Wat is de beste Kettingzaag van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Kettingzaag is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Kettingzaag van 2024? Na het analyseren van 270 Kettingzagen kwam de Makita - DUC101Z - Accu als beste uit onze Kettingzaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kettingzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kettingzagen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Kettingzaag-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Kettingzagen

1Score: 9.9
Makita - DUC101Z - Accu
Makita - DUC101Z - Accu
Makita
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Makita 230 V Kettingzaag 40
Beste kettingzaag
Makita 230 V Kettingzaag 40
Makita
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
BLACKDECKER BLACK+DECKER GKC1825L20-QW Kettingzaag 18v
BLACKDECKER BLACK+DECKER GKC1825L20-QW Kettingzaag 18v
BLACKDECKER
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1
STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1
STANLEY
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W
Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W
Kibani
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.5
Mardin Mini Kettingzaag Snoeizaag 2
Mardin Mini Kettingzaag Snoeizaag 2
Mardin
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Zanora® Mini Kettingzaag 21V Inclusief
Zanora® Mini Kettingzaag 21V Inclusief
zanora
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
LotaHome Mini Kettingzaag Elektrische Kettingzaag
LotaHome Mini Kettingzaag Elektrische Kettingzaag
LotaHome
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
TIMBERPRO Kettingzaag – Benzine 62
TIMBERPRO Kettingzaag – Benzine 62
Timberpro
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
NovarGarden® Mini Kettingzaag NG1 Met
NovarGarden® Mini Kettingzaag NG1 Met
NovarGarden
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kettingzaag Koopgids

Of je nu bomen wilt omzagen, houtblokken wilt klieven of een sculptuur wilt maken, met een goede kettingzaag kom je een heel eind.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kettingzaag?

Als je op zoek bent naar een kettingzaag, zijn er een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn een paar belangrijke punten om te overwegen:

Kracht en grootte

Een belangrijk aspect bij het kopen van een kettingzaag is de grootte van de zaag en de kracht van de motor. Kies een zaag die past bij de grootte van de klussen die je uitvoert. 

Een te kleine zaag veroorzaakt problemen bij het zagen van grotere bomen, terwijl een te grote zaag onnodig zwaar is voor kleinere klussen.

Gewicht

Houd rekening met het gewicht van de kettingzaag. Als je van plan bent om langdurig te werken, is een lichtere zaag comfortabeler om vast te houden en te hanteren. Een zwaardere zaag geeft echter meer kracht en is beter geschikt voor zwaardere taken. 

Veiligheidskenmerken

Het is belangrijk om te zorgen dat de kettingzaag die je koopt de nodige veiligheidskenmerken heeft, zoals een kettingrem en een beschermkap. Deze functies helpen ongevallen tijdens het gebruik van de zaag voorkomen.

Handgrepen

Controleer of de handgrepen van de kettingzaag ergonomisch zijn ontworpen om vermoeidheid en ongemak tijdens langdurig gebruik te voorkomen. Een goede grip op de zaag is ook belangrijk om veilig te werken.

Onderhoud

Overweeg hoe gemakkelijk het is om de kettingzaag te onderhouden en te repareren. Kies bij voorkeur een zaag waarvan de onderdelen gemakkelijk verkrijgbaar en vervangbaar zijn. Het is belangrijk om je kettingzaag regelmatig te onderhouden om de levensduur te verlengen en veiligheid te waarborgen.

Welke kettingzaag voor bomen?

Als je op zoek bent naar een kettingzaag om bomen te zagen, dan raad ik je aan om te kijken naar een zaag met eenlangere zaagbladlengte. Hoe groter de bomen die je zaagt, hoe langer het zaagblad moet zijn om efficiënt te werken.

Als je bijvoorbeeld bomen tot 30 centimeter diameter zaagt, dan zou een kettingzaag met een zaagbladlengte van35-40 centimeter prima moeten werken. 

Maar als je bomen gaat zagen die groter zijn dan 50 centimeter diameter, dan heb je een zaag nodig met een zaagbladlengte van minstens 50 centimeter.

Vermogen

Andere dingen om op te letten bij het kiezen van een kettingzaag zijn het gewicht en de kracht van de motor. Zo is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de zaag. Over het algemeen is het beter om te kiezen voor een zaag met een hoger vermogen, omdat dit het zagen van bomen makkelijker en sneller maakt.

Een minimale vermogen van 2000 kilowatt (kW) is aanbevolen voor het zagen van bomen. Dit zorgt ervoor dat je voldoende kracht hebt om door dikke takken en stammen te zagen.

Hoe vaak moet je een kettingzaag slijpen?

Hoe vaak je een kettingzaag slijpt, hangt af van verschillende factoren, zoals het type hout dat je zaagt, de zaagtechniek die je gebruikt en de omstandigheden waarin je werkt. 

Over het algemeen wordt aanbevolen om de ketting na ongeveer 4 tot 5 uur zagen te slijpen.

Je kunt echter ook op andere signalen letten dat het tijd is om je ketting te slijpen, zoals:

 • De zaag begint te haperen of loopt vast tijdens het zagen.
 • De zaagsneden zijn minder schoon en glad dan voorheen.
 • De zaag begint meer te trillen tijdens het gebruik.

Als je een professionele gebruiker bent of onder zware omstandigheden werkt, is het nodig om de ketting vaker te slijpen. Het is ook belangrijk om de ketting regelmatig te controleren op beschadigingen en tekenen van slijtage, en deze zo nodig te vervangen.

Kortom, het is belangrijk om de ketting regelmatig te controleren en te slijpen om de levensduur van de kettingzaag te verlengen en veiligheid te waarborgen.

Welke soorten kettingzagen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kettingzagen beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke taken en omstandigheden. Hier zijn een paar veelvoorkomende soorten kettingzagen:

 • Benzine kettingzagen: Dit zijn de krachtigste kettingzagen die er zijn en worden vaak gebruikt voor zware taken zoals het zagen van grote bomen. Ze zijn draagbaar en werken op benzine, waardoor ze niet afhankelijk zijn van een stopcontact.
 • Elektrische kettingzagen: Dit type zaag werkt op elektriciteit en is lichter en stiller dan een benzine kettingzaag. Ze zijn ideaal voor lichtere taken zoals het snoeien van bomen en het zagen van brandhout.
 • Accu kettingzagen: Dit type zaag werkt op een oplaadbare batterij en is stiller dan een benzine zaag en niet afhankelijk van een stopcontact zoals een elektrische zaag. Ze zijn geschikt voor lichtere taken en het werken op hoogte, omdat ze licht en gemakkelijk te hanteren zijn.
 • Top-handle kettingzagen: Dit zijn lichtgewicht kettingzagen die zijn ontworpen voor gebruik op hoogte, bijvoorbeeld tijdens het werken in bomen. Ze hebben een handgreep bovenop het zaagblad waardoor je de zaag met één hand kunt bedienen.
 • Inval kettingzagen: Dit type zaag heeft een speciaal ontworpen zaagblad waarmee je in een stuk hout boort en daarna zaagt. Ze zijn handig voor het maken van uitsparingen of openingen in hout.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de soorten kettingzagen die beschikbaar zijn. Welke kettingzaag je nodig hebt, hangt af van het type werk dat je gaat doen.
 

Wat is beter: elektrische kettingzaag of benzine?

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van zowel elektrische als benzinekettingzagen.

Elektrische kettingzaag

Elektrische kettingzagen zijn over het algemeen lichter en gemakkelijker te hanteren dan benzinekettingzagen. Ze zijn ook stiller en hebben minder onderhoud nodig. 

Dit komt omdat elektrische kettingzagen geen verbrandingsmotor hebben en geen benzine of olie nodig hebben om te werken. 

In plaats daarvan worden ze aangedreven door een elektromotor die je op het lichtnet aansluit. Dit betekent ook dat ze geen uitlaatgassen produceren en dus milieuvriendelijker zijn.

Een nadeel van elektrische kettingzagen is echter dat ze beperkt zijn tot de lengte van het snoer. Dit kan problematisch zijn als je bomen moet zagen in afgelegen gebieden waar geen stopcontacten beschikbaar zijn. 

Bovendien zijn ze minder krachtig dan benzinekettingzagen.

Benzine kettingzaag

Benzinekettingzagen hebben daarentegen een verbrandingsmotor en zijn over het algemeen krachtiger dan elektrische kettingzagen. Ze zijn ontworpen om in zwaardere omstandigheden te werken en kunnen gemakkelijk grotere bomen aan. 

Benzinekettingzagen zijn ook draagbaar en gebruik je op afgelegen locaties, zonder dat er stroomvoorziening nodig is.

Het nadeel van benzinekettingzagen is dat ze zwaarder zijn dan elektrische kettingzagen en meer onderhoud nodig hebben. Ze produceren ook meer geluid en uitlaatgassen, waardoor ze minder milieuvriendelijk zijn dan elektrische kettingzagen.

hero illustration

Hoe testen we Kettingzagen?

Om de beste Kettingzaag te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kettingzaag-test hebben we 270 Kettingzagen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Kettingzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Kettingzaag-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Kettingzaag-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Kettingzaag in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 270 Kettingzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Kettingzagen in een handige lijst

1. Makita - DUC101Z - Accu

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita - DUC101Z - Accu

 • list plusVeilig en makkelijk in gebruik
 • list plusAutomatische kettingsmering
 • list plusErgonomisch ontwerp en goede balans

Nadelen Makita - DUC101Z - Accu

 • list plusDe accu van andere Makita gereedschappen past mogelijk niet op de snoeizaag

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.75
Gebruiksgemak
10
De Makita DUC101Z Accu Snoeizaag 10cm 18V Basic Body is echt een geweldige snoeizaag. Hij is perfect voor het snoeien van bomen en struiken, het verkleinen van snoeiafval en het zagen van planken, boomstammen en balken. Ik vind het geweldig hoe ergonomisch vormgegeven deze zaag is en hoe goed hij in mijn hand ligt. Met de antislip grip heb ik extra goede controle tijdens het gebruik.

Een van de beste kenmerken van deze snoeizaag is de beschermkap boven het 10 cm lange zaagblad. Deze kap beweegt mee wanneer ik dieper in de takken zaag, waardoor mijn hand extra beschermd wordt. En de ketting is speciaal ontworpen voor accu kettingzagen, dus hij zaagt langer en beter dan ooit tevoren. Het is ook superhandig dat ik de ketting zonder gereedschap kan vervangen. Dat bespaart me echt tijd en gedoe.

Deze snoeizaag heeft een kettingsnelheid van 8 m/s en is voorzien van automatische kettingsmering. Ik hoef me dus geen zorgen te maken dat de ketting droogloopt tijdens het gebruik. Het oliereservoir heeft ook nog eens een inhoud van 50 ml, dus ik kan een flinke tijd vooruit voordat ik weer moet bijvullen. En het beste van alles is dat deze snoeizaag onderdeel is van het LXT 18 V platform van Makita, dus ik kan dezelfde accu's en laders gebruiken als mijn andere Makita gereedschappen.

Over het algemeen zijn gebruikers echt tevreden over de Makita DUC101Z Accu Snoeizaag. Het enige nadeel dat genoemd wordt, is dat de accu van andere Makita gereedschappen mogelijk niet past op de snoeizaag. Maar ik heb dat probleem gelukkig niet, dus ik ben helemaal blij met mijn snoeizaag. Hij is veilig, makkelijk in gebruik en de automatische kettingsmering is echt een groot pluspunt. Ik had deze snoeizaag veel eerder moeten kopen!

Dus als je op zoek bent naar een handige en veelzijdige snoeizaag, dan is de Makita DUC101Z Accu Snoeizaag 10cm 18V Basic Body absoluut de beste keuze. Het ergonomische ontwerp en de goede balans zorgen voor comfortabel gebruik. En met de automatische kettingsmering en het gereedschapsloos vervangen van de ketting is het gebruiksgemak helemaal compleet. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en ervaar zelf de kracht van deze fantastische snoeizaag! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste kettingzaag: Makita 230 V Kettingzaag 40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita 230 V Kettingzaag 40

 • list plusOptimaal comfort dankzij het geringe gewicht en formaat
 • list plusVoorzien van een oliepeilindicator voor gemakkelijk bijvullen van olie
 • list plusUitgerust met handige functies zoals automatische kettingsmering, motor- en kettingrem, en softstart-functie

Nadelen Makita 230 V Kettingzaag 40

 • list plusMogelijk probleem met bijgeleverde ketting en plastic pal om de ketting strak te zetten

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.84
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
9.49
Ik ben dol op de Makita 230 V Kettingzaag 40 cm - UC4041A! Deze krachtige zaagmachine is perfect voor al je zaagklussen in en rondom het huis. Of je nu een fanatieke tuinier bent of een professional, deze kettingzaag is echt een alleskunner.

Wat ik zo geweldig vind aan deze kettingzaag is het ongelooflijke comfort dat hij biedt. Hij is super licht en compact, waardoor je hem gemakkelijk kunt hanteren en langere tijd kunt gebruiken zonder moe te worden. Daarnaast heeft de kettingzaag een handige oliepeilindicator, zodat je in één oogopslag kunt zien wanneer het tijd is om de olie bij te vullen.

Deze kettingzaag is uitgerust met handige functies die het gebruiksgemak vergroten. Denk aan automatische kettingsmering, een motor- en kettingrem en een softstart-functie. De automatische kettingsmering zorgt ervoor dat de ketting altijd goed gesmeerd is, terwijl de motor- en kettingrem de veiligheid verhogen. En dankzij de softstart-functie is de terugslag minder heftig bij het opstarten van de zaag.

Technisch gezien heeft de Makita 230 V Kettingzaag 40 cm - UC4041A een vermogen van 1800 Watt en een kettingsnelheid van 14,5 m/sec. De zaagketting heeft een lengte van 40 cm en het oliereservoir heeft een inhoud van 200 ml. Met een kabellengte van 30 cm en een gewicht van slechts 4,7 kg is deze kettingzaag super handzaam.

Gebruikers zijn ontzettend tevreden over de duurzaamheid, kracht en gebruiksvriendelijkheid van deze kettingzaag. Er is zelfs een gebruiker die meldt dat hij dikke stammen tot wel 90 cm diameter heeft gezaagd zonder enig probleem. Het enige onderhoud dat zo nu en dan nodig is, is het vervangen van de ketting. En geloof me, dat kost je slechts 11 euro!

Er is één gebruiker die melding maakt van een probleem met de bijgeleverde ketting en de plastic pal om de ketting strak te zetten. Maar dit lijkt echt een individueel probleem te zijn, dus geen reden tot zorgen.

Over het algemeen zijn gebruikers erg positief over de Makita 230 V Kettingzaag 40 cm - UC4041A. Hij wordt beschreven als een topklasse kettingzaag die handig in gebruik is en een geweldige prijs-kwaliteitverhouding biedt. Deze duurzame en krachtige machine is echt ideaal voor allerlei zaagklussen in en rondom het huis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. BLACKDECKER BLACK+DECKER GKC1825L20-QW Kettingzaag 18v

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACKDECKER BLACK+DECKER GKC1825L20-QW Kettingzaag 18v

 • list plusKrachtige kettingzaag met indrukwekkende kettingsnelheid van 3,5 m/s
 • list plusDuurzame 18V lithium-ion accu met geen zelfontlading en tot 30% langer werken per acculading
 • list plusLichtgewicht (slechts 3,1 kg) en comfortabel te gebruiken met verbeterde ergonomie

Nadelen BLACKDECKER BLACK+DECKER GKC1825L20-QW Kettingzaag 18v

 • list plusLaadtijd van 5 uur kan enigszins beperkend zijn
 • list plusInhoud van de olietank van 53 ml is aan de kleine kant

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
9.16
Ik ben super enthousiast over de BLACK+DECKER GKC1825L20-QW Kettingzaag! Met een zwaardlengte van 25 cm en een indrukwekkende kettingsnelheid van 3,5 m/s, is deze kettingzaag perfect voor het snoeien van grote struiken en takken in de tuin. En met de duurzame 18V lithium-ion accu van 2,0Ah, kan ik tot wel 270 zaagsneden maken per acculading. 🌿

Het beste van alles is het gewicht van slechts 3,1 kg, wat hem super comfortabel maakt om te gebruiken. Het kettingspansysteem maakt het ook gemakkelijk om de ketting aan te passen zonder gereedschap, en het eenvoudige vulsysteem minimaliseert morsen van olie. En met de anti-terugslagketting kan ik zowel nat als droog hout snel en efficiënt zagen.

De kettingzaag wordt geleverd met een beschermhoes, accu, lader en handleiding, en heeft verbeterde ergonomie met een optimale balans en comfortabele handgreep. Veiligheid staat voorop met de veiligheidsschakelaar, tweede handgreep en antislip grip. En hoewel de laadtijd en de olietankinhoud een beetje beperkend zijn, is deze kettingzaag echt een krachtige machine die perfect is voor tuinonderhoud.

Al met al is de BLACK+DECKER GKC1825L20-QW Kettingzaag de ideale keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een draadloze, lichtgewicht en krachtige kettingzaag met een lange levensduur van de accu.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

4. STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1

 • list plusKrachtige motor van 45.1 cc voor zware snoei- en zaagklussen
 • list plusGemakkelijke start met de easy start-functie
 • list plusComfortabel vast te houden dankzij het ergonomische handvat

Nadelen STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1

 • list plusMogelijke beperkingen in kwaliteit volgens gebruikersreviews

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.05
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
9.08
Ik presenteer je de STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1 cc, een krachtige zaag voor elke snoei- en zaagklus. Met een cilinderinhoud van 45.1 cc is deze zaag een ware krachtpatser. Perfect om kleine bomen te kappen, grote takken te zagen en dikke boomstammen door te snijden. Het zaagblad heeft een lengte van 40,64 centimeter, ideaal voor al je klussen.

Wat deze kettingzaag echt bijzonder maakt, is de JetForce3-motor. Deze 2-takt motor zorgt voor een gelijkmatige en krachtige bedrijfssnelheid van minstens 4.300 toeren per minuut. Hierdoor snijdt de zaag moeiteloos door het hout en werkt hij efficiënt. En met een stationair toerental van 2.700 - 3.400 toeren per minuut, kun je hem ook gemakkelijk in de stationaire stand gebruiken.

De STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1 cc is uitgerust met een Walbro carburateur en heeft een handige easy start-functie. Starten is super eenvoudig en snel, met slechts één of twee keer trekken aan het touw. Zelfs als je niet veel ervaring hebt met het starten van een kettingzaag is dit een fluitje van een cent. En het ergonomische handvat zorgt ervoor dat je de zaag comfortabel kunt vasthouden, zelfs met handschoenen aan.

Deze kettingzaag werkt op benzine en heeft een brandstoftank van 0,5 liter. Voor de olie is er een aparte olietank met een inhoud van 0,24 liter. De brandstof/olieverhouding is 40:1, wat betekent dat je 40 delen brandstof nodig hebt voor elke 1 deel olie. Dit is de standaardverhouding voor kettingzagen.

Gebruikersreviews laten zien dat deze kettingzaag zeer krachtig en gebruiksvriendelijk is. Gebruikers hebben bomen met een diameter van 50-60 cm zonder problemen kunnen omzagen en in stukken kunnen zagen. Het starten van de zaag vergt wat oefening in het begin, maar zodra je het onder de knie hebt, is het een eitje. De kracht en souplesse van de zaag worden geprezen en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend.

Een mogelijke beperking van deze kettingzaag is volgens een gebruikersreview de matige kwaliteit. Hoewel dit niet verder wordt toegelicht, is het belangrijk om dit in gedachten te houden bij het maken van je keuze.

Kortom, de STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1 cc is een krachtige en gebruiksvriendelijke zaag voor al je zware snoei- en zaagklussen. Met zijn sterke motor, makkelijke start en comfortabele handvat is deze zaag perfect voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Maar let wel op de mogelijke beperkingen wat betreft de kwaliteit. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

5. Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

 • list plusVoldoet aan Europese veiligheidsnormen
 • list plusKrachtig en goed te sturen
 • list plusGemak van onderhoud

Nadelen Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

 • list plusKan aanvankelijk als zwaar worden ervaren

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.35
Ik ben de trotse eigenaar van de Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W – Zwaardlengte 40 cm, een krachtige elektrische kettingzaag die stammen tot 37,5 cm moeiteloos kan doorzagen. Met een vermogen van 1800W en een zwaardlengte van 40 cm, ben ik een geweldig alternatief voor benzine-aangedreven modellen. Ik voldoe aan de Europese veiligheidsnormen en ben uitgerust met een automatische kettingrem om letsel bij terugslag te voorkomen. Met mijn gewicht van slechts 4,5 kg, automatische smering van de ketting, en aanzienlijk minder geluid en uitstoot, maak ik het snoeien en zagen een fluitje van een cent.

Gebruikers zijn dol op mijn veiligheid en gebruiksgemak, en noemen mij "veilig" en "makkelijk in gebruik". Anderen waarderen mijn duurzaamheid, veiligheid en gebruiksgemak, en vinden mij "makkelijk in gebruik". Deze positieve ervaringen benadrukken mijn toegankelijkheid en betrouwbaarheid, ondanks mogelijke zorgen over mijn gewicht.

Ik ben geliefd vanwege mijn vermogen om moeiteloos stammen door te zagen en mijn kracht. Ook ben ik goed te sturen, wat mijn precisie en controle onderstreept. Sommige gebruikers raden aan om kettingzaagolie apart aan te schaffen, maar dat is een kleine moeite voor de geweldige prestaties die ik lever.

Mijn accessoires, zoals de zaagbladbeschermer, zaagketting, zaagblad en handleiding, dragen bij aan mijn algehele gebruikservaring. Het gemak van onderhoud, zoals het eenvoudig vervangen van de zaagketting, wordt ook gewaardeerd.

Hoewel ik over het algemeen positieve feedback ontvang, kan mijn gewicht bij het oppakken aanvankelijk als zwaar worden ervaren. Dit wordt echter gecompenseerd door mijn handelbaarheid tijdens gebruik.

Al met al ben ik een betrouwbaar en krachtig gereedschap dat voldoet aan zowel de veiligheidsnormen als de verwachtingen van gebruikers op het gebied van prestaties en gebruiksgemak. Met mijn indrukwekkende vermogen, veiligheidsfuncties en handelbaarheid, bied ik een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor zowel professioneel gebruik als voor huishoudelijke klussen. 🌳

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Mardin Mini Kettingzaag Snoeizaag 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mardin Mini Kettingzaag Snoeizaag 2

 • list plusCompact en handig gereedschap voor kleine klussen en hobbygebruik
 • list plusCombinatie van een handzaag en een kettingzaag
 • list plusKrachtig en duurzaam, geschikt voor zowel doe-het-zelf als professioneel gebruik

Nadelen Mardin Mini Kettingzaag Snoeizaag 2

 • list plusMoeilijke montage en gebrek aan duidelijke instructies
 • list plusBatterij loopt snel leeg bij het zagen van dikke boomstammen
 • list plusGeen batterij-indicator om de batterijduur te controleren

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.44
Functionaliteit
8.98
Gebruiksgemak
8.11
De Mardin Mini Kettingzaag is mijn nieuwe beste vriend voor kleine klusjes en hobbygebruik. Met een zaaglengte van 10 cm en een zaagsnelheid van 5m/s kan ik moeiteloos hout zagen. En het is ook perfect als snoeizaag in de tuin. Met zijn comfortabele grip en pistoolachtige ontwerp ligt deze zaag lekker in mijn hand en kan ik gemakkelijk in kleine hoekjes zagen.

Eén van de grote voordelen van de Mardin Mini Kettingzaag is dat het een combinatie is van een handzaag en een kettingzaag. Dus ik hoef geen Hercules te zijn om hout door te zagen met een handzaag. Het compacte formaat van de zaag, met afmetingen van 28 x 7,5 x 12 cm, maakt het gemakkelijk om te manoeuvreren en zelfs in de meest onmogelijke hoeken te komen.

Ondanks het compacte formaat doet de Mardin Mini Kettingzaag niets af aan zijn kracht. Met een zaaglengte van 10 cm en een zaagsnelheid van 5m/s zaag ik hout moeiteloos door. Dus zelfs dikke takken in mijn tuin zijn geen probleem.

Een ander voordeel van deze mini kettingzaag is dat hij volledig draadloos is. Ik kan hem eenvoudig opladen op het meegeleverde laadstation en binnen slechts 1,5 uur is de zaag volledig opgeladen. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de Mardin Mini Kettingzaag geleverd met twee extra accu's, dus ik kom nooit met een lege batterij te staan.

De Mardin Mini Kettingzaag is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal, dus hij is geschikt voor zowel de doe-het-zelver als de professionele klusser. En met de meegeleverde koffer kan ik de zaag gemakkelijk opbergen en meenemen naar elke klus.

Uit de gebruikersreviews blijkt dat de Mardin Mini Kettingzaag over het algemeen goed wordt ontvangen. Gebruikers waarderen de duurzaamheid, kracht en gebruiksgemak van de zaag. De zaag ligt lekker in de hand en is handig voor diverse klusjes en hobby's. Er wordt echter wel opgemerkt dat het in elkaar zetten van de zaag wat moeilijk kan zijn en dat een duidelijke handleiding ontbreekt. Daarnaast wordt genoemd dat de accu's snel leeg kunnen raken bij het zagen van dikke stammen en dat er geen accu meter aanwezig is om de batterijduur te controleren.

Ondanks deze kleine nadelen lijkt de Mardin Mini Kettingzaag een geweldig apparaat te zijn dat handig is voor kleine klusjes en snoeien in de tuin. Het is krachtig, duurzaam en gemakkelijk in gebruik. Met zijn compacte formaat en draadloze functie is het een must-have voor elke doe-het-zelver of professionele klusser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Zanora® Mini Kettingzaag 21V Inclusief

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zanora® Mini Kettingzaag 21V Inclusief

 • list plusVolledig draadloos en gemakkelijk met één hand te bedienen
 • list plusKrachtige koperen motor zaagt binnen 10 seconden door een boomstam met een diameter van 30 cm
 • list plusLangdurige batterijduur van tot 1 uur draadloos gebruik

Nadelen Zanora® Mini Kettingzaag 21V Inclusief

 • list plusProbleem met de plug van de acculader die in de accu zelf gestoken moet worden

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.36
Functionaliteit
8.03
Gebruiksgemak
7.82
Ik ben dol op de Zanora Mini Kettingzaag! Het is de perfecte tool voor het onderhouden van mijn bomen, struiken en heesters. Met deze draadloze en handige kettingzaag kan ik mijn tuinwerk moeiteloos en efficiënt uitvoeren. Het is ontworpen om zelfs de meest robuuste takken aan te pakken die te zwaar zijn voor een gewone snoeischaar.

Wat deze kettingzaag echt speciaal maakt, zijn de vele voordelen die het biedt. Ten eerste is het volledig draadloos en kan ik het gemakkelijk met één hand bedienen. Geen gedoe met kabels, dus ik kan overal zagen waar ik maar wil. Bovendien heeft het een krachtige koperen motor die binnen 10 seconden door een boomstam met een diameter van 30 cm zaagt. Dat is pas efficiënt!

Een ander voordeel is de lange batterijduur van de Zanora Mini Kettingzaag. Met de krachtige 1500 mAh, 21V batterij kan ik tot wel 1 uur draadloos werken zonder onderbreking. Geen gedoe met steeds opnieuw opladen van de batterij.

Wat betreft gebruiksgemak, heeft deze kettingzaag een speciale geleideplaat die smering overbodig maakt. Dit zorgt voor minder slijtage en weerstand tijdens het zagen. En het heeft ook nog eens een efficiënt warmteafvoerontwerp dat oververhitting van de motor voorkomt, zelfs bij hoge temperaturen.

Met een gewicht van slechts 800 gram is de Zanora Mini Kettingzaag ook lichtgewicht en handzaam. Ik kan hem gemakkelijk met één hand bedienen. En het beste van alles? Hij maakt veel minder lawaai dan elektrische of gasaangedreven zagen. Geen overlast voor de buren dus!

En laten we het milieu niet vergeten. Deze kettingzaag is milieuvriendelijk, in tegenstelling tot gasaangedreven kettingzagen die schadelijke gassen uitstoten. Ik kan mijn tuinwerk doen zonder het milieu te belasten.

De Zanora Mini Kettingzaag wordt geleverd met handige accessoires zoals twee kettingen, twee 21V led-accu's die ook op Makita accu's werken, handschoenen, een veiligheidsbril, schroevendraaiers, een moersleutel, een EU-oplader en een handige opbergkoffer. Alles wat ik nodig heb in één pakket!

Uit de gebruikersreviews blijkt dat de Zanora Mini Kettingzaag zeer goed wordt ontvangen. Gebruikers zijn lovend over de gebruiksvriendelijkheid en het comfort van de machine. Ze zeggen dat het doet wat het moet doen en dat het een duurzaam en efficiënt apparaat is.

Eén gebruiker wijst echter op een klein probleempje met de plug van de acculader. Deze moet in de accu zelf worden gestoken. Het zou handig zijn als dit duidelijker vermeld zou worden in de productbeschrijving, zodat gebruikers meteen weten waar de plug van de lader in moet.

Al met al is de Zanora Mini Kettingzaag een uitstekende keuze voor het snoeien van bomen, struiken en heesters. Het biedt gemak, efficiëntie en comfort tijdens mijn tuinwerk. En met de handige functies en accessoires kan ik alles aan. Het kleine verbeterpuntje met betrekking tot de plug van de acculader doet niets af aan mijn tevredenheid. Dit is echt een topproduct voor een betaalbare prijs.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. LotaHome Mini Kettingzaag Elektrische Kettingzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LotaHome Mini Kettingzaag Elektrische Kettingzaag

 • list plusDraadloos en elektrisch voor gemakkelijk gebruik zonder gedoe met benzine
 • list plusInclusief uitgebreide set accessoires voor complete zaagervaring
 • list plusLichtgewicht ontwerp en anti-slip handvat voor gemakkelijke bediening

Nadelen LotaHome Mini Kettingzaag Elektrische Kettingzaag

  Beoordeling

  7.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.65
  Functionaliteit
  7.49
  Gebruiksgemak
  8.42
  Ik presenteer met trots de LotaHome Mini Kettingzaag, een geweldige toevoeging aan je gereedschapscollectie. Deze draadloze, elektrische kettingzaag maakt het zagen van dunne en dikke boomstammen en takken een fluitje van een cent. Met een gewicht van slechts 700 gram en een anti-slip handvat, is deze kettingzaag gemakkelijk met één hand te bedienen zonder vermoeid te raken. En het beste van alles, je hoeft nooit meer te knoeien met het bijvullen van benzine, want deze kettingzaag werkt volledig op elektriciteit.

  Met een zaagblad van 10 cm en een zaagsnelheid van 5 m/s, biedt deze kettingzaag moeiteloos zaagplezier. Bovendien wordt de LotaHome Mini Kettingzaag geleverd als een complete set met accessoires, waaronder drie kettingen, twee 48V accu's, handschoenen, veiligheidsbril, schroevendraaiers, olieflesjes, moersleutel, oplader en Nederlandstalige handleiding. En maak je geen zorgen, de installatie is eenvoudig dankzij de duidelijke handleiding.

  Met aandacht voor veiligheid is deze kettingzaag uitgerust met een anti-slip handvat, ventilatiesysteem, veiligheidsslot, anti-spatschot en wordt geleverd met een veiligheidsbril en handschoenen. En met de extra meegeleverde 48V accu, zul je nooit met een lege batterij staan. Bovendien biedt de fabrikant 100% garantie, voldoet het aan alle Europese normen, wordt het uitvoerig getest tijdens het productieproces en wordt 1 jaar garantie geboden na aankoop, met gratis retourneren binnen 30 dagen.

  De LotaHome Mini Kettingzaag is jouw nieuwe beste vriend in de tuin en daarbuiten. Met zijn draadloze, elektrische en krachtige ontwerp, biedt deze kettingzaag het gemak van elektrisch zagen zonder gedoe met benzine, terwijl hij toch krachtig genoeg is voor diverse zaagklussen. Met de complete set accessoires en de garantie benadrukken we onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid. Kortom, de LotaHome Mini Kettingzaag biedt een veilige, efficiënte en krachtige zaagervaring, met de toegevoegde voordelen van draadloos gemak en een complete set accessoires. 🌲

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

  Bekijk prijs

  9. TIMBERPRO Kettingzaag – Benzine 62

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen TIMBERPRO Kettingzaag – Benzine 62

  • list plusKrachtige prestaties

  Nadelen TIMBERPRO Kettingzaag – Benzine 62

  • list plusMaakt veel geluid

  Beoordeling

  7.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.51
  Functionaliteit
  7.94
  Gebruiksgemak
  7.23
  Ik ben enthousiast over de TIMBERPRO Kettingzaag! Met zijn krachtige 1-cilinder, 2-takt, luchtgekoelde motor en een vermogen van 3,5 pk, is deze benzinekettingzaag perfect voor elke zaagklus. Met een zaagblad van 50 cm en een robuuste kwaliteitsketting met automatische smering, kan ik vertrouwen op de prestaties, of het nu voor professioneel werk is of voor klusjes thuis.

  Het Easy-start systeem en de zijdelingse regeling van de kettingspanner maken het gebruiksgemak compleet. En met een gewicht van 5,6 kg (zonder zaagblad en ketting), is de kettingzaag handzaam en goed hanteerbaar.

  De TIMBERPRO Kettingzaag wordt geleverd met een handige draagzak, twee kettingen, zaagbladbescherming, mengbus, montagekit, en een gebruiksaanwijzing in het Engels, Duits en Frans. De draagzak maakt het vervoer eenvoudig en biedt handige opbergmogelijkheden.

  Gebruikers zijn enthousiast over de prestaties van de TIMBERPRO Kettingzaag. De machine start gemakkelijk en wordt als krachtig ervaren, waardoor het geschikt is voor diverse zaagtaken. De automatische kettingsmering en het gebruiksgemak worden ook gewaardeerd. En hoewel er opgemerkt wordt dat de machine veel geluid produceert, wegen de voordelen ruimschoots op tegen dit nadeel. Bovendien wordt de ondersteuning van de importeur geprezen, wat bijdraagt aan de algehele tevredenheid van de gebruikers.

  Met zijn krachtige prestaties, gebruiksvriendelijkheid, en de uitgebreide accessoires die worden meegeleverd, is de TIMBERPRO Kettingzaag een uitstekende keuze voor zowel incidenteel als regelmatig gebruik. Met zijn betrouwbare prestaties en complete set aan accessoires, biedt de kettingzaag een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 🌲

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  10. NovarGarden® Mini Kettingzaag NG1 Met

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen NovarGarden® Mini Kettingzaag NG1 Met

  • list plusKrachtig en handig voor het snoeien van dikke stammen en takken
  • list plusLichtgewicht en gemakkelijk te bedienen met één hand
  • list plusVeilig anti-spatschot voorkomt spatten tijdens het zagen

  Nadelen NovarGarden® Mini Kettingzaag NG1 Met

  • list plusHandleiding kan chaotisch zijn

  Beoordeling

  7.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.55
  Functionaliteit
  7.39
  Gebruiksgemak
  6.78
  De NovarGarden ® Mini Kettingzaag NG1 is mijn krachtige en handige tool voor het snoeien van dikke stammen en takken. Met zijn lichte gewicht en rubberen handvat kan ik het gemakkelijk met één hand bedienen, zonder dat mijn handen vermoeid raken. Dankzij het veiligheidslock en de handbescherming hoef ik me geen zorgen te maken over ongelukken - mijn veiligheid is altijd gewaarborgd.

  Een van de voordelen van deze mini kettingzaag is het veilige anti-spatschot. Geen spatten meer tijdens het zagen, dus ik kan schoon en veilig werken. En met de meegeleverde 21 Volt lithium accu's kan ik maar liefst 30 minuten per accu werken. Geen gedoe meer met het vervangen van accu's - ik kan urenlang ongestoord doorgaan.

  Met slechts 714 gram is deze snoeizaag zo licht dat ik hem moeiteloos met één hand kan vasthouden. Het maakt mijn werk veel gemakkelijker en vermindert vermoeidheid. En dankzij het compacte design neemt de kettingzaag weinig ruimte in beslag, dus het is ook nog eens makkelijk op te bergen.

  Wat deze mini kettingzaag echt onderscheidt, is dat hij volledig elektrisch is. Geen gedoe meer met benzine bijvullen - dat maakt het gebruik veiliger en efficiënter. En met de handbeschermingsbeugel en de dubbele veiligheidslock hoef ik me geen zorgen te maken over ongelukken. Echt een geruststellende gedachte.

  Bij de NovarGarden Mini Kettingzaag krijg ik 2x 21 Volt lithium batterijen, 2x roestvrijstalen ketting, zaagblad, koffer, oplader, schroevendraaier, steeksleutel en handleiding. Alles wat ik nodig heb om meteen aan de slag te gaan. En als ik niet tevreden ben, biedt de fabrikant een 100% geld terug garantie - ik kan het product binnen 30 dagen kosteloos retourneren.

  De gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit van deze mini kettingzaag. Gebruikers zijn erg tevreden over de kracht en duurzaamheid van het apparaat. Ze waarderen ook de lange batterijduur en het gebruiksgemak. Sommige gebruikers merken wel op dat de handleiding chaotisch is, maar met wat hulp van een vakman werkt de zaag perfect.

  Kortom, de NovarGarden Mini Kettingzaag NG1 is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veilige snoeizaag. Met zijn compacte design, lichte gewicht en elektrische aandrijving biedt deze zaag het beste op het gebied van gebruiksgemak en efficiëntie. Ik kan moeiteloos dikke stammen en takken snoeien zonder mijn handen te belasten. De NovarGarden Mini Kettingzaag NG1 is mijn betrouwbare partner voor al mijn snoeiwerkzaamheden.️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kettingzagen. Er zijn immers 270 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!