Wat is de beste Elektrische Heggenschaar van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Elektrische Heggenschaar is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Elektrische Heggenschaar van 2024? Na het onderzoeken van 522 Elektrische heggenscharen kwam de BLACK+DECKER BEHT201-QS als beste getest uit onze Elektrische Heggenschaar-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Elektrische heggenscharen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Elektrische heggenscharen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Elektrische Heggenschaar-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Elektrische Heggenschaar selectie

De top 10 beste Elektrische heggenscharen

1Score: 9.8
BLACK+DECKER BEHT201-QS
BLACK+DECKER BEHT201-QS
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
BLACK+DECKER BEHTS451-QS
Beste elektrische heggenschaar
BLACK+DECKER BEHTS451-QS
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W
Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W
Powerplus
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
BLACKDECKER BLACK+DECKER BEHT251-QS Heggenschaar 450W
BLACKDECKER BLACK+DECKER BEHT251-QS Heggenschaar 450W
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Hyundai Elektrische Heggenschaar - 710W
Hyundai Elektrische Heggenschaar - 710W
Hyundai
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Bosch EasyHedgeCut 45
Bosch EasyHedgeCut 45
Bosch
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Gardena THS 500/48
Gardena THS 500/48
Gardena
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Einhell Elektrische telescoop heggenschaar GC-HH
Einhell Elektrische telescoop heggenschaar GC-HH
Einhell
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
FERM PowerTools Heggenschaar 450mm 450W
FERM PowerTools Heggenschaar 450mm 450W
FERM
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Powerplus POWXG2043 Elektrische heggenschaar 750W
Powerplus POWXG2043 Elektrische heggenschaar 750W
Powerplus
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrische Heggenschaar Koopgids

Je hebt een mooie heg en deze wil je graag mooi houden. Hiervoor gebruik je het beste een elektrische heggenschaar. Waar je op let bij aankoop van een elektrische heggenschaar, lees je hieronder!

Wat voor soorten heggenscharen zijn er allemaal?

Er zijn elektrische heggenscharen. Deze zijn te krijgen in verschillende maten: zo zijn er elektrische heggenscharen verkrijgbaar met verschillende zwaardlengtes en snijbreedtes. Hoe groter deze zijn, hoe groter het oppervlak wat je snoeit is.

Daarnaast zijn er ook telescopische elektrische heggenscharen te koop. Deze zijn ideaal als je hoge struiken of bomen wilt snoeien. Doordat er een lange steel aan zit, hoef je geen ladder te gebruiken en worden gevaarlijke situaties voorkomen.

De meeste heggenscharen hebben een snoer waardoor je vrijwel altijd een verlengkabel nodig hebt, maar er zijn tegenwoordig ook heggenscharen met een accu. Hierdoor zijn ze snoerloos en bereik je je hele tuin zonder een verlengkabel nodig te hebben. Deze zijn dan ook ideaal voor gebruik in een grote tuin.

Een andere snoerloze versie van een heggenschaar is de heggenschaar op benzine. Dit zijn vaak de professionele heggenscharen met veel vermogen. Het nadeel van een heggenschaar op benzine is dat deze vrij veel onderhoud vergen.

Er zijn ook snoeischaren. Deze lijken op een grote schaar. Ze zijn net zo effectief als een elektrische heggenschaar, maar bieden niet zoveel gebruiksgemak. Handmatige heggenscharen zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten.

Hoe gebruik ik een elektrische heggenschaar?

Met een elektrische heggenschaar snoei je op een eenvoudige manier bomen en struiken. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en licht van gewicht. Zorg altijd dat je een veiligheidsbril en handschoenen draagt bij het gebruik van een heggenschaar.

Hou de heggenschaar altijd met twee handen vast en zorg dat je op een stabiele ondergrond staat. Begin bovenaan en werk langzaam je weg naar beneden. Snoei je heg langzaam, met lange stroken en neem de tijd. Heb je een elektrische heggenschaar met een accu, zorg er dan voor dat de accu volledig is opgeladen om frustratie te voorkomen.

Welke heggenschaar heb ik nodig voor mijn buxus?

Een goede, scherpe heggenschaar is ideaal om je buxus mee in vorm te houden. Je gebruikt zowel een elektrische heggenschaar als een handmatige heggenschaar, maar met een handmatige heggenschaar werk je net iets nauwkeuriger. Probeer beide heggenscharen en kijk welke jouw voorkeur heeft.

Heb je een hele hoge buxus, dan is het een goed idee om een telescopische heggenschaar te gebruiken. Ga in ieder geval nooit op een ladder staan die niet stabiel is. Je wilt niet vallen met een heggenschaar in je handen. Een goede telescopische heggenschaar is voor hoog trimwerk gemaakt.

Hoe slijp je een elektrische heggenschaar?

Door het snoeien van dikke takken word je elektrische heggenschaar na verloop van tijd bot. Hars versnelt dit proces. Je merkt aan je heggenschaar wanneer deze bot aan het worden is: takjes komen vaak vast te zitten doordat er teveel ruimte ontstaat tussen de bovenste en onderste messen van de heggenschaar.

Daarnaast worden takken niet meer zuiver afgesneden: de snede is niet netjes en heeft rafels. Het is moeilijk te zeggen hoe vaak je precies je heggenschaar moet slijpen, omdat dit af hangt van hoe vaak je de heggenschaar gebruikt en wat je ermee snoeit. Gemiddeld worden de messen van een heggeschaar bot na zo'n 50 uur gebruik.

Je kunt je elektrische heggenschaar laten slijpen door een specialist, maar je kunt er ook voor kiezen dit zelf te doen. Dit heb je hiervoor nodig: een goede platte vijl, een slijpsteen, een zachte doek, harsoplosmiddel en een veiligheidsbril.

Als eerste maak je de messen goed schoon. Door het snoeien verzamelt er zich veel plantenafval en hars tussen de messen. Dit maak je schoon met een zachte doek en eventueel wat harsoplosmiddel. Als de messen schoon zijn, pak je de vijl erbij. Gebruik een goede platte vijl en vijl altijd in de richting van de snijkant.

Probeer de opgegeven snijhoek te handhaven: wat deze opgegeven snijhoek is, lees je in de instructies van je heggenschaar onder de technische gegevens. Vermijd heen-en-weer bewegingen en vijl alleen opwaarts. Verwijder niet teveel materiaal: de limiet is 5 mm. Als je teveel vijlt, kan het materiaal verzwakt raken. Let er ook op dat alle messen even lang zijn.

Voor de volgende stap gebruik je een slijpsteen. Hiermee haal je de bramen weg die ontstaan zijn aan de onderkant van het mes. Je draait hiervoor je heggenschaar om waardoor je de achterkant van de messen kunt bewerken. Haal de slijpsteen voorzichtig over het mes, zo worden ruwe oppervlakken weer glad.

De laatste stap is het verzorgen van de heggenschaar. Verwijder eerst al het slijpstof wat zich heeft opgehoopt tijdens het slijpen. Smeer de messen nu in met ontharsmiddel. Dit helpt niet alleen bij het verwijderen van hars, maar het herstelt ook de corrosiebescherming.

Wanneer moet ik snoeien?

Wanneer je het beste snoeit hangt mede af van wat voor haag je hebt, maar de meeste hagen snoei je twee keer per jaar. De eerste keer doe je dit in mei of juni, en dan aan het einde van de zomer in augustus of september.

Vergeet je haag in droge periodes ook geen water te geven. Daarnaast is het een goed idee om een haag twee keer per jaar te bemesten. Alle hagen staan dichtbij elkaar waardoor ze veel voedingsstoffen uit de grond halen.

Hoe gebruik ik een elektrische heggenschaar?

Een elektrische heggenschaar is eenvoudig in gebruik. Ze zijn vaak licht en daarom liggen ze fijn in de hand. Snoei langzaam, in lange halen en wees vooral niet bang om veel terug te snoeien. Meestal groeit je struik voller terug dan voorheen.

Probeer zo recht mogelijk te snoeien door de heggenschaar evenwijdig met de struik te houden. Duw ook niet teveel tegen de heggenschaar, want hierdoor ga je juist scheef. Ga bovendien niet snoeien als het erg heet weer is: hierdoor kun je schade aanrichten.

hero illustration

Hoe testen we Elektrische heggenscharen?

Om de beste Elektrische Heggenschaar te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Elektrische Heggenschaar-test hebben we 522 Elektrische heggenscharen vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Elektrische Heggenschaar-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Elektrische Heggenschaar-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Elektrische Heggenschaar-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Elektrische Heggenschaar in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 522 Elektrische heggenscharen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Elektrische heggenscharen in een handige lijst

1. BLACK+DECKER BEHT201-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BEHT201-QS

 • list plusCompact en ergonomisch design
 • list plusLichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken
 • list plusKrachtige prestaties

Nadelen BLACK+DECKER BEHT201-QS

 • list plusSommige gebruikers vinden de beschermhoes niet stevig genoeg

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
10
De BLACK+DECKER BEHT201-QS is echt een no-nonsense elektrische heggenschaar. Met een zwaardlengte van 45 centimeter kan ik takken tot wel 16 millimeter dik snoeien. Dankzij de elektrische werking heb ik altijd een constante stroomvoorziening, zodat ik zonder onderbreking kan werken. En met een gewicht van slechts 1,91 kilogram hoef ik me geen zorgen te maken over spierpijn na het snoeien. De extra handgreep zorgt ook nog eens voor een stevige grip tijdens het snoeien.

Wat deze heggenschaar echt onderscheidt van andere modellen is het compacte en ergonomische design, samen met de tweede handgreep. Dat betekent maximale controle tijdens het snoeien en een super nauwkeurig resultaat. En weet je wat nog beter is? Deze BEHT201-QS is zelfs 10% lichter dan zijn voorgangers, waardoor het snoeien nog comfortabeler wordt.

Deze heggenschaar is perfect voor het snoeien van kleinere heggen. Met een snijcapaciteit van 16 millimeter kan ik zonder problemen jonge hagen snoeien. En met de transparante beschermkap kan ik de heggenschaar veilig opbergen. De messen met dubbele actie zorgen ook nog eens voor super efficiënt snoeien.

De BEHT201-QS heeft een vermogen van 420W en produceert een geluidsvermogen van 93db. Hij wordt geleverd met een beschermhoes en handleiding. Om ervoor te zorgen dat mijn heggenschaar in topconditie blijft, raad ik aan om na gebruik de messen schoon te maken met een zachte borstel en onderhoudsspray te gebruiken.

De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze noemen deze heggenschaar duurzaam, sterk en handig in gebruik. Ook het lichte gewicht en de krachtige prestaties worden gewaardeerd. Een gebruiker merkte zelfs op dat zelfs dikke takken moeiteloos gesnoeid kunnen worden.

Een mogelijke beperking die genoemd wordt, is de beschermhoes. Sommige gebruikers vinden deze niet stevig genoeg. Maar eerlijk gezegd, dit is maar een klein puntje van kritiek en heeft geen invloed op hoe goed de heggenschaar werkt.

Al met al is de BLACK+DECKER BEHT201-QS echt een topkeuze voor het snoeien van kleinere heggen. Met zijn compacte en ergonomische design, lichte gewicht en krachtige prestaties biedt deze heggenschaar een comfortabele en efficiënte snoei-ervaring. Het is een betrouwbare en duurzame machine die moeiteloos zijn werk doet. Dus maak je geen zorgen over die kleine kanttekening met de beschermhoes, want dat heeft geen invloed op hoe goed deze heggenschaar is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Beste elektrische heggenschaar: BLACK+DECKER BEHTS451-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BEHTS451-QS

 • list plusMet een lange zwaardlengte en snijcapaciteit kan je gemakkelijk grote en dikke materialen zagen.
 • list plusHet lichtgewicht en ergonomisch ontwerp zorgt voor comfortabel gebruik en minder vermoeidheid tijdens het werken.
 • list plusDe transparante beschermkap zorgt voor extra veiligheid doordat je het zaagblad goed kunt zien en eventuele problemen snel kunt opmerken.

Nadelen BLACK+DECKER BEHTS451-QS

 • list plusHelaas heeft dit product geen beschermstukje aan het einde van het lemmet, wat mogelijk gevaarlijk kan zijn bij verkeerd gebruik.
 • list plusDaarnaast is er geen afneembaar beschermend kapje voor het zaagblad, waardoor het blad mogelijk beschadigd kan raken tijdens het opbergen.
 • list plusOok is er geen harde opbergkoker beschikbaar, waardoor het zaagblad minder goed beschermd is tijdens transport en opslag.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.62
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
9.75
De BLACK+DECKER BEHTS451-QS is dé elektrische heggenschaar voor jouw heggen. Met mijn vermogen van 550 watt en een zwaardlengte van 60 centimeter snoei ik moeiteloos takken tot wel 25 millimeter dikte. Maar wat mij echt onderscheidt van andere heggenscharen is mijn zaagblad aan het uiteinde van het lemmet, waarmee ik takken tot wel 35 millimeter dikte kan zagen. 🌳

Ik ben ontworpen met jouw veiligheid in gedachten. Mijn transparante beschermkap voorkomt dat rondvliegende takken je handen raken tijdens het snoeien. En met mijn lage gewicht en ergonomische handgreep kan je op een comfortabele manier je heg snoeien.

Ik ben compacter en ergonomischer dan mijn voorgangers, waardoor ik 10% lichter ben. Dit maakt mij nog gemakkelijker en minder vermoeiend in gebruik. En dankzij mijn tweede handgreep heb je maximale controle tijdens het snoeien.️

Ik ben vooral geschikt voor grote heggen. Met mijn 60 centimeter zwaardlengte en een snijcapaciteit van 25 millimeter (of zelfs 35 millimeter met mijn zaagblad) kan je gemakkelijk grote takken en struiken aanpakken. Ik ben de ideale keuze voor tuiniers die regelmatig hun heg willen onderhouden.

Mijn voordelen zijn onder andere mijn lange zwaardlengte, snijcapaciteit en lage gewicht. Gebruikers hebben gemeld dat ik zeer wendbaar ben en gemakkelijk te gebruiken, waardoor vermoeide armen verleden tijd zijn. Ook mijn compacte ontwerp en transparante beschermkap zijn positieve aspecten.

Er zijn echter ook enkele mogelijke nadelen. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat ze een beschermstukje aan het einde van het lemmet missen, waardoor het lastiger is om dicht bij muren te snoeien. Ook is er de wens geuit voor een afneembaar beschermend kapje voor het zaagblad aan het uiteinde. En helaas is er geen harde opbergkoker beschikbaar om mij netjes op te bergen.

Al met al ben ik een uitstekende elektrische heggenschaar met vele voordelen. Ik ben krachtig en wendbaar en perfect voor het snoeien van grote heggen. Mijn lage gewicht en ergonomische handgreep zorgen voor comfort en controle tijdens het gebruik. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, wegen mijn voordelen zwaarder. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige heggenschaar, is de BLACK+DECKER BEHTS451-QS zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W

 • list plusKrachtige machine voor zijn grootte
 • list plusLicht en wendbaar, wat het werken comfortabel maakt
 • list plusElektrische veiligheidsrem voor extra veiligheid

Nadelen Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W

 • list plusKort netsnoer, wat onhandig kan zijn
 • list plusMogelijk kwaliteitsprobleem met de geur van brand bij eerste gebruik

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
9.3
Ik ben de Powerplus POWEG40100 elektrische heggenschaar. Een lichtgewicht en wendbare snoeimachine die perfect is voor kleinere klussen. Met mij kun je eenvoudig takken tot een diameter van 16 mm inkorten en je heg of struik weer in vorm snoeien. Met mijn zwaardlengte van 55 cm en snijbreedte van 16 mm ben ik ideaal voor kleine snoeiwerkzaamheden.

De voordelen van mij zijn talrijk. Mijn messen zijn krachtig genoeg om takken tot 16 mm te snijden, ondanks mijn compacte formaat. Daarnaast ben ik licht en wendbaar, waardoor werken met mij comfortabel is. Voor jullie veiligheid heb ik ook een elektrische veiligheidsrem, zodat het mes direct stopt bij gevaar. En na gebruik kun je mij veilig opbergen met mijn beschermhoes.

Er zijn echter ook een paar nadelen aan mij. Mijn netsnoer is kort, wat betekent dat je altijd een verlengsnoer nodig hebt. Dat kan een beetje onhandig zijn.

Wat betreft specificaties, ik heb een vermogen van 520 W, een bladlengte van 55 cm, een snijlengte van 51 cm en een snijcapaciteit van maximaal 16 mm. Mijn toerental is 1750 min-1 en mijn geluidsniveau is 88 dB. Met mijn gewicht van 2,16 kg ben ik lekker licht en gemakkelijk te hanteren.

De reviews van gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze prijzen mijn duurzaamheid, kracht en gebruiksgemak. Het enige minpunt dat vaak wordt genoemd, is het korte snoer. Dat kan inderdaad een beetje onhandig zijn. Eén gebruiker meldde zelfs dat ik naar brand rook bij het eerste gebruik, wat kan wijzen op een kwaliteitsprobleem.

Al met al ben ik, de Powerplus POWEG40100, een goede keuze voor kleine snoeiwerkzaamheden. Ik ben lichtgewicht en wendbaar, maar krachtig genoeg om takken tot 16 mm te snijden. Het korte snoer kan een beetje vervelend zijn, maar over het algemeen ben ik aantrekkelijk voor tuinliefhebbers vanwege mijn positieve eigenschappen en redelijke prijs. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. BLACKDECKER BLACK+DECKER BEHT251-QS Heggenschaar 450W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER BEHT251-QS Heggenschaar 450W

 • list plusHandig en compact apparaat

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER BEHT251-QS Heggenschaar 450W

 • list plusMoeilijkheid om takken van 2 cm door te snijden
 • list plusGeen snoer meegeleverd
 • list plusPlug zit direct op het handvat

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
8.68
Gebruiksgemak
9.15
De BLACK+DECKER BEHT251-QS Heggenschaar is echt een handig apparaatje, hoor! Met zijn compacte ontwerp en ergonomische vormgeving is hij super makkelijk in gebruik. Met een zwaardlengte van 50 cm en een krachtige 450W motor kan deze heggenschaar echt flink wat snoeiwerk aan, zelfs voor kleine tot middelgrote heggen. En weet je wat zo fijn is? Door het evenwichtige ontwerp voelt het snoeien helemaal niet zwaar aan. Het gewicht is gelijkmatig verdeeld tussen het blad en de handgreep, waardoor je moeiteloos kunt snoeien. En met de tweede handgreep heb je maximale controle, wat de veiligheid ten goede komt.

Deze heggenschaar heeft echt iets speciaals, namelijk zijn compacte en ergonomische design. Hierdoor is hij lichter dan andere modellen en kun je er zonder problemen hogere heggen mee snoeien. Het mes heeft een snijcapaciteit van 18 mm en maakt gebruik van dubbele actie messen, waardoor je heel efficiënt en precies kunt snoeien. En als extraatje wordt de heggenschaar geleverd met een transparante beschermkap voor nog meer veiligheid.

Technisch gezien heeft deze heggenschaar een motor van 450W en een zwaardlengte van 50 cm. Hij kan maar liefst 1815 slagen per minuut maken en heeft een geluidsvermogen van 97 dB(A). Hij is perfect voor het snoeien van middelgrote heggen en heeft veiligheidsmessen en asymmetrische messen voor super nauwkeurig snijwerk.

Deze heggenschaar heeft al veel tevreden gebruikers blij gemaakt. Ze zijn echt te spreken over het handige formaat en de goede grip tijdens het gebruik. Sommige gebruikers hebben wel getwijfeld of de heggenschaar takken van 1,8 cm kan doorknippen, omdat ze merken dat het wat moeilijk gaat bij takken van 2 cm. Maar over het algemeen vinden ze de heggenschaar duurzaam, sterk en voordelig.

Er zijn wel een paar puntjes van kritiek. Een gebruiker was teleurgesteld dat er geen snoer bij zit en dat de stekker direct aan het handvat zit, waardoor het lastig is om hem aan te sluiten op een stekkerblok. Dat is wel een beetje onhandig natuurlijk. En een andere gebruiker vond het gebruik van de heggenschaar wat lastig.

Al met al is de BLACK+DECKER BEHT251-QS Heggenschaar echt een handig en compact apparaat met een sterke motor en goede snijcapaciteit. Het ergonomische ontwerp zorgt voor comfortabel gebruik en maximale controle tijdens het snoeien. Hoewel er wel een paar beperkingen zijn, zoals het ontbreken van een snoer en het wat moeilijker doorknippen van takken van 2 cm, is deze heggenschaar echt waar voor je geld. Het is een betrouwbare keuze voor het snoeien van kleine tot middelgrote heggen. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Hyundai Elektrische Heggenschaar - 710W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hyundai Elektrische Heggenschaar - 710W

 • list plusKrachtige machine met hoog snijvermogen
 • list plusDubbelzijdig diamantgeslepen messen voor extra precisie en duurzaamheid
 • list plusGeïntegreerde handbescherming en snelstop functie voor extra veiligheid

Nadelen Hyundai Elektrische Heggenschaar - 710W

 • list plusVoelt speelgoedachtig aan en duwt takjes opzij in plaats van af te snijden

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.03
Functionaliteit
8.23
Gebruiksgemak
8.75
De Hyundai Elektrische Heggenschaar, dat is mijn beste maatje als het gaat om het onderhouden van heggen, hagen en struiken. Met mijn 710 Watt vermogen en hoog snijvermogen, zorg ik voor precieze en strakke sneden zonder al te veel schade aan je geliefde groen. Mijn messen zijn dubbelzijdig diamantgeslepen, wat betekent dat ik extra precisie en duurzaamheid bied.

Maar dat is niet alles! Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn geïntegreerde handbescherming en snelstop functie. Safety first, toch? Ik heb ook beveiliging op mijn handgrepen om onbedoelde starts te voorkomen. En je krijgt er zelfs een handige beschermkap bij om mij veilig op te bergen en te vervoeren.

Met mijn snijlengte van 560 mm en maximale snijdikte van 24 mm, kan ik zowel kleine als grote heggen aan. Mijn tandafstand van 30 mm maakt het ook gemakkelijk om dikke takken te snoeien. En weet je wat nog beter is? Ik ben relatief stil met een geluidsniveau van 79 dB(A). Geen luide herrie dus!

Mensen zijn over het algemeen erg blij met mij, de Hyundai Elektrische Heggenschaar. Ze vinden me krachtig en compact, en mijn lichte gewicht maakt het super gemakkelijk om met mij te werken. Ze zeggen dat ik lekker in de hand lig, waardoor het snoeien een stuk comfortabeler wordt. En het beste van alles? Ik ben ook nog eens betaalbaar!

Maar eerlijk is eerlijk, er is ook één kritische review. Iemand vond dat ik, in vergelijking met zijn vorige heggenschaar, een beetje speelgoedachtig aanvoelde en takjes vaak opzij duwde in plaats van ze af te snijden. Het kan niet altijd perfect zijn, toch?

Al met al, de Hyundai Elektrische Heggenschaar is jouw betrouwbare en krachtige maatje voor het onderhouden van heggen, hagen en struiken. Ik bied handige functies en geef je waar voor je geld. Dus, waar wacht je nog op? Laten we aan de slag gaan met dat snoeien! 🌿

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 april in huis

Bekijk prijs

6. Bosch EasyHedgeCut 45

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch EasyHedgeCut 45

 • list plusLichtgewicht en gemakkelijk te hanteren
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusUitgebalanceerd gewicht en ergonomisch ontwerp voor comfortabel werken

Nadelen Bosch EasyHedgeCut 45

 • list plusBalans is niet perfect
 • list plusMeslengte kan te kort zijn voor het snoeien van hogere hagen
 • list plusVermogen kan beperkt zijn bij het snoeien van dikkere takken

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.88
Functionaliteit
8.55
Gebruiksgemak
8.53
Ik stel je graag voor aan de Bosch EasyHedgeCut 45 - een handige en lichte heggenschaar die perfect is voor het snoeien van kleine heggen. Met zijn krachtige 420 watt motor en een meslengte van 45 cm, zorgt deze schaar voor snel en efficiënt snoeien. Met een tandafstand van 16 mm is hij ideaal voor licht snoeiwerk, zoals het trimmen van buxus of Japanse Hulst.

Wat deze heggenschaar echt opmerkelijk maakt, is het uitgebalanceerde gewicht en het ergonomische ontwerp, waardoor ik comfortabel kan werken in elke positie. Met slechts 2,6 kg is hij licht en gemakkelijk te hanteren, waardoor ik langere tijd achter elkaar kan werken zonder vermoeid te raken.

De mesbeschermer zorgt ervoor dat ik veilig kan snoeien langs muren en dicht bij de grond, wat echt handig is in verschillende situaties. Bovendien wordt de Bosch EasyHedgeCut 45 geleverd met een mesafdekking, waardoor het mes beschermd blijft wanneer ik het niet gebruik.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met de Bosch EasyHedgeCut 45. Ze prijzen het lichte gewicht en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het wordt als een kwalitatief hoogstaand apparaat ervaren dat gemakkelijk te gebruiken is. Sommige gebruikers merken echter op dat de balans niet perfect is en dat het mes misschien iets te kort is voor het snoeien van iets hogere heggen. Ook wordt het vermogen als iets aan de lage kant ervaren bij het snoeien van dikkere takken.

Al met al is de Bosch EasyHedgeCut 45 een handige heggenschaar met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ideaal voor het snoeien van kleine heggen, biedt hij krachtig en efficiënt snoeien. Het lichte gewicht en het ergonomische ontwerp zorgen voor comfortabel werken, hoewel sommige gebruikers opmerken dat de balans niet perfect is. Het vermogen kan ook enigszins beperkt zijn bij het snoeien van dikkere takken. Niettemin is de Bosch EasyHedgeCut 45 een betrouwbare keuze voor het onderhouden van je heg. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Gardena THS 500/48

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardena THS 500/48

 • list plusRobuust en duurzaam
 • list plusTelescopische handgreep maakt het gemakkelijk om moeilijk bereikbare gebieden te bereiken
 • list plusKantelbare kop maakt het gemakkelijk om hoge heggen en bodembedekkende planten te snoeien

Nadelen Gardena THS 500/48

 • list plusZwaarder in uitgeschoven staat, waardoor het moeilijk is om grote heggen te snoeien
 • list plusVereist toegang tot een stopcontact

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.34
Functionaliteit
7.98
Gebruiksgemak
7.95
De Gardena THS 500/48 is een stoere en duurzame heggenschaar die perfect is voor veilig trimmen van hoge heggen. Met zijn telescopische steel van ongeveer 3 meter hoef je geen ladder te gebruiken, waardoor je gemakkelijk bij lastige plekken kunt komen. De kantelbare kop maakt het snoeien van hoge toppen en bodembedekkers een fluitje van een cent. Met 500 watt vermogen trimt deze heggenschaar krachtig en zonder onderbrekingen of blokkades. Plus, de THS 500/48 ligt geweldig in de hand dankzij de ergonomische handgreep.

Een belangrijk voordeel van de Gardena THS 500/48 is de traploze verlengoptie. Dit maakt het snoeien van hoge hagen, zoals haagbeuken, veel makkelijker. Je kunt gewoon met beide benen op de grond blijven staan en de bovenkant van je haag trimmen zonder een ladder nodig te hebben. Daarnaast zorgt de nieuwe mesgeometrie en de lasergesneden precisiebladen ervoor dat het snoeimateriaal stevig vast komt te zitten, zodat je efficiënt en snel kunt trimmen. Zelfs dikkere takken vormen geen probleem dankzij de grote opening tussen de messen.

De THS 500/48 heeft een hoogwaardige motor die krachtig en continu trimmen mogelijk maakt, zonder vervelende blokkades en onderbrekingen. Veiligheid is ook belangrijk voor Gardena, daarom is de heggenschaar uitgerust met een mesbescherming die jou beschermt tegen terugslag en het mes beschermt tegen beschadiging. Bovendien voorkomt de kabelontlasting dat het verlengsnoer per ongeluk losraakt tijdens het gebruik.

De beoordelingen van gebruikers geven een gemengd beeld van de Gardena THS 500/48. De meeste gebruikers zijn tevreden over de duurzaamheid en het gebruiksgemak. Ze waarderen vooral de traploze verlengoptie en de scherpe messen die moeiteloos takken kunnen trimmen. Sommige gebruikers vinden echter dat de heggenschaar te zwaar is wanneer deze is uitgeschoven, waardoor het trimmen van een haagbeuk rondom een grote tuin een uitdaging kan zijn. Een ander genoemd nadeel is dat je altijd een stopcontact in de buurt moet hebben.

Al met al is de Gardena THS 500/48 een krachtige en duurzame heggenschaar met handige functies zoals de traploze verlengoptie en de kantelbare kop. Het is ideaal voor het trimmen van hoge heggen zonder een ladder te gebruiken. Het enige nadeel lijkt het gewicht te zijn wanneer de heggenschaar is uitgeschoven, wat het trimmen van grote hagen wat lastig kan maken. Als je op zoek bent naar een telescopische accuheggenschaar waarbij het gewicht geen groot probleem is, dan is dit een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Einhell Elektrische telescoop heggenschaar GC-HH

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Elektrische telescoop heggenschaar GC-HH

 • list plusKrachtig en veelzijdig tuingereedschap
 • list plusVeilige en efficiënte manier om hoge hagen en struiken te snoeien
 • list plusCombineert kracht, precisie en gebruiksgemak

Nadelen Einhell Elektrische telescoop heggenschaar GC-HH

 • list plusGewicht en grootte kunnen een nadeel zijn voor sommige gebruikers

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.45
Functionaliteit
7.81
Gebruiksgemak
8.05
Ik ben enthousiast om de Einhell Elektrische Telescoop Heggenschaar GC-HH 9046 te introduceren, een krachtige tool voor het onderhoud van hoge hagen en struiken in de tuin. Met mijn vermogen van 900 W en een zwaardlengte van 46 cm, ben ik ontworpen voor precisie en efficiëntie. Mijn snoeiopzetstuk kan maar liefst 11-voudig worden gekanteld, waardoor je vanuit verschillende hoeken optimaal kunt werken. Mijn onderste handgreep is draaibaar, waardoor zowel verticaal als horizontaal snoeien comfortabel en ergonomisch wordt.

Mijn lasergesneden en diamantgeslepen messen met een grote tandafstand van 20 mm maken het mogelijk om zelfs dikkere takken moeiteloos te snoeien. Mijn telescopische verlenging stelt gebruikers in staat om op een veilige manier hoge hagen te snoeien, zonder het gebruik van een instabiele ladder. Met mijn bereik van 1,97 m en de mogelijkheid om te verlengen tot 2,60 m, bied ik veel flexibiliteit.

Mijn robuuste metalen aandrijving zorgt voor een lange levensduur, terwijl mijn softgrip oppervlakken en verstelbare draagriem met snelontgrendeling het comfort en gebruiksgemak bevorderen. Voor veilig transport en optimale opslag wordt een stevige koker meegeleverd om mijn mes te beschermen.

Mijn technische specificaties, waaronder mijn stationaire toerental van 1050 /min en 2100 sneden per minuut, illustreren mijn indrukwekkende prestaties.

Ik ben de perfecte keuze voor tuinliefhebbers en professionals die op zoek zijn naar een krachtig en veelzijdig tuingereedschap. Ik bied de mogelijkheid om op een veilige en efficiënte manier hoge hagen en struiken te snoeien, zonder concessies te doen aan precisie en comfort. Mijn combinatie van kracht, precisie en gebruiksgemak maken mij een uitstekende keuze.

Hoewel mijn gewicht en grootte voor sommige gebruikers een nadeel kunnen zijn, met name bij langdurig gebruik of voor mensen die minder kracht in de armen hebben, blijf ik een topkeuze voor diegenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige heggenschaar met uitstekende prestaties. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. FERM PowerTools Heggenschaar 450mm 450W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM PowerTools Heggenschaar 450mm 450W

 • list plusKrachtige 450W motor voor uitstekende prestaties bij snoeien van heggen en struiken
 • list plusScherp lemmet van 450 mm gemaakt van hoogwaardig staal voor precieze sneden
 • list plusComfortabel en ergonomisch ontwerp met licht gewicht en antislipgreep voor optimale controle

Nadelen FERM PowerTools Heggenschaar 450mm 450W

  Beoordeling

  7.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.69
  Functionaliteit
  7.85
  Gebruiksgemak
  6.9
  Ik ben de FERM PowerTools Heggenschaar met een lemmetlengte van 450 mm en een vermogen van 450W. Ik ben essentieel voor zowel professionele tuiniers als enthousiaste tuinliefhebbers. Met mijn krachtige motor en scherpe lemmet kan ik moeiteloos dikke takken en struiken snoeien, zodat jouw tuin er altijd netjes uitziet.

  Mijn 450 watt motor zorgt voor uitstekende prestaties bij het snoeien, ongeacht de dikte van de takken. Of je nu een kleine tuin hebt of een groot landschap beheert, ik kan aan al jouw snoei-eisen voldoen. Mijn lemmet van 450 mm, gemaakt van hoogwaardig staal, zorgt voor precieze snedes, waardoor je strakke en nette hagen kunt creëren. Of je nu rechte lijnen wilt snoeien of meer complexe vormen wilt maken, mijn scherpe lemmet zorgt voor een moeiteloze snoeiervaring.

  Ik ben ontworpen met comfort en gebruiksgemak in gedachten. Mijn lichte gewicht zorgt ervoor dat je comfortabel kunt werken zonder vermoeid te raken, zelfs bij langdurig gebruik. Mijn ergonomisch gevormde handvat met antislipgreep biedt optimale controle tijdens het snoeien. Veiligheid staat bij mij voorop, daarom ben ik uitgerust met een tweehands veiligheidsschakelaar, wat het risico op ongelukken minimaliseert. Mijn meegeleverde beschermkap zorgt ervoor dat mijn lemmet veilig kan worden opgeborgen wanneer ik niet in gebruik ben.

  Met duurzame materialen en een robuuste constructie ben ik ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen intensief gebruik. Dit maakt mij betrouwbaar seizoen na seizoen, wat een waardevolle investering is voor jouw tuinwerkzaamheden.

  Ik onderscheid mij door mijn krachtige prestaties, scherpe lemmet, comfortabel en ergonomisch ontwerp, en aandacht voor veiligheid. Ik ben een betrouwbare metgezel voor het onderhouden van heggen en struiken, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor zowel professioneel als thuisgebruik. Met mij ervaar je het gemak van het snoeien van jouw tuin met een hoogwaardige en duurzame tool. 🌿

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. Powerplus POWXG2043 Elektrische heggenschaar 750W

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Powerplus POWXG2043 Elektrische heggenschaar 750W

  • list plusFlexibel inzetbaar voor het snoeien en knippen van hoge en grote heggen.
  • list plusTelescopische steel zorgt voor veilig snoeien van hoge toppen.
  • list plus45° kantelbare messenkop vergemakkelijkt het snoeien.

  Nadelen Powerplus POWXG2043 Elektrische heggenschaar 750W

  • list plusEnkele gebruikers hebben gemeld dat de heggenschaar snel defect raakte.

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.5
  Functionaliteit
  6.98
  Gebruiksgemak
  6.7
  Ik ben de Powerplus POWXG2043 Elektrische heggenschaar, de perfecte snoeimachine voor het trimmen van hoge en grote heggen. Met mijn zwaardlengte van 570 mm en snijcapaciteit van Ø24 mm, kan ik zelfs de dikste takken aan. Dankzij mijn krachtige 750W-motor heb ik genoeg snoeikracht.

  Een van mijn geweldige kenmerken is mijn telescopische steel. Hiermee kun je veilig op de grond blijven staan terwijl je die hoge toppen bereikt. En als je makkelijk bereikbare plekken wilt snoeien, kun je mijn telescopische steel er gewoon afhalen.

  Ik bied veel voordelen. Mijn messenkop kan 45° kantelen, waardoor het snoeien een eitje wordt. En met het extra handvat heb je altijd een goede grip tijdens het werk. Om de messen te beschermen tegen ongewenst contact met de grond, heb ik ook nog een beschermneus met ophangoog.

  Veiligheid is een topprioriteit voor mij. Daarom heb ik een elektrische veiligheidsrem ingebouwd die de messen direct stopt zodra je de trekker loslaat. En om mij veilig op te bergen, krijg je er ook nog een messenbeschermer bij.

  Mijn vermogen is 750W en ik heb een snoerlengte van 35 cm. Mijn telescopische steel varieert van 235 cm tot 280 cm. Mijn mes is lasergeslepen en snijdt aan beide zijden.

  Mijn gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden. Ze vinden mij een flexibele snoeimachine met scherpe messen. Ze waarderen het dat ze mij zowel met als zonder telescopische steel kunnen gebruiken. Ook vinden ze mij praktisch en makkelijk mee te nemen in de auto.

  Er zijn echter ook enkele negatieve ervaringen. Eén gebruiker meldt dat het eerste exemplaar na 10 minuten niet meer werkte, maar het tweede exemplaar was betrouwbaar en functioneerde goed. Een andere gebruiker zegt dat de heggenschaar na één keer gebruik kapot ging.

  Over het algemeen ben ik een goede keuze voor het snoeien en trimmen van hoge en grote heggen. Ik lever krachtige prestaties, ben flexibel inzetbaar en bied verschillende handige functies. Let wel op enkele negatieve ervaringen, maar over het algemeen zijn mijn gebruikers tevreden met mij.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 19 april in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Elektrische heggenscharen. Er zijn namelijk 522 verschillende te bestellen ...

  Bedankt voor het lezen!