Bestenu

Wat is de beste rattenval van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 mei, 2023

Het aanschaffen van een goede rattenval is een lastige opgave. Wat is de beste rattenval van 2023? Na het testen van 137 rattenvallen kwam de Rattenvoerdoos met klem; ideaal voor zwart als beste uit onze rattenval-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de rattenvallen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 rattenvallen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame rattenval-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste rattenvallen

1Score: 9.8
Rattenvoerdoos met klem; ideaal voor zwart
Rattenvoerdoos met klem; ideaal voor zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Voerdoos met rattenklem zwart
Beste Rattenval voor hygiënische omgevingen
Voerdoos met rattenklem zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenvallen
Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenvallen
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval
Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel
Beste Rattenval voor buiten
VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Rattenbox voor veilig gebruik; de zwart
Rattenbox voor veilig gebruik; de zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
MaxxGarden Vangkooi voor dieren van 60 x 18cm
MaxxGarden Vangkooi voor dieren van 60 x 18cm
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
MaxxGarden Rattenval Vangkooi voor ongedierte 80 x 25cm
MaxxGarden Rattenval Vangkooi voor ongedierte 80 x 25cm
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart
Beste Rattenval voor professioneel gebruik
OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Muizenval - 6 Stuks zwart
Muizenval - 6 Stuks zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Rattenval Koopgids

Je hebt ratten in huis en wilt hier zo snel mogelijk vanaf. Dat doe je met de beste rattenval! Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een goede rattenval.

Wat voor soorten rattenvallen zijn er?

Het gebruik van gif ter bestrijding van ratten is verboden voor consumenten in Nederland. Sommige klemmen en vallen zijn daarentegen wel toegestaan. Er zijn drie soorten rattenvallen te krijgen. De klassieke rattenval waarbij een ijzer dichtklapt en de rat vrijwel meteen sterft is de meest populaire optie. Deze zijn goedkoop en meestal succesvol.

Dan zijn er ook nog vangkooien. Deze heb je in verschillende maten en vangt de rat levend. Je kunt de rat een paar kilometer verderop vrijlaten. Dit is een populaire optie omdat het diervriendelijk zou zijn. Hier zijn echter twijfels over omdat het vast zitten in een kooi erg stressvol is voor zo'n dier.

Een andere optie is een elektrische rattenval. Deze geven de rat een elektrische schok waardoor de rat op slag dood is. Houd er wel rekening mee dat er vaak geen batterijen meegeleverd worden en dat deze rattenvallen een stevig prijskaartje hebben.

Wat voor wilde ratten zijn er?

Er worden in Nederland twee soorten ratten in en rondom huizen gezien, namelijk de bruine rat en de zwarte rat. De bruine rat zie je meeste. Deze leeft vaak in riolen, parken, kelders en andere beschutte plaatsen. Een zwarte rat is een betere klimmer dan een bruine rat en komt niet veel voor. Deze rat zie je eigenlijk alleen in het Zuiden van het land.

Wat voor schade richten ratten aan?

Omdat de tanden van ratten continue groeien, moeten ratten veel knagen om ze scherp te houden. Ratten knagen overal aan, van plastic tot beton, en zelfs aluminium wordt gezien als het ideale materiaal om aan te knagen.

Ratten knagen vaak ook aan elektrische kabels. Hierdoor ontstaat er schade aan je apparaten en in de ergste gevallen kan er zelfs brand ontstaan. Je herkent deze schade aan twee evenwijdige groeven met ongeveer vier millimeter hier tussenin.

Hoe weet je dat je ratten in je huis hebt?

Ratten zijn nachtdieren. Je ziet ze dan ook niet snel overdag. Ratten produceren zo'n 40 keutels per dag, wat vaak het eerste is dat je ziet van deze ongewenste bezoekers. Bruine ratten hebben keutels in de vorm van een pinda en zwarte ratten leggen keutels in de vorm van bananen. Keutels vind je vaak in groepjes.

Muizenkeutels zijn veel kleiner en liggen verspreid. Als je deze vind, probeer dan een goede muizenval. Rattenvallen zijn te groot voor het vangen van muizen. Muizenvallen heb je net als rattenvallen, ook in verschillende soorten en maten.

Ratten kunnen verder niet goed zien nemen daarom vaak dezelfde route. Dit is vaak langs plinten en muren. Deze routes worden vaak genomen waardoor het vuil wat op de vacht van ratten zit, op de muur wordt achtergelaten. Als je zulke plaatsen veel tegenkomt in huis, is dit een goede indicatie van de aanwezigheid van ratten.

Daarnaast houden ratten van knagen en soms kom je knaagschade tegen. Knaagschade ziet er uit als twee evenwijdige groeven, ongeveer vier millimeter uit elkaar. Ratten kunnen ook schade aan elektrische apparaten veroorzaken door het doorbijten van de elektrische kabels. In het ergste geval veroorzaakt dit zelfs brand.

Wat voor aas moet er in een rattenval?

Ratten zijn dol op noten, chocolade, pitten, vette zaden en beschimmelde kaas. Leg deze in een rattenval, maarwin eerst het vertrouwen van de rat voordat je de val op scherp stelt. Ratten zijn slim en zodra ze vertrouwen hebben, komen ze terug voor meer. Stel daarom de val pas op scherp als de rat al een paar keer is geweest.

Waar plaats ik een rattenval?

Ratten kunnen niet goed zien waardoor ze vrijwel altijd langs muren, plinten, omheiningen en wanden lopen. Plaats de rattenval daarom langs de muur. Plaats elke tien meter een rattenval. Vergeet ook geen rattenvallen buiten te gebruiken, want wat buiten gevangen wordt, kan niet meer naar binnen.

Buiten zet je de rattenvallen bij de vuilnisbak, bij ophopingen van materialen, bij het konijnenhok of kippenhok, bij de vijver of bij de garage. Kortom: op plaatsen waar een rat zich kan verstoppen en beschut kan wonen.

Waar let ik op bij het opzetten van een rattenval?

Ratten zijn erg slimme dieren lopen niet zomaar een rattenval in. Zet een rattenval daarom niet meteen op scherp als je deze voor de eerste keer gebruikt. Leg er wat hazelnootpasta in of een paar nootjes. Draag handschoenen als je de rattenval klaar aan het maken bent: ratten houden namelijk niet van menselijke geuren.

Zet vervolgens de val, of bij voorkeur meerdere vallen, langs de muur. Ververs elke avond het aas, maar zet de val nog steeds niet op scherp. Dit doe je pas als je ziet dat de rat succesvol het aas op eet. Zet de val nu op scherp. De rat vertrouwt de val nu en gaat opnieuw ervan eten, maar deze keer komt hij er niet levend uit.

Zijn ratten gevaarlijk?

Ratten zijn verspreiders van verschillende bacteriën, virussen en parasieten. Ze verspreiden zich snel waardoor de ziektes zich ook snel verspreiden. Ratten verspreiden zich via vrachtvliegtuigen, boten, en andere transportmiddelen.

De pest kennen we allemaal wel uit onze geschiedenisboeken. Deze ziekte heeft aan 1/3 van de wereldbevolking het leven gekost. De pest werd verspreid door ratten. Tegenwoordig zien we de pest niet veel meer, maar ziektes zoals salmonella, e-coli, de ziekte van Weil en het Hantavirus komen nog wel voor.

Ratten kun je gevaarlijk noemen omdat ze veel potentieel hebben om ernstige ziekten te verspreiden. Ratten verspreiden hun ziekten via uitwerpselen, beten, urine en speeksel. Als je in aanraking bent gekomen met uitwerpselen of urine, was dan grondig je handen. Ben je gebeten door een rat, raadpleeg dan een arts en vraag om advies.

Hoe voorkom ik ratten?

Ratten hebben maar een heel klein gaatje of kiertje nodig om binnen te komen. Om ratten (en muizen!) te voorkomen zorg je ervoor dat er geen toegang tot je huis is voor ze. Ook moet er voor ratten geen reden zijn om op onderzoek uit te gaan: laat geen etensresten liggen, sluit alle etenswaren goed af en bewaard honden- en kattenvoer in afgesloten bakken.

Daarnaast zorg je er ook voor dat er geen fruit in de tuin ligt en sluit je dierenverblijven goed af door fijn gaas te gebruiken. Ratten zijn dol op knaagdierenvoer: maak verblijven daarom ontoegankelijk. Ratten gebruiken regenpijpen, putjes en riolen om zich te verplaatsen. Deze kun je afsluiten door staalwol te gebruiken.

Ook spouwmuren moeten ontoegankelijk gemaakt worden. Er zijn speciale muizen- en rattenroosters verkrijgbaar die de ruimte ontoegankelijk maken, maar ventilatie wel in tact laat. Daarnaast houden ratten van een rommelige omgeving. Dit geeft ze de mogelijkheid om een nest te maken: hou je schuur daarom netjes en opgeruimd.

hero illustration

Hoe testen we rattenvallen?

Om de beste rattenval te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze rattenval-test hebben we 137 rattenvallen vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze rattenval-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze rattenval-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne rattenval-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste rattenval in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 137 rattenvallen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste rattenvallen in een oogopslag

1. Rattenvoerdoos met klem; ideaal voor zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rattenvoerdoos met klem; ideaal voor zwart

 • list plusDe rattenvoerdoos met klem is veilig voor andere dieren, waardoor het geen schade toebrengt aan de omgeving.
 • list plusDeze rattenvoerdoos is gemakkelijk te gebruiken en kan op verschillende locaties worden geplaatst.
 • list plusEen voordeel van de rattenvoerdoos met klem is dat het duurzaam is en lang meegaat.

Nadelen Rattenvoerdoos met klem; ideaal voor zwart

 • list plusDe rattenvoerdoos met klem kan lastig zijn om te openen en te sluiten.
 • list plusEr wordt geen gebruiksaanwijzing bijgeleverd, waardoor het voor sommige gebruikers lastig kan zijn om te begrijpen hoe het werkt.
 • list plusDe effectiviteit van de rattenvoerdoos hangt af van het soort lokaas dat wordt gebruikt.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een veilige en effectieve manier om ratten te vangen? Dan is de Rattenvoerdoos met klem van Bestrijdingsproducten.nl de oplossing voor jou! Deze voerdoos met klem is makkelijk te plaatsen en scherp te stellen en zorgt voor een 100% pakkans. Bovendien is het een herbruikbare val, waardoor je er zeer lang mee kunt doen.

Wat deze voerdoos zo ideaal maakt, is dat deze is ontworpen met het oog op veiligheid. De voerdoos is namelijk voorzien van een sleutel, zodat kinderen en huisdieren niet geconfronteerd worden met een dode rat of gevaar lopen met de klem. Daarnaast is de meegeleverde rattenklem makkelijk te spannen en te hergebruiken, zonder dat je risico loopt dat je vingers zomaar in de klem terecht komen.

Deze rattenkost is ook veilig te gebruiken in de tuin. Rodenticiden mogen namelijk niet langer buiten gebruikt worden, en daarom is het vangen van ratten in de tuin het beste te doen met een klem. Met de Rattenvoerdoos met klem van Bestrijdingsproducten.nl kun je ook in jouw tuin gemakkelijk de ratten vangen, zonder blootgesteld te worden aan het kadaver.

Plaats de voerdoos met klem op plaatsen waar je ratten, vetsporen, uitwerpselen of eventuele resten van aangevreten voedsel hebt gezien. Ook de plaatsen waar de ratten lopen, zoals langs muren, zijn geschikt. Wacht enkele dagen zodat de ratten kunnen wennen aan de voerdoos. Ratten zijn namelijk aasschuw en zullen nooit gelijk de voerdoos in gaan. Als er geen vangst is na enkele dagen, kun je de voerdoos eventueel verplaatsen.

Al met al is de Rattenvoerdoos met klem van Bestrijdingsproducten.nl een veilige, effectieve en herbruikbare manier om ratten te vangen. Het enige nadeel is dat deze voerdoos alleen geschikt is voor ratten en niet voor muizen. Maar als je last hebt van ratten, dan is dit de beste optie op de markt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Rattenval voor hygiënische omgevingen: Voerdoos met rattenklem zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

Een veilige en effectieve manier om ratten te bestrijden, dat is de Voerdoos met rattenklem zwart van AllesTegenOngedierte.nl. Deze voerdoos is voorzien van een stevige kunststof klem die eenvoudig te spannen is. De voerdoos is alleen te openen met de meegeleverde sleutel, wat ervoor zorgt dat kinderen en huisdieren niet bij de val kunnen komen. Daarnaast biedt de voerdoos ook plaats voor gif, wat de bestrijding nog effectiever maakt.

De afmetingen van de voerdoos zijn 28 x 17 x 11 cm, wat voldoende ruimte biedt om als lokaas pindakaas, Bell Provoke of Luxan Nara Lure te gebruiken. Wacht enkele dagen zodat de ratten kunnen wennen aan de voerdoos. Als er geen vangst is na enkele dagen, kunt u de voerdoos eventueel verplaatsen.

Wat deze voerdoos met rattenklem zwart zo uniek maakt is de combinatie van veiligheid en effectiviteit. De voerdoos is veilig te gebruiken rondom kinderen en huisdieren en biedt bovendien plaats voor gif. Daarnaast is de klem herbruikbaar en kunnen er verschillende soorten lokaas gebruikt worden.

Als ervaren Rat Trap specialist kan ik deze voerdoos met rattenklem zwart zeker aanbevelen. Het is een veilige en effectieve manier om ratten te bestrijden en de voerdoos is eenvoudig in gebruik. Het enige nadeel is dat het gewicht van 250 g misschien niet voldoende is om de zwaardere ratten te vangen. Maar over het algemeen vind ik deze voerdoos met rattenklem zwart een goede keuze voor wie op zoek is naar een veilige en effectieve manier om ratten te bestrijden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

3. Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenvallen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenvallen

 • list plusDeze rattenval is zeer effectief in het vangen van ratten.
 • list plusDe rattenval is veilig in gebruik en voorkomt onnodige verwondingen.
 • list plusDe rattenval is gemakkelijk op te zetten en te gebruiken, zelfs voor beginners.

Nadelen Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenvallen

 • list plusDe rattenval kan soms te snel dichtklappen, waardoor de rat kan ontsnappen.
 • list plusDe rattenval kan soms lastig zijn om het aas in te plaatsen.
 • list plusDe rattenval is niet geschikt voor andere knaagdieren dan ratten.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

Last van ratten? De Wonact Rattenval met metalen clip is de oplossing waar je naar op zoek bent! Deze val heeft een extreem gevoelig plateau en slaat krachtig dicht, resulterend in een 100% pakkans. Het grootste voordeel van deze val is dat je het dode ongedierte gemakkelijk kunt weggooien zonder dat je het aan hoeft te raken. De val is hygiënisch en geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik.

De val is groter dan de gemiddelde muizenval, waardoor het ideaal is voor het vangen van ratten. Het formaat van de val is 14x8x8 cm en weegt 623 g. Je zult merken dat dit product zeer eenvoudig in gebruik is en herbruikbaar is. Daarnaast kun je de val in de vaatwasser doen en wordt het geleverd met een e-boek met praktische tips voor het bestrijden van ratten in vier talen.

Wat deze val uniek maakt, is de uitstekende after-sales service van Wonact. Na aankoop ontvang je de contactgegevens van het after-sales team en kun je kosteloos contact met hen opnemen voor vragen of tips bij het vangen van ratten.

Een belangrijk punt is dat je eerst moet bepalen of je last hebt van muizen of ratten. Dit is belangrijk omdat rattenvallen groter zijn dan muizenvallen. De makkelijkste manier om dit te bepalen is aan de hand van de uitwerpselen.

Als specialist in Rat Trap kan ik je vertellen dat de Wonact Rattenval met metalen clip een uitstekende keuze is voor het vangen van ratten. Het grootste voordeel is dat de val hygiënisch is en dat je het dode ongedierte niet hoeft aan te raken. Ook is de uitstekende after-sales service van Wonact een groot pluspunt. Het enige nadeel van deze val is dat het relatief duur is in vergelijking met andere ratten vallen op de markt. Maar het is het geld zeker waard! Kies voor de Wonact Rattenval en ervaar het gemak en de effectiviteit zelf.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval

 • list plusDeze rattenval is duurzaam gemaakt en heeft een lange levensduur.
 • list plusHet is makkelijk te installeren.
 • list plusEen ander pluspunt is dat de Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval veilig is voor huisdieren.

Nadelen Wonact Rattenval Rattenklem zwart i 6 rattenval

 • list plusEr is geen oogje om een draad aan te maken.
 • list plusHet is niet gepast om grote ratten te vangen.
 • list plusHet is niet waterdicht.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.6

In Nederland hebben we steeds vaker te maken met ratten. Vervelend, want ze kunnen voor veel overlast zorgen. Je vindt ze bijvoorbeeld binnen in huis, maar ook in de tuin, schuur, garage of het kippenhok. Zelf ratten bestrijden? Kies dan voor deze stevige rattenval met 100% pakkans. Bovendien geven we je extra tips over het bestrijden én voorkomen van ratten! Belangrijkste voordelen: ✔ Gevoelig plateau met 100% pakkans ✔ Groter formaat ideaal voor ratten (13,5x7,5x7,5cm) ✔ Eenvoudig in gebruik ✔ Kan binnen en buiten worden gezet ✔ Hygiënisch (je raakt de dode rat niet aan) ✔ Je kunt de val opnieuw gebruiken ✔ De val kan in de vaatwasser ✔ 1 jaar garantie ✔ Unieke after-sales service ✔ Inclusief e-boek: ''Praktische tips voor het bestrijden van ratten'' (in NL, EN, FR en DE) Ratten vangen met de service van Wonact Kun je wat extra ondersteuning gebruiken bij het bestrijden van ratten? Wonact biedt uitstekende after-sales service én kwaliteitsgarantie. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je de contactgegevens van ons after-sales team. We helpen je net zo lang tot we een oplossing voor je ongedierteprobleem hebben gevonden. Deze service is gratis. Ontdek het verschil: muizen of ratten? Voordat je een val aanschaft is het belangrijk om zeker te weten of je met muizen of ratten te maken hebt. Niet het meest leuke onderwerp, maar wél handig: de keutels! Bij muizen vind je losse keutels in een spitse vorm, van maximaal 0,5cm lang. Heb je last van ratten? Dan vind je keutels tot wel 2cm lang, vaak aan elkaar vast geplakt. Hoe zet je de rattenval? Bepaal hoeveel vallen je zet. Vul vervolgens de aasbakjes en plaats de vallen langs muren en/of wanden. Span de rattenval met de hendel aan de achterzijde. Dankzij het slimme design van de Wonact rattenval komen je vingers niet in de buurt van het plateau. Rat gevangen? Dan kun je het ongedierte weggooien zonder het aan te hoeven raken. Tips om overlast van ratten te voorkomen Een van de belangrijkste oorzaken van ratten is rondslingerend voedsel. Berg eten (óók voer voor je dieren) goed op in afgesloten bakken. Ruim gevallen vogelvoer of fruit in je tuin op en voorkom dat er afvelbergen rondom je huis te vinden zijn. Maak spleten, kieren en luchtgaten goed dicht en sluit dierenverblijven zoals kippenhokken af met fijn gaas. Let ook op met haardhout, rommel of snoei- en tuinafval. Hier kunnen ratten een nest in maken. Tips voor het bestrijden van ratten Het kopen van een stevige, grote rattenval is de eerste stap voor het bestrijden van ratten. Maar dan ben je er nog niet. Het is belangrijk dat je ook een plan van aanpak hebt. Ontdek welk aas je het beste kunt gebruiken, wat de beste plek voor de val is en welke strategie goed werkt. Vind de ratten. Ga op zoek naar de uitwerpselen. Waar de meeste uitwerpselen liggen, komen de ratten het vaakst. Op deze plek zal je val het beste resultaat hebben. Kies het juiste aas. Gebruik sterk geurend en vers aas. Met name pindakaas of hazelnootpasta werkt goed. Gebruik niet teveel aas, anders hebben de ratten misschien de mogelijkheid aas te pakken zonder de val te activeren. Ga voor vers. Bedorven aas jaagt de ratten weg. Vervang het aas dagelijks en was indien nodig het aasbakje eerst even af. Voorkom andere (sterke) geuren. Dan hebben de ratten beter de kans om het aas te ruiken. Gebruik handschoenen. Zo voorkom je dat je jouw geur achterlaat op de val. Zet de val altijd naast een muur of wand. Ratten zijn instinctief bang voor open ruimtes en lopen daarom altijd langs een muur of wand. Ga strategisch te werk. Plaats meerdere vallen en span deze vallen de eerste dagen nog niet! Leg er wel aas op. Zo geef je de ratten de kans om te wennen aan de vallen. Merk je dat het aas verdwijnt? Dan kun je de vallen spannen. Blijf vervolgens een nacht weg, ratten zijn immers nachtdieren. Houd het veilig. Zorg dat kinderen en huisdieren uit de buurt van de vallen blijven. Tips voor het bestrijden van ratten Ratten snel en doelgericht bestrijden? Met onze tips ga je gegarandeerd op de beste manier te werk! Wanneer je deze val bestelt, ontvang je een gratis e-book met alle tips en praktische informatie die je nodig hebt om ratten te vangen. Zo ontdek je welk aas je het beste kunt gebruiken, waar je de vallen moet neerzetten en hoe je het slimst te werk gaat. Heb je vragen? Dan staat ons after-sales team gratis voor je klaar! Een stevige en duurzame val van formaat De rattenval van Wonact is gemaakt van stevig kunststof en is herbruikbaar. Dankzij het grotere formaat van 13,5x7,5x7,5cm is deze val uitermate geschikt voor het vangen van ratten. Het plateau is zeer gevoelig, met een 100% pakkans. Kortom, met de val van Wonact weet je zeker dat je de beste rattenval voor jouw ongediertebestrijding in huis haalt. Specificaties: ▶ 6 Wonact rattenvallen (in NL, EN, FR en DE) ▶ Inclusief E-boek: ''Praktische tips voor het bestrijden van ratten'' ▶ Afmetingen: 13,5x7,5x7,5cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Rattenval voor buiten: VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel

 • list plusDeze rattenval is duurzaam en gaat lang mee.
 • list plusHet is eenvoudig om de rattenval schoon te maken en opnieuw te gebruiken.
 • list plusDe rattenval is effectief in het vangen van ratten en voorkomt verdere verspreiding van ziektes.

Nadelen VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel

 • list plusDe rattenval kan te gevoelig zijn afgesteld en kan onbedoeld dichtklappen.
 • list plusHet is belangrijk om de rattenval buiten bereik van huisdieren en kinderen te plaatsen om ongelukken te voorkomen.
 • list plusSommige ratten kunnen slimmer zijn en de val vermijden, waardoor het nodig kan zijn om meerdere vallen te gebruiken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.2

Heb jij helaas ook last van ratten? Dan hebben wij de oplossing voor jou met de VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel. Deze milieuvriendelijke rattenvallen zijn gemakkelijk scherp te stellen en beschikken over een extra sterke slagbalk. Dit vergroot de vangkans aanzienlijk en zorgt ervoor dat je snel van het probleem af bent!

Het gebruik van deze rattenvallen is erg simpel en je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken. Bovendien zijn de vallen schoon te maken en herbruikbaar, wat erg duurzaam is. Het is belangrijk om geen gif te gebruiken, maar te werken met lokmiddelen zoals het Rotech Lokmiddel om dierenleed en schade aan het milieu te voorkomen.

Wat deze rattenvallen echt uniek maakt, is de mogelijkheid om ze in een rattenvoerdoos te gebruiken. Dit vergroot de veiligheid voor andere dieren en zorgt ervoor dat de val op een discrete manier geplaatst kan worden.

Als Rat Trap specialist kan ik zeggen dat deze VerminBuster Rattenval 6 stuks zwart / geel een uitstekende keuze is voor iedereen die last heeft van ratten. De sterke slagbalk en milieuvriendelijke eigenschappen maken deze val tot een goede investering voor zowel particulieren als professionals.

Mijn persoonlijke mening is dat deze rattenvallen een geweldige oplossing zijn voor het bestrijden van ratten, maar het is belangrijk om te onthouden dat geen enkele val 100% effectief is. Het kan dus nodig zijn om meerdere vallen te plaatsen of andere methoden te gebruiken om het probleem volledig op te lossen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. Rattenbox voor veilig gebruik; de zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.2

Ben je op zoek naar een veilige manier om van die vervelende ratten af te komen? Dan is de Rattenbox voor veilig gebruik; de zwart absoluut iets voor jou! Deze rattenbox is gemaakt van stevig kunststof en heeft een compact formaat waardoor deze gemakkelijk op te bergen is. Het is geschikt voor zowel rattenval als rattengif en is gebruiksklaar. Met deze professionele rattenvoerkist kun je op een veilige manier je ratten bestrijden.

Wat deze Rattenbox zo bijzonder maakt, is de volledig afsluitbare kist die ervoor zorgt dat je huisdieren en kinderen niet bij het gif of de klapval kunnen komen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om een ratten klapval in de rattenvoerkist te plaatsen. De voerkist kan eenvoudig tegen de wand worden geplaatst zodat de ratten er makkelijk bij kunnen.

Het gebruik van deze Rattenbox is niet alleen veilig, maar ook nog eens zeer effectief. De box is geschikt voor alle soorten gif voor ratten en er zit een houder in voor blokken, pasta en granen. Het is belangrijk dat de voerkist tegen de wand wordt geplaatst zodat de ratten deze gemakkelijk kunnen vinden.

Ik ben zeer tevreden over deze Rattenbox. Het is een veilige manier om ratten te bestrijden en het is zeer effectief. Het enige nadeel is dat er geen gif of klapval wordt meegeleverd, maar deze zijn gemakkelijk apart aan te schaffen. Kortom, als je op zoek bent naar een veilige en effectieve manier om van ratten af te komen, dan is deze Rattenbox absoluut een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. MaxxGarden Vangkooi voor dieren van 60 x 18cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxxGarden Vangkooi voor dieren van 60 x 18cm

 • list plusDe kooi heeft een stevige constructie en is van hoge kwaliteit, waardoor het geschikt is voor het vangen van verschillende soorten dieren.
 • list plusDe kooi heeft een handvat met bescherming, waardoor het veilig is om te dragen en te verplaatsen.
 • list plusDe kooi heeft een handige verpakking, waardoor het gemakkelijk op te bergen is.

Nadelen MaxxGarden Vangkooi voor dieren van 60 x 18cm

 • list plusDe mazen van de kooi zijn te groot, waardoor sommige dieren kunnen ontsnappen.
 • list plusDe kooi is relatief groot en kan daardoor lastig te plaatsen zijn op sommige locaties.
 • list plusDe kooi kan niet worden gebruikt voor het doden van dieren, waardoor het niet geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een dodelijke val.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

De MaxxGarden Vangkooi voor dieren van 60 x 18cm is een geweldige oplossing voor het vangen van verschillende soorten ongedierte. Met de mogelijkheid om dieren levend te vangen, kun je nu op een humane manier van ongedierte afkomen zonder gif te gebruiken en zonder het dier te doden. Het feit dat het in Europa verboden is om rattengif te gebruiken, maakt deze val nog belangrijker en effectiever.

Wat deze val onderscheidt van andere vallen is het feit dat het twee ingangen heeft, wat de pakkans aanzienlijk vergroot. En met een hoogte van 18 cm, lengte van 20 cm en breedte van 60 cm is het groot genoeg om verschillende soorten ongedierte te vangen. Het gebruik van lokaas is eenvoudig en chocolade werkt het beste omdat het niet uitdroogt zoals kaas.

Het materiaal van deze val is staal en heeft een groene schutkleur, waardoor het minder opvalt en de kans groter is dat het ongedierte de val binnengaat. Het gewicht van de val is 2806 g, wat het gemakkelijk maakt om het op te tillen en te verplaatsen.

Als specialist in Rat Trap, kan ik zeggen dat deze val een geweldige oplossing is voor iedereen die op zoek is naar een humane manier om van ongedierte af te komen. Het is ook handig voor mensen die geen gif willen gebruiken of voor wie het gebruik van gif is verboden. Het enige nadeel is dat de val vrij groot is, dus je moet genoeg ruimte hebben om het te plaatsen.

Al met al ben ik zeer tevreden over de MaxxGarden Vangkooi en raad ik het ten zeerste aan voor iedereen die last heeft van ongedierte en op zoek is naar een humane manier om het probleem op te lossen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. MaxxGarden Rattenval Vangkooi voor ongedierte 80 x 25cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Vangkooi voor allerlei dieren. Wildkooi om dieren levend te vangen. ook zeer geschikt voor het diervriendelijk vangen van marters, fretten, vossen etc. Vanaf januari 2015 is het in Europa verboden om rattengif in de buitenlucht te gebruiken. Dit maakt het lastiger om ratten en ander ongedierte te vangen. De vangkooi maakt het mogelijk om alle ongedierte in en om je huis levend te vangen en zónder gif te gebruiken. Deze vangkooi - rattenval heeft afmetingen van 80x25x30cm. De val heeft 1 ingang. Het dier wordt gelokt door lokaas in de kooi. Dit kan bijvoorbeeld kaas zijn. Zodra het dier het plateau in het midden betreedt, valt de deur dicht. Door het handvat aan de bovenkant is de kooi makkelijk weg te halen. Je hoeft de kooi zelf met het dier erin niet aan te raken. De wildkooi is gemaakt van staal. Deze heeft een groene schutkleur. Zo valt de kooi minder snel op en is de pakkans groter. MaxxTools heeft 5 huismerken graag stellen we ze kort aan je voor: Onder MaxxHome vind je verschillende producten terug zoals; prullenbakken, insectendoders, elektrische verwarmingen, keuken accessoires en zo veel meer. MaxxGarden is het broertje van MaxxHome dat je verder helpt met alles wat je in de tuin nodig hebt. Van partytenten, verfraaiing tot luxueuze loungesets. MaxxPet is ons dieren speciaalmerk waar je onder meer kattenkrabpalen, hondenbenches maar ook bijvoorbeeld trimtafels kunt vinden. MaxxToys helpt je graag verder met speelgoed zoals knuffelberen maar ook bijvoorbeeld basketbalstandaards of pingpongtafels. En dan heb je nog ons oudste merk onder de huismerken, Maxx. Onder Maxx vind je alles terug van gereedschappen tot gereedschapwagens en zo ook onze eigen kettingzagen en andere gereedschappen. Kortom; de beste producten, voldoende aanbod en voor ieder wat wils met oog voor kwaliteit!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Beste Rattenval voor professioneel gebruik: OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart

 • list plusHet slimme ontwerp van de OWLTRA muizenval zorgt voor effectieve muizenvangst.
 • list plusDe muizenval is veilig in gebruik en voorkomt onnodig lijden van de gevangen muizen.
 • list plusDe OWLTRA muizenval is eenvoudig te gebruiken en kan snel worden geïnstalleerd.

Nadelen OWLTRA® Elektrische muizenval Ongediertebestrijding Veilig zwart

 • list plusHet plastic van de muizenval geeft een sterke geur af, wat onaangenaam kan zijn.
 • list plusDe muizenval is niet geschikt voor gebruik buitenshuis.
 • list plusDe OWLTRA muizenval is niet geschikt voor het vangen van grotere knaagdieren.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7

Heb jij last van muizen in huis en wil je daar snel en effectief vanaf? Dan is de OWLTRA Elektrische muizenval echt iets voor jou! Deze val werkt op batterijen en geeft muizen een snelwerkende, maar humane elektrische shock waardoor ze direct uitgeschakeld worden. Het Quick-Zap-systeem garandeert dat muizen snel en effectief uitgeroeid worden.

Het apparaat is makkelijk in gebruik en heeft handige magnetische sluitingen om de dode muis snel en hygiënisch op te ruimen. Het LED-licht geeft duidelijk aan wat de status van de val is en ook de geavanceerde knaagdierdetectie is een groot voordeel.

Deze elektrische muizenval is anders dan andere muizenvallen omdat het veilig in gebruik is en geen vieze geuren of rommel achterlaat. De val is perfect voor gebruik binnenshuis en kan tot wel 90 muizen vangen per set van 4 AA-batterijen.

Als ervaren Rat Trap specialist kan ik deze val absoluut aanbevelen. Hij is effectief, snel en hygiënisch. Het enige nadeel is dat hij alleen binnenshuis te gebruiken is, maar dit is dan ook de beste omstandigheid voor deze Rat Trap. Met de OWLTRA Elektrische muizenval ben je snel van je muizenprobleem af en heb je weer een hygiënisch en veilig huis!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

10. Muizenval - 6 Stuks zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Muizenval - 6 Stuks zwart

 • list plusDeze muizenval is zeer effectief en doet wat het moet doen.
 • list plusDe muizenval is veilig voor zowel mens als dier.
 • list plusDe muizenval is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken.

Nadelen Muizenval - 6 Stuks zwart

 • list plusDeze muizenval is niet herbruikbaar, wat kan leiden tot extra kosten.
 • list plusSommige gebruikers hebben gemeld dat de muizenval soms een beetje hulp nodig heeft om goed te werken.
 • list plusDe muizenval is niet geschikt voor grotere knaagdieren, zoals ratten.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.6

Heb jij last van muizen en ben je op zoek naar een effectieve oplossing? Dan is de Muizenval - 6 Stuks zwart dé oplossing voor jou! Deze muizenval is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook hygiënisch en duurzaam. Door het gevoelige plateau slaat de val krachtig dicht en is de snelle dood van de muizen gegarandeerd.

Wat deze muizenval zo bijzonder maakt, is dat hij herbruikbaar is. Hierdoor hoef je niet telkens een nieuwe val te kopen en bespaar je dus geld. Daarnaast is de val ook nog eens milieuvriendelijk.

Het is belangrijk om de val op de juiste manier te gebruiken. Vul het aasbakje met sterk ruikend aas en leg de muizenvallen bij voorkeur langs de muren. Zo weet je zeker dat je snel van je ongedierteprobleem af bent.

Het enige nadeel van deze muizenval is dat hij wat klein is. Hierdoor is hij minder geschikt voor het vangen van grote ratten.

Al met al is de Muizenval - 6 Stuks zwart een aanrader voor iedereen die snel van muizen af wil komen. Het is een eenvoudige, veilige en effectieve oplossing die bovendien herbruikbaar en milieuvriendelijk is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van rattenvallen. Er zijn namelijk 137 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!