Bestenu

Beste elektrische grasmaaiers - feb. 2023

Met meer dan 87 elektrische grasmaaiers op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste elektrische grasmaaiers op een rij

De top 10 beste elektrische grasmaaiers

01Score: 9.9
1300W Electrische Grasmaaier / Gazonmaaier
1300W Electrische Grasmaaier / Gazonmaaier
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.7
Bosch ARM 32 Grasmaaier
Bosch ARM 32 Grasmaaier
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.6
Makita grasmaaier ELM3320 230 V
Makita grasmaaier ELM3320 230 V
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.4
Makita grasmaaier ELM4120 230 V
Makita grasmaaier ELM4120 230 V
Ga naar laagste prijs
05Score: 9.3
Powerplus POWXG6212T Elektrische grasmaaier Grasmachine
Powerplus POWXG6212T Elektrische grasmaaier Grasmachine
Ga naar laagste prijs
06Score: 9.2
GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)
GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)
Ga naar laagste prijs
07Score: 9.1
Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier Grasmachine
Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier Grasmachine
Ga naar laagste prijs
08Score: 9
Wolf Garten A 340 E
Wolf Garten A 340 E
Ga naar laagste prijs
09Score: 9
Powerplus POWXG6251
Powerplus POWXG6251
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
BLACK+DECKER BEMWH551-QS Zweefmaaier 1200W 30cm
BLACK+DECKER BEMWH551-QS Zweefmaaier 1200W 30cm
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrische Grasmaaier Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 22, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Het gras in je tuin is lang en ziet er niet mooi meer uit. Het onderhouden van een gazon begint bij regelmatig maaien en daarvoor heb je een goede grasmaaier nodig. Een elektrische grasmaaier is een goede allrounder en daarmee geschikt voor de meeste gazons. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van een elektrische grasmaaier.

Wat voor soorten grasmaaiers zijn er?

Er zijn verschillende grasmaaiers verkrijgbaar en welke het beste is voor jou, hangt af van jouw behoeften. Zo is een handgrasmaaier ideaal als je een kleine tuin hebt met een klein gazon. Handgrasmaaiers nemen weinig ruimte in beslag, maar vergen wel lichamelijke kracht waardoor ze niet geschikt zijn voor grote gazons.

Een goede accu grasmaaier is daarentegen juist wel geschikt voor de grotere gazons. Deze zijn snoerloos waardoor je je geen zorgen maakt over het snoer. Je komt daardoor in de verste hoekjes van je tuin. Het nadeel van een accu grasmaaier is daarentegen dat je niet moet vergeten de accu op te laden, anders kun je je klus niet afmaken.

Een grasmaaier op benzine is erg krachtig waardoor deze ideaal is voor de grotere klussen. Een grasmaaier die op benzine werkt is daarnaast snoerloos waardoor je je geen zorgen maakt over een stopcontact: je kunt overal snoerloos bij. Wel vergen grasmaaiers op benzine veel onderhoud.

Een goede robotmaaier biedt je het ultieme gebruiksgemak. Deze is zo in te stellen dat hij je hele gazon maait wanneer jij dit wilt, en hoe jij dit wilt. Sommige robot grasmaaiers bedien je zelfs via een app op je smartphone waardoor je ziet wat de grasmaaier die dag heeft gedaan. Soms is de robot zelfs uitgerust met een camera waarmee je hem helemaal vanuit je luie stoel kunt volgen.

De elektrische grasmaaier is de meest populaire onder de grasmaaiers en is verkrijgbare in de meeste prijsklassen. Hij is geschikt voor de meeste gazons en is milieuvriendelijker dan een grasmaaier op benzine, terwijl je niet veel lichamelijke kracht gebruikt. Het nadeel is echter dat je vrijwel altijd een verlengkabel nodig hebt.

Moet je een elektrische grasmaaier slijpen?

Als de messen van de elektrische grasmaaier in een zogenaamde kooi zitten, dan zijn deze goed zelf te slijpen. Dit doe je bij voorkeur jaarlijks, voordat je de grasmaaier opbergt voor het winterseizoen. Hiervoor heb je een haakse slijper, ijzervijl of multitool nodig. Elke grasmaaier is anders, dus volg nauwkeurig de instructies van jouw grasmaaier.

Hoe onderhoud je een elektrische grasmaaier?

Een grasmaaier heeft veel te verduren. Gras bevat zuren die je grasmaaier aan kunnen tasten. Maak daarom de grasmaaier na gebruik altijd schoon om dit te voorkomen. Controleer ook regelmatig het snoer en check of alle bouten en schroeven nog goed vast zitten. Vervang indien nodig het snoer en draai bouten en schroeven vast.

Het is daarnaast belangrijk dat je de grasmaaier winterklaar maakt voordat je deze opbergt. Berg de grasmaaier altijd op als deze schoon en droog is. Controleer de messen en slijp deze indien nodig. Als ze beschadigd zijn, is het tijd om ze te vervangen.

Het mechanisme waarmee je de snijhoogte instelt, vet je in nadat je de messen hebt schoon gemaakt en voordat je de grasmaaier opbergt voor de winter. Je bergt je grasmaaier op in een droge en vochtvrije ruimte.

Wanneer maai je het gras?

Zodra de temperatuur begint te stijgen, groeit je gras en is het tijd om het regelmatig te maaien. Dit is meestal het geval vanaf maart, maar als het nog steeds koud is begin je er wat later mee.

Om te beginnen maai je het gras elke week. Is je gras erg lang, stel dan je grasmaaier stapsgewijs in; je gaat niet ineens van 10 cm naar 3 cm. Het gras kan hierdoor beschadigen. De ideale lengte is drie a vier centimeter, hier werk je naar toe.

In de zomer maai je eens in de twee weken. Maaien doe je bij voorkeur niet in de volle zon, maar liever wanneer het wat afgekoeld is in de avond. Als je je gras niet voldoende maait, krijgen mossen en onkruid meer kans waardoor het gras niet alleen minder mooi wordt, maar er ook kale plekken ontstaan.

In de winter maai je je gras niet, maar laat je het rusten. Als het gevroren heeft, loop je bovendien niet eroverheen. Hierdoor beschadig je het gras. Hoe vaak je je gras maait, hangt ook al van wat voor gazon je hebt. Een speelgazon maai je bijvoorbeeld minder dan een siergazon.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige elektrische grasmaaier lijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de zoektocht naar de beste elektrische grasmaaier ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over elektrische grasmaaiers, maar tegenwoordig helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle elektrische grasmaaiers die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke elektrische grasmaaiers het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van elektrische grasmaaiers stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste elektrische grasmaaiers in een handige lijst

1 - 1300W Electrische Grasmaaier / Gazonmaaier

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

De 1400 Watt grasmaaier is een mooie lichte en compacte elektrische tuinmachine, die zich zeer soepel laat bedienen en snel een mooi resultaat levert! De 1400 Watt motor zuigt met zijn maaimes met een diameter van 38 cm het gras aan, waardoor het rechtop gaat staan. Het roterende mes snijdt het gras vervolgens op de gewenste lengte. Deze maaihoogte kan eenvoudig in 3 keuze standen worden ingesteld. Dit doet men door de achter- en voor assen tegen de trekkracht van een trekveer in, in één van de drie gleuven van de hoogteverstelling te plaatsen. Door de opvangbak aan de achterzijde op deze gazonmaaier te bevestigen wordt het gemaaide gras direct in de bak opgevangen. Zonder de bak veranderd de luchtstroom in het maaidek, waardoor het het gras verder gemulched wordt en er dus kleine grassnippers ter bemesting in het gemaaide gras achterblijven. De gehele behuizing van de machine is van UV bestendig en slagvast kunststof gemaakt (PP). De assen zijn uiteraard van staal gemaakt. Dit is daarmee een zeer lichte machine die door jong en oud gebruikt kan worden. Door het eenvoudige ontwerp bevat de machine vrijwel geen onderhoudsgevoelige onderdelen en daardoor zal je lang plezier hebben van deze grasmaaier. Technische gegevens Vermogen 1300 Watt Onbelaste toerental 3450 rpm Snijbreedte 320 mm Snijhoogtes 25-45-65 mm Volume opvangbak 25 liter Afmeting wiel 5.5"

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2 - Bosch ARM 32 Grasmaaier

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch ARM 32 Grasmaaier

 • list plusMet deze grasmaaier kun je zelfs de hardnekkigste grasmat makkelijk maaien.
 • list plusHet is veilig in gebruik, dankzij de veiligheidsvoorzieningen.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik, dankzij de intuïtieve bediening.

Nadelen Bosch ARM 32 Grasmaaier

 • list plusDe opvangbak is beperkt, waardoor je vaker moet legen.
 • list plusHet is niet goedkoop model, waardoor het voor sommige mensen buiten hun budget valt.
 • list plusHet is niet geschikt voor grote tuinen, omdat het een kleine grasmaaier is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Deze compacte grasmaaier maait helemaal tot aan de rand – er hoeft na het maaien niet meer te worden getrimd. Met een graskam maait de ARM 32 automatisch nette randen langs muren en tuinpaden. Hij is erg licht met een gewicht van slechts 6,8 kg, zodat hij gemakkelijk rond voorwerpen gemanoeuvreerd en vervoerd kan worden. De Powerdrive-motor zorgt voor betrouwbare maaiprestaties, zelfs in lastige situaties. Hij is geschikt voor het maaien van kleine en middelgrote gazons en het maaien van nette randen. Voor gemakkelijk afvoeren van gemaaid gras beschikt hij ook over een grasopvangbak van 31 liter. Graskam zorgt voor nette resultaten langs randen, opritten, hekken en muren Licht voor gemakkelijk hanteren en vervoeren, met een gewicht van slechts 6,8 kg Powerdrive-motor van 1200 W zorgt voor betrouwbaar maaien, zelfs in moeilijke situaties Ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen Een grasopvangbak van 31 liter maakt het gemakkelijk om gemaaid gras af te voeren Wat zit er in de verpakking? ARM 32 31 liter grasopvangbak Extra reservemes 32 cm Tips & Tricks: Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden: Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Makita grasmaaier ELM3320 230 V

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita grasmaaier ELM3320 230 V

 • list plusDeze grasmaaier is krachtig en doeltreffend, wat betekent dat het snel kan werken met een sterke prestatie.
 • list plusDeze grasmaaier is veilig in gebruik, dankzij de veiligheidsvoorzieningen die zijn ingebouwd.
 • list plusHet is compact en makkelijk op te bergen.

Nadelen Makita grasmaaier ELM3320 230 V

 • list plusHet is duurder dan andere grasmaaiers.
 • list plusDeze grasmaaier is niet geschikt voor grote gazons.
 • list plusDe Makita grasmaaier ELM3320 230 V heeft geen mulchfunctie.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

Makita grasmaaier - ELM3320 - 230 V - 33 cm Gebruikersvoordelen: Lichte en geluidsarme grasmaaier met onderhoudsvriendelijk maaidek Onderhoudsvriendelijk maaidek in polypropyleen Dubbele veiligheidsschakelaar verhindert plotseling opstarten Eenvoudig te bedienen centrale 3-voudige hoogteverstelling Inklapbare duwbeugel voor plaatsbesparend opbergen Vangzak met “vol” indicatie Ideaal voor kleine tuin en bij beperkte opbergmogelijkheden Technische gegevens: Maaibreedte: 33 cm Maaihoogte: 20 - 55 mm Maaioppervlak: 400 m² Inhoud opvangbak: 30 l Materiaal chassis: ABS Maaihoogte standen: 3 Maaihoogte verstelling: centraal Diameter wielen voor/achter: 13/18 cm Mulching: nee Grasuitlaat: achter Volt (spanning): 230 V Opgenomen vermogen: 1200 Watt Type motor: 230 V Elektrische rem: Ja Veiligheidsschakelaar: Ja Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie (K) onbelast: 1,5 m/s² Gewicht (EPTA): 13,0 kg Geluidsdrukniveau (LpA): 75 dB(A) Geluidsdrukniveau (K): 3,0 dB(A) Garantie: 3 jaar na registratie binnen 4 weken na aankoop Makita staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Om je daarom zo goed mogelijk te voorzien, biedt Makita de mogelijkheid om je garantie op elektrische machines te verlengen. Wanneer je jouw machines binnen 4 weken na aanschaf registreert, krijg je twee jaar extra garantie bovenop de fabrieksgarantie van één jaar. Voor lithium ion accu's en laders hoeft dit niet. Deze krijgen standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bewaar je aankoopnota bij het certificaat dat je online kunt verkrijgen. Bij een probleem waarvoor je aanspraak wil maken op garantie, kunnen we je probleem dan sneller verhelpen. Alles over reparaties vind je hier terug. Alle voorwaarden over de garantie en reparatie vind je hier terug. https://www.makita.nl/service-en-garantie.html

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Makita grasmaaier ELM4120 230 V

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita grasmaaier ELM4120 230 V

 • list plusHet voordeel van de Makita grasmaaier ELM4120 230 V is dat het krachtig genoeg is om grote gazons te maaien.
 • list plusDeze elektrische grasmaaier heeft een instelbare hoogte, waardoor het eenvoudig te hanteren is.
 • list plusDe Makita grasmaaier ELM4120 230 V is betrouwbaar en sterk.

Nadelen Makita grasmaaier ELM4120 230 V

 • list plusEen nadeel van de Makita grasmaaier ELM4120 230 V is dat het relatief prijzig is.
 • list plusDe Makita grasmaaier ELM4120 230 V is zwaar en moeilijk te verplaatsen.
 • list plusEen laatste nadeel van de Makita grasmaaier ELM4120 230 V is dat het moeilijk te starten is.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Makita grasmaaier - ELM4120 - 230 V - 41 cm Door een hoger vermogen van de elektromotor en een vernieuwd maaidek hebben deze nieuwe maaiers betere maaieigenschappen. Het maaidek zorgt naast een mooi maairesultaat ook voor een betere vulling van de vangbak. De luchtstroom is geoptimaliseerd om het afgemaaide gras naar de vangbak te transporteren en zo wordt deze efficiënter gevuld. De vangbak geeft door de indicator duidelijk aan of de bak vol is. Maai je zonder vangbak, dan heeft deze maaier een achteruitworp. Het gebruik van kwalitatief betere buizen heeft de stabiliteit van de duwbeugel aanzienlijk verbeterd. Doordat de schakelaar iets dichter bij de beugel is geplaatst, wordt het bedienen hiervan een stuk aangenamer. De ELM4120 heeft een maaibreedte van 41 cm en is geschikt voor een maaioppervlak van 600 m². Gebruikersvoordelen: Sterke 1600 Watt elektrische grasmaaier voor middelgrote gazons Dubbele veiligheidsschakelaar verhindert plotseling opstarten Centraal in 8 hoogtes te verstellen wielen voor optimale afstemming met het gazon Inklapbare duwbeugel voor plaatsbesparend opbergen Vangzak met “vol” indicatie Technische gegevens: Maaibreedte: 41 cm Maaihoogte: 25 - 75 mm Maaioppervlak: 600 m² Inhoud opvangbak: 45 l Mulching: nee Materiaal chassis: ABS Maaihoogte standen: 6 Maaihoogteverstelling: centraal Ø wielen voor/achter: 18/20 cm Grasuitlaat: achter Volt (spanning): 230 V Opgenomen vermogen: 1600 Watt Type motor: 230 V Elektrische rem: ja Veiligheidsschakelaar: ja Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie (K) onbelast: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA): 84 dB(A) Geluidsdrukniveau (K): 3,0 dB(A)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Powerplus POWXG6212T Elektrische grasmaaier Grasmachine

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWXG6212T Elektrische grasmaaier Grasmachine

 • list plusDeze grasmaaier heeft een uitstekende kwaliteit.
 • list plusEen ander voordeel is dat het gemakkelijk in gebruik is.
 • list plusHet heeft een scherpe snijhoogte.

Nadelen Powerplus POWXG6212T Elektrische grasmaaier Grasmachine

 • list plusDe onderdelen zijn niet altijd beschikbaar.
 • list plusDe kwaliteit is matig.
 • list plusDe bevestiging van de wielen aan de assen is soms moeilijk.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

In deze tuingereedschapset van Powerplus zit alles wat je nodig hebt om je gazon piekfijn te onderhouden. Met de elektrische grasmaaier houd je je gazon met gemak op de gewenste lengte. De grasmaaier beschikt over een maaibreedte van 32 cm en drie verschillende maaihoogtes tussen 25 en 65mm. Daarnaast vind je ook een praktische grastrimmer in de set, waarmee je de grasranden en moeilijker bereikbare plaatsen kunt onderhouden. De trimmer heeft een snijbreedte van 250mm. Waarvoor zijn de grasmaaier en trimmer geschikt? De toestellen in dit tuingereedschapset zijn geschikt voor een klein tot middelgroot grasperk tot 250m2. Daarmee is het set ideaal voor de hobbytuinier die zijn gazon snel en eenvoudig wil onderhouden. De voordelen van de POWXG6212T tuingereedschapset Het gemaaide gras wordt opgevangen in de 30l opvangbak, maar je kan er ook voor kiezen om zonder opvangbak aan de slag te gaan. Dankzij de maaibreedte van 32cm en de krachtige 1300W motor kan je met deze grasmaaier gazons tot 250m2 Je hebt de keuze uit 3 maaihoogtes tussen 25 en 65mm. De kabeltrekontlasting op beide toestellen voorkomt dat de stroomkabel ongewenst uitgetrokken wordt tijdens het maaien. Een overbelastingsbeveiliging zorgt voor de nodige veiligheid. De belangrijkste technische kenmerken: Grasmaaier: Spanning: 230V Vermogen: 1300W Onbelast toerental: 3450min-1 Maaibreedte: 32cm Inhoud opvangbak: 30 liter Maaihoogte: 25 – 65mm Grastrimmer: Spanning: 230–240V Vermogen: 250W Maaibreedte: 250mm Diameter snijdraad: Ø1,2mm Wat zit er in de verpakking? 1 x grasmaaier 1 x grastrimmer 1 x opvangbak 30 liter 1 x haak voor kabeltrekontlasting 1 x handleiding Hoeveel jaar garantie? Er zit 3 jaar garantie op deze tuingereedschapset van Powerplus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)

 • list plusDe motor van de GARDENA Powermax 32 Grasmaaier is krachtig en duurzaam.
 • list plusHet handvat is ergonomisch ontworpen en makkelijk te bedienen.
 • list plusHet is licht en compact, waardoor het gemakkelijk op te bergen is.

Nadelen GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)

 • list plusDe kwaliteit van de materialen is matig, waardoor het minder duurzaam is.
 • list plusEr wordt geen snoer bijgeleverd met de grasmaaier.
 • list plusDe opvangbak heeft grote gaten, waardoor het snoeisel niet goed wordt opgevangen en er veel op de grond blijft liggen.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Nog nooit heb je een grasmaaier zo licht over het gazon geduwd. De nieuwe GARDENA Powermax 32 Grasmaaier heeft een gewicht van slechts 8 kilo. Dankzij de ergonomische handgrepen duwt de maaier ook zeer comfortabel. Al het gemaaide gras komt direct terecht in de 30L opvangbak. Er zit twee jaar garantie op de Powermax serie van GARDENA. Waar is het artikel voor geschikt? De maaier heeft een krachtige 1100W PowerPlus motor en is geschikt voor gazons tot ca. 200m². Ook als het gras vochtig is werkt de grasmaaier nog uitstekend. De voordelen van de grasmaaier: De ergonomische beugel kan eenvoudig worden ingeklapt voor een efficiente opslag en makkelijke vervoering. Zeer krachtige PowerPlus motor met Duraedge messen die vervangen kunnen worden. De messen zijn speciaal geslepen voor een mooie snit. Extra grote achterwielen voor een stevige grip op het gazon. Het wordt aangeraden om een verlengsnoer te gebruiken als je het gras gaat maaien. De belangrijkste specificaties van de grasmaaier: • Motorvermogen: 1100 W • Maaibreedte: 32 cm • Maaihoogte (min-max): 20 - 60 mm • Aanbevolen voor gazons: tot ca. 200 m² • Inhoud grasvangbak: 30 L • Mulch functie: Nee • Gewicht 8,3 kg • Geluidsniveau voor gebruiker: 84,4 dB(A) Tips & tricks • Om te voorkomen dat de kabel over het hele gazon ligt, is het aan te raden om te beginnen bij de rand van het gazon die zich het dichst bij het stopcontact bevindt. • Maai twee keer in de week tijdens het groeiseizoen voor een gezond gazon. • Maai het gras niet te kort, daar kan de kwaliteit van achteruit gaan. Maaihoogte stand 3 wordt hierbij aanbevolen. Onderhoud • Draag bij het schoonmaken of ander onderhoud handschoenen ter bescherming. • Houd de grasmaaier goed schoon. • Verwijder het resterende gras met een borstel en niet met water. • Berg de grasmaaier op in droge ruimte. Garantie Er zit 2 garantie op de GARDENA grasmaaiers. Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 februari in huis

Bekijk prijs

7 - Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier Grasmachine

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier Grasmachine

 • list plusEen voordeel van deze grasmaaier is dat hij sterk en veilig is.
 • list plusHet heeft een uitstekende kwaliteit en is eenvoudig in gebruik.
 • list plusDaarnaast is de grasmaaier langdurig en heeft het verschillende maaistanden.

Nadelen Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier Grasmachine

 • list plusEen nadeel is dat de handleiding onvolledig en onduidelijk is.
 • list plusDaarnaast zijn de splitpennen die meegeleverd worden te zwak voor het bevestigen van de wielen.
 • list plusDe opvangbak is lastig te bevestigen.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.3

Heb je een kleine tuin en zoek je een compacte, lichte grasmaaier? Dan is deze flexibele elektrische grasmaaier iets voor jou. Dit instapmodel heeft een vermogen van 1000W en een maaibreedte van 32 cm. Deze elektrische grasmaaier is geschikt voor het maaien van een klein gazon (tot 75 m²). Voordelen van de grasmaaier: Afhankelijk van hoe lang je gras is en hoe kort je het wilt maaien, kan je kiezen tussen een maaihoogte van 25, 45 of 65 mm. Als je klaar bent met maaien, berg je de compacte grasmaaier eenvoudig op dankzij het plooibare handvat. De opvangbak van 30 liter met draaghandgreep vangt het gemaaide gras gemakkelijk op tijdens het maaien. De grasmaaier is voorzien van een kort netsnoer, waardoor je altijd een verlengsnoer nodig hebt. Wat zijn de technische kenmerken? Vermogen: 1000 W Maaibreedte: 320 mm Instelbare maaihoogte: 25-45-65 mm (3 posities) Opvangbak: 30 liter Grasuitworp: Achterwaarts of in opvangbak Materiaal opvangbak: plastic Toerental: 3450 min-1 Gewicht: 8,9 kg Diameter wielen: Ø140 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Wolf Garten A 340 E

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wolf Garten A 340 E

 • list plusDeze elektrische grasmaaier heeft een krachtige motor waardoor hij snel kan maaien.
 • list plusDe Wolf Garten A 340 E heeft een mulchfunctie waardoor het gras voedzaam blijft.
 • list plusDe Wolf Garten A 340 E is eenvoudig te verstellen in hoogte.

Nadelen Wolf Garten A 340 E

 • list plusDe duwbeugel van de Wolf Garten A 340 E is moeilijk te bedienen.
 • list plusHet is moeilijk om de grasopvangbak terug te hangen.
 • list plusHet schuim op de duwbeugel van de Wolf Garten A 340 E scheurt snel.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.2

Met de Wolf Garten A 340 E elektrische grasmaaier maai je gazons tot zo'n 300 m² mooi strak. De maaier heeft een maaibreedte van 34 centimeter gazons en de maaihoogte stel je centraal in op 1 van de 6 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 75 millimeter. Het gras vang je op in de 30 liter opvangzak of je gebruikt de mulching functie. Hierbij versnipper je de grassprieten en worden ze in het gazon terug geblazen als natuurlijke bemesting. De ergonomische duwboom is volledig inklapbaar, zodat je de A 340 E na het maaien weer compact opbergt.Let op: deze grasmaaier heeft een stekker zonder kabel. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig om de grasmaaier te kunnen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Powerplus POWXG6251

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWXG6251

 • list plusDeze elektrische grasmaaier heeft een sterke motor waardoor hij effectief kan werken.
 • list plusDeze grasmaaier is veilig in gebruik.
 • list plusHet is een compact toestel waardoor hij makkelijk te verplaatsen is.

Nadelen Powerplus POWXG6251

 • list plusDe messen zijn slecht geslepen.
 • list plusDe opvangbak is klein.
 • list plusEen laatste nadeel is dat het gewicht van de grasmaaier wat tegenvalt..

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.6

De Powerplus POWXG6251 elektrische grasmaaier is met een maaibreedte van 38 centimeter en een aanbevolen gazongrootte van 450 m² geschikt voor het maaien van kleine tot middelgrote tuinen. De grasmaaier heeft 5 maaihoogte-instellingen die je centraal instelt via de hendel op de maaier. Dankzij deze verschillende maaihoogten, maai je zowel lang als kort gras. Handig, wanneer je stiekem toch al wat eerder had moeten maaien. Kies zelf of je het gras opvangt in de 40 liter opvangbak of dat je de mulching functie gebruikt, waardoor het versnipperde gras als voedingsstof dient voor je gazon. Om het maaien met de POWXG6251 extra comfortabel te maken, heeft de duwboom een zachte handgreep en zet je de greep op de voor jou gewenste hoogte.Let op: deze grasmaaier heeft een stekker zonder kabel. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig om de grasmaaier te kunnen gebruiken

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10 - BLACK+DECKER BEMWH551-QS Zweefmaaier 1200W 30cm

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BEMWH551-QS Zweefmaaier 1200W 30cm

 • list plusHet voordeel van de BLACK+DECKER BEMWH551-QS Zweefmaaier 1200W 30cm is dat het krachtig en efficiënt is.
 • list plusDeze elektrische grasmaaier is eenvoudig in gebruik.
 • list plusHet is een voordeel dat deze grasmaaier klein en eenvoudig op te bergen is.

Nadelen BLACK+DECKER BEMWH551-QS Zweefmaaier 1200W 30cm

 • list plusDe kunststof messen van de BLACK+DECKER BEMWH551-QS Zweefmaaier 1200W 30cm vliegen er nogal snel af.
 • list plusDe handleiding van deze grasmaaier is summier.
 • list plusEen nadeel is dat het niet duidelijk is hoe je de hoogte kan instellen.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.4

De stille BLACK+DECKER BEMWH551-QS elektrische zweefmaaier met een maaidiameter van 30 cm beweegt op een luchtkussen in plaats van op wielen en is ideaal voor kleine tuinen tot 250m². Deze 1200W lichtgewicht zweefmaaier kan probleemloos grasmaaien op hellingen en hobbelige, oneffen oppervlakken waar traditionele grasmaaiers moeite hebben. Door zijn ultieme wendbaarheid kan je heel gemakkelijk in alle richtingen maaien. Door de instelbare maaihoogte van 20, 30 en 40 mm kan je de maaier in hoogte aanpassen naargelang jouw gazonconditie. De maaier is heel onderhoudsvriendelijk en wordt geleverd met 10 vervangenmessen in kunststof waardoor je bij onderhoud deze niet tussendoor hoeft te slijpen. De inklapbare handgreep en het compacte design zorgen voor een ruimtebesparende opslag. Waarvoor is deze zweefmaaier geschikt? Voor het maaien van gras in kleinere tuinen tot 250m². Ook uiterst geschikt voor hellingen en oneffen oppervlakken. Voordelen: Krachtige 1200W motor 30cm maaibreedte Ultieme wendbaarheid voor maaien in alle richtingen Ideaal voor oneffen tuinen met hindernissen Ideaal voor kleine tuinen tot 250m² (1.2 tennisvelden) Eenvoudig en compact opbergen dankzij de inklapbare handgreep Technische specificaties: Voeding: Gesnoerd Opgenomen vermogen: 1200W Maaibreedte: 30 cm Maaimechanisme: Rotary/plastic blade Maaihoogtes: 3 nl. 20-30-40 Draaggreep: Nee Verpakkingsinhoud: BEMH551 zweefmaaier 10 kunststof vervangmessen Handleiding Veiligheid: Ruim altijd eerst je gazon op voor je begint te maaien, zo zorg je ervoor dat de messen niet beschadigd worden tijdens het grasmaaien Draag altijd gesloten schoenen, zo voorkom je letsels aan de voeten. Zet de grasmachine volledig uit en trek het snoer uit het stopcontact vooraleer je deze optilt voor onderhoud of om schoon te maken, zo ben je zeker dat deze niet onbedoeld ingeschakeld wordt. Onderhoud Maak na gebruik steeds de grasmaaier schoon met een tuinslang en/of borstel, zo hou je jouw grasmachine in topconditie en verleng je de levensduur. Maak je gazon groener en gezonder! Om een groener gazon te krijgen, is het aangeraden om zo vaak mogelijk je gazon te maaien. Zo wordt je gazon gestimuleerd om nieuwe grassprietjes aan te maken, waardoor het gras voller groeit en onkruid bestreden wordt. Hoe vaak maai je best? Bij normale weeromstandigheden kan je de volgende richtlijnen gebruiken: Januari t/m februari: maaien is niet nodig Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van elektrische grasmaaiers. Er zijn immers 87 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste