Bestenu

Wat is de beste muizenval van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 maart, 2023

Het kopen van een goede muizenval is een lastige uitdaging. Wat is de beste muizenval van 2023? Na het analyseren van 392 muizenvallen kwam de Wonact Muizenval Muizenklem 6 stuks zwart i 6 stuks als beste getest uit onze muizenval-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de muizenvallen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 muizenvallen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige muizenval-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste muizenvallen

1Score: 9.7
Wonact Muizenval Muizenklem 6 stuks zwart i 6 stuks
Wonact Muizenval Muizenklem 6 stuks zwart i 6 stuks
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Altho Muizenval Muizenklem 6 stuks zwart , 6 stuks
Altho Muizenval Muizenklem 6 stuks zwart , 6 stuks
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Forgoods Muizenval Diervriendelijke Muizenval Voor transparant (1stuk)
Beste Muizenval voor professioneel gebruik
Forgoods Muizenval Diervriendelijke Muizenval Voor transparant (1stuk)
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Forgoods Muizenval Diervriendelijke Muizenvallen Voor groen (2 stuks)
Forgoods Muizenval Diervriendelijke Muizenvallen Voor groen (2 stuks)
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Houten Muizenvallen 6 stuks Muizenklemmen
Beste Muizenval voor binnen
Houten Muizenvallen 6 stuks Muizenklemmen
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Strex Muizenval voor Binnen en zilver
Strex Muizenval voor Binnen en zilver
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Wonact Muizenval voor emmer Emmer zwart , geel
Wonact Muizenval voor emmer Emmer zwart , geel
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Wonact Muizenval Muizenklem Muizenverjager zwart i 6 stuks
Beste Elektrische Muizenval
Wonact Muizenval Muizenklem Muizenverjager zwart i 6 stuks
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
VerminBuster Muizenval 6 stuks Mouse zwart
VerminBuster Muizenval 6 stuks Mouse zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
PROTEKX Muizenval 6 stuks Voor zwart , rood
Beste Muizenval voor buiten
PROTEKX Muizenval 6 stuks Voor zwart , rood
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Muizenval Koopgids

Een wilde muis in huis is waarschijnlijk niet iets waar je op zit te wachten, en met een muizenval kun je het probleem verhelpen. Hoe je de beste muizenval kiest, lees je in deze koopgids.

Wat voor soorten muizenvallen zijn er?

De ene muizenval is de ander niet. Er zijn drie verschillende soorten muizenvallen: de klassieke houten muizenval, muizenvallen met gif en lokdozen. De laatste soort is een diervriendelijke muizenval.

De klassieke houten muizenval ben je waarschijnlijk bekend mee: je legt een klein beetje lokaas in de muizenval, en zodra de muis daarin trapt, klapt de val dicht. De muis wordt in een klap doodgeslagen en zit vast in de val.

Muizenvallen met gif werken anders en bestaan uit een soort doosjes. De muis wordt niet in het doosje opgesloten, maar pakt het gif uit het doosje en eet dat op. Hieraan bezwijkt de muis. Diervriendelijke muizenvallen zijn ook een soort doosjes die de muis vangen zonder het diertje te doden of pijn te doen. Nadat de muis gevangen is, kun je die weer in de natuur vrijlaten.

Wat zijn de voor- en nadelen van muizenvallen?

De voordelen en nadelen verschillen per soort muizenval. De klassieke houten muizenval is goedkoop, simpel en effectief. De muis kan niet ontsnappen en overlijdt direct. Dit is geen diervriendelijke methode, maar de muis heeft door de snelle impact van de klap geen lange lijdensweg.

Een doosje met gif heeft bijna dezelfde voor- en nadelen als de klassieke muizenval, maar er zijn een paar verschillen. De muis overlijdt niet direct en kan dus langer pijn hebben. Daarnaast wordt de muis niet opgesloten, en kan het diertje na het eten van gif nog rondrennen. Zo kan de muis dus op een vervelend plekje waar je moeilijk bij komt overlijden.

Diervriendelijke muizenvallen zijn gemiddeld duurder en vereisen wat meer geduld. Het goede nieuws is dat de muis geen pijn heeft en niet door de muizenval sterft. De muis wordt alleen opgesloten in het doosje en vervolgens kies je zelf waar je het diertje vrijlaat.

Wat doe je in een muizenval?

Een blokje kaas is misschien het meest bekende lokaas om muizen te vangen, maar in werkelijkheid is een beetje pindakaas het handigst. Muizen lusten best een blokje kaas, maar het is ook een voedingsmiddel dat snel bederft. Dat is wat minder hygiënisch in huis en als je de muis niet snel vangt moet je het blokje kaas verwisselen.

Pindakaas is erg geschikt, omdat muizen het heerlijk vinden, het niet snel bederft en bijna iedereen het wel in huis heeft staan. Een klein likje pindakaas is meer dan genoeg: muizen zijn maar erg kleine diertjes en hebben een maag van bijpassend formaat. Te veel lokaas kan er voor zorgen dat de muis misschien toch nog bij het voer kan, zonder de val aan te raken.

Kun je met een muizenval ook ander ongedierte vangen?

Muizenvallen zijn zoals de naam al zegt gemaakt om muizen mee te vangen. Kleine ratten kun je er ook mee vangen, maar ander ongedierte vereist ook een andere methode. Grote ratten zijn te groot voor de meeste muizenvallen. Heb je last van ratten, dan is het beter om je in andere methodes te verdiepen of hulp van een expert in te schakelen.

Waar kun je een muizenval het beste neerzetten?

De beste plek voor een muizenval is langs de muur. Muizen kruipen vaak langs muren en wanden en zullen minder snel zomaar naar het midden van een kamer gaan. Gebruik je een klassieke houten muizenval, plaats die dan zo dat de val richting de muur dichtklapt. Let er natuurlijk ook op dat je de val niet op een plek neerzet waar kinderen en/of huisdieren komen.

Nog een extra tip voor het plaatsen van muizenvallen: gebruik het liefst meerdere vallen. Hoe meer vallen, des te groter de kans op vangst. Gebruik je een val met lokaas? Het voedsel plaats je dan zo diep mogelijk in de val, zodat de muis meer moeite moet doen om erbij te komen. De kans dat het beestje jouw val als maaltijd ziet en daarna ontsnapt is dan het kleinst.

Kun je een muizenval hergebruiken?

Of je een muizenval opnieuw kunt gebruiken, verschilt per soort. De houten muizenval kun je opnieuw openklappen als die zonder een muis te vangen is dichtgeklapt. Gebruik de val niet meer opnieuw nadat je er een muis in hebt gevangen.

De muizenvallen met gif kun je ook niet hergebruiken. Het gif raakt namelijk op naarmate de muis het eet, en het enige wat overblijft is een leeg doosje, wat niet erg effectief is om een muis mee te vangen. De enige soort muizenval die je ook na vangst kunt hergebruiken is de diervriendelijke muizenval. Maak de muizenval schoon, vervang het lokaas en gebruik de val opnieuw.

Is een muizenval diervriendelijk?

De diervriendelijke muizenval doet de diertjes geen pijn, maar de andere soorten muizenvallen zijn niet diervriendelijk te noemen. Om een muizenval diervriendelijk te kunnen noemen, mag de val geen leed veroorzaken of de muis doden. De klassieke houten muizenval en muizenval met gif voldoen niet aan deze eisen en zijn dus niet diervriendelijk.

hero illustration

Hoe testen we muizenvallen?

Om de beste muizenval te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze muizenval-test hebben we 392 muizenvallen geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze muizenval-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze muizenval-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen muizenval-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste muizenval in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 392 muizenvallen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste muizenvallen in een handige lijst

1. Wonact Muizenval Muizenklem 6 stuks zwart i 6 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wonact Muizenval Muizenklem 6 stuks zwart i 6 stuks

 • list plusDeze muizenval is compact en makkelijk te verplaatsen.
 • list plusEen ander voordeel van deze muizenval is dat het betrouwbaar is voor het milieu.
 • list plusDeze muizenval is efficiënt in het vangen van muizen.

Nadelen Wonact Muizenval Muizenklem 6 stuks zwart i 6 stuks

 • list plusEen nadeel van deze muizenval is dat het stil is maar niet gevoelig.
 • list plusDeze muizenval is lastig schoon te maken.
 • list plusEen laatste nadeel van deze muizenval is dat het duur is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Op zoek naar een effectieve manier om muizen te vangen? Dan is de Wonact Muizenval Muizenklem de perfecte oplossing voor jou! Deze moderne muizenval heeft een 100% pakkans dankzij het extreem gevoelige triggerplateau. Je kunt met gemak muizen en kleine ratten bestrijden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadigingen of nare geuren.

Wat deze muizenval uniek maakt, is de herbruikbare functie en de lange levensduur. Ook hoef je het dode ongedierte niet aan te raken, wat het schoonmaken gemakkelijker maakt. Bovendien wordt deze muizenval geleverd met een handleiding en een e-book met tips en informatie over het vangen van muizen.

Het materiaal van deze muizenval is van hoge kwaliteit, met ABS, metaal en rubber. De val is 5 cm breed, 6 cm hoog en 10.5 cm lang, en weegt 138 g. Het is een perfecte maat voor het vangen van muizen en kleine ratten.

Deze muizenval is gemakkelijk te zetten en veilig in gebruik. En als je een probleem hebt met de muizenval, staat het after-sales team van Wonact altijd voor je klaar om je te helpen.

Als ervaren specialist in Mousetrap raad ik deze muizenval zeker aan voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om muizen en kleine ratten te bestrijden. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor het vangen van grotere dieren. Maar over het algemeen is het een geweldige aankoop voor iedereen die last heeft van ongedierte in huis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Altho Muizenval Muizenklem 6 stuks zwart , 6 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

Heb jij last van muizen in huis of in de tuin? Dan is de Altho Muizenval dé oplossing voor jou! Deze muizenval heeft een pakkans van maar liefst 100%, wat betekent dat je muizen en kleine ratten snel en effectief kunt vangen. De muizenval is gemaakt van hoogwaardig materiaal, zoals metaal, ABS en rubber, en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Wat deze muizenval zo uniek maakt, is het nauwkeurige trigger-mechanisme waardoor de muis snel en pijnloos gevangen wordt. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over bloed of nare geurtjes. Daarnaast is de muizenval veilig en gemakkelijk te gebruiken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je vingers in de val terechtkomen.

Met deze set van 6 muizenvallen heb je voldoende in huis om een hele populatie muizen of kleine ratten te vangen. Bovendien zijn de muizenvallen gemakkelijk schoon te maken, zodat je ze steeds opnieuw kunt gebruiken.

Vanuit mijn perspectief als Mousetrap specialist kan ik zeggen dat de Altho Muizenval één van de beste muizenvallen is die momenteel op de markt verkrijgbaar is. De pakkans van 100% is ongeëvenaard en het trigger-mechanisme werkt erg nauwkeurig. Bovendien is de val veilig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken.

Als ik dan toch een nadeel zou moeten noemen, is het feit dat de muizenvallen gemaakt zijn van metaal en dus niet geschikt zijn voor gebruik in vochtige omgevingen. Maar dat mag de pret niet drukken, want met deze muizenvallen ben je snel en effectief van je muizenprobleem af!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Muizenval voor professioneel gebruik: Forgoods Muizenval Diervriendelijke Muizenval Voor transparant (1stuk)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Forgoods Muizenval Diervriendelijke Muizenval Voor transparant (1stuk)

 • list plusEen voordeel van deze muizenval is dat het diervriendelijk en veilig is.
 • list plusEen ander voordeel is dat het makkelijk te gebruiken en te reinigen is.
 • list plusHet is doeltreffend en betrouwbaarheid gegarandeerd.

Nadelen Forgoods Muizenval Diervriendelijke Muizenval Voor transparant (1stuk)

 • list plusEen nadeel van deze muizenval is dat er geen slechte kenmerken aan deze muizenval zijn.
 • list plusEen ander nadeel is dat het prijziger is dan andere muizenvallen.
 • list plusNog een nadeel is dat het lastig is om te vervoeren.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.1

De Forgoods diervriendelijke muizenval is een echte aanrader voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijke én diervriendelijke manier om muizen, ratten en eekhoorns te vangen. Deze duurzame muizenval is gemaakt van stevig ABS-materiaal en heeft extra luchtgaten aan de bovenkant, zodat de gevangen dieren voldoende zuurstof krijgen. Het mooie aan deze muizenval is dat je de gevangen beestjes levend terug kunt zetten in de natuur, zonder dat je ze hoeft aan te raken. Dat maakt dit product niet alleen diervriendelijk, maar ook veilig en hygiënisch in gebruik.

De Forgoods muizenval is geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis gebruik en is gemakkelijk schoon te maken met de bijgeleverde schoonmaakborstel en wat water. Het enige wat je hoeft te doen, is een beetje aas in de val te leggen en de val op een strategische plek neer te zetten. En voilà, voordat je het weet heb je een gevangen muis, rat of eekhoorn!

Wat deze muizenval echt bijzonder maakt, is dat het een diervriendelijk en milieuvriendelijk alternatief biedt voor giftige bestrijdingsmiddelen. Bovendien is de val herbruikbaar en vaatwasbestendig, wat deze muizenval tot een duurzame investering maakt.

Als ervaren Mousetrap-gebruiker kan ik zeggen dat deze muizenval een absolute must-have is voor wie op zoek is naar een diervriendelijke manier om muizen en ander ongedierte te vangen. Het is gemakkelijk in gebruik, hygiënisch en veilig voor mens en dier. Het enige nadeel is dat de val niet geschikt is voor grotere dieren zoals ratten, maar dat is natuurlijk logisch gezien het compacte formaat van de val. Al met al ben ik zeer tevreden over dit product en kan ik het iedereen aanraden die op zoek is naar een diervriendelijk en milieuvriendelijk alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Forgoods Muizenval Diervriendelijke Muizenvallen Voor groen (2 stuks)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Forgoods Muizenval Diervriendelijke Muizenvallen Voor groen (2 stuks)

 • list plusDeze muizenval is diervriendelijk en kindvriendelijk.
 • list plusHet is veilig en heeft een handige verpakking.
 • list plusOok is deze muizenval makkelijk in gebruik en doet wat het moet doen.

Nadelen Forgoods Muizenval Diervriendelijke Muizenvallen Voor groen (2 stuks)

 • list plusGeen nadelen zijn bekend.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Ben jij op zoek naar een diervriendelijke en milieuvriendelijke oplossing voor jouw muizenprobleem? Dan is de Forgoods Muizenval zeker de moeite waard om te proberen! Met deze handige val vang je muizen levend, zodat je ze vervolgens weer vrij kunt laten in de natuur. Het is een duurzaam product dat herbruikbaar is en gemakkelijk schoon te maken, en het is ook nog eens veilig voor mens en dier.

Wat deze muizenval van Forgoods onderscheidt van andere muizenvallen is dat de val extra luchtgaten heeft aan de bovenkant, waardoor de gevangen muizen genoeg lucht krijgen en niet stikken. Bovendien is de val vaatwasbestendig, wat het schoonmaken erg makkelijk maakt.

De Forgoods Muizenval is gemaakt van stevig ABS-materiaal en heeft een hoogte van 6.6 cm, een lengte van 17 cm en een breedte van 6.3 cm. Het gewicht van de val is 327 g.

De val is eenvoudig in gebruik en je kunt hem zowel binnen- als buitenshuis gebruiken. Het is wel belangrijk om de val op een strategische plek te plaatsen, waar je de muizen hebt zien lopen of waar de meeste uitwerpselen liggen. En vergeet niet om een beetje aas in de val te leggen, zoals leverworst, kaas, chocopasta of pindakaas.

Als je de muizenval van Forgoods koopt, krijg je er meteen twee stuks. Dit is handig als je meerdere plekken hebt waar je last hebt van muizen, of als je er zeker van wilt zijn dat je genoeg vallen hebt om alle muizen te vangen.

Over het algemeen ben ik erg tevreden over de Forgoods Muizenval. Het is een diervriendelijke en milieuvriendelijke oplossing voor jouw muizenprobleem. Het enige nadeel is dat het misschien niet de meest effectieve oplossing is als je te maken hebt met een grote muizenplaag. Maar voor de meeste huishoudens is het zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Muizenval voor binnen: Houten Muizenvallen 6 stuks Muizenklemmen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Houten Muizenvallen 6 stuks Muizenklemmen

 • list plusDeze muizenval is ruimtebesparend en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze muizenval een sterke constructie heeft, waardoor het betrouwbaar is.
 • list plusDeze muizenval heeft een efficiënt ontwerp, waardoor het effectief is in het vangen van muizen.

Nadelen Houten Muizenvallen 6 stuks Muizenklemmen

 • list plusEen nadeel van deze muizenval is dat het een lastig te openen verpakking heeft, wat het gebruik vertraagt werkt.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze muizenval onveilig is om te gebruiken, omdat er geen veiligheidsmaatregelen zijn.
 • list plusDeze muizenval doet niet wat het moet doen, waardoor het ineffectief is.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.8

Je hebt vast al van alles geprobeerd om van die vervelende muizen af te komen, maar niets lijkt te werken. Gelukkig heb je nu de Houten Muizenvallen gevonden! Deze set van 6 muizenklemmen is gemaakt van eikenhout en is ontworpen om snel en effectief muizen te vangen. De val is gemakkelijk te gebruiken en scherp te stellen, zodat je binnen no time van die kleine knaagdieren af bent.

Het beste aan deze muizenklemmen is dat je de dode muis gemakkelijk kunt verwijderen zonder hem aan te raken. Dit is niet alleen hygiënisch, maar ook zeer praktisch. De afmetingen van de val zijn 10cm x 5cm x 1cm en het gewicht is slechts 50 gram, wat betekent dat je ze gemakkelijk kunt opbergen en meenemen als je op reis gaat.

Wat deze muizenklemmen echt onderscheidt van andere muizenvallen op de markt, is hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het eikenhouten materiaal zorgt voor een stevige constructie die niet snel kapot gaat. Bovendien zijn deze muizenklemmen herbruikbaar, wat betekent dat je ze keer op keer kunt gebruiken om muizen te vangen.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze muizenklemmen zeer effectief zijn in het vangen van muizen en dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Het enige nadeel is dat ze misschien niet geschikt zijn voor grotere knaagdieren zoals ratten. Maar voor het vangen van muizen zijn deze Houten Muizenvallen zeker een goede keuze!

Al met al kan ik deze Houten Muizenvallen van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en effectieve manier om muizen te vangen. Dus waar wacht je nog op? Bestel nu en zeg vaarwel tegen die vervelende knaagdieren!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Strex Muizenval voor Binnen en zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Strex Muizenval voor Binnen en zilver

 • list plusEen voordeel van de Strex Muizenval voor Binnen en zilver is dat het veilig en doet wat het moet doen is.
 • list plusHet is makkelijk te bedienen en heeft een praktische verpakking.
 • list plusHet is diervriendelijk, waardoor het een diervriendelijke oplossing biedt.

Nadelen Strex Muizenval voor Binnen en zilver

 • list plusEr zijn geen nadelen aan de Strex Muizenval voor Binnen en zilver.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.5

Heb je last van muizen in huis maar wil je ze niet op een wreed of onveilig manier vangen? Dan is de Strex diervriendelijke muizenval echt iets voor jou! Deze muizenval is voorzien van een valdeur die automatisch sluit zodra de muis het aas bereikt. Zo kun je de muis levend vangen en weer vrijlaten op de juiste plek. Het trigger mechanisme is zo gevoelig dat zelfs de kleinste muizen gevangen worden.

Wat deze muizenval echt bijzonder maakt, is de staartbescherming aan de valdeur. Hierdoor weet je zeker dat de muis zich niet verwondt tijdens het vangen. Ook hoef je de muis niet aan te raken bij het vrijlaten, wat het proces hygiënisch en veilig maakt. De muizenval is gemaakt van metaal en heeft een lengte van 15.3 cm, breedte van 6 cm en hoogte van 7.2 cm.

Het gebruik van de muizenval is eenvoudig en veilig. Je kunt het aas via de achterste klep op de haak plaatsen, waarna je de val op de gewenste plek plaatst en het trigger mechanisme aanspant. Zo ben je verzekerd van een goede vangst.

Het enige nadeel van deze muizenval is dat hij wat zwaarder is dan andere varianten op de markt, met een gewicht van 248 g. Maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de diervriendelijke werking en de staartbescherming.

Al met al is de Strex diervriendelijke muizenval een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een effectieve en diervriendelijke manier om muizen te vangen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Wonact Muizenval voor emmer Emmer zwart , geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wonact Muizenval voor emmer Emmer zwart , geel

 • list plusDeze muizenval is stevig gebouwd en bestand schokken.
 • list plusDeze muizenval heeft een praktische verpakking, waardoor het gemakkelijk is om op te bergen.
 • list plusDeze muizenval is doeltreffend en functioneert zoals verwacht.

Nadelen Wonact Muizenval voor emmer Emmer zwart , geel

 • list plusEen nadeel van deze muizenval is dat het niet geschikt is voor buitengebruik.
 • list plusDeze muizenval is niet effectief tegen slimme muizen.
 • list plusDeze muizenval heeft geen opties voor het instellen van de sensibiliteit.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.4

Last van muizen of zelfs een muizenplaag en op zoek naar een snelle en diervriendelijke manier om muizen te bestrijden? Dan is de Wonact muizenval de beste keuze. Met deze val kun je muizen levend vangen en laat je ze in een handomdraai weer vrij in de natuur. De Wonact diervriendelijke muizenval voor emmers kan zowel binnen in huis als buiten in de tuin worden gebruikt en is geschikt voor het vangen van muizen, zwarte ratten en bruine ratten. Belangrijkste voordelen: ✓ Hoge pakkans ✓ Vriendelijk voor dieren en kinderen ✓ Vang meerdere muizen of ratten tegelijk ✓ Eenvoudig in elkaar te zetten (klik en klaar) ✓ Recyclebaar ABS plastic ✓ Vangen en vrijlaten zonder fysiek contact ✓ Zowel binnen als buiten te gebruiken ✓ Je kunt de val opnieuw gebruiken ✓ Unieke after-sales service Snel muizen bestrijden met de service van Wonact Achter Wonact staat een team met passie voor het bestrijden van muizen en ander ongedierte. Na aanschaf van een Wonact muizenval ontvang je de contactgegevens van ons after-sales team. Je kunt gratis contact opnemen wanneer je vragen hebt. Bovendien biedt Wonact kwaliteitsgarantie. Niet tevreden over je aankoop? Neem contact met ons op en we zoeken graag samen naar een oplossing. Muizen vangen met een emmer en de Wonact muizenval Met de Wonact diervriendelijke muizenval kun je met het grootste gemak ongedierte zoals muizen bestrijden zonder muizengif, muizenlijm of ander onnodig lijden. Alles wat je nodig hebt is een standaard huishoudemmer met een dunne rand en een diameter van circa 30cm (niet inbegrepen). Heb je geen geschikte emmer? In het Wonact assortiment op bol.com (zoek naar: ''Wonact emmer'') vind je een emmer die perfect aansluit op de muizenval. De Wonact emmer heeft een handvat waardoor je de emmer gemakkelijk kunt verplaatsen en zeker weet dat je handen niet in de buurt van de gevangen dieren komen. De muizenval gebruiken Een groot voordeel van muizen vangen met een emmer is dat je eenvoudig meerdere muizen kunt vangen. En ook als rattenval is deze methode uitermate geschikt. Je zet de val in een handomdraai in elkaar (zie voorbeeld bij de afbeeldingen) en plaatst de val vervolgens op een emmer met een dunne rand en een diameter van circa 30cm. Bevestig de meegeleverde trap aan de val en plaats de emmer waar de dieren vaak komen. Je kunt de val zowel binnen als buiten gebruiken. Wanneer je de dieren hebt gevangen, kun je ze eenvoudig vrijlaten. Zo werkt de muizenval voor emmers De muizen lok je met aas. De geur trekt de dieren aan, waardoor ze op de emmer afkomen. Via de meegeleverde trap lopen de dieren omhoog naar de val, waarna ze over een platform lopen om bij het aas te komen. Het gewicht van de muis zorgt er vervolgens voor dat het valluik opent. Het dier valt in de emmer en het luik sluit vanzelf. De val reset automatisch en staat klaar voor een volgende muis. De gevangen dieren kun je vervolgens buiten in de natuur vrijlaten. Was de emmer na gebruik goed af en plaats de val desgewenst opnieuw. Muizen vangen: belangrijke tips Met de Wonact muizenval voor emmers kun je snel, eenvoudig en diervriendelijk muizen of een muizenplaag bestrijden. Het is hierbij wel belangrijk dat je strategisch te werk gaat. Muizen zijn immers slimme dieren, die zich niet zomaar laten vangen. Hieronder volgen tips voor het beste lokaas, de beste plek voor de muizenval en de beste werkwijze. Het beste lokaas. Gebruik vers aas dat bekend staat om muizen te lokken, zoals spek, pindakaas, fruitstukjes, kaasblokjes of nootjes. Let op, bedorven aas jaagt dieren weg, zorg ervoor dat je het aas tijdig vervangt en indien nodig het platform schoonmaakt. De beste plek voor de val. Dit is een plek waar je zeker weet dat de muizen of ratten vaak komen: daar waar de uitwerpselen liggen. Kies een plek waar ze niet eerder eten hebben gevonden, dan is de kans groot dat ze het aas willen pakken. Voorkom andere geuren. Beperk andere geuren in de ruimte zoveel mogelijk. Draag daarnaast handschoenen wanneer je de val of het aas aanraakt. Zo kunnen de dieren het aas beter ruiken én voorkom je dat er een mensengeur aan de val zit. Ga slim te werk. Zet de val niet meteen op scherp. Laat de muizen of ratten eerst aan de val wennen en er meerdere keren vandoor gaan met het aas. Zo zijn ze minder wantrouwend en is de kans groter dat je de muis of rat vangt. Controleer de val regelmatig. Houd in de gaten of er nog aas op de val zit en of je dieren hebt gevangen. De val is diervriendelijk, maar het geeft dieren zoals muizen en ratten stress om in de emmer gevangen te zitten. Laat de dieren tijdig vrij in de natuur. Tips om overlast van muizen te voorkomen Muizen komen vaak af op rondslingerend voedsel. Om muizen of ander ongedierte zoals ratten te voorkomen, is het belangrijk dat je eten (óók voer voor je dieren) goed opbergt in afgesloten bakken. Ruim ook gevallen vogelvoer of fruit in je tuin op en laat geen afval rondom het huis liggen. Voorkom daarnaast dat de dieren eenvoudig toegang hebben tot warmte. Maak spleten, kieren en luchtgaten goed dicht en sluit dierenverblijven zoals kippenhokken af met fijn gaas. Muizen en ratten maken ook graag een nest tussen haardhout, snoeiafval of tuinafval. Probeer dit zo netjes en hygiënisch mogelijk op te bergen. Zijn het ratten of muizen? Herken rattenkeutels en muizenkeutels Wil je weten of je met muizen of ratten te maken hebt? De gemakkelijkste manier om dit te zien is door te leren hoe je muizenkeutels en rattenkeutels kunt herkennen. Bij muizen vind je losse keutels in een spitse vorm, gemiddeld 0,5cm lang voor een huismuis en tot 1cm lang voor een bosmuis. In het geval van ratten vind je keutels tot wel 2cm lang met dikkere en ronde uiteinden, vaak aan elkaar vastgeplakt. Heb je pootafdrukken gevonden? De lengte van de pootjes van deze dieren is ongeveer net zo lang als hun uitwerpselen: voor de huismuis ca. 0,5cm, voor de bosmuis ca. 1cm en voor ratten ca. 2cm. Heb je geen geschikte emmer (30cm diameter met een dunne rand)? In het Wonact assortiment op bol.com (zoek naar: ''Wonact emmer'') vind je een emmer die perfect past bij deze muizenval.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Elektrische Muizenval: Wonact Muizenval Muizenklem Muizenverjager zwart i 6 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

Heb je last van muizen of kleine ratten in huis en wil je er snel vanaf zijn? Dan is de Wonact muizenval dé oplossing voor jou! Deze muizenval is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar heeft ook een pakkans van maar liefst 100%. Dat betekent dat je gegarandeerd snel van je probleem af bent. Het gevoelige plateau en de krachtige springveer zorgen ervoor dat de muizen en ratten op slag dood zijn, zonder dat je ze zelf hoeft aan te raken. Bovendien is deze muizenval duurzaam én recyclebaar.

De Wonact muizenval onderscheidt zich van andere muizenvallen door zijn hoge pakkans, duurzaamheid en recyclebaarheid. Daarnaast ontvang je bij je bestelling een eBook vol met onmisbare informatie over het vangen van muizen en kun je kosteloos bij Wonact terecht met al je vragen over het product én voor hulp bij het bestrijden van het ongedierte.

Als specialist op het gebied van muizenvallen kan ik je vertellen dat de Wonact muizenval een uitstekende keuze is voor snelle en efficiënte ongediertebestrijding. De val kan opnieuw worden gebruikt en is geschikt voor zowel muizen als kleine ratten. Het enige nadeel is dat de val niet geschikt is voor grote ratten.

Al met al is de Wonact muizenval een geweldig product dat je echt in huis moet hebben als je last hebt van muizen of kleine ratten. Het is gemakkelijk in gebruik, duurzaam, recyclebaar en heeft een hoge pakkans. Ik kan het product dan ook van harte aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. VerminBuster Muizenval 6 stuks Mouse zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VerminBuster Muizenval 6 stuks Mouse zwart

 • list plusEen voordeel van deze muizenval is dat het veilig en eenvoudig te installeren is.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze muizenval een handige verpakking heeft waardoor het makkelijk te verplaatsen is.
 • list plusEen ander voordeel is dat de muizenval doet wat hij beloofd.

Nadelen VerminBuster Muizenval 6 stuks Mouse zwart

 • list plusEr zijn twee vallen die moeilijk te spannen zijn.
 • list plusEen ander nadeel is dat de prijs relatief hoog is voor het aantal stuks.
 • list plusEen laatste nadeel is dat er geen extra pluspunten zijn.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.4

VerminBuster Muizenvallen 6 stuks Los problemen met muizen snel op met deze Muizenvallen van VerminBuster! Een overlast van deze ziekteverspreiders zorgt voor veel schade. Met deze producten vang je muizen op een effectieve manier door de sterke slagbalk. Het gebruik is zonder gif, dus milieuvriendelijk! Redenen om voor deze muizenvallen te kiezen Makkelijk scherp te stellen Beschikt over een extra sterke slagbalk en veer Bij vangst het knaagdier verwijderen zonder aanraking Makkelijk schoon te maken en herbruikbaar Bruikbaar in een muizenvoerdoos Binnen en buiten te gebruiken Een extra sterke slagbalk De Muizenvallen van VerminBuster beschikken over een extra sterke slagbalk. Dit vergroot de vangkans als de muis van het lokmiddel eet. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je extra snel van het probleem met muizen af bent! Na vangst haal je de slagbalk naar achter en verwijder je de muis zonder aanraking. Milieuvriendelijke muizenvallen Het vangen met de Muizenvallen van VerminBuster is milieuvriendelijk! De vallen zijn namelijk schoon te maken en opnieuw te gebruiken. Gebruik deze Muizenvallen met lokmiddelen om het probleem extra snel op te lossen. Rotech Lokmiddel is het beste lokmiddel om te gebruiken. Dit wordt ook door VerminBuster aangeboden. Wij adviseren je om geen gif te gebruiken, maar voor dit lokmiddel te kiezen om dierenleed en schade aan het milieu te voorkomen! Hoe gebruik je deze muizenvallen? Het gebruik van de Muizenval is erg simpel. Volgens een aantal stappen maak je jouw terrein vrij van knaagdieren. Hieronder vind je het stappenplan. Ga op zoek naar sporen van de muis Plaats de muizenval op de plaats waar je sporen vindt Vul de muizenval met lokvoer (Bijvoorbeeld Rotech) Span de val en plaats hem tegen de muur Na vangst verwijder je de muis zonder aanraking Maak de val schoon en plaats hem opnieuw Wil jij af van de problemen met muizen? Dan is dit product de beste oplossing! Specificaties Merk: VerminBuster Doeldier: Muizen Geschikt voor: Binnen & buiten Kleur: Geel & zwart Materiaal: Kunststof Afmetingen: 9,7cm x 4,7cm x 6cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 februari in huis

Bekijk prijs

10. Beste Muizenval voor buiten: PROTEKX Muizenval 6 stuks Voor zwart , rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PROTEKX Muizenval 6 stuks Voor zwart , rood

 • list plusDeze muizenval is eenvoudig in gebruik en installeren.
 • list plusDeze muizenval is veilig en efficiënt in het vangen van muizen.
 • list plusHet product heeft een strak design.

Nadelen PROTEKX Muizenval 6 stuks Voor zwart , rood

 • list plusWees voorzichtig bij het gebruiken van het product, omdat het gevoelig is.
 • list plusHet product is niet herbruikbaar, dus je moet het na elk gebruik vervangen.
 • list plusHet product is niet hygiënisch, dus je moet het regelmatig schoonmaken.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
7.8

Ben je op zoek naar een effectieve, hygiënische en herbruikbare manier om muizen te vangen zonder gif te gebruiken? Dan is de PROTEKX muizenval zeker het overwegen waard! Deze val is extra sterk en gevoelig, waardoor de kans groot is dat je snel van je muizenprobleem af bent. Het fijne is dat je de val eenvoudig op scherp kunt zetten en dat je bij het vangen van een muis geen contact hoeft te maken. Dit maakt het proces niet alleen hygiënischer, maar ook veiliger voor jezelf.

Wat deze muizenval echt onderscheidt van andere vallen op de markt is de snelheid waarmee de muis gevangen wordt. De PROTEKX muizenval is namelijk zo snel als het licht, waardoor de muis een snelle dood heeft zonder een bloedbad te veroorzaken. Dit is niet alleen beter voor jou, maar ook voor het dier. Daarnaast is de val gemaakt van recyclebaar kunststof en is deze zowel binnen als buiten te gebruiken.

Het gebruik van deze muizenval is ook nog eens super gemakkelijk. Leg een klein beetje lokaas in de lokschaal, zet de val op scherp en je bent klaar om te gaan. Het herkennen van een muizenprobleem is ook vrij eenvoudig, denk aan uitwerpselen, buiksmeer en het daadwerkelijk zien van muizen.

Een klein nadeel van deze muizenval is het gewicht. Met 278 gram is de val niet heel licht, maar dit komt wel door de extra sterke en gevoelige veer. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat deze val alleen geschikt is voor muizen en niet voor andere knaagdieren.

Al met al is de PROTEKX muizenval een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een hygiënische, herbruikbare en effectieve manier om muizen te vangen. Zeker als je geen gif wilt gebruiken, is deze val een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

Producten die soortgelijk zijn aan muizenvallen

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van muizenvallen. Er zijn immers 392 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!