Bestenu

Wat is de beste grasmaaier benzine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 maart, 2023

Het kopen van een goede grasmaaier benzine is een lastige uitdaging. Wat is de beste grasmaaier benzine van 2023? Na het analyseren van 107 grasmaaiers op benzine kwam de Hyundai grasmaaier 79,8cc benzine motor als beste uit onze grasmaaier benzine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de grasmaaiers op benzine, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 grasmaaiers op benzine-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige grasmaaier benzine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste grasmaaiers op benzine

1Score: 9.8
Hyundai grasmaaier 79,8cc benzine motor
Hyundai grasmaaier 79,8cc benzine motor
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm 4-takt
FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm 4-takt
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm Zelfrijdend
FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm Zelfrijdend
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Powerplus POWEG63773 Benzine grasmaaier zelfrijdend
Powerplus POWEG63773 Benzine grasmaaier zelfrijdend
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm Zelfrijdend / Zelftrekkend / Achterwielaandrijving Mulchfunctie
FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm Zelfrijdend / Zelftrekkend / Achterw...
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm
FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak
Beste Grasmaaier Benzine voor grote tuinen
Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40
Beste Grasmaaier Benzine voor kleine tuinen
Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
FUXTEC Grasmaaier Benzine E-Start 51cm
Beste Grasmaaier Benzine voor professioneel gebruik
FUXTEC Grasmaaier Benzine E-Start 51cm
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Honda HRG 416 PK Benzine
Honda HRG 416 PK Benzine
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Grasmaaier Benzine Koopgids

Heb je gras, dan moet je maaien. Een grasmaaier op benzine doet deze klus binnen no-time voor je. Lees er hier meer over!

Hoe lang gaat een grasmaaier op benzine mee?

Hoe lang een grasmaaier op benzine meegaat, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de grasmaaier, hoe goed de grasmaaier onderhouden wordt en hoe vaak deze gebruikt wordt. Over het algemeen kunnen grasmaaiers op benzine echter vele jaren meegaan als ze goed worden onderhouden.

Als de grasmaaier regelmatig wordt onderhouden, zoals het vervangen van de olie, luchtfilter en bougie en het slijpen of vervangen van het maaimes, kan de levensduur van de grasmaaier worden verlengd. 

Het is ook belangrijk om de grasmaaier op te slaan op een droge, veilige plaats wanneer deze niet in gebruik is, en de tank leeg te maken en de motor uit te laten lopen voordat de grasmaaier voor een langere periode wordt opgeborgen.

Sommige merken bieden garanties tot 5 jaar op hun grasmaaiers, terwijl andere merken slechts garanties van 1 of 2 jaar bieden. De gemiddelde levensduur van een grasmaaier op benzine ligt tussen de 8 en 10 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren. 

Over het algemeen is het een goed idee om te investeren in een grasmaaier van goede kwaliteit en om deze regelmatig te onderhouden om zo de levensduur van de grasmaaier te verlengen.

Wat voor benzine in een grasmaaier, 95 of 98?

Over het algemeen wordt aangeraden om in een grasmaaier op benzine met een viertaktmotor benzine met een octaangetal van 95 te gebruiken. Dit wordt ook wel aangeduid als E5-benzine, omdat het maximaal 5% ethanol bevat.

Benzine met een octaangetal van 98 wordt ook wel superbenzine genoemd. Dit type benzine bevat echter meer ethanol dan E5-benzine, namelijk maximaal 10%. 

Hierdoor kan het gebruik van superbenzine in een grasmaaier leiden tot problemen, omdat ethanol het brandstofsysteem van de grasmaaier kan aantasten en de prestaties van de grasmaaier negatief kan beïnvloeden.

Daarom is het veiliger om E5-benzine met een octaangetal van 95 te gebruiken in een grasmaaier. Let er wel op dat je altijd de aanbevelingen van de fabrikant volgt, omdat deze specifiek zijn voor jouw type grasmaaier.

Waar let je op als je een grasmaaier op benzine koopt?

Als je een grasmaaier op benzine koopt, zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. 

Hier zijn enkele aandachtspunten om in gedachten te houden:

Vermogen: Het vermogen van de motor is een belangrijke factor bij het kiezen van een benzinegrasmaaier. Hoe groter en moeilijker te maaien je gazon is, hoe meer vermogen je nodig hebt. Het is belangrijk om te kiezen voor een motor met voldoende vermogen om het maaien van je gazon gemakkelijk en efficiënt te maken.

Maaibreedte: De maaibreedte van de grasmaaier bepaalt hoeveel gras er in één keer gemaaid kan worden. Voor kleinere gazons kan een maaibreedte van 40 cm voldoende zijn, terwijl grotere gazons meer baat hebben bij een bredere maaibreedte.

Wielen: De wielen van de grasmaaier zijn belangrijk omdat ze bepalen hoe gemakkelijk de grasmaaier te manoeuvreren is. Kies voor wielen die gemakkelijk over ruw terrein rijden als je gazon bijvoorbeeld oneffen is.

Opvangbak: Een opvangbak vangt het gemaaid gras op, zodat je het niet handmatig hoeft te verzamelen. Het is belangrijk om te kiezen voor een opvangbak die groot genoeg is voor de grootte van je gazon.

Materiaal: Kies voor een grasmaaier die is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals metaal of kunststof, om ervoor te zorgen dat de grasmaaier duurzaam is en lang meegaat.

Merk en model: Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar de reputatie van het merk en model dat je wilt kopen. Kies voor een merk en model dat bekend staat om de kwaliteit en duurzaamheid van hun grasmaaiers.

Door rekening te houden met deze factoren kan je de beste grasmaaier op benzine kiezen die aan jouw behoeften voldoet en zo het maaien van je gazon een stuk gemakkelijker maken.

Hoe kies je een grasmaaier?

Het kiezen van een grasmaaier kan een uitdagende taak zijn, omdat er veel verschillende soorten en modellen beschikbaar zijn. 

Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van de juiste grasmaaier:

Gazonoppervlakte: Het is belangrijk om te weten hoe groot je gazon is voordat je een grasmaaier kiest. Voor kleinere gazons kan een handmaaier of een elektrische grasmaaier voldoende zijn, terwijl een groter gazon beter kan worden onderhouden met een benzinegrasmaaier of een zitmaaier.

Soort terrein: Als je gazon heuvelachtig of oneffen is, is het belangrijk om een grasmaaier te kiezen die hier geschikt voor is. Sommige grasmaaiers hebben bijvoorbeeld speciale functies, zoals vierwielaandrijving, die helpen om het maaien op oneffen terrein gemakkelijker te maken.

Type grasmaaier: Er zijn verschillende soorten grasmaaiers beschikbaar, waaronder handmaaiers, elektrische grasmaaiers, benzinegrasmaaiers en zitmaaiers. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te overwegen welk type het beste bij jouw behoeften past.

Onderhoud: Het is belangrijk om te overwegen hoeveel onderhoud je bereid bent te doen aan de grasmaaier. Sommige grasmaaiers hebben meer onderhoud nodig dan andere, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Budget: Tot slot is het belangrijk om een budget te bepalen voordat je een grasmaaier kiest. Grasmaaiers variëren sterk in prijs, dus het is belangrijk om te kiezen wat binnen jouw budget past.

Door rekening te houden met deze factoren en het maken van een weloverwogen keuze kan je de beste grasmaaier kiezen die aan jouw behoeften voldoet en zo het maaien van je gazon een stuk gemakkelijker maken.

Wat doe je met een oude grasmaaier?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen met een oude grasmaaier, afhankelijk van de staat waarin deze zich bevindt en wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn. 

Hier zijn enkele suggesties:

Repareren of opknappen: Als de grasmaaier nog steeds goed werkt maar enkel wat versleten of beschadigde onderdelen heeft, kan het de moeite waard zijn om deze te laten repareren of op te knappen. Dit kan voordeliger zijn dan een geheel nieuwe grasmaaier te moeten kopen.

Weggeven of doneren: Als je zelf geen gebruik meer maakt van de grasmaaier, maar deze nog wel in goede staat verkeert, kan je deze weggeven aan vrienden of familieleden die wellicht een grasmaaier nodig hebben. Ook kan je ervoor kiezen om de grasmaaier te doneren aan een goed doel of instelling die er wellicht behoefte aan heeft.

Verkopen: Als de grasmaaier nog in goede staat verkeert, maar je er zelf geen gebruik meer van maakt, kan je deze ook verkopen. Er zijn verschillende platformen waarop je tweedehands grasmaaiers kan verkopen, zoals Marktplaats of eBay.

Recyclen: Als de grasmaaier niet meer gerepareerd kan worden of te oud is om nog te verkopen, kan je deze recyclen. Veel onderdelen van grasmaaiers zijn namelijk recyclebaar. Check bij je lokale milieustraat of afvalverwerker hoe je de grasmaaier het beste kan recyclen.

Wat is beter, een grasmaaier op accu of een grasmaaier op benzine?

Hmm, dat is een goede vraag! Het antwoord hangt af van wat je belangrijk vindt bij het maaien van het gras.

Als je bijvoorbeeld waarde hecht aan duurzaamheid en het verminderen van je ecologische voetafdruk, dan is een grasmaaier op accu waarschijnlijk de betere keuze. 

Accu's worden steeds beter en gaan langer mee, zodat je een flink stuk gras kunt maaien zonder te hoeven opladen. Bovendien stoten ze geen schadelijke gassen uit en maken ze minder lawaai dan benzinegrasmaaiers.

Maar als je een groot gazon hebt en veel kracht nodig hebt om door dik gras te komen, dan kan een grasmaaier op benzine de betere optie zijn. 

Benzinegrasmaaiers hebben meestal meer vermogen en kunnen grotere oppervlakten aan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de levensduur van de accu.

Het is dus een afweging tussen duurzaamheid en kracht. Het beste is om te bedenken wat voor jou het belangrijkst is bij het maaien van het gras en daar je keuze op te baseren.

hero illustration

Hoe testen we grasmaaiers op benzine?

Om de beste grasmaaier benzine te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze grasmaaier benzine-test hebben we 107 grasmaaiers op benzine vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze grasmaaier benzine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze grasmaaier benzine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen grasmaaier benzine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste grasmaaier benzine in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 107 grasmaaiers op benzine te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste grasmaaiers op benzine in een makkelijke lijst

1. Hyundai grasmaaier 79,8cc benzine motor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.4

• Uw gazon maaien ging nog nooit zo eenvoudig. Deze Hyundai gemotoriseerde grasmaaier maait snel, effectief en zonder poespas. Hij is ideaal voor gazons tot zo'n 600m2. Deze benzine grasmaaier heeft een maaibreedte tot wel 400mm en is zeer krachtig door de 79 cc 4-takt motor. Ondanks de imponerende snijkracht is het energieverbruik van de motor zeer laag en het geluid minimaal. Dit zorgt voor lage verbruikskosten en weinig overlast voor milieu en omwonenden. • Deze motorgrasmaaier rijdt u eenvoudig over het gazon, is gemakkelijk op te starten met een trekstart en bovendien ergonomisch in gebruik. U hoeft de grasmachine slechts te starten en te sturen terwijl uw gras wordt gemaaid. De hendel bovenop de handgreep start de machine eenvoudig zonder voorover te bukken. De zes instelbare maaihoogtes, van 25mm tot 75 mm, zorgen ervoor dat u de controle heeft over uw gazon. Een strak ‘biljartlaken’ of een langere grasmat? U bepaalt. • De duurzame roestvrij stalen behuizing zorgt ervoor dat de maaier niet roest en vrij is van corrosie. Zo heeft u jarenlang plezier van deze gemotoriseerde maaier. Het in elkaar zetten van de machine is bovendien eenvoudig. Via duidelijke stappen zet u de onderdelen uit de box in elkaar. Voor u het weet maait u voor het eerst uw gazon met uw nieuwe maaimachine. De gemotoriseerde maaier wordt geleverd met een ruime, polyester opvangzak van 40 liter. Eenvoudig afneembaar, waardoor u het gemaaide gras snel kunt afvoeren en verder kunt maaien. Voor nog meer comfort is deze benzinemaaier uitgevoerd met een softgrip handvat. Dit voorkomt zere en vermoeide handen na gebruik. • Het OPC veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de motor uitvalt wanneer u de handgreep loslaat. Maximale veiligheid is dus gegarandeerd wanneer u deze maaimachine gebruikt. Het gewicht van slechts 20kg is uitzonderlijk laag. Dit zorgt voor licht en ergonomisch grasmaaien en manoeuvreren. Bovendien is de machine eenvoudig mee te nemen en te verplaatsen. • De Hyundai 79 cc grasmaaier wordt geleverd inclusief alle benodigde onderdelen, kabels, installatiematerialen en handleidingen. Met de 2-jarige Hyundai-garantie hoeft u zich ook nog eens geen zorgen te maken over calamiteiten. Hyundai voorziet u altijd in excellente hulp en levering van onderdelen. Maaimogelijkheden: 1. Maaien en verzamelen. 2. Maaien en uitwerpen (achteruitworp) Inhoud van het pakket: • Grasmaaier met 79 cc viertaks benzinemotor • Sterke, duurzame wielen • Hendels (met reeds gemonteerde bekabeling) • Inclusief grote polyester opvangzak van 40L • Installatiematerialen en gereedschap • Handleidingen Unieke productvoordelen: • Gewicht slechts 20 kg • Direct klaar voor gebruik! • Geschikt voor grasmat tot ca 600m2 • Milieuvriendelijk en voordelig in gebruik • Ergonomische handvatten Unieke specificaties: • 6 instelbare kniphoogten van 25mm tot 75mm • Maximale knipvermogen: tot 2000W • Maximaal toerental: 2800 rotaties per minuut • Start door middel van startkoord • Brandstof: Loodvrij 95 - 98 – E10 • Inhoud benzinetank: 0,8 liter • Inhoud olietank: 0,45 liter • Afmeting wielen: 178mm (7'') voor en 152mm (6'') achter • Duurzame behuizing voorkomt roest en corrosie • Optimale veiligheid door het speciale OPC veiligheidssysteem • Weegt 20 kg • Inclusief polyester opvangzak van 40 liter • 2 jaar garantie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm 4-takt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
8.9

FUXTEC grasmaaier benzine - FX-RM5170 De krachtige 4-takt met 170cc - nog zuiniger en lichter De zuinigste 51 cm maaier in de FUXTEC familie - met achterwielaandrijving en de praktische EasyClean functie Maaibreedte 508mm 7-voudige maaihoogteverstelling van 25 tot 75mm Robuuste behuizing van plaatstaal met zij-uitworp Achterwielaandrijving voor gemakkelijker werken op gazon en gras zonder duwen Gemakkelijk te verwijderen grasopvangbak met een inhoud van 60 liter Hoogwaardige grondmessen van speciaal staal Kogellager "Big Wheel" wielen 230mm achter en 180mm voor De "Big Wheel" wielen in combinatie met de motor van de benzine grasmaaier vergemakkelijken het werk in de tuin - het resultaat is gras en gazon zoals in een showtuin EasyCleaning Het EasyClean systeem is ontworpen voor het reinigen van de binnenbehuizing (maaiunit). U kunt hiervoor de EasyClean aansluiting gebruiken. Sluit gewoon een waterslang aan op de aansluiting aan de bovenkant van de behuizing en zet het water langzaam aan terwijl de maaiunit draait. Door de rotatie van de snij-inrichting wordt het water gelijkmatig in de binnenbehuizing verdeeld en kunnen zo vuilresten worden weggespoeld. 4in1 - Maaien, mulchen en zij-uitworp De benzine grasmaaier model FX-RM5170 is zelfrijdend voor gemakkelijker werken in de tuin zonder veel inspanning. Dankzij een ingebouwd veersysteem kan de maaihoogte gemakkelijk in 7 stappen van 25 tot 75 millimeter worden ingesteld. De opvangzak heeft een inhoud van 60 liter en kan gemakkelijk worden verwijderd. De extra grote wielen zorgen voor meer grip en eenvoudige bediening. Mulchen is een speciale techniek waarbij de grassprieten in meerdere stappen extreem versnipperd worden en tussen het gazon vallen. Normaal gesproken wordt bij het maaien van het gazon het gemaaide gras opgevangen in een opvangmand of -zak en moet het vervolgens worden weggegooid. Als u daarentegen onze grasmaaier met mulchfunctie gebruikt, wordt het gemaaide gras versnipperd. Dit zogenaamde mulchmaaisel wordt over het gazon verspreid en zo worden weer voedingsstoffen aan de bodem toegevoegd, omdat regenwormen de mulch naar diepere bodemlagen transporteren. De mulch is ook nuttig bij warm weer omdat het de wortels van het gras koel houdt, en bij regen voorkomt het dat de grond dichtslibt. Een ander voordeel is dat het zeer korte maaisel op de grond valt voorbij de stengel die is blijven staan, waardoor het gazon niet uitdroogt en onkruid relatief veilig in de kiem wordt gesmoord. Zo vermindert de mulch de groei van onkruid. En mulch rot veel sneller dan het langstengelige pure maaisel, dat normaal gesproken moet worden weggegooid omdat het nauwelijks rot. Natuurlijk kan het maaisel direct met de vangzak worden opgevangen door eenvoudig de vangzak te bevestigen en de zijuitworp te verwijderen. Zo wordt maaien met de oprit aan de achterkant leuk! - Geen probleem met het tuingereedschap van FUXTEC. FUXTEC tip: Voor een optimale & langdurige werking van ons gereedschap adviseren wij onze originele FUXTEC oliën - Made in Germany.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 4 april in huis

Bekijk prijs

3. FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm Zelfrijdend

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm Zelfrijdend

 • list plusDeze grasmaaier benzine heeft een krachtige motor waardoor hij hoog presteert.
 • list plusMet een 51 cm breed mes is de grasmaaier benzine geschikt voor grote tuinen.
 • list plusDe grasmaaier benzine heeft een zelfrijdend systeem waardoor je weinig inspanning hoeft te leveren.

Nadelen FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm Zelfrijdend

 • list plusDe grasmaaier benzine heeft geen regelbare snelheid waardoor je weinig controle hebt over de vaart waarmee hij werkt.
 • list plusDe grasmaaier benzine is zwaar waardoor hij moeilijk te verplaatsen is, vooral als hij volgetankt is.
 • list plusDe grasmaaier benzine heeft geen batterij waardoor je afhankelijkheid bent van de benzine om te kunnen starten en te blijven draaien.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een krachtige en betrouwbare benzine grasmaaier? Dan is de FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm Zelfrijdend zeker het overwegen waard! Met zijn sterke 196cc-motor en maximaal motorvermogen van 6,0 pk kan hij gemakkelijk zelfs het meest hardnekkige gras aan. Daarnaast is het met deze 4-in-1 grasmaaier mogelijk om te maaien, op te vangen, te mulchen en via de zij-uitworp te maaien.

Wat deze grasmaaier echt onderscheidt van de rest is het "EasyClean" systeem. Hiermee kun je de binnenbehuizing van de maaier gemakkelijk en snel schoonmaken door simpelweg een waterslang aan te sluiten op de aansluiting aan de bovenzijde van de behuizing. Dit bespaart je veel tijd en moeite die je anders zou moeten besteden aan het handmatig reinigen van de maaier.

Een ander groot voordeel is het zelfaandrijvingssysteem met de originele GT-transmissie en achterwielaandrijving. Hierdoor hoef je niet te duwen en wordt het werken op gazon en gras veel gemakkelijker. Ook de kogelgelagerde "Big Wheels" achter en voor dragen bij aan het gemakkelijk manoeuvreren van de maaier.

Met de centrale maaihoogte-instelling en de maaibreedte van 510 mm kun je eenvoudig de gewenste maaihoogte en -breedte instellen. De grasopvangbak heeft een inhoud van 60 l en kan eenvoudig worden verwijderd.

Het enige nadeel van deze grasmaaier is het geluidsniveau van 98 dB, wat iets hoger is dan sommige andere benzine grasmaaiers op de markt. Maar als je op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare grasmaaier die je veel tijd en moeite bespaart, dan is deze FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm Zelfrijdend zeker een goede keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 4 april in huis

Bekijk prijs

4. Powerplus POWEG63773 Benzine grasmaaier zelfrijdend

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9

De Powerplus POWEG63773 benzine grasmaaier zelfrijdend is geschikt voor het maaien van grote gazons tot 550 m². Je hoeft de maaier gelukkig niet dat hele eind zelf voort te duwen. Hij is namelijk zelfrijdend, waardoor je hem alleen nog maar hoeft te besturen. Dat scheelt een hoop energie. Met een maaibreedte van 41 centimeter heb je je gazon snel kort gemaaid. Zo heb jij weer tijd voor je volgende klus in de tuin (of om die spannende serie verder te kijken). Kies zelf of je het gras opvangt in de 45 liter opvangbak, achterwaarts laat vallen of dat je de mulching functie gebruikt. Met deze laatste functie wordt het gemaaide gras versnipperd teruggeblazen in het gazon. Hierna dient het als voedingsstof voor je grasmat. Let op: voor deze grasmaaier maak je gebruik van E10 benzine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 januari in huis

Bekijk prijs

5. FUXTEC Grasmaaier Benzine 51cm Zelfrijdend / Zelftrekkend / Achterwielaandrijving Mulchfunctie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.5

Benzine FUXTEC grasmaaier FX-RM5196PRO Met variabele rijsnelheid van de franse fabrikant GT Variabele snelheid + zelfrijdend + mulchfunctie + zij-uitworp Benzine grasmaaier met achterwielaandrijving en originele GT-versnellingsbak. De wielaandrijving kan op elk moment worden uitgeschakeld om te manoeuvreren. Zelfrijdende grasmaaier met legendarische EasyClean-functie: FX-RM5196PRO Robuuste plaatstalen behuizing met zij-uitworp Centrale maaihoogte-instelling 25-75 mm Inclusief voorbumper ter bescherming met geïntegreerde handgreep voor eenvoudig optillen Zelfaandrijvingssysteem "Original GT Transmission" Flexibele aandrijfsnelheid "FlexSpeed" Voortstuwing om het werken te vergemakkelijken zonder te duwen De grasopvangbak heeft een inhoud van 60 l en kan eenvoudig worden verwijderd Optische niveauregeling aan beide zijden Kogelgelagerde "Big Wheels": 255 mm achter en 175 mm voor Hoogwaardige gemalen mulchmessen van speciaal staal EasyClean-systeem Het "EasyClean" -systeem is ontworpen voor het reinigen van de binnenbehuizing. Sluit hiervoor eenvoudig een waterslang (Gardena-compatibele aansluiting) aan op de aansluiting aan de bovenzijde van de behuizing en draai het water langzaam open terwijl de maaibalk draait. Door de rotatie van de maaibalk wordt het water gelijkmatig over de binnenbehuizing verdeeld en kunnen zo eventuele vuilresten wegspoelen. Auto-choke-systeem Het intelligente automatische choke-systeem past de choke onder alle maaiomstandigheden aan voor optimaal starten en inlopen. Het starten wordt gemakkelijker omdat u de primaire pomp niet meer hoeft te bedienen. De gebruiker hoeft er niet meer aan te denken de choke te bedienen bij het (her) starten van de motor. U hoeft niet te wachten tot de motor is opgewarmd om te beginnen met maaien. De gebruiker heeft geen ervaring nodig met het starten of gebruiken van de motor. 4in1 - maaien, opvangen, mulchen en zij-uitworp Het FX-RM5196PRO-model heeft zelfaandrijving (GT-aandrijving) om het werken zonder duwen te vergemakkelijken. Met de "FlexSpeed" -motor kunt u de snelheid van de maaier aanpassen aan uw behoeften met behulp van de gashendel. Een ingebouwd veersysteem zorgt ervoor dat de centrale maaihoogte-instelling eenvoudig kan worden aangepast tussen 7 standen van 25 tot 75 millimeter. De grasopvangbak heeft een inhoud van 60 l en kan eenvoudig worden verwijderd. De extra grote wielen zorgen voor meer grip en eenvoudige bediening. FUXTEC-opmerking: Voor een optimale en langdurige werking van onze apparatuur raden wij onze originele FUXTEC-oliën aan - "Made in Germany".

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 4 april in huis

Bekijk prijs

6. FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

De FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm is een perfecte start voor iedereen die op zoek is naar een krachtige maaimachine. Met een vermogen van 2600 W en een geluidsniveau van 96 dB is deze maaier perfect voor elke tuin. De maaibreedte is 460 mm, wat betekent dat je je gazon snel en gemakkelijk kunt bijhouden. De centrale maaihoogte-instelling is eenvoudig aan te passen in 7 niveaus van 25 tot 75 millimeter. Bovendien heeft de maaier een auto-choke-systeem, waardoor je geen ervaring nodig hebt om de motor te starten. De voorbumper maakt het dragen van de maaier veel gemakkelijker. Kortom, de FUXTEC Grasmaaier Benzine 46 cm is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, wendbare en zuinige maaier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 maart in huis

Bekijk prijs

7. Beste Grasmaaier Benzine voor grote tuinen: Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak

 • list plusDe Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak is een krachtig en sterk apparaat.
 • list plusHet heeft een crossblade accessoire wat zeker de moeite waard is.
 • list plusHet heeft een grootte opvangbak waardoor het gemakkelijk te mulchen is.

Nadelen Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak

 • list plusDe Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm breed – 62L bak heeft geen motor olie in de machine, wat 10w30 4takt vereist.
 • list plusHet heeft onderdelen die matige kwaliteit hebben.
 • list plusGoedkoop is duurkoop helaas.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een krachtige en betrouwbare benzine grasmaaier? Dan is de Kibani Benzine Grasmaaier met een vermogen van 196 cc / 4.7 pk en een maaibreedte van 53 cm zeker het overwegen waard. Deze motormaaier is perfect voor grote gazons en biedt jou de mogelijkheid om het gras op te vangen, zijwaarts of achterwaarts uit te laten werpen, of te mulchen voor een bemestend effect.

Met deze grasmaaier hoef je niet bang te zijn voor fysieke vermoeidheid, omdat de zelfrijdende functie het maaien een stuk makkelijker maakt. Ook is de maaihoogte in maar liefst 8 standen instelbaar, waardoor je altijd de juiste instelling hebt voor jouw gazon. De grote opvangbak van 62 liter is handig voor het verzamelen van gras en dankzij de mulchfunctie wordt het gazon direct bemest.

Bovendien is deze Kibani grasmaaier goed wendbaar en heeft het 10 inch wielen, waardoor je gemakkelijk over elk terrein rijdt. Het handvat is inklapbaar, wat het opbergen van de grasmaaier makkelijk maakt.

Als er één ding is dat de Kibani Benzine Grasmaaier echt speciaal maakt, dan is het wel de krachtige 196cc/4.7 pk 4-takt motor. Deze motor maakt deze grasmaaier tot een betrouwbare keuze die je keer op keer zal gebruiken.

Als Petrol Mower liefhebber kan ik zeggen dat deze grasmaaier zeker aan mijn verwachtingen voldoet. Het enige nadeel is dat de grasmaaier met 39.3 kg vrij zwaar is. Toch is dit een kleine prijs om te betalen voor de kracht en betrouwbaarheid die deze grasmaaier biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

8. Beste Grasmaaier Benzine voor kleine tuinen: Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
7.8

Ben je op zoek naar een krachtige en betrouwbare benzine grasmaaier? Dan is de Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40 de perfecte keuze voor jou! Deze grasmaaier is uitgerust met een krachtige 4-takt benzinemotor en heeft een maaibreedte van 400 mm. Hierdoor is hij ideaal voor middelgrote grasvelden. Dankzij de opvangbak van 35 liter met niveau-indicator hoef je niet steeds te stoppen om het gras te legen. De maaihoogte is instelbaar in stappen van 30/48/66 (30-48-66 mm), zodat je het gras op de gewenste hoogte kunt maaien.

De opvouwbare handgreep van de Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40 maakt het eenvoudig om hem op te bergen of te transporteren. Daarnaast is de behuizing van kunststof gemaakt, wat zorgt voor een lichtgewicht ontwerp. Met een gewicht van slechts 16,6 kg is deze grasmaaier gemakkelijk te manoeuvreren.

Wat deze grasmaaier echt onderscheidt van andere producten is zijn vermogen van 2500 watt / 3,4 pk. Hierdoor kan hij het gras moeiteloos maaien en krijg je een perfect gemaaid gazon. Daarnaast is de maaihoogte-instelling ideaal voor het maaien van verschillende soorten gras.

Het enige nadeel van deze grasmaaier is dat hij niet geschikt is voor grote grasvelden. Voor grote grasvelden zou je een grotere grasmaaier moeten overwegen.

Al met al is de Scheppach Benzine Grasmaaier MP132-40 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare benzine grasmaaier voor middelgrote grasvelden. Zijn vermogen, opvangbak, en lichtgewicht ontwerp maken hem een ideale keuze voor iedereen die zijn of haar gazon perfect wil maaien.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 maart in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 4 april in huis

Bekijk prijs

9. Beste Grasmaaier Benzine voor professioneel gebruik: FUXTEC Grasmaaier Benzine E-Start 51cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
7.6

Ben je op zoek naar een grasmaaier die krachtig, betrouwbaar en gemakkelijk te starten is? Dan is de FUXTEC Grasmaaier Benzine E-Start 51cm de perfecte keuze voor jou! Met zijn innovatieve zipgo®-motoren en lithium-ionbatterijen kan je de maaier gemakkelijk starten door gewoon op de knop te drukken. Geen gedoe meer met touwen en moeilijk starten! De Auto-Choke maakt het starten nog gemakkelijker en past zich automatisch aan onder alle maaiomstandigheden. Dit betekent dat je geen ervaring nodig hebt om de motor te starten en te gebruiken.

De FUXTEC Grasmaaier Benzine E-Start 51cm heeft ook veel andere handige functies, zoals zelfaandrijving, mulchfunctie, zij-uitworp, originele GT-transmissie en easy-clean-functie. Dit zorgt ervoor dat je moeiteloos en efficiënt je gazon kan maaien. Bovendien is de maaibreedte van 510.00 mm en het geluidsniveau van 98 dB zeer indrukwekkend.

Wat deze grasmaaier echt onderscheidt van andere producten, is de combinatie van gemak en prestaties. De elektrische start en automatische choke maken het starten en gebruiken van de maaier zeer eenvoudig, terwijl de krachtige motor en handige functies zorgen voor een perfect gemaaid gazon.

Als Petrol Mower specialist kan ik zeggen dat dit product perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare grasmaaier zonder gedoe. Het is ideaal voor grote tuinen en kan gemakkelijk omgaan met zwaar gras. De enige mogelijke nadeel is de prijs, maar dit wordt gecompenseerd door de hoge kwaliteit en duurzaamheid van de maaier.

Kortom, als je op zoek bent naar een grasmaaier die gemakkelijk te starten is en krachtige prestaties levert, dan is de FUXTEC Grasmaaier Benzine E-Start 51cm de perfecte keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 maart in huis

Bekijk prijs

10. Honda HRG 416 PK Benzine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een handige en krachtige grasmaaier voor jouw kleine tuin? Dan is de Honda HRG 416 PK Benzine Grasmaaier zeker het overwegen waard! Deze duwmaaier is uitgerust met een krachtige 4-takt GCVx 145 benzine motor, waardoor je zonder problemen door het gras heen maait. Bovendien heeft de maaier een grote grasopvangzak van 42 liter en een stalen maaidek van 41 cm, waardoor je in een mum van tijd een mooi gemaaid gazon hebt.

Wat deze maaier nog interessanter maakt, is de verstelbare maaihoogte tussen 20 en 74 mm op zes verschillende hoogtes. Zo kan je zelf bepalen hoe kort je het gras wilt hebben. Het gewicht van 29 kg is prima te tillen en te manoeuvreren.

Een ander voordeel van deze maaier is dat hij geschikt is voor kleine tuinen tot zo'n 300 m². Dit maakt hem ideaal voor de meeste stadstuinen en kleinere buitenruimtes.

Er zijn echter ook enkele mogelijke nadelen om rekening mee te houden. Zo kan het geluidsniveau van 96 dB voor sommige mensen als storend worden ervaren en is de maaier niet geschikt voor grotere tuinen.

Al met al is de Honda HRG 416 PK Benzine Grasmaaier een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een handige, krachtige en compacte grasmaaier voor een kleine tuin.

Persoonlijk vind ik het gewicht van de maaier erg prettig en is het verstelbare maaihoogte een groot pluspunt. Het enige nadeel is het lawaai, maar dat is niet ongewoon voor een benzine grasmaaier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van grasmaaiers op benzine. Er zijn namelijk 107 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!