Bestenu

Beste vlakschuurmachines - feb. 2023

Met meer dan 86 vlakschuurmachines op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste vlakschuurmachines in een handige lijst

De top 10 beste vlakschuurmachines

1Score: 9.9
Bosch PSS 200 A
Bosch PSS 200 A
Bosch
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Bosch PSS 200 AC
Bosch PSS 200 AC
Bosch
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
FERM PSM1027
FERM PSM1027
FERM
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
DeWalt DWE6423-QS
DeWalt DWE6423-QS
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Powerplus POWX04761
Powerplus POWX04761
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Makita BO3710
Makita BO3710
Makita
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Makita BO4565
Makita BO4565
Makita
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu)
DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu)
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Makita DBO481Z Accu Handpalm Vlakschuurmachine
Makita DBO481Z Accu Handpalm Vlakschuurmachine
Makita
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Bosch PEX 400 AE
Bosch PEX 400 AE
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vlakschuurmachine Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Je bent op zoek naar een schuurmachine om je deur mee te schuren. Hiervoor gebruik je idealiter een vlakschuurmachine, maar waar let je op bij de aankoop van een vlakschuurmachine? Dat leg ik je uit in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten vlakschuurmachines zijn er?

Er zijn vlakschuurmachines met hele grote zolen en de wat kleinere zolen. Ze zijn allemaal rechthoekig. De vlakschuurmachines met de grotere zolen zijn geschikt voor de grotere oppervlakken, terwijl de vlakschuurmachines met de kleinere zolen geschikt zijn voor de kleinere oppervlakken.

Er zijn ook vlakschuurmachines verkrijgbaar waarmee je meerdere soorten oppervlakken schuurt. Deze hebben verschillende zolen die je kunt wisselen. Zo zijn er schuurmachines die je gebruikt als een deltaschuurmachine. Verwissel je de zool, dan gebruik je deze als een multischuurmachine en met de rechthoekige zool gebruik je deze als een vlakschuurmachine.

Wat kun je allemaal met een vlakschuurmachine?

Een vlakschuurmachine is een schuurmachine met een rechthoekige zool. Hij werkt daarom het beste op grotere, vlakke oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan meubilair, planken die geverfd moeten worden, en traptreden. Er zit onderling wel verschil in de vlakschuurmachines.

Er zijn grotere en kleinere vlakschuurmachines te krijgen. Met een grote vlakschuurmachine schuur je snel grotere oppervlakken zoals bijvoorbeeld deuren of tafels. Hoe groter de zool, hoe sneller je een groot oppervlak schuurt.

Een kleinere vlakschuurmachine is ideaal voor fijnere klusjes zoals kastjes, deurtjes en ander klein meubilair. Vlakschuurmachines zijn de meest gebruikte schuurmachines.

Waar staat M/S voor?

M/S staat voor de trillingswaarde. Hoe harder de schuurmachine trilt, hoe zwaarder de belasting is voor je handen en je armen. Als je je schuurmachine van plan bent veel te gebruiken, is het een goed idee om een vlakschuurmachine te kiezen met een zo laag mogelijke trillingswaarde.

Een trillingswaarde van 5 M/S wordt beschouwd als een zeer lichte trillingswaarde die je nauwelijks voelt. Je hebt er zeker geen last van. Heeft je vlakschuurmachine een trillingswaarde van 5,1 tot 7, dan voel je deze trillingen ook nauwelijks, maar iets meer dan bij de vlakschuurmachines met een M/S van 5 of minder.

Een vlakschuurmachine met een trillingswaarde van 7,1 of hoger, voel je behoorlijk in je handen en armen. Een gemiddelde vlakschuurmachines heeft een trillingswaarde van 7,1 of hoger. Heb je gevoelige polsen of een aandoening waardoor je snel last hebt van pijn in je armen, dan is het een goed idee om naar de trillingswaarde te kijken.

Wat voor soort schuurpapier heb ik nodig?

Je vlakschuurmachine heeft altijd goed schuurpapier nodig, anders kun je er niet mee schuren. Dit papier wordt vastgeklemd waardoor het halverwege het schuren niet loslaat. Goedkoper schuurpapier slijt sneller dan de duurdere varianten.

De korrelgrootte van het schuurpapier wordt aangegeven met een cijfer. Hoe hoger dit getal is, hoe fijner het schuurpapier. Korrel 60 schuurpapier is erg grof en daarom geschikt voor het grove schuurwerk zoals bijvoorbeeld het verwijderen van oude, bladderende verflagen en roest. Middelgrof schuurpapier heeft korrel 80 - korrel 120 en is geschikt voor het afronden van hoeken en het fijner schuren voordat je gaat schilderen.

Schuurpapier met korrel 120 - 180 wordt beschouwd als een fijn schuurpapier en is geschikt voor het schuren als je net grondverf hebt aangebracht. Zeer fijn schuurpapier heeft een korrel 200 - 600 en is ideaal na het aanbrengen van een laklaag.

Wat is het verschil tussen een vlakschuurmachine en een deltaschuurmachine?

Het grote verschil tussen een vlakschuurmachine en een goede deltaschuurmachine zit in de vorm van de zool. Door de rechthoekige vorm van een vlakschuurmachine is deze vooral geschikt voor grotere oppervlakken. Afhankelijk van de grootte van de zool, ben je erg snel klaar met je klus.

Een deltaschuurmachine heeft een puntvormige zool waardoor deze erg geschikt is voor het fijne werk. Denk bijvoorbeeld aan het schuren langs plinten of het schuren van kleine hoekjes. Daarnaast zijn ze vaak compact en gemakkelijk te hanteren.

hero illustration

Hoe komt deze super vlakschuurmachine lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de het winkelonderzoek naar de beste vlakschuurmachine ook!
In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over vlakschuurmachines, maar nu helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle vlakschuurmachines die te koop zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke vlakschuurmachines het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van vlakschuurmachines stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste vlakschuurmachines op een rijtje

1 - Bosch PSS 200 A

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PSS 200 A

 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van de Bosch PSS 200 A is zeer goed.
 • list plusHet apparaat is handig in gebruik.
 • list plusDit apparaat heeft een mooi design.

Nadelen Bosch PSS 200 A

 • list plusDe Bosch PSS 200 A heeft geen instelbare snelheid.
 • list plusEr is geen verlengstuk beschikbaar voor de Bosch PSS 200 A.
 • list plusHet apparaat heeft geen stofafzuiging, waardoor er veel stof kan worden verspreid tijdens het schuren..

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.4

De Bosch PSS 200 A vlakschuurmachine is de ideale oplossing voor de fijnste afwerking en snel resultaat met de krachtige 200 watt motor en een schuuroppervlak van 92x182 mm. Met deze Bosch vlakschuurmachine kan je zuiver werken dankzij Bosch-microfiltersysteem want het ingebouwde stofzuigelement zuigt het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox. De Bosch PSS 200 A vlakschuurmachine wordt daarnaast geleverd met 1 schuurblad en een kunststof koffer. Motor van 200 W levert fijn schuurwerk en een soepele voortgang van het werk Ergonomisch ontwerp en weinig trillingen voor comfortabel werken met één of twee handen Microfilter stofbox vermindert stof voor een schonere werkomgeving Klithechtsysteem voor gemakkelijk wisselen van schuurpapier Ideaal voor het schuren van houten, geverfde, gestucte, gelakte, metalen, stenen oppervlakken Waar is het artikel voor geschikt? Een vlakschuurmachine is geschikt om zeer fijn te schuren op grotere en rechte oppervlakken. Een vlakschuurmachine kan gebruikt worden voor de volgende werkzaamheden: Grote meubelstukken schuren Houten trappen schuren Deuren en poorten schuren Wat zit er in de verpakking? Bosch PSS 200 A Vlakschuurmachine Schuurblad (Red Wood) P120 Kunststof koffer Bosch microfilter Nederlandstalige handleiding Tips & tricks: Draag persoonlijke beschermende uitrusting. Draag altijd een veiligheidsbril. Het dragen van persoonlijke beschermende uitrusting zoals een stofmasker, slipvaste werkschoenen, een veiligheidshelm of gehoorbescherming, afhankelijk van de aard en het gebruik van het elektrische gereedschap, vermindert het risico van verwondingen. Onderhoud Trek altijd de stekker uit het stopcontact voor werkzaamheden aan het elektrische gereedschap. Houd het elektrische gereedschap en de ventilatieopeningen altijd schoon om goed en veilig te werken. Verwijder aanhechtend schuurstof met een kwast.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

2 - Bosch PSS 200 AC

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PSS 200 AC

 • list plusHet microfiltersysteem van deze vlakschuurmachine is efficiënt in het verwijderen van stof.
 • list plusDe vlakschuurmachine ligt goed in de hand.
 • list plusHet is handig om tussen de spanners het schuurpapier te vervangen.

Nadelen Bosch PSS 200 AC

 • list plusEr is weinig speling om tussen de spanners het schuurpapier te vervangen.
 • list plusHet is lastig om het schuurpapier te vervangen.
 • list plusHet microfiltersysteem is niet voor alle stoffen geschikt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.3

De Bosch PSS 200 AC vlakschuurmachine is de ideale oplossing voor de fijnste afwerking en snel resultaat met de krachtige 200 watt motor en een schuuroppervlak van 92x182 mm. Het grote voordeel van deze vlakschuurmachine is het schuurbladspansysteem omdat je schuurpapier snel en gemakkelijk kan vervangen met behulp van de spanhendel. Met deze Bosch vlakschuurmachine kan je zuiver werken dankzij Bosch-microfiltersysteem want het ingebouwde stofzuigelement zuigt het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox. De Bosch PSS 200 AC vlakschuurmachine wordt daarnaast geleverd met 1 schuurblad en een kunststof koffer. De ideale oplossing voor de fijnste afwerking en snel resultaat met de krachtige 200 watt motor en een schuuroppervlak van 92x182 mm Zuiver werken dankzij Bosch-microfiltersysteem: het ingebouwde stofzuigelement zuigt het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox Schuurbladspansysteem met spanhendel voor eenvoudig en comfortabel vervangen van het schuurpapier om te klemmen Aansluiting voor stofafzuiging Softgrip voor aangenaam werken Waar is het artikel voor geschikt? Een vlakschuurmachine is geschikt om zeer fijn te schuren op grotere en rechte oppervlakken. Een vlakschuurmachine kan gebruikt worden voor de volgende werkzaamheden: Grote meubelstukken schuren Houten trappen schuren Deuren en poorten schuren Wat zit er in de verpakking? Bosch PSS 200 AC Vlakschuurmachine Schuurblad (Red Wood) P120 Kunststof koffer Bosch microfilter Nederlandstalige handleiding Tips & tricks: Draag persoonlijke beschermende uitrusting. Draag altijd een veiligheidsbril. Het dragen van persoonlijke beschermende uitrusting zoals een stofmasker, slipvaste werkschoenen, een veiligheidshelm of gehoorbescherming, afhankelijk van de aard en het gebruik van het elektrische gereedschap, vermindert het risico van verwondingen. Onderhoud Trek altijd de stekker uit het stopcontact voor werkzaamheden aan het elektrische gereedschap. Houd het elektrische gereedschap en de ventilatieopeningen altijd schoon om goed en veilig te werken. Verwijder aanhechtend schuurstof met een kwast.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

3 - FERM PSM1027

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM PSM1027

 • list plusMet de FERM PSM1027 kun je harde materialen efficiënt schuren.
 • list plusHet handvat is comfortabel en makkelijk te hanteren.
 • list plusDe FERM PSM1027 is lichtgewicht en klein, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.

Nadelen FERM PSM1027

 • list plusDe FERM PSM1027 heeft geen stofzuiger, waardoor er veel stof vrijkomt tijdens het schuren, wat onhygiënisch kan zijn.
 • list plusDe FERM PSM1027 heeft een korte snoerlengte, waardoor je beperkt bent in het gebruik van het toestel.
 • list plusHet toestel heeft geen instelbare toerental, waardoor je niet de juiste snelheid kunt instellen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.2

Deze FERM PSM1027 vlakschuurmachine is dé geschikte machine voor het schuren van grote oppervlakken als traptreden, een kast of complete deur. Zo leg je met deze machine binnen een handomdraai de basis voor de meest strakke schilderresultaten. Waar is het artikel voor geschikt? Een vlakschuurmachine kan gebruikt worden voor het schuren van rechte oppervlakken zoals deuren en muren. Het grote schuurvlak beweegt heen en weer, zodat u het gehele oppervlak zonder al te veel moeite gelijkmatig schuurt. Zowel oppervlakken van hout, kunststof en metaal kunnen prima geschuurd worden. Houdt bij het schuren van de ondergrond wel rekening met het kiezen van de juiste soort schuurpapier. De voordelen van het FERM gereedschap: Voorzien van een stofzuigadapter waarop je een stofzak (niet meegeleverd) kunt aansluiten zodat je stofvrij kunt werken. Kan gebruikt worden in combinatie met schuurpapier voor klittenbandbevestiging en klembevestiging. Het 3 meter lange snoer zorgt voor een grote mate van bewegingsvrijheid. De belangrijkste specificaties van het FERM gereedschap: Opgenomen vermogen: 135W Aansluitspanning: 230 V Frequentie: 50 Hz Onbelast toerental: 10.000/min Aantal schuurbewegingen: 20.000/min Afmetingen schuuroppervlak: 90 x 187 mm Machinegewicht: 1,5kg Wat zit er in de verpakking? FERM PSM1027 Schuurmachine Stofzuigadapter 1 Schuurvel (P80) Over het merk FERM: FERM is een gerenommeerd gereedschapsmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1965 ontwerpt en ontwikkelt FERM hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Door jarenlange ervaring weten zij exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn. Dit resulteert in een veelzijdig aanbod met eigen ontwerp waarbij kwaliteit, performance, en ergonomisch design.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4 - DeWalt DWE6423-QS

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeWalt DWE6423-QS

 • list plusDe DeWalt DWE6423-QS is krachtig en duurzaam.
 • list plusHet heeft een instelbare schuursnelheid waardoor je nauwkeurig kunt werken.
 • list plusHet heeft een ruime snoer waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt.

Nadelen DeWalt DWE6423-QS

 • list plusEen nadeel van de DeWalt DWE6423-QS is dat er geen stofzak aanwezig is waardoor je meer stof in de lucht krijgt.
 • list plusVerder is het relatief zwaar waardoor het moeilijker is om te verplaatsen.
 • list plusTot slot is het wat duurder dan andere schuurmachines.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.1

De DeWalt DWE6423-QS is een compacte excenterschuurmachine die je gemakkelijk met één hand bedient. Hij is licht van gewicht, heeft een antislip handgreep en beperkt de vibraties. Hierdoor is ook langdurig schuren met de DWE6423-QS geen straf. De schuurzool heeft een diameter van 125 millimeter en maakt per minuut maximaal 12.000 schuurbewegingen. Minder kan ook, als de klus hierom vraagt. De schuursnelheid stel je dus zelf in. Tijdens het klussen komt er behoorlijk wat stof vrij, maar dit wordt meteen opgezogen in de meegeleverde stofzak.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5 - Powerplus POWX04761

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX04761

 • list plusDe Powerplus POWX04761 heeft een instelbare toerenregeling waardoor je de power kan aanpassen naar de klus.
 • list plusHet apparaat heeft een goede stofafzuiging in combinatie met een bouwstofzuiger waardoor je netjes kan werken.
 • list plusHet apparaat heeft LED-verlichting waardoor je makkelijker kan schuren.

Nadelen Powerplus POWX04761

 • list plusDe Powerplus POWX04761 heeft onbalans waardoor er veel trillingen ontstaan.
 • list plusBij hogere snelheden van de Powerplus POWX04761 begint de schuurkop iets te stuiteren.
 • list plusHet apparaat is relatief zwaar voor gebruik tegen plafond.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.9

De Powerplus POWX04761 is geschikt om de moeilijke hoeken op het plafond of wanden te schuren. Je schuift de langnekschuurmachine namelijk uit tot een maximale uitschuiflengte van 1,7 meter. Daarnaast gebruik je de schuurmachine natuurlijk ook gewoon om grote vlakke delen of houten vloeren te schuren. De schuurmachine werkt op netstroom en heeft een relatief lange kabellengte van 4 meter. Hierdoor heb je nog meer bewegingsvrijheid tijdens het schuren. Stof dat vrijkomt, vang je op in de stofopvangzak of je sluit een stofzuiger aan. Er worden 6 stuks schuurpapier meegeleverd.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Makita BO3710

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.3

Lichte vlakschuurmachine die ook geschikt is voor verticaal werken. Kleine uitslaande beweging voor extra fijne afwerking. Eenvoudige papierwissel door grote klemmen. Schuurzool met klittenbandbevestiging (Velcro) los verkrijgbaar (194930-6). Leveringsomvang Stofbox met papieren stofzak 135246-0 Filterzak voor stofbox 168557-8 Perforatieplaat 192989-7 Technische gegevens Platform 230 V Afmeting schuurvel 93x230 mm Afmeting schuurvel Velcro 93x185 mm Klembevestiging Excentrische beweging 11000 opm Schuur beweging 22000 min-1 Diameter excentrische beweging 2,0 mm Afm. lxbxh 253x92x154 mm Volt (spanning) 230 V Opgenomen vermogen 190 Watt Softgrip Kabellengte 2,0 m Gewicht (EPTA) 1,6 kg Vibratie ah metaal schuren 3,5 m/s2 Vibratie (K) metaal schuren 1,5 m/s2 Geluidsdrukniveau (LpA) 72 dB(A)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Makita BO4565

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita BO4565

 • list plusDe Makita BO4565 heeft een hoge bouwkwaliteit en is sterk.
 • list plusHet is gemakkelijk in gebruik en compact van formaat.
 • list plusDe schuurprestaties zijn goed.

Nadelen Makita BO4565

 • list plusDe Makita BO4565 heeft niet veel rotzooi.
 • list plusHet is mogelijk om nauwkeurige resultaten te behalen met de Makita BO4565.
 • list plusHet is een lage trillingsmachine, waardoor het aangenaam is om mee te werken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.2

Standaard meegeleverd 1x Stofopvangdoos 1x Papieren stofopvangzakjes Bijzondere kenmerken Compacte en ergonomische vlakschuurmachine, ontworpen voor comfortabele bediening met één hand. Zowel de bovenkant als het centrale machinehuis zijn uitgevoerd als greepvlakken met slipvaste elastomeer bekleding. Krachtige 200W motor zorgt voor een uitstekende afnamecapaciteit. Geïntegreerde stofafzuiging staat garant voor zuiver en efficiënt schuren. Stofdichte schakelaar, zwenkcilinders in aluminium en verbeterde bevestiging van de veldspoel zorgen voor een uitstekende levensduur. Groot werkcomfort dankzij het dubbel tegengewicht, waardoor trillingen en geluid tot het minimum worden beperkt. Velcro-schuurzool met driehoekige, tweezijdig met schuurpapier beklede punt voor een perfecte afwerking van zelfs de moeilijkst toegankelijke vlakken. Specificaties Softgrip: ja Diameter schuurbeweging: 1,5 mm Gewicht (EPTA): 1,2 kg Kabellengte: 2,0 m Aantal schuurbewegingen: 28000 1/min Opgenomen vermogen: 200 W Afm. lxbxh: 219x112x139 mm Afm. schuurpapier "velcro": 114 x 102 mm Toerental onbelast: 14000 1/min Machine voltage: 230 V Afmeting schuurvoet: 112 x 190 mm Afm. schuurpapier "driehoek": 94 mm Klittenband (Velcro): ja Geluidsdrukniveau (LpA): 81 dB(A) Geluidsdrukniveau (K): 3 dB(A) Vibratie ah metaal schuren: 4,0 m/s² Vibratie (K) metaal schuren: 1,5 m/s²

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu)

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu)

 • list plusDeze schuurmachine heeft een sterke motor met een hoog vermogen waardoor hij efficiënt werkt.
 • list plusEen ander voordeel van deze schuurmachine is dat hij duurzaam is.
 • list plusDeze schuurmachine is eenvoudig te bedienen.

Nadelen DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu)

 • list plusEen nadeel van deze schuurmachine is dat hij relatief heavvy is en lastig te verplaatsen.
 • list plusDeze schuurmachine heeft geen aspirator aansluiting.
 • list plusEen laatste nadeel van deze schuurmachine is dat hij geen variabele snelheid heeft.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.6

Gebruik de DeWalt DCW210NT-XJ (zonder accu) excenterschuurmachine waar je maar wilt, dankzij de werking op accu. Het maakt bovendien niet uit welk materiaal je gaat schuren; dankzij de variabele snelheid pas je de schuursnelheid aan aan het oppervlak. De 125 millimeter schuurschijf beweegt daarnaast met een schuurcirkel van 2,6 millimeter, wat ook bijdraagt aan een nette afwerking van bijvoorbeeld meubels, deuren of andere werkstukken. Bevestig de meegeleverde stofzak op de DCW210NT-XJ om rondvliegend zaagsel te beperken, of sluit er een (bouw)stofzuiger op aan. De stofdichte schakelaar en lagers maken de excenterschuurmachine geschikt voor gebruik op stoffige bouwplaatsen en in klushuizen. In deze uitvoering wordt geen accu meegeleverd, maar ben je al in het bezit van een DeWalt XR 18 volt accu, dan past deze ook op de schuurmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9 - Makita DBO481Z Accu Handpalm Vlakschuurmachine

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.5

Bijzondere kenmerken * LXT 18 V Handpalm vlakschuurmachine met kunststof zool met klemverbinding. * Minder trillingen en stiller door toevoeging van een extra contragewicht. * Elektronisch instelbaar variabel toerental in 2 standen. * Voorzien van geïntegreerde stofafzuiging maar ook aan te sluiten op Makita stofzuiger. * Zeer lage vibratiewaarde van 2,5 m/s². * Kleine uitslaande beweging voor extra fijne afwerking. Technische gegevens * Platform LXT 18 V * Afmeting schuurvel 114x140 mm * Afmeting schuurvel Velcro 114x102 mm * Afmeting schuurvel driehoek3-K 94 mm * KlembevestigingVelcro (klittenband) * Var. toerenregeling (schakelaar) * Excentrische beweging 11000 - 14000 opm * Schuur beweging 22000 - 28000 min-1 * Diameter excentrische beweging 1,5 mm * Afm. lxbxh 171x112x152 mm * Volt (spanning) 18 V * SoftgripGeluidsdrukniveau (LpA) 75 dB(A) * Onzekerheid (K) (LpA)3 dB(A) * Vibratie ah metaal schuren 2,5 m/s² * Vibratie (K) metaal schuren 1,5 m/s² * Var. toerenregeling (digitaal) * Gewicht met lage LXT 18 V accu 1,4 kg * Gewicht met hoge LXT 18 V accu 1,7 kg * Constant toerental Standaard meegeleverd * Stofbox met papieren stofzak * Perforatieplaat handpalm vlakschuurmachine

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10 - Bosch PEX 400 AE

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PEX 400 AE

 • list plusHet is praktisch dat deze schuurmachine een opbergbox heeft waarmee je hem gemakkelijk kunt opslaan.
 • list plusHet voordeel is dat het apparaat solide aanvoelt en weinig trillingen heeft.
 • list plusHet is perfect instelbaar, waardoor je goede schuurresultaten krijgt.

Nadelen Bosch PEX 400 AE

 • list plusHet nadeel is dat het opvangbankje een bron van irritatie is.
 • list plusHet is jammer dat er geen extra vak in de koffer meegeleverd wordt voor schuurpapier.
 • list plusEr wordt geen adapter stuk meegeleverd voor de aansluiting aan een stofzuiger.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.4

De Bosch PEX 400 AE excenterschuurmachine is voorzien van Bosch Electronic. Dit zorgt ervoor dat je het toerental traploos kunt instellen, zodat je op het materiaal afgestemd kunt werken. Het milcrofiltersysteem zorgt ervoor dat de stofontwikkeling tijdens het sturen sterk wordt verminderd. Het stof wordt opgevangen in een transparante stofbox met aanduiding van inhoud. De geoptimaliseerde ergonomie met extra handgreep zorgt voor een perfecte bediening en rustige geleiding. Door de aluminium behuizing is de PEX 400 AE zeer duurzaam en heb je er jarenlang plezier van.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

Producten die overeenkomstig zijn aan vlakschuurmachines

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vlakschuurmachines. Er zijn namelijk 86 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste