De Bestenu Fietsverlichting Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/12/2020


Zien en gezien worden op je fiets is belangrijk, dus ga je op zoek naar de beste fietsverlichting. In de onderstaande koopgids lees je waar je op let bij aankoop hiervan!

Wat voor soorten fietsverlichting zijn er?

show product content

Er zijn verschillende soorten fietsverlichting. We kennen natuurlijk allemaal de ouderwetse verlichting die wordt aangedreven door een dynamo. Deze methode is milieuvriendelijk en je maakt je geen zorgen over eventuele batterijen. Het nadeel is dat de draadjes vaak kwetsbaar zijn, dat je harder moet werken en dat je niet zichtbaar bent als je stil staat.

De naafdynamo is de opvolger van de ouderwetse dynamo en werkt hetzelfde, maar de as is gemonteerd in het voorwiel. Deze dynamo draait altijd tijdens het fietsen, maar omdat deze zo licht en geluidsloos is merk je hier niets van. Hij heeft daarnaast een hoger rendement als de ouderwetse dynamo, maar is ook meteen duurder in aanschaf.

Een andere optie is fietsverlichting die op batterijen werkt. Fietsverlichting op batterijen is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zo is er fietsverlichting met een aan- en uitschakelaar, maar er is ook verlichting die automatisch aan- en uit gaat. Er zijn afneembare modellen, maar ook uitvoeringen die op je fiets gemonteerd worden.

Het voordeel van batterijverlichting is dat het trappen niet wordt beïnvloed en de lamp blijft branden bij stilstand waardoor je altijd zichtbaar bent. Het nadeel is dat de batterijen onverwacht leeg kunnen raken en dat de lampjes gemakkelijk vergeten worden.

Er zijn inmiddels ook fietslampjes te koop die je oplaadt via een usb-aansluiting. Deze zijn te krijgen in verschillende sterktes, en werken hetzelfde als fietslampjes op batterijen. Oplaadbare fietslampjes zijn milieuvriendelijker dan fietslampen op batterijen.

Wanneer moet ik mijn fietsverlichting aanzetten?

show product content

Je zet je fietsverlichting aan tussen zonsondergang en zonsopgang. Als overdag het zicht erg slecht is, door bijvoorbeeld regen of mist, dan zet je je fietsverlichting ook aan. Er zijn geen regels vastgesteld over wanneer precies je je licht overdag aan moet zetten, gebruik hiervoor dus je gezonde verstand.

Als het erg mistig is of als het erg hard regent, dan is het dus een goed idee om met je licht aan te fietsen. Op die manier zien andere weggebruikers je beter. Dit is vooral erg belangrijk als het zicht belemmerd wordt door slechte weersomstandigheden. Naast goede fietsverlichting, is het voor je eigen veiligheid tevens belangrijk om een goede helm te dragen.

Hoe werkt automatische fietsverlichting?

show product content

Automatische fietsverlichting heeft een sensor op de lamp. Als deze sensor detecteert dat er minder licht is, springt het lampje aan. Deze detecteert ook wanneer er voldoende licht is waardoor het lampje uit blijft.

Aan welke eisen moet fietsverlichting voldoen?

show product content

Fietsverlichting mag geen andere weggebruikers verblinden. Wanneer dit precies gebeurt (of juist niet), is niet gespecificeerd. De verlichting moet echter altijd iets naar beneden wijzen: deze mag niet recht naar voren schijnen. Daarnaast moet het voorlicht altijd wit of geel zijn, en het achterlicht rood.

Je mag geen extra verlichting op je fiets hebben. Dit houdt in dat je geen leuke LED-verlichting mag gebruiken. Bovendien mag je fietsverlichting niet knipperen.

Wat zijn de wettelijke regels betreffende fietsverlichting?

show product content

In Nederland zijn er een aantal regels vastgelegd in de wet over het gebruik van fietsverlichting. Het voorlicht op een fiets moet wit of geel zijn, het achterlicht moet rood zijn. Het licht moet op de fiets zijn bevestigd, of worden gedragen op de borst of op de rug. Dit licht mag niet knipperen. De verlichting mag andere gebruikers op de weg niet verblinden.

Verder moet een driewieler die twee wielen aan de voorkant heeft, twee symmetrisch bevestigde koplampen hebben. Extra verlichting is niet toegestaan. Leuke ledverlichting of meer dan een koplamp op een tweewieler is illegaal.

Tussen zonsondergang en zonsopgang, en overdag wanneer het zicht erg wordt belemmerd (bijvoorbeeld bij zware regen of mist) moet je licht aan staan. Er zijn geen specifieke regels over wanneer je precies je licht aan moet zetten overdag; gebruik hiervoor je gezonde verstand.

Hoe komt deze geweldige Fietsverlichting ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Fietsverlichting ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Fietsverlichtings, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Fietsverlichtings die die je kunt kopen in Nederland, hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Fietsverlichtings het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Fietsverlichtings stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Vergelijkbare artikelen aan Fietsverlichtings

De beste Fietsverlichtings op een rij

Product informatiePlus or Show more

De AXA Niteline 11 is een set van voor- en achterlicht die beide werken op CR2032 batterijen. De verlichting is klein en compact, maar geeft voldoende licht om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. U wordt vanaf 150 meter gezien door uw medeweggebruikers. Daarnaast is de verlichting gemakkelijk op de fiets te monteren door de rubberen bandjes. Beide lampjes hebben 3 verlichtingsstanden: Aan, knipper en glow. De AXA Niteline 11 met 1 LED verlicht uw fiets gedurende 55 uur en dankzij de multi-bevestiging en het compacte design is de verlichting gemakkelijk mee te nemen en weer te monteren.

1. AXA Niteline 11 Fietsverlichtingsset - Batterij - LED


Product informatiePlus or Show more

De AXA Classic is een standaard LED batterijkoplamp met een lichtopbrengst van 4 lux, geschikt voor Transportfietsen, retro- en omafietsen. Prettig in gebruik door de comfortabele drukknop en eenvoudige batterijwissel. LICHTBUNDEL: 15 meter ‘zien’, 1000 meter ‘gezien worden’.

2. Axa Fiets Koplamp - Batterij


Product informatiePlus or Show more

Alweer een boete gekregen omdat je geen lichten had? Voorkom grotere schade en koop deze fietsverlichting voor een zacht prijsje! Deze LED fietsverlichting past op elke fiets en wordt geleverd inclusief batterijen. Daarnaast zijn deze led lampjes van silicone en daarmee waterdicht, vooral in Nederland komt dat erg van pas!Deze set van 2 fietslampjes bevat dus 2 x een witte en 2 x een rode versie.LET OP: Wordt los geleverd zonder additionele verpakking

3. Fietslampjes LED - 2 x Set Wit en Rood - Inclusief Batterijen


Product informatiePlus or Show more

Ervaar het nieuwe licht met Rohtar: Met de Rohtar LED Fietsverlichting set komt u nooit meer zonder licht op uw fiets te zitten. Deze oplaadbare fietslampjes zijn zeer functioneel, maar mét modern design van Nederlandse bodem: Veiligheid waar u mee gezien mag worden. Deze LED fietslicht set bevat een koplamp, achterlicht, montagesystemen en USB-opladers. De Rohtar fietsverlichting is voorzien van een vaste, ingebouwde lithium accu voor duurzaamheid en gegarandeerd fietsplezier! Bovendien geeft de batterij indicator aan wanneer het tijd is om de fietslichtjes opnieuw op te laden: het groene licht wordt rood zodra het batterijniveau onder de 20% daalt. Zo kunt u voorbereid op pad. Oplaadbaar Laad uw fietslichtjes snel, eenvoudig en duurzaam op door de bijgeleverde USB-snoeren te verbinden met de bijgeleverde USB-adapter of met uw computer. De fietslampjes hebben diverse modi om zelf te bepalen hoeveel energie u verbruikt. De batterijen laden binnen 2 tot 4 uur op en gaan tot wel 15 uur mee! Voordelen Oplaadbare fietslampen. Eenvoudig te monteren. Simpele bediening: in- en uitschakelen met één druk op de aan/uit knop. Koplamp met drie verschillende lichtsterktes. Hoge kwaliteit. Geschikt voor elk type fiets. Snel opladen. Inzicht in batterijniveau. Eenvoudig te monteren De LED fietsverlichting set bevestigt u simpelweg aan uw fiets door middel van het kunststof monteersysteem met één schroef (bijgeleverd) en het schuifsysteem waarin u de fietslamp vastklikt. Zo neemt u uw verlichting ook makkelijk weer mee na uw fietsrit. Ten slotte maakt de universele maat deze fietslicht set geschikt voor elk type fiets. De knopjes zijn stevig en zullen niet aanspringen wanneer u de lampen in uw tas of jas bewaard waardoor de fietslichten langer meegaan dan de standaard wegwerp lampjes. Specificaties Branduren koplamp: 4-15 Branduren achterlicht: 6-7 Lichtsterkte: 50 lux Helderheid: low (30%), medium (60%) en high (100%) Zichtbaar tot: 1 kilometer Kwaliteitskeurmerk: StVZO Materiaal: kunststofKleur: zwart Oplaadtijd voorlicht: 4 uur Oplaadtijd achterlicht: 2 uur Meegeleverde artikelen Rohtar Fietslamp set Voorlicht met ingebouwde lithium accu Achterlicht met ingebouwde lithium accu Monteersysteem koplamp Monteersysteem achterlicht 2 x Montageschroef met kunststof behuizing 2 x Micro USB - USB kabel 1 x USB adapter

4. Rohtar Fietsverlichting set - Oplaadbare USB Fietslamp met Adapter


Product informatiePlus or Show more

Met deze fietsverlichtingsset ben je zeer goed zichtbaar! Het licht straalt duidelijk op de weg voor extra zichtbaarheid en veiligheid. De behuizing is van hard plastic en kan tegen een stootje. - LED-fietsverlichting met 4 instellingen: hoog vermogen / laag vermogen / stroboscoop / SOS voor extra veiligheid en beveiliging. - USB oplaadbare ingebouwde batterij met 650 mAh. Dit komt neer om 56 branduren per charge! - Eenvoudig te installeren en af te nemen. - Geavanceerde siliconen bevestigingsriem welke op elke fiets bevestigd kan worden op een stang naar keuze. - Veilig rijden. Leid de weg met de koplamp en hoef je geen zorgen te maken dat anderen met het achterlicht worden omgestoten.

5. LED Fietsverlichting Oplaadbaar - Set van 2 - Fietslampjes - Makkelijk bevestigen & afnemen - Voor en Achter- Met 2 USB-kabels - LED Fietslicht - 4 modes - Waterbestendig


Product informatiePlus or Show more

Axa achterlicht City rear aan/uit. Een achterlicht voor montage aan de bagagedrager. Werkt op 2 AAA Alkaline batterijen. Montage op hartafstand 80 mm. Zichtbaarheid max 500 Meter.

6. AXA City Led Fiets Achterlicht - Batterij


Product informatiePlus or Show more

Word gezien in het donker! Een set van twee LED fietslampjes met sterk licht (voor- en achterlicht) die door het siliconen bandje handig aan je fiets te maken zijn en 's nachts op te vallen. De lampjes geven continu licht, maar hebben ook een knipperstand. Inclusief batterijen. - Voordelige koop - Makkelijk in gebruik. - Fel licht. - 3 standen: langzame knipper, snelle knipper & continu licht. - Eén geheel - Super stabiel en stevig als je ze op je fiets hebt geklemd.

7. Lifetime - Fietsverlichtingsset - LED - Wit&Rood - Fietslampjes


Product informatiePlus or Show more

➡️ Ben je een echte fietsliefhebber en ga je ook regelmatig 's nachts of bij valavond de baan op? Dan is het belangrijk dat je fiets voldoende verlicht is. Fietsverlichting is een must voor elke fietser. Het maakt je niet alleen zichtbaar voor je omgeving, maar ze helpt ook bij zelf goed te zien waar je fietst. Deze USB oplaadbare voor en achter fietslampen zijn de perfecte fietsverlichting voor jouw fiets. Dankzij de aluminium behuizing is het licht beschermd in alle weersomstandigheden. LED verlichting gaat bovendien veel langer mee. Gebruiksvriendelijk Deze LED Lamp 400 Lumen oplaadbaar is behoorlijk goedkoop, is van stevig aluminium (wel lichtgewicht) en heeft alles wat je wilt hebben als je in het donker wilt gaan fietsen. Door de lange accuduur valt hij ook niet zomaar uit en met de duidelijke legere-accu-waarschuwing (groen en rood indicatielampje) kom je nooit halverwege voor verrassingen te staan. Door de simpele maar sterke rubberen montage is hij supersnel op je stuur te plaatsen en weer mee te nemen. Daarnaast is hij ook gewoon mooi om te zien en is hij mooi compact. Desondanks is de accuduur lang en kun je echt zien waar je fietst. Ook als je hard rijdt! Ontwerp Met zijn 400 lumen aan output en een krachtige Daytime Flash-modus is deze LED dag en nacht indrukwekkend. Het heeft een lichtgewicht, duurzaam bewerkte aluminium behuizing die ervoor zorgt dat warmte snel en gemakkelijk afgevoerd wordt. Het micro-USB oplaadbare ontwerp heeft een indrukwekkende maximale bedrijfstijd van 21 uur en vier unieke uitvoermodi. Kenmerken: ▶ Super eenvoudig te gebruiken en te installeren ▶ Geen gereedschap nodig bij bevestiging ▶ Helder licht - zicht tot wel 250 meter! ▶ 400 Lumen ▶ Lange accuduur ▶ Oplaadbaar via micro USB ▶ 4 verlichtingsmogelijkheden ▶ Waterdicht ▶ Voor en achterlicht Eenvoudig te monteren De LED fietsverlichting set bevestigt u simpelweg aan uw fiets door middel van het kunststof monteersysteem met één schroef en het schuifsysteem waarin u de fietslamp vastklikt. Zo neemt u uw verlichting ook makkelijk weer mee na uw fietsrit. Ten slotte maakt de universele maat deze fietslicht set geschikt voor elk type fiets. De knopjes zijn stevig en zullen niet aanspringen wanneer u de lampen in uw tas of jas bewaard waardoor de fietslichten langer meegaan dan de standaard wegwerp lampjes. Betaalbare, oplaadbare LED fietslamp Door de 400 lumen, aluminium behuizing en snelle montage is hij geliefd bij veel fietsers. Kleine details zoals niet-rammelen, simpelebediening met dikke handschoenen en eenvoudig via usb te laden maken dit de duidelijke winnaar als je een betaalbare maar goede LED fietslamp zoekt voor je mtb, racefiets of normale fiets. Zorg dat je steeds goed zichtbaar bent in het verkeer. Kies voor goede fietsverlichting zodat je fiets wettelijk in orde is. Specificaties: ✔️ Branduren Sterk 100%: 400 Lumen en 4u40min ✔️ Branduren Laag 35%: 150 Lumen en 10uur ✔️ Helderheid: High - Medium - Low & Strobe ✔️ Zichtbaar tot 250 meter ✔️ Gemakkelijk mee te nemen ✔️ Materiaal: Kunstof ✔️ Kleur: Zwart ➡️ Voor 23:59uur besteld, morgen in huis! ➡️ Dit product wordt gratis verzonden! Bekijk onze afbeeldingen voor meer informatie.

8. Fietsverlichting Set - Oplaadbare USB Led Fietslamp - Voor en Achter - Waterdicht - 4 Lichtstanden - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De perfecte verlichting in een modern en betaalbaar jasje. Dat is de Galeo batterij koplamp van Spanninga! Een handige LED lamp met een geïntegreerde reflector, voor extra veiligheid en zichtbaarheid op de weg. Dankzij de universele vorm en het compacte design, past deze koplamp perfect op elk soort fiets. Van stadsfiets tot trekking fiets en kinderfiets. De batterij versie van de Galeo werkt op 2x AA batterijen. Deze worden geleverd bij het product. Hiermee heeft de Galeo een brandduur van 40 uren. Met een lichtopbrengst van 4 Lux heb je een zicht van 20 meter. Andere weggebruikers zien jou vanaf 1000 meter afstand. De lamp gebruikt zijn energie zeer efficiënt en is daarom zuinig in gebruik. Zijn de batterijen toch bijna leeg? Geen paniek! De handige batterij-laad-indicator geeft een signaal wanneer je de batterijen moet vervangen. Zo ben je altijd op tijd en fiets je nooit meer zonder licht.

9. Spanninga Galeo Fiets koplamp - 4 lux - Batterij


Product informatiePlus or Show more

Geen beschrijving beschikbaar- Kleur: ROOD- Merk: AXA

10. AXA Run Compact Led Fiets Achterlicht - Batterij - Spatbord bevestiging


Vergelijkbare artikelen aan Fietsverlichtings


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietsverlichtings er zijn namelijk 2114 verschillende aan te schaffen..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en kun je straks de beste Fietsverlichting kopen.