De Bestenu Grasmaaier Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Als je een gazon hebt, heb je een grasmaaier nodig. Hieronder lees je waarop je let bij aankoop van een grasmaaier.

Welke benzine gebruik ik in een grasmaaier: 95 of 98?

show product content

Bijna alle grasmaaiers die op benzine werken hebben een 4-takt motor die op loodvrije benzine werkt. Er wordt aangeraden om Euro 98 te gebruiken en zeker geen E10. E10 is de vervanger van Euro 95 en milieuvriendelijker. Een motor van een grasmaaier is niet geavanceerd genoeg om E10 probleemloos te verwerken.

Wanneer moet ik een grasmaaier laten slijpen?

show product content

Je laat je grasmaaier slijpen wanneer het mes minder scherp is. Je merkt dit aan ongelijke resulaten en het minder goed maaien.

Hoe vaak jij je mes van je grasmaaier laat slijpen, hangt niet alleen af van hoe vaak jij je grasmaaier gebruikt, maar ook van het te maaien oppervlak. Over het algemeen is eens per jaar voldoende, maar als jij een grote tuin hebt, laat deze dan twee maal per jaar slijpen.

Als je een beetje handig bent, slijp je het mes van je grasmaaier zelf. Hiervoor heb je een haakse slijper, ijzervijl of multitool nodig.

Welke olie gebruik ik voor een grasmaaier?

show product content

Idealiter gebruik je olie van het type SAE30, maar als je dat niet hebt, kun je ook het type 5w30, 10w30 of 15w30 gebruiken.

Voor- en nadelen van een benzinegrasmaaier

show product content

Benzine grasmaaiers zijn erg krachtig en ideaal voor grote gazons. Ze hebben vaak grote wielen waardoor ze geschikt zijn voor ongelijke terreinen. De meeste benzine grasmaaiers beschikken over een systeem om het gemaaide gras mee op te rapen of te verzamelen waardoor je dit niet handmatig met een hark doet.

Een benzine grasmaaier heeft geen stroomkabel waardoor je zelfs moeilijke plaatsen bereikt. Heb je een tuin met veel muurtjes, ornamenten en kleine bochtjes, dan is een benzine grasmaaier minder geschikt. Daarnaast zijn ze minder milieuvriendelijk en hebben ze meer onderhoud nodig dan een elektrische grasmaaier of een handmatige grasmaaier.

Voor- en nadelen van een handmatige grasmaaier

show product content

Het grootste voordeel van een handmatige grasmaaier is dat ze niet veel ruimte in beslag nemen en vrij eenvoudig in gebruik zijn. Er is wel wat fysieke kracht nodig voor een handmatige grasmaaier en ze zijn niet geschikt voor grote gazons.

Heb je een klein gazon, dan biedt een handmatige grasmaaier een prima oplossing.

Voor- en nadelen van een elektrische grasmaaier

show product content

Een elektrische grasmaaier is ideaal voor middelgrote gazons. Ze zijn erg wendbaar en daarnaast gemakkelijk in gebruik. Ze zijn milieuvriendelijker dan grasmaaiers die op benzine werken en daarnaast een stuk stiller. Ze vergen bovendien niet veel onderhoud.

Het grootste nadeel is dat je altijd vast zit aan een snoer. Hierdoor is een elektrische grasmaaier minder geschikt is voor een groot gazon: je snoer is, zelfs met een lange verlengkabel, vaak te kort. Bovendien moet je voorzichtig zijn tijdens het maaien. Je moet altijd opletten dat je niet over de stroomkabel struikelt of erover heen maait.

Elektrische grasmaaiers zijn verkrijgbaar in allerlei maten, van groot tot klein. Sommige berg je verticaal op waardoor ze niet veel ruimte in beslag nemen. Bij andere is dit niet mogelijk waardoor ze juist wel veel ruimte in beslag nemen.

Voor- en nadelen van een robotgrasmaaier

show product content

Een robotgrasmaaier biedt het ultieme gebruiksgemak. Een robotgrasmaaier werkt draadloos en laadt zichzelf op in een oplader die je ergens in je tuin plaatst. Als de batterij leeg is, rijden de meeste robotgrasmaaiers zelf weer terug naar hun parkeerstation om op te laden. Sommige robotmaaiers zijn zelfs bestand tegen de regen, wat erg handig is in ons kikkerlandje.

Slimme robotmaaiers werken op WiFi en bedien je via de bijbehorende app. Hier stel je precies in hoe vaak je wilt dat je robot maait, waar hij dit doet en in welk patroon. Een robotmaaier heeft verschillende sensoren waardoor hij niet zomaar je vijver in zal rijden.

Je kunt er ook voor kiezen je tuin virtueel af te bakenen via de app. Dit betekent dat je "verboden" gebieden instelt. De robotgrasmaaier zal deze plaatsen ontwijken. Denk aan bloemperkjes, een glijbaan of het kikkerbadje.

Het nadeel van een robotgrasmaaier is dat er een stevig prijskaartje aan hangt. Ze zijn bovendien gevoelig voor diefstal en niet ideaal voor als je jonge egels in je tuin hebt: deze kunnen gewond raken. De installatie kost daarnaast ook veel tijd.

Hoe kort moet ik het gras maaien?

show product content

Als je voor het eerst gaat maaien, maak je dit stapsgewijs korter. Is je gras ongeveer tien centimeter lang, dan haal je er bij elke maaibeurt een centimeter af totdat je gewenste lengte is bereikt. Siergras heeft weinig te verduren en laat je het beste 3 centimeter lang, terwijl speelgras juist wel veel te verduren waardoor 4 cm ideaal is.

Als je je gras te kort maait, krijgt het teveel zonlicht en loopt het kans eerder uit te drogen. Laat je het te lang, dan bereikt de zon de onderkant van de sprietjes niet goed. Hierdoor groeit het ongelijkmatig en krijgen verschillende mossen en onkruid meer kans om te groeien.

Wanneer maai ik mijn gras?

show product content

Je begint met maaien in maart en dit doe je elke twee weken. Doe dit stapsgewijs: als je gras erg lang is, maai je er elke keer een centimeter vanaf. Vanaf april maai je elke tien dagen. Vanaf ongeveer mei maai je elke week, totdat het minder warm is. Vanaf september ga je weer minder maaien en is één keer in de tien dagen genoeg.

Hoe vaker je maait, hoe beter dit voor je gras is. Maai nooit alleen in dezelfde richting. Maai in verschillende richtingen, zodat het gras alle kanten op geduwd wordt. Als je regelmatig maait, krijgt onkruid en ander gespuis geen kans om te groeien en blijft je gazon langer mooi.

Hoe komt deze handige Grasmaaier reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Grasmaaier ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Grasmaaiers, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Grasmaaiers die op de markt zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Grasmaaiers het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Grasmaaiers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Grasmaaiers in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

De Makita ELM3320 is een lichte, geluidsarme grasmaaier waarmee je met een breedte van 33 centimeter gazons tot zo'n 250 m² maait. Je stelt deze maaihoogte centraal in op 1 van de 3 mogelijke hoogtes tussen de 20 en 55 millimeter. Ook maait de grasmaaier buiten de wielen waardoor graskanten ook bijgehouden worden. De duwbeugel is opvouwbaar waardoor je hem compact opbergt in je schuur. Aan de veiligheid is ook gedacht dankzij de dubbele veiligheidsschakelaar die het onverwachts opstarten van de grasmaaier voorkomt. Handig! Let op: deze grasmaaier heeft een stekker met een zeer korte kabel. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig om de grasmaaier te kunnen gebruiken.

1. Makita ELM3320


Product informatiePlus or Show more

Gebruik de Einhell GC-HM 30 handgrasmaaier voor het maaien van gazons tot maximaal 50 m². De grasmaaier heeft namelijk een maaibreedte van 30 centimeter die meer dan genoeg is voor het maaien van de kleinere gazons. De maaihoogte is traploos instelbaar tussen de 1,5 en 4,2 millimeter, zodat jij het gras op de gewenste hoogte maait. Het gemaaide gras hoef je niet bijeen te harken dankzij de 16 liter opvangzak. Na het maaien gooi je het hierdoor gemakkelijk weg in de gft bak.

2. Einhell GC-HM 30


Product informatiePlus or Show more

De Bosch ARM 32 Grasmaaier is een innovatieve grasmaaier omdat de machine beschikt over een graskam die zorgt voor een perfect resultaat tot aan de rand. Daarnaast weegt de grasmaaier slechts 6,3 kilo en is daarom gemakkelijk te besturen. Verder wordt de Bosch ARM 32 grasmaaier aangedreven door een krachtige 1.200 Watt motor. Hierdoor levert de machine een hoge maaikwaliteit en maai je met gemak jouw gazon, ook bij hoog gras. Waar is dit artikel voor geschikt? - Deze grasmaaier is geschikt voor het maaien van een gazon ter grootte van de helft van een tennisbaan (tot 150 m²). De voordelen van de Bosch ARM 32 grasmaaier: - De graskam knipt uw gazon perfect tot aan de rand. - Lichtgewicht: makkelijk te hanteren en te transporteren – slechts 6,3 kg. - Krachtig: de Powerdrive-motor met 1200 watt zorgt ervoor dat u moeiteloos kunt werken, ook bij hoog gras. - Ergonomisch greepdesign voor eenvoudige bediening - Licht en compact voor aangenaam dragen en probleemloze manoeuvreerbaarheid - Powerdrive-motor garandeert een betrouwbaar resultaat, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden - Innovatieve graskam. Langs de rand knippen bij muren, bloembedden en gazonkanten - 31-liter-grasopvangbak voor verbeterd opvangvermogen en minder werk om te legen - 2 jaar fabrieksgarantie. De belangrijkste specificaties van de Bosch ARM 32 grasmaaier: - Motorcapaciteit: 1.200 W - Draaimoment: 13 Nm - Maaibreedte: 32 cm - Snijsysteem: Cirkelmes - Gewicht: 6,3 kg - Grasvangvolume: 31 l - Maaihoogte: 20 – 60 mm - Maaihoogteverstelling: 3-voudig, per as - Soort greep: Classic-duwboom Wat zit er in de verpakking? - Bosch ARM 32 grasmaaier - Grasopvangbak 31 l - Gratis reservemes 32 cm - Nederlandse handleiding Onderhoud: - Draag altijd tuinhandschoenen wanneer je de scherpe messen vastpakt of er aan werkt. - Controleer voordat je het tuingereedschap opbergt dat het schoon is en er zich geen resten op bevinden. Indien nodig met een zachte, droge borstel reinigen. Tips & Tricks: - Maai regelmatig. - Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. - Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden: Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer Over het merk Bosch Het merk Bosch is wereldmarktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en toebehoren voor elektrisch gereedschap. De belangrijke succesfactoren zijn innovatiekracht en innovatietempo. Zo brengt Bosch elk jaar meer dan 100 nieuwigheden op de markt. Het assortiment bestaat uit elektrisch gereedschap, tuingereedschap, meetgereedschap en een breed assortiment accessoires voor deze artikelen. Al deze artikelen van Bosch zijn te koop bij bol.com en hierdoor hebben wij het grootste Bosch assortiment van Europa!

3. Bosch Grasmaaier ARM 32 (Grasopvangbak (31 l) + gratis reservemes (32 cm))


Product informatiePlus or Show more

De WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier is geschikt voor de liefhebber. Een flexibele, functionele en efficiënte gazonmaaier met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ergonomisch, krachtige motor en comfortabele uitrusting. Verkrijgbaar in verschillende maaimodellen. Gazonoppervlakte tot 250 m². 6-voudig in te stellen maaihoogte. Inclusief grasvangbak van 30 liter inhoud. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom. Duwboom met softgrip voor comfortabel vasthouden. De vulindicator geeft aan wanneer de opvangbak vol is. Veiligheid door de Flick-Flack kabelgeleiding waardoor de elektra kabel weg blijft van de maairichting van de machine. De maaimachine is voorzien van een CCM systeem wat ervoor zorgt dat de machine maait, verzamelt en mulcht. De belangrijkste specificaties • Gazonoppervlakte: tot 250 m² • Maaibreedte: 34 cm • Motorvermogen: 230 V / 1400 Watt • Gewicht: 14 kg • Chassis: kunststof • Maaihoogte-instelling: Per wielas, 6-voudig, 2,5 - 7,5 cm • Grasvangbak: 30 liter • Vulindicator • Flick Flack kabelgeleiding • Wielaandrijving: nee • Inklapbare duwboom met softgrip • CCM-system: cut, collect, mulch (maaien, verzamelen, mulchen) • Inclusief Nederlandse handleiding Onderhoud • Controleer na het gebruik van de grasmaaier of er geen resten gras achterblijven in of op de machine. Zo nodig kun je de maaier met een zachte borstel of doek reinigen. • Draag voor de veiligheid beschermende handshoenen in de buurt van de scherpe snijmessen. Tips • Het is belangrijk om regelmatig te maaien. Hoe vaker, hoe beter en hoe gezonder het gazon wordt. Bij vaak maaien wordt het gazon gestimuleerd om nieuwe grassprieten te maken en een voller gazon te worden. Vaker maaien betekent ook dat onkruid niet in bloei kan komen en dus ook niet kan uitzaaien in het gazon. • Als je bij elke maaibeurt in een andere richting maait met een ander maaipatroon, worden de grassprieten niet continu dezelfde kant op geduwd. Dit bevordert de groei. Garantie Voor een periode van 3 jaar, geteld vanaf de verkoopdatum, worden alle defecte delen (incl. materiaal- of verwerkingsdefecten) kosteloos gerepareerd of vervangen. Deze garantie geldt voor alle producten, die conform de meegeleverde gebruiksaanwijzing gebruikt en onderhouden zijn en waarbij er geen sprake is van onjuist gebruik, misbruik, ongeluk, commercieel gebruik, nalatigheid, verkeerd onderhoud of ongeautoriseerde productaanpassing. Op alle accu's van accuproducten geldt een garantie van 2 jaar. De garantie geldt echter niet voor aan slijtage onderhevige delen. Over WOLF-Garten Al sinds de jaren ’20 is WOLF-Garten hét merk in tuinieren. Het opvallende logo - een geel wolvenkopje op een rode achtergrond - is uitermate herkenbaar. Maar het is natuurlijk vooral de kwaliteit en het complete aanbod wat WOLF-Garten tot een populair merk maakt. Neem het Multi-star® tuingereedschap systeem, al meer dan 30 jaar op de markt en al die jaren van goede kwaliteit en ongekende compleetheid. Ook levert WOLF-Garten een volledige assortiment gazonmaaiers, variërend van handmaaiers tot zitmaaiers. Voor elke wens van de tuinier heeft WOLF-Garten het passende tuingereedschap.

4. WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier - 1400 W - 34 cm maaibreedte - 30 liter opvangbak - centrale hoogte-instelling


Product informatiePlus or Show more

Gebruik de Bosch Indego S+ 350 met de Bosch Smart Gardening app op je smartphone of tablet (iOS, Android en Windows). Zo bedien je niet alleen je robotmaaier vanaf iedere locatie die je wil, maar stel je ook maaiprogramma's in, houd je de voortgang van het maaien in de gaten en weet je wanneer de maaier onderhoud nodig heeft. Of gebruik je stem om de robotmaaier te bedienen. De robotmaaier is namelijk compatibel met Amazon Alexa. De robotmaaier maait niet in willekeurige banen, maar brengt eerst het gazon in kaart en bepaalt dan hoe hij de grasmat zo efficiënt mogelijk maait.

5. Bosch Indego S+ 350


Product informatiePlus or Show more

De Flymo Chevron 32 is een compacte en krachtige elektrische grasmaaier voor de kleinere tuin. Door zijn lichte gewicht is de gazonmaaier gemakkelijk te sturen en zeer wendbaar. Deze maaier is voorzien van een ruime grasvangbak en een stalen maaimes. De maaihoogte is centraal in hoogten te verstellen. Deze elektrische grasmaaier van Flymo, de Chevron 32, is een krachtige en comfortabele elektrische grasmaaier die zelfs lang of vochtig gras moeiteloos maait. De maaier beschikt over centrale en comfortabele maaihoogte-instelling van 20-60 mm. De Flymo Chevron 32 is voorzien van een ergonomisch gevormde beugelschakelaar met startknop en kabeltrekontlasting voor moeiteloos gebruik. Hij heeft een centrale draaggreep voor eenvoudig transport van de grasmaaier. De belangrijkste specificaties van de grasmaaier: • Motorvermorgen: 1000W • Maaibreedte: 32cm • Maaihoogte: 3 • Maaihoogte (min-max): 20 - 60 mm • Opvangbak: 29L • Mulch functie: Ja Tips & tricks • Om te voorkomen dat de kabel over het hele gazon ligt, is het aan te raden om te beginnen bij de rand van het gazon die zich het dichst bij het stopcontact bevindt. • Maai twee keer in de week tijdens het groeiseizoen voor een gezond gazon. • Maai het gras niet te kort, daar kan de kwaliteit van achteruit gaan. Onderhoud • Draag bij het schoonmaken of ander onderhoud handschoenen ter bescherming. • Houd de grasmaaier goed schoon. • Verwijder het resterende gras met een borstel en niet met water. • Berg de grasmaaier op in droge ruimte. Garantie Er zit 2 garantie op de Flymo grasmaaiers. Over Flymo Iedereen wil graag een mooie en nette tuin. Hiervoor is echter wel veel onderhoud nodig. Flymo helpt jou daarbij met een uitgebreid aanbod aan elektrische tuinproducten. Met behulp van deze innovatieve producten heb jij je tuin in een handomdraai op orde. Flymo verkoopt meerdere soorten grasmaaiers, die ieder gazon er weer verzorgd uit laten zien. Voor de wat grotere uitdagingen heeft het merk ook kettingzagen, heggenscharen en bladblazer. Bekijk hier het Flymo assortiment.

6. Flymo Chevron 32 Elektrisch


Product informatiePlus or Show more

Heb je een kleine tuin en wil je vooral een kleine, compacte grasmaaier waarmee je snel en beweeglijk kan manoeuvreren? Dan is deze grasmaaier zeker iets voor jou. Nog een extra argument nodig? Bij aankoop van de grasmaaier ontvang je een grastrimmer! De elektrische grasmaaier is geschikt voor het maaien van een klein gazon (tot 100 m²). Met de grastrimmer kun je gazonranden mooi afwerken op plekken waar je met de grasmaaier moeilijk bij kunt. De voordelen van de grasmaaier en trimmer: Grasmaaier: + Het SHARPP-mes garandeert de beste snijresultaten. Door zijn hardheid gaat dit mes extra lang mee en blijft het langer scherp. + Je kan het gras opvangen in de opvangbak van 30 L. Een waarschuwingsklepje laat je weten wanneer het tijd is om de grasbak te ledigen. + Dankzij de contactknop start de maaier enkel als jij het wilt. Zo geef je prioriteit aan veiligheid, zeker met kinderen in de buurt. + De verlengkabel klik je vast in de trekontlasting. Zo trek je nooit per ongeluk de stroomkabel los. + De duwarm is inklapbaar zodat je de grasmaaier compact kan opbergen. + Je kiest de perfecte stand van de maaihoogte uit 3 volgende mogelijkheden: 25, 45 of 65 mm. Jij bepaalt of je het gras kort maait of wat langer laat staan. Netspanning/frequentie: 230–240 V~ / 50 Hz Vermogen: 1200 W Maaibreedte: 32 cm Instelbare maaihoogte: 25-65 mm (3 posities) Opvangbak: 30 liter Toerental: 3450 min-1 Grastrimmer: + De lichte trimmer ligt comfortabel in de hand werkt precies door de extra handgreep. + Je verlengkabel klik je vast achter de haak in het handvat, zodat je de stroomkabel niet per ongeluk los trekt. + De spoel werkt met 2 draden. Die komen uit de spoel, telkens je met de trimmer tegen de grond tikt. Netspanning/frequentie: 230–240 V~ / 50 Hz Vermogen: 250 W Maaibreedte: 22 cm Diameter snijdraad: Ø1,2 mm Opvangbak: 30 liter Toerental onbelast: 12000 min-1 Snijsysteem: 2 snijdraden/tik-en-werk

7. Powerplus POWXG6211T Grasmaaier - 1200 W - 32 cm - met grastrimmer (250 W - Ø22 cm) - Elektrisch


Product informatiePlus or Show more

Simpel, snel en comfortabel de kleinere gazons maaien doe je met de Bosch AHM 38. De duwboom van deze handgrasmaaier is zo gevormd, dat je hem prettig hanteert. Daarnaast zijn de comfortwielen uitgevoerd met speciale tandwielreductie, zodat je de maaier eenvoudig vooruit duwt. Met 5 gebogen messen van gehard staal en een maaibreedte van 38 centimeter werk jij je gazon bij. De eenvoudige ondermesverstelling heeft een klikvergrendeling, zodat je altijd de juiste snijhoogte houdt. Deze stel je traploos in tussen de 12 en 40 millimeter. Je vangt het gemaaide gras op in de 25 liter opvangbak. Het schaarsnijprincipe zorgt voor een hoge snijkwaliteit, zodat jouw gazon er met de AHM 38 weer geknipt uitziet.

8. Bosch AHM 38


Product informatiePlus or Show more

De accugrasmaaier CityMower 18-300 van Bosch - nu tijdelijk samen met de EasyGrassCut 18 baretool (zonder accu en lader geleverd)! De CityMower18 is een lichte accumaaier die is ontworpen voor gemakkelijk onderhoud van een stadstuin. Deze beschikt over een krachtige 18V-accu met een geavanceerd accumanagementsysteem voor langere looptijden, waardoor snoerloze vrijheid mogelijk wordt zonder aan vermogen of efficiëntie in te boeten. De maaier beschikt ook over een bedieningshendel met een in 3 standen verstelbaar maaihoogtebereik van 30 - 60 mm om zo de hoogte van het gras gemakkelijk te kiezen. De krachtige accu trimmer EasyGrassCut 18-26 van Bosch is ontwikkelt voor het afleveren van een hoogwaardige afwerking.

9. Bosch Kit AccuCirkelmaaier CityMower 18-300 + EasyGrassCut 18 baretool


Product informatiePlus or Show more

De voetjes omhoog en geniet van de tuin! De GARDENA SILENO city Robotmaaier verzorgt het gazon voor je, terwijl jij tijd besteedt aan leukere dingen. Het apparaat maait gazons tot ongeveer 250 vierkante meter geheel automatisch, betrouwbaar en gelijkmatig. Dankzij het SensorCut system levert de robotmaaier streeploze maairesultaten. Hij maait op hellingen tot 25% en ook smalle doorgangen vormen geen enkel probleem. Het zwenkbare achterwiel maakt de robotmaaier heel flexibel en wendbaar; ideaal dus voor kleine en smalle tuinen. Een programmaassistent helpt je via een intuïtief menu en berekent, nadat je de gewenste informatie hebt ingevoerd, zelfstandig een maaiplan waarmee de robotmaaier werkt. Dit plan kan indien nodig worden aangepast. Het laadstation kan nagenoeg overal geplaatst worden. Zodra het werk is gedaan, keert de maaier automatisch terug naar het laadstation. Met behulp van een PIN code en een alarm bescherm je het apparaat tegen diefstal. Veiligheid Veiligheid staat voorop voor de robotmaaiers van GARDENA. Met de ingebouwde veiligheidsfunctie kun je de maaier gemakkelijk optillen of omdraaien wanneer het apparaat aan het werk is. De maaimessen stoppen op dat moment onmiddellijk om verwondingen te voorkomen. De robotmaaier kan ook direct gestopt worden door een grote stopknop in te drukken. De grensdraad bakent het maaigebied betrouwbaar af, zodat de robotmaaier precies weet waar naartoe moet. Een zeer gevoelige botssensor zorgt ervoor dat de maaier niet gehinderd wordt door obstakels in de tuin. Honden en katten vormen geen gevaar, alleen wordt het niet aangeraden om kinderen op het gazon te laten spelen als de maaier aan het werk is. Door de automatische timer zorg je ervoor dat de maaier in het laadstation is geparkeerd op tijden dat de kinderen buitenspelen. Onderhoud Nadat de robotmaaier zijn dienst heeft bewezen, kun je de behuizing, messen en wielen gemakkelijk ontdoen van vuil, stof en grasresten met de tuinslang. Gebruik nooit een hoge drukspuit voor het schoonmaken en draag beschermende handschoenen als je onderhoud pleegt. Ondanks de hypergevoelige sensoren wordt geadviseerd om voor gebruik te controleren of er geen stenen of andere scherpe voorwerpen op het gazon liggen die de messen van de robotmaaier kunnen beschadigen. De voordelen van de GARDENA SILENO city Robotmaaier Ideaal voor oppervlakten tot ongeveer 250 vierkante meter Eenvoudige installatie en betrouwbare, streeploze werking Extreem veilig dankzij de bots-, til- en kantelsensoren Mag tijdens regen gebruikt worden Maaihoogte instelbaar van 20 - 50 mm Uitzonderlijk stil Specificaties Lengte: 55 cm, Breedte: 36 cm,Hoogte: 22 cm Gewicht: 7,0 kg Capaciteit werkgebied: 250m² Maximaal hellingspercentage: 25% Software update mogelijk: Ja Accu type: Li-lon Accucapaciteit: 2,1 Ah Accuspanning: 18V Oplaadtijd: 60 min. Maaitijd op een lading: 65 min. Maaihoogte (min-max): 20 –50 mm Maaitechnologie: messchrijf met 3 messen Energieverbruik per maand: 4kWh Begrenzingskabel: 150 m Krammen: 200 stuks Behuizing: hoogwaardig kunststof Display: LCD met menu Definitie maaigebied: met grensdraad Sensoren: bots-, til- en kantelsensor Programmeren maaitijden: via de display Inclusief alarm en PIN code Botsensor: Ja Wat zit er in de verpakking? GARDENA SILENO city Robotmaaier Dockingstation 1 connector 3 verbindingsstukken 200 krammen 150 m begrenzingsdraad Garantie Er zit twee jaar garantie op de GARDENA robotmaaiers. Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur.

10. GARDENA Sileno City 250 robotmaaier - gazons tot 250 m²


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Grasmaaiers. Er zijn immers 291 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Grasmaaier kopen.