Wat is de beste accu heggenschaar van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 september, 2023

Het kopen van een goede accu heggenschaar is een lastige uitdaging. Wat is de beste accu heggenschaar van 2023? Na het testen van 185 accu heggenscharen kwam de BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm als beste uit onze accu heggenschaar-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de accu heggenscharen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 accu heggenscharen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige accu heggenschaar-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste accu heggenscharen

1Score: 9.9
BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm
BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Powerplus POWEBHTS1 Haagschaar - 18V
Powerplus POWEBHTS1 Haagschaar - 18V
Powerplus
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
BLACK+DECKER GTC1845L Heggenschaar 18V 45cm
BLACK+DECKER GTC1845L Heggenschaar 18V 45cm
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Kibani Accu Heggenschaar – inclusief
Kibani Accu Heggenschaar – inclusief
Kibani
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Gardena EasyCut Li- 14/40
Gardena EasyCut Li- 14/40
GARDENA
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
BLACK+DECKER GTC1845L20-QW
BLACK+DECKER GTC1845L20-QW
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Kärcher GSH 20 Accu Buxus-grasschaar
Kärcher GSH 20 Accu Buxus-grasschaar
Karcher
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
BLACK+DECKER GTC1843L20-QW Heggenschaar op steel
BLACK+DECKER GTC1843L20-QW Heggenschaar op steel
BLACK+DECKER
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Bosch Accu Gras- buxusschaar incl.
Bosch Accu Gras- buxusschaar incl.
Bosch
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
GARDENA - Accuheggenschaar ComfortCut 60/18V
GARDENA - Accuheggenschaar ComfortCut 60/18V
GARDENA
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Accu Heggenschaar

Een nette heg maakt je tuin af! Lees hier meer over accu heggenscharen.

Waar let je op bij de aankoop van een heggenschaar op accu?

Bij de aankoop van een accu heggenschaar zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke zaken om op te letten:

Meslengte: De meslengte van de heggenschaar is belangrijk om te overwegen, aangezien dit bepaalt hoe breed de heggenschaar kan knippen. Een lang mes is handig voor grotere heggen en om het werk sneller te doen, maar kan ook zwaarder zijn en moeilijker te hanteren.

Spanning: De spanning of het voltage van de accu heggenschaar bepaalt de kracht en het vermogen van de machine. Over het algemeen hebben accu heggenscharen een spanning tussen 18 en 40 volt. Een hogere spanning betekent meer kracht, maar kan ook zwaarder en duurder zijn.

Gewicht: Het gewicht van de heggenschaar is belangrijk om te overwegen, vooral als je langere tijd gaat werken met de machine. Een lichtere heggenschaar kan gemakkelijker te hanteren zijn, maar kan ook minder krachtig zijn.

Accuduur: De accuduur van de heggenschaar is belangrijk om te overwegen, vooral als je een grote haag hebt om te snoeien. Een langere accuduur betekent minder onderbrekingen tijdens het werk, maar kan ook een langere oplaadtijd hebben.

Onderhoud: Controleer welk onderhoud de heggenschaar nodig heeft en hoe gemakkelijk het is om het uit te voeren. Bijvoorbeeld, sommige heggenscharen hebben een zelfslijpende functie of zijn gemakkelijk te demonteren voor het schoonmaken.

Merk en kwaliteit: Kies voor een bekend merk en controleer de kwaliteit van de heggenschaar door te kijken naar de beoordelingen en reviews van andere gebruikers.

Door rekening te houden met deze factoren, kun je de beste accu heggenschaar kiezen voor jouw specifieke behoeften en het type heg dat je gaat snoeien.

Welke accu heggenschaar gebruik je voor een beukenheug?

Voor het snoeien van een beukenhaag heb je een accu heggenschaar nodig met voldoende kracht en meslengte om door de dichte takken en bladeren te snijden. Een heggenschaar met een meslengte van ten minste 50 cm is aan te raden voor het snoeien van een beukenhaag.

Wat betreft de spanning of het voltage van de accu heggenschaar, zou ik aanraden om een heggenschaar te kiezen met een spanning tussen 24 en 40 volt. Een accu heggenschaar met deze spanning biedt voldoende kracht en vermogen om door de dichte takken van een beukenhaag te snijden en tegelijkertijd licht genoeg te zijn om gemakkelijk te hanteren.

Bekende merken van accu heggenscharen zijn bijvoorbeeld Bosch, Black+Decker en Gardena, die een breed scala aan modellen en spanningen bieden. Het is altijd aan te raden om de specificaties van verschillende modellen te vergelijken en reviews van andere gebruikers te lezen om de beste keuze te maken voor jouw specifieke behoeften.

Hoeveel Volt moet een accu heggenschuur hebben?

De spanning of het voltage van een accu heggenschaar kan variëren afhankelijk van het merk en het model van de machine. Over het algemeen hebben accu heggenscharen een spanning tussen 18 en 40 volt.

Een accu heggenschaar met een hogere spanning kan krachtiger zijn en gemakkelijker dikke takken snijden. Dit kan vooral handig zijn als je een grote haag hebt met dikke takken. Echter, een hogere spanning betekent meestal ook een hogere prijs en een zwaardere machine.

Aan de andere kant kan een heggenschaar met een lagere spanning lichter en gemakkelijker te hanteren zijn, vooral als je een kleine haag hebt met dunnere takken.

Over het algemeen is een heggenschaar met een spanning tussen 18 en 24 volt geschikt voor het knippen van kleine tot middelgrote heggen. Een heggenschaar met een spanning tussen 24 en 40 volt is geschikt voor grotere heggen en dikkere takken.

Het is altijd belangrijk om de specificaties van een accu heggenschaar te controleren voordat je er een koopt, zodat je er zeker van bent dat het voldoende is voor jouw specifieke toepassing.

Hoe vaak smeer ik mijn heggenschaar?

Hoe vaak je je heggenschaar moet smeren hangt af van hoe vaak je hem gebruikt en onder welke omstandigheden. Over het algemeen wordt aanbevolen om je heggenschaar na elke gebruikssessie schoon te maken en in te smeren.

Als je je heggenschaar bijvoorbeeld één keer per week gebruikt om een kleine haag te knippen, is het voldoende om hem één keer per maand in te smeren. Als je de heggenschaar intensiever gebruikt, bijvoorbeeld voor commerciële doeleinden, dan moet je hem mogelijk vaker smeren.

Het is belangrijk om op te merken dat als je de heggenschaar opbergt voor een langere periode, je hem ook voor het opbergen moet smeren. Dit helpt om de messen te beschermen tegen roest en andere schade die kan optreden als de heggenschaar niet in gebruik is.

Kortom, het is verstandig om je heggenschaar na elke gebruikssessie schoon te maken en in te smeren, en als je hem voor langere tijd opbergt, moet je hem ook voor het opbergen smeren. Op die manier houd je je heggenschaar in goede staat en klaar voor gebruik.

Hoe maak je een heggenschaar weer scherp?

Om een heggenschaar weer scherp te maken, volg je de volgende stappen:

Maak de messen van de heggenschaar schoon. Gebruik een doek of borstel om vuil, roest en plantenresten van de messen te verwijderen.

Inspecteer de messen op beschadigingen. Als de messen ernstig beschadigd zijn, kan het zijn dat je de heggenschaar moet vervangen in plaats van slijpen.

Slijp de messen van de heggenschaar. Gebruik een slijpsteen of -vijl om de messen scherp te maken. Houd de steen of vijl in een hoek van ongeveer 20 graden en beweeg hem in een vloeiende beweging langs de snijkant van elk mes.

Verwijder braam. Nadat je de messen geslepen hebt, controleer je of er braam is ontstaan. Gebruik een fijne vijl om eventuele braam voorzichtig te verwijderen.

Smeer de messen van de heggenschaar in. Om te voorkomen dat de messen snel weer roesten, is het aan te raden om de messen in te smeren met olie of vet. Gebruik hiervoor een doek of borstel om de olie of vet gelijkmatig aan te brengen.

Controleer de scherpte. Na het slijpen en smeren moet je de messen van de heggenschaar testen om te zien of ze scherp genoeg zijn. Knip voorzichtig in een stuk papier om te controleren of de messen goed snijden.

Met deze stappen zou je heggenschaar weer scherp moeten zijn en klaar voor gebruik!

hero illustration

Hoe testen we accu heggenscharen?

Om de beste accu heggenschaar te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze accu heggenschaar-test hebben we 185 accu heggenscharen vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze accu heggenschaar-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze accu heggenschaar-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne accu heggenschaar-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste accu heggenschaar in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 185 accu heggenscharen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste accu heggenscharen in een oogopslag

1. BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm

 • list plusDeze grasschaar is lichtgewicht en daardoor gemakkelijk te hanteren tijdens het snoeien.
 • list plusDe grasschaar heeft een goede grip, waardoor het snoeien nauwkeurig kan gebeuren.
 • list plusDe grasschaar is scherp en kan daardoor gemakkelijk door gras heen knippen.

Nadelen BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm

 • list plusDe grasschaar heeft een beperkte snijcapaciteit van 8mm, waardoor het minder geschikt is voor het snoeien van dikkere takken.
 • list plusDe grasschaar is niet krachtig genoeg voor intensief gebruik en kan daardoor sneller slijten.
 • list plusDe grasschaar heeft geen extra functies, zoals een telescopische steel of draaibare kop, waardoor het minder veelzijdig is dan andere modellen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Met de BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm heb je een 2-in-1 gereedschap in handen. Deze snoerloze combiverpakking is gevoed door een krachtige Lithium Ion accu, waardoor je verzekerd bent van betere prestaties en een langere levensduur van de accu. Het wisselen van de bladen van trimstand naar kantmaaistand is super eenvoudig met één druk op de knop. Het laadstation en de losse lader maken het opladen op verschillende plaatsen mogelijk, en de geïntegreerde laadindicator laat precies zien wanneer de schaar klaar is voor gebruik.

De GSL700-QW Grasschaar is geschikt voor het knippen van graskanten, kleine heggen en kleine struiken. Het grasmes is perfect voor het netjes bijwerken van je gazonranden, terwijl het buxusmes ideaal is voor het precies snoeien van je buxushagen. Dankzij het lichte gewicht en de goede ergonomie van de combiverpakking, kun je deze snoeischaar gemakkelijk hanteren, en met een geluidsniveau van slechts 66 dB(A) kun je ongestoord je gang gaan.

Het is altijd verstandig om een onderhoudsspray te gebruiken voor de beste snoeiresultaten, en onze aanbeveling gaat uit naar de BLACK+DECKER A6102_XJ onderhoudspray. Bovendien raden wij aan om de heggenschaar na gebruik altijd in de meegeleverde opbergkoker op te bergen, om deze in optimale conditie te houden.

Wat deze Cordless Hedge Trimmer echt onderscheidt van andere snoeischaren, is de combinatie van kracht, precisie en gebruiksgemak. De GSL700-QW Grasschaar is perfect voor iedereen die op zoek is naar een snoeischaar die zowel geschikt is voor het precisiewerk als voor de grotere klussen. Of je nu je gazonranden gaat bijwerken of je buxushagen gaat snoeien, met de GSL700-QW ben je verzekerd van een perfect resultaat.

Mijn persoonlijke mening is dat de BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm een fantastisch product is voor elke tuinier. Het lichte gewicht, de goede ergonomie en het gebruiksgemak maken dit product ideaal voor zowel beginners als ervaren tuiniers. Enige nadeel is de oplaadtijd van 840 minuten, maar dat is te verwachten bij een Lithium Ion accu. Al met al, een geweldige aankoop!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Powerplus POWEBHTS1 Haagschaar - 18V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

Met deze starterskit heb je alles in huis om meteen aan de slag te gaan. Hij bevat een snoerloze 18V-haagschaar, de geknipte tool voor je tuinonderhoud. Daarnaast bevat deze kit ook nog de bijhorende 18V-batterij en lader zodat je meteen aan de slag kan. De batterij past bovendien op alle powertools en tuingereedschap van het Powerplus “One Fits All” assortiment. Waarvoor is deze heggenschaar starterskit geschikt? Handmatig snoeien? Daar doen we niet aan mee. Deze compacte heggenschaar op accu is ideaal voor kleine snoeiklussen. Dankzij het mes van 480 mm lang snoei je gemakkelijk middelgrote hagen, waarbij je met de dubbelzijdig snijdende messen vlot doorheen takken tot 14,5 mm dik gaat. Het toestel werkt met de “One Fits All” batterij van 18 V (1,5 Ah), die mee in deze set zit. De batterij past op het hele “One Fits All” assortiment van powertools en tuingereedschap. De set bevat ook ineens de 18V-lader, die compatibel is met zowel de batterijen van 1,5 Ah als die van 3,0 Ah. De 2 LED-lichten van de lader laten je weten wanneer de batterij volledig opgeladen is. De voordelen van de heggenschaar starterskit: Krachtig: Deze heggenschaar op batterij is uitgerust met een 18V-motor waarmee je hagen en struiken snel snoeit met een mooi resultaat. Lichtgewicht: Aan slechts een kleine 2 kg is deze heggenschaar een echt lichtgewicht waarmee je ook voor langere periodes comfortabel kan werken. Snijcapaciteit: Met een mes van 480 mm lang, raak je moeiteloos door takken met een dikte tot 14,5 mm. Milieuvriendelijk: Geen onhandige kabels terwijl je werkt, maar ook geen CO2-uitstoot. Bovendien kan je de batterij op verschillende tools binnen het assortiment gebruiken waardoor je geen aparte batterij nodig hebt voor elk stuk gereedschap. Dat alles maakt van deze heggenschaar op accu de milieuvriendelijke keuze. Comfortabel: Het toestel ligt goed in de hand dankzij de soft grip. Praktisch: De heggenschaar werkt op een 18V-accu en is dus overal inzetbaar. Je geniet van volledige bewegingsvrijheid bij elke klus. De belangrijkste technische kenmerken: Spanning: 18 V Max. snijlengte: 410 mm Lengte mes: 480 mm Dubbelzijdig snijdende messen Extra handgreep Veiligheidsschakelaar Batterijcapaciteit: 1 500 mAh Spanning lader: 220 - 240 V Wat zit er in de verpakking? 1x POWEBG7530 heggenschaar 1x mesbescherming 1x beschermkap 1x batterij 18 V / 1,5 Ah 1x lader 18 V 1x handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. BLACK+DECKER GTC1845L Heggenschaar 18V 45cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER GTC1845L Heggenschaar 18V 45cm

 • list plusDeze heggenschaar heeft een goede grip, waardoor het veilig te gebruiken is.
 • list plusDeze heggenschaar is duurzaam en gaat lang mee, wat kosten bespaart op de lange termijn.
 • list plusDeze heggenschaar is handig in gebruik en kan gemakkelijk dikke takken aan.

Nadelen BLACK+DECKER GTC1845L Heggenschaar 18V 45cm

 • list plusDeze heggenschaar heeft een beperkte reikwijdte door de 2 handen beveiliging, wat het minder geschikt maakt voor grote heggen.
 • list plusDeze heggenschaar is niet de meest stille optie, wat voor overlast kan zorgen in een rustige omgeving.
 • list plusDeze heggenschaar is niet de lichtste optie, wat het minder geschikt maakt voor langdurig gebruik.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.3

De BLACK+DECKER GTC1845L Heggenschaar is een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een lichtgewicht en krachtige heggenschaar. Met een zwaardlengte van 45cm en een snijbreedte van 18mm is deze heggenschaar perfect voor kleinere heggen. Wat deze heggenschaar onderscheidt van andere modellen is de E-Drive Technology, die ervoor zorgt dat de heggenschaar extra krachtig is en moeiteloos door takken heen zaagt.

De ergonomische handgreep zorgt ervoor dat je de heggenschaar comfortabel kunt vasthouden en perfect kunt controleren. Daarnaast is de heggenschaar ontworpen met veiligheid in gedachten. Het kan alleen met twee handen worden gestart en is beveiligd tegen onbedoeld inschakelen.

Een ander groot voordeel van deze heggenschaar is dat deze snoerloos is, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het doorsnijden van de draad of schadelijke uitlaatgassen.

Het enige nadeel is dat het geluidsniveau van de heggenschaar 73.8 dB is, wat betekent dat het niet de stilste heggenschaar op de markt is.

Al met al is de BLACK+DECKER GTC1845L Heggenschaar een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en comfortabele heggenschaar voor kleinere heggen. Met zijn E-Drive Technology, ergonomische handgreep en veiligheidsfuncties is het een geweldige investering voor elke tuinier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4. Kibani Accu Heggenschaar – inclusief

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kibani Accu Heggenschaar – inclusief

 • list plusMet een lange accuduur kun je langer werken zonder onderbrekingen.
 • list plusHet lichte gewicht van deze heggenschaar maakt het gemakkelijk om te manoeuvreren en te gebruiken.
 • list plusDe krachtige motor van deze heggenschaar zorgt voor een efficiënte en snelle snoei.

Nadelen Kibani Accu Heggenschaar – inclusief

 • list plusHet is niet aan te raden om deze heggenschaar te gebruiken voor het snoeien van dikke takken.
 • list plusDoor de beperkte snijcapaciteit is deze heggenschaar niet geschikt voor grote heggen.
 • list plusDe hogere prijs van deze heggenschaar kan een nadeel zijn ten opzichte van vergelijkbare modellen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij het zat om handmatig die vervelende heg te snoeien? Dan is de Kibani Accu Heggenschaar de perfecte oplossing voor jou! Met een mes van maar liefst 51 centimeter lang en een vermogen van 18V, is het snoeien van takken tot 16 mm dikte een fluitje van een cent. Het handige aan deze heggenschaar is dat je niet meer afhankelijk bent van een stroomnet en dus overal naartoe kunt met de machine. Het gewicht van slechts 2.6 kg maakt het een bijzonder handzame machine en de accu van 2000 mAh is met een uurtje volledig opgeladen en kan dan dertig minuten mee!

Wat deze heggenschaar nog aantrekkelijker maakt, is het feit dat het onderhoudsvrij is en vrijwel geluidloos werkt. Het is echter wel belangrijk om de machine na elk gebruik schoon en goed droog te maken en stof- en vorstvrij op te bergen. De tweehandige veiligheidsschakelaar zorgt voor een veilige manier van werken.

De Kibani Accu Heggenschaar wordt geleverd met een accu en lader en is onderdeel van het Kibani Accu Platform. Het voordeel hiervan is dat de meegeleverde accu uitwisselbaar is op alle Kibani accu tuingereedschap, wat het voordelig, duurzaam en gebruiksvriendelijk maakt.

Al met al is de Kibani Accu Heggenschaar een geweldige investering voor het gemakkelijk en snel snoeien van die vervelende heg. Het enige nadeel is wellicht de gebruiksduur van dertig minuten, maar gelukkig bieden zij ook losse accu's aan.

Persoonlijk ben ik erg tevreden met mijn aankoop en raad ik deze heggenschaar aan voor iedereen die op zoek is naar een onderhoudsvrij, geluidloos en handzaam snoeiapparaat!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Gardena EasyCut Li- 14/40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardena EasyCut Li- 14/40

 • list plusDeze heggenschaar is lichtgewicht en makkelijk te bedienen.
 • list plusDeze heggenschaar heeft een lange accuduur.
 • list plusEr zijn veiligheidsfuncties ingebouwd.

Nadelen Gardena EasyCut Li- 14/40

 • list plusDeze heggenschaar is niet geschikt voor zwaardere takken.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze heggenschaar lastig bovenhands te bedienen is.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze heggenschaar drie knoppen heeft die ingedrukt moeten worden om te starten.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.2

Heggen met een hoogte tot aan je schouders en een takdikte tot 16 millimeter snoei je met de Gardena Easycut Li-14/40. De heggenschaar werkt op accu, waardoor je geen stopcontact in de buurt nodig hebt om de heg te snoeien. Aan het uiteinde van het zaagblad zit een stootbescherming. Deze beschermt het zaagblad wanneer je vlak boven de grond snoeit. Dankzij het ergonomische ontwerp en het lichte gewicht van 2,56 kilogram werk je comfortabel door.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs

6. BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

 • list plusHet voordeel van de BLACK+DECKER GTC1845L20-QW heggenschaar is dat het sterk en betrouwbaar is.
 • list plusEen ander voordeel is dat de BLACK+DECKER GTC1845L20-QW heggenschaar gemakkelijk in gebruik is.
 • list plusEen ander voordeel is dat de BLACK+DECKER GTC1845L20-QW heggenschaar licht van gewicht is, waardoor het eenvoudig te verplaatsen is.

Nadelen BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

 • list plusEen nadeel van de BLACK+DECKER GTC1845L20-QW heggenschaar is dat het een tweehanden beveiliging heeft, waardoor de reikwijdte beperkt is.
 • list plusEen ander nadeel is dat het moeilijk kan zijn om takken te zagen als er iets forceert.
 • list plusEen ander nadeel is dat er geen mogelijkheid is om de messen te vervangen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

De BLACK+DECKER GTC1845L20-QW is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een draadloze heggenschaar zonder gedoe met verlengsnoeren. Met zijn krachtige 18V 2.0Ah Lithium-ion batterij en 45 cm zwaardlengte is deze heggenschaar zeer geschikt voor kleinere heggen. Wat deze heggenschaar echt onderscheidt van andere opties is de E-Drive Technologie die ervoor zorgt dat het constant toerental behouden blijft en geen kracht verliest bij het snijden van dikkere takken. Dit maakt hem niet alleen efficiënter maar ook duurzamer.

Bovendien is de BLACK+DECKER GTC1845L20-QW ergonomisch ontworpen met comfortabele handgrepen die perfect in balans liggen en je maximale controle geven tijdens het snoeien. De softgrip en het geringe gewicht zorgen ervoor dat je hem gemakkelijk kunt manoeuvreren. En als je je zorgen maakt om veiligheid, dan is er de messenrem van minder dan één seconde die de heggenschaar extra veilig maakt.

Hoewel dit product geweldig is voor kleinere heggen, kan het niet de beste optie zijn voor mensen met grote of complexere heggen. Bovendien kan het gewicht van 5000 g zwaar aanvoelen voor mensen met minder kracht in hun armen. Maar over het algemeen denk ik dat de BLACK+DECKER GTC1845L20-QW een geweldige keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte, duurzame en gemakkelijk te gebruiken draadloze heggenschaar.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Kärcher GSH 20 Accu Buxus-grasschaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Met de Kärcher GSH 18-20 haal je niet alleen een krachtige en snoerloze heggenschaar in huis, maar ook een handige 2-in-1 tool. Dankzij de verschillende messen die je zonder gereedschap monteert, is deze heggenschaar geschikt voor meerdere snoeiklussen. Door een lemmetlengte van 20 centimeter snoei je zonder moeite takken tot 10 millimeter dik. Geen gedoe meer met stopcontacten, want deze accu-heggenschaar (accu niet meegeleverd) werkt snoerloos. De heggenschaar is onderdeel van het Kärcher 18V accu platform. Dit betekent dat je de accu's ook gebruikt op ander (tuin)gereedschap binnen hetzelfde accu platform. De GSH 18-20 heeft een ergonomisch ontwerp en een gewicht van maar 1,2 kilogram. Zo houd je het gemakkelijk vol tijdens langere snoeisessies.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 21 september in huis

Bekijk prijs

8. BLACK+DECKER GTC1843L20-QW Heggenschaar op steel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.6

Accu Platform: Dit artikel is onderdeel van een accu platform. Dit is voordelig, duurzaam en gebruiksvriendelijk omdat de meegeleverde accu(s) uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. De BLACK+DECKER GTC1843L20-QW is een accu heggenschaar met een bladlengte van 45 cm en een 18 Volt Lithium Ion accu. Deze heggenschaar is ideaal voor het snoeien van hoge heggen. Hij heeft een bruikbare lengte van 1,98 meter, een totale reikwijdte van ca. 3,5 meter, een 180 graden draaibare kop instelbaar in vijf posities en anti-slip grepen voor extra comfort en betere controle. Door de gebruiksvriendelijke Li-Ion accu zit er geen snoer in de weg tijdens het werken. De heggenschaar kan snel worden gemonteerd en gedemonteerd zodat hij handig is te vervoeren en opbergen. Waar is deze heggenschaar voor geschikt? De BLACK+DECKER 18V Li-Ion 2.0Ah Heggenschaar op steel 43cm GTC1843L20-QW is een snelle en handige hulp bij het knippen van extra hoge heggen en knipt hoge heggen tot 100 m2 per acculading. Voordelen: Snoerloos, dus zorgenloos - geen gevaar voor het doorknippen van het snoer en geen schadelijke uitlaatgassen. Duurzame lithium accutechnologie, geen zelfontlading: altijd klaar voor gebruik. Bruikbare lengte 1,98 meter, totale reikwijdte circa 3,5 meter, ideaal voor het knippen van extra hoge heggen. De kop van de heggenschaar is 180° draaibaar en kan worden vastgezet in 5 posities. Diamantgegronde, geharde dual action messen voor betere zaagsneden en verminderde vibratie. Anti-slop grepen voor extra comfort en betere controle. De heggenschaar kan snel worden gemonteerd en gedemonteerd zodat hij handig is te vervoeren en opbergen. Technische specificaties: Voltage: 18V Soft grip Gewicht: 3.2 kg Voltage accu: 18 V Accutype: Lithium Ion Accucapaciteit: 2.0 Ah Uitwisselbare accu: Ja Laadtijd: 3 uren Totale steellengte: 1.98 m Zwaardlengte: 43 cm Snijbreedte: 12 mm Messen: Dual Action Messenrem: 1.0 sec Messlagen: 1400 per minuut Messenbescherm - c.q. opbergkoker: Ja Draaibare kop: 5 posities Verpakkingsinhoud: GTC1843L20 Heggenschaar 1x 18V 2.0Ah accu Lader Beschermkoker Handleiding Tips & Tricks De meeste heggen worden het best twee keer per jaar gesnoeid. Een eerste keer snoeien doe je best in de periode van mei tot juni en de tweede keer rond augustus/september. Je kan je heggen het best snoeien in de schaduw of bij bewolkt weer, zo voorkom je een bruine gloed door verbranding van jonge takjes door de zon. Plaats een doek of plastiek zeil onder de heg om snoeiafval op te vangen, zo heb je nadien minder opruimwerk. Onderhoud: Reinig na gebruik steeds de messen met een zachte borstel en een schone doek. Spray regelmatig de messen in met een onderhoudspray voor de beste snoeiresultaten. Hiervoor raden wij de BLACK+DECKER A6102_XJ onderhoudspray aan. Om je BLACK+DECKER heggenschaar steeds in optimale conditie te houden, raden wij aan om de heggenschaar na gebruik altijd in de meegeleverde opbergkoker op te bergen. Veiligheid: Draag altijd een veiligheidsbril en bij voorkeur handschoenen als je de heggenschaar gebruikt, zo voorkom je eventuele verwondingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Bosch Accu Gras- buxusschaar incl.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Accu Gras- buxusschaar incl.

 • list plusMet een lange accuduur kun je langdurig werken zonder onderbrekingen.
 • list plusHet lichte gewicht van deze buxusschaar zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt tijdens het werken.
 • list plusMet deze buxusschaar kun je zowel gras als buxus knippen, waardoor je niet meerdere apparaten nodig hebt.

Nadelen Bosch Accu Gras- buxusschaar incl.

 • list plusHet duurt enige tijd om de accu van deze buxusschaar op te laden, waardoor je niet direct aan de slag kunt.
 • list plusVoor het knippen van dikkere takken is deze buxusschaar niet geschikt, waardoor je een ander apparaat nodig hebt voor deze klus.
 • list plusDeze buxusschaar is niet geschikt voor grotere oppervlakken, waardoor je voor grotere klussen een ander apparaat nodig hebt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8

Wil jij graag je buxushagen en gras perfect onderhouden? Dan is de Bosch Accu Gras-buxusschaar inclusief accu en lader de oplossing voor jou! Dit handige apparaat wordt geleverd met zowel een 12 centimeter buxusmes als een 8 centimeter grasmes, beiden van hoge kwaliteit en precisie geslepen. De Isio set weegt slechts 0,55 kilogram en heeft een comfortabele softgrip met aan beide zijden een ergonomisch greepbereik. De accu gaat gemiddeld 50 minuten mee en met de viertraps LED-indicatie weet je precies wanneer deze weer opgeladen moet worden.

Wat deze buxusschaar zo uniek maakt, is het speciale "Anti-blokkeersysteem". Hierdoor kun je altijd gemakkelijk blijven doorknippen, zonder te hoeven stoppen en de messen los te maken. Daarnaast is het gewicht van de Isio set perfect gebalanceerd, zodat je geen last krijgt van vermoeidheid in je armen en handen.

Deze buxusschaar is perfect voor het precisiewerk in je tuin. Of je nou de perfecte vorm wilt geven aan je buxushaag, of het gras netjes wilt afknippen op lastige plekken, met deze Isio set heb jij alles bij de hand.

Het enige nadeel is dat de accu niet heel lang meegaat, dus als je een grote tuin hebt kan het zijn dat je tussendoor moet opladen. Maar al met al is dit een fantastische Cordless Hedge Trimmer die zeker het overwegen waard is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. GARDENA - Accuheggenschaar ComfortCut 60/18V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Snoerloos, handig, licht en gebruiksvriendelijk: met de Gardena accu-heggenschaar ComfortCut 60 / 18V P4A snoeit u middelgrote heggen zonder al te veel moeite. De meegeleverde accu heeft een looptijd tot 56 minuten of tot 188 vierkante meter heg. Dankzij een duidelijk zichtbare led-indicator direct op het gereedschap bent u altijd op de hoogte van het actuele laadniveau. U weet dus wanneer het tijd is om een pauze te nemen om hem op te laden of een andere accu aan te sluiten. Met zijn ErgoLine-handgreep met geïntegreerde schakelaar ligt de schaar met een bladlengte van 60 centimeter altijd comfortabel in de hand, in welke positie je ook werkt. het mesje zorgt ervoor dat de mesjes niet beschadigd raken. De bladgeometrie is perfect ontworpen zodat de snede altijd zuiver is en het werk gemakkelijk uit te voeren is - zonder onderbrekingen. We weten dat u onder de indruk zult zijn van de resultaten! Met de ComfortCut is het snoeien van heggen niet langer een vermoeiend, inspannend karwei, maar een klusje dat in een mum van tijd kan worden gedaan. De Gardena Accu-heggenschaar ComfortCut 60 / 18V P4A wordt geleverd als een gebruiksklare set met een oplader en een 18V Power For All-accu. De Power For All Alliance is een van de grootste merkoverschrijdende accu-allianties van toonaangevende fabrikanten. De accu is daarom compatibel met tal van andere gereedschappen in huis en tuin - wat betekent dat u er niet meer voor elk product een hoeft te kopen. U bespaart geld en blijft te allen tijde flexibel! Passion powered by Gardena - Tuingereedschap op accu dat u de vrijheid geeft om te creëren. Garantie: 3 jaar

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van accu heggenscharen. Er zijn immers 185 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!