Wat is de beste Elektrische Grasmaaier van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 februari, 2024

Het aanschaffen van een goede Elektrische Grasmaaier is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Elektrische Grasmaaier van 2024? Na het onderzoeken van 693 Elektrische Grasmaaiers kwam de Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart als beste uit onze Elektrische Grasmaaier-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Elektrische Grasmaaiers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Elektrische Grasmaaiers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Elektrische Grasmaaier-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Elektrische Grasmaaiers

1Score: 9.8
Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart
Beste elektrische maaier
Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart
Ryobi
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Ego Power Plus 21-inch 56-volt
Ego Power Plus 21-inch 56-volt
Ego
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn
Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn
Toro
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Husqvarna Lawn Xpert LE-322 Battery-Powered
Husqvarna Lawn Xpert LE-322 Battery-Powered
Husqvarna
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Sun Joe MJ401E-PRO 13
Sun Joe MJ401E-PRO 13
Sun Joe
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Honda NeXite Self-Propelled Mower
Honda NeXite Self-Propelled Mower
Honda
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
EGO Power+ 21-inch LM2102
EGO Power+ 21-inch LM2102
EGO
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Ego LM2135SP Power+ 21″ Select
Ego LM2135SP Power+ 21″ Select
Ego
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
EGO+ LM2021E-SP 50CM Self-propelled
EGO+ LM2021E-SP 50CM Self-propelled
EGO+
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Kärcher LMO 18-36
Kärcher LMO 18-36
K\u00e4rcher
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrische Grasmaaier Koopgids

Het gras in je tuin is lang en ziet er niet mooi meer uit. Het onderhouden van een gazon begint bij regelmatig maaien en daarvoor heb je een goede grasmaaier nodig. Een elektrische grasmaaier is een goede allrounder en daarmee geschikt voor de meeste gazons. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van een elektrische grasmaaier.

Wat voor soorten grasmaaiers zijn er?

Er zijn verschillende grasmaaiers verkrijgbaar en welke het beste is voor jou, hangt af van jouw behoeften. Zo is een handgrasmaaier ideaal als je een kleine tuin hebt met een klein gazon. Handgrasmaaiers nemen weinig ruimte in beslag, maar vergen wel lichamelijke kracht waardoor ze niet geschikt zijn voor grote gazons.

Een goede accu grasmaaier is daarentegen juist wel geschikt voor de grotere gazons. Deze zijn snoerloos waardoor je je geen zorgen maakt over het snoer. Je komt daardoor in de verste hoekjes van je tuin. Het nadeel van een accu grasmaaier is daarentegen dat je niet moet vergeten de accu op te laden, anders kun je je klus niet afmaken.

Een grasmaaier op benzine is erg krachtig waardoor deze ideaal is voor de grotere klussen. Een grasmaaier die op benzine werkt is daarnaast snoerloos waardoor je je geen zorgen maakt over een stopcontact: je kunt overal snoerloos bij. Wel vergen grasmaaiers op benzine veel onderhoud.

Een goede robotmaaier biedt je het ultieme gebruiksgemak. Deze is zo in te stellen dat hij je hele gazon maait wanneer jij dit wilt, en hoe jij dit wilt. Sommige robot grasmaaiers bedien je zelfs via een app op je smartphone waardoor je ziet wat de grasmaaier die dag heeft gedaan. Soms is de robot zelfs uitgerust met een camera waarmee je hem helemaal vanuit je luie stoel kunt volgen.

De elektrische grasmaaier is de meest populaire onder de grasmaaiers en is verkrijgbare in de meeste prijsklassen. Hij is geschikt voor de meeste gazons en is milieuvriendelijker dan een grasmaaier op benzine, terwijl je niet veel lichamelijke kracht gebruikt. Het nadeel is echter dat je vrijwel altijd een verlengkabel nodig hebt.

Moet je een elektrische grasmaaier slijpen?

Als de messen van de elektrische grasmaaier in een zogenaamde kooi zitten, dan zijn deze goed zelf te slijpen. Dit doe je bij voorkeur jaarlijks, voordat je de grasmaaier opbergt voor het winterseizoen. Hiervoor heb je een slijptol, ijzervijl of multitool nodig. Elke grasmaaier is anders, dus volg nauwkeurig de instructies van jouw grasmaaier.

Hoe onderhoud je een elektrische grasmaaier?

Een grasmaaier heeft veel te verduren. Gras bevat zuren die je grasmaaier aan kunnen tasten. Maak daarom de grasmaaier na gebruik altijd schoon om dit te voorkomen. Controleer ook regelmatig het snoer en check of alle bouten en schroeven nog goed vast zitten. Vervang indien nodig het snoer en draai bouten en schroeven vast.

Het is daarnaast belangrijk dat je de grasmaaier winterklaar maakt voordat je deze opbergt. Berg de grasmaaier altijd op als deze schoon en droog is. Controleer de messen en slijp deze indien nodig. Als ze beschadigd zijn, is het tijd om ze te vervangen.

Het mechanisme waarmee je de snijhoogte instelt, vet je in nadat je de messen hebt schoon gemaakt en voordat je de grasmaaier opbergt voor de winter. Je bergt je grasmaaier op in een droge en vochtvrije ruimte.

Wanneer maai je het gras?

Zodra de temperatuur begint te stijgen, groeit je gras en is het tijd om het regelmatig te maaien. Dit is meestal het geval vanaf maart, maar als het nog steeds koud is begin je er wat later mee.

Om te beginnen maai je het gras elke week. Is je gras erg lang, stel dan je grasmaaier stapsgewijs in; je gaat niet ineens van 10 cm naar 3 cm. Het gras kan hierdoor beschadigen. De ideale lengte is drie a vier centimeter, hier werk je naar toe.

In de zomer maai je eens in de twee weken. Maaien doe je bij voorkeur niet in de volle zon, maar liever wanneer het wat afgekoeld is in de avond. Als je je gras niet voldoende maait, krijgen mossen en onkruid meer kans waardoor het gras niet alleen minder mooi wordt, maar er ook kale plekken ontstaan.

In de winter maai je je gras niet, maar laat je het rusten. Als het gevroren heeft, loop je bovendien niet eroverheen. Hierdoor beschadig je het gras. Hoe vaak je je gras maait, hangt ook al van wat voor gazon je hebt. Een speelgazon maai je bijvoorbeeld minder dan een siergazon.

hero illustration

Hoe testen we Elektrische Grasmaaiers?

Om de beste Elektrische Grasmaaier te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Elektrische Grasmaaier-test hebben we 693 Elektrische Grasmaaiers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Elektrische Grasmaaier-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Elektrische Grasmaaier-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Elektrische Grasmaaier-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Elektrische Grasmaaier in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 693 Elektrische Grasmaaiers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Elektrische Grasmaaiers op een rij

1. Beste elektrische maaier: Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart

 • list plusRobuuste functies en efficiënt ontwerp
 • list plusBorstelloze motor voor een langere levensduur en energie-efficiëntie
 • list plusZelfaangedreven Smart Trek-systeem en zeven hoogteaanpassingen

Nadelen Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart

 • list plusMoeite met langer gras
 • list plusMeegeleverde batterij biedt ongeveer een kwart acre aan maaien voordat deze leegraakt
 • list plusKan vertraging oplopen bij het maaien van langer gras

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.93
Gebruiksgemak
9.83
Ik ben enthousiast over de Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart Trek elektrische maaier. Met zijn krachtige eigenschappen en efficiënte ontwerp is het een topkeuze. De borstelloze motor zorgt voor een langere levensduur en energie-efficiëntie, terwijl het zelfaangedreven Smart Trek-systeem en zeven hoogte-instellingen voldoende kracht en gebruiksgemak bieden. Het stalen dek en iets grotere mes zorgen voor efficiënt maaien en maken het geschikt voor verschillende soorten gazons. Met de dual battery bay kun je het apparaat "een uur of meer" gebruiken, maar het kan moeite hebben met langer gras. Gelukkig kun je dit oplossen met extra batterijen.

De evolutie van de Ryobi 40V-serie toont een sterke focus op verbeterde prestaties en gebruikerservaring. De tweede generatie, de Ryobi 40V HP Brushless AWD zelfaangedreven grasmaaier, introduceert All-Wheel Drive (AWD) voor betere tractie op hellingen, wat ontbreekt in zijn voorganger. Dit, samen met de LED-brandstofmeter, verstelbare duimpaddels, eenvoudige hoogteverstelling en efficiënte zij-uitworp, mulching en opvang, benadrukt de evolutie naar efficiëntie en veelzijdigheid.

In vergelijking met andere modellen, presteert de Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart Trek elektrische maaier goed op het gebied van krachtig maaien, langere batterijduur en zelfaangedreven functionaliteit. Het kan echter minder goed overweg met langer gras. De Ryobi 40V HP Brushless Crosscut zelfaangedreven grasmaaier blinkt uit in mulchen, opvangen en zij-uitworp, en biedt indrukwekkende maai- en batterijprestaties. Aan de andere kant onderscheidt de Ryobi 40V HP Brushless AWD zelfaangedreven grasmaaier zich met zijn AWD-functie voor extra tractie op hellingen en verbeterde algehele efficiëntie.

Al met al is de Ryobi 40V 21-inch Brushless Smart Trek elektrische maaier een uitstekende keuze voor gebruikers met een gazon van 1/4-acre of kleiner, vooral gezien de "huidige verlaagde prijs". Zijn krachtige maai-prestaties, zelfaangedreven ontwerp en langere batterijduur maken het een waardevolle investering. Ondanks eventuele beperkingen met langer gras, is de algehele prestatie, vooral bij lichte belastingen, indrukwekkend en plaatst het dit model als een sterke kandidaat in de categorie elektrische grasmaaiers. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Ego Power Plus 21-inch 56-volt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ego Power Plus 21-inch 56-volt

 • list plusGeavanceerde functies en hoge prestaties

Nadelen Ego Power Plus 21-inch 56-volt

 • list plusPremium prijs
 • list plusBeperkte effectiviteit van achteruitworp
 • list plusVerminderde batterijduur bij gebruik van de zelfrijdende functie

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.84
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
9.19
Ik ben erg enthousiast over de EGO Power Plus 21-inch 56-volt Select Cut XP maaier. Met zijn geavanceerde functies, hoge prestaties en duurzaamheid, steekt deze elektrische maaier boven de rest uit. Het Select Cut ™ Multi-Blade System, met drie verwisselbare messen voor aangepast snijden, maakt het een uitstekende keuze voor gebruikers die veelzijdigheid zoeken in hun maaier. De krachtige 1200W borstelloze motor, Touch Drive zelfaandrijvende technologie en een bedrijfstijd van 75 minuten met de 56V 10.0Ah ARC Lithium batterij dragen allemaal bij aan zijn indrukwekkende prestaties. Zoals een recensent opmerkte, "De EGO Select Cut XP maaier wordt geprezen om zijn verbeterde kracht en prestaties." De maaier biedt drie-in-één functionaliteit (mulchen, opvangen, zijdelings lossen), variabele snelheid zelfaandrijving en verstelbare snijhoogtes, waardoor hij voldoet aan diverse maaiwensen.

Het hoog opgetilde mes zorgt voor een uitstekende gelijkmatige snede, terwijl het mulchmes de grassnippers fijn hakt, met een schone afgewerkte uitstraling als resultaat. Daarnaast maken het weerbestendige ontwerp en compacte opslag het een handige en duurzame optie voor gebruikers. De toevoeging van LED-koplampen verbetert de bruikbaarheid, vooral bij weinig licht. De 5-jarige garantie op het gereedschap en een 5-jarige garantie op de batterij bij registratie getuigen van het vertrouwen van de fabrikant in zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de EGO Power Plus 21-inch 56-volt Select Cut XP maaier op vanwege zijn verbeterde snijkracht, bedrijfstijd en snijkwaliteit, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die prestaties bovenaan hun lijst hebben staan. Het is echter belangrijk op te merken dat de premium prijs en de beperkte effectiviteit van de achteruitworp als nadelen worden genoemd. Bovendien hebben sommige gebruikers een verminderde batterijduur ervaren bij gebruik van de zelfaandrijving, wat wijst op een mogelijke afweging tussen kracht en langdurig gebruik.

De EGO Power Plus 21-inch 56-volt Select Cut XP maaier is gepositioneerd als een premium elektrische maaier, uitblinkend in prestaties en geavanceerde functies. De belangrijkste gebruiksdoeleinden zijn grote gazons, waar zijn verlengde bedrijfstijd en verbeterde snijkracht opvallen. Voor gebruikers die een meer budgetvriendelijke optie zoeken, kunnen alternatieven met een lagere prijs aantrekkelijker zijn, vooral als de zelfaandrijving geen prioriteit heeft.

Al met al bewijst de EGO Power Plus 21-inch 56-volt Select Cut XP maaier een topconcurrent te zijn in de categorie elektrische maaiers, met superieure prestaties, geavanceerde functies en duurzaamheid. Hoewel de premium prijs en beperkingen in bepaalde functionaliteiten als nadelen kunnen worden beschouwd, maken zijn verbeterde kracht en snijkwaliteit het een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een eersteklas maai-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn

 • list plusRobuuste 190cc Briggs & Stratton motor voor betrouwbaar starten en krachtige prestaties
 • list plusSmartStow functie voor verticale opslag, ruimtebesparing en het aanpakken van opslagproblemen
 • list plusVerstelbare maaihoogte met zeven stops voor veelzijdig onderhoud van het gazon

Nadelen Toro SmartStow Personal Walk-Behind Lawn

 • list plusAf en toe verstopping bij het opvangen van gras in de zak
 • list plusLeercurve geassocieerd met de volledig automatische handgreep

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.79
Gebruiksgemak
9.89
Ik ben enthousiast over de Toro 21" Super Recycler Personal Pace SmartStow elektrische grasmaaier, een uitstekende keuze voor kleine tot middelgrote gazons en matige hellingen, met een overtuigende mix van prestaties en gemak. Met een 190cc Briggs & Stratton motor en de ReadyStart automatische choke start hij betrouwbaar, zoals bevestigd door gebruikers die opmerkten dat hij "met één of twee keer trekken" start. Het Personal Pace systeem, met handmatige, volledig automatische en tractie-ondersteunde bediening, verbetert de wendbaarheid, hoewel sommige gebruikers vonden dat de volledig automatische bediening even wennen was. De snelwisselhendel voor mulchen of opvangen biedt veelzijdigheid, ondanks incidentele "verstoppingsproblemen" in de opvangmodus. De verstelbare maaihoogte, variërend van 1 inch tot 4 inches met zeven stops, is geschikt voor verschillende gazonomstandigheden. Bovendien vereenvoudigt de aanwezigheid van een spoelopening het schoonmaken na het maaien.

In vergelijking met zijn elektrische tegenhangers onderscheidt de Toro SmartStow elektrische grasmaaier zich met een krachtige 190cc motor en een SmartStow functie, waardoor verticale opslag mogelijk is om ruimte te besparen. Hoewel de EGO Power+ 21-Inch maaier indruk maakt met een lange batterijduur en efficiënt gras maaien, zou de gasmotor van de Toro mogelijk beter geschikt kunnen zijn voor grotere of taaiere gazons. Op dezelfde wijze wordt de Ryobi 21-Inch Dual-Blade maaier geprezen om het gebruiksgemak, maar de krachtige motor en SmartStow ontwerp van de Toro kunnen het een betere keuze maken voor gebruikers die op zoek zijn naar een alternatief op gas.

De Toro 60V zelfrijdende grasmaaier, een opmerkelijke voorganger, wordt geprezen om zijn lichte bouwkwaliteit en wendbaarheid. Echter, de 190cc motor en SmartStow functie van de SmartStow elektrische grasmaaier tillen hem naar een hoger niveau, waardoor opslagproblemen worden aangepakt en krachtige prestaties worden geleverd. Het stalen dek, hoogteverstelling en Flex-Force krachtsysteem voorzien de Toro SmartStow elektrische grasmaaier van de essentiële eigenschappen voor een betrouwbare en efficiënte maaibeurt. De "naadloze kracht" en het vermogen om een 1/4 acre gazon aan te kunnen met een half opgeladen batterij tonen zijn kwaliteiten. Desondanks hebben gebruikers kleine ongemakken genoemd, zoals verstoppingsproblemen in de opvangmodus en uitdagingen met de volledig automatische bediening.

Al met al is de Toro 21" Super Recycler Personal Pace SmartStow elektrische grasmaaier een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, gebruiksvriendelijke maaier met ruimtebesparende mogelijkheden. Zijn krachtige motor, SmartStow functie en verstelbare maaihoogte maken het een veelzijdige optie voor verschillende gazonomstandigheden. Hoewel het misschien kleine beperkingen heeft, zoals incidentele opvangproblemen, positioneert zijn algehele prestaties en gebruiksgemak het als een sterke concurrent in de markt voor elektrische grasmaaiers, vooral voor gebruikers met kleine tot middelgrote gazons en opslagbeperkingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

4. Husqvarna Lawn Xpert LE-322 Battery-Powered

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Husqvarna Lawn Xpert LE-322 Battery-Powered

 • list plusEfficiënte en relatief stille prestaties
 • list plusMeerdere snijmodi's, waaronder mulchen en achteruitlozing
 • list plusVerlengde batterijlevensduur

Nadelen Husqvarna Lawn Xpert LE-322 Battery-Powered

 • list plusGewicht van 102 lbs kan leiden tot vermoeidheid bij gebruikers en problemen met wendbaarheid

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
9.55
Gebruiksgemak
9.51
De Husqvarna Lawn Xpert LE-322 accu grasmaaier is een robuuste en milieuvriendelijke elektrische maaier die efficiënte en relatief stille prestaties biedt. Met een duurzame kunststof- en metalen constructie, verstelbare handgrepen en een bedieningspaneel met indicatorlampjes en knoppen, zorgt het voor een gebruiksvriendelijke ervaring. Met drie maaimodi, waaronder mulchen en achteruitwerpen, komt het tegemoet aan diverse behoeften op het gebied van gazononderhoud. Opvallende kenmerken van de maaier zijn onder andere een enkel mes, achterwielaandrijving, een zelfaandrijvingsysteem met een maximumsnelheid van vier mph, en LED-koplampen voor maaien bij weinig licht. Zoals benadrukt door Homes & Gardens, kan het effectief omgaan met dik en hoog gras, vooral op hellende gebieden, wanneer het zelfaandrijvingssysteem wordt gebruikt.

Volgens Pro Tool Reviews wordt de Husqvarna Lawn Xpert LE-322 aangedreven door een borstelloze motor, die tot 75 minuten werktijd levert, en beschikt het over een actief koelsysteem voor constante kracht en een langere levensduur van de batterij. Met een lichtgewicht ontwerp, meerdere maaimodi en verstelbare maaihoogtes biedt het veelzijdigheid en gebruiksgemak. De inklapbare handgrepen vergemakkelijken compacte opslag, wat de praktische bruikbaarheid voor huiseigenaren met beperkte ruimte verbetert. Dit model wordt verkocht voor $599 als een losse tool en voor $849 als een set, inclusief 2 40V batterijen en een oplader, met een garantie van 3 jaar.

Ondanks zijn sterke punten, zoals efficiënte prestaties en aanpasbare maaimogelijkheden, vormt het gewicht van de maaier, 102 lbs, een uitdaging voor de wendbaarheid, vooral zonder gebruik te maken van het zelfaandrijvingssysteem. Zoals opgemerkt in beoordelingen, kan dit leiden tot vermoeidheid bij de gebruiker, met name in de polsen en onderarmen. Daarnaast kan de noodzaak om tijdens langdurig gebruik de remhendel en de bedieningsknoppen ingedrukt te houden, bijdragen aan ongemak, zoals vermeld door Top Ten Reviews.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Husqvarna Lawn Xpert LE-322 op door zijn duurzame constructie, efficiënte prestaties en langere levensduur van de batterij. Echter, het gewicht en mogelijke gebruikersvermoeidheid kunnen een beperking vormen voor degenen die op zoek zijn naar een lichtere en wendbaardere optie. Voor huiseigenaren met grotere tuinen of hellend terrein maken het zelfaandrijvingssysteem en de effectieve maaimogelijkheden het een geschikte keuze. Aan de andere kant, voor gebruikers die wendbaarheid boven geavanceerde functies stellen, zijn lichtere alternatieven op de markt mogelijk meer geschikt.

Tot slot, de Husqvarna Lawn Xpert LE-322 accu grasmaaier blinkt uit in het leveren van efficiënt en effectief gazononderhoud, vooral voor gebruikers met grotere tuinen en gevarieerd terrein. Zijn robuuste constructie, langere levensduur van de batterij en veelzijdige maaimogelijkheden maken het tot een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare elektrische maaier. Echter, mogelijke gebruikersvermoeidheid door het gewicht en wendbaarheidsproblemen moeten worden overwogen, met name voor individuen met kleinere tuinen of degenen die gebruiksgemak boven geavanceerde functies stellen. Zoals beknopt samengevat door Pro Tool Reviews, biedt de Husqvarna Lawn Xpert LE-322 verbeterde prestaties en ontwerp, waardoor het een opmerkelijke optie is in de categorie elektrische maaiers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Sun Joe MJ401E-PRO 13

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sun Joe MJ401E-PRO 13

 • list plusCompact en efficiënt, ideaal voor manouvreren in kleine ruimtes
 • list plusKrachtige 13-amp motor en 14-inch brede snijpad voor kleinere tuinen
 • list plusDuurzame stalen messen en achteruitworp voor efficiënt maaien zonder gas of olie

Nadelen Sun Joe MJ401E-PRO 13

 • list plusKan het gras zelfs op de hoogste stand vrij kort maaien
 • list plusHet aanpassen van de maaihoogte kan een uitdaging zijn voor sommige gebruikers
 • list plusNiet geschikt voor grotere gazons

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
9.02
Gebruiksgemak
9.85
Ik ben enthousiast over de Sun Joe MJ401E-PRO 13' elektrische grasmaaier. Met een krachtige 13-amp motor en een maaibreedte van 14 inch biedt deze compacte en efficiënte optie krachtige prestaties die perfect zijn voor kleinere tuinen. Dankzij de plastic constructie en het handmatige hoogteverstelsysteem met 3 standen is hij lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren. Met een opvangzak van 10,6 gallon voor grasresten en een uitwerpopening biedt hij flexibiliteit in afvoermogelijkheden. Zoals opgemerkt door Lawn Mower Guru, "Hij is geschikt voor kleinere gazons en levert een nette afwerking," waardoor hij ideaal is voor mensen met beperkte tuinruimte.

Wat deze elektrische grasmaaier echt onderscheidt, is de combinatie van kracht en gemak. De duurzame stalen messen en de achterste uitwerpopening zorgen voor efficiënt gras maaien zonder dat gas, olie of afstellingen nodig zijn. De bijgevoegde Yard Master 9940010 Outdoor Garden 120-Foot Extension Cord verbetert zijn bruikbaarheid voor buitenruimtes. De Sun Joe MJ401E-PRO biedt de prestaties van een benzine-machine met het gemak van een elektrisch apparaat, met een stille werking en zonder gedoe van traditioneel onderhoud. Zoals benadrukt in Top Ten Reviews, "Gebruikers waarderen zijn krachtige motor, stille werking en betaalbaarheid."

Deze elektrische grasmaaier heeft enkele beperkingen, zoals het gras vrij kort maaien, zelfs op de hoogste stand, zoals vermeld in de recensie van Lawn Mower Guru. Bovendien kan het aanpassen van de maaihoogte volgens sommige gebruikers een uitdaging zijn. Desalniettemin hebben zijn algehele waarde voor geld, wendbaarheid en gebruiksgemak positieve feedback gekregen op verschillende platforms.

In vergelijking met andere elektrische grasmaaiers valt de Sun Joe MJ401E-PRO op door zijn compacte ontwerp, afneembare opvangzak en inklapbare handvat, waardoor opslag en wendbaarheid moeiteloos zijn. Met zijn 14-inch mes en drie standen voor de maaihoogte biedt hij nauwkeurig trimmen voor kleine gazons. Hoewel hij misschien niet geschikt is voor grotere gazons, maken zijn efficiëntie en gemak hem een aantrekkelijke optie voor mensen met beperkte ruimte en een voorkeur voor onderhoud zonder gedoe.

Kortom, de Sun Joe MJ401E-PRO 13' elektrische grasmaaier blinkt uit als een ideale keuze voor manoeuvreren in kleine ruimtes, met een mix van kracht, gemak en betaalbaarheid. Zijn compacte ontwerp, krachtige motor en gebruiksgemak maken hem een overtuigende optie voor mensen met kleinere gazons. Hoewel hij beperkingen kan hebben met betrekking tot het aanpassen van de maaihoogte en geschiktheid voor grotere gazons, maken zijn algehele prestaties en waarde hem tot een opmerkelijke concurrent in de categorie elektrische grasmaaiers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Honda NeXite Self-Propelled Mower

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honda NeXite Self-Propelled Mower

 • list plusUitzonderlijke duurzaamheid

Nadelen Honda NeXite Self-Propelled Mower

 • list plusRelatief duurder in vergelijking met andere opties

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.52
Gebruiksgemak
9.3
Ik ben dol op de Honda NeXite Self-Propelled Mower, want het is echt een topper in de categorie elektrische grasmaaiers. Met een NeXite dek gemaakt van duurzaam polymeer vergt deze maaier minimaal onderhoud en is hij makkelijk schoon te maken. Dankzij het Microcut messysteem krijg je fijne grasresten, ideaal voor mulchen of opvangen, terwijl het 4-in-1 Versamow Systeem zakken, mulchen, achteruitwerpen en bladeren versnipperen mogelijk maakt zonder extra accessoires. Het cruise control systeem met 9 snelheidsinstellingen en uitzonderlijke hellingbeheersing voegt een extra laag van veelzijdigheid toe. Een ander opvallend kenmerk is het messenremsysteem, waarmee de messen kunnen stoppen zonder de motor uit te schakelen. Beoordelaars prijzen zijn gelijkmatige snit, sterke mulchprestaties en het gemak van starten, zelfs bij nat of dik gras.

Volgens de review van BHG is deze Honda maaier een bewijs van superieure prestaties en veelzijdigheid. Zoals het artikel over Beste Accu Grasmaaiers suggereert, concurreert de Honda NeXite Self-Propelled Mower met de besten in de categorie elektrische grasmaaiers, met zijn indrukwekkende looptijd en opties voor grasresten. Het 21-inch NeXite Variable Speed 4-in-1 model wordt erkend als de beste algemene optie door Bob Vila, waarbij zijn uitzonderlijke capaciteiten worden benadrukt. Zoals een review zegt, "De Honda HRX217K2HXA grasmaaier wordt geprezen om zijn NeXite dek gemaakt van duurzaam polymeer, met weinig onderhoud en voordelen zoals makkelijk schoonmaken en nauwkeuriger snijden."

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Honda NeXite Self-Propelled Mower zich door zijn combinatie van robuuste kenmerken. Terwijl de Ryobi 40V HP Brushless 21 in. Self-Propelled Mower, genoemd in het artikel over accu grasmaaiers, indruk maakt met zijn looptijd en opties voor grasresten, maken het NeXite dek en veelzijdige snijmogelijkheden van de Honda maaier het een topkeuze voor gebruikers die duurzaamheid en flexibiliteit zoeken.

Ondanks zijn indrukwekkende eigenschappen vinden sommige gebruikers de Honda NeXite Self-Propelled Mower relatief duurder in vergelijking met andere opties in het segment van elektrische grasmaaiers. Echter, zijn uitzonderlijke duurzaamheid, veelzijdige snijmogelijkheden en lage onderhoudsvereisten positioneren hem als het "beste budgetproduct voor gebruikers die duurzaamheid en flexibele snijmogelijkheden zoeken," waardoor het op de lange termijn een waardevolle investering is.

Al met al blinkt de Honda NeXite Self-Propelled Mower uit in het bieden van uitzonderlijke duurzaamheid, veelzijdige snijmogelijkheden en sterke mulchprestaties. Zijn unieke kenmerken, waaronder het NeXite dek en het 4-in-1 Versamow Systeem, onderscheiden het van zijn concurrenten, waardoor het een topkeuze is voor degenen die waarde en prestaties op de lange termijn prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. EGO Power+ 21-inch LM2102

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen EGO Power+ 21-inch LM2102

 • list plusKrachtige prestaties vergelijkbaar met benzine grasmaaiers

Nadelen EGO Power+ 21-inch LM2102

 • list plusMogelijke afname van batterijduur bij gebruik van de zelfaandrijffunctie
 • list plusExtra kosten van een reservebatterij voor langdurig gebruik

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.06
Gebruiksgemak
9.76
De EGO Power+ 21-inch LM2102 elektrische grasmaaier springt er echt uit in zijn categorie, met een overtuigende mix van kracht, efficiëntie en gemak. Met een 56V lithium-ion batterij levert hij prestaties die vergelijkbaar zijn met die van benzinegrasmaaiers, zoals opgemerkt door Top Ten Reviews – "die dezelfde kracht levert als benzinegrasmaaiers." Met zijn maaibreedte van 21 inch, LED-koplampen en inklapbaar ontwerp is het een veelzijdig en gebruiksvriendelijk gereedschap voor het onderhoud van het gazon. Pro Tool Reviews benadrukt zijn waarde, door te zeggen: "Het wordt beschouwd als een goede prijs voor $549," en prijst zijn stille werking op 80 dB(A) – een functie die hem onderscheidt van zijn concurrenten.

De LM2102 biedt een 3-in-1 functie voor het afval, waardoor er gemaaid kan worden met opvangzak, mulching of zijdelingse uitworp, afgestemd op verschillende behoeften op het gebied van gazononderhoud. Met zijn snelle opladen en hoge koppel kunnen gebruikers efficiënte en effectieve maai-prestaties verwachten, zoals benadrukt door Pro Tool Reviews – "geprezen om zijn stille, efficiënte en effectieve maai-prestaties." Het vermogen om tot een halve hectare te maaien op één lading maakt hem geschikt voor middelgrote tuinen en biedt voldoende kracht voor verschillende klussen in de tuin.

Bovendien is de aandacht voor detail van de grasmaaier duidelijk te zien in zijn ontwerp en functies. De toevoeging van dubbele LED-koplampen, evenals de IPX4-rating voor waterbestendigheid, draagt bij aan de functionaliteit en bruikbaarheid ervan. De recensie van Bob Vila prijst de "LED-koplamp voor zichtbaarheid bij weinig licht" en beveelt hem aan vanwege de zelfaandrijvende functie, met nadruk op zijn prestaties zelfs onder uitdagende omstandigheden. De nadruk van EGO op de gebruikerservaring wordt verder weerspiegeld in het eenvoudig opbergen en manoeuvreren van het product, waardoor het een handige optie is voor huiseigenaren met uiteenlopende behoeften op het gebied van gazononderhoud.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de LM2102 op door zijn combinatie van kracht, looptijd en geluidsniveau. Hoewel sommige gebruikers een afname in batterijlooptijd opmerkten bij gebruik van de zelfaandrijvende functie, worden de algehele maai-kracht en efficiëntie zeer geprezen. De TOUCH DRIVE™-technologie, waarmee de zelfaandrijvende functie met een aanraking en de snelheidsaanpassing met een draaiknop kan worden bediend, onderscheidt hem van andere elektrische grasmaaiers en biedt een innovatieve en gebruikersgerichte functie.

Tot slot is de EGO Power+ 21-inch LM2102 elektrische grasmaaier een overtuigende optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een handig en efficiënt gereedschap voor gazononderhoud. Zijn krachtige prestaties, veelzijdigheid in maai-opties en gebruiksvriendelijk ontwerp maken hem tot een sterke concurrent in de categorie elektrische grasmaaiers. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de extra kosten van een reservebatterij voor verlengd gebruik, aangezien langer gras de batterij sneller kan doen leegraken. Over het algemeen blinkt de LM2102 uit als een hoogwaardige elektrische grasmaaier die kracht, efficiëntie en gebruikerservaring waarmaakt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Ego LM2135SP Power+ 21″ Select

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.07
Functionaliteit
9.16
Gebruiksgemak
9.19
Als ik kijk naar de Ego LM2135SP Power+ 21" Select Cut Mower, zie ik meteen waarom het een game-changer is in de categorie elektrische grasmaaiers. Met een 56V batterij levert het een robuuste 60-minuten runtime en laadt het op in slechts 60 minuten. De maaier maakt indruk met zijn ontwerp, LED-koplampen, verstelbare maaihoogte en zelfaandrijvende technologie, zoals een recensie opmerkte. Zijn ergonomische aanpasbaarheid valt op, waardoor handvat- en dekhoogteaanpassingen een fluitje van een cent zijn voor comfortabel maaien. De 10 aanpasbare niveaus van de zelfaandrijvende functie worden geprezen voor efficiënt maaien. Ook wordt de maaier opgemerkt vanwege zijn vermogen om hoog gras aan te kunnen en zijn ingebouwde verlichting voor begeleiding. Er kan echter een leercurve zijn bij het in- en uitschakelen van de zelfaandrijvende functie, vooral bij het nemen van bochten.

Bovendien valt de Ego LM2135SP Power+ op met zijn Select Cut-technologie, waarmee gebruikers moeiteloos kunnen schakelen tussen mulchen, opvangen en zijwaarts lossen. Ondanks zijn hogere prijs kreeg de maaier een hoge score van 4,5/5 voor zijn prestaties en functies. Zoals in één recensie werd vermeld: "het uitpakken en in elkaar zetten waren eenvoudig, met de maaier die grotendeels geassembleerd arriveerde en minimale plastic verpakking had."

Een van de onderscheidende kenmerken van de Ego LM2135SP Power+ is zijn vermogen om verschillende tweede messen te accommoderen, waardoor het een veelzijdig gereedschap is voor verschillende gazonomstandigheden. Bovendien biedt het een aangename maai-ervaring met zijn krachtige maar stille werking. Potentiële kopers wordt echter geadviseerd om het modelnummer te controleren voordat ze kopen om ervoor te zorgen dat ze de gewenste functies krijgen.

In vergelijking met andere modellen lijkt de Ego LM2135SP Power+ misschien prijzig, maar zijn prestaties en functies rechtvaardigen de investering. Hoewel er vergelijkbare modellen van Ego zijn tegen lagere prijzen, onderscheidt de LM2135SP zich door zijn Select Cut-technologie, efficiënte zelfaandrijvende functie en ergonomisch ontwerp. Zijn vermogen om hoog gras aan te kunnen en verschillende maaimodi versterken verder zijn positie als een eersteklas elektrische grasmaaier.

Concluderend is de Ego LM2135SP Power+ 21" Select Cut Mower een topkeuze voor wie op zoek is naar een krachtige, efficiënte en veelzijdige elektrische grasmaaier. Zijn ergonomische ontwerp, efficiënte zelfaandrijving en Select Cut-technologie maken het tot een opvallend product op de markt. Ondanks zijn relatief hogere prijs maken zijn prestaties en functies het een waardevolle investering voor het onderhouden van een prachtig gazon.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. EGO+ LM2021E-SP 50CM Self-propelled

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen EGO+ LM2021E-SP 50CM Self-propelled

 • list plusBrede 50cm snijbreedte voor efficiënt maaien

Nadelen EGO+ LM2021E-SP 50CM Self-propelled

 • list plusKan overdreven zijn voor kleinere gazons
 • list plusPremium specificaties kunnen resulteren in een hogere prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.14
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
9.1
Ik ben de EGO Power+ LM2021E-SP 50cm zelfrijdende elektrische grasmaaier. Met mijn brede 50cm maaibreedte en grote 60L opvangzak ben ik ideaal voor middelgrote tot grotere gazons. Ik bied veelzijdigheid met 3-in-1 functionaliteit, 6 maaihoogte-instellingen en een krachtige, efficiënte motor. Mijn zelfrijdende functie is bijzonder handig voor het maaien van glooiende grond, waardoor ik geschikt ben voor verschillende terreinen, inclusief kleine, krappe ruimtes en hellende gebieden. Mijn geluidsvermindering en nul emissies benadrukken mijn milieuvriendelijke karakter.

Mijn evolutie wordt duidelijk in mijn geavanceerde functies, zoals LED-koplampen, een snel te verwijderen telescopische handgreep, verstelbare handgreephoogte en grote diameter wielen, wat het gemak en de wendbaarheid voor de gebruiker verbetert. Daarnaast zorgt mijn 7-positie veergeladen dekhoogteverstelling voor precisie in maaihoogte. Mijn 3-in-1 functionaliteit en hoge capaciteit batterij onderstrepen mijn toewijding aan efficiëntie en prestaties. Ik ben ontworpen om te voldoen aan uiteenlopende behoeften op het gebied van gazononderhoud en mijn zelfrijdende aard vergemakkelijkt het gebruik op verschillende landschappen.

In vergelijking met andere EGO elektrische grasmaaiers onderscheid ik me met mijn brede maaibreedte en grotere opvangzak. Hoewel de LM2156SP een 10Ah batterij biedt voor een langere looptijd, is mijn 60L zakcapaciteit een opvallende functie voor grotere gazons. Aan de andere kant imponeert de LM2125SP met zijn Touch Drive-systeem voor zelfrijdende besturing, wat aantrekkelijk is voor gebruikers die precisie in manoeuvreren waarderen. Mijn focus op verbeterde maaibreedte en zelfrijdende automatische variabele maaisnelheid maakt mij echter een sterke concurrent voor middelgrote tot grotere gazons.

Ik blink uit in het bieden van een complete oplossing voor efficiënt onderhoud van middelgrote tot grotere gazons, en mijn zelfrijdende aard maakt me bijzonder geschikt voor uitdagende terreinen. Mijn grote formaat en professionele functies kunnen echter overdreven zijn voor kleinere gazons, en mijn premium specificaties kunnen mij in een hogere prijsklasse plaatsen. Desalniettemin maken mijn brede maaibreedte, zelfrijdende automatische variabele maaisnelheid en grotere zakcapaciteit mij tot een topkeuze voor degenen die een hoogwaardige, milieuvriendelijke elektrische grasmaaier zoeken voor middelgrote tot grotere gazons. 🌱

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Kärcher LMO 18-36

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kärcher LMO 18-36

 • list plusStrak en efficiënt voor stedelijke of kleine gazonnen
 • list plus36V accu biedt 24 minuten maaitijd
 • list plusLichtgewicht ontwerp, verstelbare handgreep en efficiënte maaiprestaties

Nadelen Kärcher LMO 18-36

 • list plusSlechts vier maaihoogtes
 • list plusLange oplaadtijd
 • list plusZichtbaarheidsproblemen met het accuniveau tijdens het maaien

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
8.82
Gebruiksgemak
8.94
Ik ben de Kärcher LMO 18-36 snoerloze grasmaaier, en ik ben de perfecte keuze voor stedelijke of kleine gazons. Met mijn 36V batterij kan ik maar liefst 24 minuten lang maaien, op een handige en milieuvriendelijke manier. Mijn ontwerp valt op door mijn 36cm maaidek, een handige hendel voor het aanpassen van de maaihoogte, en een mulchplug, waardoor ik visueel aantrekkelijk en efficiënt ben voor kleine gebieden. Volgens T3 ben ik perfect voor kleine tot middelgrote gazons, waardoor ik een sterke concurrent ben in mijn niche. Mijn lichte bouw, verstelbare handvat en ingebouwd handvat maken me gemakkelijk te manoeuvreren en op te bergen, met name voor tuiniers met beperkte opslagruimte, zoals opgemerkt door Gardeners' World. Maar zoals ook opgemerkt door dezelfde bron, heb ik beperkingen zoals slechts vier maaihoogtes, een lange oplaadtijd en lastige montage, wat mogelijke nadelen zou kunnen zijn voor sommige gebruikers. Bovendien is het zichtbaarheidsniveau van de batterij tijdens het maaien een opmerkelijk ongemak.

In vergelijking met mijn tegenhangers, zoals de EGO+ LM2021E-SP en de Gtech CLM50, blijf ik stevig overeind als de beste keuze voor kleine tot middelgrote gazons. De EGO+ LM2021E-SP wordt geprezen om zijn maai-prestaties en krachtige 56-volt 5Ah ARC Lithium batterij, en wordt aangeprezen als de beste algehele keuze, met name voor grotere gazons. Aan de andere kant wordt de Gtech CLM50 aanbevolen voor middelgrote tuinen. Deze onderscheidingen positioneren mij als een gespecialiseerd product dat zich richt op een specifieke gazonmaat, waardoor ik de "Beste budgetproduct voor kleine tot middelgrote gazons" ben, zoals aangegeven door T3.

Mijn onderscheidende kenmerken, zoals mijn lichte bouw, verstelbare handvat en efficiënte maai-prestaties, maken mij een waardevolle optie voor degenen met kleinere gazons, zoals bevestigd door consumentenrecensies. Mijn compatibiliteit met andere Kärcher 18V Universe-tools voegt waarde toe, waardoor ik aantrekkelijk ben voor gebruikers die geïnvesteerd zijn in een uniforme gereedschapssysteem. Echter, de beperkte maaihoogtes, lange oplaadtijd en zichtbaarheidsproblemen met de batterij tijdens het maaien zijn punten voor mogelijke verbetering, zoals aangegeven door gebruikerservaringen. Ondanks deze beperkingen blijf ik een overtuigende keuze, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke, wendbare en visueel aantrekkelijke grasmaai-oplossing voor kleinere buitenruimtes.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Elektrische Grasmaaiers. Er zijn immers 693 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!