Wat is de beste snoeischaar van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het kopen van een goede snoeischaar is een moeilijke opgave. Wat is de beste snoeischaar van 2023? Na het analyseren van 1016 snoeischaren kwam de GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar geen kleur als beste getest uit onze snoeischaar-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de snoeischaren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 snoeischaren-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame snoeischaar-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste snoeischaren

1Score: 9.9
GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar geen kleur
GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar geen kleur
GARDENA
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
GARDENA Comfort B/S-XL Bypass Snoeischaar geen kleur
GARDENA Comfort B/S-XL Bypass Snoeischaar geen kleur
GARDENA
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
GARDENA Classic B/S Bypass Snoeischaar geen kleur
GARDENA Classic B/S Bypass Snoeischaar geen kleur
GARDENA
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
DEKKO TOOLS Professionele Snoeischaar Blackgreen
DEKKO TOOLS Professionele Snoeischaar Blackgreen
DEKKO TOOLS
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Talen Tools F200 Bloemenschaar
Talen Tools F200 Bloemenschaar
Talen Tools
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Felco 2 Snoeischaar Rechtshandig Max. geen kleur
Felco 2 Snoeischaar Rechtshandig Max. geen kleur
Felco
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
GARDENA Comfort B/M Bypass snoeischaar geen kleur
GARDENA Comfort B/M Bypass snoeischaar geen kleur
GARDENA
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
GARDENA Classic Aambeeld Snoeischaar
GARDENA Classic Aambeeld Snoeischaar
GARDENA
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Professionele Snoeischaar met Softgrip Ø30MM
Professionele Snoeischaar met Softgrip Ø30MM
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
GARDENA snoeischaar B/S-XL - max.
GARDENA snoeischaar B/S-XL - max.
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Snoeischaar Koopgids

Als je struiken of kleine boompjes hebt en met tuinieren aan de slag gaat, komt een snoeischaar goed van pas. Hoe je de beste snoeischaar kiest en waar je allemaal op let, lees je in deze koopgids.

Kan ik alles snoeien met een snoeischaar?

Snoeischaren zijn gemaakt om takken mee korter te knippen en zo een boompje of struik te snoeien. Elke snoeischaar heeft een maximale takdikte: takken die dikker zijn dan dit getal, kun je niet met de schaar afknippen. Je gebruikt de snoeischaar dus voor alle takken die onder de maximale takdikte vallen.

Omdat snoeischaren een meer compacte vorm en formaat hebben, is het niet handig om er een heg mee te snoeien. Je kan maar een klein stukje van de heg tegelijk knippen en bent dan waarschijnlijk erg lang bezig. Wil je de heg knippen, dan is een heggenschaar de uitkomst.

Moet je een snoeischaar laten slijpen?

Elke schaar bestaat uit twee bladen, die een soort messen zijn. Dat geldt ook voor de snoeischaar. Hoe scherper de bladen zijn, des te makkelijker je met de schaar knipt. Wordt de snoeischaar na verloop van tijd bot, dan is het tijd om de messen te slijpen. Niet elke vijl is daar geschikt voor: je hebt dan een diamantvijl of slijpsteen nodig.

Er is geen algemene richtlijn die voorschrijft hoe vaak je een snoeischaar moet slijpen. Je merkt tijdens gebruik vanzelf wanneer de snoeischaar moeizamer knipt en botter wordt.

Welke maximale takdikte moet ik hebben?

Wanneer je op zoek bent naar een snoeischaar, kom je in de productspecificaties de maximale takdikte tegen. Dat getal ligt tussen de 20 en 26 millimeter. Je kan voor de snoeischaar met de grootste takdikte kiezen, maar als je alleen maar dunne takjes hoeft te snoeien, is dat waarschijnlijk onhandig.

Snoeischaren zijn namelijk een stuk zwaarder dan een gemiddelde schaar, en hoe groter de maximale takdikte, des te zwaarder de schaar. Het zou vervelend zijn als je een snoeischaar gebruikt die erg zwaar in de hand ligt, terwijl je een schaar van dat formaat niet eens nodig hebt. Neem dus een kijkje in jouw tuin of terras en bepaal hoe dik de takken zijn die je snoeit.

Wat houdt de lemmetlengte in?

De lemmetlengte vertelt je hoe lang de bladen van de snoeischaar zijn. De handgreep wordt in deze lengte dus niet meegerekend. Snoeischaren hebben meestal een lemmetlengte tussen de 4 en 6 centimeter; er zit dus niet erg veel verschil in.

Hoe lang de bladen zijn heeft invloed op de maximale takdikte, maar die wordt al apart in de eigenschappen van de snoeischaar vermeld. Je hoeft de lemmetlengte dus niet per se te noteren of te gebruiken voor een berekening.

Hoe moet je een snoeischaar onderhouden?

Een scherpe snoeischaar knipt makkelijker, maar er zijn meer redenen om een snoeischaar te onderhouden. Een schone snoeischaar is bijvoorbeeld hygiënischer en verlaagt de kans op het overbrengen van bacteriën en infecties op de plant.

Maak dus na elke snoeibeurt de schaar schoon. Een sponsje, warm water en afwasmiddel zijn voldoende om de schaar mee te reinigen. Was de snoeischaar af en droog het daarna goed af, vooral de bladen.

Om de snoeischaar scherp te houden, slijp je de bladen. Ook dit is een klusje dat je makkelijk zelf uitvoert. Zoals genoemd heb je hiervoor een diamantvijl of slijpsteen nodig; van andere vijlen is het materiaal niet sterk genoeg om de bladen scherp te kunnen slijpen. Zorg er altijd voor dat de snoeischaar heel grondig is schoongemaakt voordat je met het slijpen begint.

Voordat de snoeischaar weer optimaal knipt, rest er nog één klusje: de scharnierende onderdelen smeren. Hier gebruik je een speciale onderhoudsolie voor. Gebruik niet te veel olie: een druppeltje is voldoende. Onderdelen zoals de veer en de schroef in de schaar worden anders stroef. Door ze af en toe te voorzien van een druppeltje olie werkt de schaar weer helemaal soepel.

Hoe lang gaat een snoeischaar mee?

Een snoeischaar kan ontzettend lang meegaan. Op snoeischaren van merken zoals Fiskars en Gardena zit wel 25 jaar garantie! Een investering in een goede snoeischaar met een lange garantieperiode is dus lonend.

Niet alle snoeischaren hebben een garantieperiode die zo lang is. Die verschilt dan ook per merk en varieert tussen de 3 en 25 jaar. Welke snoeischaar je uiteindelijk ook koopt, houd de volgende vuistregel in gedachten: hoe beter je de snoeischaar onderhoudt, des te langer het meegaat.

hero illustration

Hoe testen we snoeischaren?

Om de beste snoeischaar te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze snoeischaar-test hebben we 1016 snoeischaren vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze snoeischaar-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze snoeischaar-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen snoeischaar-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte snoeischaar in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1016 snoeischaren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste snoeischaren op een rijtje

1. GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

De GARDENA Classic snoeischaren, met antikleefcoating op het bovenmes en een ondermes van roestvrij staal, zijn ideaal om bloemen en jonge scheuten te snoeien. De ergonomische handgrepen met softgrip op bovenste handgreep bieden maximaal comfort tijdens het snoeien. Met praktische éénhandsvergrendeling om veilig op te bergen. 25 jaar garantie. Waar is het artikel voor geschikt? Je bloemen, jonge scheuten en ander vers hout met een takdiameter van 22mm worden perfect gesnoeid met deze standaard snoeischaar. De voordelen van de GARDENA snoeischaar: Door het aambeeld princinpe komen de scharen op elkaar terecht voor een krachtige snoei. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een lange levensduur. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. De schaar is altijd veilig op te bergen door de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip. De belangrijkste specificaties van de snoeischaar: Maximale knipdiameter: 22 mm Kniptechniek: Bypass Gewicht: 209 gram Met sapgeul: Ja Twee greepposities: Ja Handgrip: Ergonomisch Geschikt voor vers hout Garantie Er zit 25 jaar garantie op de GARDENA snoeischaren. Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern GARDENA een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een GARDENA schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Dankzij de uitmuntende kwaliteit gaat deze generatie snoeischaren generaties lang mee. Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. GARDENA Comfort B/S-XL Bypass Snoeischaar geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

De GARDENA Comfort snoeischaar B/S-XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee te snoeien voor zowel grote als kleine handen. De schaar heeft een lange levensduur dankzij de hoge kwaliteit van de materialen, met wel 25 jaar garantie! Waar is het artikel voor geschikt? De schaar is geschikt voor het knippen van iets dikkere takken met een diameter van 24mm. De voordelen van de GARDENA snoeischaar De schaar heeft scherpe messen die met veel precisie door het hout snoeien. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een zeer lange levensduur. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. De schaar is altijd veilig op te bergen door de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip. De belangrijkste specificaties van de snoeischaar Maximale knipdiameter: 24 mm Kniptechniek: Bypass Gewicht: 269 gram Met sapgeul: Ja Twee greepposities: Ja Onderste mes: Kwaliteitsstaal Handgrip: Ergonomisch Geschikt voor type hout: Vers hout met een grotere diameter tak Garantie Er zit 25 jaar garantie op de GARDENA snoeischaren. Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern GARDENA een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een GARDENA schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Dankzij de uitmuntende kwaliteit gaat deze generatie snoeischaren generaties lang mee. Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment. (hand)gereedschap, tuinonderhoudsartikelen, spades en accessoires waarmee je de klussen in je moes- en siertuin simpel kunt klaren. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing heeft GARDENA de juiste oplossing.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. GARDENA Classic B/S Bypass Snoeischaar geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Deze Gardena Classic snoeischaar is onderdeel van het nieuwe assortiment, wat zich kenmerkt door nog betere kwaliteit. De Gardena Classic snoeischaar heeft een zachte antislip laag op de ergnonomische handgreep, voor een dubbele comfortabele werking. Door de aagepaste geometrie is de schaar geschikt voor zowel grote als kleine handen. En om het nog iets beter te maken zit er 25 jaar garantie op deze snoeischaar! Waar is het artikel voor geschikt? Deze snoeischaar is perfect om jonge bloemen, planten en struiken te snoeien. De voordelen van de Gardena snoeischaar: De snoeischaar is voorzien van een extra smalle kop waardoor je nauwkeurig kan snoeien. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip waardoor de schaar extra licht werkt en nog langer mee gaat. De schaar is geschikt voor kracht -en snelsnoei dankzij de twee verschillende greepposities. De schaar is altijd veilig op te bergen dankzij de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip De belangrijkste specificaties van de snoeischaar: • Maximale knipdiameter: 20 mm • Kniptechniek: Bypass • Gewicht: 205 gram • Onderste mes: Roestvrij staal • Met sapgeul: Ja • Handgrip: Ergonomisch • Geschikt voor type hout: Vers hout (bloemen, jonge scheuten, planten) Garantie Er zit 25 jaar garantie op de Gardena snoeischaren. Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern Gardena een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een Gardena schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Dankzij de uitmuntende kwaliteit gaat deze generatie snoeischaren generaties lang mee.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. DEKKO TOOLS Professionele Snoeischaar Blackgreen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
9

Productbeschrijving De Dekko Tools Snoeischaar is van roestvrij staal en bevat een antikleeflaag op het bovenmes. Geschikt om bloemen en takken te snoeien tot een dikte van 22 mm. Door zijn scherpe messen kan je gemakkelijk door de takken heen knippen. Samen met de ergonomische handvaten zorgt deze schaar ervoor dat je gemakkelijk en zonder klachten je tuin kan onderhouden. Ook heeft de schaar een vergrendel optie om de schaar veilig op te bergen. Geschikt voor: Planten, bloemen, takken en andere groenvoorzieningen met een takdiameter tot 22 mm. De voordelen van de Dekko Tools snoeischaar: Krachtige snoei door de vloeiende beweging van de schaar. Lange levenduur. Duurzaam en sterk materiaal en licht in gewicht. Vergrendel mogelijkeid om hem veilig op te bergen voor kinderen. Ergonomisch. De belangrijkste specificaties van de snoeischaar: Maximale knipdiameter: 22 mm Kniptechniek: Bypass Gewicht: 209 gram Twee greepposities: Ja Handgrip: Ergonomisch Geschikt voor vers hout

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Talen Tools F200 Bloemenschaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Talen Tools F200 Bloemenschaar

 • list plusHet gebruik van de Talen Tools F200 Bloemenschaar is eenvoudig dankzij de handige grip.
 • list plusHet gebruik van de Talen Tools F200 Bloemenschaar wordt aangenamer gemaakt door het fraaie design.
 • list plusDe Talen Tools F200 Bloemenschaar is geschikt voor kinderen, waardoor het een goede keuze is voor families.

Nadelen Talen Tools F200 Bloemenschaar

 • list plusDe Talen Tools F200 Bloemenschaar heeft een matige kwaliteit, waardoor de schaar niet heel scherp is.
 • list plusHet gebruik van de Talen Tools F200 Bloemenschaar wordt lastiger gemaakt doordat het scharnier steeds los gaat.
 • list plusHet gebruik van de Talen Tools F200 Bloemenschaar is niet duurzaam, omdat de schaar slap is.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.8

Talen Tools F200 Bloemenschaar - 270mm| Afname Per: 1 Stuk| Merk: Talen tools | Korte beschrijving: Deze bloemenschaar is geschikt voor het snoeien van takken tot 6mm dik. De messen van de bloemenschaar zijn gemaakt van RVS. De handvaten van de bloemenschaar zijn gemaakt van verzinkt staal met een laagje anti-slip rubber erom heen. uitvoering: bloemenschaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 januari in huis

Bekijk prijs

6. Felco 2 Snoeischaar Rechtshandig Max. geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.7

Felco 2 Snoeischaar. Tweezijdig snijdend. Klassieke model. Messen van eerste kwaliteit gehard staal. Boven- en ondermes zijn geklonken. Gesmede lichtmetalen handgrepen, met koud werende kunststof ommanteling. Met veiligheidsduimsluiting, stootrubber, draadafsnijder en sapgoot. Gemakkelijke en snelle instelling van de messen door een vertande borgmoer. Voor rechtshandig gebruik. Swiss made Winnaar: Swiss Grand Prix design 2018

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. GARDENA Comfort B/M Bypass snoeischaar geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.1

De GARDENA Classic snoeischaren, met antikleefcoating op het bovenmes en een ondermes van roestvrij staal, zijn ideaal om bloemen en jonge scheuten te snoeien. De ergonomische handgrepen met softgrip op bovenste handgreep bieden maximaal comfort tijdens het snoeien. Met praktische éénhandsvergrendeling om veilig op te bergen. 25 jaar garantie. Waar is het artikel voor geschikt? Deze schaar heeft een grotere openingswijdte, waardoor je met gemak de iets dikkere takken in je tuin kan snoeien. Voordelen: De schaar heeft scherpe messen die met veel precisie door het hout snoeien. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een zeer lange levensduur. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. De schaar is altijd veilig op te bergen door de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip. Specificaties: Maximale knipdiameter: 24 mm Kniptechniek: Bypass Gewicht: 266 gram Met sapgeul: Ja Twee greepposities: Ja Handgrip: Ergonomisch Geschikt voor type hout: Vers hout Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern Gardena een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een Gardena schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Naast de uitmuntende kwaliteit biedt Gardena ook nog 25 jaar garantie op alle snoeischaren. De nieuwe generatie snoeischaren kan generaties lang mee! Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, Gardena heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test Gardena alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele Gardena assortiment.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8. GARDENA Classic Aambeeld Snoeischaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GARDENA Classic Aambeeld Snoeischaar

 • list plusDeze snoeischaar is zeer sterk en duurzaam, waardoor het lang meegaat en geschikt is voor zwaardere taken.
 • list plusDe snoeischaar is handig in gebruik dankzij de ergonomische handgrepen en het lichte gewicht, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is.
 • list plusDe snoeischaar heeft een aambeeld snijtechniek, waardoor het geschikt is voor het snoeien van droge en harde takken.

Nadelen GARDENA Classic Aambeeld Snoeischaar

 • list plusDe snoeischaar heeft een matige kwaliteit, waardoor het minder geschikt is voor intensief gebruik.
 • list plusDe snoeischaar is niet geschikt voor het snoeien van groene takken, omdat het aambeeld snijtechniek gebruikt.
 • list plusDe snoeischaar heeft een beperkte snijdiameter, waardoor het minder geschikt is voor het snoeien van dikke takken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.5

Ben je op zoek naar een snoeischaar die oudere en houtachtige takken moeiteloos kan knippen? Dan is de GARDENA Classic Aambeeld Snoeischaar de perfecte keuze voor jou! Dankzij het aambeeld principe, de precisiegeslepen messen en het bovenmes met antikleefcoating knipt deze snoeischaar moeiteloos door droog hout. De ergonomisch gevormde comforthandgrepen zorgen ervoor dat de snoeischaar comfortabel in de hand ligt en het enkelhandige veiligheidsvergrendeling zorgt voor veilige opberging. Wat deze snoeischaar nog beter maakt, is het feit dat GARDENA 25 jaar garantie biedt!

Wat deze snoeischaar onderscheidt van andere snoeischaren is de combinatie van kracht, gemak en comfort. De aambeeld snoeiprincipe zorgt voor een krachtige snoei en de glasvezel componenten maken de snoeischaar lichter en duurzamer. Het is belangrijk om op te merken dat de snoeischaar het beste werkt op droog hout en oudere takken. Als je jonge en groene takken wilt snoeien, is het beter om te kiezen voor een bypass snoeischaar.

Als ik deze snoeischaar vanuit gebruikersperspectief bekijk, kan ik zeggen dat het een geweldige investering is. Het is gemakkelijk te gebruiken, krachtig en duurzaam. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor jonge en groene takken, maar dat is geen probleem als je al een bypass snoeischaar hebt.

Al met al, als je oudere en houtachtige takken wilt snoeien, dan is de GARDENA Classic Aambeeld Snoeischaar de perfecte keuze voor jou. Het biedt kracht, gemak, comfort en duurzaamheid in één product en wordt ondersteund door een geweldige garantie van 25 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

9. Professionele Snoeischaar met Softgrip Ø30MM

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Op zoek naar een professionele allround snoeischaar die ook nog eens comfortabel in de hand ligt? Met deze snoeischaar van MONDUO haal je al het gemak in huis om op een prettige en efficiënte manier in de tuin te werken. Door de ergonomische softgrip handgrepen biedt deze snoeischaar maximaal comfort tijdens het snoeien, zelfs bij langdurig gebruik. Het snoeiblad is gemaakt van gehard SK5 staal en is hierdoor zeer robuust en heeft een zeer lange levensduur. Daarnaast is deze snoeischaar voorzien van een vergrendelingsmechanisme, zo is deze makkelijk en veilig op te bergen voor de volgende klus. Voordelen van deze snoeischaar: Deze snoeischaar heeft een grote openingswijdte van 30MM. Zo knip je eenvoudig door alle gangbare takken in je tuin. Deze schaar beschikt over SK5 staal messen, hierdoor blijven de messen langdurig scherp en kun je met grote precisie snoeien. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een zeer lange levensduur. Ergonomische foam/softgrip handgrepen. Veilig op te bergen door het vergrendelingsmechanisme. Eenvoudig knippen van alle denkbare soorten planten, struiken en takken. Geschikt voor zowel links- als rechtshandige. Wacht niet langer en bestel nu deze professionele snoeischaar van MONDUO en geniet van het comfort van je nieuwe snoei maatje!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. GARDENA snoeischaar B/S-XL - max.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.9

We worden elke keer weer verbaasd door de nieuwe innovaties die GARDENA doorvoert. Zo ook bij deze nieuwe Comfort snoeischaar. De ergnomische handgreep heeft sofrgrip aan beide kanten erbij gekregen en is versterkt met extra glasvezel voor een lichte en comfortabele werking. Een nieuw design, prettige werking, krachtig en 25 jaar garantie. Wat zoek je nog meer? Waar is het artikel voor geschikt? De Gardena Comfort Snoeischaar B/S-XL is een snoeischaar voor dikkere takken en twijgen met grotere diameter, jong hout. Tevens heeft deze Snoeischaar 2 greepposities (B/S-XL) met variabele greepopening voor een kleine of een grotere hand. De voordelen van de GARDENA snoeischaar: De schaar heeft scherpe messen die met veel precisie door het hout snoeien. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een zeer lange levensduur. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. 2 greepposities voor variabele greepopening De schaar is altijd veilig op te bergen door de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip. De belangrijkste specificaties van de snoeischaar: • Maximale knipdiameter: 24 mm • Kniptechniek: Bypass • Gewicht: 266 gram • Met sapgeul: Ja • Twee greepposities: Ja • Handgrip: Ergonomisch • Geschikt voor type hout: Vers hout Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern GARDENA een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een GARDENA schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Naast de uitmuntende kwaliteit biedt GARDENA ook nog 25 jaar garantie op alle snoeischaren. De nieuwe generatie snoeischaren kan generaties lang mee! Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van snoeischaren. Er zijn namelijk 1016 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!