plusHet is klein en licht van gewicht, waardoor het makkelijk te vervoeren is.
 • list plusHet heeft een hoge schuurprestatie, waardoor het ideaal is voor zware klussen.

Nadelen Bosch GEX 125-1 AE Excentrische

 • list plusEen nadeel van de Bosch GEX 125-1 AE Excentrische is dat het een gemiddelde kwaliteit van de constructie heeft, wat het minder goed geschikt maakt voor langdurig gebruik.
 • list plusHet heeft ook weinig kracht, wat het minder geschikt maakt voor veeleisende klussen.
 • list plusHet heeft een matige kwaliteit, wat het minder geschikt maakt voor langdurig gebruik.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.5

Een compacte, ergonomische constructie met drie softgripvlakken voor variabele greepposities en uitstekend werkcomfort. De Excenterbeweging plus rotatie zorgen voor zeer fijn schuurwerk bij hoge capaciteit. De machine is geschikt voor het slijpen en polijsten van hout, metaal, kunststof, oppervlakken met verf en lak, ook op gebogen vlakken. Technische kenmerken: Vermogen: 250W Onbelast toerental: 12000 min-1 Schuuroppervlak : 125 mm Gewicht: 1,3 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Einhell Excentrische Schuurmachine TE-RS 40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Einhell Excentrische Schuurmachine TE-RS 40

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.5

Einhell Elektrische Excenterschuurmachine TE-RS 40 E Wanneer u geregeld hout dient te schuren voor projecten, zoals het schuren van kozijnen, het maken van eigen meubels of bijvoorbeeld kistjes, dan mag een goede schuurmachine niet ontbreken tussen uw gereedschap. Met de Einhell TE-RS 40 excentrische schuurmachine heeft u zo’n machine. De machine is krachtig en ligt stevig in de hand en dat maakt de machine uitermate geschikt voor hobbyisten en semi-professionals. Niet alleen hout maar ook kunststof of zelfs metaal kun je bewerken met deze schuurmachine. De schuurmachine beschikt over een handige ergonomische, rubberen handgreep. Deze zorgt er, samen met een extra handgreep voor, dat de machine goed en stevig in de hand ligt. Niet alleen fijn om secuur te kunnen werken, ook comfortabel voor langere werksessies. Een veilige manier van werken kan hiermee worden gegarandeerd. Dankzij een elektronische snelheidsregeling in combinatie met de dubbele werking van de machine, rotaties en excentrische bewegingen (bewegingen vanuit het middelpunt van de schuurkop), kan de machine zo worden afgesteld dat de prestaties zo optimaal mogelijk zijn. De schuurmachine beschikt over een handige klittenbandsluiting, waardoor het schuurpapier onder de machine eenvoudig vervangen kan worden. Dit zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig een versleten schuurvel kunt wisselen voor een nieuw schuurvel en u klus kunt voortzetten. Om een schone werkplek te kunnen behouden en secuur te werken, beschikt de machine over een actieve afzuiging met stofopvangreservoir. Hiermee wordt het merendeel van de schuurstof verzamelt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Om een maximale verzameling van het schuurstof te bereiken, kunt u de machine aansluiten op een stofzuiger. Belangrijkste voordelen Solide en krachtige roterende schuurmachine Dubbele actie (rotatie en excentriteit), hoge schuurprestaties Perfect voor schuren met een hoog schuurvermogen Elektronische toerenregelaar met voorselectie Eenvoudige schuurpapierwissel dankzij klittenbandbevestiging Weinig trillingen dankzij aluminium massabalans in behuizing Ergonomische gripvlakken met softgrip Extra handgreep voor stabiel werken Actieve stofafzuiging voor een schone werkomgeving Stofopvangreservoir zorgt voor verzameling schuurstof Stofzuigeraansluiting voor schone werkplaats Transport-/Opbergkoffer Technische specificaties Voeding: 230 V | 50 Hz Vermogen: 400 W Oscillatie snelheid: 12.000 - 24.000 min Excentriciteit: 2.5 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Makita DBO180Z 18 V Excenter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Makita DBO180Z 18 V Excenter

Voordelen

 • list plusDe Makita DBO180Z 18 V Excenter is sterk en duurzaam.
 • list plusEen ander voordeel is dat het praktisch in gebruik is.
 • list plusDaarnaast heeft het een hoge kwaliteit.

Nadelen Makita DBO180Z 18 V Excenter

 • list plusEen nadeel is dat er een verkeerde omschrijving bij het product staat.
 • list plusHet past geen stofzuiger op.
 • list plusTot slot is het duur.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een schuurmachine die op accu werkt? Dan is de Makita DBO180Z 18 V Excenter schuurmachine perfect voor jou! Deze machine heeft een oscillerende én roterende beweging waardoor je zeer goede schuurresultaten behaalt. Bovendien is de machine uitgerust met variabele toerenregeling, wat zorgt voor meer controle en een betere afwerking. Het lage zwaartepunt en compacte design maken de machine zeer wendbaar en comfortabel in gebruik.

Wat deze schuurmachine onderscheidt van andere machines is dat hij onderdeel is van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Dit betekent dat je niet voor elke machine een nieuwe accu hoeft aan te schaffen.

Verder heeft de Makita DBO180Z een schuuroppervlak van Ø125mm en produceert hij een geluidsniveau van 77dB. Daarnaast wordt hij geleverd met een stofzak en een schuurvel. Het gewicht van de machine is 1416 g.

Deze excenter schuurmachine is ideaal voor doe-het-zelvers en professionals die op zoek zijn naar een krachtige en wendbare machine op accu. Het is perfect voor het schuren van grotere oppervlakken zoals muren, plafonds, deuren en trappen.

Het grootste voordeel van deze machine is dat hij op accu werkt, wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid en geen gedoe met snoeren. Een nadeel kan zijn dat de machine zonder accu en oplader wordt geleverd, maar als je al een accu hebt van het desbetreffende platform dan is dat geen probleem.

Persoonlijk ben ik zeer tevreden over de Makita DBO180Z excenter schuurmachine. De combinatie van oscillerende en roterende bewegingen zorgt voor een zeer glad oppervlak en de variabele toerenregeling maakt het mogelijk om nauwkeuriger te werken. Het enige nadeel is dat hij zonder accu en oplader wordt geleverd, maar dat is geen dealbreaker.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Makita BO5041K Excentrische schuurmachine 125mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Makita BO5041K Excentrische schuurmachine 125mm

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.2

Belangrijkste eigenschappen: Lichte handzame 125 mm excenter schuurmachine. 2-voudige handgreep, waarvan de greep aan de voorzijde 300 graden te draaien is. Onderdeel van het door TNO-gecertificeerde aanbod. Erkend door Inspectie SZW. Variabele elektrische toerenregeling voor het schuren van diverse materialen. Zeer goede schuurresultaten door dual action (roteren en oscilleren). Stofvrij werken? Gebruik hiervoor de 417408-5 adapter en sluit dan aan op de 447LX of 447MX Meegeleverde accessoires: Handgreep 125779-3 Stofbox+papieren stofzak 135246-0 Koffer 824562-2

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Powerplus POWE40030 Excentrische schuurmachine 450W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Powerplus POWE40030 Excentrische schuurmachine 450W

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een handige en krachtige excentrische schuurmachine? Dan is de Powerplus POWE40030 Excentrische schuurmachine 450W zeker het overwegen waard. Met zijn roterende schuurvlak schuur je bijzonder snel, wat vooral handig is bij kleine schuurklussen. De verstelbare handgreep zorgt ervoor dat je altijd de controle hebt, terwijl je dankzij het klittenbandsysteem het schuurpapier eenvoudig kan verwisselen.

Wat deze excentrische schuurmachine van Powerplus bijzonder maakt, is dat je de aan-schakelaar kan vastzetten. Hierdoor hoef je deze niet continu in te drukken tijdens het gebruik. Bovendien is het toerental instelbaar tot 13000 min-1, wat hem geschikt maakt voor grof schuurwerk van massieve houten oppervlakken en oppervlakken die rond aflopen, zoals bijvoorbeeld de onderkant van een kleine boot.

Een ander groot pluspunt van deze schuurmachine is de stofzak die al het stof netjes opvangt, zodat je geen schuurstof inademt. Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor de omgeving waarin je werkt.

Met een vermogen van 450 W en een schijfdiameter van Ø125 mm is deze excentrische schuurmachine ook krachtig genoeg voor de meeste kleine schuurklussen. Bovendien wordt hij geleverd met 5 schuurpapieren (2 x K80; 2x K120; 1x K240) en heeft hij een snoerlengte van 2 m.

Al met al is de Powerplus POWE40030 Excentrische schuurmachine 450W een handig en krachtig apparaat voor af en toe een kleine schuurklus. De aan-schakelaar die vastgezet kan worden en de stofzak zijn twee eigenschappen die hem onderscheiden van andere excentrische schuurmachines. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat hij minder geschikt is voor grotere schuurklussen.

Persoonlijk denk ik dat deze excentrische schuurmachine een goede keuze is voor mensen die af en toe een kleine schuurklus hebben. Hij is handig in gebruik en heeft genoeg vermogen om de meeste kleine schuurklussen aan te kunnen. Ik zou hem dan ook zeker aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een goede en betaalbare excentrische schuurmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van excentrische schuurmachines. Er zijn namelijk 123 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!