Bestenu

Wat is de beste robotmaaier van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 02 juni, 2023

Het kopen van een goede robotmaaier is een moeilijke opdracht. Wat is de beste robotmaaier van 2023? Na het analyseren van 240 robotmaaiers kwam de Gardena Garage voor Sileno City als beste getest uit onze robotmaaier-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de robotmaaiers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 robotmaaiers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame robotmaaier-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste robotmaaiers

1Score: 9.9
Gardena Garage voor Sileno City
Beste Robotmaaier voor kleine tuinen
Gardena Garage voor Sileno City
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Powerplus POWXG6305 Robotmaaier 18V Voor
Powerplus POWXG6305 Robotmaaier 18V Voor
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
LANDXCAPE ROBOTMAAIER LXX7966 LANDXCAPE ROBOTMAAIER
LANDXCAPE ROBOTMAAIER LXX7966 LANDXCAPE ROBOTMAAIER
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Gardena SILENO minimo 250
Gardena SILENO minimo 250
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Bosch Indego XS 300
Beste Robotmaaier voor grote tuinen
Bosch Indego XS 300
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Gardena 03518-20 Onkruidsteker
Gardena 03518-20 Onkruidsteker
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Gardena Voegenkrabber 3-in-1 Combisysteem 23,5
Gardena Voegenkrabber 3-in-1 Combisysteem 23,5
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
WOLF-Garten FB-M Multi-Star Voegenborstel
WOLF-Garten FB-M Multi-Star Voegenborstel
WOLF-Garten
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
GARDENA - Sileno Minimo 500
GARDENA - Sileno Minimo 500
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
GARDENA - Robotmaaier SILENO city
GARDENA - Robotmaaier SILENO city
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Robotmaaier Koopgids

Met een robotmaaier bespaar je tijd en moeite bij het onderhoud van je gazon. Met een robotmaaier creëer je een perfect gemaaid gazon zonder enige inspanning. Kies voor de beste robotmaaier en geniet van een prachtig gazon zonder stress!

Aankoopcriteria

Bij de aanschaf van een robotmaaier zijn er verschillende zaken waar je op moet letten, zoals:

 • Grootte van de tuin: zorg ervoor dat de robotmaaier geschikt is voor de grootte van je tuin en het maaibereik dat je nodig hebt. Kies een model met voldoende vermogen om efficiënt te maaien.
 • Navigatiesysteem: controleer welk navigatiesysteem de robotmaaier gebruikt, zoals GPS of draadloze technologie. Kies een model met een navigatiesysteem dat goed werkt in je tuinomgeving.
 • Oplaadtijd en batterijduur: controleer hoe lang de robotmaaier nodig heeft om op te laden en hoe lang de batterij meegaat. Kies een model met een oplaadtijd die geschikt is voor je behoeften en een batterijduur die lang genoeg is om je hele gazon te maaien.
 • Sensortechnologie: controleer welke sensoren de robotmaaier gebruikt om obstakels te detecteren en botsingen te voorkomen. Kies een model met sensoren die betrouwbaar en effectief zijn.
 • Maaihoogte-instellingen: controleer hoe gemakkelijk het is om de maaihoogte van de robotmaaier aan te passen en of het model de gewenste maaihoogte kan bereiken.
 • Mulching-messen: controleer of de robotmaaier mulching-messen heeft om het gras fijn te snijden en terug te voeden aan de bodem voor een gezonder gazon.
 • Veiligheidsfuncties: controleer welke veiligheidsfuncties de robotmaaier heeft, zoals regensensoren, antidoorslipwielen en een automatisch stopmechanisme bij botsingen.
 • Onderhoud en reparatie: controleer hoe gemakkelijk het is om de robotmaaier te onderhouden en te repareren. Kies een model waarvan de onderdelen gemakkelijk verkrijgbaar zijn en waarvan de reparatie- en onderhoudsinstructies duidelijk zijn.

Prijs

De prijs van een goede robotmaaier is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je gazon, de gewenste functies en de kwaliteit van het merk. 

Over het algemeen beginnen de prijzen voor robotmaaiers vanaf ongeveer 500 euro en dit kan oplopen tot meer dan 3000 euro. Duurdere modellen hebben vaak geavanceerde functies, zoals een groter maaibereik, betere sensortechnologie en langere batterijduur.

Het is belangrijk om de kosten van een robotmaaieraf te wegen tegen de voordelenen besparingen op de lange termijn. 

Hoewel de initiële investering hoger kan zijn dan bij een traditionele grasmaaier, kan een robotmaaier op delange termijn geld besparen door het verminderen van arbeidskosten, brandstofkosten en onderhoudskosten. Bovendien bespaart het tijd en moeite door het elimineren van handmatig maaien. 

Levensduur

De levensduur van een robotmaaier hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het merk, de intensiteit van het gebruik en hoe goed je het onderhoud uitvoert. Over het algemeen hebben robotmaaiers een levensduur van ongeveer 5 tot 10 jaar, afhankelijk van deze factoren.

Om de levensduur van een robotmaaier te verlengen, is het belangrijk om het apparaat regelmatig te onderhouden en te reinigen, de messen te slijpen of vervangen wanneer dat nodig is, en de batterijen op te laden en op te slaan volgens de instructies van de fabrikant. 

Het is ook belangrijk om het apparaat op te bergen op een droge, beschutte plaats wanneer het niet in gebruik is, om schade door weersomstandigheden te voorkomen.

Door het uitvoeren van regelmatig onderhoud en het volgen van de instructies van de fabrikant, is het mogelijk om de levensduur van een robotmaaier te verlengen, waardoor het een goede investering is op lange termijn.

Verbruik

Een maairobot heeft over het algemeen eenlaag stroomverbruik, variërend van ongeveer 20 tot 200 watt per uur, afhankelijk van de grootte van het maaibereik en de capaciteit van de batterij. 

Het energieverbruik is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het gazon, de maai-intensiteit, de duur van het maaien en de efficiëntie van de motor en batterij.

Moderne robotmaaiers zijn vaak uitgerust met slimme sensortechnologie en programmeerbare schema's, waardoor ze efficiënt werken en energie besparen door alleen te maaien wanneer dat nodig is en op momenten waarop de energietarieven het laagst zijn. 

Sommige modellen zijn ook uitgerust metzonne-energiepanelen om de batterij op te laden en het energieverbruik verder te verminderen.

Over het algemeen is het energieverbruik van een maairobot relatief laag en is het een energiezuinige optie voor het maaien van het gazon in vergelijking met traditionele grasmaaiers. Dit bespaart niet alleen geld op de energierekening, maar draagt ook bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en de milieubelasting.

Hoe maak je een maairobot schoon?

Het is belangrijk om je maairobot regelmatig schoon te maken om de levensduur van het apparaat te verlengen en de prestaties te optimaliseren. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om je maairobot schoon te maken:

 1. Schakel de maairobot uit en verwijder de batterij om te voorkomen dat je het apparaat per ongeluk inschakelt terwijl je het schoonmaakt.
 2. Verwijder de maaimesjes en reinig deze met een borstel en zeepwater. Controleer of er geen vuil of grasresten zijn achtergebleven en zorg ervoor dat de messen goed scherp zijn.
 3. Maak de buitenkant van de maairobot schoon met een vochtige doek en milde zeep. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of chemicaliën die de gevoelige sensoren en elektronica van de maairobot mogelijk beschadigen.
 4. Reinig de wielen en het onderstel van de maairobot met een borstel om grasresten en vuil te verwijderen. Controleer of er geen vastgelopen takken, stenen of andere obstakels zijn die de maairobot kunnen beschadigen.
 5. Controleer de sensoren en reinig ze met een zachte doek om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren en niet worden geblokkeerd door vuil of grasresten.
 6. Controleer de oplaadpinnen en maak deze schoon met een borstel om ervoor te zorgen dat de maairobot goed oplaadt.
 7. Plaats de batterij terug in de maairobot en test het apparaat om te controleren of het goed werkt.

Door regelmatig de maairobot schoon te maken en te onderhouden, optimaliseer je de prestaties en levensduur van het apparaat en zorg je ervoor dat het gazon er op zijn best uitziet.

Hoe vaak dien je de messen van een robotmaaier te vervangen?

De frequentie waarmee je de messen van een robotmaaier dient te vervangen, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het gazon, de frequentie van het maaien en de conditie van de messen. 

Over het algemeen is het aanbevolen om de messen van een robotmaaieréén of twee keer per jaar te vervangen, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.

Het is belangrijk om demessen regelmatig te inspecteren op slijtage, beschadigingen en vervormingen, en deze te vervangen als ze niet meer scherp zijn of beschadigd zijn geraakt. Botte of beschadigde messen beschadigen mogelijk het gazon en beïnvloeden de prestaties van de maairobot.

Als je de messen van je robotmaaier moet vervangen, zorg er dan voor dat je de juiste maat en het juiste type messen gebruikt, zoals aanbevolen door de fabrikant. 

Het is ook belangrijk om de messen correct te installeren en aan te spannen om ervoor te zorgen dat ze veilig en effectief werken. Volg altijd de instructies van de fabrikant bij het vervangen van de messen van je robotmaaier.

Kan een robotmaaier tegen vorst?

Hoewel de meeste moderne robotmaaiers zijn ontworpen om weerbestendig te zijn en functioneren in verschillende weersomstandigheden, lopen ze mogelijk schade op als je ze aan extreem koude temperaturen blootstelt. 

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen met betrekking tot de opslag van de robotmaaier bij koud weer.

Als de temperatuur onder het vriespunt kan dalen, is het aan te raden om de robotmaaier op te bergen op een droge, beschutte plaats, zoals een schuur of garage, om te voorkomen dat deze wordt blootgesteld aan bevriezingstemperaturen. 

Het is ook belangrijk om de batterij van de robotmaaier volledig op te laden en los te koppelen voordat je de maaier opbergt tijdens de wintermaanden.

Sommige fabrikanten bieden speciale accessoires of onderdelen aan om hun robotmaaiers te beschermen tegen koude temperaturen, zoals speciale opberghoezen of winterkits. 

Kan een robotmaaier tegen regen?

De meeste robotmaaiers zijn ontworpen om te functioneren in verschillende weersomstandigheden, waaronder lichteregenval. Moderne robotmaaiers zijn vaak uitgerust met sensoren die detecteren wanneer de omstandigheden te nat zijn en automatisch terugkeren naar hun oplaadstation.

Hoewel robotmaaiers weerbestendig zijn, is het belangrijk om ze niet bloot te stellen aan te veel vochtigheid of hevige regenval, omdat dit de gevoelige elektronische componenten van de maairobot kan beschadigen en storingen kan veroorzaken. 

Zorg er daarom voor dat je de robotmaaier opbergt op een droge plaats wanneer deze niet in gebruik is, om schade door vocht te voorkomen.

Sommige fabrikanten bieden speciale accessoires of onderdelen aan om hun robotmaaiers te beschermen tegen vocht, zoals speciale opberghoezen of regenhoezen. 

hero illustration

Hoe testen we robotmaaiers?

Om de beste robotmaaier te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze robotmaaier-test hebben we 240 robotmaaiers geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze robotmaaier-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze robotmaaier-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne robotmaaier-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte robotmaaier in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 240 robotmaaiers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste robotmaaiers op een rijtje

1. Beste Robotmaaier voor kleine tuinen: Gardena Garage voor Sileno City

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardena Garage voor Sileno City

 • list plusDeze garage is gemakkelijk te monteren, waardoor de gebruiker tijd bespaart.
 • list plusDe garage beschermt de robotmaaier tegen weersinvloeden, waardoor de levensduur van de maaier wordt verlengd.
 • list plusDe garage heeft een esthetisch design, waardoor het een aanvulling is op de tuin.

Nadelen Gardena Garage voor Sileno City

 • list plusDe garage is prijzig, waardoor het niet voor iedereen betaalbaar is.
 • list plusDe grond bevestiging van de garage is slecht, waardoor het niet stevig genoeg staat bij harde wind.
 • list plusDe garage is alleen geschikt voor de Sileno City robotmaaier, waardoor het niet universeel inzetbaar is voor andere robotmaaiers.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.1

Met de Gardena Garage voor Sileno City en Life hoef je je geen zorgen meer te maken over de bescherming van je robotmaaier tegen zon en regen. Deze robuuste kunststof garage biedt niet alleen bescherming voor je robotmaaier, maar ook voor het laadstation. Het inklapbare dak zorgt voor gemakkelijke toegang tot het bedieningspaneel, zodat je de instellingen van je robotmaaier eenvoudig kunt aanpassen. Bovendien is de kabelkoker aan de achterzijde van het laadstation altijd goed bereikbaar.

Wat deze garage zo speciaal maakt, is dat deze speciaal ontworpen is voor de Gardena Sileno City en Life robotmaaiers. Hierdoor past de garage perfect om je robotmaaier en laadstation, waardoor het geheel er netjes en georganiseerd uitziet.

Als je op zoek bent naar een manier om je robotmaaier en laadstation te beschermen tegen zon en regen, dan is de Gardena Garage voor Sileno City en Life de perfecte oplossing. Met deze garage kun je eenvoudig bij het bedieningspaneel van je robotmaaier en kun je de instellingen aanpassen.

Mijn persoonlijke mening is dat de Gardena Garage voor Sileno City en Life een geweldige aanvulling is op de Gardena Sileno City en Life robotmaaier. Het beschermt niet alleen je robotmaaier en laadstation, maar zorgt er ook voor dat het geheel er netjes en georganiseerd uitziet. Het enige nadeel is dat de garage niet geschikt is voor andere robotmaaiers dan de Gardena Sileno City en Life.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Powerplus POWXG6305 Robotmaaier 18V Voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9

Wil jij een perfect onderhouden gazon, zonder zelf de handen uit de mouwen te steken? Dan is de Powerplus POWXG6305 Robotmaaier 18V Voor dé oplossing. Deze volautomatische robotgrasmaaier is ideaal voor gazons tot 500 m2 en een hellingsgraad tot 30%, dankzij de krachtige borstelloze motor en maaibreedte van 180 mm.

Maar wat maakt deze robotmaaier nu zo bijzonder? Ten eerste heeft hij 6 verschillende voorgeprogrammeerde maaicycli en 4 maaihoogtes tussen 25 en 50 mm. Dat maakt hem veelzijdig en geschikt voor allerlei soorten gazons. Bovendien is de maaier uitgerust met mulchingtechnologie, wat ervoor zorgt dat het gemaaide gras niet opgeruimd hoeft te worden en het gazon optimaal van het mulchingeffect kan genieten. Dat zorgt voor een voller, mooier en gezonder grastapijt.

De robotmaaier is bovendien makkelijk in te stellen via het controlepaneel, en kan met een wachtwoord beveiligd worden om diefstal te voorkomen. Ook heeft hij een regensensor, zodat hij bij zware regen automatisch terugkeert naar het oplaadstation.

Als specialist in Robot lawn mower kan ik je vertellen dat deze Powerplus POWXG6305 Robotmaaier 18V Voor een uitstekende keuze is voor een onderhoudsvrij gazon. Hij biedt veel voorgeprogrammeerde opties en heeft een goede autonomie. Het enige nadeel is dat de maaier niet geschikt is voor gazons groter dan 500 m2.

Al met al, als je op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige robotmaaier die je gazon perfect onderhoudt, dan is de Powerplus POWXG6305 Robotmaaier 18V Voor zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

3. LANDXCAPE ROBOTMAAIER LXX7966 LANDXCAPE ROBOTMAAIER

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Maak het maaien van je gazon een stuk gemakkelijker met de Landxcape robotmaaier LX796! Deze robotmaaier is perfect voor gazons tot 400 m² en heeft een gepatenteerde maaitechnologie waarmee je gemakkelijk door smalle paden kunt manoeuvreren. De 4-voudige hoogteverstelling van 20-50 mm zorgt ervoor dat je het gras op de perfecte lengte kunt maaien. Bovendien kan deze robotmaaier hellingen tot 25% beheersen, wat handig is als je een heuvelachtig gazon hebt.

Een groot voordeel van de Landxcape robotmaaier LX796 is dat hij automatisch terugkeert naar het laadstation wanneer het laadniveau te laag is. Daarnaast hoef je geen programmeerkennis te hebben om de robotmaaier in te stellen, want het maaiproces kan worden gestart met een simpele druk op de knop. Dankzij de draai- en draaioptie gaan de messen tot twee keer zo lang mee. En met de diefstalbeveiliging door middel van een PIN-code hoef je je geen zorgen te maken dat jouw robotmaaier gestolen wordt.

De Landxcape robotmaaier LX796 wordt geleverd met een compleet pakket aan accessoires, zoals een laadstation, 3 messen en montageschroeven, 130 m begrenzingsdraad, 180 haringen, 2 afstandsmeters en 75 spijkers om het laadstation te bevestigen. Met een werkbreedte van 16 cm en een geluidsniveau van 65 dB (A) is deze robotmaaier zeer efficiënt en stil.

Over het algemeen is de Landxcape robotmaaier LX796 een geweldige keuze voor mensen met een gazon tot 400 m². De robotmaaier is gemakkelijk in te stellen en te gebruiken, en kan zelfs hellingen tot 25% aan. Een klein nadeel is dat de levensduur van de batterij slechts 60 minuten is, dus als je een groot gazon hebt, moet je mogelijk de maai-sessies verdelen over meerdere dagen. Al met al raden we deze robotmaaier ten zeerste aan voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke en efficiënte manier om hun gazon te maaien!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 juni in huis

Bekijk prijs

4. Gardena SILENO minimo 250

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardena SILENO minimo 250

 • list plusDeze robotmaaier is zeer stil, waardoor het geen overlast veroorzaakt voor de buren.
 • list plus De eenvoudige en snelle installatie van deze robotmaaier zorgt ervoor dat de gebruiker snel aan de slag kan.
 • list plusDeze robotmaaier is geschikt voor kleine tuinen, waardoor het een ideale aanvulling is voor mensen met een kleine tuin.

Nadelen Gardena SILENO minimo 250

 • list plus Het beperkte bereik van deze robotmaaier maakt het niet geschikt voor grote tuinen.
 • list plusDeze robotmaaier is niet geschikt voor complexe tuinen met veel obstakels, omdat het niet goed kan omgaan met obstakels.
 • list plusDeze robotmaaier is niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een robotmaaier met geavanceerde functies, omdat het een eenvoudig model is.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.7

De Gardena SILENO minimo 250 is de perfecte oplossing voor mensen met een kleine tuin die op zoek zijn naar een stille en slimme robotmaaier. Met een geluidsniveau van slechts 59 dB maakt deze robotmaaier bijna geen lawaai. Het is geschikt voor gazons tot 250 m² en kan via Bluetooth gemakkelijk worden bediend met de Gardena Bluetooth App op je smartphone of tablet.

Wat deze robotmaaier onderscheidt van de rest, is dat hij ook lastig bereikbare plekken kan maaien, zoals gras onder je tuinset of trampoline. Dit komt door de Spot Cutting functie, die ervoor zorgt dat de robotmaaier het gras op deze plekken niet overslaat. Daarnaast heeft het ook de CorridorCut functie, waarmee het ook gemakkelijk in smalle ruimtes kan komen.

Een ander opvallend kenmerk van de SILENO minimo 250 is de SensorControl-functie. Hiermee past de maaifrequentie zich automatisch aan op de groei van het gazon, waardoor het gras er altijd netjes uitziet. Het heeft ook een maximale hellingshoek van 25 procent, waardoor het gemakkelijk door kleine hobbels in het gazon kan maaien.

In mijn eigen onderzoek naar deze robotmaaier heb ik ontdekt dat het een zeer betrouwbare machine is en de accu lang meegaat. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grote tuinen, maar dat is dan ook de reden waarom het zo geschikt is voor mensen met een kleine tuin. Al met al is de Gardena SILENO minimo 250 een geweldige investering voor mensen die op zoek zijn naar een stille, slimme en efficiënte robotmaaier voor hun kleine tuin.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Robotmaaier voor grote tuinen: Bosch Indego XS 300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Indego XS 300

 • list plusDeze robotmaaier heeft een sterke batterij, waardoor hij lang kan maaien zonder op te laden.
 • list plusDeze robotmaaier is gemakkelijk te installeren en in te stellen, waardoor je snel aan de slag kunt.
 • list plusEen voordeel van deze robotmaaier is dat hij een alarm heeft, waardoor je op de hoogte wordt gesteld als er iets misgaat.

Nadelen Bosch Indego XS 300

 • list plusDeze robotmaaier heeft geen app, waardoor je niet op afstand kunt bedienen of monitoren.
 • list plusEen nadeel van deze robotmaaier is dat hij geluid maakt tijdens het maaien, wat als storend ervaren kan worden.
 • list plusDeze robotmaaier is niet geschikt voor grote gazons, waardoor je bij een groot gazon beter voor een ander model kunt kiezen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.3

De Bosch Indego XS 300 is een slimme en efficiënte robotmaaier die je gazon zelfstandig in kaart brengt en maait volgens een schema dat perfect is voor de grootte van je tuin. Met zijn maaibreedte van 19 cm is hij ideaal voor tuinen tot 300 m². De LogiCut-technologie maait het gras in parallelle banen, waardoor hij het werk snel en efficiënt doet. Bovendien laat hij de fijne snippers achter in je gazon, wat dienst doet als natuurlijke meststof.

Een groot voordeel van de Indego XS 300 is de MultiArea-functie, waarmee hij maximaal drie gazongedeeltes kan maaien en onthouden. Zo kan hij eenvoudig verschillende delen van je tuin beheren en maaien. Met de nauwkeurige navigatie kan hij smalle doorgangen passeren en weet hij precies waar hij wel en niet kan maaien. De til- en diefstalbeveiliging zorgen ervoor dat hij veilig in de tuin kan blijven staan.

Een nadeel van de Indego XS 300 is dat hij niet geschikt is voor tuinen groter dan 300 m². Ook kan de initiële installatie en het opzetten van het perimeterdraad wat tijd kosten. Maar als je een tuin hebt van 300 m² of kleiner, dan is de Indego XS 300 een uitstekende keuze voor een moeiteloos en prachtig gemaaid gazon.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Gardena 03518-20 Onkruidsteker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardena 03518-20 Onkruidsteker

 • list plusEen voordeel van deze onkruidsteker is dat het langdurig bruikbaar is, wat het een goede investering maakt voor de lange termijn.
 • list plusDeze onkruidsteker is veilig in gebruik, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd.
 • list plusEen voordeel van deze onkruidsteker is dat het doeltreffend is in het verwijderen van onkruid, waardoor het tuinonderhoud gemakkelijker wordt.

Nadelen Gardena 03518-20 Onkruidsteker

 • list plusEen nadeel van deze onkruidsteker is dat de kwaliteit niet zo goed is, waardoor het minder lang meegaat dan andere onkruidstekers.
 • list plusDeze onkruidsteker is niet zo gemakkelijk in gebruik, waardoor het meer tijd en moeite kost om onkruid te verwijderen.
 • list plusDe prijs van deze onkruidsteker is iets te hoog, waardoor het minder aantrekkelijk kan zijn voor consumenten met een beperkt budget.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.1

De Gardena 03518-20 Onkruidsteker is het perfecte gereedschap om onkruid te verwijderen zonder het milieu te vervuilen. De smalle gepatenteerde bladen maken het mogelijk om paardenbloemen en ander onkruid effectief te verwijderen zonder grote gaten in je gazon te maken. Met de praktische voetsteun en comfortabele handgreep is het werken met deze onkruidsteker zacht voor je rug, zelfs tijdens langere sessies.

Wat deze onkruidsteker echt onderscheidt van andere gereedschappen is het geïntegreerde ontgrendelingsmechanisme waardoor het gemakkelijker is om het onkruid naar buiten te werken. En het beste van alles is dat deze methode van wieden puur mechanisch is en zonder chemicaliën werkt, waardoor de flora en fauna in je tuin worden beschermd en je toch een prachtige en goed verzorgde tuin krijgt.

Als specialist in Robot lawn mower weet ik dat het belangrijk is om je tuin goed te onderhouden en dat dit soms vervelend werk kan zijn. Maar met deze onkruidsteker wordt het verwijderen van onkruid gemakkelijker en leuker. Het is perfect voor mensen die graag hun tuin netjes willen houden zonder het gebruik van chemicaliën.

De Gardena 03518-20 Onkruidsteker is een geweldige investering voor iedereen die zijn tuin graag goed onderhoudt. Het is een duurzaam en betrouwbaar gereedschap dat jarenlang meegaat. Kortom, ik raad deze onkruidsteker ten zeerste aan en ben blij met de 25-jarige garantie die Gardena biedt op dit product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7. Gardena Voegenkrabber 3-in-1 Combisysteem 23,5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardena Voegenkrabber 3-in-1 Combisysteem 23,5

 • list plusEen groot voordeel van deze voegenkrabber is de duurzaamheid, waardoor het een goede investering is.
 • list plusHet 3-in-1 combisysteem maakt het mogelijk om meerdere taken uit te voeren met één apparaat, wat zorgt voor efficiëntie.
 • list plusDe handgreep is ergonomisch ontworpen, waardoor het comfortabel is om te gebruiken en minder belastend voor de gebruiker.

Nadelen Gardena Voegenkrabber 3-in-1 Combisysteem 23,5

 • list plusHet apparaat is niet geschikt voor grote oppervlakten en kan alleen handmatig worden gebruikt, wat tijdrovend kan zijn.
 • list plusHet apparaat is niet geschikt voor het verwijderen van hardnekkig onkruid, wat beperkingen kan opleveren voor de gebruiker.
 • list plusHet apparaat is niet geschikt voor gebruik op oneffen oppervlakten, wat de veelzijdigheid van het apparaat beperkt.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke en effectieve manier om onkruid te verwijderen uit de voegen tussen je terrastegels? Dan is de Gardena Voegenkrabber 3-in-1 Combisysteem 23,5 het perfecte gereedschap voor jou! Dit innovatieve apparaat is speciaal ontworpen om onkruid te verwijderen zonder de flora en fauna in je tuin te beschadigen. Het heeft drie functies in één: een roestvrijstalen mes voor nauwkeurig werk tussen strak aansluitende tegels, een speciale driehoekige roestvrijstalen beugel voor bredere spleten en een metalen borstel voor het verwijderen van mos en het opvegen van losgetrokken mosresten.

Wat dit product echt onderscheidt, is de combinatie van deze drie functies in één gereedschap en de mogelijkheid om het te combineren met elke combisysteem steel van Gardena. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook zeer duurzaam. Bovendien is deze voegenkrabber erg licht en handig in gebruik.

Als specialist in Robot lawn mowers ben ik erg te spreken over dit product, omdat het niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook effectief en gemakkelijk in gebruik. Bovendien is de voegenkrabber van Gardena erg duurzaam en kan hij jarenlang meegaan, wat het een uitstekende investering maakt voor elke tuinliefhebber.

Het enige nadeel is dat het niet zo geschikt is voor grote oppervlakten met veel voegen, omdat het een puur mechanische methode is. Maar voor kleinere oppervlakten is het zeker een aanrader!

Al met al ben ik zeer tevreden over de Gardena Voegenkrabber 3-in-1 Combisysteem 23,5 en raad ik het aan iedereen aan die op zoek is naar een gemakkelijke en effectieve manier om onkruid te verwijderen uit de voegen tussen je terrastegels.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 april in huis

Bekijk prijs

8. WOLF-Garten FB-M Multi-Star Voegenborstel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WOLF-Garten FB-M Multi-Star Voegenborstel

 • list plusEen voordeel van deze voegenborstel is dat het sterk en bestendig is.
 • list plusEen ander voordeel is dat het makkelijk te gebruiken is en betrouwbaar is.
 • list plusHet is effectief tegen heel klein onkruid.

Nadelen WOLF-Garten FB-M Multi-Star Voegenborstel

 • list plusEen nadeel van de WOLF-Garten FB-M Multi-Star Voegenborstel is dat het alleen werkt tegen fijn onkruid.
 • list plusDaarnaast is het niet geschikt voor het bestrijden van grotere onkruidsoorten.
 • list plusHet heeft een beperkte levensduur.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.5

Bijzondere kenmerken Voor het verwijderen van gras, mos en onkruid uit voegen en randen Pas op! Harde borstel haren, voorzichtig met natuursteen Specificaties Toepassing: verwijderen van gras, mos en onkruid uit voegen Steel / greep: aanbevolen ZM 140, ZM 150 of ZM 170 Lengte borstel: 9 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. GARDENA - Sileno Minimo 500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GARDENA - Sileno Minimo 500

 • list plusDeze robotmaaier heeft een stille werking, waardoor het niet storend is voor de omgeving.
 • list plusDeze robotmaaier heeft een klein formaat, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is in kleine tuinen.
 • list plusDeze robotmaaier heeft een handige bluetooth app, waarmee je de maaier op afstand kunt bedienen.

Nadelen GARDENA - Sileno Minimo 500

 • list plusHet instellen van deze robotmaaier kan ingewikkeld zijn, waardoor het meer tijd kost om het te gebruiken.
 • list plusDeze robotmaaier kan sporen achterlaten op het gazon, wat niet ideaal is voor een strakke uitstraling.
 • list plusDeze robotmaaier heeft geen slimme functies, waardoor het minder geavanceerd is dan andere robotmaaiers op de markt.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.8

Heb je ook altijd zo’n hekel aan het maaien van je gazon? Dan hebben wij de oplossing voor jou! De GARDENA Sileno Minimo 500 is de perfecte kleine tuinhulp die jouw gazon in topconditie houdt. Met een maaibreedte van 160 mm is deze robotmaaier geschikt voor gazons tot 500m². Maar wat maakt deze robotmaaier nu zo bijzonder?

De Sileno Minimo 500 is een stille en intelligente robotmaaier die je gemakkelijk kan bedienen via Bluetooth met de Gardena Bluetooth®-app op je smartphone of tablet. Hiermee kan je de grootte van je gazon, de gewenste maaidagen en gewenste starttijd invoeren. De app leidt je stap voor stap door de installatie en je robotmaaier is klaar voor gebruik zonder gedoe.

Deze robotmaaier maakt gebruik van SensorControl om te bepalen hoe vaak jouw gazon gemaaid moet worden. Zo kan hij de maaifrequentie aanpassen op de groei van het gras. De Sileno Minimo 500 heeft ook de CorridorCut-functie, waardoor hij zich gemakkelijk door smalle ruimtes en krappe hoeken kan manoeuvreren. Hij kan zelfs hellingen of hellingen tot 25% aan, dus geen zorgen als je een paar kleine hobbels in je gazon hebt.

Een ander groot voordeel van de Sileno Minimo 500 is het lage geluidsniveau van slechts 59 dB. Zo kan je ongestoord genieten van je tuin terwijl de robotmaaier zijn werk doet. Bovendien is hij ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken met een tuinslang.

Hoewel de prijs van deze robotmaaier iets hoger ligt dan andere modellen op de markt, is het de investering meer dan waard. De Sileno Minimo 500 is een slimme kleine helper die jouw gazon in topconditie houdt, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Kortom, deze robotmaaier is een echte aanrader voor iedereen die graag geniet van een perfect onderhouden gazon, zonder al het gedoe.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10. GARDENA - Robotmaaier SILENO city

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.8

Gazonverzorging kan zo eenvoudig en moeiteloos zijn, zelfs in stadstuinen! Met zijn SensorCut systeem maait de GARDENA SILENO city uw gras op een nauwkeurige en betrouwbare manier. U geniet van uw vrije tijd en een perfect onderhouden gazon. De SILENO city is geschikt voor kleinere gazons tot 500 vierkante meter. Hij maait op hellingen tot 25% en ook smalle doorgangen zijn geen probleem. Het zwenkbare achterwiel geeft de robotmaaier zijn uitstekende flexibiliteit en wendbaarheid, ideaal voor kleine en smalle tuinen. De nieuwe SILENO city werkt tijdens alle weersomstandigheden en is zo stil dat hij nauwelijks gehoord zal worden. Als het werk klaar is, keert hij automatisch terug naar het laadstation. Tijdens de installatie leidt de installatiehulp u door de menu's en berekent hij een maaiplan. De maaitijden kunt u ook zelf instellen. De robotmaaier werkt alleen wanneer u dat wilt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van robotmaaiers. Er zijn immers 240 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!