De Bestenu Grastrimmer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/21/2020


Je hebt een mooi gazon, maar de kantjes van je gazon lopen schuin af waardoor je grasmaaier er niet goed bij kan. Voor dit klusje heb je een grastrimmer nodig! Lees hieronder waar je op let als je een grastrimmer koopt.

Wat voor soorten grastrimmers zijn er?

hide product content

Een grastrimmer wordt ook wel een kantenmaaier of strimmer genoemd. Er zijn drie verschillende soorten grastrimmers verkrijgbaar. De meeste voorkomende grastrimmer is elektrisch. Deze heeft een lang snoer die in het stopcontact gaat. Het voordeel van deze grastrimmers is dat er voor elk budget wel eentje te vinden is.

Een accu-grastrimmer is ideaal voor de grotere tuinen, want je hoeft je nooit zorgen te maken om verlengkabels. Je komt overal bij. Er zijn bovendien strimmers verkrijgbaar op accu die multifunctioneel zijn. Deze bouw je in een handomdraai om tot grasmaaier of heggenschaar.

Heb je veel lang gras en stugger onkruid? Dan is een grastrimmer op benzine beter geschikt. Deze hebben vaak meer vermogen, waardoor de grotere klussen probleemloos aangepakt worden. Daarnaast ben je niet afhankelijk van een snoer wat hem ook ideaal maakt voor de grotere tuinen.

Wat is het verschil tussen een bosmaaier en een grastrimmer?

hide product content

Een goede bosmaaier is krachtiger dan een grastrimmer en daarom geschikt voor het zwaardere maaiwerk waar je minder eenvoudig bij komt. Denk hierbij aan jong struikgewas en grof onkruid. Bosmaaiers met een mes zijn over het algemeen krachtiger dan bosmaaiers met een draad, maar er zijn ook bosmaaiers verkrijgbaar die zowel een draad als een mes hebben.

Hoe werkt een grastrimmer?

hide product content

Een grastrimmer snijdt als het ware langer gras af met snel roterend draad op plaatsen waar je met een gewone, goede grasmaaier niet bij komt. Denk aan randen van een vijver en aflopende randen van een gazon. Een grastrimmer is vaak licht van gewicht waardoor hij makkelijk te hanteren is.

Wat is een hybride grastrimmer?

hide product content

Een hybride grastrimmer heeft zowel een snoer die je in het stopcontact steekt, maar ook een accu die oplaadt. Als je bijvoorbeeld achter in je tuin aan het werk moet, kun je de stekker uit het stopcontact halen en op de accu verder gaan. Hierdoor gaat de accu minder snel leeg dan wanneer je altijd de accu gebruikt.

Hoe komt deze handige Grastrimmer reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Grastrimmer ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Grastrimmers, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Grastrimmers die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Grastrimmers het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Grastrimmers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

De beste Grastrimmers in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De EasyGrassCut 23 is een lichte grastrimmer met snoer die is ontworpen voor comfort en gemak. Deze beschikt over een uitgebalanceerd laag gewicht voor gemakkelijk hanteren en manoeuvreren, zodat de gebruiker vooral bij langdurig gebruik minder snel moe wordt. De semiautomatische spoel voert de trimdraad bij elke druk op de schakelaar toe, zodat de spoel niet handmatig hoeft te worden ingesteld of met de kop ergens tegenaan hoeft te worden getikt. Dit zorgt voor continu en zorgeloos trimmen zonder onderbrekingen. De hoogwaardige afwerking van het gereedschap in combinatie met een krachtige motor en een duurzame trimdraad zorgt voor ideale snijresultaten en een lange levensduur. Licht en uitgebalanceerd ontwerp ideaal voor gemakkelijk en comfortabel hanteren Door de handige semiautomatische spoel zijn instellingen met de hand niet meer nodig Hoogwaardige afwerking, krachtige motor en sterke duurzame draad voor ideale resultaten Ideaal voor het snijden van gras en onkruid, gazon trimmen en graskanten snijden Wat zit er in de verpakking? Bosch Trimmer EasyGrassCut 23 Tips & Tricks: Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden: Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

1. Bosch Trimmer EasyGrassCut 23 - 280 W - 23 cm snijdiameter


Product informatiePlus or Show more

Verstelbaar gras trimmen met een klik van de knop – de gazontrimmer ART 24 zorgt voor snijden met een hoog prestatievermogen met een probleemloze, semiautomatische spoel die instellingen met de hand vermindert voor werken zonder onderbrekingen. Wissel eenvoudig tussen de trim- en kantsnijfunctie met de draaibare kop. Dit handige tuingereedschap is niet alleen uiterst licht met een gewicht van slechts 2,6 kg, maar heeft ook een verstelbare hoek en lengte, plus een tweede handgreep voor minder belasting van de onderrug. De krachtige motor werkt snel voor vlot en netjes werken. Gebruik dit gereedschap voor het snijden van gras en onkruid, trimmen van het gazon en snijden van graskanten. Semiautomatische spoel vermindert instellingen met de hand van de dubbele draad met hoog prestatievermogen Wissel tussen de trim- en kantsnijfunctie met maar één klik met de draaibare kop Hoogteverstelling met één klik vergroot de lengte; wissel hoek met tweede handgreep Ideaal voor het snijden van gras en onkruid, gazon trimmen en graskanten snijden Krachtige motor voor snel en netjes werken Wat zit er in de verpakking? Bosch ART 24 grastrimmer Draadspoel (F 016 800 351) Tips & Tricks: Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden: Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

2. Bosch ART 24 Grastrimmer - 400 W - 24 cm snijdiameter


Product informatiePlus or Show more

De gazontrimmer ART 27 zorgt voor snijden met een hoog prestatievermogen met een probleemloze, semiautomatische spoel die instellingen met de hand vermindert voor werken zonder onderbrekingen – verstelbaar gras trimmen met een klik van de knop. Met de draaibare kop kan eenvoudig worden gewisseld tussen de trim- en kantsnijfunctie. Dit handige tuingereedschap is niet alleen uiterst licht met een gewicht van slechts 2,7 kg, maar heeft ook een verstelbare hoek en lengte evenals een tweede handgreep voor minder belasting van de onderrug. De krachtige motor is ideaal voor vlot en netjes werken. Gebruik dit gereedschap voor het snijden van gras en onkruid, trimmen van het gazon en snijden van graskanten. Semiautomatische spoel vermindert instellingen met de hand van de dubbele draad met hoog prestatievermogen Wissel tussen de trim- en kantsnijfunctie met maar één klik met de draaibare kop Hoogteverstelling met één klik vergroot de lengte; wissel hoek met tweede handgreep Ideaal voor het snijden van gras en onkruid, gazon trimmen en graskanten snijden Krachtige motor voor snel en netjes werken Wat zit er in de verpakking? ART 27 grastrimmer Draadspoel (F 016 800 351) Tips & Tricks: Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden: Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

3. Bosch ART 27 Grastrimmer - 450 W - 27 cm snijdiameter


Product informatiePlus or Show more

Let op! Dit artikel wordt geleverd als losse body (dus zonder accu en oplader). Mocht je nog niet beschikken over de accu en bijhorende oplader, dan dien je deze er dus nog los bij te kopen. Dit artikel is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Makita trimmer - DUR181Z - 18 V - zonder accu's en lader Met de Makita trimmer – DUR18Z maai je in het handomdraai oppervlaktes met gras. Het grote voordeel van een trimmer is dat je zeer precies lastige hoeken kunt maaien. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld rond de schuur of regenton lastige bereikbare hoeken hebt. Gebruikersvoordelen •De accu's (excl.) passen op ruim 100 machines •Lichtgewicht accutrimmer met solide aluminium schacht •De trimmer is eenvoudig in hoogte verstelbaar •Eenvoudig te kantelen kop maakt hem geschikt voor het snijden van graskanten •Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan •Lage verbruikskosten door minder onderhoud en het ontbreken van brandstof en olie Extra's •Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-Ion accu •Voorzien van eenvoudig te vervangen draadkop Technische gegevens •Maaias: recht •Afmetingen (L x B x H): 1433 x 267 x 257 mm •Beschermkap: ja •Volt (spanning): 18 V •Type motor: 2-polig •Overbelastingsbeveiliging: ja •Acculadingindicator: ja •Accu-indicator: ja •Handgreep type: D •Softgrip: ja •Toerental onbelast (stand 1): 7800 min-1 •Overbelastingsindicatie: ja •Maaidiameter: 260 mm •Aantal draads: 1 •Diepontladingsbeveiliging: ja •Netto gewicht: 3,1 kg •Geluidsdrukniveau (LpA): 82 dB(A •Geluidsdrukniveau (K): 2,5 dB(A) •Vibratie ah handgreep voorzijde: 2,5 m/s² •Vibratie ah handgreep achterzijde: 2,5 m/s² •Vibratie ah linkerhandvat op maximaal toerental: 2,5 m/s² •Vibratie ah rechterhandvat op maximaal toerental: 2,5 m/s²

4. 18V Accu trimmer Basic uitvoering - Losse Body (geleverd zonder accu en lader)


Product informatiePlus or Show more

De snoerloze 18V grasstrimmer STC1820PC-QW van BLACK+DECKER is een grastrimmer met een snijbreedte van 28 cm en wordt geleverd met een lithium-ion accu. Met het Flip to Edge mechanisme wissel je eenvoudig tussen gras trimmen en kanten maaien. Waar is deze grastrimmer voor geschikt? De grastrimmer STC1820PC-QW is geschikt voor het trimmen van gazons en het maaien van kanten. De lithium-ion accu behoudt zijn lading gedurende 90 dagen, waardoor deze altijd klaar is voor gebruik. Voordelen Power Select Runtime Extender: kies voor maximale werktijd of maximale kracht Efficiënt en snel: snijbreedte van 28cm voor snel en krachtig grastrimmen AFS: automatisch enkeldraad draadtoevoersysteem bespaart je tijd en moeite Flip to Edge mechanisme: eenvoudig wisselen tussen gras trimmen en kanten maaien Efficiënte grastrimmer met lithium-ion accu snijdt tot 2.500m² per acculading Powered by E-Drive: versnellingsmechanisme met hoog koppel efficiënter snijden en dus sneller klaar Kantgeleiderswiel: voor een perfect afgewerkte graskant Optimaal comfort: eenvoudig te verstellen handgreep en een telescopische steel voor een betere controle en optimaal gebruiksgemak Compatibel met de CM100 wielbasis voor gecontroleerd en comfortabel gebruik bij grote oppervlaktes Specificaties Voltage: 18 V Maaibreedte: 28 cm Accucapaciteit: 2 Ah Gewicht: 2,55 kg Lader: 135 mA Oplaadtijd: 5 uur Snijoppervlakte: 2.500m² Tweede verstelbare handgreep Meegeleverde draad: 9 m Telescopische afstand: 315 cm Verpakkingsinhoud BLACK+DECKER STC1820PC-QW grastrimmer 18V 2 Ah Li-Ion batterij Lader 9 m trimdraad op spoel Handleiding

5. BLACK+DECKER STC1820PC-QW Grastrimmer - 18V -28cm - inclusief accu en lader


Product informatiePlus or Show more

De graskanten van je gazon bijwerken doe je snel en eenvoudig met de BESTA525-QS BLACK+DECKER 450W grastrimmer. Dankzij het ergonomisch ontwerp en licht gewicht is deze zeer comfortabel en gemakkelijk te bedienen. De motor is hoger geplaatst waardoor hij tijdens gebruik perfect in balans blijft. Door de telescopische steel is deze grastrimmer geschikt voor elke gebruiker. Waarvoor is deze grastrimmer geschikt? Met zijn 25cm maaibreedte en licht ontwerp is deze grastrimmer geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen. Wat heb je zelf nog nodig? Je hebt zelf een verlengsnoer nodig om aan te sluiten op de grastrimmer. Om te bepalen welke lengte verlengsnoer je nodig hebt, neem je de lengte van je gazon plus een marge van zeker 10%, zodat je zeker alle hoeken van je tuin kan bereiken. Wat zijn de voordelen? De metalen kantgeleider zorgt voor een perfect afgewerkte graskant. AFS® - Het automatisch draadtoevoersysteem (enkeldraads) verlengt zelf de draad tot de nodige lengte. Trim ‘n’ Edge® - Schakel snel om tussen grastrimmen en graskanten snijden. De telescopische steel is in de hoogte verstelbaar voor elke gebruiker. Door de snijbreedte van 25cm kan je snel en krachtig grastrimmen. Eenvoudig op te bergen in een tuinhuis of de garage door het zeer compact ontwerp. Licht en draagbaar - Eenvoudig te dragen en te gebruiken op oneven oppervlaktes en steile hellingen Verstelbaar tweede handgreep voor een betere controle en optimaal gebruiksgemak. Compatibel met de CM100 wielbasis voor gecontroleerd en comfortabel gebruik bij kleinere grasoppervlakten. Technische specificaties: Voeding: gesnoerd Automatisch toevoersysteem: Ja Tuinoppervlak: Klein tot middelgroot Maaibreedte: 25 cm Kantgeleider: metalen Snijsnelheid van de draad: 7500 tmp Draaddiameter: 1.6 mm Tweede handgreep: Ja Aanpasbaar handvat: Ja Telescopische steel: Ja Vervangspoel: X6481-XJ Wat zit er in de verpakking? BESTA525 Grastrimmer Draad en spoel 2e handvat Handleiding Garantie Je hebt 2 jaar garantie op BLACK+DECKER producten. Veiligheid Het is aangeraden om beschermende kledij te dragen tijdens het grastrimmen, zo worden letsels aan voorkomen. Zorg ervoor dat de machine altijd is uitgeschakeld wanneer je onderdelen vervangt. Verwijder uit zekerheid de accu of trek het snoer uit het stopcontact. Onderhoud Reinig de grastrimmer na gebruik steeds met een zachte borstel zodat er geen resterend vuil of gras blijft zitten. Dit zorgt voor een langere levensduur en een steeds optimale werking van het gereedschap.

6. BLACK+DECKER BESTA525-QS Grastrimmer - 450W - 25cm - gesnoerd


Product informatiePlus or Show more

Geschikt voor 230 Volt wisselstroom. Krachtige draadmaaier met 2-draads snijtechniek. Draadverlenging volautomatisch. Draadspoel kan eenvoudig worden verwisseld. Met verstelbare 2e handgreep. Stil en trillingsarm. - Werkbreedte 25cm - Motor 250 Watt - tip-automatiek - Dubbeldraad

7. WOLF-Garten Trimmer Campus 250 RT


Product informatiePlus or Show more

Super handige gazontrimmer voor mensen met groene vingers. Deze elektrische trimmer van Einhell is ideaal om de wat minder, makkelijk bereikbare plaatsen te maaien. Bijvoorbeeld langs hekken en muren of onder struiken. De sterke motor van 500 watt zorgt ervoor dat het nylondraad roteerd, die vervolgens het gras net zo netjes snijdt als een gewone grasmaaier. De behuizing en het handvat zijn gemaakt van kunststof van een hoge kwaliteit. Daarnaast is de motorkop 4 voudig te draaien zodat je ook verticaal kunt trimmen. TECHNISCHE GEGEVENS: Inclusief 1 spoel Telescopisch en traploos verstelbare geleidingsstang Tippautomatic (draadvoeding door een druk op de stenen) Motor: 230 volt ~ 50 Hz Vermogen: 500 watt Maaicirkel: 300 mm Omwentelingen: 9600 min - 1 Doorsnede nylondraad: 1.4 mm Lengte draad: 10 m Gewicht: 3,6 kg

8. Einhell RT 5030 Elektrische grastrimmer 500 Watt


Product informatiePlus or Show more

Het onderhouden van je gazon doe je met de VONROC Grastrimmer 20V Onderhoud van je gazon op plaatsen waar de grasmaaier niet kan komen? Gebruik dan de VONROC grastrimmer 20V. Het grote voordeel van een grastrimmer op accu is dat je niet meer hoeft te worstelen met verlengsnoeren, je hoeft alleen maar te zorgen dat de accu is opgeladen en je kunt aan de slag. Deze kantenmaaier heeft een grote snij/trimdiameter van 250mm en is voorzien van een dubbele spoel van maar liefst 8 meter (2x4m). Na levering kun jij direct aan de slag, de grastrimmer wordt namelijk geleverd inclusief een 2.0Ah accu en een snelopader. Waarvoor is deze accu grastrimmer geschikt? Trimmen van grasranden Trimmen/snijden/snoeien van onkruid Kanten maaien Bermen maaien Moeilijk bereikbare hoeken en randen waar je met een grasmaaier niet bijkomt, netjes afwerken Dit is een lichte machine, maar naast gazonranden kun je er ook prima middelhoog onkruid, stug gras en overige wildgroei mee trimmen Belangrijkste voordelen van de kantenmaaier op accu Dubbele draadspoel met een lengte van maar liefst 8 meter (2x4m). Met ‘tap and go’ systeem om de draadspoel te verlegen, de kantenmaaier ‘snijdt’ het draad zelf op de juiste lengte af. Grote snij/trimdiameter van 250mm. Telescopische aluminium stang, in hoogte verstelbaar 420 – 700mm. Voor een ergonomische werkhouding. Veilige aan/uit knop met extra veiligheidsschakelaar, zo wordt per ongeluk inschakelen voorkomen. Dubbele afstandswiel om je gazonrand mooi/strak en eenvoudig te trimmen. De trimkop is draai- en kantelbaar. Grote veiligheids-beschermkap om te voorkomen dat steentjes of ander materiaal tegen je aan komt tijdens het trimmen. Het tweede handvat is verstelbaar om een ergonomische/comfortabele werkhouding aan te nemen. Nieuwe draadspoel nodig? Bestel dan de draadspoel 2 stuks (GT801AA) voor de GT501DC grastrimmer. Voor het vervangen van de draadspoel is geen gereedschap nodig. VONROC VPower 20V Platform – Welke type accu kies jij voor je grastrimmer? Deze accu grastrimmer wordt geleverd inclusief een 2.0Ah accu en oplader welke onderdeel zijn van het VONROC VPower 20V Platform. Je kan de uitwisselbare 2.0Ah of 4.0Ah accu’s optioneel bijbestellen als je niet voldoende hebt aan de bijgeleverde 2.0Ah accu. Wanneer je de kantenmaaier wilt combineren met andere machines uit het VONROC VPower 20V Platform heb je aan één 20V accu met sneloplader genoeg! Kies alleen wat je nodig hebt en dat voor een scherpe prijs! Heb jij al een 2.0Ah en/of 4.0Ah accu en een sneloplader in bezit van VONROC? Bekijk dan eens de losse accu grastrimmer 20V, welke wordt geleverd zonder accu en sneloplader. Wat zit er in de milieubewuste verpakking? 1x Accu Grastrimmer 20V – GT501DC 1x 2.0Ah accu 1x Sneloplader 1x Spoel 8m (2x4m) 1x Dubbel geleide wiel 1x Handvat Technische specificaties: Voltage: 20V Accucapaciteit: 2.0Ah Oplaadtijd 2.0Ah accu: 60 minuten Onbelast toerental: 8000/min Maaidiameter: 250mm Telescopische stang: 420 – 700mm Aanpasbare hoek van de stang: 0° - 90° Aanpasbare hoek trimkop: 0° - 90° Trimsysteem: 2-lijns draadspoel, tap and go Ø1,2mm x 8m Gewicht (excl. accu): 2,1kg

9. VONROC Grastrimmer 20V – VPower 20V Incl. 2.0Ah accu en oplader – 250mm – Dubbele spoel (2x4m) – Telescopische stang


Producten overeenkomstig aan Grastrimmers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Grastrimmers. Er zijn namelijk 165 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Grastrimmer kopen.