Bestenu

Beste elektrische grasmaaiers - okt. 2022

Met meer dan 111 elektrische grasmaaiers op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste elektrische grasmaaiers op een rij
01Score: 10
VONROC Elektrische grasmaaier – 1300W – 32cm maaibreedte – 30L opvangbak + vulindicator – Instelbare maaihoogte
VONROC Elektrische grasmaaier – 1300W – 32cm maaibreedte – 30L opvangbak + vulindicator – Instelbare maaihoogte
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.9
Bosch ARM 32
Bosch ARM 32
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.7
Makita ELM3320
Makita ELM3320
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.6
Powerplus POWEG63703
Powerplus POWEG63703
Ga naar laagste prjis
05Score: 9.5
Wolf Garten Select 3200 E
Wolf Garten Select 3200 E
Ga naar laagste prjis
06Score: 9.4
Makita grasmaaier
Makita grasmaaier
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.4
Wolf Garten A 340 E
Wolf Garten A 340 E
Ga naar laagste prjis
08Score: 8.3
Makita
Makita
Ga naar laagste prjis
09Score: 8.2
VONROC Grasmaaier 1300W 32cm maaibreedte
VONROC Grasmaaier 1300W 32cm maaibreedte
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.3
BLACK+DECKER LM2000-QS
BLACK+DECKER LM2000-QS
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Elektrische Grasmaaier Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 22, 2021


Het gras in je tuin is lang en ziet er niet mooi meer uit. Het onderhouden van een gazon begint bij regelmatig maaien en daarvoor heb je een goede grasmaaier nodig. Een elektrische grasmaaier is een goede allrounder en daarmee geschikt voor de meeste gazons. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van een elektrische grasmaaier.

Wat voor soorten grasmaaiers zijn er?

Er zijn verschillende grasmaaiers verkrijgbaar en welke het beste is voor jou, hangt af van jouw behoeften. Zo is een handgrasmaaier ideaal als je een kleine tuin hebt met een klein gazon. Handgrasmaaiers nemen weinig ruimte in beslag, maar vergen wel lichamelijke kracht waardoor ze niet geschikt zijn voor grote gazons.

Een goede accu grasmaaier is daarentegen juist wel geschikt voor de grotere gazons. Deze zijn snoerloos waardoor je je geen zorgen maakt over het snoer. Je komt daardoor in de verste hoekjes van je tuin. Het nadeel van een accu grasmaaier is daarentegen dat je niet moet vergeten de accu op te laden, anders kun je je klus niet afmaken.

Een grasmaaier op benzine is erg krachtig waardoor deze ideaal is voor de grotere klussen. Een grasmaaier die op benzine werkt is daarnaast snoerloos waardoor je je geen zorgen maakt over een stopcontact: je kunt overal snoerloos bij. Wel vergen grasmaaiers op benzine veel onderhoud.

Een goede robotmaaier biedt je het ultieme gebruiksgemak. Deze is zo in te stellen dat hij je hele gazon maait wanneer jij dit wilt, en hoe jij dit wilt. Sommige robot grasmaaiers bedien je zelfs via een app op je smartphone waardoor je ziet wat de grasmaaier die dag heeft gedaan. Soms is de robot zelfs uitgerust met een camera waarmee je hem helemaal vanuit je luie stoel kunt volgen.

De elektrische grasmaaier is de meest populaire onder de grasmaaiers en is verkrijgbare in de meeste prijsklassen. Hij is geschikt voor de meeste gazons en is milieuvriendelijker dan een grasmaaier op benzine, terwijl je niet veel lichamelijke kracht gebruikt. Het nadeel is echter dat je vrijwel altijd een verlengkabel nodig hebt.

Moet je een elektrische grasmaaier slijpen?

Als de messen van de elektrische grasmaaier in een zogenaamde kooi zitten, dan zijn deze goed zelf te slijpen. Dit doe je bij voorkeur jaarlijks, voordat je de grasmaaier opbergt voor het winterseizoen. Hiervoor heb je een haakse slijper, ijzervijl of multitool nodig. Elke grasmaaier is anders, dus volg nauwkeurig de instructies van jouw grasmaaier.

Hoe onderhoud je een elektrische grasmaaier?

Een grasmaaier heeft veel te verduren. Gras bevat zuren die je grasmaaier aan kunnen tasten. Maak daarom de grasmaaier na gebruik altijd schoon om dit te voorkomen. Controleer ook regelmatig het snoer en check of alle bouten en schroeven nog goed vast zitten. Vervang indien nodig het snoer en draai bouten en schroeven vast.

Het is daarnaast belangrijk dat je de grasmaaier winterklaar maakt voordat je deze opbergt. Berg de grasmaaier altijd op als deze schoon en droog is. Controleer de messen en slijp deze indien nodig. Als ze beschadigd zijn, is het tijd om ze te vervangen.

Het mechanisme waarmee je de snijhoogte instelt, vet je in nadat je de messen hebt schoon gemaakt en voordat je de grasmaaier opbergt voor de winter. Je bergt je grasmaaier op in een droge en vochtvrije ruimte.

Wanneer maai je het gras?

Zodra de temperatuur begint te stijgen, groeit je gras en is het tijd om het regelmatig te maaien. Dit is meestal het geval vanaf maart, maar als het nog steeds koud is begin je er wat later mee.

Om te beginnen maai je het gras elke week. Is je gras erg lang, stel dan je grasmaaier stapsgewijs in; je gaat niet ineens van 10 cm naar 3 cm. Het gras kan hierdoor beschadigen. De ideale lengte is drie a vier centimeter, hier werk je naar toe.

In de zomer maai je eens in de twee weken. Maaien doe je bij voorkeur niet in de volle zon, maar liever wanneer het wat afgekoeld is in de avond. Als je je gras niet voldoende maait, krijgen mossen en onkruid meer kans waardoor het gras niet alleen minder mooi wordt, maar er ook kale plekken ontstaan.

In de winter maai je je gras niet, maar laat je het rusten. Als het gevroren heeft, loop je bovendien niet eroverheen. Hierdoor beschadig je het gras. Hoe vaak je je gras maait, hangt ook al van wat voor gazon je hebt. Een speelgazon maai je bijvoorbeeld minder dan een siergazon.

hero illustration

Hoe komt deze handige elektrische grasmaaier reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de zoektocht naar de beste elektrische grasmaaier ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over elektrische grasmaaiers, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle elektrische grasmaaier die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke elektrische grasmaaier het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van undefined stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan elektrische grasmaaiers

De beste elektrische grasmaaiers in een makkelijke lijst

1 - VONROC Elektrische grasmaaier – 1300W – 32cm maaibreedte – 30L opvangbak + vulindicator – Instelbare maaihoogte

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met gemak je gazon strak Dankzij het hoge vermogen van 1300W en de maaibreedte van 32cm wordt het maaien van jouw gazon wel erg gemakkelijk. Voor je het weet is de klus gereed! De grasmaaier is voorzien van een 30 liter opvangbak met vulindicator. Super handig, want zo jij weet precies wanneer het tijd is om de opvangbak te legen. Handig in het gebruik De grasmaaier is voorzien van een 30 liter opvangbak met vulindicator. Super handig, want zo weet je precies wanneer het tijd is om de opvangbak te gaan legen. De maaihoogte is eenvoudig aan te passen op de door jouw gewenste hoogte van 30, 50 of 70 mm. Veilig grasmaaien Ongewenst opstarten van de maaimachine wordt voorkomen dankzij de veiligheidsschakelaar. Daarnaast wordt dankzij de handige kabeltrekontlasting de stroomkabel op zijn plaats gehouden, wat voorkomt dat de stroomkabel uit het verlengsnoer wordt getrokken. Middels de ergonomische handgreep werk jij ook nog eens zeer comfortabel met deze VONROC maaimachine. De handgreep is in hoogte verstelbaar. Gemakkelijk mee te nemen én op te bergen Dankzij het lichte gewicht van 8.5kg en de transporthendel is de grasmaaier gemakkelijk op te tillen en mee te nemen. Klaar met maaien? De grasmaaier is gemakkelijk op te bergen zonder dat deze veel ruimte in beslag neemt in je schuur of garage. De handgreep is namelijk inklapbaar. De belangrijkste voordelen: Ergonomische handgreep; voor comfortabel gebruik Veiligheidsschakelaar; voorkomt ongewenst opstarten van de machine Opvouwbare handgreep; gemakkelijk op te bergen zonder teveel ruimte in beslag te nemen 30 liter opvangbak met vulindicator; zie direct wanneer het tijd is om de opvangbak te legen Instelbare maaihoogtes 30, 50 of 70mm; pas de grasmaaier eenvoudig en snel aan op de door jouw gewenste hoogte Maaibreedte van 32cm; voor een klein tot middelgroot gazon Kabeltrekontlasting en kabelhouders; houdt de stroomkabel op zijn plaats en voorkomt dat de stroomkabel uit het verlengsnoer wordt getrokken Draaghendel; voor het gemakkelijk transporteren van de grasmaaier Wat zit er in de milieubewuste verpakking? 1x Elektrische grasmaaier 1300W 1x Opvangbak 30L 1x Kabeltrekontlasting 2x Kabelhouder Technische specificaties: Vermogen: 1300W Onbelast toerental: 3400/min Maaibreedte: 32cm Maaihoogtes: 30, 50 of 70mm Opvangbak: 30L Gewicht: 8.5kg Hoeveel jaar garantie? Er zit 2 jaar garantie op de VONROC LM502AC grasmaaier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

2 - Bosch ARM 32

Loading..
Ga naar laagste prjis

Kleine gazonnen tot 200 m² maai je met de Bosch ARM 32 elektrische grasmaaier. De maaier maait buiten de wielen, waardoor je minder ongemaaide randjes overhoudt. Je bepaalt zelf hoe kort je het gras maait met de 3 maaihoogte-instellingen tussen de 20 en 60 millimeter. Het gemaaide gras hoef je niet bijeen te harken, maar vang je gelijk op met de 31 liter opvangbak. Ben je klaar met maaien, dan klap je de duwboom in zodat hij weinig ruimte in je schuur inneemt. Let op: deze grasmaaier heeft een stekker zonder kabel. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig om de grasmaaier te kunnen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

3 - Makita ELM3320

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Makita ELM3320 is een lichte, geluidsarme grasmaaier waarmee je met een breedte van 33 centimeter gazons tot zo'n 250 m² maait. Je stelt deze maaihoogte centraal in op 1 van de 3 mogelijke hoogtes tussen de 20 en 55 millimeter. Ook maait de grasmaaier buiten de wielen waardoor graskanten ook bijgehouden worden. De duwbeugel is opvouwbaar waardoor je hem compact opbergt in je schuur. Aan de veiligheid is ook gedacht dankzij de dubbele veiligheidsschakelaar die het onverwachts opstarten van de grasmaaier voorkomt. Handig! Let op: deze grasmaaier heeft een stekker met een zeer korte kabel. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig om de grasmaaier te kunnen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

4 - Powerplus POWEG63703

Loading..
Ga naar laagste prjis

Een grasmaaier zonder al te veel poespas, dat is de Powerplus POWEG63703. Deze 1.000 watt elektrische grasmaaier gebruik je voor gazons met een oppervlakte tot 200 m². Hij is vervaardigd uit kunststof, zodat hij licht en dus goed voort te duwen is. Daarnaast is de maaier voorzien van een inklapbare en in hoogte verstelbare duwboom, zodat je comfortabel werkt. Met een mes van 32 centimeter maai je je gras op 3 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 65 millimeter. Het gemaaide gras werp je ofwel via de achterkant uit, ofwel maak je gebruik van de 30 liter opvangbak. Met de POWEG63703 zorg je ervoor dat jouw gazon er snel weer strak bijligt. Let op: deze grasmaaier heeft een stekker zonder kabel. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig om de grasmaaier te kunnen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

5 - Wolf Garten Select 3200 E

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Wolf Garten Select 3200 E is een prima grasmaaier voor de bescheiden tuin. Deze 1.000 watt elektrische grasmaaier is compact van formaat, licht van gewicht en heeft een inklapbare duwboom. Hierdoor pak je hem eenvoudig uit je schuur en berg je hem na gebruik weer eenvoudig op. Je maait stroken van 32 centimeter breed op 1 van de 3 hoogtes tussen de 20 en 60 millimeter. De gewenste hoogte stel je per wielas in. Let op: deze grasmaaier heeft een stekker zonder kabel. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig om de grasmaaier te kunnen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

6 - Makita grasmaaier

Loading..
Ga naar laagste prjis

Makita grasmaaier - ELM4120 - 230 V - 41 cm Door een hoger vermogen van de elektromotor en een vernieuwd maaidek hebben deze nieuwe maaiers betere maaieigenschappen. Het maaidek zorgt naast een mooi maairesultaat ook voor een betere vulling van de vangbak. De luchtstroom is geoptimaliseerd om het afgemaaide gras naar de vangbak te transporteren en zo wordt deze efficiënter gevuld. De vangbak geeft door de indicator duidelijk aan of de bak vol is. Maai je zonder vangbak, dan heeft deze maaier een achteruitworp. Het gebruik van kwalitatief betere buizen heeft de stabiliteit van de duwbeugel aanzienlijk verbeterd. Doordat de schakelaar iets dichter bij de beugel is geplaatst, wordt het bedienen hiervan een stuk aangenamer. De ELM4120 heeft een maaibreedte van 41 cm en is geschikt voor een maaioppervlak van 600 m². Gebruikersvoordelen: Sterke 1600 Watt elektrische grasmaaier voor middelgrote gazons Dubbele veiligheidsschakelaar verhindert plotseling opstarten Centraal in 8 hoogtes te verstellen wielen voor optimale afstemming met het gazon Inklapbare duwbeugel voor plaatsbesparend opbergen Vangzak met “vol” indicatie Technische gegevens: Maaibreedte: 41 cm Maaihoogte: 25 - 75 mm Maaioppervlak: 600 m² Inhoud opvangbak: 45 l Mulching: nee Materiaal chassis: ABS Maaihoogte standen: 6 Maaihoogteverstelling: centraal Ø wielen voor/achter: 18/20 cm Grasuitlaat: achter Volt (spanning): 230 V Opgenomen vermogen: 1600 Watt Type motor: 230 V Elektrische rem: ja Veiligheidsschakelaar: ja Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie (K) onbelast: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA): 84 dB(A) Geluidsdrukniveau (K): 3,0 dB(A)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

7 - Wolf Garten A 340 E

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Wolf Garten A 340 E elektrische grasmaaier maai je gazons tot zo'n 300 m² mooi strak. De maaier heeft een maaibreedte van 34 centimeter gazons en de maaihoogte stel je centraal in op 1 van de 6 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 75 millimeter. Het gras vang je op in de 30 liter opvangzak of je gebruikt de mulching functie. Hierbij versnipper je de grassprieten en worden ze in het gazon terug geblazen als natuurlijke bemesting. De ergonomische duwboom is volledig inklapbaar, zodat je de A 340 E na het maaien weer compact opbergt. Let op: deze grasmaaier heeft een stekker zonder kabel. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig om de grasmaaier te kunnen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

8 - Makita

Loading..
Ga naar laagste prjis

* Lichte en geluidsarme grasmaaier met onderhoudsvriendelijk maaidek. * Dubbele veiligheidsschakelaar verhindert plotseling opstarten. * Eenvoudig te bedienen centrale 3-voudige hoogteverstelling * Inklapbare duwbeugel voor plaatsbesparend opbergen. * Vangzak met “vol” indicatie. * Ideaal voor kleine tuin en bij beperkte opbergmogelijkheden.Makita ELM3720 230 V Grasmaaier 37 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

9 - VONROC Grasmaaier 1300W 32cm maaibreedte

Loading..
Ga naar laagste prjis

De perfecte set van VONROC voor het onderhouden van jouw gazon! Jouw gazon ligt er voortaan wel erg verzorgd bij met deze complete set van VONROC. Niet alleen ontvang jij een 1300W grasmaaier, je ontvang ook nog eens een 300W grastrimmer! Jij kunt na levering direct aan de slag met het onderhouden van je grasmat. 1300W grasmaaier Dankzij het hoge vermogen van 1300W en de maaibreedte van 32cm wordt het maaien van jouw gazon wel erg gemakkelijk. Voor je het weet is de klus gereed! De grasmaaier is voorzien van een 30 liter opvangbak met vulindicator. Super handig, want zo jij weet precies wanneer het tijd is om de opvangbak te legen. De maaihoogte is eenvoudig aan te passen op de door jouw gewenste hoogte van 30, 50 of 70 mm. Ongewenst opstarten van de maaimachine wordt voorkomen dankzij de veiligheidsschakelaar. Daarnaast wordt dankzij de handige kabeltrekontlasting de stroomkabel op zijn plaats gehouden, wat voorkomt dat de stroomkabel uit het verlengsnoer wordt getrokken. Middels de ergonomische handgreep werk jij ook nog eens zeer comfortabel met deze VONROC maaimachine. De handgreep is in hoogte verstelbaar. Technische specificaties van de grasmaaier Vermogen: 1300W Onbelast toerental: 3400/min Maaibreedte: 32cm Maaihoogtes: 30, 50 of 70mm Opvangbak: 30L Gewicht: 8.5kg 300W grastrimmer Deze krachtige 300W kantenmaaier heeft een grote snij/trimdiameter van 230mm en is voorzien van een dubbele draadspoel met een lengte van maar liefst 4 meter. Met ‘tap and go’ systeem om de draadspoel te verlengen, de kantenmaaier ‘snijdt’ het draad zelf op de juiste lengte af. Het model is zeer compact en lichtgewicht en daardoor zeer prettig in gebruik / handelbaar. Je kunt met deze trimmer dus gegarandeerd urenlang werken, ook wanneer je wat minder kracht in je armen hebt! De grote veiligheidsbeschermkap voorkomt dat bijvoorbeeld steentjes of ander materiaal tegen je aankomt tijdens het trimmen. Technische specificaties van de grastrimmer: Vermogen: 300W Voltage: 230V Onbelast toerental: 11.500/min Maaidiameter: 230mm Trimsysteem: 2-lijns draadspoel, tap and go Ø1,2mm x 4m Gewicht: 1.26 kg Wat zit er in de milieubewuste verpakking? De grasmaaier 1300W (LM502AC) en de grastrimmer 300W (GT502AC) worden geleverd in een milieuvriendelijke bruine doos zonder full colour opdruk. Inhoud: 1x Elektrische grasmaaier 1300W – LM502AC 1x Opvangbak 30L 1x Kabeltrekontlasting 2x Kabelhouder 1x Grastrimmer 300W – GT502AC 1x Draadspoel 4m

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

10 - BLACK+DECKER LM2000-QS

Loading..
Ga naar laagste prjis

Voor de grote tuin is de BLACK+DECKER LM2000-QS echt een uitkomst. Deze 2000 watt elektrische grasmaaier heeft een maaibreedte van 48 centimeter en is daardoor geschikt voor grote oppervlakken. Je stelt de maaihoogte centraal in op een van de 7 standen tussen de 38 en 100 millimeter. Al het gras vangt hij netjes op in de 50 liter opvangbak, zodat je naderhand niet hoeft te harken. De grasmaaier heeft bovendien een mulching functie, waarmee je het gras versnippert en je gazon op een natuurlijke manier bemest. Met de LM2000-QS houd je je gazon dus netjes en gezond. Let op: deze grasmaaier heeft een stekker zonder kabel. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig om de grasmaaier te kunnen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van elektrische grasmaaiers. Er zijn namelijk 111 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste