Bestenu

Beste rattenvallen - feb. 2023

Met meer dan 153 rattenvallen op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste rattenvallen in een handige lijst

De top 10 beste rattenvallen

01Score: 9.9
Rattenvoerdoos met klem; ideaal voor zwart
Rattenvoerdoos met klem; ideaal voor zwart
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.8
Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenvallen
Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenvallen
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.7
Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval
Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.7
Vangkooi voor ratten middelgroot
Vangkooi voor ratten middelgroot
Ga naar laagste prijs
05Score: 9.6
ValueStar Rattenval Rattenval voor buiten grijs
ValueStar Rattenval Rattenval voor buiten grijs
Ga naar laagste prijs
06Score: 9.5
VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel
VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel
Ga naar laagste prijs
07Score: 9.3
Muizenval - 6 Stuks zwart
Muizenval - 6 Stuks zwart
Ga naar laagste prijs
08Score: 9.3
OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart
OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart
Ga naar laagste prijs
09Score: 9.2
HPC Voerdoos Lokdoos voor muizen en ratten Met kinderslot Voor gebruik met muizen- en rattengif of vallen
HPC Voerdoos Lokdoos voor muizen en ratten Met kinderslot Voor gebr...
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Voerdoos met rattenklem zwart
Voerdoos met rattenklem zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Rattenval Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Je hebt ratten in huis en wilt hier zo snel mogelijk vanaf. Dat doe je met de beste rattenval! Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een goede rattenval.

Wat voor soorten rattenvallen zijn er?

Het gebruik van gif ter bestrijding van ratten is verboden voor consumenten in Nederland. Sommige klemmen en vallen zijn daarentegen wel toegestaan. Er zijn drie soorten rattenvallen te krijgen. De klassieke rattenval waarbij een ijzer dichtklapt en de rat vrijwel meteen sterft is de meest populaire optie. Deze zijn goedkoop en meestal succesvol.

Dan zijn er ook nog vangkooien. Deze heb je in verschillende maten en vangt de rat levend. Je kunt de rat een paar kilometer verderop vrijlaten. Dit is een populaire optie omdat het diervriendelijk zou zijn. Hier zijn echter twijfels over omdat het vast zitten in een kooi erg stressvol is voor zo'n dier.

Een andere optie is een elektrische rattenval. Deze geven de rat een elektrische schok waardoor de rat op slag dood is. Houd er wel rekening mee dat er vaak geen batterijen meegeleverd worden en dat deze rattenvallen een stevig prijskaartje hebben.

Wat voor wilde ratten zijn er?

Er worden in Nederland twee soorten ratten in en rondom huizen gezien, namelijk de bruine rat en de zwarte rat. De bruine rat zie je meeste. Deze leeft vaak in riolen, parken, kelders en andere beschutte plaatsen. Een zwarte rat is een betere klimmer dan een bruine rat en komt niet veel voor. Deze rat zie je eigenlijk alleen in het Zuiden van het land.

Wat voor schade richten ratten aan?

Omdat de tanden van ratten continue groeien, moeten ratten veel knagen om ze scherp te houden. Ratten knagen overal aan, van plastic tot beton, en zelfs aluminium wordt gezien als het ideale materiaal om aan te knagen.

Ratten knagen vaak ook aan elektrische kabels. Hierdoor ontstaat er schade aan je apparaten en in de ergste gevallen kan er zelfs brand ontstaan. Je herkent deze schade aan twee evenwijdige groeven met ongeveer vier millimeter hier tussenin.

Hoe weet je dat je ratten in je huis hebt?

Ratten zijn nachtdieren. Je ziet ze dan ook niet snel overdag. Ratten produceren zo'n 40 keutels per dag, wat vaak het eerste is dat je ziet van deze ongewenste bezoekers. Bruine ratten hebben keutels in de vorm van een pinda en zwarte ratten leggen keutels in de vorm van bananen. Keutels vind je vaak in groepjes.

Muizenkeutels zijn veel kleiner en liggen verspreid. Als je deze vind, probeer dan een goede muizenval. Rattenvallen zijn te groot voor het vangen van muizen. Muizenvallen heb je net als rattenvallen, ook in verschillende soorten en maten.

Ratten kunnen verder niet goed zien nemen daarom vaak dezelfde route. Dit is vaak langs plinten en muren. Deze routes worden vaak genomen waardoor het vuil wat op de vacht van ratten zit, op de muur wordt achtergelaten. Als je zulke plaatsen veel tegenkomt in huis, is dit een goede indicatie van de aanwezigheid van ratten.

Daarnaast houden ratten van knagen en soms kom je knaagschade tegen. Knaagschade ziet er uit als twee evenwijdige groeven, ongeveer vier millimeter uit elkaar. Ratten kunnen ook schade aan elektrische apparaten veroorzaken door het doorbijten van de elektrische kabels. In het ergste geval veroorzaakt dit zelfs brand.

Wat voor aas moet er in een rattenval?

Ratten zijn dol op noten, chocolade, pitten, vette zaden en beschimmelde kaas. Leg deze in een rattenval, maarwin eerst het vertrouwen van de rat voordat je de val op scherp stelt. Ratten zijn slim en zodra ze vertrouwen hebben, komen ze terug voor meer. Stel daarom de val pas op scherp als de rat al een paar keer is geweest.

Waar plaats ik een rattenval?

Ratten kunnen niet goed zien waardoor ze vrijwel altijd langs muren, plinten, omheiningen en wanden lopen. Plaats de rattenval daarom langs de muur. Plaats elke tien meter een rattenval. Vergeet ook geen rattenvallen buiten te gebruiken, want wat buiten gevangen wordt, kan niet meer naar binnen.

Buiten zet je de rattenvallen bij de vuilnisbak, bij ophopingen van materialen, bij het konijnenhok of kippenhok, bij de vijver of bij de garage. Kortom: op plaatsen waar een rat zich kan verstoppen en beschut kan wonen.

Waar let ik op bij het opzetten van een rattenval?

Ratten zijn erg slimme dieren lopen niet zomaar een rattenval in. Zet een rattenval daarom niet meteen op scherp als je deze voor de eerste keer gebruikt. Leg er wat hazelnootpasta in of een paar nootjes. Draag handschoenen als je de rattenval klaar aan het maken bent: ratten houden namelijk niet van menselijke geuren.

Zet vervolgens de val, of bij voorkeur meerdere vallen, langs de muur. Ververs elke avond het aas, maar zet de val nog steeds niet op scherp. Dit doe je pas als je ziet dat de rat succesvol het aas op eet. Zet de val nu op scherp. De rat vertrouwt de val nu en gaat opnieuw ervan eten, maar deze keer komt hij er niet levend uit.

Zijn ratten gevaarlijk?

Ratten zijn verspreiders van verschillende bacteriën, virussen en parasieten. Ze verspreiden zich snel waardoor de ziektes zich ook snel verspreiden. Ratten verspreiden zich via vrachtvliegtuigen, boten, en andere transportmiddelen.

De pest kennen we allemaal wel uit onze geschiedenisboeken. Deze ziekte heeft aan 1/3 van de wereldbevolking het leven gekost. De pest werd verspreid door ratten. Tegenwoordig zien we de pest niet veel meer, maar ziektes zoals salmonella, e-coli, de ziekte van Weil en het Hantavirus komen nog wel voor.

Ratten kun je gevaarlijk noemen omdat ze veel potentieel hebben om ernstige ziekten te verspreiden. Ratten verspreiden hun ziekten via uitwerpselen, beten, urine en speeksel. Als je in aanraking bent gekomen met uitwerpselen of urine, was dan grondig je handen. Ben je gebeten door een rat, raadpleeg dan een arts en vraag om advies.

Hoe voorkom ik ratten?

Ratten hebben maar een heel klein gaatje of kiertje nodig om binnen te komen. Om ratten (en muizen!) te voorkomen zorg je ervoor dat er geen toegang tot je huis is voor ze. Ook moet er voor ratten geen reden zijn om op onderzoek uit te gaan: laat geen etensresten liggen, sluit alle etenswaren goed af en bewaard honden- en kattenvoer in afgesloten bakken.

Daarnaast zorg je er ook voor dat er geen fruit in de tuin ligt en sluit je dierenverblijven goed af door fijn gaas te gebruiken. Ratten zijn dol op knaagdierenvoer: maak verblijven daarom ontoegankelijk. Ratten gebruiken regenpijpen, putjes en riolen om zich te verplaatsen. Deze kun je afsluiten door staalwol te gebruiken.

Ook spouwmuren moeten ontoegankelijk gemaakt worden. Er zijn speciale muizen- en rattenroosters verkrijgbaar die de ruimte ontoegankelijk maken, maar ventilatie wel in tact laat. Daarnaast houden ratten van een rommelige omgeving. Dit geeft ze de mogelijkheid om een nest te maken: hou je schuur daarom netjes en opgeruimd.

hero illustration

Hoe komt deze leuke rattenval lijst tot stand..?

De wereld verandert... en dus de zoektocht naar de beste rattenval ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over rattenvallen, maar nu ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle rattenvallen die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke rattenvallen het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van rattenvallen stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

De beste rattenvallen in een handige lijst

1 - Rattenvoerdoos met klem; ideaal voor zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rattenvoerdoos met klem; ideaal voor zwart

 • list plusHet voordeel van deze oplossing is dat het veilig is voor andere dieren.
 • list plusDeze oplossing doet wat het moet doen.
 • list plusDe prijs van deze oplossing is betaalbaar.

Nadelen Rattenvoerdoos met klem; ideaal voor zwart

 • list plusEen nadeel is dat er geen handleiding bijgeleverd is.
 • list plusHet is lastig om de oplossing te gebruiken.
 • list plusHet is moeilijk om de oplossing te verpakken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

100% pakkans snel vangen van ratten herbruikbare val, gaat daardoor zeer lang mee zeer makkelijk te plaatsen en scherp te stellen Ratten voerdoos met rattenklem voor veilig gebruik Met deze ratten voerdoos met rattenklem kunt u veilig ratten vangen. Ook als er huisdieren en/of kinderen in de omgeving zijn. De rattenbox word geleverd met klem en sleutel. De voerdoos is dan ook alleen te openen met de sleutel, zodat kinderen en huisdieren niet geconfronteerd worden met een dode rat of gevaar lopen met de klem. De meegeleverde rattenklem is makkelijk te spannen en te hergebruiken. U loopt zelf geen risico dat uw vingers zomaar in de klem terecht komen. Ratten in de Tuin Deze rattenkost is ook veilig te gebruiken als u ratten in de tuin heeft. Rodenticiden mogen niet langer buiten gebruikt worden, en dus is het vangen van ratten in de tuin het beste te doen met een klem. Met de rattenkist van Bestrijdingsproducten.nl kunt u ook in uw tuin gemakkelijk de ratten vangen, zonder blootgesteld te worden aan het kadaver. Hoe de rattenkist met klem gebruiken Plaats deze voerdoos met klem op plaatsen waar u ratten, vetsporen, uitwerpselen of eventuele resten van aangevreten voedsel heeft gezien. Ook de plaatsen waar de ratten lopen zoals langs muren zijn geschikt. Wacht enkele dagen zodat de ratten kunnen wennen aan de rattenbox. Ratten zijn aasschuw en zullen nooit gelijk de rattenbox in gaan. Als er geen vangst is na enkele dagen, kunt u de box eventueel verplaatsen. Meer over hetgebruik kunt u ook kijken in de video.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2 - Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenvallen

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenvallen

 • list plusHet voordeel van deze rattenval is dat het compact en eenvoudig op te bergen is.
 • list plusDeze rattenval is veilig en effectief.
 • list plusEen laatste voordeel is dat deze rattenval handig in gebruik is.

Nadelen Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenvallen

 • list plusEen nadeel van deze rattenval is dat het een kleine capaciteit heeft.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze rattenval moeilijk te plaatsen is.
 • list plusDeze rattenval is prijzig.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.7

Ongedierte zoals ratten brengt veel overlast met zich mee. Logisch dat je dit probleem snel wil bestrijden! De Wonact rattenval met metalen clip heeft een extreem gevoelig plateau en slaat krachtig dicht, resulterend in een 100% pakkans. Je zet de val met het grootste gemak en je vingers komen dankzij het slimme design nooit in de buurt van het plateau. Rat gevangen? Dan kun je het dode ongedierte weggooien zonder dat je het aan hoeft te raken. Belangrijkste voordelen: ✔ 100% pakkans ✔ Groter formaat ideaal voor ratten (14x8x8cm) ✔ Hygiënisch (je hoeft het ongedierte niet aan te raken) ✔ Geschikt voor binnen en buiten ✔ Eenvoudig in gebruik ✔ Herbruikbaar ✔ De val kan in de vaatwasser ✔ 1 jaar garantie ✔ Uitstekende after-sales service ✔ Inclusief e-boek: ''Praktische tips voor het bestrijden van ratten'' (in NL, EN, FR en DE) Ratten bestrijden met de after-sales service van Wonact Bij Wonact staan service en kwaliteit voorop. Na aankoop van je product ontvang je de contactgegevens van het Wonact after-sales team. Heb je vragen of heb je tips nodig bij het vangen van ratten? Dan kun je bij ons terecht via mail, Facebook Messenger en WhatsApp. Deze service bieden we kosteloos aan. Bepaal eerst of je last hebt van muizen of ratten Het is belangrijk dat je het juiste formaat val kiest. Rattenvallen zijn namelijk groter dan muizenvallen. Bepaal daarom eerst of je last hebt van muizen of ratten. De makkelijkste manier om dit te bepalen is aan de hand van de uitwerpselen. De keutels van muizen hebben een spitse vorm en zijn maximaal 0,5cm lang. Ratten hebben daarentegen keutels tot wel 2cm lang, en deze zijn vaak in hoopjes aan elkaar vast geplakt. De rattenval zetten Vul de aasbakjes van de rattenval(len) die je wilt zetten met sterk geurend aas, zoals pindakaas. De beste plek voor een rattenval is langs een muur of wand, plaats de val daar. Vervolgens span je de val eenvoudig en snel met de hendel aan de achterzijde. Geen zorgen, je vingers komen niet in de buurt van het plateau. Helemaal veilig dus! Ratten voorkomen De belangrijkste oorzaak van ongedierte is rondslingerend voedsel. Bewaar daarom al het eten, inclusief dierenvoer, in afgesloten bakken. Maak kieren, gaten en spleten goed dicht en beveilig dierenverblijven met fijnmazig gaas. Voorkom afval(bergen) rondom je huis en ruim gevallen vogelvoer of fruit in de tuin direct op. Geef ratten minder beschutting door haardhout netjes te stapelen en eventuele struiken aan de onderzijde te snoeien. Ratten bestrijden met onze tips Met een rattenval van Wonact kies je voor kwaliteit. Een goede eerste stap voor het bestrijden van ratten! Maar met alleen de val ben je er nog niet. Het is belangrijk dat je slim te werk gaat. Wij geven je tips over het beste aas, de meest efficiënte plekken om de muizenval te zetten en hoe je het beste te werk kunt gaan. Ontdek waar de ratten vaak komen. Dit doe je door de uitwerpselen te volgen. Bepaal waar de meeste poep ligt; hier komen de ratten het vaakst. Het beste aas voor ratten. De rat houdt van vers en sterk geurend aas. Met name pindakaas of hazelnootpasta boekt resultaat. Less is more: gebruik niet teveel aas, anders gaat de rat er straks met aas vandoor zonder de val te activeren! Houd het aas vers. De geur van bedorven voedsel jaagt ratten weg. Vervang het aas daarom regelmatig en was eventueel het aasbakje even af. Zorg dat het aas goed kan worden geroken. Voorkom daarom andere geuren in en om het huis. Zo krijgt het aas alle aandacht. Draag handschoenen. Het is belangrijk dat de val en het aas niet naar mensen ruiken. Draag daarom handschoenen. Plaats vallen naast een muur of wand. Ratten gebruiken hun snorharen om te navigeren en lopen daarom altijd langs muren of wanden. Heb geduld. Plaats meerdere vallen met aas en span ze de eerste dagen niet. Zo wennen de ratten aan de vallen. Verdwijnt het aas? Dan zijn de ratten aan de val gewend en kun je de vallen spannen. Blijf vervolgens een nacht weg, ratten zijn immers nachtdieren. Ratten bestrijden met onze tips Met een rattenval van Wonact kies je voor kwaliteit. Een goede eerste stap voor het bestrijden van ratten! Maar met alleen de val ben je er nog niet. Het is belangrijk dat je slim te werk gaat. Na aankoop van je val ontvang je ons exclusieve e-book met praktische informatie. Wij geven je tips over het beste aas, de meest efficiënte plekken om de muizenval te zetten en hoe je het beste te werk kunt gaan. Een stevige en duurzame val van formaat De standaard houten muizenval klapt vaak niet hard en stevig genoeg dicht voor het vangen van ratten (en muizen). Hierdoor vang je het dier niet, of lijdt het dier onnodig. De rattenval van Wonact heeft een stevig design en extreem gevoelig plateau. De val klapt krachtig dicht en doodt het dier meestal direct. Dankzij het grotere formaat van 14x8x8cm is deze val uitermate geschikt voor het vangen van ratten. Specificaties: ▶ 6 Wonact rattenvallen ▶ Inclusief E-boek: ''Praktische tips voor het bestrijden van ratten'' (in NL, EN, FR en DE) ▶ Afmetingen: 14x8x8cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval

 • list plusHet is een voordeel dat de Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval stevig en duurzaam is, waardoor deze een lange levensduur heeft.
 • list plusHet is eenvoudig te plaatsen.
 • list plusEen ander pluspunt is dat de Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval veilig is voor huisdieren.

Nadelen Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval

 • list plusEr is geen oogje om een draad aan te maken.
 • list plusHet is niet geschikt om grote ratten te vangen.
 • list plusHet is niet waterbestendig.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.6

In Nederland hebben we steeds vaker te maken met ratten. Vervelend, want ze kunnen voor veel overlast zorgen. Je vindt ze bijvoorbeeld binnen in huis, maar ook in de tuin, schuur, garage of het kippenhok. Zelf ratten bestrijden? Kies dan voor deze stevige rattenval met 100% pakkans. Bovendien geven we je extra tips over het bestrijden én voorkomen van ratten! Belangrijkste voordelen: ✔ Gevoelig plateau met 100% pakkans ✔ Groter formaat ideaal voor ratten (13,5x7,5x7,5cm) ✔ Eenvoudig in gebruik ✔ Kan binnen en buiten worden gezet ✔ Hygiënisch (je raakt de dode rat niet aan) ✔ Je kunt de val opnieuw gebruiken ✔ De val kan in de vaatwasser ✔ 1 jaar garantie ✔ Unieke after-sales service ✔ Inclusief e-boek: ''Praktische tips voor het bestrijden van ratten'' (in NL, EN, FR en DE) Ratten vangen met de service van Wonact Kun je wat extra ondersteuning gebruiken bij het bestrijden van ratten? Wonact biedt uitstekende after-sales service én kwaliteitsgarantie. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je de contactgegevens van ons after-sales team. We helpen je net zo lang tot we een oplossing voor je ongedierteprobleem hebben gevonden. Deze service is gratis. Ontdek het verschil: muizen of ratten? Voordat je een val aanschaft is het belangrijk om zeker te weten of je met muizen of ratten te maken hebt. Niet het meest leuke onderwerp, maar wél handig: de keutels! Bij muizen vind je losse keutels in een spitse vorm, van maximaal 0,5cm lang. Heb je last van ratten? Dan vind je keutels tot wel 2cm lang, vaak aan elkaar vast geplakt. Hoe zet je de rattenval? Bepaal hoeveel vallen je zet. Vul vervolgens de aasbakjes en plaats de vallen langs muren en/of wanden. Span de rattenval met de hendel aan de achterzijde. Dankzij het slimme design van de Wonact rattenval komen je vingers niet in de buurt van het plateau. Rat gevangen? Dan kun je het ongedierte weggooien zonder het aan te hoeven raken. Tips om overlast van ratten te voorkomen Een van de belangrijkste oorzaken van ratten is rondslingerend voedsel. Berg eten (óók voer voor je dieren) goed op in afgesloten bakken. Ruim gevallen vogelvoer of fruit in je tuin op en voorkom dat er afvelbergen rondom je huis te vinden zijn. Maak spleten, kieren en luchtgaten goed dicht en sluit dierenverblijven zoals kippenhokken af met fijn gaas. Let ook op met haardhout, rommel of snoei- en tuinafval. Hier kunnen ratten een nest in maken. Tips voor het bestrijden van ratten Het kopen van een stevige, grote rattenval is de eerste stap voor het bestrijden van ratten. Maar dan ben je er nog niet. Het is belangrijk dat je ook een plan van aanpak hebt. Ontdek welk aas je het beste kunt gebruiken, wat de beste plek voor de val is en welke strategie goed werkt. Vind de ratten. Ga op zoek naar de uitwerpselen. Waar de meeste uitwerpselen liggen, komen de ratten het vaakst. Op deze plek zal je val het beste resultaat hebben. Kies het juiste aas. Gebruik sterk geurend en vers aas. Met name pindakaas of hazelnootpasta werkt goed. Gebruik niet teveel aas, anders hebben de ratten misschien de mogelijkheid aas te pakken zonder de val te activeren. Ga voor vers. Bedorven aas jaagt de ratten weg. Vervang het aas dagelijks en was indien nodig het aasbakje eerst even af. Voorkom andere (sterke) geuren. Dan hebben de ratten beter de kans om het aas te ruiken. Gebruik handschoenen. Zo voorkom je dat je jouw geur achterlaat op de val. Zet de val altijd naast een muur of wand. Ratten zijn instinctief bang voor open ruimtes en lopen daarom altijd langs een muur of wand. Ga strategisch te werk. Plaats meerdere vallen en span deze vallen de eerste dagen nog niet! Leg er wel aas op. Zo geef je de ratten de kans om te wennen aan de vallen. Merk je dat het aas verdwijnt? Dan kun je de vallen spannen. Blijf vervolgens een nacht weg, ratten zijn immers nachtdieren. Houd het veilig. Zorg dat kinderen en huisdieren uit de buurt van de vallen blijven. Tips voor het bestrijden van ratten Ratten snel en doelgericht bestrijden? Met onze tips ga je gegarandeerd op de beste manier te werk! Wanneer je deze val bestelt, ontvang je een gratis e-book met alle tips en praktische informatie die je nodig hebt om ratten te vangen. Zo ontdek je welk aas je het beste kunt gebruiken, waar je de vallen moet neerzetten en hoe je het slimst te werk gaat. Heb je vragen? Dan staat ons after-sales team gratis voor je klaar! Een stevige en duurzame val van formaat De rattenval van Wonact is gemaakt van stevig kunststof en is herbruikbaar. Dankzij het grotere formaat van 13,5x7,5x7,5cm is deze val uitermate geschikt voor het vangen van ratten. Het plateau is zeer gevoelig, met een 100% pakkans. Kortom, met de val van Wonact weet je zeker dat je de beste rattenval voor jouw ongediertebestrijding in huis haalt. Specificaties: ▶ 6 Wonact rattenvallen (in NL, EN, FR en DE) ▶ Inclusief E-boek: ''Praktische tips voor het bestrijden van ratten'' ▶ Afmetingen: 13,5x7,5x7,5cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Vangkooi voor ratten middelgroot

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vangkooi voor ratten middelgroot

 • list plusDeze vangkooi is veilig en betrouwbaar.
 • list plusDeze vangkooi is makkelijk te installeren.
 • list plusDeze vangkooi is ideaal voor middelgrote ratten.

Nadelen Vangkooi voor ratten middelgroot

 • list plusDeze vangkooi is niet geschikt voor kleinere ratten.
 • list plusDeze vangkooi is niet waterdicht.
 • list plusHet laatste nadeel is dat deze vangkooi niet bestand is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.5

Deze stevige zwarte draad vangkooi is zeer geschikt om ratten mee te vangen. De rattenval wordt kant en klaar geleverd en is zeer eenvoudig op te zetten. Afmetingen: 24,5 x 13,5 x 10,5 cm Toepassing Doe het hendeltje bij de deuropening naar boven en steek de voorste pin erdoor. Trek met de hendel het deurtje open en houdt deze met uw vinger aan de hendel de kooi open. Plaats wat lokaas aan het haakje binnenin de kooi. Bevestig de voorste pin aan de lus van het lokaas haakje boven in de kooi. De val staat nu op scherp. Zodra de rat aan het lokaas begint te eten en te trekken, springt de val dicht. We raden pindakaas of Bell Provoke lokstof voor ratten aan als lokaas. Merk AllesTegenOngedierte.nl Samenvattend Stevig draad ontwerp. Makkelijk in het gebruik. Springt snel goed dicht. De middelgrote vangkooi voor het vangen van ratten

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 februari in huis

Bekijk prijs

5 - ValueStar Rattenval Rattenval voor buiten grijs

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.1

Heb jij ook last van ratten? Dit is erg vervelend! Deze rattenval van ValueStar is de perfecte oplossing hiervoor. Deze stevige rattenval is hier erg geschikt voor. De rattenval wordt kant en klaar geleverd en is zeer eenvoudig op te zetten. Kenmerken ValueStar Rattenval: - herbruikbaar - werkt snel en makkelijk - voorkomt dierenleed - inclusief lokmiddel Effectief: Deze rattenval heeft 2 ingangen, hierdoor kan de rat vanuit 2 openingen de vangkooi binnen komen. Dit vergroot de pakkans t.o.v. een kooi met 1 ingang. Ratten zijn te lokken en te vangen met de meegeleverde lokmiddelen, pindakaas of gedroogde vruchten. Eenmaal als de rat in het midden van de vangkooi is en hij gaat knagen aan het lokaas vallen de deuren dicht en kan de rat er niet meer uit. Makkelijk instaleren: Deze rattenval is makkelijk te installeren (zie deze video: https://m.youtube.com/shorts/-LtVYfrdPHQ ) Duurzaam: Na gebruik van de rattenval kan deze rattenval hergebruikt worden door hem eenvoudig opnieuw op te zetten. Specificaties - Merk: ValueStar - Bestemd voor: ratten - Afmetingen: 42x14x11 cm - Kleur: grijs - Materiaal: verzinkt staal

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6 - VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel

 • list plusDe VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel is duurzaam gemaakt van hard plastic.
 • list plusDeze rattenval is eenvoudig te gebruiken.
 • list plusDe VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel heeft een praktische verpakking.

Nadelen VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel

 • list plusEen nadeel van de VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel is dat er opgelet moet worden om uw huisdieren en kinderen te beschermen.
 • list plusEen minpunt van de VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel is dat ratten steeds slimmer worden, dus er moet rekening mee gehouden worden bij het gebruik ervan.
 • list plusDe VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel is niet zo snel schoon te maken onder de warme kraan.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9

VerminBuster Rattenvallen 6 stuks Heb jij helaas ook last van ratten? Erg vervelend! Deze ziekteverspreiders zorgen namelijk voor veel schade! Met deze Rattenvallen van VerminBuster is dit probleem snel opgelost! Met dit product vang je op een effectieve manier ratten door de sterke slagbalk. Het gebruik is zonder gif en dus milieuvriendelijk! Redenen om voor deze rattenvallen te kiezen Gemakkelijk scherp te stellen Beschikt over een extra sterke slagbalk Bij vangst het knaagier verwijderen zonder aanraking Makkelijk schoon te maken en herbruikbaar Bruikbaar in een rattenvoerdoos Binnen en buiten te gebruiken Een extra sterke slagbalk De Rattenvallen van VerminBuster beschikken over een extra sterke slagbalk. Dit vergroot de vangkans als de rat van het lokmiddel eet. Hierdoor ben je extra snel van het probleem af! Na vangst haal je de slagbalk naar achter en verwijder je de rat zonder aanraking. Milieuvriendelijke rattenvallen Het vangen met de Rattenvallen van VerminBuster is milieuvriendelijk! De vallen zijn namelijk schoon te maken en opnieuw te gebruiken. Gebruik deze Rattenvallen met lokmiddelen om het probleem extra snel op te lossen. Rotech Lokmiddel is het beste lokmiddel om te gebruiken. Dit wordt ook door VerminBuster aangeboden. Wij adviseren je om geen gif te gebruiken, maar voor dit lokmiddel te kiezen om dierenleed en schade aan het milieu te voorkomen! Hoe gebruik je deze rattenvallen? Het gebruik van de Rattenval is erg simpel. Volgens een aantal stappen kunt je jouw terrein vrijmaken van knaagdieren. Hieronder vindt je het stappenplan. Ga op zoek naar sporen van de rat Plaats de rattenval op de plaats waar je sporen vindt Vul de rattenval met lokvoer (Bijvoorbeeld Rotech) Span de val en plaats hem tegen de muur Na vangst verwijder je de rat zonder aanraking Maak de val schoon en plaats hem opnieuw Wil jij af van de problemen met ratten? Dan is dit product de beste oplossing! Specificaties Merk: VerminBuster Doeldier: Ratten Geschikt voor: Binnen & buiten Kleur: Geel & zwart Materiaal: Kunststof Afmetingen: 13,9cm x 7,5cm x 7cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7 - Muizenval - 6 Stuks zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Muizenval - 6 Stuks zwart

 • list plusDeze muizenval is betrouwbaar en effectief.
 • list plusEen ander voordeel is dat het eenvoudig te gebruiken is.
 • list plusHet heeft een handige verpakking.

Nadelen Muizenval - 6 Stuks zwart

 • list plusLet op, kijk uit voor je vingers.
 • list plusHet is niet duidelijk wat er met diervriendelijk bedoelt word.
 • list plusSoms heb je een klein beetje hulp nodig bij het indrukken van het plankje.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.9

Last van muizen? Met deze muizenval ben je binnen de kortste keren van het ongedierte af. De val werkt eenvoudig en is veilig, duurzaam én hygiënisch. Bovendien is de val herbruikbaar. Het gevoelige plateau slaat krachtig dicht en staat garant voor een snelle dood van de muizen.. Dit maakt het de beste muizenval voor ongediertebestrijding in en om het huis. Belangrijkste voordelen: ► Gevoelig plateau, slaat krachtig dicht ► Geschikt voor het vangen van muizen ► Herbruikbaar ► Eenvoudig in gebruik ► Hygiënisch en duurzaam ► Milieuvriendelijk ► Handleiding / gebruiksaanwijzing meegeleverd Veilig en eenvoudig in gebruik De muizenval is eenvoudig te gebruiken. Vul het aasbakje via de onderkant en zorg ervoor dat het aas niet boven de rand uitkomt. Leg het gewenste aantal muizenvallen neer, bij voorkeur langs de muren. Ten slotte span je de muizenvallen eenvoudig open met de hendel. Je vingers komen hierbij niet in de buurt van het plateau, wat de val veilig in gebruik maakt. Een handleiding wordt meegeleverd. Tips voor een snelle dood van muizen Zeker weten dat je snel van je ongedierteprobleem af bent? Met onderstaande tips is een snelle dood van muizen gegarandeerd! • Gebruik aas met een sterke geur, hier komt ongedierte sneller op af (bijvoorbeeld pindakaas). • Berg etenswaren goed op, zodat het ongedierte niet wordt ‘afgeleid’ door andere geuren. • Bepaal waar de muizen zich het vaakst bevinden. Dit kun je meestal zien aan de uitwerpselen. • Verspreid de muizenvallen strategisch om zo de pakkans te vergroten. Ongedierte beweegt zich vaak langs muren, dus het is aan te raden hier enkele vallen te plaatsen. • Stop eventuele gaten en kieren in de muren goed dicht. Hygiënisch, duurzaam en milieuvriendelijk Muis gevangen? Je kunt het dode ongedierte hygiënisch in de vuilnisbak gooien, zonder dat je de dieren hoeft aan te raken. Je opent de val eenvoudig door de hendel naar beneden te drukken. In tegenstelling tot rattengif en muizenlijm is deze val milieuvriendelijk. Bovendien zijn de vallen gemaakt van duurzaam materiaal en kun je ze meerdere keren gebruiken. Verbeterd product Deze set bevat 6 duurzame, hygiënische en herbruikbare muizenvallen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken met water. Ook komen je vingers nooit in de buurt van het plateau, wat het een veilig product maakt. Bovendien is de val krachtiger en gevoeliger dan ooit, met een pakkans van maar liefst 100%! Snel en efficiënt ongedierte bestrijden? Dan is dit gegarandeerd de beste muizenval.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8 - OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart

 • list plusHet is eenvoudig om de OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart te monteren.
 • list plusDe OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart is efficiënt ontworpen.
 • list plusHet product is veilig verpakt voor transport.

Nadelen OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart

 • list plusHet product kan soms een sterke geur afgeven.
 • list plusDe OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart is slecht bestand tegen extreme temperaturen.
 • list plusDe levensduur van de OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart is beperkt..

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.1

Heeft u ook last van muizen of wilt u dit voorkomen? Dan is OWLTRA Elektrische muizenval DÈ oplossing. De OWLTRA Elektrische muizenval vangt en doodt muizen d.m.v. elektrische shock. Het apparaat is veilig in gebruik en werkt op 4 AA-batterijen (niet bijgesloten). Doordat de deksel makkelijk te verwijderen is, kunt u de muis zo verwijderen zonder dat uw handen hoeven aan te raken. De lichtjes geven duidelijk aan wat de status van het apparaat is. Na verwijdering van de dode muis kunt u de val eenvoudig resetten en is deze klaar voor gebruik. Elimineert muizen snel en op humane wijze met een hoogspanningsschok Verwijdert tot 90 muizen per set van 4 AA-batterijen Quick-Zap-systeem voor gegarandeerde uitroeiing Geavanceerde knaagdierdetectie Magnetische sluitingen voor eenvoudig opruimen LED-lichtwaarschuwing Alleen binnenshuis te gebruiken Voordelen: • Tegen muizen • Werkt zeer effectief en snel • Duidelijk te bedienen • Geen aanraking met de handen nodig - hygiënisch • Veilig in het gebruik • Werkt op batterijen • Werkt op elektrische schok

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9 - HPC Voerdoos Lokdoos voor muizen en ratten Met kinderslot Voor gebruik met muizen- en rattengif of vallen

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen HPC Voerdoos Lokdoos voor muizen en ratten Met kinderslot Voor gebruik met muizen- en rattengif of vallen

 • list plusHet kinderslot op deze rattenval garandeert de veiligheid van kinderen.
 • list plusDe verpakking is handig, waardoor het gemakkelijk is om de rattenval te vervoeren.
 • list plusDe rattenval doet wat het moet doen, namelijk muizen en ratten vangen.

Nadelen HPC Voerdoos Lokdoos voor muizen en ratten Met kinderslot Voor gebruik met muizen- en rattengif of vallen

 • list plusDe gebruiksaanwijzing ontbreekt, waardoor het moeilijk is om de rattenval correct te gebruiken.
 • list plusDe rattenval doet niet wat het moet doen, waardoor het geen effectief middel is tegen muizen en ratten.
 • list plusDe rattenval kan slechts twee keer gebruikt worden, waardoor het niet erg duurzaam is.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.6

Voerdoos voor ratten en muizen. Deze voerdoos wordt geleverd inclusief rattenklem! De ideale voerdoos voor langs de muur met alleen maar voordelen • Uitgevoerd met dubbele sluiting • Kindveilig, speciale sluiting • Breed inzetbaar (korrel, graan, bloks) • Met lokaashouder om pasta of blok aan te bevestigen • Wordt geleverd incl. rattenklem Inhoud • Voerdoos • Rattenklem • Muurbevestiging • Lokaashouder voor blokjes/pasta • Voerbakje voor los materiaal

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10 - Voerdoos met rattenklem zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.5

Met deze combinatie van rattenklem in een voerdoos kunt u ratten veiliger bestrijden rondom kinderen en huisdieren. De voerdoos is alleen te openen met de meegeleverde sleutel en biedt bovendien ook plaats voor gif. Gifblokken of zakjes pastagif kunnen ook worden vastgezet aan de twee ijzeren staafjes.De stevige kunststof klem is makkelijk te spannen en vaak herbruikbaar. Als lokaas kunt u pindakaas, Bell Provoke (https://www.junai.nl/bell-provoke-lokstof-voor-ratten.html) voor ratten of Luxan Nara Lure (https://www.junai.nl/luxan-nara-lure-vanille-lokstof-2-stuks.html) gebruiken. Afmetingen: 28 x 17 x 11 cm Toepassing Plaats voerdoos met klem op de plaatsen waar u de ratten, vetsporen, hun uitwerpselen of voedselresten heeft gezien. Ook de plaatsen waar ze lopen zoals langs de muren (plaats dan de voerdoos parallel aan de muur met de ingangen zo dicht mogelijk tegen de muur) zijn geschikt. Wacht enkele dagen zodat de ratten kunnen wennen aan de voerdoos. Ze zijn namelijk erg aasschuw en zullen eerst de voerdoos verkennen. Als er geen vangst is na enkele dagen, kunt u de voerdoos eventueel verplaatsen. Merk AllesTegenOngedierte.nl Samenvattend Stevige voerdoos en klem combinatie. Ook geschikt voor gif. Alleen te openen met de meegeleverde sleutel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van rattenvallen. Er zijn namelijk 153 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste