Bestenu

Wat is de beste vlakschuurmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het aanschaffen van een goede vlakschuurmachine is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste vlakschuurmachine van 2023? Na het onderzoeken van 109 vlakschuurmachines kwam de FERM PSM1027 als beste getest uit onze vlakschuurmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de vlakschuurmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vlakschuurmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige vlakschuurmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste vlakschuurmachines

1Score: 10
FERM PSM1027
Beste Vlakschuurmachine voor doe-het-zelvers
FERM PSM1027
Ga naar laagste prijs
2Score: 10
VONROC TOOLS OS501AC
Beste Vlakschuurmachine voor grote oppervlakken
VONROC TOOLS OS501AC
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Bosch PSS 200 AC
Bosch PSS 200 AC
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Einhell Accu Excentrische Schuurmachine TE-RS
Einhell Accu Excentrische Schuurmachine TE-RS
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Makita BO3710
Makita BO3710
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
DeWalt DWE6423-QS
Beste Vlakschuurmachine voor intensief gebruik
DeWalt DWE6423-QS
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
Kinzo Schuurmachine 230V Blauw
Kinzo Schuurmachine 230V Blauw
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Bosch PSS 250 AE 1
Bosch PSS 250 AE 1
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Powerplus POWX04761
Powerplus POWX04761
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
Powerplus POWC40100
Powerplus POWC40100
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vlakschuurmachine Koopgids

Je bent op zoek naar een schuurmachine om je deur mee te schuren. Hiervoor gebruik je idealiter een vlakschuurmachine, maar waar let je op bij de aankoop van een vlakschuurmachine? Dat leg ik je uit in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten vlakschuurmachines zijn er?

Er zijn vlakschuurmachines met hele grote zolen en de wat kleinere zolen. Ze zijn allemaal rechthoekig. De vlakschuurmachines met de grotere zolen zijn geschikt voor de grotere oppervlakken, terwijl de vlakschuurmachines met de kleinere zolen geschikt zijn voor de kleinere oppervlakken.

Er zijn ook vlakschuurmachines verkrijgbaar waarmee je meerdere soorten oppervlakken schuurt. Deze hebben verschillende zolen die je kunt wisselen. Zo zijn er schuurmachines die je gebruikt als een deltaschuurmachine. Verwissel je de zool, dan gebruik je deze als een multischuurmachine en met de rechthoekige zool gebruik je deze als een vlakschuurmachine.

Wat kun je allemaal met een vlakschuurmachine?

Een vlakschuurmachine is een schuurmachine met een rechthoekige zool. Hij werkt daarom het beste op grotere, vlakke oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan meubilair, planken die geverfd moeten worden, en traptreden. Er zit onderling wel verschil in de vlakschuurmachines.

Er zijn grotere en kleinere vlakschuurmachines te krijgen. Met een grote vlakschuurmachine schuur je snel grotere oppervlakken zoals bijvoorbeeld deuren of tafels. Hoe groter de zool, hoe sneller je een groot oppervlak schuurt.

Een kleinere vlakschuurmachine is ideaal voor fijnere klusjes zoals kastjes, deurtjes en ander klein meubilair. Vlakschuurmachines zijn de meest gebruikte schuurmachines.

Waar staat M/S voor?

M/S staat voor de trillingswaarde. Hoe harder de schuurmachine trilt, hoe zwaarder de belasting is voor je handen en je armen. Als je je schuurmachine van plan bent veel te gebruiken, is het een goed idee om een vlakschuurmachine te kiezen met een zo laag mogelijke trillingswaarde.

Een trillingswaarde van 5 M/S wordt beschouwd als een zeer lichte trillingswaarde die je nauwelijks voelt. Je hebt er zeker geen last van. Heeft je vlakschuurmachine een trillingswaarde van 5,1 tot 7, dan voel je deze trillingen ook nauwelijks, maar iets meer dan bij de vlakschuurmachines met een M/S van 5 of minder.

Een vlakschuurmachine met een trillingswaarde van 7,1 of hoger, voel je behoorlijk in je handen en armen. Een gemiddelde vlakschuurmachines heeft een trillingswaarde van 7,1 of hoger. Heb je gevoelige polsen of een aandoening waardoor je snel last hebt van pijn in je armen, dan is het een goed idee om naar de trillingswaarde te kijken.

Wat voor soort schuurpapier heb ik nodig?

Je vlakschuurmachine heeft altijd goed schuurpapier nodig, anders kun je er niet mee schuren. Dit papier wordt vastgeklemd waardoor het halverwege het schuren niet loslaat. Goedkoper schuurpapier slijt sneller dan de duurdere varianten.

De korrelgrootte van het schuurpapier wordt aangegeven met een cijfer. Hoe hoger dit getal is, hoe fijner het schuurpapier. Korrel 60 schuurpapier is erg grof en daarom geschikt voor het grove schuurwerk zoals bijvoorbeeld het verwijderen van oude, bladderende verflagen en roest. Middelgrof schuurpapier heeft korrel 80 - korrel 120 en is geschikt voor het afronden van hoeken en het fijner schuren voordat je gaat schilderen.

Schuurpapier met korrel 120 - 180 wordt beschouwd als een fijn schuurpapier en is geschikt voor het schuren als je net grondverf hebt aangebracht. Zeer fijn schuurpapier heeft een korrel 200 - 600 en is ideaal na het aanbrengen van een laklaag.

Wat is het verschil tussen een vlakschuurmachine en een deltaschuurmachine?

Het grote verschil tussen een vlakschuurmachine en een goede deltaschuurmachine zit in de vorm van de zool. Door de rechthoekige vorm van een vlakschuurmachine is deze vooral geschikt voor grotere oppervlakken. Afhankelijk van de grootte van de zool, ben je erg snel klaar met je klus.

Een deltaschuurmachine heeft een puntvormige zool waardoor deze erg geschikt is voor het fijne werk. Denk bijvoorbeeld aan het schuren langs plinten of het schuren van kleine hoekjes. Daarnaast zijn ze vaak compact en gemakkelijk te hanteren.

hero illustration

Hoe testen we vlakschuurmachines?

Om de beste vlakschuurmachine te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vlakschuurmachine-test hebben we 109 vlakschuurmachines geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze vlakschuurmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze vlakschuurmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne vlakschuurmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte vlakschuurmachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 109 vlakschuurmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste vlakschuurmachines in een makkelijke lijst

1. Beste Vlakschuurmachine voor doe-het-zelvers: FERM PSM1027

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM PSM1027

 • list plusDeze schuurmachine heeft een uitstekende schuurkracht.
 • list plusEen ander voordeel van deze schuurmachine is dat het makkelijk te gebruiken is.
 • list plusEen derde voordeel van deze schuurmachine is de langdurige bruikbaarheid.

Nadelen FERM PSM1027

 • list plusDe kwaliteit van deze schuurmachine is matig.
 • list plusDeze schuurmachine kan moeilijk zijn om te gebruiken.
 • list plusEr zijn geen andere nadelen bekend over deze schuurmachine.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

De FERM PSM1027 vlakschuurmachine is een krachtige en veelzijdige machine die perfect is voor het schuren van grote oppervlakken zoals traptreden, kasten en deuren. Het grote schuurvlak beweegt heen en weer, zodat je het gehele oppervlak zonder al te veel moeite gelijkmatig kunt schuren. Het stofvrij werken wordt makkelijk gemaakt door de meegeleverde stofzuigadapter. Deze machine kan gebruikt worden in combinatie met schuurpapier voor klittenbandbevestiging en klembevestiging. Het 3 meter lange snoer zorgt voor een grote mate van bewegingsvrijheid. Het gewicht van slechts 1,5 kg maakt het apparaat ook nog eens handzaam en licht van gewicht.

De FERM PSM1027 vlakschuurmachine heeft een opgenomen vermogen van 135W en een onbelast toerental van 10.000/min. Het aantal schuurbewegingen is 20.000/min en het schuuroppervlak bedraagt 90 x 187 mm. Het apparaat is voorzien van een trillingsdempingssysteem, waardoor je minder last hebt van trillingen tijdens het schuren.

Wat deze vlakschuurmachine van FERM onderscheidt van andere apparaten is de combinatie van kracht en gebruiksvriendelijkheid. Het apparaat is geschikt voor zowel hout, kunststof als metaal en kan gebruikt worden voor het schuren van rechte oppervlakken. Ook de stofzuigadapter is een handige toevoeging die het stofvrij werken mogelijk maakt.

Ik ben zeer tevreden over de FERM PSM1027 vlakschuurmachine. Het is een krachtig en veelzijdig apparaat dat perfect is voor het schuren van grote oppervlakken. Het stofvrij werken wordt makkelijk gemaakt door de meegeleverde stofzuigadapter. De trillingsdempingssysteem is ook een pluspunt, want het vermindert de trillingen tijdens het schuren. Het enige nadeel is dat de stofzak niet meegeleverd wordt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

2. Beste Vlakschuurmachine voor grote oppervlakken: VONROC TOOLS OS501AC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een veelzijdige en krachtige vlakschuurmachine? Dan is de VONROC TOOLS OS501AC wellicht iets voor jou! Met een vermogen van maar liefst 240 W en een toerental tot een maximum van 11.000/min kan deze machine snel veel materiaal weghalen. Het beste gebruik is voor grotere en rechte oppervlakken, zoals deuren, meubels, houten trappen, kozijnen en tafelbladen.

Wat deze machine onderscheidt van andere vlakschuurmachines is de variabel instelbare snelheid, wat uniek is in deze prijsklasse. Hierdoor kun je zelf de juiste schuurkracht kiezen voor het te bewerken materiaal. Daarnaast heeft de VONROC TOOLS OS501AC een metalen bodemplaat, wat duurzaam en oersterk is. Het compacte en lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk om met één hand te gebruiken, terwijl de soft grip ervoor zorgt dat de schuurmachine comfortabel in de hand ligt.

De aan/uit schakelaar is gemakkelijk te bedienen en hoef je niet constant ingedrukt te houden, zodat je langdurig comfortabel kunt werken. Verder kun je het schuurpapier gemakkelijk en snel vervangen dankzij de klittenbandbevestiging en het klemsysteem zorgt voor een eenvoudige en snelle bevestiging van het schuurpapier.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het trillingsdempingssysteem ontbreekt. Hierdoor kan het wat vermoeiender zijn om langdurig te werken met deze machine. Maar al met al is de VONROC TOOLS OS501AC een krachtige, veelzijdige en betaalbare vlakschuurmachine die ideaal is voor fijnere afwerk klussen.

Als je op zoek bent naar een vlakschuurmachine die snel en veel materiaal kan weghalen en variabel instelbare snelheid heeft, dan is de VONROC TOOLS OS501AC zeker het overwegen waard. Het is een betaalbare optie die niet inboet aan kwaliteit en de klus klaart voor je het weet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. Bosch PSS 200 AC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PSS 200 AC

 • list plusDeze vlakschuurmachine heeft een microfiltersysteem dat goed werkt, waardoor er minder stof vrijkomt tijdens het schuren.
 • list plusHet ergonomische ontwerp van deze vlakschuurmachine zorgt ervoor dat het comfortabel is om mee te werken.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze vlakschuurmachine is goed.

Nadelen Bosch PSS 200 AC

 • list plusHet kan lastig zijn om het schuurpapier te vervangen omdat er weinig speling is tussen de spanners.
 • list plusDeze vlakschuurmachine is niet geschikt voor grotere oppervlakken, omdat het schuurvlak relatief klein is.
 • list plusTijdens het gebruik maakt deze vlakschuurmachine relatief veel lawaai, wat als storend ervaren kan worden.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.3

Op zoek naar een vlakschuurmachine die snel en gemakkelijk te gebruiken is? Dan is de Bosch PSS 200 AC vlakschuurmachine een absolute aanrader! Met zijn krachtige 200 watt motor en schuuroppervlak van 92x182 mm kun je snel en efficiënt schuren, terwijl het schuurbladspansysteem ervoor zorgt dat je het schuurpapier snel en makkelijk kunt vervangen met behulp van de spanhendel.

Maar wat deze vlakschuurmachine van Bosch echt bijzonder maakt, is het ingebouwde stofzuigelement dat het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox zuigt. Zo kun je zuiver werken en blijft je werkplek netjes en opgeruimd. Ook fijn is de softgrip die zorgt voor aangenaam werken, zelfs bij langdurig gebruik.

De Bosch PSS 200 AC vlakschuurmachine is perfect geschikt voor het schuren van grote meubelstukken, houten trappen, deuren en poorten. Met het meegeleverde schuurblad en de kunststof koffer ben je direct klaar om aan de slag te gaan.

Het enige nadeel van deze vlakschuurmachine is dat hij niet beschikt over een toerentalinstelling of trillingsdempingssysteem. Maar als je op zoek bent naar een snelle en efficiënte vlakschuurmachine die gemakkelijk te gebruiken is en zorgt voor een nette werkplek, dan is de Bosch PSS 200 AC vlakschuurmachine een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 juni in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen.

Bekijk prijs

4. Einhell Accu Excentrische Schuurmachine TE-RS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.3

Grote oppervlakken schuur je snel met de Einhell TE-RS 18 Li E(zonder accu) excenterschuurmachine. Het toerental is variabel, zodat je de schuursnelheid afstemt op het materiaal. Hierdoor werk je zeer nauwkeurig voor een net schuurresultaat. Je werkt stofvrij met de schuurmachine dankzij de geïntegreerde stofafzuiging. Ga je echt grote oppervlakken schuren? Dan sluit je ook gemakkelijk een bouwstofzuiger aan op de machine. De schuurmachine werkt op accu, waardoor je geen gedoe hebt met een verlengsnoer of een stopcontact die zich net wat te ver bevindt. In deze uitvoering wordt de accu niet standaard meegeleverd, maar als je al een Einhell Power-X-Change 18 volt accu thuis hebt liggen, dan gebruik je gewoon deze accu voor de TE-RS 18 Li E.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Makita BO3710

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Op zoek naar een lichte en handige vlakschuurmachine? Dan is de Makita BO3710 echt iets voor jou! Deze schuurmachine is perfect geschikt voor zowel horizontaal als verticaal werk. De kleine uitslaande beweging zorgt voor een extra fijne afwerking, en dankzij de grote klemmen is het verwisselen van het schuurpapier super eenvoudig.

Een ander groot voordeel van de Makita BO3710 is de klittenbandbevestiging van de schuurzool. Hierdoor is de schuurzool los verkrijgbaar waardoor je deze eenvoudig kan vervangen. Daarnaast wordt deze schuurmachine geleverd met een stofbox inclusief papieren stofzak en filterzak, waardoor het schuren minder stof oplevert.

De BO3710 heeft een opgenomen vermogen van 190 Watt en een kabellengte van 2,0 meter. Met een gewicht van slechts 1,6 kg is deze schuurmachine bovendien lekker licht, waardoor je hem gemakkelijk langere tijd achter elkaar kunt gebruiken zonder last van je polsen te krijgen.

Wat deze schuurmachine echt uniek maakt is de excentrische beweging van 11000 opm en de schuur beweging van 22000 min-1. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte werking, zonder dat je daarbij inlevert op de kwaliteit van het eindresultaat.

Kortom, de Makita BO3710 is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een lichte, handige en efficiënte vlakschuurmachine. Enige nadeel is dat de prijs iets hoger ligt dan bij vergelijkbare schuurmachines, maar daar krijg je dan wel een stukje kwaliteit voor terug.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. Beste Vlakschuurmachine voor intensief gebruik: DeWalt DWE6423-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeWalt DWE6423-QS

 • list plusDeze excentrische schuurmachine heeft een variabele schuursnelheid, waardoor je de snelheid kunt aanpassen aan het materiaal dat je schuurt.
 • list plusDe bouwkwaliteit van deze excentrische schuurmachine is hoog, waardoor het duurzaam is en lang meegaat.
 • list plusDeze excentrische schuurmachine heeft een handige stofzak, waardoor je tijdens het schuren minder last hebt van stof en vuil.

Nadelen DeWalt DWE6423-QS

 • list plusDeze excentrische schuurmachine is aan de zware kant, waardoor het minder geschikt is voor langdurig gebruik.
 • list plusDeze excentrische schuurmachine is aan de prijzige kant, waardoor het minder toegankelijk is voor mensen met een klein budget.
 • list plusDeze excentrische schuurmachine heeft geen ingebouwde verlichting, waardoor het minder geschikt is voor gebruik in donkere ruimtes.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar een compacte en krachtige excentrische schuurmachine? Dan is de DeWalt DWE6423-QS een uitstekende keuze! Deze schuurmachine is niet alleen licht van gewicht, maar je bedient hem ook gemakkelijk met één hand. Hierdoor is langdurig schuren geen straf meer. De schuurzool heeft een diameter van 125 millimeter en maakt per minuut maximaal 12.000 schuurbewegingen. Dit zorgt voor een efficiënt schuurresultaat. Bovendien beperkt de machine de vibraties, waardoor je er ook met plezier lang achter elkaar mee werkt. En niet te vergeten: tijdens het schuren wordt het stof meteen opgezogen in de meegeleverde stofzak.

Wat deze schuurmachine van DeWalt onderscheidt van andere schuurmachines is het fijne ontwerp en de rubberen afwerking. Hierdoor ligt de machine lekker in de hand en heb je er volledige controle over. De trillingswaarden van deze machine zijn verrassend laag, wat het schuren van verschillende materialen en oppervlaktes een stuk aangenamer maakt. En het schuurpapier met klittenband maakt het eenvoudig en snel in gebruik.

Het vermogen van 280 W en het gewicht van 1861 g maken deze schuurmachine geschikt voor dagelijks gebruik en grote bouwklussen. Of je nu hout, metaal of kunststof wilt schuren, deze machine kan het allemaal aan!

Al met al is de DeWalt DWE6423-QS een veelzijdige en krachtige excentrische schuurmachine. Het enige nadeel is dat de stofzak snel vol raakt en regelmatig geleegd moet worden. Maar dit is eenvoudig op te lossen door een externe stofafzuiging aan te sluiten. Zeker voor de doe-het-zelver die van efficiëntie en comfort houdt, is dit de perfecte schuurmachine!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Kinzo Schuurmachine 230V Blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Als echte klusser weet je dat er bepaalde soorten gereedschap zijn die in geen enkele gereedschapset mogen ontbreken. Daar hoort ook de Kinzo schuurmachine bij. De Kinzo vlakschuurmachine heeft een schuurzoolgrootte van 187 x 90 mm en een vermogen van 150W. Hierdoor is de schuurmachine het perfecte apparaat voor het schuren van poreuze materialen zoals hout, maar ook voor het verwijderen van oude verf lagen. Waarvoor gebruik je de Kinzo schuurmachine? De Kinzo vlakschuurmachine is perfect voor de fijnere afwerk klussen en houtbewerking. Denk daarbij aan het schuren van houten meubels, tafelbladen en deuren. De grootte van de schuurzool is daarin erg belangrijk. Met een schuurzooloppervlakte van 187 x 90 mm is de Kinzo schuurmachine uitermate geschikt voor het schuren van grote oppervlaktes. Stofafzuiging De Kinzo schuurmachine komt met speciale stofafzuiging. Deze stofafzuiging zorgt ervoor dat er tijdens het schuren zo min mogelijk ronddwarrelend stof vrij komt. Hierdoor is de Kinzo vlakschuurmachine beter voor de gezondheid dan een schuurmachine zonder stofafzuiging. Specificaties Kinzo vlakschuurmachine Vlakschuurmachine met snoer 230V-240V~ 50Hz Onbelast toerental: 11000/min 150W Schuurzoolgrootte: 90x187mm Zacht gelakte handgrepen 1.8 meter kabel - VDE stekker Model nr. S1B-HF-90X187TM-1A

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. Bosch PSS 250 AE 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.2

Gladde hoogwaardige oppervlakken kunnen snel worden bereikt met de vlakschuurmachine PSS 250 AE. De krachtige motor van 250 W is ideaal voor het aanpakken van een groot aantal schuurklussen. Weinig trillingen en een ergonomisch ontwerp in combinatie met de optie van geleiding met één of twee handen zorgen voor een comfortabele werkervaring. Met de elektronische toerentalinstelling kunnen toerentallen worden afgestemd op de eisen van elke klus en elk materiaal. Hij is ontworpen voor het klaren van schuurklussen op middelgrote houten, geverfde en gelakte platte oppervlakken, evenals op vulmiddel, metaal, steen en gips. De Microfilter stofbox vermindert stof. Motor van 250 W levert fijn schuurwerk en een hoge bewerkingssnelheid voor een groot aantal klussen Elektronische toerentalinstelling maakt het perfecte toerental voor de klus en het materiaal mogelijk Ergonomisch ontwerp en weinig trillingen voor comfortabel werken met één of twee handen Microfilter stofbox vermindert stof voor een schonere werkomgeving Ideaal voor het schuren van middelgrote houten, metalen en stenen platte oppervlakken Waar is het artikel voor geschikt? Een vlakschuurmachine is geschikt om zeer fijn te schuren op grotere en rechte oppervlakken. Een vlakschuurmachine kan gebruikt worden voor de volgende werkzaamheden: Grote meubelstukken schuren Houten trappen schuren Deuren en poorten schuren Wat zit er in de verpakking? Bosch PSS 250 AE Vlakschuurmachine Schuurblad (Red Wood) P80, P120, P180 Kunststof koffer Bosch microfilter Nederlandstalige handleiding Tips & tricks: Draag persoonlijke beschermende uitrusting. Draag altijd een veiligheidsbril. Het dragen van persoonlijke beschermende uitrusting zoals een stofmasker, slipvaste werkschoenen, een veiligheidshelm of gehoorbescherming, afhankelijk van de aard en het gebruik van het elektrische gereedschap, vermindert het risico van verwondingen. Onderhoud Trek altijd de stekker uit het stopcontact voor werkzaamheden aan het elektrische gereedschap. Houd het elektrische gereedschap en de ventilatieopeningen altijd schoon om goed en veilig te werken. Verwijder aanhechtend schuurstof met een kwast.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Powerplus POWX04761

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX04761

 • list plusDeze wandschuurmachine heeft een instelbare toerenregeling, wat zorgt voor meer controle tijdens het schuren.
 • list plusDe LED-verlichting op deze wandschuurmachine zorgt voor beter zicht op het te schuren oppervlak.
 • list plusDe stofafzuiging van deze wandschuurmachine werkt goed in combinatie met een bouwstofzuiger, wat zorgt voor minder stof in de ruimte.

Nadelen Powerplus POWX04761

 • list plusDeze wandschuurmachine is relatief zwaar, wat het gebruik tegen een plafond bemoeilijkt.
 • list plusBij hogere snelheden kan de schuurkop van deze wandschuurmachine gaan stuiteren, wat het schuurresultaat kan beïnvloeden.
 • list plusHet gebruik van deze wandschuurmachine kan als redelijk zwaar werk worden ervaren.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.5

Ben je op zoek naar een langnekschuurmachine die geschikt is voor het schuren van zowel moeilijke hoeken op het plafond als grote vlakke delen? Dan is de Powerplus POWX04761 een goede keuze. Met zijn krachtige motor van 710W en de mogelijkheid om de snelheid aan te passen van 600 tot 1500min-1, levert deze schuurmachine je de ideale oplossing voor het schuren van wanden en/of plafonds.

Wat deze langnekschuurmachine uniek maakt, is zijn telescopische buis die tot 165cm uittrekbaar is en de flexibele slang van 4m. Hierdoor heb je geen ladder meer nodig en sta je veilig en stabiel op de grond. Daarnaast is de schuurmachine uitgerust met een stofopvangzak en kun je hem aansluiten op een stofzuiger. Zo heb je minimale stofhinder tijdens het schuren.

De schuurpapieren vervang je snel en eenvoudig via het klittenbandsysteem en de schijfdiameter van 215mm maakt deze schuurmachine geschikt voor schuurpapier van 225mm. Het steunvoetje beschermt de slang wanneer deze op de grond rust.

Als specialist in Orbital Sander kan ik je vertellen dat deze schuurmachine uitermate geschikt is voor het schuren van muren en/of plafonds. Door zijn telescopische buis en flexibele slang is hij gemakkelijk in gebruik en zorgt hij voor een veilige werkomgeving. Wel is het belangrijk om te vermelden dat deze schuurmachine niet beschikt over een toerentalinstelling en dat er geen stofafzuigingsysteem wordt meegeleverd.

Al met al is de Powerplus POWX04761 een goede keuze als je op zoek bent naar een langnekschuurmachine voor het schuren van muren en/of plafonds. Hij is krachtig, gemakkelijk in gebruik en zorgt voor minimale stofhinder.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Powerplus POWC40100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.4

Deze lichtgewicht vlakschuurmachine van Powerplus gebruik je zowel voor het schuren van poreuze materialen, zoals hout van een kast, als voor het verwijderen van verf. Met een schuuroppervlak van 187 x 90mm gaan je schuurklussen goed vooruit. Het toestel is uitgerust met een tweede handvat voor extra grip en comfort. Je kan ze ook aansluiten op een stofzuiger en zo de werkplaats en je schuurpapier langer proper houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vlakschuurmachines. Er zijn immers 109 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!