Wat is de beste bladblazer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 september, 2023

Het kopen van een goede bladblazer is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste bladblazer van 2023? Na het onderzoeken van 264 bladblazers kwam de Powerplus POWEG9013 Elektrische bladblazer Bladzuiger als beste getest uit onze bladblazer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de bladblazers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 bladblazers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige bladblazer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste bladblazers

1Score: 10
Powerplus POWEG9013 Elektrische bladblazer Bladzuiger
Beste Bladblazer voor milieubewuste gebruikers
Powerplus POWEG9013 Elektrische bladblazer Bladzuiger
Powerplus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
PARKSIDE® Elektrische bladzuiger - bladblazer
PARKSIDE® Elektrische bladzuiger - bladblazer
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
VONROC GARDEN VONROC Accu Bladblazer
VONROC GARDEN VONROC Accu Bladblazer
VONROC GARDEN
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
VONROC GARDEN VONROC 3-in-1 bladblazer
Beste Bladblazer voor grote tuinen
VONROC GARDEN VONROC 3-in-1 bladblazer
VONROC GARDEN
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS 3000W 3IN1
BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS 3000W 3IN1
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Einhell Elektrische bladblazer GC-EL 3024
Einhell Elektrische bladblazer GC-EL 3024
Einhell
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
WOLF-Garten Wolf Garten LBV 2600
WOLF-Garten Wolf Garten LBV 2600
Wolf Garten
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Powerplus POWXG4038 Elektrische bladblazer Bladblazer
Powerplus POWXG4038 Elektrische bladblazer Bladblazer
Powerplus
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
BLACK+DECKER BLACK & DECKER Bladblazer geen kleur
BLACK+DECKER BLACK & DECKER Bladblazer geen kleur
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Bosch ALB 18 LI Bladblazer - Zonder 18V accu en lader
Bosch ALB 18 LI Bladblazer - Zonder 18V accu en lader
Bosch
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Bladblazer Koopgids

Een bladblazer geeft de extra kracht die je wel kunt gebruiken om snel en effectief vuil in de tuin op te ruimen. Waar je op let bij een aankoop en hoe je uiteindelijk de beste bladblazer kiest, lees je in deze koopgids.

Welke soorten bladblazers zijn er?

Je kunt bladblazers onderscheiden op het type aandrijving. De aandrijving van de bladblazer zorgt namelijk voor de grootste verschillen in gebruik. Zo heb je bladblazers die elektrisch zijn en dus op netstroom werken, bladblazers die benzine gebruiken en bladblazers met een accu.

Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Met een gevulde tank kun je een bladblazer op benzine bijvoorbeeld redelijk lang gebruiken, zonder dat je een stopcontact of snoer nodig hebt. Aan de andere kant moet je wel zelf het benzinemengsel verzorgen, de benzinetank meedragen en het apparaat goed onderhouden.

De elektrische bladblazer vergt veel minder onderhoud, maar je moet wel altijd een stopcontact in de buurt hebben of aan een verlengsnoer denken. Heb je een bladblazer met accu, dan is er geen stroomtoevoer voor nodig, maar de accu moet wel weer op tijd worden opgeladen.

Hoe start je een bladblazer?

Voordat je de bladblazer start, moet het apparaat gebruiksklaar zijn gemaakt. Zorg dat de bladblazer compleet gemonteerd is volgens de stappen die in de handleiding staan. Bereid jezelf ook voor met gehoorbescherming en veilige kleding.

Het verschilt per type bladblazer hoe je het apparaat start. Om een bladblazer op benzine te starten, zet je de bladblazer eerst aan met de schakelknop. Houd met een hand het gashendel ingedrukt, en trek tegelijkertijd met de andere hand aan het trekkoord. Als de bladblazer niet meteen start, herhaal deze stap dan.

Elektrische bladblazers en bladblazers op een accu start je een stuk eenvoudiger op: je hoeft alleen maar de schakelknop te gebruiken om het apparaat aan en uit te zetten. Het kan per exact model verschillen hoe de bladblazer precies start, dus raadpleeg daarvoor ook altijd handleiding.

Hoe lang gaat de accu van een bladblazer mee?

Heb je een bladblazer met een accu, dan zit je vast aan de accuduur van het apparaat. Hoe lang een bladblazer met opgeladen accu precies meegaat, ligt aan twee dingen: de blaassnelheid die je gebruikt en het voltage van de accu.

De meeste accu's van bladblazers hebben een capaciteit van 2 - 2,5 Ah. Op een hoge snelheid gaat de bladblazer dan ongeveer 20 minuten mee, en op een lage snelheid tot een uur. Heb je veel werk te verrichten, gebruik dan alleen hogere snelheden als het echt nodig is. Met een lagere snelheid gaat de accu tot wel drie keer zo lang mee.

Wil je de bladblazer langer gebruiken, dan is een tweede accu een slimme koop. Met de ene bladblazer gebruik je de accu, terwijl de tweede ondertussen oplaadt.

Wat voor benzine moet er in een bladblazer die op benzine draait?

Het meeste tuingereedschap dat op benzine werkt, heeft een tweetakt motor. In dit geval heb je een mengsmering nodig. Dat is een mengsel dat grotendeels uit benzine bestaat en een deel olie bevat. Mengsmeringen kun je kant en klaar kopen of zelf maken. Benzinesoorten Euro 89 en Alkylaatbenzine zijn hier het meest geschikt voor, omdat de bestanddelen relatief mild zijn.

Maak je zelf een mengsmering, let dan ten eerste op de geschikte benzinesoort. Daarnaast is het belangrijk om de juiste verhouding tussen benzine en olie te gebruiken. De exacte verhouding die je nodig hebt, verschilt per model en vind je terug in de handleiding van jouw bladblazer.

Meng je de brandstof zelf, doe dit dan altijd in een apart vat en niet in de tank van de bladblazer. Eenmaal in de tank heb je minder controle over het mengen en wordt het lastiger terug te draaien als de verhouding niet precies klopt.

Welke functies heeft een bladblazer?

Naast het blazen van een sterke luchtstroom, heeft een bladblazer meer in petto. Het toerental kan bijvoorbeeld instelbaar zijn. Op deze manier bepaal je zelf hoe hard de bladblazer blaast en hoeveel brandstof of energie het verbruikt.

Sommige bladblazers zijn uitgerust met een zuigende versnipperfunctie. Je hoeft bladeren dus niet te blazen en op te harken. De bladblazer werkt met deze functie als een soort stofzuiger voor bladeren, die ze versnippert en opvangt in de daarvoor geïnstalleerde bak.

Zonder versnipperfunctie zul je de bladeren toch op moeten harken, maar ook daar is iets handigs voor: bladblazers met een hark. De hark zit dan aan het einde van de blaaspijp en je hoeft er dus geen aparte hark meer bij te pakken. Om de bladblazer makkelijker te verplaatsen, kan die uitgerust zijn met een neuswiel. Het apparaat leunt dan op het wiel en je hoeft het gewicht niet te dragen.

Waar let je op bij het kopen van een bladblazer?

Om te beginnen verschilt de blaassnelheid erg per bladblazer en ligt de snelheid meestal tussen de 150 en 400 kilometer per uur. De snelheid die je nodig hebt, hangt af de hoeveelheid en het gewicht van het afval dat je blaast. Hoe zwaarder de klus, des te meer kilometers per uur je nodig hebt.

Let ook op het gewicht en een eventueel neuswiel. Het verschilt natuurlijk erg per persoon hoe sterk je bent, maar bladblazers kunnen erg zwaar zijn en het is belangrijk om jezelf niet fysiek te overbelasten.

De aandrijving van een bladblazer maakt in principe het meeste verschil in het gebruik. Aan het begin van deze koopgids heb je gelezen wat de voor- en nadelen van verschillende soorten aandrijvingen zijn. Weeg die dus af en kies zo de bladblazer die het beste bij jouw behoeftes past.

hero illustration

Hoe testen we bladblazers?

Om de beste bladblazer te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze bladblazer-test hebben we 264 bladblazers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze bladblazer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze bladblazer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne bladblazer-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte bladblazer in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 264 bladblazers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste bladblazers in een oogopslag

1. Beste Bladblazer voor milieubewuste gebruikers: Powerplus POWEG9013 Elektrische bladblazer Bladzuiger

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWEG9013 Elektrische bladblazer Bladzuiger

 • list plusDeze bladblazer is sterk genoeg om zware bladeren te verwijderen.
 • list plusDit product is klein en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk te dragen is.
 • list plusHet heeft een goede blaasfunctie die goed werkt.

Nadelen Powerplus POWEG9013 Elektrische bladblazer Bladzuiger

 • list plusHet nadeel van dit product is dat de kwaliteit matig is.
 • list plusHet is lastig in gebruik.
 • list plusEr bestaat een risico op verstopping van de bladblazer.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.5

De Powerplus POWEG9013 is een krachtige elektrische bladblazer die je tuin in een handomdraai schoonmaakt. Met een snelheid van 250 kilometer per uur blaas je moeiteloos bladeren en ander tuinafval weg. Maar deze bladblazer kan meer dan alleen blazen. Je kunt hem ook gebruiken als bladzuiger en versnipperaar. De grote opvangzak van 40 liter zorgt ervoor dat je lange tijd aan het werk kunt zonder steeds te hoeven legen. Bovendien wordt het afval versnipperd waardoor het volume verkleint van 10 tot 1. Het brede mondstuk van de bladblazer steunt op wieltjes, wat ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk over de grond kunt rollen zonder rugpijn te krijgen. Een schouderriem en hulphandgreep maken het nog comfortabeler. Met een geluidsniveau van 106 dB is hij wel wat aan de luide kant, maar dat is bij de meeste bladblazers het geval. Het gewicht van 3319 gram is wel iets om rekening mee te houden als je lang aan het werk bent. Het grootste voordeel van deze bladblazer is dat hij drie functies heeft in één apparaat en dat je eenvoudig kunt wisselen tussen blazen, zuigen en versnipperen. Al met al is de Powerplus POWEG9013 een uitstekende bladblazer voor af en toe een klus in de tuin.

Persoonlijke mening: De Powerplus POWEG9013 is een goede bladblazer die doet wat hij moet doen. Het is handig dat je hem ook kunt gebruiken als bladzuiger en versnipperaar en dat je tussen de functies kunt wisselen. Het enige nadeel is dat hij aan de zware kant is en dat het geluidsniveau vrij hoog is. Maar als je af en toe een klus hebt in de tuin, is deze bladblazer zeker de moeite waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. PARKSIDE® Elektrische bladzuiger - bladblazer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.3

3-in-1: krachtige ventilator, efficiënte zuiger en geïntegreerde hakselfunctie Toerental: 10.000-15.000 min-¹ Max. luchtsnelheid: 320 km/h Max. zuigvolume: 14 m³/min ✓ Krachtige 3000 watt motor met snelheidsregeling ✓ Bijzonder effectief snijsysteem met metalen messen ✓ Verstelbare schouderriem met karabijnhaak Productbeschrijving Deze krachtige bladblazer heeft een 3-in-1 functie: bladblazer en bladzuiger, met geïntegreerde versnippering De bladblazer heeft een 55 liter opvangzak met ritssluiting en een hoge volumereductie door de versnippering van 16:1 De bladblazer blaast tot 320 km/h en is voorzien van een greep met softgrip en een verstelbare tweede greep Technische specificaties Vermogen: 3000 W Toerental: 10.000 - 15.000 min-1 Versnippering: 16:1 Max. zuigvolume: 14 m3/min Max. blaassnelheid: 320 km/h Aansluiting(en) Netstroom Toebehoren Met opzetstuk voor blazen en apart opzetstuk voor zuigen (exclusief kabel) Afmetingen Met blaasopzetstuk: 94 x 22,2 x 33,7 cm (l x b x h) Met zuigopzetstuk: 121,2 x 22,2 x 97,5 cm (l x b x h) Kabellengte: 10 cm Gewicht Blaasmodus: 2,87 kg Zuigmodus: 3,83 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. VONROC GARDEN VONROC Accu Bladblazer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC GARDEN VONROC Accu Bladblazer

 • list plusMet deze bladblazer kun je hevige bladeren wegblazen.
 • list plusHet is licht en compact, waardoor het eenvoudig te bedienen is.
 • list plusDe accu past op mijn reciprozaag, wat het gebruik met de bladblazer gemakkelijk maakt.

Nadelen VONROC GARDEN VONROC Accu Bladblazer

 • list plusHet is niet mogelijk om de bladblazer zonder kabels te gebruiken.
 • list plusJe kunt de blaaskracht niet inleveren.
 • list plusHet is niet mogelijk om de bladblazer te gebruiken voor het verwijderen van zwaardere materialen zoals steenslag.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.2

Wil je snel en gemakkelijk je tuin, terras, of oprit schoonmaken? Dan is de VONROC Accu Bladblazer de machine die je nodig hebt! Deze krachtige bladblazer heeft een blaassnelheid van wel 190 km/h en is onderdeel van het VONROC VPower 20V accuplatform. Dit betekent dat je de accu's van deze bladblazer kunt uitwisselen met andere VONROC powertools op hetzelfde platform, wat voordelig en duurzaam is.

Wat deze bladblazer zo handig maakt, is dat je gemakkelijk van blaasstand kunt wisselen. Positie 1 heeft een blaassnelheid van 80 km/h en positie 2 van 190 km/h. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe hard je wilt blazen en kun je gemakkelijk bladeren van grind, gazon of stenen afblazen. Bovendien ligt deze bladblazer stabiel en prettig in de hand dankzij het lichte gewicht en de soft grip handgreep.

Het enige nadeel aan deze bladblazer is dat er geen opvangbak bij zit. Maar als je alleen wat bladeren en takjes hoeft weg te blazen, dan is dat geen probleem. En als je ook bladeren wilt opzuigen en versnipperen, dan kun je beter kiezen voor de VONROC 3 in 1 bladblazer LB501AC.

Al met al is de VONROC Accu Bladblazer een handige en betrouwbare machine die je helpt bij het onderhouden van je tuin. En het feit dat de accu's uitwisselbaar zijn met andere VONROC powertools, maakt het een slimme investering voor de toekomst.

Persoonlijk vind ik deze bladblazer een geweldige aanwinst voor mijn gereedschapscollectie. Hij is licht, krachtig en eenvoudig in gebruik. Daarbij vind ik het handig dat ik de accu's kan uitwisselen met mijn andere VONROC powertools. Het ontbreken van een opvangbak is voor mij geen probleem, omdat ik hem alleen gebruik om bladeren weg te blazen. Ik raad deze bladblazer dan ook zeker aan aan mensen die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige machine voor het schoonhouden van hun tuin.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Bladblazer voor grote tuinen: VONROC GARDEN VONROC 3-in-1 bladblazer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC GARDEN VONROC 3-in-1 bladblazer

 • list plusHet voordeel van deze bladblazer is dat het krachtig genoeg is om zware taken te verrichten.
 • list plusDeze bladblazer is lichtgewicht genoeg om langdurig gemakkelijk te gebruiken.
 • list plusHet voordeel van deze bladblazer is dat het 3 verschillende functies heeft: bladblazen, zuigen en shreddern.

Nadelen VONROC GARDEN VONROC 3-in-1 bladblazer

 • list plusEen nadeel van deze bladblazer is dat het geen vast handvat heeft, waardoor het moeilijker is om de bladblazer te bedienen.
 • list plusDeze bladblazer heeft een kunststof versnipperaar wiel, wat minder is dan een aluminium.
 • list plusEen nadeel van deze bladblazer is dat het geen vergrendelingsmechanisme heeft, waardoor het moeilijker is om de bladblazer te bevestigen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
9.1

De VONROC GARDEN 3-in-1 bladblazer is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om hun tuin bladvrij te maken. Met een blaassnelheid van 270 km/h is deze bladblazer geschikt voor tuinen van elk formaat. Ook het opzuigen van bladeren en versnipperen gaat gemakkelijk met de ingebouwde versnipperaar. Hierdoor wordt het tuinafval verminderd tot 1/10e van zijn oorspronkelijke formaat, waardoor er meer ruimte is in de opvangzak van 40 liter. En als de opvangzak vol is, kun je deze eenvoudig legen in je groencontainer of compostbak.

Wat deze bladblazer echt onderscheidt van andere bladblazers, is het lichte gewicht van slechts 3 kg en de wielen aan de voorzijde. Hierdoor hoef je niets te tillen en draagt de machine zelf zijn gewicht. Ook is de bladblazer voorzien van een comfortabele draagband waardoor je nog comfortabeler kunt werken.

Het geluidsniveau van de bladblazer is 102 dB, wat iets luider is dan andere bladblazers op de markt. Houd hier dus rekening mee als je in een geluidsgevoelige omgeving woont.

Al met al is de VONROC GARDEN 3-in-1 bladblazer een geweldige investering voor iedereen die hun tuin bladvrij wil maken zonder al te veel gedoe. Het is krachtig, lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, deze bladblazer zal je zeker niet teleurstellen.

Mijn persoonlijke mening is dat deze bladblazer een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en ik zou het zeker aanbevelen aan anderen. Het enige nadeel is het hogere geluidsniveau, maar dit is iets wat je van de meeste bladblazers kunt verwachten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS 3000W 3IN1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS 3000W 3IN1

 • list plusDeze bladblazer heeft een krachtige zuigfunctie en een ruime opvangzak.
 • list plusDit product is geschikt voor lichte en heftige tuinklussen.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen.

Nadelen BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS 3000W 3IN1

 • list plusHet nadeel is dat het zwaar kan zijn om het te tillen.
 • list plusHet kan veel geluid maken.
 • list plusHet kan moeilijk zijn om de ombouw van blazen naar zuigen te maken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.5

De BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS 3000W 3IN1 bladblazer is de complete tuinoplossing voor elke taak in de lente en herfst. Het apparaat is zeer krachtig en geschikt voor zware klussen door de blaassnelheid van 404 km/u en het maximale luchtvolume van 840 m3/h. Daarnaast heeft de bladblazer een zuig- en versnipperfunctie en kun je tot 40 liter blad opvangen in de opvangzak. Het extra handvat en de draagriem maken het mogelijk om langere tijd comfortabel te werken.

Wat deze bladblazer uniek maakt is het 2-buizen conversiesysteem waarmee je gemakkelijk schakelt tussen de blaas- en zuigmodus. De krachtige versnipperingsrotor verkleint het tuinafval tot wel 16 keer kleiner, waardoor je het composteringsproces versnelt en de hoeveelheid tuinafval vermindert.

De BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS 3000W 3IN1 bladblazer heeft een compact en ergonomisch design en is gemakkelijk op de rug te dragen. Het geluidsniveau van 102.5 dB is aan de hogere kant, maar dit wordt gecompenseerd door de krachtige prestaties van het apparaat.

Deze bladblazer is ideaal voor mensen die een grote tuin hebben en veel te maken hebben met bladeren en tuinafval. Het is een krachtig en veelzijdig apparaat dat het opruimen van de tuin gemakkelijker en efficiënter maakt.

Persoonlijk vind ik de BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS 3000W 3IN1 bladblazer een uitstekende keuze voor iedereen die een krachtige bladblazer zoekt. Het apparaat is zeer krachtig en veelzijdig en verkleint het tuinafval tot wel 16 keer kleiner. Het enige nadeel is het geluidsniveau, maar dit is te verwachten bij een krachtig apparaat als deze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Einhell Elektrische bladblazer GC-EL 3024

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Elektrische bladblazer GC-EL 3024

 • list plusDe Einhell Elektrische bladblazer GC-EL 3024 heeft een krachtige motor kan je gemakkelijk bladeren verwijderen.
 • list plusHet apparaat is compact en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is.
 • list plusMet de stille werking van de Einhell Elektrische bladblazer GC-EL 3024 kan je gemakkelijk bladeren verwijderen zonder overlast te veroorzaken.

Nadelen Einhell Elektrische bladblazer GC-EL 3024

 • list plusDe Einhell Elektrische bladblazer GC-EL 3024 is door zijn vorm en gewicht niet echt handelbaar.
 • list plusDe kwaliteit van de Einhell Elektrische bladblazer GC-EL 3024 is matig.
 • list plusHet apparaat heeft geen variabele snelheid, waardoor het moeilijker is om het apparaat aan te passen aan verschillende situaties.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.6

De Einhell Elektrische Bladblazer GC-EL 3024 E is een krachtige machine die elke tuinliefhebber zou moeten hebben. Het gereedschapsloos schakelen tussen de zuig- en blaasfunctie maakt verschillende taken eenvoudig uitvoerbaar. Met de elektronische snelheidsregeling kun je de zuig- en blaaskracht nauwkeurig aanpassen. De grote tweedelige zuigbuis zorgt ervoor dat grotere objecten zonder verstoppingen in de opvangzak van circa 40 liter worden opgezogen. Het geïntegreerde hakselfunctie versnippert volumineus zacht materiaal tot ongeveer 1/10 van het oorspronkelijke volume.

Met de verstelbare draagriem kun je de bladblazer op een energiebesparende manier dragen zonder je rug te overbelasten. De 2 geleidewielen zorgen voor comfortabel werken op trottoirs, gazon en ruwer terrein zonder onnodig bukken of buigen. De opvangzak van 40 L met kijkvenster is handig om te zien wanneer deze geleegd moet worden. Het geluidsniveau van 86 dB is redelijk stil, wat een belangrijk aspect is voor een goede ervaring.

De Einhell Elektrische Bladblazer GC-EL 3024 E is een perfecte keuze voor iedereen die een betrouwbare en krachtige bladblazer nodig heeft. Het gewicht van 3758 g en de draagwijze in de hand maken het gemakkelijk om de bladblazer te gebruiken. De 3000 W vermogen is indrukwekkend en maakt het mogelijk om grote gebieden in korte tijd te reinigen.

Een nadeel van deze bladblazer is dat het snoer beperkte bewegingsvrijheid biedt en dat je een verlengsnoer nodig hebt voor grotere tuinen. Over het algemeen is de Einhell Elektrische Bladblazer GC-EL 3024 E een geweldige aankoop voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare bladblazer.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. WOLF-Garten Wolf Garten LBV 2600

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WOLF-Garten Wolf Garten LBV 2600

 • list plusHet lichtere gewicht maakt het makkelijk om de bladblazer te dragen.
 • list plusHet heeft een handig schaapharkje voorop de machine.
 • list plusDe wieltjes aan de onderkant van de machine zijn duurzaam en van goede kwaliteit.

Nadelen WOLF-Garten Wolf Garten LBV 2600

 • list plusHet geluid dat het apparaat produceert is storend.
 • list plusDe snoerkracht valt tegen.
 • list plusDe draagriem is niet geschikt om het apparaat mee te dragen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar een krachtige bladblazer die jouw tuin binnen no-time weer spik en span maakt? Dan is de WOLF-Garten LBV 2600 E de perfecte keuze! Met een luchtsnelheid tot wel 270 km/u en een zuig-/blaasvolume tot 16 m³/min is deze bladblazer een echte krachtpatser. Maar wat deze bladblazer extra bijzonder maakt, is de zuig- en versnipperfunctie. Hierdoor wordt het afval versnipperd en opgevangen in de 50 liter opvangzak, waardoor je minder vaak hoeft te legen.

Maar dat is nog niet alles! De LBV 2600 E is ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Met de neuswielen rol je hem gewoon over de grond en als je hem moet dragen, gebruik je de handige draagriem. En als je gebladerte vastgeplakt zit aan de ondergrond, schraap je er even overheen met de hark aan het einde van de blaaspijp.

Het enige nadeel van deze bladblazer is het geluidsniveau van 90 dB, wat vrij hoog is. Maar als je jezelf goed beschermt met oordopjes, dan is dit geen probleem.

Kortom: de WOLF-Garten LBV 2600 E is een krachtige, gebruiksvriendelijke bladblazer met een handige zuig- en versnipperfunctie. Ideaal voor mensen die snel en efficiënt willen schoonmaken zonder al te veel gedoe.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs

8. Powerplus POWXG4038 Elektrische bladblazer Bladblazer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWXG4038 Elektrische bladblazer Bladblazer

 • list plusDeze bladblazer heeft een hoge kwaliteit.
 • list plusDeze bladblazer heeft genoeg vermogen om afval te verwijderen.
 • list plusHet is licht en makkelijk te gebruiken.

Nadelen Powerplus POWXG4038 Elektrische bladblazer Bladblazer

 • list plusDeze bladblazer is redelijk zwaar.
 • list plusDe zak is soms te klein.
 • list plusDe prijs van deze bladblazer is matig hoog.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.3

Deze krachtige 3300W bladblazer van Powerplus blaast afgevallen bladeren weg uit je tuin met een snelheid van 300 kilometer per uur. Met de keuzeschakelaar wissel je snel van functie en zuig je ook je tuinafval op. Waarvoor is hij geschikt? De bladblazer is geschikt om droge en natte bladeren mee weg te blazen, maar je kan ze ook opzuigen in zijn ruime opvangzak. Met de versnipperaar wordt je tuinafval gereduceerd, zodat je zoveel mogelijk in één keer kan verzamelen. Deze bladblazer is geschikt voor regelmatig gebruik. Wat zijn de voordelen? + Je beschikt over een machine met 4 functies: bladeren wegblazen, opzuigen, versnipperen en bijeenharken. + Met de krachtige motor blaas je de bladeren weg tot wel 300km/u. + Wil je nadien terug minder krachtig blazen, dan verzet je de snelheid op het instelwiel. + Je beweegt je vlot voort in de tuin en de twee wielen vangen daarbij het gewicht grotendeels op. + Wanneer je de bladeren opzuigt, houdt je het toestel stevig vast met zijn aanpasbare extra handgreep en ondersteunt de schouderriem je. + Lopen er toch wat bladeren vast, dan kan je ze meteen verwijderen achter de doorzichtige klep. Specificaties: • Spanning: 230-240V ~ 50Hz • Vermogen: 3.300W • Max. luchtsnelheid: 300km/h • Max. luchtdebiet: 13m3/min • Opvangzak: 45l • Hakselverhouding: 20:1 • Snoerlengte: 0,35m • Veiligheidscontact • Koolborstelmotor • Elektronische snelheidsregeling • Metalen mes • Bedieningshandgreep • Veiligheidsschakelaar • Zachte handgreep • Instelbare hulphandgreep • Hakselaarfunctie • Blaasfunctie • Zuigfunctie • Harkfunctie • Opvangzak met snelontkoppeling • Steun met dubbele wielen • Ingebouwde hark • Toegangsluik voor makkelijke reiniging Wat zit er in de verpakking? 1 x bladblazer 1 x schouderriem 1 x opvangzak 1 x handleiding 2 x wiel 3 x pijp 1 x zuigmond – ingebouwde hark 1 x hulphandgreep Hoeveel jaar garantie? Je hebt 3 jaar garantie op deze bladblazer van Powerplus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 februari in huis

Bekijk prijs

9. BLACK+DECKER BLACK & DECKER Bladblazer geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.1

BLACK & DECKER Bladblazer 18V - Snoerloos - Zonder batterij - GWC1820PCB

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Bosch ALB 18 LI Bladblazer - Zonder 18V accu en lader

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch ALB 18 LI Bladblazer - Zonder 18V accu en lader

 • list plusDe bladblazer is lichtgewicht en daardoor gemakkelijk te hanteren.
 • list plusDe batterij is uitwisselbaar met andere Bosch toestellen, wat handig is voor mensen die al in het bezit zijn van andere Bosch apparaten.
 • list plusDe bladblazer heeft genoeg kracht om afgevallen bladeren weg te blazen en lava-steentjes op hun plek te houden.

Nadelen Bosch ALB 18 LI Bladblazer - Zonder 18V accu en lader

 • list plusDe batterij gaat slechts 10-12 minuten mee, wat kort is voor mensen met een grote tuin.
 • list plusDe bladblazer heeft niet genoeg kracht voor het wegblazen van natte bladeren, wat een nadeel kan zijn voor mensen met veel bomen in hun tuin.
 • list plusDe bladpijp is te kort voor mensen die langer zijn dan 1m80, wat oncomfortabel kan zijn tijdens het gebruik.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8

De Bosch ALB 18 LI Bladblazer is een geweldige oplossing om je tuin bladvrij te maken zonder gedoe van verlengsnoeren en stopcontacten. Met een 18-volt lithium-ion accu kan je tot wel 10 minuten lang bladeren wegblazen met een luchtsnelheid tot 210 km/u. Het apparaat is ook nog eens licht van gewicht en ergonomisch ontworpen voor comfortabel gebruik. Dankzij de afneembare blaasbuis kan je het apparaat ook nog eens gemakkelijk opbergen.

Een ander groot voordeel van de Bosch ALB 18 LI Bladblazer is dat het onderdeel is van het Power For All van Bosch accuplatform. Dit betekent dat de accu en oplader op meerdere Bosch machines passen. Dus als je al in het bezit bent van een Bosch machine die op dezelfde accu werkt, dan hoef je geen extra accu aan te schaffen!

Een klein nadeel is dat het apparaat zonder accu en oplader wordt geleverd, dus je moet deze apart aanschaffen. Maar als je al een Bosch machine hebt die op dezelfde accu werkt, dan is dit geen probleem.

Over het algemeen is de Bosch ALB 18 LI Bladblazer een fantastische keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke en snoerloze manier om hun tuin bladvrij te maken. Het apparaat is licht, krachtig en heeft een goede accuduur. Bovendien kan je de accu en oplader gebruiken voor meerdere Bosch machines, wat het een nog aantrekkelijkere optie maakt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van bladblazers. Er zijn namelijk 264 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!