Wat is de beste Accu Grasmaaier van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Accu Grasmaaier is een lastige opdracht. Wat is de beste Accu Grasmaaier van 2023? Na het analyseren van 179 Accu Grasmaaiers kwam de Makita DLM330Z Accu Grasmaaier als beste getest uit onze Accu Grasmaaier-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Accu Grasmaaiers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Accu Grasmaaiers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Accu Grasmaaier-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Accu Grasmaaiers

1Score: 9.8
Makita DLM330Z Accu Grasmaaier
Beste draadloze maaier
Makita DLM330Z Accu Grasmaaier
Makita
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Bosch CityMower 18V-32
Bosch CityMower 18V-32
Bosch
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30
Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30
Einhell
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
BLACKDECKER BLACK+DECKER CLM3825L2-QW Grasmaaier 36V
BLACKDECKER BLACK+DECKER CLM3825L2-QW Grasmaaier 36V
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Powerplus Dual Power Accu Grasmaaier
Powerplus Dual Power Accu Grasmaaier
Powerplus
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Gardena HandyMower 22
Gardena HandyMower 22
Gardena
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Makita DLM382CM2
Makita DLM382CM2
Makita
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Makita DLM432Z (zonder accu)
Makita DLM432Z (zonder accu)
Makita
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
GARDENA PowerMax 32/36V P4A Grasmaaier
GARDENA PowerMax 32/36V P4A Grasmaaier
GARDENA
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Makita DLM432CT2
Makita DLM432CT2
Makita
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Accu Grasmaaier Koopgids

Ben je op zoek naar een makkelijke en efficiënte manier om je gazon onder controle te houden? Dan is een accu grasmaaier precies wat je nodig hebt! Geen gedoe meer met snoeren of benzine, deze grasmaaier werkt op een oplaadbare accu. Je kunt gewoon aan de slag gaan en het gras maaien zonder je zorgen te maken over het stroomvoorziening.

Waarom accu grasmaaier?

Waarom kiezen voor een accu grasmaaier? Nou, eigenlijk is het heel simpel. Ten eerste: je hebt geen gedoe meer met snoeren die altijd in de weg zitten. Met een accu grasmaaier kun je gewoon aan de slag zonder je zorgen te maken over stroomvoorziening. 

Daarnaast is het perfect voor kleinere gazons of moeilijk bereikbare plekken in je tuin, omdat het snoerloos is en je de vrijheid hebt om overal te maaien. 

Bovendien zijn accu grasmaaiers vaak een stuk stiller dan benzine grasmaaiers, dus je hoeft je geen zorgen te maken over lawaaioverlast. En laten we niet vergeten dat het milieuvriendelijker is omdat er geen uitlaatgassen vrijkomen

Kortom, een accu grasmaaier is een geweldige keuze voor gemak, flexibiliteit en duurzaamheid.

Wat is beter: grasmaaier op benzine of accu?

Nou, dat hangt eigenlijk af van je eigen situatie en voorkeur. Beide hebben hun eigen voordelen en nadelen. 

Grasmaaiers op benzine zijn vaak krachtiger en kunnen grotere gazons aan. Maar ze zijn ook luidruchtiger en geven uitlaatgassen af. 

Accu grasmaaiers zijn veel stiller en geven geen uitlaatgassen af, maar hebben vaak minder vermogen en een kortere accuduur. Als je een kleiner gazon hebt of de voorkeur geeft aan een stiller en milieuvriendelijker apparaat, dan is een accu grasmaaier waarschijnlijk een beter keuze. 

Maar, als je een groot gazon hebt, is een benzine grasmaaier wellicht de beste keuze. Al met al is het belangrijk om te overwegen wat het beste werkt voor jouw situatie.

Hoeveel watt moet een grasmaaier hebben?

Het vermogen van een grasmaaier wordt vaak uitgedrukt in watt. Hoeveel watt een grasmaaier moet hebben, hangt af van de grootte van je gazon en hoe dicht het gras is. 

Als je een gemiddeld gazon hebt, dan is een vermogentussen 20 en 40 watt voldoende. Maar als je een groter gazon hebt of dicht gras, dan heb je wellicht meer vermogen nodig, zoals 40 tot 60 watt. 

Het is wel belangrijk om te weten dat het vermogen niet het enige is waar je op moet letten bij de aankoop van een grasmaaier, er zijn ook andere factoren zoals het maaisysteem, maaibreedte en maaierhoogte van belang. 

Denk ook aan de grootte van het gazon, de groei van het gras, en de frequentie van maaien, dit alles moet je meenemen in overweging bij de aankoop van een grasmaaier.

Hoe lang duurt opladen accu grasmaaier?

Hoe lang het duurt om een accu grasmaaier op te laden, hangt af van het type accu en de capaciteit ervan. Sommige accu's kunnen in een paar uur worden opgeladen, terwijl anderen meer uren nodig hebben. 

Het is ook afhankelijk van de lader die je gebruikt, sommige laadt sneller dan andere. In het algemeen, kun je een oplaadtijd verwachten tussen de 1 en 8 uur.

Dus, als je je gazon snel onder controle wilt houden, is het misschien een goed idee om een extra accu aan te schaffen of een snellader te kopen zodat je de grasmaaier snel opnieuw kunt opladen.

Wat is het voordeel van een lithium accu?

Een lithium accu biedt meerdere voordelen voor een accu grasmaaier. 

Ten eerste hebben lithium accu's een hogere energiedichtheid, wat betekent dat ze meer energie kunnen opslaan in vergelijking met andere soorten accu's, zoals loodzuur of nickel-cadmium accu's. Dit betekent dat een lithium accu grasmaaier een langere werktijd kan hebben met één enkele lading. 

Ten tweede, lithium accu's zijn lichter dan andere soorten accu's, wat betekent dat de grasmaaier gemakkelijker te dragen is. 

Tot slot hebben lithium accu's geen geheugeneffect, dit betekent dat je de accu niet hoeft te ontladen vooraleer je hem opnieuw oplaadt. Al met al hebben lithium accu's een langere levensduur in vergelijking met andere soorten accu's. Dit betekent dat de accu grasmaaier langer meegaat.

Waar op letten bij aankoop grasmaaier?

Wanneer je op zoek gaat naar een accu grasmaaier, is het belangrijk om de volgende dingen in overweging te nemen:

 • Het vermogen dat je nodig hebt voor jouw specifieke situatie: Dit betekent dat je moet bepalen hoeveel kracht de grasmaaier nodig heeft om jouw gazon efficiënt te maaien, afhankelijk van de grootte en dichtheid van het gras.
 • Accuduur en oplaadtijd: Dit betekent dat je moet weten hoe lang de accu meegaat voordat hij opnieuw moet worden opgeladen en hoe lang het duurt om hem op te laden, zodat je weet hoeveel tijd je hebt om te maaien voordat je de grasmaaier opnieuw moet opladen.
 • Maaibreedte: Dit betekent dat je moet weten hoe breed het gazonmaaibereik van de grasmaaier is, zodat je weet hoeveel gras je in één keer kunt maaien.
 • Maaisysteem en maaierhoogte: Dit betekent dat je moet weten hoe het maaisysteem werkt en hoe de maaierhoogte kan worden ingesteld, zodat je kunt zorgen dat de grasmaaier aan jouw verwachtingen voldoet.
 • Gewicht: Dit betekent dat je moet weten hoeveel de grasmaaier weegt, zodat je weet of de grasmaaier gemakkelijk te dragen is.
 • Extra functies: Dit betekent dat je moet weten of de grasmaaier extra functies heeft zoals zij uitwerpen (het wegwerpen van het gemaaide gras aan de zijkant) of opvangen van gras (het opvangen van het gemaaide gras in een opvangbak). Ook een verstelbare waaierhoogte, led-verlichting en een accustatus indicator zijn handige extra's. 

Zorg dat je kiest voor een grasmaaier die voldoet aan jouw specifieke verwachtingen met betrekking tot vermogen, gebruiksgemak, maaibreedte, maaisysteem, gewicht en extra functies.

hero illustration

Hoe testen we Accu Grasmaaiers?

Om de beste Accu Grasmaaier te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Accu Grasmaaier-test hebben we 179 Accu Grasmaaiers vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Accu Grasmaaier-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Accu Grasmaaier-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Accu Grasmaaier-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Accu Grasmaaier in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 179 Accu Grasmaaiers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Accu Grasmaaiers in een oogopslag

1. Beste draadloze maaier: Makita DLM330Z Accu Grasmaaier

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DLM330Z Accu Grasmaaier

 • list plusDraadloos, dus geen gedoe met snoeren en volledige bewegingsvrijheid tijdens het maaien.
 • list plusGemiddelde standtijd van 22 minuten bij gebruik van een 6,0 Ah accu, voldoende voor twee keer maaien van een gazon van 100 vierkante meter.
 • list plusOpvouwbare duwbeugel en compact ontwerp voor eenvoudig opbergen en ruimtebesparing.

Nadelen Makita DLM330Z Accu Grasmaaier

 • list plusBeperkte werktijd van de accu voor grote gazons en mogelijk tussentijds opladen vereist.
 • list plusOpvangbak met 30 liter kan wat aan de kleine kant zijn voor grotere gazons.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.66
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.85
Ik presenteer je de Makita DLM330Z Accu Grasmaaier, een sterke en efficiënte grasmaaier die werkt op accu. Met zijn 33 cm brede maaidek is deze grasmaaier perfect voor gazons tot 450 m2. En het beste van alles? Hij is draadloos! Geen gedoe meer met snoeren en volledige bewegingsvrijheid tijdens het maaien. Dat voelt als een verademing, geloof me.

Deze grasmaaier heeft ook nog eens een gemiddelde standtijd van 22 minuten met een 6,0 Ah accu. Dat is genoeg om je 100 vierkante meter gazon twee keer te maaien. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de accu halverwege leeg raakt.

De Makita DLM330Z is de eerste 18V accu-aangedreven grasmaaier van Makita voor kleine tot middelgrote gazons. Hij is super handig op te bergen dankzij de opvouwbare duwbeugel. En met de elektrische rem, accubeveiliging en acculading indicator hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid en het gebruiksgemak.

Met 8 maaihoogte standen die centraal verstelbaar zijn, kun je het gras op de gewenste hoogte maaien. Het maaihoogtebereik is 20 - 75 mm, dus je hebt volledige controle. En met de opvangbak van 30 liter kun je het gemaaide gras gemakkelijk verzamelen. Geen gedoe meer met het opruimen van het gras.

Gebruikers zijn dolenthousiast over de Makita DLM330Z Accu Grasmaaier. Ze noemen hem licht, wendbaar en gemakkelijk te bedienen. Het maaien zonder snoer wordt echt als een verademing ervaren. En ze zijn ook erg tevreden over de werktijd van de accu en de kwaliteit van het maairesultaat. Echt top!

Nu, laten we eerlijk zijn. De werktijd van de accu kan een beperking zijn, vooral als je een groot gazon hebt. Met een gemiddelde standtijd van 22 minuten kan het zijn dat je de accu tussendoor moet opladen. En de opvangbak van 30 liter is misschien aan de kleine kant voor grotere gazons.

Maar al met al is de Makita DLM330Z Accu Grasmaaier een geweldige keuze voor mensen met een klein tot middelgroot gazon die op zoek zijn naar een draadloze en gebruiksvriendelijke grasmaaier. Met zijn krachtige accu, verstelbare maaihoogte en handige opvangbak wordt het maaien van je gazon een fluitje van een cent. Dus waar wacht je nog op? Laat me je gazon eens goed onder handen nemen! ✂️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Bosch CityMower 18V-32

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch CityMower 18V-32

 • list plusSnoerloze vrijheid zonder in te boeten aan vermogen of efficiëntie
 • list plusLichtgewicht en wendbaar, waardoor het maaien comfortabel is
 • list plusMogelijkheid om maaihoogte in te stellen en graskam voor netjes maaien

Nadelen Bosch CityMower 18V-32

 • list plusGrasopvangbak kan als goedkoop en gammel worden ervaren
 • list plusDun materiaal van de opvangbak kan een potentieel nadeel zijn

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
9.98
Ik ben dol op de Bosch CityMower 18V-32! Als je een stadstuin hebt, is dit de ideale grasmaaier voor jou. Met een maaibreedte van 32 centimeter is hij perfect voor kleinere gazons. En het beste is dat hij slechts 10 kilogram weegt, wat betekent dat hij superlicht is en gemakkelijk te hanteren.

Wat deze maaier echt geweldig maakt, zijn de ErgoFlex grepen. Deze zorgen ervoor dat je comfortabel kunt werken en altijd de juiste houding kunt behouden. Geen pijnlijke rug meer na het maaien!

Een van de geweldige functies van de CityMower 18V-32 is dat je zelf de maaihoogte kunt instellen. Met 3 maaihoogte-instellingen kun je het gras zo kort of lang maaien als je wilt, variërend van 30 tot 60 millimeter. En dankzij de graskam kun je zelfs tot aan de rand van je gazon maaien. Je gazon zal er dus altijd netjes uitzien.

De CityMower 18V-32 wordt geleverd met een 18 volt accu, die deel uitmaakt van het Bosch POWER FOR ALL 18V accu platform. Dit betekent dat je dezelfde accu kunt gebruiken voor ander Bosch 18 volt (tuin)gereedschap. Hoe handig is dat? Geen gedoe meer met snoeren en je hoeft ook niet in te leveren op vermogen of efficiëntie.

Ik heb de reviews van andere gebruikers bekeken en over het algemeen zijn ze erg positief over de Bosch CityMower 18V-32. Ze vinden het geweldig dat deze grasmaaier snoerloos is en daardoor supergemakkelijk te gebruiken. Ook wordt de maaier als wendbaar en licht ervaren, waardoor het maaien echt een plezier wordt. En natuurlijk is de maaier ook nog eens duurzaam, veilig en gemakkelijk in gebruik.

Natuurlijk zijn er altijd een paar puntjes van kritiek. Sommige gebruikers vinden bijvoorbeeld dat de grasopvangbak goedkoop en gammel aanvoelt. Het dunne materiaal van de opvangbak wordt genoemd als een potentieel minpuntje. Maar gelukkig lijkt de opvangbak na een paar keer maaien wel goed op zijn plek te blijven zitten.

Al met al is de Bosch CityMower 18V-32 echt een aanrader voor stadstuinen. Hij is wendbaar, licht en supergemakkelijk in gebruik. En met de mogelijkheid om de maaihoogte in te stellen en een graskam te hebben, zorg je ervoor dat je gazon er altijd perfect uitziet. Ja, de grasopvangbak kan misschien beter, maar over het algemeen is deze maaier duurzaam en veilig. En de 18 volt accu geeft je voldoende vermogen en de vrijheid om hem ook voor ander Bosch gereedschap te gebruiken. Dus waar wacht je nog op? Maak je stadstuin klaar voor de zomer met de Bosch CityMower 18V-32! 💚

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30

 • list plusMilieuvriendelijk door accu-aangedreven werking
 • list plusPurePOWER koolborstelloze motor voor meer vermogen en langere levensduur
 • list plusHandige functies zoals maaihoogteverstelling en inklapbare duwboom

Nadelen Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30

 • list plusBeter prestaties met een zwaardere batterij dan degene die meegeleverd wordt
 • list plusAanbevolen voor gazons tot 150 m², mogelijk niet geschikt voor grotere tuinen
 • list plusOpvangbak met een inhoud van 25 L kan snel vol raken bij grote gazons

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.81
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
9.23
De Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li is echt een topper in de Power X-Change productlijn. Ik ben helemaal weg van deze grasmaaier omdat hij op een accu werkt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over stroomkabels en het is ook nog eens goed voor het milieu. Met een onbelast toerental van 3.500 t/min en een maaibreedte van 30 cm zorgt deze krachtpatser voor een snelle en efficiënte maaiervaring.

Wat deze grasmaaier echt speciaal maakt, is de PurePOWER koolborstelloze motor. Deze motor levert niet alleen meer vermogen, maar gaat ook nog eens langer mee. Als je de grasmaaier online registreert, krijg je zelfs 10 jaar garantie op de motor. En laten we de behuizing van sterk slagvast kunststof niet vergeten, waardoor deze grasmaaier echt duurzaam en robuust is.

De Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li heeft ook nog eens een handige 3-traps axiale maaihoogteverstelling, waarmee je de maaihoogte kunt aanpassen tussen 30-70 mm. En als je klaar bent met maaien, kun je de duwboom inklappen voor ruimtebesparende opslag. En maak je geen zorgen over het vervoer van de grasmaaier, want hij heeft een geïntegreerde draaghandgreep, zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen.

Deze grasmaaier is voorzien van grote wielen, zodat je gazon niet beschadigd raakt, en heeft een opvangbak met een inhoud van 25 L. Hij is ideaal voor gazons tot 150 m². En het beste van alles is dat je direct aan de slag kunt, want de grasmaaier wordt geleverd met een 3.0 Ah Power-X-Change accu en een snellader.

De accu van de grasmaaier heeft een capaciteit van 3000 mAh en laadt op in slechts 1 uur. Met het Einhell Power X-Change-accusysteem kun je deze accu gebruiken voor meer dan 300 verschillende producten. Dus je kunt al je Power X-Change apparaten combineren en gebruiken met slechts één type accu van 18 volt. En als je echt zwaar geschut nodig hebt, kun je zelfs twee accu's combineren en gebruik maken van 36 volt. Dit draadloze accu-systeem geeft je alle vrijheid die je nodig hebt en maakt het werken met verschillende apparaten super eenvoudig.

Ik heb de gebruikersreviews bekeken en over het algemeen zijn mensen erg tevreden. Ze waarderen de duurzaamheid, veiligheid en het gebruiksgemak van de grasmaaier. Sommige gebruikers merken op dat de grasmaaier beter werkt met een zwaardere accu dan degene die meegeleverd wordt. En anderen zijn blij dat ze eindelijk af zijn van die vervelende verlengkabel.

Al met al is de Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li een fantastische keuze voor het onderhouden van je tuin. Met zijn milieuvriendelijke werking, koolborstelloze motor en handige functies is deze grasmaaier een betrouwbare en efficiënte partner voor het maaien van gazons tot 150 m². 🌿

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. BLACKDECKER BLACK+DECKER CLM3825L2-QW Grasmaaier 36V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER CLM3825L2-QW Grasmaaier 36V

 • list plusDraadloos, biedt ultieme werkvrijheid zonder gedoe met snoeren.
 • list plusMaaidiameter van 38 cm en twee duurzame 36V 2.5Ah Lithium-ion batterijen, ideaal voor gazons tot 600m².
 • list plusOnderdeel van het BLACK+DECKER 36V Lithium-ion platform, waardoor de accu's uitwisselbaar zijn met andere apparaten van het platform.

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER CLM3825L2-QW Grasmaaier 36V

 • list plusMatige kwaliteit en te weinig kracht om goed door het gras te komen.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
9.41
Gebruiksgemak
8.41
De BLACK+DECKER CLM3825L2-QW Grasmaaier is mijn ultieme vrijheid op het gazon! Geen gedoe meer met snoeren, gewoon draadloos maaien. Met een maaidiameter van 38 cm en twee duurzame 36V 2.5Ah Lithium-ion batterijen is deze grasmaaier perfect voor gazons tot 600m². Ik kan eenvoudig de maaihoogte aanpassen tussen 30 en 80 mm, afhankelijk van de staat van mijn gazon. En met de handige opvangbak van 35L, die me laat weten wanneer hij vol zit, blijft mijn gazon er altijd netjes uitzien zonder grasresten.

Wat deze grasmaaier echt speciaal maakt, is dat hij deel uitmaakt van het BLACK+DECKER 36V Lithium-ion platform. Dat betekent dat de batterijen die ik krijg ook passen op andere apparaten van dit platform. Superhandig, duurzaam én gebruiksvriendelijk. Ik kan dezelfde batterijen gebruiken voor verschillende tuinklussen, waardoor ik geld bespaar en minder batterijen hoef aan te schaffen.

Wat ik echt geweldig vind aan de BLACK+DECKER CLM3825L2-QW Grasmaaier is het compacte formaat en de inklapbare handgrepen. Hij is zo gemakkelijk op te bergen! En met de geïntegreerde handgreep kan ik hem ook nog eens eenvoudig optillen en verplaatsen. De grote hendel maakt de bediening van de grasmaaier een fluitje van een cent.

Er zijn wel een paar gebruikers die opmerken dat de grasmaaier moeite heeft met het maaien van het gras, zelfs als het niet lang en droog is. Dit kan duiden op een matige kwaliteit en niet genoeg kracht van de grasmaaier. Maar er zijn ook gebruikers die erg tevreden zijn en de grasmaaier compact en effectief noemen. De batterij gaat lang mee en de grasmaaier maakt weinig lawaai.

Al met al is de BLACK+DECKER CLM3825L2-QW Grasmaaier een handige draadloze grasmaaier met een goede opvangbak en eenvoudige bediening. En het feit dat hij deel uitmaakt van het BLACK+DECKER 36V Lithium-ion platform maakt hem extra voordelig en gebruiksvriendelijk. Hoewel er enkele gebruikers zijn die klagen over de kwaliteit en kracht van de grasmaaier, zijn er ook gebruikers die zeer tevreden zijn met de prestaties. Dus waar wacht je nog op? Laten we dat gazon maaien! 🌿

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Powerplus Dual Power Accu Grasmaaier

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus Dual Power Accu Grasmaaier

 • list plusIk kan de maaihoogte instellen, zodat ik mijn gazon naar wens kan onderhouden.
 • list plusHet gemaaide gras wordt netjes opgevangen in een handige 50 liter opvangzak.
 • list plusDeze grasmaaier is milieuvriendelijk en werkt zonder snoer, waardoor ik geen schadelijke uitstoot heb en vrij kan bewegen.

Nadelen Powerplus Dual Power Accu Grasmaaier

 • list plusEr zijn geen gebruikersrecensies beschikbaar om de ervaringen van andere gebruikers te raadplegen.
 • list plusDe prestaties en duurzaamheid van deze grasmaaier zijn afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud van de batterij.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.14
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
8.15
De Powerplus Dual Power Accu Grasmaaier POWDPGLWS2 is dé grasmaaier die je zoekt! Met een werkbreedte van 420 mm en een 2x20V Dual Power batterij, maai je moeiteloos je gazon. En het beste van alles? Geen gedoe meer met snoeren!

Deze grasmaaier is perfect voor kleine en middelgrote tuinen tot 500 m². Je kunt zelfs de grasranden meenemen! Met 6 verschillende maaihoogtes tussen 25 mm en 75 mm, bepaal jij hoe kort of lang je het gras wilt hebben. En als je een grote tuin hebt, heeft Powerplus ook andere opties voor je, zoals grastrimmers, zelfrijdende maaiers en robotgrasmaaiers.

Wat deze grasmaaier echt geweldig maakt, is de instelbare maaihoogte. Zo kun je het gras precies op de gewenste lengte maaien. Het gemaaide gras wordt netjes opgevangen in de 50 L-opvangzak, die je laat weten wanneer hij geleegd moet worden. En dankzij de borstelloze motor is deze grasmaaier niet alleen krachtig en duurzaam, maar ook nog eens trillingvrij en onderhoudsvriendelijk. En laten we niet vergeten dat deze grasmaaier ook nog eens milieuvriendelijk is, zonder gedoe met kabels en CO2-uitstoot. Je kunt de batterij zelfs gebruiken op andere gereedschappen in het assortiment, dus je hebt geen aparte batterij nodig. Het lichtgewicht ontwerp en het handvat bovenaan maken deze grasmaaier compact en gemakkelijk te verplaatsen. En met de comfortabele soft grip handgreep en de soft start motor heb je optimale controle over de grasmaaier.

Voor een gezond gazon wordt aangeraden om regelmatig te maaien, met verschillende maairichtingen en -patronen om te voorkomen dat het gras plat gaat liggen. Hoe vaak je moet maaien hangt af van het weer, het type gras en hoeveel je het gebruikt. Over het algemeen wordt aanbevolen om in maart elke 2 weken te maaien, in april elke 10 dagen, in mei-augustus minstens 1 keer per week, in september-oktober elke 10 dagen, en van november tot maart alleen bij zacht weer af en toe te maaien.

De Powerplus Dual Power Accu Grasmaaier POWDPGLWS2 maakt het onderhoud van je gazon milieuvriendelijk en gemakkelijk. Met zijn krachtige motor, instelbare maaihoogte en handige functies is hij geschikt voor verschillende tuinen en maaiwensen. Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, zijn de technische specificaties en functies veelbelovend. Onthoud wel dat de prestaties en duurzaamheid van de grasmaaier afhankelijk kunnen zijn van de kwaliteit van de batterij en hoe goed je hem onderhoudt. Dus waar wacht je nog op? Maak je tuin klaar voor een prachtig gazon met de Powerplus Dual Power Accu Grasmaaier POWDPGLWS2! 💚

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

6. Gardena HandyMower 22

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.78
Functionaliteit
8.33
Gebruiksgemak
8.61
Bij deze Gardena 22/18V P4A Set krijg je een 18 volt accu en oplader meegeleverd, zodat je direct aan de slag gaat. Deze compacte grasmaaier is geschikt voor kleinere gazons. Hij heeft een mulchmes van 22 centimeter, waardoor versnipperd gras als meststof terug in het gazon wordt geblazen. Hierdoor hoef je niet na te harken. De handgreep is zwenkbaar, waardoor je ook op moeilijk bereikbare plekken komt. Dankzij de 3 maaihoogte-instellingen van 30 tot 50 millimeter heb je altijd de juiste hoogte voor jouw gazon. Door de led indicator heb je zicht op het laadniveau, zodat je niet snel met een lege batterij komt te zitten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Makita DLM382CM2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DLM382CM2

 • list plusMaaien zonder snoer zorgt voor meer bewegingsvrijheid en minder frustraties.
 • list plusLichtgewicht en makkelijk manoeuvreerbaar.
 • list plusAccu's groot genoeg om een gazon van ongeveer 300 vierkante meter op één acculading te maaien.
 • list plusMulching functie zorgt voor een gezonder gazon.
 • list plusOpvouwbare duwbeugel voor compacte opberging.
 • list plusLaag geluidsniveau voor een prettige maai-ervaring.
 • list plusSnel en efficiënt maaien.
 • list plusAccu's kunnen ook gebruikt worden op ander gereedschap binnen hetzelfde accu platform.

Nadelen Makita DLM382CM2

 • list plusDuurzaamheidsproblemen zoals afgebroken wiel en onvoldoende vullende opvangbak.
 • list plusDuwstang niet verstelbaar, wat resulteert in een grotere draaicirkel.
 • list plusBatterij-indicator is niet handig en controle van de accucapaciteit kan lastig zijn.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.96
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
7.68
De Makita DLM382CM2 accu grasmaaier is mijn absolute favoriet als het gaat om het maaien van middelgrote gazons. Met een maaibreedte van 38 cm is deze grasmaaier perfect voor gazons tot 560 vierkante meter. Het beste van alles is dat je geen verlengsnoer nodig hebt, dankzij de 2 18 volt accu's. Dat betekent meer bewegingsvrijheid tijdens het maaien! En wat nog beter is, deze accu's zijn ook compatibel met andere Makita LXT 18V gereedschappen. Dat is super handig als je al andere Makita gereedschappen hebt.

Wat deze grasmaaier echt onderscheidt, is het gemak waarmee je kunt maaien. Echt waar, ik geniet ervan om met deze grasmaaier te maaien, vooral als ik het vergelijk met bedrade elektrische maaiers. Geen gedoe met snoeren betekent meer vrijheid en minder frustraties tijdens het maaien. Bovendien is de machine licht van gewicht, waardoor het manoeuvreren een eitje is, vooral in vergelijking met zware benzinegrasmaaiers.

De accu's van de Makita DLM382CM2 zijn groot genoeg om een gazon van ongeveer 300 vierkante meter op één acculading te maaien. Dat is behoorlijk indrukwekkend, vooral als je bedenkt dat mijn perceel 800 vierkante meter is. Als je regelmatig maait en het weer droog is, kun je zelfs twee keer maaien op één lading. Geweldig toch?

Een ander voordeel van de Makita DLM382CM2 is de mulching functie. Deze functie versnippert het gras en blaast het terug in het gazon. Dit zorgt niet alleen voor een gezonder gazon, maar ook voor minder afval. En als je klaar bent met maaien, kun je de grasmaaier eenvoudig opbergen dankzij de opvouwbare duwbeugel. Lekker compact!

Nu moet ik eerlijk zijn en ook de nadelen van de Makita DLM382CM2 noemen. Een gebruiker heeft gemeld dat een van de voorwielen binnen drie weken volledig is afgebroken, zonder dat er iets tegenaan is gebotst. Dat roept natuurlijk twijfels op over de duurzaamheid van de grasmaaier. Daarnaast vult de opvangbak niet zo goed en moet deze vaker worden geleegd dan verwacht. Ook kan de duwbeugel niet in hoogte worden versteld, waardoor de draaicirkel iets groter is. En laten we de batterij-indicator niet vergeten. Deze licht alleen op wanneer de accu's bijna leeg zijn, wat niet zo handig is als je de resterende accucapaciteit wilt controleren. Je moet de accu's eruit halen om bij de controleknop te komen, en dat is een beetje gedoe.

Maar ondanks deze nadelen kan ik de Makita DLM382CM2 absoluut aanbevelen. Het snoerloze maaien met een lichte machine zorgt voor plezier tijdens het maaien. De accuduur is voldoende voor de meeste gazons en de mulching functie is geweldig voor een gezond gazon. En het geluidsniveau is laag, waardoor het maaien een prettige ervaring is. Ja, er zijn wat duurzaamheidsproblemen gemeld, maar dat lijkt niet wijdverspreid te zijn. Over het algemeen is de Makita DLM382CM2 een topgrasmaaier die snel en efficiënt maait, met weinig geluid en een goede accuduur. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Makita DLM432Z (zonder accu)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DLM432Z (zonder accu)

 • list plusKrachtige accu-aangedreven grasmaaier.
 • list plusMulching functie voor gezonde grasmat.
 • list plusGebruiksgemak en snoerloos maaien.

Nadelen Makita DLM432Z (zonder accu)

 • list plusDuurzaamheidsproblemen met voorwielen.
 • list plusOpvangbak vult niet goed.
 • list plusDuwstang niet in hoogte verstelbaar, grote draaicirkel.

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.04
Functionaliteit
7.41
Gebruiksgemak
7.71
De Makita DLM432Z is mijn favoriete accu-aangedreven grasmaaier voor middelgrote gazons. Met een maaibreedte van 43 centimeter en de mogelijkheid om de maaihoogte in te stellen tussen de 20 en 75 millimeter, is deze grasmaaier perfect voor gazons tot 575 vierkante meter. Met mijn dubbele accusysteem van 2 Makita LXT 18 volt accu's, heb ik altijd genoeg vermogen om mijn gazon efficiënt te maaien.

Wat de Makita DLM432Z echt onderscheidt, is de mulching functie. Ik kan het gemaaide gras versnipperen en terugblazen in mijn gazon, waardoor het dient als voedingsstof voor het gras. Dit zorgt ervoor dat mijn grasmat gezond en groen blijft. Houd er wel rekening mee dat de mulch plug niet wordt meegeleverd bij deze grasmaaier.

Een ander voordeel van mijn Makita DLM432Z is het gebruiksgemak. Dankzij het lichte gewicht is het super eenvoudig om te manoeuvreren en te maaien. Ik moet zeggen dat ik echt geniet van het snoerloos maaien, geen gedoe meer met snoeren die in de knoop raken of opgeborgen moeten worden.

Mijn accu's hebben genoeg capaciteit om een gazon van 300 vierkante meter op één lading te maaien. Als het droog weer is en ik regelmatig maai, kan ik zelfs twee keer maaien op één acculading. Dit bespaart me tijd en maakt mijn maaiklus efficiënter.

Er zijn echter enkele kritiekpunten die ik moet noemen. Een gebruiker meldt dat een van de voorwielen binnen 3 weken compleet afgebroken was zonder dat er sprake was van een botsing. Gelukkig heeft Coolblue dit probleem opgelost door een nieuwe machine te sturen.

Er zijn ook enkele praktische punten waar ik rekening mee moet houden. De opvangbak vult niet goed, dus ik moet deze vaker legen dan ik had verwacht. Daarnaast kan ik de duwstang niet in hoogte verstellen, wat resulteert in een grote draaicirkel. Ook wordt de batterij-indicator alleen geactiveerd wanneer de accu's bijna leeg zijn, dus het is lastig om de resterende accucapaciteit te controleren.

Over het algemeen ben ik erg tevreden met mijn Makita DLM432Z. Het snoerloos maaien met een lichte machine is echt een verademing. Ik kan snel en stil maaien, wat ik als zeer positief ervaar. De accuduur is voldoende voor mijn behoeften, dus ik kan moeiteloos mijn gazon maaien zonder me zorgen te maken over het opladen van de accu's.

Kortom, ik raad de Makita DLM432Z aan aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en gebruiksvriendelijke accu-aangedreven grasmaaier. Het biedt het gemak van snoerloos maaien, een goede accuduur en de mogelijkheid om het gemaaide gras te mulchen. Hoewel er enkele punten van kritiek zijn, zoals de duurzaamheid en de opvangbak die niet goed vult, vind ik dat de voordelen van deze grasmaaier hier ruimschoots tegen opwegen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

9. GARDENA PowerMax 32/36V P4A Grasmaaier

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GARDENA PowerMax 32/36V P4A Grasmaaier

 • list plusKrachtige en wendbare grasmaaier op accu
 • list plusCompatibel met alle accusystemen van de POWER FOR ALL ALLIANCE
 • list plusErgonomisch gevormde handgreep voor comfortabel gebruik

Nadelen GARDENA PowerMax 32/36V P4A Grasmaaier

 • list plusBeperkte accuduur, vooral bij grotere gazons

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.78
Functionaliteit
7.1
Gebruiksgemak
7.47
Ik ben de GARDENA PowerMax 32/36V P4A Grasmaaier, een krachtige en wendbare accu grasmaaier speciaal ontworpen voor kleinere gazons. Met mijn twee meegeleverde accu's en snellader heb je altijd genoeg stroom om je gazon te maaien. Wat mij nog beter maakt, is dat ik compatibel ben met alle accusystemen van de POWER FOR ALL ALLIANCE, waardoor je dezelfde accu's kunt gebruiken voor andere GARDENA tuingereedschappen.

Met mijn 32 centimeter werkbreedte en eenvoudig instelbare maaihoogte op tien verschillende niveaus, zorg ik voor uitstekende maairesultaten. Mijn speciaal geharde mes snijdt het gras nauwkeurig en gelijkmatig. Dankzij de gazonkammen aan de zijkanten van mijn behuizing blijven er geen lelijke plukjes gras staan, zelfs niet langs muren en stoepranden.

Een van mijn grote voordelen is mijn ergonomisch gevormde ErgoTec-handgreep met schakelaars aan beide zijden. Hierdoor kun je mij comfortabel duwen zonder dat je handen vermoeid raken. Bovendien heb ik een duidelijk zichtbare LED-indicator op mijn apparaat die het huidige laadniveau van mijn accu weergeeft, zodat je altijd weet wanneer het tijd is om op te laden.

Mijn CnC (Cut and Collect) -systeem zorgt ervoor dat ik het gras efficiënt maai en opvang. Dankzij mijn geleide luchtcirculatie en de ideale positie van de opvangbak past er bovengemiddeld veel maaisel in, waardoor je mij zelden hoeft te legen en kostbare tijd bespaart. Bovendien is mijn beugel opvouwbaar, waardoor ik eenvoudig te vervoeren en ruimtebesparend op te bergen ben.

Uit de gebruikersreviews blijkt dat mijn accuduur korter is dan verwacht. Sommige gebruikers merken op dat ze mij moeten opladen tijdens het maaien, zelfs bij een gazon van slechts 130-140 m2. Dat kan vervelend zijn als je net lekker bezig bent. Daarom raad ik aan om een extra accu aan te schaffen voor grotere gazons boven de 100 m2.

Desondanks zijn de meeste gebruikers tevreden met mij. Ze prijzen mijn gebruiksgemak, goede prijs-kwaliteitverhouding en het feit dat ik geen gedoe met verlengsnoeren met mij meebreng. Ik ben licht in gewicht, maar toch krachtig en duurzaam. Ik maak weinig lawaai en lever nette maairesultaten.

Kortom, ik ben de GARDENA PowerMax 32/36V P4A Grasmaaier en een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een gemotoriseerde grasmaaier op accu. Met mijn krachtige prestaties, gebruiksgemak en efficiënte maai- en opvangsysteem ben ik ideaal voor kleinere gazons. Het enige nadeel is mijn beperkte accuduur, vooral bij grotere gazons. Maar over het algemeen ben ik een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige grasmaaier die het gazon mooi en netjes houdt. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Makita DLM432CT2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DLM432CT2

 • list plusGeen last van een snoer, wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid tijdens het maaien.
 • list plusAccu's zijn groot genoeg om een gazon van ongeveer 300 vierkante meter op één acculading te maaien.
 • list plusLicht van gewicht, wat vooral merkbaar is in vergelijking met een benzinemaaier.

Nadelen Makita DLM432CT2

 • list plusDuurzaamheid van de maaier kan twijfelachtig zijn, aangezien sommige gebruikers problemen hebben ervaren met afbrekende wielen.
 • list plusOpvangbak vult niet goed, waardoor deze vaker geleegd moet worden dan verwacht.
 • list plusDuwstang is niet in hoogte verstelbaar, wat zorgt voor een wat grotere draaicirkel.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.18
Functionaliteit
7.62
Gebruiksgemak
6.65
Ik ben dol op de Makita DLM432CT2! Deze krachtige accu grasmaaier is perfect voor middelgrote gazons tot wel 575 vierkante meter. Wat ik echt geweldig vind, is het dubbele accusysteem. Het combineert het gemak van 18 volt accu's met de kracht van een 36 volt accu. Met de meegeleverde 18 volt accu's en duolader kan ik na slechts 110 minuten weer aan de slag met een volle accu.

En laten we het mulchen niet vergeten! Deze maaier heeft een handige mulchfunctie waardoor het gemaaide gras versnipperd terug in het gazon wordt geblazen als voedingsstof. Zo blijft mijn gazon gezond en groen. En als ik klaar ben, kan ik de duwboom inklappen en de maaier compact opbergen. Super handig!

Een van de beste dingen aan de Makita DLM432CT2 is dat ik geen last heb van een snoer. Dat betekent meer bewegingsvrijheid tijdens het maaien. En maak je geen zorgen over de accuduur, want deze is groot genoeg om een gazon van ongeveer 300 vierkante meter op één lading te maaien. En het beste van alles is dat deze machine licht van gewicht is. In vergelijking met een benzinemaaier voel ik echt het verschil. En de oplader is stil en laadt de accu's snel op.

Nu moet ik eerlijk zijn en wat nadelen noemen die door gebruikers zijn genoemd. Sommige mensen twijfelen aan de duurzaamheid van de maaier, omdat een van de voorwielen binnen 3 weken afbrak zonder dat er sprake was van een botsing. Daarnaast vult de opvangbak niet goed, dus moet je deze vaker legen dan je zou verwachten. En de duwstang is niet in hoogte verstelbaar, waardoor de draaicirkel iets groter is. De batterij-indicator op de machine geeft alleen aan wanneer de accu's bijna leeg zijn, niet wanneer ze vol zijn.

Maar ondanks deze kleine nadelen, wordt de Makita DLM432CT2 over het algemeen als een aanrader beschouwd. Het snoerloze maaien met deze lichte machine is echt een verademing. Ik ben blij met het maairesultaat en de accuduur, die lang genoeg is voor meer dan 600 vierkante meter op één lading. En de snellader die wordt meegeleverd is ook geweldig!

Kortom, de Makita DLM432CT2 is een sterke en gebruiksvriendelijke accu grasmaaier met een goede accuduur en mulchfunctie. Ondanks enkele kleine nadelen, wegen de voordelen zwaarder. Ik raad deze grasmaaier zeker aan aan iedereen die op zoek is naar een snoerloze en lichte maaier. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Accu Grasmaaiers. Er zijn namelijk 179 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!