Wat is de beste Vlakschuurmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het kopen van een goede Vlakschuurmachine is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Vlakschuurmachine van 2023? Na het testen van 1023 Vlakschuurmachines kwam de Bosch PSS 200 AC Vlakschuurmachine als beste getest uit onze Vlakschuurmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Vlakschuurmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Vlakschuurmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Vlakschuurmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Vlakschuurmachines

1Score: 9.8
Bosch PSS 200 AC Vlakschuurmachine
Beste vlakschuurmachine
Bosch PSS 200 AC Vlakschuurmachine
Bosch
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Makita BO3710 93 x 230
Makita BO3710 93 x 230
Makita
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Powerplus POWC40100 Vlakschuurmachine 150W 90
Powerplus POWC40100 Vlakschuurmachine 150W 90
Powerplus
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Bosch PSS 250 AE Vlakschuurmachine
Bosch PSS 250 AE Vlakschuurmachine
Bosch
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Makita BO4565 Vlakschuurmachine - 200W
Makita BO4565 Vlakschuurmachine - 200W
Makita
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Makita Dbo480z - 18 V
Makita Dbo480z - 18 V
Makita
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Makita Dbo380z 18 V Vlakschuurmachine
Makita Dbo380z 18 V Vlakschuurmachine
Makita
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Makita Dbo481z 18 V Handpalm
Makita Dbo481z 18 V Handpalm
Makita
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Bosch PSS 200 A Vlakschuurmachine-
Bosch PSS 200 A Vlakschuurmachine-
Bosch
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Makita BO3711
Makita BO3711
Makita
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vlakschuurmachine Koopgids

Je bent op zoek naar een schuurmachine om je deur mee te schuren. Hiervoor gebruik je idealiter een vlakschuurmachine, maar waar let je op bij de aankoop van een vlakschuurmachine? Dat leg ik je uit in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten vlakschuurmachines zijn er?

Er zijn vlakschuurmachines met hele grote zolen en de wat kleinere zolen. Ze zijn allemaal rechthoekig. De vlakschuurmachines met de grotere zolen zijn geschikt voor de grotere oppervlakken, terwijl de vlakschuurmachines met de kleinere zolen geschikt zijn voor de kleinere oppervlakken.

Er zijn ook vlakschuurmachines verkrijgbaar waarmee je meerdere soorten oppervlakken schuurt. Deze hebben verschillende zolen die je kunt wisselen. Zo zijn er schuurmachines die je gebruikt als een deltaschuurmachine. Verwissel je de zool, dan gebruik je deze als een multischuurmachine en met de rechthoekige zool gebruik je deze als een vlakschuurmachine.

Wat kun je allemaal met een vlakschuurmachine?

Een vlakschuurmachine is een schuurmachine met een rechthoekige zool. Hij werkt daarom het beste op grotere, vlakke oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan meubilair, planken die geverfd moeten worden, en traptreden. Er zit onderling wel verschil in de vlakschuurmachines.

Er zijn grotere en kleinere vlakschuurmachines te krijgen. Met een grote vlakschuurmachine schuur je snel grotere oppervlakken zoals bijvoorbeeld deuren of tafels. Hoe groter de zool, hoe sneller je een groot oppervlak schuurt.

Een kleinere vlakschuurmachine is ideaal voor fijnere klusjes zoals kastjes, deurtjes en ander klein meubilair. Vlakschuurmachines zijn de meest gebruikte schuurmachines.

Waar staat M/S voor?

M/S staat voor de trillingswaarde. Hoe harder de schuurmachine trilt, hoe zwaarder de belasting is voor je handen en je armen. Als je je schuurmachine van plan bent veel te gebruiken, is het een goed idee om een vlakschuurmachine te kiezen met een zo laag mogelijke trillingswaarde.

Een trillingswaarde van 5 M/S wordt beschouwd als een zeer lichte trillingswaarde die je nauwelijks voelt. Je hebt er zeker geen last van. Heeft je vlakschuurmachine een trillingswaarde van 5,1 tot 7, dan voel je deze trillingen ook nauwelijks, maar iets meer dan bij de vlakschuurmachines met een M/S van 5 of minder.

Een vlakschuurmachine met een trillingswaarde van 7,1 of hoger, voel je behoorlijk in je handen en armen. Een gemiddelde vlakschuurmachines heeft een trillingswaarde van 7,1 of hoger. Heb je gevoelige polsen of een aandoening waardoor je snel last hebt van pijn in je armen, dan is het een goed idee om naar de trillingswaarde te kijken.

Wat voor soort schuurpapier heb ik nodig?

Je vlakschuurmachine heeft altijd goed schuurpapier nodig, anders kun je er niet mee schuren. Dit papier wordt vastgeklemd waardoor het halverwege het schuren niet loslaat. Goedkoper schuurpapier slijt sneller dan de duurdere varianten.

De korrelgrootte van het schuurpapier wordt aangegeven met een cijfer. Hoe hoger dit getal is, hoe fijner het schuurpapier. Korrel 60 schuurpapier is erg grof en daarom geschikt voor het grove schuurwerk zoals bijvoorbeeld het verwijderen van oude, bladderende verflagen en roest. Middelgrof schuurpapier heeft korrel 80 - korrel 120 en is geschikt voor het afronden van hoeken en het fijner schuren voordat je gaat schilderen.

Schuurpapier met korrel 120 - 180 wordt beschouwd als een fijn schuurpapier en is geschikt voor het schuren als je net grondverf hebt aangebracht. Zeer fijn schuurpapier heeft een korrel 200 - 600 en is ideaal na het aanbrengen van een laklaag.

Wat is het verschil tussen een vlakschuurmachine en een deltaschuurmachine?

Het grote verschil tussen een vlakschuurmachine en een goede deltaschuurmachine zit in de vorm van de zool. Door de rechthoekige vorm van een vlakschuurmachine is deze vooral geschikt voor grotere oppervlakken. Afhankelijk van de grootte van de zool, ben je erg snel klaar met je klus.

Een deltaschuurmachine heeft een puntvormige zool waardoor deze erg geschikt is voor het fijne werk. Denk bijvoorbeeld aan het schuren langs plinten of het schuren van kleine hoekjes. Daarnaast zijn ze vaak compact en gemakkelijk te hanteren.

hero illustration

Hoe testen we Vlakschuurmachines?

Om de beste Vlakschuurmachine te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Vlakschuurmachine-test hebben we 1023 Vlakschuurmachines vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Vlakschuurmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Vlakschuurmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Vlakschuurmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Vlakschuurmachine in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1023 Vlakschuurmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Vlakschuurmachines in een handige lijst

1. Beste vlakschuurmachine: Bosch PSS 200 AC Vlakschuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PSS 200 AC Vlakschuurmachine

 • list plusKrachtig gereedschap voor fijne afwerking en snelle resultaten.
 • list plusBosch-microfiltersysteem zorgt voor zuiver werken en een schone werkplek.
 • list plusHandig design en goede prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen Bosch PSS 200 AC Vlakschuurmachine

 • list plusWeinig bijgeleverd schuurpapier volgens sommige gebruikers.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
10
Ik heb de perfecte oplossing voor al je schuurwerkzaamheden - de Bosch PSS 200 AC Vlakschuurmachine! Met mijn krachtige 200 watt motor en een schuuroppervlak van 92x182 mm, lever ik fantastische resultaten en een prachtige afwerking, elke keer weer. 💪

Wat mij echt onderscheidt van andere vlakschuurmachines is mijn handige schuurbladspansysteem. Met een simpele beweging van de spanhendel kan ik supersnel en makkelijk schuurpapier vervangen. Geen gedoe meer met ingewikkelde processen, ik maak het je zo gemakkelijk mogelijk.

Maar dat is nog niet alles! Ik ben ook uitgerust met het geweldige Bosch-microfiltersysteem, waardoor je stofvrij kunt werken. Mijn ingebouwde stofzuigelement zuigt al het stof direct op in de microfilterbox die ik bij me heb. Zo blijft je werkplek schoon en fris, en het verlengt ook nog eens mijn levensduur.️

En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je bij mij ook nog eens een schuurblad en een handige kunststof koffer om me gemakkelijk op te bergen en overal mee naartoe te nemen. Oh, en ik heb ook een aansluiting voor stofafzuiging, zodat je een stofzuiger kunt aansluiten voor een nog betere stofvrije ervaring.

Mijn gebruikers zijn dolenthousiast over mij! Ze vinden me superhandig in gebruik en zijn vooral blij met mijn microfiltersysteem. Sommigen merken op dat het een beetje lastig kan zijn om het schuurpapier tussen de spanners te plaatsen, maar over het algemeen zijn ze zeer tevreden met mijn prestaties.

Met mij kun je alle kanten op! Ik ben perfect voor het schuren van grote meubelstukken, houten trappen, deuren en poorten. Wat je klus ook is, ik ben er om je te helpen. En het beste van alles? Ik heb niet alleen geweldige functies, maar ook een stijlvol design en een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Als ik dan toch een klein nadeeltje moet noemen, dan is het dat er volgens sommige gebruikers wel wat meer schuurpapier bijgeleverd had mogen worden. Maar dat is makkelijk op te lossen door gewoon wat extra schuurpapier aan te schaffen.

Al met al ben ik de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en gebruiksvriendelijke vlakschuurmachine. Ik lever geweldige prestaties, maak stofvrij werken mogelijk dankzij mijn microfiltersysteem en heb handige functies zoals het schuurbladspansysteem. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ontdek zelf de voordelen van de Bosch PSS 200 AC Vlakschuurmachine!️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Makita BO3710 93 x 230

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita BO3710 93 x 230

 • list plusLichtgewicht en compact formaat maken het gemakkelijk om ermee te werken en geschikt voor langdurig gebruik zonder vermoeid te raken
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding en wordt beschouwd als een waardevolle aankoop
 • list plusEfficiënte schuurprestaties met een vermogen van 190 Watt en snelle verwijdering van materiaal door de excentrische beweging en schuurbeweging

Nadelen Makita BO3710 93 x 230

 • list plusGeen specifieke functies die het onderscheiden van andere schuurmachines op de markt

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
9.79
De Makita BO3710 is mijn favoriete vlakschuurmachine! Hij is perfect voor zowel horizontaal als verticaal schuren. Met zijn kleine, fijne bewegingen zorgt hij voor een super gladde afwerking. En het beste van alles? Het verwisselen van het schuurpapier is super makkelijk dankzij de grote klemmen. Je kunt zelfs een losse schuurzool met klittenbandbevestiging (Velcro) kopen.

Wat deze schuurmachine echt onderscheidt, is zijn compacte formaat en lichte gewicht van slechts 1,6 kg. Het is super handig om mee te werken en je raakt niet snel vermoeid, zelfs niet bij langdurig gebruik. En met een vermogen van 190 Watt kan hij efficiënt schuren zonder moeite.

De gebruikers zijn dolblij met de Makita BO3710. Ze prijzen de hoge kwaliteit en vinden dat hij een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Sommige gebruikers hebben zelfs meerdere schuurmachines van Makita en zijn er erg tevreden over. Het is echt een waardevolle aankoop en helemaal niet duur.

Deze schuurmachine is ideaal voor allerlei klussen, zoals het schuren van hout, metaal of kunststof. Hij heeft een excentrische beweging van 11000 opm en een schuurbeweging van 22000 min-1. Dat betekent dat hij snel en effectief materiaal verwijdert. En het vibratieniveau van slechts 3,5 m/s2 bij het schuren van metaal helpt vermoeidheid te verminderen tijdens langdurig gebruik.

Er is één klein minpuntje aan de Makita BO3710: hij heeft geen speciale functies die hem echt onderscheiden van andere schuurmachines op de markt. Maar maak je geen zorgen, hij is nog steeds betrouwbaar en doet zijn werk goed. Misschien heb je gewoon geen geavanceerde functies nodig voor je klussen.

Al met al is de Makita BO3710 een topvlakschuurmachine met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is lichtgewicht, makkelijk te gebruiken en biedt geweldige schuurprestaties. Als je op zoek bent naar een betrouwbare schuurmachine voor allerlei klussen, is de Makita BO3710 zeker het overwegen waard. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Powerplus POWC40100 Vlakschuurmachine 150W 90

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWC40100 Vlakschuurmachine 150W 90

 • list plusBudgetvriendelijke optie
 • list plusHandig in gebruik
 • list plusMogelijkheid om aan te sluiten op stofzuiger

Nadelen Powerplus POWC40100 Vlakschuurmachine 150W 90

 • list plusMatige kwaliteit
 • list plusWeinig kracht
 • list plusOnveilig

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.78
Functionaliteit
9.64
Gebruiksgemak
8.79
Ik ben de Powerplus POWC40100 Vlakschuurmachine, een lichtgewicht schuurmachine die perfect is voor het schuren van hout en het verwijderen van verf. Met mijn schuuroppervlak van 187 x 90 mm kan ik efficiënt te werk gaan. Ik heb zelfs een tweede handvat voor extra grip en comfort. En het beste van alles is dat je me kunt aansluiten op een stofzuiger, zodat je werkplaats en schuurpapier schoon blijven.

Nu moet ik eerlijk zijn, de meningen van gebruikers zijn verdeeld over mij. Sommige mensen zijn niet helemaal tevreden en zeggen dat de beschrijving niet klopt en dat er bepaalde functies ontbreken. Ze vinden me matig van kwaliteit, lastig in gebruik en niet krachtig genoeg. Er wordt zelfs gezegd dat ik onveilig ben. Dat is belangrijke feedback om in gedachten te houden als je me wilt kopen.

Maar er zijn ook gebruikers die wel tevreden zijn. Ze vinden me handig in gebruik en zijn blij met de snelle levering en goede kwaliteit. Ze waarderen ook dat ik waar voor je geld bied, gezien mijn lage prijs en de twee jaar garantie die ik bied.

Het is belangrijk om te weten dat ik een budgetoptie ben met een aantrekkelijke prijs. Ik ben misschien niet de meest geavanceerde of krachtige schuurmachine die er is, maar ik kan wel aan de basisbehoeften voldoen van doe-het-zelvers en mensen die af en toe schuurwerkzaamheden doen. Ik ben handig in gebruik en het feit dat je me kunt aansluiten op een stofzuiger is een pluspunt om je werkplaats schoon te houden.

Kortom, de Powerplus POWC40100 Vlakschuurmachine is een budgetvriendelijke optie voor lichte schuurwerkzaamheden. Ik bied basisfunctionaliteit en ben handig in gebruik. Maar ik heb ook enkele nadelen, zoals matige kwaliteit en weinig kracht. Als je op zoek bent naar betere kwaliteit en meer geavanceerde functies, is het misschien de moeite waard om verder te kijken. Maar als je een schuurmachine nodig hebt voor incidenteel gebruik, kan ik een goede keuze zijn vanwege mijn aantrekkelijke prijs en de twee jaar garantie die ik bied.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Bosch PSS 250 AE Vlakschuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PSS 250 AE Vlakschuurmachine

 • list plusKrachtige machine met motorvermogen van 250 W
 • list plusErgonomisch ontwerp en optie om met één of twee handen te geleiden
 • list plusElektronische toerentalinstelling voor perfecte toerentalinstelling

Nadelen Bosch PSS 250 AE Vlakschuurmachine

 • list plusVoornamelijk geschikt voor grote en rechte oppervlakken
 • list plusMogelijk minder geschikt voor kleinere klussen of moeilijk bereikbare plekken

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.62
Functionaliteit
9.27
Gebruiksgemak
8.87
Ik ben de Bosch PSS 250 AE Vlakschuurmachine, een krachtige machine die perfect is voor het schuren van gladde oppervlakken. Met mijn motorvermogen van 250 W kan ik elke schuurklus aan. Mijn ergonomische ontwerp en de mogelijkheid om met één of twee handen te werken, zorgen voor een comfortabele werkhouding. En dankzij mijn elektronische toerentalinstelling kun je het perfecte toerental instellen voor elke klus en elk materiaal.

Maar wat mij echt onderscheidt, is mijn Microfilter stofbox. Deze zorgt ervoor dat stof wordt verminderd en dat jij in een schone werkomgeving kunt werken. Vooral bij het werken met hout, metaal, steen en gips is dit superhandig. Ik kom ook met een handige kunststof koffer, schuurbladen van verschillende korrelgroottes en een Nederlandstalige handleiding.

Mijn gebruikers zijn over het algemeen ontzettend tevreden met mij. Ze waarderen mijn handigheid, mijn schuurprestaties en de snelle levering. Een van mijn gebruikers merkte zelfs op dat ik lichter ben en een betere grip heb dan mijn voorganger. En ik heb twee manieren om het schuurpapier te bevestigen, wat superhandig is. Mijn stofafzuiging en elektronische systeem worden ook als grote pluspunten genoemd.

Een andere gebruiker noemt mij zelfs "uitstekend" en merkt op dat ik een groot verschil maak ten opzichte van oudere modellen. Ze zijn vooral blij met mijn hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Het beste van alles is dat er geen nadelen zijn genoemd.

Maar let op, hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, ben ik voornamelijk geschikt voor het schuren van grote en rechte oppervlakken. Ik ben ideaal voor het schuren van grote meubelstukken, houten trappen, deuren en poorten. Voor kleinere klussen of het schuren van moeilijk bereikbare plekken is een andere schuurmachine misschien meer geschikt.

Al met al ben ik de Bosch PSS 250 AE Vlakschuurmachine, een uitstekende keuze voor mensen die regelmatig schuurwerkzaamheden uitvoeren. Met mijn hoge kwaliteit, gebruiksgemak en handige functies onderscheid ik me van mijn concurrenten. Ik ben betrouwbaar en efficiënt, en ik voldoe aan de verwachtingen van mijn gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Makita BO4565 Vlakschuurmachine - 200W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita BO4565 Vlakschuurmachine - 200W

 • list plusGeïntegreerde stofafzuiging zorgt voor een schone werkomgeving
 • list plusPuntige vorm van de schuurzool maakt het mogelijk om in kleine hoekjes te komen
 • list plusCompact en lichtgewicht, wat zorgt voor goede wendbaarheid

Nadelen Makita BO4565 Vlakschuurmachine - 200W

 • list plusKlittenband schuurpapier kan makkelijk afschuren als je niet goed oplet

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
8.02
De Makita BO4565 Vlakschuurmachine is een compacte en ergonomische schuurmachine die speciaal is ontworpen voor comfortabel gebruik met één hand. Met zijn slipvaste elastomeer bekleding op de bovenkant en het centrale machinehuis, heb je altijd een stevige grip. De krachtige 200W motor zorgt voor een geweldige schuurprestatie.

Wat deze schuurmachine echt onderscheidt, is de ingebouwde stofafzuiging. Hierdoor wordt het stof tijdens het schuren efficiënt afgezogen, waardoor je werkplek schoon blijft en jij geen last hebt van rondvliegend stof. Daarnaast heeft de schuurmachine een stofdichte schakelaar, zwenkcilinders in aluminium en een verbeterde bevestiging van de veldspoel, wat allemaal bijdraagt aan een lange levensduur van het apparaat.

Dankzij het dubbele tegengewicht van de Makita BO4565 kun je comfortabel werken. Het minimaliseert trillingen en geluid, zodat je zonder vermoeid te raken langdurig kunt schuren. De schuurmachine heeft een velcro-schuurzool met een driehoekige, tweezijdig beklede punt met schuurpapier, waardoor je zelfs de moeilijkst bereikbare vlakken perfect kunt afwerken.

Met een schuurbeweging van 1,5 mm en een toerental van 14000 1/min biedt de Makita BO4565 uitstekende schuurprestaties. Met zijn gewicht van 1,2 kg en een kabellengte van 2,0 m is deze schuurmachine ook nog eens zeer wendbaar. De schuurvoet heeft een afmeting van 112 x 190 mm en het schuurpapier "velcro" heeft een afmeting van 114 x 102 mm.

Gebruikers zijn vooral enthousiast over de stofafzuiging en het gebruiksgemak van de Makita BO4565. Het apparaat schuurt goed en produceert weinig stof. Ook de puntige vorm van de schuurzool wordt als een groot voordeel gezien, omdat je hiermee zelfs in de kleinste hoekjes kunt komen. Een mogelijke beperking is dat het klittenband schuurpapier gemakkelijk kan afschuren als je niet goed oplet.

Al met al is de Makita BO4565 Vlakschuurmachine een prachtig product dat aan al je verwachtingen voldoet. Het biedt hoge kwaliteit, is gebruiksvriendelijk en licht en handzaam. De geïntegreerde stofafzuiging en de puntige vorm van de schuurzool zijn de sterke punten van deze schuurmachine. Let wel op het klittenband schuurpapier, want dat kan een uitdaging zijn als je niet goed oplet. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Makita Dbo480z - 18 V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita Dbo480z - 18 V

 • list plusGeïntegreerde stofafzuiging voor een schone en stofvrije werkomgeving
 • list plusVariabel toerental in 2 standen voor aanpassing aan verschillende behoeften
 • list plusLage vibratiewaarde en kleine uitslaande beweging voor comfortabel werken zonder al te veel trillingen

Nadelen Makita Dbo480z - 18 V

 • list plusGeen Nederlandstalige gebruiksaanwijzing meegeleverd

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.15
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
8.51
De Makita Dbo480z, dat ben ik! Ik ben een LXT 18 V Handpalm vlakschuurmachine met een kunststof zool waar je zowel klem- als klittenbandbevestiging op kunt doen. Met mij kun je rekenen op minder trillingen en minder lawaai, want ik heb een extra contragewicht. Daarnaast kun je mijn snelheid elektronisch instellen in 2 standen, zodat je altijd de juiste snelheid hebt voor jouw klus.

Wat mij echt uniek maakt, is mijn geïntegreerde stofafzuiging. Hiermee houd je jouw werkplek schoon en stofvrij. En het wordt nog beter, want je kunt mij ook aansluiten op een Makita stofzuiger voor een nog betere stofafzuiging!

Qua prestaties hoef je je geen zorgen te maken, want ik tril maar weinig met een waarde van slechts 2,5 m/s². Zo kun je comfortabel werken zonder al te veel trillingen. Bovendien zorg ik voor een extra fijne afwerking door mijn kleine uitslaande beweging.

Ik kom met twee velcro schuurzolen, een vierkante en een driehoekige, zodat je kunt kiezen welke vorm het beste bij jouw klus past. Mijn excentrische beweging is tussen de 11000 - 14000 opm en mijn schuurbeweging is tussen de 22000 - 28000 min-1.

Wat betreft afmetingen en gewicht, ben ik lekker compact met een formaat van 171x112x152 mm. Daarnaast weeg ik slechts 1,4 kg met een lage LXT 18 V accu en 1,7 kg met een hoge LXT 18 V accu. En om het helemaal af te maken, heb ik ook nog een softgrip handvat voor een comfortabele grip tijdens het gebruik.

De reviews van mijn gebruikers zijn over het algemeen positief. Eén gebruiker noemt mij zelfs een fantastisch product, zowel qua kwaliteit als levering. Een andere gebruiker merkt op dat ik goed werk, maar dat er geen Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij zat, wat het lastiger maakte om de schuurplaten te verwisselen.

Over het algemeen ben ik een uitstekend product dat doet wat ik beloof. Met handige functies zoals de geïntegreerde stofafzuiging en het variabele toerental, ben ik geschikt voor allerlei schuurklussen. Het enige nadeel is dat er geen Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij zit, maar dat kun je oplossen door online bronnen te raadplegen of contact op te nemen met de klantenservice van Makita. Al met al ben ik een betrouwbare en krachtige schuurmachine die zeker de moeite waard is om te overwegen. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Makita Dbo380z 18 V Vlakschuurmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita Dbo380z 18 V Vlakschuurmachine

 • list plusInstelbaar toerental voor nauwkeurige en efficiënte afwerking
 • list plusLichte constructie voor verticaal werken en moeilijk bereikbare plaatsen
 • list plusKrachtige BL-motor voor lange levensduur en optimale prestaties

Nadelen Makita Dbo380z 18 V Vlakschuurmachine

 • list plusOntbreken van een hechtingstuk voor klittenband

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.66
Functionaliteit
8.28
Gebruiksgemak
8.15
Ik ben de Makita Dbo380z 18 V Vlakschuurmachine en ik ben klaar om je te helpen bij al je schuurklussen! Met mijn instelbare toerental en drie verschillende standen kan ik me aanpassen aan elke schuurtaak die je voor me hebt. Ik zorg voor een nauwkeurige en efficiënte afwerking, elke keer weer.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn lichte constructie. Hierdoor kan ik zelfs verticaal werken, waardoor je gemakkelijk kunt schuren op lastig bereikbare plaatsen zoals muren en plafonds. Mijn schuurzool heeft een handige klittenbandbevestiging, zodat je snel en makkelijk van schuurpapier kunt wisselen. Als je mijn schuurzool wilt vervangen, kun je deze apart aanschaffen.

Met mijn kleine uitslaande beweging kan ik een extra fijne afwerking realiseren. En dankzij mijn grote klemmen is het wisselen van schuurpapier een fluitje van een cent. Ik heb zelfs een afneembare voorhandgreep, dus ik ben nog flexibeler inzetbaar!

Mijn krachtige BL-motor zorgt voor een lange levensduur en optimale prestaties. En met de accubeschermer ben ik niet alleen beschermd, maar zorg ik ook voor extra grip tijdens het werken. Met mijn digitale vario-toerenregeling kun je het toerental precies instellen voor verschillende materialen en schuurwerkzaamheden.

Mijn gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden over mij. Ze waarderen mijn hoge kwaliteit en eenvoudige bediening. Het wisselen van schuurpapier is een fluitje van een cent, waardoor ze efficiënt kunnen werken. Sommige gebruikers gaven wel aan dat het ontbreken van een hechtingstuk voor klittenband een nadeel is, maar dat kun je oplossen door de los verkrijgbare schuurzool aan te schaffen.

Dus, of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, ik ben de perfecte keuze voor al je schuurklussen. Met mijn veelzijdigheid, krachtige motor en gebruiksgemak help ik je elke keer weer om een perfect resultaat te behalen. Laten we aan de slag gaan! 💪️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Makita Dbo481z 18 V Handpalm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita Dbo481z 18 V Handpalm

 • list plusElektronisch instelbaar variabel toerental in 2 standen voor nauwkeurige en efficiënte schuurervaring.
 • list plusZeer lage vibratiewaarde van 2,5 m/s² voor meer comfort en betere afwerking.
 • list plusGeïntegreerde stofafzuiging zorgt voor schonere werkomgeving en compatibiliteit met Makita stofzuiger.

Nadelen Makita Dbo481z 18 V Handpalm

 • list plusGeen klittenband bevestiging voor schuurpapier kan als nadeel worden ervaren.
 • list plusGewicht van de accu kan beperkend zijn, vooral bij bovenhoofds gebruik.

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.79
Functionaliteit
7.37
Gebruiksgemak
7.67
De Makita Dbo481z 18 V Handpalm Vlakschuurmachine is echt een handig gereedschap voor elk schuurklusje. Met het instelbare toerental in 2 standen kan ik de snelheid precies aanpassen aan mijn werk. Zo krijg ik altijd een nauwkeurig en efficiënt resultaat.

Een van de beste eigenschappen van deze schuurmachine is de extreem lage vibratiewaarde van 2,5 m/s². Dat betekent niet alleen meer comfort tijdens het schuren, maar ook een veel betere afwerking van het oppervlak. En dankzij het extra contragewicht trilt de machine ook minder en werkt hij lekker stil.

Wat ook zo handig is aan de Makita Dbo481z is de geïntegreerde stofafzuiging. Zo wordt al het stof en vuil meteen opgevangen, zodat mijn werkplek altijd lekker schoon blijft. En als ik een Makita stofzuiger heb, kan ik die ook nog eens aansluiten voor een nóg betere stofvrije werkomgeving.

Er is wel één dingetje waar ik op wil wijzen, omdat ik het in een gebruikersrecensie hebt gelezen: deze schuurmachine heeft geen klittenbandbevestiging voor het schuurpapier. Dat kan een nadeel zijn, omdat dat vaak als handig wordt ervaren. En de accu maakt de machine iets zwaarder, vooral als ik hem boven mijn hoofd gebruik.

Maar over het algemeen zijn de meeste gebruikers echt tevreden met de prestaties van de Makita Dbo481z. Ze zijn dol op de hoge kwaliteit van het gereedschap en het gemak waarmee het werkt. En omdat de machine op een accu werkt, heb ik veel meer bewegingsvrijheid, vooral op plekken waar een snoer lastig kan zijn, zoals op een ladder.

Al met al is de Makita Dbo481z 18 V Handpalm Vlakschuurmachine een betrouwbaar en handig gereedschap voor schuren. Het instelbare toerental, de lage vibratiewaarde en de geïntegreerde stofafzuiging maken het echt een waardevolle aanwinst voor professionals én doe-het-zelvers. Ondanks een paar beperkingen, zoals het ontbreken van klittenbandbevestiging en het iets zwaardere gewicht, wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen. Als je op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige schuurmachine, is de Makita Dbo481z zeker het overwegen waard. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

9. Bosch PSS 200 A Vlakschuurmachine-

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.85
Functionaliteit
7.86
Gebruiksgemak
6.98
Ik ben een absolute fan van de Bosch PSS 200 A vlakschuurmachine! Met mijn krachtige 200 watt motor en een schuuroppervlak van 92x182 mm kan ik met gemak zuiver werken en een prachtig resultaat behalen. Maar wat deze vlakschuurmachine echt onderscheidt, is mijn ingebouwde Bosch-microfiltersysteem. Het stof wordt direct opgezogen in de bijgeleverde microfilterbox, waardoor ik in een schonere werkomgeving kan werken. 🌪️

Mijn ergonomisch ontwerp en minimale trillingen maken mij zeer comfortabel om mee te werken, of je nu met één of twee handen werkt. En met mijn handige klithechtsysteem kan je schuurpapier eenvoudig en snel verwisselen. Ik ben ideaal voor het schuren van houten, geverfde, gestucte, gelakte, metalen en stenen oppervlakken.

Ik kom met 1 schuurblad, een kunststof koffer en een Bosch microfilter, dus je hebt alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan. Mijn 200 watt motor levert fijn schuurwerk en zorgt voor een soepele voortgang van het werk.

Of je nu grote meubelstukken, houten trappen, deuren of poorten wilt schuren, ik ben geschikt voor al deze werkzaamheden. Dankzij mijn compacte formaat en lichte gewicht kan je langdurig schuren zonder vermoeid te raken. Vooral het werken boven je schouders wordt als aangenamer ervaren door mijn lichte gewicht.️‍️

Gebruikers zijn dol op mij! Ze vinden me handig in gebruik en hebben het over mijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Mijn fraaie design en duurzaamheid worden ook genoemd als pluspunten. Ik ben makkelijk te bedienen en heb genoeg power om hout glad te schuren. Het praktische klithechtsysteem maakt het verwisselen van schuurpapier een fluitje van een cent. En mijn afzuigsysteem wordt als voldoende ervaren.

Kortom, ik ben de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte vlakschuurmachine. Met mijn krachtige motor, ergonomisch ontwerp en ingebouwd stofzuigsysteem bied ik alles wat je nodig hebt voor nauwkeurig schuurwerk. De positieve gebruikersreviews bevestigen mijn kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Ik word aanbevolen voor zowel professioneel gebruik als voor enthousiaste doe-het-zelvers. Dus waar wacht je nog op? Laten we aan de slag gaan!️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Makita BO3711

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita BO3711

 • list plusLichtgewicht en gecontroleerd gebruik
 • list plusHoog vermogen en instelbaar toerental
 • list plusComfortabel en stil in gebruik

Nadelen Makita BO3711

 • list plusGeen meegeleverde koffer
 • list plusVelcro zool apart aan te schaffen
 • list plusGeen standaard stofzuigeraansluiting

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.63
Functionaliteit
7.36
Gebruiksgemak
7.34
Mijn keuze voor een vlakschuurmachine is de Makita BO3711. Met zijn lichte gewicht van 1,6 kilogram kan ik deze machine gemakkelijk horizontaal en verticaal gebruiken voor een grondig en gecontroleerd resultaat. Het beste is nog dat ik mijn lambrisering of voordeur gewoon kan laten zitten tijdens het schuren. Geen gedoe meer met stof in mijn gezicht, omdat de meegeleverde stofbak alles netjes opvangt.

Wat deze vlakschuurmachine echt onderscheidt van zijn concurrenten is het vermogen van 190 watt, waardoor hij maar liefst 22.000 schuurbewegingen per minuut kan maken. Bovendien kan ik het toerental naar wens instellen, zodat ik elke schuurklus op de perfecte snelheid kan uitvoeren. Met de klemmen kan ik het schuurpapier gemakkelijk vastzetten, zodat ik er zeker van kan zijn dat het strak op de schuurzool blijft zitten.

Een groot voordeel van de Makita BO3711 is dat hij licht in mijn hand ligt en weinig trillingen veroorzaakt. Hierdoor kan ik comfortabel en prettig langere tijd schuren. Daarnaast is de machine ook nog eens erg stil, waardoor het werken met deze vlakschuurmachine nog aangenamer wordt. De aluminium zool zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit tijdens het schuren. En als kers op de taart is het stoffilter gemakkelijk te reinigen, zodat ik altijd optimaal kan presteren.

Ik moet wel benoemen dat er geen koffer wordt meegeleverd en dat de velcro zool apart moet worden aangeschaft, wat een nadeel kan zijn. Ook heeft de machine geen standaard stofzuigeraansluiting, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn.

De gebruikersreviews bevestigen gelukkig de kwaliteit van de Makita BO3711. Veel gebruikers zijn enthousiast over de goede schuurprestaties, het lichte gewicht en de ergonomische grip. Ook wordt de machine geprezen om zijn lage geluidsniveau en minimale trillingen, waardoor langdurig werken geen enkel probleem is. Het stofopvangbakje wordt als handig ervaren, hoewel het wel nodig is om gaatjes in het schuurpapier te prikken.

Hoewel er enkele nadelen genoemd worden, zoals de onhandige automatische bediening en het in de weg staan van het stofzuigertje tijdens het vervangen van het schuurpapier, zijn de meeste gebruikers zeer tevreden over de Makita BO3711. Het is een betrouwbare en duurzame vlakschuurmachine die uitstekend werk levert. Een absolute aanrader dus, zowel voor de professionele klusser als de thuisgebruiker. ✨

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vlakschuurmachines. Er zijn namelijk 1023 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!