De Bestenu Tuinsproeier Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/28/2020


In de zomermaanden heeft je tuin meer water nodig. Een tuinsproeier is dan ideaal. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een tuinsproeier.

Wat voor soorten tuinsproeiers zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende soorten tuinsproeiers verkrijgbaar. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Hieronder leg ik ze in het kort aan je uit.

Een handsproeier is ideaal voor een kleinere tuin met niet al te veel groen. Deze zet je vast aan je tuinslang. Je watert zelf het groen in je tuin wanneer het voor jou het beste uitkomt. Een zwenksproeier is niet praktisch voor een kleine tuin, omdat deze simpelweg een te groot oppervlak bewaterd, zoals bijvoorbeeld je terras. Hierdoor kan er groene aanslag ontstaan.

Een goede zwenksproeier is daarentegen wél ideaal voor middelgrote tuinen. Ze zijn verkrijgbaar als verzonken modellen of als vrijstaande modellen. Een andere optie voor een middelgrote tuin is een turbinesproeier. De installatie hiervan is mooi weggewerkt. Een ander alternatief is een multisproeier die ook een cirkelvormig oppervlak besproeit.

Voor hele grote oppervlakten wordt er vaak gebruik gemaakt van turbinesproeiers, druppelslangen, tiksproeiers of zelfs kanonsproeiers. Voor deze sproeiers is de waterdruk vaak onvoldoende waardoor je een pomp nodig hebt.

Wanneer moet ik mijn gazon sproeien?

hide product content

Een gazon moet voldoende water hebben om een stevig wortelsysteem te ontwikkelen en te behouden. Een gazon met een goed wortelsysteem is beter bestand tegen ziektes. Als je gazon te droog is, gaat het er daarnaast geel uit zien en het zal uiteindelijk onherstelbaar beschadigd raken. Je gazon bewateren is daarom erg belangrijk.

Zodra je de eerste tekenen van droogte ziet, is het tijd om te gaan sproeien. Dit kan het begin van vergeling zijn, of het gras voelt simpelweg droog en dor aan. Hoe lang je sproeit, hangt af van de ondergrond. Hieronder vind je de richtlijnen.

Voor zandgrond:

  • 16-20 graden: 30 minuten sproeien
  • 21-25 graden: 60 minuten sproeien
  • 26 - 30 graden: 120 minuten sproeien
  • 31 - 35 graden: 180 minuten sproeien

Voor kleigrond

  • 16 - 20 graden: 15 minuten sproeien
  • 21 - 25 graden: 30 minuten sproeien
  • 26 - 30 graden: 80 minuten sproeien
  • 31 - 35 graden: 120 minuten sproeien

Sproei je gras nooit in de volle zon. Hierdoor loop je het risico dat je gras verbrandt. Sproei daarom altijd in de avonduren als de zon onder gaat, of als het bewolkt is.

Hoe vaak moet ik mijn planten in de tuin sproeien?

hide product content

Je besproeit je planten liever te weinig dan teveel. Als ze teveel water krijgen, raakt de grond verzadigd en krijgen de wortels niet voldoende zuurstof meer. Daarom geef je je planten in de tuin nooit meer dan twee keer per week water.

Geef je planten gelijkmatig water en doe dit nooit in de volle zon. Het liefst doe je dit in de avonduren of in de vroege ochtend, zodat je planten het water op kunnen nemen voordat het warm wordt. Probeer daarnaast de bladeren droog te houden: planten met natte bladeren hebben meer kans op ziektes en verbranden bovendien snel in de zon.

Bewater het hele gebied rondom de plant. Hierdoor krijgen alle wortels toegang tot het water en de voedingsstoffen wat een goede ontwikkeling bevordert.

Hoeveel sproeioppervlak heb ik nodig?

hide product content

Hoeveel sproeioppervlak jij nodig hebt, hangt volledig af van jouw tuin en wat er precies bewaterd moet worden. Heb jij een grote tuin, maar een klein gazon, dan is een kleiner sproeioppervlak vaak voldoende. Heb jij een kleine tuin met een groot gazon, dan is het belangrijk dat je tuinsproeier niet te ver reikt. Je wilt natuurlijk niet dat je tuinmeubilair ook besproeid wordt.

Het sproeioppervlak staat altijd aangegeven op de verpakking van de tuinsproeier. Kijk hier goed naar.

Wat heb ik nodig om een tuinsproeier te gebruiken?

hide product content

Om een tuinsproeier te gebruiken heb je als eerste watertoevoer nodig. Een kraantje in de tuin is erg handig, maar als je deze niet hebt, kun je een goede tuinslag koppelen aan bijvoorbeeld je kraan in de keuken. Is je tuin erg groot en ga je de tuinsproeier veel gebruiken, dan is het aanleggen van een kraan in de tuin zeker geen overbodige luxe.

Je sluit een tuinslag aan op je kraan en deze tuinslang sluit je vervolgens aan op je tuinsproeier. Heb je een enorm grote tuin en gebruik je een beregeningssysteem, dan heb je een pomp nodig om de juiste druk te bereiken.

Hoe komt deze fantastische Tuinsproeier opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Tuinsproeier ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Tuinsproeiers, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Tuinsproeiers die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Tuinsproeiers het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Tuinsproeiers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Producten vergelijkbaar aan Tuinsproeiers

De beste Tuinsproeiers op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Heb je een klein rechthoekig oppervlak als tuin? Dan is de Comfort Aquazoom van GARDENA perfect voor jouw gazon. De sproeier heeft een bereik van 7 tot 18 meter, is traploos instelbaar en heeft een een lange, onderhoudsvrije, levensduur. Voordelen Sproeioppervlak: 25m² tot max. 250m². Traploos instelbare reikwijdte: 7 m tot max. 18 m. Sproeibreedte: max. 14 meter Garantie Er zit twee jaar garantie op de GARDENA Sproeiers. Over het merk GARDENA GARDENA onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment.

1. GARDENA Aquazoom 250/2 Zwenksproeier - 25 tot 250 m2


Product informatiePlus or Show more

De GARDENA Comfort Aquazoom 350/2 is de ideale sproeier voor het besproeien van verschillende rechthoekige oppervlakken van 28 m² tot maximaal 350 m². Deze sproeier heeft een traploos instelbaar bereik van 7 m tot maximaal 21 m en een afzonderlijk instelbare sproeibreedte van 4 m tot maximaal 17 m. Voor een optimaal gebruik van de sproeier kan je er ook nog voor kiezen om de sproeier te bevestigen op een sproeierstatief. Voordelen Sproeioppervlak: 28m² tot max. 350m². Traploos instelbare reikwijdte: 7 m tot max. 21 meter Sproeibreedte: max. 17 meter Garantie Er zit twee jaar garantie op de GARDENA Sproeiers. Over het merk GARDENA GARDENA onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment.

2. GARDENA Aquazoom 350/2 Zwenksproeier - 28 tot 350 m2


Product informatiePlus or Show more

Geniet de hele zomer zorgeloos dankzij de AquaZoom S zwenksproeier van GAREDNA. Deze zwenksproeier is geschikt voor oppervlakken tussen 9 en 150 m² en is daarmee perfect voor het bewateren van kleinere tuinen. Werkt alleen optimaal bij hoge waterdruk. Voordelen van de AquaZoom S Zwenksproeier: Geschikt voor oppervlakken van 9 tot 150 m² Bewatert betrouwbaar, gelijkmatig, nauwkeurig en flexibel Perfect voor de kleinere tuin Eenvoudige bediening Een bereik tussen 3 en 15 meter Een sproeibreedte tussen 3 en 10 meter Zelf bepalen dat je slechts een zijde van het gazon water wilt geven Eenvoudig onderhoud Door grote sledes staat de sproeier altijd stevig vast Specificaties van dit product: Sproeioppervlak: 9 en 150 m² Sproeibereik: 3 tot 15 meter Maximale sproeibreedte: 10 meter Kalkaanslag moeiteloos verwijderen doordat de sproeimondjes van zacht kunststof zijn gemaakt Het roestvrijstalen filter in de wateraansluiting voorkomt dat er vuil bij komt De wateraansluiting heeft een uitneembare metalen filter dat gemakkelijk onder de kraan kan worden schoongemaakt. Garantie GARDENA biedt 5 jaar garantie op deze Zwenksproeier

3. GARDENA Zwenksproeier Comfort Aquazoom 250/1


Product informatiePlus or Show more

Met de Promo zwenksproeier van GARDENA bepaalt u wanneer uw gazon wordt bewaterd. U kunt erop vertrouwen dat het iedere keer weer betrouwbaar en vooral ook heel gelijkmatig, zonder plasvorming gebeurd. Geniet van elk moment van de zomer. De sproeier is ontworpen voor oppervlakken van 90 tot 220 m²,en heel eenvoudig en snel in gebruik te nemen. Nadat u de slang hebt aangesloten, kunt u met de schuifregelaar het bereik instellen tussen 7 en 17 meter. De breedte van de waterstralen blijft altijd maximaal 13 meter. U heeft de optie om slechts één kant van het gazon water te geven. Het gebruik van metaal zorgt ervoor dat de sproeier licht van gewicht is, maar wel stevig op het gazon staat. De GARDENA zwenksproeier Promo is gemaakt van hoogwaardige materialen en voorzien van het "Made in Germany"-zegel, wat vooral blijkt uit twee opmerkelijke details: ten eerste, de sproeier is beschermd tegen UV-straling en vorstbestendig. Bovendien heeft de sproeier een fabrieksgarantie van 5 jaar. Een metalen filter bevindt zich op de wateraansluiting zodat vuildeeltjes niet in de sproeier kunnen komen. Het filter is uitneembaar door de verbinding te draaien en vervolgens eenvoudig onder de waterstraal af te spoelen. Aan het andere uiteinde is een reinigingsnaald in de schroefdop geplaatst, die u kunt gebruiken om de sproeimondjes van de sproeier eenvoudig te ontdoen van eventuele kalkaanslag. Alternatief voor de oude GARDENA Classic Polo 220 Zwenksproeier

4. GARDENA PROMO Zwenksproeier - 90 tot 220 m2


Product informatiePlus or Show more

* Professionele XXL metalen, pulserende gazonsprinkler met robuuste grondspies * Extra poten zorgen voor maximale stabiliteit en voorkomen dat de sprinkler kantelt tijdens irrigatie * Maximaal irrigatiegebied 530 m² * Instelling op sectorniveau van 20 ° tot 360 ° * Het is mogelijk om meerdere sprinklers in serie aan te sluiten * Geschikt voor alle standaard plug-insystemen

5. CELLFAST - PROFESSIONELE PULSERENDE SPROEIER - LUX


Product informatiePlus or Show more

Deze koelende vernevelaar slang is een aanwinst voor in elke tuin, balkon of terras met warme dagen. Op deze manier krijg je altijd een verkoelende nevel zodat je ook op de warme dagen kunt genieten in je tuin, balkon of terras. Ook de kinderen zullen deze vernevelaar erg leuk en verfrissend vinden. Je kunt de vernevelaar slang ook gebruiken voor de planten. Die kunnen natuurlijk met warme dagen ook wel wat verkoeling gebruiken. Hoe werkt het? De slang is gemakkelijk te bevestigen aan bijvoorbeeld de parasol, schuur, hek of partytent. Dit kun je doen met de bijgeleverde tyraps. Daarna sluit je de koppeling aan op de watertoevoer en klaar.. nevelen maar! De dikte van de slang is 7 mm, zo kun je deze dus bijna onzichtbaar bevestigen. De koppeling van de slang is geschikt voor een Gardena tuinslang koppeling.

6. Vernevelaar Slang 5M – Verkoeling in je Tuin – Handig voor de Planten!


Product informatiePlus or Show more

Hozelock sproeikop startset bestaande uit een sproeikop en slangstukken voor 12,5mm en 15mm tuinslang. Ideaal voor het bewateren van planten, bloemen en gazons.

7. Hozelock Rose Spraygun Sproeikop Voor Tuinslang - Startset


Product informatiePlus or Show more

Praktische sproeier voor kleine tot middelgrote oppervlakken. U kunt gebieden van maximaal 250 m² besproeien met een sproeidiameter van 3 m tot maximaal 18 m. De sproeier heeft draaiende, zeer precieze spuitmonden, die zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het water, zonder plassen. De stevige basis garandeert een stabiele werking, maar kan ook mobiel worden gebruikt. Met praktisch uitneembaar vuilfilter. Het programmeren van de sproeier is eenvoudig. Zo gemakkelijk kan besproeien zijn.

8. GARDENA Cirkelsproeier samba - 250 m2


Product informatiePlus or Show more

Geniet elk moment van de zomer met behulp van De AquaZoom compact van GARDENA. Deze zwenksproeier zorgt ervoor dat planten in groente- of bloembedden altijd goed van water worden voorzien. Voordelen van De Zwenksproeier AquaZoom compact: Geschikt voor oppervlakken van 9 tot 216 m² Bewatert betrouwbaar, gelijkmatig, nauwkeurig en flexibel Ideaal voor grote gazons Eenvoudige bediening Een bereik tussen 3 en 18 meter Een sproeibreedte tussen 3 en 12 meter Waterstroom is reguleerbaar Zelf bepalen dat je slechts een zijde van het gazon water wilt geven Eenvoudig onderhoud Door de ronde basis zorgt de AquaZoom compact Zwenksproeier ervoor dat de sproeier stabiel en stevig op de grond staat Door hoogmatige materialen bestandig tegen vorst en UV-straling Specificaties van dit product: Sproeioppervlak: 9 en 216 m² Sproeibereik: 3 tot 18 meter Maximale sproeibreedte: 12 meter Kalkaanslag moeiteloos verwijderen doordat de sproeimondjes van zacht kunststof zijn gemaakt Het roestvrijstalen filter in de wateraansluiting voorkomt dat er vuil bij komt De wateraansluiting heeft een uitneembare metalen filter dat gemakkelijk onder de kraan kan worden schoongemaakt. Bestandig tegen UV-straling en vorst Garantie GARDENA biedt 5 jaar garantie op deze AquaZoom Zwenksproeier compact.

9. GARDENA Zwenksproeier AquaZoom compact - 9 tot 216 m²


Product informatiePlus or Show more

Geniet de hele zomer van een geweldige hulp van De AquaZoom M zwenksproeier van GARDENA. Deze zwenksproeier is geschikt voor oppervlakken tussen 9 en 250 m². Voordelen van De AquaZoom M Zwenksproeier: Geschikt voor oppervlakken van 9 tot 250 m² Bewatert betrouwbaar, gelijkmatig, nauwkeurig en flexibel Eenvoudige bediening Een bereik tussen 3 en 18 meter Een sproeibreedte tussen 3 en 14 meter Waterstroom is reguleerbaar Zelf bepalen of je slechts een zijde van het gazon water wilt geven Eenvoudig onderhoud Door grote sledes staat de sproeier altijd stevig vast Door hoogmatige materialen bestandig tegen vorst en UV-straling Specificaties van dit product: Sproeioppervlak: 9 en 250 m² Sproeibereik: 3 tot 18 meter Maximale sproeibreedte: 14 meter Kalkaanslag moeiteloos verwijderen doordat de sproeimondjes van zacht kunststof zijn gemaakt Het roestvrijstalen filter in de wateraansluiting voorkomt dat er vuil bij komt De wateraansluiting heeft een uitneembare metalen filter dat gemakkelijk onder de kraan kan worden schoongemaakt. Bestandig tegen UV-straling en vorst Garantie GARDENA biedt 5 jaar garantie op deze zwenksproeier.

10. GARDENA Zwenksproeier AquaZoom M - 9 en 250 m²


Producten vergelijkbaar aan Tuinsproeiers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tuinsproeiers. Er zijn namelijk 451 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Tuinsproeier kopen.