De Bestenu Kettingzaag Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/01/2020


Om bomen te snoeien, heb je een goede kettingzaag nodig! Er zijn echter verschillende kettingzagen beschikbaar en welke het beste is voor jouw klus, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten kettingzagen zijn er?

Er zijn verschillende kettingzagen verkrijgbaar. Hieronder leg ik ze in het kort aan je uit.

Benzine kettingzagen zijn ideaal voor grote klussen zoals het kappen van grote, levende bomen met een diameter van minstens 35 centimeter. Vaak hebben deze kettingzagen een vermogen van meer dan 2000 watt. Daarnaast zijn ze snoerloos waardoor je overal in de tuin ermee aan de slag kunt. Houd er wel rekening mee dat een kettingzaag op benzine veel onderhoud nodig heeft.

Elektrische kettingzagen hebben continue stroomtoevoer waardoor je je geen zorgen maakt over de accustand of het benzinepeil. Het nadeel is natuurlijk dat je altijd vast zit aan een snoer. Een lange verlengkabel is dan meestal ook noodzakelijk. Een elektrische kettingzaag vereist weinig onderhoud.

Een kettingzaag op accu is snoerloos en vereist weinig onderhoud. Het grootste voordeel van een kettingzaag op accu is natuurlijk dat deze snoerloos is en daarom ideaal voor een grotere tuin. Houd er wel rekening mee dat je deze op moet laden.

Telescopische kettingzagen zijn ideaal voor bomen of takken waar je niet goed bij kunt. Deze kettingzagen hebben vaak een kleinere zaag die alleen geschikt is voor de dunnere takken.

Veiligheidsmaatregelen

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar een kettingzaag is een gevaarlijk stuk gereedschap. Als je je kettingzaag gebruikt, zorg dan voor voldoende persoonlijke bescherming. Denk hierbij aan een goede veiligheidsbril en handschoenen.

Een kettingzaag maakt bovendien veel lawaai waardoor het een goed idee is om met gehoorbescherming op te werken. Werk je hoog in een boom, dan is een harnas wat je aan jezelf vast maakt en een veiligheidshelm een goed idee.

Kun je een kettingzaag slijpen?

Ja, net als bij een goede zaag, slijp je ook de ketting van een kettingzaag. Dit doe je handmatig met een zaagkettingvijl – of als je meer gebruiksgemak wilt, gebruik je hiervoor een elektrische kettingzaagslijper.

Een botte kettingzaag heeft niet alleen moeite om door je boom heen te zagen, maar kan ook brand en andere gevaarlijke situaties veroorzaken. Het loont dus zeker de moeite om je kettingzaag scherp te houden.

Wat voor kettingen zijn er voor kettingzagen?

Er zijn verschillende kettingen voor kettingzagen te verkrijgen. Denk aan speciale kettingen voor hard hout, kettingen voor zachter hout of kettingzagen om bomen te ontvellen. Er zijn ook speciale kettingen te krijgen voor in de bouw waar het niet gaat om het netjes zagen, maar vooral om de snelheid van het zagen.

De brandweer heeft altijd een kettingzaag in de brandweerauto. Deze zijn vaak voorzien van een koolstofvezelketting en kettingzaagbeschermer. Hierdoor kan er ook in andere materialen worden gezaagd. Denk aan aluminium, blik en tempex.

Wanneer mag je een kettingzaag gebruiken?

In de meeste gevallen sta je vrij om een kettingzaag te gebruiken. Gebruik je gezonde verstand en bescherm jezelf door een goede veiligheidsbril, handschoenen en een helm te dragen. Het is daarnaast ook een goed idee om gehoorbescherming te dragen.

Er zijn ehter uitzonderingen. Als je de opleiding tot European treeworker doet, moet je het European Chainsaw Certificaat behalen om de opleiding succesvol af te ronden. Als je in de openbare Nederlandse of Vlaamse bossen werkt dan heb je dit certificaat ook nodig.

Hoe strak moet de ketting van een kettingzaag?

De ketting van een kettingzaag mag niet te strak staan. Als er teveel spanning op de ketting komt te staan, loop je niet alleen het risico dat deze breekt. Het zaagblad zal tevens te snel slijten als de ketting te strak staat.

Als er daarentegen niet genoeg spanning op de zaagketting staat, bestaat de kans dat deze eraf loopt met alle gevolgen van dien. Kortom: er mag spanning op de ketting staan, maar niet teveel. De ketting mag ook niet doorhangen.

Hoe komt deze geweldige Kettingzaag opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Kettingzaag ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Kettingzaags, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Kettingzaags die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Kettingzaags het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Kettingzaags stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

De beste Kettingzaags op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Met de Bosch UniversalChain 35 kettingzaag zaag je gemakkelijk dikke takken en boomstammen tot 35 centimeter dik door. Hierdoor verzamel je genoeg haardhout om lekker warm de winter door te komen. Vuurschaal en marshmallows erbij en de gezelligheid is compleet. Het relatief grote oliereservoir van 250 milliliter en het efficiënte olietoevoersysteem zorgen ervoor dat je minder snel de kettingolie bij moet vullen. De olie knoei je niet per ongeluk op de handgreep, omdat de tank aan de zijkant zit. De zachte handgreep zorgt ervoor dat je comfortabel met de zaag werkt. Daarnaast span je de ketting eenvoudig zonder gereedschap en dempt het vibratie gedempte handvat schokken tijdens het zagen. Hierdoor werk je prettiger dan met een kettingzaag die dit niet heeft.

1. Bosch UniversalChain 35


Product informatiePlus or Show more

Accu Platform: Dit artikel is onderdeel van een accu platform. Dit is voordelig, duurzaam en gebruiksvriendelijk omdat de meegeleverde accu(s) uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. De AdvancedCut 18 is een ideale keus voor gecontroleerd zagen uit de vrije hand en beschikt over een duurzame borstelloze motor van 18 V. Vastklemmen is niet nodig door de trillingsvrije NanoBlades. Het is de ideale zaag voor snel, recht zagen in hout en kunststof tot 65 mm. Met het SDS-systeem kunnen zaagbladen eenvoudig worden gewisseld voor extra comfort. NanoBlade-technologie zorgt voor gemakkelijk zagen zonder trillingen Onderhoudsvrij gebruik van zaagbladen: geen smeren, slijpen of spannen Met SDS kunnen zaagbladen snel en gemakkelijk zonder sleutel worden gewisseld Ideaal voor snel zagen uit de vrije hand in hout, houtmaterialen en kunststof Snoerloze mobiliteit zorgt voor bewegingsvrijheid; ophangbeugel voor eenvoudig opbergen Wat zit er in de verpakking? NanoBLADE Wood Speed 65 (2 609 256 D86) Transparante zaagbladbeschermkap (1 600 A00 J6Z) 1 accupack PBA 18V 2.5Ah W-B Oplader AL 1830 CV (1 600 A00 5B3) Ophanglus Kunststof koffer

2. Bosch AdvancedCut 18 Microkettingzaag - Met 1x 18 V accu en lader


Product informatiePlus or Show more

Een van de sterkste op de markt maar vooral een zeer stabiele, gebruiksvriendelijke en duurzame 3,9 pk krachtige kettingzaag. Bij uitstek geschikt voor het zagen van alle houtsoorten en bomen en het zagen en snijden van takken. Door het hoge vermogen wordt de zaag gekenmerkt door hoge prestaties. Veiligheid is gegarandeerd door de veiligheidsrem en grote handbescherming. Automatische kettingsmering en trillingsdempend systeem, laag brandstofverbruik, goed gepositioneerd handvat en geoptimaliseerd zwaartepunt zorgen voor langdurig gebruik zonder vermoeidheid. De kettingzaag is voorzien van een tweetakt luchtgekoelde motor waarin we het mengsel gebruiken in een verhouding van 1:25. Specificaties : - Model : MIDORI JAPAN - Brandstoftank : 550 ml - Olietank : 260 ml - Motorinhoud 52cc - Maximale toerental : 10.000 rpm - Vermogen : 2,9 kW / 3,9 km - Onbelast toerental : 2800-3200 tpm - Zaagbladlengte : 52 cm Inhoud kettingzaag Midori Japan Mj-104 : - 1x Kettingzaag - 2x Zaagblad - 2x Ketting - 1x Extra headstart - 1x Beschermhoes zaagblad - 1x Mengbak - 1x Extra handvat

3. Midori 3,9 pk Benzine Kettingzaag - Met 2 Zaagbladen - Inclusief Accessoireset


Product informatiePlus or Show more

Wil je zelf wel eens komaf maken met brandhout of je bomen snoeien zonder last te hebben van een benzinegeur? Kies dan deze elektrische kettingzaag van Powerplus. Met een vermogen van 2200W en een 400mm lang zwaard, kan je aardig wat boomstammen en takken doorsnijden. Waarvoor is deze kettingzaag geschikt? Met deze Powerplus kettingzaag kan je je occasioneel ook zelf aan snoeiklussen wagen. Wat zijn de voordelen? + Met deze Powerplus kettingzaag werk je heel efficiënt en met een gerust hart. + Met 2200W aan kracht en een zwaard van 400mm lang gaan je werken goed vooruit. + De ketting wordt automatisch gesmeerd, waardoor ze langer meegaat en jij geen tijd verspilt aan het onderhoud. + Voor je comfort is het apparaat voorzien van een lage terugslag en een klauwaanslag als steunpunt en voor een veilige geleiding bij snoeiwerkzaamheden. + Ook dankzij de handbeschermkap en zwaardbeschermer kan je veilig aan de slag gaan. + Om te voorkomen dat de kabel wordt losgetrokken, hang je deze vast in de trekontlasting. + Het zwaard en de ketting zijn van het merk Oregon en garanderen je dus een uiterst kwaliteitsvol apparaat. Specificaties: Nominale spanning: 230-240V Netfrequentie: 50Hz Opgenomen vermogen: 2200W Toerental: 8000min-1 Zwaardlengte: 400mm Zaaglengte van de kettingzaag: 400mm Snoerlengte: 0,35m Inhoud kettingolietank: 0,28l Quick stop Kettingsnelheid: 15m/s Automatische kettingsmering Lage terugslag Zwaardtype: Oregon Type elektromotor: Koolborstelmotor Kettingtype: Oregon Oliepeilindicator Veiligheidsafscherming Wat zit er in de verpakking? Elektrische kettingzaag Handleiding Ketting Zwaard Zwaardbeschermer Olieflesje van 100ml (leeg)

4. Powerplus POWEG10110 Kettingzaag - 2200 W - 40 cm zwaardlengte


Product informatiePlus or Show more

Waarom nog een ladder op wanneer je de Black & Decker PS7525-QS tot je beschikking hebt? Deze telescopische kettingzaag geeft je namelijk een werklengte tot 2,4 meter. Je zet deze 800 watt zaag met 25 centimeter zwaard in voor het zagen van hoge, moeilijk bereikbare takken. Hij is voorzien van een geavanceerd remsysteem waarbij de ketting in minder dan 2 seconden stopt. Je zaagt vlot en snel door nat en droog hout dankzij de antiterugslagketting. Een extra stuk gemak zit hem in de kantelbare kop zodat je de zaag gemakkelijk naar jouw hand zet. Met de PS7525-QS wordt zagen boven hoofdhoogte voortaan een eenvoudige klus.

5. BLACK+DECKER PS7525-QS


Product informatiePlus or Show more

Standaard meegeleverd 1x Zwaard "gelaagd" 35x1,1x3/8" 1x Ketting 290 "rnd" 3/8x1,1 1x Transportbescherming 1x Anti-stekkerontkoppelaar Bijzondere kenmerken Ideaal voor veelzijdig zaagwerk rond huis en tuin. Optimaal comfort door gering gewicht en formaat. Voorzien van automatische kettingsmering, motor- en kettingrem. Voorzien van een oliepeilindicator zodat snel zichtbaar is wanneer olie bijgevuld moet worden. Specificaties Softgrip: ja Inhoud oliereservoir: 200 ml Automatische kettingsmering: ja Gewicht (EPTA): 4,7 kg Softstart: ja Kabellengte: 0,3 m Kettingrem: ja Vibratie ah handgreep voorzijde: 4,7 m/s² Kettingsnelheid: 870 m/min Overbelastingsbeveiliging: ja Zaagketting: 3/8 inch Zaaglengte: 350 mm Gereedschapsloos spannen en vervangen: ja Opgenomen vermogen: 1.800 W Netto gewicht: 4,7 kg Afm. lxbxh: 455x245x200 Vibratie ah handgreep achterzijde: 4,3 m/s² Toerental onbelast: 7820 1/min Machine voltage: 230 V Geluidsdrukniveau (LpA): 102,2 dB(A) Geluidsdrukniveau (K): 2,5 dB(A) Vibratie (K) handgreep voorzijde: 1,5 m/s² Vibratie (K) handgreep achterzijde: 1,5 m/s² Stuks per verpakking: 1 st

6. Makita UC3541A kettingzaag - 1800W - 350mm


Product informatiePlus or Show more

Productomschrijving Ga je snoeien in je tuin, dan komt de Grizzly Tools EKS 1835-3 van pas. Deze 1800 watt sterke elektrische kettingzaag heeft een zaagblad van 42centimeter met een kettingsnelheid van 14 meter per seconde. Hij is hiermee geschikt voor het snoeien van takken, haardhout, fruitbomen en andere bomen tot 35 centimeter dikte. Tijdens het snoeien wordt de ketting automatisch gesmeerd en houd je het oliepeil via de indicator in de gaten. Dankzij de motor- en kettingrem zaag je met de EKS 1835-3 altijd veilig. En met een gewicht van 4,4 kg is dit een lichtgewicht met veel power. Product voordelen: Beschikt over een veiligheidsschakelaar met een snelle stop Door de automatische kettingsmering hoef je hier niet naar om te kijken Krachtige kettingzaag met 1800 Watt vermogen Lang zwaard met een lengte van 42 centimeter Product specificaties: Vermogen: 1800W Zwaardlengte: 42cm Snijlengte: 35 cm Kettingsnelheid: 14 m/s Netto gewicht: 4,4 kg

7. Grizzly elektrische kettingzaag EKS1835 - 1800W - 42 cm


Product informatiePlus or Show more

Met de Bosch EasyCut 50 is recht zagen nog nooit zo eenvoudig geweest. De 500 watt microkettingzaag is vergelijkbaar met een decoupeerzaag, maar is voorzien van een NanoBlade. Deze laat je precies in een rechte hoek op de juiste plek in houten of kunststof werkstukken vallen, zonder voor te boren. Vervolgens maak je zuivere en kaarslrechte zaagsneden tot maximaal 50 millimeter diep in hout. Het volgen van markeringen is mede dankzij het zaaglijnvizier een fluitje van een cent. Daarnaast hou je zicht op je werk door de stofblaasfunctie of door een stofzuiger op de microkettingzaag aan te sluiten. Kortom, zowel voor hobbymatig zaagwerk zoals modelbouw als voor doe-het-zelvers die regelmatig klussen in en om het huis uitvoeren, is de EasyCut 50 een ideale en gebruiksvriendelijke zaagmachine.

8. Bosch EasyCut 50


Product informatiePlus or Show more

Kaarsrecht in hout en kunststof zagen doe je met de Bosch AdvancedCut 50. De microkettingzaag lijkt erg op een decoupeerzaag, alleen heeft de zaagmachine een NanoBlade die je precies op de juiste plek in het werkstuk laat 'invallen'. Je zaagt tot maximaal 50 millimeter diep in hout en 30 millimeter in kunststof. Ook in verstek zagen kan met de AdvancedCut 50, tot een hoek van 45 graden. Dit komt goed van pas als je bijvoorbeeld laminaat of plinten in een hoek wilt laten passen. Door de handige snelheidsinstelling houd je altijd de controle over de zaagmachine, omdat je het toerental rustig laat oplopen. Met de meegeleverde accessoires tot slot, weet je zeker dat je netjes en splintervrij werkt. En je bergt alles ook nog eens overzichtelijk op in de koffer.

9. Bosch AdvancedCut 50


Product informatiePlus or Show more

Technische gegevens : Motor: 1 cilinder, 2-takt, luchtgekoeld. Cilinderinhoud 61,5 cm³. Vermogen : 3,6 pk. Zaagblad: 50 cm. Robuuste kwaliteitsketting: 325"" - 1,5 mm - 76 schakels. Mengverhouding brandstof: 25:1. Tankinhoud : 550 ml. Inhoud kettingolie : 260 ml. Automatische kettingsmering. Zijdelings regeling v.d. kettingspanner. Uitgerust met primer pomp. Easy-start systeem (krachteloze koordstarter) Gewicht : 5,6 kg (zonder zaagblad en ketting). Toebehoren: Inclusief draagzak. 2 Kettingen en zaagblad 50 cm. Zaagbladbescherming. Mengbus. Montagekit. Gebruiksaanwijzing (ENG/DE/FR). Caractéristiques : Moteur: 1 cylindre, 2-temps, refroidissement à air. Cylindré : 61,5 cm³. Puissance : 3,6 cv. Guide: 50 cm. 2 x Chaînes de qualité robuste: 325" - 1,5 mm - 76 maillons. Carburant : mix 25:1. Volume de réservoir : 550 ml. Réservoir à huile : 260 ml. Alimentation d'huile automatique. Tendeur de chaîne latéral. Doté d'une pompe d'amorçage. Système Easy-start (lanceur au démarrage facile). Poids : 5,6 kg (sans guide et chaîne). Accessoires fournis: Sac de transport. 2 x Chaînes et guide 50 cm. Protège guide. Bidon à mélange. Sac à outils. Notice en Français.

10. TIMBERPRO - Kettingzaag – Benzine - 62 cc - Zwaardlengte 50 cm - Transportzak - 2e ketting


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kettingzaags. Er zijn immers 164 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Kettingzaag kopen.