Bestenu

Wat is de beste kettingzaag van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede kettingzaag is een moeilijke opdracht. Wat is de beste kettingzaag van 2023? Na het analyseren van 317 kettingzagen kwam de Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W
als beste getest uit onze kettingzaag-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kettingzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kettingzagen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kettingzaag-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste kettingzagen

1Score: 9.8
Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W
Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W
Beste Kettingzaag voor landbouwgebruik
Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag
Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc
Beste Kettingzaag voor professioneel gebruik
TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
BLACK+DECKER CS2040-QS
BLACK+DECKER CS2040-QS
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Kibani Kettingzaag Benzine 25.4 cc
Kibani Kettingzaag Benzine 25.4 cc
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Borg Premium benzine kettingzaag 58
Borg Premium benzine kettingzaag 58
Borg
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag
Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag 1
Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag 1
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Kettingzaag Professionele kettingzaag 52cc
Kettingzaag Professionele kettingzaag 52cc
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kettingzaag Koopgids

Of je nu bomen wilt omzagen, houtblokken wilt klieven of een sculptuur wilt maken, met een goede kettingzaag kom je een heel eind.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kettingzaag?

Als je op zoek bent naar een kettingzaag, zijn er een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn een paar belangrijke punten om te overwegen:

Kracht en grootte

Een belangrijk aspect bij het kopen van een kettingzaag is de grootte van de zaag en de kracht van de motor. Kies een zaag die past bij de grootte van de klussen die je uitvoert. 

Een te kleine zaag veroorzaakt problemen bij het zagen van grotere bomen, terwijl een te grote zaag onnodig zwaar is voor kleinere klussen.

Gewicht

Houd rekening met het gewicht van de kettingzaag. Als je van plan bent om langdurig te werken, is een lichtere zaag comfortabeler om vast te houden en te hanteren. Een zwaardere zaag geeft echter meer kracht en is beter geschikt voor zwaardere taken. 

Veiligheidskenmerken

Het is belangrijk om te zorgen dat de kettingzaag die je koopt de nodige veiligheidskenmerken heeft, zoals een kettingrem en een beschermkap. Deze functies helpen ongevallen tijdens het gebruik van de zaag voorkomen.

Handgrepen

Controleer of de handgrepen van de kettingzaag ergonomisch zijn ontworpen om vermoeidheid en ongemak tijdens langdurig gebruik te voorkomen. Een goede grip op de zaag is ook belangrijk om veilig te werken.

Onderhoud

Overweeg hoe gemakkelijk het is om de kettingzaag te onderhouden en te repareren. Kies bij voorkeur een zaag waarvan de onderdelen gemakkelijk verkrijgbaar en vervangbaar zijn. Het is belangrijk om je kettingzaag regelmatig te onderhouden om de levensduur te verlengen en veiligheid te waarborgen.

Welke kettingzaag voor bomen?

Als je op zoek bent naar een kettingzaag om bomen te zagen, dan raad ik je aan om te kijken naar een zaag met eenlangere zaagbladlengte. Hoe groter de bomen die je zaagt, hoe langer het zaagblad moet zijn om efficiënt te werken.

Als je bijvoorbeeld bomen tot 30 centimeter diameter zaagt, dan zou een kettingzaag met een zaagbladlengte van35-40 centimeter prima moeten werken. 

Maar als je bomen gaat zagen die groter zijn dan 50 centimeter diameter, dan heb je een zaag nodig met een zaagbladlengte van minstens 50 centimeter.

Vermogen

Andere dingen om op te letten bij het kiezen van een kettingzaag zijn het gewicht en de kracht van de motor. Zo is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de zaag. Over het algemeen is het beter om te kiezen voor een zaag met een hoger vermogen, omdat dit het zagen van bomen makkelijker en sneller maakt.

Een minimale vermogen van 2000 kilowatt (kW) is aanbevolen voor het zagen van bomen. Dit zorgt ervoor dat je voldoende kracht hebt om door dikke takken en stammen te zagen.

Hoe vaak moet je een kettingzaag slijpen?

Hoe vaak je een kettingzaag slijpt, hangt af van verschillende factoren, zoals het type hout dat je zaagt, de zaagtechniek die je gebruikt en de omstandigheden waarin je werkt. 

Over het algemeen wordt aanbevolen om de ketting na ongeveer 4 tot 5 uur zagen te slijpen.

Je kunt echter ook op andere signalen letten dat het tijd is om je ketting te slijpen, zoals:

 • De zaag begint te haperen of loopt vast tijdens het zagen.
 • De zaagsneden zijn minder schoon en glad dan voorheen.
 • De zaag begint meer te trillen tijdens het gebruik.

Als je een professionele gebruiker bent of onder zware omstandigheden werkt, is het nodig om de ketting vaker te slijpen. Het is ook belangrijk om de ketting regelmatig te controleren op beschadigingen en tekenen van slijtage, en deze zo nodig te vervangen.

Kortom, het is belangrijk om de ketting regelmatig te controleren en te slijpen om de levensduur van de kettingzaag te verlengen en veiligheid te waarborgen.

Welke soorten kettingzagen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kettingzagen beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke taken en omstandigheden. Hier zijn een paar veelvoorkomende soorten kettingzagen:

 • Benzine kettingzagen: Dit zijn de krachtigste kettingzagen die er zijn en worden vaak gebruikt voor zware taken zoals het zagen van grote bomen. Ze zijn draagbaar en werken op benzine, waardoor ze niet afhankelijk zijn van een stopcontact.
 • Elektrische kettingzagen: Dit type zaag werkt op elektriciteit en is lichter en stiller dan een benzine kettingzaag. Ze zijn ideaal voor lichtere taken zoals het snoeien van bomen en het zagen van brandhout.
 • Accu kettingzagen: Dit type zaag werkt op een oplaadbare batterij en is stiller dan een benzine zaag en niet afhankelijk van een stopcontact zoals een elektrische zaag. Ze zijn geschikt voor lichtere taken en het werken op hoogte, omdat ze licht en gemakkelijk te hanteren zijn.
 • Top-handle kettingzagen: Dit zijn lichtgewicht kettingzagen die zijn ontworpen voor gebruik op hoogte, bijvoorbeeld tijdens het werken in bomen. Ze hebben een handgreep bovenop het zaagblad waardoor je de zaag met één hand kunt bedienen.
 • Inval kettingzagen: Dit type zaag heeft een speciaal ontworpen zaagblad waarmee je in een stuk hout boort en daarna zaagt. Ze zijn handig voor het maken van uitsparingen of openingen in hout.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de soorten kettingzagen die beschikbaar zijn. Welke kettingzaag je nodig hebt, hangt af van het type werk dat je gaat doen.
 

Wat is beter: elektrische kettingzaag of benzine?

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van zowel elektrische als benzinekettingzagen.

Elektrische kettingzaag

Elektrische kettingzagen zijn over het algemeen lichter en gemakkelijker te hanteren dan benzinekettingzagen. Ze zijn ook stiller en hebben minder onderhoud nodig. 

Dit komt omdat elektrische kettingzagen geen verbrandingsmotor hebben en geen benzine of olie nodig hebben om te werken. 

In plaats daarvan worden ze aangedreven door een elektromotor die je op het lichtnet aansluit. Dit betekent ook dat ze geen uitlaatgassen produceren en dus milieuvriendelijker zijn.

Een nadeel van elektrische kettingzagen is echter dat ze beperkt zijn tot de lengte van het snoer. Dit kan problematisch zijn als je bomen moet zagen in afgelegen gebieden waar geen stopcontacten beschikbaar zijn. 

Bovendien zijn ze minder krachtig dan benzinekettingzagen.

Benzine kettingzaag

Benzinekettingzagen hebben daarentegen een verbrandingsmotor en zijn over het algemeen krachtiger dan elektrische kettingzagen. Ze zijn ontworpen om in zwaardere omstandigheden te werken en kunnen gemakkelijk grotere bomen aan. 

Benzinekettingzagen zijn ook draagbaar en gebruik je op afgelegen locaties, zonder dat er stroomvoorziening nodig is.

Het nadeel van benzinekettingzagen is dat ze zwaarder zijn dan elektrische kettingzagen en meer onderhoud nodig hebben. Ze produceren ook meer geluid en uitlaatgassen, waardoor ze minder milieuvriendelijk zijn dan elektrische kettingzagen.

hero illustration

Hoe testen we kettingzagen?

Om de beste kettingzaag te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kettingzaag-test hebben we 317 kettingzagen geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze kettingzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kettingzaag-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne kettingzaag-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte kettingzaag in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 317 kettingzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste kettingzagen in een makkelijke lijst

1. Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

 • list plusDeze elektrische kettingzaag heeft een krachtige motor die gemakkelijk door dikke takken heen snijdt.
 • list plusDoor het lichtgewicht design is de kettingzaag gemakkelijk te hanteren tijdens het werken.
 • list plusDe veiligheidsfunctie van de kettingzaag voorkomt dat deze per ongeluk aangaat, wat de veiligheid van de gebruiker waarborgt.

Nadelen Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

 • list plusDe kettingzaag maakt relatief veel lawaai tijdens het gebruik, wat hinderlijk kan zijn voor de omgeving.
 • list plusDe kettingzaag heeft geen automatische smering, waardoor de ketting handmatig gesmeerd moet worden, wat extra werk met zich meebrengt.
 • list plusDe kettingzaag is niet geschikt voor professioneel gebruik, maar eerder voor incidenteel gebruik in de tuin.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een krachtige kettingzaag die het zware werk aankan? Dan is de Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W een fantastische keuze! Met een vermogen van 1800W en een zwaardlengte van 40 centimeter, kan deze kettingzaag bomen tot circa 37.5 centimeter dik aan. Bovendien voldoet deze zaag aan alle Europese veiligheidsnormen en is hij uitgerust met een automatische kettingrem om ernstig letsel te voorkomen.

Wat deze kettingzaag zo geweldig maakt, is dat hij ondanks zijn krachtige prestaties erg gebruiksvriendelijk is. Dankzij zijn gewicht van slechts 4.5 kg is hij gemakkelijk te hanteren en wordt de ketting tijdens gebruik automatisch gesmeerd. Bovendien is deze elektrische kettingzaag aanzienlijk stiller en schoner dan benzinekettingzagen, wat hem tot een milieuvriendelijkere optie maakt.

Het enige nadeel is dat het werken met een kettingzaag nog steeds een risicovolle activiteit blijft. Daarom is het belangrijk om de handleiding zorgvuldig door te lezen en, als je nog nooit met een kettingzaag hebt gewerkt, eerst een training te volgen.

Over het algemeen is de Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W een fantastische keuze voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige, gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke kettingzaag. Of je nu haardhout wilt aanleggen of bomen wilt villen, deze zaag kan het aan. Ik kan het zeker aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Kettingzaag voor landbouwgebruik: Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W

 • list plusMet een krachtige motor zorgt deze elektrische kettingzaag voor snelle en efficiënte zaagsnedes.
 • list plusDankzij de kettingrem is extra veiligheid gegarandeerd tijdens het gebruik van de kettingzaag.
 • list plusDe automatische smering van de ketting zorgt voor een langere levensduur van de ketting.

Nadelen Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W

 • list plusHet gewicht van de kettingzaag kan vermoeiend zijn bij langdurig gebruik.
 • list plusHet geluidsniveau van de kettingzaag kan hinderlijk zijn voor de omgeving.
 • list plusDe kettingzaag heeft beperkingen bij het zagen van zeer dikke takken of bomen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een krachtige, duurzame en veilige kettingzaag? Dan is de Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W misschien wel iets voor jou! Deze kettingzaag heeft een zwaard van maar liefst 400mm en een vermogen van 2400W, waardoor je snel en krachtig bomen kan snoeien. De kettingzaag is uitgerust met een lage terugslag, een snelstop en een beschermkap, waardoor je veilig en met een gerust hart kan werken.

De elektrische motor en overbrenging bevinden zich in de lijn van het zwaard, waardoor manoeuvreren vlot gaat. Bovendien kan je de ketting snel aanspannen zonder gereedschap te gebruiken, waardoor je geen tijd verliest. De kettingzaag is ook voorzien van een automatisch kettingsmeersysteem, wat de duurzaamheid van het toestel ten goede komt.

Het zwaard en de ketting zijn van kwaliteitsvol Oregon materiaal gemaakt, wat ervoor zorgt dat je lang kan genieten van de kettingzaag. Bovendien zit er maar liefst 3 jaar garantie op deze kettingzaag!

Het enige nadeel van deze kettingzaag is het gewicht: met 6,5 kg is hij niet de lichtste op de markt. Maar als je op zoek bent naar een krachtige, duurzame en veilige kettingzaag, dan is de Powerplus POWXG1009 Elektrische kettingzaag 2400W zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag

 • list plusDeze mini kettingzaag is zeer handig voor het snoeien van takken en struiken.
 • list plusDe kettingzaag is veilig in gebruik dankzij de goede grip en de veiligheidsvoorzieningen.
 • list plusDe mini kettingzaag is duurzaam en gaat lang mee.

Nadelen Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag

 • list plusHet in elkaar zetten van de kettingzaag kan moeilijk zijn.
 • list plusDe kettingzaag heeft een te laag toerental, waardoor het zagen soms wat langer kan duren.
 • list plusEr is geen opbergkoffer bijgeleverd, waardoor het opbergen van de kettingzaag wat lastiger kan zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.7

Ben jij een echte doe-het-zelver of professionele klusser? Dan is de Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag de perfecte tool voor jou! Met deze compacte en volledig draadloze kettingzaag zaag jij moeiteloos door hout en takken heen. Door het pistoolachtige-ontwerp en comfortabele grip ligt deze mini kettingzaag lekker in de hand en kun je zelfs in de meest onmogelijke hoeken zagen. Met een zaaglengte van 10 cm en een zaagsnelheid van 5m/s is geen enkele klus te groot voor deze krachtige zaag.

Wat deze kettingzaag echt uniek maakt, is de combinatie van een handzaag en kettingzaag-in-1. Je hebt dus niet alleen een elektrische houtzaag, maar ook een handige snoeizaag! Bovendien wordt de Mardin Mini kettingzaag geleverd met een extra accu en koffer, zodat je altijd klaar staat voor de volgende klus.

De Mardin Mini kettingzaag is uitsluitend gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal, wat zorgt voor een lange levensduur. Door de LED-verlichting kun je ook in het donker veilig en gemakkelijk werken. Het opladen van de kettingzaag duurt slechts 1,5 uur en daarna kun je weer zorgeloos aan de slag.

Het enige nadeel van deze kettingzaag is het gewicht. Met een gewicht van 2573 gram is het geen lichtgewicht, maar de kracht en veelzijdigheid van de zaag maken dit meer dan goed.

Of je nu een boom wilt snoeien of houtblokken wilt doorzagen, met de Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag heb je altijd de juiste tool bij de hand. Bestel hem vandaag nog en maak van elke klus een succes!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Kettingzaag voor professioneel gebruik: TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc

 • list plusMet een krachtige motor zorgt deze kettingzaag voor snelle en efficiënte zaagsnedes.
 • list plusDe kettingzaag heeft een groot zaagblad waardoor het geschikt is voor het zagen van grote bomen en takken.
 • list plusDe robuuste constructie en duurzame materialen zorgen voor een lange levensduur van deze kettingzaag.

Nadelen TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc

 • list plusDe kettingzaag is vrij zwaar en kan daardoor vermoeiend zijn bij langdurig gebruik.
 • list plusDe kettingzaag kan luidruchtig zijn en het is aanbevolen om gehoorbescherming te dragen.
 • list plusDe kettingzaag kan lastig zijn om te onderhouden en repareren vanwege de complexe onderdelen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.7

De TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc is de perfecte tool voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare kettingzaag. Met zijn 1-cilinder, 2-takt, luchtgekoelde motor en een vermogen van 3,5 pk kan deze zaag gemakkelijk door dikke takken en boomstammen snijden zonder enige hapering. Dit wordt mogelijk gemaakt door de robuuste kwaliteitsketting van 325" - 1,5 mm - 76 schakels en het zaagblad van maar liefst 50 cm.

Een ander groot voordeel van de TIMBERPRO Kettingzaag is het zijdelings regeling van de kettingspanner, waardoor het heel eenvoudig wordt om de ketting op de juiste spanning te houden. Ook is de automatische kettingsmering een groot pluspunt, omdat het de levensduur van de ketting verlengt en zorgt voor een soepelere werking.

De zaag is ook uitgerust met een zeer eenvoudig opstartsysteem, waardoor je de zaag snel in gebruik kunt nemen. De tankinhoud van 550 ml en een inhoud van kettingolie van 260 ml zorgen ervoor dat je langere tijd kunt werken zonder dat je de zaag hoeft bij te vullen.

Een ander groot voordeel is dat de TIMBERPRO Kettingzaag wordt geleverd met een draagzak, 2 extra kettingen, zaagbladbescherming, een mengbus, montagekit en een gebruiksaanwijzing in het Engels, Duits en Frans. Dit alles maakt het de ideale zaag voor zowel professionals als hobbyisten.

Als enige nadeel zou ik het gewicht van 6 kg (zonder zaagblad en ketting) kunnen noemen. Dit kan voor sommige gebruikers wat zwaar zijn. Maar over het algemeen is de TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare kettingzaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

5. BLACK+DECKER CS2040-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER CS2040-QS

 • list plusDeze elektrische kettingzaag heeft meer dan genoeg vermogen om licht tot middelzwaar werk aan te kunnen, wat het een veelzijdig apparaat maakt.
 • list plusDe (de)montage van deze kettingzaag is zeer gemakkelijk, waardoor het apparaat snel en efficiënt gebruikt kan worden.
 • list plusDe ketting vervangen of opspannen is heel simpel, wat het onderhoud van deze kettingzaag makkelijk maakt.

Nadelen BLACK+DECKER CS2040-QS

 • list plusBij zwaar werk kan de ketting wat spanning verliezen, waardoor het af en toe opgespannen moet worden. Dit kan de gebruiker tijd kosten en de efficiëntie van het apparaat verminderen.
 • list plusHet oliereservoir van deze kettingzaag is redelijk klein, wat betekent dat het vaker bijgevuld moet worden. Dit kan de gebruiker tijd kosten en de efficiëntie van het apparaat verminderen.
 • list plusDe korte stekker aan het machine zelf kan de gebruiker beperken in de bewegingsvrijheid en kan het gebruik van een verlengsnoer noodzakelijk maken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.6

De Black & Decker CS2040-QS is een 2000 watt kettingzaag met een 40 centimeter zwaard voor de zwaardere zaagklussen. Met een kettingsnelheid van 12,5 meter per seconde vel je in een mum van tijd menig boompje of zaag je je haardhout op maat. Het geïntegreerde, automatische smeringssysteen vermindert de slijtage van de ketting en verhoogt de zaagefficiëntie. Dankzij de gereedschapsloze kettingspansysteem is het monteren en afstellen van de ketting snel en eenvoudig uit te voeren. Het vibratie gedempt handvat vermindert de trillingen en het geavanceerde remsysteem stopt de ketting in minder dan 0,15 seconde. Het is dus veilig en prettig werken met de CS2040-QS.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Kibani Kettingzaag Benzine 25.4 cc

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kibani Kettingzaag Benzine 25.4 cc

 • list plusMet een krachtige motor snijdt deze benzine kettingzaag gemakkelijk door dikke takken.
 • list plusDe kettingzaag is voorzien van een automatische smering, waardoor de ketting soepel blijft lopen.
 • list plusMet een grote benzinetank kun je langdurig werken zonder bij te vullen.

Nadelen Kibani Kettingzaag Benzine 25.4 cc

 • list plusDeze benzine kettingzaag is relatief zwaar, waardoor het vermoeiend kan zijn om langdurig te werken.
 • list plusVanwege het geluidsniveau is het aanbevolen om gehoorbescherming te dragen.
 • list plusIn vergelijking met een elektrische variant is deze benzine kettingzaag minder milieuvriendelijk.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

Moeiteloos struiken en bomen snoeien doe je met deze krachtige 25.4 cc tophandle kettingzaag van Kibani®. De kettingzaag is uitgerust met een luchtgekoelde 0.9 pk 2-takt benzinemotor en een zaagblad van 25 centimeter. Ook is de kettingzaag voorzien van automatische kettingsmering en een kettingremsysteem. Veilig en soepel werken met de Kibani® 25.4 cc kettingzaag De automatische kettingsmering garandeert een goede werking van de kettingzaag. Door middel van een stelschroef is de olietoevoer eenvoudig in te stellen. De kettingzaag is bovendien voorzien van een kettingremsysteem waardoor de motor stilvalt wanneer er terugslag plaatsvindt. Zo kun je veiliger met de kettingzaag werken. Dankzij het softgrip handvat ligt de kettingzaag comfortabel in de hand. Verstevigde rem Deze Kibani kettingzaag is voorzien van een extra scharnierpunt bij de remhendel. Dit zorgt ervoor dat de remhendel in tegenstelling tot vergelijkbare modellen een stuk steviger is waardoor deze niet afbreekt en een stuk stabieler is. Kettingzaag met benzinemotor voor volledige vrijheid Door de recente wetswijziging wordt er bij de meeste tankstations standaard E10 aangeboden in plaats van de oude Euro 95 (E5). E10 is niet geschikt voor ons benzine tuingereedschap. Gebruik daarom Euro 98 om mengsmering aan te maken. Heb je per ongeluk E10 getankt? Leeg de brandstoftank en maak mengsmering aan met Euro 98. Schade ontstaan door langdurig gebruik van E10 valt niet onder de garantie. Omdat de 45 cc kettingzaag van Kibani® voorzien is van een benzinemotor, kun je met de zaag gaan en staan waar je wilt. De motor loopt op een mengsmering van 1:25 (1 liter 2-taktolie op 25 liter Euro 98 benzine). Let op! Het is mogelijk om Aspen 4 te gebruiken en hierbij de juiste verhouding mengolie aan te houden van 200 ml op 5 liter benzine. Schade aan de motor ontstaan als gevolg van te weinig oliesmering valt niet onder de garantie. Specificaties: Vermogen: 25.4 cc/1 pk/ 0.8 kW Luchtgekoelde 1 cilinder, 2-takt motor Stationair toerental: 3200 toeren p/min Mengverhouding 1:25 Type benzine: Euro 95 Type olie: 2-takt Brandstoftank inhoud: 230 ml Kettingolietank inhoud: 210 ml Totale lengte zaagblad: 29 cm Zaagbladoppervlak: 25 cm/10 inch Pitchmaat ketting: 3/8 inch Zaagsnelheid: 20 m/s Geluidsniveau: 113 dB Afmeting kettingzaag: 54x22.5x22.5 cm (LxBxH) Gewicht kettingzaag: 3.8 kg Afmeting verpakking: 31.5x25x26.5 cm (LxBxH) Gewicht verpakking: 4.5 kg Keurmerken: CE Typenummer: GTS2501 Merk: Kibani® Één jaar garantie Basistips: Werken met een kettingzaag is nooit zonder risico’s. Lees voor gebruik in ieder geval de handleiding aandachtig. Wanneer je nog nooit met een kettingzaag gewerkt hebt, is het raadzaam om een training te volgen. Haal bij langdurige stilstand (ca. 3 maanden) alle brandstof uit de tank en carburateur, start de machine en laat deze net zo lang lopen totdat de machine uitvalt. Dit voorkomt verstoppingen en startproblemen. Gebruik geen mengsmering die lang heeft stilgestaan, maar begin altijd met verse mengsmering. Oude mengsmering kan verstoppingen en startproblemen veroorzaken. Voorkom kettingbreuk en werk altijd met een scherpe ketting. Je kunt de ketting slijpen met de meegeleverde vijl. Vind je slijpen lastig of te veel gedoe? Hier kun je direct een reserveketting meebestellen voor een scherpe prijs. Om het slijten van de van de geleiders in het neuswiel te vertragen kun je regelmatig het zaagblad omdraaien. Zo slijten de geleiders evenredig aan beide kanten, en heb je er langer plezier van. Op de zaagketting en het zaagblad staan pijlen die de juiste richting van de zaagketting aangeven. Het is bij het plaatsen van de ketting belangrijk om die richting aan te houden. De zaagketting dient een bepaalde spanning te hebben. Wanneer je de zaagketting in het midden van het zaagblad optilt, dienen de schakels net niet uit de groef van het zaagblad te komen. Wanneer dat het geval is heb je de juiste spanning ingesteld. Je kunt de spanning aanpassen middels de meegeleverde schroevendraaier. Bij het slijpen van de ketting dien je alle schakels te slijpen. Het is handig om de eerste schakel te markeren met een stift. Zo weet je of je alle schakels gehad hebt. Om de levensduur van je machine te verlengen kun je deze schoonmaken met bio reiniger . Deze biologisch afbreekbare spray ontvet en verwijdert hardnekkig vuil. Even poetsen met een vochtige doek en nadrogen en je machine ziet er weer als nieuw uit!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7. Borg Premium benzine kettingzaag 58

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.8

Deze krachtig Borg benzine kettingzaag met 58 cc vermogen en een zaagblad van maarliefst 50 cm is geen enkele zaagklus onmogelijk. Wordt geleverd met ketting en zwaard. Specificaties: Eenvoudig en snel gemotoriseerd zagen in een tuin, park of bos. Krachtige, maar stille 58cc benzinemotor (2-takt). 3.4 pk Mengsmering 1;40 (Aspen 2 mogelijk) Milieuvriendelijk en voordelig in gebruik. Brandstoftank 550 ml voor Euro ongelood. Inhoud oliereservoir; 210 ml. Startsysteem; startkoord. Max toerental: 8000 per/min. Onbelast: 3200 per/min. Duurzame behuizing voorkomt roest en corrosie. Geluidsniveau; 112dB(A) 7 m. Voorzien van diverse veiligheidsvergrendelingen zoals quick-stop. Anti-vibrerende handvatten. Weegt slechts 7.8 kg. Lengte zaag: 50 cm. Maximale snijdiameter; 450 mm. 1 jaar garantie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.4

Als je houdt van zagen, dan is de Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag de kettingzaag voor jou! Het is lichtgewicht met een gewicht van slechts 4,2 kg, waardoor het gemakkelijk te hanteren is tijdens het zagen van takken en brandhout. De krachtige motor van 1800 W met een kettingsnelheid van 12 m/s maakt snel zagen mogelijk, wat betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het zagen en meer tijd hebt om te genieten van je favoriete bezigheid.

Een ander voordeel van deze kettingzaag is het compacte Bosch SDS-systeem, dat het mogelijk maakt om de ketting zonder extra gereedschap gemakkelijk te spannen en te vervangen. Dit bespaart tijd en moeite en maakt het onderhoud van de kettingzaag een stuk eenvoudiger.

Als je op zoek bent naar een kettingzaag die veilig en betrouwbaar is, dan is de Bosch UniversalChain 35 Kettingzaag precies wat je zoekt. Het heeft een robuuste terugslagrem die een volledige kettingstop garandeert voor maximale veiligheid tijdens het zagen.

Het enige nadeel van deze kettingzaag is dat hij niet geschikt is voor het zagen van grote bomen. Maar voor het zagen van takken en brandhout is het de perfecte keuze voor elke enthousiaste zager.

Persoonlijk vind ik deze kettingzaag geweldig vanwege het gemak van het gebruik en het onderhoud. Het is ook ergonomisch ontworpen voor maximaal gebruikersgemak, wat betekent dat je minder snel vermoeid raakt tijdens het zagen. Ik zou deze kettingzaag zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veilige kettingzaag voor het zagen van takken en brandhout.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag 1

 • list plusDeze mini kettingzaag is zeer handzaam en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk is om te manoeuvreren in kleine ruimtes.
 • list plusDe kettingzaag is krachtig genoeg om door dikkere takken te zagen, waardoor het een handig hulpmiddel is voor tuinonderhoud.
 • list plusDe kettingzaag is veilig in gebruik, met een goede grip en een beschermkap voor de ketting.

Nadelen Mardin Mini kettingzaag Snoeizaag Kettingzaag 1

 • list plusHet ontbreken van een olievoorziening kan problemen veroorzaken bij langdurig gebruik.
 • list plusEr is geen reserveketting beschikbaar, wat een nadeel kan zijn bij intensief gebruik.
 • list plusDe batterijduur kan beter, waardoor het minder geschikt is voor langdurig gebruik.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.6

Deze draadloze mini kettingzaag ligt lekker in de hand. Zo zaag je hout door in een handomdraai. Ook ideaal als snoeizaag! Wat houdt het precies in? Zagen met een handzaag kost vaak veel moeite, tijd en (soms) frustratie. Je moet flinke armspieren hebben om een blok hout door te kunnen zagen met een handzaag. Met een kettingzaag daarentegen zaag je blokken hout door zonder enige moeite. Helaas is een kettingzaag vaak zwaar en groot... Dankzij de Mardin® Mini kettingzaag - MK-1 heb je nu een handzaag en een kettingzaag-in-1. Dankzij de comfortabele grip, het pistoolachtige-ontwerp en het volledig draadloze aspect, is deze mini kettingzaag een absolute must-have voor iedere doe-het-zelver of professionele klusser. Met een zaaglengte van 10 cm en een zaagsnelheid van 5m/s zaag je hout moeiteloos door. Ook ideaal voor in de tuin! Pluspunten ✔ Compact formaat ✔ Ligt lekker in de hand ✔ Stevige grip ✔ Elektrische houtzaag ✔ Ook perfect als snoeizaag ✔ Krachtige zaag ✔ Volledig draadloos ✔ Inclusief GRATIS extra accu ✔ Inclusief GRATIS koffer ✔ Premium kwaliteit Waarom is dit product geschikt voor mij? ▶ Compact formaat - Met afmetingen van 28 x 7,5 x 12 cm is deze mini kettingzaag misschien wel de meest compacte kettingzaag die je ooit heb gezien. Daarnaast heeft het een pistoolachtig-ontwerp waardoor de grip van de zaag lekker in de hand ligt. Zo kun je gemakkelijk voortbewegen en kom je zelfs in de meest onmogelijke hoeken. Ideaal! ▶ Krachtige zaag - Hoewel de Mardin® Mini kettingzaag - MK-1 een compact formaat heeft, doet dat niks af van de kracht van de zaag. Met een zaaglengte van 10 cm en een zaagsnelheid van 5m/s zaag je hout moeiteloos door. Ook ideaal voor in de tuin als snoeizaag. ▶ Volledig draadloos - De Mardin® Mini kettingzaag - MK-1 is eenvoudig op het meegeleverde laadstation op te laden. Binnen slechts 1,5 uur is de elektrische kettingzaag volledig opgeladen. Met de GRATIS meegeleverde extra accu zul je nooit met een lege batterij staan! ▶ Premium kwaliteit - De Mardin® Mini kettingzaag - MK-1 is uitsluitend gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal. Dit maakt de zaag uitermate geschikt voor zowel de huis, tuin en keuken doe-het-zelver als voor de professionele klusser. Productspecificaties Afmetingen: Volledige zaag - 28 x 7,5 x 12 cm Zaaglengte - 10 cm Spanning: 100-200 V AC Oplaadtijd: 1,5 uur Licht: LED-verlichting Batterij: 24 V 1,5 AH / 2,0 AH Motor-snelheid: 0-3000 tpm Onbelast toerental: 600 tpm Zaagsnelheid: 5 m / s Type model: Hand kettingzaag Bestel vandaag nog en zaag morgen al moeiteloos hout door!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Kettingzaag Professionele kettingzaag 52cc

Loading ...
Ga naar laagste prijs

professionele kettingzaag Bijzonderheden: Automatische kettingolie, centrifugaalkoppeling, handbescherming, kettingrem, klauwstop, draaibare handgreep. Motorgrootte: 52 cm cilinderinhoud ideaal voor particulier en semi-professioneel gebruik . Met het meegeleverde ... zwaard, de bijpassende ... ketting en de krachtige motor is het kappen van bomen en het verdelen van de stam kinderspel voor de ervaren gebruiker. Ook de "Easy-Start"-functie en de automatische choke zorgen voor een betrouwbare en probleemloze start . En als het werk gedaan is, kunt u de kettingzaag in de stijlvolle draagtas opbergen en vervoeren - veiliger kan niet. EASY STARTsysteem voor eenvoudiger starten Carburateur met opvoerpomp Noodstop-tuimelschakelaar met 20 inch zwaard en 20 inch ketting Zwaardbescherming, onmiddellijk STOP kettingrem etc.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kettingzagen. Er zijn immers 317 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!