Wat is de beste Grasmaaier van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 februari, 2024

Het kopen van een goede Grasmaaier is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Grasmaaier van 2024? Na het analyseren van 432 Grasmaaiers kwam de Ego Power Plus 21-inch 56-volt als beste uit onze Grasmaaier-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Grasmaaiers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Grasmaaiers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Grasmaaier-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Grasmaaiers

1Score: 9.9
Ego Power Plus 21-inch 56-volt
Ego Power Plus 21-inch 56-volt
Ego
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Ego LM2135SP Power+ 21″ Select
Ego LM2135SP Power+ 21″ Select
Ego
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Honda HRX217HZA
Honda HRX217HZA
Honda
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart
Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart
Ryobi
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Craftsman M220 CMXGMAM211201
Craftsman M220 CMXGMAM211201
Craftsman
6Score: 9.2
Kärcher LMO 18-33
Kärcher LMO 18-33
Kärcher
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
EGO Power+ 21-inch LM2102
EGO Power+ 21-inch LM2102
EGO
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.9
Honda HRN 216VKA
Honda HRN 216VKA
Honda
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
GARDENA Grasmaaier HandyMower
GARDENA Grasmaaier HandyMower
Gardena
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn
Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn
Toro
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Grasmaaier Koopgids

Als je een gazon hebt, heb je een grasmaaier nodig. Hieronder lees je waarop je let bij aankoop van een grasmaaier.

Welke benzine gebruik ik in een grasmaaier: 95 of 98?

Bijna alle grasmaaiers die op benzine werken hebben een 4-takt motor die op loodvrije benzine werkt. Er wordt aangeraden om Euro 98 te gebruiken en zeker geen E10. E10 is de vervanger van Euro 95 en milieuvriendelijker. Een motor van een grasmaaier is niet geavanceerd genoeg om E10 probleemloos te verwerken.

Wanneer moet ik een grasmaaier laten slijpen?

Je laat je grasmaaier slijpen wanneer het mes minder scherp is. Je merkt dit aan ongelijke resulaten en het minder goed maaien.

Hoe vaak jij je mes van je grasmaaier laat slijpen, hangt niet alleen af van hoe vaak jij je grasmaaier gebruikt, maar ook van het te maaien oppervlak. Over het algemeen is eens per jaar voldoende, maar als jij een grote tuin hebt, laat deze dan twee maal per jaar slijpen.

Als je een beetje handig bent, slijp je het mes van je grasmaaier zelf. Hiervoor heb je een haakse slijper, ijzervijl of multitool nodig.

Welke olie gebruik ik voor een grasmaaier?

Idealiter gebruik je olie van het type SAE30, maar als je dat niet hebt, kun je ook het type 5w30, 10w30 of 15w30 gebruiken.

Voor- en nadelen van een benzinegrasmaaier

Benzine grasmaaiers zijn erg krachtig en ideaal voor grote gazons. Ze hebben vaak grote wielen waardoor ze geschikt zijn voor ongelijke terreinen. De meeste benzine grasmaaiers beschikken over een systeem om het gemaaide gras mee op te rapen of te verzamelen waardoor je dit niet handmatig met een hark doet.

Een benzine grasmaaier heeft geen stroomkabel waardoor je zelfs moeilijke plaatsen bereikt. Heb je een tuin met veel muurtjes, ornamenten en kleine bochtjes, dan is een benzine grasmaaier minder geschikt. Daarnaast zijn ze minder milieuvriendelijk en hebben ze meer onderhoud nodig dan een elektrische grasmaaier of een handmatige grasmaaier.

Voor- en nadelen van een handmatige grasmaaier

Het grootste voordeel van een handmatige grasmaaier is dat ze niet veel ruimte in beslag nemen en vrij eenvoudig in gebruik zijn. Er is wel wat fysieke kracht nodig voor een handmatige grasmaaier en ze zijn niet geschikt voor grote gazons.

Heb je een klein gazon, dan biedt een handmatige grasmaaier een prima oplossing.

Voor- en nadelen van een elektrische grasmaaier

Een elektrische grasmaaier is ideaal voor middelgrote gazons. Ze zijn erg wendbaar en daarnaast gemakkelijk in gebruik. Ze zijn milieuvriendelijker dan grasmaaiers die op benzine werken en daarnaast een stuk stiller. Ze vergen bovendien niet veel onderhoud.

Het grootste nadeel is dat je altijd vast zit aan een snoer. Hierdoor is een elektrische grasmaaier minder geschikt is voor een groot gazon: je snoer is, zelfs met een lange verlengkabel, vaak te kort. Bovendien moet je voorzichtig zijn tijdens het maaien. Je moet altijd opletten dat je niet over de stroomkabel struikelt of erover heen maait.

Elektrische grasmaaiers zijn verkrijgbaar in allerlei maten, van groot tot klein. Sommige berg je verticaal op waardoor ze niet veel ruimte in beslag nemen. Bij andere is dit niet mogelijk waardoor ze juist wel veel ruimte in beslag nemen.

Voor- en nadelen van een robotgrasmaaier

Een robotgrasmaaier biedt het ultieme gebruiksgemak. Een robotgrasmaaier werkt draadloos en laadt zichzelf op in een oplader die je ergens in je tuin plaatst. Als de batterij leeg is, rijden de meeste robotgrasmaaiers zelf weer terug naar hun parkeerstation om op te laden. Sommige robotmaaiers zijn zelfs bestand tegen de regen, wat erg handig is in ons kikkerlandje.

Slimme robotmaaiers werken op WiFi en bedien je via de bijbehorende app. Hier stel je precies in hoe vaak je wilt dat je robot maait, waar hij dit doet en in welk patroon. Een robotmaaier heeft verschillende sensoren waardoor hij niet zomaar je vijver in zal rijden.

Je kunt er ook voor kiezen je tuin virtueel af te bakenen via de app. Dit betekent dat je "verboden" gebieden instelt. De robotgrasmaaier zal deze plaatsen ontwijken. Denk aan bloemperkjes, een glijbaan of het kikkerbadje.

Het nadeel van een robotgrasmaaier is dat er een stevig prijskaartje aan hangt. Ze zijn bovendien gevoelig voor diefstal en niet ideaal voor als je jonge egels in je tuin hebt: deze kunnen gewond raken. De installatie kost daarnaast ook veel tijd.

Hoe kort moet ik het gras maaien?

Als je voor het eerst gaat maaien, maak je dit stapsgewijs korter. Is je gras ongeveer tien centimeter lang, dan haal je er bij elke maaibeurt een centimeter af totdat je gewenste lengte is bereikt. Siergras heeft weinig te verduren en laat je het beste 3 centimeter lang, terwijl speelgras juist wel veel te verduren waardoor 4 cm ideaal is.

Als je je gras te kort maait, krijgt het teveel zonlicht en loopt het kans eerder uit te drogen. Laat je het te lang, dan bereikt de zon de onderkant van de sprietjes niet goed. Hierdoor groeit het ongelijkmatig en krijgen verschillende mossen en onkruid meer kans om te groeien.

Wanneer maai ik mijn gras?

Je begint met maaien in maart en dit doe je elke twee weken. Doe dit stapsgewijs: als je gras erg lang is, maai je er elke keer een centimeter vanaf. Vanaf april maai je elke tien dagen. Vanaf ongeveer mei maai je elke week, totdat het minder warm is. Vanaf september ga je weer minder maaien en is één keer in de tien dagen genoeg.

Hoe vaker je maait, hoe beter dit voor je gras is. Maai nooit alleen in dezelfde richting. Maai in verschillende richtingen, zodat het gras alle kanten op geduwd wordt. Als je regelmatig maait, krijgt onkruid en ander gespuis geen kans om te groeien en blijft je gazon langer mooi.

hero illustration

Hoe testen we Grasmaaiers?

Om de beste Grasmaaier te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Grasmaaier-test hebben we 432 Grasmaaiers geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Grasmaaier-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Grasmaaier-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Grasmaaier-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Grasmaaier in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 432 Grasmaaiers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Grasmaaiers in een oogopslag

1. Ego Power Plus 21-inch 56-volt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ego Power Plus 21-inch 56-volt

 • list plusVerwisselbare ondermessen voor een aangepaste snijervaring
 • list plusHoogefficiënte borstelloze motor overtreft op benzine aangedreven grasmaaiers
 • list plusBiedt tot 75 minuten gebruiksduur op een enkele lading

Nadelen Ego Power Plus 21-inch 56-volt

 • list plusKomt met een premium prijskaartje
 • list plusAchteruitworp-functie is minder effectief in het verspreiden van maaisel
 • list plusZelfrijdende functie kan de gebruiksduur van de batterij verminderen

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.81
Gebruiksgemak
10
Ik ben trots om de EGO POWER+ 21" Select Cut ™ XP Zelfrijdende Grasmaaier aan te bieden, een toonaangevende keuze in de wereld van draadloze grasmaaiers. Met het Select Cut Multi-Blade Cutsysteem onderscheidt deze maaier zich door verwisselbare ondermessen voor een gepersonaliseerde maai-ervaring. De krachtige, efficiënte borstelloze motor levert snijkracht die gasaangedreven maaiers overtreft. Dankzij de Touch Drive zelfrijdende technologie kun je eenvoudig de snelheid regelen, terwijl de 10.0 Ah 56V ARC Lithium batterij tot wel 75 minuten meegaat. Volgens Pro Tool Reviews kan deze maaier meer dan een half acre grond bestrijken op één lading, waardoor het een top presteerder is in zijn categorie. Deze maaier kan moeiteloos dik, hoog gras aan en biedt uitstekende mulch- en opvangmogelijkheden. De LED-koplampen en de in hoogte verstelbare handgreep dragen bij aan het gemak. Het weerbestendige ontwerp en de compatibiliteit met EGO 56V ARC Lithium batterijen maken het een veelzijdige en duurzame optie. Bovendien wordt het geleverd met een 5-jarige garantie op het gereedschap en een 5-jarige garantie op de batterij, wat gebruikers gemoedsrust geeft.

De EGO Power+ Select Cut LM2156SP 21 inch 56 Volt Batterij Zelfrijdende Grasmaaier, verkrijgbaar op Amazon, biedt een aanpasbare maai-ervaring met zijn multi-blade systeem en Touch Drive zelfrijdende technologie. Met 8.3 ft-lbs snijkracht overtreft het gasaangedreven maaiers. De krachtige, efficiënte borstelloze motor zorgt voor lange looptijden, weinig trillingen en duurzaamheid. De geavanceerde functies van de maaier, waaronder het zelfrijdende Touch Drive systeem en het verwisselbare multi-blade snijsysteem, maken het een handige en krachtige keuze voor gazononderhoud, zoals benadrukt in de recensie van Amazon.

De EGO POWER+ 21" Select Cut XP Zelfrijdende Grasmaaier is een significante evolutie in de wereld van draadloze grasmaaiers. Met zijn verwisselbare ondermessen voor aangepast maaien en krachtige, efficiënte borstelloze motor overtreft hij de prestaties van gasaangedreven maaiers. De Touch Drive zelfrijdende technologie biedt volgens Pro Tool Reviews een comfortabele en intuïtieve gebruikerservaring. De maaier is in staat om tot wel 75 minuten te werken op één lading, heeft indrukwekkende snijkracht en biedt uitstekende mulch- en opvangmogelijkheden, wat hem onderscheidt van zijn concurrenten. Het ontwerp van de EGO maaier, met inbegrip van de LED-koplampen en de in hoogte verstelbare handgreep, verbetert zijn bruikbaarheid. Het concurreert met andere hoogwaardige draadloze maaiers, zoals die van Greenworks en DeWalt, maar zijn verwisselbare bladsysteem en verlengde looptijd geven hem een voorsprong op de markt.

Hoewel de EGO POWER+ 21" Select Cut XP Zelfrijdende Grasmaaier uitblinkt in prestaties en gemak, komt hij met een premium prijs, zoals opgemerkt in de recensie van Pro Tool Reviews. De achterlossing wordt ook genoemd als minder effectief in het verspreiden van grasresten. Daarnaast kan de zelfrijfunctie de looptijd van de batterij verminderen, zoals opgemerkt in de recensie van Bob Vila. Deze beperkingen worden echter tenietgedaan door zijn uitzonderlijke snijkracht, batterijduur en aanpasbare functies, waardoor het de beste keuze is voor wie top prestaties en gemak zoekt in een draadloze grasmaaier.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Ego LM2135SP Power+ 21″ Select

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ego LM2135SP Power+ 21″ Select

 • list plusErgonomisch ontwerp met eenvoudige aanpassingen voor handgreephoek en maaihoogte

Nadelen Ego LM2135SP Power+ 21″ Select

 • list plusKleine leercurve bij het inschakelen van de zelfaandrijvende functie en het maken van bochten

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
10
Ik ben enthousiast over de Ego LM2135SP Power+ 21" Select Cut Mower, een echte game-changer in het onderhoud van gazons. Met het Select Cut ™ Multi-Blade System, Touch Drive Technology en 8 hoogte-instellingen is deze maaier perfect voor diverse maaibehoeften. Met maximaal 60 minuten looptijd op een enkele lading en een krachtige, borstelloze motor, kan hij moeiteloos door hoog gras maaien. De 3-in-1 functionaliteit voor mulchen, opvangen of zijdelings uitwerpen verbetert zijn veelzijdigheid, terwijl de heldere LED-koplampen zorgen voor zichtbaarheid bij weinig licht. De Ego LM2135SP Power+ is weerbestendig, inklapbaar voor compacte opslag en compatibel met alle Ego 56V ARC Lithium batterijen, met 5 jaar garantie op het gereedschap en 3 jaar garantie op de batterij.

Volgens een recensie van Newsweek wordt de maaier geprezen om zijn ergonomische ontwerp, waardoor het eenvoudig is om met één hand de handgreephoek en de maaihoogte aan te passen, wat de maaierervaring verbetert. De mogelijkheid om verschillende tweede messen te plaatsen voegt een extra laag van aanpasbaarheid toe, waardoor de bruikbaarheid wordt verbeterd. De zelfrijdende functie, in combinatie met verstelbare snelheidsniveaus, maakt niet alleen het maaien efficiënt, maar vermindert ook fysieke belasting. De ingebouwde verlichting is een praktische toevoeging, die helpt bij het maaien bij weinig licht. Volgens een senior redacteur van Wirecutter is de Ego LM2135SP Power+ 21" Select Cut Mower niet alleen een uitstekende optie, maar ook de beste grasmaaier, onderschreven door iemand met 30 jaar ervaring in het veld.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Ego LM2135SP Power+ op door zijn krachtige batterijduur, geavanceerde functies zoals Touch Drive Technology, en zijn vermogen om moeiteloos verschillende maaitaken aan te kunnen. Het is echter belangrijk om op te merken dat er een kleine leercurve kan zijn bij het gebruik van de zelfrijdende functie en het manoeuvreren van bochten, zoals vermeld in de recensie van Newsweek.

Kortom, de Ego LM2135SP Power+ 21" Select Cut Mower is een eersteklas keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, eenvoudig te gebruiken en veelzijdige accu grasmaaier. Zijn ergonomische ontwerp, efficiënte maaimogelijkheden en lange batterijduur maken hem tot een ideale metgezel voor het onderhouden van een prachtig gazon. Hoewel er kleine leercurves kunnen zijn, bevestigt het algemene consensus van experts en gebruikers zijn positie als een topkandidaat op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Honda HRX217HZA

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honda HRX217HZA

 • list plusKrachtige 200cc motor
 • list plusHydrostatische Cruise Control en Roto-Stop technologie
 • list plusVeelzijdig 4-in-1 systeem voor opvangen, mulchen, achteruitwerpen en bladeren versnipperen zonder extra bevestigingen

Nadelen Honda HRX217HZA

 • list plusGewicht en kosten

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
9.74
Gebruiksgemak
9.7
Ik ben zeer enthousiast om de Honda HRX217HZA, HRX217HXA en HRX217VLA grasmaaiers aan je voor te stellen! Deze maaier is niet zomaar een maaier - met een prijskaartje van $869 biedt deze krachtpatser een combinatie van unieke eigenschappen en krachtige prestaties.

Met een 200cc motor en dubbele messen heeft deze maaier een indrukwekkende beoordeling van 4,6 van de 5 sterren op de website van Home Depot verdiend. Gebruikers prijzen het vermogen om hoog gras aan te kunnen en het gemak van gebruik. De Hydrostatische Cruise Control, Roto-Stop technologie en het 4-in-1 systeem voor opvangen, mulchen, achteruitworp en bladeren versnipperen zonder extra accessoires maken het een veelzijdige optie voor gazons van een half tot een heel acre.

Een opvallend kenmerk van de Honda HRX217HXA is het NeXite dek gemaakt van duurzaam polymeermateriaal. Dit dek biedt voordelen zoals lichtgewicht constructie, gemakkelijk schoonmaken en een maaibreedte van 21 inch. Het Microcut messysteem zorgt voor fijner maaisel en het 4-in-1 Versamow systeem maakt diverse maaimodi mogelijk zonder extra accessoires. Wat prestaties betreft, blinkt het uit in mulchmogelijkheden, zelfs met nat of vochtig gras, en het zelfaandrijfsysteem verbetert de wendbaarheid. Het verstelbare handvat past zich aan verschillende hoogtes aan, en de maaier wordt geprezen om zijn eenvoudige start en montage.

De Honda HRX217VLA wordt geprezen om zijn krachtige GCV200 Honda motor, elektrische startfunctie en Select Drive systeem voor snelheidsregeling. Het 4-in-1 Versamow systeem biedt mulchen, opvangen, uitwerpen en bladeren versnipperen, wat veelzijdigheid en gemak biedt. Bovendien bieden de MicroCut dubbele messen een schonere snit en verminderde slijtage, terwijl het NeXite dek duurzaamheid en precisie-ruimte biedt voor verbeterde circulatie. Zoals een recensie benadrukt, "De mulch- en opvangcombinatiefunctie wordt vooral gewaardeerd vanwege het gemak."

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Honda HRX217HZA op door zijn Hydrostatische Cruise Control, Roto-Stop technologie en krachtige 200cc motor. De HRX217HXA's NeXite dek en superieure mulchmogelijkheden maken het een sterke concurrent, vooral voor degenen die gebruiksgemak en veelzijdige maaimogelijkheden prioriteren. De elektrische startfunctie van de HRX217VLA en het veelzijdige 4-in-1 Versamow systeem maken het een handige en gebruiksvriendelijke keuze, vooral voor degenen die gebruiksgemak waarderen.

Kortom, de Honda HRX217HZA, HRX217HXA en HRX217VLA bieden een scala aan functies die voldoen aan verschillende gebruikersvoorkeuren. Terwijl de HRX217HZA uitblinkt in kracht en controle, schitteren de HRX217HXA en HRX217VLA in hun mulchmogelijkheden en gebruiksgemak. Of je nu op zoek bent naar kracht, veelzijdigheid of gemak, deze Honda maaiers bieden overtuigende opties, elk met zijn eigen sterke punten en voordelen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
9.88
Gebruiksgemak
9.14
Ik ben enthousiast over de Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart Trek grasmaaier. Met zijn krachtige borstelloze motor, 21-inch stalen maaidek en Smart Trek zelfaandrijvingssysteem biedt deze grasmaaier solide prestaties en innovatieve functies. Dankzij de dubbele accubak heeft hij een langere gebruiksduur, met de meegeleverde 6Ah accu kun je ongeveer 30 minuten maaien, en met een extra accu verdubbel je deze tijd. De LED-koplampen, enkele hoogteverstelling en drie-in-één grasafvoeropties maken de grasmaaier extra veelzijdig.

Wat ik echt geweldig vind aan de Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart Trek grasmaaier is zijn maaikracht. Met een 2.800 RPM motor en een echt 21-inch mes biedt hij indrukwekkende snijkracht, efficiënte mulchmogelijkheden en effectieve grasopvang. De grasmaaier maait gelijkmatig en staat vooral bekend om zijn goede mulch- en opvangprestaties. Hij kan echter moeite hebben met langer gras.

In vergelijking met eerdere modellen heeft de Smart Trek grasmaaier verbeteringen zoals een schuivend maaidek, verstelbare handgreephoogte en extra accu-opslag, wat een stap vooruit is op het gebied van ontwerp en gebruikersgemak. Toch zijn het ontbreken van een zichtbare acculadingindicator en langzame oplaadtijden punten die verbeterd kunnen worden. Ook zijn de zelfaandrijvingsknop en snelheidsaanpassing genoemd als aspecten die in toekomstige versies verfijnd kunnen worden.

In vergelijking met andere modellen in de markt staat de Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart Trek grasmaaier zijn mannetje met zijn krachtige prestaties en handige functies. Zijn AWD tractie, LED-brandstofmeter en verstelbare duimpeddels maken hem uniek en bieden een overtuigend alternatief voor benzinegrasmaaiers. Toch kan het ontbreken van automatische accuwisseling en mogelijke problemen met grasresten die vast komen te zitten in de uitworp de aantrekkingskracht in bepaalde situaties verminderen.

Al met al is de Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart Trek grasmaaier een aantrekkelijke optie in de wereld van accu-aangedreven zelfaangedreven grasmaaiers. Zijn krachtige prestaties, innovatieve functies en uitgebreide gebruiksduur maken hem tot een opmerkelijke keuze voor gebruikers met eigendommen van 1/4-acre of minder. Ondanks enkele beperkingen zijn zijn sterke punten op het gebied van snijkracht, mulchen en opvang maken hem een competitieve speler in de markt, vooral gezien zijn huidige gereduceerde prijs. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Craftsman M220 CMXGMAM211201

Loading ...

Voordelen Craftsman M220 CMXGMAM211201

 • list plusKrachtige 150cc Briggs and Stratton motor voor efficiënt onderhoud van het gazon
 • list plus3-in-1 maaidek voor zijdelingse afvoer, mulchen of achterzakken, waardoor flexibiliteit wordt geboden bij het beheren van maaisel
 • list plusOndersteund door een beperkte garantie van 2 jaar, die verzekert van kwaliteit en duurzaamheid

Nadelen Craftsman M220 CMXGMAM211201

 • list plusZelfaangedreven enkele snelheid kan de aanpasbare snelheidsopties beperken
 • list plusPrestaties bij het omgaan met moeilijkere terreinen kan een overweging zijn

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.14
Functionaliteit
8.99
Gebruiksgemak
9.91
Ik ben de trotse eigenaar van de Craftsman M220 CMXGMAM211201 21-inch zelfrijdende benzine grasmaaier. Met zijn 150cc Briggs and Stratton motor is dit een krachtige en efficiënte machine om mijn gazon te onderhouden. De zelfrijdende enkele snelheid met voorwielaandrijving zorgt voor een soepele werking, terwijl de 3-in-1 maaidek zorgt voor zijuitworp, mulchen of achterzakken, waardoor ik flexibel ben in het beheer van maaisel. Met de dubbele hefboom en 6-positie hoogteverstelling kan ik maaihoogtes variëren van 1,25 inch tot 3,75 inch, waardoor ik kan aanpassen aan verschillende gazonsituaties. De achterzak verzamelt handig grasresten, en de grasmaaier wordt geleverd met een garantie van 2 jaar, waardoor ik verzekerd ben van de kwaliteit en duurzaamheid.

Craftsman's toewijding om een uitgebreide set gereedschappen te bieden, blijkt uit hun aanbod van een VERSASTACK™ 262-delige 3-lade mechanische gereedschapsset, waarmee ik mijn grasmaaier kan aanvullen en kan voldoen aan uiteenlopende onderhoudsbehoeften. Zoals een recensie opmerkt: "Craftsman M220 is een goede grasmaaier, vooral voor de prijs." Dit benadrukt de waardepropositie van dit model en positioneert het als een sterke kandidaat voor wie op zoek is naar een efficiënte en kosteneffectieve grasmaaieroplossing.

In vergelijking met zijn tegenhangers springt de Craftsman M220 eruit vanwege zijn krachtige motor, de veelzijdigheid van het 3-in-1 dek en het gemak van een garantie van 2 jaar. De nadruk van dit model op gebruiksgemak en onderhoud is een duidelijk voordeel, zoals benadrukt door een opmerking van een gebruiker: "Zeer eenvoudig te gebruiken en te onderhouden." De combinatie van deze functies maakt het zeer geschikt voor gebruikers die waarde hechten aan prestaties, gemak en waar voor hun geld.

Toch kan de zelfrijdende enkele snelheid van de Craftsman M220 als een beperking worden beschouwd voor gebruikers die op zoek zijn naar meer aanpasbare snelheidsopties. Bovendien, hoewel het een uitgebreid scala aan functionaliteiten biedt, kan de prestatie in specifieke situaties, zoals het omgaan met ruiger terrein, een aandachtspunt zijn.

Al met al blinkt de Craftsman M220 CMXGMAM211201 grasmaaier uit als een efficiënte, veelzijdige en kosteneffectieve oplossing voor het onderhouden van gazons. Zijn krachtige motor, 3-in-1 dek en garantiedekking maken het tot een overtuigende keuze voor gebruikers die gebruiksgemak en onderhoud vooropstellen. Hoewel het enkele beperkingen heeft op het gebied van snelheidsaanpassing en het omgaan met ruiger terrein, positioneert de algehele prestatie en waarde voor geld het als een sterke speler op de grasmaaiermarkt.

Verkrijgbaar bij:

6. Kärcher LMO 18-33

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kärcher LMO 18-33

 • list plusHandig en flexibel voor stedelijk gazononderhoud
 • list plus18-volt batterij biedt ongeveer 40 minuten snijtijd
 • list plusGrotere grasopvangcapaciteit en comfortabele foam-bedekte stuur

Nadelen Kärcher LMO 18-33

 • list plusRelatief lange oplaadtijd voor de batterij
 • list plusBeperkt aantal maaihoogtes
 • list plusOnhandig montageproces

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.37
Functionaliteit
9.51
Gebruiksgemak
8.78
Als ik kijk naar de Kärcher LMO 18-33 Accu Grasmaaier, valt meteen op dat hij handig, flexibel en betaalbaar is. Niet voor niets heeft hij de titel "krachtigste grasmaaier" gewonnen bij de T3 Awards 2020. Met een maaidek van 33cm en verschillende maaihoogtes van 35mm tot 65mm is hij perfect voor de gemiddelde stadstuin, waardoor hij een topkeuze is voor stedelijk gazononderhoud. Zijn ontwerp valt op door functies zoals een mulchplug, een comfortabel met schuim bekleed stuur en een grasopvangbak van 35 liter, waardoor hij zowel praktisch als gemakkelijk in gebruik is. De 18-volt batterij met een LCD-scherm biedt ongeveer 40 minuten maaitijd, wat hem extra aantrekkelijk maakt voor kleine stedelijke gazons.

Volgens T3 is "De Kärcher LMO 18-33 de krachtigste grasmaaier", waarbij zijn vermogen om een uitgebreide oplossing te bieden voor gazononderhoud wordt benadrukt. Daarnaast maakt zijn maaidek van 33cm hem geschikt voor typische stadstuinen, wat zijn praktisch nut voor stedelijke omgevingen benadrukt. Het ontwerp van het stuur, het bereik van de maaihoogte en de grotere capaciteit van de grasopvangbak van de Kärcher versterken zijn aantrekkingskracht.

In vergelijking met de Flymo EasiStore 300R Li, schittert de Kärcher LMO 18-33 met zijn 18-volt batterij, die ongeveer 40 minuten maaitijd biedt en een maaihoogtebereik van 35mm tot 65mm. De grotere capaciteit van de grasopvangbak en het comfortabele met schuim beklede stuur van de Kärcher maken hem een sterke concurrent in de markt voor accu grasmaaiers, vooral voor diegene met typische stadstuinen.

Wat betreft nadelen, vermelden sommige beoordelingen beperkingen zoals een relatief lange oplaadtijd voor de batterij en onhandige montage. Niettemin worden zijn wendbaarheid, verstelbare stuur en vermogen om tot aan de rand te maaien benadrukt als onderscheidende kenmerken. De compacte bouw van de grasmaaier en de optie om het gras te mulchen of op te vangen maken hem een geschikte keuze voor kleinere tuinen. Bovendien draagt zijn compatibiliteit met andere gereedschappen in het Kärcher 18V Universe systeem bij aan zijn waarde voor geld.

In de wereld van accu grasmaaiers valt de Kärcher LMO 18-33 op als een premium optie voor kleine gazons, waarbij hij een balans biedt tussen gemak, prestaties en wendbaarheid. Zijn ontwerp, batterijprestaties en praktische functies voldoen aan de behoeften van stedelijk gazononderhoud, waardoor hij een overtuigende keuze is voor wie op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte accu grasmaaier.

Hoewel de Kärcher LMO 18-33 indrukwekkende prestaties laat zien op verschillende gebieden, moeten potentiële kopers de langere oplaadtijd van de batterij en het beperkte aantal maaihoogtes overwegen als factoren om af te wegen tegen de voordelen. Desalniettemin bevestigen zijn algehele pakket van functies en gebruiksvriendelijkheid zijn positie als een belangrijke concurrent in de markt, vooral voor stedelijk gazononderhoud.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. EGO Power+ 21-inch LM2102

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen EGO Power+ 21-inch LM2102

 • list plusRobuuste snijcapaciteit

Nadelen EGO Power+ 21-inch LM2102

 • list plusPlastic dek kan zorgen voor duurzaamheidsproblemen
 • list plusMogelijke afname van de batterijduur bij gebruik van de zelfaandrijffunctie

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.76
Gebruiksgemak
9.27
Ik ben de EGO Power+ 21-inch LM2102 zelfrijdende grasmaaier. Met mijn krachtige 56V lithium-ion batterij bied ik de prestaties van een gasmaaier, maar zonder de kosten en gedoe. In minder dan een uur laad ik op en kan ik tot een half acre maaien op een enkele lading. Mijn 21-inch maaidek, verstelbare zelfrijdende aandrijving en eenvoudige hoogte- en handgreepaanpassingen maken mij een veelzijdig en efficiënt gereedschap voor verschillende soorten gras.

Ik bied indrukwekkende functionaliteit, met mulchen, zij-uitworp en opvangmogelijkheden, evenals een enkelvoudige maaidekhoogteverstelling van 1-1/4 inch tot 4 inch voor een schone en afgewerkte uitstraling. Met LED-koplampen en een batterij-aangedreven aandrijfsysteem, waarmee ik me van 1,8 MPH tot 3,6 MPH voortbeweeg, ben ik een handige optie, vooral voor laat in de avond maaien of in geluidsgevoelige gebieden.

Ik moet echter vermelden dat mijn dek van plastic is, wat voor sommige gebruikers zorgen over duurzaamheid kan oproepen. Ook hebben sommige gebruikers verminderde batterijduur ervaren bij gebruik van de zelfrijdende functie. Ondanks deze overwegingen maken mijn robuuste snijcapaciteit, ergonomisch ontwerp en de mogelijkheid om een 10.0Ah batterij te gebruiken voor verlengde batterijduur mij tot een aantrekkelijke keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare en capabele batterij-aangedreven optie.

In vergelijking met mijn voorganger, de LM2100, bied ik verbeterde aandrijfbedieningen, een zelfrijdend aandrijfsysteem en een batterij met grotere capaciteit, waardoor mijn algehele prestaties en gebruikerservaring zijn verbeterd. Ik kan goed concurreren met andere batterij-aangedreven grasmaaiers en bied vergelijkbare batterijduur en robuuste snijcapaciteit. Echter, mijn plastic dek en mogelijke verminderde batterijduur met de zelfrijdende functie kunnen uitdagingen vormen in vergelijking met maaiers met duurzamere constructie en consistente batterijprestaties in alle bedrijfsmodi.

Kortom, ik ben een uitstekend alternatief voor gasmaaiers, met mijn robuuste snijcapaciteit, snelle oplaadtijd en veelzijdige functionaliteit. Ondanks enkele beperkingen, zoals mijn plastic dek en mogelijke verminderde batterijduur met de zelfrijdende functie, maken mijn algehele prestaties, stille werking en gebruiksvriendelijk ontwerp mij tot een aantrekkelijke optie voor huiseigenaren die een efficiënte en milieuvriendelijke maaioplossing zoeken. 🌱

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Honda HRN 216VKA

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honda HRN 216VKA

 • list plusKrachtige Honda GCV1270 motor
 • list plusBrede maaibreedte van 21 inch
 • list plusVeelzijdige 3-in-1 Clip Director functie

Nadelen Honda HRN 216VKA

 • list plusLeercurve voor het Smart Drive Self Propel systeem
 • list plusMogelijke controle-uitdagingen bij snelle acceleratie

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.24
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
8.44
Ik ben erg enthousiast over de Honda HRN216VKA grasmaaier! Met een maaibreedte van 21 inch en een Honda GCV1270 motor biedt deze maaier krachtige prestaties. De Smart Drive functie geeft me de controle over mijn snelheid tijdens het maaien, met snelheden tot 4 mph. Met de 3-in-1 Clip Director kan ik eenvoudig mulchen, opvangen of het gras laten uitwerpen. En met een capaciteit van 1,9 bushel in de opvangzak kan ik langer doorwerken zonder te hoeven stoppen.

Ik waardeer het dat ik de maaihoogte kan aanpassen met zeven verschillende instellingen, variërend van 1 tot 4 inch. Dit geeft me de flexibiliteit om mijn gazon precies zo te maaien als ik wil.

Volgens GardeningEtc is de montage eenvoudig en zijn er zeven verschillende maaihoogte-instellingen. Dit maakt hem heel gebruiksvriendelijk en aanpasbaar aan verschillende gazononderhoudsbehoeften. Maar het Smart Drive Self Propel-systeem biedt snelle acceleratie, wat voor sommige gebruikers even wennen kan zijn. Zoals vermeld, "De snelle acceleratie van de maaier kan het moeilijk maken om hem onder controle te houden, maar hij maait efficiënt, vooral bij lagere snelheden." Hoewel de zelfaangedreven functie de efficiëntie verbetert, moeten gebruikers voorzichtig zijn om de controle onder de knie te krijgen.

Vergeleken met andere modellen onderscheidt de HRN216VKA zich door zijn krachtige motor, brede maaibreedte en veelzijdige Clip Director functie. Hoewel het zelfaandrijvende systeem efficiëntie biedt, hebben gebruikers misschien wat tijd nodig om te wennen aan de acceleratie. In situaties waar efficiënt maaien bij variabele snelheden cruciaal is, excelleert de HRN216VKA. Echter, personen die een gebruiksvriendelijker zelfrijdend systeem zoeken, kunnen andere modellen meer geschikt vinden.

De krachtige motor, veelzijdige maaimogelijkheden en efficiënt zelfaandrijvend systeem maken de Honda HRN216VKA grasmaaier tot een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige maaier. De voordelen op het gebied van montagegemak, maai-instellingen en efficiënt maaien maken hem tot een sterke concurrent op de markt. Echter, de leercurve die gepaard gaat met zijn zelfaandrijvende functie en mogelijke controle-uitdagingen kunnen gebruikers vereisen om zich aan te passen aan de snelle acceleratie. Ondanks dit maken zijn algehele prestaties en functies hem tot een opmerkelijke optie voor wie kracht en efficiëntie in gazononderhoud prioriteert.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. GARDENA Grasmaaier HandyMower

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
8.84
Ik ben enthousiast over de Gardena HandyMower Li-18/22 accu grasmaaier, winnaar van de Best Buy award van BBC Gardeners’ World Magazine voor zeer kleine tuinen. Deze compacte en wendbare maaier is geprezen om zijn manoeuvreerbaarheid, zichtbare batterijniveau en gras mulch functie. Met een looptijd van 20 minuten, een maaibreedte van 22 cm en drie maaihoogtes, biedt deze maaier veel waar voor zijn geld. Het is ook onderdeel van de Power For All Alliance, waardoor de 18V batterij en oplader te gebruiken zijn met andere draadloze gereedschappen van merken als Flymo en Bosch, waardoor het veelzijdigheid en waarde toevoegt.

Ontworpen voor kleine gazons tot 50 m², de Battery Lawnmower HandyMower 22/18V P4A solo van GARDENA is lichtgewicht en compact, en werkt met het POWER FOR ALL ALLIANCE batterijsysteem. Met een maaibreedte van 22 cm, instelbare maaihoogtes en een mulchmes, maakt deze maaier het onderhoud van het gazon efficiënt. Daarnaast wordt het geleverd met 3 jaar garantie na registratie en heeft het een LED-indicator voor batterijniveau, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak en gemoedsrust.

De Gardena Handymower, uitgerust met een 18V lithium-ion batterij, heeft een 22cm roestvrijstalen mulchmes met drie maaihoogte-instellingen, en biedt een snelle oplaadtijd van 60 minuten en een batterijduur van maximaal 60 minuten. Ideaal Home merkt op dat het compatibel is met andere tuinapparatuur en merken binnen de Power For All Alliance, waardoor het een veelzijdige toevoeging is aan het tuinonderhoud van een huiseigenaar. De reviewer vond ook dat het goed omging met langer gras, en prees zijn lichtheid en compacte ontwerp, vooral geschikt voor kleine gazons.

Op dezelfde manier wordt de Battery Lawnmower HandyMower 22/18V P4A Ready-To-Use Set benadrukt als een ideale oplossing voor kleine tuinen tot 50 m², met een 22cm mulchmes en een 2.5Ah 18V batterij van de POWER FOR ALL ALLIANCE. Deze kant-en-klare set heeft een lichte, compacte en wendbare grasmaaier met een LED-indicator voor de batterijstatus en een garantie van 3 jaar na registratie. Het mulchmes maakt het mogelijk om grasresten op het gazon achter te laten als natuurlijke meststof, wat tijd bespaart en het gemak en gebruiksgemak benadrukt.

In vergelijking met zijn tegenhangers, valt de Gardena HandyMower op door zijn compactheid, wendbaarheid en compatibiliteit binnen de Power For All Alliance, wat waar voor zijn geld en gebruiksgemak biedt voor kleine gazons. Zijn mulchfunctie en zichtbare batterijniveau bieden extra gemak, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en efficiënte grasmaaier voor kleine tuinen.

Hoewel de Gardena HandyMower uitblinkt in zijn wendbaarheid, compacte ontwerp en efficiënte gras mulch, kan het ontwerp van het handvat ervoor zorgen dat de maaier in bepaalde posities stopt met werken, wat een potentieel nadeel is. Desalniettemin, zijn compatibiliteit met de Power For All Alliance en zijn bekroonde status als de beste grasmaaier voor zeer kleine tuinen maken het een overtuigende keuze voor mensen die een handige en effectieve grasmaaier zoeken voor kleine gazonverzorgingsbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn

 • list plusKrachtige 163cc Briggs & Stratton motor

Nadelen Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn

 • list plusGemelde problemen met opvangen en opruimen van grasresten
 • list plusErgonomische zorgen over de plaatsing van handvatten

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.27
Functionaliteit
8.49
Gebruiksgemak
9.25
Ik ben enthousiast over de veelzijdige Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn Mower! Met een 163cc Briggs & Stratton motor en Personal Pace Auto-Drive is deze maaier perfect voor kleine tot middelgrote tuinen en gematigde hellingen. Volgens Good Housekeeping behoort hij tot de beste in de branche, samen met de Honda NeXite Self-Propelled Mower, Greenworks 40V Cordless Lawn Mower en Troy-Bilt Gas Walk Behind Push Lawn Mower.

Een opvallende eigenschap van de Toro SmartStow is de SmartStow mogelijkheid, waardoor hij gemakkelijk op te bergen is in krappe ruimtes. Daarnaast heeft hij Vortex Technology voor beter maaien en de Super Bagger voor eenvoudig gras verzamelen. De 6.25ft-lb Gross Torque Briggs & Stratton EXI 150cc motor zorgt voor betrouwbare kracht, terwijl de ReadyStart auto choke functie gemakkelijk starten garandeert.

De veelzijdigheid van de Toro SmartStow komt ook tot uiting in de mogelijkheid tot mulchen en gras opvangen, met een snelle schakelhendel voor moeiteloos wisselen van modus en instelbare maaihoogtes. Het is echter belangrijk om op te merken dat er enkele gemelde problemen zijn met het opvangen van gras en het opruimen van grasresten, zoals benoemd in een review. Gelukkig maakt de wasaansluiting het gemakkelijk schoonmaken mogelijk, wat bijdraagt aan het gebruiksvriendelijke ontwerp.

In vergelijking met zijn concurrenten biedt de Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn Mower een overtuigende mix van kracht, wendbaarheid en gemak, waardoor hij tot de top behoort. Desondanks zijn er enkele ergonomische zorgen over de handgreepplaatsing, wat wijst op mogelijke verbeterpunten.

Al met al is de Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn Mower een sterke kandidaat in zijn categorie, met een balans tussen kracht, gemak en innovatieve functies. Zijn SmartStow mogelijkheid, krachtige motor en gebruiksvriendelijke ontwerp maken hem een opmerkelijke keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte grasmaaier. Ondanks enkele kleine ergonomische beperkingen, behoort hij tot de beste opties op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Grasmaaiers. Er zijn namelijk 432 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!