De Bestenu Grastrimmer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/21/2020


Je hebt een mooi gazon, maar de kantjes van je gazon lopen schuin af waardoor je grasmaaier er niet goed bij kan. Voor dit klusje heb je een grastrimmer nodig! Lees hieronder waar je op let als je een grastrimmer koopt.

Wat voor soorten grastrimmers zijn er?

hide product content

Een grastrimmer wordt ook wel een kantenmaaier of strimmer genoemd. Er zijn drie verschillende soorten grastrimmers verkrijgbaar. De meeste voorkomende grastrimmer is elektrisch. Deze heeft een lang snoer die in het stopcontact gaat. Het voordeel van deze grastrimmers is dat er voor elk budget wel eentje te vinden is.

Een accu-grastrimmer is ideaal voor de grotere tuinen, want je hoeft je nooit zorgen te maken om verlengkabels. Je komt overal bij. Er zijn bovendien strimmers verkrijgbaar op accu die multifunctioneel zijn. Deze bouw je in een handomdraai om tot grasmaaier of heggenschaar.

Heb je veel lang gras en stugger onkruid? Dan is een grastrimmer op benzine beter geschikt. Deze hebben vaak meer vermogen, waardoor de grotere klussen probleemloos aangepakt worden. Daarnaast ben je niet afhankelijk van een snoer wat hem ook ideaal maakt voor de grotere tuinen.

Wat is het verschil tussen een bosmaaier en een grastrimmer?

hide product content

Een goede bosmaaier is krachtiger dan een grastrimmer en daarom geschikt voor het zwaardere maaiwerk waar je minder eenvoudig bij komt. Denk hierbij aan jong struikgewas en grof onkruid. Bosmaaiers met een mes zijn over het algemeen krachtiger dan bosmaaiers met een draad, maar er zijn ook bosmaaiers verkrijgbaar die zowel een draad als een mes hebben.

Hoe werkt een grastrimmer?

hide product content

Een grastrimmer snijdt als het ware langer gras af met snel roterend draad op plaatsen waar je met een gewone, goede grasmaaier niet bij komt. Denk aan randen van een vijver en aflopende randen van een gazon. Een grastrimmer is vaak licht van gewicht waardoor hij makkelijk te hanteren is.

Wat is een hybride grastrimmer?

hide product content

Een hybride grastrimmer heeft zowel een snoer die je in het stopcontact steekt, maar ook een accu die oplaadt. Als je bijvoorbeeld achter in je tuin aan het werk moet, kun je de stekker uit het stopcontact halen en op de accu verder gaan. Hierdoor gaat de accu minder snel leeg dan wanneer je altijd de accu gebruikt.

Hoe komt deze geweldige Grastrimmer opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Grastrimmer ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Grastrimmers, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Grastrimmers die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Grastrimmers het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Grastrimmers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Grastrimmers in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Met de Bosch EasyGrassCut 23 staat je gazon er snel tot in de puntjes bij. De grastrimmer is comfortabel in gebruik vanwege zijn lichte gewicht van 1,9 kilogram. Bovendien zorgt het extra handvat voor een betere bediening van de grastrimmer. De maaicirkel is 23 centimeter waardoor je in 1 keer een groot deel van de rand trimt. De trimmer werkt op netstroom, waardoor je een continue stroomvoorziening hebt, maar wel altijd een verlengsnoer nodig hebt.

1. Bosch EasyGrassCut 23


Product informatiePlus or Show more

De Bosch ART 27 lijkt misschien een eenvoudige trimmer, maar is stiekem erg handig. Deze 450 watt elektrische trimmer heeft namelijk een telescopische steel, waarmee je hem op een werkhoogte instelt die voor jou gunstig is. De trimkop is kantelbaar, waardoor je niet alleen je gazonranden trimt, maar ook nog eens strak afsnijdt. Dankzij het extra handvat heb je een goede grip op de trimmer. Met de ART 27 is jouw tuin binnen no time weer aan kant.

2. Bosch ART 27


Product informatiePlus or Show more

De Gardena EasyCut 400/25 is met zijn 400 W motor bijzonder krachtig. Daardoor heb je een langdurig snijvermogen en is je gazon snel weer mooi en gezond. De grastrimmer is voorzien van een tipmechanisme voor draadverlenging, waardoor je altijd de juiste draadlengte hebt. Waar is het artikel voor geschikt? De lichtgewicht Gardena trimmer EasyCut 400/25 is geschikt voor het trimmen van de graskanten en moeilijk bereikbare gebieden in je tuin. De voordelen van de grastrimmer: • Makkelijk in gebruik door de lange en verstelbare steel die eenvoudig aan de lichaamslengte van de gebruiker is aan te passen • Je kan goed langs de planten in je tuin trimmen door de plantbeschermbeugel • De trimmerkop kan worden gedraaid om bij moeilijk bereikbare plekken te komen De belangrijkste specificaties van de grastrimmer: • Spanning: 230 V • Vermogen: 400 W • Maaibreedte: 25 cm • Draaddiameter: 1,6 mm • Draadlengte: 6 m • Plantenbeschermer: Yes • Gewicht: 2,9 kg • Geluidsdrukniveau voor gebruiker: 80 dB(A) Tips & Tricks • Lees de handleiding goed door voor gebruik • Draag oog en oor bescherming tijdens het gebruik van de Gardena grastrimmer • Stel de grastrimmer niet bloot aan regen Onderhoud • Hou de grastrimmer goed schoon en verwijder de grasresten die overblijven • Stel de grastrimmer niet bloot aan regen Garantie Er zit twee jaar garantie op de Gardena grastrimmers Over het merk Gardena GARDENA is de innovatieve expert voor gazononderhoud met altijd nieuwe product -en systeemoplossingen. Of het nu gaat om een Li-Ion robotmaaier, elektrische cirkelmaaier of kooimesmaaier die handmatig, elektrisch of op een accu werkt het GARDENA assortiment biedt de juiste oplossing voor elke bewerking van het gazon.

3. GARDENA EasyCut trimmer 400/25 + draadspoel


Product informatiePlus or Show more

Waar je ook moet zijn in de tuin, met de Makita DUR181Z kom je er. Deze grastrimmer werkt dankzij een 18 volt accu namelijk geheel draadloos (in deze uitvoering zonder accu geleverd). Hij heeft een 26 centimeter maaicirkel en is uitgerust met een telescopische steel en draagriem, zodat je zijn lengte op een goede hoogte voor jou aanpast en comfortabel werkt. Aangezien de kop kantelbaar is, is ook het bijsnijden van je graskanten met deze accu grastrimmer geen probleem. De tweede greep van de DUR181RM zorgt tot slot voor een stukje extra controle. Deze grastrimmer is onderdeel van het Makita LXT 18 volt accuplatform. Heb je al een accu liggen van hetzelde merk en uit hetzelfde accuplatform? Dan gebruik je deze ook op dit accutuingereedschap.

4. Makita DUR181Z (zonder accu)


Product informatiePlus or Show more

Bosch ART 24 Gazontrimmer * Door automatisch draadtoevoersysteem heeft u minder werk met de draad * Wissel met slechts één druk op de knop van trimmen naar knippen van randen * Hoogte-instelling met één druk op de knop * Volledig verstelbare tweede handgreep * Compact en licht * Geavanceerde motor zorgt voor snel en netjes werken * Comfortabel trimmen met handgreep met softgrip * Dubbele draad voor een verbeterde snijprestatie Technische gegevens * Motorcapaciteit 400 W * Snijdiameter (draad) 24 cm * Hoogteverstelling 80 – 115 cm * Snijsysteem Draadspoel * Snijsnelheid 12.000 o.p.m. * Spoel 1,6 mm x 6 m * Gewicht 2,6 kg Leveromvang * Draadspoel (F 016 800 351)

5. Bosch ART 24 grastrimmer - 24 cm snijdiameter - 400 Watt


Product informatiePlus or Show more

De WOLF-Garten Trimmer CAMPUS 350 RT is uitgerust met een 350 W motor en heeft een Trim & Edge functie. De snijbreedte van de trimmer bedraagt 25 cm, de draadlengte is 2 x 3 m en een doorsnede van 1,2 mm. Het verlengen van het draad gebeurd met tip-automatiek. De trimmer weegt 2,6 kg. De steel is een telescopische steel en kan eenvoudig op de gewenste lengte gezet worden. Voordelen van de WOLF-Garten Trimmer CAMPUS 350 RT: Het gebruik van de WOLF-Garten trimmer CAMPUS 350 RT is comfortabel trimmen vanwege de Trim & Edge functie oftewel de Trim en Kantel functie. Tip-automatiek draadtoevoer. Draadlengte van 2 x 3 meter. Telescopische steel. De WOLF-Garten CAMPUS 350 RT heeft een 350 W motor. De werkbreedte is 25 cm. Specificaties: -Werkbreedte: 25cm. < br /> -Motor: 350 Watt -Trim en kantel functie (Trim & Edge). -Tip automatiek draadtoevoer. -Telescopische steel. -Draad 2 x 3 meter 1.2 mm draaddikte. -Gewicht 2,6 kg. Garantie. Voor een periode van 3 jaar twee jaar, geteld vanaf de verkoopdatum, worden alle defecte delen (incl. materiaal- of verwerkingsdefecten) kosteloos gerepareerd of vervangen. Deze garantie geldt voor alle producten, die conform de meegeleverde gebruiksaanwijzing gebruikt en onderhouden zijn en waarbij er geen sprake is van onjuist gebruik, misbruik, ongeluk, commercieel gebruik, nalatigheid, verkeerd onderhoud of ongeautoriseerde productaanpassing. Op alle accu's van accuproducten geldt een garantie van 2 jaar. De garantie geldt echter niet voor aan slijtage onderhevige delen. Over WOLF-Garten WOLF-Garten heeft voor elke tuinklus het juiste tuingereedschap vervaardigd. Na het maaien van het gazon is het ook mooi om even de graskanten mee te pakken. Met de handige grasscharen van WOLF-Garten is dit zo gebeurd. Kijk in het assortiment naar de juiste grasschaar voor u.

6. WOLF-Garten Trimmer Campus 350 RT - werkbreedte 25cm - motor 350 Watt - telescoopsteel - tip-automatiek - dubbeldraad


Product informatiePlus or Show more

De Einhell GE-CT 18 Li SOLO Accu Grastrimmer is een krachtig hulpmiddel voor het onderhouden van je tuin. De machine wordt voornamelijk gebruikt voor het onderhouden van het gazon op de plekken waar je met een gebruikelijke grasmaaier niet kunt komen. De machine maakt deel uit van de Power-X-Change productlijn van Einhell. Krachtige motor met hoog toerental De motor van deze accu grastrimmer zorgt voor een toerental tot 8.500 toeren per minuut, wat voldoende is voor het maaien van hoog gras. Verstelbare motorkop Stel de motorkop van deze machine vooraf zo af, dat deze naadloos aansluit bij de uit te voeren werkzaamheden. De motorkop kan over een hoek van -90 tot +90 graden versteld worden, waarbij je de keuze hebt uit vijf verschillende standen. Dit is onder meer handig als je de accu grastrimmer voor verticaal trimmen wil gebruiken. De motorkop genereert een snijcirkel van 240 millimeter. Verstelbare telescopische geleidesteel Om rug- en nekklachten te voorkomen is deze machine voorzien van een verstelbare telescopische geleidesteel. Zo kun je de lengte van de geleidesteel aan laten sluiten bij je eigen lichaamslengte. Softgrip handgreep Aan het uiteinde van de geleidesteel zit een softgrip handgreep, waarmee de machine comfortabel en stevig in de hand ligt. Daarbij absorbeert de soft-grip handgreep een groot deel van de vrijgekomen trillingen. Dit maakt het trimmen van je gazon nog comfortabeler. Traploos instelbare tweede handgreep Naast de handgreep aan het uiteinde van de geleidesteel, zit er op de geleidesteel zelf een tweede handgreep. Hiermee kun je de accu grastrimmer nog beter controleren. Deze tweede handgreep is traploos instelbaar. Meegeleverde messen Standaard worden er twintig messen met de machine meegeleverd, zodat je direct aan de slag kunt gaan met de grastrimmer. Bloembeschermer Aan de voorzijde van de machine zit een handige bloembeschermer om te voorkomen dat je bloemen beschadigt tijdens het trimmen van het gazon. Power-X-Change Deze Accu Grastrimmer werkt op een krachtige 18 volt oplaadbare accu uit de Power-X-Change productlijn. Deze accu heeft drie handige LED’s, die je een indicatie van de vulstand van de accu geven. De accu is in verschillende mAh verkrijgbaar. De accu zit niet bij de machine inbegrepen. Heb je al gereedschap van de Power-X-Change-productlijn, dan kun je dezelfde accu’s en lader gebruiken voor deze Accu Grastrimmer. Door de technische mogelijkheden van nu met lithium-ion accu’s heeft ook EINHELL een complete productlijn ontwikkelt waarbij de accu’s onderling uitwisselbaar zijn. Binnen deze Power-X-Change productlijn kunt u dus één en dezelfde accu in verschillende machines gebruiken. Bijvoorbeeld met de accu van de schroefmachine even snel de graskantjes trimmen, zelfs het opladen van USB producten, alles is mogelijk. U kunt vrijwel alle artikelen uit de Power-X-Change productlijn ook als “SOLO” versie (zonder accu) aanschaffen. Als u reeds een Power-X-Change accu heeft zorgt dit er dus voor dat u veel geld kunt besparen. Doordat EINHELL zelf een intelligent accu systeem heeft ontwikkeld, kunt u ook met toekomstige EINHELL machines uw bestaande accu’s blijven gebruiken. Dit scheelt u geld in uw portemonnee. Snellader voor het opladen van de accu Het opladen van de accu voor deze Accu Grastrimmer verloopt snel, met de Einhell Power-X-Change 18 volt snellader. De lader zit niet bij de machine inbegrepen. De belangrijkste specificaties van de machine: - Onderdeel van de Power-X-Change productlijn - Accu: 18 V / Li-Ion - Snijcirkel: 240 mm - Toerental: 8500 t/min - Motorkop -90° en +90° verstelbaar voor gebruik langs verticale oppervlakken - Hellingshoek motorkop verstelbaar in 5 standen - Hoogteverstelling d.m.v. telescopische geleidesteel - Traploos verstelbare 2e handgreep - Softgrip - Geleverd inclusief 20x messen - Geleverd zonder Power-X-Change accu en lader - Dit product maakt deel uit van de Einhell Expert Power-X-Change-productlijn - 2 jaar fabrieksgarantie

7. EINHELL GE-CT 18 Li Solo Accu Grastrimmer Power X-Change


Product informatiePlus or Show more

"De Gardena grastrimmer EasyCut Li-18/23R is licht in gewicht, makkelijk en comfortabel in gebruik en kan op alle moeilijk bereikbare plekken in je tuin grastrimmen door de schuin verstelbare steel. De accu kan ook worden gebruikt voor andere gereedschappen van GARDENA. Waar is het artikel voor geschikt? De grastrimmer is geschikt voor alle type gazon met korte of lange graskanten en kan door de krachtige accu meer dan een kilometer gras trimmen. De voordelen van de grastrimmer: Dankzij de laadstatus indicator kan je altijd zien hoelang de accu nog mee gaat. Comfortabel in gebruik door de verstelbare handgreep en steel die op lichaamslengte is aan te passen. Voorzien van een uitklapbare plantbeschermbeugel zodat je planten goed worden beschermd. De grastrimmer is stil in gebruik. Door de verstelbare steel kan de grastrimmer makkelijk bij de moeilijk bereikbare plekken De trimmer kan ongeveer 1250m grastrimmen per keer. De belangrijkste specificaties van de grastrimmer: • Accuspanning: 18 V • Accu type: Li-Ion • Max werktijd: 50 min (voldoende voor 1250m graskant) • Oplaadtijd: ca. 3 uur • Aantal batterijen inbegrepen: 1 • Maaibreedte: 23 cm • Steel te verstellen: Yes • Gewicht: 2,6 kg • Geluidsdrukniveau voor gebruiker: 68 dB(A) • Trilling (ah): 2,5 m/s² Wat zit er in de verpakking? • Onderdelen EasyCut Li-18/23R • Li-Ion accu • Oplader • 20 RotorCut-reservemessen Tips & Tricks • Lees de handleiding goed door voor gebruik • Draag oog en oor bescherming tijdens het gebruik van de Gardena grastrimmer • Stel de grastrimmer niet bloot aan regen Onderhoud • Hou de grastrimmer goed schoon en verwijder de grasresten die overblijven Accu De accu die wordt meegeleverd bij deze grastrimmer, is zoals eerder benoemd voor meer GARDENA gereedschappen bedoeld. Bij alle accu artikelen kan je ervoor kiezen om het artikel met accu te kopen of zonder. Het is natuurlijk zonde om twee keer hetzelfde te kopen. Zie hieronder voor welke productgroepen de accu nog meer gebruikt kan worden. Garantie Er zit twee 2 garantie op de GARDENA grastrimmers. Over het merk GARDENA GARDENA onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment.

8. GARDENA Easycut Li 18/23 R Grastrimmer - 18V


Product informatiePlus or Show more

De Makita UR3000 is een lichtgewicht grastrimmer die dankzij het lage gewicht en het extra handvat zeer eenvoudig te gebruiken is. Bovendien is de werkhoogte zeer eenvoudig aan te passen aan je lengte door de uitschuifbare stevige aluminium schacht. Hiermee maak je de steel van 101,6 tot maximaal 125,6 centimeter lang. De kop is eenvoudig te kantelen, zodat het snijden van graskanten ook mogelijk is met deze veelzijdige trimmer. Met een vermogen van 300 watt en maaibreedte van 30 centimeter ga je met de UR3000 goed uitgerust aan de slag in je tuin. De voordelen van dit product Met de beschermingsbeugel voorkom je dat je je planten meetrimt. De draaibare kop maakt het mogelijk om op moeilijk bereikbare plekken te trimmen. Voor de geschikte werkhouding verstel je de hoogte met de telescopische steel. Lichtgewicht elektrische trimmer met solide aluminium schacht Ook geschikt voor het snijden van graskanten Standaard voorzien van een schouderband, veiligheidsbril en een draadkop De minpunten van dit product Met een vermogen van 300 watt is dit model zeker niet de krachtigste binnen zijn segment. Wat zijn de leveringstoebehoren Elektro Trimmer. Draadkop 2-draads DA00000001. Maaidraad 2,0x15mtr "rnd" 369224600 . Beschermkap DA00000030. Draagriem DA00000037. Specificaties Artikelnummer: 183491. Fabrikantcode: UR3000. Merk: Makita. Garantie: 3 jaar. Garantietype: Carry-in-garantie. Gewicht: 2,6 kg. Geluidsniveau: 75 dB. Aandrijving: Elektrisch. Te trimmen: Rand van het gazon. Type trimmer: Grastrimmer. Vermogen: 300 watt. Maaibreedte: 30 cm. Draaibare kop: Ja. Telescopische steel: Ja. Extra handvat: Ja. Wijze van trimmen: Met draad. Maaibreedte draad: 30 cm. Wielen: Nee.

9. Makita 230V Grastrimmer 400 Watt


Product informatiePlus or Show more

Met de BLACK+DECKER GLC3630L20-QW accu grastrimmer trim je volledig snoerloos de moeilijk bereikbare plaatsen in je tuin, zoals gras rond bomen en tuinmeubelen. De krachtige 36V Lithium-ion batterij en 30cm maaibreedte maken de grastrimmer ideaal voor het trimmen van grote tuinen. Met de E-Drive technologie, wat zorgt voor een hoger koppel en efficiënter snijden, trim je zonder enige moeite lang gras in jouw tuin. Waarvoor is deze grastrimmer geschikt? De grastrimmer is geschikt voor het trimmen en afwerken van grote tuinen. Voordelen Trim snel en krachtig dankzij de 30cm snijbreedte en de 36V accu. Het automatische draadtoevoer systeem houdt de draad op de juiste lengte en bespaart je tijd en moeite. De telescopisch verstelbare steel maakt de machine aanpasbaar aan elke gebruiker. De duurzame Lithium-ion accu heeft geen zelfontlading en staat altijd klaar voor gebruik. Snoerloos en zorgenloos: je hebt geen kans op het doorsnijden van een snoer. De metalen graskantgeleider vooraan zorgt voor een perfect afgewerkte graskant. Kies zelf met Power Select voor maximale werktijd (ECO modus) of kracht (TURBO modus). Wat heb je zelf nodig? Deze trimmer werkt op een accu. Zorg dat de accu na gebruik steeds opgeladen is, zo staat hij altijd klaar voor de volgende trimbeurt. Technische specificaties Snoerloos: Ja Tuinoppervlakten: Grote tuinen Snijbreedte: 30cm Vermogen: 36V Accucapaciteit: 2.0Ah Laadtijd: 2u Kantengeleider: Ja Tweede handgreep: Ja Aanpasbaar handvat: Nee Telescopische steel: Ja Automatisch doorvoersysteem Geluidsvermogen: 80db Gewicht: 3,5 kg Spoel: A6481-XJ Wat zit er in de verpakking? GLC3630L20-QW grastrimmer A6481-XJ spoel en draad 36V accu Handleiding Garantie Je hebt standaard twee jaar garantie op BLACK+DECKER producten. Veiligheid Het is altijd aangeraden om een veiligheidsbril en beschermende kledij te dragen tijdens het trimmen van gras, zo worden letsels voorkomen. Zorg ervoor dat de machine altijd is uitgeschakeld wanneer je onderdelen vervangt. Verwijder uit zekerheid de accu of trek het snoer uit het stopcontact. Onderhoud Reinig de trimmer na gebruik steeds met een zachte borstel zodat er geen resterend vuil of gras overblijft. Dit zorgt voor een langere levensduur en een steeds optimale werking van het gereedschap.

10. BLACK+DECKER GLC3630L20-QW Grastrimmer – 36V - 30cm – E-Drive Technologie


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Grastrimmers. Er zijn immers 165 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Grastrimmer kopen.