Bestenu

Wat is de beste elektrische heggenschaar van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede elektrische heggenschaar is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste elektrische heggenschaar van 2023? Na het analyseren van 105 elektrische heggenscharen kwam de Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W als beste getest uit onze elektrische heggenschaar-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de elektrische heggenscharen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 elektrische heggenscharen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige elektrische heggenschaar-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste elektrische heggenscharen

1Score: 10
Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W
Beste Elektrische Heggenschaar voor geluidsgevoelige omgevingen
Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar 550W 60cm
Beste Elektrische Heggenschaar voor grote tuinen
BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar 550W 60cm
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
BLACK+DECKER BEHT251-QS
BLACK+DECKER BEHT251-QS
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
BLACK+DECKER BEHTS301-QS Heggenschaar 500W 50cm
BLACK+DECKER BEHTS301-QS Heggenschaar 500W 50cm
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Wolf Garten LYCOS E/500 H
Beste Elektrische Heggenschaar voor professioneel gebruik
Wolf Garten LYCOS E/500 H
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
BLACK+DECKER BEHT201-QS Heggenschaar 420W 45cm
Beste Elektrische Heggenschaar voor kleine tuinen
BLACK+DECKER BEHT201-QS Heggenschaar 420W 45cm
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W
Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W
Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Bosch UniversalHedgeCut 60 - Elektrische
Bosch UniversalHedgeCut 60 - Elektrische
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Bosch EasyHedgecut 45 Heggenschaar
Bosch EasyHedgecut 45 Heggenschaar
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrische Heggenschaar Koopgids

Je hebt een mooie heg en deze wil je graag mooi houden. Hiervoor gebruik je het beste een elektrische heggenschaar. Waar je op let bij aankoop van een elektrische heggenschaar, lees je hieronder!

Wat voor soorten heggenscharen zijn er allemaal?

Er zijn elektrische heggenscharen. Deze zijn te krijgen in verschillende maten: zo zijn er elektrische heggenscharen verkrijgbaar met verschillende zwaardlengtes en snijbreedtes. Hoe groter deze zijn, hoe groter het oppervlak wat je snoeit is.

Daarnaast zijn er ook telescopische elektrische heggenscharen te koop. Deze zijn ideaal als je hoge struiken of bomen wilt snoeien. Doordat er een lange steel aan zit, hoef je geen ladder te gebruiken en worden gevaarlijke situaties voorkomen.

De meeste heggenscharen hebben een snoer waardoor je vrijwel altijd een verlengkabel nodig hebt, maar er zijn tegenwoordig ook heggenscharen met een accu. Hierdoor zijn ze snoerloos en bereik je je hele tuin zonder een verlengkabel nodig te hebben. Deze zijn dan ook ideaal voor gebruik in een grote tuin.

Een andere snoerloze versie van een heggenschaar is de heggenschaar op benzine. Dit zijn vaak de professionele heggenscharen met veel vermogen. Het nadeel van een heggenschaar op benzine is dat deze vrij veel onderhoud vergen.

Er zijn ook snoeischaren. Deze lijken op een grote schaar. Ze zijn net zo effectief als een elektrische heggenschaar, maar bieden niet zoveel gebruiksgemak. Handmatige heggenscharen zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten.

Hoe gebruik ik een elektrische heggenschaar?

Met een elektrische heggenschaar snoei je op een eenvoudige manier bomen en struiken. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en licht van gewicht. Zorg altijd dat je een veiligheidsbril en handschoenen draagt bij het gebruik van een heggenschaar.

Hou de heggenschaar altijd met twee handen vast en zorg dat je op een stabiele ondergrond staat. Begin bovenaan en werk langzaam je weg naar beneden. Snoei je heg langzaam, met lange stroken en neem de tijd. Heb je een elektrische heggenschaar met een accu, zorg er dan voor dat de accu volledig is opgeladen om frustratie te voorkomen.

Welke heggenschaar heb ik nodig voor mijn buxus?

Een goede, scherpe heggenschaar is ideaal om je buxus mee in vorm te houden. Je gebruikt zowel een elektrische heggenschaar als een handmatige heggenschaar, maar met een handmatige heggenschaar werk je net iets nauwkeuriger. Probeer beide heggenscharen en kijk welke jouw voorkeur heeft.

Heb je een hele hoge buxus, dan is het een goed idee om een telescopische heggenschaar te gebruiken. Ga in ieder geval nooit op een ladder staan die niet stabiel is. Je wilt niet vallen met een heggenschaar in je handen. Een goede telescopische heggenschaar is voor hoog trimwerk gemaakt.

Hoe slijp je een elektrische heggenschaar?

Door het snoeien van dikke takken word je elektrische heggenschaar na verloop van tijd bot. Hars versnelt dit proces. Je merkt aan je heggenschaar wanneer deze bot aan het worden is: takjes komen vaak vast te zitten doordat er teveel ruimte ontstaat tussen de bovenste en onderste messen van de heggenschaar.

Daarnaast worden takken niet meer zuiver afgesneden: de snede is niet netjes en heeft rafels. Het is moeilijk te zeggen hoe vaak je precies je heggenschaar moet slijpen, omdat dit af hangt van hoe vaak je de heggenschaar gebruikt en wat je ermee snoeit. Gemiddeld worden de messen van een heggeschaar bot na zo'n 50 uur gebruik.

Je kunt je elektrische heggenschaar laten slijpen door een specialist, maar je kunt er ook voor kiezen dit zelf te doen. Dit heb je hiervoor nodig: een goede platte vijl, een slijpsteen, een zachte doek, harsoplosmiddel en een veiligheidsbril.

Als eerste maak je de messen goed schoon. Door het snoeien verzamelt er zich veel plantenafval en hars tussen de messen. Dit maak je schoon met een zachte doek en eventueel wat harsoplosmiddel. Als de messen schoon zijn, pak je de vijl erbij. Gebruik een goede platte vijl en vijl altijd in de richting van de snijkant.

Probeer de opgegeven snijhoek te handhaven: wat deze opgegeven snijhoek is, lees je in de instructies van je heggenschaar onder de technische gegevens. Vermijd heen-en-weer bewegingen en vijl alleen opwaarts. Verwijder niet teveel materiaal: de limiet is 5 mm. Als je teveel vijlt, kan het materiaal verzwakt raken. Let er ook op dat alle messen even lang zijn.

Voor de volgende stap gebruik je een slijpsteen. Hiermee haal je de bramen weg die ontstaan zijn aan de onderkant van het mes. Je draait hiervoor je heggenschaar om waardoor je de achterkant van de messen kunt bewerken. Haal de slijpsteen voorzichtig over het mes, zo worden ruwe oppervlakken weer glad.

De laatste stap is het verzorgen van de heggenschaar. Verwijder eerst al het slijpstof wat zich heeft opgehoopt tijdens het slijpen. Smeer de messen nu in met ontharsmiddel. Dit helpt niet alleen bij het verwijderen van hars, maar het herstelt ook de corrosiebescherming.

Wanneer moet ik snoeien?

Wanneer je het beste snoeit hangt mede af van wat voor haag je hebt, maar de meeste hagen snoei je twee keer per jaar. De eerste keer doe je dit in mei of juni, en dan aan het einde van de zomer in augustus of september.

Vergeet je haag in droge periodes ook geen water te geven. Daarnaast is het een goed idee om een haag twee keer per jaar te bemesten. Alle hagen staan dichtbij elkaar waardoor ze veel voedingsstoffen uit de grond halen.

Hoe gebruik ik een elektrische heggenschaar?

Een elektrische heggenschaar is eenvoudig in gebruik. Ze zijn vaak licht en daarom liggen ze fijn in de hand. Snoei langzaam, in lange halen en wees vooral niet bang om veel terug te snoeien. Meestal groeit je struik voller terug dan voorheen.

Probeer zo recht mogelijk te snoeien door de heggenschaar evenwijdig met de struik te houden. Duw ook niet teveel tegen de heggenschaar, want hierdoor ga je juist scheef. Ga bovendien niet snoeien als het erg heet weer is: hierdoor kun je schade aanrichten.

hero illustration

Hoe testen we elektrische heggenscharen?

Om de beste elektrische heggenschaar te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze elektrische heggenschaar-test hebben we 105 elektrische heggenscharen geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze elektrische heggenschaar-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze elektrische heggenschaar-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne elektrische heggenschaar-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste elektrische heggenschaar in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 105 elektrische heggenscharen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste elektrische heggenscharen in een oogopslag

1 - Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Elektrische Heggenschaar voor geluidsgevoelige omgevingen: Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W

Voordelen

 • list plusDe Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W is krachtig en betrouwbaar.
 • list plusEen ander voordeel is dat het praktisch in gebruik is en snel in het snoeien van de heg.
 • list plusEen ander voordeel is dat de Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W een krachtige 450 watt motor heeft.

Nadelen Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W

 • list plusDe Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W kan redelijk lawaaierig zijn.
 • list plusEen ander nadeel is dat het gemiddelde kwaliteit kan leveren.
 • list plusHet kan moeilijk zijn om de heg symmetrisch te snoeien.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

De Kibani Elektrische Heggenschaar is de perfecte oplossing voor het handmatig snoeien van je heg of snelgroeiende heesters. Met een mes van 51 cm lang en een vermogen van 450W snoei je moeiteloos takken tot 16 mm dik. Wat deze heggenschaar onderscheidt van andere modellen is dat hij relatief stil en licht is, waardoor je makkelijk en comfortabel kunt snoeien. Bovendien is de machine vrijwel onderhoudsvrij dankzij de elektromotor. Het is wel belangrijk om de machine na elk gebruik schoon en droog te maken en stof- en vorstvrij op te bergen. Met de PTFE spray van Protecton onderhoud je de messen eenvoudig en voorkom je roestvorming.

Veiligheid is ook belangrijk bij het werken met de heggenschaar. Gebruik daarom de juiste accessoires, zoals een veiligheidsbril, werkhandschoenen en gehoorbeschermers. De mesbeschermer en handleiding zijn ook inbegrepen bij de aankoop.

De Kibani Elektrische Heggenschaar is perfect voor kleine tot middelgrote heggen en struiken. Het geluidsniveau van 98 dB is wel iets om rekening mee te houden, maar dat geldt voor alle heggenscharen. De heggenschaar weegt slechts 2,5 kg, wat het makkelijk maakt om hem langere tijd te gebruiken zonder last te krijgen van vermoeidheid.

Al met al is dit een fantastische heggenschaar voor thuisgebruik. Het is stil, licht en praktisch onderhoudsvrij. Het enige nadeel is dat het minder geschikt is voor grote heggen en struiken. Maar voor de meeste huishoudens is dit een geweldige investering!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar 550W 60cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Elektrische Heggenschaar voor grote tuinen: BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar 550W 60cm

Voordelen

 • list plusMet de 550W motor van de BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar kunt u snel werken.
 • list plusHet handvat is comfortabel gevormd en heeft een goede grip waardoor het gemakkelijk te hanteren is.
 • list plusDe BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar is bestendig en sterk waardoor het lang meegaat.

Nadelen BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar 550W 60cm

 • list plusDe zaagfunctie is lastig in gebruik en belemmert het snoeien.
 • list plusHet extra zaagje op top van de BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar functioneert uiterst slecht.
 • list plusDe BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar is niet geschikt voor het snoeien van dikkere takken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

De BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar is een krachtig gereedschap dat ideaal is voor het snoeien van grote heggen. Met een zaagbladlengte van 60 cm en een snijbreedte van 25 mm behaal je moeiteloos perfecte snijprestaties. De heggenschaar is uitgerust met een extra zaagbladje aan het uiteinde van het gereedschap, waarmee je de snijcapaciteit tot 35 mm verhoogt. Dit is een unieke feature die deze heggenschaar onderscheidt van andere producten. Ook de transparante beschermkap zorgt voor een duidelijk zicht tijdens het snoeien, wat het werken met deze heggenschaar nog veiliger maakt.

De BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar is ontworpen met oog voor comfort en veiligheid. Het zaagblad en de handgreep zijn gelijkmatig verdeeld, zodat je optimale controle hebt over het gereedschap tijdens het gebruik. Bovendien voorkomt de veiligheidsfunctie dat de heggenschaar per ongeluk wordt ingeschakeld. Het geluidsniveau van 98 dB is acceptabel voor een heggenschaar van dit vermogen, en het gewicht van 3524 g is goed te hanteren.

Deze heggenschaar is geschikt voor het snoeien van grote heggen, maar kan ook worden gebruikt voor het knippen van struiken en kleinere takken. Het gereedschap is krachtig genoeg om dikke takken moeiteloos door te snijden, waardoor je snel en efficiënt kunt werken. De BLACK+DECKER BEHTS451-QS Heggenschaar is een uitstekende keuze voor zowel de professionele als de hobbytuinier.

Mijn persoonlijke mening is dat deze heggenschaar een uitstekend gereedschap is voor het snoeien van grote heggen en struiken. De extra zaagbladfunctie is een handige toevoeging die het werk nog gemakkelijker maakt. Het geluidsniveau is iets hoger dan ik had gehoopt, maar het gewicht en de veiligheidsfuncties maken dit meer dan goed. Over het algemeen zou ik deze heggenschaar zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een krachtig en efficiënt gereedschap voor het snoeien van heggen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3 - BLACK+DECKER BEHT251-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. BLACK+DECKER BEHT251-QS

Voordelen

 • list plusDe BLACK+DECKER BEHT251-QS is krachtig genoeg om dikke takken te knippen.
 • list plusDe BLACK+DECKER BEHT251-QS heeft een verlengkabel die eenvoudig in een extra kus kan worden bevestigd.
 • list plusEen ander voordeel van de BLACK+DECKER BEHT251-QS is dat het een goede grip heeft waardoor het veilig te bedienen is.

Nadelen BLACK+DECKER BEHT251-QS

 • list plusDe BLACK+DECKER BEHT251-QS heeft geen stroomkabel, waardoor het moeilijk te gebruiken is.
 • list plusEen ander nadeel van de BLACK+DECKER BEHT251-QS is dat het een gemiddelde kwaliteit heeft.
 • list plusEen ander nadeel van de BLACK+DECKER BEHT251-QS is dat het duurder is dan andere heggenscharen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.4

Zoek je een elektrische heggenschaar die zonder poespas en gedoe werkt? Dan is de BLACK+DECKER BEHT251-QS de perfecte keuze voor jou. Met een zwaardlengte van 50 centimeter en een snijcapaciteit van 18 millimeter is deze heggenschaar geschikt voor het snoeien van kleine tot middelgrote heggen. Het gebalanceerde ontwerp zorgt voor een gelijke gewichtsverdeling tussen het blad en de handgreep, waardoor je tijdens het snoeien optimale controle hebt.

De extra handgreep en het compacte, ergonomische ontwerp maken deze heggenschaar gemakkelijk in gebruik. Met een vermogen van 450 W en een geluidsniveau van 97 dB is deze heggenschaar krachtig en efficiënt. Doordat hij op elektriciteit werkt, hoef je je geen zorgen te maken over de accuduur of benzine. Je kunt in één keer doorwerken zonder onderbrekingen.

Het beste gebruik voor deze heggenschaar is voor kleine tot middelgrote heggen. Het feit dat hij op elektriciteit werkt, maakt hem ideaal voor gebruik in de buurt van een stopcontact. Het enige nadeel is dat het snoer je bewegingsvrijheid kan beperken.

Wat deze heggenschaar echt doet opvallen, is de snijcapaciteit van 18 millimeter en de tweede handgreep voor optimale controle tijdens het snoeien. De BLACK+DECKER BEHT251-QS is een krachtige heggenschaar die geschikt is voor de meeste tuinklussen. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare, krachtige en efficiënte heggenschaar zonder onnodige functies of extra's.

Wat mij betreft is dit een uitstekende elektrische heggenschaar voor de meeste tuinklussen. Het enige nadeel is dat het snoer soms in de weg kan zitten, maar dat is iets waar je gemakkelijk omheen kunt werken. Al met al ben ik erg tevreden met deze heggenschaar.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - BLACK+DECKER BEHTS301-QS Heggenschaar 500W 50cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. BLACK+DECKER BEHTS301-QS Heggenschaar 500W 50cm

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

De BLACK+DECKER BEHTS301-QS Heggenschaar heeft een compact en ergonomisch ontwerp waardoor deze heel handig is in gebruik. Door de tweede handgreep heb je maximale controle tijdens het snoeien. De 500W sterke motor en 50 cm zwaardlengte geven je de mogelijkheid om jouw heggen zonder enige moeite te snoeien. Het extra zaagblad aan het uiteinde van de heggenschaar verhoogt de snijcapaciteit voor dikkere takken tot 35mm. Waarvoor is deze heggenschaar geschikt? Deze heggenschaar is uitermate geschikt voor het snoeien van middelgrote tot grote heggen. Voordelen: 50cm zwaardlengte maakt de heggenschaar geschikt voor middelgrote tot heggen. Snijcapaciteit van 22mm. Met het extra zaagblad aan het uiteinde van de heggenschaar verhoog je de snijcapaciteit tot 35mm. Gebalanceerd ontwerp zorgt voor gelijke gewichtsverdeling tussen het blad en de handgreep. Inclusief transparante beschermkap. Door de tweede ergonomische power handgreep heb je maximale controle tijdens het snoeien. Het compact en ergonomisch ontwerp maakt de heggenschaar lichter waardoor je zonder probleem hogere heggen kan snoeien. Technische specificaties: Voeding: Gesnoerd Opgenomen vermogen: 500W Zwaardlengte: 50 cm Snijbreedte: 22 mm Messlagen: 1850 strokes/min Afmeting heg: Medium tot groot Veiligheidsmessen: Ja Asymmetrische messen: Ja Messen: Dubbele actie Geluidsvermogen: 98.5 dB(A) Softgrip: Nee Verpakkingsinhoud: BEHTS301Heggenschaar Opbergkoker Handleiding Tips & Tricks De meeste heggen worden het best twee keer per jaar gesnoeid. Een eerste keer snoeien doe je best in de periode van mei tot juni en de tweede keer rond augustus/september. Je kan je heggen het best snoeien in de schaduw of bij bewolkt weer, zo voorkom je een bruine gloed door verbranding van jonge takjes door de zon. Plaats een doek of plastiek zeil onder de heg om snoeiafval op te vangen, zo heb je nadien minder opruimwerk. Onderhoud: Reinig na gebruik steeds de messen met een zachte borstel en een schone doek. Spray regelmatig de messen in met een onderhoudspray voor de beste snoeiresultaten. Hiervoor raden wij de BLACK+DECKER A6102_XJ onderhoudspray aan. Om je BLACK+DECKER heggenschaar steeds in optimale conditie te houden, raden wij aan om de heggenschaar na gebruik altijd in de meegeleverde opbergkoker op te bergen. Veiligheid: Draag altijd een veiligheidsbril en bij voorkeur handschoenen als je de heggenschaar gebruikt, zo voorkom je eventuele verwondingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Wolf Garten LYCOS E/500 H

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beste Elektrische Heggenschaar voor professioneel gebruik: Wolf Garten LYCOS E/500 H

Voordelen

 • list plusDe Wolf Garten LYCOS E/500 H heeft een krachtige motor die doeltreffend werkt.
 • list plusDeze elektrische heggenschaar heeft een lange slaglengte van 500 mm, waardoor hij geschikt is voor grootse tuinen.
 • list plusHet laatste voordeel van de Wolf Garten LYCOS E/500 H is dat het een licht ontwerp heeft, waardoor hij gemakkelijk te manoeuvreren is.

Nadelen Wolf Garten LYCOS E/500 H

 • list plusEen nadeel van de Wolf Garten LYCOS E/500 H is dat hij geen geautomatiseerde olie-injectiesysteem heeft.
 • list plusEen ander nadeel van de Wolf Garten LYCOS E/500 H is dat hij geen verstelbare snelheid heeft, waardoor het moeilijker is om nauwkeurige knipresultaten te krijgen.
 • list plusHet laatste nadeel van de Wolf Garten LYCOS E/500 H is dat hij geen anti-vibratie systeem heeft, waard

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.8

Wil je je heggen strak en snel snoeien? Dan is de Wolf Garten LYCOS E/500 H elektrische heggenschaar een goede keuze. Met een krachtige motor van 500 watt en een meslengte van 55 cm, is deze heggenschaar geschikt voor middelgrote tot grote heggen. Het lage gewicht van 2,8 kg en de kabeltrekontlasting maken het gemakkelijk om comfortabel te werken en voorkomen onverwachte situaties.

De heggenschaar is geschikt voor verschillende typen heggen, of het nu gaat om een kunstzinnige buxushaag of een natuurlijke afscherming. De tandafstand van 18 mm maakt het mogelijk om ook dikkere takken te snoeien. Bovendien is het geluidsniveau van 75 dB relatief laag, waardoor je hem zonder problemen kunt gebruiken zonder oordopjes.

Met een snoerlengte van 25 meter heb je genoeg bewegingsruimte om overal bij te komen. Het enige nadeel van deze heggenschaar is dat hij niet draadloos is, waardoor je altijd een stopcontact nodig hebt in de buurt van je heg.

Al met al is de Wolf Garten LYCOS E/500 H een goede keuze als je op zoek bent naar een krachtige en lichtgewicht heggenschaar voor middelgrote tot grote heggen. De scherpe messen en goede grip maken het snoeien gemakkelijk en snel.

Persoonlijk vind ik dit een uitstekende heggenschaar voor de prijs. Het is geen draadloos apparaat, maar dat is voor mij geen probleem omdat ik altijd een stopcontact in de buurt heb. Het lage gewicht maakt het gemakkelijk om te manoeuvreren en de scherpe messen zorgen voor een mooie afwerking. De kabeltrekontlasting is ook een handige toevoeging die onverwachte situaties voorkomt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6 - BLACK+DECKER BEHT201-QS Heggenschaar 420W 45cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Beste Elektrische Heggenschaar voor kleine tuinen: BLACK+DECKER BEHT201-QS Heggenschaar 420W 45cm

Voordelen

 • list plusDe motor van deze heggenschaar heeft een vermogen van 420W, waardoor hij krachtig genoeg is om zelfs dikke takken te snijden.
 • list plusHet handvat is ergonomisch ontworpen en gemaakt van stevig materiaal, waardoor het comfortabel in de hand ligt.
 • list plusMet de 45 cm lange blad van deze heggenschaar kun je efficiënt werken.

Nadelen BLACK+DECKER BEHT201-QS Heggenschaar 420W 45cm

 • list plusHet plastic rond de schaar is wat dun, waardoor het vatbaar is voor schade.
 • list plusDe heggenschaar is redelijk zwaar, waardoor hij moeilijk te hanteren is.
 • list plusDe heggenschaar heeft geen draaibaar handvat, waardoor het moeilijk is om de schaar in moeilijk bereikbare plaatsen te gebruiken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.4

Wil je je heggen als een echte professional snoeien? Dan is de BLACK+DECKER BEHT201-QS heggenschaar de perfecte keuze voor jou! Met zijn compacte en ergonomische ontwerp, tweede handgreep en snijcapaciteit van 16mm, is deze heggenschaar uitermate geschikt voor het snoeien van kleinere heggen. Bovendien maakt de 45cm zwaardlengte het snoeien nog makkelijker en nauwkeuriger.

Wat deze heggenschaar echt onderscheidt van andere producten is zijn transparante beschermkap, waardoor je hem veilig kunt opbergen. Daarnaast is hij 10% lichter dan andere modellen, wat het snoeien nog comfortabeler maakt. Maar let wel op het geluidsniveau van 93 dB, dit is aan de harde kant.

Een handig trucje om je heggen mooi te houden is om ze twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer in de periode van mei tot juni en de tweede keer rond augustus/september. En snoei bij voorkeur op een bewolkte dag, zo voorkom je dat de jonge takjes verbranden door de zon.

Al met al is de BLACK+DECKER BEHT201-QS heggenschaar een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, lichte en gemakkelijk te gebruiken heggenschaar voor het snoeien van kleinere heggen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7 - Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W

Voordelen

 • list plusDe Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W is krachtig en betrouwbaar.
 • list plusHet is handig in gebruik, waardoor je tijd bespaart bij het snoeien.
 • list plusHet is veilig en makkelijk te bedienen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over ongelukken.

Nadelen Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W

 • list plusHet heeft een buitengewoon kort snoer, wat betekent dat je een verlengsnoer moet gebruiken als je verder van het stopcontact af bent.
 • list plusHet is zwaar en onhandig te dragen, waardoor het lastig is om de heggenschaar op verschillende plekken te gebruiken.
 • list plusEr is geen bescherming tegen stroomstoten, wat betekent dat je voorzichtig moet zijn bij het gebruik van de heggenschaar.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8

Op zoek naar een lichte en wendbare elektrische heggenschaar voor kleinere snoeiwerkzaamheden? Dan is de Powerplus POWEG40100 elektrische heggenschaar wellicht wat voor jou! Met een bladlengte van 55 cm en een snijcapaciteit van maximaal Ø 16 mm, kun je gemakkelijk takken afkorten en je haag of struik weer mooi in vorm snoeien. Wat deze heggenschaar zo aantrekkelijk maakt, is dat het mes direct stopt bij gevaar dankzij de elektrische veiligheidsrem. En na gebruik kun je de heggenschaar veilig opbergen met de bijgeleverde beschermhoes.

De Powerplus POWEG40100 elektrische heggenschaar heeft een vermogen van 520 W en produceert een geluidsniveau van 88 dB. Het gewicht van deze heggenschaar is 2,16 kg, wat hem gemakkelijk hanteerbaar maakt. Let wel op dat de heggenschaar is voorzien van een kort netsnoer, waardoor je altijd een verlengsnoer nodig hebt.

De voordelen van deze heggenschaar zijn dat hij licht en wendbaar is, takken tot maximaal Ø 16 mm kan snijden, en voorzien is van een elektrische veiligheidsrem. De nadelen zijn dat er altijd een verlengsnoer nodig is en dat het geluidsniveau relatief hoog is.

Al met al is de Powerplus POWEG40100 elektrische heggenschaar een goede keuze voor wie op zoek is naar een lichte en wendbare heggenschaar voor kleinere snoeiwerkzaamheden. De elektrische veiligheidsrem en de beschermhoes maken deze heggenschaar extra veilig en gemakkelijk in gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W

Voordelen

 • list plusMet de Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W heb je kracht genoeg om zware takken te snoeien.
 • list plusDe Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W is praktisch in gebruiksgemak en eenvoudig te gebruiken.
 • list plusDe Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W is bestendig en kan lang meegaan.

Nadelen Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W

 • list plusHet voelt heel zwaar aan.
 • list plusDe Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W is lastig in gebruik.
 • list plusDe Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W heeft een gemiddelde kwaliteit.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.2

Je hoeft nooit meer op een ladder te klimmen om die hoge heggen in je tuin te snoeien met de Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W. Deze telescopische heggenschaar is instelbaar van 190 tot 250 cm en kan dankzij de verstelbare kop in elke hoek worden gebruikt, van -60° tot +80°. De messen van hoogwaardig staal zijn vlijmscherp en kunnen takken tot 1,6 cm diameter met gemak aan. Met een gewicht van slechts 4,7 kg en een ergonomisch handvat en schouderband is deze heggenschaar comfortabel te gebruiken.

Wat deze heggenschaar onderscheidt van andere is dat het een elektrische heggenschaar is, dus je hoeft geen batterijen te vervangen en geen mengsmering te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de stekker in het stopcontact steken en je bent klaar om te gaan! Het onderhoud van deze heggenschaar is eenvoudig met behulp van PTFE spray van Protecton om de messen te smeren en te reinigen.

Het geluidsniveau van deze heggenschaar is 100 dB. Het is aan te raden om altijd gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik van elektrisch tuingereedschap. De Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W is perfect voor het snoeien van grote heggen zonder dat je een ladder nodig hebt. Het is ook handig voor het snoeien van heggen op hellingen of moeilijk bereikbare plaatsen.

Mijn persoonlijke mening over deze heggenschaar is dat het een geweldige aankoop is voor iedereen die een grote tuin heeft en heggen moet snoeien. Het is gemakkelijk te gebruiken en het onderhoud is minimaal. Het enige nadeel is het geluidsniveau, dus het is belangrijk om gehoorbescherming te dragen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Bosch UniversalHedgeCut 60 - Elektrische

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Bosch UniversalHedgeCut 60 - Elektrische

Voordelen

 • list plusDe Bosch UniversalHedgeCut 60 - Elektrische heggenschaar is sterk genoeg om dikke takken te verwijderen.
 • list plusEen ander voordeel van de Bosch UniversalHedgeCut 60 - Elektrische heggenschaar is dat het een lange snoerlengte van 10 meter heeft, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt.
 • list plusDe Bosch UniversalHedgeCut 60 - Elektrische heggenschaar is licht, waardoor je het makkelijk kunt transporteren.

Nadelen Bosch UniversalHedgeCut 60 - Elektrische

 • list plusDe Bosch UniversalHedgeCut 60 - Elektrische heggenschaar heeft geen accu, wat betekent dat je het ook met een snoer kunt gebruiken.
 • list plusEen ander nadeel van de Bosch UniversalHedgeCut 60 - Elektrische heggenschaar is dat het een hoge prijs heeft, wat betekent dat het voor sommige consumenten duur kan zijn.
 • list plusDe Bosch UniversalHedgeCut 60 - Elektrische heggenschaar heeft een hoge snijsnelheid van 3.500 omwentelingen per minuut, wat betekent dat het lang kan duren om takken te sn

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8

De Bosch UniversalHedgeCut 60 is een geweldige heggenschaar voor het snoeien van middelgrote heggen. Met een krachtige 480 W motor en een zaagbladlengte van 60 cm, kan deze schaar takken tot 30 mm dikte moeiteloos snijden. De slipkoppeling met hoog draaimoment maakt het mogelijk om gemakkelijk door de dikkere takken te snijden, zonder beschadiging van de motor. Bovendien, met de ProSilence geluiddempende kap, maakt deze heggenschaar minder geluid dan andere heggenscharen van Bosch, wat niet alleen prettig is voor jou, maar ook voor de buren.

Deze elektrische heggenschaar heeft een aantal fantastische functies. Zoals de slipkoppeling, waarmee je zonder moeite door de dikkere takken kunt snijden. Ook de geluiddempende kap is een geweldige toevoeging, die ervoor zorgt dat je zonder overlast voor anderen kunt werken. Daarnaast is het gewicht van 5 kg perfect om langere tijd zonder vermoeidheid te werken. Het enige nadeel is dat deze heggenschaar niet draadloos is, maar dat is geen probleem als je een stopcontact in de buurt hebt.

Over het algemeen is de Bosch UniversalHedgeCut 60 een fantastische heggenschaar voor het snoeien van middelgrote heggen. Met zijn krachtige motor, lange zaagbladlengte en slipkoppeling, is deze schaar perfect voor het snoeien van laurier-, taxus-, hulst-, haagbeuken- en haagconiferenheggen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare heggenschaar die gemakkelijk te gebruiken is en geweldige prestaties levert, dan is de Bosch UniversalHedgeCut 60 de perfecte keuze voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10 - Bosch EasyHedgecut 45 Heggenschaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Bosch EasyHedgecut 45 Heggenschaar

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.5

De Bosch EasyHedgecut 45 heggenschaar is een geweldige tool om je heg op orde te houden. Het is een instapmodel, maar laat je niet misleiden door zijn formaat. Met een krachtige 420W highspeed-motor is hij in staat om snel en zuiver te snoeien. Het ergonomisch ontwerp en uitgebalanceerde gewicht van slechts 2,6 kg maken het werken met deze heggenschaar zeer comfortabel. Het mes is 45 cm lang en heeft een tandafstand van 16 mm, waardoor deze heggenschaar perfect is voor het snoeien van kleine heggen, zoals buxus en Japanse Hulst. Een mes-protector zorgt ervoor dat je veilig langs muren en dichtbij de grond kunt snoeien.

Wat deze heggenschaar echt onderscheidt van andere modellen, is zijn scherpe, diamantgeslepen messen. Hiermee snoei je takken tot 16 mm dikte zonder problemen. Het geluidsniveau van 89 dB is acceptabel voor een elektrische heggenschaar en storend geluid wordt geminimaliseerd. De Bosch EasyHedgecut 45 heggenschaar wordt geleverd zonder batterijen, maar dat is geen probleem, want hij werkt op netstroom.

Deze heggenschaar is een perfecte keuze voor het snoeien van kleine heggen. Het is licht, compact en gemakkelijk te gebruiken. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor het snoeien van grotere heggen, maar daarvoor zijn andere modellen beschikbaar. Al met al is de Bosch EasyHedgecut 45 heggenschaar een uitstekend instapmodel voor iedereen die zijn heg mooi en netjes wil houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van elektrische heggenscharen. Er zijn immers 105 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!