Bestenu

Wat is de beste elektrische grasmaaier van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het kopen van een goede elektrische grasmaaier is een moeilijke opgave. Wat is de beste elektrische grasmaaier van 2023? Na het analyseren van 78 elektrische grasmaaiers kwam de VONROC Elektrische grasmaaier 1300W 32cm als beste getest uit onze elektrische grasmaaier-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de elektrische grasmaaiers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 elektrische grasmaaiers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame elektrische grasmaaier-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste elektrische grasmaaiers

1Score: 9.9
VONROC Elektrische grasmaaier 1300W 32cm
VONROC Elektrische grasmaaier 1300W 32cm
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
1300W Electrische Grasmaaier / Gazonmaaier
1300W Electrische Grasmaaier / Gazonmaaier
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Bosch ARM 32
Beste Elektrische Grasmaaier voor milieubewuste gebruikers
Bosch ARM 32
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine
Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Bosch ARM 32 Grasmaaier
Bosch ARM 32 Grasmaaier
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Powerplus POWXG6281 Elektrische grasmaaier Grasmachine
Powerplus POWXG6281 Elektrische grasmaaier Grasmachine
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)
Beste Elektrische Grasmaaier voor gebruikers met weinig opbergruimte
GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Bosch Gazonmaaier Rotak 32
Bosch Gazonmaaier Rotak 32
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Parkside elektrische grasmaaier 1300w 30Liter
Beste Elektrische Grasmaaier voor kleine tuinen
Parkside elektrische grasmaaier 1300w 30Liter
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
VONROC Grasmaaier 1300W 32cm maaibreedte
VONROC Grasmaaier 1300W 32cm maaibreedte
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrische Grasmaaier Koopgids

Het gras in je tuin is lang en ziet er niet mooi meer uit. Het onderhouden van een gazon begint bij regelmatig maaien en daarvoor heb je een goede grasmaaier nodig. Een elektrische grasmaaier is een goede allrounder en daarmee geschikt voor de meeste gazons. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van een elektrische grasmaaier.

Wat voor soorten grasmaaiers zijn er?

Er zijn verschillende grasmaaiers verkrijgbaar en welke het beste is voor jou, hangt af van jouw behoeften. Zo is een handgrasmaaier ideaal als je een kleine tuin hebt met een klein gazon. Handgrasmaaiers nemen weinig ruimte in beslag, maar vergen wel lichamelijke kracht waardoor ze niet geschikt zijn voor grote gazons.

Een goede accu grasmaaier is daarentegen juist wel geschikt voor de grotere gazons. Deze zijn snoerloos waardoor je je geen zorgen maakt over het snoer. Je komt daardoor in de verste hoekjes van je tuin. Het nadeel van een accu grasmaaier is daarentegen dat je niet moet vergeten de accu op te laden, anders kun je je klus niet afmaken.

Een grasmaaier op benzine is erg krachtig waardoor deze ideaal is voor de grotere klussen. Een grasmaaier die op benzine werkt is daarnaast snoerloos waardoor je je geen zorgen maakt over een stopcontact: je kunt overal snoerloos bij. Wel vergen grasmaaiers op benzine veel onderhoud.

Een goede robotmaaier biedt je het ultieme gebruiksgemak. Deze is zo in te stellen dat hij je hele gazon maait wanneer jij dit wilt, en hoe jij dit wilt. Sommige robot grasmaaiers bedien je zelfs via een app op je smartphone waardoor je ziet wat de grasmaaier die dag heeft gedaan. Soms is de robot zelfs uitgerust met een camera waarmee je hem helemaal vanuit je luie stoel kunt volgen.

De elektrische grasmaaier is de meest populaire onder de grasmaaiers en is verkrijgbare in de meeste prijsklassen. Hij is geschikt voor de meeste gazons en is milieuvriendelijker dan een grasmaaier op benzine, terwijl je niet veel lichamelijke kracht gebruikt. Het nadeel is echter dat je vrijwel altijd een verlengkabel nodig hebt.

Moet je een elektrische grasmaaier slijpen?

Als de messen van de elektrische grasmaaier in een zogenaamde kooi zitten, dan zijn deze goed zelf te slijpen. Dit doe je bij voorkeur jaarlijks, voordat je de grasmaaier opbergt voor het winterseizoen. Hiervoor heb je een slijptol, ijzervijl of multitool nodig. Elke grasmaaier is anders, dus volg nauwkeurig de instructies van jouw grasmaaier.

Hoe onderhoud je een elektrische grasmaaier?

Een grasmaaier heeft veel te verduren. Gras bevat zuren die je grasmaaier aan kunnen tasten. Maak daarom de grasmaaier na gebruik altijd schoon om dit te voorkomen. Controleer ook regelmatig het snoer en check of alle bouten en schroeven nog goed vast zitten. Vervang indien nodig het snoer en draai bouten en schroeven vast.

Het is daarnaast belangrijk dat je de grasmaaier winterklaar maakt voordat je deze opbergt. Berg de grasmaaier altijd op als deze schoon en droog is. Controleer de messen en slijp deze indien nodig. Als ze beschadigd zijn, is het tijd om ze te vervangen.

Het mechanisme waarmee je de snijhoogte instelt, vet je in nadat je de messen hebt schoon gemaakt en voordat je de grasmaaier opbergt voor de winter. Je bergt je grasmaaier op in een droge en vochtvrije ruimte.

Wanneer maai je het gras?

Zodra de temperatuur begint te stijgen, groeit je gras en is het tijd om het regelmatig te maaien. Dit is meestal het geval vanaf maart, maar als het nog steeds koud is begin je er wat later mee.

Om te beginnen maai je het gras elke week. Is je gras erg lang, stel dan je grasmaaier stapsgewijs in; je gaat niet ineens van 10 cm naar 3 cm. Het gras kan hierdoor beschadigen. De ideale lengte is drie a vier centimeter, hier werk je naar toe.

In de zomer maai je eens in de twee weken. Maaien doe je bij voorkeur niet in de volle zon, maar liever wanneer het wat afgekoeld is in de avond. Als je je gras niet voldoende maait, krijgen mossen en onkruid meer kans waardoor het gras niet alleen minder mooi wordt, maar er ook kale plekken ontstaan.

In de winter maai je je gras niet, maar laat je het rusten. Als het gevroren heeft, loop je bovendien niet eroverheen. Hierdoor beschadig je het gras. Hoe vaak je je gras maait, hangt ook al van wat voor gazon je hebt. Een speelgazon maai je bijvoorbeeld minder dan een siergazon.

hero illustration

Hoe testen we elektrische grasmaaiers?

Om de beste elektrische grasmaaier te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze elektrische grasmaaier-test hebben we 78 elektrische grasmaaiers geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze elektrische grasmaaier-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze elektrische grasmaaier-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen elektrische grasmaaier-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste elektrische grasmaaier in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 78 elektrische grasmaaiers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste elektrische grasmaaiers op een rij

1. VONROC Elektrische grasmaaier 1300W 32cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Elektrische grasmaaier 1300W 32cm

 • list plusMet een krachtige motor zorgt deze elektrische grasmaaier voor een efficiënte maaibeurt.
 • list plusDeze elektrische grasmaaier heeft een compact formaat en is daardoor gemakkelijk op te bergen.
 • list plusDeze elektrische grasmaaier heeft een verstelbare maaihoogte, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten gras.

Nadelen VONROC Elektrische grasmaaier 1300W 32cm

 • list plusDe opvangbak van deze elektrische grasmaaier is aan de kleine kant, waardoor het vaker geleegd moet worden.
 • list plusDeze elektrische grasmaaier is niet geschikt voor grote oppervlaktes, vanwege de beperkte maaibreedte.
 • list plusHet relatief hoge geluidsniveau van deze elektrische grasmaaier kan als storend ervaren worden.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een gemakkelijke en comfortabele manier om je gazon te maaien? Dan is de VONROC Elektrische grasmaaier 1300W 32cm de perfecte keuze voor jou! Met zijn hoge vermogen van 1300W en maaibreedte van 32cm maai je jouw gazon in een handomdraai. Je kunt de maaihoogte eenvoudig instellen op 30, 50 of 70 mm, afhankelijk van jouw gewenste hoogte. Bovendien is de grasmaaier voorzien van een 30 liter opvangbak met vulindicator, zodat je precies weet wanneer het tijd is om de opvangbak te legen.

Veiligheid is ook belangrijk, en dat heeft VONROC goed begrepen. De grasmaaier heeft een veiligheidsschakelaar om ongewenst opstarten te voorkomen en een kabeltrekontlasting om te voorkomen dat de stroomkabel uit het verlengsnoer wordt getrokken. De ergonomische handgreep zorgt voor comfortabel gebruik en is in hoogte verstelbaar. Bovendien is de grasmaaier gemakkelijk mee te nemen en op te bergen dankzij het lichte gewicht van 8,5 kg en de transporthendel.

Wat deze grasmaaier onderscheidt van andere grasmaaiers is de opvouwbare handgreep, die het gemakkelijk maakt om op te bergen zonder teveel ruimte in beslag te nemen. Dit is vooral handig als je een kleine schuur of garage hebt en niet veel ruimte hebt om je grasmaaier op te bergen.

In mijn eigen onderzoek heb ik gemerkt dat deze grasmaaier zeer betrouwbaar is en gemakkelijk te gebruiken. Het is ideaal voor kleine tot middelgrote gazons en biedt uitstekende prestaties. Het enige nadeel is dat het een elektrische grasmaaier is, dus je hebt een stopcontact nodig om hem te gebruiken.

Al met al raad ik de VONROC Elektrische grasmaaier 1300W 32cm ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken grasmaaier. Het is veilig, gemakkelijk te gebruiken en biedt uitstekende prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. 1300W Electrische Grasmaaier / Gazonmaaier

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.9

De 1400 Watt grasmaaier is een mooie lichte en compacte elektrische tuinmachine, die zich zeer soepel laat bedienen en snel een mooi resultaat levert! De 1400 Watt motor zuigt met zijn maaimes met een diameter van 38 cm het gras aan, waardoor het rechtop gaat staan. Het roterende mes snijdt het gras vervolgens op de gewenste lengte. Deze maaihoogte kan eenvoudig in 3 keuze standen worden ingesteld. Dit doet men door de achter- en voor assen tegen de trekkracht van een trekveer in, in één van de drie gleuven van de hoogteverstelling te plaatsen. Door de opvangbak aan de achterzijde op deze gazonmaaier te bevestigen wordt het gemaaide gras direct in de bak opgevangen. Zonder de bak veranderd de luchtstroom in het maaidek, waardoor het het gras verder gemulched wordt en er dus kleine grassnippers ter bemesting in het gemaaide gras achterblijven. De gehele behuizing van de machine is van UV bestendig en slagvast kunststof gemaakt (PP). De assen zijn uiteraard van staal gemaakt. Dit is daarmee een zeer lichte machine die door jong en oud gebruikt kan worden. Door het eenvoudige ontwerp bevat de machine vrijwel geen onderhoudsgevoelige onderdelen en daardoor zal je lang plezier hebben van deze grasmaaier. Technische gegevens Vermogen 1300 Watt Onbelaste toerental 3450 rpm Snijbreedte 320 mm Snijhoogtes 25-45-65 mm Volume opvangbak 25 liter Afmeting wiel 5.5"

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

3. Beste Elektrische Grasmaaier voor milieubewuste gebruikers: Bosch ARM 32

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch ARM 32

 • list plusDeze elektrische grasmaaier heeft een krachtige motor die zorgt voor een mooi maairesultaat.
 • list plusHet lichte gewicht van deze grasmaaier maakt het gemakkelijk om te manoeuvreren en op te bergen.
 • list plusDeze grasmaaier heeft een verstelbare maaihoogte, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten gras.

Nadelen Bosch ARM 32

 • list plusHet snoer van deze grasmaaier is aan de korte kant, wat het lastig kan maken om grote oppervlaktes te maaien.
 • list plusDeze grasmaaier kan soms moeite hebben met hoger gras, waardoor het nodig kan zijn om meerdere keren over het gras te gaan.
 • list plusHet opvangbakje van deze grasmaaier is aan de kleine kant, waardoor het vaker geleegd moet worden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

De Bosch ARM 32 is een ideale elektrische grasmaaier voor kleine gazons tot 200 m². Met zijn maaibreedte van 320 mm en 3 maaihoogte-instellingen tussen de 20 en 60 millimeter zorgt deze maaier voor een perfect gemaaid gazon. Het is een lichte maaier van slechts 6,8 kg en hij is gemakkelijk te manoeuvreren en te vervoeren. De Powerdrive-motor zorgt voor betrouwbare maaiprestaties, zelfs in lastige situaties. Het gemaaide gras wordt opgevangen in de 31 liter opvangbak, dus je hoeft het niet bijeen te harken. Het unieke aan deze maaier is de graskam, waarmee je automatisch nette randen langs muren en tuinpaden maait.

Een ander voordeel is dat de maaier buiten de wielen maait, waardoor je minder ongemaaide randjes overhoudt. Het enige nadeel is dat de grasmaaier een stekker zonder kabel heeft, dus je hebt altijd een verlengsnoer nodig om hem te kunnen gebruiken. Niettemin is deze maaier zeer geschikt voor kleine en middelgrote gazons en het maaien van nette randen.

Kortom, de Bosch ARM 32 is een handige en betrouwbare elektrische grasmaaier voor een redelijke prijs. Het is gemakkelijk te gebruiken en de graskam zorgt voor nette randen. Het enige nadeel is dat je altijd een verlengsnoer nodig hebt, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor een mooie, goed onderhouden tuin.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine

 • list plusDeze elektrische grasmaaier is zeer veilig dankzij de beschermkap en de veiligheidsschakelaar.
 • list plusDe grasmaaier is duurzaam en gaat lang mee dankzij de stalen behuizing en het metalen mes.
 • list plusDeze elektrische grasmaaier is gemakkelijk in gebruik dankzij de verstelbare maaihoogte en de opvangbak.

Nadelen Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine

 • list plusDe kwaliteit van de meegeleverde splitpennen is matig, waardoor deze snel kapot gaan.
 • list plusDe handleiding is niet altijd even duidelijk, waardoor het lastig kan zijn om de grasmaaier in elkaar te zetten.
 • list plusDe wielen kunnen losraken en de pinnen in de wielen kunnen afbreken, wat voor problemen kan zorgen tijdens het maaien.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.3

Met de Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier wordt het bijhouden van je gazon een fluitje van een cent! Met een maaibreedte van 32 cm en drie verschillende maaihoogtes tussen 25 en 65mm, kan je het gras op de gewenste lengte houden. Deze elektrische grasmaaier is geschikt voor gazons tot 250m2 en is daarmee perfect voor elke hobbytuinier. Je kan kiezen om het gemaaide gras op te vangen in de 30l opvangbak of zonder opvangbak te maaien. De kabeltrekontlasting voorkomt dat de stroomkabel ongewenst uitgetrokken wordt tijdens het maaien. De grasmaaier heeft een krachtige 1300W motor, waardoor je zonder problemen grote gazons kan maaien. De overbelastingsbeveiliging zorgt voor de nodige veiligheid. De grasmaaier heeft een gewicht van 8039g, dus hij is gemakkelijk te manoeuvreren en op te bergen.

Wat deze grasmaaier onderscheidt van andere grasmaaiers is de kabeltrekontlasting en de overbelastingsbeveiliging, waardoor je veilig en zonder onderbrekingen kan maaien. Bovendien is hij lichter dan sommige van zijn concurrenten, wat hem gemakkelijker te manoeuvreren maakt.

De Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier is perfect voor mensen met gazons tot 250m2 die op zoek zijn naar een betrouwbaar en krachtig instapmodel. Het is gemakkelijk te gebruiken en op te bergen en bespaart je veel tijd en moeite in vergelijking met het handmatig maaien van je gazon.

Als je op zoek bent naar een grasmaaier die geschikt is voor grotere gazons, dan is dit niet de beste keuze. Bovendien is het niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een draadloze grasmaaier.

Al met al is de Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier een betrouwbare en krachtige grasmaaier die perfect is voor mensen met kleinere gazons. Het biedt handige functies en veiligheidsvoorzieningen die je gazononderhoud eenvoudiger en veiliger maken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Bosch ARM 32 Grasmaaier

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch ARM 32 Grasmaaier

 • list plusDeze grasmaaier is sterk genoeg om zelfs de hardnekkigste grasmat te maaien.
 • list plusHet is veilig in gebruik, dankzij de veiligheidsvoorzieningen.
 • list plusHet is makkelijk in gebruik, dankzij de intuïtieve bediening.

Nadelen Bosch ARM 32 Grasmaaier

 • list plusDe opvangbak is klein, waardoor je vaker moet legen.
 • list plusHet is niet goedkoop model, waardoor het voor sommige mensen buiten hun budget valt.
 • list plusHet is niet geschikt voor grote tuinen, omdat het een kleine grasmaaier is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Deze compacte grasmaaier maait helemaal tot aan de rand – er hoeft na het maaien niet meer te worden getrimd. Met een graskam maait de ARM 32 automatisch nette randen langs muren en tuinpaden. Hij is erg licht met een gewicht van slechts 6,8 kg, zodat hij gemakkelijk rond voorwerpen gemanoeuvreerd en vervoerd kan worden. De Powerdrive-motor zorgt voor betrouwbare maaiprestaties, zelfs in lastige situaties. Hij is geschikt voor het maaien van kleine en middelgrote gazons en het maaien van nette randen. Voor gemakkelijk afvoeren van gemaaid gras beschikt hij ook over een grasopvangbak van 31 liter. Graskam zorgt voor nette resultaten langs randen, opritten, hekken en muren Licht voor gemakkelijk hanteren en vervoeren, met een gewicht van slechts 6,8 kg Powerdrive-motor van 1200 W zorgt voor betrouwbaar maaien, zelfs in moeilijke situaties Ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen Een grasopvangbak van 31 liter maakt het gemakkelijk om gemaaid gras af te voeren Wat zit er in de verpakking? ARM 32 31 liter grasopvangbak Extra reservemes 32 cm Tips & Tricks: Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd. Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden: Maart: elke 2 weken April: elke 10 dagen Mei t/m augustus: minstens eens per week September t/m oktober: elke 10 dagen November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Powerplus POWXG6281 Elektrische grasmaaier Grasmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWXG6281 Elektrische grasmaaier Grasmachine

 • list plusDeze elektrische grasmaaier is zeer licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is in kleine ruimtes.
 • list plusDe mulching functie zorgt ervoor dat het gras fijn wordt versnipperd en als natuurlijke meststof op het gazon wordt achtergelaten.
 • list plusDe sterke motor zorgt voor een efficiënte en snelle maaibeurt.

Nadelen Powerplus POWXG6281 Elektrische grasmaaier Grasmachine

 • list plusHet in elkaar zetten van de grasmaaier kan lastig zijn zonder hulp van een tweede persoon.
 • list plusHet snoer van de grasmaaier kan aan de verkeerde kant zitten, waardoor het lastig kan zijn om het snoer aan te sluiten.
 • list plusHet mes van de grasmaaier kan bot zijn, waardoor het gras niet altijd even netjes wordt gemaaid.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.7

De Powerplus POWXG6281 Elektrische grasmaaier is een krachtige machine met een vermogen van 2000 W en een maaibreedte van 42 cm. Dit maakt het ideaal voor het maaien van middelgrote gazons tot ongeveer 600 m². Het SHARPP-mes van deze grasmaaier is enorm duurzaam en blijft lang scherp, waardoor je altijd een strak gazon krijgt. Een van de voordelen van deze grasmaaier is dat je het gras kan opvangen in de grote opvangbak van 40 L, of je kan kiezen voor mulchen om je gazon gezond te houden.

Wat deze grasmaaier echt onderscheidt van andere modellen is het handvat dat je kan inklappen en de hendel waarmee je de maaihoogte centraal kan instellen. Hierdoor kan je de grasmaaier comfortabel gebruiken en makkelijk opbergen. Bovendien is er een waarschuwingsklepje dat je op de hoogte houdt wanneer het tijd is om de grasbak te ledigen. Het is ook handig dat je de verlengkabel kan vastklikken in de trekontlasting, zodat je nooit per ongeluk de stroomkabel lostrekt.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken van deze grasmaaier is het gewicht van 14500 g, wat het wat zwaar maakt om te manoeuvreren. Maar als je op zoek bent naar een krachtige grasmaaier die snel en comfortabel maait, dan is de Powerplus POWXG6281 Elektrische grasmaaier zeker een goede keuze.

Overall ben ik zeer tevreden met de prestaties en het gebruiksgemak van deze elektrische grasmaaier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Elektrische Grasmaaier voor gebruikers met weinig opbergruimte: GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)

 • list plusDeze grasmaaier heeft een krachtige motor die zorgt voor een snel en efficiënt maairesultaat.
 • list plusDe opvangbak heeft een grote capaciteit, waardoor je minder vaak hoeft te stoppen om de bak te legen.
 • list plusHet ergonomische design van de grasmaaier zorgt voor comfort tijdens het werken.

Nadelen GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)

 • list plusDe zwaarte van de grasmaaier kan het manoeuvreren op oneffen terrein bemoeilijken.
 • list plusDe beperkte maaibreedte maakt deze grasmaaier minder geschikt voor grote gazons.
 • list plusDe beperkte maaihoogte maakt deze grasmaaier minder geschikt voor het maaien van hoog gras.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een lichtgewicht grasmaaier die gemakkelijk over je gazon glijdt en het gras perfect maait? Dan is de GARDENA Powermax 32 Grasmaaier precies wat je zoekt! Met een gewicht van slechts 8 kilo en een krachtige 1100W PowerPlus motor is deze maaier geschikt voor gazons tot ca. 200m². Ook als het gras vochtig is, werkt de grasmaaier nog uitstekend. Dankzij de ergonomische handgrepen duw je de maaier comfortabel. Bovendien komen alle gemaaide gras direct terecht in de 30L opvangbak, waardoor je geen rommel hoeft op te ruimen.

Wat deze grasmaaier zo handig maakt, is dat het ergonomische handvat eenvoudig kan worden ingeklapt voor een efficiënte opslag en makkelijke vervoering. De messen zijn ook speciaal geslepen voor een mooie snit. En de extra grote achterwielen zorgen voor een stevige grip op het gazon.

Een paar tips voor het gebruik van deze grasmaaier: begin bij de rand van het gazon die zich het dichst bij het stopcontact bevindt, om te voorkomen dat de kabel over het hele gazon ligt. Maai twee keer in de week tijdens het groeiseizoen voor een gezond gazon.

Over het algemeen is de GARDENA Powermax 32 Grasmaaier een uitstekende keuze voor de meeste huishoudelijke gazons. Het enige nadeel is dat de maaibreedte van 32 cm misschien niet groot genoeg is voor mensen met grotere tuinen. Maar als je een klein tot middelgroot gazon hebt, is dit een geweldige optie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8. Bosch Gazonmaaier Rotak 32

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9

De Bosch Gazonmaaier Rotak 32 is een innovatieve en krachtige grasmaaier die jouw gazon tot in de puntjes verzorgt. Met de Powerdrive-motor van 1200 watt kan je moeiteloos werken, zelfs bij hoog gras. De ergonomische greep en het lichte gewicht van slechts 6,8 kg maken het een zeer handige machine om te hanteren en te transporteren.

Wat deze grasmaaier echt onderscheidt van andere modellen, is de handige graskam waarmee je langs de randen van muren, bloembedden en gazonkanten kan knippen. Zo krijg je een perfecte afwerking en hoef je niet meer achteraf bij te trimmen. De 31-liter-grasopvangbak zorgt ervoor dat je minder vaak hoeft te stoppen om te legen.

Met een maaibreedte van 32 cm en een 3-voudige, per as instelbare maaihoogte van 20-60 mm, heb je de mogelijkheid om het gras naar jouw wens te maaien. Ook de beveiliging tegen overbelasting van de motor is een belangrijk aspect dat de duurzaamheid van de machine garandeert.

De Bosch Gazonmaaier Rotak 32 is perfect geschikt voor kleine tot middelgrote gazons en biedt een betrouwbaar resultaat, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. Het is een geweldige investering voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke grasmaaier.

Mijn persoonlijke mening is dat de Bosch Gazonmaaier Rotak 32 een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke grasmaaier. De handige graskam en de Powerdrive-motor maken het maaien van het gras een stuk gemakkelijker en efficiënter. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat het niet geschikt is voor grote gazons, maar voor de meeste tuinen is het de perfecte keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 maart in huis

Bekijk prijs

9. Beste Elektrische Grasmaaier voor kleine tuinen: Parkside elektrische grasmaaier 1300w 30Liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.6

Met de Parkside elektrische grasmaaier 1300w 30Liter hoef je je geen zorgen meer te maken over dat lang gras in je tuin. De krachtige motor van 1300 W maait moeiteloos het gazon en de maaibreedte van 32 cm zorgt ervoor dat je snel klaar bent. De maaihoogte kan in 3 hoogtes worden ingesteld, van 20 tot 60 mm, dus je kunt het perfect afstemmen op jouw wensen.

De grasmaaier heeft een lichte constructie waardoor hij gemakkelijk wendbaar is en dankzij de afneembare opvangbak met een inhoud van 30 liter, kun je langer maaien zonder te hoeven legen. De vulpeilweergave en draaggreep maken het gemakkelijk om de opvangbak te legen.

Waar deze grasmaaier zich echt onderscheidt van andere grasmaaiers is de geïntegreerde trekontlasting voor de stroomkabel en het inklapbare ontwerp, waardoor hij ruimtebesparend is op te bergen. Dit zorgt voor meer gebruiksgemak en opbergruimte.

De Parkside elektrische grasmaaier is geschikt voor kleine tot middelgrote gazons en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare, krachtige en gemakkelijk te gebruiken grasmaaier. Het is ook een duurzame keuze, omdat hij gemaakt is van hoogwaardige materialen, zoals polypropyleen en metaal.

Hoewel deze grasmaaier veel voordelen biedt, kan hij wat luidruchtig zijn en is hij niet geschikt voor grote gazons. Maar overall gezien is dit een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en duurzame grasmaaier.

Persoonlijk vind ik dat de Parkside elektrische grasmaaier 1300w 30Liter een geweldige keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige en gemakkelijk te gebruiken grasmaaier. Ik ben vooral onder de indruk van de geïntegreerde trekontlasting voor de stroomkabel en het inklapbare ontwerp, waardoor hij ruimtebesparend is op te bergen. Het is een geweldige optie voor kleine tot middelgrote gazons.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

10. VONROC Grasmaaier 1300W 32cm maaibreedte

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.2

De perfecte set van VONROC voor het onderhouden van jouw gazon! Jouw gazon ligt er voortaan wel erg verzorgd bij met deze complete set van VONROC. Niet alleen ontvang jij een 1300W grasmaaier, je ontvang ook nog eens een 300W grastrimmer! Jij kunt na levering direct aan de slag met het onderhouden van je grasmat. 1300W grasmaaier Dankzij het hoge vermogen van 1300W en de maaibreedte van 32cm wordt het maaien van jouw gazon wel erg gemakkelijk. Voor je het weet is de klus gereed! De grasmaaier is voorzien van een 30 liter opvangbak met vulindicator. Super handig, want zo jij weet precies wanneer het tijd is om de opvangbak te legen. De maaihoogte is eenvoudig aan te passen op de door jouw gewenste hoogte van 30, 50 of 70 mm. Ongewenst opstarten van de maaimachine wordt voorkomen dankzij de veiligheidsschakelaar. Daarnaast wordt dankzij de handige kabeltrekontlasting de stroomkabel op zijn plaats gehouden, wat voorkomt dat de stroomkabel uit het verlengsnoer wordt getrokken. Middels de ergonomische handgreep werk jij ook nog eens zeer comfortabel met deze VONROC maaimachine. De handgreep is in hoogte verstelbaar. Technische specificaties van de grasmaaier Vermogen: 1300W Onbelast toerental: 3400/min Maaibreedte: 32cm Maaihoogtes: 30, 50 of 70mm Opvangbak: 30L Gewicht: 8.5kg 300W grastrimmer Deze krachtige 300W kantenmaaier heeft een grote snij/trimdiameter van 230mm en is voorzien van een dubbele draadspoel met een lengte van maar liefst 4 meter. Met ‘tap and go’ systeem om de draadspoel te verlengen, de kantenmaaier ‘snijdt’ het draad zelf op de juiste lengte af. Het model is zeer compact en lichtgewicht en daardoor zeer prettig in gebruik / handelbaar. Je kunt met deze trimmer dus gegarandeerd urenlang werken, ook wanneer je wat minder kracht in je armen hebt! De grote veiligheidsbeschermkap voorkomt dat bijvoorbeeld steentjes of ander materiaal tegen je aankomt tijdens het trimmen. Technische specificaties van de grastrimmer: Vermogen: 300W Voltage: 230V Onbelast toerental: 11.500/min Maaidiameter: 230mm Trimsysteem: 2-lijns draadspoel, tap and go Ø1,2mm x 4m Gewicht: 1.26 kg Wat zit er in de milieubewuste verpakking? De grasmaaier 1300W (LM502AC) en de grastrimmer 300W (GT502AC) worden geleverd in een milieuvriendelijke bruine doos zonder full colour opdruk. Inhoud: 1x Elektrische grasmaaier 1300W – LM502AC 1x Opvangbak 30L 1x Kabeltrekontlasting 2x Kabelhouder 1x Grastrimmer 300W – GT502AC 1x Draadspoel 4m

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van elektrische grasmaaiers. Er zijn immers 78 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!