De Bestenu Kettingzaag Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/01/2020


Om bomen te snoeien, heb je een goede kettingzaag nodig! Er zijn echter verschillende kettingzagen beschikbaar en welke het beste is voor jouw klus, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten kettingzagen zijn er?

show product content

Er zijn verschillende kettingzagen verkrijgbaar. Hieronder leg ik ze in het kort aan je uit.

Benzine kettingzagen zijn ideaal voor grote klussen zoals het kappen van grote, levende bomen met een diameter van minstens 35 centimeter. Vaak hebben deze kettingzagen een vermogen van meer dan 2000 watt. Daarnaast zijn ze snoerloos waardoor je overal in de tuin ermee aan de slag kunt. Houd er wel rekening mee dat een kettingzaag op benzine veel onderhoud nodig heeft.

Elektrische kettingzagen hebben continue stroomtoevoer waardoor je je geen zorgen maakt over de accustand of het benzinepeil. Het nadeel is natuurlijk dat je altijd vast zit aan een snoer. Een lange verlengkabel is dan meestal ook noodzakelijk. Een elektrische kettingzaag vereist weinig onderhoud.

Een kettingzaag op accu is snoerloos en vereist weinig onderhoud. Het grootste voordeel van een kettingzaag op accu is natuurlijk dat deze snoerloos is en daarom ideaal voor een grotere tuin. Houd er wel rekening mee dat je deze op moet laden.

Telescopische kettingzagen zijn ideaal voor bomen of takken waar je niet goed bij kunt. Deze kettingzagen hebben vaak een kleinere zaag die alleen geschikt is voor de dunnere takken.

Veiligheidsmaatregelen

show product content

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar een kettingzaag is een gevaarlijk stuk gereedschap. Als je je kettingzaag gebruikt, zorg dan voor voldoende persoonlijke bescherming. Denk hierbij aan een goede veiligheidsbril en handschoenen.

Een kettingzaag maakt bovendien veel lawaai waardoor het een goed idee is om met gehoorbescherming op te werken. Werk je hoog in een boom, dan is een harnas wat je aan jezelf vast maakt en een veiligheidshelm een goed idee.

Kun je een kettingzaag slijpen?

show product content

Ja, net als bij een goede zaag, slijp je ook de ketting van een kettingzaag. Dit doe je handmatig met een zaagkettingvijl – of als je meer gebruiksgemak wilt, gebruik je hiervoor een elektrische kettingzaagslijper.

Een botte kettingzaag heeft niet alleen moeite om door je boom heen te zagen, maar kan ook brand en andere gevaarlijke situaties veroorzaken. Het loont dus zeker de moeite om je kettingzaag scherp te houden.

Wat voor kettingen zijn er voor kettingzagen?

show product content

Er zijn verschillende kettingen voor kettingzagen te verkrijgen. Denk aan speciale kettingen voor hard hout, kettingen voor zachter hout of kettingzagen om bomen te ontvellen. Er zijn ook speciale kettingen te krijgen voor in de bouw waar het niet gaat om het netjes zagen, maar vooral om de snelheid van het zagen.

De brandweer heeft altijd een kettingzaag in de brandweerauto. Deze zijn vaak voorzien van een koolstofvezelketting en kettingzaagbeschermer. Hierdoor kan er ook in andere materialen worden gezaagd. Denk aan aluminium, blik en tempex.

Wanneer mag je een kettingzaag gebruiken?

show product content

In de meeste gevallen sta je vrij om een kettingzaag te gebruiken. Gebruik je gezonde verstand en bescherm jezelf door een goede veiligheidsbril, handschoenen en een helm te dragen. Het is daarnaast ook een goed idee om gehoorbescherming te dragen.

Er zijn ehter uitzonderingen. Als je de opleiding tot European treeworker doet, moet je het European Chainsaw Certificaat behalen om de opleiding succesvol af te ronden. Als je in de openbare Nederlandse of Vlaamse bossen werkt dan heb je dit certificaat ook nodig.

Hoe strak moet de ketting van een kettingzaag?

show product content

De ketting van een kettingzaag mag niet te strak staan. Als er teveel spanning op de ketting komt te staan, loop je niet alleen het risico dat deze breekt. Het zaagblad zal tevens te snel slijten als de ketting te strak staat.

Als er daarentegen niet genoeg spanning op de zaagketting staat, bestaat de kans dat deze eraf loopt met alle gevolgen van dien. Kortom: er mag spanning op de ketting staan, maar niet teveel. De ketting mag ook niet doorhangen.

Hoe komt deze leuke Kettingzaag reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. En dus de speurtocht naar de beste Kettingzaag ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Kettingzaags, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Kettingzaags die te bestellen zijn in Nederland, hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Kettingzaags het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Kettingzaags stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Kettingzaags in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Met de Bosch EasyCut 12 microkettingzaag kun je nauwkeurig zagen zonder vibratie. Zagen uit de vrije hand is nog nooit zo makkelijk geweest. De Bosch EasyCut 12 microkettingzaag heeft een nieuw zaag systeem, Bosch nanoBlade, wat er voor zorgt dat je nauwkeurig kunt zagen zonder vibratie. Waar is het artikel voor geschikt? De microkettingzaag is geschikt om recht te zagen (zoals daklatten) en het snoeien van struiken en bomen (tot een diameter van 13 cm). De voordelen van het gereedschap: Met de NanoBlade-technologie kun je vanuit vrije hand zagen, zelfs zonder het werkstuk vast te klemmen. De microketting zaag is geschikt voor zowel binnens- als buitenshuis. Dankzij het nieuwe ontwerp kun je takken dicht bij de rand afzagen. Zo kun je bijvoorbeeld takken zo dicht mogelijk bij de stam afzagen. De microkettingzaag heeft een schuif waarmee je eenvoudig het zaagblad kunt wisselen. Het is niet nodig om het zaagblad te smeren of slijpen, wat deze zaag onderhoudsvrij maakt. De Power for All Lithium-lon-accu is verwisselbaar. Dit betekent dat je de accu voor al jouw Power for All 12 V apparaten kunt gebruiken. De belangrijkste specificaties van het gereedschap: Accuspanning 12 V Accucapaciteit 2,5 Ah Aantal zaagbewegingen onbelast 0 – 4.100 min-1 Voetplaat Staal Machinegewicht 0,9 kg Zaagdiepte in hout 65 mm Zaagdiepte in kunststof 30 mm Wat zit er in de verpakking? Bosch EasyCut 12 microkettingzaag 1 accupack PBA 12V 2.5Ah O-B NanoBLADE Wood Speed 65 (2 609 256 D86) Kunststof koffer Ophanglus Transparante zaagbladbeschermkap (1 600 A00 J6Z) Oplader AL 1115 CV Onderhoud De microkettingzaag heeft geen onderhoud maar het is wel belangrijk om elektrisch gereedschap en de ventilatieopeningen altijd schoon te houden om goed en veilig te werken.

1. Bosch EasyCut 12 Microkettingzaag - Inclusief 1 x Power for All 12 V 2,5 Ah Li-Ion accu en lader


Product informatiePlus or Show more

De Einhell GH-EC 1835 is een krachtige en praktische Elektrische Kettingzaag, die voor een breed scala aan werkzaamheden kan worden ingezet. Gebruik de machine bijvoorbeeld voor het zagen van brandhout, het snoeien en vellen van kleinere bomen, of voor soortgelijke werkzaamheden in de tuin of een park. Pluspunten van dit artikel Automatische kettingsmering Terugslagbeveiliging en instant kettingrem Grote olievulopening Metalen tandwielaandrijving Bijzondere eigenschappen Wat er zo fijn is aan dit artikel? Automatische kettingsmering Dankzij de geïntegreerde olietank met een inhoud van 160 milliliter en een grote olievulopening, wordt de ketting automatisch gesmeerd. Zo heeft de machine weinig onderhoud nodig. Controleer het oliepeil eenvoudig via het grote kijkglas bij het oliereservoir. Terugslagbescherming Met de terugslagbescherming op deze machine wordt een veilige manier van werken bij het snoeien bevorderd. De terugslagbescherming beschikt over een mechanische directe kettingrem om ongelukken te voorkomen. Metalen klauwaanslag De machine beschikt over een metalen klauwaanslag, die voorkomt dat de machine te ver tegen een stam of boom wordt aangeduwd. Tevens kan de klauwaanslag als draaipunt worden gebruikt. Kabelclip Om te voorkomen dat het elektriciteitssnoer in contact komt met het zwaard van de machine kun je deze zowel tijdens als na het gebruik van de machine aan de kabelclip bevestigen. Metalen tandwielaandrijving Dankzij de metalen tandwielaandrijving wordt het slijten van onderdelen op deze elektrische kettingzaag zo goed mogelijk tegengegaan. Dit garandeert een lange levensduur van de machine. Belangrijke specificaties Aansluiting netstroom: 230-240V – 50 Hz Vermogen: 1800 W Onbelast toerental: 7800 t/min Zwaardlengte: 356 mm Zaaglengte: 325 mm Zaagsnelheid: 13.5 m/s Inhoud olietank: 160 ml

2. Einhell Kettingzaag 1800 W


Product informatiePlus or Show more

"De Bosch accukettingzaag is een ketttingzaag die werkt op een Lithium-Ion accu. Hierdoor kan je de kettingzaag overal in jouw tuin gebruiken. Waar is het artikel voor geschikt? De Bosch kettingzaag is geschikt voor kleine en middelgrote klussen. De kettingzaag is bestemd voor het zagen van hout, bijv. houten balken, planken, takken en stammen, alsmede voor het vellen van bomen. Het kan worden gebruikt voor schulpen (in de lengte van de nerf) en afkorten (dwars op de nerf). De voordelen van de kettingzaag: - Onafhankelijk: meer dan 100 keer knippen door 10 cm × 10 cm dik dennenhout met één enkele acculading. (accu en lader zijn niet in de leveringsomvang inbegrepen.) - Onmiddellijk startklaar: geen kabelwirwar, geen omslachtig starten, zoals bij toestellen met benzinemotor – altijd klaar voor gebruik. - Krachtig: de motor met hoog vermogen en hoge treksterkte kan alle taken in uw tuin aan. - Ergonomische handgrepen. Softgrip en ergonomisch design voor betere hanteerbaarheid - Oliepeilindicatie en automatische oliesmering voorkomen drooglopen van de kettingzaag - Tweevoudig remsysteem. Elektronische terugslagrem met hoorbare waarschuwing en functierem voor verhoogde veiligheid - Praktisch. Compact design en zwaard van 30 cm - SDS-systeem om de ketting zonder gereedschap te spannen en te wisselen - Krachtig. De combinatie van een elektrische motor met hoge treksterkte en 36 volt Lithium-Ion-accu kan alle tuinklussen aan (accu en lader zijn niet in de leveringsomvang inbegrepen) Let op: Alle accu's van Bosch zijn te verwisselen. Dat betekent dat elke 36 Volt accu van Bosch te gebruiken is voor deze kettingzaag. Let op, de kettingzaag wordt geleverd zonder accu en lader. Knock-Code Dit Bosch gereedschap is voorzien van een intelligente Syneon chip. De Syneon chip zorgt voor de perfecte interactie tussen de smart Li-Ion accu, de sterke motor en de robuuste versnelling. De Syneon chip controleert op een intelligente manier de energie die het gereedschap nodig heeft voor de beste prestaties bij elke toepassing. Hierdoor heeft het Bosch gereedschap een maximaal uithoudingsvermogen en een optimale kracht. Bekijk alle Bosch gereedschappen met een Syneon chip door op de bovenstaande afbeelding of de blauwe tekst in deze zin te klikken. De belangrijkste specificaties van de kettingzaag: - Compactibel accutype: Lithium-Ion - Compatibele accuspanning: 36 V - Olietank: 135 ml - Snedes per acculading: meer dan 100 (in 10 x 10 cm dik dennenhout) - Zwaardlengte: 30 cm - Kettingsnelheid: 8 m/s - Aandrijfschakelsterkte: 1,1 mm - Ketting: Chromen ketting - Gewicht (incl. ketting en zwaard): 4,0 kg - SDS-systeem - Quick Stop - Automatische smering - Levering zonder accu en lader Tips & tricks - Draag persoonlijke beschermende uitrusting en altijd een veiligheidsbril. Het dragen van persoonlijke beschermende uitrusting zoals een stofmasker, slipvaste werkschoenen, een veiligheidshelm of gehoorbescherming, afhankelijk van de aard en het gebruik van het elektrische gereedschap, vermindert het risico van verwondingen. - De kettingzaag wordt niet met olie gevuld geleverd; het is belangrijk om de kettingzaag voor gebruik met olie te vullen. Onderhoud - Trek altijd voor werkzaamheden aan het elektrische gereedschap de stekker uit het stopcontact. - De geleidingssleuf van het zwaard verslijt in de loop van de tijd. Draai bij het vervangen van de zaagketting het zwaard 180° om de slijtage te compenseren. Hierdoor wordt de gebruiksduur van het zwaard verlengd. Garantie Er wordt twee jaar fabrieksgarantie gegeven op de Bosch kettingzaag. Bekijk de website van Bosch voor de voorwaarden en verdere details van de garantie. Wat zit er in de verpakking? - Bosch Accu Kettingzaag - Kettingzaagolie 80 ml - Afscherming - Zaagketting - Zwaard - Nederlandstalige gebruiksaanwijzing Over het merk Het merk Bosch is wereldmarktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en toebehoren voor elektrisch gereedschap. De belangrijke succesfactoren zijn innovatiekracht en innovatietempo. Zo brengt Bosch elk jaar meer dan 100 nieuwigheden op de markt. Het assortiment bestaat uit elektrisch gereedschap, tuingereedschap, meetgereedschap en een breed assortiment accessoires voor deze artikelen. Het complete Bosch doe-het-zelf en tuinassortiment is te verkrijgen bij bol.com en hierdoor heeft bol.com het grootste Bosch assortiment van Europa!"

3. Bosch UniversalChain 18 accu-kettingzaag


Product informatiePlus or Show more

Aan een botte kettingzaag heb je weinig. Daar komt de Einhell GC-CS 85 E om de hoek kijken. Deze elektrische kettingzaagslijper werkt met een vermogen van 85 watt en levert hiermee een onbelast toerental van 5500 toeren per minuut. Maak gebruik van de praktische schaalindeling waarmee je nauwkeurig de afstelhoek bepaalt die loopt van 35 graden naar rechts tot 35 graden naar links. De instelbare dieptebegrenzing zorgt ervoor dat je niet teveel materiaal van de ketting wegslijpt. Om de slijpschijf zit een kunststoffen kap, zodat deze de meeste splinters tijdens het slijpen opvangt. Zo slijp je met de GC-CS 85 E veilig en effectief je zaagketting bij.

4. Einhell GC-CS 85 E Kettingzaagslijper


Product informatiePlus or Show more

De Einhell GH-EC 2040 is een robuuste en krachtige Kettingzaag, die je bij verschillende werkzaamheden van dienst kan zijn. Gebruik de machine bijvoorbeeld voor het zagen van brandhout of het snoeien en vellen van kleinere bomen. Dankzij het OREGON kwaliteitszwaard en –ketting, zorgt deze kettingzaag voor optimale zaagprestaties. Pluspunten van dit artikel Ergonomische handgreep Automatische kettingsmering Grote olievulopening Metalen tandwielaandrijving Terugslagbeveiliging en kettingrem Bijzondere eigenschappen Wat er zo fijn is aan dit artikel? Terugslagbescherming Een veilige manier van werken wordt bevorderd door de terugslagbeveiliging met mechanische directe kettingrem. Automatische kettingsmering Dankzij de automatische kettingsmering heeft de machine nauwelijks onderhoud nodig. De olie kan via een grote olievulopening direct in olietank (inhoud: 160 milliliter) worden gegoten. Via het grote kijkglas op de machine kun je het oliepeil regelmatig controleren. Metalen tandwielaandrijving Ook wordt een lange levensduur van de machine bevorderd door de hoogwaardige metalen tandwielaandrijving waarmee deze machine werkt. De onderdelen zijn van metaal met een hoogwaardige kwaliteit gemaakt, zodat slijtage minder snel optreedt. 2000 W motor In deze kettingzaag zit een krachtige 2.000 Watt motor geïntegreerd, die voldoende vermogen levert om lastige zaagwerkzaamheden uit te voeren. De motor levert een snijsnelheid van 13,5 meter per seconde en een onbelast toerental van 7.800 toeren per minuut. Kettingspanning en kettingvervanging Een knop aan de zijkant van de machine maakt het mogelijk om de ketting te spannen en te vervangen, zonder extern gereedschap te moeten gebruiken. Belangrijke specificaties Aansluiting netstroom: 230-240 V – 50 Hz Vermogen: 2000 W Onbelast toerental: 7800 t/min Zwaardlengte: 406 mm Zaaglengte: 375 mm Zaagsnelheid: 13,5 m/s Inhoud olietank: 160 ml

5. Einhell Kettingzaag 2000 W


Product informatiePlus or Show more

Ga je snoeien in je tuin, dan komt de Makita UC4041A van pas. Deze 1800 watt elektrische kettingzaag heeft een zaagblad van 40 centimeter met een kettingsnelheid van 13,3 meter per seconde. Hij is hiermee geschikt voor het snoeien van takken, haardhout, fruitbomen en andere bomen tot 35 centimeter dikte. De ketting span je zonder gebruik van gereedschap, zodat je eenvoudig aan de slag gaat. De aanloopstroombegrenzing zorgt voor een rustige start zonder piekspanning en dus een verminderde terugslag. Tijdens het snoeien wordt de ketting automatisch gesmeerd en houd je het oliepeil via de indicator in de gaten. Dankzij de motor- en kettingrem zaag je met de UC4041A altijd veilig.

6. Makita UC4041A


Product informatiePlus or Show more

Wat is er nu makkelijker dan gewoon met beide benen stevig op de grond te blijven staan en toch het snoeiwerk gedaan te krijgen? Dat kan met de POWXG1032 van Powerplus. Deze 900 watt kettingzaag voorzie je namelijk van een aluminium telescoopsteel die je een totale lengte van 105,5 tot 161 centimeter geeft. Het blad van de zaag zelf is 30 centimeter. Wanneer de zaag op de verlenging is gezet, kantel je hem om in nagenoeg elke hoek te zagen. De kettingzaag is daarbij ook nog eens relatief onderhoudsvrij door de automatische smering. Laat voortaan je ladder maar lekker in de schuur staan als je werkt met de POWXG1032.

7. Powerplus POWXG1032


Product informatiePlus or Show more

De AdvancedCut van Bosch is geschikt voor het recht zagen van planken en het snoeien van struiken en bomen (tot een diameter van 13 cm). De belangrijkste voordelen Je kan nu uit de vrije hand zagen, zelfs zonder het werkstuk vast te klemmen. Deze kettingzaag is namelijk voorzien van de nieuwe NanoBlade-technologie. De nieuwe zaagtechnologie is absoluut onderhoudsvrij, want er is geen smeren of slijpen van het zaagblad nodig. Dichtbij de rand zagen dankzij het nieuwe ontwerp, bijv. om takken netjes dichtbij de stam af te zagen Wat zit er in de verpakking? Bosch AdvancedCut kettingzaag 1-uurslader 18 V Li-Ion accu 2,5 AH nanoBLADE Wood Speed 65 (2 609 256 D86) Transparante zaagbladbeschermkap (1 600 A00 J6Z) Ophanglus De voordelen van het gereedschap: Zaag moeiteloos door een groot aantal materialen zoals hout en kunststof dankzij de krachtige borstelloze EC-motor Veelzijdig zagen, zowel binnens- als buitenshuis Gemakkelijk snel en recht zagen Gemakkelijk, veilig en snel wisselen van het zaagblad door eenvoudig de schuif te openen, het zaagblad te wisselen en de schuif sluiten De Lithium-Ion-accu garandeert dat de zaag op elk moment en overal gereed is voor gebruik. De accu is verwisselbaar, zodat deze in andere gereedschappen van het Power for ALL-systeem kan worden gebruikt Een bevestigde ophanglus kan worden gebruikt om het gereedschap tijdens het werk aan een tak of ladder te hangen De belangrijkste specificaties van het gereedschap: Accuspanning 18 V Accucapaciteit 2,5 Ah Onbelast toerental 0 – 7.000 o.p.m. Voetplaat Staal Machinegewicht 0,7 kg Zaagdiepte in hout 65 mm

8. Bosch AdvancedCut - Microkettingzaag - Inclusief 1x Power for All Li-Ion 18V 2,5 Ah accu en snellader


Product informatiePlus or Show more

Technische gegevens: • Motor: 1 cilinder, 2-takt, luchtgekoeld • Cilinderinhoud 62 cm³. • Vermogen : 3,6pk. • Zaagblad: 50 cm. • Robuuste kwaliteitsketting: 325" - 1,5 mm - 76 schakels. • Mengverhouding brandstof: 25:1. • Tankinhoud : 550 ml. • Inhoud kettingolie : 260 ml. • Automatische kettingsmering. • Zijdelings regeling v.d. kettingspanner. • Zeer eenvoudig opstartsysteem. • Gewicht : 6 kg (zonder zaagblad en ketting). Toebehoren: • Inclusief draagzak. • 2 x Kettingen en zaagblad 50 cm. • Zaagbladbescherming. • Mengbus. • Montagekit • Gebruiksaanwijzing (ENG/DE/FR).

9. Maxx Benzine Kettingzaag - 62 cc - Zwaardlengte 50 cm - Met transportzak - Met 2e ketting


Product informatiePlus or Show more

Deze BLACK+DECKER CS1835-QS Kettingzaag zaagt vlot en snel door nat en droog hout. Door zijn krachtige 1800W motor met een kettingsnelheid van 12,5m/s en zijn zwaardlengte van 35cm is deze machine ideaal voor de zwaardere zaagklussen. Het geintegreerde, automatische smeringssysteem vermindert de slijtage van de ketting en verhoogt de zaagefficientie en de hardmetalen stootrand zorgt voor een betere stabiliteit tijdens het zagen. Voordelen: Krachtige 1800W motor met een kettingsnelheid van 12,5m/s Zwaardlengte van 35cm voor de zwaardere zaagklussen Zaagt vlot en snel door nat en droog hout Het geïntegreerde, automatische smeringssysteen vermindert de slijtage van de ketting en verhoogt de zaagefficiëntie Geavanceerd remsysteem stopt de ketting in minder dan 0.15 sec Optimaal gebruikscomfort dankzij het anti-vibratiesysteem Grote, eenvoudig te vullen olietank vermindert de kans op het morsen van olie Hardmetalen stootrand voor betere stabiliteit tijdens het zagen Specificaties: Vermogen: 1800 W Zwaardlengte: 35 cm Kettingsnelheid: 12.5 m/s Kettingrem: ja 2e Handgreep: ja Tandsteek: 3/8" Aantal kettingschakels: 52 Bescherming voor zwaard: ja Automatische smering: ja Inhoud olietank: 100 ml Stootrand: ja Gewicht: 4.66 kg Oliepeilmeter: ja Handbescherming: ja Gewogen geluidsvermogen: 108 dB(A) Gewogen geluidsdruk: 91.7 dB(A) Gewogen vibratie hand/arm m/s²: 5.944 m/s2 Anti-kick back: ja Verpakkingsinhoud: BLACK+DECKER CS1835-QS Kettingzaag Beschermhoes Handleiding Tips & tricks: Eenvoudig te onderhouden met de slijpset van BLACK+DECKER Draag beschermende kleding wanneer je werkt met een kettingzaag Zorg er voor dat je geen loshangende kleding draagt en dat er geen kleine kinderen in de buurt zijn als je aan het werk bent Zet de machine altijd uit als je onderhoud wilt plegen aan de machine

10. BLACK+DECKER CS1835-QS Kettingzaag - 1800W - 35cm - gesnoerd


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kettingzaags er zijn namelijk 164 verschillende aan te schaffen..

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen , en ga je straks de beste Kettingzaag kopen.