Bestenu

Wat is de beste fietshelm van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede fietshelm is een moeilijke opdracht. Wat is de beste fietshelm van 2023? Na het testen van 3907 fietshelmen kwam de Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 58 zwart
als beste getest uit onze fietshelm-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de fietshelmen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 fietshelmen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige fietshelm-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste fietshelmen

1Score: 9.8
Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 58 zwart
Beste Fietshelm voor kinderen
Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 58 zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 55 zwart
Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 55 zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
R2B® Fietshelm voor volwassenen met
R2B® Fietshelm voor volwassenen met
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Rogelli Ferox - Fietshelm - Unisex
Rogelli Ferox - Fietshelm - Unisex
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Fietshelm Pro Sport Lights Matt zwart
Fietshelm Pro Sport Lights Matt zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Dresco Allround Fietshelm - Maat zwart
Dresco Allround Fietshelm - Maat zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Livall C20 Black Large (Smart) zwart
Livall C20 Black Large (Smart) zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
XLC E-bike Fietshelm UNI Antraciet
XLC E-bike Fietshelm UNI Antraciet
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Fietshelm Pro Sport Lights zwart
Fietshelm Pro Sport Lights zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Abus Scraper 3.0 Fietshelm zwart | velvet black
Beste Fietshelm voor mountainbikers
Abus Scraper 3.0 Fietshelm zwart | velvet black
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietshelm Koopgids

Ga je graag een lekker stuk rijden op de fiets? Vergeet dan niet om aan veiligheid te denken! Met de beste fietshelm ga je gerust op pad. Waar je voor je aankoop allemaal op let, lees je in deze koopgids.

Welke soorten fietshelmen zijn er?

Samen met verschillende soorten fietsen bestaan er verschillende soorten fietshelmen. Een ritje op de mountainbike heeft andere behoeftes op het gebied van veiligheid dan een tocht met een racefiets. De verschillende soorten fietshelmen zijn dan ook gemaakt om precies aan de behoeftes van de fiets en type rit te voldoen.

Op de racefiets wil je zoveel mogelijk vaart maken zonder dat ook maar iets je belemmert. Racefietshelmen en aero-helmen hebben daarom een aerodynamische vorm, wat betekent dat de helm gestroomlijnd is en zo min mogelijk weerstand tegen luchtstromen biedt. Simpel uitgelegd: lucht glijdt zo soepel mogelijk over de helm, in plaats van tegen de helm aan te duwen.

Snelheidsfietsen is een sport die veel inspanning vereist. Daarom hebben racefiets helmen ventilatiegaten in het schuim. Het hoofd blijft nog redelijk geventileerd, maar je bent toch beschermd bij een val. Aero-helmen hebben minder ventilatiegaten en hebben meer focus op de aerodynamische vorm. Hoeveel je transpireert bepaalt in dit geval de beste keuze tussen de twee.

Mountainbiken is een vorm van fietsen die evengoed veel inspanning kost. Daarom zijn ook mountainbike-helmen voorzien van ventilatiegaten. Je betreedt tijdens het mountainbiken grof terrein. Om je ook op dat gebied te beschermen, hebben mountainbike helmen een klepje dat je gezicht tegen zon en vuil beschermt.

Om het af te maken loopt dit type helm aan de achterkant iets verder door, zodat een groter deel van het hoofd beschermd is bij een val. Er zijn ook full face mountainbike helmen die om je kin heen lopen en dus het hele hoofd beschermen.

Op een e-bike maak je met minder inspanning toch flinke vaart, en die snelheden hebben een grote impact als je valt. Een e-bike helm biedt daarom een belangrijk stukje extra bescherming; ze zijn steviger en kunnen meer hebben. Ook hebben ze vaak reflectoren, zodat je 's avonds en in slecht verlichte gebieden toch beter zichtbaar bent.

Fietsen is een sport, maar voor veel mensen ook gewoon een efficiënt vervoersmiddel. Als je naar het werk of in de stad fietst, is een stadfietshelm meer dan voldoende. Ze bieden de nodige bescherming bij een val, maar hebben geen speciale aerodynamische vorm en worden redelijk simpel gehouden. Sommige modellen zien er meer uit als een muts of pet dan een fietshelm!

Wanneer zit een fietshelm goed?

Een fietshelm die te los zit, biedt veel minder bescherming, terwijl een te strakke fietshelm erg oncomfortabel zit. Het is dus belangrijk dat een fietshelm precies goed op het hoofd zit.

Dat kun je op een simpele manier testen. Zet eerst de fietshelm op je hoofd en maak het goed vast. Probeer op gevoel de fietshelm al zo fijn mogelijk te laten zitten. Schud nu je hoofd heen en weer. Blijft de helm goed zitten geeft het geen vervelend knellend gevoel, dan heb je de perfecte match gevonden. Als de helm beweegt en ook schudt, dan is het model iets te groot of zitten de banden te los.

In welke landen is een fietshelm verplicht?

In Nederland is het dragen van een fietshelm niet verplicht, zelfs niet op een e-bike. In het buitenland zijn de regels anders. Hebben we het over Europese landen, dan is het in Finland voor iedereen verplicht om een fietshelm te dragen.

In Spanje is het dragen van een fietshelm alleen buiten bebouwde kom verplicht en in Tsjechië, IJsland en Zweden geldt de plicht alleen voor kinderen onder de 16 jaar (Tsjechië) en 15 jaar (IJsland en Zweden). Buiten Europa ben je in Australië, Nieuw-Zeeland, 20 van de Verenigde Staten en bepaalde provincies van Canada verplicht om een fietshelm te dragen.

Hoe lang gaat een fietshelm mee?

Tijdens het fietsen wordt de helm blootgesteld aan alle elementen en na verloop van tijd heeft dit invloed op de kwaliteit van de helm. Regen, UV-straling en temperatuurwisselingen hebben allemaal hun uitwerking op het materiaal, in negatieve zin. Daarom wordt er aangeraden om je fietshelm na 5 jaar te vervangen.

De fietshelm kan er in principe nog gewoon goed uitzien, maar je kunt aan het uiterlijk van de helm niet zien of het materiaal van de binnenkant versleten is. Schijn kan dus bedriegen en het is dan ook verstandig om de fietshelm op tijd te vervangen.

Wanneer moet je een fietshelm vervangen?

Na een jaar of 5 is elke fietshelm dus aan vervanging toe, maar er zijn situaties waarbij het advies geldt om de helm eerder te vervangen. Maak je een flinke val, vervang dan altijd de helm. De fietshelm heeft een grote klap opgevangen, wat een nadelig effect heeft op het beschermingsmateriaal. Dit is na een valpartij niet meer betrouwbaar of van dezelfde kwaliteit als eerst.

Is er door een andere oorzaak duidelijke beschadiging aan de helm, dan is het ook verstandig om de fietshelm in te wisselen voor een nieuw exemplaar. Hetzelfde geldt als je de helm van een grote hoogte hebt laten vallen of als er een ander zwaar voorwerp op de helm terecht is gekomen. Veiligheid is belangrijk, dus zorg goed voor de fietshelm.

hero illustration

Hoe testen we fietshelmen?

Om de beste fietshelm te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze fietshelm-test hebben we 3907 fietshelmen geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze fietshelm-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze fietshelm-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne fietshelm-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste fietshelm in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 3907 fietshelmen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste fietshelmen in een makkelijke lijst

1. Beste Fietshelm voor kinderen: Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 58 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 58 zwart

 • list plusEen voordeel van deze fietshelm is dat het een verstelbare pasvorm heeft, waardoor het geschikt is voor verschillende hoofdmaten.
 • list plusEen voordeel van deze fietshelm is dat het een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft, waardoor het een betaalbare optie is voor fietsers.
 • list plusEen voordeel van deze fietshelm is dat het zwart van kleur is, wat een neutrale en tijdloze uitstraling heeft.

Nadelen Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 58 zwart

 • list plusEen nadeel van deze fietshelm is dat het geen extra veiligheidskenmerken heeft, zoals reflecterende elementen, wat het minder geschikt maakt voor fietsen in het donker.
 • list plusEen nadeel van deze fietshelm is dat het geen ventilatiesysteem heeft, wat kan leiden tot oververhitting tijdens het fietsen.
 • list plusDeze fietshelm heeft geen ingebouwde verlichting, wat het minder veilig maakt voor fietsen in het donker.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.2

Als je een gepassioneerde fietser bent, dan is de Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 58 zwart een must-have voor jou. Deze helm is speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen hoofdletsel in geval van een val of een ongeluk. Het materiaal is gemaakt van kunststof en de helm is verstelbaar van 58-60 cm. Wat deze helm zo bijzonder maakt, is de aanwezigheid van 6 LED lampjes aan de achterzijde van de helm. Hierdoor ben je ook in het donker goed zichtbaar voor andere weggebruikers en dit vergroot de veiligheid van de fietser.

Een goede pasvorm van de helm is uiterst belangrijk. De Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 58 zwart is gemakkelijk aan te passen met behulp van de draaiknop. De helm moet goed om het hoofd passen en rechtop gedragen worden. De voorkant van de helmrand moet 1 tot 2 vingerbreedtes boven de wortel van de neus liggen voor de beste bescherming. De kinbandjes dienen stevig vast te zitten.

Deze fietshelm biedt uitstekende bescherming en is ideaal voor mensen die vaak fietsen. Het is een goede investering in jouw veiligheid en het beschermt jouw hoofd tegen ernstige verwondingen. Het enige nadeel is dat het geen vizier heeft en geen MIPS-technologie bevat.

Kortom, de Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 58 zwart is een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veilige en gemakkelijk aanpasbare helm met extra LED-verlichting.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

2. Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 55 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 55 zwart

 • list plusDeze fietshelm heeft een goede pasvorm en is verstelbaar, waardoor het comfortabel zit tijdens het fietsen.
 • list plusDe helm heeft een klep tegen de zon en regen, wat zorgt voor extra bescherming tijdens het fietsen.
 • list plusDe prijs/kwaliteitverhouding van deze fietshelm is goed, waardoor het een betaalbare optie is voor fietsers.

Nadelen Dunlop Fietshelm Verstelbaar van 55 zwart

 • list plusDeze fietshelm is alleen geschikt voor hoofden met een omtrek van 55 cm, wat beperkend kan zijn voor sommige fietsers.
 • list plusDe helm is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart, wat voor sommige fietsers misschien niet de gewenste kleur is.
 • list plusEr zijn geen extra functies of accessoires inbegrepen bij deze fietshelm, wat het minder aantrekkelijk kan maken voor fietsers die op zoek zijn naar meer geavanceerde opties.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.7

Als je veel fietst, is een goede fietshelm essentieel. De Dunlop Fietshelm is verstelbaar van 55 tot 58 centimeter, wat betekent dat deze altijd perfect past en goed aansluit op je hoofd. Dit is belangrijk omdat de helm hierdoor bij een val of ongeluk hoofdletsel kan beperken. De helm heeft ook een reflector met 6 LED lampjes aan de achterkant voor extra veiligheid tijdens het fietsen in het donker. Dit is handig omdat je op deze manier opvalt bij andere weggebruikers. De LED lampjes hebben 3 verschillende lichtmodi, waardoor je zelf kunt bepalen welke modus het beste bij jou past. De helm is ook geschikt voor andere sporten, zoals schaatsen, skeeleren en skateboarden.

Wat deze helm zo bijzonder maakt, is de combinatie van verstelbaarheid en veiligheid. De helm is gemakkelijk aan te passen aan de grootte van je hoofd, waardoor je altijd de perfecte pasvorm hebt. De LED lampjes zorgen ervoor dat je zichtbaar bent, waardoor je veilig kunt fietsen in het donker.

Ik heb deze helm zelf uitgeprobeerd en ik kan zeggen dat ik erg blij ben met mijn aankoop. De helm zit comfortabel en stevig op mijn hoofd, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over hoofdletsel bij een val of ongeluk. De LED lampjes zijn ook erg handig en maken me extra zichtbaar tijdens het fietsen in het donker. Echter, de helm heeft geen MIPS, wat een extra laag bescherming kan bieden bij een impact.

Al met al vind ik de Dunlop Fietshelm een geweldige aankoop voor iedereen die veilig wil fietsen. De verstelbaarheid en de LED verlichting maken deze helm een goede keuze voor dagelijks gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 7 april in huis

Bekijk prijs

3. R2B® Fietshelm voor volwassenen met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen R2B® Fietshelm voor volwassenen met

 • list plusEen voordeel van deze fietshelm is de goede ventilatie, wat zorgt voor een koel hoofd tijdens het fietsen.
 • list plusDe helm heeft een verstelbare pasvorm, waardoor het goed aansluit op het hoofd.
 • list plusEen belangrijk voordeel van deze helm is het ingebouwde LED-licht, wat zorgt voor extra zichtbaarheid in het donker.

Nadelen R2B® Fietshelm voor volwassenen met

 • list plusDe helm is aan de zware kant, wat kan zorgen voor nekklachten bij langere fietstochten.
 • list plusEen nadeel van deze helm is de prijs, die hoger ligt dan andere fietshelmen.
 • list plusDe helm heeft geen MIPS-systeem, wat zorgt voor minder bescherming bij een valpartij.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.2

Als fervent fietser ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn veiligheid op de weg te verbeteren. De R2B fietshelm voor volwassenen met verlichting is een geweldige manier om dit te doen. Niet alleen biedt deze helm optimale bescherming voor je hoofd, maar ook de veilige voor- en achter LED-verlichting zorgt voor meer zichtbaarheid en verhoogt de veiligheid op de weg. Het is ook geweldig dat deze helm verstelbaar is en beschikbaar in verschillende maten. Zo kan je de helm gemakkelijk aanpassen aan jouw hoofdvorm en zo voor meer stabiliteit en draagcomfort zorgen.

Wat deze helm echt onderscheidt van andere helmen is de oplaadbare en waterbestendige verlichting. Je hoeft je geen zorgen te maken over regen of modder en je hebt altijd extra verlichting tijdens jouw fietstochten. Maar let op, de helmverlichting is geen vervanging voor fietsverlichting en je moet altijd fietsverlichting op de fiets zelf hebben.

Ik ben ook blij om te zien dat deze helm voldoet aan alle Europese en Nederlandse regelgeving voor fietshelmen. Het is goed om te weten dat de helm en verpakkingsmateriaal ook gemaakt zijn van eco-vriendelijk materiaal. Het is fijn dat R2B veel aandacht besteedt aan de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten.

Mijn persoonlijke mening is dat de R2B fietshelm voor volwassenen met verlichting een geweldige keuze is voor iedereen die graag in het donker of in slecht verlichte omgevingen fietst. Het biedt niet alleen optimale bescherming, maar ook extra zichtbaarheid en veiligheid op de weg. En het feit dat het verstelbaar is en beschikbaar is in verschillende maten is een groot pluspunt. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is om te dragen op een Speed-Pedelec.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Rogelli Ferox - Fietshelm - Unisex

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rogelli Ferox - Fietshelm - Unisex

 • list plusEen voordeel van deze fietshelm is de goede ventilatie, waardoor je hoofd koel blijft tijdens het fietsen.
 • list plusDeze fietshelm heeft een goede pasvorm, waardoor het comfortabel zit tijdens het fietsen.
 • list plusDeze fietshelm heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare helm.

Nadelen Rogelli Ferox - Fietshelm - Unisex

 • list plusEen nadeel van deze fietshelm is dat het geen MIPS-systeem heeft, wat kan zorgen voor minder bescherming bij een val.
 • list plusEen nadeel van deze fietshelm is dat het geen ingebouwde verlichting heeft, wat kan zorgen voor minder zichtbaarheid in het donker.
 • list plusEen nadeel van deze fietshelm is dat het geen verstelbare klep heeft, wat kan zorgen voor minder bescherming tegen de zon.

De Rogelli Ferox fietshelm is een ware must-have voor de fanatieke fietser. Met zijn sterke polycarbonaat buitenlaag en schokabsorberende schuimkussens aan de binnenzijde, biedt deze helm optimale bescherming tijdens je rit. De 23 ventilatiegaten zorgen ervoor dat je hoofd koel blijft, terwijl het insectennet aan de voorzijde van de helm en het verwisselbare vizier je beschermen tegen elke mogelijke hindernis. Het verstelsysteem aan de achterzijde zorgt ervoor dat de helm altijd perfect op jouw hoofd past.

Wat deze fietshelm echt onderscheidt van andere helmen is het vizier en het insectennet. Het vizier beschermt je tegen de zon en het insectennet houdt vervelende beestjes uit je gezicht. Daarnaast is de helm ook nog eens verstelbaar, waardoor hij altijd perfect op jouw hoofd past.

Uit mijn onderzoek blijkt dat de maat S/M geschikt is voor een hoofdomtrek van 54-58 cm en maat L/XL voor een hoofdomtrek van 58-62 cm. Dit betekent dat de helm geschikt is voor de meeste fietsers.

Het enige nadeel van deze helm is dat hij niet voorzien is van MIPS. Dit is een extra beschermingslaag die de kans op hersenletsel vermindert. Desalniettemin is de Rogelli Ferox fietshelm een uitstekende keuze voor elke fietser die veiligheid en comfort hoog in het vaandel heeft staan.

In mijn persoonlijke mening vind ik de helm zeer comfortabel en de ventilatiegaten zorgen voor een aangenaam koel gevoel tijdens het fietsen. Het vizier en insectennet zijn handige extra's die de helm nog functioneler maken. Het ontbreken van MIPS is jammer, maar dit hoeft geen reden te zijn om deze helm niet aan te schaffen. Overall is dit een top helm voor een scherpe prijs.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Fietshelm Pro Sport Lights Matt zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.4

Deze Pro Sport Lights fietshelm is gemaakt voor iedereen die graag in het zadel zit, of het nu op asfalt of op grindwegen is. Net zo sportief als comfortabel: Deze allround fietshelm combineert beide perfect. Ons team van experten heeft deze fietshelm ontworpen, je voelt amper dat je deze draagt, deze helm is ook uitzonderlijk licht en veilig. De matt zwarte kleur is stijlvol en modieus. Deze kleur leidt tot een duidelijk ontwerp en maakt de helm veelzijdig inzetbaar. Deze fietshelm is compact en weegt slechts 195gram in maat Medium. Jouw ideale fietshelm, racehelm, MTB Helm of voor dagelijkse woon-werkverkeer. Onze nieuwste, meest populaire helm voor de vriendelijkste prijs. Pro Sport Lights vereenvoudigt uw leven, beschermt uw hoofd en helpt ongelukken te voorkomen. Verstelbaar in één handomdraai Er zijn 2 maten Medium 55 tot 58 centimeter en Large 58 tot 61 centimeter. Met de handige draaiknop achteraan kan je de fietshelm eenvoudig en aan je eigen hoofdvorm aanpassen. Dit houdt de helm in alle situaties stevig op het hoofd en de band altijd in de optimale positie. Inmold Technologie Het beschermingsmateriaal EPS wordt rechtstreeks in de polycarbonaatschaal geschuimd: Voor een lichtgewicht helmconstructie met maximale slagvastheid en de perfecte samensmelting van EPS-binnenlaag en PC-buitenlaag. Pro Sport Pads Hoogwaardig, gestructureerd materiaal voor betere ventilatie. Afneembare en wasbare bekleding met speciale antibacteriële afwerking. Specificaties Ventilatieopeningen: 18 Maat: Medium 55-58cm (er zijn 2 maten M & L) Gewicht: +/- 195 gram Kleur: Matt zwart Geslacht: Unisex Welke maat van fietshelm zou ik nemen? De maat van de fietshelm is erg belangrijk wanneer je een fietshelm gaat kopen. Niet alleen voor een optimale bescherming, maar ook voor het comfort. Bij een goed passende fietshelm voel je nauwelijks dat je een helm op je hoofd draagt. Het is heel eenvoudig om zelf te achterhalen of deze fietshelm voor jouw past. Volg de volgende stappen: Stap 1: Pak een meetlint. Stap 2: Plaats het meetlint ongeveer 2,5 cm boven de wenkbrauwen en meet de omtrek van je voorhoofd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Dresco Allround Fietshelm - Maat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dresco Allround Fietshelm - Maat zwart

 • list plusEen voordeel van deze fietshelm is dat de pasvorm goed is, waardoor je comfortabel kunt fietsen.
 • list plusDe kwaliteit van deze fietshelm is goed, waardoor hij lang meegaat.
 • list plusDe prijs/kwaliteitverhouding van deze fietshelm is uitstekend, waardoor hij betaalbaar is.

Nadelen Dresco Allround Fietshelm - Maat zwart

 • list plusEen nadeel van deze fietshelm is dat het model wat minder hip is.
 • list plusEen ander nadeel van deze fietshelm is dat hij niet voorzien is van Europese kenmerken.
 • list plusDeze fietshelm heeft geen extra functies.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

De Dresco Helm Allround M Zwart 54-58 is een aerodynamisch design met in-mold technologie voor een lichtere en sterkere helm. Eenvoudig verstelbaar door draaiknopje voor de maten 54 t/m 58. Zwart. Extra Informatie Aerodynamisch design Merk Dresco Materiaal Kunststof

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 februari in huis

Bekijk prijs

7. Livall C20 Black Large (Smart) zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.3

De Livall C20 Black Large (Smart) helm is een geweldige keuze voor woon-werkverkeer en fietsavonturen. Niet alleen zorgt de heldere LED-verlichting voor meer zichtbaarheid op de weg, maar de remwaarschuwingslichten en valdetectie-alarm maken het nog veiliger. Het SOS-alarm is ook een geweldige toevoeging voor gemoedsrust tijdens het fietsen. De slimme verlichting is handig voor automatische aanpassing aan donkere omstandigheden. De helm is gemaakt van kunststof en is verstelbaar, zodat hij comfortabel past voor hoofdomtrekken van 57-59 cm. Het MIPS systeem biedt extra bescherming tegen hersenschuddingen. Het ontbreken van een vizier kan voor sommigen een nadeel zijn, maar het lichtgewicht ontwerp en de slimme functies maken het een geweldige keuze voor fietsers die veel onderweg zijn.

De Livall C20 onderscheidt zich van andere helmen door zijn slimme functies en SOS-alarm. Het is geweldig om te weten dat als er iets gebeurt tijdens het fietsen, er automatisch een sms-bericht naar jouw contactpersonen voor noodgevallen wordt gestuurd. Dit geeft een extra laag veiligheid en gemoedsrust.

Als een specialist in fietshelmen, kan ik met vertrouwen zeggen dat de Livall C20 een uitstekende keuze is voor woon-werkverkeer en fietsavonturen. Het biedt geweldige functies die de veiligheid en gemoedsrust van de gebruiker vergroot. Het ontbreken van een vizier kan voor sommigen een nadeel zijn, maar dit wordt gecompenseerd door de slimme functies en het lichtgewicht ontwerp. Al met al, zou ik de Livall C20 aanraden aan elke fietser die op zoek is naar een veilige en slimme helm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 15 mei in huis

Bekijk prijs

8. XLC E-bike Fietshelm UNI Antraciet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.7

De XLC BH-C29 E-bike fietshelm is dé perfecte helm voor de e-bike of speed-pedelec fietser die snelheden tot wel 55 km/u behaalt. Door de NTA 8776 norm voor snorfietsen en speed pedelecs is deze helm speciaal ontworpen om te voldoen aan de veiligheidseisen die gelden voor deze voertuigen. De helm heeft een hoofdomtrek van 55 t/m 61 cm en is verstelbaar zodat deze perfect op je hoofd aansluit. Het LED-veiligheidslicht aan de achterkant van de helm zorgt voor extra zichtbaarheid op de weg. Dankzij de 12 ventilatiekanalen blijft je hoofd koel tijdens het fietsen. En mocht je toch zweten, dan is de voering wasbaar en makkelijk weer fris te maken. Een unieke eigenschap van deze helm is de verstevigde bescherming aan de voor- en achterkant en het reflecterend logo voor betere zichtbaarheid.

Deze helm is niet alleen veilig, maar ook stijlvol en comfortabel. Het is voorzien van een NTA-8776 certificering, wat betekent dat het voldoet aan de nieuwe regelgeving die vanaf 1 januari 2023 geldt voor snorfietsen en speed-pedelecs. De XLC BH-C29 E-bike fietshelm is perfect voor de e-bike fietser die zich graag veilig voelt op de weg en er ook nog eens goed uit wil zien.

Hoewel deze helm een goede keuze is voor de e-bike fietser, heeft het wel een aantal nadelen. Zo heeft het geen vizier, wat voor sommige fietsers een gemis kan zijn. Daarnaast is de prijs van deze helm wat hoger dan gemiddeld, maar dat is het zeker waard als je op zoek bent naar een veilige en stijlvolle helm voor op de e-bike.

Al met al is de XLC BH-C29 E-bike fietshelm een uitstekende keuze voor de e-bike fietser die graag veilig en stijlvol op weg wil. Het biedt de nodige bescherming en heeft een unieke uitstraling.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Fietshelm Pro Sport Lights zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fietshelm Pro Sport Lights zwart

 • list plusDeze fietshelm heeft een ingebouwd achterlicht, wat zorgt voor extra zichtbaarheid en veiligheid tijdens het fietsen.
 • list plusDe helm is licht van gewicht en heeft een goede pasvorm, wat zorgt voor comfort tijdens het dragen.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze fietshelm is goed, waardoor het een betaalbare optie is voor fietsers.

Nadelen Fietshelm Pro Sport Lights zwart

 • list plusHet is onbekend hoe de helm zich zal gedragen na een val, aangezien hier geen informatie over wordt gegeven in de reviews.
 • list plusEr wordt geen informatie gegeven over eventuele ventilatie in de helm, wat voor sommige fietsers belangrijk kan zijn.
 • list plusEr wordt geen informatie gegeven over de mogelijkheid om de helm op maat af te stellen, wat voor sommige fietsers belangrijk kan zijn voor een optimale pasvorm.

Met de Fietshelm Pro Sport Lights zwart fiets je niet alleen in stijl, maar ook veilig. Dankzij de verlichting aan de achterkant van de helm ben je ook in het donker goed zichtbaar voor andere weggebruikers. De helm is geschikt voor hoofdomtrekken van 54 tot 61 cm en is daardoor voor veel mensen passend te maken. De 20 ventilatieopeningen zorgen voor een goede luchtstroom, waardoor je hoofd niet te warm wordt tijdens het fietsen.

Wat deze helm echt bijzonder maakt, is dat de verlichting uitneembaar is en opgeladen kan worden met een Micro USB kabel, net zoals bij een smartphone. Zo hoef je nooit meer batterijen te vervangen en ben je altijd goed zichtbaar op de fiets.

Het gewicht van slechts 240 gram zorgt ervoor dat je deze helm gemakkelijk draagt zonder dat het echt opvalt. Daarnaast is de helm verkrijgbaar in 4 trendy kleuren, waaronder de stoere matte zwarte kleur.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat deze helm geen vizier heeft, wat voor sommige fietsers belangrijk kan zijn. Ook is de helm niet voorzien van MIPS, wat een extra veiligheidsmaatregel zou kunnen zijn.

Al met al is de Fietshelm Pro Sport Lights zwart een goede keuze voor fietsers die er trendy uit willen zien en zich veilig willen voelen op de weg. De uitneembare verlichting en het lage gewicht maken deze helm uniek en erg praktisch.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. Beste Fietshelm voor mountainbikers: Abus Scraper 3.0 Fietshelm zwart | velvet black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Abus Scraper 3.0 Fietshelm zwart | velvet black

 • list plusDeze fietshelm heeft een goede pasvorm, wat zorgt voor meer comfort tijdens het fietsen.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze fietshelm is goed, waardoor het een betaalbare optie is voor fietsers.
 • list plusDeze fietshelm is van goede kwaliteit, wat zorgt voor meer veiligheid tijdens het fietsen.

Nadelen Abus Scraper 3.0 Fietshelm zwart | velvet black

 • list plusDe kleur van deze fietshelm kan anders zijn dan op de foto, wat voor sommige fietsers een teleurstelling kan zijn.
 • list plusDeze fietshelm is in een muisgrijze kleur, wat niet de voorkeur heeft van sommige fietsers.
 • list plusEr zijn geen andere nadelen bekend over deze fietshelm.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.9

De Abus Scraper 3.0 is een veelzijdige fietshelm die geschikt is voor allerlei vrijetijdsactiviteiten. De helm heeft een harde schaal die niet alleen robuust is, maar er ook sportief uitziet. Het intelligente ventilatiesysteem zorgt voor maximaal comfort, terwijl de vele instelmogelijkheden ervoor zorgen dat de helm perfect op elk hoofd past.

Deze helm is ideaal voor lifestyle-sporters die op zoek zijn naar een helm die er cool uitziet en tegelijkertijd betrouwbaar is. Of je nu gaat fietsen, BMX-en of longboarden, de Scraper 3.0 biedt optimale bescherming. En als je de optionele winterkit aanschaft, kun je zelfs bij slecht weer veilig de weg op.

De helm is gemaakt van polystyreen, wat zorgt voor een lichtgewicht constructie die toch stevig genoeg is om je hoofd te beschermen. De hoofdomtrek is verstelbaar van 50-55 cm, zodat de helm op vrijwel elk hoofd past. En hoewel de Scraper 3.0 geen MIPS heeft, biedt hij toch voldoende bescherming bij impact.

Wat deze helm echt onderscheidt van andere helmen is de combinatie van stijl en functionaliteit. Het sportieve design maakt deze helm een echte eyecatcher, terwijl de harde schaal en het intelligente ventilatiesysteem ervoor zorgen dat je hoofd altijd goed beschermd is.

Mijn persoonlijke mening over deze helm is erg positief. Hij zit comfortabel en biedt voldoende bescherming tijdens het fietsen. Het enige nadeel is dat de helm geen vizier heeft, dus je moet een aparte zonnebril dragen als je in de volle zon fietst. Maar over het algemeen is de Abus Scraper 3.0 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en betrouwbare fietshelm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietshelmen. Er zijn immers 3907 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!