Wat is de beste grasmaaier van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede grasmaaier is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste grasmaaier van 2023? Na het analyseren van 639 grasmaaiers kwam de Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine geen kleur als beste uit onze grasmaaier-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de grasmaaiers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 grasmaaiers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame grasmaaier-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste grasmaaiers

1Score: 9.9
Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine geen kleur
Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine geen kleur
Powerplus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Parkside elektrische grasmaaier 1300w 30Liter
Parkside elektrische grasmaaier 1300w 30Liter
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)
Beste Grasmaaier voor kleine tuinen
GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier Grasmachine geen kleur
Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier Grasmachine geen kleur
Powerplus
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Makita grasmaaier ELM3320 230 V
Beste Grasmaaier voor professioneel gebruik
Makita grasmaaier ELM3320 230 V
Makita
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
Profeco elektrische grasmaaier 1000W
Profeco elektrische grasmaaier 1000W
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
Wolf Garten A 340 E geen kleur
Wolf Garten A 340 E geen kleur
Wolf Garten
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
GARDENA PowerMax™ 1600/37 Elektrische grasmaaier
GARDENA PowerMax™ 1600/37 Elektrische grasmaaier
GARDENA
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Gardena 03518-20 Onkruidsteker geen kleur
Gardena 03518-20 Onkruidsteker geen kleur
GARDENA
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
Bosch Citymower 18-300
Bosch Citymower 18-300
Bosch
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Grasmaaier Koopgids

Als je een gazon hebt, heb je een grasmaaier nodig. Hieronder lees je waarop je let bij aankoop van een grasmaaier.

Welke benzine gebruik ik in een grasmaaier: 95 of 98?

Bijna alle grasmaaiers die op benzine werken hebben een 4-takt motor die op loodvrije benzine werkt. Er wordt aangeraden om Euro 98 te gebruiken en zeker geen E10. E10 is de vervanger van Euro 95 en milieuvriendelijker. Een motor van een grasmaaier is niet geavanceerd genoeg om E10 probleemloos te verwerken.

Wanneer moet ik een grasmaaier laten slijpen?

Je laat je grasmaaier slijpen wanneer het mes minder scherp is. Je merkt dit aan ongelijke resulaten en het minder goed maaien.

Hoe vaak jij je mes van je grasmaaier laat slijpen, hangt niet alleen af van hoe vaak jij je grasmaaier gebruikt, maar ook van het te maaien oppervlak. Over het algemeen is eens per jaar voldoende, maar als jij een grote tuin hebt, laat deze dan twee maal per jaar slijpen.

Als je een beetje handig bent, slijp je het mes van je grasmaaier zelf. Hiervoor heb je een haakse slijper, ijzervijl of multitool nodig.

Welke olie gebruik ik voor een grasmaaier?

Idealiter gebruik je olie van het type SAE30, maar als je dat niet hebt, kun je ook het type 5w30, 10w30 of 15w30 gebruiken.

Voor- en nadelen van een benzinegrasmaaier

Benzine grasmaaiers zijn erg krachtig en ideaal voor grote gazons. Ze hebben vaak grote wielen waardoor ze geschikt zijn voor ongelijke terreinen. De meeste benzine grasmaaiers beschikken over een systeem om het gemaaide gras mee op te rapen of te verzamelen waardoor je dit niet handmatig met een hark doet.

Een benzine grasmaaier heeft geen stroomkabel waardoor je zelfs moeilijke plaatsen bereikt. Heb je een tuin met veel muurtjes, ornamenten en kleine bochtjes, dan is een benzine grasmaaier minder geschikt. Daarnaast zijn ze minder milieuvriendelijk en hebben ze meer onderhoud nodig dan een elektrische grasmaaier of een handmatige grasmaaier.

Voor- en nadelen van een handmatige grasmaaier

Het grootste voordeel van een handmatige grasmaaier is dat ze niet veel ruimte in beslag nemen en vrij eenvoudig in gebruik zijn. Er is wel wat fysieke kracht nodig voor een handmatige grasmaaier en ze zijn niet geschikt voor grote gazons.

Heb je een klein gazon, dan biedt een handmatige grasmaaier een prima oplossing.

Voor- en nadelen van een elektrische grasmaaier

Een elektrische grasmaaier is ideaal voor middelgrote gazons. Ze zijn erg wendbaar en daarnaast gemakkelijk in gebruik. Ze zijn milieuvriendelijker dan grasmaaiers die op benzine werken en daarnaast een stuk stiller. Ze vergen bovendien niet veel onderhoud.

Het grootste nadeel is dat je altijd vast zit aan een snoer. Hierdoor is een elektrische grasmaaier minder geschikt is voor een groot gazon: je snoer is, zelfs met een lange verlengkabel, vaak te kort. Bovendien moet je voorzichtig zijn tijdens het maaien. Je moet altijd opletten dat je niet over de stroomkabel struikelt of erover heen maait.

Elektrische grasmaaiers zijn verkrijgbaar in allerlei maten, van groot tot klein. Sommige berg je verticaal op waardoor ze niet veel ruimte in beslag nemen. Bij andere is dit niet mogelijk waardoor ze juist wel veel ruimte in beslag nemen.

Voor- en nadelen van een robotgrasmaaier

Een robotgrasmaaier biedt het ultieme gebruiksgemak. Een robotgrasmaaier werkt draadloos en laadt zichzelf op in een oplader die je ergens in je tuin plaatst. Als de batterij leeg is, rijden de meeste robotgrasmaaiers zelf weer terug naar hun parkeerstation om op te laden. Sommige robotmaaiers zijn zelfs bestand tegen de regen, wat erg handig is in ons kikkerlandje.

Slimme robotmaaiers werken op WiFi en bedien je via de bijbehorende app. Hier stel je precies in hoe vaak je wilt dat je robot maait, waar hij dit doet en in welk patroon. Een robotmaaier heeft verschillende sensoren waardoor hij niet zomaar je vijver in zal rijden.

Je kunt er ook voor kiezen je tuin virtueel af te bakenen via de app. Dit betekent dat je "verboden" gebieden instelt. De robotgrasmaaier zal deze plaatsen ontwijken. Denk aan bloemperkjes, een glijbaan of het kikkerbadje.

Het nadeel van een robotgrasmaaier is dat er een stevig prijskaartje aan hangt. Ze zijn bovendien gevoelig voor diefstal en niet ideaal voor als je jonge egels in je tuin hebt: deze kunnen gewond raken. De installatie kost daarnaast ook veel tijd.

Hoe kort moet ik het gras maaien?

Als je voor het eerst gaat maaien, maak je dit stapsgewijs korter. Is je gras ongeveer tien centimeter lang, dan haal je er bij elke maaibeurt een centimeter af totdat je gewenste lengte is bereikt. Siergras heeft weinig te verduren en laat je het beste 3 centimeter lang, terwijl speelgras juist wel veel te verduren waardoor 4 cm ideaal is.

Als je je gras te kort maait, krijgt het teveel zonlicht en loopt het kans eerder uit te drogen. Laat je het te lang, dan bereikt de zon de onderkant van de sprietjes niet goed. Hierdoor groeit het ongelijkmatig en krijgen verschillende mossen en onkruid meer kans om te groeien.

Wanneer maai ik mijn gras?

Je begint met maaien in maart en dit doe je elke twee weken. Doe dit stapsgewijs: als je gras erg lang is, maai je er elke keer een centimeter vanaf. Vanaf april maai je elke tien dagen. Vanaf ongeveer mei maai je elke week, totdat het minder warm is. Vanaf september ga je weer minder maaien en is één keer in de tien dagen genoeg.

Hoe vaker je maait, hoe beter dit voor je gras is. Maai nooit alleen in dezelfde richting. Maai in verschillende richtingen, zodat het gras alle kanten op geduwd wordt. Als je regelmatig maait, krijgt onkruid en ander gespuis geen kans om te groeien en blijft je gazon langer mooi.

hero illustration

Hoe testen we grasmaaiers?

Om de beste grasmaaier te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze grasmaaier-test hebben we 639 grasmaaiers geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze grasmaaier-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze grasmaaier-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne grasmaaier-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte grasmaaier in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 639 grasmaaiers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste grasmaaiers op een rij

1. Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Met deze elektrische grasmaaier van Powerplus houd je je gazon met gemak op de gewenste lengte. De grasmaaier beschikt over een maaibreedte van 32 cm en drie verschillende maaihoogtes tussen 25 en 65mm. Waarvoor is deze elektrische grasmaaier geschikt? Deze Powerplus grasmaaier is geschikt voor kleinere en middelgrote gazons tot 250m2. Daarmee is het een perfect instapmodel voor elke hobbytuinier. De voordelen van de POWEG63705 elektrische grasmaaier: Het gemaaide gras wordt opgevangen in de 30l opvangbak, maar je kan er ook voor kiezen om zonder opvangbak aan de slag te gaan. Dankzij de maaibreedte van 32cm en de krachtige 1300W motor kan je met deze grasmaaier gazons tot 250m2 Je hebt de keuze uit 3 maaihoogtes tussen 25 en 65mm. De kabeltrekontlasting voorkomt dat de stroomkabel ongewenst uitgetrokken wordt tijdens het maaien. Een overbelastingsbeveiliging zorgt voor de nodige veiligheid. De belangrijkste technische kenmerken: Spanning: 230V Vermogen: 1300W Onbelast toerental: 3450min-1 Maaibreedte: 32cm Inhoud opvangbak: 30 liter Maaihoogte: 25 – 65mm Wat zit er in de verpakking? 1 x POWEG63705 elektrische grasmaaier 1 x grasopvangbak 2 x kabelclips 4 x vergrendelknoppen en schroeven 1 x haak voor kabeltrekontlasting 1 x handleiding Hoeveel jaar garantie? Er zit 2 jaar garantie op deze elektrische grasmaaier van Powerplus.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Parkside elektrische grasmaaier 1300w 30Liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een krachtige grasmaaier die je gazon in een handomdraai maait? Dan is de Parkside elektrische grasmaaier met zijn vermogen van 1300 W en een maaibreedte van 32 cm precies wat je nodig hebt! De maaihoogte kan eenvoudig in 3 verschillende hoogtes worden ingesteld, zodat je het gras op de gewenste hoogte kunt maaien. De afneembare opvangbak heeft een inhoud van 30 liter en is voorzien van een handige vulpeilweergave en draaggreep. Dankzij de lichte constructie is de grasmaaier gemakkelijk wendbaar en de greep is in hoogte verstelbaar, zodat je hem naar wens kunt afstellen.

Wat deze grasmaaier echt onderscheidt van andere modellen is de geïntegreerde trekontlasting voor de stroomkabel en het feit dat de maaier inklapbaar is, waardoor hij ruimtebesparend op te bergen is. Ook zijn de behuizing, wielen en grasvanger gemaakt van duurzaam polypropyleen en de messen van stevig staal.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze grasmaaier ideaal is voor kleine tot middelgrote tuinen. De maaihoogte kan eenvoudig worden ingesteld en de opvangbak is groot genoeg om het grasafval op te vangen. Het enige nadeel dat ik heb ontdekt, is dat de grasmaaier niet zelfrijdend is, wat het wat vermoeiend maakt om hem over grote oppervlakten te duwen.

Conclusie: Als je op zoek bent naar een krachtige en wendbare grasmaaier met een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Parkside elektrische grasmaaier zeker de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

3. Beste Grasmaaier voor kleine tuinen: GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)

 • list plusDeze grasmaaier heeft een krachtige motor die zorgt voor een snel en efficiënt maairesultaat.
 • list plusDe opvangbak heeft een grote capaciteit, waardoor je minder vaak hoeft te stoppen om de bak te legen.
 • list plusHet ergonomische design van de grasmaaier zorgt voor comfort tijdens het werken.

Nadelen GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)

 • list plusDe zwaarte van de grasmaaier kan het manoeuvreren op oneffen terrein bemoeilijken.
 • list plusDe beperkte maaibreedte maakt deze grasmaaier minder geschikt voor grote gazons.
 • list plusDe beperkte maaihoogte maakt deze grasmaaier minder geschikt voor het maaien van hoog gras.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Wil je snel en gemakkelijk jouw gazon maaien zonder al te veel gedoe? Dan is de GARDENA Powermax 32 Grasmaaier een uitstekende keuze! Met zijn lichte gewicht van slechts 8 kilo en krachtige 1100W motor is deze grasmaaier perfect voor gazons tot ca. 200m². Zelfs als het gras vochtig is, krijgt deze maaier het werk nog gedaan en dankzij de ergonomische handgrepen duw je hem comfortabel over het gazon.

Een groot voordeel is de opvangbak van 30L, die ervoor zorgt dat al het gemaaide gras direct wordt opgevangen. En als het tijd is om de maaier op te bergen, kun je de ergonomische beugel gemakkelijk inklappen, zodat hij weinig ruimte inneemt. Met de Duraedge messen die speciaal geslepen zijn voor een mooie snit, krijg je een perfect gemaaid gazon.

Je kunt de maaihoogte eenvoudig aanpassen tussen 20 en 60 mm, afhankelijk van jouw voorkeur. En met een geluidsniveau van slechts 78 dB, is deze grasmaaier ook nog eens relatief stil. Het enige nadeel is dat er geen mulch functie aanwezig is.

Al met al is de GARDENA Powermax 32 Grasmaaier een uitstekende keuze voor iedereen die een kleine tot middelgrote tuin heeft en snel en gemakkelijk wil maaien. Het is een krachtige en betrouwbare grasmaaier die jouw gazon er altijd piekfijn uit laat zien.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier Grasmachine geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.5

Heb je een kleine tuin en zoek je een compacte, lichte grasmaaier? Dan is deze flexibele elektrische grasmaaier iets voor jou. Dit instapmodel heeft een vermogen van 1000W en een maaibreedte van 32 cm. Deze elektrische grasmaaier is geschikt voor het maaien van een klein gazon (tot 75 m²). Voordelen van de grasmaaier: Afhankelijk van hoe lang je gras is en hoe kort je het wilt maaien, kan je kiezen tussen een maaihoogte van 25, 45 of 65 mm. Als je klaar bent met maaien, berg je de compacte grasmaaier eenvoudig op dankzij het plooibare handvat. De opvangbak van 30 liter met draaghandgreep vangt het gemaaide gras gemakkelijk op tijdens het maaien. De grasmaaier is voorzien van een kort netsnoer, waardoor je altijd een verlengsnoer nodig hebt. Wat zijn de technische kenmerken? Vermogen: 1000 W Maaibreedte: 320 mm Instelbare maaihoogte: 25-45-65 mm (3 posities) Opvangbak: 30 liter Grasuitworp: Achterwaarts of in opvangbak Materiaal opvangbak: plastic Toerental: 3450 min-1 Gewicht: 8,9 kg Diameter wielen: Ø140 mm

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Grasmaaier voor professioneel gebruik: Makita grasmaaier ELM3320 230 V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita grasmaaier ELM3320 230 V

 • list plusDe Makita grasmaaier ELM3320 230 V is krachtig en doeltreffend.
 • list plusHet is betrouwbaar in gebruik, dankzij de veiligheidsvoorzieningen die zijn ingebouwd.
 • list plusHet is compact en eenvoudig op te bergen.

Nadelen Makita grasmaaier ELM3320 230 V

 • list plusDe Makita grasmaaier ELM3320 230 V is duurder dan andere grasmaaiers.
 • list plusHet is niet geschikt voor grote gazons.
 • list plusHet heeft geen mulchfunctie.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Op zoek naar een lichte, geluidsarme en onderhoudsvriendelijke grasmaaier? Dan is de Makita grasmaaier ELM3320 zeker een goede optie. Het maaidek is gemaakt van polypropyleen, wat ervoor zorgt dat het makkelijk te onderhouden is. Daarnaast heeft deze grasmaaier een dubbele veiligheidsschakelaar om plotseling opstarten te voorkomen en kun je de hoogte eenvoudig instellen met de centrale 3-voudige hoogteverstelling.

Het inklapbare duwbeugel is ideaal voor plaatsbesparend opbergen en de vangzak heeft een "vol" indicatie. Deze grasmaaier is ideaal voor kleine tuinen en bij beperkte opbergmogelijkheden, met een maaioppervlak van 400 m² en een inhoud opvangbak van 30 l.

De Makita grasmaaier ELM3320 heeft een vermogen van 1200 W en een geluidsniveau van 75 dB. De elektrische aandrijving zorgt ervoor dat je geen batterijen nodig hebt en hij is niet zelfrijdend. De maaihoogte standen zijn 3 en de maaihoogte verstelling is centraal. De diameter van de wielen voor en achter is respectievelijk 13 en 18 cm, zonder mulching en met een grasuitlaat aan de achterkant.

Het geluidsdrukniveau (LpA) is 75 dB(A) en hij weegt 13,0 kg. Het vibratie ah onbelast is 2,5 m/s² en de vibratie (K) onbelast is 1,5 m/s². De garantie is 3 jaar na registratie binnen 4 weken na aankoop. Wat deze grasmaaier onderscheidt van andere modellen is de combinatie van lichtgewicht, geluidsarm en onderhoudsvriendelijkheid.

De Makita grasmaaier ELM3320 is perfect voor kleine tuinen met een beperkte opbergruimte. Door zijn lichtgewicht en geluidsarme eigenschappen kun je gemakkelijk en comfortabel je gazon maaien. Het enige nadeel is dat hij niet zelfrijdend is, dus je moet hem duwen. Al met al is deze grasmaaier een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een lichte, geluidsarme en onderhoudsvriendelijke grasmaaier.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Profeco elektrische grasmaaier 1000W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

Een gazon als een biljartlaken? Met deze krachtige Profeco elektrische grasmaaier maait grasvelden en gazons tot wel 100m2. De maaimachine heeft een maaibreedte van maar liefst 32 cm en volledig instelbare maaihoogte. Het gemaaide gras wordt opgevangen in de afneembare opvangbak en kan vervolgens worden afgevoerd of gecomposteerd. Unieke productvoordelen; - Krachtige 1000W motor voor gazons tot wel 100m2. - Volledig instelbare maaihoogte; 25-45-65mm. - Ruime afneembare opvangbak met 30 liter capaciteit. - Laag geluidsniveau; slechts 85dB. Unieke productkenmerken; - Merk; Profeco. - Vermogen; 1000W. - Spanning; 230-240V / 50Hz. - Toerental (onbelast); 3450 per minuut. - Max. maaibreedte; 320mm - Instelbare maaihoogte: 25, 45 en 65 mm. - Capaciteit opvangbak; 30 liter. - Geluidsniveau; 85dB. - Afmeting (in gebruik); 115 x 40,5 x 89,5 (LxBxH). - Gewicht (onbelast); 6842 gram. - Incl. handleiding NL / DE / EN / FR. - Garantie; 1 jaar. Milieuvriendelijke verpakking; Dit Profeco product wordt verstuurd in een milieuvriendelijke verpakking. Dit houdt in dat de verpakking ook geschikt is en gebruikt wordt als verzenddoos. Hiermee verkleinen we de ecologische voetafdruk van het product. Waarom deze verpakking beter is voor het milieu? - We besparen hiermee ruim 80% aan verpakkingsmaterialen. - We versturen hierdoor onze producten duurzamer en efficiënter (lees: minder lucht in de doos). - We bleken onze verzenddozen niet. De kosten die wij hiermee uitsparen gebruiken wij verantwoord. Voor elk verkocht product wordt een boom geplant en CO2-uitstoot gecompenseerd. Wij werken hiervoor samen met Eden Reforestation Projects.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Wolf Garten A 340 E geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.7

Met de Wolf Garten A 340 E elektrische grasmaaier maai je gazons tot zo'n 300 m² mooi strak. De maaier heeft een maaibreedte van 34 centimeter gazons en de maaihoogte stel je centraal in op 1 van de 6 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 75 millimeter. Het gras vang je op in de 30 liter opvangzak of je gebruikt de mulching functie. Hierbij versnipper je de grassprieten en worden ze in het gazon terug geblazen als natuurlijke bemesting. De ergonomische duwboom is volledig inklapbaar, zodat je de A 340 E na het maaien weer compact opbergt.

Let op: deze grasmaaier heeft een stekker zonder kabel. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig om de grasmaaier te kunnen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. GARDENA PowerMax™ 1600/37 Elektrische grasmaaier

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9

Met de Gardena PowerMax 37 onderhoud je gazons tot 425 m². Zet het handvat op een voor jou fijne positie en stel de maaihoogte centraal in tussen de 20 en 60 millimeter. Je maait ook een stuk buiten de wielen en pakt zo ook je graskanten mee. Tijdens het maaien vang je het gras op in de 45 liter opvangbak, waardoor je niet meer hoeft te harken. Maai je regelmatig en wil je je gazon op een natuurlijke manier bemesten, gebruik dan de mulching functie. Hierbij houd je de grassnippers in het maaidek, waardoor ze zeer fijn versnipperd en in je gazon teruggeblazen worden. Jouw gras ligt er met de PowerMax 37 altijd goed verzorgd bij.

Let op: deze grasmaaier heeft een stekker zonder kabel. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig om de grasmaaier te kunnen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Gardena 03518-20 Onkruidsteker geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Bijzondere kenmerken De onkruidsteker van GARDENA is het ideale gereedschap om hinderlijk onkruid in uw gazon en bloembedden effectief te verwijderen. Helaas is regelmatig wieden niet de leukste taak. Met dit wiedgereedschap kunt u echter aangenaam eenvoudig en effectief wieden zonder het milieu te vervuilen. De gepatenteerde bladen van de onkruidsteker zijn dicht bij elkaar geplaatst en erg smal. Dit ontwerp is zeer geschikt voor het lostrekken van paardenbloemen in uw gazon. U kunt precies werken, wat gunstig is voor uw gazon omdat het gereedschap alleen kleine gaten maakt. Werken met de praktische onkruidsteker van GARDENA is aangenaam en zacht voor uw rug, zelfs gedurende langere tijd. Het gereedschap heeft een praktische voetsteun aan de onderkant, waardoor het gemakkelijker is om in de grond te graven. Een speciaal gevormde handgreep zorgt voor een comfortabele beweging bij het draaien van het wiedblad. Het geïntegreerde ontgrendelingsmechanisme maakt het gemakkelijker om onkruid naar buiten te werken. Deze methode van wieden werkt puur mechanisch en zonder chemicaliën, waardoor uw geliefde flora en fauna worden beschermd en u toch een prachtige, goed verzorgde tuin zonder paardenbloemen en ander onkruid krijgt. Daarnaast biedt GARDENA een garantie van 25 jaar op de onkruidsteker.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Bosch Citymower 18-300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Citymower 18-300

 • list plusDe Bosch Citymower 18-300 heeft een krachtige motor met een hoge kwaliteit mes.
 • list plusHet is compact en licht waardoor het makkelijk te gebruiken is.
 • list plusHet heeft een sterke grip waardoor het makkelijk te sturen is.

Nadelen Bosch Citymower 18-300

 • list plusDe Bosch Citymower 18-300 heeft een kleine grasopvangbak van 31 liter.
 • list plusEr is geen snelle lader bij het apparaat inbegrepen.
 • list plusEr is geen accu-indicatie op het apparaat.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8

De Bosch CityMower 18-300 is een grasmaaier met universele accu, waarmee je middelgrote tuinen tot 350 m² netjes onderhoudt. De grasmaaier werkt op een 18V Bosch Power For All accu, die je bijvoorbeeld ook voor een boormachine of bladblazer gebruikt. Je werkt bovendien zonder stroomkabel, wat meer bewegingsvrijheid oplevert. Het apparaat heeft een aanpasbare maaihoogte met 3 standen, die je eenvoudig instelt met een schakelaar bij het wiel. In de opvangbak van 30 liter komt al het gemaaide gras terecht, dus hoef je achteraf niet te harken. De duwboom is inklapbaar, dus berg je de CityMower compact op wanneer je hem niet gebruikt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van grasmaaiers. Er zijn namelijk 639 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!