De Bestenu Grasmaaier Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Als je een gazon hebt, heb je een grasmaaier nodig. Hieronder lees je waarop je let bij aankoop van een grasmaaier.

Welke benzine gebruik ik in een grasmaaier: 95 of 98?

hide product content

Bijna alle grasmaaiers die op benzine werken hebben een 4-takt motor die op loodvrije benzine werkt. Er wordt aangeraden om Euro 98 te gebruiken en zeker geen E10. E10 is de vervanger van Euro 95 en milieuvriendelijker. Een motor van een grasmaaier is niet geavanceerd genoeg om E10 probleemloos te verwerken.

Wanneer moet ik een grasmaaier laten slijpen?

hide product content

Je laat je grasmaaier slijpen wanneer het mes minder scherp is. Je merkt dit aan ongelijke resulaten en het minder goed maaien.

Hoe vaak jij je mes van je grasmaaier laat slijpen, hangt niet alleen af van hoe vaak jij je grasmaaier gebruikt, maar ook van het te maaien oppervlak. Over het algemeen is eens per jaar voldoende, maar als jij een grote tuin hebt, laat deze dan twee maal per jaar slijpen.

Als je een beetje handig bent, slijp je het mes van je grasmaaier zelf. Hiervoor heb je een haakse slijper, ijzervijl of multitool nodig.

Welke olie gebruik ik voor een grasmaaier?

hide product content

Idealiter gebruik je olie van het type SAE30, maar als je dat niet hebt, kun je ook het type 5w30, 10w30 of 15w30 gebruiken.

Voor- en nadelen van een benzinegrasmaaier

hide product content

Benzine grasmaaiers zijn erg krachtig en ideaal voor grote gazons. Ze hebben vaak grote wielen waardoor ze geschikt zijn voor ongelijke terreinen. De meeste benzine grasmaaiers beschikken over een systeem om het gemaaide gras mee op te rapen of te verzamelen waardoor je dit niet handmatig met een hark doet.

Een benzine grasmaaier heeft geen stroomkabel waardoor je zelfs moeilijke plaatsen bereikt. Heb je een tuin met veel muurtjes, ornamenten en kleine bochtjes, dan is een benzine grasmaaier minder geschikt. Daarnaast zijn ze minder milieuvriendelijk en hebben ze meer onderhoud nodig dan een elektrische grasmaaier of een handmatige grasmaaier.

Voor- en nadelen van een handmatige grasmaaier

hide product content

Het grootste voordeel van een handmatige grasmaaier is dat ze niet veel ruimte in beslag nemen en vrij eenvoudig in gebruik zijn. Er is wel wat fysieke kracht nodig voor een handmatige grasmaaier en ze zijn niet geschikt voor grote gazons.

Heb je een klein gazon, dan biedt een handmatige grasmaaier een prima oplossing.

Voor- en nadelen van een elektrische grasmaaier

hide product content

Een elektrische grasmaaier is ideaal voor middelgrote gazons. Ze zijn erg wendbaar en daarnaast gemakkelijk in gebruik. Ze zijn milieuvriendelijker dan grasmaaiers die op benzine werken en daarnaast een stuk stiller. Ze vergen bovendien niet veel onderhoud.

Het grootste nadeel is dat je altijd vast zit aan een snoer. Hierdoor is een elektrische grasmaaier minder geschikt is voor een groot gazon: je snoer is, zelfs met een lange verlengkabel, vaak te kort. Bovendien moet je voorzichtig zijn tijdens het maaien. Je moet altijd opletten dat je niet over de stroomkabel struikelt of erover heen maait.

Elektrische grasmaaiers zijn verkrijgbaar in allerlei maten, van groot tot klein. Sommige berg je verticaal op waardoor ze niet veel ruimte in beslag nemen. Bij andere is dit niet mogelijk waardoor ze juist wel veel ruimte in beslag nemen.

Voor- en nadelen van een robotgrasmaaier

hide product content

Een robotgrasmaaier biedt het ultieme gebruiksgemak. Een robotgrasmaaier werkt draadloos en laadt zichzelf op in een oplader die je ergens in je tuin plaatst. Als de batterij leeg is, rijden de meeste robotgrasmaaiers zelf weer terug naar hun parkeerstation om op te laden. Sommige robotmaaiers zijn zelfs bestand tegen de regen, wat erg handig is in ons kikkerlandje.

Slimme robotmaaiers werken op WiFi en bedien je via de bijbehorende app. Hier stel je precies in hoe vaak je wilt dat je robot maait, waar hij dit doet en in welk patroon. Een robotmaaier heeft verschillende sensoren waardoor hij niet zomaar je vijver in zal rijden.

Je kunt er ook voor kiezen je tuin virtueel af te bakenen via de app. Dit betekent dat je "verboden" gebieden instelt. De robotgrasmaaier zal deze plaatsen ontwijken. Denk aan bloemperkjes, een glijbaan of het kikkerbadje.

Het nadeel van een robotgrasmaaier is dat er een stevig prijskaartje aan hangt. Ze zijn bovendien gevoelig voor diefstal en niet ideaal voor als je jonge egels in je tuin hebt: deze kunnen gewond raken. De installatie kost daarnaast ook veel tijd.

Hoe kort moet ik het gras maaien?

hide product content

Als je voor het eerst gaat maaien, maak je dit stapsgewijs korter. Is je gras ongeveer tien centimeter lang, dan haal je er bij elke maaibeurt een centimeter af totdat je gewenste lengte is bereikt. Siergras heeft weinig te verduren en laat je het beste 3 centimeter lang, terwijl speelgras juist wel veel te verduren waardoor 4 cm ideaal is.

Als je je gras te kort maait, krijgt het teveel zonlicht en loopt het kans eerder uit te drogen. Laat je het te lang, dan bereikt de zon de onderkant van de sprietjes niet goed. Hierdoor groeit het ongelijkmatig en krijgen verschillende mossen en onkruid meer kans om te groeien.

Wanneer maai ik mijn gras?

hide product content

Je begint met maaien in maart en dit doe je elke twee weken. Doe dit stapsgewijs: als je gras erg lang is, maai je er elke keer een centimeter vanaf. Vanaf april maai je elke tien dagen. Vanaf ongeveer mei maai je elke week, totdat het minder warm is. Vanaf september ga je weer minder maaien en is één keer in de tien dagen genoeg.

Hoe vaker je maait, hoe beter dit voor je gras is. Maai nooit alleen in dezelfde richting. Maai in verschillende richtingen, zodat het gras alle kanten op geduwd wordt. Als je regelmatig maait, krijgt onkruid en ander gespuis geen kans om te groeien en blijft je gazon langer mooi.

Hoe komt deze super Grasmaaier reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Grasmaaier ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Grasmaaiers, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Grasmaaiers die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Grasmaaiers het best over de toonbank gaan.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Grasmaaiers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

De beste Grasmaaiers in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Met gemak je gazon strak Dankzij het hoge vermogen van 1300W en de maaibreedte van 32cm wordt het maaien van jouw gazon wel erg gemakkelijk. Voor je het weet is de klus gereed! De grasmaaier is voorzien van een 30 liter opvangbak met vulindicator. Super handig, want zo jij weet precies wanneer het tijd is om de opvangbak te legen. Handig in het gebruik De grasmaaier is voorzien van een 30 liter opvangbak met vulindicator. Super handig, want zo weet je precies wanneer het tijd is om de opvangbak te gaan legen. De maaihoogte is eenvoudig aan te passen op de door jouw gewenste hoogte van 30, 50 of 70 mm. Veilig grasmaaien Ongewenst opstarten van de maaimachine wordt voorkomen dankzij de veiligheidsschakelaar. Daarnaast wordt dankzij de handige kabeltrekontlasting de stroomkabel op zijn plaats gehouden, wat voorkomt dat de stroomkabel uit het verlengsnoer wordt getrokken. Middels de ergonomische handgreep werk jij ook nog eens zeer comfortabel met deze VONROC maaimachine. De handgreep is in hoogte verstelbaar. Gemakkelijk mee te nemen én op te bergen Dankzij het lichte gewicht van 8.5kg en de transporthendel is de grasmaaier gemakkelijk op te tillen en mee te nemen. Klaar met maaien? De grasmaaier is gemakkelijk op te bergen zonder dat deze veel ruimte in beslag neemt in je schuur of garage. De handgreep is namelijk inklapbaar. De belangrijkste voordelen: Ergonomische handgreep; voor comfortabel gebruik Veiligheidsschakelaar; voorkomt ongewenst opstarten van de machine Opvouwbare handgreep; gemakkelijk op te bergen zonder teveel ruimte in beslag te nemen 30 liter opvangbak met vulindicator; zie direct wanneer het tijd is om de opvangbak te legen Instelbare maaihoogtes 30, 50 of 70mm; pas de grasmaaier eenvoudig en snel aan op de door jouw gewenste hoogte Maaibreedte van 32cm; voor een klein tot middelgroot gazon Kabeltrekontlasting en kabelhouders; houdt de stroomkabel op zijn plaats en voorkomt dat de stroomkabel uit het verlengsnoer wordt getrokken Draaghendel; voor het gemakkelijk transporteren van de grasmaaier Wat zit er in de milieubewuste verpakking? 1x Elektrische grasmaaier 1300W 1x Opvangbak 30L 1x Kabeltrekontlasting 2x Kabelhouder Technische specificaties: Vermogen: 1300W Onbelast toerental: 3400/min Maaibreedte: 32cm Maaihoogtes: 30, 50 of 70mm Opvangbak: 30L Gewicht: 8.5kg

1. VONROC Grasmaaier – 1300W – 32cm maaibreedte – 30L opvangbak + vulindicator – Instelbare maaihoogte


Product informatiePlus or Show more

Deze compacte grasmaaier maait helemaal tot aan de rand – er hoeft na het maaien niet meer te worden getrimd. Met een graskam maait de ARM 32 automatisch nette randen langs muren en tuinpaden. Hij is erg licht met een gewicht van slechts 6,8 kg, zodat hij gemakkelijk rond voorwerpen gemanoeuvreerd en vervoerd kan worden. De Powerdrive-motor zorgt voor betrouwbare maaiprestaties, zelfs in lastige situaties. Hij is geschikt voor het maaien van kleine en middelgrote gazons en het maaien van nette randen. Voor gemakkelijk afvoeren van gemaaid gras beschikt hij ook over een grasopvangbak van 31 liter. Graskam zorgt voor nette resultaten langs randen, opritten, hekken en muren Licht voor gemakkelijk hanteren en vervoeren, met een gewicht van slechts 6,8 kg Powerdrive-motor van 1200 W zorgt voor betrouwbaar maaien, zelfs in moeilijke situaties Ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen Een grasopvangbak van 31 liter maakt het gemakkelijk om gemaaid gras af te voeren Wat zit er in de verpakking? ARM 32 31 liter grasopvangbak Tips & Tricks: Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden: Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

2. Bosch ARM 32 Grasmaaier - 1200 W - 32 cm maaibreedte - Opvangbak 31 L


Product informatiePlus or Show more

Accu Platform: Dit artikel is onderdeel van een accu platform. Dit is voordelig, duurzaam en gebruiksvriendelijk omdat de meegeleverde accu(s) uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. De CityMower18 is een lichte accumaaier die is ontworpen voor gemakkelijk onderhoud van een stadstuin. Deze beschikt over een krachtige 18V-accu met een geavanceerd accumanagementsysteem voor langere looptijden, waardoor snoerloze vrijheid mogelijk wordt zonder aan vermogen of efficiëntie in te boeten. De ErgoFlex grepen zorgen tijdens het werk voor gemakkelijk hanteren en voor een comfortabele en gezonde houding. De maaier beschikt ook over een bedieningshendel met een in 3 standen verstelbaar maaihoogtebereik van 30 - 60 mm om zo de hoogte van het gras gemakkelijk te kiezen. De graskam zorgt voor netjes trimmen langs muren en kanten voor snelle en gemakkelijke resultaten. Krachtige accumaaier voor stadstuinen ErgoFlex grepen zorgen voor comfortabel hanteren en gemakkelijk bedienen Graskam zorgt voor perfecte resultaten bij kanten en langs muren Hendel met centrale bediening voor 3 maaihoogtes van 30 - 60 mm Wat zit er in de verpakking? CityMower 18-300 Grasmaaier 1 accupack PBA 18V 4.0Ah W-C (1 600 A01 1T8) Oplader AL 1830 CV (1 600 A00 5B3) Grasopvangbak 31 l Tips & Tricks: Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden: Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

3. Bosch CityMower 18-300 Grasmaaier - Met 18 V accu en lader


Product informatiePlus or Show more

Deze compacte grasmaaier maait helemaal tot aan de rand – er hoeft na het maaien niet meer te worden getrimd. Met een graskam maait de ARM 32 automatisch nette randen langs muren en tuinpaden. Hij is erg licht met een gewicht van slechts 6,8 kg, zodat hij gemakkelijk rond voorwerpen gemanoeuvreerd en vervoerd kan worden. De Powerdrive-motor zorgt voor betrouwbare maaiprestaties, zelfs in lastige situaties. Hij is geschikt voor het maaien van kleine en middelgrote gazons en het maaien van nette randen. Voor gemakkelijk afvoeren van gemaaid gras beschikt hij ook over een grasopvangbak van 31 liter. Graskam zorgt voor nette resultaten langs randen, opritten, hekken en muren Licht voor gemakkelijk hanteren en vervoeren, met een gewicht van slechts 6,8 kg Powerdrive-motor van 1200 W zorgt voor betrouwbaar maaien, zelfs in moeilijke situaties Ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen Een grasopvangbak van 31 liter maakt het gemakkelijk om gemaaid gras af te voeren Wat zit er in de verpakking? ARM 32 31 liter grasopvangbak Extra reservemes 32 cm Tips & Tricks: Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden: Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

4. Bosch ARM 32 Grasmaaier - 1200 W - 32 cm maaibreedte - Opvangbak 31 L + extra reservemes 32 cm


Product informatiePlus or Show more

De WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier is geschikt voor de liefhebber. Een flexibele, functionele en efficiënte gazonmaaier met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ergonomisch, krachtige motor en comfortabele uitrusting. Verkrijgbaar in verschillende maaimodellen. Gazonoppervlakte tot 250 m². 6-voudig in te stellen maaihoogte. Inclusief grasvangbak van 30 liter inhoud. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom. Duwboom met softgrip voor comfortabel vasthouden. De vulindicator geeft aan wanneer de opvangbak vol is. Veiligheid door de Flick-Flack kabelgeleiding waardoor de elektra kabel weg blijft van de maairichting van de machine. De maaimachine is voorzien van een CCM systeem wat ervoor zorgt dat de machine maait, verzamelt en mulcht. De belangrijkste specificaties • Gazonoppervlakte: tot 250 m² • Maaibreedte: 34 cm • Motorvermogen: 230 V / 1400 Watt • Gewicht: 14 kg • Chassis: kunststof • Maaihoogte-instelling: Per wielas, 6-voudig, 2,5 - 7,5 cm • Grasvangbak: 30 liter • Vulindicator • Flick Flack kabelgeleiding • Wielaandrijving: nee • Inklapbare duwboom met softgrip • CCM-system: cut, collect, mulch (maaien, verzamelen, mulchen) • Inclusief Nederlandse handleiding Onderhoud • Controleer na het gebruik van de grasmaaier of er geen resten gras achterblijven in of op de machine. Zo nodig kun je de maaier met een zachte borstel of doek reinigen. • Draag voor de veiligheid beschermende handshoenen in de buurt van de scherpe snijmessen. Tips • Het is belangrijk om regelmatig te maaien. Hoe vaker, hoe beter en hoe gezonder het gazon wordt. Bij vaak maaien wordt het gazon gestimuleerd om nieuwe grassprieten te maken en een voller gazon te worden. Vaker maaien betekent ook dat onkruid niet in bloei kan komen en dus ook niet kan uitzaaien in het gazon. • Als je bij elke maaibeurt in een andere richting maait met een ander maaipatroon, worden de grassprieten niet continu dezelfde kant op geduwd. Dit bevordert de groei. Garantie Voor een periode van 3 jaar, geteld vanaf de verkoopdatum, worden alle defecte delen (incl. materiaal- of verwerkingsdefecten) kosteloos gerepareerd of vervangen. Deze garantie geldt voor alle producten, die conform de meegeleverde gebruiksaanwijzing gebruikt en onderhouden zijn en waarbij er geen sprake is van onjuist gebruik, misbruik, ongeluk, commercieel gebruik, nalatigheid, verkeerd onderhoud of ongeautoriseerde productaanpassing. Op alle accu's van accuproducten geldt een garantie van 2 jaar. De garantie geldt echter niet voor aan slijtage onderhevige delen. Over WOLF-Garten Al sinds de jaren ’20 is WOLF-Garten hét merk in tuinieren. Het opvallende logo - een geel wolvenkopje op een rode achtergrond - is uitermate herkenbaar. Maar het is natuurlijk vooral de kwaliteit en het complete aanbod wat WOLF-Garten tot een populair merk maakt. Neem het Multi-star® tuingereedschap systeem, al meer dan 30 jaar op de markt en al die jaren van goede kwaliteit en ongekende compleetheid. Ook levert WOLF-Garten een volledige assortiment gazonmaaiers, variërend van handmaaiers tot zitmaaiers. Voor elke wens van de tuinier heeft WOLF-Garten het passende tuingereedschap.

5. WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier - 1400 W - 34 cm maaibreedte - 30 liter opvangbak - centrale hoogte-instelling


Product informatiePlus or Show more

Met de Bosch AHM 38 C Handmaaier maai je comfortabel en stil kleine gazonoppervlakten. Met de handmaaier kan je precies maaien zodat het gazon er perfect bijligt. Deze grasmaaier is geschikt voor het maaien van een gazon ter grootte van de helft van een tennisbaan (tot 150 m²). Ongecompliceerd: snel, comfortabel maaien van kleine gazonoppervlaktes. Efficiënt: schaarsnijprincipe voor hoge snijkwaliteit. Geraffineerd: klik-vergrendeling om het ondermes zonder gereedschap in te stellen. Spilmaaisysteem met 5 gebogen messen van gehard staal. Traploze maaihoogteverstelling en een maaibreedte van 38 cm. Eenvoudige ondermesverstelling met klik-vergrendeling. Onderhoudsvrije kogelgelagerde spilwals. Comfortstuurstang voor meer ergonomie. Comfortwielen met speciale tandwielreductie om makkelijk vooruit te kunnen duwen. Wat zit er in de verpakking? Bosch AHM 38 C grasmaaier Nederlandse handleiding Opvangbak Tips & Tricks: Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden: Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

6. Bosch AHM 38 Handmaaier - 38 cm maaibreedte


Product informatiePlus or Show more

De stille BLACK+DECKER BEMWH551-QS elektrische zweefmaaier met een maaidiameter van 30 cm beweegt op een luchtkussen in plaats van op wielen en is ideaal voor kleine tuinen tot 250m². Deze 1200W lichtgewicht zweefmaaier kan probleemloos grasmaaien op hellingen en hobbelige, oneffen oppervlakken waar traditionele grasmaaiers moeite hebben. Door zijn ultieme wendbaarheid kan je heel gemakkelijk in alle richtingen maaien. Door de instelbare maaihoogte van 20, 30 en 40 mm kan je de maaier in hoogte aanpassen naargelang jouw gazonconditie. De maaier is heel onderhoudsvriendelijk en wordt geleverd met 10 vervangenmessen in kunststof waardoor je bij onderhoud deze niet tussendoor hoeft te slijpen. De inklapbare handgreep en het compacte design zorgen voor een ruimtebesparende opslag. Waarvoor is deze zweefmaaier geschikt? Voor het maaien van gras in kleinere tuinen tot 250m². Ook uiterst geschikt voor hellingen en oneffen oppervlakken. Voordelen: Krachtige 1200W motor 30cm maaibreedte Ultieme wendbaarheid voor maaien in alle richtingen Ideaal voor oneffen tuinen met hindernissen Ideaal voor kleine tuinen tot 250m² (1.2 tennisvelden) Eenvoudig en compact opbergen dankzij de inklapbare handgreep Technische specificaties: Voeding: Gesnoerd Opgenomen vermogen: 1200W Maaibreedte: 30 cm Maaimechanisme: Rotary/plastic blade Maaihoogtes: 3 nl. 20-30-40 Draaggreep: Nee Verpakkingsinhoud: BEMH551 zweefmaaier 10 kunststof vervangmessen Handleiding Veiligheid: Ruim altijd eerst je gazon op voor je begint te maaien, zo zorg je ervoor dat de messen niet beschadigd worden tijdens het grasmaaien Draag altijd gesloten schoenen, zo voorkom je letsels aan de voeten. Zet de grasmachine volledig uit en trek het snoer uit het stopcontact vooraleer je deze optilt voor onderhoud of om schoon te maken, zo ben je zeker dat deze niet onbedoeld ingeschakeld wordt. Onderhoud Maak na gebruik steeds de grasmaaier schoon met een tuinslang en/of borstel, zo hou je jouw grasmachine in topconditie en verleng je de levensduur. Maak je gazon groener en gezonder! Om een groener gazon te krijgen, is het aangeraden om zo vaak mogelijk je gazon te maaien. Zo wordt je gazon gestimuleerd om nieuwe grassprietjes aan te maken, waardoor het gras voller groeit en onkruid bestreden wordt. Hoe vaak maai je best? Bij normale weeromstandigheden kan je de volgende richtlijnen gebruiken: Januari t/m februari: maaien is niet nodig Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

7. BLACK+DECKER BEMWH551-QS Zweefmaaier - 1200W - 30cm - gesnoerd


Product informatiePlus or Show more

Op zoek naar een snelle, simpele grasmaaier voor een klein gazon? dan is de Bosch AHM 30 handmaaier iets voor jou. De grasmaaier is efficiënt dankzij zijn schaarsnijprincipe. Dankzij het klik vergrendelsysteem kun je het ondermes zonder gereedschap instellen. De maaier maait comfortabel dankzij de comfortwielen die zijn uitgevoerd met speciale tandwielreductie. De maaihoogte is gemakkelijk in te stellen. De maaimachine heeft een maaibreedte van 30 cm. Wat zit er in de verpakking? Bosch AHM 30 handmaaier Tips & Tricks: Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden: Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

8. Bosch AHM 30 Handmaaier - 30 cm maaibreedte


Product informatiePlus or Show more

Mileuvriendelijk maaien zonder elektriciteit met de GARDENA kooimesmaaier 330. Met meer comfort naar een schitterend gemaaid gazon. Waar is het artikel voor geschikt? De GARDENA kooimesmaaier 330 is milieuvriendelijk en werkt zonder elektriciteit. Het principe is eenvoudig: als u duwt, bewegen de messenkooi en ondermes zonder elkaar te raken. Net zoals bij een schaar, wordt het grassprietje opgetild en afgeknipt. Speciaal kenmerk: de messenwals en het ondermes raken elkaar niet en daardoor is deze kooimesmaaier fluisterstil en heel eenvoudig voort te duwen. De geharde messenkooi van kwaliteitsstaal met antikleefcoating en het geslepen ondermes garanderen een zuivere en precieze snede voor een uitstekend onderhoud gazon. Grote wielen vereenvoudigen het sturen en zorgen voor een goede grip. De gewenste maaihoogte is eenvoudig in 4 stappen instelbaar en is af te lezen op de schaalverdeling. De duwboom is eenvoudig inklapbaar voor ruimtebesparing bij de opslag en eenvoudig transport. De belangrijkste specificaties: • Deze kooimesmaaier heeft een maaibreedte van 33 cm • Geschikt voor gazons tot ca. 150 m² • De maaihoogte is eenvoudig in 4 stappen instelbaar (min. 12 mm, max 42 mm) • Aanbevolen accessoire: Gardena grasvangzak (4078500402903) De voordelen van de GARDENA kooimesmaaier: + Milieuvriendelijk en werkt zonder elektriciteit + Licht van gewicht + Eenvoudig in gebruik en inklapbaar + Fluisterstil Tips & tricks: • Maai regelmatig. Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. • Maai elke keer in een andere richting met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Onderhoud: • Voor een goed onderhoud wordt het aangeraden om het apparaat regelmatig schoon te maken • Draag beschermende handschoenen bij onderhoud • Gebruik geen hoge drukspuit om de maaier schoon te maken Garantie: Er zit twee jaar garantie op de GARDENA kooimesmaaier.

9. GARDENA Kooimesmaaier 330 - Maaibreedte 33 cm - Gazons tot ca. 150 m²


Product informatiePlus or Show more

Hoge kwaliteit, goede functionaliteit, duurzaam en betrouwbaar. Dat is wat deze WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier kenmerkt. Met een gewicht van 12 kg is deze maaier ideaal voor tuinen tot 150 m². 3-voudig in te stellen maaihoogte. Inclusief grasvangbak van 30 liter inhoud. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom. De belangrijkste specificaties • Gazonoppervlakte tot 150 m² • Maaibreedte: 32 cm • Motorvermogen: 230 V / 1000 Watt • Gewicht: 12kg • Chassis: kunststof • Maaihoogte-instelling: Per wielas, 3-voudig, 2,0 - 6,0 cm • Grasvangbak: 30 liter • Wielaandrijving: nee • Inklapbare duwboom Onderhoud • Controleer na het gebruik van de grasmaaier of er geen resten gras achterblijven in of op de machine. Zo nodig kun je de maaier met een zachte borstel of doek reinigen. • Draag voor de veiligheid beschermende handshoenen in de buurt van de scherpe snijmessen. Tips • Het is belangrijk om regelmatig te maaien. Hoe vaker, hoe beter en hoe gezonder het gazon wordt. Bij vaak maaien wordt het gazon gestimuleerd om nieuwe grassprieten te maken en een voller gazon te worden. Vaker maaien betekent ook dat onkruid niet in bloei kan komen en dus ook niet kan uitzaaien in het gazon. • Als je bij elke maaibeurt in een andere richting maait met een ander maaipatroon, worden de grassprieten niet continu dezelfde kant op geduwd. Dit bevordert de groei. Garantie Voor een periode van 3 jaar, geteld vanaf de verkoopdatum, worden alle defecte delen (incl. materiaal- of verwerkingsdefecten) kosteloos gerepareerd of vervangen. Deze garantie geldt voor alle producten, die conform de meegeleverde gebruiksaanwijzing gebruikt en onderhouden zijn en waarbij er geen sprake is van onjuist gebruik, misbruik, ongeluk, commercieel gebruik, nalatigheid, verkeerd onderhoud of ongeautoriseerde productaanpassing. Op alle accu's van accuproducten geldt een garantie van 2 jaar. De garantie geldt echter niet voor aan slijtage onderhevige delen. Over WOLF-Garten Al sinds de jaren ’20 is WOLF-Garten hét merk in tuinieren. Het opvallende logo - een geel wolvenkopje op een rode achtergrond - is uitermate herkenbaar. Maar het is natuurlijk vooral de kwaliteit en het complete aanbod wat WOLF-Garten tot een populair merk maakt. Neem het Multi-star® tuingereedschap systeem, al meer dan 30 jaar op de markt en al die jaren van goede kwaliteit en ongekende compleetheid. Ook levert WOLF-Garten een volledige assortiment gazonmaaiers, variërend van handmaaiers tot zitmaaiers. Voor elke wens van de tuinier heeft WOLF-Garten het passende tuingereedschap.

10. WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier - 1000 W - 32 cm maaibreedte - 30 liter opvangbak - centrale hoogte-instelling


Producten overeenkomstig aan Grasmaaiers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Grasmaaiers. Er zijn namelijk 291 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Grasmaaier kopen.