De Bestenu Fietshelm Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/14/2020


Ga je graag een lekker stuk rijden op de fiets? Vergeet dan niet om aan veiligheid te denken! Met de beste fietshelm ga je gerust op pad. Waar je voor je aankoop allemaal op let, lees je in deze koopgids.

Welke soorten fietshelmen zijn er?

hide product content

Samen met verschillende soorten fietsen bestaan er verschillende soorten fietshelmen. Een ritje op de mountainbike heeft andere behoeftes op het gebied van veiligheid dan een tocht met een racefiets. De verschillende soorten fietshelmen zijn dan ook gemaakt om precies aan de behoeftes van de fiets en type rit te voldoen.

Op de racefiets wil je zoveel mogelijk vaart maken zonder dat ook maar iets je belemmert. Racefietshelmen en aero-helmen hebben daarom een aerodynamische vorm, wat betekent dat de helm gestroomlijnd is en zo min mogelijk weerstand tegen luchtstromen biedt. Simpel uitgelegd: lucht glijdt zo soepel mogelijk over de helm, in plaats van tegen de helm aan te duwen.

Snelheidsfietsen is een sport die veel inspanning vereist. Daarom hebben racefiets helmen ventilatiegaten in het schuim. Het hoofd blijft nog redelijk geventileerd, maar je bent toch beschermd bij een val. Aero-helmen hebben minder ventilatiegaten en hebben meer focus op de aerodynamische vorm. Hoeveel je transpireert bepaalt in dit geval de beste keuze tussen de twee.

Mountainbiken is een vorm van fietsen die evengoed veel inspanning kost. Daarom zijn ook mountainbike-helmen voorzien van ventilatiegaten. Je betreedt tijdens het mountainbiken grof terrein. Om je ook op dat gebied te beschermen, hebben mountainbike helmen een klepje dat je gezicht tegen zon en vuil beschermt.

Om het af te maken loopt dit type helm aan de achterkant iets verder door, zodat een groter deel van het hoofd beschermd is bij een val. Er zijn ook full face mountainbike helmen die om je kin heen lopen en dus het hele hoofd beschermen.

Op een e-bike maak je met minder inspanning toch flinke vaart, en die snelheden hebben een grote impact als je valt. Een e-bike helm biedt daarom een belangrijk stukje extra bescherming; ze zijn steviger en kunnen meer hebben. Ook hebben ze vaak reflectoren, zodat je 's avonds en in slecht verlichte gebieden toch beter zichtbaar bent.

Fietsen is een sport, maar voor veel mensen ook gewoon een efficiënt vervoersmiddel. Als je naar het werk of in de stad fietst, is een stadfietshelm meer dan voldoende. Ze bieden de nodige bescherming bij een val, maar hebben geen speciale aerodynamische vorm en worden redelijk simpel gehouden. Sommige modellen zien er meer uit als een muts of pet dan een fietshelm!

Wanneer zit een fietshelm goed?

hide product content

Een fietshelm die te los zit, biedt veel minder bescherming, terwijl een te strakke fietshelm erg oncomfortabel zit. Het is dus belangrijk dat een fietshelm precies goed op het hoofd zit.

Dat kun je op een simpele manier testen. Zet eerst de fietshelm op je hoofd en maak het goed vast. Probeer op gevoel de fietshelm al zo fijn mogelijk te laten zitten. Schud nu je hoofd heen en weer. Blijft de helm goed zitten geeft het geen vervelend knellend gevoel, dan heb je de perfecte match gevonden. Als de helm beweegt en ook schudt, dan is het model iets te groot of zitten de banden te los.

In welke landen is een fietshelm verplicht?

hide product content

In Nederland is het dragen van een fietshelm niet verplicht, zelfs niet op een e-bike. In het buitenland zijn de regels anders. Hebben we het over Europese landen, dan is het in Finland voor iedereen verplicht om een fietshelm te dragen.

In Spanje is het dragen van een fietshelm alleen buiten bebouwde kom verplicht en in Tsjechië, IJsland en Zweden geldt de plicht alleen voor kinderen onder de 16 jaar (Tsjechië) en 15 jaar (IJsland en Zweden). Buiten Europa ben je in Australië, Nieuw-Zeeland, 20 van de Verenigde Staten en bepaalde provincies van Canada verplicht om een fietshelm te dragen.

Hoe lang gaat een fietshelm mee?

hide product content

Tijdens het fietsen wordt de helm blootgesteld aan alle elementen en na verloop van tijd heeft dit invloed op de kwaliteit van de helm. Regen, UV-straling en temperatuurwisselingen hebben allemaal hun uitwerking op het materiaal, in negatieve zin. Daarom wordt er aangeraden om je fietshelm na 5 jaar te vervangen.

De fietshelm kan er in principe nog gewoon goed uitzien, maar je kunt aan het uiterlijk van de helm niet zien of het materiaal van de binnenkant versleten is. Schijn kan dus bedriegen en het is dan ook verstandig om de fietshelm op tijd te vervangen.

Wanneer moet je een fietshelm vervangen?

hide product content

Na een jaar of 5 is elke fietshelm dus aan vervanging toe, maar er zijn situaties waarbij het advies geldt om de helm eerder te vervangen. Maak je een flinke val, vervang dan altijd de helm. De fietshelm heeft een grote klap opgevangen, wat een nadelig effect heeft op het beschermingsmateriaal. Dit is na een valpartij niet meer betrouwbaar of van dezelfde kwaliteit als eerst.

Is er door een andere oorzaak duidelijke beschadiging aan de helm, dan is het ook verstandig om de fietshelm in te wisselen voor een nieuw exemplaar. Hetzelfde geldt als je de helm van een grote hoogte hebt laten vallen of als er een ander zwaar voorwerp op de helm terecht is gekomen. Veiligheid is belangrijk, dus zorg goed voor de fietshelm.

Hoe komt deze super Fietshelm reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Fietshelm ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Fietshelms, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Fietshelms die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Fietshelms het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Fietshelms stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Fietshelms

De beste Fietshelms op een rij

Product informatiePlus or Show more

(Fiets) Helm Mirage in de kleur zwart - blauw. Basic helm Geschikt voor een hoofdomtrek 58 - 62 cm.

1. Mirage Fietshelm Allround 58-62cm zwart/blauw


Product informatiePlus or Show more

De BBB Cycling BHE-35 Condor fietshelm is ideaal als je veel in de zomer fietst en je daardoor veel last hebt van insecten die je helm invliegen. In de voorste luchtgaten van de Condor zit insectengaas om het voor deze kleine indringers onmogelijk te maken in je helm te vliegen. Verder heeft de Condor 18 luchtgaten en een in-mold schaal constructie voor bescherming bij een valpartij. Het verwijderbare vizier maakt deze helm uitermate geschikt voor zowel racefiets als mountainbike. Ventilatiegaten achterop voor een optimale luchtstroom. Verstelbare helmbanden voor een comfortabele pasvorm. Gebruiksvriendelijk TwistClose-verstelsysteem, kan met één hand worden versteld. Ventilatiegaten: 18. Verwijderbaar visier. Schaalconstructie: In-mold. Maat: M (54-58cm)

2. BBB Cycling Condor Fietshelm Racefiets en MTB - Maat M - Mat/Zwart BHE-35


Product informatiePlus or Show more

Je kindje is altijd veilig op weg tijdens het fietsen of skaten met deze skate bescherming inclusief Fietshelm. Door de elastische sponskussens in de fietshelm en in de beschermingspads zal je kindje altijd veilig zijn en zal het weinig pijn ervaren door de hoogwaardige kwaliteit van de bescherming. Veiligheid gegarandeerd De fietshelm bevat zoals aangegeven een elastisch sponskussen dat ventileert wanneer je het ophebt. De helm knelt niet wanneer je deze ophebt. De beschermpads zijn gemaakt van verhard en hoogwaardig PVC. Deze duurzame stof gaat jarenlang mee en beschadigd niet na een valpartij. Het belang van bescherming uitgelegd Ik hoef jou natuurlijk niet te vertellen dat veiligheid voor je kind ontzettend belangrijk is. Dat weet jij natuurlijk zelf ook wel. Maar om je een beeld te geven zal ik vertellen hoe de beschermpads en de fietshelm mijn kind veilig houden: Zoals elke peuter dacht die van mij ook dat ze al behoorlijk zelfstandig was. Ze ging met haar beschermpads en fietshelm op een rondje skaten maar kwam lelijk ten val. Door de polsbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers had ze geen schrammetje! Integendeel zelfs, de set was nagenoeg schadevrij en mijn kind ook! Wat wil je nog meer? Comfort voor je kleintje Eerder vertelden we je al over de elastische sponskussens in de fietshelm en over het hoogwaardige PVC materiaal in de beschermers. Veiligheid is al gegarandeerd, maar daar komt ook nog eens bij dat het huidvriendelijke neopreen het comfort stimuleert. De materialen zitten comfortabel om de knieën, ellebogen en polsen van je kinderen. Zitten de beschermers en helm nou niet goed, dan heb je de eerste 30 dagen de mogelijkheid om het product gratis te retourneren! Alle voordelen op een rij: ✅ Helm makkelijk verstelbaar door het elastische sponskussen ✅ Ruime pasvorm en daardoor makkelijk aan te trekken ✅ Verstelbare delen en een snelle sluiting ✅ Met exclusieve handige draagtas ✅ Voor jongen en meisje ✅ Geweldig cadeau voor kinderen ✅ Veiligheid gegarandeerd Maten: Adviesmaat: Helm 48-52 cm Adviesmaat: overige delen: Maat S/ gelijk aan schoenmaat 28-31 Kies voor veiligheid en comfort voor je kindje en bestel vandaag nog je eigen Weely beschermset. Je kan met aanschaf van dit product je kindje zonder zorgen laten skaten en fietsen.

3. Skate Beschermset Kinderen- Skate Set- Skeeler Beschermset Kind- Verstelbare Fietshelm incl. Kniebeschermers Polsbeschermers & Elleboogbeschermers Kinderen- Maat S


Product informatiePlus or Show more

Bobike GO Kinderhelm, De BoBike GO Kinderhelm is een veilig en opvallende kinderhelm. Het design en verstelsysteem van de helm zijn ontworpen voor een goede pasvorm voor zowel jongens als meisjes. De BoBike Go is namelijk instelbaar voor een hoofdomtrek van 52 tot 56 cm. De helm heeft een binnen- en een buitenschaal en voldoet uiteraard aan de CE-EN 1078 veiligheidsnorm. De tien ventilatieopeningen houden het hoofd van je kindje koel en het insectennet beschermt tegen rondvliegende beestjes. Met het Easy-Lock sluitsysteem maak je de helm snel op maat en de reflecterende stickers zorgen ervoor dat je kind ook bij weinig licht goed zichtbaar is. Veiligheid: Het Europese keurmerk EN 1078 is verdiend mede dankzij de harde ABS kunststof buitenzijde gecombineerd met schokdempend EPS: sterk gecomprimeerd piepschuim. De helm heeft een veilig en makkelijk sluitende binnenring. Hiermee is deze goed om het hoofd te sluiten - niet te los en niet te strak, met een tikkeltje speling. Reflectie is er zowel aan beide zijkanten als achterop. En ook een detail als de kwaliteit van de klikgesp draagt bij aan een veilige kinderfietshelm Comfort: Dat is zeker bij een fietsaccessoire als deze een belangrijk item. De helm moet veilig, maar zeker óók lekker zitten. Goed koelen in hete dagen. Insecten op afstand houden. En een riempje hebben dat niet irriteert, maar juist zacht aanvoelt. De al genoemde binnenring is verstelbaar, voor een optimale pasvorm. Dat verstellen doet het kind gemakkelijk zelf met de draairing, onderdeel van het Easy-Lock sluitsysteem. Ook de in totaal drie stroken softpads dragen bij aan een prettige rit. Naast de negen ventilatie-openingen. En de drie voorste ervan hebben een insectennet voor bescherming tegen rondvliegende beestjes. Praktisch: de softpads zijn uitneembaar en daarmee makkelijk wasbaar. Dat doet u eenvoudig met wat lauw water. De helm behoort met 230 gram tot de categorie lichtgewicht. Deze GO is behalve als kinderfietshelm ook te gebruiken als bescherming bij het skateboarden of rollerskaten. Hoofdomtrek maat XS, 46-52 cm

4. Bobike GO Fietshelm - Maat XS - 46-53cm - Macaron grijs


Product informatiePlus or Show more

Bobike GO Kinderhelm, De BoBike GO Kinderhelm is een veilig en opvallende kinderhelm. Het design en verstelsysteem van de helm zijn ontworpen voor een goede pasvorm voor zowel jongens als meisjes. De BoBike Go is namelijk instelbaar voor een hoofdomtrek van 46 tot 53 cm. De helm heeft een binnen- en een buitenschaal en voldoet uiteraard aan de CE-EN 1078 veiligheidsnorm. De tien ventilatieopeningen houden het hoofd van je kindje koel en het insectennet beschermt tegen rondvliegende beestjes. Met het Easy-Lock sluitsysteem maak je de helm snel op maat en de reflecterende stickers zorgen ervoor dat je kind ook bij weinig licht goed zichtbaar is. Veiligheid: Het Europese keurmerk EN 1078 is verdiend mede dankzij de harde ABS kunststof buitenzijde gecombineerd met schokdempend EPS: sterk gecomprimeerd piepschuim. De helm heeft een veilig en makkelijk sluitende binnenring. Hiermee is deze goed om het hoofd te sluiten - niet te los en niet te strak, met een tikkeltje speling. Reflectie is er zowel aan beide zijkanten als achterop. En ook een detail als de kwaliteit van de klikgesp draagt bij aan een veilige kinderfietshelm Comfort: Dat is zeker bij een fietsaccessoire als deze een belangrijk item. De helm moet veilig, maar zeker óók lekker zitten. Goed koelen in hete dagen. Insecten op afstand houden. En een riempje hebben dat niet irriteert, maar juist zacht aanvoelt. De al genoemde binnenring is verstelbaar, voor een optimale pasvorm. Dat verstellen doet het kind gemakkelijk zelf met de draairing, onderdeel van het Easy-Lock sluitsysteem. Ook de in totaal drie stroken softpads dragen bij aan een prettige rit. Naast de negen ventilatie-openingen. En de drie voorste ervan hebben een insectennet voor bescherming tegen rondvliegende beestjes. Praktisch: de softpads zijn uitneembaar en daarmee makkelijk wasbaar. Dat doet u eenvoudig met wat lauw water. De helm behoort met 230 gram tot de categorie lichtgewicht. Deze GO is behalve als kinderfietshelm ook te gebruiken als bescherming bij het skateboarden of rollerskaten. Hoofdomtrek maat XS, 46-53 cm

5. Bobike GO Fietshelm - Maat XS - 46-53cm - Cotton Candy pink


Product informatiePlus or Show more

Volare Kinderfietsen beschikt over een grote collectie licentie helmen. Een daarvan is deze prachtige Frozen 2 fietshelm. De mooie blauwe kleuren en de Frozen decoraties geven de helm een perfecte uitstraling. Met de draaiknop is de hoofdomtrek van de helm verstelbaar van 51 tot 55 cm. Daarbij is de onderkant van de helm ook bedekt. De helm weegt slechts 240 gram. Dat maakt hem extra licht en dus makkelijk te dragen. De helm is naar de strengste eisen van het TÜV/GS goedgekeurd.

6. Disney Frozen 2 Fietshelm - Kinderhelm - Meisjes - Blauw - 51-55 cm


Product informatiePlus or Show more

Je kindje is altijd veilig op weg tijdens het fietsen of skaten met deze skate bescherming inclusief Fietshelm. Door de elastische sponskussens in de fietshelm en in de beschermingspads zal je kindje altijd veilig zijn en zal het weinig pijn ervaren door de hoogwaardige kwaliteit van de bescherming. Veiligheid gegarandeerd De fietshelm bevat zoals aangegeven een elastisch sponskussen dat ventileert wanneer je het ophebt. De helm knelt niet wanneer je deze ophebt. De beschermpads zijn gemaakt van verhard en hoogwaardig PVC. Deze duurzame stof gaat jarenlang mee en beschadigd niet na een valpartij. Het belang van bescherming uitgelegd Ik hoef jou natuurlijk niet te vertellen dat veiligheid voor je kind ontzettend belangrijk is. Dat weet jij natuurlijk zelf ook wel. Maar om je een beeld te geven zal ik vertellen hoe de beschermpads en de fietshelm mijn kind veilig houden: Zoals elke peuter dacht die van mij ook dat ze al behoorlijk zelfstandig was. Ze ging met haar beschermpads en fietshelm op een rondje skaten maar kwam lelijk ten val. Door de polsbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers had ze geen schrammetje! Integendeel zelfs, de set was nagenoeg schadevrij en mijn kind ook! Wat wil je nog meer? Comfort voor je kleintje Eerder vertelden we je al over de elastische sponskussens in de fietshelm en over het hoogwaardige PVC materiaal in de beschermers. Veiligheid is al gegarandeerd, maar daar komt ook nog eens bij dat het huidvriendelijke neopreen het comfort stimuleert. De materialen zitten comfortabel om de knieën, ellebogen en polsen van je kinderen. Zitten de beschermers en helm nou niet goed, dan heb je de eerste 30 dagen de mogelijkheid om het product gratis te retourneren! Alle voordelen op een rij: ✅ Helm makkelijk verstelbaar door het elastische sponskussen ✅ Ruime pasvorm en daardoor makkelijk aan te trekken ✅ Verstelbare delen en een snelle sluiting ✅ Met exclusieve handige draagtas ✅ Voor jongen en meisje ✅ Geweldig cadeau voor kinderen ✅ Veiligheid gegarandeerd Maten: Adviesmaat: Helm 48-52 cm Adviesmaat: overige delen: Maat S/ gelijk aan schoenmaat 28-31 Kies voor veiligheid en comfort voor je kindje en bestel vandaag nog je eigen Weely beschermset. Je kan met aanschaf van dit product je kindje zonder zorgen laten skaten en fietsen.

7. Skate Beschermset Kinderen- Skate Set- Skeeler Beschermset Kind- Verstelbare Fietshelm incl. Kniebeschermers Polsbeschermers & Elleboogbeschermers Kinderen- Maat S


Product informatiePlus or Show more

Bobike GO Kinderhelm, De BoBike GO Kinderhelm is een veilig en opvallende kinderhelm. Het design en verstelsysteem van de helm zijn ontworpen voor een goede pasvorm voor zowel jongens als meisjes. De BoBike Go is namelijk instelbaar voor een hoofdomtrek van 52 tot 56 cm. De helm heeft een binnen- en een buitenschaal en voldoet uiteraard aan de CE-EN 1078 veiligheidsnorm. De tien ventilatieopeningen houden het hoofd van je kindje koel en het insectennet beschermt tegen rondvliegende beestjes. Met het Easy-Lock sluitsysteem maak je de helm snel op maat en de reflecterende stickers zorgen ervoor dat je kind ook bij weinig licht goed zichtbaar is. Veiligheid: Het Europese keurmerk EN 1078 is verdiend mede dankzij de harde ABS kunststof buitenzijde gecombineerd met schokdempend EPS: sterk gecomprimeerd piepschuim. De helm heeft een veilig en makkelijk sluitende binnenring. Hiermee is deze goed om het hoofd te sluiten - niet te los en niet te strak, met een tikkeltje speling. Reflectie is er zowel aan beide zijkanten als achterop. En ook een detail als de kwaliteit van de klikgesp draagt bij aan een veilige kinderfietshelm Comfort: Dat is zeker bij een fietsaccessoire als deze een belangrijk item. De helm moet veilig, maar zeker óók lekker zitten. Goed koelen in hete dagen. Insecten op afstand houden. En een riempje hebben dat niet irriteert, maar juist zacht aanvoelt. De al genoemde binnenring is verstelbaar, voor een optimale pasvorm. Dat verstellen doet het kind gemakkelijk zelf met de draairing, onderdeel van het Easy-Lock sluitsysteem. Ook de in totaal drie stroken softpads dragen bij aan een prettige rit. Naast de negen ventilatie-openingen. En de drie voorste ervan hebben een insectennet voor bescherming tegen rondvliegende beestjes. Praktisch: de softpads zijn uitneembaar en daarmee makkelijk wasbaar. Dat doet u eenvoudig met wat lauw water. De helm behoort met 230 gram tot de categorie lichtgewicht. Deze GO is behalve als kinderfietshelm ook te gebruiken als bescherming bij het skateboarden of rollerskaten. Hoofdomtrek maat XS, 46-52 cm

8. Bobike GO Fietshelm - Maat XS - 46-53cm - Marshmellow mint


Product informatiePlus or Show more

Mirage helm Allround maat 53 tot 58 zwart/blauw, gewicht 233 gram eenvoudig instelbaar met draaiknop

9. Mirage Fietshelm Allround 54/58cm zwart/blauw


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietshelms. Er zijn namelijk 2053 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Fietshelm kopen.