Wat is de beste elektrische heggenschaar van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede elektrische heggenschaar is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste elektrische heggenschaar van 2023? Na het onderzoeken van 74 elektrische heggenscharen kwam de Hyundai 57140 geen kleur als beste uit onze elektrische heggenschaar-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de elektrische heggenscharen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 elektrische heggenscharen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige elektrische heggenschaar-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste elektrische heggenscharen

1Score: 9.8
Hyundai 57140 geen kleur
Hyundai 57140 geen kleur
Hyundai
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Powerplus POWEG40100 geen kleur
Powerplus POWEG40100 geen kleur
Powerplus
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Bosch EasyHedgeCut 45 geen kleur
Bosch EasyHedgeCut 45 geen kleur
Bosch
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
BLACK+DECKER BEHTS451-QS geen kleur
BLACK+DECKER BEHTS451-QS geen kleur
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Powerplus POWXG2043 geen kleur
Powerplus POWXG2043 geen kleur
Powerplus
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W
Beste Elektrische Heggenschaar voor geluidsgevoelige omgevingen
Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W
Kibani®
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Einhell Telescoop Heggenschaar GC-HH 9048
Einhell Telescoop Heggenschaar GC-HH 9048
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W
Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W
Kibani®
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL 450W
Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL 450W
Gardentec
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Elektrische Heggenschaar 550 W
Elektrische Heggenschaar 550 W
Gardtech
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrische Heggenschaar Koopgids

Je hebt een mooie heg en deze wil je graag mooi houden. Hiervoor gebruik je het beste een elektrische heggenschaar. Waar je op let bij aankoop van een elektrische heggenschaar, lees je hieronder!

Wat voor soorten heggenscharen zijn er allemaal?

Er zijn elektrische heggenscharen. Deze zijn te krijgen in verschillende maten: zo zijn er elektrische heggenscharen verkrijgbaar met verschillende zwaardlengtes en snijbreedtes. Hoe groter deze zijn, hoe groter het oppervlak wat je snoeit is.

Daarnaast zijn er ook telescopische elektrische heggenscharen te koop. Deze zijn ideaal als je hoge struiken of bomen wilt snoeien. Doordat er een lange steel aan zit, hoef je geen ladder te gebruiken en worden gevaarlijke situaties voorkomen.

De meeste heggenscharen hebben een snoer waardoor je vrijwel altijd een verlengkabel nodig hebt, maar er zijn tegenwoordig ook heggenscharen met een accu. Hierdoor zijn ze snoerloos en bereik je je hele tuin zonder een verlengkabel nodig te hebben. Deze zijn dan ook ideaal voor gebruik in een grote tuin.

Een andere snoerloze versie van een heggenschaar is de heggenschaar op benzine. Dit zijn vaak de professionele heggenscharen met veel vermogen. Het nadeel van een heggenschaar op benzine is dat deze vrij veel onderhoud vergen.

Er zijn ook snoeischaren. Deze lijken op een grote schaar. Ze zijn net zo effectief als een elektrische heggenschaar, maar bieden niet zoveel gebruiksgemak. Handmatige heggenscharen zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten.

Hoe gebruik ik een elektrische heggenschaar?

Met een elektrische heggenschaar snoei je op een eenvoudige manier bomen en struiken. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en licht van gewicht. Zorg altijd dat je een veiligheidsbril en handschoenen draagt bij het gebruik van een heggenschaar.

Hou de heggenschaar altijd met twee handen vast en zorg dat je op een stabiele ondergrond staat. Begin bovenaan en werk langzaam je weg naar beneden. Snoei je heg langzaam, met lange stroken en neem de tijd. Heb je een elektrische heggenschaar met een accu, zorg er dan voor dat de accu volledig is opgeladen om frustratie te voorkomen.

Welke heggenschaar heb ik nodig voor mijn buxus?

Een goede, scherpe heggenschaar is ideaal om je buxus mee in vorm te houden. Je gebruikt zowel een elektrische heggenschaar als een handmatige heggenschaar, maar met een handmatige heggenschaar werk je net iets nauwkeuriger. Probeer beide heggenscharen en kijk welke jouw voorkeur heeft.

Heb je een hele hoge buxus, dan is het een goed idee om een telescopische heggenschaar te gebruiken. Ga in ieder geval nooit op een ladder staan die niet stabiel is. Je wilt niet vallen met een heggenschaar in je handen. Een goede telescopische heggenschaar is voor hoog trimwerk gemaakt.

Hoe slijp je een elektrische heggenschaar?

Door het snoeien van dikke takken word je elektrische heggenschaar na verloop van tijd bot. Hars versnelt dit proces. Je merkt aan je heggenschaar wanneer deze bot aan het worden is: takjes komen vaak vast te zitten doordat er teveel ruimte ontstaat tussen de bovenste en onderste messen van de heggenschaar.

Daarnaast worden takken niet meer zuiver afgesneden: de snede is niet netjes en heeft rafels. Het is moeilijk te zeggen hoe vaak je precies je heggenschaar moet slijpen, omdat dit af hangt van hoe vaak je de heggenschaar gebruikt en wat je ermee snoeit. Gemiddeld worden de messen van een heggeschaar bot na zo'n 50 uur gebruik.

Je kunt je elektrische heggenschaar laten slijpen door een specialist, maar je kunt er ook voor kiezen dit zelf te doen. Dit heb je hiervoor nodig: een goede platte vijl, een slijpsteen, een zachte doek, harsoplosmiddel en een veiligheidsbril.

Als eerste maak je de messen goed schoon. Door het snoeien verzamelt er zich veel plantenafval en hars tussen de messen. Dit maak je schoon met een zachte doek en eventueel wat harsoplosmiddel. Als de messen schoon zijn, pak je de vijl erbij. Gebruik een goede platte vijl en vijl altijd in de richting van de snijkant.

Probeer de opgegeven snijhoek te handhaven: wat deze opgegeven snijhoek is, lees je in de instructies van je heggenschaar onder de technische gegevens. Vermijd heen-en-weer bewegingen en vijl alleen opwaarts. Verwijder niet teveel materiaal: de limiet is 5 mm. Als je teveel vijlt, kan het materiaal verzwakt raken. Let er ook op dat alle messen even lang zijn.

Voor de volgende stap gebruik je een slijpsteen. Hiermee haal je de bramen weg die ontstaan zijn aan de onderkant van het mes. Je draait hiervoor je heggenschaar om waardoor je de achterkant van de messen kunt bewerken. Haal de slijpsteen voorzichtig over het mes, zo worden ruwe oppervlakken weer glad.

De laatste stap is het verzorgen van de heggenschaar. Verwijder eerst al het slijpstof wat zich heeft opgehoopt tijdens het slijpen. Smeer de messen nu in met ontharsmiddel. Dit helpt niet alleen bij het verwijderen van hars, maar het herstelt ook de corrosiebescherming.

Wanneer moet ik snoeien?

Wanneer je het beste snoeit hangt mede af van wat voor haag je hebt, maar de meeste hagen snoei je twee keer per jaar. De eerste keer doe je dit in mei of juni, en dan aan het einde van de zomer in augustus of september.

Vergeet je haag in droge periodes ook geen water te geven. Daarnaast is het een goed idee om een haag twee keer per jaar te bemesten. Alle hagen staan dichtbij elkaar waardoor ze veel voedingsstoffen uit de grond halen.

Hoe gebruik ik een elektrische heggenschaar?

Een elektrische heggenschaar is eenvoudig in gebruik. Ze zijn vaak licht en daarom liggen ze fijn in de hand. Snoei langzaam, in lange halen en wees vooral niet bang om veel terug te snoeien. Meestal groeit je struik voller terug dan voorheen.

Probeer zo recht mogelijk te snoeien door de heggenschaar evenwijdig met de struik te houden. Duw ook niet teveel tegen de heggenschaar, want hierdoor ga je juist scheef. Ga bovendien niet snoeien als het erg heet weer is: hierdoor kun je schade aanrichten.

hero illustration

Hoe testen we elektrische heggenscharen?

Om de beste elektrische heggenschaar te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze elektrische heggenschaar-test hebben we 74 elektrische heggenscharen vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze elektrische heggenschaar-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze elektrische heggenschaar-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne elektrische heggenschaar-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste elektrische heggenschaar in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 74 elektrische heggenscharen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste elektrische heggenscharen in een makkelijke lijst

1. Hyundai 57140 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

Deze Hyundai elektrische Heggenschaar is een krachtige machine voor het onderhouden van heggen, hagen en struiken. De Heggenschaar beschikt over een krachtige 710 Watt motor met een hoog snijvermogen. De messen zijn dubbelzijdig diamantgeslepen en leveren precisie en strakke sneden met minimale schade aan de heg of struik. De Heggenschaar is voorzien van geïntegreerde handbescherming, snelstop en beveiliging op de handgrepen. De machine wordt geleverd met een praktische beschermkap voor over het mes. Product voordelen Met snelstop Snijdikte tot 24mm Inclusief Mesbescherming Technische specificaties Voltage 230V Vermogen 710 W Toerental (onbelast) 1.600 min-1 Lengte kabel 35 cm Zwaardlengte 610 mm Snijlengte 560 mm Maximale snijdikte 24 mm Tandafstand 30 mm Snelstop Ja Geluid: 79 dB(A) Gewicht 3,7 kg Leveringsomvang 1x Hyundai Elektrische Heggenschaar - 710W - 560mm snijlengte

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Powerplus POWEG40100 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

De POWEG40100 elektrische heggenschaar is erg licht en wendbaar. Dit maakt hem ideaal voor kleinere snoeiwerkzaamheden. Met de heggenschaar kun je takken tot een dikte van Ø 16 mm eenvoudig afkorten en snoei je een haag of struik weer mooi in vorm. Waar is de Powerplus POWEG40100 heggenschaar voor geschikt? Deze elektrische heggenschaar heeft een zwaardlengte van 55 cm, een snijbreedte van Ø 16 mm en is geschikt voor kleine snoeiwerkzaamheden. De voordelen van de POWEG40100 elektrische heggenschaar: + De messen snijden takken met een dikte tot 16 mm. + De elektrische heggenschaar is licht en wendbaar. + Bij gevaar stopt de elektrische veiligheidsrem direct het mes. + Na gebruik kan je de heggenschaar veilig opbergen met de beschermhoes. - De heggenschaar is voorzien van een kort netsnoer, waardoor je altijd een verlengsnoer nodig hebt. Belangrijke specificaties van de POWEG40100 heggenschaar? • Vermogen: 520 W • Bladlengte: 55 cm • Snijlengte: 51 cm • Snijcapaciteit: max Ø 16 mm • Toerental: 1750 min-1 • Geluidsniveau: 88 dB • Gewicht: 2,16 kg Wat zit er in de verpakking: 1 x elektrische heggenschaar 1 x mesbeschermer 1 x handleiding 1 x beschermhoes Garantie: Er zit 2 jaar garantie op de Powerplus POWEG4010 heggenschaar.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 9 tot 10 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Bosch EasyHedgeCut 45 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

De Bosch EasyHegdeCut 45 is het nieuwe tweelingbroertje van de Bosch AHS 45-16. Het handvat van deze 420 watt elektrische heggenschaar heeft namelijk een nieuwe kleur. Het 45 centimeter lange zwaard is voorzien van scherpe, diamantgeslepen messen. Hiermee snoei je takken tot 16 millimeter dikte. Dit maakt deze heggenschaar geschikt voor de wat fijnere heggen. Denk hierbij aan een buxus of Japanse Hulst. Dit instapmodel heggenschaar weegt slechts 2,6 kilogram en is dus probleemloos langere tijd achter elkaar te gebruiken. Met de Bosch EasyHegdeCut 45 houd jij je heg voortaan op orde.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. BLACK+DECKER BEHTS451-QS geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Je heg snel maar netjes bijwerken doe je met de BLACK+DECKER BEHTS451-QS. Deze 550 watt elektrische heggenschaar heeft een zwaard van 60 centimeter lengte. Je snoeit daarmee probleemloos de gemiddelde heg met takken tot 25 millimeter dikte. Heb je met dikkere takken te maken, dan komt het zaagblad aan het uiteinde van het lemmet goed van pas, want hiermee zaag je takken tot 35 millimeter dikte. De transparante beschermkap voorkomt dat rondvliegende takken je handen raken. Het gewicht van de heggenschaar is gering en de ergonomische handgreep zorgt voor comfort en controle. Hierdoor snoei je je heg op een prettige manier met de BEHTS451-QS.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Powerplus POWXG2043 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.6

Blijf met je voeten veilig op de grond, want deze telescopische haagschaar van Powerplus scheert hoge toppen! Je hebt bovendien de mogelijkheid om zonder telescopische steel aan de slag te gaan. Zo snoei je ook de makkelijk bereikbare plekken in je tuin. Waarvoor is deze telescopische heggenschaar geschikt? Deze elektrische heggenschaar heeft een zwaardlengte van 570mm, een snijcapaciteit van Ø24mm. Dankzij de telescopische steel is ze ideaal om hoge en grote heggen te snoeien. De voordelen van de Powerplus POWXG2043 heggenschaar: De 750W-motor zorgt voor voldoende snoeikracht om door dikkere takken tot 24mm te geraken. De beschermneus met ophangoog beschermt de messen van ongewenst contact met de grond. Je kan de heggenschaar zowel met als zonder de telescopische steel gebruiken, zodat je haar voor haast al je snoeiklussen kunt inzetten. Om het snoeien te vergemakkelijken, kan je de messenkop 45° kantelen. Het extra handvat zorgt voor de nodige grip tijdens het snoeien. Dankzij de messenbeschermer kan je de heggenschaar veilig opbergen. De veiligheidsrem stopt de messen onmiddellijk wanneer je de trekker loslaat. De belangrijkste technische specificaties: Vermogen: 750 W Zwaardlengte: 570mm Snijlengte 510mm Snijcapaciteit: Max. Ø24mm Telescopische lengte: 235cm tot 280cm Snoerlengte: 35cm Draaibaar handvat Lasergeslepen + dubbelzijdig snijdend mes Elektrische veiligheidsrem Wat zit er in de verpakking? 1 telescopische heggenschaar 1 messenbeschermer 1 beschermneus met ophangoog 1 schouderband 1 handleiding Hoeveel jaar garantie? Er zit 3 jaar garantie op de POWXG2043 heggenschaar.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Elektrische Heggenschaar voor geluidsgevoelige omgevingen: Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W

 • list plusEen voordeel van de Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W is dat het krachtig en betrouwbaar is.
 • list plusEen ander voordeel is dat het praktisch in gebruik is en efficiënt in het snoeien van de heg.
 • list plusEen ander voordeel is dat de Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W een krachtige 450 watt motor heeft.

Nadelen Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W

 • list plusEen nadeel van de Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W is dat het wat luidruchtig kan zijn.
 • list plusEen ander nadeel is dat het gemiddelde kwaliteit kan leveren.
 • list plusEen laatste nadeel is dat het moeilijk kan zijn om de heg gelijkmatig te snoeien.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

De Kibani Elektrische Heggenschaar is de perfecte oplossing voor het handmatig snoeien van je heg of snelgroeiende heesters. Met een mes van 51 cm lang en een vermogen van 450W snoei je moeiteloos takken tot 16 mm dik. Wat deze heggenschaar onderscheidt van andere modellen is dat hij relatief stil en licht is, waardoor je makkelijk en comfortabel kunt snoeien. Bovendien is de machine vrijwel onderhoudsvrij dankzij de elektromotor. Het is wel belangrijk om de machine na elk gebruik schoon en droog te maken en stof- en vorstvrij op te bergen. Met de PTFE spray van Protecton onderhoud je de messen eenvoudig en voorkom je roestvorming.

Veiligheid is ook belangrijk bij het werken met de heggenschaar. Gebruik daarom de juiste accessoires, zoals een veiligheidsbril, werkhandschoenen en gehoorbeschermers. De mesbeschermer en handleiding zijn ook inbegrepen bij de aankoop.

De Kibani Elektrische Heggenschaar is perfect voor kleine tot middelgrote heggen en struiken. Het geluidsniveau van 98 dB is wel iets om rekening mee te houden, maar dat geldt voor alle heggenscharen. De heggenschaar weegt slechts 2,5 kg, wat het makkelijk maakt om hem langere tijd te gebruiken zonder last te krijgen van vermoeidheid.

Al met al is dit een fantastische heggenschaar voor thuisgebruik. Het is stil, licht en praktisch onderhoudsvrij. Het enige nadeel is dat het minder geschikt is voor grote heggen en struiken. Maar voor de meeste huishoudens is dit een geweldige investering!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7. Einhell Telescoop Heggenschaar GC-HH 9048

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Telescoop Heggenschaar GC-HH 9048

 • list plusDe telescopische functie maakt het mogelijk om op moeilijk bereikbare plekken te snoeien.
 • list plusDe krachtige motor zorgt voor een snelle en efficiënte snoeibeurt.
 • list plusDoor het lichte gewicht is het apparaat langdurig te gebruiken zonder vermoeid te raken.

Nadelen Einhell Telescoop Heggenschaar GC-HH 9048

 • list plusHet geluidsniveau van de heggenschaar kan als storend worden ervaren.
 • list plusDe snoer kan tijdens het snoeien soms in de weg zitten en voor ongemak zorgen.
 • list plusHet apparaat is niet geschikt voor het snoeien van hele dikke takken.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een veelzijdige heggenschaar die je bij verschillende onderhoudswerkzaamheden kan gebruiken? Dan is de Einhell GC-HH 9048 Telescoop Heggenschaar een goede keuze. Deze machine is ideaal voor het snoeien van hoge takken en struiken in tuinen en parken. Het heeft een kantelbare kop waardoor je hem op verschillende manieren kan gebruiken en is voorzien van een krachtige motor van 900 W. De motor heeft een onbelast toerental van 1.000 t/min, wat voldoende is voor 2.000 sneden per minuut. Het zwaard heeft een lengte van 480 mm, waardoor je takken tot 15 mm dikte kan snoeien.

Wat deze heggenschaar uniek maakt, is de telescopische geleidesteel van +50 cm, waardoor je de lengte van de machine kan afstellen op je lichaamslengte. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en comfort tijdens het snoeien. De handgrepen zijn ook verstelbaar en de machine is voorzien van een handige draagriem om vermoeidheid te voorkomen.

De Einhell GC-HH 9048 is een krachtige en veelzijdige machine die geschikt is voor verschillende onderhoudswerkzaamheden in tuinen en parken. Het heeft een kantelbare kop en telescopische geleidesteel waardoor je er flexibel mee kan werken. De verstelbare handgrepen en draagriem zorgen voor meer comfort tijdens het snoeien. Het enige nadeel is dat het vrij zwaar is met een gewicht van 6380 g.

Al met al, is de Einhell GC-HH 9048 een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige heggenschaar voor hun tuinonderhoud.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W

 • list plusMet de Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W heb je kracht genoeg om dikke takken te verwijderen.
 • list plusDe Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W is handig in gebruik en eenvoudig te gebruiken.
 • list plusDe Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W is duurzaam en kan lange tijd meegaan.

Nadelen Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W

 • list plusHet voelt heel zwaar aan.
 • list plusHet is lastig in gebruik.
 • list plusDe Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W heeft een matige kwaliteit.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.7

Je hoeft nooit meer op een ladder te klimmen om die hoge heggen in je tuin te snoeien met de Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W. Deze telescopische heggenschaar is instelbaar van 190 tot 250 cm en kan dankzij de verstelbare kop in elke hoek worden gebruikt, van -60° tot +80°. De messen van hoogwaardig staal zijn vlijmscherp en kunnen takken tot 1,6 cm diameter met gemak aan. Met een gewicht van slechts 4,7 kg en een ergonomisch handvat en schouderband is deze heggenschaar comfortabel te gebruiken.

Wat deze heggenschaar onderscheidt van andere is dat het een elektrische heggenschaar is, dus je hoeft geen batterijen te vervangen en geen mengsmering te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de stekker in het stopcontact steken en je bent klaar om te gaan! Het onderhoud van deze heggenschaar is eenvoudig met behulp van PTFE spray van Protecton om de messen te smeren en te reinigen.

Het geluidsniveau van deze heggenschaar is 100 dB. Het is aan te raden om altijd gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik van elektrisch tuingereedschap. De Kibani Elektrische Heggenschaar XXL 450W is perfect voor het snoeien van grote heggen zonder dat je een ladder nodig hebt. Het is ook handig voor het snoeien van heggen op hellingen of moeilijk bereikbare plaatsen.

Mijn persoonlijke mening over deze heggenschaar is dat het een geweldige aankoop is voor iedereen die een grote tuin heeft en heggen moet snoeien. Het is gemakkelijk te gebruiken en het onderhoud is minimaal. Het enige nadeel is het geluidsniveau, dus het is belangrijk om gehoorbescherming te dragen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL 450W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL 450W

 • list plusDankzij de krachtige motor snijdt deze elektrische heggenschaar gemakkelijk door dikke takken.
 • list plusHet lange mes van deze heggenschaar maakt het mogelijk om snel grote oppervlakken te snoeien.
 • list plusDankzij het lichte gewicht is deze heggenschaar gemakkelijk te manoeuvreren.

Nadelen Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL 450W

 • list plusDeze heggenschaar maakt vrij veel lawaai, wat hinderlijk kan zijn voor de omgeving.
 • list plusHet snoer van deze heggenschaar is vrij kort, waardoor een verlengsnoer nodig kan zijn.
 • list plusDeze heggenschaar is niet geschikt voor zeer grote heggen, vanwege de beperkte lengte van het mes.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.7

Heb je een grote heg die je wilt snoeien, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is de Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL 450W de perfecte oplossing! Met een verstelbare hoogte van 190 tot 250 cm is deze telescopische heggenschaar geschikt voor heggen van elk formaat. De kop is ook naar wens instelbaar, in een werkhoek van -60° tot +80°. De vlijmscherpe messen van hoogwaardig staal zorgen voor een mooie afwerking van de heg. Het ergonomische handvat en de schouderband maken het werken comfortabel en de terugslagbeveiliging voorkomt letsel.

Wat deze heggenschaar nog beter maakt, is dat hij elektrisch is. Geen gedoe met het maken van mengsmering of het starten en onderhouden van een benzinemotor. Steek gewoon de stekker in het stopcontact en je bent klaar om te snoeien! Het onderhoud van deze heggenschaar is ook super eenvoudig. Gebruik gewoon PTFE spray van Protecton om de messen te smeren en te reinigen.

De Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL 450W weegt 4,7 kg en heeft een geluidsniveau van 100 dB, wat niet al te luid is voor een heggenschaar. Het is belangrijk om de juiste veiligheidsaccessoires te gebruiken, zoals een beschermbril, gehoorbeschermers en werkhandschoenen, om jezelf optimaal te beschermen.

Ik denk dat deze heggenschaar perfect is voor mensen met grote heggen die op zoek zijn naar een eenvoudige oplossing. Het is gemakkelijk te gebruiken, onderhouden en het bespaart je tijd. Het enige nadeel is dat hij niet draadloos is, maar dat is voor mij geen probleem. Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de Gardentec Elektrische Heggenschaar XXL 450W en raad ik hem zeker aan aan anderen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Elektrische Heggenschaar 550 W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.7

De elektrische GARDTECH heggenschaar laat je eenvoudig en moeiteloos werken vanuit elke positie door het lichte gewicht en de beschikking over een hogesnelheidsmotor. De heggenschaar heeft een meslengte van 51 cm en een mesafstand van 16 mm en is hierdoor in staat tot uitstekende prestaties. De heggenschaar is perfect voor het snoeien van alle heggen. De 550W motor heeft een hoog prestatievermogen met als resultaat uitstekende snoeiprestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 augustus in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van elektrische heggenscharen. Er zijn namelijk 74 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!