De Bestenu Tuinsproeier Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/28/2020


In de zomermaanden heeft je tuin meer water nodig. Een tuinsproeier is dan ideaal. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een tuinsproeier.

Wat voor soorten tuinsproeiers zijn er?

show product content

Er zijn verschillende soorten tuinsproeiers verkrijgbaar. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Hieronder leg ik ze in het kort aan je uit.

Een handsproeier is ideaal voor een kleinere tuin met niet al te veel groen. Deze zet je vast aan je tuinslang. Je watert zelf het groen in je tuin wanneer het voor jou het beste uitkomt. Een zwenksproeier is niet praktisch voor een kleine tuin, omdat deze simpelweg een te groot oppervlak bewaterd, zoals bijvoorbeeld je terras. Hierdoor kan er groene aanslag ontstaan.

Een goede zwenksproeier is daarentegen wél ideaal voor middelgrote tuinen. Ze zijn verkrijgbaar als verzonken modellen of als vrijstaande modellen. Een andere optie voor een middelgrote tuin is een turbinesproeier. De installatie hiervan is mooi weggewerkt. Een ander alternatief is een multisproeier die ook een cirkelvormig oppervlak besproeit.

Voor hele grote oppervlakten wordt er vaak gebruik gemaakt van turbinesproeiers, druppelslangen, tiksproeiers of zelfs kanonsproeiers. Voor deze sproeiers is de waterdruk vaak onvoldoende waardoor je een pomp nodig hebt.

Wanneer moet ik mijn gazon sproeien?

show product content

Een gazon moet voldoende water hebben om een stevig wortelsysteem te ontwikkelen en te behouden. Een gazon met een goed wortelsysteem is beter bestand tegen ziektes. Als je gazon te droog is, gaat het er daarnaast geel uit zien en het zal uiteindelijk onherstelbaar beschadigd raken. Je gazon bewateren is daarom erg belangrijk.

Zodra je de eerste tekenen van droogte ziet, is het tijd om te gaan sproeien. Dit kan het begin van vergeling zijn, of het gras voelt simpelweg droog en dor aan. Hoe lang je sproeit, hangt af van de ondergrond. Hieronder vind je de richtlijnen.

Voor zandgrond:

  • 16-20 graden: 30 minuten sproeien
  • 21-25 graden: 60 minuten sproeien
  • 26 - 30 graden: 120 minuten sproeien
  • 31 - 35 graden: 180 minuten sproeien

Voor kleigrond

  • 16 - 20 graden: 15 minuten sproeien
  • 21 - 25 graden: 30 minuten sproeien
  • 26 - 30 graden: 80 minuten sproeien
  • 31 - 35 graden: 120 minuten sproeien

Sproei je gras nooit in de volle zon. Hierdoor loop je het risico dat je gras verbrandt. Sproei daarom altijd in de avonduren als de zon onder gaat, of als het bewolkt is.

Hoe vaak moet ik mijn planten in de tuin sproeien?

show product content

Je besproeit je planten liever te weinig dan teveel. Als ze teveel water krijgen, raakt de grond verzadigd en krijgen de wortels niet voldoende zuurstof meer. Daarom geef je je planten in de tuin nooit meer dan twee keer per week water.

Geef je planten gelijkmatig water en doe dit nooit in de volle zon. Het liefst doe je dit in de avonduren of in de vroege ochtend, zodat je planten het water op kunnen nemen voordat het warm wordt. Probeer daarnaast de bladeren droog te houden: planten met natte bladeren hebben meer kans op ziektes en verbranden bovendien snel in de zon.

Bewater het hele gebied rondom de plant. Hierdoor krijgen alle wortels toegang tot het water en de voedingsstoffen wat een goede ontwikkeling bevordert.

Hoeveel sproeioppervlak heb ik nodig?

show product content

Hoeveel sproeioppervlak jij nodig hebt, hangt volledig af van jouw tuin en wat er precies bewaterd moet worden. Heb jij een grote tuin, maar een klein gazon, dan is een kleiner sproeioppervlak vaak voldoende. Heb jij een kleine tuin met een groot gazon, dan is het belangrijk dat je tuinsproeier niet te ver reikt. Je wilt natuurlijk niet dat je tuinmeubilair ook besproeid wordt.

Het sproeioppervlak staat altijd aangegeven op de verpakking van de tuinsproeier. Kijk hier goed naar.

Wat heb ik nodig om een tuinsproeier te gebruiken?

show product content

Om een tuinsproeier te gebruiken heb je als eerste watertoevoer nodig. Een kraantje in de tuin is erg handig, maar als je deze niet hebt, kun je een goede tuinslag koppelen aan bijvoorbeeld je kraan in de keuken. Is je tuin erg groot en ga je de tuinsproeier veel gebruiken, dan is het aanleggen van een kraan in de tuin zeker geen overbodige luxe.

Je sluit een tuinslag aan op je kraan en deze tuinslang sluit je vervolgens aan op je tuinsproeier. Heb je een enorm grote tuin en gebruik je een beregeningssysteem, dan heb je een pomp nodig om de juiste druk te bereiken.

Hoe komt deze fantastische Tuinsproeier opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Tuinsproeier ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Tuinsproeiers, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Tuinsproeiers die op de markt zijn in Nederland, hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Tuinsproeiers het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Tuinsproeiers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Gerelateerde artikelen aan Tuinsproeiers

De beste Tuinsproeiers op een rij

Product informatiePlus or Show more

Geniet de hele zomer van een geweldige hulp van De Zwenkspoeier Aqua S van GARDENA om uw gazon zonder plasvorming water te geven. Voordelen van de GARDENA Zwenksproeier Aqua S: Geschikt voor oppervlakken van 90 tot 220 m² Gelijkmatig water geven zonder plasvorming Het aansluiten en installeren van de sproeier gaat erg gemakkelijk Een bereik van 7 tot 17 meter Zelf bepalen dat je slechts een zijde van het gazon water wilt geven Beschermd tegen UV-straling dus de Aqua M kan gewoon buiten bijven staan Specificaties van dit product: Sproeioppervlak: 90 tot 220 m² Sproeibereik: 7 tot 17 meter Maximale sproeibreedte: 13 meter Beschermd tegen UV-straling Reinigingsnaald in de schroefdop van de sproeier om kalkaanslag te verwijderen en om te voorkomen dat de sproeimondjes na verloop van tijd verstopt raken De wateraansluiting heeft een uitneembare metalen filter dat gemakkelijk onder de kraan kan worden schoongemaakt. Fabrieksgarantie van maar liefst 5 jaar

1. GARDENA Zwenksproeier Aqua S - 90 tot 220 m²


Product informatiePlus or Show more

De Gardena Zwenksproeier AquaZoom L helpt je met het besproeien van gazons van 28 tot maximaal 350 m². Je stelt het bereik traploos in van 7 tot maximaal 21 meter en de reikwijdte van 4 tot 17 meter. Voor het besproeien van grotere planten bevestig je de Zwenksproeier AquaZoom L op een Gardena sproeierstatief.

2. Gardena Zwenksproeier Aquazoom L


Product informatiePlus or Show more

Met de Gardena Zwenksproeier AquaZoom M staat je gazon er snel weer verzorgd bij. Deze zwenksproeier sprenkelt oppervlakken van 9 tot maximaal 250 m². Je stelt het bereik traploos in van 3 tot maximaal 18 meter. Voor het besproeien van grotere planten bevestig je de Zwenksproeier AquaZoom M op een Gardena sproeierstatief.

3. Gardena Zwenksproeier AquaZoom M


Product informatiePlus or Show more

Met de Gardena Zwenksproeier AquaZoom S besproei je oppervlakken van 9 tot maximaal 150 m². Deze sproeier stel je traploos in van 3 tot 15 meter. De reikwijdte is in te stellen van 3 tot 10 meter. Staan grotere planten er ook droog bij? Bevestig de Zwenksproeier AquaZoom S op een Gardena sproeierstatief.

4. Gardena Zwenksproeier AquaZoom S


Product informatiePlus or Show more

De Gardena Premium Pulserende sector- en cirkelsproeier Spike is een robuuste sproeier van kunststof en metaal die is voorzien van een afleesbare instelring voor een nauwkeurige sectorinstelling van 25 tot 360 graden. De koperen spuitmond zorgt voor een precieze verdeling van het water. Je stelt het bereik in met de grote, eenvoudig te gebruiken draaiknop van 5 tot maximaal 12,5 meter. Zo besproei je oppervlaktes van 75 tot maximaal 490 m². De Premium Pulserende sector- en cirkelsproeier Spike monteer je op een metalen spike. Hiermee plaats je hem eenvoudig in je gazon.

5. Gardena Premium Pulserende sector- en cirkelsproeier Spike


Product informatiePlus or Show more

Zwenksproeier

6. Zwenksproeier 336 m² (max.) TOOLCRAFT TO-4848702 (Gardena compatible)


Product informatiePlus or Show more

Het wordt een warme zomer! Met de premium DIY verkoelings vernevelaar zorg jij voor de gewenste verkoeling op het terras, in de tuin, op het balkon of buiten waar jij maar wilt! Ook ideaal als verkoeling voor honden en andere dieren. Het is een Do It Yourself pakket, jij kan dus zélf bepalen waar je de vernevelaars wilt plaatsen. Zo zorg je voor de perfect verkoelende mist afgestemd op jouw wensen. Om te zorgen dat jij de slang mooi kan afknippen/snijden krijg je van ons een kabelsnijder bij het pakket, geen gedoe meer met de keukenschaar. Voordelen: √ Anti-insect werking √ Tot wel 10 graden koeling √ Ideaal voor stofonderdrukking √ Duurzame messing mondstukken √ Bacteriën werend en anti-roest √ Strak design √ Zachte mist Inhoud: 10 meter slang 10 messing mondstukken 10 ‘quick-plug’ T-koppelingen 1 (eind) plug 1 kraanaansluiting (3/4 inch) 1 kabelsnijder 20 tie wraps Voor aansluiting op een tuinslang heeft u een insteeknippel nodig.

7. Premium DIY Verkoeling Nevelsproeier | 10 mt | Cooling Misting Kit | Luchtkoeler Terras Tuin Patio Balkon Hond Kat | 10 Vernevelaars | Vernevelaar Tuin


Product informatiePlus or Show more

De GARDENA Classic Zwenksproeier 220 is perfect voor gazons van 90 tot 220m². De sproeier is makkelijk te installeren, heeft een traploos instelbaar bereik en verbeterde ergonomie. De kwalitatieve materialen beschermen de sproeier niet alleen tegen roest maar ook tegen UV straling. Dit zorgt voor een lange gebruikersduur. Voordelen De sproeier is traploos instelbaar. Het filter is gemaakt van roestvrij staal. Het reinigen van de spuitmonden is zeer eenvoudig door de verbeterde ergonomie van de reinigingsnaald. Specificaties • Sproeioppverlak: 90 - 220m² • Sproeibereik: 7 - 17 meter • Sproeioppervlak: 13 meter Garantie Er zit twee jaar garantie op de GARDENA Sproeiers. Over het merk GARDENA GARDENA onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment.

8. GARDENA Classic Polo 220 Zwenksproeier - 90 tot 220m²


Product informatiePlus or Show more

Gewenste besproeiingsvorm kan met keuzeschijf eenvoudig worden aangepast. Hele cirkel maximaal Ø 10 meter, 80 m². Halve cirkel maximale straal 8 meter, 100 m². Vierkant maximaal 8 x 8 meter, 64 m². Vlakke straal maximaal 16 x 2 meter, 32 m². Ovaal maximaal 3 x 5 meter, 11 m². Kleine cirkel maximaal Ø 1,5 meter. Sproeier met 6 verschillende besproeiingsmogelijkheden. Voet voor stabiele plaatsing. Makkelijk te verplaatsen. Twee massief metalen spikes voor optimale plaatsing op helling of onstabiele bodem (exclusief).

9. GARDENA Multi 6-sproeier Boogie - 100 m2


Gerelateerde artikelen aan Tuinsproeiers


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tuinsproeiers er zijn namelijk 451 verschillende te koop..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en kun je straks de beste Tuinsproeier kopen.