Wat is de beste grasmaaier benzine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede grasmaaier benzine is een lastige opgave. Wat is de beste grasmaaier benzine van 2023? Na het onderzoeken van 65 grasmaaiers op benzine kwam de FUXTEC Grasmaaier benzine 41cm 80 als beste getest uit onze grasmaaier benzine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de grasmaaiers op benzine, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 grasmaaiers op benzine-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige grasmaaier benzine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste grasmaaiers op benzine

1Score: 9.9
FUXTEC Grasmaaier benzine 41cm 80
FUXTEC Grasmaaier benzine 41cm 80
FUXTEC
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40
Beste Grasmaaier Benzine voor kleine tuinen
Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40
Scheppach
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Hyundai grasmaaier 79,8cc benzine motor
Hyundai grasmaaier 79,8cc benzine motor
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm 4-takt
FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm 4-takt
FUXTEC
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak
Beste Grasmaaier Benzine voor grote tuinen
Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak
Kibani
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
GartenMeister Eco Wheeler GM 413.3
GartenMeister Eco Wheeler GM 413.3
GartenMeister
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Powerplus POWEG63773 Benzine grasmaaier zelfrijdend
Powerplus POWEG63773 Benzine grasmaaier zelfrijdend
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Honda HRG 416 PK Benzine
Honda HRG 416 PK Benzine
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
STAHLMANN Benzine Grasmaaier met Aandrijving
STAHLMANN Benzine Grasmaaier met Aandrijving
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm
FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm
FUXTEC
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Grasmaaier Benzine Koopgids

Heb je gras, dan moet je maaien. Een grasmaaier op benzine doet deze klus binnen no-time voor je. Lees er hier meer over!

Hoe lang gaat een grasmaaier op benzine mee?

Hoe lang een grasmaaier op benzine meegaat, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de grasmaaier, hoe goed de grasmaaier onderhouden wordt en hoe vaak deze gebruikt wordt. Over het algemeen kunnen grasmaaiers op benzine echter vele jaren meegaan als ze goed worden onderhouden.

Als de grasmaaier regelmatig wordt onderhouden, zoals het vervangen van de olie, luchtfilter en bougie en het slijpen of vervangen van het maaimes, kan de levensduur van de grasmaaier worden verlengd. 

Het is ook belangrijk om de grasmaaier op te slaan op een droge, veilige plaats wanneer deze niet in gebruik is, en de tank leeg te maken en de motor uit te laten lopen voordat de grasmaaier voor een langere periode wordt opgeborgen.

Sommige merken bieden garanties tot 5 jaar op hun grasmaaiers, terwijl andere merken slechts garanties van 1 of 2 jaar bieden. De gemiddelde levensduur van een grasmaaier op benzine ligt tussen de 8 en 10 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren. 

Over het algemeen is het een goed idee om te investeren in een grasmaaier van goede kwaliteit en om deze regelmatig te onderhouden om zo de levensduur van de grasmaaier te verlengen.

Wat voor benzine in een grasmaaier, 95 of 98?

Over het algemeen wordt aangeraden om in een grasmaaier op benzine met een viertaktmotor benzine met een octaangetal van 95 te gebruiken. Dit wordt ook wel aangeduid als E5-benzine, omdat het maximaal 5% ethanol bevat.

Benzine met een octaangetal van 98 wordt ook wel superbenzine genoemd. Dit type benzine bevat echter meer ethanol dan E5-benzine, namelijk maximaal 10%. 

Hierdoor kan het gebruik van superbenzine in een grasmaaier leiden tot problemen, omdat ethanol het brandstofsysteem van de grasmaaier kan aantasten en de prestaties van de grasmaaier negatief kan beïnvloeden.

Daarom is het veiliger om E5-benzine met een octaangetal van 95 te gebruiken in een grasmaaier. Let er wel op dat je altijd de aanbevelingen van de fabrikant volgt, omdat deze specifiek zijn voor jouw type grasmaaier.

Waar let je op als je een grasmaaier op benzine koopt?

Als je een grasmaaier op benzine koopt, zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. 

Hier zijn enkele aandachtspunten om in gedachten te houden:

Vermogen: Het vermogen van de motor is een belangrijke factor bij het kiezen van een benzinegrasmaaier. Hoe groter en moeilijker te maaien je gazon is, hoe meer vermogen je nodig hebt. Het is belangrijk om te kiezen voor een motor met voldoende vermogen om het maaien van je gazon gemakkelijk en efficiënt te maken.

Maaibreedte: De maaibreedte van de grasmaaier bepaalt hoeveel gras er in één keer gemaaid kan worden. Voor kleinere gazons kan een maaibreedte van 40 cm voldoende zijn, terwijl grotere gazons meer baat hebben bij een bredere maaibreedte.

Wielen: De wielen van de grasmaaier zijn belangrijk omdat ze bepalen hoe gemakkelijk de grasmaaier te manoeuvreren is. Kies voor wielen die gemakkelijk over ruw terrein rijden als je gazon bijvoorbeeld oneffen is.

Opvangbak: Een opvangbak vangt het gemaaid gras op, zodat je het niet handmatig hoeft te verzamelen. Het is belangrijk om te kiezen voor een opvangbak die groot genoeg is voor de grootte van je gazon.

Materiaal: Kies voor een grasmaaier die is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals metaal of kunststof, om ervoor te zorgen dat de grasmaaier duurzaam is en lang meegaat.

Merk en model: Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar de reputatie van het merk en model dat je wilt kopen. Kies voor een merk en model dat bekend staat om de kwaliteit en duurzaamheid van hun grasmaaiers.

Door rekening te houden met deze factoren kan je de beste grasmaaier op benzine kiezen die aan jouw behoeften voldoet en zo het maaien van je gazon een stuk gemakkelijker maken.

Hoe kies je een grasmaaier?

Het kiezen van een grasmaaier kan een uitdagende taak zijn, omdat er veel verschillende soorten en modellen beschikbaar zijn. 

Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van de juiste grasmaaier:

Gazonoppervlakte: Het is belangrijk om te weten hoe groot je gazon is voordat je een grasmaaier kiest. Voor kleinere gazons kan een handmaaier of een elektrische grasmaaier voldoende zijn, terwijl een groter gazon beter kan worden onderhouden met een benzinegrasmaaier of een zitmaaier.

Soort terrein: Als je gazon heuvelachtig of oneffen is, is het belangrijk om een grasmaaier te kiezen die hier geschikt voor is. Sommige grasmaaiers hebben bijvoorbeeld speciale functies, zoals vierwielaandrijving, die helpen om het maaien op oneffen terrein gemakkelijker te maken.

Type grasmaaier: Er zijn verschillende soorten grasmaaiers beschikbaar, waaronder handmaaiers, elektrische grasmaaiers, benzinegrasmaaiers en zitmaaiers. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te overwegen welk type het beste bij jouw behoeften past.

Onderhoud: Het is belangrijk om te overwegen hoeveel onderhoud je bereid bent te doen aan de grasmaaier. Sommige grasmaaiers hebben meer onderhoud nodig dan andere, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Budget: Tot slot is het belangrijk om een budget te bepalen voordat je een grasmaaier kiest. Grasmaaiers variëren sterk in prijs, dus het is belangrijk om te kiezen wat binnen jouw budget past.

Door rekening te houden met deze factoren en het maken van een weloverwogen keuze kan je de beste grasmaaier kiezen die aan jouw behoeften voldoet en zo het maaien van je gazon een stuk gemakkelijker maken.

Wat doe je met een oude grasmaaier?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen met een oude grasmaaier, afhankelijk van de staat waarin deze zich bevindt en wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn. 

Hier zijn enkele suggesties:

Repareren of opknappen: Als de grasmaaier nog steeds goed werkt maar enkel wat versleten of beschadigde onderdelen heeft, kan het de moeite waard zijn om deze te laten repareren of op te knappen. Dit kan voordeliger zijn dan een geheel nieuwe grasmaaier te moeten kopen.

Weggeven of doneren: Als je zelf geen gebruik meer maakt van de grasmaaier, maar deze nog wel in goede staat verkeert, kan je deze weggeven aan vrienden of familieleden die wellicht een grasmaaier nodig hebben. Ook kan je ervoor kiezen om de grasmaaier te doneren aan een goed doel of instelling die er wellicht behoefte aan heeft.

Verkopen: Als de grasmaaier nog in goede staat verkeert, maar je er zelf geen gebruik meer van maakt, kan je deze ook verkopen. Er zijn verschillende platformen waarop je tweedehands grasmaaiers kan verkopen, zoals Marktplaats of eBay.

Recyclen: Als de grasmaaier niet meer gerepareerd kan worden of te oud is om nog te verkopen, kan je deze recyclen. Veel onderdelen van grasmaaiers zijn namelijk recyclebaar. Check bij je lokale milieustraat of afvalverwerker hoe je de grasmaaier het beste kan recyclen.

Wat is beter, een grasmaaier op accu of een grasmaaier op benzine?

Hmm, dat is een goede vraag! Het antwoord hangt af van wat je belangrijk vindt bij het maaien van het gras.

Als je bijvoorbeeld waarde hecht aan duurzaamheid en het verminderen van je ecologische voetafdruk, dan is een grasmaaier op accu waarschijnlijk de betere keuze. 

Accu's worden steeds beter en gaan langer mee, zodat je een flink stuk gras kunt maaien zonder te hoeven opladen. Bovendien stoten ze geen schadelijke gassen uit en maken ze minder lawaai dan benzinegrasmaaiers.

Maar als je een groot gazon hebt en veel kracht nodig hebt om door dik gras te komen, dan kan een grasmaaier op benzine de betere optie zijn. 

Benzinegrasmaaiers hebben meestal meer vermogen en kunnen grotere oppervlakten aan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de levensduur van de accu.

Het is dus een afweging tussen duurzaamheid en kracht. Het beste is om te bedenken wat voor jou het belangrijkst is bij het maaien van het gras en daar je keuze op te baseren.

hero illustration

Hoe testen we grasmaaiers op benzine?

Om de beste grasmaaier benzine te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze grasmaaier benzine-test hebben we 65 grasmaaiers op benzine vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze grasmaaier benzine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze grasmaaier benzine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne grasmaaier benzine-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste grasmaaier benzine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 65 grasmaaiers op benzine te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste grasmaaiers op benzine in een oogopslag

1. FUXTEC Grasmaaier benzine 41cm 80

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FUXTEC Grasmaaier benzine 41cm 80

 • list plusMet een krachtige motor kan deze benzine grasmaaier het gras gemakkelijk maaien.
 • list plusDe grasmaaier heeft een grote opvangbak, waardoor je minder vaak hoeft te stoppen om het gras te legen.
 • list plusMet de verstelbare maaihoogte kun je het gras op de gewenste lengte maaien.

Nadelen FUXTEC Grasmaaier benzine 41cm 80

 • list plusDe zwaarte van de grasmaaier kan het manoeuvreren bemoeilijken.
 • list plusDe grasmaaier maakt veel lawaai, wat hinderlijk kan zijn voor de omgeving.
 • list plusIn vergelijking met een elektrische grasmaaier is deze benzine grasmaaier minder milieuvriendelijk.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.9

De FUXTEC Grasmaaier benzine 41cm 80 is een voordelige, lichtgewicht en wendbare grasmaaier die perfect is voor kleine gazons. Met een vermogen van 1300W, een 4-takt motor en een maaibreedte van 410mm, kan deze grasmaaier gemakkelijk kleine en vlakke terreinen aan. De 3-traps maaihoogteverstelling zorgt ervoor dat je het gazonoppervlak kunt aanpassen en de opvangbak van 45 liter kan gemakkelijk worden verwijderd. Wat deze grasmaaier echt onderscheidt van anderen is zijn ultralichte, robuuste kunststof behuizing en opvouwbare handvat, waardoor hij gemakkelijk op te bergen en te vervoeren is. Het enige nadeel kan zijn dat het geluidsniveau op 96 dB ligt, wat luider is dan sommige andere grasmaaiers. Over het algemeen is de FUXTEC Grasmaaier benzine 41cm 80 een geweldige optie voor kleine gazons en biedt hij voldoende vermogen en flexibiliteit voor een geweldige prijs.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 september in huis

Bekijk prijs

2. Beste Grasmaaier Benzine voor kleine tuinen: Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een krachtige en betrouwbare benzine grasmaaier? Dan is de Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40 de perfecte keuze voor jou! Deze grasmaaier is uitgerust met een krachtige 4-takt benzinemotor en heeft een maaibreedte van 400 mm. Hierdoor is hij ideaal voor middelgrote grasvelden. Dankzij de opvangbak van 35 liter met niveau-indicator hoef je niet steeds te stoppen om het gras te legen. De maaihoogte is instelbaar in stappen van 30/48/66 (30-48-66 mm), zodat je het gras op de gewenste hoogte kunt maaien.

De opvouwbare handgreep van de Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40 maakt het eenvoudig om hem op te bergen of te transporteren. Daarnaast is de behuizing van kunststof gemaakt, wat zorgt voor een lichtgewicht ontwerp. Met een gewicht van slechts 16,6 kg is deze grasmaaier gemakkelijk te manoeuvreren.

Wat deze grasmaaier echt onderscheidt van andere producten is zijn vermogen van 2500 watt / 3,4 pk. Hierdoor kan hij het gras moeiteloos maaien en krijg je een perfect gemaaid gazon. Daarnaast is de maaihoogte-instelling ideaal voor het maaien van verschillende soorten gras.

Het enige nadeel van deze grasmaaier is dat hij niet geschikt is voor grote grasvelden. Voor grote grasvelden zou je een grotere grasmaaier moeten overwegen.

Al met al is de Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare benzine grasmaaier voor middelgrote grasvelden. Zijn vermogen, opvangbak, en lichtgewicht ontwerp maken hem een ideale keuze voor iedereen die zijn of haar gazon perfect wil maaien.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 20 juli in huis

Bekijk prijs

3. Hyundai grasmaaier 79,8cc benzine motor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
7.4

Ben je op zoek naar een effectieve en krachtige grasmaaier? Dan is de Hyundai 79,8cc benzine grasmaaier iets voor jou! Met een maaibreedte van 400mm en een vermogen van 2000W is deze gemotoriseerde maaier ideaal voor gazons tot wel 600m2. De zes instelbare maaihoogtes maken het mogelijk om je grasmat precies zo te maaien zoals jij het wilt. Van een strak 'biljartlaken' tot een langere grasmat, het kan allemaal.

Wat deze Hyundai grasmaaier zo uniek maakt, is het OPC veiligheidssysteem. Wanneer je de handgreep loslaat, valt de motor automatisch uit. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je eigen veiligheid of die van anderen. Het gewicht van slechts 20kg maakt deze benzine grasmaaier licht en eenvoudig te manoeuvreren. Bovendien is de duurzame roestvrij stalen behuizing vrij van corrosie en gaat de machine dus jarenlang mee.

Het geluidsniveau van de motor is minimaal, waardoor je geen overlast veroorzaakt voor omwonenden. Het energieverbruik van de motor is laag, wat resulteert in lage verbruikskosten en een milieuvriendelijke werking. De machine is gemakkelijk op te starten met een trekstart en bovendien ergonomisch in gebruik. Je hoeft alleen maar te sturen terwijl de grasmaaier het werk doet.

De Hyundai grasmaaier wordt geleverd inclusief alle benodigde onderdelen, kabels, installatiematerialen en handleidingen. Bovendien ontvang je 2 jaar garantie op de machine. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de opvangzak van 40 liter misschien niet groot genoeg is voor grotere gazons. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over de prestaties van deze benzine grasmaaier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 juni in huis

Bekijk prijs

4. FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm 4-takt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm 4-takt

 • list plusDeze benzine grasmaaier heeft een krachtige motor die nat gras gemakkelijk kan maaien.
 • list plusDeze grasmaaier is eenvoudig te starten en snel klaar voor gebruik.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze grasmaaier is uitstekend, waardoor het een goede keuze is voor budgetbewuste kopers.

Nadelen FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm 4-takt

 • list plusDe covers voor het voorwiel van deze grasmaaier kunnen loskomen, wat een licht probleem kan zijn, maar wel vervelend.
 • list plusDeze grasmaaier is niet geschikt voor grote gazons, omdat de maaibreedte beperkt is tot 51 cm.
 • list plusDeze benzine grasmaaier kan luidruchtig zijn tijdens het gebruik, wat een uitdaging kan zijn voor mensen die in een stille buurt wonen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een krachtige benzine grasmaaier die gemakkelijk te gebruiken is en perfect gemaaid gazon produceert? Dan is de FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm 4-takt de perfecte keuze voor jou! Deze maaier heeft achterwielaandrijving en een 7-voudige maaihoogteverstelling van 25 tot 75mm, waardoor je hem gemakkelijk kunt aanpassen aan de behoeften van je gazon.

Met zijn 170cc motor is deze maaier super zuinig en licht, en heeft hij een maaibreedte van 510mm. De robuuste behuizing van plaatstaal met zij-uitworp zorgt ervoor dat je gazon er altijd netjes uitziet en de grasopvangbak met een inhoud van 60 liter is gemakkelijk te verwijderen.

De speciaal ontworpen "Big Wheel" wielen van 230mm achter en 180mm voor maken het werk in de tuin gemakkelijker en zorgen voor meer grip op het gazon. Bovendien heeft deze grasmaaier een EasyClean systeem dat het reinigen van de binnenbehuizing (maaiunit) super eenvoudig maakt.

Een ander groot voordeel van deze maaier is de mulchfunctie. Hierbij wordt het gemaaide gras versnipperd en op het gazon verspreid, waardoor voedingsstoffen aan de bodem worden toegevoegd en onkruid wordt tegengegaan.

Als specialist in Petrol Mowers kan ik zeggen dat de FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm 4-takt één van de beste grasmaaiers is die je kunt vinden. Hij is gemakkelijk te gebruiken en produceert perfect gemaaid gazon. Bovendien is de mulchfunctie een groot pluspunt en zorgt hij ervoor dat je gazon er altijd gezond uitziet. Het enige nadeel is dat hij misschien wat meer lawaai maakt dan sommige andere grasmaaiers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

5. Beste Grasmaaier Benzine voor grote tuinen: Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak

 • list plusHet is een krachtig en sterk apparaat, de Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak.
 • list plusHet heeft een crossblade accessoire wat zeker de moeite waard is.
 • list plusMet de grootte opvangbak is het gemakkelijk te mulchen.

Nadelen Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak

 • list plusHet heeft geen motor olie in de machine, wat 10w30 4takt vereist.
 • list plusDe onderdelen van de Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak hebben matige kwaliteit.
 • list plusHelaas is goedkoop duurkoop met betrekking tot de Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een krachtige en betrouwbare benzine grasmaaier? Dan is de Kibani Benzine Grasmaaier met een vermogen van 196 cc / 4.7 pk en een maaibreedte van 53 cm zeker het overwegen waard. Deze motormaaier is perfect voor grote gazons en biedt jou de mogelijkheid om het gras op te vangen, zijwaarts of achterwaarts uit te laten werpen, of te mulchen voor een bemestend effect.

Met deze grasmaaier hoef je niet bang te zijn voor fysieke vermoeidheid, omdat de zelfrijdende functie het maaien een stuk makkelijker maakt. Ook is de maaihoogte in maar liefst 8 standen instelbaar, waardoor je altijd de juiste instelling hebt voor jouw gazon. De grote opvangbak van 62 liter is handig voor het verzamelen van gras en dankzij de mulchfunctie wordt het gazon direct bemest.

Bovendien is deze Kibani grasmaaier goed wendbaar en heeft het 10 inch wielen, waardoor je gemakkelijk over elk terrein rijdt. Het handvat is inklapbaar, wat het opbergen van de grasmaaier makkelijk maakt.

Als er één ding is dat de Kibani Benzine Grasmaaier echt speciaal maakt, dan is het wel de krachtige 196cc/4.7 pk 4-takt motor. Deze motor maakt deze grasmaaier tot een betrouwbare keuze die je keer op keer zal gebruiken.

Als Petrol Mower liefhebber kan ik zeggen dat deze grasmaaier zeker aan mijn verwachtingen voldoet. Het enige nadeel is dat de grasmaaier met 39.3 kg vrij zwaar is. Toch is dit een kleine prijs om te betalen voor de kracht en betrouwbaarheid die deze grasmaaier biedt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

6. GartenMeister Eco Wheeler GM 413.3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

4 functies: Maaien - Mulchen - Verzamelen - Wielaandrijving. Voor een perfecte en comfortabele gazonverzorging! 4-takt motor met 3 pk (22 kW) Moeiteloos starten dankzij easy start technologie Ergonomisch gevormde handgreep Robuust chassis van plaatstaal met poedercoating Schakelbare achterwielaandrijving 36 km/u Kogelgelagerde aandrijfwielen 6-voudige centrale maaihoogteverstelling Grote 40 liter grasopvangzak met harde top Mulch insert inbegrepen Primerpomp Reinigingsaansluiting voor tuinslang De ergonomisch gevormde handgreep de kogelgelagerde aandrijfwielen en de inschakelbare achterwielaandrijving maken van de ECO WHEELER GM 413.3 R de ideale grasmaaier voor gazons tot 900 m³! Vier functies (maaien verzamelen mulchen achterwielaandrijving) maken van deze benzinegrasmaaier een onmisbare helper in uw tuin. Dit maakt gazononderhoud nog comfortabeler en gemakkelijker voor u! Technische gegevens: Motor: Krachtbron S 434 V Motortype: 4-takt Motorvermogen: 22 / 3 (kW / HP) Verplaatsing: 1443 cm³ Nominale snelheid: 2800 1/min Snijbreedte: 418 mm Volume van de opvangbak: 40 l Type maaihoogteverstelling: Centraal 6-voudig Aanpassing maaihoogte: 20-70 mm Werksnelheid: 36 km/u Tankinhoud: 1 l Brandstof: Benzine Startsysteem: Omgekeerde start Motorolie: 05 l Soort motorolie: 10W40 Brandstofverbruik motor: 07 l/u Versnellingsbak: Ja Bandenmaat voor: 152mm Bandenmaat achter: 178 mm Maaicapaciteit: 900 m² Geluidsniveau LWA: 96 dB Afmetingen: 1460 x 500 x 980 mm Gewicht: 20 kg Omvang van de levering: Benzine grasmaaier GM 413.3 R Vanger met hardtop Mulchwig Gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

7. Powerplus POWEG63773 Benzine grasmaaier zelfrijdend

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9

De Powerplus POWEG63773 benzine grasmaaier zelfrijdend is geschikt voor het maaien van grote gazons tot 550 m². Je hoeft de maaier gelukkig niet dat hele eind zelf voort te duwen. Hij is namelijk zelfrijdend, waardoor je hem alleen nog maar hoeft te besturen. Dat scheelt een hoop energie. Met een maaibreedte van 41 centimeter heb je je gazon snel kort gemaaid. Zo heb jij weer tijd voor je volgende klus in de tuin (of om die spannende serie verder te kijken). Kies zelf of je het gras opvangt in de 45 liter opvangbak, achterwaarts laat vallen of dat je de mulching functie gebruikt. Met deze laatste functie wordt het gemaaide gras versnipperd teruggeblazen in het gazon. Hierna dient het als voedingsstof voor je grasmat. Let op: voor deze grasmaaier maak je gebruik van E10 benzine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 januari in huis

Bekijk prijs

8. Honda HRG 416 PK Benzine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8

Ben jij op zoek naar een handige en krachtige grasmaaier voor jouw kleine tuin? Dan is de Honda HRG 416 PK Benzine Grasmaaier zeker het overwegen waard! Deze duwmaaier is uitgerust met een krachtige 4-takt GCVx 145 benzine motor, waardoor je zonder problemen door het gras heen maait. Bovendien heeft de maaier een grote grasopvangzak van 42 liter en een stalen maaidek van 41 cm, waardoor je in een mum van tijd een mooi gemaaid gazon hebt.

Wat deze maaier nog interessanter maakt, is de verstelbare maaihoogte tussen 20 en 74 mm op zes verschillende hoogtes. Zo kan je zelf bepalen hoe kort je het gras wilt hebben. Het gewicht van 29 kg is prima te tillen en te manoeuvreren.

Een ander voordeel van deze maaier is dat hij geschikt is voor kleine tuinen tot zo'n 300 m². Dit maakt hem ideaal voor de meeste stadstuinen en kleinere buitenruimtes.

Er zijn echter ook enkele mogelijke nadelen om rekening mee te houden. Zo kan het geluidsniveau van 96 dB voor sommige mensen als storend worden ervaren en is de maaier niet geschikt voor grotere tuinen.

Al met al is de Honda HRG 416 PK Benzine Grasmaaier een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een handige, krachtige en compacte grasmaaier voor een kleine tuin.

Persoonlijk vind ik het gewicht van de maaier erg prettig en is het verstelbare maaihoogte een groot pluspunt. Het enige nadeel is het lawaai, maar dat is niet ongewoon voor een benzine grasmaaier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 april in huis

Bekijk prijs

9. STAHLMANN Benzine Grasmaaier met Aandrijving

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STAHLMANN Benzine Grasmaaier met Aandrijving

 • list plusDankzij de aandrijving van deze benzine grasmaaier is het maaien van grote oppervlaktes minder vermoeiend.
 • list plusDeze grasmaaier is duurzaam en gaat lang mee, wat kosten bespaart op de lange termijn.
 • list plusDeze benzine grasmaaier is veilig in gebruik en heeft verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een dodemansknop.

Nadelen STAHLMANN Benzine Grasmaaier met Aandrijving

 • list plusEen nadeel van deze benzine grasmaaier is dat het niet geschikt is voor kleine tuinen, vanwege de grootte en aandrijving.
 • list plusDeze grasmaaier is niet de meest milieuvriendelijke optie, vanwege het gebruik van benzine.
 • list plusDeze benzine grasmaaier vergt meer onderhoud dan een elektrische grasmaaier, vanwege de motor en het gebruik van benzine.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.9

Op zoek naar een krachtige en betrouwbare benzinegrasmaaier? De STAHLMANN Benzine Grasmaaier met Aandrijving is een uitstekende keuze. Met zijn 6,0 PK motor en 224 cm³ cilinderinhoud, is het maaien van hoog en nat gras een makkie. De XXL-vangzak met 60L inhoud zorgt voor veel comfort en sneller maaien, omdat deze niet voortdurend geleegd hoeft te worden. Dankzij de grote wielen met wielaandrijving en kogellagers kan deze grasmaaier veilig en gemakkelijk worden gemanoeuvreerd, zelfs op moeilijk terrein.

De centrale maaihoogteverstelling kan gemakkelijk worden aangepast in 7 stappen van 25 - 75mm, wat handig is voor verschillende grashoogtes. De grasmaaier heeft een mulchfunctie waarmee het grasmaaisel bijzonder klein wordt gehakseld en vervolgens weer als meststof over het gazon wordt verdeeld. Daarnaast heeft deze grasmaaier ook nog een praktische zij-uitwerper om het maaisel opzij te werpen.

Wat deze STAHLMANN grasmaaier echt onderscheidt van andere producten is de combinatie van hoge kwaliteitsnormen met korte distributiekanalen. Het Duitse bedrijf bestaat al sinds 2004 en ontwikkelt en verkoopt professioneel gereedschap en apparatuur. Dankzij de inklapbare handgreep kan deze grasmaaier ruimtebesparend worden opgeborgen.

Deze benzinegrasmaaier is ideaal voor grote tuinen, parken en sportvelden. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt hoogwaardige prestaties. Als je op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare grasmaaier, is deze STAHLMANN Benzine Grasmaaier met Aandrijving zeker een aanrader.

Mijn persoonlijke mening is dat deze grasmaaier een uitstekende keuze is, maar het kan wel wat zwaar zijn om te manoeuvreren voor sommige gebruikers. Maar over het algemeen is het een geweldige machine die doet wat het moet doen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 juni in huis

Bekijk prijs

10. FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm

 • list plusDe krachtige motor van deze benzine grasmaaier zorgt voor een efficiënte en krachtige maaibeurt.
 • list plusMet een grote maaibreedte van 46 cm gaat het maaien van grote oppervlaktes sneller.
 • list plusDeze benzine grasmaaier is voorzien van een opvangbak, waardoor het gras netjes wordt opgevangen en het gazon er verzorgd uitziet.

Nadelen FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm

 • list plusHet gewicht van deze grasmaaier kan het manoeuvreren bemoeilijken, vooral op oneffen terrein.
 • list plusDeze benzine grasmaaier kan wat lawaaiig zijn, wat hinderlijk kan zijn voor de omgeving.
 • list plusHet ontbreken van een zelfrijdende functie kan het duwen van de grasmaaier vermoeiend maken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.2

Op zoek naar een krachtige, wendbare en zuinige duwmaaier voor jouw gazon? Dan is de FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm de perfecte keuze. Met zijn robuuste plaatstalen dek en centrale maaihoogte-instelling op 7 niveaus van 25 tot 75 millimeter, kun je elk oppervlak gemakkelijk aan. Het auto-choke-systeem past zich aan alle maaiomstandigheden aan en zorgt voor een optimale start en werking. Dankzij de comfortabele draagbeugel, geïntegreerd in de aerodynamische voorbumper, kun je de maaier gemakkelijk dragen. Met de grasopvangbak met een inhoud van 50 l en het "EasyClean" -systeem blijft je grasmaaier altijd schoon en netjes.

De FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm heeft een vermogen van 2600 W en een maaibreedte van 460.0 mm. Het geluidsniveau van 96 dB is iets hoger dan bij sommige andere modellen, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de krachtige motor. Het type benzine motor is een viertakt, wat zorgt voor een langere levensduur en minder uitstoot. De hoogte instelbaarheid is een belangrijk voordeel, omdat je het maaien kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw gazon.

De FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige, zuinige en wendbare duwmaaier voor rechte oppervlakken zonder eigen aandrijving. De maaier is gemakkelijk te dragen en heeft een comfortabele draagbeugel. Het auto-choke-systeem zorgt voor een optimale start en werking, terwijl de grasopvangbak met een inhoud van 50 l en het "EasyClean" -systeem ervoor zorgen dat je grasmaaier altijd schoon en netjes blijft.

Mijn persoonlijke mening is dat de FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm een geweldige keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige, wendbare en zuinige duwmaaier. Het enige nadeel is het geluidsniveau van 96 dB, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de krachtige motor en de vele voordelen die de maaier biedt. Kortom, de FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige duwmaaier voor hun gazon.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van grasmaaiers op benzine. Er zijn immers 65 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!