Bestenu

Wat is de beste accu grasmaaier van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 02 juni, 2023

Het kopen van een goede accu grasmaaier is een moeilijke opgave. Wat is de beste accu grasmaaier van 2023? Na het onderzoeken van 157 accu grasmaaiers kwam de FUXTEC grasmaaier accu 40V (2x als beste getest uit onze accu grasmaaier-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de accu grasmaaiers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 accu grasmaaiers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame accu grasmaaier-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste accu grasmaaiers

1Score: 9.8
FUXTEC grasmaaier accu 40V (2x
FUXTEC grasmaaier accu 40V (2x
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30
Beste Accu Grasmaaier voor kleine tuinen
Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW
BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Makita DLM382Z 36V (2x 18V)
Makita DLM382Z 36V (2x 18V)
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Makita DLM330RT LXT 18 V
Makita DLM330RT LXT 18 V
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
GARDENA Grasmaaier HandyMower
GARDENA Grasmaaier HandyMower
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
BLACK+DECKER BCMW3318N-XJ Grasmaaier 18V 33cm
BLACK+DECKER BCMW3318N-XJ Grasmaaier 18V 33cm
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Bosch CityMower 18V-32
Bosch CityMower 18V-32
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Bosch Citymower 18-300
Bosch Citymower 18-300
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Makita DUM111ZX LXT 18 V
Makita DUM111ZX LXT 18 V
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Accu Grasmaaier Koopgids

Ben je op zoek naar een makkelijke en efficiënte manier om je gazon onder controle te houden? Dan is een accu grasmaaier precies wat je nodig hebt! Geen gedoe meer met snoeren of benzine, deze grasmaaier werkt op een oplaadbare accu. Je kunt gewoon aan de slag gaan en het gras maaien zonder je zorgen te maken over het stroomvoorziening.

Waarom accu grasmaaier?

Waarom kiezen voor een accu grasmaaier? Nou, eigenlijk is het heel simpel. Ten eerste: je hebt geen gedoe meer met snoeren die altijd in de weg zitten. Met een accu grasmaaier kun je gewoon aan de slag zonder je zorgen te maken over stroomvoorziening. 

Daarnaast is het perfect voor kleinere gazons of moeilijk bereikbare plekken in je tuin, omdat het snoerloos is en je de vrijheid hebt om overal te maaien. 

Bovendien zijn accu grasmaaiers vaak een stuk stiller dan benzine grasmaaiers, dus je hoeft je geen zorgen te maken over lawaaioverlast. En laten we niet vergeten dat het milieuvriendelijker is omdat er geen uitlaatgassen vrijkomen

Kortom, een accu grasmaaier is een geweldige keuze voor gemak, flexibiliteit en duurzaamheid.

Wat is beter: grasmaaier op benzine of accu?

Nou, dat hangt eigenlijk af van je eigen situatie en voorkeur. Beide hebben hun eigen voordelen en nadelen. 

Grasmaaiers op benzine zijn vaak krachtiger en kunnen grotere gazons aan. Maar ze zijn ook luidruchtiger en geven uitlaatgassen af. 

Accu grasmaaiers zijn veel stiller en geven geen uitlaatgassen af, maar hebben vaak minder vermogen en een kortere accuduur. Als je een kleiner gazon hebt of de voorkeur geeft aan een stiller en milieuvriendelijker apparaat, dan is een accu grasmaaier waarschijnlijk een beter keuze. 

Maar, als je een groot gazon hebt, is een benzine grasmaaier wellicht de beste keuze. Al met al is het belangrijk om te overwegen wat het beste werkt voor jouw situatie.

Hoeveel watt moet een grasmaaier hebben?

Het vermogen van een grasmaaier wordt vaak uitgedrukt in watt. Hoeveel watt een grasmaaier moet hebben, hangt af van de grootte van je gazon en hoe dicht het gras is. 

Als je een gemiddeld gazon hebt, dan is een vermogentussen 20 en 40 watt voldoende. Maar als je een groter gazon hebt of dicht gras, dan heb je wellicht meer vermogen nodig, zoals 40 tot 60 watt. 

Het is wel belangrijk om te weten dat het vermogen niet het enige is waar je op moet letten bij de aankoop van een grasmaaier, er zijn ook andere factoren zoals het maaisysteem, maaibreedte en maaierhoogte van belang. 

Denk ook aan de grootte van het gazon, de groei van het gras, en de frequentie van maaien, dit alles moet je meenemen in overweging bij de aankoop van een grasmaaier.

Hoe lang duurt opladen accu grasmaaier?

Hoe lang het duurt om een accu grasmaaier op te laden, hangt af van het type accu en de capaciteit ervan. Sommige accu's kunnen in een paar uur worden opgeladen, terwijl anderen meer uren nodig hebben. 

Het is ook afhankelijk van de lader die je gebruikt, sommige laadt sneller dan andere. In het algemeen, kun je een oplaadtijd verwachten tussen de 1 en 8 uur.

Dus, als je je gazon snel onder controle wilt houden, is het misschien een goed idee om een extra accu aan te schaffen of een snellader te kopen zodat je de grasmaaier snel opnieuw kunt opladen.

Wat is het voordeel van een lithium accu?

Een lithium accu biedt meerdere voordelen voor een accu grasmaaier. 

Ten eerste hebben lithium accu's een hogere energiedichtheid, wat betekent dat ze meer energie kunnen opslaan in vergelijking met andere soorten accu's, zoals loodzuur of nickel-cadmium accu's. Dit betekent dat een lithium accu grasmaaier een langere werktijd kan hebben met één enkele lading. 

Ten tweede, lithium accu's zijn lichter dan andere soorten accu's, wat betekent dat de grasmaaier gemakkelijker te dragen is. 

Tot slot hebben lithium accu's geen geheugeneffect, dit betekent dat je de accu niet hoeft te ontladen vooraleer je hem opnieuw oplaadt. Al met al hebben lithium accu's een langere levensduur in vergelijking met andere soorten accu's. Dit betekent dat de accu grasmaaier langer meegaat.

Waar op letten bij aankoop grasmaaier?

Wanneer je op zoek gaat naar een accu grasmaaier, is het belangrijk om de volgende dingen in overweging te nemen:

 • Het vermogen dat je nodig hebt voor jouw specifieke situatie: Dit betekent dat je moet bepalen hoeveel kracht de grasmaaier nodig heeft om jouw gazon efficiënt te maaien, afhankelijk van de grootte en dichtheid van het gras.
 • Accuduur en oplaadtijd: Dit betekent dat je moet weten hoe lang de accu meegaat voordat hij opnieuw moet worden opgeladen en hoe lang het duurt om hem op te laden, zodat je weet hoeveel tijd je hebt om te maaien voordat je de grasmaaier opnieuw moet opladen.
 • Maaibreedte: Dit betekent dat je moet weten hoe breed het gazonmaaibereik van de grasmaaier is, zodat je weet hoeveel gras je in één keer kunt maaien.
 • Maaisysteem en maaierhoogte: Dit betekent dat je moet weten hoe het maaisysteem werkt en hoe de maaierhoogte kan worden ingesteld, zodat je kunt zorgen dat de grasmaaier aan jouw verwachtingen voldoet.
 • Gewicht: Dit betekent dat je moet weten hoeveel de grasmaaier weegt, zodat je weet of de grasmaaier gemakkelijk te dragen is.
 • Extra functies: Dit betekent dat je moet weten of de grasmaaier extra functies heeft zoals zij uitwerpen (het wegwerpen van het gemaaide gras aan de zijkant) of opvangen van gras (het opvangen van het gemaaide gras in een opvangbak). Ook een verstelbare waaierhoogte, led-verlichting en een accustatus indicator zijn handige extra's. 

Zorg dat je kiest voor een grasmaaier die voldoet aan jouw specifieke verwachtingen met betrekking tot vermogen, gebruiksgemak, maaibreedte, maaisysteem, gewicht en extra functies.

hero illustration

Hoe testen we accu grasmaaiers?

Om de beste accu grasmaaier te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze accu grasmaaier-test hebben we 157 accu grasmaaiers vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze accu grasmaaier-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze accu grasmaaier-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne accu grasmaaier-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte accu grasmaaier in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 157 accu grasmaaiers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste accu grasmaaiers in een handige lijst

1. FUXTEC grasmaaier accu 40V (2x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een snoerloze grasmaaier die gemakkelijk te hanteren is en weinig lawaai maakt? Dan is de FUXTEC grasmaaier accu 40V (2x) misschien wel de juiste keuze voor jou! Het gewicht van slechts 14 kg (inclusief 2x 2 Ah accu) en de verstelbare maaihoogte van 25 mm-65 mm maken deze grasmaaier superlicht en supersterk. Ook is deze maaier erg stil, wat fijn is als je in een drukke buurt woont.

Wat deze grasmaaier echt bijzonder maakt, is dat je de "one battery for all" methode kunt gebruiken. Dit betekent dat je dezelfde accu kunt gebruiken voor verschillende apparaten van FUXTEC, waardoor je kosten bespaart en het nog eenvoudiger wordt om aan de slag te gaan met de snoerloze tuintechnologie van FUXTEC.

Met een capaciteit van 2000 mAh per accu en een laadtijd van slechts 60 minuten (met meegeleverde oplader), ben je altijd klaar om te starten met een druk op de knop. Bovendien is de dubbele oplader erg handig als je twee accu's tegelijkertijd wilt opladen.

Deze grasmaaier is ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen met een maaibreedte van 330.0 mm. De FUXTEC grasmaaier accu 40V (2x) is gemakkelijk te bedienen en heeft een veiligheidsschakelaar om ongecontroleerd starten te voorkomen.

Hoewel deze grasmaaier veel voordelen heeft, zijn er ook een paar nadelen. Zo is de maaibreedte van 330.0 mm misschien niet breed genoeg voor grote tuinen. Ook is het gewicht van 14 kg inclusief 2x 2 Ah accu misschien wat aan de zware kant voor sommige gebruikers.

Al met al is de FUXTEC grasmaaier accu 40V (2x) een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een snoerloze grasmaaier die gemakkelijk te hanteren is en weinig lawaai maakt. De "one battery for all" methode is erg handig en de laadtijd van slechts 60 minuten per accu is behoorlijk snel. Hoewel er enkele nadelen zijn, wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 juni in huis

Bekijk prijs

2. Beste Accu Grasmaaier voor kleine tuinen: Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30

 • list plusDe Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 is veilig en duurzaam.
 • list plusDoordat hij klein en lichtgewicht is, is het gemakkelijk om hem te verplaatsen.
 • list plusDe grasmaaier is eenvoudig in gebruik.

Nadelen Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30

 • list plusDe kwaliteit van de grasmaaier is matig.
 • list plusEen nadeel is dat hij geen extra functies heeft.
 • list plusEen ander nadeel is dat hij niet geschikt is voor het maaien van lange grasvelden.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke manier om je gazon netjes te houden? Dan is de Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li (1x3,0Ah) - Power X-Change echt iets voor jou! Het gebruik van een accu zorgt ervoor dat deze grasmaaier bijzonder stil is en geen schadelijke uitlaatgassen produceert. Bovendien is deze grasmaaier voorzien van een koolborstelloze motor, wat zorgt voor meer vermogen en een langere levensduur. De machine heeft een maaibreedte van 30 cm en is geschikt voor gazons tot 150 vierkante meter.

Wat deze grasmaaier echt onderscheidt van andere modellen, is de centrale maaihoogteverstelling die verstelbaar is in 3 standen (30 - 70 mm). Zo kun je gemakkelijk de hoogte aanpassen aan de omstandigheden in je tuin. Daarnaast is de opvangbak van deze grasmaaier relatief groot met een inhoud van 25 L, wat betekent dat je minder vaak hoeft te stoppen om te legen. Ook handig: de accu heeft drie handige LED’s, die je een indicatie van de vulstand van de accu geven.

Een nadeel van deze grasmaaier is dat de accuduur niet erg lang is, vooral als je het apparaat op vol vermogen gebruikt. Maar als je een kleine tuin hebt en niet te lang achter elkaar hoeft te maaien, is dit geen probleem. Al met al is de Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een stille, milieuvriendelijke en gebruiksvriendelijke grasmaaier!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW

 • list plusDeze accu grasmaaier is lichtgewicht en daardoor gemakkelijk te manoeuvreren in kleine tuinen.
 • list plusDe accu is inwisselbaar met andere BLACK+DECKER apparaten, wat handig is voor mensen die al andere producten van dit merk hebben.
 • list plusDe mulchfunctie zorgt ervoor dat het gras op een natuurlijke manier wordt bemest, wat goed is voor de gezondheid van het gazon.

Nadelen BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW

 • list plusDe maaibreedte is smal, waardoor het langer duurt om een groot gazon te maaien.
 • list plusDe accu gaat niet lang mee, dus het kan nodig zijn om een extra accu aan te schaffen voor grotere tuinen.
 • list plusDeze grasmaaier is niet geschikt voor nat gras, wat een beperking kan zijn in regenachtige klimaten.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.1

De BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW is geschikt voor niet al te grote gazons tot 325 vierkante meter. De grasmaaier werkt op 2 BLACK+DECKER Powerconnect 18 volt accu's, zodat je de kracht hebt van 36 volt. Daarnaast gebruik je de 2 BLACK+DECKER 18 volt Powerconnect accu's afzonderlijk ook voor ander BLACK+DECKER 18V gereedschap met hetzelfde accu platform als je klaar bent met maaien. Hoe kort je het gras wil hebben, bepaal je zelf aan de hand van de 5 hoogte-instellingen, van 25 tot 65 millimeter. De maaibreedte is 33 centimeter. Het gemaaide gras wordt vervolgens opgevangen in een 35 liter bak. De handgrepen van de BCMW3318L2-QW zijn heel gemakkelijk in te klappen, waardoor je de grasmaaier goed kwijt kunt in de schuur of garage.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Makita DLM382Z 36V (2x 18V)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DLM382Z 36V (2x 18V)

 • list plusDeze accumaaier heeft een krachtige motor die zorgt voor een efficiënte maaibeurt.
 • list plusDeze accumaaier is lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor het ideaal is voor kleine tot middelgrote gazons.
 • list plusDeze accumaaier heeft een lange levensduur vanwege de duurzame materialen en de mogelijkheid om de accu's te vervangen.

Nadelen Makita DLM382Z 36V (2x 18V)

 • list plusDeze accumaaier is niet geschikt voor grote gazons vanwege de beperkte looptijd van de accu's.
 • list plusDeze accumaaier is duurder dan sommige andere accumaaiermodellen op de markt.
 • list plusDeze accumaaier heeft geen mulching-functie, wat betekent dat het gras niet wordt versnipperd en teruggevoerd naar het gazon als voedingsstof.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een sterke en duurzame grasmaaier voor je middelgrote gazon? Dan is de Makita DLM382Z 36V (2x 18V) de perfecte keuze voor jou! De maaier heeft een indrukwekkende maaibreedte van 38 cm en kan gazons tot 560 m2 aan. Het dubbele accu systeem geeft je het gemak van 18V en de kracht van 36V, wat zorgt voor een lange levensduur van de maaier en minder onderhoudskosten.

De maaier heeft 13 hoogte-instellingen, waardoor je het perfect kunt afstemmen op je gazon. Het opvouwbare handvat zorgt ervoor dat je de maaier gemakkelijk kunt opbergen en weinig ruimte in beslag neemt. De veiligheidsschakelaar en elektrische rem zorgen voor extra veiligheid tijdens het maaien.

De maaier weegt 16,8 kg en heeft een geluidsniveau van 75 dB, wat betekent dat je zonder oordopjes kunt maaien. De accu-indicator laat je weten wanneer het tijd is om de accu op te laden.

Een nadeel van deze maaier is dat hij zonder accu's en lader wordt geleverd. Dit betekent dat je deze apart moet aanschaffen. Maar als je al in het bezit bent van Makita 18V accu's, kun je deze gebruiken voor deze maaier.

Over het algemeen is de Makita DLM382Z 36V (2x 18V) een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en duurzame grasmaaier voor middelgrote gazons. De maaier is gemakkelijk in gebruik en zorgt voor een perfect gemaaid gazon.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 mei in huis

Bekijk prijs

5. Makita DLM330RT LXT 18 V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1

De Makita DLM330RT LXT 18 V accu grasmaaier is een geweldige keuze voor mensen met kleine tot middelgrote gazons. Met een maaibreedte van 3300 mm en een accu/batterij capaciteit van 5000 mAh kan deze grasmaaier de klus snel en efficiënt klaren. Wat deze grasmaaier echt onderscheidt van zijn concurrenten is het gebruik van accu-technologie, waardoor je het brandstof- en olieverbruik tot nul kunt reduceren. Het ontbreken van deze componenten zorgt voor lage verbruikskosten en minder onderhoud. Je hoeft je geen zorgen te maken over het geluidsniveau, want met slechts 89 dB is deze grasmaaier aangenaam stil.

De duwbeugel van deze grasmaaier is gereedschapsloos te verstellen, waardoor het makkelijk te verplaatsen en opbergen is. De standaard meegeleverde Mulchplug zorgt ervoor dat het gazon goed verzorgd blijft en voedingsstoffen terugkomen in de bodem. Het gewicht van 11 kg maakt deze grasmaaier licht en makkelijk te manoeuvreren.

De Makita DLM330RT LXT 18 V accu grasmaaier is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en efficiënte manier om hun gazon te onderhouden. De accu-technologie zorgt ervoor dat je geen brandstof of olie hoeft te gebruiken, waardoor je de verbruikskosten tot een minimum kunt beperken. Deze grasmaaier is ook perfect voor mensen die op zoek zijn naar een stille grasmaaier die hun buren niet zal storen.

Als we een nadeel moeten noemen, dan is het dat deze grasmaaier niet geschikt is voor grote gazons. Voor grote gazons raden we een grasmaaier met meer vermogen aan. Al met al is de Makita DLM330RT LXT 18 V accu grasmaaier een uitstekende keuze voor mensen met kleine tot middelgrote gazons die op zoek zijn naar een efficiënte, milieuvriendelijke en stille manier om hun gazon te onderhouden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. GARDENA Grasmaaier HandyMower

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GARDENA Grasmaaier HandyMower

 • list plusDeze accu grasmaaier is lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor het perfect is voor kleine gazons.
 • list plusEen voordeel van deze accu grasmaaier is dat het een krachtige motor heeft die zorgt voor een netjes gemaaid gazon.
 • list plusEen voordeel van deze accu grasmaaier is dat het milieuvriendelijk is en geen uitlaatgassen produceert.

Nadelen GARDENA Grasmaaier HandyMower

 • list plusDeze accu grasmaaier heeft een beperkte maaibreedte, waardoor het minder geschikt is voor grote gazons.
 • list plusEen nadeel van deze accu grasmaaier is dat het een beperkte accuduur heeft, waardoor het niet geschikt is voor het maaien van grote gazons.
 • list plusEen nadeel van deze accu grasmaaier is dat het geen mulching functie heeft, waardoor het gras niet wordt versnipperd en als meststof kan dienen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8

Wil je je kleine tuin mooi houden zonder gedoe? Dan is de GARDENA Grasmaaier HandyMower de ideale keuze. Met een maximale looptijd van 25 minuten kun je ongeveer 50 vierkante meter maaien, waardoor het perfect is voor kleine gazons. Het lichte gewicht en het compacte ontwerp maken het maaien van het gazon net zo gemakkelijk als het stofzuigen van je woonkamer. De accugrasmaaier heeft een mulchmes van 22 centimeter, waardoor het gemaaid gras fijn versnippert en weer op de grond valt als natuurlijke meststof. Dit bespaart je tijd en ruimte, en is ook nog eens goed voor het milieu.

Met de drietraps maaihoogte-instelling kun je je aanpassen aan de gewenste hoogte voor je gras, en dankzij de optie voor bediening met één of twee handen, geeft het je grote flexibiliteit bij het verzorgen van je gazon. De zwenkbare handgreep maakt het maaien nog handiger en de maaier is ongelooflijk wendbaar, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen onder objecten en door nauwe doorgangen.

De GARDENA Grasmaaier HandyMower wordt geleverd zonder accu en oplader, maar is compatibel met alle 18V-accu's van de POWER FOR ALL ALLIANCE. Dit bespaart je geld en maakt je flexibel. En als je klaar bent, draait de handgreep weer rechtop voor eenvoudig en compact opbergen. Met 3 jaar garantie kun je gerust zijn dat je een kwaliteitsproduct hebt gekocht.

Wat deze Cordless Mower echt onderscheidt van andere producten is het lichte gewicht en compacte ontwerp, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is voor mensen van alle leeftijden en lichamelijke condities. Bovendien bespaart het mulchen van het gras je tijd en is het goed voor het milieu.

Mijn persoonlijke mening is dat de GARDENA Grasmaaier HandyMower een uitstekende keuze is voor mensen met kleine gazons. Het is gemakkelijk te gebruiken, lichtgewicht en compact. Het mulchsysteem is een geweldige functie die je tijd en ruimte bespaart. Het enige nadeel is de looptijd van 25 minuten, die misschien niet genoeg is voor grotere gazons.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. BLACK+DECKER BCMW3318N-XJ Grasmaaier 18V 33cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.3

Let op! Dit artikel wordt geleverd als losse body (dus zonder accu en oplader). Mocht je nog niet beschikken over de accu en bijhorende oplader, dan dien je deze er dus nog los bij te kopen. Dit artikel is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Met de BLACK+DECKER BCMW3318N-XJ Grasmaaier geniet je van ultieme werkvrijheid zonder gedoe met snoeren. Door de maaidiameter van 33 cm en de 2 duurzame 18V 2.5Ah Lithium-ion accu’s is deze ideaal voor kleine gazons tot 300m². Deze grasmaaier heeft 5 hoogte instellingen van 25 tot 65 mm. Via de eenvoudige instelling per as kan je de hoogte heel eenvoudig aan naargelang jouw gazonconditie aanpassen. Dankzij het gebogen maaimes geniet je van verbeterde maaiprestaties en vang je meer gras op in de stevige 35L opvangbak. Zo kan je langer grasmaaien en vermijd je grasresten op jouw gazon. De geïntegreerde en inklapbare handgrepen maken optillen nog makkelijker en zorgen voor een compacte opberging in de garage of het tuinhuis. Waarvoor is deze grasmaaier geschikt? Door zijn 33 cm maaibreedte en 18V accu technologie is deze grasmaaier geschikt voor kleinere tuinen tot 300 m². Deze grasmaaier wordt geleverd zonder accu en lader maar maakt deel uit van het BLACK+DECKER 18V POWERCONNECT accusysteem waardoor de accu compatibel is met alle andere 18V BLACK+DECKER gereedschappen. Voordelen: Snoerloze vrijheid: deel van het BLACK+DECKER 18V POWERCONNECT™ accusysteem Duurzame Lithium-ion accutechnologie: geen zelfontlading en altijd klaar voor gebruik Gebogen snoeimes zorgt voor meer grasopvang en verbeterde maaiprestaties 5 hoogte-instellingen van 25mm tot 65mm voor eenvoudige instelling per as Licht en compact, dus eenvoudig op te bergen en te transporteren 35L opvangbak neemt meer gras op waardoor je langer kan doorwerken Technische specificaties: Opgenomen vermogen: 2x 18V Accu type: Lithium-ion Accucapaciteit: 2.5Ah Maaihoogtes: 25 - 65 Inhoud grasopvangbak: 35L Verpakkingsinhoud: BCMW3318L2-XJ grasmaaier Opvangbak Handleiding OPGELET: deze grasmaaier wordt geleverd ZONDER accu’s en lader! Veiligheid: Ruim altijd eerst je gazon op voor je begint te maaien, zo zorg je ervoor dat voorwerpen de messen niet beschadigen tijdens het grasmaaien. Voorkom letsels aan de voeten en draag altijd gesloten schoenen. Zet de grasmaaier volledig uit, verwijder het snoer uit het stopcontact of de accu’s vooraleer je deze optilt voor onderhoud of om schoon te maken, zo ben je zeker dat deze niet onbedoeld ingeschakeld wordt. Onderhoud Maak na gebruik steeds de grasmaaier schoon met een tuinslang en/of borstel, zo hou je jouw grasmachine in topconditie en verleng je de levensduur. Om een groener gazon te krijgen, is het aangeraden om zo vaak mogelijk je gazon te maaien. Zo wordt je gazon gestimuleerd om nieuwe grassprietjes aan te maken, waardoor het gras voller groeit en onkruid bestreden wordt. Hoe vaak maaien? Bij normale weeromstandigheden kan je de volgende richtlijnen gebruiken: Januari t/m februari: maaien is niet nodig Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Bosch CityMower 18V-32

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch CityMower 18V-32

 • list plusDe accu van deze grasmaaier is op meerdere Bosch apparaten te gebruiken, wat zorgt voor meer flexibiliteit in het gebruik van verschillende tuingereedschappen.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze grasmaaier is goed, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, maar effectieve grasmaaier.
 • list plusHet handzame model van deze grasmaaier maakt het gemakkelijk om in kleine ruimtes te manoeuvreren en om op te bergen.

Nadelen Bosch CityMower 18V-32

 • list plusDe opvangbak van deze grasmaaier voelt wat slap aan, wat kan leiden tot slijtage op de lange termijn.
 • list plusDeze grasmaaier heeft geen brede maaibreedte, wat betekent dat het meer tijd kan kosten om een groot gazon te maaien.
 • list plusDeze grasmaaier heeft geen extra functies, zoals een mulching-optie, wat het minder veelzijdig maakt dan sommige andere grasmaaiers op de markt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
7.8

Op zoek naar een handige en lichte grasmaaier voor jouw stadstuin? Dan is de Bosch CityMower 18V-32 een goede keuze. Met een maaibreedte van 32 centimeter en drie maaihoogte-instellingen (30-60mm), kan je gemakkelijk je gazon naar eigen wens maaien. En dankzij de graskam kan je ook langs kanten en muren maaien voor een strak resultaat.

De ergonomische ErgoFlex grepen zorgen ervoor dat je comfortabel en in de juiste houding kan werken. Bovendien is de grasmaaier snoerloos en uitgerust met een krachtige 18V-accu en geavanceerd accumanagementsysteem voor langere looptijden en meer vrijheid. En met een gewicht van slechts 10 kilogram kan je hem gemakkelijk verplaatsen en opbergen.

Het geluidsniveau van 89 dB is redelijk hoog, maar niet storend en past bij dit type grasmaaier. Het is een duurzaam product met een goede prijs-kwaliteitverhouding en is geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen.

Kortom, de Bosch CityMower 18V-32 is een handige en efficiënte grasmaaier voor de stadstuin. De graskam en ErgoFlex grepen zijn handige extra's. De accu zorgt voor snoerloze vrijheid en de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Het geluidsniveau is wel iets hoger dan gemiddeld, maar niet storend. Het is een aanrader voor wie op zoek is naar een lichte en krachtige grasmaaier voor een kleine tot middelgrote tuin.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Bosch Citymower 18-300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Citymower 18-300

 • list plusDe lange accuduur zorgt ervoor dat je langdurig kunt maaien zonder onderbrekingen.
 • list plusHet handvat aan de zijkant zorgt voor een goede grip en gemakkelijk manoeuvreren.
 • list plusDe maaier is snoerloos, waardoor je geen last hebt van een kabel die in de weg zit.

Nadelen Bosch Citymower 18-300

 • list plusDe opvangbak is niet erg stevig, waardoor deze mogelijk sneller kapot kan gaan bij intensief gebruik.
 • list plusHet ontbreken van een accu-indicatie kan vervelend zijn, omdat je niet precies weet wanneer de accu bijna leeg is.
 • list plusHet ontbreken van een kantenmaaier kan vervelend zijn, omdat je de randen van het gazon apart moet maaien met een andere tool.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.4

De Bosch CityMower 18-300 is een geweldige accumaaier die ideaal is voor het onderhoud van middelgrote tuinen tot 350 m². Met zijn krachtige 18V-accu en geavanceerd accumanagementsysteem, kan je genieten van snoerloze vrijheid zonder zorgen te maken over het verlies van vermogen of efficiëntie. De ErgoFlex grepen zorgen ervoor dat je gemakkelijk kan hanteren en dat je een comfortabele en gezonde houding hebt tijdens het maaien. De graskam zorgt voor netjes trimmen langs muren en kanten voor snelle en gemakkelijke resultaten. Bovendien is de maaihoogte instelbaar in 3 standen van 30 tot 60 mm, zodat je altijd de hoogte van je gras kan kiezen.

Wat deze accumaaier echt onderscheidt van andere grasmaaiers is het feit dat het onderdeel is van een accu platform. Dit betekent dat de accu's uitwisselbaar zijn op alle apparaten van het desbetreffende platform. Dit is voordelig, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Je hoeft niet langer een hele reeks verschillende accu's en opladers te hebben voor elk afzonderlijk tuingereedschap.

De Bosch CityMower 18-300 is ook licht, compact en gemakkelijk op te bergen wanneer je hem niet gebruikt. De opvangbak van 30 liter vangt al het gemaaide gras op, dus hoef je achteraf niet te harken. Je kan ook elke keer in een andere richting en met een ander patroon maaien, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd.

Over het algemeen, is de Bosch CityMower 18-300 een uitstekende accumaaier voor stadstuinen. Het is gemakkelijk te hanteren, heeft een krachtige accu, en is onderdeel van een accu platform. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grote tuinen en dat de accu niet erg lang meegaat bij intensief gebruik. Maar als je een middelgrote tuin hebt, dan is deze accumaaier perfect voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Makita DUM111ZX LXT 18 V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.3

Ben je op zoek naar een handige en lichtgewicht grasschaar voor het bijwerken van je gazon? Dan is de Makita DUM111ZX LXT 18 V de perfecte keuze voor jou! Met een gewicht van slechts 1,4 kg (met BL1815N accu) is deze grasschaar zeer gemakkelijk te hanteren en kun je zonder enige moeite je grasveld weer mooi in model krijgen. Dankzij de dubbelsnijdende messen krijg je een prachtig knipresultaat en kun je middelgrote oppervlakken moeiteloos bewerken.

Wat deze grasschaar echt bijzonder maakt, is de LED-indicator die de status van de accu weergeeft. Zo weet je altijd wanneer het tijd is om de accu op te laden en kun je diepontlading voorkomen. Bovendien is de Makita DUM111ZX LXT 18 V milieuvriendelijk en stil in gebruik, dankzij het gebruik van Lithium-ion accu's.

Het compacte ontwerp van deze grasschaar zorgt voor optimale bewegingsvrijheid en de messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. Daarnaast past de LXT 18 V Makita accu op ruim 250 machines, wat erg handig is als je meerdere Makita gereedschappen hebt.

De Makita DUM111ZX LXT 18 V is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. De messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat en de grasschaar wordt geleverd met een buxusschaarset van 200mm.

Als ik deze grasschaar vergelijk met andere merken, dan is de Makita DUM111ZX LXT 18 V toch wel een van de betere opties. Het is een krachtig en duurzaam apparaat met een lange levensduur en een uitstekend knipresultaat. Het enige nadeel is misschien de prijs, die iets hoger ligt dan bij andere merken. Maar als je op zoek bent naar kwaliteit en betrouwbaarheid, dan is de Makita DUM111ZX LXT 18 V zeker de investering waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van accu grasmaaiers. Er zijn immers 157 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!