De Bestenu Vlakschuurmachine Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/25/2020


Je bent op zoek naar een schuurmachine om je deur mee te schuren. Hiervoor gebruik je idealiter een vlakschuurmachine, maar waar let je op bij de aankoop van een vlakschuurmachine? Dat leg ik je uit in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten vlakschuurmachines zijn er?

Er zijn vlakschuurmachines met hele grote zolen en de wat kleinere zolen. Ze zijn allemaal rechthoekig. De vlakschuurmachines met de grotere zolen zijn geschikt voor de grotere oppervlakken, terwijl de vlakschuurmachines met de kleinere zolen geschikt zijn voor de kleinere oppervlakken.

Er zijn ook vlakschuurmachines verkrijgbaar waarmee je meerdere soorten oppervlakken schuurt. Deze hebben verschillende zolen die je kunt wisselen. Zo zijn er schuurmachines die je gebruikt als een deltaschuurmachine. Verwissel je de zool, dan gebruik je deze als een multischuurmachine en met de rechthoekige zool gebruik je deze als een vlakschuurmachine.

Wat kun je allemaal met een vlakschuurmachine?

Een vlakschuurmachine is een schuurmachine met een rechthoekige zool. Hij werkt daarom het beste op grotere, vlakke oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan meubilair, planken die geverfd moeten worden, en traptreden. Er zit onderling wel verschil in de vlakschuurmachines.

Er zijn grotere en kleinere vlakschuurmachines te krijgen. Met een grote vlakschuurmachine schuur je snel grotere oppervlakken zoals bijvoorbeeld deuren of tafels. Hoe groter de zool, hoe sneller je een groot oppervlak schuurt.

Een kleinere vlakschuurmachine is ideaal voor fijnere klusjes zoals kastjes, deurtjes en ander klein meubilair. Vlakschuurmachines zijn de meest gebruikte schuurmachines.

Waar staat M/S voor?

M/S staat voor de trillingswaarde. Hoe harder de schuurmachine trilt, hoe zwaarder de belasting is voor je handen en je armen. Als je je schuurmachine van plan bent veel te gebruiken, is het een goed idee om een vlakschuurmachine te kiezen met een zo laag mogelijke trillingswaarde.

Een trillingswaarde van 5 M/S wordt beschouwd als een zeer lichte trillingswaarde die je nauwelijks voelt. Je hebt er zeker geen last van. Heeft je vlakschuurmachine een trillingswaarde van 5,1 tot 7, dan voel je deze trillingen ook nauwelijks, maar iets meer dan bij de vlakschuurmachines met een M/S van 5 of minder.

Een vlakschuurmachine met een trillingswaarde van 7,1 of hoger, voel je behoorlijk in je handen en armen. Een gemiddelde vlakschuurmachines heeft een trillingswaarde van 7,1 of hoger. Heb je gevoelige polsen of een aandoening waardoor je snel last hebt van pijn in je armen, dan is het een goed idee om naar de trillingswaarde te kijken.

Wat voor soort schuurpapier heb ik nodig?

Je vlakschuurmachine heeft altijd goed schuurpapier nodig, anders kun je er niet mee schuren. Dit papier wordt vastgeklemd waardoor het halverwege het schuren niet loslaat. Goedkoper schuurpapier slijt sneller dan de duurdere varianten.

De korrelgrootte van het schuurpapier wordt aangegeven met een cijfer. Hoe hoger dit getal is, hoe fijner het schuurpapier. Korrel 60 schuurpapier is erg grof en daarom geschikt voor het grove schuurwerk zoals bijvoorbeeld het verwijderen van oude, bladderende verflagen en roest. Middelgrof schuurpapier heeft korrel 80 - korrel 120 en is geschikt voor het afronden van hoeken en het fijner schuren voordat je gaat schilderen.

Schuurpapier met korrel 120 - 180 wordt beschouwd als een fijn schuurpapier en is geschikt voor het schuren als je net grondverf hebt aangebracht. Zeer fijn schuurpapier heeft een korrel 200 - 600 en is ideaal na het aanbrengen van een laklaag.

Wat is het verschil tussen een vlakschuurmachine en een deltaschuurmachine?

Het grote verschil tussen een vlakschuurmachine en een goede deltaschuurmachine zit in de vorm van de zool. Door de rechthoekige vorm van een vlakschuurmachine is deze vooral geschikt voor grotere oppervlakken. Afhankelijk van de grootte van de zool, ben je erg snel klaar met je klus.

Een deltaschuurmachine heeft een puntvormige zool waardoor deze erg geschikt is voor het fijne werk. Denk bijvoorbeeld aan het schuren langs plinten of het schuren van kleine hoekjes. Daarnaast zijn ze vaak compact en gemakkelijk te hanteren.

Hoe komt deze leuke Vlakschuurmachine reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Vlakschuurmachine ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Vlakschuurmachines, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Vlakschuurmachines die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Vlakschuurmachines het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vlakschuurmachines stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die overeenkomstig zijn aan Vlakschuurmachines

De beste Vlakschuurmachines in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De Bosch PSS 200 AC vlakschuurmachine is de ideale oplossing voor de fijnste afwerking en snel resultaat met de krachtige 200 watt motor en een schuuroppervlak van 92x182 mm. Het grote voordeel van deze vlakschuurmachine is het schuurbladspansysteem omdat je schuurpapier snel en gemakkelijk kan vervangen met behulp van de spanhendel. Met deze Bosch vlakschuurmachine kan je zuiver werken dankzij Bosch-microfiltersysteem want het ingebouwde stofzuigelement zuigt het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox. De Bosch PSS 200 AC vlakschuurmachine wordt daarnaast geleverd met 1 schuurblad en een kunststof koffer. De ideale oplossing voor de fijnste afwerking en snel resultaat met de krachtige 200 watt motor en een schuuroppervlak van 92x182 mm Zuiver werken dankzij Bosch-microfiltersysteem: het ingebouwde stofzuigelement zuigt het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox Schuurbladspansysteem met spanhendel voor eenvoudig en comfortabel vervangen van het schuurpapier om te klemmen Aansluiting voor stofafzuiging Softgrip voor aangenaam werken Waar is het artikel voor geschikt? Een vlakschuurmachine is geschikt om zeer fijn te schuren op grotere en rechte oppervlakken. Een vlakschuurmachine kan gebruikt worden voor de volgende werkzaamheden: Grote meubelstukken schuren Houten trappen schuren Deuren en poorten schuren Wat zit er in de verpakking? Bosch PSS 200 AC Vlakschuurmachine Schuurblad (Red Wood) P120 Kunststof koffer Bosch microfilter Nederlandstalige handleiding Tips & tricks: Draag persoonlijke beschermende uitrusting. Draag altijd een veiligheidsbril. Het dragen van persoonlijke beschermende uitrusting zoals een stofmasker, slipvaste werkschoenen, een veiligheidshelm of gehoorbescherming, afhankelijk van de aard en het gebruik van het elektrische gereedschap, vermindert het risico van verwondingen. Onderhoud Trek altijd de stekker uit het stopcontact voor werkzaamheden aan het elektrische gereedschap. Houd het elektrische gereedschap en de ventilatieopeningen altijd schoon om goed en veilig te werken. Verwijder aanhechtend schuurstof met een kwast.

1. Bosch PSS 200 AC Vlakschuurmachine - 200 W


Product informatiePlus or Show more

Met de Makita BO3711 vlakschuurmachine schuur je niet alleen horizontaal, maar ook verticaal grondig en gecontroleerd dankzij het lichte gewicht van 1,6 kilogram. Zo kunnen je lambrisering of voordeur gewoon blijven zitten om geschuurd te worden. En je hoeft niet bang te zijn dat het vrijgekomen stof in je gezicht valt: de meegeleverde stofbak vangt alles netjes op. De 190 watt vlakschuurmachine maakt 22.000 schuurbewegingen per minuut. Het toerental stel je zelf in, zodat je elke schuurklus op de meest ideale snelheid aanpakt. Schuurpapier is met klemmen vast te zetten, zodat je zeker weet dat het papier strak op de schuurzool blijft zitten.

2. Makita BO3711


Product informatiePlus or Show more

Met de Bosch PSS 250 AE Microfilter kun je naar hartenlust schuren. De vlakschuurmachine met sterke motor produceert een vermogen van 250 watt en maakt daardoor maximaal 24.000 schuurbewegingen per minuut. Het schuurpapier wordt optimaal benut, maar een nieuw schuurvel heb je dankzij de klittenbandhechting in een handomdraai vervangen. Last van stof heb je met de PSS 250 AE nauwelijks, dankzij de aansluiting voor een stofafzuiging én de meegeleverde microfilterbox. Zo besteed je dus minder tijd aan het opruimen van je werkplek en hou je meer tijd over voor belangrijkere zaken. In de meegeleverde koffer ruim je de schuurmachine bovendien altijd netjes op na gebruik.

3. Bosch PSS 250 AE Microfilter


Product informatiePlus or Show more

De Bosch PSS 200 A vlakschuurmachine is de ideale oplossing voor de fijnste afwerking en snel resultaat met de krachtige 200 watt motor en een schuuroppervlak van 92x182 mm. Met deze Bosch vlakschuurmachine kan je zuiver werken dankzij Bosch-microfiltersysteem want het ingebouwde stofzuigelement zuigt het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox. De Bosch PSS 200 A vlakschuurmachine wordt daarnaast geleverd met 1 schuurblad en een kunststof koffer. Motor van 200 W levert fijn schuurwerk en een soepele voortgang van het werk Ergonomisch ontwerp en weinig trillingen voor comfortabel werken met één of twee handen Microfilter stofbox vermindert stof voor een schonere werkomgeving Klithechtsysteem voor gemakkelijk wisselen van schuurpapier Ideaal voor het schuren van houten, geverfde, gestucte, gelakte, metalen, stenen oppervlakken Waar is het artikel voor geschikt? Een vlakschuurmachine is geschikt om zeer fijn te schuren op grotere en rechte oppervlakken. Een vlakschuurmachine kan gebruikt worden voor de volgende werkzaamheden: Grote meubelstukken schuren Houten trappen schuren Deuren en poorten schuren Wat zit er in de verpakking? Bosch PSS 200 A Vlakschuurmachine Schuurblad (Red Wood) P120 Kunststof koffer Bosch microfilter Nederlandstalige handleiding Tips & tricks: Draag persoonlijke beschermende uitrusting. Draag altijd een veiligheidsbril. Het dragen van persoonlijke beschermende uitrusting zoals een stofmasker, slipvaste werkschoenen, een veiligheidshelm of gehoorbescherming, afhankelijk van de aard en het gebruik van het elektrische gereedschap, vermindert het risico van verwondingen. Onderhoud Trek altijd de stekker uit het stopcontact voor werkzaamheden aan het elektrische gereedschap. Houd het elektrische gereedschap en de ventilatieopeningen altijd schoon om goed en veilig te werken. Verwijder aanhechtend schuurstof met een kwast.

4. Bosch PSS 200 A Vlakschuurmachine - 200 W


Product informatiePlus or Show more

Standaard meegeleverd 1x Stofopvangdoos 1x Papieren stofopvangzakjes Bijzondere kenmerken Compacte en ergonomische vlakschuurmachine, ontworpen voor comfortabele bediening met één hand. Zowel de bovenkant als het centrale machinehuis zijn uitgevoerd als greepvlakken met slipvaste elastomeer bekleding. Krachtige 200W motor zorgt voor een uitstekende afnamecapaciteit. Geïntegreerde stofafzuiging staat garant voor zuiver en efficiënt schuren. Stofdichte schakelaar, zwenkcilinders in aluminium en verbeterde bevestiging van de veldspoel zorgen voor een uitstekende levensduur. Groot werkcomfort dankzij het dubbel tegengewicht, waardoor trillingen en geluid tot het minimum worden beperkt. Velcro-schuurzool met driehoekige, tweezijdig met schuurpapier beklede punt voor een perfecte afwerking van zelfs de moeilijkst toegankelijke vlakken. Specificaties Softgrip: ja Diameter schuurbeweging: 1,5 mm Gewicht (EPTA): 1,2 kg Kabellengte: 2,0 m Aantal schuurbewegingen: 28000 1/min Opgenomen vermogen: 200 W Afm. lxbxh: 219x112x139 mm Afm. schuurpapier "velcro": 114 x 102 mm Toerental onbelast: 14000 1/min Machine voltage: 230 V Afmeting schuurvoet: 112 x 190 mm Afm. schuurpapier "driehoek": 94 mm Klittenband (Velcro): ja Geluidsdrukniveau (LpA): 81 dB(A) Geluidsdrukniveau (K): 3 dB(A) Vibratie ah metaal schuren: 4,0 m/s² Vibratie (K) metaal schuren: 1,5 m/s²

5. Makita BO4565 Vlakschuurmachine - 200W - 112 x 190mm


Product informatiePlus or Show more

Vlakschuurmachines zijn zeer veelzijdig en kunnen voor veel verschillende klussen gebruikt worden. Over het algemeen zijn ze het meest geschikt voor de fijnere afwerk klussen, zoals het schuren van deuren en meubels. Deze vlakschuurmachine van VONROC heeft veel ‘power’: maar liefst 240W! Dit in combinatie met het hoge toerental tot een max. van 11.000/min, is je klus klaar voor je het weet. Voor de fijnste schuurresultaten op grotere en rechte oppervlakken Grote meubelstukken Houten trappen Deuren en poorten Kozijnen Tafelbladen Belangrijkste voordelen van de VONROC vlakschuurmachine: Neem snel veel materiaal weg: dankzij het vermogen van 240W, het hoge toerental en aantal bewegingen per minuut. Je bent gereed voor je het weet. Variabel instelbare snelheid: uniek in deze prijsklasse! Zo kies jij zelf de juiste schuurkracht voor het te bewerken materiaal. Metalen bodemplaat: duurzaam en oersterk. Compact & lichtgewicht ontwerp: de machine is gemakkelijk met één hand te gebruiken. Soft grip: zorgt ervoor dat de schuurmachine tijdens het schuren comfortabel in de hand ligt. Gemakkelijk te bedienen aan/uit schakelaar: maar ook weer niet te makkelijk (denk aan het per ongeluk in/uitschakelen van de machine). Ook hoef je de schakelaar niet constant ingedrukt te houden, zodat je langdurig comfortabel kunt werken. Verwissel schuurpapier gemakkelijk en snel: dankzij de klittenbandbevestiging. Klemsysteem: voor het eenvoudig en snel bevestigen van het schuurpapier. De machine heeft dus twee mogelijkheden voor het bevestigen van je schuurpapier. Minder last van stof: dankzij de meegeleverde stofzuigaansluiting en stofopvangbox (met filter). Veel bewegingsvrijheid: dankzij de 3 meter lange kabel. Inhoud: 1x VONROC Vlakschuurmachine 240W 1x Stofopvangbox (met filter) 12x Schuurpapier (3x K60, 3x K80, 3x K120, 3x K240) 1x VONROC Membercard Belangrijkste specificaties: Vermogen: 240W Onbelast toerental: 6000-11000/min toerental: 11000/min Schuurpapierbevestiging: klem- en klittenband Vorm zool: rechthoek Afmetingen schuurzool: 90x187mm Variabele snelheid: ja Stofafzuiging: ja Snoerlengte: 3m Gewicht: 1.7Kg

6. VONROC Vlakschuurmachine 240W – 90x187mm - Met stofopvangbox & 12 stuks schuurpapier


Product informatiePlus or Show more

De FERM PSM1029P is een professionele en krachtige vlakschuurmachine van FERM. Door zijn rechthoekige schuurzool is deze power tool zeer geschikt voor het schuren van grote rechthoekige oppervlakken. De FERM PSM1029P schuurt in een korte tijd trappen, deuren, en vloeren egaal glad. Deze professionele krachtpatser is uitgerust krachtige motor met 350W vermogen en een 4 meter lange rubberen stroomkabel voor optimale werkvrijheid. De schuurmachine van FERM beschikt over actieve stofafzuiging met een stofopvangzak. Zo kun jij zo schoon mogelijk aan het werk! De PSM1029P wordt geleverd met een velcro schuurpapier en perforatiegereedschap. De voordelen van de FERM PSM1029P: Ergonomisch design met soft grip voor optimaal werkcomfort. Professionele vlakschuurmachine die wordt geleverd met schuurpapier en perforatiegereedschap. Voorzien van een actieve stofafzuiging en een stofopvangzak. Kan gebruikt worden in combinatie met schuurpapier voor klittenbandbevestiging en klembevestiging. Het 4 meter lange snoer zorgt voor een grote mate van bewegingsvrijheid. De belangrijkste specificaties van het FERM gereedschap: Opgenomen vermogen: 350W Aansluitspanning: 220 - 240V Frequentie: 50 Hz Onbelast toerental: 13000/min Afmetingen schuuroppervlak: 93 x 185 mm Machinegewicht: 1,7 kg Hoeveel jaar garantie? Er zit 1 jaar garantie op de FERM PSM1029P vlakschuurmachine. Wat zit er in de verpakking? FERM PSM1029P Professionele Schuurmachine Stofzuigadapter Stofopvangzak Schuurvel Perforatiegereedschap Over het merk FERM: FERM is een gerenommeerd gereedschapsmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1965 ontwerpt en ontwikkelt FERM hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Door jarenlange ervaring weten zij exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn. Dit resulteert in een veelzijdig aanbod met eigen ontwerp waarbij kwaliteit, performance, en ergonomisch design voorop staan.

7. FERM Industrial – Vlakschuurmachine – 300W – Incl. Stofzuigadapater & Stofopvangzak


Product informatiePlus or Show more

Met de zeer compacte Bosch GSS 18V-10 (zonder accu) schuur je probleemloos krappe hoeken in en ontdoe je smalle werkstukken van een verf- of laklaag. Je bedient de 18 volt schuurmachine gemakkelijk met 1 hand en dankzij de werking op accu (in deze uitvoering niet meegeleverd) beweeg je je helemaal vrij door de ruimte. Ook voor bovenhands schuurwerk is de GSS 18V-10 heel geschikt. De softgrip en aan/uitschakelaar helpen je om op een comfortabele manier aan de slag te gaan. De set wordt geleverd met 3 schuurplateaus, in verschillende formaten, zodat je ook nog eens flexibel bent in welk schuurwerk je uitvoert. Met de 3 schuurvellen tot slot, ga je meteen aan de slag.

8. Bosch GSS 18V-10 (zonder accu)


Product informatiePlus or Show more

Neem je vaak een schuurmachine ter hand, dan is het wel zo prettig als er bij het ontwerp aan jouw comfort is gedacht. Zo reduceert de DeWalt DWE6411-QS de trillingen tijdens het schuren, zodat het geen probleem is om langdurig werken goed vol te houden. Ook het lichte gewicht van 1,2 kilogram draagt hieraan bij. De 230 watt vlakschuurmachine maakt 14000 schuurcirkels per minuut, waardoor je verzekerd bent van een nette afwerking. Je bedient de DWE6411-QS met 1 hand, zodat je met de andere hand het werkstuk controleert.

9. DeWalt DWE6411-QS


Product informatiePlus or Show more

BLACK+DECKER BDCROS18N-XJ Excentrische Schuurmachine werkt op een 18V accu en is zeer geschikt voor het schuren en polijsten van meubels, kastdeuren en deuren. Het compacte en ergonomische design zorgt ervoor dat je slechts met een handbeweging de klus kunt klaren. Maak met deze excentrische schuurmachine de ideale schuurbeweging en laat geen schuurtekening na in het schuuroppervlak. Gebruik hiervoor het schuurgaas dat 4x langer mee gaat dan standaard schuurpapier. De schuurmachine is gebruikersvriendelijk dankzij de aan/uit schakelaar en de stofopvangzak zorgt voor een schonere werkomgeving. Deze machine maakt deel uit van het BLACK+DECKER 18V accusysteem waardoor de accu uitwisselbaar is met alle BLACK+DECKER 18V machines binnen dit platform. Let op: deze schuurmachine wordt geleverd zonder accu of oplader. Voordelen: Stofopvangzak voor een schonere werkomgeving Optimaal schuurresultaat - de ideale schuurbeweging die geen schuurtekening nalaat in het schuuroppervlak Schuurgaas gaat 4x langer mee dan standaard schuurpapier Compact en ergonomisch design Voldoende autonomie om de meeste DHZ schuurklussen af te werken Aan/uit schakelaar voor extra gebruiksgemak 18V accu compatibel met alle 18V elektrische DHZ- en Tuingereedschappen van BLACK+DECKER Specificaties: Voeding: Snoerloos Opgenomen vermogen: 18V Voltage stopcontact: null V Toerental: 1 snelheid Onbelast toerental: 12000 tpm Schuurbewegingen: Excentrische schuurbeweging Papierbevestiging: Klittenband bevestiging Afmeting zool: 125 mm Vlakschuurdiameter: 1,3 mm Excentrische schuurbeweging: mm Stofafzuigaansluiting: Stofopvangzak Snoerlengte: m Motorrem: Ja Vibratie: 3,4 m/s² Geluidsdruk: 71,5 dB(A) Geluidsvermogen: 82,5 dB(A) Verpakkingsinhoud: BLACK+DECKER BDCROS18N-XJ Excentrische schuurmachine 1x schuurgaas (schuurt 4x langer dan standaard schuurpapier) Stofopvangzak

10. BLACK+DECKER BDCROS18N-XJ Excentrische Schuurmachine - 18V - zonder accu en lader


Producten die overeenkomstig zijn aan Vlakschuurmachines


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vlakschuurmachines. Er zijn namelijk 93 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Vlakschuurmachine kopen.